Διυλιστήριο: 12/06/16
ροη αναρτησεων

Τρίτη 6 Δεκεμβρίου 2016

Sueddeutsche Zeitung: Ο Τσίπρας προσφέρει τη σωτηρία της Ελλάδας και της Ευρώπης



Διθυραμβικό άρθρο για τον Έλληνα πρωθυπουργό από την γερμανική εφημερίδα Sueddeutsche Zeitung.

Αναφέρει χαρακτηριστικά ότι «για τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα μπορεί κανείς να έχει όποια γνώμη θέλει, αλλά το ότι ο αριστερός πολιτικός προσφέρει τη σωτηρία της Ελλάδας από την κρίση δεν μπορεί κανείς να το αμφισβητήσει. Όταν πρόσφατα έκανε ανασχηματισμό τo έκανε ακριβώς για να δείξει καλή διάθεση στις Βρυξέλλες.

Όποιος ήταν αντίθετος με την εφαρμογή των μεταρρυθμιστικών μέτρων απομακρύνθηκε από την πρώτη γραμμή της κυβέρνησής του. Είναι η ειρωνεία της ιστορίας το γεγονός ότι οι διεθνείς πιστωτές δεν ήθελαν να τον δουν στην εξουσία και τώρα πρέπει να παραδεχτούν ότι δεν θα υπήρχε καλύτερος», σημειώνει το δημοσίευμα.

Η γερμανική Sueddeutsche Zeitung, επικρίνει την γερμανική κυβέρνηση ότι αρνούμενη την ελάφρυνση του ελληνικού χρέους προκαλεί πιθανή πτώση του Τσίπρα, και «σε αυτήν την περίπτωση η κρίση θα επιτρέψει στην ευρωπαϊκή ατζέντα ταχύτερα και με πιο έντονο τρόπο, από ότι θα ανέμεναν όλοι».

«Τώρα βρισκόμαστε μπροστά στο τέλος της αξιολόγησης των μεταρρυθμίσεων. Οι Ευρωπαίοι δεν είναι ικανοποιημένοι, αλλά το τρίτο πακέτο στερεί το οξυγόνο για να αναπνεύσουν οι Έλληνες», σημειώνει η εφημερίδα ενώ στο ίδιο δημοσίευμα προστίθεται:

«Οποίος επενδυτής κοιτά προς την μεριά αυτής της χώρας μπορεί μόνο να τρομοκρατηθεί με το πόσο μικρό περιθώριο δίνεται στην Ελλάδα για να ανακάμψει οικονομικά.

Το καλοκαίρι της κρίσης, το 2015, επρόκειτο λιγότερο για τη μακροπρόθεσμη σωτηρία της χώρας και περισσότερο για τη συμφωνία να εξασφαλιστούν τα δισεκατομμύρια της βοήθειας από τις χώρες-δανειστές. Επρόκειτο εμφανώς περί του αφηγήματος ότι η Ελλάδα πρέπει να ματώσει. Και αυτό γίνεται μέχρι σήμερα.

Από την Αθήνα απαιτούνται περισσότερα από ό,τι μπορεί να δώσει. Η επιβληθείσα πολιτική περικοπών οδηγεί τους πολίτες στην φοροααποφυγή και τη μαύρη οικονομία. Δεν υπάρχει πλέον κανένα κίνητρο να κάνει κάποιος μια επιχείρηση στην Ελλάδα, διότι οι επιβαρύνσεις είναι παράλογα υψηλές.

Τα καλά μυαλά φεύγουν επίσης από την χώρα. Έτσι δεν μπορεί όμως να ανακάμψει η οικονομία», σημειώνει το γερμανικό δημοσίευμα.

Καταλήγει επισημαίνοντας ότι: «Δυστυχώς η γερμανική κυβέρνηση πράττει το ακριβώς αντίθετο και προκαλεί με αυτόν τον τρόπο την πιθανή πτώση του Τσίπρα. Όλες αυτές τις επώδυνες μεταρρυθμίσεις o Έλληνας πρωθυπουργός κατάφερε να τις εφαρμόσειυποσχόμενος στους πολίτες ότι στο τέλος το χρέος θα μειωθεί και η χώρα θα αποκτήσει μια προοπτική χωρίς προγράμματα βοήθειας.

Αν οι δανειστές αρνηθούν τότε αποδέχονται τις συνέπειες της αποτυχίας.

Σε αυτήν την περίπτωση η κρίση θα επιστρέψει στην ευρωπαϊκή ατζέντα ταχύτερα και με πιο έντονο τρόπο από ότι θα ανέμεναν όλοι και κάτι τέτοιο κανείς δε μπορεί να το αντέξει».


https://diulistirio.blogspot.gr
Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Ελληνίδα φυσικός τιμήθηκε με διεθνές βραβείο



Η Ελληνίδα φυσικός Ασημίνα Αρβανιτάκη, κάτοχος της έδρας «Αρίσταρχος» στο Ινστιτούτο Φυσικής Perimeter του Καναδά, τιμήθηκε με το διεθνές βραβείο «New Horizons in Physics» για το 2017.

Η Ασημίνα Αρβανιτάκη, που θεωρείται μια από τις πιο ελπιδοφόρες νέες φυσικούς διεθνώς, αναγνωρίσθηκε για την πρωτοποριακή διεπιστημονική έρευνά της, η οποία γεφυρώνει τη θεωρία και το πείραμα στη σωματιδιακή φυσική, μέσα από μικρής κλίμακας πειράματα, που η ίδια έχει αναπτύξει. Ασχολείται με θεωρίες πέρα από το Καθιερωμένο Πρότυπο της Φυσικής, όπως η υπερσυμμετρία, η σκοτεινή ύλη και οι έξτρα διαστάσεις.

Η απονομή των βραβείων έγινε στο Ερευνητικό Κέντρο Ames της Αμερικανικής Διαστημικής Υπηρεσίας (NASA) στην Καλιφόρνια.

«Θέλω να εκφράσω την ευγνωμοσύνη μου στον μέντορα μου Σάββα Δημόπουλο, που πίστεψε σε μένα και με έκανε να αισθανθώ άνετα με το να δουλεύω συνεχώς σε ιδέες, οι οποίες έχουν μικρή πιθανότητα επιτυχίας αλλά αντιμετωπίζουν μερικά από τα πιο σημαντικά ερωτήματα. Στην πορεία που έχω διαγράψει, βρήκα υποστηρικτές που έγραψαν επιστολές για μένα, που άκουσαν τις ομιλίες μου όταν ήμουν τρομοκρατημένη να μιλήσω δημόσια, και τους οποίους με υπερηφάνεια τους αποκαλώ φίλους μου. Είμαι ευγνώμων στους γονείς μου που δεν πανικοβλήθηκαν όταν το μικρό τους κοριτσάκι τους είπε ότι ήθελε να εγκαταλείψει τη χώρα και να κυνηγήσει μια ασυνήθιστη καριέρα για μια γυναίκα και χωρίς ξεκάθαρο μονοπάτι επιτυχίας» είπε μετά τη βράβευση της.

Η Ασημίνα Αρβανιτάκη αποφοίτησε από το Πανεπιστήμιο Αθηνών και πήρε το διδακτορικό της από το Πανεπιστήμιο Στάνφορντ της Καλιφόρνια, με καθηγητή έναν άλλο Έλληνα φυσικό, τον Σάββα Δημόπουλο. Το 2014 εντάχθηκε στο καναδικό Ινστιτούτο Perimeter, όπου στις αρχές του 2016 ανέλαβε τη νέα έδρα θεωρητικής φυσικής «Αρίσταρχος» με χρηματοδότηση οκτώ εκατομμυρίων δολαρίων από το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος.

«Το Perimeter επέλεξε την Ασημίνα Αρβανιτάκη ακριβώς, επειδή είναι μια τολμηρή και αντισυμβατική νεαρή φυσικός που αναπτύσσει συναρπαστικά νέα παραδείγματα για τον έλεγχο της θεμελιακής φυσικής, χρησιμοποιώντας πειράματα ακριβείας. Αυτή η βράβευση, την οποία άξιζε, υπογραμμίζει τη σημασία και την διαχρονικότητα του έργου της. Ελπίζουμε ότι θα εμπνεύσει και άλλους να είναι εξίσου φιλόδοξοι και οραματιστές», δήλωσε ο διευθυντής του Ινστιτούτου, Νιλ Τούροκ.

