Διυλιστήριο: 05/30/17
ροη αναρτησεων

Τρίτη, 30 Μαΐου 2017

Ο Μανώλης Κοττάκης εξηγεί: «Έτσι ο Αλέξης Τσίπρας κατατρόπωσε τη διαπλοκή»Με άρθρο του στην εφημερίδα "Δημοκρατία", ο Μανώλης Κοττάκης εξηγεί πως ο Αλέξης Τσίπρας νίκησε τη διαπλοκή. Και ξέρετε; Ο Μανώλης Κοττάκης δεν είναι ΣΥΡΙΖΑ. Δεξιός είναι.

Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο του Μανώλη Κοττάκη που ακολουθεί:

Τελικώς η ελληνική διαπλοκή νικήθηκε, νικάται για την ακρίβεια -η ήττα της είναι σε πλήρη εξέλιξη- από τρεις παράγοντες: από τον χρόνο, από την αλαζονεία της και από τους λανθασμένους υπολογισμούς της. Από τον χρόνο, διότι είναι πανδαμάτωρ και δεν κάνει εξαιρέσεις μεταξύ επωνύμων και ανωνύμων.

Από την αλαζονεία της, διότι θεωρούσε ότι το μοντέλο «δανεικά και αγύριστα», με το οποίο ανδρώθηκε, θα διαρκούσε εσαεί. Από τους λανθασμένους υπολογισμούς της, διότι πίστεψε (σε δύο φάσεις) ότι η κρίση δεν θα την άγγιζε, αρκεί να τα έβρισκε εγκαίρως με τους δανειστές και με τους επερχόμενους της Αριστεράς. Δεν της «βγήκε» ούτε το ένα ούτε το άλλο.

Στήριξε με φανατισμό τα Μνημόνια με την εδραία πεποίθηση ότι θα εξαιρεθεί των συνεπειών τους. Το 2017, όμως, τη βρίσκει να διαμαρτύρεται στους δανειστές και να διοργανώνει «φιλολαϊκές δράσεις» κατά της φτώχειας. Στήριξε με φανατισμό τον ΣΥΡΙΖΑ, όχι μόνο στα λόγια, αλλά και με τις «κλασικές» μεθόδους, ωστόσο το 2017 βρίσκει τον Σταύρο Ψυχάρη εκτός ΔΟΛ, τον Φώτη Μπόμπολα να πουλά το 20% των μετοχών του στον Πήγασο, τον Σωκράτη Κόκκαλη να απειλεί την κυβέρνηση με μεταφορά της έδρας του στο εξωτερικό και τη Γιάννα Αγγελοπούλου να έχει ρίξει μαύρη πέτρα πίσω της (κάποιος την είχε ρωτήσει κάποτε:«Είστε σίγουρη που ποντάρετε στον Αλέξη και στη Χίλαρι;»). Και βεβαίως η λίστα συμπληρώνεται από τους Χρήστο Λαμπράκη και Αριστείδη Αλαφούζο, οι οποίοι αποχαιρέτισαν τον μάταιο τούτο κόσμο. Στην πραγματικότητα, αγαπητοί αναγνώστες, οδηγούμαστε σε αλλαγή φρουράς. Μια ολόκληρη εποχή τελειώνει. Η Αριστερά -πρέπει να έχουμε το θάρρος να το λέμε αυτό- «έστυψε» σαν λεμονόκουπα αυτό που ορίζεται ως ηγετική αστική τάξη. Της έκανε πρώτα τα γλυκά μάτια στην πορεία της για την εξουσία, τη χρησιμοποίησε έως ότου καταφέρει να σταθεί και τώρα την πετά μεγαλοπρεπώς και θριαμβευτικώς στα σκουπίδια.

Και το καταφέρνει αυτό, διότι επέτυχε να της αφαιρέσει το οξυγόνο: τη διαπλοκή με τις τράπεζες και το κρατικό χρήμα. Θα με ρωτήσετε: «Επιχαίρεις γι’ αυτή την εξέλιξη; Όχι, δεν επιχαίρω. Κύριος οίδε ποια θα είναι η ποιότης της νέας φρουράς. Ωστόσο, αδυνατώ να συμμετέχω στην οιμωγή για τον ενταφιασμό του παλαιού. Δυσκολεύομαι να παρακολουθήσω τις αγιογραφίες των ημερών. Η δουλειά αυτή μου έδωσε, δυστυχώς, το «προνόμιο» να συναναστραφώ με ανθρώπους που ξέρουν άριστα τη νεότερη πολιτική Ιστορία της χώρας και καμιά φορά τη λένε ιδιωτικώς, ασχέτως αν επισήμως δεν πρόκειται να πουν τίποτε και θα τα πάρουν όλα μαζί τους.

Πείτε μου, λοιπόν, ειλικρινά: Για ποιον να κλάψουμε; Για εκείνον που προ τριετίας έλεγε σε επισκέπτη του γραφείου του ότι «στην καρέκλα που κάθεστε καθόταν ο δείνα πολιτικός, στον οποίο δώσαμε “κίνητρο” να ρίξει τον τάδε πρωθυπουργό»; Για εκείνον που μέχρι και το 2011 είχε βαρύνοντα λόγο σε θέματα λειτουργίας του πολιτεύματος και υποχρέωσε εκβιαστικά, μέσω των “λαγών” του, τα κόμματα να αποδεχθούν τη λύση Παπαδήμου για την πρωθυπουργία; Ή για εκείνον που έβαφε τις πρώτες σελίδες του κόκκινες για να του διαγραφούν τα δάνεια και, μόλις το παιχνίδι άλλαξε, βγήκε στο αντάρτικο; Για ποιον; Η αγιοποίηση έχει και τα όριά της.

Πηγή www.periodista.gr

https://diulistirio.blogspot.gr/
Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Κατερίνα Ακριβοπούλου: Πολίτικαλ κορέκτ και κουραφέξαλαΓράφει η Κατερίνα Ακριβοπούλου

«Το μεγάλο πρόβλημα της ανθρωπότητας είναι η τρίτη ηλικία. Το προσδόκιμο ζωής έχει ανέβει δραματικά. Οι άνθρωποι δυστυχώς δεν πεθαίνουμε νωρίς και από κει και πέρα επιβαρύνουμε την κοινωνία δυσανάλογα» έλεγε το 2013 ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης, επιχειρηματολογώντας για την ανάγκη να αυξηθούν τα όρια ηλικίας στο συνταξιοδοτικό.

Ένα κακό τρόλ θα μπορούσε να ξεσαλώσει σήμερα με μακάβριο χιούμορ και θανατηφόρα δηκτικότητα γι’ αυτή την τοποθέτηση, έτσι όπως περικλείει τη συμπύκνωση του κυνισμού και της αναλγησίας.

