Διυλιστήριο: 01/27/18
ροη αναρτησεων

Σάββατο 27 Ιανουαρίου 2018

VIDEO - Στ. Παππάς: Ατασθαλίες και μαύρες συναλλαγές στον ΟΑΣΘ με νομοθετική κάλυψη



Για τις πολιτικές ευθύνες που βαραίνουν όσους υπέγραψαν τα νομοθετήματα συγκαλύπτοντας τα απίστευτα ποσά που διοχετεύονταν προς ιδιώτες, από τον ελληνικό λαό μίλησε ο πρόεδρος του ΟΑΣΘ, Στέλιος Παππάς σε πρωινή εκπομπή της ΕΡΤ παραθέτοντας συγκεκριμένα στοιχεία.

«Το επιχειρηματικό κέρδος καταχωρούνταν στα έξοδα» κατήγγειλε ο κ. Παππάς. Από το 1990 – 2016 με ένα κατατεθειμένο μετοχικό κεφάλαιο 20 εκ. οι μέτοχοι εισέπραξαν 324 εκ. και το Δημόσιο έβαλε 2 δις.


Συνέχισε λέγοντας ότι μέσα σε μόλις πέντε χρόνια από το 1990 – 1995 με μόλις κατατεθειμένο κεφάλαιο 1.180.000 ευρώ πάρθηκαν ως επιχειρηματικό κέρδος, 36 εκ. Τα στοιχεία προέρχονται από τους ισολογισμούς και έχουν πάει στη Δικαιοσύνη είπε ο πρόεδρος του ΟΑΣΘ.

Αναφορικά με τη σπέκουλα για τους «μικρομετόχους» ο κ. Παππάς ανέφερε ότι:

«Υπήρχε μία μαύρη συναλλαγή» εξήγησε. «Υπήρχαν 424 άρτιες μετοχές και οι μέτοχοι είναι 1840, δηλαδή ο κάθε μέτοχος έχει κλάσμα της μετοχής. Ένα τέταρτο της μετοχής μπορεί να έχει πουληθεί και 100.000, αλλά στο συμβόλαιο γράφει 300 ευρώ». «Υπήρχε ένα προνομιακό καθεστώς που καλύπτονταν νομοθετικά» πρόσθεσε καταγγέλλοντας ότι «το 2014 ένα μήνα πριν τις εκλογές υπήρξε νόμος που «έκλεινε υποθέσεις» και έδιναν «κάλυψη» φορτώνοντας τις υποχρεώσεις στην επόμενη κυβέρνηση».

Ο πρόεδρος του ΟΑΣΘ δήλωσε ότι θα ερευνήσει ως το όριο των αρμοδιοτήτων του και μετά θα απευθυνθεί στις αρμόδιες αρχές. "Όποιος έχει υπογράψει αυτά τα νομοθετήματα έχει πολιτικές ευθύνες είπε χαρακτηριστικά απορώντας για το πώς εγκρίθηκαν αυτά τα νομοθετήματα από την οικονομική υπηρεσία της Βουλής".

Ο ΟΑΣΘ είναι μια προσωρινή μορφή. Ως διοίκηση έχουμε αναλάβει την εκκαθάριση του ΟΑΣΘ εν λειτουργία για να μην μείνει η πόλη χωρίς συγκοινωνίες. Ο ΟΑΣΘ μετά το 2019 θα ενταχθεί κανονικά στη ΣΤΑΣΥ. Κανένας εργαζόμενος δεν θα απολυθεί αλλά θα πρέπει να διαχωρίσουν ποιοι είναι εργαζόμενοι και ποιοι μέτοχοι. Θα πρέπει να βοηθήσουν και οι εργαζόμενοι στην διαδικασία ανεύρεσης της πορείας του χρήματος. Που θα τα βρει η κυβέρνηση τα χρήματα από μια «μαύρη διαδικασία». Όλοι πρέπει να συμβάλλουμε ώστε να ξεκαθαριστεί αυτή η κατάσταση.

Αναφορικά τέλος, με τα λεωφορεία που κυκλοφορούν στο δρόμο ο κ. Παππάς είπε ότι παρέλαβε 240 λεωφορεία ικανά να βγουν στο δρόμο και σήμερα είναι 400.