Πηγή www.ellines.com

https://diulistirio.blogspot.gr/
Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Βόμβα Wikileaks: Ο γαμπρός του Ερντογάν αγόραζε πετρέλαιο από το ISIS



Οι στενές σχέσεις του γαμπρού του Ερντογάν με την εταιρεία Powertrans, η οποία εμπλέκεται σε υποθέσεις εισαγωγής πετρελαίου από το ISIS, αποκαλύπτονται στα email του Μπεράτ Αλμπαϊράκ, που έδωσε στη δημοσιότητα ο ιστότοπος Wikileaks.

Πρόκειται για 57.934 email από τον προσωπικό λογαριασμό του υπουργού Ενέργειας και γαμπρού του προέδρου της Τουρκίας και τα οποία αφορούν μια χρονική περίοδο 16 ετών, από τον Απρίλιο του 2000 έως τις 23 Σεπτεμβρίου 2016.

Τα email αποκαλύπτουν με κάθε λεπτομέρεια την επικοινωνία που διατηρούσε ο Αλμπαϊράκ με εκπροσώπους της τουρκικής πολιτικής και επιχειρηματικής ελίτ.

Τα email φέρνουν στην επιφάνεια την έντονη επιρροή του υπουργού σε διάφορους χώρους της πολιτικής ζωής στην Τουρκία, ενώ προδίδουν και την οργανωμένη προπαγάνδα του Ερντογάν στον χώρο των μέσων επικοινωνίας κατά το διάστημα πριν και μετά το αποτυχημένο πραξικόπημα της 15ης Ιουλίου.

Παράλληλα, αποδεικνύουν την ύπαρξη συναλλαγών μεταξύ του Αλμπαϊράκ και στελεχών του ISIS.
Εκτενής αλληλογραφία με την Powertrans

Συγκεκριμένα, υπάρχει εκτενής αλληλογραφία μεταξύ του Αλμπαϊράκ και της εταιρίας Powertrans, η οποία εμπλέκεται σε υποθέσεις εισαγωγής πετραλαίου από εκπροσώπους του ISIS.

Στις 11 Νοεμβρίου 2011, η κυβέρνηση Ερντογάν πέρασε ένα νομοσχέδιο το οποίο απαγόρευε πλήρως κάθε είδους συναλλαγή (εισαγωγή/εξαγωγή/μεταφορά) σε πετρέλαιο ή στα παράγωγα προϊόντα.

Όμως, το συγκεκριμένο νομοσχέδιο εμπεριείχε μία τροπολογία η οποία επέτρεπε στην κυβέρνηση να άρει την απαγόρευση σε συγκεκριμένες περιπτώσεις.

Το «παραθυράκι» αυτό, αξιοποιήθηκε για να δώσει αποκλειστικά δικαιώματα εισαγωγής και εξαγωγής πετρελαίου στην Powertrans, η οποία αντιμετωπίζει κατηγορίες για συναλλαγές με το ISIS.

Σημειώνεται ότι ο Αλμπαϊράκ έχει επανειλλημένως αρνηθεί κάθε σχέση με τη συγκεκριμένη εταιρία, όμως τα email που δημοσίευσε το Wikileaks αποδεικνύουν το αντίθετο.

Μάλιστα σε συνομιλία με τον υπεύθυνο ανθρώπινου δυναμικού της εταιρείας, Μπετούλ Γιλμάζ, ο Αλμπαϊράκ φαίνεται να εκφέρει γνώμη και να εγκρίνει αποφάσεις που αφορούν το ανθρώπινο δυναμικό, όπως για παράδειγμα προσλήψεις, απολύσεις, ακόμα και έγκριση μισθών και αυξήσεων εργαζομένων της Powertrans.
Χειραγώγηση του Τύπου

Το αρχείο των email αποκαλύπτει επίσης τις προσπάθειες της τουρκικής κυβέρνησης να προπαγανδίσουν υπέρ του κυβερνώντος κόμματος Κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης (ΑΚΡ) μέσα από τον Τύπο και τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Το 2013, όταν άρχισαν οι μεγάλες διαδηλώσεις κατά του Ερντογάν, δημιουργήθηκε ανησυχία στο κυβερνητικό σχήμα για τον ρόλο που μπορεί να διαδραματίσουν τα social media στην εξάπλωση και γιγάντωση των φαινομένων αυτών.

Με βάση πολλά emails από το 2013 έως σήμερα, καθίσταται φανερό πως μετά τις διαδηλώσεις στην Κωνσταντινούπολη, η κυβέρνηση έχει προβεί σε οργανωμένες απόπειρες ελέγχου των μέσων κοινωνικής δικτύωσης.

Για παράδειγμα, αποκαλύπτεται πως το ΑΚΡ είχε προσλάβει ανθρώπους να δουλεύουν στο Twitter ώστε να επηρεάσουν το περιεχόμενο και την ανταλλαγή μηνυμάτων στην πλατφόρμα, παρά το γεγονός πως η πρόσβαση στο ίντερνετ είχε μπλοκαριστεί για όσους βρίσκονταν στην Τουρκία.

Σχετικές αναφορές είχε κάνει στο παρελθόν και η αμερικανική εφημερίδα «Wall Street Journal», η οποία σε δημοσίευμά της το 2013 είχε ισχυριστεί πως το ΑΚΡ είχε δημιουργήσει μία ομάδα 6.000 ατόμων για τη διαχείριση των social media.
Ομάδες προπαγάνδας και στα social media

Τα email αποδεικνύουν εξάλλου ότι το ΑΚΡ είχε οργανώσει δύο ομάδες προπαγάνδας στα social media.

Η μία ομάδα αποτελείτο από προγραμματιστές, γραφίστες, σεναριογράφους και ψυχιάτρους ειδικευμένους στον ψυχολογικό πόλεμο.

Μία άλλη, μεγαλύτερη ομάδα αποτελείτο από ψεύτικους λογαριασμούς στο Τwitter, οι οποίοι κυκλοφορούσαν δημοσιεύματα υπέρ του Ερντογάν σε όλες τις πλατφόρμες κοινωνικής δικτύωσης.

Το σίγουρο είναι ότι οι συγκεκριμένες αποκαλύψεις θα δημιουργήσουν έντονες αντιδράσεις στην Τουρκία, καθώς τόσο το σκάνδαλο των συναλλαγών της κυβέρνησης με το ISIS όσο και η προσπάθεια χειραγώγησης των μέσων ενημερωσης και των social media, αποτελούν δύο ζητήματα που έχουν απασχολήσει εγχώριο και διεθνή τύπο συχνά στο παρελθόν, ειδικά μετά το αποτυχημένο πραξικόπημα της 15ης Ιουλίου, και για τα οποία η κυβέρνηση έχει επανειλλημένως αρνηθεί κάθε γνώση ή εμπλοκή.

Αναμφίβολα, πρόκειται για το δεύτερο μεγάλο «οικογενειακό» σκάνδαλο, το οποίο καλείται να διαχειριστεί ο Τούρκος πρόεδρος.

Υπενθυμίζεται από την υπόθεση αυτή, τα μέσα ενημέρωσης αλλά ακόμα και τους Ευρωπαίους ηγέτες, είχε απασχολήσει ο γιος του Τούρκου προέδρου, Μπιλάλ, ο οποίος κατοικούσε στη Μπολόνια για σπουδές και ο οποίος βρίσκεται υπό έρευνα από τις ιταλικές αστυνομικές αρχές για την κατηγορία του ξεπλύματος μαύρου χρήματος.

Μετά από την απαγγελία των κατηγοριών, ο Μπιλάλ εγκατέλειψε χωρίς εξηγήσεις την Ιταλία και επέστρεψε στην Τουρκία.

Πηγή www.tribune.gr

https://diulistirio.blogspot.gr
Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Εμπλοκή γνωστού δημοσιογράφου στην εγκληματική συμμορία της Energa!



Ραγδαίες εξελίξεις στο άθλιο σκάνδαλο υπαεξαίρεσης 250 εκατομμυρίων δημοσίου χρήματος από την εγκληματική οργάνωση, που πλέον ερευνάται και για το συμβόλαιο δολοφονίας του εκπροσώπου του δημοσίου που αποκάλυψε το σκάνδαλο.

Ο κ. Αντωνόπουλος συγκεκριμένα, καταγγέλει ευθέως με επιστολή του τον κατηγορούμενο Φλώρο για την δολοφονική απόπειρα, όπου πληρωμένος Αλβανός εκτελεστής πυροβόλησε εξ’ επαφής τον έντιμο λειτουργό στο κεφάλι και αυτός σώθηκε από θαύμα αφού χαροπάλευε επί εβδομάδες στην εντατική. Ο Αλβανός φέρεται να κατονόμασε συγκεκριμένο εμπλεκόμενο με την υπόθεση, μετά την σύλληψη του.

