Διυλιστήριο: 07/14/14
ροη αναρτησεων

Δευτέρα 14 Ιουλίου 2014

Πρωτοφανής επίθεση του Γιάννη Πρετεντέρη στον Μιχάλη Χρυσοχοΐδη! Τον αποκαλεί “ψεκασμένο”!!

Για πρώτη φορά καθεστωτική εφημερίδα επιτίθεται με τέτοιο μένος στον Χρυσοχοΐδη! Εναν υπουργό που μέχρι πρότινος εθεωρείτο “εκλεκτός της διαπλοκής”. Φαίνεται ότι αυτό αλλάζει, αφού σήμερα ο κύριος Πρετεντέρης στο άρθρο του στα Νέα, αποκαλεί ψεκασμένο τον Μιχάλη Χρυσοχοΐδη που ήταν ο μόνος Έλληνας πολιτικός που αποκάλεσε μουσουλμάνο τον πρόεδρο των ΗΠΑ, Μπάρακ Ομπάμα.
Έτσι, ο κύριος Πρετεντέρης με πρόσχημα τις εξελίξεις στο σκάνδαλο της ΕΛΣΤΑΤ, βρίσκει αφορμή και εκτοξεύει βαρύτατους χαρακτηρισμούς στον Μοναδικό υπερκομματικό υπουργό…
Το υπόλοιπο άρθρο είναι ένα ευχάριστο ανάγνωσμα επιπέδου “ζουν ανάμεσα μας”. Φαίνεται ότι Τα Νέα επιστρέφουν στην εποχή του “Νερού του Καματερού” για να αυξήσουν την κυκλοφορία τους που πλέον απειλείται από την μαχητική Espresso.
http://diulistirio.blogspot.gr/

Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Χωρίς περίθαλψη αφήνουν 400.000 ασφαλισμένους

Του ΔΗΜΗΤΡΗ ΜΑΛΤΗ

Στην κλίνη του Προκρούστη στέλνει η κυβέρνηση 400.000 οφειλέτες του ΟΑΕΕ, του Ταμείου Επιστημόνων (Μηχανικοί κ.ά.) και των οικογενειών τους, αφού η κατά τα άλλα επικοινωνιακή απόφαση που «πέρασε» με υπουργική απόφαση και οι όροι που αυτή θέτει καθίστανται απαγορευτικά για την κάλυψη της ασφαλιστικής περίθαλψης του 90% των οφειλετών.
Σύμφωνα με εκτιμήσεις στελεχών στο χώρο της κοινωνικής ασφάλισης, η συγκεκριμένη απόφαση οδηγεί σε ιατροφαρμακευτική κάλυψη μόλις 12.000-15.000 ασφαλισμένους, καθώς θέτει όρο, τα εισοδήματα όσων έκαναν διακοπή εργασιών να μην υπερβαίνουν την τελευταία τριετία τα 12.000 ευρώ το χρόνο. Η απόφαση απευθύνεται σε:

1Ασφαλισμένους του ΟΑΕΕ που διέκοψαν την επαγγελματική τους δραστηριότητα ή προέβησαν σε δήλωση αδράνειας εργασιών στη ΔΟΥ.

2Ασφαλισμένους του Τομέα Μηχανικών και Εργοληπτών Δημοσίων Εργων του ΕΤΑΑ, οι οποίοι έχουν απολέσει την ασφαλιστική τους ικανότητα λόγω οφειλών στον ασφαλιστικό τους φορέα, δικαιούνται, οι ίδιοι και τα προστατευόμενα μέλη αυτών, παροχές ασθένειας σε είδος από τον ΕΟΠΥΥ μέχρι 28.2.2015, εφ' όσον οι οφειλές τους αφορούν τα έτη 2011, 2012 και 2013, χωρίς να εξετάζεται η ασφαλιστική κατάσταση του 2014, και ο μέσος όρος του συνολικού οικογενειακού φορολογητέου εισοδήματος για τα ανωτέρω έτη δεν υπερβαίνει τα 12.000 ευρώ.

