Διυλιστήριο: 11/26/13
ροη αναρτησεων

Τρίτη 26 Νοεμβρίου 2013

Εικόνες ντροπής στα νοσοκομεία Μπράβο Αδωνι!

το Διυλιστήριο λέει: ο ''πιτσιρίκος'' σήμερα έγραψε: ''Στη χώρα που είναι υπουργός Υγείας ο Άδωνις Γεωργιάδης και δεν έχουν ξεσηκωθεί και οι πέτρες, δεν δικαιούσαι να πιστεύεις ότι αξίζεις κάτι καλύτερο.''  Και: ''Προσπάθησε να σκεφτείς μια πολιτισμένη χώρα του κόσμου που θα είχε για υπουργό Υγείας τον Άδωνι Γεωργιάδη.''..

Ασθενείς, γιατροί, νοσηλευτές και σεκιούριτι καθημερινά μαλλιά κουβάρια - Ατελείωτες ουρές και ράντζα προκαλούν ένταση, εκνευρισμό και συνθέτουν το παζλ των συνεπειών της κρίσης στην δημόσια Υγεία.

Τρία διαφορετικά νοσηλευτικά ιδρύματα, τρεις όμοιες συλλογές εικόνων, με πρωταγωνιστές τους ανθρώπους της διπλανής μας πόρτας, δηλαδή όλους εμάς, οι οποίοι για οτιδήποτε συμβεί στην υγεία μας σπεύδουμε στο πλησιέστερο νοσοκομείο.

Νοσηλευτές και γιατροί, φυλάττουν Θερμοπύλες και όμως... είναι αναγκασμένοι και μάλιστα σε ημερήσια διάταξη να παριστάνουν τον κυματοθραύστη της ανθρώπινης αγανάκτησης.

Η έλλειψη προσωπικού, που αντιμετωπίζεται με εξαντλητικές βάρδιες, σε συνδυασμό με την έλλειψη υλικών πρώτης ανάγκης ακόμα και φαρμάκων, δημιουργούν ένα εκρηκτικό κοκτέιλ, το οποίο οδηγεί με μαθηματική ακρίβεια στην ανθρωπιστική κρίση.

Τα ράντζα αντί να εξαφανίζονται, αυξάνονται και ας ήταν μέχρι πρότινος συνώνυμα καταβαράθρωσης της ανθρώπινης αξιοπρέπειας (φανταστείτε απλά και ελάτε στην θέση ενός ασθενή που είναι αναγκασμένος να βρίσκεται σε κοινή θέα ακόμα και στις πλέον προσωπικές και δύσκολες στιγμές του).

Μαζί με τα ράντζα αυξάνονται και οι ούρες των ασθενών στα επείγοντα και κατ' επέκταση ο πόνος και εν τέλει ο εκνευρισμός.

Στο Εθνικό Σύστημα Υγείας αυξάνονται τα πάντα, πλην του νοσηλευτικού προσωπικού, των γιατρών, των υλικών, των φαρμάκων και της ποιότητας εν τέλει των υπηρεσιών. Και ας πληρώνουμε σήμερα περισσότερα από ποτέ στο υπουργείο Οικονομικών.

Αποτέλεσμα; Ασθενείς, γιατροί, νοσηλευτές και σεκιούριτι καθημερινά μαλλιά κουβάρια.

Το newsbomb.gr επισκέφτηκε τρία από τα μεγαλύτερα νοσηλευτικά ιδρύματα της πρωτεύουσας, δίχως να έχει σημασία ποιά. Το ίδιο εξάλλου συμβαίνει σε ολόκληρη την επικράτεια. Από τον Έβρο μέχρι την Κρήτη και από την Κέρκυρα μέχρι την πρόσφατα δοκιμαζόμενη Ρόδο.





Οι τριτοκοσμικές εικόνες ντροπής στα νοσοκομεία μας στέλνουν ξεκάθαρο μήνυμα στα πέρατα της οικουμένης για το επίπεδο της χώρας που γέννησε την ιατρική και τον πολιτισμό.
Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Μια της διαπραγμάτευσης, δύο της διαπραγμάτευσης, τρεις και εκλογές…

το Διυλιστήριο λέει: ..τρείς, και το ελικόπτεροοοο..

“ Ο πρωθυπουργός, έγνεψε καταφατικά στην Γερμανίδα καγκελάριο, λέγοντας ότι θα συνεχίσει να υλοποιεί τις «δεσμεύσεις» του, θα εφαρμόσει απαρέγκλιτα χωρίς πολλές αντιρρήσεις το μνημονιακό πρόγραμμα, των απολύσεων, των πλειστηριασμών και των δυσβάσταχτων φόρων
στα ακίνητα, λίγο πριν αναλάβει την ελληνική προεδρία ”

Του Κώστα Καπνίση
Ήταν η κρίση στα Ίμια το 1996 και ο τότε πρωθυπουργός, Κώστας Σημίτης, ο οποίος μέσα από το εθνικό Κοινοβούλιο επέλεξε να «ευχαριστήσει» τους Αμερικανούς για την συνεισφορά τους στον τερματισμό της κρίσης, η οποία λίγο έλειψε να οδηγήσει σε πολεμική σύρραξη την Ελλάδα και την Τουρκία. Αρκετά χρόνια μετά, ο σημερινός πρωθυπουργός, Αντώνης Σαμαράς, επέλεξε στην τελευταία του συνάντηση να «ευχαριστήσει» την Γερμανίδα καγκελάριο, Άνγκελα Μέρκελ, η οποία και δεν έχει ακόμη σχηματίσει κυβέρνηση, δύο μήνες (!) μετά τις εθνικές εκλογές, για την συνεισφορά της στην μνημονιακή - ανθρωπιστική καταστροφή, την οποία γνωρίζει η Ελλάδα, τηρώντας κατά τα άλλα τις «δεσμεύσεις» της.

