Διυλιστήριο: 09/02/16
ροη αναρτησεων

Παρασκευή, 2 Σεπτεμβρίου 2016

Δεκτή η πρόταση Μαυραγάνη, μετατρέπεται το επίδομα ανεργίας σε επίδομα εργασίαςΔεκτή έγινε από τον Υπουργό Εργασίας η πρόταση του τέως βουλευτή Ευβοίας των Ανεξάρτητων Ελλήνων για εθελοντική χρησιμοποίηση του επιδόματος ανεργίας από τους ανέργους.
 
Ο Υπουργός Εργασίας οικειοποιούμενος σχετική πρόταση του π. βουλευτή Ευβοίας Νίκου Μαυραγάνη, που κατατέθηκε υπό μορφή επίκαιρης ερώτησης της 5 Αυγούστου 2016 και κοινοποιήθηκε στον Υπουργό, ανακοίνωσε προχθές σχέδιο διάταξης, κατά την οποία δίνεται η δυνατότητα εθελοντικής χρησιμοποίησης από ανέργους του επιδόματος ανεργίας τους για την επιδότηση της απασχόλησής τους σε μικρές επιχειρήσεις, με μειωμένες ασφαλιστικές εισφορές, ώστε με αυτόν τον τρόπο αφενός να εντάσσονται άμεσα ξανά στην αγορά εργασίας και αφετέρου να ενισχύουν μικρές επιχειρήσεις, τις οποίες θα μπορούν και οι ίδιοι να επιλέγουν.


Οι προσπάθειες για παρεμβάσεις για αύξηση της απασχόλησης και ενίσχυση των μικρών επιχειρήσεων θα συνεχιστούν.


https://diulistirio.blogspot.gr

Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Όταν υπάρχει θέληση ....ένα φορτηγό με 40.000 τετράδια για την Δυτική ΜακεδονίαΈνα φορτηγό γεμάτο τετράδια που προορίζονται για τα σχολεία της Δυτικής Μακεδονίας, κυρίως για μαθητές οικογενειών που βρίσκονται σε άσχημη οικονομική κατάσταση, φτάνει το Σάββατο από την Αθήνα στην Κοζάνη.

Πρόκειται για 40.000 τετράδια, τα οποία είναι προσφορά του υπουργείου Εσωτερικών και ειδικότερα του Εθνικού Τυπογραφείου. Στο Εθνικό Τυπογραφείο υπήρχε μεγάλο στοκ χαρτιού, το οποίο κατόπιν αιτήματος του περιφερειάρχη Δυτικής Μακεδονίας Θεόδωρου Καρυπίδη προς τον υπουργό Εσωτερικών κ. Βερναρδάκη, αξιοποιήθηκε γι’ αυτόν τον καλό σκοπό. Με ευθύνη του Εθνικού Τυπογραφείου, οι τόνοι χαρτιού έγιναν 40.000 τετράδια για να μοιραστούν στους μαθητές των σχολείων της περιοχής.

Για το λόγο αυτό, φεύγει την προσεχή Παρασκευή φορτηγό της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας, προκειμένου να φορτώσει και το Σάββατο να βρίσκεται πίσω. Ο αντιπεριφερειάρχης Κοζάνης Παναγιώτης Πλακεντάς, ο οποίος επωμίστηκε την επίλυση του διαδικαστικού μέρους της μεταφοράς, δήλωσε σχετικά: Με μία συνεννόηση που έγινε με το υπουργείο Εσωτερικών και τον ίδιο τον κ. Βερναρδάκη, επειδή υπήρχε πάρα πολύ στοκ χαρτιού στο Εθνικό Τυπογραφείο, θελήσαμε να μας βοηθήσει αυτό να το κάνουμε τετράδια, ώστε η Περιφέρεια να τα διαθέσει δωρεάν στα σχολεία της Δυτικής Μακεδονίας. Το καταφέραμε, είμαστε σε συνεννόηση, μας ειδοποίησαν ότι είναι έτοιμα 40.000 τετράδια τα οποία θα φορτωθούν και θα έρθουν εδώ, για να διανεμηθούν μέσω των διευθύνσεων πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης στα σχολεία και προφανώς σε μαθητές που έχουν περισσότερο ανάγκη».