Κάτι τέτοιο όμως θα έθιγε την πολιτική ορθότητα, ε; Αυτό το κουτοπόνηρο αξίωμα που κατασκεύασαν οι θεωρητικοί του συντηρητισμού, για να αποτρέψουν κάθε έννοια αιρετικότητας και να μανιπουλάρουν την κριτική σκέψη και την ελεύθερη έκφραση.

Αυτή η κορεκτίλα λοιπόν ξεσαλώνει από χθες, εναντίον όσων δεν συμμερίζονται την «αγιογράφηση» του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη, λες και δεν ξέρουν και οι πέτρες σ ‘ αυτόν τον τόπο τον βίο και την Πολιτεία όλων των πολιτικών που επηρέασαν καταλυτικά την ιστορία και καθόρισαν τη ζωή μας.

Πριν αποφανθεί με το δικό της – και συνήθως αμφιλεγόμενο – τρόπο η Ιστορία για τους ηγέτες παλαιάς κοπής, όπως ο Κωνσταντίνος Καραμανλής ο πρεσβύτερος, ο Ηλίας Ηλιού, ο Ανδρέας Παπανδρέου, ο Χαρίλαος Φλωράκης, ο Λεωνίδας Κύρκος και εν προκειμένω ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης, έχει ήδη αποφανθεί ο λαός.

Οι πραγματικοί πολίτες και όχι οι υπήκοοι ή οι οπαδοί έχουν άποψη για όλους και ευτυχώς δεν είναι ενιαία, σε αντίθεση με την αντίληψη των «κορεκτάδων», που ανέχεται τη γνώμη σου μόνον όταν συμφωνεί με τη δική τους. Αλλιώς στην πυρά…

Αλαλάζουν σαν κύμβαλα, για απόψεις και σχόλια που αναφέρονται στην αποστασία ή την οικογενειοκρατία, λες και δεν πρόκειται για ιστορικά γεγονότα και πολιτική πραγματικότητα.

Η κληρονομική Δημοκρατία τριών οικογενειών, με προεξάρχουσα την οικογένεια Μητσοτάκη, δεν είναι εκείνη που διαφεντεύει ακόμη και σήμερα την Ελλάδα, σε βάρος της Κοινωνικής Δημοκρατίας;

Η μήπως η αποστασία ήταν «συνωστισμός στο σπίτι του Πάνου Κόκκα και απαγγελία ποίησης από τον Νόβα», όπως ευστόχως έγραψε ο φίλος μου ο Δημήτρης Μανιάτης.

Τα πραγματικά δεδομένα δεν υπόκεινται στον περιορισμό που επιθυμεί η στειρότητα του φανατισμού, από όπου και αν προέρχεται. Είναι εξίσου αποκρουστικό δηλαδή να εξεγείρονται οι αντίπαλοι του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη, επειδή λες ότι διέθετε πολιτικές ικανότητες, διορατικότητα και ρητορική δεινότητα υψηλού επιπέδου.

Φτάνει πια με την τοξική νοοτροπία που δαιμονοποιεί την άλλη άποψη!

Φτάνει πια με τα κουραφέξαλα και την ιδιότυπη δικτατορία του πολίτικαλ κορέκτ πού έκανε τον Ουμπέρτο Έκο να εξανίσταται σε ανύποπτη στιγμή, ότι η «πολιτική ορθότητα τείνει να εξελιχθεί σε νέας μορφής φονταμενταλισμό».


https://diulistirio.blogspot.gr
Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Άρση ασυλίας και έλεγχο πόθεν έσχες ζητά η Οικονομική Εισαγγελία για τον ΚεφαλογιάννηΆρση της ασυλίας για να έργα και τις ημέρες του «γαλάζιου» βουλευτή

Στην πόρτα του οικονομικού εισαγγελέα οδηγεί ο άνθρωπος που τον υπηρέτησε επί 25 χρόνια, τον ευρωβουλευτή και πρώην υπουργό της ΝΔ Μανώλη Κεφαλογιάννη, εμφανίζοντάς τον να αποσπά τμήμα των μισθών συνεργατών του στο Ευρωκοινοβούλιο εν είδει μίζας, καταγγέλλοντας ότι η υπόθεση μιας offshore της γιαγιάς της συζύγου του ερευνήθηκε πλημμελώς αλλά και υποστηρίζοντας ότι το κλείσιμο της έρευνας για την εμπλοκή του στη λίστα Λαγκάρντ επιτεύχθηκε με στοιχεία που δεν ήταν αληθινά.

Σύμφωνα με την εφημερίδα Documento η Οικονομική Εισαγγελία ζητά άρση ασυλίας και έλεγχο πόθεν έσχες μετά την κατάθεση της υπαλλήλου του ευρωβουλευτή της ΝΔ.

«Τσέπωνε» το 60% του μισθού συνεργάτιδάς του

Η εφημερίδα, που επικαλείται μέρος της δικογραφίας που έχει στη διάθεση της, γράφει σήμερα ότι ο Μανώλης Κεφαλογιάννης, προκειμένου να πάρει περισσότερα χρήματα από τα 13.000 ευρώ που δικαιούται νομίμως σκέφτηκε το εξής:

Άλλαξε το μισθολογικό κλιμάκιο μιας συνεργάτιδας του και την προβίβασε στο ανώτατο, με καθαρές αποδοχές 6.912 ευρώ τον μήνα, με την προφορική συμφωνία όμως να του καταβάλλει περίπου το 60% του μισθού της. Κατάφερε έτσι για μεγάλο χρονικό διάστημα, όπως αναφέρει η Documento, να παίρνει εν είδει μίζας από τη συνεργάτιδα του το ποσό των 4.240 ευρώ, που εκτίναξε τις δικές του μηνιαίες απολαβές περίπου στα 18.000 ευρώ. Να σημειωθεί ότι το επιπλέον αυτό ποσό που εισέπραττε δεν εμφανίζεται σε καμία δήλωση πόθεν έσχες του.

Η εφημερίδα παρουσιάζει μάλιστα email και sms του καταγγέλλονται συνεργάτη αλλά και της υπαλλήλου που έδινε τον μισθό της, που αποδεικνύουν το παραπάνω. Από όσα προκύπτουν ο γαλάζιος ευρωβουλευτής πρέπει να ελεγχθεί για ένα ποσό της τάξης των 127 χιλιάδων ευρώ.

Ο εισαγγελέας Χρήστος Τζούρας έχει αναλάβει την υπόθεση και περιμένει την κατάθεση της υπαλλήλου, προκειμένου να αποφανθεί αν οι συγκεκριμένες ενδείξεις που προκύπτουν από ηλεκτρονική αλληλογραφία, δικαιολογούν την παραγγελία για άσκηση ποινικής δίωξης.