Το περίσσιο θράσος του Αντώνη Σαμαρά, ο οποίος τόλμησε μάλιστα να ομολογήσει στην Άνγκελα Μέρκελ, ότι δεν πρέπει να ανησυχεί για την κυβερνητική πλειοψηφία, καθώς υπάρχουν οι δυνάμεις, οι οποίες εξασφαλίζουν την κυβερνητική «σταθερότητα» στην Ελλάδα, θα πρέπει να εκληφθεί ως «κούρνιασμα» μπροστά στην Γερμανίδα καγκελάριο και παράλληλα ως απόλυτα αναντίστοιχη κίνηση στο εσωτερικό της χώρας, όπου ο πρωθυπουργός είναι «εξαφανισμένος». Βέβαια, από μια άποψη, είναι καλύτερο που είναι χαμένος από το προσκήνιο της πολιτικής ζωής γιατί κάθε φορά που εμφανίζεται, φροντίζει να θυμίζει με ένα «κουτσαβάκικο» ύφος, μια εικόνα άλλων εποχών, τις οποίες η χώρα προτιμά να μην θυμάται, καθώς η Ελλάδα από τον Β’ ΠΠ και μετά προσπάθησε με πολύ κόπο να επουλώσει τις πληγές της από τα όσα επακολούθησαν στην πολιτική και κοινωνική ζωή του τόπου μέχρι την Μεταπολίτευση.

Ο Αντώνης Σαμαράς, ο ίδιος άνθρωπος, ο οποίος πριν τις διπλές εκλογές του 2012, έλεγε ότι προτεραιότητά του ήταν να σταματήσει το καταστροφικό μνημόνιο και να διαπραγματευτεί με τους εταίρους και δανειστές της χώρας, πήγε λίγους μήνες μετά στην Άνγκελα Μέρκελ για να της πει, όταν εκείνη τον κοίταζε με αυστηρό και απαξιωτικό ύφος, το περίφημο «Ουδείς αναμάρτητος», καταπίνοντας ουσιαστικά την γλώσσα του και ξεχνώντας μέσα σε λίγα λεπτά την προεκλογική του υπόσχεση στον ελληνικό λαό, αλλά και σε όσους τον πίστεψαν και τον ψήφισαν. Ενάμιση χρόνο μετά, με τις Κ.Ο. ΝΔ - ΠΑΣΟΚ να έχουν απομείνει με λιγότερους βουλευτές, ο Αντώνης Σαμαράς μαζί με τα συστημικά ΜΜΕ, αποφάσισαν να πουν στον ελληνικό λαό ότι «Δεν πάει άλλο, θα πάμε να διαπραγματευτούμε», καλλιεργώντας πάλι κούφιες ελπίδες για όσους ελάχιστους έχουν απομείνει να εθελοτυφλούν και να πιστεύουν ακόμα ότι η συγκυβέρνηση Σαμαρά – Βενιζέλου έχει κάτι ουσιαστικό μα προσφέρει στον τόπο.

Για άλλη μια φορά, ο πρωθυπουργός, διέψευσε και τους πιο φανατικούς οπαδούς του (γιατί περί οπαδών πρόκειται), παριστάνοντας τον «αντιστασιακό» στην τρόικα, δίνοντας μάλιστα εντολή στον υπουργό Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα να καταθέσει ένα προϋπολογισμό του «ποδαριού» στη Βουλή, την ίδια ημέρα που θα βρισκόταν στο Βερολίνο, πιστεύοντας ότι έτσι θα εκφοβίσει την τρόικα ή την Άνγκελα Μέρκελ. Εις μάτην. Η Άνγκελα Μέρκελ, όχι μόνο δεν «ταράχθηκε», αλλά αντιθέτως, παρέπεμψε για άλλη μια φορά τον Έλληνα πρωθυπουργό στην τρόικα, σε ένα καθαρά εξωθεσμικό όργανο, όπως άλλωστε έχει ομολογήσει και ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, Ευάγγελος Βενιζέλος.

Ο πρωθυπουργός, έγνεψε καταφατικά στην Γερμανίδα καγκελάριο, λέγοντας ότι θα συνεχίσει να υλοποιεί τις «δεσμεύσεις» του, θα εφαρμόσει απαρέγκλιτα χωρίς πολλές αντιρρήσεις το μνημονιακό πρόγραμμα, των απολύσεων, των πλειστηριασμών και των δυσβάσταχτων φόρων στα ακίνητα, λίγο πριν αναλάβει την ελληνική προεδρία και «καλμάροντας» με αυτόν τον τρόπο τον Ολλανδό εκτροφέα χοίρων – πρόεδρο του Eurogroup, ο οποίος «έχει αρχίσει να χάνει την υπομονή του». Ο Αντώνης Σαμαράς, στηριζόμενος σε ένα διαλυμένο, απαξιωμένο και ευρισκόμενο σε αποσύνθεση «ΠΑΣΟΚ», επέλεξε για άλλη μια φορά το ίδιο στρατόπεδο. Αυτό της σύγκρουσης με την ελληνική κοινωνία, αντί για την έντιμη διαπραγμάτευση με τους εταίρους και δανειστές. Ο ίδιος αυτός άνθρωπος, πρόκειται να αναλάβει την προεδρία της Ευρωπαϊκής Ένωσης από την 1η Ιανουαρίου, αφού πρώτα έχει συμφωνήσει σε όλα με την τρόικα μέχρι το επόμενο Eurogroup, το οποίο θα λάβει χώρα τον Δεκέμβριο.