Η υπόθεση όμως φαίνεται να περιπλέκεται ακόμα περισσότερο, αφού εκτός από τις στενές σχέσεις Ψυχάρη που έχουν ήδη αποκαλυφθεί, διερευνάται η εμπλοκή πασίγνωστου δημοσιογράφου ο οποίος φέρεται να είχε πάρει υπό την προστασία του τον υιό Φλώρο και να τον «καθοδηγούσε» με πρόσχημα την επικοινωνιακή διαχείριση. Οι σχέσεις των δύο ανδρών ήταν τόσο στενές που πήγαιναν μαζί ακόμα και για …μπάνιο στα πολυτελή θέρετρα της Αττικής.

Ίσως αυτό εξηγεί γιατί αυτά τα καθάρματα είχαν μία πρωτοφανή ασυλία από τα συστημικά μέσα. Ελπίζουμε η δικαιοσύνη να διερευνήσει κάθε πτυχή αυτής της εξοργιστικής υπόθεσης, που κόστισε εκατοντάδες εκατομμύρια στον Ελληνικό λαό. Την ίδια στιγμή που «εκπρόσωποι» του «κυρίαρχου λαού» τους υπεράσπιζαν στις δικαστικές αίθουσες ενώ άλλοι κρατικοί λειτουργοί δεν εμφανίζοντο ως παράσταση πολιτικής αγωγής υπέρ του δημοσίου…
Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Εισαγγελέας: Εδώλιο για 16 πρώην διευθυντές και διοικούντες στον «Αθήνα 9.84»



Αρώματα και μανικετόκουμπα, τσάντες και ζώνες, ταξίδια και λουλούδια, ρολόγια και κινητά τηλέφωνα τελευταίας τεχνολογίας, φέρονται να έγιναν τα κονδύλια του δήμου προς τον ραδιοφωνικό σταθμό "Αθήνα 9,84", στον οποίο φέρονται να προκάλεσαν ζημία σχεδόν 37 εκατομμύρια, όπως υποστηρίζουν οι εισαγγελικές αρχές την περίοδο 2003-2010 η οποία ελέγχθηκε, σύμφωνα με το capital.gr.

Ο Εισαγγελέας Εφετών Δημ. Ασπρογέρακας με πρότασή του ζητεί να παραπεμφθούν σε δίκη 15 πρώην διοικούντες και διευθύνοντες του δημοτικού ραδιοφωνικού σταθμού και ένας γνωστός επιχειρηματίας, ενω αιτείται την άρση της ασυλίας για τον 17ο – βουλευτή σήμερα του ΣΥΡΙΖΑ – Γιώργο Κυρίτση.

Ο εισαγγελέας ζητεί από τους συνολικά 20 κατηγορουμένους ναπαραπεμφθούν τελικά οι 16 στο Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων για κακουργηματική απιστία ή ηθική αυτουργία σε αυτήν, σε βάρος ΟΤΑ.

Για τον βουλευτή ζητεί διαχωρισμό της δικογραφίας και αποστολή αντιγράφου στη Βουλή, για να αποφασιστεί ή όχι η άρση της βουλευτικής του ασυλίας.

Συγκεκριμένα, ο εισαγγελέας ζητεί να παραπεμφθούν:

- Πρόεδροι των Διοικητικών Συμβουλίων του "Αθήνα 9,84" την περίοδο 2003-2010. Τα πρόσωπα αυτά συναίνεσαν κατά τη συζήτηση στο Δ.Σ στη διάθεση των συγκεκριμένων κονδυλίων

- Οι γενικοί διευθυντές του σταθμού της συγκεκριμένης περιόδου.

- Ένας γνωστός επιχειρηματίας στον οποίο ο Δήμος όφειλε (σ.σ στην εταιρία εκδηλώσεων που διατηρούσε) χρήματα και καθώς ο τελευταίος όφειλε σε τράπεζα, έγινε διακανονισμός προκειμένου ο Δήμος να εξοφλήσει τα χρωστούμενα απευθείας στην τράπεζα του επιχειρηματία. Όμως, σύμφωνα με το κατηγορητήριο, ο επιχειρηματίας εισέπραξε το περίπου 1,5 εκατ. ευρώ, με αποτέλεσμα τώρα η τράπεζα να ζητάει τις οφειλές από το Δήμο.

- Για 3 κατηγορούμενους προτείνεται η απαλλαγή από κάθε κατηγορία.

- Δεν προέκυψαν ευθύνες για τους δημάρχους της περιόδου, για τα αναπληρωματικά μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου καθώς και εκείνα που ψήφισαν αρνητικά όπως και τα μέλη των διαπαραταξιακών επιτροπών αφού είχαν συμβουλευτικό ρόλο.

Αρνούνται

Παρά αυτό το γεγονός όμως οι κατηγορούμενοι που βρέθηκαν ενώπιον του ανακριτή κατά της διαφθοράς Κώστα Σαργιώτη φέρονται να υποστήριξαν πως εκτελούσαν εντολές του Δήμου Αθηναίων από τον οποίο και επιχορηγείται ο ραδιοφωνικός σταθμός. Όλοι δηλαδή αρνήθηκαν τις κατηγορίες.

Σύμφωνα με το πόρισμα των οικονομικών ελεγκτών ενώ οι επίδικες δαπάνες είναι 37 εκατομμύρια την επίμαχη περίοδο ο "9,84" είχε επιχορηγηθεί με 100 εκατομμύρια από το Δήμο Αθηναίων: "Κάποιοι διέθεταν αδικαιολόγητα τα χρήματα των δημοτών για σκοπούς άσχετους με αυτούς της επιχείρησης" αναφέρει το πόρισμα.

Σύμφωνα με αυτό, τα επίμαχα ποσά διατέθηκαν:

- Για το "γραφείο του προέδρου" μόνο τη διετία 2009-2010, τσάντα αξίας 500 ευρώ, γνωστής φίρμας μανικετόκουμπα και ζώνη συνολικού κόστους 403 ευρώ, 23 μπουκέτα λουλούδια από 35 ευρώ έως 200 ευρώ η κάθε σύνθεση, 5 τηλέφωνα γνωστής μάρκας αξίας άνω των 2500 ευρώ, δύο αρώματα 369 ευρώ.

- Για ταξίδια σε εξωτερικό και Ελλάδα δαπανήθηκαν την περίοδο 2001-2010 πάνω από 350.000 ευρώ.

- Για χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις και την επισκευή του αμφιθεάτρου στο Γκάζι που δεν ανήκει στον "9,84".

- Τα έξοδα δημοσίων σχέσεων έφτασαν στις 292.739 ευρώ το 2007, 332.184 ευρώ το 2008, 156.011 ευρώ το 2009 και 182.645 ευρώ το 2010, ενώ τα προηγούμενα χρόνια ο ετήσιος μέσος όρος κυμαινόταν στις 25.000 ευρώ.

- Τα έξοδα σε κούριερ, ήταν 10.809 ευρώ το 2007, 10.003 ευρώ το 2008, 48.093 ευρώ το 2009 και 69.626 ευρώ το 2010. Τα προηγούμενα χρόνια ο ετήσιος μέσος όρος ήταν 2000-3000 ευρώ.

- Τα έξοδα φιλοξενίας που την περίοδο 2003-2007 ήταν 33.000 ευρώ, από το 2008 έως το 2010 κατεγράφησαν στις 83.000 ευρώ.

- Στα γενικότερα έξοδα του τμήματος δημοσίων σχέσεων αναγράφονται δαπάνες για χιλιάδες σουβέρ, σελιδοδείκτες, αναψυκτικά, κορνίζες, κομπολόγια και άλλα κινητά τηλέφωνα τελευταίας τεχνολογίας.

Το Συμβούλιο Εφετών έχει τον τελευταίο λόγο για την παραπομπή ή όχι των κατηγορουμένων.

Κυρίτσης: Θεωρώ βέβαιη την απαλλαγή μου

«Θεωρώ σωστή και επιβεβλημένη την ευαισθησία της δημοτικής αρχής και των δικαστικών αρχών σε θέματα δημόσιου χρήματος», τονίζει ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Γιώργος Κυρίτσης σε δήλωσή του στο Αθηναϊκό/Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων σχετικά με την εισαγγελική πρόταση παραπομπής σε δίκη για 15 πρώην στελέχη του δημοτικού ραδιοφωνικού σταθμού «Αθήνα 9,84».