Κατ. Μπρέγιαννη

Πηγή left.gr

https://diulistirio.blogspot.gr
Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Ο Ζάεφ ξεκινάει επιχείρηση «απομακεδονοποίησης» των Σκοπίων για να προχωρήσει σε αλλαγές στο Σύνταγμα



Προσπάθεια «απομακεδονοποίησης» κάνει η κυβέρνηση Ζάεφ καθώς γνωρίζει ότι αν υπάρχουν αντιδράσεις στο εσωτερικό της χώρας δεν θα μπορέσει να περάσει καμία συμφωνία για το όνομα και συνειδητοποίησε ότι πλέον μετά το συλλαλητήριο της Θεσσαλονίκης, κυβέρνηση και αντιπολίτευση στην Ελλάδα έχουν θέσει ως προαπαιτούμενο αλλαγές στα αλυτρωτικά άρθρα του σκοπιανού Συντάγματος.

Για να γίνει όμως αυτό, το παραμύθι του «μακεδονισμού» πρέπει να σταματήσει. Όπως γενιές Σκοπιανών γαλουχήθηκαν πιστεύοντας ότι είναι οι απόγονοι του Μ.Αλεξάνδρου έτσι και τώρα πρέπει να γαλουχηθούν ότι δεν είναι «Μακεδόνες» και για αυτό ο ίδιος ο Ζόραν Ζάεφ χθες από το Νταβός, ενώπιον του Αλέξη Τσίπρα ανακοίνωσε πώς η χώρα του θα αλλάξει την ονομασία του αεροδρομίου και από «Μέγας Αλέξανδρος» θα το κάνει «Κίρο Γκλιγκόροφ».

Του πρώτου προέδρου της χώρας ο οποίος είχε δηλώσεις ότι «είμαστε Σλάβοι και δεν έχουμε καμία σχέση με τον Μέγα Αλέξανδρο».

Τώρα όλα τα σκοπιανά ΜΜΕ παίζουν τις δηλώσεις του τότε προέδρου.

Στις 6 Μαρτίου 1992 ο πρόεδρος της χώρας, Κίρο Γκλιγκόροφ, εξήγησε σε Έλληνα δημοσιογράφο ότι η ΠΓΔΜ έχει σλαβική ρίζα, καταρρίπτοντας δημόσια την προπαγάνδα ότι οι Σποπιανοί προέρχονται από την αρχαία Μακεδονία και είναι απόγονοι του Μεγάλου Αλεξάνδρου.

Θέλει πολύ χρόνο για να πιστέψουν οι κάτοικοι της χώρας ότι δεν είναι «Μακεδόνες» αλλά Σλάβοι και μάλιστα συγγενείς των Βουλγάρων τουλάχιστον η σλαβική πλειοψηφία, αλλά ο χρόνος αυτός δεν υπάρχει.



Για την συγκεκριμένη δήλωση, ο Γκλιγκόροφ δέχτηκε έντονη κριτική, η κοινή γνώμη τον καταδίκασε και αρκετοί τον χαρακτήρισαν προδότη της χώρας.

Ο Νίκολα Γκρουέφσκι είχε κάνει ότι μπορούσε για να τον «δαιμονοποιήσει» διότι δεν ταίριαζε με το «μακεδονικό» αφήγημά του

Οι Σκοπιανοί αναφέρουν ότι «η Ελλάδα χρησιμοποιεί συχνά αυτή τη δήλωση του Γκλιγκόροφ για τις ανάγκες των απόψεων της στο αίτημα της για την αλλαγή του συνταγματικού ονόματος του κράτους μας, ενώ σε εμάς αυτή η δήλωση δεν έτυχε σχεδόν καμίας δημοσίευσης εδώ και 25 χρόνια»…

Βέβαια, το κοινό έδαφος παραμένει η σύνθετη ονομασία που να περιέχει τον όρο «Μακεδονία», κάτι το οποίο και αυτό δεν διασφαλίζει την χώρα από μελλοντικές περιπέτειες.

Πάντως για να υπάρχει τέτοια αλλαγή στάση στο εσωτερικό των Σκοπίων προφανώς άρχισε να κινείται ο αμερικανικός παράγοντας.

