Διυλιστήριο: 11/23/16
ροη αναρτησεων

Τετάρτη 23 Νοεμβρίου 2016

Στο «σκαμνί» επτά άτομα για μίζες από εξοπλιστικά επί Τσοχατζόπουλου



Την παραπομπή, ενώπιον του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων, επτά από τους έντεκα κατηγορούμενους για παράνομες αμοιβές από την προμήθεια των αυτοκινούμενων πυροβόλων PzH της γερμανικής εταιρείας Krauss-Maffei Wegmann (KMW) εισηγείται ο εισαγγελέας Εφετών Παντελής Στραγάλης, στο αρμόδιο συμβούλιο.

Η υπόθεση, σκέλος της μεγάλης έρευνας της Δικαιοσύνης για το παράνομο χρήμα που διακινήθηκε από τα εξοπλιστικά προγράμματα, αφορά την αγορά 24 αυτοκινούμενων πυροβόλων PZH2000 και περιφερειακού υλικού με σύμβαση που υπογράφηκε τον Ιούλιο του 2001, επί υπουργίας Άκη Τσοχατζόπουλου, μεταξύ του Δημοσίου και της γερμανικής εταιρίας KMW αντί 195.709.774 ευρώ.

Σύμφωνα με τον βασικό κατηγορούμενο στην υπόθεση Αντώνη Κάντα, τότε αναπληρωτή διευθυντή Εξοπλισμών του υπουργείου Άμυνας, για την επίμαχη σύμβαση ο ίδιος έλαβε παράνομη αμοιβή περίπου 750 χιλιάδων ευρώ, τα οποία διακινήθηκαν από τον συγκατηγορούμενο του πλέον στην υπόθεση, Δημήτρη Παπαχρήστο, αντιπρόσωπο της εταιρίας στην Ελλάδα.

Όπως αναφέρει το ΑΜΠΕ, ο κ. Στραγάλης με την πρότασή του ζητά από το Συμβούλιο Εφετών να μην παραπέμψει τη σύζυγο και τον γιο του Αντώνη Κάντα, καθώς εκτιμά πως προκύπτουν ισχυρές ενδείξεις σε βάρος του.

Για την υπόθεση των πυροβόλων έχουν εκδοθεί διεθνή εντάλματα σύλληψης, που παραμένουν ανεκτέλεστα, σε βάρος του κ. Όλαφ Έσλερ αντιπροέδρου της γερμανικής εταιρίας κατά την επίμαχη περίοδο, και του πρώην τραπεζικού στελέχους Φάνη Λυγινού.

Μεταξύ αυτών που ο εισαγγελικός λειτουργός κρίνει ότι πρέπει να παραπεμφθούν, πλην του κ. Κάντα, είναι και ο Ελληνοελβετός δικηγόρος Σπύρος Μεταξάς και το πρώην τραπεζικό στέλεχος Ζαν Κλοντ Οσβαλντ, ο οποίος παραμένει προφυλακισμένος από τον Απρίλιο του 2015 καθώς σε βάρος του εκκρεμούν πολλές κατηγορίες για εμπλοκή του σε υποθέσεις διαφθοράς κρατικών λειτουργών και διακίνηση και απόκρυψη παράνομων χρημάτων.

Τον τελικό λόγο για την υπόθεση των πυροβόλων θα έχει το Συμβούλιο Εφετών, με βούλευμα που θα εκδώσει σε λίγες ημέρες.

Πηγή www.tribune.gr

https://diulistirio.blogspot.gr
Διαβάστε περισσότερα.... »
....

VIDEO - Κύπρος: Σάλος με τον αποκαλυπτικό διάλογο Αναστασιάδη-Ακιντζί



Η συνομιλία

Αναστασιάδης : Ρε Μουσταφά να σκεφτούμε τα παιδιά και τα εγγόνια μας
Ο Ακιντζι εμφανίστηκε απόμακρος και κυνικός εμφανίστηκε ο συνομιλητής στις παραινέσεις Αναστασιάδη.
Αναστασιάδης : Απόψε χιλιάδες άνθρωποι διαδήλωσαν για την λύση και την ειρήνη στην Λευκωσία
Ακιντζι : Σιγά τις χιλιάδες, μερικές εκατοντάδες ήταν
Αναστασιάδης : Θα σου κάνω μια τελευταία πρόταση ρε Μουσταφα ....
Ο Ακιντζι δεν ήθελε καν να ακούσει αφου είχε προαποφασίσει να οδηγήσει σε ναυάγιο τις διαπραγματεύσεις.
Ακιντζι : Νίκο, τελειώσαμε. Είμαι κουρασμένος. Πάω να κοιμηθώ. Χθες βράδυ δεν κοιμήθηκα καθόλου

  

Πηγή Πολίτης της Κύπρου

https://diulistirio.blogspot.gr
Διαβάστε περισσότερα.... »
....

VIDEO - Τα Ελληνικά επίσημη γλώσσα επιλογής στην Ρωσία!

Το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο της Θεσσαλονίκης, το Κέντρο Ελληνικής Γλώσσας, σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο του Κουμπάν στην Νότια Ρωσία κατάφερε να δημιουργήσει εγχειρίδια εκμάθησης της Ελληνικής Γλώσσας σε παιδιά Δημοτικού στην Ρωσία.
Η ενέργεια αυτή έρχεται να κλείσει το έτος της συνεργασίας των δύο χωρών, όπου είδαμε πολλές κοινές εκδηλώσεις μεταξύ των δύο χωρών.
Την επόμενη εκπαιδευτική χρονιά θα ξεκινήσει να ισχύει



https://diulistirio.blogspot.gr
Διαβάστε περισσότερα.... »
....

VIDEO - EKTAKTO ΔΙΑΓΓΕΛΜΑ Αναστασιάδη ξυπνάει μνήμες Παπαδόπουλου


Διάγγελμα προς τον Κυπριακό λαό θα απευθύνει το βράδυ ο Πρόεδρος Αναστασιάδης, ανακοίνωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Νίκος Χριστοδουλίδης.

Όπως ανέφερε, ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας, στο διάγγελμα θα αναφερθεί στην αποτυχία των διαπραγματεύσεων στην Ελβετία και θα εξηγήσει πώς θα πρέπει να συνεχιστεί η διαδικασία για την επίλυση του Κυπριακού. Επίσης, ο κ. Χριστοδουλίδης ανακοίνωσε ότι αύριο ή την Παρασκευή θα συνέλθει το Εθνικό Συμβούλιο.

Εξάλλου, ο πρόεδρος Αναστασιάδης θα ενημερώσει τους ηγέτες της ΕΕ στη σύνοδο κορυφής του Δεκεμβρίου.

Υπενθυμίζεται ότι ο στόχος της Λευκωσίας στις συζητήσεις στο Μοντ Πελερέν άπτετο των τριών βασικών κριτηρίων του εδαφικού: Αριθμός προσφύγων που επιστρέφουν υπό ε/κ διοίκηση, εδαφικό ποσοστό, ακτογραμμή. Συζητήθηκαν κατά τη δεύτερη φάση του Μον Πελερέν, τα δύο από τα τρία. Οι συνομιλίες κατέρρευσαν εφόσον δεν βρέθηκε χρυσή τομή στο βασικότερο των τριών κριτηρίων που είχε θέσει η ε/κ πλευρά, εκείνο του αριθμού της επιστροφής προσφύγων υπό ε/κ διοίκηση.

Ηταν δε αυτό το κριτήριο στο οποίο φαίνεται ότι υπήρχαν ενδείξεις προσέγγισης κατά την πρώτη φάση των συνομιλιών. Οπως προκύπτει, το εύρος που είχε θέσει η ε/κ πλευρά αφορούσε επιστροφή 90.000 προσφύγων. Σε αυτό, η τ/κ πλευρά φαινόταν να είναι θετικά διακείμενη μέχρι και την επανέναρξη των συνομιλιών στο Μον Πελερέν ΙΙ, όπου ο αριθμός αυτός από την τ/κ πλευρά κατέβηκε στις 55 - 60.000. Αρμόδιες πηγές λένε πως ο κ. Ακιντζί ήταν πιθανότατα έτοιμος να καταθέσει χάρτη, αλλά όχι εκείνον τον χάρτη που θα ικανοποιούσε την ε/κ πλευρά.



https://diulistirio.blogspot.gr/
Διαβάστε περισσότερα.... »
....