Πηγή e-ptolemeos.gr

https://diulistirio.blogspot.gr
Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Μάθετε τα πάντα για τα εργαστήρια ανοιχτών τεχνολογιών που θα αποκτήσουν σύντομα όλα τα δημόσια σχολείαΤη δημιουργία Εργαστηρίων Ανοιχτών Τεχνολογιών (edulabs) σε δημόσια σχολεία της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης προβλέπει πρόταση του Υπουργείου Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων που εντάχθηκε στο Πρόγραμμα act4Greece (ηλεκτρονική πλατφόρμα συμμετοχικής χρηματοδότησης (crowdfunding)).

Τα Εργαστήρια Ανοιχτών Τεχνολογιών θα συνδράμουν στην αναβάθμιση των ψηφιακών υποδομών των σχολείων με άμεσο αντίκτυπο στη βελτίωση του ψηφιακού γραμματισμού των μαθητών. Παράλληλα, οι μαθητές θα αποκτήσουν δεξιότητες ανάλυσης, σχεδιασμού και επίλυσης προβλημάτων με τη χρήση υπολογιστικών τεχνικών και συστημάτων και θα κατανοήσουν φαινόμενα και βασικές αρχές όλων των επιστημών.

Οι ομαδοσυνεργατικές δράσεις, που θα υλοποιηθούν στο πλαίσιο της εκπαιδευτικής διαδικασίας των Εργαστηρίων, θα ενισχύσουν την αυτοεκτίμηση, την αυτοπεποίθηση και την κοινωνικότητά των μαθητών.

Τέλος, μέσω των Εργαστηρίων προωθείται και η εκπαιδευτική ρομποτική, μία ελκυστική παιδαγωγικά για τον μαθητή και ταυτόχρονα δημιουργική δραστηριότητα όπου οι μαθητές εξοικειώνονται με βασικές έννοιες των Φυσικών Επιστημών (STEM) και άλλων γνωστικών αντικειμένων (όπως Ιστορία κλπ.)

Το Πρόγραμμα act4Greece πραγματοποιείται με την υποστήριξη της Εθνικής Τράπεζας και τη στρατηγική συνεργασία με φορείς και ιδρύματα εγνωσμένου κύρους και προσφοράς, όπως το Ίδρυμα Ωνάση, το Κοινωφελές Ίδρυμα Ιωάννη Λάτση, το Ίδρυμα Μποδοσάκη, την Ελληνική Εθνική Επιτροπή για την UNESCO και το Ελληνικό Δίκτυο για την Εταιρική Κοινωνική Ευθύνη.

Πηγή www.infokids.gr

https://diulistirio.blogspot.gr
Διαβάστε περισσότερα.... »
....

VIDEO - Μπάμπης Παπαδημητρίου : "4 Αδειες ειναι πολλές - Συγχαρητήρια στον Παππά"


Η μεγάλη μεταμόρφωση από τον ΣΚΑΙ και συγκεκριμένα από τον γνωστό μας Μπάμπη Παπαδημητρίου.
Τώρα που το ΣΚΑΙ πήρε την τηλεοπτική άδεια, θεωρεί ότι οι 4 άδειες είναι πολλές. Συνεχίζει ότι δεν πρέπει να δοθούν άλλες άδειες (τοπικής εμβέλειας, θεματικού χαρακτήρα κτλ).
Μάλιστα αμέσως μετά, ''μαλώνει'' τον Λυριντζή - Οικονόμου, ότι δεν το αφήνουν να μιλήσει όπως έκαναν και προηγουμένως

