Διυλιστήριο: 08/22/17
ροη αναρτησεων

Τρίτη, 22 Αυγούστου 2017

Πρόταση – έκπληξη του ΟΣΕ: Σύνδεση Θριασίου με τη Σφίγγα (Θήβα) για εμπορευματικά δρομολόγιαΝομοτελειακά η σιδηροδρομική αγορά, η οποία απελευθερώνεται σταδιακά, πρόκειται να ενισχύσει την ανταγωνιστικότητά της στην Ελλάδα.
Η ολοκλήρωση του βασικού σιδηροδρομικού άξονα Πάτρα – Αθήνα – Θεσσαλονίκη – Ειδομένη/Προμαχώνας, με διπλή ηλεκτροκινούμενη γραμμή, σε συνδυασμό με τη δραστηριοποίηση νέων εταιρειών, επιτρέπει στον σιδηρόδρομο την αύξηση μεριδίων αγοράς, τόσο σε επιβάτες, όσο και σε εμπορεύματα.
Ειδικά, στο δεύτερο πεδίο, στα μελλοντικά σχέδια του ΟΣΕ κατατάσσεται η σύνδεση των εγκαταστάσεων του Θριασίου Πεδίου με την περιοχή της Σφίγγας (πλησίον Θήβας), με παράκαμψη του υφιστάμενου σιδηροδρομικού δικτύου, με διπλή γραμμή, μήκους περίπου 50 χλμ.
Η εν λόγω σύνδεση αποτελεί μια νέα όδευση, όπου οι συρμοί από τον λιμένα Ικονίου, μέσω του Θριασίου Πεδίου, αφού διέλθουν ανισόπεδα της Αττικής Οδού με τη νέα όδευση, θα καταλήγουν στον Σ.Σ. Σφίγγας (μετά τη Θήβα) και στον κύριο άξονα προς Θεσσαλονίκη.
Με αυτή τη χάραξη, οι εμπορευματικοί συρμοί από το Νέο Ικόνιο αποφεύγουν το σιδηροδρομικό τμήμα ΣΚΑ – Οινόη, που από πλευράς χωρητικότητας αναμένεται στο μέλλον να παρουσιάσει σημάδια κορεσμού, αλλά και το τμήμα ΣΚΑ – Λιόσια – Θριάσιο.

Πηγή: metaforespress.gr

https://diulistirio.blogspot.gr
Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Μαρέβα Μητσοτάκη στην Die Welt: Το κλίμα βελτιώνεται από την προοπτική της κυοφορούμενης κυβερνητικής αλλαγής


Το Διυλιστήριο λέει : ''... Σε πλήρη σύγχυση !!!''

«Μετά από οκτώ χρόνια κρίσης έρχονται καλές ειδήσεις από την Ελλάδα», αναφέρει εκτενές ρεπορτάζ της Die Welt από την Αθήνα, σημειώνοντας ότι «η οικονομία αναπτύσσεται και πάλι και οι Έλληνες αξιοποιούν την ευκαιρία».

Σύμφωνα με την εφημερίδα,«(…) μετά από οκτώ χρόνιας συλλογικής κατάθλιψης πληθαίνουν οι ενδείξεις ότι το οικονομικό κλίμα βελτιώνεται, τουλάχιστον εν μέρει. 'Θα έλεγα ότι υπάρχει μια συγκρατημένη αισιοδοξία', λέει η Μαρέβα Γκραμπόβσκι, συνιδρύτρια του fashion brand Zeus + Dione και επικεφαλής της ΜΚΟ Endeavor Greece που συμβουλεύει επιχειρηματίες στην Ελλάδα. Κινητικότητα δεν υπάρχει μόνον στον χώρο των start-up, και η τέχνη αρχίζει να συνέρχεται. Σε παραμελημένες συνοικίες ανοίγουν νέες γκαλερί, εστιατόρια και καφέ».