VIDEO - «Γεννήθηκε» και επίσημα ο ευρωπαϊκός στρατός με προϋπολογισμό 470 εκατ. ευρώ το έτος

Ψηφίστηκε το νομοσχέδιο (με 369 ψήφους υπέρ, 255 ψήφους κατά και 70 αποχή) για την δημιουργία του ευρωπαϊκού στρατού και έγινε πραγματικότητα το «όνειρο» του Βερολίνου, δηλαδή η προσπάθεια της πλήρους κυριαρχίας επί των υπολοίπων ευρωπαϊκών κρατών…

Ο στρατός θα οργανωθεί και θα λειτουργήσει σύμφωνα με το express.co.uk, σε λιγότερο από ένα χρόνο μετά το ψήφισμα των ευρωβουλευτών σήμερα, που μιλάει για τη δημιουργία μιας σούπερ στρατιωτικής δύναμης, η οποία θα δύναται να υπερισχύσει μελλοντικά και του ΝΑΤΟ.

Από τώρα μάλιστα έχει συμφωνηθεί ότι ο στρατός της ΕΕ θα είναι έτοιμος να δράσει ΑΥΤΟΝΟΜΑ στις περιπτώσεις που το ΝΑΤΟ δεν θα είναι διατεθειμένο να δράσει αυτό . Αυτό σημαίνει αυτόματα διαχωρισμός προτεραιοτήτων των δύο οργανισμών και ανεξάρτητη ευρωπαϊκή πολιτική ασφαλείας, η οποία θα καθορίζεται όμως σαφέστατα από το Βερολίνο .

Οι Ευρωπαίοι γραφειοκράτες γιορτάζουν τη νίκη τους υποστηρίζοντας ότι η κατάσταση της ασφάλειας στην Ευρώπη και γύρω από αυτήν έχει επιδεινωθεί σημαντικά τα τελευταία χρόνια, λόγω των προκλήσεων, όπως η τρομοκρατία, οι υβριδικές απειλές , οι επιθέσεις στον κυβερνοχώρο καθώς και οι κίνδυνοι που παραμονευόμουν στην ενεργειακή ανασφάλεια.

Οι Ευρωπαίοι πολιτικοί αποφάσισαν να εγγυηθούν από τώρα 470 εκατ. ευρώ κάθε έτος για την χρηματοδότηση της δημιουργίας αυτού του πανευρωπαϊκού στρατού ,μαζί με τις δυνάμεις « Ταχείας αντίδρασης» που θα αποτελούν τους αμυντικούς βραχίονες των Βρυξελλών .


Οι ίδιοι πρότειναν να αφιερώνεται το δύο τοις εκατό του συνολικού ΑΕΠ της ένωσης για την άμυνα, με την ίδρυση πολυεθνικών δυνάμεων, ενώ οι Βρυξέλλες θα αποφασίζουν για την σχεδίαση των επιχειρήσεων , την διαχείριση κρίσεων, και θα δίνουν εντολή για δράση όπου το ΝΑΤΟ δεν είναι διατεθειμένος να το πράξει.

Οι ευρωβουλευτές αποφάσισαν να επιδιώξουν την από κοινού αγορά οπλικών συστημάτων , ευνοώντας την ευρωπαϊκή βιομηχανία για όλους τους τύπους των συστημάτων που απαιτούνται.

Το ψήφισμα κάλεσε επίσης το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο να υλοποιήσει τη δημιουργία της «κοινής αμυντικής πολιτικής της Ένωσης και την παροχή πρόσθετων οικονομικών πόρων διασφάλισης της εφαρμογής της».

Το όνειρο λοιπόν του Σόιμπλε και της Μέρκελ για πλήρη απεξάρτηση από τις ΗΠΑ έγινε πραγματικότητα. Πρόκειται για ένα «όνειρο» που υπήρχε από το 1945 και την πτώση του Βερολίνου από τους χιλιάδες σοβιετικούς στρατιώτες του Στρατάρχη Ζούκωφ.

Από τότε οι Γερμανοί ήθελαν να αναλάβουν ξανά στρατιωτικά τα ηνία της Ευρώπης. Επίσης σύμφωνα με ειδικούς καμία χώρα από εδώ και στο εξής δεν θα μπορεί να ασκεί ανεξάρτητη , «τρόπος του λέγειν», εθνική πολιτική, διότι σήμερα «γεννήθηκαν» οι ενωμένες πολιτείες της Ευρώπης με επικεφαλής την Γερμανία .





Σας καταθέτουμε και το άρθρο από το site της Ευρωβουλής για το συγκεκριμένο θέμα για να έχετε μια πιο σφαιρική άποψη. Μιλάει για κατάργηση των εθνικών στρατών κτλ 

Η τρομοκρατία, οι υβριδικές απειλές και η ανασφάλεια στον κυβερνοχώρο και στον τομέα της ενέργειας δεν αφήνουν άλλη επιλογή στις χώρες της ΕΕ πέρα από το να εντείνουν τη συνεργασία μεταξύ των εθνικών τους ενόπλων δυνάμεων, ανοίγοντας έτσι το δρόμο για τη δημιουργία μιας Ευρωπαϊκής Αμυντικής Ένωσης, υποστήριξαν οι ευρωβουλευτές με ψήφισμά τους την Τρίτη.

Μεταξύ των προτάσεων των ευρωβουλευτών περιλαμβάνεται ο στόχος του 2% του ΑΕΠ για τις αμυντικές δαπάνες, ο σχηματισμός πολυεθνικών δυνάμεων, η δημιουργία κεντρικών ευρωπαϊκών γραφείων για το σχεδιασμό και την έναρξη επιχειρήσεων διαχείρισης κρίσεων και η ανάληψη δράσης από την ΕΕ στις περιπτώσεις όπου το ΝΑΤΟ εμφανίζεται απρόθυμο να αναλάβει δράση.

«Η Ένωσή μας δεν είναι επαρκώς εξοπλισμένη για να αντιμετωπίσει τις πολυάριθμες προκλήσεις στον τομέα της άμυνας. Για σχεδόν 30 χρόνια τώρα, τα περισσότερα κράτη μέλη της μειώνουν τους αμυντικούς τους προϋπολογισμούς, κάτι που οδηγεί σε μικρότερης ισχύος ένοπλες δυνάμεις. Η συνεργασία μεταξύ των κρατών μελών είναι περιστασιακή και η Ευρώπη συνεχίζει να στηρίζεται σε μεγάλο βαθμό στις δυνατότητες του ΝΑΤΟ και την αλληλεγγύη των ΗΠΑ», δήλωσε ο εισηγητής Urmas Paet (ALDE, ΕΤ), στη συζήτηση της Δευτέρας.

Η κατάσταση της ασφάλειας εντός και εκτός Ευρώπης έχει επιδεινωθεί σημαντικά τα τελευταία χρόνια, λόγω των προκλήσεων που καμία χώρα δεν μπορεί να αντιμετωπίσει μόνη της, όπως η τρομοκρατία, οι απειλές και οι παραβιάσεις ασφαλείας στον κυβερνοχώρο και την ενέργεια, αναφέρει το σχέδιο ψηφίσματος για την Ευρωπαϊκή Αμυντική Ένωση το οποίο ενέκρινε το ΕΚ με 369 ψήφους υπέρ, 225 κατά και 70 αποχές.

«Για λόγους αλληλεγγύης και ανθεκτικότητας, η ΕΕ πρέπει να παραμείνει ενωμένη, αλλά και να δρα ενωμένη και συστηματικά», αναφέρει το κείμενο του ψηφίσματος.

Στενότερη συνεργασία μεταξύ των ευρωπαϊκών ενόπλων δυνάμεων


Οι ευρωβουλευτές τονίζουν ότι το τρέχον πλαίσιο ασφάλειας και οικονομικών συνθηκών επιβάλλει στενότερη συνεργασία μεταξύ των ευρωπαϊκών ενόπλων δυνάμεων. Τα φαινόμενα της αλληλεπικάλυψης, της πλεονάζουσας ικανότητας και των φραγμών στην προμήθεια αμυντικού εξοπλισμού οδηγούν σε απώλειες που υπολογίζονται σε 26,4 δισεκατομμύρια ευρώ ετησίως.


Οι ευρωβουλευτές καλούν τα κράτη μέλη να προχωρήσουν σε κοινή αγορά δυνάμεων και υλικού και σε κοινή χρήση μη θανατηφόρου υλικού, όπως είναι τα οχήματα και τα αεροσκάφη μεταφοράς, τα οχήματα και τα αεροσκάφη ανεφοδιασμού και άλλο υλικό υποστήριξης.