Ο ίδιος άνθρωπος, ο οποίος έλεγε την άνοιξη του 2013 ότι τον Σεπτέμβριο η ελληνική οικονομία θα «απογειωνόταν», προσδοκώντας ίσως ότι μετά τις γερμανικές εκλογές, η Άνγκελα Μέρκελ, θα του πετούσε ένα «ξεροκόμματο» για να έχει να πορεύεται με «κορώνες» για εσωτερική κατανάλωση στην χώρα. Δεν τα κατάφερε τότε. Το αντίθετο μάλιστα. Τα πράγματα για την χώρα χειροτέρεψαν έτι περαιτέρω. Τώρα ο Αντώνης Σαμαράς, ζητά κι άλλο χρόνο μέχρι τον Απρίλιο, για να επιβεβαιωθεί το πρωτογενές πλεόνασμα από την ΕΛΣΤΑΤ και την Eurostat, μην έχοντας όμως κάτι άλλο στα χέρια του πέρα από την ανθρωπιστική καταστροφή, τις χιλιάδες απολύσεις, τους αμέτρητους πλειστηριασμούς, αν αρθεί η προστασία της πρώτης κατοικίας. Πιστεύει ότι με το πρωτογενές πλεόνασμα, μπορεί να «κατεβεί» στον ελληνικό λαό και να ζητήσει την ψήφο του στις ελληνικές περιφερειακές εκλογές, αλλά και στις ευρωεκλογές. Κι αν ακόμη φτάσει μέχρι τότε, τι αλήθεια θα έχει πετύχει ο πρωθυπουργός; Μα την συντριβή της παράταξής του, ότι έχει απομείνει από αυτήν, αλλά και το πλήρες αδιέξοδο για την χώρα.

Το ακόμα χειρότερο σενάριο είναι να θέλει ο πρωθυπουργός αυτόν τον πολιτικό χρόνο μέχρι τον Απρίλιο, προκειμένου να καταφέρει με κάποιον, ίσως «μαγικό» τρόπο, να περάσει από τις κοινοβουλευτικές του ομάδες το νέο Μεσοπρόθεσμο για το 2014 – 2017, δηλαδή το νέο Μνημόνιο, σε μια προσπάθεια να παγιδεύσει το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, το οποίο αναμένεται να κερδίσει δια «περιπάτου» τις περιφερειακές, αλλά και τις ευρωπαϊκές εκλογές. Εκτός αν ο πρωθυπουργός, έχοντας το θεσμικό δικαίωμα του αιφνιδιασμού, και αφού έχει περάσει το νέο Μνημόνιο, αποφασίσει να «στριμώξει» τις εθνικές εκλογές ανάμεσα σε περιφερειακές και τις Ευρωεκλογές. Όλα πιθανά είναι, πριν τον ρίξουν οι βουλευτές του…

periodista
Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Τώρα-Στουρνάρας: Ψέλισε το επόμενο δίλλημα: " Ή Κατασχέσεις ή νέο Μνημόνιο "

το Διυλιστήριο λέει: θάρθει κι η ώρα που θα σας ''ψελίσει'' κι ο λαός στ' αυτί..

Τραγική και η αποψινή 'Ανατροπή" του Ντερμπετέρη, όπου το μεγάλο "παπαγαλάκι" Τρόικας, κυβέρνησης και ΠΑΣΟΚ, έχει προσκεκλημένο τον Γιάννη Στουρνάρα....


Πριν λίγο σε ένα σημείο ο Πρετεντέρης, δίνει πάσα σε Στουρνάρα, για να επιβεβαιώσει πόσο καλά πάνε τα πράγματα....Τώρα δεν πιστεύω να περιμένατε να τον στριμώξει κιόλας. Έτσι ο Πρετεντέρης, "ενημερώνει" τον Στουρνάρα ότι του είπαν του Σαμαρά, ότι το πλεόνασμα είναι δεδομένο, ότι το χρηματοδοτικό κενό θα καλυφθεί χωρίς μέτρα, και κυρίως χωρίς νέα δάνεια, χωρίς δηλαδή νέο Μνημόνιο.


Το πρώτο, που έκανε εντύπωση,είναι ότι ο Στουρνάρας, δεν τόλμησε να τα επιβεβαιώσει κατηγορηματικά, αφού επαναλάμβανε ότι "¨Όπως άκουσε, ότι ο είπε ο Πρωθυπουργός", "Όπως άκουσε, ότι είπε η Μέρκελ", κτλ......Αποστάσεις, από μπουρδολογία πήρε, με λίγα λόγια!


Το σημαντικότερο, είναι στο ερώτημα, για το αν χρειαστεί νέο μνημόνιο, είπε, ότι για να μην πάρουμε νέο δάνειο, μπορεί να βρούμε χρήματα από το υπόλοιπο του Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας, υπό την προϋπόθεση, να μην χρειαστούν αυτό το υπόλοιπο οι τράπεζες.....