Όπως σημειώνεται στο δημοσίευμα της Deutsche Welle, «τους πρώτους μήνες του έτους η ελληνική οικονομία αναπτύχθηκε οριακά ενώ για όλη τη χρονιά συνολικά αναμένεται ένα συν της τάξης του 2%, το οποίο θα συνιστούσε ουσιαστική μεταβολή. Μπορεί ο Έλληνας πρωθυπουργός και αρχηγός του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας να προσπαθούσε κάθε τόσο να ενθαρρύνει τους συμπολίτες του, ωστόσο στο χώρο των start-up δεν είναι ιδιαίτερα ικανοποιημένοι με τις επιδόσεις του.

«Εάν εξέλθουμε τώρα από την κρίση θα είναι παρά τον Τσίπρα και όχι εξαιτίας του Τσίπρα», λέει η κ. Γκραμπόβσκι. Αυτό που βελτιώνει το κλίμα, όπως λέει, είναι η προοπτική της κυοφορούμενης κυβερνητικής αλλαγής. Οι εκλογές αναμένεται να γίνουν το 2018 και στις δημοσκοπήσεις ο ΣΥΡΙΖΑ υπολείπεται σημαντικά της συντηρητικής-φιλελεύθερης Νέας Δημοκρατίας. Αυτό οφείλεται και στο ότι οι επιχειρηματίες διαμαρτύρονται για τη γραφειοκρατία, την οικογενειοκρατία και την υψηλή φορολογική επιβάρυνση υπό τον ΣΥΡΙΖΑ.

Πηγή www.liberal.gr

https://diulistirio.blogspot.gr
Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Η ΠΟΕΔΗΝ θέλει να κουκουλώσει τα λαμόγια που διορίστηκαν με Μαϊμού Πτυχία ζητώντας €200.000 από την ΟΙΕΛΕ επειδή τα…αποκάλυψε!


ΧΕΡΙ-ΧΕΡΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΛΥΨΗ ΤΗΣ ΑΝΟΜΙΑΣ ΣΤΗΝ ΙΔΙΩΤΙΚΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΚΑΙ ΤΟΥ ΣΚΑΝΔΑΛΟΥ ΜΕ ΤΟΥΣ ΠΑΡΑΝΟΜΟΥΣ ΤΙΤΛΟΥΣ ΣΠΟΥΔΩΝ ΒΑΔΙΖΟΥΝ ΣΧΟΛΑΡΧΕΣ ΚΑΙ ΠΟΕΔΗΝ ΜΕ ΚΟΙΝΕΣ ΠΡΑΚΤΙΚΕΣ
ΜΕΤΑ ΤΟ ΣΥΝΔΕΣΜΟ ΙΔΙΟΚΤΗΤΩΝ, ΤΩΡΑ ΚΑΙ Η ΠΟΕΔΗΝ ΕΠΙΧΕΙΡΕΙ ΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΚΑΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΕΞΟΝΤΩΣΗ ΤΗΣ ΟΙΕΛΕ ΖΗΤΩΝΤΑΣ ΜΕ ΑΓΩΓΗ 200.000 ΕΥΡΩ!

Η ΟΙΕΛΕ παρέλαβε την Παρασκευή 18/8 την αγωγή που κατέθεσε η ηγεσία της ΠΟΕΔΗΝ εναντίον της και εναντίον του Προέδρου της, ζητώντας μάλιστα 200.000 ευρώ ως αποζημίωση «ηθικής βλάβης». Όπως θα καταδείξουμε στην παρούσα ανακοίνωση, η συγκεκριμένη κίνηση της ΠΟΕΔΗΝ συμβαδίζει με ένα γενικότερο σχεδιασμό που έχουν επεξεργαστεί επιχειρηματίες της εκπαίδευσης και πολιτικοί κύκλοι όχι μόνο για να καλυφθεί το σκάνδαλο με τους παράνομους τίτλους σπουδών από φορείς ιδιωτικής εκπαίδευσης και τους διορισμούς των κατόχων τους στο δημόσιο, αλλά και για να συνεχιστεί το εμπόριο πτυχίων εις βάρος της ελληνικής κοινωνίας και των μη προνομιούχων.

