Διυλιστήριο: 07/11/16
ροη αναρτησεων

Δευτέρα 11 Ιουλίου 2016

Στουρνάρας : Οι προτάσεις για χαλάρωση των capital controls - Αύξηση του ορίου ανάληψης



Την αποκάλυψη πως η ελληνική κυβέρνηση υπέβαλε τη Δευτέρα πρόταση για συγκεκριμένα μέτρα χαλάρωσης στους περιορισμούς κεφαλαίων έκανε ο διοικητής της ΤτΕ στη Βουλή. Ο Γιάννης Στουρνάρας, μιλώντας στην Επιτροπή Οικονομικών Υποθέσεων ανέφερε ότι σε έναν χρόνο έχουν επιστρέψει 4 δισ. καταθέσεων στο τραπεζικό σύστημα.

Ο Γιάννης Στουρνάρας παρουσίασε την Έκθεση της Τράπεζας της Ελλάδας για τη Νομισματική Πολιτική 2015-2016 και σημείωσε ότι το ελληνικό ΥΠΟΙΚ έστειλε σήμερα την πρόταση για μέτρα χαλάρωσης των capital controls.

Ενδεικτικά, σύμφωνα με τα όσα είπε ο διοικητής της ΤτΕ τα νέα μέτρα χαλάρωσης περιλαμβάνουν:
  • Άρση της απαγόρευσης ανάληψης μετρητών όταν προέρχονται από νέες καταθέσεις σε μετρητά (νέο χρήμα).
  • Πλήρης άρση της απαγόρευσης αποπληρωμής δανείων.
  • Αύξηση του ποσοστού ανάληψης μετρητών από 10% σε 30% των ελεύθερων κεφαλαίων που προέρχονται από το εξωτερικό.
  • Δυνατότητα ανάληψης μετρητών έως 840 ευρώ ανά δύο εβδομάδες.

Fitch: Σταδιακή χαλάρωση τέλος του 2016

Τα capital controls θα μπορούσαν να χαλαρώσουν σταδιακά από τα τέλη του 2016, εκτίμησε και ο οίκος Fitch.

Σε χθεσινή ανακοίνωσή ο οίκος πιστοληπτικής αξιολόγησης σημείωσε ότι είναι πιθανόν να θέλουν να δουν περαιτέρω βελτιώσεις στην καταναλωτική και επενδυτική εμπιστοσύνη, πριν χαλαρώσουν ουσιαστικά τα capital controls.


Τα capital controls θα μπορούσαν να χαλαρώνουν σταδιακά από τα τέλη του 2016, εάν το πολιτικό και το λειτουργικό περιβάλλον είναι σταθερό και η Ελλάδα συνεχίζει να εφαρμόζει τις μεταρρυθμίσεις που προβλέπονται στο πρόγραμμα οικονομικής προσαρμογής, κατά την άποψή μας.

Κατά την άποψή μας, το οικονομικό και το πολιτικό περιβάλλον παραμένουν εύθραυστα και η εμπιστοσύνη δεν έχει επιστρέψει ακόμη στο χρηματοπιστωτικό σύστημα.


https://diulistirio.blogspot.gr


Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Υπέροχο βίντεο: Πορτογάλος πιτσιρικάς παρηγορεί Γάλλο που κλαίει!

Απαρηγόρητος ένας Γάλλος φίλαθλος έκλαιγε με λυγμούς για την απώλεια του Euro, για να βρει παρηγοριά από ένα μικρό Πορτογάλο. Ναι, αυτό είναι το ποδόσφαιρο! (video)

Πόσα συναισθήματα χωράνε σε αυτό το βίντεο! Λίγο μετά το τέλος του τελικού, ένας Γάλλος φίλαθλος έκλαιγε με λυγμούς στη fan zone για το χαμένο τρόπαια. Τότε εμφανίζεται στο πλάνο ένας Πορτογάλος πιτσιρικάς και τον παρηγορεί. Υπέροχο βίντεο, υπέροχος ποδοσφαιρικός πολιτισμός!


Tο συγκεκριμένο στιγμιότυπο μοιράστηκε και ο προπονητής του Ολυμπιακού, Βίκτορ Σάντσεθ, γράφοντας μεταξύ άλλων ότι "αυτό το παιδί από την Πορτογαλία μας δείχνει τι σημαίνει να ξέρεις να κερδίζεις".

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ 


Πηγή

http://diulistirio.blogspot.gr/
Διαβάστε περισσότερα.... »
....

«Πάρτι» υπερχρεώσεων στον ΕΟΠΥΥ με εντατικές νεογνών! Πόρισμα «καίει» μεγάλη κλινική (ΕΓΓΡΑΦΑ)


«Πάρτι» υπερχρεώσεων φαίνεται ότι έκανε επί σειρά ετών μεγάλη ιδιωτική κλινική της Αθήνας σε βάρος του ΕΟΠΥΥ, όπως προκύπτει από πόρισμα του ΣΕΥΥΠ.

Φύλλο και φτερό έκαναν οι ελεγκτές του ΣΕΥΥΠ, γνωστοί και ως ράμπο Υγείας,μεγάλη Ιδιωτική Κλινική στην Αθήνα που διαθέτει Μονάδα Εντατικής Νεογνών, έπειτα από εντολή του Γενικού Επιθεωρητή Σταύρου Ευαγγελάτου.

