Διυλιστήριο: 02/01/17
ροη αναρτησεων

Τετάρτη, 1 Φεβρουαρίου 2017

Απάτη ύψους 1,15 εκατ. ευρώ διαπίστωσε ο έλεγχος στην ΣΤΑΣΥΗ Γενική Επιθεωρήτρια Δημόσιας Διοίκησης προχώρησε σε Έλεγχο και Ένορκη Διοικητική Εξέταση στη ΣΤΑΣΥ σχετικά με τη διαδικασία είσπραξης και απόδοσης χρηματικών ποσών που προέρχονται από τη διάθεση εισιτηρίων, καρτών απεριορίστων διαδρομών και προστίμων της Εταιρείας για το έτος 2015.

Αφορμή για τον έλεγχο αυτό ήταν ανώνυμη καταγγελία που περιήλθε στο Γραφείο του και αφορούσε υπεξαίρεση μεγάλων χρηματικών ποσών από υπαλλήλους του Τομέα Καταμέτρησης της ΣΤΑ.ΣΥ ΑΕ (Μετρό Γραμμές 2 και 3).

Από τον έλεγχο και τη διενεργηθείσα ΕΔΕ προέκυψαν τα ακόλουθα:

Υπάλληλοι της ΣΤΑ.ΣΥ Α.Ε (Μετρό Γραμμές 2 και 3) προέβησαν σε διαθέσεις εισιτηρίων/καρτών (κουπονιών) σε Εκδότες (πωλητές) Σταθμών του Μετρό, συνολικού ύψους 1.156.321,20€ προς πώληση στο κοινό, χωρίς να βρεθούν κατά τον έλεγχο του ΓΕΔΔ, τα αντίστοιχα παραστατικά στοιχεία διακινήσεων των εν λόγω εισιτηρίων/καρτών, με συνέπεια,

α) να μην εμφανίζονται ως λογιστικές εγγραφές στην Ημερήσια Κατάσταση Ταμείου και

β) να μην εμφανίζονται ως εισπράξεις στα ευρεθέντα Πρακτικά της Επιτροπής Καταμέτρησης περιεχομένου σάκων εισπράξεων και ως εκ τούτου,
συνολικό ποσό ύψους 1.156.321,20€ να μην έχει αποδοθεί στη ΣΤΑ.ΣΥ ΑΕ.

Ο έλεγχος αφορούσε μόνο την απόδοση εισπράξεων από πωλήσεις εισιτηρίων και κουπονιών (καρτών) έτους 2015 και δεν συμπεριλαμβάνονται οι εισπράξεις από τα Αυτόματα Μηχανήματα Πωλήσεων, που θα αποτελέσουν αντικείμενο επόμενου ελέγχου, ο οποίος θα επεκταθεί και σε προηγούμενα έτη.

Η διαπιστωθείσα χαλαρότητα των διαδικασιών που ευνοούσε την ανάπτυξη φαινομένων διαφθοράς και χρονικά όπως προκύπτει από τα γεγονότα προσδιορίζεται όχι μόνο στο ελεγχόμενο έτος 2015 αλλά και σε προηγούμενα έτη, αποδίδεται τουλάχιστον σε επίπεδο διοικητικών αρμοδιοτήτων στις εκάστοτε Διοικήσεις καθώς, είτε με την αδράνειά τους, είτε με τη σιωπηρή ανοχή τους δεν διασφάλισαν τη διαδικασία και τα συμφέροντα του Οργανισμού, ως όφειλαν, δημιουργώντας την αίσθηση της ατιμωρησίας.

Για τα ανωτέρω ζητήθηκε από τις αρμόδιες Υπηρεσίες και την Εισαγγελία Διαφθοράς-η οποία έχει ήδη εκδώσει σχετική παραγγελία για διενέργεια Προκαταρκτικής Εξέτασης-ο πειθαρχικός και ποινικός έλεγχος αντίστοιχα των υπαλλήλων και στελεχών της ιεραρχίας της Εταιρείας καθώς και μελών Επιτροπών, εμπλεκομένων στη διαδικασία, οι οποίοι είτε με ενέργειες τους είτε με παραλείψεις τους συνέβαλαν στην οικονομική ζημία της Εταιρείας.

Πηγή www.enikos.gr

https://diulistirio.blogspot.gr/
Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Απορίφθηκε να γίνει ο τελικός κυπέλλου στην Ξάνθη λόγω μουσουλμανικής μειονότητας


Βασιλακόπουλος: «Φοβηθήκαμε εμπλοκή της μουσουλμανικής μειονότητας στην Ξάνθη»

Ο Γιώργος Βασιλακόπουλος μίλησε για το φλέγον ζήτημα με τη διεξαγωγή του τελικού κυπέλλου, εξήγησε τον λόγο που απορρίφθηκε η περίπτωση της Ξάνθης, ενώ αναφέρθηκε και στην περίπτωση του ΣΕΦ. 

Ο πρόεδρος της ΕΟΚ μίλησε στον Arena Fm και εξήγησε ότι μέσα στις λύσεις ήταν και η περίπτωση του Σταδίου Ειρήνης και Φιλίας.

«Έχουμε κάνει εθνικό θέμα τον τελικό μπάσκετ. Πρέπει να είναι μια γιορτή αλλά η κατάσταση στην οποία βρίσκεται η ελληνική κοινωνία δεν το επιτρέπει αυτό. Δείτε τι συνέβη με το φάιναλ φορ του Λιγκ καπ του βόλεϊ που ήταν να γίνει στην Κύπρο, επειδή παρενέβη το υπουργείο δημόσιας τάξης, γιατί είχαν από τις μυστικές υπηρεσίες πληροφορίες ότι θα γίνουν έκτροπα. Πρέπει να βρίσκουμε τον χώρο που πληροί όλους τους όρους ασφαλείας. Έχουμε ζήσει εμπειρίες γι’ αυτό το ψάχνουμε την καλύτερη λύση στην σημερινή πραγματικότητα. Συνήλθε η επιτροπή της ΕΟΚ και της αστυνομίας και αν δεν είναι η Λάρισα θα είναι η Αθήνα. Την αποδέχθηκαν όλοι αυτήν την εισήγηση» δήλωσε αρχικά ο Γιώργος Βασιλακόπουλος και συνέχισε:

«Μπορεί και εντός της ημέρας να ανακοινωθεί το που θα γίνει ο τελικός. Θέμα ασφαλείας είναι που μόνο η αστυνομία μπορεί να μας βεβαιώσει. Στη Λάρισα προέκυψε και ένα άλλο ντεζαβαντάζ, που είναι οι αγροτικές κινητοποιήσεις. Δεν διαφωνώ ότι δεν είναι φερ πλέι να γίνει ο αγώνας στην έδρα ενός φιναλίστ. Ζητήσαμε το ΣΕΦ αλλά δε μας το δίνουν. Η Ξάνθη είναι σε ένα ευαίσθητο σημείο. Φοβηθήκαμε μήπως είχαμε με τους στρατούς των δυο ομάδων και εμπλοκή της μουσουλμανικής μειονότητας. Το πρόβλημα έχει δημιουργήσει η ίδια η κοινωνία. Εδώ δεν μπορεί να κάνει συναυλία ο Νταλάρας. Θα δοθούν ίδια εισιτήρια στις δυο ομάδες. Αν προκριθεί το ΟΑΚΑ δε θα γίνει ίδια μέρα ο τελικός με το ΑΕΚ-Ολυμπιακός.