Δείτε τι λέειhttps://diulistirio.blogspot.gr
Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Συρρίκνωση του πληθυσμού της Ελλάδας κατά 14,5% προβλέπεται έως το 2050Τη συρρίκνωση του πληθυσμού της Ελλάδας κατά 14,5% έως το 2050, προβλέπει το Διεθνές Ινστιτούτο Εφαρμοσμένων Αναλύσεων Συστημάτων (IIASA) της Βιέννης, αναφέροντας πως στο ίδιο χρονικό διάστημα κατά μέσο όρο, ο πληθυσμός στις χώρες - μέλη της Ευρωπαικής Ένωσης θα αυξηθεί κατά 6,6% σε σχέση με σήμερα. Σύμφωνα με τις προγνώσεις του Ινστιτούτου, συρρίκνωση μέχρι το 2050 θα παρουσιάσουν επίσης, οι πληθυσμοί σε μία σειρά ανατολικοευρωπαικών χωρών, με τη μεγαλύτερη να εντοπίζεται στη Μολδαβία (κατά 42,7%) και να ακολουθούν οι χώρες της Βαλτικής, η Λιθουανία (μείον 35,6%), η Λετονία (μείον 30%) και στη συνέχεια η Βουλγαρία (μείον 25%), η Κροατία (μείον 21,6%) και η Ουκρανία (μείον 19%).

Αντίθετα, μία εντυπωσιακή αύξηση του πληθυσμού, και αυτό εξαιτίας κυρίως της μετανάστευσης, προβλέπει το Ινστιτούτο (το οποίο έχει την έδρα του στο προάστιο Λάξενμπουργκ της Βιέννης) στις χώρες της Βόρειας Ευρώπης, στη Νορβηγία, όπου αναμένει μία αύξηση του πληθυσμού κατά 54% και στη Σουηδία (κατά 40%). Η μετανάστευση φαίνεται να παίζει καθοριστικό ρόλο και στην αύξηση του πληθυσμού της Αυστρίας, ο οποίος, σύμφωνα με το Ινστιτούτο, θα είναι το 2050 κατά σχεδόν δύο εκατομμύρια ανθρώπους μεγαλύτερος από ό,τι σήμερα (αύξηση κατά 22 %), φθάνοντας τα 10,5 εκατομμύρια (έναντι των 8,7 εκατομμυρίων την 1η Ιανουαρίου του 2016) ενώ, χωρίς τη μετανάστευση θα υπήρχε μία συρρίκνωσή του στα 7,9 εκατομμύρια.Το Διεθνές Ινστιτούτο Εφαρμοσμένων Αναλύσεων Συστημάτων προβλέπει αυξήσεις πληθυσμών έως το 2050, ανεξάρτητα από τη μετανάστευση, στην Ιρλανδία (αύξηση κατά 27,6%), στην Ισλανδία (25,2%), ενώ για το Λουξεμβούργο προβλέπεται σχεδόν ένας διπλασιασμός του πληθυσμού του (αύξηση κατά 90%). Σύμφωνα με πρόσφατα στοιχεία της Αυστριακής στατιστικής υπηρεσίας, μέσα στο 2015 η μετανάστευση υπήρξε καθοριστική για την αύξηση του πληθυσμού στην Αυστρία κατά 115.000 πρόσωπα, ο οποίος την 1η Ιανουαρίου του 2016 αριθμούσε 8,7 εκατομμύρια κατοίκους, κατά 1,3% περισσότερους από ένα χρόνο νωρίτερα, και αυτό παρά το γεγονός ότι το "ισοζύγιο" γεννήσεων - θανάτων ήταν αρνητικό.