Σύμφωνα με το πόρισμα του Σώματος Επιθεωρητών του Υπουργείου Υγείας (ΣΕΥΥΠ) που φέρνει στο φως της δημοσιότητας το HealthReport.gr, επί σειρά ετών η μεγάλη ιδιωτική κλινική φέρεται να χρέωνε με ημερήσιο νοσήλιο τη νοσηλεία των νεογνών που εισάγονται στις εντατικές (ΜΕΝΝ) και όχι με βάση το Κλειστό Ενοποιημένο Νοσήλιο (ΚΕΝ) όπως θα έπρεπε.



Εξάλλου όπως προκύπτει και από τον έλεγχο του ΣΕΥΥΠ και αποτυπώνεται στην έκθεση: «Για τη χρέωση της νοσηλείας των νεογνών που γεννιούνται είτε σε ιδιωτική κλινική είτε σε δημόσιο νοσοκομείο και απαιτείται να νοσηλευθούν σε ΜΕΝΝ με τη γέννησή τους, χρησιμοποιούν τα ΚΕΝ (Κλειστά Ενοποιημένα Νοσήλια) της κατηγορίας ΤΚΑ15 «νεογέννητα και άλλα νεογνά» στα οποία συμπεριλαμβάνεται και η νοσηλεία σε ΜΕΝΝ».

Δείτε παρακάτω το απόσπασμα που το αναφέρει και παρουσιάζει το HealthReport.gr:




Όπως προκύπτει από το πόρισμα του ΣΕΥΥΠ ο διαφορετικός αυτός τρόπος χρέωσης -που συνήθως είναι υψηλότερος – επιβάρυνε τον ΕΟΠΥΥ, και θα πρέπει να διερευνηθεί περαιτέρω η υπόθεση.

Ειδικότερα αναφέρει το πόρισμα που παρουσιάζει το HealthReport.gr: «Από το διαφορετικό τρόπο χρέωσης της νοσηλείας στη ΜΕΝΝ του Ιδιωτικού και του Δημοσίου Νοσοκομείου, πιθανόν να προκύπτει εκροή πόρων για τον ΕΟΠΥΥ, γεγονός που χρήζει περαιτέρω διερεύνησης».



Γι αυτό άλλωστε προτείνει το ΣΕΥΥΠ, η ΥΠΕΔΥΦΚΑ (όργανο ελέγχου του ΕΟΠΥΥ) να ελέγχει την τήρηση της νομιμότητας κατά την εισαγωγή των νεογνών στις Μονάδες εντατικής.

Έρχονται νέες χρεώσεις και αύξηση για τους γονείς

Ωστόσο φαίνεται ότι το πόρισμα αυτό ήταν η αφορμή για να αλλάξει ο τρόπος χρέωσης των νοσηλειών των νεογνών στις εντατικές, με επιβάρυνση όμως πια για τους γονείς. Εξάλλου το πόρισμα του ΣΕΥΥΠ που εκδόθηκε τον περασμένο Ιανουάριο, είναι στα χέρια της ηγεσίας του υπουργείου Υγείας και της Διοίκησης του ΕΟΠΥΥαπό την πρώτη στιγμή, χωρίς όμως να ληφθούν μέτρα ή να δημοσιοποιηθεί το θέμα.

Έγκυρες πληροφορίες του HealthReport.gr αναφέρουν ότι μόλις πρόσφατα ελήφθη η απόφαση ο ΕΟΠΥΥ να αλλάξει τον τρόπο υποβολής νοσηλίων στα ιδιωτικά μαιευτήρια και τις κλινικές για τις Μονάδες Εντατικής Νεογνών, προκειμένου να περιορίσει ανάλογα φαινόμενα υπερχρεώσεων που επιβαρύνουν τον Οργανισμού.
Η απόφαση -σημειώνουν οι ίδιες πηγές του HealthReport.gr– θα αρχίζει να εφαρμόζεται από τις 20 Ιουλίου.

Ωστόσο στη νέα διαδικασία φαίνεται ότι προκύπτει πρόβλημα για τους γονείς καθώς θα κληθούν να καλύψουν τη διαφορά στην τιμή από αυτή που θα αποζημιώνει ο ΕΟΠΥΥ.

Όπως εξηγούσαν υψηλόβαθμα στελέχη ιδιωτικών κλινικών στο HealthReport.gr, ο νέος τρόπος τιμολόγησης της νοσηλείας στις Μονάδες Εντατικής Νεογνών (ΜΕΝΝ)ουσιαστικά τιμωρεί τις κλινικές που δεν υπερχρέωναν μέχρι σήμερα τον ΕΟΠΥΥ.

Με βάση τις νέες κοστολογήσεις θα εφαρμόζεται παντού ΚΕΝ και όχι ημερήσιο Νοσήλιο.
Όμως φαίνεται ότι στην τιμή προκύπτει μια διαφορά της τάξης του 30%, που αποτελεί και τη συμμετοχή των ασφαλισμένων του ΕΟΠΥΥ στον Ιδιωτικό Τομέα.