Οι Αμερικανοί κατάλαβαν ότι «λύση» δεν θα υπάρξει καθώς ο ελληνικός λαός απέδειξε με το συλλαλητήριο ότι είναι ενάντιος. Αυτό είναι ένα δείγμα του τι καλό μπορεί να συμβεί όταν κάποιος επιλέγει να σηκωθεί από τον καναπέ του.

Πηγή www.pronews.gr

https://diulistirio.blogspot.gr
Διαβάστε περισσότερα.... »
....

ΔΝΤ: Οι Ευρωπαίοι δεν έχουν εκπληρώσει τον όρο του Ταμείου για ελάφρυνση του ελληνικού χρέους


Τι δηλώνει ο επικεφαλής οικονομολόγος του Ταμείου, Μορίς Όμπστφελντ

«Η προσδοκία ήταν ότι θα δοθεί από το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο (ΔΝΤ) νέο δάνειο στην Ελλάδα, εάν αποδειχθεί ότι καταγράφει επαρκείς προόδους στο θέμα των διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων και εάν οι δανειστές της προχωρήσουν σε επαρκείς ελαφρύνσεις του χρέους ώστε να καταστήσουν το χρέος της Ελλάδας βιώσιμο. Ο τελευταίος τουλάχιστον όρος δεν έχει ακόμα εκπληρωθεί».

Αυτό δήλωσε ο Μορίς Όμπστφελντ, επικεφαλής οικονομολόγος του ΔΝΤ, σε συνέντευξή του στην εβδομαδιαία γερμανική εφημερίδα "Die Zeit".

Υπενθυμίζεται ότι, κατά την ενημέρωση της περασμένης Πέμπτης, ο εκπρόσωπος του Ταμείου, Τζέρι Ράις, είχε υπογραμμίσει την πρόοδο στις συζητήσεις για την ελάφρυνση του ελληνικού χρέους, σημειώνοντας ωστόσο πως «δεν έχουν καλυφθεί όλες οι διαφορές και δουλεύουμε σκληρά για καλό αποτέλεσμα, ώστε η χώρα να συνεχίσει τη διατηρήσιμη ανάπτυξη».
Συνεχίζουμε να δουλεύουμε για ένα καλό αποτέλεσμα στο θέμα της ελάφρυνσης χρέους, είχε πει, ενώ, απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με την ενεργοποίηση του ελληνικού προγράμματος, που παραμένει εν αναμονή, είχε πει ότι «κάτι τέτοιο θα πρέπει να αποφασιστεί σε συνεδρίαση του ΔΣ του Ταμείου».

Υπενθύμισε πάντως ότι η απόφαση στηρίζεται σε δυο σκέλη: τις μεταρρυθμίσεις, στις οποίες γίνεται πρόοδος και την ελάφρυνση χρέους, που θα κάνει βιώσιμο το χρέος.

Ντε Γκίντος: Ξεκίνησε ανάλυση μέτρων για τη μείωση του ελληνικού χρέους

Ο Ισπανός υπουργός Οικονομικών επεσήμανε ότι το χρέος δεν είναι βιώσιμο από καμία άποψη - «Να συνεχιστούν οι μεταρρυθμίσεις» δήλωσε ο Ολλανδός ΥΠΟΙΚ«Το χρέος της Ελλάδας δεν είναι βιώσιμο από καμία άποψη» δήλωσε ο Ισπανός υπουργός Οικονομικών, Λουίς ντε Γκίντος σε συνέντευξη τύπου στις Βρυξέλλες.

«Έχει ξεκινήσει η τεχνική ανάλυση για τα διάφορα μέτρα που μπορούν να ληφθούν για την μείωση του βάρους του χρέους στην ελληνική οικονομία. Ένα από τα θέματα που αναλύθηκαν ήταν τα ομόλογα που είναι συνδεδεμένα με την οικονομική ανάπτυξη, στα οποία τα επιτόκια ακόμη και το κεφάλαιο συνδέονται με την εξέλιξη του ΑΕΠ.

