Διυλιστήριο: 03/08/19
ροη αναρτησεων

Παρασκευή 8 Μαρτίου 2019

VIDEO - Διαβάστε εδώ την διαδρομή και το ποιόν του Κ.Βελόπουλου και τις σχέσεις του με την πολιτική

Το Διυλιστήριο λέει : '' .. Δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι ο Βελόπουλος, ο Γεωργιάδης, ο Πλεύρης, ο Βορίδης , είναι το παρεάκι του ΛΑΟΣ που στήριξε τον Παπανδρέου και ψήφισε το πρώτο και καταστρεπτικό μνημόνιο γιατί έφερε τους Γερμανούς στην Ελλάδα. Από όλους είναι ο μόνος που δεν είναι ακόμα στην Νέα Δημοκρατία. Ή μήπως είναι ;''

ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΒΕΛΟΠΟΥΛΟΣ, ΤΟ ΝΕΟ ΜΑΤΖΟΥΝΙ ΤΗΣ ΑΚΡΟΔΕΞΙΑΣ

Με ολίγον Πούτιν, πολύ Άγιον Όρος και απίθανες τηλεπωλήσεις από βιβλία μέχρι εναλλακτικές θεραπείες – Διαβάστε το στόρι της ζωής του

Εναν χρόνο πριν. Φεβρουάριος 2018. Χαλκίδα. Στην είσοδο του ανακαινισμένου Δημοτικού Θεάτρου Παπαδημητρίου ένας φορτωμένος πάγκος διαλαλεί σιωπηρά την πραμάτειά του. Βιβλία όπως «Η αλήθεια για τον Πούτιν – Η ελπίδα της ορθοδοξίας» και «Νικήστε τη χοληστερίνη» πλαισιώνουν συσκευασμένα θεραπευτικά ματζούνια, ιαματικά βότανα και ανακουφιστικές κηραλοιφές. Τα περισσότερα προϊόντα, παρασκευασμένα σύμφωνα με τις αγνές, παραδοσιακές συνταγές Αγιορειτών μοναχών. Στο πλάι, μια αφίσα γράφει με βυζαντινά γράμματα, σαν αυτά που συνοδεύουν εκκλησιαστικές αγιογραφίες, το όνομα του κόμματος που διοργανώνει την εκδήλωση. Στο ίδιο σημείο το λογότυπο του πολιτικού φορέα, μια πυξίδα με το αστέρι της Βεργίνας στο κέντρο της, φέρνει σχεδιαστικά στο Safari της Apple. Στους υποψιασμένους η ατμόσφαιρα αποπνέει μπίζνες και πολιτική, βαθιές τσέπες και μεγαλοϊδεατισμό. Στην αίθουσα, απρόσμενη ανταπόκριση από ένα ευάριθμο ζωντανό κοινό που χειροκροτεί σε τόνο πανηγυρικό.

Αποδέκτης των χειροκροτημάτων η δημοφιλής φιγούρα του 53χρονου Κυριάκου Βελόπουλου. Του πρώην βουλευτή του ΛΑΟΣ και ιδρυτή, πριν από δυόμισι χρόνια, του κόμματος Ελληνική Λύση, στο οποίο οι δημοσκοπήσεις δίνουν αναπάντεχα ποσοστό πέριξ του 2%. Πρόκειται για τον ταλαντούχο παρουσιαστή των εκπομπών «Κόντρα & Ρήξη» στο KONTRA CHANNEL, «Αποκαλυπτικό Δελτίο» στο EXTRA CHANNEL και «Ανατρεπτικό Δελτίο» στο ALERT TV. Και δεινό τελάλη που σαγηνεύει από το γυαλί τους πιστούς του τηλεμάρκετινγκ.

Αγανακτισμένος τηλεπλασιέ

Ντυμένος με θαλασσί μπλέιζερ, λευκό πουκάμισο, ξεβαμμένο γαλάζιο τζιν παντελόνι, μπλε σνίκερς -όλα στην απόχρωση σημαιοστολισμένης παρέλασης σε εθνική επέτειο- ανεβαίνει χειμαρρώδης στο βήμα με φόντο το βαθύ κυανό της βελούδινης κουρτίνας της σκηνής. Η ομιλία του διαθέτει όλη την ευέλικτη ρητορική πειθώ επιδέξιου τηλεπλασιέ που πουλάει θαυματουργά διατροφικά παρασκευάσματαTelopone, το σήμα του οποίου έχει καταθέσει στο υπουργείο Ανάπτυξης- με έξτρα δώρο ένα φυλακτό του Αγίου Παϊσίου. Εχει, όμως, την μπαλκονάτη αυτοπεποίθηση να μετατρέψει τη «δουλειά» σε πρόζα υποδυόμενος τον αγανακτισμένο πολίτη με την αφοριστική φρασεολογία. Με την ίδια ακριβώς συνδυαστική άνεση που επί της οθόνης -«τηλεφωνήστε τώρα!»- πλασάρει οδοντόκρεμα από το Αγιον Ορος, πακέτο με τρία βιβλία, και ταυτόχρονα παροτρύνει τους τηλεθεατές να αφεθούν στη στιβαρή αγκαλιά του ξανθού γένους και να παραδοθούν στη σιγουριά των σφριγηλών μπράτσων του λατρεμένου Βλαδίμηρου Πούτιν.