Προκειμένου οι αρμόδιες υπηρεσίες των ασφαλιστικών φορέων να προβούν στη χορήγηση ασφαλιστικής ικανότητας μέχρι 28.2.2015, για τον ίδιο τον ασφαλισμένο και τα προστατευόμενα μέλη αυτού, σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία, απαιτείται η υποβολή αίτησης και η προσκόμιση αντίγραφου εκκαθαριστικού σημειώματος για τα εισοδήματα των ετών 2011, 2012 και 2013.

Σε περίπτωση ανακριβούς δήλωσης διακόπτεται άμεσα η ασφαλιστική ικανότητα και αναζητούνται οι τυχόν καταβληθείσες δαπάνες για ιατροφαρμακευτική και νοσηλευτική περίθαλψη.

Ακόμη οι υπερήλικοι ασφαλισμένοι του ΟΓΑ, των οποίων το ασφαλιστικό δικαίωμα επανεξετάζεται βάσει της περίπτωσης 5 της υποπαραγράφου ΙΑ6 του άρθρου πρώτου του ν.4093/2012 (Α' 222) και δεν πληρούν τις προϋποθέσεις για τη χορήγηση σύνταξης, και τα προστατευόμενα μέλη αυτών σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία, δικαιούνται παροχές ασθένειας σε είδος μέχρι 28.2.2015, με την υποβολή σχετικής αίτησης στις αρμόδιες υπηρεσίες του Οργανισμού.

Η μεταφορά του ποσού προς τον ΕΟΠΥΥ, με τη μορφή της επιχορήγησης, θα γίνεται σταδιακά ανάλογα με την πορεία των πληρωμών, έτσι όπως αυτή θα προκύπτει από τις μηνιαίες αναφορές του ΕΟΠΥΥ, οι οποίες αποστέλλονται εντός 10 ημερών μετά το τέλος του προηγούμενου μήνα προς το υπουργείο Υγείας (ΓΔΟΥ) και το ΓΛΚ (ΔΠΓΚ). Οι μεταφορές των πιστώσεων θα πραγματοποιηθούν σε τρεις δόσεις, η τελευταία εκ των οποίων τον Δεκέμβριο 2014 και θα αφορά το χρονικό διάστημα Ιανουαρίου-Φεβρουαρίου 2015, με βάση την εκτίμηση του ΕΟΠΥΥ για την πορεία των υποχρεώσεων και των πληρωμών.
http://diulistirio.blogspot.gr/

Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Πρέπει να πανηγυρίσουμε κι εμείς;..

    Τώρα που κέρδισε στο Μουντιάλ η Γερμανία, πρέπει να το γιορτάσουμε κι εμείς;
Δηλαδή στις πολυεθνικές, όταν έχει εθνική γιορτή η ''μητρική'' εταιρεία, είναι αργία και για τις ''θυγατρικές'';

Δυσεπίλυτο πρόβλημα το οποίο απασχολεί από χθες το βράδυ τον ''πρωθυπουργό'',
..ο οποίος έχει εξαφανιστεί προσπαθώντας να επικοινωνήσει με το αφεντικό-Μέρκελ, προκειμένου να πάρει σχετικές οδηγίες!
Η αφεντικίνα όμως δεν σηκώνει το τηλέφωνο, γιατί τα έχει ψιλοπάρει με τον Αντωνάκη, που φέρεται να σκίζει τα μνημόνια κάθε μέρα, μέρα τη μέρα, φύλλο το φύλλο,
..και που κοινοποίησε την πρόθεσή του να ζητήσει παράταση αποπληρωμής του χρέους για άλλα 50 με εκατό χρόνια, ώστε να είναι σίγουρος ότι η Ελλάδα δεν πρόκειται να απελευθερωθεί για τις επόμενες τέσσερεις γενιές!

Μάταια προσπαθούν να την πείσουν οι διάφοροι ''εξ απορρήτων'' του λεβεντόπουλου, πως αυτά τα λέει για εσωτερική κατανάλωση, για τους χαχόλους και το πόπολο,
..μπας και βγάλουν κανα εξάμηνο ακόμα στην εξουσία, οπότε όλοι τους θα είναι κερδισμένοι!