Η συνωνυμία του παππού και η Λίστα Λαγκάρντ

Όπως αναφέρουν οι Κώστας Βαξεβάνης και Βαγγέλης Τριάντης στο ρεπορτάζ τους για την εφημερίδα, ο επι 25 χρόνια συνεργάτης και φίλος του Μανώλη Κεφαλογιάννη έχει υποδείξει στοιχεία στον εισαγγελέα για το πως εκείνος απεμπλάκη από τη λίστα Λαγκάρντ. Η σύζυγος του Κρητικού πολιτικού Γκρατσιέλα Γκρόλο ήταν στους καταθέτες που εμφανίζονται στη λίστα του μαύρου χρήματος, και ο πρώην συνεργάτης κάνει λόγο για πλαστά έγγραφα που χρησιμοποιήθηκαν για να κλείσει η έρευνα του πόθεν έσχες αλλά και της offshore, που άνοιξε η γιαγιά της συζύγου του.

Ο μάρτυρας, που επικαλείται η εφημερίδα, κάνει λόγο για συγκάλυψη της υπόθεσης από συγκεκριμένη υπηρεσία της ΔΟΥ Γλυφάδας. Πιο συγκεκριμένα, η Documento γράφει ότι η οικογένεια Κεφαλογιάννη άφηνε να αιωρείται ότι τα χρήματα που υπήρχαν στον λογαριασμό της HSBC είναι δικαιολογημένα, αφού ο παππούς Σάφρα ήταν Ελβετός τραπεζίτης, πράγμα που δεν ίσχυε. Απλώς χρησιμοποιήθηκε έντεχνα η συνωνυμία με τον τραπεζίτη της γνωστής American Bank of New York για να γίνουν πιστευτοί, γράφει η εφημερίδα.

Η γιαγιά που άνοιξε offshore στα 83 της


Από τα στοιχεία της λίστας Λαγκάρντ, προκύπτει ότι η σύζυγος Κεφαλογιάννη συνδέεται τραπεζικά με τη γιαγιά της Ελένη Σάφρα – Κουμανιώτου αλλά και μέσω της offshore Barbitos Investment SA. H εν λόγω παναμέζικη εταιρεία ιδρύεται στις 30/05/2005 όταν η γεννημένη το 1922 γιαγιά, είναι ήδη 83 ετών! Την εποχή εκείνη ο Μανώλης Κεφαλογιάννης είναι υπουργός και η εταιρεία φαίνεται να δέχεται καταθέσεις οι οποίες στη συνέχεια καταλήγουν στην Ελλάδα.

Η επιτροπή Ελέγχου Δηλώσεων Περιουσιακής Κατάστασης της Βουλής που έθεσε στο μικροσκόπιο της το πόθεν έσχες Κεφαλογιάννη μετά της αποκαλύψεις για τη λίστα Λαγκάρντ απήλλαξε από ευθύνες την οικογένεια, με ένα μέλος όμως της επιτροπής να απαιτεί περαιτέρω έρευνα.

Η αποκάλυψη των Panama Papers έφερε ξανά όμως στο προσκήνιο την Bαrbitos, την οποία όπως αναφέρει η Documento την έχει συστήσει ο Ελληνοελβετός Σπύρος Μεταξάς, ο οποίος είναι υπόδικος στην Ελλάδα για υποθέσεις μίζας από εξοπλιστικά και ξέπλυμα μαύρου χρήματος.

Το εξώδικο

Η εφημερίδα επικοινώνησε πριν την έκδοση της, με τον γαλάζιο ευρωβουλευτή για να απαντήσει στο δημοσίευμα της, με εκείνον να της αποστέλλει εξώδικη επιστολή στην οποία αναφέρει ότι «σε περίπτωση που υιοθετήσετε άκριτα τις ανώνυμες ψευδεπίγραφες καταγγελίες πριν τη διασταύρωση τους, θα έχετε παραπλανηθεί και συμμετάσχει, έστω και χωρίς πρόθεση, σε έναν οργανωμένο εκβιασμό».

Πηγή: Documento

https://diulistirio.blogspot.gr
Διαβάστε περισσότερα.... »
....

ΕΠΕΣΕ ΣΕ ΤΟΙΧΟ Ο ΕΡΝΤΟΓΑΝ! Διπλωματική νίκη της Ελλάδας στον ΟΗΕ για την κυριαρχία στο ΑιγαίοΩς επίσημο έγγραφο της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ και του Συμβουλίου Ασφαλείας θα δημοσιευτεί, η ελληνική επιστολή που καταρρίπτει τις ανεδαφικούς ισχυρισμούς της Αγκυρας η οποία απειλούσε με casus belli αμφισβητώντας τα κυριαρχικά δικαιώματα της Ελλάδας στο Αιγαίο.Ο ΟΗΕ δέχθηκε το αίτημα της μόνιμης αντιπρόσωπου της Ελλάδας στον Διεθνή Οργανισμό, κ. Αικατερίνης Μπούρα για τη δημοσίευση της επιστολής της, και αυτό αποτελεί μια σημαντική διπλωματική νίκη της Ελλάδας έναντι της Τουρκίας.

Σύμφωνα με το ignatiou.com, η Ελλάδα απορρίπτει με κατηγορηματικό τρόπο τους ισχυρισμούς της κυβέρνησης της Τουρκίας, όπως διατυπώθηκαν σε επιστολή του μονίμου αντιπροσώπου της, πρέσβη Φεριντούν Σινιρλίογλου προς το γενικό γραμματέα του ΟΗΕ, Αντόνιο Γκουτέρες και με την οποία έθετε θέμα κυριαρχίας στο Αιγαίο Πέλαγος.

Στην επιστολή του, που κατέθεσε στα Ηνωμένα Έθνη ο μόνιμος αντιπρόσωπος της Τουρκίας, η Αγκυρα ουσιαστικά απειλούσε με casus belli τόσο την Λευκωσία όσο και τις δυο εταιρίες που έχουν κερδίσει τον διαγωνισμό για το Οικόπεδο 6, καθως όχι μόνο αμφισβητούσε την δυνατότητα της Κυπρου για διενέργεια ερευνών αλλά και αδειοδότησης των Οικοπέδων της Κυπριακής ΑΟΖ, αλλά δήλωνε με τον πιο επίσημο τρόπο στον ΟΗΕ, ότι ένα μέρος του Οικοπέδου 6 ανήκει στην τουρκική υφαλοκρηπίδα.