Στη ζωντανή εκδοχή του κηρύγματός του, όπως εκείνο το χειμωνιάτικο απόγευμα στη Χαλκίδα, είναι λιγότερο συνοπτικός. Αναθεματίζει την υποταγή της Ελλάδας στους Δυτικούς τοκογλύφους, που αποτελούν τη ρίζα του κακού. Ξεχνώντας ίσως πως ο ίδιος ήταν μεταξύ εκείνων που ψήφισαν το πρώτο μνημόνιο του ΓΑΠ και κατόπιν συστρατεύτηκε με την ευρωπαϊκού προσανατολισμού κυβέρνηση Παπαδήμου. Καταγγέλλει τους Ούνους, Τεύτονες, Γερμανούς, παραμερίζοντας το γεγονός ότι και αυτός γεννήθηκε στη Γερμανία. Επουσιώδη ζητήματα που μάλλον δεν αφορούν τη συγκλονισμένη ομήγυρη. Αντίθετα επαινεί λεπτομερειακά τους Ρώσους ορθόδοξους σωτήρες. Απευθύνει έκκληση για σύνορα της -κατά τα άλλα «δυτικόδουλης»- Ελλάδας με την ομόδοξη Σερβία. Διαβεβαιώνει ότι στο Αιγαίο υπάρχουν υδρογονάνθρακες από τους οποίους μπορούμε να βγάλουμε 500 δισ. μέσα στην επόμενη δεκαετία. Ξιφουλκεί κατά της μεγάλης μερίδας των ψευτών, ανεπάγγελτων, τεμπέληδων βουλευτών.
Διατυμπανίζει «καμία παροχή στους πρόσφυγες» και ονοματίζει τους ανεπιθύμητους μισέλληνες που δίνουν το όνομα «Μακεδονία» στα Σκόπια και παραδίδουν έδαφος σε εχθρούς.

Τέλος, εξαπολύει ορμητικά «κατηγορώ» κατά του Καμμένου, του Σώρρα, της Χρυσής Αυγής, με τον στόμφο που αρμόζει σε έναν φλογερό και γνήσιο υπερπατριώτη.

Κυρίως, όμως, με την ανυποκρισία ενός θεόπνευστου ανθρώπου. Δεδομένου ότι στο πρόσφατο παρελθόν ακούσθηκε πως πωλούσε από την τηλεόραση κατ’ αποκλειστικότητα… αυθεντικές επιστολές του Ιησού Χριστού! Πράγμα που εκτιμάται ως ασυγχώρητο για έναν θεοσεβούμενο άνθρωπο όπως ο ίδιος, που καυχιέται ότι επισκέπτεται τουλάχιστον δέκα φορές τον χρόνο το Αγιον Ορος. Πόσο μάλλον βλάσφημο, αν υπονοεί πως ο μεγαλοδύναμος Κύριος τού εμπιστεύτηκε αυτοπροσώπως τα χειρόγραφά Του! Κι ενώ έξω από την αίθουσα τα τρελά νερά του Ευρίπου αλλάζουν κατεύθυνση, μέσα ο ίδιος κόβει τη βασιλόπιτα του κόμματος, χωρίς να παραλείψει μοιράσει από ένα τεμάχιο στην Ορθοδοξία, στη Μακεδονία, στην Ελλάδα, αλλά και στη Βασιλεύουσα.
Αφού έχει ξεθυμάνει πλέον ο ρητορικός του οίστρος, ανταλλάσσει χειραψίες με το κοινό το οποίο αγαλλιάζει για την υπεροχή των Ελλήνων, σύμφωνα με τη διάγνωση του ομιλητή. Συστήνει, ακόμη, στους παρευρισκομένους κάποιον Σεργκέι Χάρικοφ που είναι παρών στην εκδήλωση. Τους πληροφορεί ότι είναι συνεργάτης του Ρώσου προέδρου και εκπρόσωπος Ρώσων επενδυτών. Υπενθυμίζει, ενδεχομένως, με αυτό τον τρόπο στο ακροατήριό του πως όταν στα τέλη Μαΐου του 2016 ο Πούτιν έφτασε στο Αγιον Ορος για να παραστεί στα χιλιόχρονα του ρωσικού μοναχισμού, ο ίδιος ο Κυριάκος Βελόπουλος ήταν από τους ελάχιστους ντόπιους με τον οποίο ο ισχυρός Ρώσος ηγέτης αντάλλαξε φιλικό χαιρετισμό έξω από τον Ιερό Ναό του Πρωτάτου στις Καρυές. Αυτή η χειρονομία, συνοδευόμενη με γαρνιτούρα κάποιων δήθεν εκμυστηρεύσεων του Πούτιν στον ίδιο, έχει γίνει το επικοινωνιακό του καύσιμο στις ανά την Ελλάδα περιοδείες του και συνάξεις των οπαδών του κόμματός του σε ξενοδοχεία, καφετέριες και δημαρχιακές αίθουσες.