Η ΜΑΥΡΗ ΑΓΟΡΑ ΠΑΡΑΝΟΜΩΝ ΤΙΤΛΩΝ ΣΠΟΥΔΩΝ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ


Η ΟΙΕΛΕ τις τελευταίες δεκαετίες προσπαθεί να αναδείξει ένα από τα πιο σκοτεινά σκάνδαλα στο χώρο της εκπαίδευσης και της εργασίας στην Ελλάδα. Ιδιωτικά σχολεία, γενικά και επαγγελματικά, κέντρα ξένων γλωσσών, φορείς πιστοποίησης προσόντων (κυρίως στους χώρους της πιστοποίησης γνώσης και χρήσης Η/Υ και καλής γνώσης ξένης γλώσσας) κ.λπ. έχουν εκδώσει και εξακολουθούν να εκδίδουν εκατοντάδες τίτλους σπουδών μαϊμού σε μαθητές και σπουδαστές που είτε δεν φοιτούν καθόλου, είτε οι βαθμολογίες τους παραχαράσσονται, είτε οι διαδικασίες εξέτασης για την κτήση των προσόντων είναι διαβλητές. Οι κάτοχοι αυτών των τίτλων τους χρησιμοποιούν για διορισμό στο δημόσιο και στον ιδιωτικό τομέα, ή για βελτίωση των όρων εργασίας τους στη θέση που ήδη υπηρετούν (προαγωγή, μετάθεση κ.λπ.).

Ποιος ξεχνά, πχ, το σκάνδαλο με τη ΝΕΡΙΤ όπου διοικητικό προσωπικό, δημοσιογράφοι προκειμένου να διορισθούν, αλλά και στελέχη του προσωρινού ραδιοτηλεοπτικού θεσμού, προκειμένου να λάβουν διευθυντικές θέσεις, «αγόρασαν» από ιδιωτικούς φορείς πιστοποίησηςακόμα και στη Βόρεια Ελλάδα (αν και κάτοικοι Αθηνών) πιστοποίηση καλής γνώσης ξένης γλώσσας και Πληροφορικής;

Το ζήτημα των παράνομων τίτλων σπουδών από ιδιωτικά ΤΕΕ είναι ένα μέρος του σκανδάλου. Η ΟΙΕΛΕ το 2005 ανέδειξε το ζήτημα της έκδοσης παράνομων και παράτυπων τίτλων σπουδών από ιδιωτικά ΤΕΕ σε διάφορες περιοχές της χώρας. Η Ομοσπονδία κατέθεσε τότε μηνύσεις κατά παντός υπευθύνου, όταν ουδείς τολμούσε να ασχοληθεί με την υπόθεση. Όλα τα πολιτικά κόμματα είχαν ενημερωθεί από την ΟΙΕΛΕ εδώ και μια δεκαετία με αναλυτικά υπομνήματα. Τα τότε κόμματα εξουσίας όμως αρνήθηκαν να πράξουν το παραμικρό. Ο μόνος άνθρωπος που μέχρι το 2014 ενδιαφέρθηκε να αντιμετωπίσει αποφασιστικά το ζήτημα ήταν η πρώην Υπουργός Παιδείας Μ.Γιαννάκου. Στο άρθρο 24 του Ν. 3577/2007 περιγράφεται η διαδικασία επανεξέτασης των κατόχων των πλαστών τίτλων σπουδών. Φυσικά ο νόμος αυτός δεν εφαρμόστηκε ποτέ, μέχρι το 2016, όταν ο τότε Υπουργός Ν. Φίλης στο Ν. 4415/2016 ενίσχυσε το νόμο Γιαννάκου. Με βάση τις διατάξεις των Νόμων Γιαννάκου-Φίλη ο νυν Υπουργός κ. Γαβρόγλου προχώρησε στην ψήφιση διάταξης για τον τρόπο επανεξέτασης των κατόχων των παράνομων τίτλων.

ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΟΥΜΕ ΤΟ ΚΟΙΝΟ ΣΧΕΔΙΟ ΟΡΙΣΜΕΝΩΝ ΣΧΟΛΑΡΧΩΝ ΚΑΙ ΠΟΕΔΗΝ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΗΣ ΟΙΕΛΕ ΓΙΑ ΝΑ ΣΥΝΕΧΙΣΤΕΙ ΤΟ ΣΚΑΝΔΑΛΟ ΕΚΔΟΣΗΣ ΜΑΪΜΟΥ ΠΤΥΧΙΩΝ ΚΑΙ ΔΙΟΡΙΣΜΟΥ ΤΩΝ ΚΑΤΟΧΩΝ ΤΟΥΣ ΣΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ

Ο Πρόεδρος της ΟΙΕΛΕ ως εκπρόσωπος των Ελλήνων εργαζόμενων κατήγγειλε το 2014 το ζήτημα με τους παράνομους τίτλους σπουδών στην Κομισιόν, η οποία επέβαλε τότε ως ποινή στην ελληνική πολιτεία το πάγωμα της διαδικασίας αντιστοίχισης του Ελληνικού με το Ευρωπαϊκό Πλαίσιο Προσόντων. Η απόφαση αυτή της Ε.Ε. ήταν ένα ηχηρό ράπισμα τόσο στο παλιό σύστημα πολιτικής εξουσίας, όσο και στους συγκεκριμένους διεφθαρμένους επιχειρηματίες της εκπαίδευσης. Έντρομοι και έξαλλοι οι εκπρόσωποι του Συνδέσμου των ιδιοκτητών ιδιωτικών σχολείων (ΣΙΕΙΕ) υπέβαλαν μηνυτήρια αναφορά-έγκληση (Α2014/1373) στον πρόεδρο της ΟΙΕΛΕ και την ΟΙΕΛΕ, επειδή τάχα διέσυρε τη χώρα διεθνώς με συκοφαντίες για τον «αθώο και άσπιλο» χώρο της ιδιωτικής εκπαίδευσης!

Δυστυχώς, τη διαδικασία επαναλαμβάνει με τρόπο καρμπόν – και ακόμη πιο προκλητικά – η ΠΟΕΔΗΝ. Η ηγεσία των εκπροσώπων των εργαζόμενων της δημόσιας Υγείας είχε αντιδράσει εξαιρετικά επιθετικά στην ανακοίνωση της διαδικασίας επενεξέτασης των κατόχων παράνομων τίτλων προαναγγέλλοντας καταλήψεις (!) δημόσιων κτηρίων και άλλες κινητοποιήσεις! Πρόκειται για έναν παγκόσμιας πρωτοτυπίας συνδικαλιστικό «ακτιβισμό» με στόχο να αποτραπεί η νομιμότητα.

Όμως η αγωγή που καταθέτει η ηγεσία της ΠΟΕΔΗΝ και επιδιώκει την οικονομική (ζητούν 200.000 ευρώ από τον Πρόεδρο και τα μέλη του ΔΣ της Ομοσπονδίας) και την πολιτική-επαγγελματική εξόντωση της ΟΙΕΛΕ, είναι ακόμη χειρότερη από τη νομική ενέργεια των εκπροσώπων των σχολαρχών. Ο Σύνδεσμος στην αγωγή του τουλάχιστον αναγνωρίζει ότι υπήρχαν κάποιοι «πλαστογράφοι» τίτλων. Η ΠΟΕΔΗΝ αντιθέτως στο μνημειώδες κείμενο αγωγής της κάνει ένα πρωτοφανές «ξέπλυμα» των παράνομων ιδιωτικών ΤΕΕ και όλων των εμπλεκόμενων στη βρώμικη διαδικασία έκδοσης παράνομων τίτλων που δικαιολογούν οποιονδήποτε συνδέει την ηγεσία της με σκοπιμότητες εξυπηρέτησης ιδιωτικών συμφερόντων.