Τη διαφορά θα κληθούν να την πληρώσουν οι γονείς των νεογνών. Να σημειωθεί ότι μέχρι σήμερα όταν μία νοσηλεία χρεώνεται με ημερήσιο νοσήλιο, ο ΕΟΠΥΥ καλύπτει το σύνολο της δαπάνης ενώ όταν ακολουθείται το σύστημα με τα ΚΕΝ υπάρχεισυμμετοχή 30% για τους ασφαλισμένους.

Στην περίπτωση που ένα βρέφος μπορεί να νοσηλευθεί σε ΜΕΝΝ ακόμη και 20 ημέρες, κατάσταση συνήθης για νεογνά που γεννιούνται με πρόβλημα υγείας, η συμμετοχή για τους γονείς μπορεί να φθάσει και τα 3000 ευρώ.

Από την άλλη πάλι υπάρχει ο κίνδυνος από τις 20 Ιουλίου και μετά οι περισσότεροι νέοι γονείς που θα αποκτούν παιδί και αυτό θα πρέπει να νοσηλευθεί σε ΜΕΝΝ, να ζητούν να μεταφερθεί σε δημόσιο νοσοκομείο.
Όμως προς ώρας οι κλίνες εντατικής νεογνών δεν επαρκούν, γι αυτό άλλωστε και αξιοποιήθηκε και ο ιδιωτικός τομέας.

Πηγή    www.healthreport.gr

https://diulistirio.blogspot.gr
Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Η ΕΥΡΩΠΗ ΤΩΝ ΤΡΑΠΕΖΩΝ ΞΕΒΡΑΚΩΘΗΚΕ !!! ΣΤΗ GOLDMAN SACHS Ο ΜΠΑΡΟΖΟ !!!

ΑΦΟΥ ΠΡΩΤΑ ΥΠΗΡΕΤΗΣΕ ΤΟ ΤΡΑΠΕΖΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΩΣ ΑΞΙΩΜΑΤΟΥΧΟΣ ΤΩΝ ΒΡΥΞΕΛΛΩΝ ΤΩΡΑ ΑΝΤΑΜΟΙΒΕΤΑΙ ΩΣ ΑΡΓΟΜΙΣΘΟΣ ΜΗ ΕΚΤΕΛΕΣΤΙΚΟΣ ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗΣ ΚΕΡΔΟΣΚΟΠΙΚΗΣ ΤΡΑΠΕΖΑΣ ΣΤΟΝ ΠΛΑΝΗΤΗ


Σύμβουλος στην Goldman Sachs ο Μανουέλ Μπαρόζο !!!

Η Goldman Sachs προσέλαβε τον πρώην πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο ως σύμβουλο και μη εκτελεστικό πρόεδρο της διεθνούς μονάδας της.


Η Goldman Sachs προσέλαβε τον πρώην πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο ως σύμβουλο και μη εκτελεστικό πρόεδρο της διεθνούς μονάδας της, ανακοίνωσε σήμερα η επενδυτική τράπεζα που έχει έδρα τις ΗΠΑ.

Ο Μπαρόζο έχει διατελέσει πρόεδρος της Κομισιόν από το 2004 έως το 2014 και πρωθυπουργός της Πορτογαλίας από το 2002 έως το 2004.

Η Goldman Sachs International, της οποίας θα προεδρεύει ο Μπαρόζο, έχει την έδρα της στο Λονδίνο και από τα 6.000 μέλη του προσωπικού της, λιγότερα από 1.000 έχουν τη βάση τους εκτός Βρετανίας.

Ο Μπαρόζο θα βοηθήσει την εταιρεία στο έργο της να συμβουλευει πελάτες για το πώς να αντιμετωπίζουν το «γεμάτο προκλήσεις και αβέβαιο οικονομικό περιβάλλον», αναφέρουν σε δήλωσή τους οι δύο επικεφαλης της Goldman Sachs Μάικλ Σέργουντ και Ρίτσαρντ Γκνοντ.

Πηγή:http://kinima-ypervasi.blogspot.gr/2016/07/goldman-sachs.html
Διαβάστε περισσότερα.... »
....

FT: Ο Τσίπρας «έσπασε» την κοινή γραμμή του ΝΑΤΟ απέναντι στη Μόσχα


"O Έλληνας Πρωθυπουργός προκάλεσε την αντίδραση του Ομπάμα"

Ο Αλέξης Τσίπρας ήταν αυτός που έσπασε την κοινή γραμμή των μελών του ΝΑΤΟ απέναντι στη Ρωσία, κατά τη διάρκεια της Συνόδου του ΝΑΤΟ στη Βαρσοβία, γράφουν σήμερα οι Financial Times, προκαλώντας την αντίδραση του Μπάρακ Ομπάμα. 

Σύμφωνα με την εφημερίδα, ο Έλληνας Πρωθυπουργός ζήτησε συνεργασία με τον Βλαντιμίρ Πούτιν, την ώρα που οι υπόλοιποι ηγέτες ζητούσαν να σταλεί ένα ισχυρό μήνυμα στη Μόσχα για τις κινήσεις της στην Ανατολική Ευρώπη. 