Το τηλεοπτικό βήμα της Ελληνικής Λύσης

Το κύριο όμως μιντιακό όχημα για την προβολή του πρόεδρου του κόμματος Ελληνική Λύση είναι το κανάλι ALERT TV, το οποίο διαχειρίζεται από τα στούντιό του στον Ταύρο από τα μέσα του 2016. Πρόκειται για το πρώην JERONIMO GROOVY TV, μετέπειτα ΚΑΝΑΛΙ 10 του Γιώργου Τράγκα, και τέλος SUNNY CHANNEL, ιδιοκτησίας μέλους της οικογένειας του φυγόδικου και καταζητούμενου, μεταξύ άλλων, για το σκάνδαλο της Proton Bank Πέτρου Κυριακίδη, πρώην στενού συνεργάτη του επίσης κατηγορούμενου για σειρά αδικημάτων επιχειρηματία Λαυρέντη Λαυρεντιάδη. Οι κακές γλώσσες λένε ότι ο 78χρονος αγνοούμενος Κυριακίδης -που είχε ισχυρούς δεσμούς με την Αρχιεπισκοπή της Κύπρου, αδυναμία στα θρησκευτικά βιβλιοπωλεία και έφεση στην εναλλακτική ιατρική και τα βιολογικά μανάβικα- έχει μεταβιβάσει τις μετοχές του τηλεοπτικού του σταθμού στον νέο ιδιοκτήτη του Κυριάκο Βελόπουλο. Αγνωστο αν θα ισχύσει η συγκεκριμένη εκχώρηση στον σουρεαλιστικό κόσμο των ελληνικών περιφερειακών καναλιών.

Το σίγουρο είναι ότι οι εκπομπές του Βελόπουλου που γεμίζουν ολημερίς το πρόγραμμα του ALERT αναμεταδίδονται από πλήθος άλλων περιφερειακών καναλιών χαρίζοντάς του πρόσβαση σε πανελλήνιο ακροατήριο. Ειδικά σε ένα κοινό που κρέμεται από τα χείλη του παρουσιαστή και ενημερώνεται έγκυρα από τον ίδιο ότι οι Ρώσοι κοσμοναύτες φέρουν Τίμιο Ξύλο μαζί τους για να αντιμετωπίσουν τις κακοτοπιές του Διαστήματος και πως οι οδοντόκρεμες του εμπορίου περιέχουν «δηλητήρια» και φθόριο που προέρχεται από ραδιενεργά απόβλητα! Κανείς δεν μπορεί να είναι βέβαιος για το αν του ανήκει η ιδιοκτησία του καναλιού. Οπως λένε άσπονδοι φίλοι του από τη Θεσσαλονίκη, «με τον Βελόπουλο ποτέ δεν ξέρεις τι παίζει πραγματικά». Από το 1999, λένε, είχε ιδρύσει τον δικό του εκδοτικό οίκο, τον Κάδμο, στην οδό Ερμού, ενώ ταυτόχρονα διέδιδε ότι δεν είχε μαζί του καμία σχέση. Το ίδιο και με το βιβλιοπωλείο «Ελληνικόν» που είχε ανοίξει στη Θεσσαλονίκη. Εκρυβε ότι ήταν δικό του, ενώ από τις εκπομπές του σχεδόν δακρύβρεχτα έλεγε: «Βοηθήστε αυτούς τους τίμιους ανθρώπους που πουλάνε βιβλία».

Το παιδί της πιάτσας που έγινε διδάκτωρ φιλοσοφίας

Ακόμη και το υπερμέγεθες για τριμελή οικογένεια σπίτι των 400 τ.μ. που απέκτησε στο πολυτελές Πανόραμα, επισημαίνουν οι ίδιοι άνθρωποι, ισχυριζόταν πως ήταν ιδιοκατασκευή. «Λες και στα διαλείμματα από τις τηλεπωλήσεις ζωνόταν το ζεμπίλι και ανέβαζε τούβλα στις σκαλωσιές», σχολιάζουν περιπαιχτικά οι ίδιοι. «Πού να βρεις άκρη με τον Κυριάκο;» λένε μάλλον απαξιωτικά και παλιοί ψηφοφόροι του, περιγράφοντας ότι διερρήγνυε τα ιμάτιά του στο ΤΗΛΕΑΣΤΥ λέγοντας: «Κρατήστε αυτό το βίντεο για να με κάνετε ρόμπα αν ποτέ εγκαταλείψω τον Καρατζαφέρη». Και λίγες ημέρες αργότερα, ήδη βουλευτής της Β’ Θεσσαλονίκης, εγκατέλειπε προσχηματικά τον ΛΑΟΣ με το ψηφοδέλτιο του οποίου είχε εκλεγεί το 2007 και το 2009, εκφράζοντας δημοσίως την πικρία του επειδή ο Καρατζαφέρης δεν του τηλεφώνησε για να του συμπαρασταθεί σε πρόβλημα υγείας που αντιμετώπιζε ο πατέρας του.