Χρειάζεται επίδειξη ευθύνης και αγάπης στο άθλημα.»

Δελτίο Τύπου των Ανεξάρτητων Ελλήνων Ξάνθης

Στο ραδιοφωνικό σταθμό "Arena FM" ο πρόεδρος της ΕΟΚ, Γιώργος Βασιλακόπουλος, δήλωσε πως η Ξάνθη απορρίφθηκε στο τελικό Κυπέλλου στο μπάσκετ, για το φόβο εμπλοκής της μουσουλμανικής μειονότητας.
Θεωρούμε ότι η δήλωση αυτή προσβάλει όλους τους Θρακιώτες , στερείτε αντίληψης της προσωπικότητας των Ελλήνων μουσουλμάνων της Θράκης, της αρμονικής μας συνύπαρξης, καθώς και σοβαρότητας.
Καλό θα είναι ο κύριος Βασιλακόπουλος να ασχολείται με τις αρμοδιότητες του και όχι με αυτά που άπτονται εθνικής σημασίας και αξιοπρέπειας!
Ο Αντιπρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων κ.Παναγιώτης Σγουρίδης
Το Μέλος της εκτελεστικής κ.Ούτση Χρύσα
 
Πηγή  www.gazzetta.gr

https://diulistirio.blogspot.gr
Διαβάστε περισσότερα.... »
....

To 1% των Ελλήνων κατέχει το 56% του πλούτου της χώραςΣτοιχεία για την υπερσυγκέντρωση του πλούτου στην Ελλάδα αλλά και σε όλο τον πλανήτη παρουσιάζει η τελευταία έκθεση της ελβετικής τράπεζας Credit Suisse. Σύμφωνα με τα στοιχεία το 1% του παγκόσμιου πληθυσμού κατέχει το 48% του παγκόσμιου πλούτου, ενώ στην Ελλάδα το 1% συγκεντρώνει το 56,1% του εγχώριου πλούτου. Η τράπεζα προειδοποιεί πως η αύξηση της ανισότητας μπορεί να οδηγήσει σε μια νέα ύφεση.

Τα στοιχεία για την Ελλάδα καταδεικνύουν πως το 1% ενισχύθηκε την περίοδο της κρίσης. Ειδικότερα το πλουσιότερο 1% των Ελλήνων κατείχε το 2000 το 54,1% του πλούτου, το 2007 το 48,6%, ενώ το 2014 το 56,1%.

Στην έκθεση, που δημοσιεύτηκε στον Guardian, αναφέρεται πως ο παγκόσμιος πλούτος έχει αυξηθεί σε νέο επίπεδο ρεκόρ των 263 τρις δολαρίων, σημειώνοντας ετήσια άνοδο 20,1 τρις, τη μεγαλύτερη από το 2007. Όπως σημειώνεται στην έκθεση «συνολικά το φτωχότερο 50% του παγκόσμιου πληθυσμού κατέχει λιγότερο από 1% του συνολικού πλούτου. Στον αντίποδα, το πλουσιότερο 10% κατέχει το 87% του παγκόσμιου πλούτου και το κορυφαίο 1% διαθέτει το 48,2% των παγκόσμιων στοιχείων ενεργητικού».

Σύμφωνα με την Ημερησία, οι αναλυτές της ελβετικής τράπεζας διαπιστώνουν πως κατά τη διάρκεια του περασμένου αιώνα οι διαφορές στον πλούτο συρρικνώθηκαν στις χώρες με υψηλά εισοδήματα, αλλά η τάση αυτή μπορεί να έχει αρχίσει να αντιστρέφεται. Η ανισότητα υποχώρησε ανεπαίσθητα σε πολλές χώρες πριν από την οικονομική κρίση, αλλά τείνει να αυξάνεται από το 2008 και έπειτα, ιδιαίτερα στον αναπτυσσόμενο κόσμο.

Το μεγαλύτερο μέρος του πλούτου των νοικοκυριών (34,7%) συγκεντρώνεται, σύμφωνα πάντα με την έκθεση, στη Βόρεια Αμερική. Η Ευρώπη βρίσκεται στη δεύτερη θέση με 32,4% και ακολουθεί η περιοχή της Ασίας και του Ειρηνικού (χωρίς την Κίνα), με 18,9%. Όπως αναφέρεται στο δημοσίευμα της Ημερησίας, ο συνολικός πλούτος την Κίνα αυξήθηκε κατά 715 δισεκατομμύρια δολάρια ή 3,5% μέσα σε έναν χρόνο. Υποχώρηση καταγράφεται στην Ινδονησία (-260 δισεκ. δολάρια), στην Αργεντινή και τη Ρωσία (-135 δισεκ. δολάρια στην καθεμία) και την Τουρκία (-100 δισεκ. δολάρια).

Σχετικά με τους εκατομμυριούχους, οι ΗΠΑ φιλοξενούν στο έδαφός τους το 41% των ανθρώπων η περιουσία των οποίων ξεπερνά το 1 εκατομμύριο δολάρια, ενώ συνολικά ο αριθμός των εκατομμυριούχων στον κόσμο θα φτάσει τα 53,2 εκατομμύρια το 2019. Οι πέντε πλουσιότερες χώρες όσον αφορά τον μέσο πλούτο ανά ενήλικο κάτοικο είναι κατά σειρά η Ελβετία, η Αυστραλία, η Νορβηγία, οι ΗΠΑ και η Σουηδία.

Πηγή  tvxs.gr

https://diulistirio.blogspot.gr
Διαβάστε περισσότερα.... »
....