Συνολικά την 1η Ιανουαρίου 2016 ζούσαν στην Αυστρία 1,27 εκατομμύρια άνθρωποι που δεν έχουν την αυστριακή υπηκοότητα, δηλαδή, σε ποσοστό 14,6% του συνολικού πληθυσμού (το ποσοστό αυτό ήταν το 2015 στο 13,3%). Σχεδόν το ήμισυ των κατοίκων της χώρας που δεν έχουν την αυστριακή υπηκοότητα (ποσοστό 48,7% ή 617.000) προέρχονται από χώρες - μέλη της Ευρωπαικής Ένωσης, έχοντας αυξηθεί κατά 46.300 πρόσωπα ή κατά 8,1% σε σχέση με πέρυσι, ενώ ο αριθμός των κατοίκων που προέρχονται από τρίτες χώρες εκτός της ΕΕ, αυξήθηκε πέρυσι κατά 75.000 πρόσωπα (13%) και ανέρχεται σήμερα σε 650.000 πρόσωπα.

Οι μεγαλύτερες αυξήσεις που καταγράφηκαν σε πολίτες από τρίτες χώρες ήταν οι Σύροι (αύξηση κατά 21.800 πρόσωπα), Αφγανοί (αύξηση κατά 18.300) και Ιρακινοί (10.000), ενώ οι μεγαλύτερες αυξήσεις από χώρες της ΕΕ ήταν εκείνες από Ρουμανία (αύξηση κατά 9.600), Ουγγαρία (8.700), Γερμανία (6.000), όπως επίσης αύξηση σημείωσαν οι προερχόμενοι από Κροατία, Πολωνία και Σλοβακία.


https://diulistirio.blogspot.gr
Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Με σήμα τη μαγκούρα!..

   "Το Πάσχα έρχεται η ανάσταση", έλεγε ο ξετσίπωτος.
"Με το Πάσχα τελειώνουν και τα μνημόνια", έλεγε ο μπουχέσας.
Εμείς γιατί δεν βλέπουμε καμία ανάσταση;
Εμείς γιατί βλέπουμε μία διαρκή σταύρωση;

Οι συντάξεις που μειώθηκαν πάλι (κανονικές ή επικουρικές, σημασία δεν
έχει),
..και που θα ξαναμειωθούν τον Οκτώβριο,
..συνιστούν ανάπτυξη;
Τον "κόφτη" τον ξεχάσαμε; Έρχεται κι αυτός.
Απογειωνόμαστε; Κι αν ναι, για πού;
Για τα σύννεφα, που ως γνωστόν πάει κι η μ@λακία σύννεφο;

Καλά, αυτοί ούτε βαρέθηκαν ούτε θα βαρεθούν να μας δουλεύουν ψιλό γαζί.
Την δουλειά τους κάνουν. Κονομάνε απ' αυτό.
Εμείς;
Τί ακριβώς σκ@τά περιμένουμε;
Ρε, λαός που δεν ξέρει να επαναστατεί, δεν ξέρει να ζει ελεύθερος.

Τόσοι παππούδες -οι περισσότεροι- κρατούν μαγκούρα.
Δεν είδαμε έναν απ' αυτούς να την σηκώνει και να κάνει το ΑΤΜ φλούδες.
Θα πείτε: κι οι άλλοι που περιμένουν στην ουρά τί θα πάρουν; Σκ@τά;
Ναι ρε! Σκ@τά να πάρουν! Έτσι κι αλλιώς σκ@τά τους δίνουν και με σκ@τά ζουν.
Και τους τα κόβουν κιόλας. Τους κάνουν τα σκ@τά κουτσουλιές.

Θα ξαναπείτε: περιμένουμε απ' τους παππούδες να γίνει η επανάσταση;
Εμ; Αφού η νεολαία κυνηγάει πόκεμον;
Κι ο Κολοκοτρώνης όταν ξέσπασε η επανάσταση το 1821, πενήντα χρονών ήταν. Και τα 50 χρόνια του τότε αντιστοιχούν με 70 σημερινά.
Άσε που αν οι νεολαίοι δουν τα ΜΑΤ να βαράνε τους παππούδες τους μπορεί να συγκινηθούν, να παρατήσουν τους φραπέδες, και να τρέξουν για βοήθεια.
Μπορεί, λέμε. Δε βάζουμε και το χέρι μας στη φωτιά.