Αυτοδημιούργητος, παιδί της πιάτσας, βέρος Σαλονικιός, ο πολυπράγμων Κυριάκος Βελόπουλος είναι από τους ανθρώπους που διακρίνουν τις ευκαιρίες και δεν τις αφήνουν να πάνε χαμένες. Θεωρείται πως μπορεί να ανακαλύπτει όφελος είτε πουλώντας φύκια για μεταξωτές κορδέλες που θεραπεύουν ταυτοχρόνως άνοια, κατάθλιψη και αλτσχάιμερ, είτε ξεσηκώνοντας θόρυβο επιτιθέμενος στον Γιάννη Αντετοκούνμπο επειδή μοίρασε φαγητό σε άπορους Αμερικανούς και όχι σε πτωχευμένους Ελληνες. Εκτιμάται ακόμη πως ως άνθρωπος που νοιάζεται για το καλό του έθνους είναι ικανός να ανακαλύπτει κίνητρα ατομικής βελτίωσης και προκοπής είτε με την οικειότητα σε μυστήριες παρέες, είτε οργανώνοντας «οδοιπορικά προσκυνήματα στην κοιτίδα των Αρχαίων Μακεδόνων». Οσο για τις συχνά ακραία συντηρητικές απόψεις του και τις συνήθεις ιστορικές ανακρίβειες που ξεστομίζει, αυτές τις καλύπτει με το κύρος του πρόσφατου πτυχιούχου καθώς και κατόχου μεταπτυχιακού διπλώματος από το ιδιωτικό Πανεπιστήμιο Κύπρου. Ετσι κι αλλιώς, από ένα σημείο και μετά, για τους αφελείς ή τους λιγότερο ορθολογιστές, βότανα και ιδεολογία γίνονται χυλός στη μικρή οθόνη. Ως έξυπνο παλικάρι, ζυμωμένο από μικρό στη φτώχεια, κατάλαβε γρήγορα πού είναι το ψωμί. Δεν περίμενε το 2017 να γίνει υποψήφιος διδάκτωρ Φιλοσοφίας του Πανεπιστημίου της Σόφιας ώστε να εκμεταλλευτεί υπέρ του τις περιστάσεις.

Μετανάστες στη Γερμανία

Γιος αγροτών, του Ιωσήφ και της Ευθυμίας, προσφυγικής καταγωγής και οι δύο, από την Καππαδοκία, εγκαταστάθηκαν στο χωριό Αξός του Νομού Πέλλας. Ο Κυριάκος Βελόπουλος γεννήθηκε στη Γερμανία. Στα ζόρικα χρόνια της δεκαετίας του ’60 οι γονείς του μετανάστευσαν αναζητώντας μεροκάματο επιβίωσης στο Εσεν, το κέντρο των ανθρακωρυχείων της κοιλάδας του Ρουρ. Εκεί, στις 24 Οκτωβρίου του 1965, ο μικρότερος γιος τους αντίκρισε πρώτη φορά τον κόσμο. Ενώ οι γονείς έμειναν δουλεύοντας στη Γερμανία, έστειλαν τον πεντάχρονο Κυριάκο και τον κατά έναν χρόνο μεγαλύτερο αδελφό του Δημήτρη σε συγγενείς τους στην Ελλάδα. Ο Κυριάκος έμεινε κοντά σε θείους του στη Νεάπολη της Θεσσαλονίκης, ενώ ο Δημήτρης μαζί με τη γιαγιά τους στην Αξό. Παρένθεση: Ο αδελφός του είναι ο γνωστός δημοσιογράφος της ΕΤ3 με το επίθετο Βενιέρης -πρώην Πασόκος, αενάως Ηρακλειδεύς, όπως λένε παλιοί συνάδελφοι του στη Θεσσαλονίκη-, ο οποίος το 2014 παραιτήθηκε από τη δημόσια τηλεόραση για να συστήσει μαζί με τον αδελφό του τον νέο βορειοελλαδίτικο ραδιοφωνικό σταθμό Focus103,6. Κλείνει η παρένθεση.
Στις αρχές της δεκαετίας του ’80 οι γονείς του επέστρεψαν από τη Γερμανία και η οικογένεια επανενώθηκε. Εμειναν στον Εύοσμο Θεσσαλονίκης όπου ο Κυριάκος ολοκλήρωσε το σχολείο στο Λύκειο Δενδροποτάμου, δουλεύοντας παράλληλα μαζί με τον πατέρα του στα χωράφια. Στη συνέχεια γράφτηκε σε ιδιωτική σχολή δημοσιογραφίας και τα βόλευε οικονομικά με μεροκάματα σε σούπερ μάρκετ, κάνοντας τον DJ σε τοπική ντίσκο και τον ραδιοφωνικό παραγωγό σε σταθμούς της εποχής. Αποφοιτώντας με άριστα από τη σχολή υπηρέτησε τη στρατιωτική του θητεία ως έφεδρος αξιωματικός, κυρίως στα νησιά του Βορειοανατολικού Αιγαίου.
Παρά τη βενιζελική πολιτική προέλευση της οικογένειάς του αποχώρησε από τη Νεολαία ΠΑΣΟΚ το 1990 προβάλλοντας ιδεολογικές διαφορές. Με κάποιες άκρες αλλά και μεγάλη όρεξη διάκρισης ως δημοσιογράφος πλέον, ξεκίνησε την εκπομπή «Η Βουλή των Πολιτών» το 1991 στο τοπικό κανάλι ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ TV. Στο δεύτερο μέρος της δίωρης και κάτι εκπομπής του έδινε βήμα στους τηλεθεατές με αστικό τηλέφωνο και όχι, όπως συνηθιζόταν, με πληρωμή στο 090.