Επισημαίνει επίσης ότι εμπλοκή του ονόματος του έχει σχέση αποκλειστικά και μόνο με τη συμμετοχή του στο ΔΣ του σταθμού ως εκπρόσωπος της ελάσσονος αντιπολίτευσης στον Δήμο Αθηναίων και υπογραμμίζει:

«Θεωρώ βέβαιη την απαλλαγή μου, καθώς κινήθηκα πάντα καλή τη πίστη, με σεβασμό στο δημόσιο χρήμα και ως εκ της θέσεως του απλού μέλους του ΔΣ και μάλιστα της ελάσσονος αντιπολίτευσης, δεν είχα αποφασιστικό ρόλο. Κατά το διάστημα της συμμετοχής μου στο ΔΣ δεν αποκόμισα κανένα άμεσο ή έμμεσο χρηματικό ή σε είδος όφελος».

Ολόκληρη η δήλωση του Γιώργου Κυρίτση στο Αθηναϊκό/Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων έχει ως εξής:

Όταν ανέλαβε η δημοτική αρχή Καμίνη, η Δικαιοσύνη επιλήφθηκε των πεπραγμένων του «9,84», για το χρονικό διάστημα 2001- 2010, δηλαδή για τις δημαρχίες Δ. Αβραμόπουλου, Ντ. Μπακογιάννη και Ν. Κακλαμάνη. Εγώ συμμετείχα στο ΔΣ του «9,84» για μικρό διάστημα επί δημαρχίας Κακλαμάνη, ως εκπρόσωπος της ελάσσονος αντιπολίτευσης στον Δήμο Αθηναίων και συγκεκριμένα της δημοτικής παράταξης «Ανοικτή Πόλη». Σημειωτέον ότι το ΔΣ του «9,84» αντικατοπτρίζει τον συσχετισμό στο Δημοτικό Συμβούλιο. Η υπόθεση σε ό,τι με αφορά, σχετίζεται με την ανάληψη από τον «9,84» του εορταστικού στολισμού και των εκδηλώσεων του Δήμου Αθηναίων τα Χριστούγεννα του 2008 και του εκσυγχρονισμό του αμφιθεάτρου του «9,84», που σύμφωνα με τον εισαγγελέα δεν περιλαμβάνονται στις τυπικές αρμοδιότητες του σταθμού. Θεωρώ σωστή και επιβεβλημένη την ευαισθησία της δημοτικής αρχής και των δικαστικών αρχών σε θέματα δημόσιου χρήματος. Η εμπλοκή του ονόματος μου έχει σχέση αποκλειστικά και μόνο με τη συμμετοχή μου στο ΔΣ. Το γεγονός ότι είμαι βουλευτής διαχωρίζει την υπόθεση μου από τα υπόλοιπα 15 άτομα που αναφέρονται στην ίδια υπόθεση. Θεωρώ βέβαιη την απαλλαγή μου, καθώς κινήθηκα πάντα καλή τη πίστη, με σεβασμό στο δημόσιο χρήμα και ως εκ της θέσεως του απλού μέλους του ΔΣ και μάλιστα της ελάσσονος αντιπολίτευσης, δεν είχα αποφασιστικό ρόλο. Κατά το διάστημα της συμμετοχής μου στο ΔΣ δεν αποκόμισα κανένα άμεσο ή έμμεσο χρηματικό ή σε είδος όφελος.

Πηγή: capital.gr

https://diulistirio.blogspot.gr
Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Κυκλοφόρησε στην Ελλάδα το πρώτο παιδικό βιβλίο που προωθεί τις ομοφυλόφιλες οικογένειες



Επιμέλεια άρθρου: Vagedim
Φωτογραφία: Vagedim
Πηγή: Αθέατη γνώση
27 Νοεμβρίου 2016

Ένα βιβλίο, το οποίο συν τοις άλλοις περιλαμβάνει και τις αποκαλούμενες από την Νέα τάξη "οικογένειες Ουράνιο τόξο", για τις οποίες έχουμε αναφερθεί στην Αθέατη γνώση.

Το βιβλίο είναι μεταφρασμένο στα ελληνικά από τον συγγραφέα παιδικών βιβλίων Αντώνη Παπαθεοδούλου, ο οποίος από το 1999 γράφει και μεταφράζει ιστορίες, τραγούδια και σενάρια για παιδιά, δέχτηκε να κάνει την μετάφραση σε αυτό το εξάμβλωμα που θέλουν να μας παρουσιάσουν ως παιδικό βιβλίο.

Οι υπεύθυνοι της έκδοσης αυτού του βιβλίου, έκριναν σωστό, να πρωτοπορήσουν και να προωθήσουν την ανωμαλία παραφράζοντας την λέξη <<οικογένεια>> και παρουσιάζοντας μας ως λογικό με την φύση (φυσιολογικό) ένα ζευγάρι λεσβιών η ομοφυλόφιλων με παιδιά, με απώτερο σκοπό να μολύνουν τις εύπλαστες ψυχές των μικρών παιδιών.


Το εικονογραφημένο βιβλίο, στην προσπάθεια του να μας παρουσιάσει τις διάφορες μορφές οικογένειας, αναφέρει ότι: <<κάποια παιδιά έχουν δύο μαμάδες και δύο μπαμπάδες>>.
Το πιο μεγάλο βιβλίο για τις Οικογένειες, (σύμφωνα με την περιγραφή του βιβλίου) εξερευνά τις διάφορες μορφές της οικογένειας σήμερα, και γίνεται υπέροχη αφορμή για συζήτηση γύρω από ευαίσθητα θέματα, ανάμεσα σε μικρούς και μεγάλους.

Το βιβλίο κέρδισε το School Library Association Information Book Award στην κατηγορία κάτω των 7.

Δυστυχώς, το πιο δυσάρεστο είναι ότι παρατηρώ διάφορες ομάδες και ιστοσελίδες στο διαδύκτιο να επευφημούν και να προτείνουν ως ιδανικό το συγκεκριμένο βιβλίο.

https://diulistirio.blogspot.gr/

Διαβάστε περισσότερα.... »
....

«Δίκαιο το αίτημα της Ελλάδας για την επιστροφή των Γλυπτών του Παρθενώνα»



Το Μεξικό μπορεί να βρίσκεται χιλιάδες χιλιόμετρα μακριά από την Ελλάδα, έχει όμως ένα τουλάχιστον κοινό με τη χώρα μας: την πλούσια πολιτιστική κληρονομιά. Το ΑΠΕ-ΜΠΕ συνομίλησε με τον Αντόνιο Μπεναβίδες Καστίγιο, αρχαιολόγο και διευθυντή του Εθνικού Ινστιτούτου Ανθρωπολογίας και Ιστορίας (INAH) στο Καμπέτσε, την ιστορική πόλη στις ακτές του Κόλπου του Μεξικού που ιδρύθηκε από Ισπανούς κατακτητές τον 16ο αιώνα και έχει κηρυχθεί από την UNESCO Μνημείο Παγκόσμιας Κληρονομιάς.

Τόσο η τοποθέτησή του υπέρ του «δίκαιου αιτήματος» της Ελλάδας για την επιστροφή των Γλυπτών του Παρθενώνα, όσο και οι λόγοι που κάνουν τον πολιτισμό των Μάγια μοναδικό, ξεχωρίζουν, μεταξύ άλλων, στη συνέντευξη που ακολουθεί:

Ερ: Ποιο είναι το έργο του ΙΝΑΗ;

Απ: Το Εθνικό Ινστιτούτο Ανθρωπολογίας και Ιστορίας είναι ένα ομοσπονδιακό κυβερνητικό ινστιτούτο που ιδρύθηκε το 1939 και σήμερα ανήκει στο Υπουργείο Πολιτισμού. Το ΙΝΑΗ έχει διευθυντές σε κάθε μια από τις 32 πολιτείες ή ομοσπονδιακές οντότητες που αποτελούν το κράτος του Μεξικού. Δουλειά μας είναι η επαρκής προστασία, διατήρηση και έρευνα των αρχαιολογικών και ιστορικών μνημείων του Καμπέτσε. Έχουμε σχηματίσει μια ομάδα από αρχιτέκτονες, αρχαιολόγους, συντηρητές, ιστορικούς και άλλες ειδικότητες, οι οποίοι είναι αφοσιωμένοι στην πολιτιστική κληρονομιά.

Ερ: Πόσο παλιά είναι τα αρχαιότερα «μνημεία» στο Μεξικό;

Απ: Υπάρχουν απολιθώματα και κατάλοιπα εξαφανισμένων ειδών ζώων που μελετά η παλαιοντολογία. Στη χερσόνησο Γιουκατάν (σσ. στο δυτικό άκρο της οποίας βρίσκεται το Καμπέτσε) το ΙΝΑΗ προωθεί τη διάσωση, την προστασία και την έρευνα προϊστορικών οστών και καταλοίπων που έχουν βρεθεί σε σπήλαια ή κάτω από το νερό.