Η ουσία είναι πως χωρίς επανάσταση-εξέγερση πιά δεν γίνεται τίποτα. Δεν σώζεται τίποτα.
Αυτοί θα προσπαθούν να μας αποκοιμίσουν με εκλογές, άντε και με κανένα δημοψήφισμα.
Άσε που βάζουν τα παπαγαλάκια τους να προτρέπουν σε αποχή,
..γιατί, λέει, αν η αποχή ξεπεράσει το 50%, οι εκλογές θα είναι τάχα άκυρες,
..και μείς, οι επαναστάτες του καναπέ, το πιστεύουμε, και ξαναβγαίνουν οι ίδιοι με τα ίδια ποσοστά, ασχέτως που τους ψήφισαν μισό και ένα εκατομμύριο κόσμος λιγότεροι.
Ε, και; Και άκυρες να είναι ρε ζωντόβολα (εμείς είμαστε τα ζωντόβολα), δεν θα ξαναγίνουν εκλογές; Και πάλι με την ξανα-μανα αποχή μας, οι ίδιοι δεν θα βγούν;
Ζώα! Ε, ζώα! Καλά μας έλεγε ο Λεβεντομ@λάκας.

Εν πάση περιπτώσει η λύση δεν είναι πιά οι εκλογές.
Είναι μόνον η εξέγερση.
Πώς; Δεν γίνονται αυτά τα πράγματα;
Ίσως δεν έφτασε ακόμη ο κόμπος στο χτένι.
Ίδωμεν!..

Αναρτήθηκε από Κώστας Μαντατοφόρος
Διαβάστε περισσότερα.... »
....

VIDEO - Πήραμε τα μετάλλια και τώρα ..... θα τους ξεχάσουμε ;


Πρώτη μέρα προπόνησης σήμερα η 1η Σεπτέμβρη, για την Χρυσή & Χάλκινη Ολυμπιονίκη Άννα Κορακάκη, μετά τις ολοήμερες διακοπές της, βρέθηκε για πρώτη φορά στο χώρο του «σκοπευτηρίου» που έκανε τις προπονήσεις της , μετά τους Ολυμπιακούς του Ρίο, θέλοντας να κάνει το ίδιο, ξεκινώντας την προσπάθεια της αυτή την φορά για το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Κυπέλων που θα γίνει στην Ιταλία στις αρχές του ερχομένου μήνα.
Το τι αντίκρισε…
Δείτε της δηλώσεις της Άννας Κορακάκη και του προπονητή Τάσου Κορακάκη.Πηγή drammini.gr

https://diulistirio.blogspot.gr/
Διαβάστε περισσότερα.... »
....

ΕΓΓΡΑΦΑ - VIDEO - Τηλεοπτικές άδειες: Τις πήραν Αλαφούζος, Καλογρίτσας, Μαρινάκης και Κυριακού


- Πως δόθηκαν οι άδειες - Πότε ξεκίνησε η δημοπράτησή τους και πότε ολοκληρώθηκε - Οι γύροι και τα χτυπήματα
- Στα 246 εκατομμύρια ευρώ το συνολικό τίμημα για τις 4 άδειες
- 43,6 εκατομμύρια ευρώ έδωσε ο Γιάννης Αλαφούζος, 52,6 ο Γιάννης Καλογρίτσας, 73,9 έδωσε ο Βαγγέλης Μαρινάκης, 75,9 ο Θοδωρής Κυριακού
- Χωρίς άδεια μένουν STAR, ALPHA, Σαββίδης και η εταιρεία κυπριακών συμφερόντων
- Παππάς: Δεν περιμέναμε το τίμημα να φτάσει τόσο ψηλά
- Κιμπουρόπουλος: Ο ΣΚΑΙ πήρε την πρώτη άδεια και με το χαμηλότερο τίμημα από όλους
- Σαββίδης: Στην τελευταία φάση έδωσα μηδενικά ποσά! Εκπλήρωσα την αποστολή μου
- Η πρωτοφανής διαδικασία για τις τηλεοπτικές άδειες έφτασε σχεδόν τις 70 ώρες