VIDEO - Χρεοκοπημένες τράπεζες που δάνειζαν χρεοκοπημένα κόμματα και ΜΜΕ

Ένα καταπληκτικό video ''αλιεύσαμε'' από την ΟΜΑΔΑ ΜΝΗΜΗΣ που μας δείχνει το αποτέλεσμα της εξεταστικής επιτροπής για τα δάνεια των κομμάτων και ΜΜΕ. Η αλήθεια είναι πως για πρώτη φορά ίσως, σε αυτήν την εξεταστική επιτροπή, με την απόφαση να είναι σε συνεχή ροή μετάδοσης από το κανάλι της Βουλής, μπόρεσε ο μέσος Έλληνας πολίτης να βγάλει τα συμπεράσματά του, έξω από τους νόμους ασπίδα που είχαν ψηφίσει οι προηγούμενες κυβερνήσεις.

Δείτε το


https://diulistirio.blogspot.gr/
Διαβάστε περισσότερα.... »
....

SEPTONA: Η Ελληνική εταιρεία που εξαπλώνεται σε όλο τον κόσμοΑπό το 1975 που ξεκίνησε τη λειτουργία της έχοντας ως κύριο αντικείμενο την παραγωγή μπατονέτας, η SEPTONA έχει καταφέρει να αναδειχθεί σε «σημαία» του ελληνικού επιχειρείν. Με εξαγωγές σε 70 χώρες κατάφερε και συνεχίζει να ανταγωνίζεται τις μεγάλες πολυεθνικές. Κάτι που δεν ήρθε τυχαία αλλά είναι αποτέλεσμα του οράματος και της στρατηγικής ενός ανθρώπου που πάντα έβλεπε μπροστά.

Ο κ. Θωμάς Ευαγγελίου κατάφερε να εξελίξει αυτή την οικογενειακή επιχείρηση σε ένα παγκόσμιο brand, παράγοντας πλέον στα εργοστάσια της μια ευρεία γκάμα προϊόντων προσωπικής φροντίδας όπως, μωρομάντηλα, βρεφικά καλλυντικά & απορρυπαντικά, βαμβάκι, δίσκους, γαλακτώματα και μαντήλια ντεμακιγιάζ, δροσομάντηλα, μπατονέτες, υποσέντονα, σερβιέτες, κ.τ.λ.

Το μεγαλύτερο μέρος αυτών των προϊόντων εξάγονται φθάνοντας να αναλογούν στο 68% του συνολικού τζίρου της επιχείρησης. Η προσπάθεια αυτή απέδωσε καρπούς καθώς ακόμη και μέσα στην κρίση που ταλανίζει τη χώρα μας τα τελευταία 7 χρόνια, η διοίκηση της εταιρείας προχώρησε σε επενδύσεις 36 εκατ. ευρώ για νέες εγκαταστάσεις και εκσυγχρονισμό του παραγωγικού εξοπλισμού της.

Ερ. Τι έχετε καταφέρει σε αυτά τα 41 χρόνια λειτουργίας;

Απ. Καταφέραμε να εξελιχτούμε σε μια κατ' εξοχήν εξαγωγική εταιρεία, η οποία πρέπει να σας πω ότι είναι και η μοναδική στο χώρο της στην ευρωπαϊκή αγορά με 100% καθετοποίηση στην παραγωγή των προϊόντων βάμβακος. Αυτή τη στιγμή η SEPTONA έχει δικά της κέντρα διανομών σε 5 χώρες και εξάγει το 68% του κύκλου εργασιών της σε 70 χώρες σε όλο τον κόσμο. Έχει πραγματικά ενδιαφέρον να αναφέρω ότι το 40% των εξαγωγών πραγματοποιείται στις πολύ ανταγωνιστικές αγορές της Μ. Βρετανίας, Γαλλίας & Γερμανίας. Συνολικά εξάγονται 1.100 κωδικοί προϊόντων και κάποιες αγορές στις οποίες φτάνουν τα προϊόντα μας, εκτός φυσικά από τις Ευρωπαϊκές και τα Βαλκάνια είναι: Μογγολία, Καμερούν, Κένυα, Αραβικές Χώρες, Χιλή, Κουρασάο, αλλά και Καναδάς, Αυστραλία, Ζιμπάμπουε και πολύ πρόσφατα η Κίνα. Οι μεγαλύτεροι λιανέμποροι παγκοσμίως μας εμπιστεύονται για την παραγωγή των προϊόντων τους κάτω από την προσωπική τους ετικέτα, ενώ τα προϊόντα με την επωνυμία SEPTONA, μπαίνουν στα σπίτια καταναλωτών σε 49 χώρες στις 5 ηπείρους. Είναι σημαντικό να αναφερθεί ότι τα εργοστάσια της εταιρείας είναι πιστοποιημένα κατά IFS-HPC, το υψηλότερο πιστοποιητικό που απονέμεται σε εταιρείες του κλάδου. Μία επιβεβαίωση της άψογης λειτουργίας της παραγωγής που διασφαλίζει στον καταναλωτή σταθερά άριστης ποιότητας προϊόντα, και εντάσσει την SEPTONA ανάμεσα στις Top 63 εταιρείες προσωπικής υγιεινής παγκοσμίως. Είμαστε η μόνη ελληνική εταιρεία στο κλάδο μας που έχει πιστοποιηθεί με το εν λόγω πρότυπο ως αποτέλεσμα της συνεχούς επιδίωξης για απαράμιλλη ποιότητα στα προϊόντα μας.
Ερ. Πώς έχετε καταφέρει να ξεπεράσει την κρίση που μαστίζει τη χώρα μας;

Απ. Η εταιρεία μας διάλεξε να εμβαθύνει ακόμα περισσότερο στις βασικές αξίες της που είναι το πάθος, ο ενθουσιασμός και η ενεργητική στάση έναντι της παθογένειας, καθώς και στην αποφασιστικότητα και συνέπεια σε ότι κάνουμε.

Όντας μια βιομηχανική επιχείρηση με πολύ έντονη εξαγωγική δραστηριότητα, από την αρχή ακόμα της κρίσης, επιλέξαμε τη «δύσκολη» οδό. Αντί να γίνουμε εσωστρεφείς και συντηρητικοί στην ανάπτυξή μας, αποφασίσαμε να επενδύσουμε και να αναπτύξουμε ακόμα περισσότερο την εξωστρέφειά μας. Η εταιρεία, τα τελευταία 7 χρόνια έχει επενδύσει 36 εκ. ευρώ σε νέες παραγωγικές εγκαταστάσεις, σε εκσυγχρονισμό των μηχανημάτων της και σε προσθήκες νέων γραμμών παραγωγής. Ως συνέπεια όλων αυτών των επενδύσεων, είναι σημαντικό να αναφερθεί ότι σε όλα τα εργοστάσια μας, σήμερα παράγονται 420 προϊόντα κάθε λεπτό.