Η μόνιμη αντιπρόσωπος της Ελλάδας στον Διεθνή Οργανισμό, κ. Αικατερίνη Μπούρα απέστειλε σχετική επιστολή, η οποία δημοσιεύθηκε ως έγγραφο της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ και του Συμβουλίου Ασφαλείας, ενώ θα συμπεριληφθεί και στο επόμενο δελτίο του Δικαίου της Θάλασσας. Η κ. Μπούρα απορρίπτει όλους τους ισχυρισμούς των Τούρκων και τονίζει ότι “σύμφωνα με το σύνηθες και το συμβατικό διεθνές δίκαιο, τα ελληνικά νησιά, συμπεριλαμβανομένων εκείνων της εν λόγω περιοχής, δικαιούνται να διαθέτουν δικές τους θαλάσσιες ζώνες (ηπειρωτική υφαλοκρηπίδα ή / και αποκλειστική οικονομική ζώνη), όπως κάθε άλλη χερσαία περιοχή”.

Ακολουθεί το κείμενο της επιστολής:


Αναφορικά με την επιστολή της 12ης Απριλίου 2017 του Μόνιμου Αντιπροσώπου της Τουρκίας προς τον Γενικό Γραμματέα (A/71/875S/2017/321), έχω την τιμή να δηλώσω τα εξής:

Η Ελλάδα απορρίπτει στο σύνολό τους, τους ισχυρισμούς της Τουρκίας, που περιέχονται στην προαναφερθείσα επιστολή σχετικά με τον ορισμό των εξωτερικών ορίων της ηπειρωτικής υφαλοκρηπίδας της Τουρκίας στην Ανατολική Μεσόγειο. Είναι αβάσιμοι, αναπόδεικτοι και στερούνται νομικής βάσης. Οι ισχυρισμοί αυτοί αγνοούν πλήρως ipso facto και ab initio κυριαρχικά δικαιώματα άλλων κρατών, συμπεριλαμβανομένης της Ελλάδας, στη θαλάσσια περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου δυτικά του μεσημβρινού 32 ° 16’18”Ε.

Τα δικαιώματα αυτά απορρέουν από το διεθνές δίκαιο της θάλασσας. Πρέπει να υπενθυμιστεί ότι, σύμφωνα με το σύνηθες και το συμβατικό διεθνές δίκαιο, τα ελληνικά νησιά, συμπεριλαμβανομένων εκείνων της εν λόγω περιοχής, δικαιούνται να διαθέτουν δικές τους θαλάσσιες ζώνες (ηπειρωτική υφαλοκρηπίδα ή / και αποκλειστική οικονομική ζώνη), όπως κάθε άλλη χερσαία περιοχή. Από την άποψη αυτή, η Ελλάδα επιθυμεί να επαναλάβει τη θέση της επί των θεμάτων αυτών όπως εκτέθηκαν επανειλημμένα, μεταξύ άλλων στις επιστολές της 23ης Μαΐου και της 8ης Δεκεμβρίου 2016 του Μονίμου Αντιπροσώπου της Ελλάδας προς τον Γενικό Γραμματέα (A / 70 / 900- S / 2016/474 και A / 71/675-S / 2016/1043 αντίστοιχα) και τη ρηματική διακοίνωση αριθ. 974 της Μόνιμης Αντιπροσωπείας της Ελλάδος, ημερομηνίας 8 Μαΐου 2012.

Θα σας ήμουν ευγνώμων εάν διακινούσατε την επιστολή αυτή ως έγγραφο της Γενικής Συνέλευσης, με βάση τα σημεία 41 και 73 (α) της ημερήσιας διάταξης και του Συμβουλίου Ασφαλείας, και εάν την δημοσιεύατε στο επόμενο Δελτίο του Δικαίου της Θάλασσας.


https://diulistirio.blogspot.gr
Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Στο Εθνικό Πρόγραμμα Εμβολιασμού εμβόλιο όπου η κάθε δόση στοιχίζει 150 ευρώΜετά από καθυστερήσεις ετών το εμβόλιο για τον μηνηγγιτιδόκοκο τύπου Β (Bexsero) εντάχθηκε στο Εθνικό Πρόγραμμα Εμβολιασμού σε σχετικό έγγραφο που αναρτήθηκε προχτές στη Διαύγεια.

´Όπως αναφέρει η ιστοσελίδα farmakopoioi δείτε σε ποιές περιπτώσεις δικαιολογείται:
Σύμφωνα με το ΕΠΕ παίδων-εφήβων 2017 έχουμε:

Μικρότερη ηλικία χορήγησης 6 εβδομάδες
Συνιστάται σε παιδιά έως 18 ετών για ομάδες υψηλού κινδύνου:
ανατομική ή λειτουργική ασπληνία (πχ δρεπανοκυτταρική αναιμία)
και με εμμένουσα (συγγενή ή χρόνια) έλλειψη κλασμάτων συμπληρώματος όπως:
κληρονομική έλλειψη C3, C5-9, προπερδίνης, παράγοντα D ή H
υπό θεραπεία με eculizumab
Ομάδες υψηλού κινδύνου:

Άτομα με ανατομική ή λειτουργική ασπληνία , ανεπάρκεια κλασμάτων του συμπληρώματος, HIV λοίμωξη
Προσωπικό εργαστηρίων που ασχολείται με καλλιέργειες μηνιγγιτιδόκοκκου
Ανεμβολίαστοι φοιτητές που μένουν σε φοιτητικές εστίες
Στρατιώτες και πρόσωπα που μένουν ή ταξιδεύουν σε ενδημικές περιοχές (Ζώνη μηνιγγίτιδας, υποσαχάριος Αφρική) κατά την ξηρά περίοδο (Δεκέμβριος - Ιούνιος) και ιδιαίτερα εάν υπάρχει μεγάλης διάρκειας επαφή με τους κατοίκους τη περιοχής
Ταξιδιώτες στην Μέκκα κατά το ετήσιο Hajj
Έλεγχος επιδημιών με βάση την οροομάδα του μηνιγγιτιδόκοκκου
Πώς γίνεται:

Βρέφη που αρχίζουν εμβολιασμό 2 μηνών: 4 δόσεις (2,4,6 και 12-15 μηνών)
Βρέφη που αρχίζουν εμβολιασμό 6 μηνών: 2 δόσεις με μεσοδιάστημα 8 εβδομάδων, αναμνηστική δόση 12-23 μηνών τουλάχιστον 2 μήνες μετά τον βασικό εμβολιασμό
Νήπια που αρχίζουν εμβολιασμό 12-23 μηνών: 2 δόσεις με μεσοδιάστημα 8 εβδομάδων, αναμνηστική δόση 12-23 μήνες μετά τη 2η
Παιδιά που αρχίζουν εμβολιασμό 2-10 ετών: 2 δόσεις με μεσοδιάστημα 8 εβδομάδων
Παιδιά που αρχίζουν εμβολιασμό 11-18 ετών: 2 δόσεις με μεσοδιάστημα τουλάχιστον 1 μήνα
Αν δεν εμβολιαστούν στην κατάλληλη ηλικία:
Βρέφη που αρχίζουν εμβολιασμό μέχρι 6 μηνών: 3 δόσεις με μεσοδιάστημα 8 εβδομάδων, αναμνηστική δόση 12-23 μηνών τουλάχιστον 2 μήνες μετά τον βασικό εμβολιασμό
Βρέφη που αρχίζουν εμβολιασμό 6 μηνών: 2 δόσεις με μεσοδιάστημα 8 εβδομάδων, αναμνηστική δόση 12-23 μηνών τουλάχιστον 2 μήνες μετά τον βασικό εμβολιασμό
Νήπια που αρχίζουν εμβολιασμό 12-23 μηνών: 2 δόσεις με μεσοδιάστημα 8 εβδομάδων, αναμνηστική δόση 12-23 μήνες μετά τη 2η
Παιδιά που αρχίζουν εμβολιασμό 2-10 ετών: 2 δόσεις με μεσοδιάστημα 8 εβδομάδων
Παιδιά που αρχίζουν εμβολιασμό 11-18 ετών: 2 δόσεις με μεσοδιάστημα τουλάχιστον 1 μήνα