Προσπαθεί επίσης να επικοινωνήσει μαζί της ο ''πρωθυπουργός'' για να της υπενθυμίσει να στείλει 7-8 εκατομμύρια τουρίστες, από τα 20 που ο ίδιος είχε υποσχεθεί στον ελληνικό λαό πως θα πλημμυρίσουν την χώρα.
Κι επίσης να την ρωτήσει τί πρέπει να κάνει με το θέμα των φόρων, των κατασχέσεων και των φυλακίσεων:
Να μας πάρουν τα σπίτια, και μετά να μας βάλουν φυλακή; Ή να μας πάρουν τα σπίτια και να μας αφήσουν ελεύθερους (τρόπος του λέγειν) να δουλεύουμε για 280 ευρώ τον μήνα (δηλαδή για 11 ευρώ την μέρα, ή 1,5 ευρώ την ώρα) στις πολυεθνικές τους;

Εν τω μεταξύ οι 51 βουλευτές της κυβέρνησης του αίσχους του Α' θερινού τμήματος της Βουλής, αποφάσισαν να απαγορεύσουν στα 11 εκατομμύρια των πολιτών της χώρας να αποφασίσουν αν θα εκποιήσουν ''μπιρ-παρά'' την μέγιστη εταιρεία κοινωνικής ωφέλειας, αλλά και στρατηγικής σημασίας, που λέγεται ΔΕΗ!
Τόση και τέτοιας ποιότητας δημοκρατία!

Εμείς όμως γιατί να χολοσκάμε;
Έχουμε στην τσέπη ένα δίφραγκο για φραπέ, έχουμε κι ένα εικοσάρι για ένα μπάνιο το Σαββατοκύριακο, έχουμε τώρα με την ψηφιακή και εικόνα-καμπάνα στην τηλεόραση,
..σε λίγο δεν θάχουμε και σπίτια να αγχωνόμαστε για φόρους και χαράτσια, όλα καλά!

Η Ελλάδα στον δρόμο προς την κόλαση!..


Αναρτήθηκε από Κώστας Μαντατοφόρος
Διαβάστε περισσότερα.... »
....

"Δημοκρατία χωρίς δημοψήφισμα δεν υπάρχει" τσίριζε μια φορά κι έναν καιρό ο Αδωνις! (βίντεο)

Κι όμως, ακόμα κι ο Αδωνις Γεωργιάδης υπήρξε μια φορά κι έναν καιρό υπέρ των δημοψηφισμάτων. Μόνο που αυτό συνέβαινε το 2010, όταν ήταν ακόμα βουλευτής του ΛΑΟΣ κι από κάτω τον χειροκροτούσε κι ο σημερινός υπουργός Υγείας, Μάκης Βορίδης.

Διαβάστε τί έλεγε, μεταξύ άλλων, στη Βουλή ο κ. Γεωργιάδης:

-"Tο αίτημα για δημοψήφισμα δεν γίνεται να προσπερνιέται με δηλώσεις εντυπωσιασμού ή με δικαιολογίες που στερούνται λογικής και επιχειρημάτων.
- Η κυβέρνηση ΝΔ - ΠΑΣΟΚ δεν πιστεύει στα δημοψηφίσματα γιατί αδιαφορεί συστηματικά για τα όσα η κοινωνία πρεσβεύει και τις αγωνίες των πολιτών.
- Αν είστε δημοκράτες να κάνετε δημοψήφισμα αλλιώς να αφαιρέσετε τις δημοκρατικές νομιμοποιήσεις σας και να αφήσετε το θέατρο.
- Δημοκρατία χωρίς δημοψήφισμα δεν υπάρχει"!