Σε μία πρωτοφανή για τα παγκόσμια δεδομένα διαδικασία, ολοκληρώθηκε στις 2:50 τα ξημερώματα της Παρασκευής (02/08/2016) ο διαγωνισμός για τις τηλεοπτικές άδειες των 4 καναλιών πανελλαδικής εμβέλειας, με τους υποψήφιους καναλάρχες να κονταροχτυπιούνται για σχεδόν 70 ώρες.

Εντυπωσιακό είναι ότι το τίμημα έφτασε συνολικά τα 246 εκατομμύρια ευρώ με τους 8 υποψηφίους να κονταροχτυπιούνται και με τον Γιάννη Αλαφούζο να θεωρείται αντικειμενικά ο πιο κερδισμένος από όλους αφού ήταν εκείνος που εξασφάλισε την πρώτη άδεια με το χαμηλότερο τίμημα που έφτασε τα 43,6 εκατομμύρια ευρώ.
Λεπτό προς λεπτό η διαδικασία! Πόσοι γύροι χρειάστηκαν

- Πρώτη άδεια: Την κέρδισε ο ΣΚΑΙ μετά από 56 γύρους και με τίμημα 43,6 εκατομμύρια ευρώ. Ολοκληρώθηκε την Τρίτη, 30 Αυγούστου, στις 8.50 το βράδυ.

- Δεύτερη άδεια: Την κέρδισε ο Βλαδίμηρος Ιωάννης Καλογρίτσας μετά από 78 γύρους και με τίμημα 52,6 εκατομμύρια ευρώ. Ολοκληρώθηκε την Τετάρτη, 31 Αυγούστου, στις 3.25 το μεσημέρι (20 ώρες μετά).

- Τρίτη άδεια: Την κέρδισε ο ΑΝΤ1 μετά από 99 γύρους και με το υψηλότερο τίμημα 75.900.000 ευρώ. Ολοκληρώθηκε την Πέμπτη, 1η Σεπτεμβρίου, στις 11.20 το πρωί (άλλες 20 ώρες).

- Τέταρτη άδεια: Την κέρδισε η ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ του Βαγγέλη Μαρινάκη μετά από 117 γύρους και τίμημα 73,9 εκατομμύρια ευρώ. Ολοκληρώθηκε την Παρασκευή, 2 Σεπτεμβρίου, στις 2.35 τα ξημερώματα (άλλες 15 ώρες και ένα τέταρτο πριν βγούν οι υποψήφιοι).

Πιο αναλυτικά οι 4 εταιρείες που πλειοδότησαν στο διαγωνισμό για τις τηλεοπτικές άδειες είναι οι εξής:

1. ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΝΤΟΤ ΚΟΜ, ιδιοκτησίας Γιάννη Αλαφούζου με τελικό τίμημα 43,6 εκατομμύρια ευρώ.

2. ΙΩΑΝΝΗΣ ΒΛΑΔΙΜΗΡΟΣ ΚΑΛΟΓΡΙΤΣΑΣ, ιδιοκτησίας της οικογένειας Καλογρίτσα με τελικό τίμημα 52,6 εκατομμύρια ευρώ.

3. ΑΝΤΕΝΝΑ T.V. ιδιοκτησίας της οικογένειας Κυριακού με τελικό τίμημα 75,9 εκατομμύρια ευρώ.