Εκτός αυτού, η SEPTONA, επένδυσε στην έρευνα και ανάπτυξη νέων καινοτόμων προϊόντων καθώς και στη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας στηρίζοντας έμπρακτα την ελληνική οικονομία. Επενδύσαμε στην ενδυνάμωση της μάρκας μας στην εγχώρια αγορά αλλά και σε νέες αγορές του εξωτερικού μέσω νέων προϊόντων, εξειδικευμένων ενεργειών μάρκετινγκ αλλά και διαφήμισης.

Βασικός παράγοντας επιτυχίας ήταν και θα συνεχίσει να είναι το όραμα της οικογένειάς μας να δημιουργήσει μια μεγάλη επιχείρηση που να μπορεί να διαδραματίσει ηγετικό ρόλο στην παγκόσμια αγορά προϊόντων προσωπικής υγιεινής.

Ερ. Ποια είναι τα αναπτυξιακά σχέδια της εταιρείας για το 2017;

Απ. Όλο το ανθρώπινο δυναμικό της εταιρείας μας, είναι μόνιμα σε εγρήγορση ώστε να υπάρξει μεγαλύτερη ανάπτυξη. Ήδη είναι σχεδιασμένη για την επόμενη τριετία, η παραγωγή νέων διαφοροποιημένων προϊόντων μέσω του εξειδικευμένου τμήματος μας έρευνας και ανάπτυξης ώστε να καλύψουμε τις μεταβαλλόμενες ανάγκες της παγκόσμιας αγοράς. Παράλληλα έχουμε ήδη προγραμματίσει επενδύσεις οι οποίες θα ολοκληρωθούν μέσα στο 2017 για αύξηση της παραγωγικότητας των υπαρχόντων προϊόντων, ενώ μέσω συμμετοχής σε διεθνείς εκθέσεις προγραμματίζεται η διείσδυση σε νέες αγορές του εξωτερικού.


Ερ. Είστε μια εταιρεία που όχι μόνο στάθηκε στα πόδια της αλλά συνεχίζει να αναπτύσσεται με σταθερά αυξανόμενους ρυθμούς; Θα μας ενδιέφερε να μας πείτε ποιο είναι το focus σας στην κοινωνία;

Απ. Η SEPTONA, ως 100% ελληνική εταιρία, είναι εδώ και 41 χρόνια άρρηκτα συνδεδεμένη με το κοινωνικό σύνολο μέσα στο οποίο δραστηριοποιείται. Αναγνωρίζοντας την ευθύνη που της αναλογεί απέναντι στην κοινωνία, στηρίζει έμπρακτα το παιδί, τη γυναίκα, τον ηλικιωμένο και την οικογένεια, υλοποιώντας πράξεις αλληλεγγύης που σκοπό έχουν να προάγουν την ανθρώπινη αξιοπρέπεια και την βελτίωση της ποιότητας ζωής.

Μόνο την τελευταία 3ετία προχωρήσαμε σε σημαντικές πράξεις αλληλεγγύης, διαθέτοντας πάνω από 383.000 προϊόντα σε πάνω από 56 Κοινωνικούς Φορείς και Φιλανθρωπικούς Οργανισμούς. Στο πλαίσιο αυτό δεν θα μπορούσαμε να μην ανταποκριθούμε, στις αρχές της περσινής χρονιάς, στο κάλεσμα του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού και του ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ, για την αντιμετώπιση της προσφυγικής κρίσης με πρωταγωνιστές μωρά και μικρά παιδιά. Για τον λόγο αυτό, διαθέσαμε 50.000 πακέτα μωρομάντηλα για την ατομική τους υγιεινή.

Για το 2017, με αίσθημα ευθύνης απέναντι στις πιο ευαίσθητες κοινωνικές ομάδες θα εστιάσουμε σε ένα εκτεταμένο πλάνο σημαντικών δράσεων όπου μεταξύ άλλων θα περιλαμβάνει, την κάλυψη των αναγκών σε αναλώσιμα του νέου ιατρείου του Μη Κερδοσκοπικού Οργανισμού Ειδικής Μέριμνας & Προστασίας Μητέρας και Παιδιού «ΚΙΒΩΤΟΣ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ», την δωρεά ενός αυτόματου αναπνευστικού υγραντήρα στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας παιδιών του Νοσοκομείου Παίδων «Π. & Α. Κυριακού» σε συνεργασία με το σωματείο «ΠΝΟΗ» και πολλά ακόμη.

Κοιτάζοντας μπροστά πιστεύουμε ότι η οικονομική ανάπτυξη και ο σεβασμός για τη φύση πρέπει να συμπίπτουν και να μην συγκρούονται. Με βάση αυτό, η ελαχιστοποίηση των περιβαλλοντικών επιπτώσεων είναι μια άλλη πρωτοβουλία που επιδιώκουμε. Έχουμε και θα συνεχίσουμε να επενδύουμε σε εξελιγμένα συστήματα που ανακυκλώνουν τις πρώτες ύλες μας και μειώνουν την κατανάλωση ενέργειας.

 Πηγή www.newmoney.gr

https://diulistirio.blogspot.gr
Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Τεχνολογία ελληνικής εταιρείας σε δορυφόρο του Ευρωπαϊκού Οργανισμού ΔιαστήματοςΜετά την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, η οποία ακριβώς πριν από δύο χρόνια επιβράβευσε την ομάδα των Ελλήνων επιστημόνων της Planetek Hellas με μια θέση συμμετοχής στο Ευρωπαϊκό «Τσάμπιονς Λιγκ Καινοτομίας», έρχεται τώρα ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Διαστήματος (ΕΟΔ) να επιστεγάσει την ελληνική επιτυχία, υιοθετώντας την τεχνογνωσία της για τον σχεδιασμό της επόμενης δορυφορικής αποστολής του.

Τον Ιανουάριο του 2015 η ομάδα της Planetek Hellas είχε διακριθεί στο πρόγραμμα SME Instrument της Ευρωπαϊκής Επιτροπής (επονομαζόμενο και Ευρωπαϊκό Τσάμπιονς Λιγκ Καινοτομίας) με το προτεινόμενο διαστημικό προϊόν της ονόματι OP3C (On board Processing for Compression and Clouds Classification in hyperspectral satellite data). Το OP3C είναι ένα ηλεκτρονικό εξάρτημα (από υλικό και λογισμικό), το οποίο θα εγκαθίσταται σε συγκεκριμένους δορυφόρους (υπερφασματικούς) και θα διευκολύνει την λειτουργία τους, μέσω αυτόματων λειτουργιών συμπίεσης δεδομένων που θα πραγματοποιεί, όσο αυτοί θα βρίσκονται σε τροχιά γύρω από τη Γη.