"Και για να μην το χρειαστούν λέει, το συνδέουμε με το θέμα με τους πλειστηριασμούς, που κουβεντιάζεται αυτές τις μέρες!"


Δεν επεκτάθηκε, αλλά ο Στουρνάρας μας ξεφούρνισε το Μέγα Επιχείρημα της κυβέρνησης για να στηρίξει τις απελευθερώσεις των πλειστηριασμών, υποθέτουμε. Να πάρουν οι τράπεζες λεφτά από τους πλειστηριασμούς, και έτσι να περισσέψουν δανεικά, για το 2014!!



Πηγή: http://anemosantistasis.blogspot.com/
Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Πράξτε κάτι! Τώρα!

Η παραίνεση απευθύνεται προς τους αρχηγούς των κομμάτων της αντιμνημονιακής αντιπολίτευσης.

Η κατάσταση έχει πιά ξεφύγει από τα όρια, και εικόνες σαν κι αυτή της φωτογραφίας, ενδεχομένως με άλλα ρούχα και έγχρωμες, θα ξαναδούμε πολύ σύντομα..

Φτάνει πιά με τις διαμαρτυρίες μέσα στην Βουλή, και με τις ασκήσεις ''επί χάρτου''!
Φτάνει με τους σχεδιασμούς τακτικής, με τις εξεταστικές επιτροπές, με τις επερωτήσεις και τις προτάσεις μομφής!
Φτάνει με τις μονοήμερες απεργίες και τις ''κουτσές'' πορείες των συνδικάτων των εργατοπατέρων!

Σε ένα κράτος που έχει αλωθεί η Δικαιοσύνη και έχει αδρανοποιηθεί η νομοθετική εξουσία,όλα αυτά είναι αδύνατον να λειτουργήσουν. Είναι ατελέσφορα!

Ζητούν απ' τον λαό να πειθαρχήσει σε νόμους που παραγγέλνονται εκτός συνόρων, ΣΕ ΝΟΜΟΥΣ ΚΑΤΟΧΙΚΟΥΣ!
Απειλούν τους πολίτες με ποινές φυλάκισης, δήμευσης, διαπόμπευσης!

Πρέπει να βγείτε μπροστά αρχηγοί της αντιμνημονιακής αντιπολίτευσης και να κηρύξετε ΑΝΕΝΔΟΤΟ ΑΓΩΝΑ εναντίον αυτής της προδοσίας που συντελείται ανοικτά πλέον και θρασύτατα κατά της χώρας και του ελληνικού λαού!

Να πάρετε το ρίσκο και τον λαό στην πλάτη σας!
Το σύστημα θα σας κατηγορήσει για λαϊκισμό και ενδεχομένως για τυχοδιωκτισμό..
Θα ξαμολύσουν τα σκυλιά της ''ενημέρωσης'', όλη την λάσπη και την καταστροφολογία που θα μπορέσουν να εφεύρουν, όλη την σαπίλα του καθεστώτος..

Αν δεν λυγίσετε και δεν κάνετε πίσω, θα δώσετε θάρρος και στον τρομοκρατημένο λαό. Κι ο τροχός θ' αρχίσει να γυρίζει!

Συμπαραταχθείτε, αφήστε διαφορές και αγκυλώσεις και κηρύξτε ΑΝΕΝΔΟΤΟ!

Αδιαφορήστε για την προβοκάτσια των ΜΜΕ και τις εσωκομματικές σας αντιρρήσεις και συμπτύξτε μέτωπο εναντίον της κυβέρνησης και των μνημονίων!
Αντιρρήσεις ''εκ του πονηρού'' θα φέρουν μόνον όσοι βολεύονται, όσοι ωφελούνται απ' τα μνημόνια! Οι δωσίλογοι, οι μαυραγορίτες, οι κάθε είδους ''εθνικοί'' εργολάβοι και προμηθευτές, οι πολιτικάντηδες, τα κάθε λογής καθάρματα..

ΜΑΖΙ!
Ο λαός θα καταλάβει. Και θα συμφωνήσει!
Και θα συμπαραταχθεί μαζί σας στην ΑΝΕΝΔΟΤΗ πορεία απελευθέρωσης της χώρας, που ΜΑΖΙ θα του υποδείξετε!

Πράξτε κάτι! Ριζοσπαστικό και αποτελεσματικό! Τώρα!

Υπάρχουν τρόποι αντίδρασης και ΑΝΕΝΔΟΤΟΥ αγώνα.
Βρείτε τους, και βρείτε τα μεταξύ σας..

Εμείς εδώ κάτω, ο αντιμνημονιακός λαός, τα 'χουμε βρεί..



Αναρτήθηκε από Κώστας Μαντατοφόρος
Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Σαμαράς : ''ΟΧΙ ΑΛΛΟΥΣ ΦΟΡΟΥΣ .....''' VIDEO

Επιτέλους ο πρωθυπουργός της Ελλάδας κτύπησε το χέρι στην Μέρκελ και είπε : '' ΟΧΙ ΑΛΛΟΥΣ ΦΟΡΟΥΣ, ΟΧΙ ΑΛΛΕΣ ΜΕΙΩΣΕΙΣ, ΟΧΙ ΑΛΛΕΣ ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ''. Συνέχισε λέγοντας ότι '' Οι Ευρωπαίοι αντιλαμβάνονται, και είναι λίγο αστείο, όταν αυξάνεις τους φόρους αντί το κράτος να έχει μεγαλύτερα έσοδα, έχει λιγότερα έσοδα''. Αυτό εξάλλου ακούγεται και στο video που ακολουθεί.