https://diulistirio.blogspot.gr
Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Η Goldman Sachs «πατάει» στις ταραχές και αγοράζει ομόλογα ΒενεζουέλαςΔιεθνές οικονομικό και πολιτικό σοκ από την κίνηση της Goldman Sachs να αγοράσει ομόλογα, ύψους 2,8 δισεκατομμυρίων δολαρίων, από την Βενεζουέλα.

Η κίνηση αυτή ερμηνεύεται ως προσπάθεια κερδοσκοπίας της αμερικανικής επενδυτικής τράπεζας ενώ για την αντιπολίτευση της Βενεζουέλας είναι ένα επικοινωνιακό τέχνασμα που εξασφαλίζει την παραμονή του Νικολάς Μαδούρο στην εξουσία και το λαό της χώρας στη φτώχεια και τη δυστυχία.

Την ώρα που η χώρα μαστίζεται από σοβαρή πολιτική κρίση, η Goldman Sαshs προχώρησε σε αγορά ομολόγων, αξίας 2,8 δισεκατομμυρίων δολαρίων, σύμφωνα με την «Wall Street Journal». Πρόκειται για μία κίνηση που θα ενισχύσει τις προσπάθειες της κυβέρνησης Μαδούρο να συγκεντρώσει κεφάλαια έτσι ώστε να ηρεμήσουν τα οξυμένα πνεύματα. Αυτή είναι μία πρώτη "ανάγνωση" από τη πλευρά της κυβέρνησης του Καράκας.

Σύμφωνα με την «WSJ», η Goldman Sachs αγόρασε ομόλογα ονομαστικής αξίας 2,8 δισεκατομμυρίων δολαρίων, τα οποία λήγουν το 2022, έναντι μόλις 865 εκατομμυρίων αμερικανικών δολαρίων. Πηγή που δεν κατονομάζεται δήλωσε στην αμερικανική εφημερίδα ότι, εάν πέσει η κυβέρνηση Μαδούρο, θα μπορούσε να διπλασιαστεί η τιμή των junk bonds (ομόλογα σκουπίδια).

Την ίδια ώρα, ανώτατος αξιωματούχος της Βενεζουέλας επιβεβαίωσε την αγορά ομολόγων. Επίσης έγινε γνωστό ότι η τράπεζα δεν διαπραγματεύτηκε απευθείας με την κυβέρνηση Μαδούρο αλλά αγόρασε τους τίτλους από κάτοχό τους. Η κίνηση αυτή της Goldman Sachs, που εδρεύει στη Νέα Υόρκη, έρχεται σε μια περίοδο που η κυβέρνηση της Βενεζουέλας κατηγορεί τις ΗΠΑ και άλλες χώρες για εκτεταμένες παραβιάσεις δικαιωμάτων.

Σύμφωνα με την εφημερίδα "Wall Street Journal", η επενδυτική τράπεζα αγόρασε την περασμένη εβδομάδα ομόλογα της εθνικής εταιρείας πετρελαίου της Βενεζουέλας "PDVSA" .

«Από την λάθος πλευρά της ιστορίας»

«Η Goldman Sachs με αυτή την κίνηση παρουσιάζει τη λάθος πλευρά της ιστορίας», επισημαίνει ο Άντζελ Αλβαράντο, το "νούμερο 2" της αντιπολίτευσης της Βενεζουέλας στην εφημερίδα "WSJ" και προσθέτει: "Η συμφωνία αυτή ήταν ένα σοβαρό επικοινωνιακό λάθος. Όχι μόνο από την πλευρά της ηθικής αλλά και από την πλευρά των επιχειρήσεων, η αγορά ομολόγων είναι μια κακή απόφαση".

«Η Goldman Sachs με αυτή την κίνηση παρουσιάζει τη λάθος πλευρά της ιστορίας», επισημαίνει ο Άντζελ Αλβαράντο, το "νούμερο 2" της αντιπολίτευσης της Βενεζουέλας στην εφημερίδα "WSJ" και προσθέτει: "Η συμφωνία αυτή ήταν ένα σοβαρό επικοινωνιακό λάθος. Όχι μόνο από την πλευρά της ηθικής αλλά και από την πλευρά των επιχειρήσεων, η αγορά ομολόγων είναι μια κακή απόφαση".

Πηγή www.pronews.gr

https://diulistirio.blogspot.gr
Διαβάστε περισσότερα.... »
....

VIDEO - Μήνυμα από τον Σέρβο, σύμβουλο του Πούτιν στην Ελλάδα


Μιλάει ο DEJAN LUČIĆ
Είναι ο «άνθρωπος που ξέρει», συγγραφεύς και γεωπολιτικός αναλυτής, φιλόσοφος και κοινωνιολόγος, σύμβουλος του Βλαντιμίρ Πούτιν, του ηγέτη του κινήματος της Ευρασίας Yosef BODANSKY, διευθυντή του Κογκρέσου ΕΙΔΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ ΚΑΙ ΣΥΜΒΑΤΙΚΩΝ ΠΟΛΕΜΙΚΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΣΤΗΝ ΟΥΑΣΙΓΚΤΟΝ.

Λέει για πράγματα που πρέπει να προσέξουμε
και καταλήγει με το:
Έλληνες ξυπνήστε!Αυτό το βίντεο δεν θα σας το δείξει κανένα καθεστωτικό μέσο ενημέρωσης. Θα σας το κρύψουν γιατί έχουν τους λόγους τους. Έλληνες πρέπει όλοι να το δείτε για να βγάλετε τα συμπεράσματά σας.

Δείτε το βίντεο:

Πηγή www.makeleio.gr

https://diulistirio.blogspot.gr
Διαβάστε περισσότερα.... »
....