Ερ: Πόσους αρχαιολογικούς χώρους έχει το Μεξικό;

Απ: Περίπου 42.000 αρχαιολογικούς χώρους, από οικιακούς αποθέτες και οικισμούς ιθαγενών διαφόρων μεγεθών μέχρι σπηλιές και ιστορικά μέρη. Τα περισσότερα χρονολογούνται μεταξύ 2000 π. Χ. και 1500 μ. Χ.

Ερ: Ο λαμπρός πολιτισμός των Μάγια έχει μαγέψει ειδικούς και μη σε όλο τον κόσμο. Πού οφείλεται η μοναδικότητά του;

Απ: Ο πολιτισμός των Μάγια είναι μοναδικός γιατί στο αποκορύφωμά του ανέπτυξε ημερολόγιο με βάση το είκοσι, ακριβείς αστρονομικές παρατηρήσεις, ειδικά αρχιτεκτονικά στυλ, ιδιαίτερους αστικούς οικισμούς και ειδικότητες που σήμερα μπορεί κανείς να θαυμάσει στην κεραμική, στις τοιχογραφίες, στη γλυπτική, σε έργα τέχνης από ιαδεΐτη κ.α.

Ερ: Τελευταία διαβάσαμε για μια τεράστια πυραμίδα των Μάγια στο εσωτερικό της οποίας κρύβονταν δύο μικρότερες. Πόσο σπάνια είναι μια τέτοια ανακάλυψη;

Απ: Φαντάζομαι ότι αναφέρεστε στην πυραμίδα του El Castillo στον αρχαιολογικό χώρο του Chichen Itza, μια κατασκευή των Μάγια γνωστή από τη δεκαετία του '30, η οποία έχει πλήρως τεκμηριωθεί. Σύμφωνα με νέες τεχνολογίες που εφαρμόστηκαν υπογείως, φαίνεται ότι υπάρχει άλλη μια κατασκευή, κάτω από την αρχική, αλλά θα πρέπει να επαληθευτεί με τη διενέργεια ανασκαφής. Η περίπτωση αυτή δεν είναι μοναδική, έχουμε καταγράψει αρκετές παρόμοιες περιπτώσεις. Οι αρχαίοι Μάγια κάλυπταν σε διάφορες περιόδους τα ιερά κτίρια για να προσδώσουν ακόμα περισσότερη ιερότητα στον χώρο τους. Τέτοια παραδείγματα υπάρχουν στο Καλακμούλ, στην Έντζνα, στο Ουξμάλ, στον Μεγάλο Ναό, στη Χολούλα κι αλλού.

Ερ: Πόσο δύσκολο (ή εύκολο) είναι το έργο της προστασίας της πολιτιστικής κληρονομιάς στο Μεξικό;

Απ: Δεν είναι καθόλου εύκολο. Χρειαζόμαστε περισσότερη μόρφωση, ώστε οι άνθρωποι να εξοικειώνονται και να εκτιμούν πιο πολύ την προ-κολομβιανή κληρονομιά τους. Η ανάπτυξη των νέων υποδομών πρέπει να ελέγχεται από την ΙΝΑΗ ώστε να μην σταματά η πρόοδος και ο εκσυγχρονισμός από τη μία και να διασώζονται διαφορετικά στοιχεία της εθνικής και παγκόσμιας κληρονομιάς από την άλλη.

Ερ: Υπάρχουν «ξενιτεμένα» αντικείμενα που ανήκουν στην πολιτιστική κληρονομιά του Μεξικού και θα επιθυμούσατε τον επαναπατρισμό τους;

Απ: Φυσικά. Έχουμε διάφορα αντικείμενα των Μάγια που θα θέλαμε να επιστρέψουν στο Μεξικό. Για παράδειγμα, τα υπέρθυρα του Γιαξτσιλάν (Yaxchilan) που σήμερα βρίσκονται στο Βρετανικό Μουσείο, καθώς και κάποια πήλινα ειδώλια που είναι στο Μουσείο του Βερολίνου και στο Μουσείο Quai Branly στο Παρίσι.

Ερ: Τι θα λέγατε για το αίτημα της Ελλάδας σχετικά με την επιστροφή των Γλυπτών του Παρθενώνα;

Απ: Ότι είναι δίκαιο και πως η Ελλάδα πρέπει να συνεχίσει τις προσπάθειες για τον επαναπατρισμό τους. Η βρετανική πλευρά θα πρέπει να ετοιμάσει αντίγραφα και να τα εκθέτει στο Βρετανικό Μουσείο.

Πηγή ΑΠΕ- ΜΠΕ

https://diulistirio.blogspot.gr/
Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Έφτασε στο Νεώριο η δεξαμενή του Πολεμικού Ναυτικού

Έφτασε η προς επισκευή δεξαμενή από την οποία προσδοκούν οικονομική "ανάσα" οι εργαζόμενοι του ναυπηγείου - Αιχμηρή ανακοίνωση Αθ. Μπέλτσου των ΑΝ.ΕΛ.

Στις εγκαταστάσεις του Νεωρίου βρίσκεται από το πρωί της Κυριακής η δεξαμενή του Πολεμικού Ναυτικού.

Το ναυπηγείο της Σύρου κέρδισε τον διαγωνισμό για την επισκευή της δεξαμενής, ύστερα από συνεχείς πιέσεις των εργαζομένων και των τοπικών φορέων του νησιού, με την ελπίδα να δώσει μία μικρή «ανάσα» στην επιχείρηση και οι εργαζόμενοι να πάρουν μέρος των δεδουλευμένων που τους οφείλονται.

Οι εργασίες για την επισκευή της θα ξεκινήσουν άμεσα.

Ανακοίνωση από το Δήμο Σύρου-Ερμούπολης

Για το θέμα τοποθετήθηκε ο Δήμος Σύρου-Ερμούπολης, όπου με ανακοίνωση εκφράζεται η ικανοποίηση για την θετική αυτή εξέλιξη:

«Με ικανοποίηση καλωσορίζουμε στο νησί μας τη δεξαμενή του Πολεμικού Ναυτικού, η οποία κατέφτασε σήμερα, Κυριακή 4 Δεκεμβρίου 2016, στο Νεώριο Σύρου, ικανοποιώντας, κατ’ αυτόν τον τρόπο, ένα εκ των αιτημάτων των εργαζομένων του Ναυπηγείου.

Οφείλουμε να ευχαριστήσουμε θερμά τον Υπουργό Εθνικής Άμυνας, όπως επίσης και τους συναρμόδιους Υπουργούς, οι οποίοι συνέβαλαν στη θετική αυτή εξέλιξη, καθώς η επισκευή της δεξαμενής του Πολεμικού Ναυτικού προσδοκούμε να στηρίξει τη λειτουργία του Ναυπηγείου, βοηθώντας σημαντικά στην καταβολή ενός μέρους των δεδουλευμένων των εργαζομένων, ανακουφίζοντάς τους οικονομικά, ιδιαίτερα ενόψει των Χριστουγέννων.

Ο Δήμος μας, από την πρώτη κιόλας στιγμή, στέκεται εμπράκτως στο πλευρό των εργαζομένων του Νεωρίου, συμμετέχοντας σε συναντήσεις και ασκώντας πιέσεις, σε υψηλό κυβερνητικό επίπεδο, οι οποίες στοχεύουν αποκλειστικά και μόνο στην άμεση ικανοποίηση των αιτημάτων των εργαζομένων».

Αιχμηρή ανακοίνωση από τον Αθανάσιο Μπέλτσο των ΑΝ.ΕΛ.

Ωστόσο, ιδιαίτερη εντύπωση έκανε και η τοποθέτηση του Αθανάσιου Μπέλτσου των Ανεξάρτητων Ελλήνων, ο οποίος με μία ιδιαίτερη αιχμηρή ανακοίνωση αναφέρεται στην άφιξη της δεξαμενής και όσους αμφισβητούσαν ότι αυτό τελικά θα γινόταν.

Η ανακοίνωση:

«Ο κλέφτης και ο ψεύτης τον πρώτο χρόνο χαίρονται. Η δεξαμενή του πολεμικού ναυτικού είναι στην Ερμούπολη με διαδικασίες που άλλοτε κρατούσαν 3 χρόνια και τώρα σε ένα εξάμηνο ολοκληρώθηκε με κάθε νομιμότητα ο διαγωνισμός επισκευής της στο ναυπηγείο του Νεωρίου.