Προτείνουν την καθιέρωση ενός «Ευρωπαϊκού Εξαμήνου Άμυνας, στο πλαίσιο του οποίου κάθε κράτος μέλος θα συμβουλεύεται τους κύκλους σχεδιασμού και τα σχέδια προμηθειών των άλλων κρατών», καθώς και την ενίσχυση και διεύρυνση του ρόλου του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Άμυνας.


Το ψήφισμα ζητεί από το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο «να ηγηθεί της σταδιακής οριοθέτησης μιας κοινής αμυντικής πολιτικής της Ένωσης και να παράσχει επιπλέον οικονομικούς πόρους για την εξασφάλιση της υλοποίησής της».

Οι ευρωβουλευτές προτείνουν ακόμη τη σύσταση ενός επιχειρησιακού επιτελείου της ΕΕ για τον αποτελεσματικό σχεδιασμό, διοίκηση και έλεγχο των κοινών επιχειρήσεων και καλούν τα κράτη μέλη να επιδιώξουν τον στόχο του 2% του ΑΕΠ. Ζητούν τη δημιουργία μιας μόνιμης διαρθρωμένης συνεργασίας στο πλαίσιο της Ένωσης και ενθαρρύνουν τα κράτη μέλη να δημιουργήσουν πολυεθνικές δυνάμεις εντός του πλαισίου αυτού.

Ευρωπαϊκή στήριξη σε ερευνητικά προγράμματα στον τομέα της άμυνας

Το ΕΚ στηρίζει την προτεινόμενη επένδυση της ΕΕ σε ερευνητικά προγράμματα στον τομέα της άμυνας «τουλάχιστον 90 εκατομμυρίων ευρώ για τα επόμενα τρία έτη (2017-2020)» σημειώνοντας ότι το ευρωπαϊκό ερευνητικό πρόγραμμα στον τομέα της άμυνας θα χρειαστεί συνολικό προϋπολογισμό τουλάχιστον 500 εκατομμυρίων ευρώ ετησίως για την περίοδο αυτήν.

Συνέργεια στη συνεργασία με το ΝΑΤΟ

Το ΕΚ υπογραμμίζει την ανάγκη για συνεργασία μεταξύ της ΕΕ και του ΝΑΤΟ στον τομέα της ασφάλειας και της άμυνας στην Ανατολή και το Νότο, στην αντιμετώπιση των υβριδικών απειλών και των απειλών στον κυβερνοχώρο, στη βελτίωση της ασφάλειας στη θάλασσα, καθώς και στην εναρμόνιση και τον συντονισμό της ανάπτυξης αμυντικών ικανοτήτων. Η ΕΕ θα πρέπει ωστόσο να είναι έτοιμη να δράσει αυτόνομα στις περιπτώσεις που το ΝΑΤΟ δεν εμφανίζεται διατεθειμένο να αναλάβει πρωτοβουλία, επισημαίνουν οι ευρωβουλευτές.


Οι ευρωβουλευτές θα υιοθετήσουν την Τετάρτη ένα ξεχωριστό ψήφισμα για την Κοινή Πολιτική Ασφάλειας και Άμυνας. Το εν λόγω σχέδιο ψηφίσματος υποστηρίζει τη ριζική αναθεώρηση της Κοινής Πολιτικής Ασφάλειας και Άμυνας και τη δημιουργία επιχείρησης στο Ιράκ που θα εστιάζεται στην εκπαίδευση προκειμένου να δοθεί στήριξη στα κράτη μέλη που συμμετέχουν στον συνασπισμό κατά του Ισλαμικού Κράτους.
Αναφ. : 20161117IPR51547

Πηγή www.express.co.uk

https://diulistirio.blogspot.gr
Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Ο Κώστας Ζουράρις Ζητά Αρχαία Ελληνικά Σε Γυμνάσια Και Λύκεια!



Σε μία από τις πρώτες του συνεντεύξεις στο ραδιόφωνο της Θεσσαλονίκης NORTH 98, χωρίς ακόμη να έχουν υπογραφεί οι αρμοδιότητες του στο ΦΕΚ, o Κώστας Ζουράρις δήλωσε ότι η διδασκαλία της γλώσσας αποτελεί πρωταρχικό μέλημά του και για αυτό ασχολείται με την ανασύσταση των βιβλίων του δημοτικού και του γυμνασίου της διδασκαλίας της ελληνικής γλώσσας.

«Έχω ζητήσει από τους δασκάλους και τους καθηγητές να μου στείλουν τι δεν πήγε καλά στην προηγούμενη εκπαιδευτική μεταρρύθμιση» δήλωσε, απευθυνόμενος για πρώτη φορά στους καθ ύλην αρμοδίους για τη διδασκαλία της Γλώσσας στο σχολείο, τους εκπαιδευτικούς.

Ένθερμος λάτρης της αρχαίας ελληνικής, ο Κώστας Ζουράρις όταν ρωτήθηκε για τη διδασκαλία των αρχαίων ελληνικών, απάντησε πως η διδασκαλία της αρχαίας γλώσσας από τα νήπια και τα δημοτικά για την ώρα είναι δύσκολη. Παρόλα αυτά δήλωσε ότι στρέφεται προς την πρόταση του καθηγητή κ. Καζάζη. Σύμφωνα με αυτή προβλέπεται η δημιουργία τμημάτων ενισχυτικής διδασκαλίας αρχαίων ελληνικών στην Α’ και Β’ Λυκείου σε εθελοντική βάση με στόχο τη δημιουργία μιας βάσης 100.000 ανθρώπων που σε μερικά χρόνια θα μιλάνε και θα γράφουν την αρχαία ελληνική ως ζωντανή γλώσσα.

Το συγκεκριμένο μάθημα ξεκαθάρισε ωστόσο πως δεν θα περιλαμβάνεται στην ύλη της υπόλοιπης διδακτικής διαδικασίας και θα αποτελεί αποκλειστικά εθελοντική επιλογή των ενδιαφερόμενων μαθητών.

Πηγή filologika.gr

https://diulistirio.blogspot.gr
Διαβάστε περισσότερα.... »
....

“Εμείς είμαστε ο Στρατός σας”! Βίντεο “ποίημα” του ΓΕΣ “φάρμακο” κατά της μιζέριας


Οι άνθρωποι του Στρατού μας συστήνονται! Σ΄ ένα εξαιρετικό βίντεο του ΓΕΣ που δημιούργησαν οι “καλλιτέχνες” της Κινηματογραφίας Στρατού, για πρώτη φορά στελέχη του Στρατού Ξηράς μας παρουσιάζονται μ΄ ένα όπλο που το ΄χουμε όλοι μας ανάγκη: ένα χαμόγελο αισιοδοξίας που νικά τον χειρότερο εχθρό της καθημερινότητάς μας. Τη μιζέρια…

Νέοι και νέες του Στρατού μιλούν μπροστά στην κάμερα και λένε με απλά λόγια, γιατί επέλεξαν να υπηρετήσουν τη πατρίδα και τι αυτή η υπηρεσία τους προσφέρει. ‘Ολα αυτά με αισιοδοξία και κέφι. Νέες και νέοι που δεν είναι έτοιμοι να νικήσουν μόνο τον εχθρό, αλλά έχουν νικήσει ήδη την απαισιοδοξία. Δεν πληρώνονται καλά, δεν έχουν ανέσεις στη ζωή τους και πολύ συχνά αισθάνονται ότι η Πολιτεία τους έχει στη γωνία. Αλλά παρόλα αυτά αισθάνονται ικανοποιημένοι που κάνουν αυτό που τους αρέσει. Μέσα απ΄αυτό προσφέρουν σ΄ όλους μας και είναι αυτό το συναίσθημα που προκαλεί το αυθόρμητο χαμόγελο που θα δείτε στο βίντεο του ΓΕΣ.

Εξαιρετική ιδέα από τον Α/ΓΕΣ και το επικοινωνιακό του επιτελείο υπό τον Συνταγματάρχη Νίκο Φανιό, να προβάλλει αυτούς τους ανθρώπους. Το ανθρώπινο δυναμικό είναι το καλύτερο όπλο που διαθέτουμε. Χρειάζεται να το επαναλαμβάνουμε συνέχεια, μήπως και το καταλάβουν όσοι επιμένουν με τις πράξεις τους να το απαξιώνουν.



Πηγή www.militaire.gr

https://diulistirio.blogspot.gr
Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Αριθμοί και καθρεφτάκια..