Η επαγγελματική εκτόξευση

Τρία χρόνια αργότερα, μετέφερε την εκπομπή στο τοπικό κανάλι ΕΡΜΗΣ ΤV της Κατερίνης, ενώ έγραψε το πρώτο βιβλίο του με τίτλο «Μακεδονία και Υβρεις», το οποίο εξέδωσε το 1996 ο εκδοτικός οίκος Ιστοριογνωσία της Θεσσαλονίκης. Τότε άρχισε και η συνεργασία του με το ομώνυμο βιβλιοπωλείο. Τα απογεύματα, μετά την απογευματινή εκπομπή του, πήγαινε εκεί για να συζητήσει τα θέματα της εκπομπής με τους παρόντες τηλεθεατές. Είχε σουξέ με την αμεσότητά του και καπάκι εξέδωσε δύο ακόμη βιβλία του με τίτλο «Αυτοί είναι οι Τούρκοι» και «Η Ελλάδα αιμορραγεί». Η αναγνωρισιμότητα και η επιτυχία τού χτυπούσαν δελεαστικά την πόρτα και αυτός δεν κώφευσε. Ηταν και οι ανάγκες στη μέση που τον οδηγούσαν να ακούει καθαρότερα τις προκλήσεις και να αφουγκράζεται τις πιο προσοδοφόρες. Είχε ήδη γνωριστεί από το 1994 στον τηλεοπτικό σταθμό με τη διαφημίστρια Ολγα Πετροπούλου. Οι δυο τους ερωτεύτηκαν και αφού συνδέθηκαν νοίκιασαν ένα μικρό διαμέρισμα στην Καλαμαριά. Παντρεύτηκαν δύο χρόνια αργότερα. Η Ολγα δημιούργησε έναν βρεφονηπιακό σταθμό, τον οποίο έκλεισε ώστε να αφοσιωθεί στη νεογέννητη κόρη τους. Τη βάφτισαν Αναστασία-Λυδία, με νονούς έναν φίλο του ζευγαριού και τον πρώην προπονητή του μπάσκετ του Αρη και του Ολυμπιακού, καθώς και υπουργού στις κυβερνήσεις Κώστα Καραμανλή, Γιάννη Ιωαννίδη.

Για τον Βελόπουλο η είσοδος της νέας χιλιετίας ήταν η εποχή της επαγγελματικής του εκτόξευσης και ταυτόχρονα της καταξίωσής του σε μερίδα του τηλεοπτικού κοινού με αινιγματικούς προβληματισμούς και αλλόκοτες ανησυχίες. Ξεκίνησε να προβάλλει στις εκπομπές του αρχαιόπληκτα μπακαλοτέφτερα όπως ομάδα «Ε», πελασγικές ελληνικές φυλές, απόκρυφα χειρόγραφα, μυσταγωγικές τελετουργίες, απόρρητα μυστικά, ανεξήγητα συμπαντικά και ελευσίνια μυστήρια, Τετρακτύς Αείγνητος, καθώς και λοιπά ομοειδή ευπώλητα βιβλία και περιοδικά. Στο κάτω μέρος της οθόνης περνούσαν μηνύματα για τις παραγγελίες, από κοντά κατέφτασαν απρόσμενες προϊοντικές διαφημίσεις και το χρήμα έρρεε ασχέτως αν το κανάλι λεγόταν Εγνατία ή Μακεδονία TV. Ηταν η περίοδος που η τηλεπερσόνα πλέον Βελόπουλος συναγωνιζόταν σε ευφράδεια τους Αμερικανούς τηλε-ευαγγελιστές. Είχε περιορίσει τους σεμνούς και σοβαρούς εθνικοπατριωτικούς σχολιασμούς προς την έξαλλη ανάδειξη του μοναδικού «καθαρού» ελληνικού DNA για το οποίο αρκούσε μια απλή ενεργοποίηση με την αρχαία ελληνοκεντρική τεχνολογία ώστε ο εγχώριος πληθυσμός να φτάσει τα 100 εκατομμύρια, ασχέτως αν δεν χωρούσαν στη χώρα. Με τη βοήθεια όμως του γνήσιου Ελληνα Ιησού Χριστού, όλα ήταν δυνατά. Τότε χτίστηκε και η πολιτιστική οργάνωση εξωραϊσμένου εθνικισμού «Δίαυλος Ελλήνων» στην οποία ο τηλεπαρουσιαστής εκτελούσε χρέη προέδρου και επικοινωνιακού εκπροσώπου. Σε αυτή τη φάση οι αντίζηλοί του τον χαρακτήριζαν με δόσεις φθονερής μνησικακίας ως «Φελόπουλο» και «κωλοτούμπα» (πολύ πριν ο όρος εγγράψει πολιτικές υποθήκες). Η πολιτική, πάντως, για τον ίδιο ήταν μόλις μία πίστα παραπέρα.

Πολιτικός μουσαφίρης στη Ν.Δ.