Τι αναφέρει στο δημοσίευμα της η εφημερίδα: 

 «Οι ηγέτες του ΝΑΤΟ κάθισαν για το δείπνο στο προεδρικό μέγαρο της Βαρσοβίας την Παρασκευή, ολοκληρώνοντας μια ημέρα σκληρών διαπραγματεύσεων για τη Ρωσία και την ανάγκη να σταλεί ένα ισχυρό σήμα στο Κρεμλίνο για την θέση της Ανατολικής Ευρώπης στην "αγκαλιά" της Ευρωατλαντικής Συμμαχίας. »

Ο ένας μετά τον άλλον οι ηγέτες της ισχυρότερης στρατιωτικής συμμαχίας του κόσμου επανέλαβαν τις προσεκτικά εκφρασμένες δεσμεύσεις για ενότητα –μέχρι που μίλησε ο Έλληνας πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας. »

Ο κ. Τσίπρας, σε αντίθεση με τους άλλους, είπε ότι ήρθε η ώρα να σταματήσει η αντιπαράθεση με τη Ρωσία. Υπό τους ίδιους αστραφτερούς πολυελαίους που φώτισαν την υπογραφή του Συμφώνου της Βαρσοβίας πριν από 61 χρόνια, έσπασε την επίσημη γραμμή και υποστήριξε πως πρέπει να υπάρξει συνεργασία με τον Ρώσο πρόεδρο Βλαντιμίρ Πούτιν. Τη θέση του έκοψε γρήγορα ο αμερικανός πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα». 

Ο Μπαράκ Ομπάμα απέρριψε τη θέση του Αλέξη Τσίπρα και οι πληροφορίες αναφέρουν ότι η διαφωνία μεταξύ των δύο αποτυπώθηκε και στη συνάντηση που είχαν το Σάββατο. 

Σύμφωνα με τις πληροφορίες αυτές, ο έλληνας πρωθυπουργός εξέφρασε την ανάγκη να τερματιστεί ο πόλεμος στη Συρία, για να του απαντήσει ο αμερικανός πρόεδρος ότι σε αυτό πρέπει να βοηθήσει «ο φίλος σου ο Πούτιν». 


https://diulistirio.blogspot.gr
Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Ύποπτος λογαριασμός σε τράπεζα της Ελβετίας ανάβει φωτιές




Ένας λογαριασμός σε τράπεζα της Ελβετίας ανάβει φωτιές στο πολιτικό σκηνικό, αφού φέρεται να εμπλέκει πρώην ανώτατους δικαστικούς λειτουργούς, ένας από τους οποίους σήμερα «διακονεί» στα έδρανα της αξιωματικής αντιπολίτευσης το τελευταίο διάστημα.

του Στέλιου Βορίνα

Αυτός φαίνεται να είναι και ο λόγος της σφοδρής επίθεσης που δέχεται ο αναπληρωτής υπουργός Δικαιοσύνης αρμόδιος για θέματα διαφθοράς, Δημήτρης Παπαγγελόπουλος, ο οποίος λόγω της αρμοδιότητάς του έχει πληροφορηθεί στοιχεία και γεγονότα γύρω από τον συγκεκριμένο λογαριασμό και δεν είναι διατεθειμένος να συγκαλύψει τους πρώην συναδέλφους του που φέρεται να κρύβονται από πίσω.

Ο λογαριασμός που βρίσκεται στην τράπεζα UBS της Γενεύης, έχει τον αριθμό CH490024028588161-U και ανήκει στον γνωστό δικηγόρο Αθηνών, Ασημάκη Ασημακόπουλο. Σε βάρος του τελευταίου είχε ασκηθεί ποινική δίωξη για υπεξαίρεση σε βαθμό κακουργήματος, μετά από μήνυση που είχε υποβάλει εναντίον του ο εμπλεκόμενος στο σκάνδαλο των υποβρυχίων, Αλέξανδρος Αβατάγγελος.
Παρά το γεγονός όμως ότι ο Α. Ασημακόπουλος απολογήθηκε για την υπόθεση αυτή και κατέβαλε χρηματική εγγύηση 70.000 ευρώ, προκειμένου να μην οδηγηθεί στις φυλακές, η ανακρίτρια που χειριζόταν τη σχετική δικογραφία δεν ζήτησε –ως όφειλε– δικαστική συνδρομή, προκειμένου να ανοιχθεί ο εν λόγω τραπεζικός λογαριασμός, καθώς και τυχόν άλλοι που ο ίδιος διατηρεί στην Ελβετία, έτσι ώστε να διαπιστωθεί αν υπάρχουν εκεί και άλλα χρηματικά ποσά, από ποιους έχουν κατατεθεί και ποιες υποθέσεις αφορούν.

Την ίδια ώρα, δικαστικές πηγές αναφέρουν στο «Παρασκήνιο» ότι «ήταν γνωστές στους διαδρόμους των δικαστηρίων» οι στενές σχέσεις τού εν λόγω δικηγόρου με συγκεκριμένα πρόσωπα του χώρου και πως εκμεταλλευόμενος τις διασυνδέσεις του αυτές πλησίαζε επώνυμα άτομα που εμπλέκονταν σε διάφορες
έρευνες, ζητώντας τους υπέρογκα ποσά, προκειμένου να τους «καθαρίσει», μέσω των γνωριμιών του.

Οι ίδιες πηγές επεσήμαναν ότι είναι πρωτόγνωρο να μην επιβληθεί στον Α. Ασημακόπουλο, μετά την απολογία του, ο περιοριστικός όρος της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα, αφού έτσι του δόθηκε η δυνατότητα να ταξιδεύει στο εξωτερικό και να διευθετεί τους «ύποπτους» τραπεζικούς λογαριασμούς.