Δυστυχώς αυτά έλεγε ο κύριος Σαμαράς στις 24 Μαίου 2012. Φυσικά και δεν τα πίστευε και φυσικά ούτε καν τα ανέφερε στην κυρία Μέρκελ. Αντ' αυτού απο τότε έχουν μπει δεκάδες φόροι, έχουν μειωθεί οι μισθοί - συντάξεις, έχει αυξηθεί η ανεργία. Κάπως έτσι υπέκλεψε την ψήφο σας. Και αναρωτιέμαι, αν κάποιος σας έλεγε επανειλημμένως ψέμματα εσείς θα συνεχίζατε να τον ..... πιστεύετε ;;;;  


http://diulistirio.blogspot.gr/
Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Συνελήφθη ο Πέτρος Κωστόπουλος για οφειλές στο Δημόσιο

Στη σύλληψη του επιχειρηματία και πρώην εκδότη της εταιρείας «Imako Εκδοτική Α.Ε.» Πέτρου Κωστόπουλου προχώρησαν σήμερα το πρωί οι Αρχές.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο πρώην εκδότης παρουσιάστηκε αυτοβούλως στη ΓΑΔΑ λίγο μετά τις 10.00 το πρωί και συνελήφθη.

Μέχρι το μεσημέρι αναμένεται να οδηγηθεί ενώπιον του εισαγγελέα.

Ο Πέτρος Κωστόπουλος, ο οποίος παρουσιάζει την πρωινή ψυχαγωγική εκπομπή στο Mega, υπήρξε για χρόνια εκδότης με αξιοσημείωτη δραστηριότητα στον τομέα του περιοδικού Τύπου και του ραδιοφώνου.

Ο Πέτρος Κωστόπουλος και η «Imako Εκδοτική Α.Ε.»

Ο Πέτρος Κωστόπουλος το 1995 ίδρυσε την Imako Εκδοτική Α.Ε., λανσάροντας τα περιοδικά Nitro και DownTown και το ραδιοφωνικό σταθμό Nitro Radio. Σήμερα η εταιρεία εκδίδει τα περιοδικά Esquire, InStyle, OK!, People, Nitro και DownTown. Στην εκδοτική εταιρία ανήκουν επιπλέον τρείς ραδιοφωνικοί σταθμοί (Nitro Radio, Sfera 102.2 και Derti 98.6).

Από το 2011, η Ιmako αδυνατούσε να εξυπηρετήσει κανονικά την μισθοδοσία των υπαλλήλων της, εργαζόμενοι της οποίας έμειναν για αρκετούς μήνες απλήρωτοι. Τον Φεβρουάριο του 2012 η εταιρία Α&G PAPER, ζήτησε, για πρώτη φορά, από το δικαστήριο την συντηρητική κατάσχεση κάθε κινητής και ακίνητης περιουσίας της λόγω μεγάλων ληξιπρόθεσμων οφειλών προς την εν λόγω επιχείρηση της τάξεως των 1.700.000 ευρώ. Στις 21 Φεβρουαρίου του 2012 έγινε κατάσχεση στα γραφεία της ΙΜΑΚΟ. Ο Κωστόπουλος με κείμενό του έδωσε την δική του οπτική για τα γεγονότα, και δεσμεύτηκε να επιστρέψει.
Πηγή
http://diulistirio.blogspot.gr/

 
Διαβάστε περισσότερα.... »
....

VIDEO - Τα ανυψωτικά μηχανήματα των αρχαίων Ελλήνων. (Α' Μέρος). Πως κατάφερναν οι αρχαίοι Έλληνες να μετακινούν τους τράστιους λίθους ;;;;

το Διυλιστήριο λέει: Έχετε ποτέ αναρωτηθεί πως οι αρχαίοι Έλληνες μετέφεραν σε λόφους και βουνά τις τεράστιες ''πέτρες'', όπως της Ακρόπολη στην Αθήνα ή την Πορτάρα στην Νάξο ;;; Σήμερα θα προσπαθήσουμε να σας αναλύσουμε τις τεχνικές αυτές. 
Η μετακίνηση μεγάλων βαρών (λίθων) εμφανίζεται ήδη από την 5η χιλιετία π.Χ. στις εντυπωσιακές μεγαλιθικές κατασκευές της δυτικής Ευρώπης και αργότερα παίρνει επικές διαστάσεις με τα κολοσσιαία οικοδομικά προγράμματα των πρώτων σπουδαίων πολιτισμών (Αιγυπτίων, κ.ά.). Όμως πρόκειται για οριζόντια μετακίνηση ή έλξη επί ειδικά διαμορφωμένου κεκλιμένου επιπέδου με τη χρήση μοχλών, ελκήθρων και σχοινιών και απαιτούσε τη συγχρονισμένη εργασία πλήθους ανθρώπινου δυναμικού. Στην κατηγορία αυτή ανήκουν και οι επιβλητικές κατασκευές των Μυκηναίων με τα γιγάντια ανώφλια πυλών τειχών και θολωτών τάφων.