VIDEO - Επίδειξη ισχύος από τον Ρ.Τ. Ερντογάν με κιτς εορτασμούς για την άλωση της Κωνσταντινούπολης!Tης Μαρίνας Νικολάκη

Οσο ο Ρεντζέπ Ταγίπ Ερντογάν γιόρταζε με κάθε επισημότητα την 564η επέτειο της Άλωσης της Κωνσταντινούπολη δηλώνοντας πως: «Η κατάκτηση της Κωνσταντινούπολης θεωρείται σαν ένα από τα κομβικά σημεία στην παγκόσμια ιστορία υπό όρους κοινωνικούς, πολιτιστικούς και πολιτικούς είναι μια νίκη γεμάτη μαθήματα για εμάς και για όλη την ανθρωπότητα»... με μια παρέλαση 1453 φορτηγών η İGA προσπαθούσε με κάθε τρόπο να προκαλέσει.

Πρόκειται για την εταιρεία που έχει αναλάβει να χτίσει το τρίτο αεροδρόμιο της Κωνσταντινούπολης.

Φυσικά προσπάθησε όχι μόνο να κατακτήσει μια θέση στο βιβλίο των ρεκόρ Γκίνες αλλά και λόγω της ημέρας να «κερδίσει» τις εντυπώσεις.

Η παρέλαση των φορτηγών κράτησε μια ώρα και 47 λεπτά. Για το εγχείρημα αυτό συμμετείχαν 3.000 άνθρωποι οι οποίο βρίσκονταν σε αναμονή για εφτά ώρες. Η πορεία που κάλυψαν χωρίς διακοπή ήταν τα 3,2 χιλιόμετρα.

«Όταν ολοκληρωθεί το αεροδρόμιο είμαι βέβαιος ότι θα τελειώσει μια εποχή και θα ξεκινήσει μια άλλη, όπως έγινε με την κατάκτηση της Κωνσταντινούπολης το 1453», είπε ο CEO της İGA, εταιρείας ανοικοδόμησης του αεροδρομίου, ο Γιουσούφ Ακτσάογλου.
Στο μεταξύ το κρατικό κανάλι TRT μετέδιδε εικόνες από τη Τουρκία λέγοντας πως γιορτάστηκε η 564η χρονιά από την άλωση της Κωνσταντινούπολης


Αναλυτικά ο Ρεντζέπ Ταγίπ Ερντογάν δήλωσε μεταξύ άλλων: «Η Κωνσταντινούπολη που υπήρξε πρωτεύουσα για διαφορετικά κράτη και κουλτούρες από την εποχή της ίδρυσής της έγινε το κέντρο ειρηνικής συνύπαρξης και ανοχής κάτω από την δίκαιη ηγεσία του Μωάμεθ του Πορθητή».
Μιλώντας σε σχετική εκδήλωση ο Ερντογάν επεσήμανε ακόμα: «Η Κωνσταντινούπολη είναι το απαύγασμα της Τουρκίας. Όλες οι 80 επαρχίες της Τουρκίας έχουν ανθρώπινους και φυσικούς δεσμούς με την Πόλη. Υπό αυτή την έννοια το να μιλάς για την Πόλη σημαίνει ότι μιλάς για την Τουρκία. Το να υπηρετείς τη Πόλη σημαίνει να υπηρετείς της Τουρκία».

«Τώρα είναι γεγονός πως ενώ η Άγκυρα είναι η πρωτεύουσα της Τουρκίας, η Σμύρνη είναι η πρωτεύουσα του Αιγαίου και πόλεις όπως η Αττάλεια και τα Μούγλα είναι τουριστικά αξιοθέατα, η Πόλη είναι η επιτομή της χώρας. Όσο πιο όμορφη είναι αυτή η επιτομή, πιο προσοδοφόρο είναι για την Τουρκία» πρόσθεσε.

Ο τούρκος πρωθυπουργός επεσήμανε πως: «Όλα τα στοιχεία της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας που έζησαν φιλικά σε αυτή την περιοχή ζουν με τον ίδιο ειρηνικό και φιλικό τρόπο στην σημερινή δημοκρατία της Τουρκίας. Όπως έδειξε η ιστορία αυτοί που θέλησαν να καταστρέψουν αυτό το ειρηνικό κλίμα αντιμετώπισαν απογοήτευση».

O τούρκος πρωθυπουργός Μπιναλί Γιλντιρίμ εξέδωσε ανακοίνωση για την επέτειο της Άλωσης, ενώ σχετική ανάρτηση στο twitter έκανε και ο υπουργός Άμυνας της Τουρκίας Φικρί Ισίκ, γράφοντας: «Τι ωραίος στρατός. Τι ωραίος διοικητής».Πηγή www.pronews.gr

https://diulistirio.blogspot.gr
Διαβάστε περισσότερα.... »
....

''Ντροπή σας προδότες”! Χαμός στη δίκη του Ανδρέα Γεωργίου

Άρχισε σε δεύτερο βαθμό σήμερα η δίκη του πρώην επικεφαλής της ΕΛΣΤΑΤ, Ανδρέα Γεωργίου, για το αδίκημα της συκοφαντικής δυσφήμισης, λίγα μόλις 24ώρα μετά την απαλλαγή από το Συμβούλιο Εφετών για την κακουργηματική κατηγορία της ψευδούς βεβαίωσης. Πρωτόδικα ο κ. Γεωργίου αθωώθηκε, αλλά ασκήθηκε έφεση από την εισαγγελία πρωτοδικών.

Η πρώτη συνεδρίαση του δικαστηρίου αναλώθηκε στην κατάθεση του πρώην αντιπροέδρου της ΕΛΣΤΑΤ, Νικόλαου Λογοθέτη, η οποία διεξήχθη σε κλίμα έντασης και αντεγκλήσεων, με το κοινό να ξεσπά σε χειροκροτήματα και τους συνηγόρους υπεράσπισης να αντιδρούν έντονα. Ο κ. Γεωργίου κατηγορείται ότι δεν συγκαλούσε το διοικητικό συμβούλιο της ΕΛΣΤΑΤ, αν και είχε σχετική υποχρέωση από το νόμο, και μάλιστα πως η απόφαση για την εκτίμηση του ελλείμματος δημοσίου χρέους ελήφθη, χωρίς τη σύμφωνη γνώμη των μελών του ΔΣ της ΕΛΑΣΤΑΤ, τα οποία μάλιστα ειχαν επιλεγεί από τη διασκεψη των προέδρων της Βουλής.

Ο πρώην επικεφαλής της ΕΛΣΤΑΤ, Ανδρέας Γεωργίου, δεν εμφανίστηκε στο δικαστήριο και εκπροσωπήθηκε από τους συνηγόρους υπεράσπισης του.