     Πρωτογενή πλεονάσματα λέει από του χρόνου,
..και ανάπτυξη και κοινωνικά μερίσματα και πίτσες μπλέ.
Πρόκειται για την οικονομία των αριθμών, η οποία καμία σχέση έχει με την πραγματική ζωή των
ανθρώπων.

Ας πάρουμε για παράδειγμα την ανεργία, κι ας υποθέσουμε πως οι άνεργοι σήμερα είναι 1.800.000 πολίτες.
Ας υποθέσουμε πάλι ότι με διάφορα τερτίπια, με κάποιο μαγικό τρόπο απορροφώνται οι 800.000 σαν ημιαπασχολούμενοι, υποαπασχολούμενοι, σαν συμβασιούχοι κάποιου χρόνου, με "ευέλικτη" εργασία, και πάει λέγοντας.
Όλοι αυτοί βέβαια θα απασχοληθούν στην αγορά εργασίας με τους κατώτατους δυνατούς μισθούς των 580 ευρώ, και τους "υποκατώτατους" (γ@μώ τη γλώσσα σας απατεώνες) των 300 και 400 ευρώ.
Και λοιπόν τί θάχει γίνει;
Οι αριθμοί θα δείχνουν μείωση της ανεργίας κατά κάποιες ποσοστιαίες μονάδες, ενώ θα υπάρχουν οι ίδιοι φτωχοί, που τώρα θα είναι "εργαζόμενοι", και οι οποίοι αφού απ' τα έσοδά τους αφαιρεθούν οι φόροι (αφού πιά θα φορολογούνται από το πρώτο ευρώ), και τα έξοδα μετακίνησης,
..θα ζουν το ίδιο φτωχικά με πριν, με τα ίδια προβλήματα, τις ίδιες ανασφάλειες και τα ίδια αδιέξοδα.

Για να ευημερήσουν ξανά οι άνθρωποι και όχι οι αριθμοί, θα έπρεπε να μπορούσαν να ξανανοίξουν τουλάχιστον οι μισές από τις 250.000 μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις που έκλεισαν στα επτά κατοχικά χρόνια της προδοσίας,
..και θα έπρεπε να προσελκυστούν άλλες τόσες νέες επενδύσεις.
Αλλά σε ποιά νεκρή αγορά να απευθυνθούν; Και με ποιό σταθερό και λογικό φορολογικό σύστημα να υπολογίζουν τα κέρδη και να εμπιστευτούν τις επαναεπενδύσεις τους;
Μόνο έτσι θα άνοιγαν πραγματικές θέσεις εργασίες με πραγματικούς μισθούς,
..που θα μπορούσαν να δώσουν ασφάλιστρα στα ασφαλιστικά ταμεία, που κι αυτά με τη σειρά τους θα έδιναν κανονικές και όχι εικονικές συντάξεις στους δικαιούχους,
..και οι οποίοι τέλος μαζί με τους κανονικά αμοιβόμενους εργαζόμενους θα ξανατόνωναν την αγορά,
..δίνοντας κίνητρα για νέες επιχειρήσεις, νέες θέσεις εργασίας κλπ, κλπ.

Γίνονται όλα αυτά;
Όχι! Δεν γίνονται.
Σε μιά πλήρως κατεστραμμένη οικονομία με που το μόνο που ανακυκλώνεται να είναι το χρήμα των δημοσίων υπαλλήλων, (που κι αυτό όμως μειώνεται σε κάθε ανακύκλωση, αφού κάτι το ΦΠΑ, κάτι οι προμήθειες των τραπεζών φροντίζουν να το λιγοστεύουν),
..είναι αδύνατον να ξαναχτίσεις μία υγιή πραγματική οικονομία.
Ή θα πρέπει να μπορείς να παράγεις ως κράτος, να "κόβεις" συνεχώς χρήμα και να το μοιράζεις, πράγμα που μόνο κάποιες ΗΠΑ με βαριά βιομηχανική υποδομή τολμούν να το κάνουν,
..ή θα πρέπει να καταφύγεις σε συνεχή και ατελέσφορο δανεισμό, με τα γνωστά αποτελέσματα.

Όλα τα άλλα περί "ανάπτυξης" και πρωτογενών πλεονασμάτων πρόκειται για καθρεφτάκια στους ιθαγενείς,
..καθρεφτάκια φτιαγμένα απ' το αίμα και τις σάρκες τους,
..αφού είναι προϊόντα της βίαιης φτωχοποίησής τους,
..που τόσο πρόθυμα οι απατεώνες που μας κυβερνούν θέλουν να επιστρέψουν, κάποια ψίχουλα σαν "κοινωνικο μέρισμα".

Αυτή είναι η πραγματική κατάστασή μας,
..και όποιος δεν την βλέπει ή είναι αληθινά ηλίθιος,
..ή κομματόσκυλο.
Ανεξαρτήτως χρώματος!..

Αναρτήθηκε από Κώστας Μαντατοφόρος
Διαβάστε περισσότερα.... »
....

ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΣ ΕΛΛΗΝΑΣ! Τρίτος στον κόσμο ο 15 χρονος Ιωάννου απέναντι σε μεγαθήρια



ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Μεγάλη επιτυχία του Ελληνικού Ταεκβοντό στη πρεμιέρα του Παγκοσμίου πρωταθλήματος Εφήβων Νεανίδων που διεξάγεται στο Μπέρναμπι του Καναδά.

Μετά την κατάκτηση των 9 μεταλλίων, που πέτυχε η Εθνική μας Ομάδα στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα U21, που διεξήχθη στο Γκρόζνι της Ρωσίας, o νεαρός Γιώργος Ιωάννου του ΑΣ Άτλαντα Περιστερίου, άνοιξε την αυλαία κατακτώντας το χάλκινο μετάλλιο στη κατηγορία – 48 κιλών του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος. Ο 15χρονος (9/7/2001) σημείωσε συνολικά 3 νίκες με θαυμάσιες εμφανίσεις σε όλους τους αγώνες του.

Είναι μια θαυμάσια αρχή για την ελληνική ομάδα στην διοργάνωση που αναμφίβολα προσφέρει αυτοπεποίθηση και αισιοδοξία στους συναθλητές του για την συνέχεια του πρωταθλήματος. Η Ελλάδα μετέχει με 10 αθλητές και 10 αθλήτριες συνολικά.

ΕΚ ΤΗΣ ΕΛ.Ο.Τ.

https://diulistirio.blogspot.gr
Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Στις 24 Φεβρουαρίου ξεκινά η δίκη για τις μίζες της Siemens



Της Άννας Κανδύλη

Στις 24 Φεβρουαρίου του 2017 θα αρχίσει η δίκη για τις μίζες της Siemens, μετά την επ’ αόριστον αναβολή της το περασμένο καλοκαίρι λόγω του ότι δεν είχε μεταφραστεί το βούλευμα στην μητρική γλώσσα των αλλοδαπών κατηγορουμένων.

Το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων είχε κάνει δεκτές τότε τις ενστάσεις τους.

Με τις παραγραφές επιμέρους αδικημάτων δωροδοκίας να είναι "προ των πυλών", το άνω των 4000 λέξεων βούλευμα μεταφράστηκε στα γερμανικά και τα γαλλικά και η δίκη προσδιορίστηκε να αρχίσει ξανά από την αρχή.

Στον εδώλιο του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων θα καθίσουν 64 κατηγορούμενοι για ξέπλυμα μαύρου χρήματος και δωροδοκία από τα μαύρα ταμεία της γερμανικής εταιρείας, προκειμένου να υπογράφει η σύμβαση 8002 για τα ψηφιακά του ΟΤΕ.

Πηγή www.enikos.gr

https://diulistirio.blogspot.gr
Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Η Λαγκάρντ δεν πάει στο Βερολίνο για το ζήτημα του χρέους



Νέα Υόρκη, του Θανάση Κ. Τσίτσα

Το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο δεν διέψευσε το δημοσίευμα της γερμανικής εφημερίδας Süddeutsche Zeitung περί συνεδρίασης του Washington Group την ερχόμενη Παρασκευή στο Βερολίνο με αντικείμενο το ελληνικό χρέος, αλλά φρόντισε να σημειώσει σ’ αυτή τη φάση την απουσία της Κριστίν Λαγκάρντ.