Η μεγάλη επανάσταση και στον τομέα αυτό συντελέστηκε από τους Έλληνες ( από τον 6ο αώνα π.Χ.) με την εφεύρεση της τροχαλίας και τη χρήση της σε ποικίλα πολύσπαστα (όπως δίσπαστα, τρίσπαστα, κ.ο.κ. για το διπλασιασμό, τριπλασιασμό, κ.ο.κ. της ασκούμενης δύναμης) σε συνδυασμό με την επινόηση και εφαρμογή διαφόρων τύπων βαρούλκου για τον πολλαπλασιασμό της ασκούμενης δύναμης ανάλογα με το λόγο του μήκους των κινητήριων μοχλοβραχιόνων προς την ακτίνα των κυλίνδρων περιέλιξης των ελκτικών σχοινιών. Η εφεύρεση και ανάπτυξη πολλαπλών ανυψωτικών μηχανημάτων όπως η μονόκωλος ανυψωτική μηχανή (σημερινός μονήρης γερανοβραχίων), η δίκωλος ανυψωτική μηχανή (σημερινή γερανογέφυρα), η συνεργασία τετράκωλων ανυψωτικών μηχανών (σημερινά ικριώματα), κ.ά. σε συνδυασμό με τη χρήση ευφυών συστημάτων πρόσδεσης των λίθων, εντυπωσιακών συστημάτων πέδησης και αναστολής, λιπαντικών αλλά και ειδικών ολισθητήρων, κυλίστρων και κατάλληλων τροχοφόρων οδήγησε στο ελληνικό αρχιτεκτονικό θαύμα.

Η σημερινή ανυψωτική τεχνολογία είναι άμεση εξέλιξη της εντυπωσιακής ανυψωτικής τεχνολογίας των αρχαίων Ελλήνων που διαπραγματεύτηκαν θεωρητικά σπουδαίοι Έλληνες μηχανικοί όπως ο Αρχιμήδης, ο Ήρων, κ.ά.
Πολύσπαστα
Αποτελούνταν από συνδυασμό μιας σταθερής και μιας ελεύθερης «τροχαλίας» σε ένα αλληλοεξαρτώμενο σύστημα μέσω του σχοινιού ανύψωσης. Στην ξύλινη ή μεταλλική «θήκη» κάθε «τροχαλίας» προσαρμόζονταν ένας ή περισσότεροι άξονες και γύρω από τον καθένα τους περιστρέφονταν ένας ή περισσότεροι «τροχίλοι». Τρίσπαστο ονομαζόταν το σύστημα με τρεις τροχίσκους (δύο στην πάνω «τροχαλία» και έναν στην κάτω). Τετράσπαστο ονομαζόταν το σύστημα με τέσσερεις τροχίσκους (από δύο στην κάθε «τροχαλία»), κ.ο.κ.

Σύνδεσμοι, γόμφοι και εμπόλια
Για την ασφαλή οριζόντια συναρμογή των γειτονικών λίθων χρησιμοποιούνταν ορειχάλκινοι ή σιδερένιοι «σύνδεσμοι» συνήθως σχήματος I που τοποθετούνταν σε αντίστοιχες λαξευμένες υποδοχές των λίθων και σταθεροποιούνταν και προστατεύονταν με τη χύτευση μολύβδου. Για τη σταθερή κατακόρυφη συναρμογή τους χρησιμοποιούνταν οι «γόμφοι» δηλ. ορειχάλκινα ή σιδερένια ελάσματα που τοποθετούνταν με παρόμοιο τρόπο. Για την ασφαλή σύνδεση των σπονδύλων των κιόνων χρησιμοποιούνταν τα «εμπόλια» δηλ. ξύλινα στοιχεία τετραγωνικής διατομής που τοποθετούνταν σε αντίστοιχες τετραγωνικές εγκοπές στο κέντρο των σπονδύλων. Τα «εμπόλια» έφεραν οπές στο κέντρο τους και συνδέονταν μεταξύ τους με τον «πόλο» έναν κατακόρυφο ξύλινο συνήθως αξονίσκο που επέτρεπε την ελεύθερη περιστροφή των σπονδύλων.


Βαρούλκα
Αποτελούνταν κατά βάση από ένα μεγάλο άξονα όπου τυλιγόταν το σχοινί έλξης του φορτίου και είτε σταθερά προσαρμοσμένους στον άξονα ακτινωτούς τροχούς, είτε κινητούς μοχλοβραχίονες σε ειδικές υποδοχές του, για να εφαρμόζεται η απαιτούμενη ελκτική δύναμη από τους χειριστές. Πολλές φορές έφεραν τροχαλίες και σπανιότερα οδοντωτούς τροχούς ή και ατέρμονα κοχλία για επιπλέον αύξηση της παραγωγικότητάς τους.
Τα βαρούλκα εδάφους για την έλξη του σχοινιού ανύψωσης και την τάνυση των «επιτόνων» προσδένονταν σε έναν ισχυρά πακτωμένο κατακόρυφο πάσσαλο ενώ τα βαρούλκα των ικριωμάτων τοποθετούνταν με κατρακύλια πάνω σε οριζοντιωμένες δοκούς για την ευχερή οριζόντια μετατόπισή τους.


Τρόποι ανάρτησης των λίθων
Για την ανύψωσή τους οι λίθοι περιβάλλονταν συνήθως με χοντρά σχοινιά (με τη χρήση ξύλων για την προστασία των ακμών τους) που προσδένονταν στην αρπάγη του γερανού. Λόγω όμως της δυσχερούς απομάκρυνσης των σχοινιών σε αρκετές περιπτώσεις (που θα πλακώνονταν από τον υπερκείμενο λίθο μετά την τοποθέτησή του επινοήθηκαν διάφορα άλλα ευφυή συστήματα πρόσδεσης των λίθων όπως:

Α) Σύστημα πρόσδεσης των λίθων μέσω οπών σχήματος U που λαξεύονταν στην επάνω επιφάνεια και εσωτερικά του λίθου (π.χ. Ολυμπία, Δελφοί, Αφαία, κ.α.).