Σε ότι αφορά την τραπεζική ένωση, ο ντε Γκίντος εξέφρασε την πεποίθηση ότι μια συμφωνία για το ζήτημα θα έχει επιτευχθεί πριν τη σύνοδο κορυφής της ευρωζώνης τον Ιούνιο.

Ολλανδός ΥΠΟΙΚ: Να συνεχίσουν τις μεταρρρυθμίσεις

Αναφερόμενος στην Ελλάδα, ο υπουργός Οικονομικών της Ολλανδίας, Βόπκε Χούκστρα, τόνισε ότι η χώρα θα πρέπει να συνεχίσει τις μεταρρυθμίσεις μετά την ολοκλήρωση του προγράμματος.

Σε συνέντευξή του στο RTL ο κ. Χούκστρα επισήμανε ότι υπάρχει λόγος για αισιοδοξία και δικαιωματικά, αλλά χρειάζεται να γίνουν περισσότερα.

«Οι μεταρρυθμίσεις στην Ελλάδα πρέπει να συνεχιστούν διότι τα επίπεδα του χρέους είναι πολύ υψηλά. Υπάρχουν ορισμένα πράγματα που θα πρέπει να γίνουν τους επόμενους έξι μήνες και στη συνέχεια θα είναι η στιγμή να κοιτάξουμε μπροστά», υπογράμμισε.


https://diulistirio.blogspot.gr/
Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Παλαιά στελέχη της ΝΔ: Στηρίξτε την Κυβέρνηση για το χρέος χωρίς μικροψυχία!



Νέο ρήγμα στους κόλπους της Ν.Δ. προκαλεί η δημόσια παρέμβαση της «Ένωσης Τέως Βουλευτών και Ευρωβουλευτών», σχετικά με τη Γ΄ αξιολόγηση και την εν εξελίξει διαπραγμάτευση για το δημόσιο χρέος.

Η Ένωση, με την ανακοίνωσή της στις 24 Ιανουαρίου 2018, την οποία υπογράφει ο πρόεδρος της Ένωσης, Κωνσταντίνος Πυλαρινός, που έχει διατελέσει βουλευτής της ΝΔ και υπήρξε στενός συνεργάτης του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη τάσσεται σαφώς υπέρ των κυβερνητικών χειρισμών, συστήνει αποφυγή της «μικροψυχίας», αλλά και στήριξη της διαπραγμάτευσης για το χρέος από όλες τις πολιτικές δυνάμεις.

Πρόκειται για σαφείς αποστάσεις από την πολιτική που ακολουθεί η Νέα Δημοκρατία, από μια ομάδα παλαιών και έμπειρων στελεχών της παράταξης, μια εξέλιξη που προβληματίζει, καθώς οι απόψεις τους, δεν είναι προσωπικές αλλά έχουν ευρύτερη απήχηση στο χώρο.

Επίσης, στη συγκεκριμένη Ένωση, συμμετέχουν πολλά πρώην στελέχη της ΝΔ.

Η ανακοίνωση


«Το κλείσιμο της τρίτης αξιολόγησης είναι είδηση καλοδεχούμενη, την ανέμεναν οι πάντες», αναφέρουν και προσθέτουν πως «οι εξελίξεις αυτές δεν δίνουν χώρο στην μικροψυχία έστω κι αν κάποια βαρίδια τους είναι επώδυνα».

Μάλιστα η ένωση σε μια λογική εθνικής συνεννόησης αναφέρει πως «τώρα πλέον για να ελπίσει ο λαός σε κάτι περισσότερο χρειάζονται κοινές θέσεις και κοινές προσπάθειες όλων των πολιτικών δυνάμεων για την αντιμετώπιση των διαπραγματεύσεων όσον αφορά το τέρας του δημοσίου χρέους. Σημειώνει, δε, πως σε μια λογική εθνικής συνεννόησης πως τώρα πλέον για να ελπίσει ο λαός σε κάτι περισσότερο χρειάζονται κοινές θέσεις και κοινές προσπάθειες όλων των πολιτικών δυνάμεων για την αντιμετώπιση των διαπραγματεύσεων όσον αφορά το τεράστιο δημόσιο χρέος.


Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Εννέα μήνες φυλάκιση και στέρηση πολιτικών δικαιωμάτων στον Γιάννη Μιχελάκη για χρηματισμό



Σε ποινή φυλάκισης εννέα μηνών με αναστολή καταδικάστηκαν ο πρώην υπουργός και βουλευτής της ΝΔ Γιάννης Μιχελάκης και ο επιχειρηματίας Αναστάσιος Πάλλης. Το δικαστήριο τους έκρινε αμφότερους ένοχους, τον πρώτο για το αδίκημα της παθητικής δωροδοκίας και τον δεύτερο γι’ αυτό της ενεργητικής.

Παράλληλα τους επιβλήθηκε ποινή στέρησης των πολιτικών δικαιωμάτων τους για έναν χρόνο, ενώ τους επιβλήθηκε παρεπόμενη χρηματική ποινή ύψους 3.500 ευρώ στον καθένα. Και στους δύο κατηγορούμενους αναγνωρίστηκε το ελαφρυντικό του πρότερου έντιμου βίου, πράγμα που είχε ζητήσει και ο εισαγγελέας της έδρας μόνο όμως για τον Γιάννη Μιχελάκη.

Ο Γιάννης Μιχελάκης, όπως είχε αποκαλύψει με διαδοχικά ρεπορτάζ του το περιοδικό Hot Doc και το koutipandoras.gr κατηγορείτο ότι έλαβε χρήματα από το υπόδικο Αναστάσιο Πάλλη ο οποίος είχε υπάρξει και μέτοχος της εφημερίδας «Πρώτο Θέμα» προκειμένου να ασκήσει κοινοβουλευτικό έλεγχο, καταθέτοντας ερώτηση υπέρ των συμφερόντων του. Ο Γιάννης Μιχελάκης εμφανίζεται να είχε εισπράξει το ποσό των 7.000 ευρώ.

Πώς ξετυλίχθηκε το κουβάρι της υπόθεσης

Η εμπλοκή του Γιάννη Μιχελάκη στην υπόθεση, προέκυψε έπειτα από έρευνες των αρχών στο σπίτι και το πολεμικό μουσείο του Αναστάσιου Πάλλη, απ’ όπου μεταξύ άλλων, κατασχέθηκε το αρχείο του επιχειρηματία. Σε αυτό συμπεριλαμβάνονταν χειρόγραφες σημειώσεις του, στις οποίες εμφανιζόταν το όνομα του βουλευτή τότε Γιάννη Μιχελάκη και δίπλα το ποσό των 7.000 ευρώ, το οποίο ο υπουργός εμφανιζόταν να έλαβε προκειμένου να καταθέσει ερώτηση υπέρ των συμφερόντων του Πάλλη και κατά εκείνων του Βίκτορα Ρέστη, με τον οποίο ο Πάλλης είχε αντιδικία.

Εντοπίστηκε παράλληλα προσχέδιο ερώτησης, την οποία είχε γράψει ο ίδιος ο Πάλλης, σε χαρτί που φέρει τη σφραγίδα του και το οποίο, όπως φαίνεται, έδωσε ο ίδιος στον Γιάννη Μιχελάκη, ο οποίος με τη σειρά του την κατέθεσε, ελαφρώς αλλαγμένη, στη Βουλή. Βρέθηκε τέλος, κοινοβουλευτική ερώτηση του έτερου βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας, Αθανάσιου Νταβλούρου, σχετική με εμπλοκή του Πάλλη στο σκάνδαλο εξαπάτησης του ΟΤΕ, η οποία είχε σταλεί στον επιχειρηματία από αριθμό FAX ο οποίος ανήκει στα γραφεία της Νέας Δημοκρατίας στη Βουλή.

Το κουβάρι της υπόθεσης άρχισε να ξετυλίγεται μετά τη μαρτυρία συνεργάτη του Αναστάσιου Πάλλη, ο οποίος κατέθεσε ενόρκως στις εισαγγελικές αρχές, ότι ο Γιάννης Μιχελάκης είχε βρεθεί στο σπίτι του Πάλλη στις 5 ή 6 Φεβρουαρίου 2013 και ότι ο ίδιος, κατόπιν εντολής του εργοδότη του, είχε τοποθετήσει σε φάκελο 7.000 ευρώ, με σκοπό αυτά να παραδοθούν, κατά την εκτίμησή του, στον τότε βουλευτή της ΝΔ.