4. ALTER EGO, ιδιοκτησίας Βαγγέλη Μαρινάκη με τελικό τίμημα 73,9 εκατομμύρια ευρώ.


Έτσι, εκτός αδειών μένουν το Star, ο Alpha η εταιρεία Κυπριακών συμφερόντων και ο Ιβάν Σαββίδης.

Το αποτέλεσμα ανακοίνωσε ο γ.γ. ενημέρωσης Λευτέρης Κρέτσος.

 

Πρώτος βγήκε ο Βαγγέλης Μαρινάκης, χαμογελαστός και αρκέστηκε να πει ότι όλα πήγαν καλά.


Στην συνέχεια βγήκε ο εκπρόσωπος του ομίλου Σκάι, Κώστας Κιμπουρόπουλος ο οποίος μίλησε για χιτσκοκική διαδικασία. «Ήταν ένα ραντεβού στα τυφλά. Ουσιαστικά μετά την πρώτη φάση άνοιξε η πόρτα του φρενοκομείου. Θα δείτε τι έχει γίνει. Η άδεια για εμάς κράτησε περίπου 10 ώρες» τόνισε ο κ. Κιμπουρόπουλος και αναφερόμενος στη διαδικασία της δημοπρασίας τόνισε: «Οι πιο χρονοβόρες ήταν η 3η και η 4η περίπου στις 14 ώρες». «Δεν διεκδικήσαμε άδεια. Ήρθαμε να διαπραγματευθούμε λύτρα» επανέλαβε ο κ. Κιμπουρόπουλος από τον Σκάι.Ακολούθησε ο Ιβάν Σαββίδης ο οποίος συνεχάρη του νικητές και ήταν αποκαλυπτικός σε όσα είπε. Δήλωσε χαρούμενος που οι 4 τηλεοπτικές άδειες προσέφεραν στον κρατικό προϋπολογισμό κοντά στα 250 εκατομμύρια ευρώ, και μάλιστα είπε : «Ελπίζω τα έσοδα να βοηθήσουν ανασφάλιστους υπερήλικες πόντιους», ενώ όταν ρωτήθηκε αν θα διεκδικήσει περιφερειακή άδεια, ο Ιβάν Σαββίδης απάντησε «σίγουρα με ενδιαφέρει ο χώρος των μίντια». Είπε ακόμα ότι η διαδικασία θύμιζε λίγο φυλακή λέγοντας χαρακτηριστικά: «Ακόμη και στις τουαλέτες πηγαίναμε με αστυνομικό». Για τα χρήματα που προσέφερε χωρίς όμως να κερδίσει είπε: «έφτασα μέχρι εκεί που έπρεπε». «Στην τελευταία φάση έδωσα μηδενικά ποσά. Εκπλήρωσα την αποστολή μου».

  

Χωρίς να κάνουν δηλώσεις αποχώρησαν ο Θοδωρής Κυριακού του ΑΝΤ1 και ο Γιάννης Καλογρίτσας.

Ο Κάρολος Αλκαλάϊ από το Star είπε: «Θα ήταν καλύτερα να έχει αποφανθει πριν τον διαγωνισμό η δικαιοσύνη» και χαρακτήρισε την διαδικασία υπερβολική. «Το τίμημα ήταν υψηλό», συμπλήρωσε και κατέληξε: «Δεν περιμέναμε να πάει τόσο ψηλά. Θα περιμένουμε τώρα τα νομικά ζητήματα και θα δούμε. Η εκτελεστική εξουσία ψήφισε έναν νόμο και όσοι θεωρούν ότι θίγονται προσφεύγουν στη δικαιοσύνη».