Αξίζει, μάλιστα, να σημειωθεί, ότι όπως αποκάλυψε το «Π» στις 4 Ιουνίου 2016, το όνομα του Ασημάκη Ασημακόπουλου εντοπίστηκε και στα περίφημα Panama Papers, αφού φέρεται εκεί να διατηρούσε την off shore εταιρεία CallEnterprises Ltd με έδρα το Ηνωμένο Βασίλειο, μαζί με τον επιχειρηματία Θεόδωρο Ρήγα.

Στη μήνυση κατά του Ασημακόπουλου ο Α. Αβατάγγελος υποστηρίζει ότι αμέσως μετά την απολογία του για την υπόθεση των εξοπλιστικών, στις 22 Νοεμβρίου 2013 ενώπιον του ανακριτή Γαβριήλ Μαλλή, αφέθηκε ελεύθερος με τον περιοριστικό όρο της καταβολής χρηματικής εγγύησης 500.000 ευρώ, την οποία έπρεπε να καταβάλει εντός 10 ημερών. Παράλληλα, του απαγορεύθηκε η έξοδος από τη χώρα, ενώ υποχρεώθηκε να εμφανίζεται στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής όπου διαμένει δύο φορές τον μήνα.

Όταν, όμως, πήγε να δώσει το «παρών» στο αστυνομικό τμήμα στις 2 Ιανουαρίου 2014 συνελήφθη και προφυλακίστηκε στον Κορυδαλλό, αφού δεν είχε καταβάλει μέχρι τότε την εγγύηση των 500.000 ευρώ και έτσι ο ανακριτής είχε εκδώσει ένταλμα σε βάρος του για παραβίαση των περιοριστικών όρων.
Ο ίδιος, ωστόσο, αμέσως μετά την επιβολή της χρηματικής εγγύησης, είχε ζητήσει από τον τότε συνήγορό του Ασημάκη Ασημακόπουλο να αιτηθεί παράταση από τον ανακριτή, ώστε να την καταβάλει μέχρι τις αρχές Ιανουαρίου του 2014. Και τούτο, επειδή είναι επιχειρηματίας του εξωτερικού και οι περισσότεροι λογαριασμοί του ήταν σε ξένες τράπεζες και είχαν δεσμευθεί από την ελληνική Δικαιοσύνη λόγω των κατηγοριών που αντιμετώπιζε για τα εξοπλιστικά, θα χρειαζόταν περισσότερο χρόνο προκειμένου να συγκεντρώσει το ποσό των 500.000 ευρώ.

Πράγματι, λίγες μέρες αργότερα, ο Ασημακόπουλος τον διαβεβαίωσε ότι ο ανακριτής «είχε ήδη συμφωνήσει στην αιτηθείσα παράταση» και πως «δεν διέτρεχε κανέναν κίνδυνο για να συλληφθεί αφού είχαν γίνει όλες οι απαραίτητες ενέργειες».

Παράλληλα, του είπε ότι λόγω της δικηγορικής του εμπειρίας θα αναλάμβανε ο ίδιος να
διεκπεραιώσει όλη την προβλεπόμενη διαδικασία για την καταβολή των χρημάτων στο Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων και στο Τμήμα Εγγυοδοσιών του Πρωτοδικείου της Αθήνας. Έτσι, ο Α. Αβατάγγελος πείστηκε να καταβάλει τις 500.000 ευρώ στον επίδικο λογαριασμό στην ελβετική τράπεζα UBS.

Ειδικότερα, τον Νοέμβριο του 2013 κατέθεσε 100.000 ευρώ (50.000 πριν από την απολογία του και 50.000 μετά), τον Δεκέμβριο 400.000 ευρώ σε δύο ισόποσες δόσεις και τέλος στις 2 Ιανουαρίου 2014 άλλα 100.000 δολάρια ΗΠΑ.
Αλλά, όπως τελικά αποδείχθηκε, οι διαβεβαιώσεις του δικηγόρου του ότι είχε λάβει παράταση προθεσμίας για την καταβολή της χρηματικής εγγύησης ήταν ψευδείς, αφού ο ανακριτής δεν είχε συναινέσει σε καμία παράταση
και ουδέποτε είχε υποβληθεί προφορικώς ή γραπτώς παρόμοιο αίτημα!
Με άλλα λόγια, το ποσό αυτό φαίνεται να παρακράτησε ο Ασημάκης Ασημακόπουλος, με αποτέλεσμα να μην καταβληθεί η χρηματική εγγύηση και έτσι να εκδοθεί ένταλμα σύλληψης σε βάρος του πελάτη του!