Σε σχετική ερώτηση του Real.gr, αν επιβεβαιώνει το δημοσίευμα της γερμανικής εφημερίδας, ότι δηλαδή οι υπουργοί Οικονομικών της Γερμανίας, της Γαλλίας, της Ιταλίας, της Ισπανίας και της Ολλανδίας, ο εκπρόσωπος της ΕΚΤ Μ. Κερέ και του ESM Κλ. Ρέγκλινγκ, θα συναντηθούν στο Βερολίνο την Παρασκευή με αξιωματούχους του ΔΝΤ και της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας για να συζητήσουν σχετικά με την κρίση κρατικού χρέους της Ελλάδας, ο εκπρόσωπος του Ταμείου απάντησε: «Το μόνο πράγμα που είμαστε σε θέση να επιβεβαιώσουμε είναι ότι η γενική διευθύντρια (Κριστίν Λαγκάρντ) δεν θα βρίσκεται στο Βερολίνο εκείνη την ημερομηνία».

Το αποτέλεσμα της συνεδρίασης του Washigton Group αναμένεται με ιδιαίτερο ενδιαφέρον γιατί η κόντρα μεταξύ του ΔΝΤ και της Ευρώπης, όσον αφορά τη μεσοπρόθεσμη βιωσιμότητα του χρέους, παραμένει.

Το ΔΝΤ επιμένει στην θέση του για μικρότερα πρωτογενή πλεονάσματα μετά το 2018 ή για περισσότερα μέτρα όσον αφορά τη διασφάλιση της βιωσιμότητας του ελληνικού χρέους.

Οι Ευρωπαίοι εταίροι προσπαθούν να βρουν μία συμβιβαστική λύση που αφενός να επιτρέπει στο ΔΝΤ να μην παραβιάζει το καταστατικό του και να εκπληρεί τους όρους που έχει θέσει και αφετέρου να ικανοποιεί την απαίτηση της Γερμανίας και της Ολλανδίας για αναβολή της συζήτησης για την οριστική διευθέτηση του ελληνικού χρέους μετά το 2018.

Η λύση που επεξεργάζεται στο παρασκήνιο -και ενδεχομένως παρουσιαστεί στο Washington Group- περιλαμβάνει ένα πακέτο εφαρμογής βραχυπρόθεσμων μέτρων που αποφασίστηκε στο πλαίσιο της συμφωνίας του Μαΐου και δέσμευση έναντι του ΔΝΤ για τις γενικές κατευθύνσεις των μεσοπρόθεσμων και μακροπρόθεσμων μέτρων.

Απώτερος στόχος είναι να αποδεχτεί το ΔΝΤ αυτή τη γενική δέσμευση και να οριστικοποιήσει την απόφασή του για επιστροφή στο ελληνικό πρόγραμμα με χρηματοδότηση.

Το σενάριο της μη συμμετοχής του ΔΝΤ με χρηματοδότηση παραμένει πολύ πιθανό - δεδομένων των όρων που έχει θέσει η Κριστίν Λαγκάρντ και της διαφωνίας που έχει εκφράσει ο επικεφαλής του Ευρωπαϊκού Τμήματος του ΔΤΝ, Πολ Τόμσεν.

Ως εναλλακτικό σενάριο είναι πιθανόν η συμμετοχή του ΔΝΤ με ένα μικρό δάνειο ή να αποδεχθεί το Ταμείο τελικά έναν ενισχυμένο συμβουλευτικό ρόλο, κάτι που συμφωνήθηκε και στην περίπτωση της Ισπανίας.

Πηγή: real.gr

https://diulistirio.blogspot.gr
Διαβάστε περισσότερα.... »
....

VIDEO - Εντι Ράμα υπέρ διαπραγμάτευσης «πακέτου»



Διαπραγμάτευση «πακέτο» για όλα τα διμερή θέματα μεταξύ Αθηνών και Τιράνων, από την ΑΟΖ και την εμπόλεμο μέχρι ακόμη και τη δημιουργία στρατιωτικών νεκροταφείων για τους Ελληνες πεσόντες το 1940, ζητεί ο πρωθυπουργός της Αλβανίας Εντι Ράμα, μέσα από τη συνέντευξη την οποία παραχώρησε στις «Ιστορίες» του ΣΚΑΪ και τον Αλέξη Παπαχελά. Ο κ. Ράμα επιμένει στην ιστορική ανακρίβεια περί διάσωσης του Παρθενώνα από «Αλβανό» αρχιεπίσκοπο Αθηνών τον 17ο αιώνα, ενώ αρνείται ότι η Αλβανία ακολουθεί αλυτρωτική πολιτική. Πρακτικά περιγράφει το «τσάμικο» ως ζήτημα «ανθρωπίνων δικαιωμάτων», εν συνεχεία ζητεί «άρση της εμπολέμου». Επίσης, αρνείται τουρκική παρέμβαση για ακύρωση της συμφωνίας οριοθέτησης ΑΟΖ μεταξύ Αλβανίας και Ελλάδας, τονίζοντας, ωστόσο, ότι ο ίδιος είναι καλός φίλος με τον Ταγίπ Ερντογάν, ενώ η χώρα του έχει «στρατηγική σχέση» με την Τουρκία. Ο κ. Ράμα επισημαίνει ότι η κατεδάφιση σπιτιών ομογενών στη Χειμάρρα είναι απλώς ένα κομμάτι της γενικότερης αστικής ανάπλασης που γίνεται στη συγκεκριμένη πόλη αλλά και στην υπόλοιπη Αλβανία.

– Περί ανάρτησης για «Αλβανό» αρχιεπίσκοπο που «έσωσε» τον Παρθενώνα.

– Το γεγονός ότι Αλβανοί έχουν συνεισφέρει στο καλό της Ελλάδας και στην ελληνική κοινωνία και το γεγονός ότι πολλοί άνθρωποι μιλούσαν αλβανικά εκείνη την περίοδο δεν σημαίνει ότι η Αθήνα ήταν αλβανική πόλη.
Δεν υπήρχε πρόθεση να προσβάλλω. Αντιθέτως. Είναι ένα όμορφο ιστορικό γεγονός ότι ένας Αλβανός βρέθηκε στο σωστό μέρος, τη σωστή στιγμή, ήταν ο κατάλληλος άνθρωπος για να κάνει αυτή τη διαπραγμάτευση εκείνη την περίοδο και να αποφευχθεί ο βομβαρδισμός της Ακρόπολης. Επομένως, θα μπορούσε πολύ εύκολα να είναι Ελληνας, θα μπορούσε να είναι Κινέζος, αλλά συνέβη να είναι Αλβανός.

– Περί «Μεγάλης Αλβανίας» και αλυτρωτισμού.

– «Μεγάλη Αλβανία» ή «Φυσική Αλβανία» ή οποιαδήποτε άλλη Αλβανία σε όρους μεγέθους ή γεωγραφίας, ή οτιδήποτε άλλο δεν είναι όροι που έχουν προκύψει από εμάς. Η ιδέα της «Φυσικής Αλβανίας» προκύπτει από κάποιους που τη φοβούνται ή που την έχουν δημιουργήσει διότι έχουν συγκεκριμένη ατζέντα. Είναι σαν σήμερα να κατηγορείς τους Ελληνες για τη «Μεγάλη Ιδέα», που ήταν μια ιδέα που αφορούσε μια συγκεκριμένη περίοδο και δεν έχει τίποτε να κάνει με το σήμερα. Οπότε, η Φυσική Αλβανία, εάν μπορώ να το πω, είναι η ευρωπαϊκή Αλβανία, που πρέπει να είναι κομμάτι της ευρωπαϊκής οικογένειας. Και ναι, έχουμε πολύ ενδιαφέρουσα ιστορία διότι είμαστε ένα έθνος με δύο κράτη. Εχουμε την Αλβανία και το Κόσοβο, έχουμε τους Αλβανούς που ζουν νοτίως της Σερβίας, που ζουν στη «Μακεδονία», που ζουν στο Μαυροβούνιο. Ε, και; Δεν υπάρχει κάποιο σχέδιο, κάποιο αναμενόμενο, σοβαρό σχέδιο να μαζέψουμε όλα τα κομμάτια σε μια «Φυσική» ή «Μεγάλη» Αλβανία. Ναι, μπορούμε όλοι να είμαστε κομμάτι μιας Μεγάλης Ευρώπης, που θα ήταν πολύ καλό να μας συμπεριλάβει όλους ως πολίτες, όπου τα σύνορα δεν θα έχουν πια σημασία, στη λογική της επικοινωνίας, των ανταλλαγών και της έννοιας του να ζούμε μαζί κάτω από τον ίδιο ευρωπαϊκό χώρο.