O εκπρόσωπος του Alpha, κ. Φουρλεμάδης δήλωσε: «Ο Alpha είχε από τους καλύτερους φακέλους την καλύτερη οικονομική θέση. Εδώ ήρθαμε και βιώσαμε πράγματα εξωφρενικά. Εφτασε 75 εκατομμύρια να δοθεί μια άδεια. Πρέπει να είμαστε ειλικρινείς και να κοιτάμε τον κόσμο στα μάτια. Ετσι δεν γίνονται κανάλια. Το ότι φτάνει μια άδεια στα 75 εκατομμύρια αυτό σημαίνει και κάθαρση; Είναι απάνθρωπο αυτό που βιώσαμε. Για εμάς ήταν όχι κοπιαστικό, όχι επίπονο αλλά ανώτερο από φυλακή ήταν αυτό. Η σκέψη είναι στους εργαζομένους».


Στο διαγωνισμό συμμετείχαν οι εξής 8 υποψήφιοι:

-ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΝΤΟΤ ΚΟΜ ΑΝΩΝΥΜΗ ΡΑΔΙΟΤΗΛΕΟΠΤΙΚΗ ΚΑΙ ΕΜΠΟΡΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΠΑΡΟΧΗΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΩΝ ΚΑΙ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ (ΣΚΑΙ ΑΕ):
-ΝΕΑ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (N.T.V.) STAR
-ΑΝΤΕΝΝΑ TV ΑΝΩΝΥΜΟΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑ
-DIMERA MEDIA INVESTMENTS LIMITED Ιωάννης Σαββίδης
-ALPHA ΔΟΡΥΦΟΡΙΚΗ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ Α.Ε. (ALPHA)
-ΙΩΑΝΝΗΣ-ΒΛΑΔΙΜΗΡΟΣ Χ. ΚΑΛΟΓΡΙΤΣΑΣ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗΣ ΚΑΛΥΨΗΣ ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΙΑ (Τ.Π.Κ. μ.α.ε.)
-ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΣ ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΟΣ ΠΑΡΟΧΟΣ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟΥ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΙΑ (ITV CP) Γιάννης Βαρδινογιάννης
-ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΜΕΣΩΝ ΜΑΖΙΚΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ ΑΝΩΝΥΜΟΣ ΕΤΑΙΡΙΑ (ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ Μ.Μ.Ε. Α.Ε.) Βαγγέλης Μαρινάκης

Γεροβασίλη: Για πρώτη φορά μπαίνουν κανόνες

«Για πρώτη φορά στην ιστορία του τόπου – και μετά από μια τριακονταετία αυθαιρεσίας – μπαίνουν και εφαρμόζονται κανόνες στην χρήση των τηλεοπτικών συχνοτήτων. Με όρους απόλυτης διαφάνειας, αποκαθίσταται η συνταγματική νομιμότητα και κατοχυρώνεται, επιτέλους, το δημόσιο συμφέρον». Αυτό τονίζει η κυβερνητική εκπρόσωπος Όλγα Γεροβασίλη σε δήλωση της μετά την ολοκλήρωση του διαγωνισμού για τις τηλεοπτικές άδειες. Η κ. Γεροβασίλη αναφέρει ότι "η Κυβέρνηση συγχαίρει όλους εκείνους οι οποίοι συνέβαλλαν στην ολοκλήρωση αυτής της απολύτως αδιάβλητης διαδικασίας" και υπογραμμίζει ότι: "Μια νέα σελίδα ανοίγει από σήμερα για το ραδιοτηλεοπτικό τοπίο και την ενημέρωση στον τόπο μας".

Αφού αποχώρησαν όλοι οι υποψήφιοι στο σημείο έφτασε ο υπουργός Επικρατείας Νίκος Παππάς. «Δεν περιμέναμε τέτοιο ποσό. Να ζητήσω την κατανόησή σας» είπε «για το περασμένο της ώρας. Η διαδικασία είναι απολύτως επιτυχημένη και δίνει την δυνατότητα στην τηλεόραση σε μια εποχή που η νομιμότητα είναι κρυστάλινη και η χώρα μας στέλνει το μήνυμα ότι για όλους υπάρχουν κανόνες».


Πηγή www.newsit.gr

https://diulistirio.blogspot.gr


Διαβάστε περισσότερα.... »
....