«ΝΟΜΙΜΑ» ΙΔΙΩΤΙΚΑ ΤΕΕ ΚΑΙ … «ΑΝΥΠΟΠΤΟΙ» ΜΑΘΗΤΕΣ! ΤΟ ΜΝΗΜΕΙΩΔΕΣ ΚΕΙΜΕΝΟ ΑΓΩΓΗΣ ΤΗΣ ΠΟΕΔΗΝ

Θα μπορούσε να είναι επιθεωρησιακό κείμενο, όμως δυστυχώς αποτελεί κείμενο αγωγής εργατικής Ομοσπονδίας εναντίον άλλης (φαίνεται ότι κάποιοι δεν αντέχουν την κριτική και τον πολιτικό διάλογο) με αποσπάσματα που προκαλούν τον κοινό νου, καθώς επιχειρείται να δικαιολογηθούν τα αδικαιολόγητα.

Χαρακτηριστικότερο παράδειγμα τα αναγραφόμενα στις σελίδες 2 και 3 της αγωγής. Τα 18 ιδιωτικά ΤΕΕ των οποίων ανακλήθηκαν οι άδειες από την Πολιτεία λόγω της έκδοσης παράνομων τίτλων χαρακτηρίζονται ως «νομίμως» λειτουργούντα μέχρι την ημέρα της ανάκλησης (επομένως ό, τι κι αν έκαναν μέχρι τότε είναι νόμιμο!). Επίσης, οι σπουδαστές στα ΤΕΕ αυτά που έλαβαν τους μαϊμού τίτλους και η συντριπτική πλειονότητα των οποίων δεν πήγαιναν να φοιτήσουν, δεν παρακολουθούσαν εργαστήρια και απλώς με τη λήξη του σχολικού έτους παραλάμβαναν το κολλαριστό εικοσάρι για να διοριστούν στο διαγωνισμό του ΑΣΕΠ χαρακτηρίζονται «ανύποπτοι» μαθητές που κατέβαλαν «τον οβολό τους από το υστέρημα των οικογενειών τους» (αν για την ΠΟΕΔΗΝ είναι υστέρημα να καταβάλλονται από 5-15 χιλιάδες ευρώ, ώστε να αποκτηθεί ο παράνομος τίτλος, εμείς πάμε πάσο!). Πρόκειται για ένα κείμενο-βιασμό της κοινής λογικής που δεν θα το έγραφε και ο πλέον σκληροπυρηνικός σχολάρχης, ούτε καν η νομική πλευρά υπεράσπισης των ιδιοκτητών των παράνομων ΤΕΕ που ούτως ή άλλως τηρούν αιδήμονα σιωπή μετά τα εκπαιδευτικά «εγκλήματα» στα οποία προέβησαν.

Για ποιο λόγο αντιδρά τόσο έντονα η πλειοψηφία της ΠΟΕΔΗΝ εναντίον της ΟΙΕΛΕ; Οι κάτοχοι των παράνομων τίτλων δεν είναι τα αθώα και άσπιλα παιδιά. Είναι θύματα (πράγματι) μιας παρασιτικής λογικής που εξετράφη στην ελληνική κοινωνία τα χρόνια της Μεταπολίτευσης. Αν έχεις «δόντι», θα αποκτήσεις και πτυχίο και δουλειά. Οι τίτλοι απονέμονται με την ανοχή τοπικών πολιτικών παραγόντων των τότε κομμάτων εξουσίας και – δυστυχώς – επίορκων δημόσιων και ιδιωτικών εκπαιδευτικών. Οι χιλιάδες κάτοχοι τίτλων προέρχονται ως επί το πλείστον από το φαύλο κομματικό σωλήνα. Και αναρωτιέται κανείς: γιατί κόπτεται η ΠΟΕΔΗΝ; Το σίγουρο, για εμάς, είναι ότι θίγονται οι πελάτες και οι κομματικοί «φίλοι», θίγονται τα δικά μας «παιδιά», θίγονται οι βρώμικες διαδικασίες που εξευτέλισαν την εκπαίδευση και τους θεσμούς. Τι έχει να πει, άραγε, η ΠΟΕΔΗΝ για τους πραγματικά μη προνομιούχους, για τα παιδιά που βρέθηκαν με αυθεντικά πτυχία και με γνήσιο βαθμό στους πίνακες του ΑΣΕΠ και έχασαν τη θέση τους από τους εκλεκτούς του παρασιτισμού και του σάπιου συστήματος;