– Περί «Τσάμηδων».

– Δεν νομίζω ότι είναι αλυτρωτικό να λες στους ανθρώπους, να λες στα παιδιά μας πού έμεναν οι Αλβανοί και δεν νομίζω ότι είναι αλυτρωτικό να λες στους ανθρώπους ότι υπήρχε μια περιοχή που λεγόταν Τσαμουριά, όπου έμεναν Αλβανοί, όπου δυστυχώς –κι αυτό δεν είναι το τι λέμε στα παιδιά μας, είναι αυτό που βλέπουμε– οι άνθρωποι δεν μπορούν ούτε να επισκεφθούν. Μπορείτε να το φανταστείτε; Οι άνθρωποι δεν μπορούν ούτε να οδηγήσουν και να ταξιδέψουν εκεί που ήταν τα σπίτια τους, όπου ζούσαν οι οικογένειές τους, για ποιο λόγο; Δεν έχουμε καμία βλέψη, κανείς δεν μπορεί να έχει τέτοιες βλέψεις σαν την αλλαγή συνόρων, στρατηγική δηλαδή να πάρει ένα κομμάτι της Ελλάδας, ή ένα κομμάτι της Σερβίας, ή ένα κομμάτι της «Μακεδονίας» (σ.σ.: ΠΓΔΜ) για να φτιάξει τη «Φυσική Αλβανία».

Το καταλαβαίνω κατά κάποιον τρόπο, αλλά δεν θέλω να δεχτώ αυτήν την παράνοια του να τρελαίνεστε όταν ακούτε τη λέξη «Τσάμης» ή «Τσαμουριά». Τι σημαίνει αυτό; Αυτή ήταν μια περιοχή όπου ζούσαν οι συμπατριώτες μας.

– Περί εμπολέμου.

– Γνωρίζουν οι Ελληνες ότι είμαστε σε «κατάσταση πολέμου», υπάρχει ένα βασιλικό διάταγμα που είναι σε ισχύ; Και είπα αυτό στους φίλους μου στην Ελλάδα. Το είπα στον Παπανδρέου, το είπα στον Σαμαρά, το είπα στον Αλέξη Τσίπρα –παρεμπιπτόντως άνθρωποι τους οποίους σέβομαι. Ο Παπανδρέου ένας άνδρας μεγάλων προθέσεων, ο Σαμαράς ένας άνδρας μεγάλων αποφάσεων, ο Τσίπρας ένας άνδρας με μεγάλο πάθος και τους είπα: «Ακούστε. Γιατί δεν το ξεφορτωνόμαστε αυτό; “Εμπόλεμος”, νόμος σε ισχύ. Και έτσι μπορούμε να πούμε σε εκείνους τους ανθρώπους ότι όλα πια είναι οκ. Διότι η ισχύς αυτού του νόμου χρησιμοποιείται ως κώλυμα για εκείνους, ώστε να μην μπορούν να τα διεκδικήσουν δικαστικά».

Ζούμε σε ένα τέλειο βαλκανικό παράδοξο. Εχουμε ένα Σύμφωνο Φιλίας με την Ελλάδα και την ίδια ώρα ζούμε σε «κατάσταση πολέμου». Οι φίλοι μας λένε τι σημαίνει αυτό; Δεν είναι τίποτα. Παρεμπιπτόντως, αν δεν είναι τίποτα, γιατί δεν το ακυρώνουμε; Δεν βγάζει νόημα.

– Περί ΑΟΖ και παρέμβασης Τουρκίας.

– Οταν έγινε αυτή η Συμφωνία, μάθαμε από κάποια άτομα έξω από τις Υπηρεσίες ότι υπήρχαν προβλήματα. Κι όπως ήταν φυσικό, εκείνη τη στιγμή κάποιοι σκέφτηκαν «ωραία, ας επενδύσουμε πολιτικά σε αυτό». Κι ας το μετατρέψουμε σε μεγάλο πολιτικό θέμα απέναντι στην κυβέρνηση. Είναι πολύ εύκολο, όπως ξέρετε, είναι πάντα εύκολο να παίξεις με το εθνικιστικό συναίσθημα και να κερδίσεις πόντους. Είναι όμως το πιο επιβλαβές που μπορεί να κάνεις στη χώρα σου. Οπότε, είπα «όχι». «Οχι». Είπα να το αφήσουμε στα χέρια των δικαστών, των ειδικών κι ας πάμε μέσω σωστών διαδικασιών. Παρεμπιπτόντως, τη μόνη απόφαση που θυμάμαι να βγάζει το Συνταγματικό Δικαστήριο με ομοφωνία 9 - 0 ήταν αυτή.

Σας διαβεβαιώ ότι δεν συμβαίνει τίποτε τέτοιο (σ.σ.: παρέμβαση Τουρκίας για ακύρωση συμφωνίας ΑΟΖ Ελλάδας - Αλβανίας). Δεν είναι άλλωστε μυστικό ότι έχουμε φτιάξει μια στρατηγική συνεργασία με την Τουρκία, δεν είναι μυστικό ότι είμαι καλός φίλος με τον πρόεδρο, δεν είναι μυστικό ότι έχουμε πολύ καλές σχέσεις, αλλά όλα αυτά που αναφέρατε, συνέβησαν σε μια περίοδο που εμείς ήμασταν στην αντιπολίτευση, δεν είχαμε καμία επαφή, με κανέναν, από την τουρκική πλευρά. Απολύτως καμία επαφή, κι αυτό αποδεικνύεται εύκολα. Πρώτη φορά συνάντησα τον πρωθυπουργό Ερντογάν μερικούς μήνες πριν εκλεγώ. Πρώτη φορά. Και πρέπει να σας πω, ότι ποτέ δεν είχαμε αυτή την κουβέντα.

– Περί τα γεγονότα στη Χειμάρρα.

– Εγώ και η κυβέρνησή μου έχουμε ξεκινήσει ένα μεγάλο πρόγραμμα που λέγεται «αστική αναγέννηση», που είναι ένα μεγάλης κλίμακας πρόγραμμα ανανέωσης των πόλεών μας. Λόγω αυτού του προγράμματος, έχουμε κατεδαφίσει, τα τελευταία χρόνια, 9.150 κτίρια σε ολόκληρη τη χώρα. Τα περισσότερα ήταν παράνομα, κάποια ήταν ημι-νόμιμα, και στις περιπτώσεις που ήταν νόμιμα προχωρήσαμε σε διαδικασίες απαλλοτρίωσης βάσει του αλβανικού νόμου. Στη Χειμάρρα έγινε ακριβώς το ίδιο πράγμα, εφαρμόστηκε το ίδιο πρόγραμμα. Ο δήμαρχος θέλει να ανανεώσει τον δημόσιο χώρο. Αφού τελείωσε με την προκυμαία, τώρα το δεύτερο μεγάλο σχέδιο αφορά αυτά τα 18 κτίρια. Δώδεκα από αυτά ήταν παράνομα, έξι από αυτά νόμιμα. Για τα έξι από αυτά, εφαρμόζονται οι προβλεπόμενες διαδικασίες απαλλοτρίωσης. Κι όταν μιλάμε για κτίρια, πρέπει να καταλάβετε ότι μιλάμε για περίπτερα, πλυντήρια αυτοκινήτων, ένα ή δύο νόμιμα πανδοχεία, εάν δεν κάνω λάθος, ένα σπίτι και κάποια παλιά κτίρια, που είναι σχεδόν γκρεμισμένα. Εάν λοιπόν σε αυτή την περίπτωση οι διαδικασίες δεν είναι οι ίδιες που ακολουθήθηκαν σε ολόκληρη τη χώρα, για τα 9.150 κτίρια, που έχουν γκρεμιστεί, τότε σας οφείλω μια μεγάλη συγγνώμη.

– Περί νεκροταφείων Ελλήνων στρατιωτών του 1940.

– Αυτό που κάναμε από την πρώτη μέρα, ήταν να ζητήσουμε από τους Ελληνες φίλους μας να κάτσουν κάτω με ένα πλάνο και να συζητήσουμε όλα τα ζητήματα, τα ναυτικά μίλια, τα θαλάσσια σύνορα, την κατάσταση πολέμου, αυτό το θέμα της ταφής των Ελλήνων στρατιωτών, τοπωνύμια και πολλά άλλα μικρά πράγματα που πρέπει να ξεκαθαρίσουν ως μια ατζέντα του μέλλοντος, σε συνδυασμό με τους πυλώνες μιας ακόμη ισχυρότερης στρατηγικής συνεργασίας, που πρέπει να κάνουμε μαζί. Για αυτό αγωνιζόμαστε, αυτό ψάχνουμε, διότι θεωρούμε ότι πρέπει να λυθεί ως ένα πακέτο κι έχουμε λάβει πολύ θετικές απαντήσεις από την ελληνική πλευρά από την εποχή της κυβέρνησης Σαμαρά κι έπειτα, οπότε το δουλεύουμε.