Μετά από σκληρή κι επίμονη δουλειά τα τελευταία δυο χρόνια και παρά τις αντιξοότητες της εποχής, η ομάδα της Planetek Hellas κατάφερε να την εμπιστευτεί και ο ΕΟΔ, ο οποίος την συμπεριέλαβε ως υπεύθυνη για τις δραστηριότητες συμπίεσης δεδομένων στο νέο συμβόλαιο που υπέγραψε, για την μελέτη της επόμενης αποστολής υπερφασματικού δορυφόρου που ετοιμάζει.

«Είναι σπουδαίο να καταφέρνεις να αποδεικνύεις στους μεγαλύτερους και τους καλύτερους της Ευρώπης, ότι σε συγκεκριμένες και καλά ορισμένες θεματικές περιοχές (niche) μπορεί να κατέχεις το πλεονέκτημα και να βρίσκεσαι ένα βήμα πιο μπροστά, ανεξάρτητα από το πόσο “μικρός” είσαι» λέει η Μαρία Ιερωνυμάκη, Μηχανικός Λογισμικού και απόφοιτος του Πανεπιστημίου Πατρών, η οποία επαναπατρίστηκε από την Ολλανδία όπου εργαζόταν για μεγάλη εταιρία του κλάδου της διαστημικής και τα τελευταία δυόμισι χρόνια εργάζεται πλέον στην Planetek Hellas.

«Μαζί μας και μεταξύ των επιλεχθέντων του ΕΟΔ για την συγκεκριμένη αποστολή, είναι και μερικά από τα μεγαθήρια της ευρωπαϊκής βιομηχανίας διαστήματος όπως η OHB, η Leonardo, η Telespazio και η e-GEOS», εξηγεί ο Στέλιος Μπολλάνος, συνιδρυτής και διευθυντής της εταιρίας. «Η επένδυση για μια τέτοια αποστολή πολλές φορές αγγίζει το 1 δισ. ευρώ, πράγμα που δικαιολογεί το ενδιαφέρον των μεγάλων παικτών, αλλά και αναδεικνύει ακόμα περισσότερο το μέγεθος της ευκαιρίας για την Planetek Hellas» καταλήγει.

Πηγή  www.naftemporiki.gr

https://diulistirio.blogspot.gr
Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Τα ηχητικά ντοκουμέντα με τις συναλλαγές στο ΚΕΕΛΠΝΟΑλληλοπαρακολουθήσεις και καταγραφές συνομιλιών στο αμαρτωλό ΚΕΕΛΠΝΟ που εμπλέκουν υπουργούς σε όργιο παράνομων διορισμών, αποκάλυψε στο παρθενικό της φύλλο που κυκλοφόρησε στις 20 του περασμένου Νοέμβρη, η εφημερίδα Documento. Μετά τα δημοσιεύματα η Εισαγγελία Αθηνών διέταξε κατ’ επείγουσα έρευνα και τα ηχητικά παραδόθηκαν στους αρμοδίους εισαγγελείς προκειμένου να ελεγχθούν.

Στα ηχητικά ντοκουμέντα καταγράφεται κάποιος άνδρας ο οποίος όπως προκύπτει από την τεχνική ανάλυση του ηχητικού είναι ο Θεόδωρος Παπαδημητρίου, πρώην διευθυντής του ΚΕΕΛΠΝΟ. Ο Παπαδημητρίου μιλά με φιλικό του πρόσωπο και διακόπτει τη συνομιλία για να μιλήσει με διάφορα άτομα στο τηλέφωνο. Όσα λέει κατά τη διάρκεια του τηλεφωνήματος καταγράφονται και αυτά. Οι συνομιλητές του, σύμφωνα με όσα ο ίδιος λέει, είναι ο σύμβουλος του τότε υπουργού Υγείας Άδωνη Γεωργιάδη, Γιάννης Θεοδωράτος και, μεταξύ άλλων, κάποια γυναίκα την οποία αποκαλεί «Ζέτα», δεν είναι ωστόσο γνωστό αν πρόκειται για την τότε υφυπουργό Ζέτα Μακρή.

Οι καταγραφές των συνομιλιών του ίδιου του διευθυντή του ΚΕΕΛΠΝΟ φαίνεται να επιβεβαιώνουν πως υπήρξε κέντρο παράνομων προσλήψεων, εξυπηρέτησης συγκεκριμένων πολιτικών προσώπων και αγοράς συμπάθειας προς αυτά. Είναι σημαντικές επίσης οι αναφορές σε «βαλίτσες με χρήμα», σε ανθρώπους στη Δικαιοσύνη που είναι «διαπλεκόμενοι και θα βοηθήσουν», αλλά και σε εσωκομματικές κόντρες, αφού πολλοί μνηστήρες θέλουν να έχουν λόγο, σύμφωνα πάντα με τον Παπαδημητρίου, στις παράνομες προσλήψεις. Οι συνομιλίες τοποθετούνται χρονικά από το 2013 έως το 2014.

Συνομιλία 1η


Μεγάλο τμήμα των συνομιλιών που καταγράφονται αφορά τις παράνομες προσλήψεις. Ο Παπαδημητρίου συνομιλεί με τη «Ζέτα», στην οποία εξομολογείται πως είναι σε διαμάχη με κάποιον Παναγιώτη ο οποίος προσπαθεί να κόψει τις προσλήψεις που έχουν ζητήσει ο Άδωνις Γεωργιάδης και άλλα στελέχη της ΝΔ. Κάνει την παραδοχή πως οι προσλήψεις είναι εκτός αναγκών, ατόμων μάλιστα που δεν πληρούν καν τις προϋποθέσεις. Το σύνολο των πρώην υπουργών Υγείας της ΝΔ φαίνεται πως έχει απαιτήσεις για προσλήψεις, αφού το ΚΕΕΛΠΝΟ είναι εκτός συστήματος προσλήψεων του ΑΣΕΠ.

Σε άλλο σημείο ο Παπαδημητρίου μιλάει με τη «Ζέτα» για το θέμα της γρίπης H1N1. Ο πρώην διευθυντής του ΚΕΕΛΠΝΟ συγκρίνει τους θανάτους στην Ισπανία και την Ελλάδα εξαιτίας του ιού και με μια κυνική διαπίστωση λέει «ευτυχώς η Ισπανία έχει 250 νεκρούς» σε σχέση με την Ελλάδα που έχει 62. Το αποκαλυπτικό όμως είναι πως παραδέχεται πως η «κωλοεταιρεία στην οποία έδωσε ένα εκατομμύριο ευρώ» δεν παίζει διαφημιστικό spot για τη γρίπη πουθενά. Η ομολογία αυτή του Παπαδημητρίου επιβεβαιώνει το πόρισμα των επιθεωρητών Δημόσιας Υγείας οι οποίοι έχουν διατυπώσει το συμπέρασμα πως είναι αμφίβολο αν οι διαφημιστικές εταιρείες που εμφανίζονται να εισπράττουν ποσά για διαφήμιση έχουν πραγματικά προχωρήσει σε διαφήμιση, αφού δεν βρέθηκαν στο ΚΕΕΛΠΝΟ σχετικά αποδεικτικά. Με βάση το ίδιο πόρισμα, η εταιρεία που περιγράφει ο Παπαδημητρίου ότι πήρε το ένα εκατομμύριο είναι εταιρεία του επιχειρηματία Αλ. Καλλιγαρίδη.

