Διυλιστήριο: Η Ν.Δ καταψήφισε άρθρο για την αποζημίωση υπαλλήλων με το οποίο συμφωνούν και οι ίδιοι οι εργοδότες

Τετάρτη 17 Ιανουαρίου 2018

Η Ν.Δ καταψήφισε άρθρο για την αποζημίωση υπαλλήλων με το οποίο συμφωνούν και οι ίδιοι οι εργοδότες



ΤΙ ΔΕΝ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΕΙΣ ;;; Η ΝΔ ΚΑΤΑΨΗΦΙΣΕ ΤΟ ΝΑ ΑΠΟΖΗΜΙΩΝΟΝΤΑΙ ΠΡΩΤΑ ΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΣΕ ΠΕΡΙΠΤΩΣΕΙΣ ΠΤΩΧΕΥΣΕΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ !!!

Μόνο ακατανόητο, από εργαζόμενους αλλά και εργοδότες, μπορεί να θεωρηθεί αυτό το “όχι” της Νέας Δημοκρατίας, στο άρθρο που αποζημιώνει πρώτα τους εργαζομένους σε περίπτωση πτώχευσης μίας επιχείρησης.

«Για τους μικρομεσαίους εργοδότες, η μισθοδοσία δεν είναι επιλογή, αλλά υποχρέωση. Ακόμη και σε περίπτωση πτώχευσης, είναι αυτονόητο, θα έλεγα, ότι τα δεδουλευμένα θα πρέπει να έχουν προτεραιότητα, έναντι όλων των άλλων υποχρεώσεων που προκύπτουν», τόνισε ο Πρόεδρος της ΕΣΕΕ, Βασίλης Κορκίδης.

«Μπορεί να μην είναι η καλύτερη δυνατή λύση για τους εργαζόμενους, αλλά η προτεραιότητα στην πληρωμή των αποζημιώσεων έως και 6 μηνών των εργαζομένων που είναι σε επιχειρήσεις υπό πτώχευση, έναντι των άλλων πιστωτών της επιχείρησης, αποτελεί μέτρο για το οποίο η αγορά δηλώνει την ικανοποίησή της. Η ΝΔ καταψήφισε αυτό το άρθρο, με το οποίο, συμφωνούν μέχρι και οι εργοδοτικές οργανώσεις», δήλωσε ο Αντιπρόεδρος της Ομοσπονδίας Ιδιωτικών Υπαλλήλων, Θάνος Βασιλόπουλος.

Σύμφωνα με το άρθρο, σε περίπτωση πτώχευσης επιχείρησης:

Πρώτα αποζημιώνονται οι εργαζόμενοι με 6 μισθούς (9.670 €)
Δεύτερον οι τράπεζες
Τρίτον το Ελληνικό Δημόσιο

Πηγή epirustoday.com

https://diulistirio.blogspot.gr
Ενημερωθείτε για ότι συμβαίνει με ένα
στη σελίδα μας.



Το Διυλιστήριο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει σχετικά με τα άρθρα που δημοσιεύονται τα οποία απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους.

Στο Διυλιστήριο δημοσιεύεται κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφέρει ελεύθερα τις απόψεις του, οι οποίες εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

  • 0Blogger Comment
  • Facebook Comment
  • Disqus Comment

Αφήστε το μήνυμά σας

Δημοσίευση σχολίου

comments powered by Disqus