– Περί ευρωπαϊκής προοπτικής της Αλβανίας και πιθανότητας ελληνικού βέτο.

– Είναι το συμφέρον μας, όπως είναι συμφέρον για την Ελλάδα να στηρίξει την ένταξη της Αλβανίας στην Ευρωπαϊκή Ενωση. Προφανώς, αυτό είναι καλό για εμάς. Η Ελλάδα έχει υπάρξει ένας πολύ πιστός φίλος, όλα αυτά τα χρόνια έχει υποστηρίξει την ενταξιακή μας πορεία χωρίς όρους και το έχει κάνει εξυπηρετώντας τα συμφέροντά της και πρέπει να συνεχίσει να το κάνει.

Δεν νομίζω ότι είναι λογικό να το σκεφτούν, βέτο για ποιο λόγο; Για ποιο λόγο; Το βρίσκω απίθανο, και σας είπα, βέτο για τα παράνομα κτίρια; Βέτο επειδή μιλάμε σταθερά για την ανάγκη να λύσουμε όλα μας τα προβλήματα; Είναι κοινό μας συμφέρον, οπότε για ποιο λόγο το βέτο;

Τηλεφωνική επικοινωνία με Αλ. Τσίπρα

Την αυξανόμενη εθνικιστική ρητορική αλλά και πρόσφατες ενέργειες της αλβανικής πλευράς υπέδειξε ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, ως παράγοντες υπονόμευσης της εμπέδωσης κλίματος εμπιστοσύνης ανάμεσα στις δύο πλευρές, που είναι αναγκαία προϋπόθεση για την πρόοδο των διμερών σχέσεων. Οι σχετικές επισημάνσεις του πρωθυπουργού έγιναν σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχε με τον Αλβανό ομόλογό του, Εντι Ράμα, χθες, κατόπιν αιτήματος του τελευταίου. Σύμφωνα με τους συνεργάτες του κ. Τσίπρα, και από τις δύο πλευρές επισημάνθηκε η σημασία ενίσχυσης των διμερών σχέσεων προς όφελος των δύο λαών αλλά και της ευρύτερης περιοχής. Το κλίμα ανάμεσα σε Ελλάδα και Αλβανία έχει διαταραχθεί εξαιτίας των δηλώσεων με τις οποίες το τελευταίο διάστημα εγείρονται αλυτρωτικά ζητήματα, αλλά και εξαιτίας συγκεκριμένων ενεργειών που θίγουν τα δικαιώματα της Ελληνικής Εθνικής Μειονότητας στη γείτονα. Ο κ. Τσίπρας υπογράμμισε στο πλαίσιο αυτό ότι η προστασία των δικαιωμάτων της ελληνικής μειονότητας στην Αλβανία συνιστά κορυφαίο ζήτημα στις σχέσεις των δύο χωρών, ενώ φρόντισε να υπενθυμίσει ότι αποτελεί βασική προϋπόθεση για την πρόοδο της ευρωπαϊκής πορείας της Αλβανίας.



Πηγή www.kathimerini.gr

https://diulistirio.blogspot.gr/
Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Σόιμπλε προς Κομισιόν: Μην επικρίνετε τη Γερμανία


Το κάλεσμα της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για μέτρα δημοσιονομικής στήριξης δεν θα πρέπει να έχει στόχο τη Γερμανία, δήλωσε σήμερα ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, υποστηρίζοντας ότι η μεγαλύτερη ευρωπαϊκή οικονομία έχει αυξήσει τις επενδύσεις περισσότερο από το μέσο όρο της ευρωζώνης την τελευταία δεκαετία.

Η Κομισιόν κάλεσε την περασμένη εβδομάδα τη Γερμανία και άλλες χώρες της ευρωζώνης να υιοθετήσουν μια περισσότερο αναπτυξιακή δημοσιονομική πολιτική τον επόμενο χρόνο, μια έκκληση που στόχο έχει να αντιμετωπίσει την άνοδο των λαϊκιστικών κομμάτων στην Ευρώπη.

Μια τέτοια κίνηση θα αποτελέσει μια σημαντική μεταστροφή στην πολιτική της ΕΕ, η οποία έχει επικεντρωθεί στη δημοσιονομική πειθαρχία και τη λιτότητα κατά το μεγαλύτερο μέρος της ύπαρξης της ευρωζώνης. Τα λαϊκιστικά κόμματα έχουν τραφεί από την δυσαρέσκεια που έχει προκύψει. Για παράδειγμα, οι συντηρητικοί της καγκελαρίου Άγγελα Μερκελ θα δώσουν την μάχη για τις εκλογές του επόμενου Σεπτεμβρίου σε ένα κατακερματισμένο πολιτικό σκηνικό, στο οποίο το ακροδεξιό κόμμα Εναλλακτική για τη Γερμανία (AfD) είναι πιθανόν να μπει στην ομοσπονδιακή βουλή για πρώτη φορά.

«Πιστεύω ότι οι συστάσεις της Ευρωπαϊκής Επιτροπής απευθύνονται στη λάθος χώρα», δήλωσε ο Σόιμπλε στην κάτω βουλή του γερμανικού κοινοβουλίου, την Bundestag, προσθέτοντας ότι οι επενδύσεις στη Γερμανία αυξήθηκαν κατά 3,9% κατ’ έτος από το 2005 έως το 2015, συγκριτικά με αύξηση 0,7% στην ευρωζώνη.

Ο Σόιμπλε δήλωσε ότι η κυβέρνηση κατάφερε να αυξήσει τις δαπάνες χάρη στο χαμηλό κόστος δανεισμού και τα αυξημένα φορολογικά έσοδα.

Ωστόσο, τα φορολογικά έσοδα θα επιβραδυνθούν τα επόμενα χρόνια και τα επιτόκια δεν θα μειωθούν περαιτέρω, δίνοντας στη Γερμανία μικρότερο περιθώριο για δημοσιονομικούς ελιγμούς, προειδοποίησε ο Σόιμπλε.

Ο υπουργός Οικονομικών κάλεσε όλα τα πολιτικά κόμματα να είναι όσο τον δυνατόν πιο ειλικρινή και ρεαλιστικά για τις δημοσιονομικές δυνατότητες της Γερμανίας στην επικείμενη προεκλογική εκστρατεία.

«Με όσο το δυνατόν καλύτερο τρόπο το διαχειριστούμε αυτό, τόσο λιγότερο περιθώριο θα αφήσουμε για αυτούς που θέλουν να αποδυναμώσουν τη δημοκρατία με δημαγωγία και λαϊκιστική ρητορική», δήλωσε ο Σόιμπλε. «Η ρεαλιστική ειλικρίνεια είναι η καλύτερη προϋπόθεση για να προστατευθεί η ελευθερία, το κράτος δικαίου και η δημοκρατία...στο μέλλον».

Πηγή news247.gr

https://diulistirio.blogspot.gr
Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Ρέντσι σε Σόιμπλε: Ώρα να ελέγξουμε τον γερμανικό προϋπολογισμό

Ο Ιταλός πρωθυπουργός απαντά στον Βόλφγκανγκ Σόιμπλε για τα περί ανάγκης σεβασμού των ευρωπαϊκών κανόνων για το δημόσιο έλλειμμα

«Η Ευρωπαϊκή Ένωση πρέπει να αρχίσει να ελέγχει τον γερμανικό προϋπολογισμό», δήλωσε ο Ιταλός πρωθυπουργός Ματέο Ρέντσι, σχολιάζοντας τις τελευταίες δηλώσεις του Γερμανού υπουργού οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, σχετικά με την ανάγκη να σεβασθούν, όλες οι χώρες, τους ευρωπαϊκούς κανόνες για το δημόσιο έλλειμμα.

«Το εμπορικό πλεόνασμα της Γερμανίας δημιουργεί προβλήματα σε όλη την Ευρώπη. Δεν πρέπει να συμβεί ότι έγινε με το μεταναστευτικό: μας άφησαν μόνους και οικοδομούν τείχη», πρόσθεσε ο επικεφαλής της ιταλικής κεντροαριστερής κυβέρνησης.