Β) Σύστημα πρόσδεσης των λίθων μέσω λαξευμένων προεξοχών («αγκώνες») στις επιμήκεις πλαϊνές επιφάνειες των λίθων που αργότερα συνήθως αφαιρούνταν (π.χ. Παρθενών, Προπύλαια, κ.α.).

Γ) Σύστημα πρόσδεσης των λίθων μέσω λαξευμένων εγκάρσιων αυλάκων στο κάτω μέρος και στα πλάγια (μερικές φορές) του λίθου (π.χ. Σελινούς, κ.α.).

Δ) Σύστημα πρόσδεσης των λίθων μέσω λαξευμένων αυλάκων σχήματος U στις εγκάρσιες πλαϊνές επιφάνειες του λίθου (π.χ. Ακράγας, Αφαία, κ.α.).

Ε) Σύστημα πρόσδεσης των λίθων με τη βοήθεια ζεύγους λαβών («άγκυρες» και «αρπάγες») αγκιστρωμένων σε τόρμους, εντορμίες και κατάλληλα λαξευμένες οπές του λίθου (π.χ. Ακρόπολη, Ολυμπία, Δελφοί, Επίδαυρος, κ.α.).

ΣΤ) Σύστημα πρόσδεσης των λίθων με τη βοήθεια του «καρκίνου», μιας ψαλιδόσχημης αρθρωτής λαβίδας που τα κάτω άκρα της αγκιστρώνονταν σε κατάλληλες υποδοχές στο επάνω μέρος ή στα πλάγια του λίθου και περισφίγγονταν αυτόματα με την ανύψωσή του (π.χ. Σούνιο, κ.α.).

Ζ) Σύστημα πρόσδεσης των λίθων με τη βοήθεια του «λύκου», ενός συστήματος δύο μεταλλικών ή (σπανιότερα) ξύλινων στελεχών (το ένα ορθογωνικής και το άλλο τραπεζοειδούς διατομής με τη μία μόνο πλευρά κεκλιμένη) που εφαρμόζονταν σε αντίστοιχα λαξευμένες τραπεζοειδείς υποδοχές του λίθου (λοξές στη μία πλευρά) ώστε να σφηνώσουν αυτόματα κατά την ανύψωση (π.χ. Θησείο, κ.α.). Η ανάρτηση γινόταν είτε από μία οπή, είτε από το διαμορφωμένο άγκιστρο του τραπεζοειδούς στελέχους. Κατά την υστεροελληνιστική εποχή χρησιμοποιήθηκε «λύκος» με τρία στελέχη, τα δύο εκ των οποίων τραπεζοειδούς διατομής με αντίθετες κλίσεις («καμπάνα»).


Ανυψωτική μηχανή μεσαίων φορτίων
Ο «ιστός» της αποτελούνταν από δύο γιγάντια ξύλα σε σχήμα Λ. Η άρθρωσή της εξασφαλιζόταν από δύο βαθουλώματα στο έδαφος. Η σταθεροποίησή της σε διάφορες κλίσεις επιτυγχανόταν από δύο «επίτονους» (σχοινιά) που τανύονταν με πολύσπαστα και χειροκίνητα βαρούλκα έλξης.

Το φορτίο ανυψωνόταν ή καταβιβαζόταν με τη βοήθεια «τρίσπαστου» και ενός οριζόντιου άξονα, του «πηνίου», (όπου τυλιγόταν το σχοινί ανύψωσης του φορτίου) και περιστρεφόταν με τη βοήθεια κινητών μοχλοβραχιόνων (γύρω από ειδικά έδρανα, τα « χελώνια» που προσαρμόζονταν πάνω στις δοκούς του ιστού). Για την μείωση των τριβών ο άξονας έφερε εκατέρωθεν μικρούς αξονίσκους που εδράζονταν στα «χελώνια».

 




Ανυψωτική μηχανή μεγάλων φορτίων

Χρησιμοποιούνταν για την ανύψωση μεγάλων φορτίων και ο «ιστός» της αποτελούνταν από δύο γιγάντια ξύλα σε σχήμα Λ. Η άρθρωσή της εξασφαλιζόταν από δύο βαθουλώματα στο έδαφος. Η σταθεροποίησή της σε διάφορες κλίσεις επιτυγχανόταν από δύο «επίτονους» (σχοινιά) που τανύονταν με πολύσπαστα και βαρούλκα.

Το φορτίο ανυψωνόταν με τη βοήθεια τρίσπαστου με διπλούς «τροχίλους» σε κάθε αξονίσκο. Αντί για «πηνίο» διέθετε έναν άξονα εκατέρωθεν του οποίου τυλίγονταν τα σχοινιά έλξης του φορτίου και στο μέσον του έφερε ένα μεγάλο τύμπανο («αμφήρην»), που περιστρεφόταν με τη βοήθεια ενός μεγάλου χειροκίνητου βαρούλκου.