Ο αυτοδιοικητικός τοποτηρητής και το συνδικαλιστικό στρουμφάκι της Νέας Δημοκρατίας που κινδυνολογούσαν και ψεύδονταν επί μήνες, δημιουργώντας στους εργαζόμενους ανασφάλεια επιδιώκοντας την αποτυχία της προσπάθειας μας, τώρα λοιπόν θα ζητήσουν δημόσια συγνώμη όχι από εμάς τους Ανεξάρτητους Έλληνες αλλά από τους Συριανούς.

Το ψέμα έχει κοντά ποδάρια καλικάντζαροι του παλαιοκομματισμού. Στην Σύρο πολλά αλλάζουν, όπως σε όλες τις Κυκλάδες και δεν το αντέχει η κομματική σας εμπάθεια».

Πηγή cyclades24.gr

https://diulistirio.blogspot.gr
Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Μην πληγώνετε την αλήθεια. Ματώνουμε!..

    Πρέπει να κατανοήσουμε επιτέλους πως όσο υπάρχει η Ευρωπαϊκή "Ένωση", δεν υπάρχουμε εμείς.
Υπάρχει ένας κηρυγμένος, ολοφάνερος πόλεμος των ηγεσιών εναντίον των λαών.
Η μάλλον, των τραπεζών και του νεοελευθερισμού εναντίον
των λαών, στον οποίο η δύναμη κρούσης είναι οι ηγεσίες, με αρχηγό την ηγεσία του Βερολίνου.

Το σύστημα είναι αδυσώπητο. Δεν έχει καμία ηθική βάση και αναστολή, είναι αναίσχυντο, θρασύ και εγκληματικό.
Χθες μολις, είχαμε δύο ορατές εκφάνσεις αυτού του πολέμου,
..δύο επιθέσεις κατά της αλήθειας, της λογικής, της δικαιοσύνης, των πολιτών.

Διαβάζουμε: " Πραξικόπημα επιχειρούν το Βερολίνο και οι Βρυξέλλες δίνοντας εντολή στον ευρωλάγνο Μ. Ρέντζι να μην παραιτηθεί, αλλά να μείνει άλλες 20 ημέρες, για να ψηφιστεί ο προϋπολογισμός και κάποια άλλα νομοσχέδια. Βασικός όμως στόχος είναι να βρεθεί ο κατάλληλος χρόνος να επεξεργαστούν Βρυξέλλες και Βερολίνο πως θα αντιδράσουν στο "ΟΧΙ" του ιταλικού λαού. "
Καμία ντροπή. "Πώς θα αντιδράσουν στο "ΟΧΙ". Δηλαδή πώς θα το υποσκελίσουν, πώς θα το ανατρέψουν.
Καμία προσπάθεια να αποκρυβούν οι σκοποί και οι μεθοδεύσεις.
Σαν να μην υπάρχουν λαοί. Ποδοπατούν μπροστά στα μάτια τους τις αποφάσεις τους σαν κοινοί αλήτες, σαν έφηβοι τραμπούκοι που σπάνε το παιχνίδι του μικρού παιδιού που μόλις πήρε στα χέρια του.

Επίθεση κατά της αλήθειας και της λογικής νούμερο δύο: Οι πανηγυρισμοί της δωσιλογικής κυβέρνησης των πρώην αριστερών, για την χθεσινή απόφαση του Eurogroup.
Η οποία απόφαση χοντρικά λέει πως θα απομειωθεί ( όχι θα διαγραφεί ) το δημόσιο χρέος κατά περίπου 45δις ευρώ μέχρι το 2060(!).
Μετά από 44 χρόνια δηλαδή το "χρέος" θα είναι μικρότερο κατα 45 δις απ' ό,τι είναι σήμερα;
Όχι βέβαια. Γιατί τα 45 αυτά δις αφορούν τόκους και διευκολύνσεις πληρωμής.
Αποφάσισαν δηλαδή οι τοκογλύφοι να μας χρεώσουν λιγότερους τόκους οπότε ως το 2060 θα έχουν εξοικονομηθεί, θα έχουμε γλυτώσει 45δις τόκους.
Αυτό.
Όχι πραγματικά λεφτά. Όχι πραγματικό χρέος. Τόκοι.
Και γι αυτή τους την εξυπηρέτηση θα απαιτηθεί για δέκα χρόνια, από το 2018 ως το 2028 πρωτογενές πλεόνασμα 3,5% κάθε χρόνο.
Πράγμα που σημαίνει πως αν μέχρι το 2018 δεν προλάβουμε να μπούμε στην πραγματική ανάκαμψη και ανάπτυξη, με καινούργιες επενδύσεις, και με χιλιάδες νέες θέσεις εργασίας,
..το πλεόνασμα θα προκύπτει από μειώσεις μισθών στο δημόσιο, μειώσεις συντάξεων, κατάργηση φοροελαφρύνσεων και αφορολόγητου ορίου,
..με συνέχή κατ' έτος ενεργοποίηση του ήδη ψηφισμένου "κόφτη",
..καθώς και νέου που ήδη προεξαγγέλθηκε.
Και πότε είναι αυτό το 2018 που πρέπει να ξεκινήσουν όλα αυτά; Μα ένα χρόνο μακριά.
Και τί μας λέει πως τούτη η κυβέρνηση που δεν μπόρεσε μέσα σε ένα χρόνο ούτε να αναπροσαρμόσει τα τέλη κυκλοφορίας, θα μπορέσει να δρομολογήσει αυτά που χρειάζονται για να μην πέσουν στον λαιμό του λαού οι "κόφτες" των τοκογλύφων. Τίποτα. Απολύτως τίποτα.
Πανηγυρίστε λοιπόν μαζί με την κυβέρνησή μας.
Με το μπουλούκι αυτό, τον εσμό των λιμασμένων πρώην αριστερών.

Το 2060 οι περισσότεροι - όλοι- από μας θα έχουμε ξεθωριάσει ακόμη και σαν ανάμνηση.
Τα παιδιά μας θα είναι εσχατόγεροι.
Το σύστημα όμως φιλοδοξεί να υπάρχει.
Με νέους φον-σακάτηδες, με καινούργιους αριστερούς πρωθυπουργούς-πινόκιο του κ@λου.
Φιλοδοξεί να κυριαρχεί στις ζωές των νέων γενεών σκλάβων που στο μεταξύ θα γεννηθούν.

Θα το επιτρέψουμε;
Μπορούμε να το αφήσουμε να συμβεί;..

Αναρτήθηκε από Κώστας Μαντατοφόρος
Διαβάστε περισσότερα.... »
....

«Βόμβες» ΔΝΤ: Δυσαρέσκεια για τα αποτελέσματα του Eurogroup



Ανώτερος αξιωματούχος του ΔΝΤ εκδήλωσε χθες τη δυσαρέσκειά του για τα αποτελέσματα του Eurogroup αναφορικά με την Ελλάδα και απέρριψε με έντονο τρόπο τις πληροφορίες που φέρουν το Ταμείο να εισηγείται σκληρή λιτότητα για την χώρα μας.
Μιλώντας για το θέμα αυτό ο αξιωματούχος έδειξε και έντονο εκνευρισμό και τόνισε ότι το ΔΝΤ είναι αυτό που απαιτεί με επιμονή χαμηλά πρωτογενή πλεονάσματα της τάξης του 1,5% του ΑΕΠ.

Τόνισε συγκεκριμένα: «Εάν η Ελλάδα και οι Ευρωπαίοι θέλουν μια ανάλυση βιωσιμότητας του χρέους με πρωτογενή πλεονάσματα 3,5% του ΑΕΠ για 5 ή 10 χρόνια πρέπει να δούμε με ποια μέτρα θα το πετύχουν».

Σύμφωνα με τον αξιωματούχο: «Η Ελλάδα αναμφίβολα έχει κάνει μεγάλη δημοσιονομική προσαρμογή. Αλλά δεν την έχει επιτύχει με διατηρήσιμο τρόπο», τόνισε χαρακτηριστικά αφήνοντας να εννοηθεί ότι κάνει συνεχή πισωγυρίσματα που δυσκολεύουν την ανάπτυξη.

Ο αξιωματούχος τόνισε πως παραμένει υπό συζήτηση «ο χρόνος για τον οποίο θα διατηρηθούν τα πρωτογενή πλεονάσματα στο επίπεδο του 3,5% του ΑΕΠ» και πρόσθεσε ότι «όσο λιγότερα χρόνια θα είναι στο 3,5% του ΑΕΠ τόσο μικρότερη ζημιά θα υποστεί η ανάπτυξη».