Ο Κυριάκος Βελόπουλος στο μικρό πολιτικό τοπίο της Θεσσαλονίκης, όπου τα ανομοιογενή ιδεολογικά ρεύματα όπως και τα βερεσέδια συναντιούνταν παραδοσιακά στο αστικό της κέντρο, δεν άφησε αναξιοποίητα τα κονέ και τις επαφές του. Με μεγαλόστομες διατυπώσεις που μίλαγαν στις καρδιές μιας ακροδεξιάς πελατείας, εύχαρις, συμπαθής και ανοιχτός στα χάπενίνγκ της. Με σχεδόν ιδιοσυγκρασιακή εθνική φόρτιση και ορθόδοξη εκκλησιαστική προσήλωση δεν άργησε να συνδεθεί με τον ΛΑΟΣ και τη ρητορική του. Εντάχθηκε στις γραμμές του το 2004, έβαλε υποψηφιότητα για τη Βουλή, διεκδίκησε τη Νομαρχία Πέλλας, εξελέγη αργότερα δύο φορές βουλευτής και έζησε την αίγλη του εθνικού αντιπροσώπου ακουμπισμένος αναπαυτικά στη ράχη της πλειάδας βιβλίων με τα συγγραφικά του πονήματα, όπως «Λεφτά υπάρχουν;», «Το 4ο Ράιχ είναι εδώ», «Ελλήνων μυστικά», «Χρεοκοπία και κερδοσκόποι» κ.λπ. Οταν τον Μάιο του 2012 παιζόταν το στοίχημα της πολιτικής επιβίωσης του κόμματός του αισθάνθηκε αιφνιδίως πολιτικά και ψυχικά εκτός των γραμμών του. Αποχώρησε με επεισοδιακό τρόπο και προσχώρησε στη Ν.Δ. Μόνο που εξαιτίας των ροκαμβολικών παιχνιδιών με τα οποία διασκεδάζει η μνήμη της ιστορίας δεν του έμελλε να στεριώσει στο νέο πολιτικό του απάγκιο.

Στα γραφεία της Ν.Δ. στη Συγγρού ξεκίνησαν άμεσα οι μουρμούρες για το φόρτωμα του κόμματος με ένα ακόμη πολιτικό βαρίδι. Είχε τα θεματάκια του ο πολιτικός μουσαφίρης στη Ν.Δ. Πρώτα απ’ όλα για τη δίωξη που εκκρεμούσε εις βάρος του για το «πόθεν έσχες». Είχε μόλις αποκαλυφθεί ότι περιλαμβανόταν στη λίστα των δέκα προσώπων, νυν και πρώην βουλευτών και ευρωβουλευτών αλλά και των συζυγών τους, που εξήγαγαν πάνω από 100.000 ευρώ το 2011, την περίοδο που συζητούνταν το ενδεχόμενο χρεοκοπίας της χώρας. Ο ίδιος είχε αδειάσει με το ξέσπασμα της κρίσης τους λογαριασμούς του και μετέφερε σχεδόν όλα του τα χρήματα σε ευρωπαϊκή τράπεζα. Η ενέργειά του ήταν μεν σύννομη, αλλά το ηθικό της μέρος έπεφτε κάπως βαρύ για πολιτικό. Χώρια που η υπόθεση ήταν πιο περίπλοκη, καθώς το ποσό των 400.000 ευρώ που έβγαλε από τη χώρα ήταν κατά πολύ υψηλότερο από τις καταθέσεις του, σύμφωνα με το «πόθεν έσχες» που είχε υποβάλει στη Βουλή το 2010.

Οι… περίεργοι φίλοι

Το δεύτερο «νομιμο-ηθικό» ζητηματάκι του Βελόπουλου αφορούσε τις συναναστροφές του. Στις αρχές του Ιανουαρίου του 2012 είχε συλληφθεί και προφυλακιστεί ο Μάρκος Καραμπέρης ως φερόμενος αρχηγός ενός δικτύου τοκογλυφίας και εκβιασμών που δρούσε στη Βόρεια Ελλάδα τουλάχιστον για μία δεκαετία. Ο κατά τα άλλα θεοσεβούμενος Καραμπέρης -«βαρόνος» της νυχτερινής διασκέδασης στη Θεσσαλονίκη, ιδιοκτήτης των κέντρων «Νεράιδα» και «Αλέξανδρος Παλλάς», μανιώδης τζογαδόρος στο Χρηματιστήριο, στο νόμιμο και το παράνομο στοίχημα- συνδεόταν φιλικά με τον Βελόπουλο. Ως εδώ τίποτα το μεμπτό για μια σχέση που τη γνώριζαν από τις πέτρες του Λευκού Πύργου ως τις φτελιές της Τσιμισκή. Οι κοινές τους εμφανίσεις σε διάφορες εκδηλώσεις που διοργάνωνε ο -και φιλάνθρωπος- Καραμπέρης είχαν αποτυπωθεί σε σωρεία φωτογραφιών. Το πρόβλημα, ωστόσο, εντοπιζόταν στο ότι όταν ο Βελοπουλος έθετε το 2010 υποψηφιότητα για περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας, στο ψηφοδέλτιό του ως υποψήφιος αντιπεριφερειάρχης Ημαθίας φιγούραρε φαρδιά πλατιά ο μετέπειτα κατηγορούμενος. Ενδεχομένως γι’ αυτό ο Βελόπουλος είχε δώσει τότε στον συνδυασμό τον ταιριαστό τίτλο «Καθαρά χέρια – Καθαρές ιδέες – Καθαρές λύσεις».