Πηγή news247.gr

https://diulistirio.blogspot.gr
Διαβάστε περισσότερα.... »
....

VIDEO Ερντογαν : Ζητάει επαναδιαπραγμάτευση της Συνθήκης της Λωζάνης



- “Δεν είναι ιερό κείμενο... Φυσικά και θα τη συζητήσουμε”
- Ο πρόεδρος της Τουρκίας αμφισβητεί εκ νέου τη Συνθήκη της Λωζάννης, μιλώντας στη συνεδρίαση του νέου συμβουλίου ασφαλείας της χώρας
- “Θα εργαστούμε για να εξασφαλίσουμε κάτι καλύτερο”, είπε χαρακτηριστικά ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν

Νέες προκλητικές δηλώσεις έκανε ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, θέτοντας και πάλι θέμα αναθεώρησης της Συνθήκης της Λωζάννης, στη συνεδρίαση του νέου συμβουλίου ασφαλείας της Τουρκίας.

Σύμφωνα με την ιστοσελίδα “A Haber”, ο πρόεδρος της Τουρκίας είπε χαρακτηριστικά πως: “Οι κανόνες που έθεσαν οι νικήτριες δυνάμεις του Α΄ Παγκοσμίου Πολέμου δεν έδιναν στην Τουρκία το δικαίωμα της επιβίωσης. Με την Συνθήκη των Σεβρών η Τουρκία διαμελιζόταν σε 7-8 κομμάτια. Η Τουρκία δεν αποδέχθηκε αυτή την διχοτόμηση και σχημάτισε τα σημερινά σύνορα. Η συζήτηση για την Συνθήκη της Λωζάνης ξεκινά από αυτό το σημείο.

Φυσικά αντιμετωπίζουμε με ευχαρίστηση ότι κερδίσαμε στην Συνθήκη της Λωζάνης. (Όμως), η Λωζάνη δεν είναι μια συνθήκη που δεν μπορεί να συζητηθεί. Σε καμία περίπτωση δεν είναι ένα ιερό κείμενο, δεν είναι ιερό βιβλίο. Και φυσικά θα την συζητήσουμε... Θα εργαστούμε για να εξασφαλίσουμε κάτι καλύτερο. Ακόμη επιχειρούν να μας εγκλωβίσουν στην Λωζάνη. Να μας συγχωρέσουν. Έχω δικαίωμα λόγου. Θα καταβάλλουμε κάθε είδους προσπάθεια για να εξασφαλίσουμε τους στόχους του 2023. Γνωρίζουμε ότι θα πατήσουμε τον πόδι πολλών πλευρών. Θα αγγίξουμε πολλά συμφέροντα. Αυτό θα το πράξουμε μαζί σε κάθε περίπτωση. Είμαστε αποφασισμένοι να οδηγήσουμε την Τουρκία πιο πέρα”.



Η πρώτη φορά που ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν έθεσε θέμα αναθεώησης της Συνθήκης της Λωζάννης ήταν στις 29 Σεπτεμβρίου 2016, μιλώντας σε περιφερειακούς διοικητές της Τουρκίας.

"Το 1920 μας έδειξαν τη Συνθήκη των Σεβρών για να μας πείσουν το 1923 για τη Συνθήκη της Λωζάννης. Και κάποιοι προσπάθησαν να μας το παρουσιάσουν αυτό ως νίκη. Με τη Συνθήκη της Λωζάνης δώσαμε στους Έλληνες τα νησιά, που αν φωνάξεις από τις ακτές του Αιγαίου, θα ακουστείς απέναντι. Είναι αυτό νίκη; Όσοι έκατσαν στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων στη Λωζάνη, δεν εκμεταλλεύτηκαν τη συνθήκη αυτή. Και επειδή αυτοί δεν την εκμεταλλεύτηκαν, δυσκολευόμαστε σήμερα εμείς", είχε αναφέρει.

«Δηλώσεις αμφισβήτησης της Συνθήκης της Λωζάννης είναι απαράδεκτες» δήλωσε ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών, Στράτος Ευθυμίου, απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφου αναφορικά με δηλώσεις της τουρκικής ηγεσίας σχετικά με τη Συνθήκη της Λωζάννης. Ο κ. Ευθυμίου επισήμανε ότι «στον αναθεωρητισμό που διατυπώνεται κατ' επανάληψη από την τουρκική ηγεσία, η Ελλάδα αντιπαρατάσσει την προσήλωσή της στη διασφάλιση της διεθνούς νομιμότητας, της ειρήνης και της σταθερότητας».

Τι προβλέπει η Συνθήκη της Λωζάννης


Η Συνθήκη της Λωζάνης υπογράφτηκε στις 24 Ιουλίου 1923 από την Ελλάδα, την Τουρκία και τις άλλες χώρες που πολέμησαν στον Πρώτο Παγκόσμιο Πόλεμο και την Μικρασιατική εκστρατεία (1919-1922) και συμμετείχαν στην Συνθήκη των Σεβρών, συμπεριλαμβανομένης και της ΕΣΣΔ (που δεν συμμετείχε στην προηγούμενη συνθήκη).

Έθετε τα σύνορα της σύγχρονης Τουρκίας και καταργούσε τη Συνθήκη των Σεβρών, που είχε υπογραφεί τρία χρόνια νωρίτερα,και είχε γίνει δεκτή από τον σουλτάνο Μουσταφά Κεμάλ, αλλά απορρίφθηκε από το κίνημα των Νεότουρκων.

Μετά την εκδίωξη από την Μικρά Ασία του Ελληνικού στρατού από τον Τουρκικό υπό την ηγεσία του Κεμάλ Ατατούρκ, εμφανίστηκε η ανάγκη για αναπροσαρμογή της συνθήκης των Σεβρών. Στις 20 Οκτωβρίου 1922 ξεκίνησε το συνέδριο που διακόπηκε μετά από έντονες διαμάχες στις 4 Φεβρουαρίου 1923 για να ξαναρχίσει στις 23 Απριλίου. Το τελικό κείμενο υπογράφηκε στις 24 Ιουλίου μετά από 7,5 μήνες διαβουλεύσεων.

Η Τουρκία ανέκτησε την Ανατολική Θράκη, κάποια νησιά του Αιγαίου, συγκεκριμένα την Ίμβρο και την Τένεδο, μια λωρίδα γης κατά μήκος των συνόρων με την Συρία, την περιοχή της Σμύρνης και της Διεθνοποιημένης Ζώνης των Στενών η οποία όμως θα έμενε αποστρατικοποιημένη και αντικείμενο νέας διεθνούς διάσκεψης. Παραχώρησε τα Δωδεκάνησα στην Ιταλία, όπως προέβλεπε και η συνθήκη των Σεβρών, αλλά χωρίς πρόβλεψη για δυνατότητα αυτοδιάθεσης. Ανέκτησε πλήρη κυριαρχικά δικαιώματα σε όλη της την επικράτεια και απέκτησε δικαιώματα στρατιωτικών εγκαταστάσεων σε όλη την επικράτειά της εκτός της ζώνης των στενών.

Η Ελλάδα υποχρεώθηκε να πληρώσει σε είδος (ελλείψει χρημάτων) τις πολεμικές επανορθώσεις. Η αποπληρωμή έγινε με επέκταση των τουρκικών εδαφών της Ανατολικής Θράκης πέρα από τα όρια της συμφωνίας. Τα νησιά Ίμβρος και Τένεδος παραχωρήθηκαν στην Τουρκία με τον όρο ότι θα διοικούνταν με ευνοϊκούς όρους για τους Έλληνες. Ο Οικουμενικός Πατριάρχης έχασε την ιδιότητα του Εθνάρχη και το Πατριαρχείο τέθηκε υπό ειδικό διεθνές νομικό καθεστώς.

Σε αντάλλαγμα, η Τουρκία παραιτήθηκε από όλες τις διεκδικήσεις για τις παλιές περιοχές της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας εκτός των συνόρων της και εγγυήθηκε τα δικαιώματα των μειονοτήτων στην Τουρκία. Με ξεχωριστή συμφωνία μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας αποφασίστηκε η υποχρεωτική ανταλλαγή πληθυσμών από τις δύο χώρες και η αποστρατικοποίηση κάποιων νησιών του Αιγαίου.



ΠΗΓΗ: AHABER

https://diulistirio.blogspot.gr
Διαβάστε περισσότερα.... »
....