Τέλος, χαρακτηρίζουν την προσπάθεια της ΟΙΕΛΕ από το 2005 «ανεξήγητη» μιας που οι εκπαιδευτικοί που υπέγραφαν τους τίτλους είναι ιδιωτικοί εκπαιδευτικοί και μέλη μας. Να ξεκαθαρίσουμε εξ αρχής ότι δε ήταν ποτέ μέλη μας εκπαιδευτικοί των συγκεκριμένων ΤΕΕ που ήταν ως επί το πλείστον σχολές-φαντάσματα. Ακόμη κι αν ήταν όμως, αν αντιλαμβανόμασταν την παρανομία, θα τους εκδιώκαμε με τις κλωτσιές. Δεν υπερασπιζόμαστε με όποιο κόστος εργαζόμενους του κλάδου μας. Υπερασπιζόμαστε πρωτίστως την Παιδεία και το δημόσιο συμφέρον. Θυμίζουμε ότι η ΟΙΕΛΕ το 2009 με εισήγησή της σε υπηρεσιακό συμβούλιο πρότεινε την απόλυση ιδιωτικών εκπαιδευτικών που είχαν εμπλακεί σε προσπάθεια καταδολίευσης των Πανελλαδικών Εξετάσεων.

Αντιλαμβανόμαστε για ποιο λόγο δεν μας αντιλαμβάνονται, για ποιο λόγο θεωρούν «ανεξήγητη» την πολιτική μας. Διότι ο δικός τους συνδικαλισμός είναι ο συνδικαλισμός της συντεχνίας, του πελατειακού κράτους και του παρασιτισμού.

Η ΟΙΕΛΕ ΘΑ ΖΗΤΗΣΕΙ ΑΠΟ ΚΟΜΜΑΤΑ ΚΑΙ ΦΟΡΕΙΣ ΝΑ ΠΑΡΟΥΝ ΞΕΚΑΘΑΡΗ ΘΕΣΗ


Πριν από μερικούς μήνες, όταν η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας, κόμματα που μέχρι το 2014 δεν εφάρμοζαν το Νόμο Γιαννάκου με αποτέλεσμα να συνεχίζεται η διαφθορά, χαρακτήρισαν υποκριτικά τις διατάξεις του Ν. 4415/2016 με τις οποίες διατάσσεται η επανεξέταση των κατόχων των παράνομων τίτλων «χάδι». Η ΟΙΕΛΕ θα καλέσει τις παρατάξεις αυτές και τα υπόλοιπα κόμματα να λάβουν σαφή θέση για το ζήτημα του σκανδάλου των παράνομων τίτλων και του τι μέλλει γενέσθαι με τους κατόχους τους. Θα ζητήσει, επίσης, από τις ηγεσίες των συνδικαλιστικών συνομοσπονδιών (ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ) να πάρουν θέση για το ζήτημα.

Τέλος, η ΟΙΕΛΕ απέστειλε σήμερα επιστολή στον Υπουργό Παιδείας με την οποία ζητά την επιτάχυνση των διαδικασιών επανεξέτασης των κατόχων των παράνομων τίτλων, καθώς είναι φανερό πλέον πως επιχειρηματίες της εκπαίδευσης και κάποιοι παρασιτικοί πολιτικοί κύκλοι έχουν βάλει μπροστά σχέδιο για να σταματήσει η αποκατάσταση της διαφάνειας και της αξιοκρατίας στο χώρο της εκπαίδευσης και της εργασίας.

Όσο για την ΠΟΕΔΗΝ επιφυλασσόμεθα, όχι πάντως με ένδικα μέσα…

Δείτε τις απόψεις στελεχών της ΠΟΕΔΗΝ που διαφωνούν με την πλειοψηφία της Ομοσπονδίας τους (arki.gr/, arki.gr/).

ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ. ΤΗΣ Ο.Ι.Ε.Λ.Ε.