Η υπόθεση όμως έχει και συνέχεια, αφού μετά τη σύλληψη του επιχειρηματία ο Α. Ασημακόπουλος τον επισκέφθηκε στις φυλακές Κορυδαλλού (24/2/2014) υποστηρίζοντας ότι δεν είχε γίνει καλή συνεννόηση με τον ανακριτή, πως είχε κάνει κάποιο λάθος το Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων και ότι τα χρήματα που είχαν κατατεθεί στη UBS δεν επαρκούσαν για να καταβληθεί η εγγύηση, «καθόσον κράτησε την αμοιβή του καθώς και την αμοιβή του συναδέλφου του δικηγόρου που είχε παρασταθεί στην ανάκριση».
Στις 5/3/2014 τον επισκέφθηκε και πάλι στις φυλακές όπου του παρέδωσε μία συναλλαγματική ύψους 425.000 ευρώ και του υποσχέθηκε ότι πριν από τη λήξη της (30/3/2014) θα παρέδιδε στον αδελφό του τραπεζική επιταγή προκειμένου να πάρει πίσω τα χρήματά του.

Έκτοτε, όμως, όπως αναφέρει στη μήνυσή του ο Α. Αβατάγγελος, ο εν λόγω δικηγόρος «εξαφανίστηκε» και «δεν απαντούσε στις τηλεφωνικές κλήσεις του». Ο τελευταίος, πάντως, χαρακτηρίζει τα όσα υποστηρίζει ο πρώην πελάτης του ως «μη αληθή» και θεωρεί «μη αναμενόμενη» τη συμπεριφορά του, μετά τη συνεργασία που είχαν επί
σειρά ετών.

Νέα κατάθεση

Νομικές πηγές που γνωρίζουν πράγματα και καταστάσεις ανέφεραν στο «Π» ότι η μήνυση Αβατάγγελου ήταν «τροχιοδεικτική βολή», αφού είναι προφανές ότι σε αυτήν δεν αναφέρει ολόκληρη την αλήθεια.
Πρόσθεταν, μάλιστα, ότι ο Α. Αβατάγγελος φέρεται να έχει δώσει νέα κατάθεση στους εισαγγελείς Διαφθοράς, στην οποία αναφέρει με λεπτομέρειες τα όσα γνωρίζει για τις σχέσεις του Α. Ασημακόπουλου με συγκεκριμένους πρώην ανώτατους δικαστικούς λειτουργούς και τις οικονομικές δοσοληψίες που φέρεται να είχε μαζί τους.
Οι ίδιες πηγές τόνιζαν ότι σ’ αυτήν την υπόθεση πρέπει ν’ αναζητηθούν κυρίως τα αίτια «της λάσπης» που εκτοξεύουν διάφορα συστήματα –εντός και εκτός Δικαιοσύνης– σε βάρος του Δ. Παπαγγελόπουλου. Η αποφασιστικότητά του να βάλει τέλος στα κυκλώματα που για χρόνια λυμαίνονταν τον χώρο της Δικαιοσύνης έχει ενοχλήσει πολλά και μεγάλα οικονομικά συμφέροντα…


https://diulistirio.blogspot.gr


Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Η άγνοια, η άνοια και η παράνοια..

    Στην εικόνα βλέπετε την φωτογραφία του κοντινού μέλλοντός μας.
Ειναι αυτό που θα μας συμβεί όταν ξεκουμπιστούν οι σιχαμένοι.
Γιατί βέβαια καλή η θειά Θεανώ και τ' άλλα σούργελα του ΤΣΥΡΙΖΑ,
..αλλά αυτό που έρχεται μετά δεν θάχει προηγούμενο!

Επέρχονται καλπάζοντας αστέρες
εγνωσμένης μ@λακίας, αμορφωσιάς, κακοήθειας και ασημαντότητας.
Συνυπολογίζοντας δε πως στην διεύθυνση του τσίρκου θα βρίσκεται ένας Κούλης,
..και στην υποδιεύθυνση ένας Μαλακούλης ή Μπουμπούκος,
..αντιλαμβανόμαστε ολοκάθαρα τόσο το γέλιο,
..αλλά προπαντός το κλάμα που έχει να πέσει.

Κοιτώντας την εικόνα και εικάζοντας πως πιθανόν βλέπουμε τους μελλοντικούς υπουργούς Παιδείας, Πολιτισμού και Εσωτερικών,
..μπορούμε χωρίς τύψεις να καταπιούμε καμιά εκατοστή κουτιά υπνωτικών, μπας και περάσουμε σε fast forward καμιά εικοσαριά χρόνια,
..μέχρι να τελειώσει την βάρδια της όλη αυτή η πολιτική, ηθική και διανοητική πλέμπα που ήδη μας περιτρυγυρίζει, καθώς κι εκείνη που ενσκήπτει πολυ σύντομα.

Η άλλη λύση είναι να σταματήσουμε να ψηφίζουμε καθάρματα, σούργελα, ηλίθιους, αγράμματους, απατεώνες,
..και να στρέψουμε τα μάτια μας προς τα 'δω, προς την κοινωνία και τον λαό,
..όπου υπάρχουν, επιβιώνουν και δημιουργούν χιλιάδες άξιοι συμπολίτες, χιλιάδες φορές αξιότεροι από τα γελοία υποκείμενα που μας κυβέρνησαν, που μας κυβερνούν, και που φιλοδοξούν να μας κυβερνήσουν.

Είναι αδιανόητο να αφήνουμε μιά κλίκα μιά συμμορία 1000-2000 ανθρώπων(;) να ορίζει, να προβλέπει και τελικά να εξοντώνει τις τύχες μας.
Χέστε τον Φον-Σακάτη, τον Νταϊσελκάπως, και όλους αυτούς.
Πρόκειται για ανίσχυρα ανθρωπάκια αν είχαν να κάνουν με έναν λαό αποφασισμένο και με πραγματικούς Έλληνες λαϊκούς αν όχι ηγέτες, τουλάχιστον επικεφαλείς.