Πηγή
http://diulistirio.blogspot.gr/
Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Σε διαθεσιμότητα οι εργαζόμενοι σε ΤΡΑΙΝΟΣΕ και ROSCO. Συγχωνεύσεις κατασκευαστικές ΑΤΤΙΚΟ ΜΕΤΡΟ , ΕΡΓΟΣΕ, ΟΣΚ κτλ

Τον κίνδυνο της διαθεσιμότητας και ενδεχόμενης απόλυσης αναμένεται να αντιμετωπίσουν περίπου 1.300 εργαζόμενοι σε ΤΡΑΙΝΟΣΕ και Rosco (Εταιρεία Συντήρησης του τροχαίου υλικού του ΟΣΕ). Σύμφωνα με τον υπουργό Υποδομών Μ. Χρυσοχοΐδη, οι εργαζόμενοι στις δύο εταιρείες εντάχθηκαν τελικά στο πρόγραμμα αξιολόγησης υπαλλήλων προκειμένου να καταρτιστούν οι λίστες στο πλαίσιο της κινητικότητας, παρά το γεγονός ότι έχουν υπαχθεί στο ΤΑΙΠΕΔ και βρίσκονται σε διαδικασία ιδιωτικοποίησης.

Ο κ. Χρυσοχοΐδης, αναφερόμενος ειδικά στους εργαζόμενους της Rosco, τόνισε ότι αν δε θελήσουν να συνεχίσουν την εργασία τους στην αποκρατικοποιημένη εταιρεία, μπορούν να επιστρέψουν στον ΟΣΕ από τον οποίο ήταν «δανεικοί».

Ωστόσο, κάτι τέτοιο, σύμφωνα με τους εργαζομένους, απαιτεί νομοθετική ρύθμιση δεδομένου ότι η μετακίνηση των εργαζομένων είχε γίνει ταυτόχρονα με τη μεταφορά δραστηριοτήτων από τον ΟΣΕ στα νέα εταιρικά σχήματα με τον νόμο περί απόσχισης κλάδου.

Παράλληλα, η επιστροφή εργαζομένων στον ΟΣΕ αποτελεί ρίσκο για τους εργαζόμενους καθώς οι υπάλληλοι θα βρεθούν χωρίς αντικείμενο, κάτι που θα τους οδηγήσει στην «έξοδο» από τον Οργανισμό.

Οι εργαζόμενοι από την πλευρά τους τονίζουν ότι με τον τρόπο αυτό ανοίγει ο δρόμος για απολύσεις τόσο στην ΤΡΑΙΝΟΣΕ (η οποία απασχολεί 820 εργαζομένους) όσο και στη Rosco (που απασχολεί 545 εργαζομένους), παρά το γεγονός ότι η προηγούμενη ηγεσία του υπουργείου Υποδομών είχε δεσμευτεί για τη διασφάλιση των θέσεων εργασίας.

Κατασκευαστικές
Στη συγχώνευση όλων των κατασκευαστικών εταιρειών του υπουργείου Υποδομών προσανατολίζεται η διοίκηση του υπουργείου, με στόχο να γίνουν πιο οικονομικές αλλά και πιο αποδοτικές.

Ο κ. Χρυσοχοΐδης, αν και υποστήριξε ότι ακόμα δεν έχει λάβει τις σχετικές αποφάσεις, ωστόσο επισήμανε ότι υπάρχουν πολλές εταιρείες, όπως η ΕΡΓΟΣΕ, η ΑΤΤΙΚΟ ΜΕΤΡΟ, ο ΟΣΚ κ.λπ., που έχουν όλες κατασκευαστικό έργο και κατά συνέπεια θα μπορούσαν να συγχωνευτούν. Ωστόσο, τόνισε ότι ο εξορθολογισμός του προσωπικού θα γίνει «με ευαισθησία, αντικειμενικότητα και κοινωνικά κριτήρια».

Αστικές συγκοινωνίες
Καμία αύξηση στα εισιτήρια των αστικών συγκοινωνιών δεν πρόκειται να γίνει μέσα στο 2014.

Τη σχετική δήλωσε έκανε ο κ. Χρυσοχοΐδης, τονίζοντας ότι η σχετική απόφαση ελήφθη με τη σύμφωνη γνώμη της τρόικας μετά από διαπραγματεύσεις.

Ο υπουργός Υποδομών προέβλεψε ότι την επόμενη χρονιά και η ΟΣΥ (Οδικές Συγκοινωνίες) θα εμφανίσει πλεόνασμα παρά το γεγονός ότι θα υπάρξει μείωση της επιδότησης από τα 135 εκατ. ευρώ στα 100 εκατ. ευρώ.

Αναφερόμενος στους εργαζόμενους των αστικών συγκοινωνιών, τόνισε ότι θα αξιολογηθούν, ωστόσο δεν θα είναι στην πρόθεσή του να προχωρήσει σε μείωση προσωπικού. «Δεν έχω πρόθεση να ακουμπήσω φορείς όπως οι αστικές συγκοινωνίες», είπε χαρακτηριστικά, ενώ δεν δίστασε να πει ότι κανένας άλλος δεν πρόκειται να υποδείξει τον αριθμό που θα αποχωρήσει από το υπουργείο.

«Θα φύγουν όσοι έχουν χαμηλά προσόντα είτε πλεονάζουν», είπε χαρακτηριστικά και σημείωσε ότι υπεύθυνος για το υπουργείο είναι ο ίδιος ο υπουργός και κανένας άλλος. «Δεν έχω αναλάβει να διώξω κόσμο με ποσοστά», κατέληξε.
Πηγή
http://diulistirio.blogspot.gr/
 
Διαβάστε περισσότερα.... »
....