Σύμφωνα με τον αξιωματούχο στη συνεδρίαση του Eurogroup ο Πολ Τόμσεν φέρεται να είπε ότι «αν υπάρξει απόφαση για διατήρηση του μεσοπρόθεσμου στόχου στο 3,5% του ΑΕΠ θα πρέπει αφενός να τεκμηριωθεί με πειστικό τρόπο πώς θα επιτευχθεί ο στόχος και αφετέρου να καταδειχθεί το εάν τα προτεινόμενα μέτρα θα βλάψουν την ανάπτυξη».

Το Ταμείο πιστεύει ότι για να επιτευχθεί ο στόχος του 3,5%, που για το ΔΝΤ είναι εξαιρετικά δύσκολο, «πρέπει να περιληφθούν μέτρα που να μειώνουν τις δαπάνες για την στήριξη του ασφαλιστικού, οι οποίες είναι σήμερα στο 10% του ΑΕΠ, και να γίνουν παρεμβάσεις για τη μείωση του αφορολογήτου ορίου, το οποίο καλύπτει σήμερα το 60% των φορολογουμένων στην Ελλάδα».

Ο αξιωματούχος δήλωσε ότι τα μέτρα ελάφρυνσης του χρέους που ανακοινώθηκαν από τις Βρυξέλλες «είναι καλοδεχούμενα, αλλά όχι επαρκή. Καλωσορίζουμε», τόνισε, «τα βραχυπρόθεσμα μέτρα, χωρίς να τα θεωρούμε επαρκή. Από την πλευρά μας δεν μπορούμε να συντάξουμε έκθεση βιωσιμότητας του χρέους χωρίς να έχουμε καθορισμένους στόχους και τις πολιτικές με τις οποίες θα φτάσουμε σε αυτούς», σημείωσε χαρακτηριστικά.


Ο αξιωματούχος είπε ότι το Ταμείο είναι δεσμευμένο για τη συμμετοχή του στο Ελληνικό Πρόγραμμα και έθεσε ως όρο ένα πρόγραμμα «που να βγαίνει», όπως τόνισε χαρακτηριστικά.

Απαντώντας σε ερώτηση για τον κοφτή, ο αξιωματούχος του Ταμείου απέρριψε τυχόν επέκταση του μηχανισμού για μετά από το 2018. «Δεν είναι επιθυμητά τα οριζόντια μέτρα του δημοσιονομικού κόφτη. Παρά τις προειδοποιήσεις μας η ελληνική κυβέρνηση τα ψήφισε», τόνισε ο αξιωματούχος του ΔΝΤ.

ΠΗΓΗ: mignatiou.com

https://diulistirio.blogspot.gr
Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Βουλευτές στην Επιτροπή Άμυνας στο Καστελόριζο, ο Γιωργάκης με τον Ερντογάν και οι άλλοι ''σπίτι'' τους



Στο Καστελόριζο βρίσκονται τη Δευτέρα μέλη της Επιτροπής Εξωτερικών και Άμυνας της Βουλής που αποδέχτηκαν την πρόσκληση του υπουργού Άμυνας, Πάνου Καμμένου να πραγματοποιήσουν επίσκεψη στο ακριτικό νησί, καθώς και τη Ρω και τη Στρογγύλη.

Η αποστολή αναχώρησε με στρατιωτικό ελικόπτερο Σινούκ από το στρατόπεδο Σακκέτα της Αττικής, έπειτα από την πρόσκληση που απεύθυνε ο υπουργός Άμυνας, Πάνος Καμμένος, με φόντο την έντονη τουρκική προκλητικότητα των τελευταίων ημερών.

Συγκεκριμένα δυο στρατιωτικά ελικόπτερα Σινούκ, στο ένα εκ των οποίων επέβαινε ο υπουργός Άμυνας Πάνος Καμμένος μαζί με τα μέλη της Επιτροπής, (Ελένη Αυλωνίτου, Ιωάννη Δέδε, Ειρήνη Κασιμάτη, Γιώργο Ντζιμάνη και Δημήτρη Ρίζο, από τον ΣΥΡΙΖΑ, Ηλία Κασιδιάρη, Χρήστο Παππά και Ιωάννη Αϊβατίδη, από τη Χρυσή Αυγή, Κωνσταντίνο Κατσίκη από τους Ανεξάρτητους Έλληνες και Ιωάννη Σαρίδη από την Ένωση Κεντρώων) απογειώθηκαν από το στρατόπεδο Σακκέτα της Αττικής, με προορισμό το Καστελόριζο, ενώ ένα δεύτερο με δημοσιογράφους της αποστολής, απογειώθηκε από το ίδιο στρατόπεδο με χρονική διαφορά δέκα λεπτών.

Το Σινούκ στο οποίο μετέβαινε ο Πάνος Καμμένος έκανε την πρώτη στάση για ανεφοδιασμό στο νησί της Ρόδου στις 09:45 το πρωί της Δευτέρας, ενώ λίγο μετά τις 10 αναχώρησε για το νησί Ρω. Να σημειωθεί ότι με διαφορετικό ελικόπτερο κατέφθασαν οι βουλευτές-μέλη της Επιτροπής στο Καστελόριζο.

«Με τον υπουργό αναπληρωτή, Δημήτρη Βίτσα, τις συναδέλφους και τους συναδέλφους βουλευτές της Επιτροπής Εξωτερικών και Άμυνας, τον κ. Αρχηγό του Γενικού Επιτελείου Εθνικής Άμυνας και τον κ. Αρχηγό του Γενικού Επιτελείου Στρατού, είμαστε σήμερα εδώ», είπε ο Πάνος Καμμένος φθάνοντας στο Καστελόριζο.

«Κάναμε επίσκεψη στη Ρω, στη Στρογγύλη και τώρα είμαστε εδώ στη Μεγίστη, για να πούμε χρόνια πολλά στους αξιωματικούς, υπαξιωματικούς στους στρατεύσιμους και στους εθελοφύλακες, αλλά και στους πολίτες των νησιών. Να τους πούμε ότι όλος ο ελληνικός λαός είναι μαζί τους. Γνωρίζουμε ότι το εθνικό έργο που επιτελούν, είναι ένα έργο δύσκολο, σε δύσκολες συνθήκες. Το μήνυμα ομοψυχίας εκ μέρους του ελληνικού λαού, είναι αυτό το οποίο δυναμώνει ακόμη περισσότερο το ψηλό ηθικό των Ενόπλων Δυνάμεων, είναι τα παιδιά μας που προστατεύουν την εθνική κυριαρχία και την εδαφική ακεραιότητα της χώρας μας. Θα πρέπει η σκέψη όλων των Ελλήνων, μαζί με τις οικογένειές μας, να βρίσκεται εδώ στο Καστελόριζο, στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου, στον Έβρο και σε όλες τις μονάδες των Ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων, στους πιλότους μας, που προστατεύουν τον εναέριο χώρο, στα καράβια μας και στο Πολεμικό μας Ναυτικό, που προστατεύει τα θαλάσσια σύνορα», είπε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας και συνέχισε:

«Τα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων θα κάνουν γιορτές μακριά από τις οικογένειές τους, στη μεγάλη όμως οικογένεια της Ελλάδος. Χρόνια πολλά».

Σύμφωνα με πληροφορίες την ώρα που έφτασε το ελληνικό ελικόπτερο στο νησί της Ρω, υπήρξε επικοινωνία από τον ασύρματο του πιλότου όπου Τούρκοι προειδοποιούσαν ότι το ελληνικό Σινούκ έχει εισέλθει σε τουρκικό εναέριο χώρο. Στις υποδείξεις των Τούρκων δεν απάντησαν οι Έλληνες πιλότοι κάτι που είναι πάγια τακτικής της ελληνικής Πολεμικής Αεροπορίας.

Περίπου στις 11:45 στο νησί κατέφθασε στη Ρω ο υπουργός Άμυνας Πάνος Καμμένος, με τον αναπληρωτή υπουργό Άμυνας, Δημήτρη Βίτσα και τους βουλευτές και χαιρέτησε προσωπικά όσους υπηρετούν εκεί.

Ακολούθησε μνημόσυνο στην μνήμη της Κυράς της Ρω Δέσποινας Αχλαδιώτη, που ήταν η μοναδική κάτοικος του νησιού έως το 1982 .