''Τα σά εκ των σών'' είναι εδώ, μεταξύ σου λαέ,
..και περιμένουν να υπηρετήσουν εσένα και την πατρίδα.
Γύρνα την πλάτη σου σε κάθε λογής προδότες, απατεώνες, και τιποτένιους καραγκιόζηδες.

Είτε με απλή, είτε με απλούστερη,
..είτε με σύνθετη, είτε με χαζοχαρούμενη αναλογική,

..έχεις την δύναμη να αποτρέψεις το μέλλον που σου ετοιμάζουν,
..και να φτιάξεις το δικό σου.
Απόφαση και απόφαση χρειάζονται!..

Αναρτήθηκε από
Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Αλεξιάδης: Στον εισαγγελέα οι πρώτοι 1.000 της λίστας Μπόργιανς


Πάνω από 1.000 δικογραφίες που αφορούν φορολογούμενους της λίστας Μπόργιανς έχουν ήδη ταυτοποιηθεί από τις εισαγγελικές αρχές οι οποίες και αναμένεται στο αμέσως επόμενο διάστημα να κινήσουν τις διαδικασίες για τον περαιτέρω έλεγχο των περιπτώσεων αυτών.

Η ταυτοποίηση των φορολογούμενων που περιλαμβάνονται στη λίστα Μπόργιανς προχωρά με γρήγορους ρυθμούς. Εκτιμάται ότι στο άμεσο μέλλον θα ολοκληρωθεί η πλήρης ταυτοποίηση 5.000 φορολογούμενων από τους 10.500 που περιλαμβάνονται συνολικά στη λίστα που επεξεργάζονται οι αρμόδιες αρχές. 

Αυτό προκύπτει από τις δηλώσεις που έκαναν κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου στο Ντίσελντορφ από κοινού με τον υπουργό Οικονομικών της Βόρειας Ρηνανίας Βεστφαλίας Νόρπερτ Βάλτερ Μπόργιανς ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Τρύφων Αλεξιάδης, ο Γενικός Γραμματέας Καταπολέμησης της Διαφθοράς Γιώργος Βασιλειάδης, ο Γενικός Γραμματέας Δημοσίων Εσόδων Γιώργος Πιτσιλής και ο Ειδικός Γραμματέας του ΣΔΟΕ Κώστας Χρήστου στο πλαίσιο της συνεργίας των δύο πλευρών για την καταπολέμηση της φοροδιαφυγής και της διαφθοράς.

Πηγή www.dikaiologitika.gr


https://diulistirio.blogspot.gr
Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Σκάνδαλο τεραστίων διαστάσεων: 60 εισπρακτικές εταιρείες και 10 δικηγορικές στον εισαγγελέα



Τεράστιες διαστάσεις παίρνει η έρευνα για τις εισπρακτικές εταιρείες, οι οποίες ταλανίζουν τους οφειλέτες, μικρούς και μεγάλους, για τουλάχιστον μία δεκαετία!

Ήδη, τα στελέχη 30 εισπρακτικών έχουν περάσει το κατώφλι του εισαγγελικού γραφείου, προκειμένου να δώσουν εξηγήσεις, για κακουργηματικά αδικήματα, όμως ο αριθμός τους αυξάνεται σαν τα κεφάλια της Λερναίας Υδρας.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Εθνους της Κυριακής, ο εισαγγελέας, Γ. Πέτρος, στέλνει τις επόμενες ημέρες κλήσεις για εξηγήσεις σε άλλες 30, ενώ στο στόχαστρό του μπαίνουν και 10 δικηγορικές εταιρείες, οι οποίες μπήκαν στο παιχνίδι των ενοχλήσεων, για λογαριασμό των τραπεζών, χρησιμοποιώντας μεθόδους που δεν συνάδουν με το δικηγορικό λειτούργημα.

Από τον έλεγχο των Αρχών δεν θα γλιτώσουν ούτε οι εταιρείες κινητής τηλεφωνίας, αφού τα στοιχεία της δικογραφίας δείχνουν ότι και αυτές είχαν αντίστοιχα τμήματα που ασχολούνταν με την είσπραξη των οφειλομένων. Ερωτηματικό παραμένει εάν θα διερευνηθεί ο ρόλος των τραπεζών, αφού με δική τους πρωτοβουλία άρχισε αυτό το γαϊτανάκι του τρόμου σε βάρος χιλιάδων οφειλετών.

Τα αδικήματα που ερευνά ο εισαγγελέας είναι βαριά: εκβίαση, παράβαση του νόμου περί προσωπικών δεδομένων με την επιβαρυντική περίσταση του άρθρου 22, επειδή προκύπτει σκοπός ογέλους, παράνομη βία, ακόμη και νομιμοποίηση εσόδων από εγκληματική δραστηριότητα.