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                                                Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΜΙΧΑΛΗΣ ΚΟΥΡΟΥΤΟΣ                                                          ΓΙΩΡΓΟΣ ΧΡΙΣΤΟΠΟΥΛΟΣ

Πηγή netakias.com

/https://diulistirio.blogspot.gr
Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Νεκρή βρέθηκε η ρεπόρτερ που είχε ξεσκεπάσει το κύκλωμα παιδόφιλων του BBC

Όχι μόνο η έρευνα της για το κύκλωμα παιδόφιλων του BBC δεν προβλήθηκε ποτέ, αλλά το δίκτυο, για χρόνια προσπαθούσε να αμαυρώσει τη φήμη της MacKean.

Η Liz MacKean, βρετανίδα δημοσιογράφος, ήταν η γυναίκα που έφερε στο φως την αποτρόπαια δράση του παρουσιαστή του BBC, Jimmy Savile.

Η Liz MacKean, 52 ετών, ήταν η δημοσιογράφος του BBC που εξαναγκάστηκε σε παραίτηση το 2013, όταν τα στελέχη του βρετανικού τηλεοπτικού δικτύου αποφάσισαν να μην προβάλλουν τη γενναία έρευνα της που ουσιαστικά αποκάλυπτε την αποτρόπαια δράση του σεσημασμένου παιδόφιλου -και επί χρόνια παρουσιαστή του δικτύου- Jimmy Savile. Τότε είχε επιχειρηθεί, να παρουσιαστεί η ρεπόρτερ ως παρανοϊκή και επικίνδυνη, σε μία προσπάθεια, απ' ό,τι αποδείχθηκε να προστατευθεί όχι μόνο ο παρουσιαστής, αλλά και ένα ολόκληρο κύκλωμα παιδεραστίας. Ωστόσο, η έρευνα της MacKean είχε ήδη δικαιωθεί από το 2012 και μετά από περίπου έναν χρόνο απεγνωσμένων προσπαθειών της να φέρει στο φως τη φρικιαστική δράση του ιδίου και των ομοίων του. Μετά την είδηση του θανάτου της, το ειδησεογραφικό δίκτυο που είχε παρεμποδίσει τις αποκαλύψεις της έρευνας της.

Ωστόσο, η έρευνα της MacKean είχε ήδη δικαιωθεί από το 2012 και μετά από περίπου έναν χρόνο απεγνωσμένων προσπαθειών της να φέρει στο φως τη φρικιαστική δράση του ιδίου και των ομοίων του. Μετά την είδηση του θανάτου της, το ειδησεογραφικό δίκτυο που είχε παρεμποδίσει τις αποκαλύψεις της έρευνας της και είχε αφιερώσει αρκετά χρόνια στη συστηματική καταστροφή της φήμης της, μετέδωσε ότι ο θάνατος της οφείλεται "σε επιπλοκές ύστερα από εγκεφαλικό επεισόδιο".

Η δημοσιογράφος παρά το γεγονός ότι δεχόταν απειλές για τη ζωή της κατά τη διάρκεια της έρευνας της και μάλιστα από μία ελίτ "φίλων" του Savile και του BBC, είχε δηλώσει ότι ήταν επιλογή της να συνεχίσει να αναζητά την αλήθεια και να ξεσκεπάσει την κουλτούρα της παιδοφιλίας και ταυτόχρονα καθήκον της, καθώς η ίδια ήταν μητέρα δύο παιδιών. 

 Όπως η ίδια είχε δηλώσει, όταν το BBC απαγόρευσε να βγει στον "αέρα" του δικτύου η έρευνα της, "ήμουν πραγματικά δυστυχισμένη που η έρευνα δεν προβλήθηκε ποτέ, καθώς είχαν μιλήσει με ανθρώπους που έπρεπε να ακουστούν και δεν ακούστηκαν. Όλο αυτό το εισέπραξα ως τεράστια αποτυχία. Ένιωθα ότι είχα ευθύνη απέναντί τους. Δεν είναι απλώς ότι καταφέραμε να μιλήσουν σ' εμάς, αλλά κυρίως πιστέψαμε αυτά που μας έλεγαν. Όταν, λοιπόν, οι αλήθειες τους δεν ήρθαν ποτέ στο φως, ένιωσα πραγματικά άσχημα, ένιωσα ότι τους απογοήτευσα".