Ενδιαφέρον είναι επίσης ότι ο Παπαδημητρίου δίνει συμβουλές στη «Ζέτα» για τη δημιουργία του προφίλ της και της υπόσχεται πως θα «ταΐσουν» κόσμο, ενώ αναφέρεται σε καμπάνιες για τα αντιβιοτικά για να «δώσουν και στο ίντερνετ».

Μετά το τέλος της συνομιλίας του με τη «Ζέτα» ο Παπαδημητρίου ενημερώνει το φιλικό του πρόσωπο πως έχει μεγάλες διασυνδέσεις στη Δικαιοσύνη. Αναφέρει το όνομα Στρίμπερης, αλλά είναι άγνωστο αν πρόκειται για τον δικηγόρο Αλέξανδρο Στρίμπερη, τον οποίο προσέλαβε στο ΚΕΕΛΠΝΟ και ανέλαβε μετά την αντιπαράθεση με τον Παύλο Πολάκη, να χαρακτηρίσει παράνομες τις ενέργειες του αναπληρωτή υπουργού Υγείας. Ο Στρίμπερης είναι προσωπικός φίλος του Σαμαρά και τοποθετήθηκε από τον Κυριάκο Μητσοτάκη στον τομέα δικαιοσύνης της ΝΔ.Συνομιλία 2η

Ο Παπαδημητρίου κάποια στιγμή δέχεται κλήση και ενημερώνει το φιλικό του πρόσωπο πως είναι ο υπουργός. Μετά το τέλος της συνομιλίας, όμως, διευκρινίζει πως ήταν τελικά ο σύμβουλος του Άδωνι Γεωργιάδη Θεοδωράτος, ο οποίος κατά τα λεγόμενα Παπαδημητρίου είχε δίπλα του τον υπουργό. Η συνομιλία αφορά την αντιπαράθεση με τον «Κακλαμάνη» (πιθανόν πρόκειται για τον πρώην υπουργό Υγείας Νικήτα Κακλαμάνη) σχετικά με τις προσλήψεις. Ο Παπαδημητρίου διαβεβαιώνει τον συνομιλητή του στο τηλέφωνο πως του Κακλαμάνη δεν θα του περάσει και πως τον μισεί ο Σαμαράς γιατί τον είχε ειρωνευτεί σε συζήτηση. Όταν ο Σαμαράς είχε υποσχεθεί πως θα τον κάνει υπουργό, ο Κακλαμάνης τον ειρωνεύτηκε λέγοντας «με ποιον πρωθυπουργό;»


Συνομιλία 3η

Ο Παπαδημητρίου μιλάει με γυναίκα στην οποία λέει πως κάποια υπάλληλος στο ΚΕΕΛΠΝΟ κουβαλούσε βαλίτσες με λεφτά «για το κτίριο». Πρέπει να ερευνηθεί αν πρόκειται για το κτίριο που αγόρασε το ΚΕΕΛΠΝΟ ύστερα από φωτογραφική προκήρυξη που μέσω των προδιαγραφών φωτογράφιζε συγκεκριμένο κτίριο «1.600 τετραγωνικών σε απόσταση 300 μέτρων από το υπουργείο». Σύμφωνα με επίσημα πορίσματα ελέγχου, το κτίριο αυτό αγοράστηκε 11,5 εκατ. ευρώ με παράνομη πραγματογνωμοσύνη τριών ιδιωτών εκτιμητών του Αμαρουσίου. Η πραγματική αξία υπολογίζεται σε 4,5 εκατ. ευρώ.Συνομιλία 4η


Ο Παπαδημητρίου ακούγεται επίσης να ζητά να βοηθήσουν τη σύζυγο γενικού γραμματέα του υπουργείου Δικαιοσύνης (την εποχή που υπουργός είναι ο Χαράλαμπος Αθανασίου), η οποία είναι υποψήφια με τον Κουμουτσάκο στην Περιφέρεια Αττικής.Πηγή  www.koutipandoras.gr

https://diulistirio.blogspot.gr/
Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Μονόδρομοι και "θυσίες"..

     Και αφού ρωτήθηκε σε κάποιο πάνελ ο συνεντευξιαζόμενος πολιτικός κάτι για την έξοδο από την κρίση,
..κι αφού αυτός απάντησε κάτι περί ανάγκης εξόδου από την "Ένωση" και εθνικό νόμισμα,
..ο "καλός" δημοσιογράφος του αντέτεινε το προφανώς
συστημικό επιχείρημα: "και να πάνε χαμένες επτά χρόνια θυσίες του ελληνικού λαου;"
Ο πολιτικός βέβαια διόρθωσε τον δημοσιογράφο πως δεν πρόκειται για θυσίες αφού δεν γίνονται οικειοθελώς, παρά πρόκειται για ληστεία,
..ο δημοσιογράφος όμως συνέχισε απτόητος το συστημικό παραμύθι: "και να πάνε χαμένες;"

Πρώτα απ' όλα αφού υπάρχει κοινή παραδοχή ότι δεν πρόκειται για θυσία αλλά για ληστεία,
..δεν μπορεί κάποιος να ζητά την συνέχισή της στο όνομα των ήδη ληστευμένων.
Δηλαδή επειδή μας ληστεύουν τόσα χρόνια να συνεχίσουμε να μας ληστεύουν για να μην πάνε χαμένα όσα μας πήρανε;
Αυτή είναι η λογική του χαρτοπαίκτη. Τζογάρει και χάνει συνεχώς κι άλλα λεφτά για να "υπερασπίσει" τάχα τα ήδη χαμένα. Μη τυχόν και κάποτε ρεφάρει παίρνοντάς τα πίσω απ' τον αντίπαλο.
Σ' αυτή την "λογική" ακριβώς βασίζουν τα κέρδη τους τα καζίνα όλου του κόσμου,
..και σ' αυτό το "επιχείρημα" καταφεύγουν και οι κάθε λογής ρουφιάνοι και απολογητές των μνημονίων και των "εταίρων" τοκογλύφων.