Από την πλευρά τους οι υπόλογες εταιρείες υποστηρίζουν ότι έκαναν την δουλειά τους σύμφωνα με τον νόμο «πέφτοντας» συνεχώς πάνω σε κακοπληρωτές που απέφευγαν να διακανονίσουν την οφειλή τους.


https://diulistirio.blogspot.gr


Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Σε αστέγους διαμερίσματα που πέρασαν στο Δημόσιο



Ολοκληρωμένο εθνικό σχέδιο αντιμετώπισης της αστεγίας, στο πλαίσιο του Ενιαίου Θεσμικού Πλαισίου Κοινωνικής Αλληλεγγύης έρχεται τον Σεπτέμβριο, με χρήση της «προίκας» μικρών διαμερισμάτων χαμηλής αξίας που πέρασαν στο Δημόσιο, όπως ανέφερε στην Αυγή της Κυριακής η αναπληρωτής υπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης Θεανώ Φωτίου.

Η κ.Φωτίου μίλησε για τις δράσεις υποστήριξης των αστέγων και σημείωσε ότι ήδη έχουν ενταχθεί στη χρηματοδότηση από ευρωπαϊκούς πόρους 10 Κέντρα Ημερήσιας Φιλοξενίας και 8 υπνωτήρια αστέγων. Έχει εκδοθεί Κοινή Υπουργική Απόφαση με την οποία διασφαλίζεται η ποιότητα και ο έλεγχος της λειτουργίας των δομών στήριξης των άστεγων και απλουστεύεται η διαδικασία ένταξης των άστεγων σε δομές άμεσης ή μεταβατικής φιλοξενίας.

Συνεχίζεται παράλληλα το πρόγραμμα «Στέγαση και Επανένταξη», στο πλαίσιο του οποίου ήδη περισσότεροι από 1.100 άστεγοι στεγάζονται σε διαμερίσματα και υποστηρίζονται για την επανένταξη στην εργασία.

Επόμενο, άμεσο βήμα θα είναι η σύσταση φορέα στεγαστικής πολιτικής για ευάλωτες ομάδες. Αυτός θα εποπτεύεται από το υπουργείο μας, θα «προικοδοτηθεί» με τη μικροϊδιοκτησία του Δημοσίου, δηλαδή με διαμερίσματα διασπαρμένα και μικρά ακίνητα χαμηλής αξίας, τα οποία παραμένουν κενά και αναξιοποίητα, όπως ανέφερε.

Σημείωσε παράλληλα ότι στην πολιτική για τη στέγαση ανήκει βέβαια και η επιδότηση ενοικίου στο πλαίσιο του προγράμματος αντιμετώπισης της ανθρωπιστικής κρίσης που χορηγείται σε περίπου 22.000 νοικοκυριά. Το εθνικό σχέδιο αποσκοπούμε να έχει ολοκληρωθεί και να δοθεί για διαβούλευση τον ερχόμενο Σεπτέμβριο, όπως είπε.


https://diulistirio.blogspot.gr


Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Αναγνώριση 90 ιαματικών πηγών σε όλη τη χώρα



Την αναγνώριση 90 ιαματικών πηγών σε όλη τη χώρα θα έχουν ολοκληρώσει μέχρι το τέλος του έτους, οι υπηρεσίες του υπουργείου Οικονομίας, Ανάπτυξης και Τουρισμού. «Συστήσαμε επιτροπή, που αναγνωρίζει τις ιαματικές πηγές και, ήδη, έχουμε αναγνωρίσει πολλές πηγές, περίπου πενήντα, που ήταν επί δεκαετίες στα συρτάρια, ενώ υπολείπονται άλλες 40, οι οποίες έχουν πλήρη φάκελο», δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ η αναπληρώτρια υπουργός Τουρισμού, Έλενα Κουντουρά, επιστρέφοντας σήμερα από διήμερη περιοδεία στον Νομό Πέλλας, στη διάρκεια της οποίας συναντήθηκε με τη διοίκηση του Συνδέσμου Δήμων Ιαματικών Πηγών Ελλάδας, ενώ επισκέφθηκε και τα Λουτρά Πόζαρ (Λουτρακίου).

«Σε νόμο που ψηφίστηκε προ ημερών, φέραμε τρεις νομοθετικές ρυθμίσεις, που λύνουν οριστικά χρονίζοντα ζητήματα για την αναγνώριση των ιαματικών πηγών, καθώς προσδιορίζονται οι ευεργετικές τους ιδιότητες, ενώ διευκολύνονται αλλαγές στην κατεύθυνση απλοποίησης της περιβαλλοντικής αδειοδότησης, που ήταν δύσκολη, καθώς τα ιαματικά νερά χαρακτηρίζονταν ως απόβλητα από τη νομοθεσία, βρίσκονταν, δηλαδή, στην πιο αυστηρή κατηγορία, αντίστοιχη με τις βιομηχανίες. Λύσαμε αυτά τα θέματα και θα απλοποιηθεί η αδειοδότηση, για να διευκολυνθούν και οι επενδύσεις. Προχωρήσαμε και καταφέραμε να τρέξουμε πολύ τους χρόνους μας. Υπολείπονται 40 ιαματικές πηγές μέχρι τις 90, αλλά έχουν όλες πλήρη φάκελο και η αναγνώρισή τους αναμένεται να προχωρήσει μέχρι το τέλος του έτους», επισήμανε η κ. Κουντουρά.


https://diulistirio.blogspot.gr


Διαβάστε περισσότερα.... »
....