Πηγή

http://diulistirio.blogspot.gr/
Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Πάνος Καμμενος σε Σαμαρα: Θα καλύψεις και τώρα την συμμορία του μνημονίου;

ΕΡΩΤΗΣΗ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΩΝ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΑΝΟΥ ΚΑΜΜΕΝΟΥ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟ ΑΝΤΩΝΗ ΣΑΜΑΡΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΛΛΟΙΩΣΗ ΤΩΝ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΩΝ ΣΤΟΙΧΕΙΩΝ ΤΗΣ ΕΛΣΤΑΤ

ΘΕΜΑ: «Συγκάλυψη της κυβέρνησης Παπανδρέου και της διοίκησης της ΕΛΣΤΑΤ»

Όπως ασϕαλώς γνωρίζετε προ ημερών εξεδόθη το υπ αριθμ. 1212/2014 βούλευμα του Συμβουλίου Εϕετών που αναϕέρεται στην αλλοίωση των στατιστικών στοιχείων της

ΕΛΣΤΑΤ. Παρά όμως την εξέλιξη αυτή η κυβέρνησή σας εντελώς παράνομα, παρελκυστικά και προκλητικά :

Τον πρωθυπουργό Γ. Παπανδρέου, τον πρώην υπουργό οικονομικών και ήδη υπόδικο Γ. Παπακωνσταντίνου, τον σημερινό πρόεδρο της ΕΛΣΤΑΤ και επίσης υπόδικο κ. Γεωργίου για πράξεις και παραλείψεις τους, που οδήγησαν στην είσοδο της χώρας στον Μηχανισμό Στήριξης.

· Συνεχίζει να διατηρεί στη θέση του προέδρου της ΕΛΣΤΑΤ τον προαναϕερθέντα κύριο Γεωργίου ο οποίος ϕέρεται ότι αλλοίωσε τα στατιστικά στοιχεία εξυπηρετώντας τους δανειστές και τους κερδοσκόπους σε βάρος του Ελληνικού λαού.

Κατόπιν των ανωτέρω ερωτάστε κ. Πρωθυπουργέ:

1. Εάν και πότε θα συσταθεί η εξεταστική επιτροπή για τη διερεύνηση της αλλοίωσης των στατιστικών στοιχείων και την είσοδο της χώρας στον Μηχανισμό Στήριξης για την οποία έχετε δεσμευτεί δημόσια στον Ελληνικό λαό πριν τις εθνικές εκλογές του 2012;

2. Εάν η κυβέρνησή σας επιμένει να αποδέχεται τις θέσεις του πρώην υπουργού οικονομικών Ι. Στουρνάρα που καλύπτουν την πολιτική που ακολούθησε ο πρόεδρος της ΕΛΣΤΑΤ κ. Γεωργίου, οι οποίες έρχονται σε πλήρη αντίθεση με τις θέσεις της Δικαιοσύνης και τις επίσημες θέσεις της κυβέρνησης Καραμανλή στην οποία συμμετείχατε ως υπουργός.

3. Εάν στο όνομα της κυβερνητικής συνεργασίας με το ΠΑΣΟΚ και τον κ. Βενιζέλο θα συνεχίσετε να παρέχετε ασυλία στον πρώην πρωθυπουργό κ. Γ. Παπανδρέου ερχόμενος σε πλήρη αντίθεση με δημόσιες δηλώσεις Βουλευτών σας όπως για παράδειγμα του κ. Προκόπη Παυλόπουλου.

Αθήνα, 11/07/2014


http://diulistirio.blogspot.gr/


Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Εσύ που τους πίστεψες και τους ψήφισες,δες τι ετοιμάζουν για σένα,οι προστάτες σου!!