Η ένταση έφτασε στο αποκορύφωμα της, με τη φράση του κ. Λογοθέτη πως "στον Ανδρέα Γεωργίου οφείλονται όλα τα Μνημόνια" η οποία επικροτήθηκε από το ακροατήριο, το οποίο ξέσπασε σε χειροκροτήματα και άρχισε να φωνάζει: "μπράβο", "για την Ελλάδα", "ντροπή σας προδότες", "μας φέρατε σε αυτήν την κατάσταση", "πεθαίνουμε καθημερινά" κλπ.

Η υπεράσπιση, μάλιστα, αντεδρασε επειδή το δικαστήριο δεν διέκοψε για να εκτονωθεί η κατάσταση ενώ η πρόεδρος σημείωσε πως "το πόσο συναισθηματικά αντιδρά το ακροατήριο δεν με αφορά, η επαναφορά της τάξης στην αίθουσα με αφορά".

Νωρίτερα, το δικαστήριο απέρριψε την ένσταση της υπεράσπισης για απόρριψη της έφεσης ως
μη αιτιολογημένης με τον εισαγγελέα της έδρας να την χαρακτηρίζει «πλήρως αιτιολογημένη, πρόκειται για διατριβή! Και οδηγεί στην εξαφάνιση της πρωτόδικης απόφασης». Εν συνεχεία απορρίφθηκε από το δικαστήριο το αιτημα των πρωην μελών του ΔΣ της ΕΛΣΤΑΤ Νικ. Λογοθέτη και Ζωής Γεωργαντά να παρασταθούν ως πολιτικώς ενάγοντες στην υπόθεση.

Στην κατάθεση του, ο πρώην αντιπρόεδρος της ΕΛΣΤΑΤ, Νικόλαος Λογοθέτης είπε πως από τις 3/8/10 που ηταν η πρώτη συνεδρίαση του ΔΣ της ΕΛΣΤΑΤ με τη νέα της σύνθεση τα θέματα ήταν όλα όσα έθετε ο κ.Γεωργίου χωρις να ακούει κανένα μελός του ΔΣ. Επισήμανε μάλιστα πως «έφερνε τα θέματα και αποφάσιζε μόνος του. Δεν υπογράφαμε εμείς αποφάσεις. Και ξαφνικά, επειδή διαφωνούσαμε, σταμάτησαν οι συναντήσεις. Ο Γεωργίου είχε εξάρτηση και όφελος από το ΔΝΤ. Μέχρι τις 9/11/10 είχε εξάρτηση. Το όφελος ήταν να πάρει σύνταξη και υγειονομική ασφάλεια και να εισπράττει τον παχυλό μισθό του. Αν το είχε δηλώσει στους προέδρους της Βουλής στις 30/6/10 δεν θα γινόταν πρόεδρος. Ο ίδιος ο Παπακωνσταντίνου τον παρουσίασε ότι έχει παραιτηθεί».

Ο μάρτυρας παρουσιάσε μάλιστα και επιστολή του στον Πολ Τόμσεν του ΔΝΤ με την οποία «του ζητουσε βοήθεια να αλλάξει ο ιδρυτικός νόμος της ΕΛΣΤΑΤ για να μπορεί να αποφασίζει μόνος του».
Κατά τον μάρτυρα μέχρι τέλος Οκτωβρίου του 2010 έπρεπε να υπολογιστεί το έλλειμμα 2009 καθώς «ήματαν σε καθεστώς ελέγχου».

Παρουίασε μάλιστα μια ακτινογραφία του ελλείμματος για να καταλήξει πως "η υποψία μας ήταν ότι ο Γεωργίου ήθελε τη διόγκωση του χρέους. Το έλλειμμα του 2009 ήταν το μόνο επιστημονικό εύρημα που θα μας εμπόδιζε να βγούμε στις αγορές και να έρθουν τα μνημόνια. Στο έλλειμμα του 2009 μπήκε και μέρος του χρέους από τα σουαπς του Σημίτη για να μπούμε στο ευρώ που έληγε το 2020 ή και το 2030".Επιπλέον, ο μάρτυρας υποστήριξε ότι πρώτη φορά στο έλλειμα του 2009 μπήκαν σουαπς, ΔΕΚΟ και κάποια νοσοκομεία. "Εμείς ζητούσαμε να γίνει μελέτη. Ήταν πολιτική απόφαση να μπουν" επισήμανε ο κ. Λογοθέτης.

Υπεράσπιση : Εκτός από εσας και την κυρία Γεωργαντα που έχετε δημιουργήσει αυτήν την υπόθεση, υπάρχει άλλος φορέας που υποστηρίζει αυτήν την θέση;
Μάρτυρας : Δεν το ξέρω μπορεί και να υπάρχει...
Καμία Κυβέρνηση δε μας δήλωσε πως συμφωνεί με αυτά τα στοιχεία.
Υπεράσπιση : Λέει ο κ. Γεωργίου ότι ο Κώδικας Ορθής Πρακτικής του δίνει δυνατότητα να κάνει αυτά που έκανε ...
Λογοθετης(έντονα) : Δεν υπάρχει αυτό που λέτε, δεν είναι δεσμευτικό έγγραφο αυτό! Πουθενά δε λέει ότι είναι δεσμευτικό και υπερισχύει των εθνικών νόμων.
Υπεράσπιση : Το λέει το άρθρο του Συντάγματος!

Ζωή Γεωργαντά: Ο Γεωργίου είναι αρχομανής!

Κατά τη διάρκεια της σημερινής συνεδρίασης άρχισε και η κατάθεση της Ζωής Γεωργαντά, πανεπιστημιακού και πρώην μέλους της ΕΛΣΤΑΤ.
Η κυρία Γεωργαντά χρησιμοποίησε μία σειρά από βαρύς χαρακτηρισμούς σε βάρος του Ανδρέα Γεωργίου υποστηρίζοντας πως είναι αγροίκος και αρχομανής.
"Δεν είχαμε διαφωνίες στο τι θα έβαζε γιατί δεν ξέραμε τι θα έκανε.Μας έστελνε χιλιάδες σελίδες τα μεσάνυχτα της προηγούμενης ημέρας και μας ζητούσε να τα υπογράψουμε κάτι που δεν κάναμε.Του είχαμε πει ότι στην Ελλάδα δεν είναι Αφρική, πρέπει να κρατάμε πρακτικά" ανέφερε η κυρία Γεωργαντά στην κατάθεση της, με την πρόεδρο του δικαστηρίου να αναρωτιέται : "Καλά αυτός δεν το ήξερε; Τέτοιο άνθρωπο βάλανε!".
Εν συνεχεία η κυρία Γεωργαντά εξήγησε πως η συνεργασία τους με τον Γεωργίου ήταν προβληματική εξαρχής και μάλιστα γι΄αυτο είχε εκδήλώσει την πρόθεση της να παραιτηθεί.
"Είχα πει στους Παπακωνσταντίνου, Πετσάλνικο και Κακλαμάνη ότι θέλω να παραιτηθώ. Ο Παπακωνσταντίνου μου είχε πει ότι θα κάνετε ό,τι πει η Γιούροστατ, να μην παραιτηθώ, ότι είμαι πατριώτισσα, ίσως ο Γεωργίου να είναι αυταρχικός και θα συνηθίσει επειδή δεν ζει στην Ελλάδα εδώ και χρόνια. Όλο το μετέπειτα διάστημα ασχολιόμουν με στοιχεία, τον ενημέρωνα προφορικά, του έλεγα σε προσωπικό επίπεδο να πάμε για καφέ να του εξηγήσω πώς λειτουργούμε στην Ελλάδα.
Πρόεδρος: Ψυχολόγος ήσασταν; Να τον εξημερώσετε, αγροίκος ήταν;
Μάρτυρας: Ναι ήθελα να τον εξημερώσω ήταν αγροίκος!
Πρόεδρος: Είχε και τη λόξα να είναι μόνος του σην εξουσία ή επαιρνε εντολές
Μάρτυρας: Την είχε τη λόξα αλλά ήθελε και να σφετερίζεται και την αρμοδιότητα του διοικητικού συμβουλίου