Ναι. Ό,τι χάθηκε, χάθηκε.
Η ληστεία, η "θυσία" κατά τους μνημονιακούς, πρέπει να σταματήσει εδώ.
Το πρώτο και άμεσο κέρδος θα είναι πως θα σταματήσουμε την αιμορραγία εδώ. Ό,τι μας πήρανε, πάει το πήρανε. Πληρώσαμε την βλακεία μας, και τον ραγιαδισμό μας.
Δεν δίνουμε όμως άλλα, και σιγά-σιγά θα προσπαθήσουμε να αναπληρώσουμε όσα μας λήστεψαν με άλλα μέσα.
Ο μονόδρομος της εφ΄ όρου ζωής λεηλασίας στο όνομα της "δικαίωσης" των πριν λεηλατημένων, πρέπει να τελειώνει.

Κι αν ο μονόδρομος αυτός ήταν μιά λεωφόρος, ένα στενάκι έστω, που θα οδηγούσε σε κάποιον προορισμό, πάει καλά.
Αλλά εδώ πρόκειται για έναν μονόδρομο περιστροφικό σαν κυκλικό κόμβο, που όλο γυρίζεις γύρω-γύρω ξοδεύοντας άσκοπα τα καύσιμά σου χωρίς ποτέ να καταλήγεις κάπου.
Οι "μονόδρομοι", τα μνημόνια, οι "θυσίες" του ελληνικού λαού, είναι έννοιες που μας φύτεψαν στον εγκέφαλο με το ζόρι και με εξαντλητική προπαγάνδα τα ΜΜΕ,
..εκτελώντας επί χρήμασι τις εντολές των νεοναζιστών των Βρυξελλών και των Γιούρογκρουπς,
..εξυπηρετώντας παράλληλα και την εγχώρια διαπλοκή και ολιγαρχία του πλούτου και της πολιτικής.

Πρέπει να τα νοιώσουμε όλα αυτά, να τα χωνέψουμε.
Να μη λέμε απλώς: "ναι, δίκιο έχεις",
..αλλά να αναβλύζουν από μέσα μας αυθόρμητα κάθε φορά που γίνεται λόγος, κάθε φορά που η προπαγάνδα, το ψέμα, η στρεψοδικία, επιστρέφουν για να κόψουν και να κάψουν άλλο ένα κομματάκι απ΄τον εγκέφαλό μας.

Κι αυτό αντίδραση είναι.
Και αντίσταση.
Έτσι θα ξεκινήσουν όλα!..


Αναρτήθηκε από Κώστας Μαντατοφόρος
Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Financieele Dagblad: Πώς ο Τραμπ μπορεί να χρησιμοποιήσει ΔΝΤ και Ελλάδα για να πλήξει την ΕΕΤην θέση ότι η ελληνική κρίση προσφέρει μια “πρώτης τάξεως ευκαιρία” στον νέο Πρόεδρο των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ να βλάψει την ΕΕ και το ευρώ, εάν τουλάχιστον αυτό είναι στις προθέσεις του, διατυπώνει η ολλανδική εφημερίδα “Financieele Dagblad “.

Ειδικότερα, αναφέρεται στο σχετικό δημοσίευμα ότι η έδρα του ΔΝΤ βρίσκεται μόλις τρία τετράγωνα μακριά από τον Λευκό Οίκο.

Επειδή μάλιστα οι ΗΠΑ δίνουν τα περισσότερα χρήματα στο ΔΝΤ, προσθέτει, είναι σε θέση να κινούν τα νήματα από το παρασκήνιο, επηρεάζοντας καθοριστικά τη γραμμή που ακολουθεί το Ταμείο.

Για τον λόγο αυτό, παρατηρεί, το ΔΝΤ αποτελεί ένα ιδανικό εργαλείο για να πλήξει ένας Αμερικανός Πρόεδρος την Ευρώπη.

Σύμφωνα με την ολλανδική εφημερίδα, η κυβέρνηση Oμπάμα δίσταζε να δώσει το “πράσινο φως” για τη συνέχιση της χρηματοδότησης προς την Ελλάδα επειδή θεωρούσε ότι το ελληνικό χρέος δεν είναι βιώσιμο. Ωστόσο κράτησε, όπως αναφέρει, την πόρτα της συμμετοχής του ΔΝΤ στο ελληνικό πρόγραμμα ανοιχτή προκειμένου να μην εγκαταλειφθεί η Ελλάδα στην μοίρα της.

Ο Tραμπ δεν έχει παρά να τραβήξει την πρίζα και η ελληνική κρίση θα επανεμφανιστεί στον ορίζοντα, κάνοντας τη ζωή δύσκολη στους Ευρωπαίους ηγέτες. Δεν είναι μάλιστα καθόλου τυχαίο, τονίζει ο αρθρογράφος, που ο άνθρωπος που προορίζει για νέο πρέσβη των ΗΠΑ στην ΕΕ φτάνει στο σημείο να παροτρύνει σχεδόν τους επενδυτές να κερδοσκοπήσουν εναντίον του ευρώ, γεγονός που φυσικά κάθε άλλο παρά βοηθά στην αποκατάσταση της εμπιστοσύνης μεταξύ ΕΕ-ΗΠΑ.

Σημειώνεται πως εδώ και ενάμιση περίπου χρόνο το ΔΝΤ ταλανίζεται από το ερώτημα κατά πόσον θα λάβει μέρος ή όχι στο ελληνικό πρόγραμμα, γεγονός που αντανακλά το μεγάλο χάσμα απόψεων που το χωρίζει από την ΕΕ σε ό,τι αφορά τους τρόπους επίτευξης της βιωσιμότητας του ελληνικού χρέους.

Επιπλέον επισημαίνεται πως ευρωπαϊκοί κύκλοι εκφράζουν την ελπίδα η δεύτερη αξιολόγηση να έχει ολοκληρωθεί μέχρι το Eurogroup του Φεβρουαρίου, καθώς στη συνέχεια πολλές ευρωπαϊκές χώρες εισέρχονται σε προεκλογική περίοδο. Ο χρόνος όμως κυλά και για το ΔΝΤ, το οποίο στις 6 Φεβρουαρίου καλείται να αποφασίσει εάν θα λάβει μέρος στο ελληνικό πρόγραμμα.

Θα είναι λοιπόν μια ιδανική ευκαιρία και για τον Τραμπ να κάνει γνωστές τις πιθανότατα «εκρηκτικές» του απόψεις, διερωτάται το σχετικό δημοσίευμα της εφημερίδας.


https://diulistirio.blogspot.gr
Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Παρά τις τελευταίες τουρκικές προκλήσεις ο ΥΕΘΑ απότισε φόρο τιμής στους πεσόντες των Ιμίων με ρίψη στεφάνου

Σε ρίψη στεφάνου στο σημείο στο οποίο τα ξημερώματα της 31ης Ιανουαρίου 1996 κατέπεσε το ελικόπτερο του Πολεμικού Ναυτικού με επιβαίνοντες τους Χριστόδουλο Καραθανάση, Έκτορα Γιαλοψό και Παναγιώτη Βλαχάκο προχώρησε το πρωί της Τετάρτης ο υπουργός Εθνικής Άμυνας.