Αγριεμένοι ήρθαν οι εκπρόσωποι των Διεθνών τοκογλύφων και θέλουν και άλλο αίμα!
Και αυτοί τη δουλειά τους κάνουν, βρήκανε κορόιδα και τα αρμέγουν,και δεν θα σταματήσουν μέχρι ή να μας εξαφανίσουν ή να τους πετάξουμε με τις κλωτσιές.
Αλλά εσύ κορόιδο που στις πρόσφατες εκλογές έτρεξες και τους ψήφισες αφού πρώτα σου έκαναν πλύση εγκεφάλου με το χαζοκούτι οι "ΚΑΛΟΠΛΗΡΩΜΕΝΟΙ ΔΙΑΜΟΡΦΩΤΕΣ ΤΗΣ ΚΟΙΝΗΣ ΓΝΩΜΗΣ", σου πέταξαν το παραμύθι με το κοινωνικό επίδομα και έτρεξες σαν το βόδι να κάνεις αίτηση μπας και συμπληρώσεις το γιαουρτάκι σου με ένα επιπλέον κουλούρι,τι έχεις να πεις τώρα;
Εσύ που πίστεψες στο τόσο ξεκάθαρο το μήνυμα του Πρωθυπουργού,(φυσικά πριν από τις εκλογές) ότι επιτέλους βγαίνουμε από την κρίση και έχει αρχίσει η ανάκαμψη.
Αλήθεια που είναι τα Ζάππεια;
Εσύ δεν είσαι που το έπαιζες δήθεν αντιστασιακός και αντιμνημονιακός και μόλις έφθασες στο παραβάν κατέβασες τα αυτιά και τους ψήφισες;
Ας πρόσεχες δεν σε λυπάμαι καθόλου ό,τι και να πάθεις από δω και μπρος.
Δες τώρα τι σου ετοιμάζουν και μάλιστα σου ζητούν για το 2015 άλλα δύο δις, μάλλον για τις διακοπές του Γερμανού συνταξιούχου. Γιατί αφού μείωσαν τα όρια ηλικίας στη συνταξιοδότησή τους και εννοείται ότι έχουν κάνει αυξήσεις στις συντάξεις τους ενώ εσένα σου την κόβουν συνεχώς και θα σου την κόβουν, μέχρι να βλέπεις τα ραδίκια ανάποδα,δες τι ετοιμάζουν για σένα.
Εκτός από τα δύο δις όπως είπαμε,ζητούν ακόμη:
- ξεκαθάρισμα» των «κόκκινων» δανείων και πλειστηριασμούς ακινήτων οφειλετών, (δηλαδή να σου πάρουν το σπίτι και να σε πετάξουν στο δρόμο)
- κούρεμα στις δαπάνες για την υγεία (αρρώστησες, ας πρόσεχες να μην αρρώσταινες,ΑΡΡΩΣΤΕ).
- περικοπές στις συντάξεις και αναθεώρηση του ασφαλιστικού (κομμένο το καθημερινό σου γιαουρτάκι από 'δώ και μπρος κάθε δύο μέρες και την σύνταξη θα σου τη δίνει πλέον ο Άγιος Πέτρος).
- είσοδο ιδιωτών στην αγορά ενέργειας (προφήτης ο Ταμήλος και όλοι εμείς των κοροϊδεύαμε. Φυσικά και το ρεύμα δεν είναι κοινωνικό αγαθό από ΄δω και μπρός θα μαγειρεύεις ή με γκάζι(το οποίο και αυτό προβλέπετε να βγεί από την λίστα των κοινωνικών αγαθών ή αφού έχεις τζάκι, Νεοέλληνα πάρε και μία πυροστιά να μαγειρεύεις.Ενοείτε βέβαια ότι το καλοκαίρι θα καίγεσαι, ενώ το χειμώνα θα ξεπαγιάζεις γιατί όπως είπαμε, το ρεύμα είναι για τους λίγους και το πετρέλαιο απλησίαστο)
- απελευθέρωση των ομαδικών απολύσεων (έπαιρνες έναν κάπως,, καλό μισθό μη φανταστείς μέσο όρο Ευρώπης και τέτοιες μπούρδες, ένα μισθουλάκο, τέρμα,παίρνεις πόδι και έρχεται ο νέος με 480 μικτά)
- κατάργηση του χαμηλού ΦΠΑ στα νησιά και σαρωτικούς ελέγχους για τη φοροδιαφυγή (Τουρισμό ήθελες; το άλλο με τον Τοτό το ξέρεις;
- άνοιγμα όσων επαγγελμάτων παραμένουν ακόμη κλειστά.(ουδέν σχόλιο)
- Εξυγίανση ή λουκέτα αλά ΕΡΤ σε ζημιογόνες ΔΕΚΟ και Οργανισμούς (τίποτα όρθιο)


http://diulistirio.blogspot.gr/


Διαβάστε περισσότερα.... »
....