Έκρυβαν επί μήνες τη δικογραφία για να μην πάει στη Βουλή

Το Hot Doc αποκάλυψε την υπόθεση τον Απρίλιο του 2014 κι ενώ η δικογραφία κατά του Γιάννη Μιχελάκη ο οποίος τότε ήταν βουλευτής της ΝΔ, βρισκόταν καταχωνιασμένη σε κάποιο συρτάρι του υπουργείου Δικαιοσύνης. Ο Άρειος Πάγος είχε ήδη καταλήξει από τον Φεβρουάριο του 2014 πως η Βουλή όφειλε να συζητήσει την άρση ασυλίας του Γιάννη Μιχελάκη ώστε να δικαστεί για τη δωροληψία. Ωστόσο ο τότε υπουργός Δικαιοσύνης Χαράλαμπος Αθανασίου καθυστερούσε τη διαβίβασή της.

Στις 8 Απριλίου 2014, δύο ημέρες πριν το Hot Doc αποκαλύψει την ύπαρξη δικογραφίας κατά του Γιάννη Μιχελάκη και αφού το γραφείο του υπουργού Δικαιοσύνης είχε ενημερωθεί από τη δημοσιογραφική ομάδα του περιοδικού για το ρεπορτάζ, ο Χαράλαμπος Αθανασίου, έκανε το αδιανόητο. Επέστρεψε, κατά παράβαση του Συντάγματος και του Κανονισμού της Βουλής, τη δικογραφία στον Άρειο Πάγο, ζητώντας τον επανέλεγχο της νομικής βασιμότητας της κατηγορίας.

Στο έγγραφό του προς τον αντιεισαγγελέα του Άρειου Πάγου, Ιωάννη Σακελλάκο, μάλιστα, σημείωνε ότι δεν υπεισέρχεται στην ουσία της υπόθεσης, και παραδεχόταν ότι δεν έχει καμία τέτοια αρμοδιότητα, όπως πράγματι συμβαίνει αφού βάσει του Συντάγματος και του Κανονισμού της Βουλής, ο ρόλος του υπουργού Δικαιοσύνης είναι τυπικός και μοναδική του αρμοδιότητα είναι να διαβιβάσει την όποια δικογραφία στη Βουλή, δεδομένου και του γεγονότος ότι ήδη την έχει ελέγξει το ανώτατο δικαστήριο της χώρας.

Η απάντηση του Αρείου Πάγου στο -ομολογουμένως- πρωτόγνωρο αίτημα του Χαράλαμπου Αθανασίου ήταν αφοπλιστική και εξέθετε τον υπουργό Δικαιοσύνης. Στο νέο διαβιβαστικό του προς τον Χαράλαμπο Αθανασίου, ο αντιεισαγγελέας Σακελλάκος σημείωνε: «Σας (επανα)διαβιβάζουμε τη δικογραφία και παρακαλούμε για τις ενέργειές σας, καθόσον πριν από την αρχική διαβίβασή της είχαμε ήδη προβεί στον υπό του άρθρου 83 του Κανονισμού της Βουλής επιβαλλόμενο έλεγχο, και ως εκ τούτου αρμόδια για τα περαιτέρω είναι η Βουλή των Ελλήνων».

Κατόπιν αυτής της απάντησης ο υπουργός Δικαιοσύνης αποφάσισε, μετά από αδράνεια σχεδόν τριών μηνών, να διαβιβάσει τη δικογραφία στη Βουλή στις 30 Απριλίου, απέστειλε στο υπουργείο Δικαιοσύνης αίτημα, προκειμένου η να διαβιβαστεί στη Βουλή «ό,τι σχετικό υπάρχει στα χέρια των δικαστικών λειτουργών». Την ίδια στιγμή ο Γιάννης Μιχελάκης ο οποίος σήμερα καταδικάστηκε, μιλούσε για συκοφαντίες και κατέθετε μηνύσεις και αγωγές κατά του Hot Doc και του Κώστα Βαξεβάνη.


https://diulistirio.blogspot.gr/
Διαβάστε περισσότερα.... »
....