Στην Επιτροπή δεν παρέστησαν και προτίμησαν να κάτσουν στην ''ζεστασιά'' και την ασφάλεια της Αθήνας, να μην προκαλέσουν τον Ερντογάν παρόλο που εκείνος προκαλεί συνεχώς, οι βουλευτές της ΝΔ, του ΠΑΣΟΚ, του Ποταμιού και του ΚΚΕ.



Σε τελετή στην Τουρκία ο Γ. Παπανδρέου -Μαζί με τον Ταγίπ Ερντογάν

Στα εγκαίνια της Βιβλιοθήκης και του Μουσείου Αμπντουλάχ Γκιούλ στην Καισάρεια, μετά από προσωπική πρόσκληση του πρώην Προέδρου της Τουρκίας, παρευρέθη ο Γιώργος Παπανδρέου.

Στην τελετή συμμετείχαν πολλοί ξένοι αξιωματούχοι, βουλευτές από όλα τα τουρκικά κόμματα, ο Πρωθυπουργός της Τουρκίας, Μπιναλί Γιλντιρίμ και ο Πρόεδρος της Τουρκίας, Ταγίπ Ερντογάν.

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης και στο γεύμα που ακολούθησε, ο Πρόεδρος του ΚΙΔΗΣΟ και Πρόεδρος της Σοσιαλιστικής Διεθνούς είχε την ευκαιρία να ανταλλάξει απόψεις με τους Τούρκους αξιωματούχους για τις διεθνείς εξελίξεις, το προσφυγικό και την πορεία των σχέσεων Ευρώπης – Τουρκίας.


Πηγή www.cnn.gr

https://diulistirio.blogspot.gr
Διαβάστε περισσότερα.... »
....

«Κλείδωσε» μείωση του ελληνικού χρέους - Θα εξοφληθεί το... 2060 και θα «κουρευτεί» 20%!



Ολοκληρώθηκε το Eurogroup και βρισκόμαστε εν αναμονή των επίσημων δηλώσεων, αλλά σύμφωνα πάντως με τις πρώτες πληροφορίες φαίνεται ότι υπήρξε συμφωνία για τα βραχυπρόθεσμα μέτρα μια κατ'αρχήν μείωση του ελληνικού χρέους, μέσω επέκτασης της περιόδου αποπληρωμής και μείωσης των επιτοκίων.

«Το 2018 κλείνει το χάσμα. Όλοι επιβεβαιώνουν ότι έχει γίνει μεγάλη πρόοδος. Το άλλο καλό νέο είναι ότι θα ξεκινήσουν άμεσα τα βραχυπρόθεσμα μέτρα ελάφρυνσης του ελληνικού χρέους. Είναι πολλά υποσχόμενα τα μέτρα και πολύ πιο ευνοϊκά από αυτά που περιμέναμε τον περασμένο Μάιο. Ο κ. Ρένγκλινγκ ήδη ανακοίνωσε μείωση στο 20% του ελληνικού χρέους μέχρι το 2060», δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος μετά την ολοκλήρωση του Eurogroup.
«Η Ελλάδα επιστρέφει στην ανάπτυξη. Έχουμε δεύτερο τρίμηνο προόδου» ανέφερε και υπογράμμισε πως «είναι εντυπωσιακό αυτό που έχει γίνει στην Ελλάδα. «Το αναγνώρισαν οι περισσότερες ευρωπαϊκές χώρες. Είναι εντυπωσιακό αυτό που έχει πετύχει η χώρα στις μεταρρυθμίσεις και τώρα ήλθε η ώρα να αποκομίσουμε καρπούς», ανέφερε ο κ. Τσακαλώτος.

Χωρίς προαπαιτούμενα και αυτό είναι από μόνο του σημαντικό. Γιατί θα μπορούσαν να επιμείνουν στην συμπερίληψη του ΔΝΤ. Οσο για τα πρωτογενή πλενονάσματα αυτά αποφασίστηκαν να είναι στο 1,5% και όχι στο 3,5% που υποστήριζε η γερμανική εφημερίδα Süddeutsche Zeitung, ότι απαιτούσε το Βερολίνο.


Θετικές για την Ελλάδα θεωρεί τις εξελίξεις στο Eurogroup της Δευτέρας (5/12), ιδιαίτερα σε ότι αφορά την υπόθεση του χρέους, ο Βάλντις Ντομπρόβσκις.
Με ανάρτησή του στο twiiter, ο Ευρωπαίος αξιωματούχος αναφέρει χαρακτηριστικά: «Καλό Eurogroup για την Ελλάδα. Πρόοδος για την ολοκλήρωση της δεύτερης αξιολόγησης. ''Πράσινο φως'' για την εφαρμογή των βραχυπρόθεσμων μέτρων για το χρέος».

Η συμφωνία λήψης βραχυπρόθεσμων μέτρων για τη μείωση του ελληνικού χρέους στο αποψινό eurogroup συνιστά εθνική επιτυχία, επισημαίνουν κυβερνητικές πηγές.
Όπως ανέφεραν, υπήρξε σημαντικό ότι η ελληνική κυβέρνηση ουδέποτε υποχώρησε από τις θέσεις της και ότι οι εταίροι έπραξαν αυτό που όφειλαν.

Παράλληλα, σημειώνουν ότι η στάση της κυβέρνησης είναι σταθερή απέναντι στις παράλογες απαιτήσεις και στα εργασιακά.

«Έχουμε κάνει αρκετή πρόοδο σε ότι αφορά στην Ελλάδα. Οι ομάδες μας είναι έτοιμες να κλείσουν την β’ αξιολόγηση. Σε 1,5 χρόνο έχουμε καταφέρει η Ελλάδα να γυρίσει τη σελίδα σε μεταρρυθμίσεις», σημείωσε ο Pierre Moscovici, μετά το eurogroup για την Ελλλάδα.

Όπως τόνισε ο ίδιος, «έχουν γίνει μεγάλες μεταρρυθμίσεις. Είμαστε πολύ κοντά σε συμφωνία για τη β’ αξιολόγηση. Θα πρέπει να υπάρξουν κάποιοι στόχοι που θα καθοριστούν τις επόμενες εβδομάδες».

Σχετικά με το χρονικό διάστημα που θα πρέπει να διατηρηθεί το πρωτογενές πλεόνασμα στο 3,5%, το οποίο αναφέρεται στην ανακοίνωση που εξέδωσε το eurogroup, ο κ. Dijsselbloem ενημέρωσε ότι βρίσκεται υπό συζήτηση.

Ρέγκλινγκ: «Ποια βήματα πρέπει να ακολουθηθούν»

"Με βάση την εντολή που λάβαμε, ο ESM πήρε κάποιες αποφάσεις για να βελτιώσουμε την βιωσιμότητα του χρέους. Όταν πάρουμε αυτά τα μέτρα ελπίζουμε να φτάσουμε σε μείωση του χρέους. Τα μέτρα αυτά τα έχει δεχθεί το Eurogroup. Ο ορίζοντας μέχρι το 2060 δημιουργεί αβεβαιότητες. Μπορεί να αλλάξουν οι συνθήκες τις αγοράς και γι' αυτό τα μέτρα αυτά είναι προς συζήτηση, αλλά θα βελτιώσουν την βιωσιμότητα του χρέους.

Τρία μέρη:

α') Η ομάλυνση της αποληρωμής του βραχυπρόθεσμου χρέους. Η ωρίμανση είναι 28 έτη και θα αυξηθεί σε 32,5 έτη. Οι δόσεις θα είναι πιο μικρές και θα υπάρχει ένας καλύτερος βηματισμός.

β') Η μείωση των επιτοκίων και του κινδύνου των επιτοκίων. Υπάρχει το θέμα της ανακεφαλαιοποίησης των ελληνικών τραπεζών με τις απαραίτητες εγγυήσεις να έχουν δοθεί. Θα υπάρξουν σταθερά επιτόκια με μεγαλύτερο διάστημα ωρίμανσης. Έτσι θα υπάρχει μεγαλύτερη σταθερότητα.

γ') Υπήρχαν μακροπρόθεσμες δεσμεύσεις κι αυτό θα σταθεροποιήσει τα δεδομένα. Υπάρχουν μακροπρόθεσμα ομόλογα που θα έχουν μικρότερο κίνδυνο. Στη συνέχεια υπάρχει και το waver που αφορούσε τη χρηματοδότηση. Αυτή η δόση αν δεν συμβεί κάτι θα έχει ένα περιθώριο 200 σημείων βάσης.

Αυτά είναι σαφή πλεονεκτήματα για την Ελλάδα και θα βελτιωθεί η βιωσιμότητα.

Πηγή www.pronews.gr

https://diulistirio.blogspot.gr/
Διαβάστε περισσότερα.... »
....