Ο Πάνος Καμμένος όπως φαίνεται στις φωτογραφίες που αναρτήθηκαν στο Twitter πέταξε πάνω από τις βραχονησίδες λίγο πριν τις 8:20 το πρωί.

Ο υπουργός Εθνικής Άμυνας έφτασε στο σημείο με ελικόπτερο του Πολεμικού Ναυτικού ενώ μαζί του ήταν ο αρχηγός του Γενικού Επιτελείου Αεροπορίας αντιπτέραρχος Χρήστος Χριστοδούλου.

Ο Πάνος Καμμένος, από τότε που ανέλαβε το υπουργείο Εθνικής Άμυνας, αφιερώνει στεφάνι στην μνήμη των ηρώων στα Ίμια κάθε χρόνο.Πηγή www.pronews.gr

https://diulistirio.blogspot.gr
Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Ξεκινούν οι αιτήσεις για Κοινωνικό Εισόδημα Αλληλεγγύης και μέσω των ΚΕΠΚαι στα κέντρα Εξυπηρέτησης Πολιτών θα μπορούν από σήμερα οι δικαιούχοι των παροχών του προγράμματος Κοινωνικού Εισοδήματος Αλληλεγγύης (ΚΕΑ) να υποβάλλουν αιτήσεις συμμετοχής.
Το πρόγραμμα που υλοποιείται σε πανελλαδική εμβέλεια, ξεκινά σήμερα – εκτός απροόπτου – και η υποβολή των αιτήσεων θα γίνεται είτε στα ΚΕΠ είτε στην ηλεκτρονική πλατφόρμα https://keaprogram.gr, καθώς και από τις αρμόδιες υπηρεσίες των δήμων.

Σύμφωνα με το υπουργείο Εργασίας οι ωφελούμενοι αναμένεται να αγγίξουν τις 700.000 πανελλαδικά.

Μάλιστα, μετά από συνάντηση που είχαν χθες, οι συναρμόδιες υπουργοί Όλγα Γεροβασίλη και Θεανώ Φωτίου με τους εκπροσώπους των ΚΕΠ, τα Κέντρα αναμένεται να συμμετάσχουν κανονικά στη διαδικασία.

Η συνάντηση κρίθηκε αναγκαία, καθώς η Ομοσπονδία είχε δηλώσει ότι τα ΚΕΠ αδυνατούν να συμμετάσχουν στη σχετική διαδικασία, γι’ αυτόν τον λόγο έχει προκηρυχθεί και απεργιακή κινητοποίηση με αποχή των υπαλλήλων των ΚΕΠ από τις εγγραφές για το ΚΕΑ από το προσεχές Σάββατο 4 Φεβρουαρίου, επ' αόριστον.
Οι δύο πλευρές ανανέωσαν το ραντεβού τους στο τέλος της τρίτης ημέρας εφαρμογής του προγράμματος, ήτοι την Παρασκευή 3 Φεβρουαρίου, προκειμένου να αξιολογηθεί η κατάσταση και να επανεκτιμηθεί ο καταμερισμός εργασίας.
Οι ίδιοι οι εργαζόμενοι αφήνουν ανοικτό το ενδεχόμενο αναστολής της αποχής, σε περίπτωση που το υπουργείο Διοικητικής Ανασυγκρότησης λάβει «συγκεκριμένες ουσιαστικές αποφάσεις για αποσυμφόρηση των ΚΕΠ».

Ήδη, το υπουργείο Εργασίας προχώρησε στην έκδοση ενός αναλυτικού οδηγού εφαρμογής του ΚΕΑ (διαθέσιμος στην ιστοσελίδα e-learning.keaprogram.gr), που καθορίζει τους όρους και τις προϋποθέσεις που ρυθμίζουν την υλοποίηση του προγράμματος.

Σύμφωνα με αυτόν το πρόγραμμα συνδυάζει τρεις πυλώνες: εισοδηματική ενίσχυση στο ωφελούμενο νοικοκυριό, υπηρεσίες κοινωνικής ένταξης βάσει των οποίων οι δικαιούχοι, κατά περίπτωση και ανάλογα με τις ανάγκες τους, θα έχουν πρόσβαση σε δωρεάν ιατροφαρμακευτική περίθαλψη, δομές και υπηρεσίες κοινωνικής φροντίδας, προγράμματα για την αντιμετώπιση της φτώχειας κ.α., και τέλος υπηρεσίες ενεργοποίησης όπως συμμετοχή σε προγράμματα απόκτησης επαγγελματικής εμπειρίας, ένταξη ή επιστροφή στο εκπαιδευτικό σύστημα και στα σχολεία δεύτερης ευκαιρίας και εγγραφή στον ΟΑΕΔ.

Πηγή Αργυρώ Μαυρούλη www.enikonomia.gr

https://diulistirio.blogspot.gr

Διαβάστε περισσότερα.... »
....

East Capital Fund: Ένα ρωσικό ταμείο που επένδυσε στην Alpha Bank και την Eurobank

Ένα ρωσικό επενδυτικό ταμείο, το East Capital Eastern Europe Fund, απέκτησε πέρυσι πακέτο μετοχών της Alpha Bank και της Eurobank, όπως δήλωσε εκπρόσωπός του σε συνέντευξη που έδωσε στο πρακτορείο Bloomberg.

«Πήραμε θέσεις το 2016, επειδή, μετά από τρεις ανακεφαλαιοποιήσεις στη βάση αυστηρών stress tests, οι ισολογισμοί τους φαίνονται πιο ισχυροί, ενώ θεωρούμε τις αποτιμήσεις τους πολύ χαμηλές», δήλωσε ο αναπληρωτής επικεφαλής του ταμείου, Τιμ Ούμπεργκερ.

«Εάν υπάρξει πρόοδος στις διαπραγματεύσεις με τους πιστωτές και αν (η Ελλάδα) περιληφθεί στο πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης της ΕΚΤ, τότε τα ελληνικά χρηματοπιστωτικά στοιχεία ενεργητικού θα έχουν πολύ, πολύ ισχυρές επιδόσεις», πρόσθεσε.

Σημειώνεται ότι το ρωσικό ταμείο διαχειρίζεται κεφάλαια 230 εκατ. ευρώ και είχε απόδοση 36% το 2016 που ήταν υψηλότερη από το 90% των ανταγωνιστών του.

Πηγή www.enikonomia.gr

https://diulistirio.blogspot.gr

Διαβάστε περισσότερα.... »
....