Ας σημειωθεί ότι η Liz MacKean είναι η δεύτερη προβεβλημένη δημοσιογράφος του BBC που πεθαίνει κάτω από εξαιρετικά ύποπτες συνθήκες και μετά από απόπειρα να έρθουν στο φως στοιχεία για εμπλοκή σε κυκλώματα παιδοφιλίας υψηλά ιστάμενων προσώπων του δικτύου. Η MacKean δεν ήταν η μόνη: και η Jill Dando, πρώην παρουσιάστρια της εκπομπής "Crimewatch", είχε επιχειρήσει να ευαισθητοποιήσει τους προϊστάμενούς της ότι σ' αυτό το κύκλωμα εμπλέκονταν μεγάλα ονόματα και αστέρες της ευρύτερης βιομηχανίας ενημέρωσης και θεάματος. Το αποτέλεσμα ήταν η 37χρονη Dando, να βρεθεί νεκρή στις 26 Απριλίου του 1999. Κάποιος την είχε πυροβολήσει έξω από το σπίτι της στο δυτικό Λονδίνο και η υπόθεση της δολοφονίας της παραμένει ακόμη άλυτη.

 Παρ' όλα αυτά πριν δολοφονηθεί, η Dando είχε προλάβει να παραδώσει έναν φάκελο σε έναν διευθυντή του δικτύου, που αποδείκνυε τα λεγόμενα της και έκαιγε, μεταξύ άλλων διασημοτήτων, και τον Savile, μόνο που εκείνος είχε φροντίσει να κουκουλώσει την υπόθεση, παρά να δώσει έκταση και να παραγγείλει μία μεγάλη δημοσιογραφική έρευνα. "Κανείς δεν ήθελε να ξέρει το παραμικρό γι' αυτή την υπόθεση", δηλώνει ένας παλιός συνάδελφος και φίλος της δημοσιογράφου, ο οποίος ισχυρίζεται ότι δεν θυμάται πλέον όλα τα ονόματα των διασήμων και δεν θέλει, ακριβώς γι' αυτό να εμπλέξει κανέναν."Πιστεύω ότι ήταν πραγματικά σοκαρισμένη, όταν μιλούσε για εικόνες παιδιών σ' αυτήν την υπόθεση, καθώς και για το γεγονός ότι διακινούνταν ελεύθερα πληροφορίες για το πώς μπορούσε κανείς να εισέλθει σ' αυτό το τρομακτικό κύκλωμα παιδοφιλίας", λέει ο ίδιος, αποκαλύπτοντας ότι η δημοσιογράφος γνώριζε και σοβαρές υποθέσεις σεξουαλικής παρενόχλησης, ακόμη και επίθεσης, σε άλλες γυναίκες συναδέλφους της στο κανάλι.

 "Τίποτα όμως δεν έγινε και φαίνεται πως υπήρχε συγκεκριμένη στρατηγική να κάνουν τα στραβά μάτια όλοι", εξηγεί ο ίδιος και καταλήγει, αποκαλύπτοντας ότι γυναίκες που εργάζονταν στο BBC είχαν εκμυστηρευθεί όλα τα παραπάνω στην Jill, μία εκ των οποίων σήμερα είναι πασίγνωστη τηλεοπτική περσόνα που έχει περάσει από διάφορες εκπομπές και τηλεοπτικές ζώνες με επιτυχία. "Αν θυμάμαι καλά, όλα αυτά συνέβησαν στα μέσα της δεκαετίας του '90. Τότε η Dando ήταν το πρόσωπο του BBC και ένας πραγματικός μαγνήτης για γυναίκες που αντιμετώπιζαν προβλήματα", καταλήγει.

Πηγή www.lifo.gr

https://diulistirio.blogspot.gr
Διαβάστε περισσότερα.... »
....