Εν συνεχεία η κυρία Γεωργαντά τόνισε πως ο κ. γεωργίου είχε "αρχομανία με σκοπό τον προσπορισμό υλικού και ηθικού οφέλους. Ήθελε μετά την ΕΛΣΤΑΤ να πάει σε υψηλότερη θέση στην Ευρώπη". Παράλληλα, αποκάλυψε πως ο πρώην υπουργός Οικονομικών, Γιώργος Παπακωνσταντίνου είχε απειλείσει τον Νίκο Λογοθέτη πως εάν δεν παραιτείτο θα τον κατέστρεφε!

Η δίκη συνεχίζεται στις 18 Ιουλίου 2017.

Πηγή www.newsit.gr

https://diulistirio.blogspot.gr
Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Οσμή σκανδάλου στη Μητρόπολη Αιτωλίας!

Στον εισαγγελέα το 100 σελίδων πόρισμα των ελεγκτών του υπ. Οικονομικών, που διαπίστωσαν σωρεία παρατυπιών στην ταμειακή διαχείριση

Προάγγελος εξελίξεων, των οποίων τη βαρύτητα και την κατάληξη θα κρίνει ο αρμόδιος εισαγγελέας, είναι η αποστολή του εκατοντασέλιδου πορίσματος με τα συμπεράσματα διαχειριστικού ελέγχου στη Μητρόπολη Αιτωλίας και Ακαρνανίας και τη Μονή Αγγελοκάστρου, που διενήργησε το υπουργείο Οικονομικών.

Πληροφορίες για προβλήματα στη μητρόπολη υπήρχαν στο παρελθόν, φτάνοντας και τους διαδρόμους της Μονής Πετράκη.

Μάλιστα, ζητήθηκε παρέμβαση της Ιεράς Συνόδου, προκειμένου να διαπιστωθεί η ορθότητα ή μη των καταγγελιών, ωστόσο το αίτημα αποστολής επιτροπής ελέγχου απορρίφθηκε, με το σκεπτικό ότι δεν ζητήθηκε από τον αρμόδιο από τον νόμο, δηλαδή από τον ίδιο τον μητροπολίτη Αιτωλίας και Ακαρνανίας Κοσμά.

Η διατήρηση του «γκρίζου» τοπίου επέτεινε την αναστάτωση σε τοπικό επίπεδο, ενώ πληροφορίες κάνουν λόγο για πιέσεις της μητρόπολης στους ιερείς για αύξηση των εσόδων των ναών τους προς το κεντρικό ταμείο, ενώ, σύμφωνα με πληροφορίες, το τελευταίο διάστημα έχουν παραιτηθεί τρεις λογιστές που εργάζονταν για λογαριασμό της μητρόπολης. Το προφανές συμπέρασμα είναι ότι ο μητροπολίτης Αιτωλίας και Ακαρνανίας Κοσμάς βρίσκεται στο επίκεντρο της διερεύνησης.

Σωρεία παρατυπιών στην ταμειακή διαχείριση, πρακτικές μη σύμφωνες με τους γενικούς διαχειριστικούς κανόνες, ανεπαρκείς διαδικασίες εσωτερικού ελέγχου και ελλιπή τήρηση λογιστικών βιβλίων διαπίστωσαν, μεταξύ άλλων, στο μακροσκελές πόρισμα-καταπέλτη που συνέταξαν οι ελεγκτές του υπουργείου Οικονομικών, ύστερα από σχετική εισαγγελική παραγγελία. Οι ελεγκτές έκαναν πολύ μεθοδική δουλειά και ακολούθησαν ακριβώς και τυπικά γράμμα του νόμου, διαπιστώνοντας, με βάση τη νομοθεσία που διέπει τη διοίκηση των ΝΠΔΔ, τις παρατυπίες στη διαχείριση της μητρόπολης.

Ο διαχειριστικός έλεγχος στη Μητρόπολη Αιτωλίας πραγματοποιήθηκε από τον Σεπτέμβριο έως τον Δεκέμβριο του 2016, αφορώντας την περίοδο 2005-2013 για τη μητρόπολη και τα έτη 2004-2008 για το μοναστήρι.

Το απίστευτο αρνητικό υπόλοιπο στα βιβλία

Ειδικότερα, σύμφωνα με το πόρισμα, «δεν τηρούνταν βιβλίο ταμείου, ούτε γινόταν ημερήσια συμφωνία του υπολοίπου του, με σύνταξη σχετικής πράξης».
Ωστόσο, αυτό που προκαλεί αίσθηση είναι η διαπίστωση ότι «από τον έλεγχο των εγγραφών του Καθολικού (σ.σ.: έτσι ονομάζει η Μητρόπολη Αιτωλίας το βιβλίο του ταμείου της) του Μητροπολιτικού Γραφείου διαπιστώσαμε ότι το Ταμείο εμφανίζει πιστωτικό υπόλοιπο (δηλαδή αρνητικό), στη μεγαλύτερη διάρκεια των χρήσεων 2008 έως 2012, κάτι το οποίο δεν δικαιολογείται από τους κανόνες της λογιστικής (είναι αδιανόητη η καταβολή ποσών πέραν αυτών που το Ταμείο διαθέτει).

Γενικά, η ύπαρξη πιστωτικού ταμειακού υπολοίπου αποτελεί ανωμαλία, που υποκρύπτει, συχνά, απόκρυψη εσόδων και συνιστά, κατά πάγια δικαστηριακή νομολογία, ανακρίβεια των λογιστικών βιβλίων, που εμποδίζει τη διενέργεια των απαραίτητων ελεγκτικών επαληθεύσεων».


https://diulistirio.blogspot.gr


Διαβάστε περισσότερα.... »
....