Τα σύννεφα μαζεύτηκαν απειλητικά πάνω από την αραιά χωρίστρα του Βελόπουλου και δεν θα μπορούσε να τα ξορκίσει ούτε ο έμπιστος φίλος του ηγούμενος Εφραίμ της Μονής Βατοπεδίου, στον οποίο απευθύνθηκε για να τον παρηγορήσει όταν κρατείτο στο αγιορείτικο κελί του. Πόσο μάλλον μπορούσε να αποκρούσει τη μολύβδινη σκιά τους ο προσφιλώς οικείος του, όπως ισχυρίζεται, Πατριάρχης Μόσχας και Πασών των Ρωσιών Κύριλλος, κατά κόσμον Βλαντίμιρ Μιχάηλοβιτς Γκουντιάγεφ. Εν τω μεταξύ, οι εσωκομματικές αντιδράσεις στη Ν.Δ. πύκνωσαν περισσότερο όταν προέκυψε ένα ακόμη ενσταντανέ που τον απεικόνιζε χαμογελαστό να ανταλλάσσει θερμή χειραψία με τον Δημήτρη Λαμπάκη, επίσης κατηγορούμενο μιας άλλης ομάδας τοκογλύφων της λεγόμενης μαφίας της Θεσσαλονίκης που εξαρθρώθηκε την ίδια περίοδο από την ΕΛ.ΑΣ. Λίγο αργότερα μπήκε στο στόχαστρο ως ανεπιθύμητος στο κόμμα αφότου ξεθάφτηκε και μια καταδίκη του σε τέσσερις μήνες φυλάκιση με τριετή αναστολή για υπεξαίρεση, μετά από μήνυση που είχε υποβάλει ο τότε πρόεδρος της Νομαρχιακής Επιτροπής της Ν.Δ. Ημαθίας και ιδιοκτήτης του τηλεοπτικού σταθμού ΤV ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ Κωνσταντίνος Ζαρκάδας. Αναπόφευκτα, παρά την όποια επιρροή του στους ψηφοφόρους, αποπέμφθηκε τότε σιωπηρά από τα «γαλάζια» ψηφοδέλτια των εκλογών της 17ης Ιουνίου 2012. Εκανε τη καρδιά του πέτρα και την ανάγκη φιλοτιμία ανακοινώνοντας μέσω Twitter ότι δεν αποχώρησε από τον ΛΑΟΣ για την «καρέκλα» και πως δεν θα είναι υποψήφιος με τη Ν.Δ.

Οι αναφορές στην περίπτωση Σώρρα!!!

Είναι από τους πρώτους που έλεγε περί βασιμότητας των δίς του Σώρρα

Ενα βίντεο με αναφορές σε μερικά από αυτά που διαβάζετε:






Θαυμάστε τους εξαίρετους συμπατριώτες μας στις προσπάθειές τους να βοηθήσουν όλους εμάς τους κακόμοιρους. Πρωταγωνιστούν κατα σειρά εμφανίσεως 1. Νίκος Νικολόπουλος, βουλευτής 2. Κυριάκος Βελόπουλος, πρώην βουλευτής 3. Παναγιώτης Κουρουμπλής, νύν και πρώην βουλευτής 4. Γιώργος Παπαδάκης, νύν παρουσιαστής και πρώην περιπτεράς 5. Αννα Δαβίτη, αγνώστου επαγγέλματος και μέλλον βουλευτίνα 6. Μάκης Τριανταφυλλόπουλος, Ταρζάν και φίλος τρομοκρατών Σε έκτακτη εμφάνιση – Αδωνις Γεωργιάδης & Αντώνης Μυλωνάκης

Ο νέος εθνοσωτήρας

Βαθμιαία ως κομματικά απομονωμένος αποχώρησε από τη «γαλάζια» παράταξη το 2015, προτού συμπεριληφθεί στα άκαπνα θύματα των μαχών που δεν έδωσε υπέρ της. Μετά την απαραίτητη πολιτική αγρανάπαυση επέστρεψε στις τηλε-γεωπολιτικές αναλύσεις με ισχυρές δόσεις Telopone, που γιατρεύει και το συλλογικό αλτσχάιμερ, για να πλασαριστεί ως νέος σωτήρας παρά τον «από μηχανής θεό» της Ελλάδας Βλαδίμηρο Πούτιν. Την άνοιξη του 2016 ίδρυσε την Ελληνική Λύση, κατά τα λεγόμενά του ως ένα «δεξιό φιλορωσικό κόμμα». Το εγκαινίασε με παράτες στην κατάμεστη αίθουσα «Μελίνα Μερκούρη» του ΣΕΦ το φθινόπωρο της ίδιας χρονιάς και εμμέσως δρομολόγησε την εκλογική συμμαχία των ακροδεξιάς απόχρωσης εξωκοινοβουλευτικών κομματιδίων. Με τον Φαήλο Κρανιδιώτη της Νέας Δεξιάς δεν έκατσε η σύμπραξη, πιθανότατα γιατί στον χώρο πλεονάζουν οι ανεδαφικοί τσάρεβιτς. Στο μεσοδιάστημα απέδειξε το ήθος του κόμματός του κατά την απόπειρα λιντσαρίσματος του Γιάννη Μπουτάρη σε συγκέντρωση για τη Γενοκτονία των Ποντίων στη Θεσσαλονίκη τον περασμένο Μάιο, όταν κατηγόρησε το παραλίγο θύμα της ωμής βίας ως ηθικό αυτουργό των όσων έγιναν. «Εκανε τον ταυρομάχο, μπήκε στην αρένα με κόκκινο πανί», δήλωσε ξεσηκώνοντας σάλο στα ΜΜΕ τα οποία έκριναν ότι πιστοποιούσε ακέραια τη στρεβλή οπτική του για τον δημόσιο χώρο.

Ωστόσο, ο ίδιος με τη φόρα του αισιόδοξου ανθρώπου στον οποίο η ζωή φέρθηκε γενναιόδωρα δεν κωλώνει. Επιτίθεται ολομέτωπα στον Τζορτζ Σόρος που άπλωσε τα δίχτυα του με τις ΜΚΟ στην Ελλάδα και κατά την εμπεριστατωμένη γνώμη του βοήθησε στο ξεπούλημα της Μακεδονίας. Και συνεχίζει απτόητος να ανασύρει παρωχημένα σουβενίρ από τα θρυλικά ρωσικά παραμύθια που άπτονται εκείνου του εγχώριου ουτοπικού, αν όχι καφενειακού, θυμικού που ποντάρει στην αλληλεγγύη του ομόθρησκου ξανθού γένους. Κάπου εκεί φωλιάζουν η ανιψιά του «μαρμαρωμένου βασιλιά» τσαρίνα Σοφία Παλαιολογίνα, ο Καποδίστριας και η Φιλική Εταιρία, ο ναύαρχος Λογγίνος Χέυδεν στο Ναυαρίνο, το Ρωσικό Κόμμα του Ανδρέα Μεταξά, εντέλει ο Μόσκοβος που θα φέρει το σεφέρι. Περίπου όπως ο ίδιος με ρίμα οραματίζεται ότι «θα έρθει η Ελληνική Λύση και την Ελλάδα θα ξεβρωμίσει». Ενθαρρυμένος, πάντως, από κάποιες δημοσκοπήσεις προσδοκά ότι θα μπει στη Βουλή. Καθένας φυσικά μπoρεί να διατηρεί ακλόνητες φαντασιώσεις. Ωστόσο, για να υλοποιηθεί το σενάριο δεν απαιτούνται μόνο καραβιές με ρούβλια. Οπως λένε χιουμοριστικά οι φανατικοί αντίπαλοί του, χρειάζονται άπειρα βαρέλια βότκα, ζαλιστικοί φολκλορικοί χοροί Καλίνκα, παντού υπερμεγέθεις οθόνες τύπου Μεγάλου Αδελφού με τον ίδιο πρώτη φάτσα, καθώς και τσάμπα κατανάλωση μερικών τόνων ληγμένων Telopone.


Ο Βελόπουλος .... υποψήφιος ευρωβουλευτής με την ΝΔ; Μια φορά προδότης ...άπαξ προδότης !!!


https://diulistirio.blogspot.com



Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Η ΝΔ «φλερτάρει» με τον αδιάβαστο Χρυσοχοίδη του ΠΑΣΟΚ



Έτοιμος για μία ακόμη «μεγάλη επιτυχία» είναι ο πρόεδρος της ΝΔ. Σύμφωνα με γαλάζιες πηγές ο Κυριάκος Μητσοτάκης βρίσκεται πολύ κοντά στο να προχωρήσει στην μεταγραφή από το (βαθύ) ΠΑΣΟΚ του Μιχάλη Χρυσοχοίδη.

Ο πρώην υπουργός Δημόσιας Τάξης χαίρει της εκτίμησης της σημερινής ηγετικής ομάδας της ΝΔ, ενώ άπαντες συμφωνούν ότι στην περίπτωση που γίνουν κυβέρνηση ο καταλληλότερος να αναλάβει το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη είναι ο Μιχάλης Χρυσοχοίδης.

Μάλιστα σκέφτονται να καταργήσουν τη σημερινή ονομασία και να το ξανακάνουν υπ. Δημόσιας Τάξης. Ωστόσο υπάρχουν αρκετοί μέσα στη ΝΔ – κεντροδεξιάς προέλευσης- που παθαίνουν αλλεργία μόλις ακούνε τέτοια σενάρια.

«Ο Χρυσοχοίδης είναι ένα υπερτιμημένο πολιτικό στέλεχος» τονίζουν χαρακτηριστικά, συμπληρώνοντας ότι η ΝΔ «το τελευταίο που χρειάζεται είναι τις υπηρεσίες του «Ρίνγκο του ΠΑΣΟΚ». Τώρα γιατί τον χαρακτηρίζουν «Ρίνγκο» δεν γνωρίζουμε, αλλά το μυαλό μας πάει στις συλλήψεις των μελών της 17Ν που έγιναν επί υπουργίας του…

(Σας προτείνουμε να διαβάσετε και αυτό το άρθρο ΕΔΩ για να καταλάβετε τις σχέσεις Μητσοτάκη Χρυσοχοίδη)


Πηγή www.documentonews.gr

https://diulistirio.blogspot.com
Διαβάστε περισσότερα.... »
....