Διυλιστήριο: 06/03/15
ροη αναρτησεων

Τετάρτη 3 Ιουνίου 2015

Κουντουρά: Αύξηση αφίξεων (45,6%) και τουριστικών εσόδων (12,8%)το πρώτο τρίμηνο του 2015


Αύξηση κατά 45,6% στις συνολικές αφίξεις μη κατοίκων στη χώρα μας το α’ τρίμηνο Ιανουαρίου-Μαρτίου 2015, δείχνουν τα στοιχεία του Ισοζυγίου Τρεχουσών Συναλλαγών της ΤτΕ, έναντι του αντίστοιχου τριμήνου του 2014. Οι ταξιδιωτικές εισπράξεις σημείωσαν αύξηση κατά 12,8%. Τα παραπάνω αναφέρονται σε έγγραφο της αναπληρώτριας υπουργού Οικονομίας, Υποδομών, Ναυτιλίας και Τουρισμού Έλενας Κουντουρά το οποίο διαβιβάστηκε στη Βουλή μετά από ερώτηση που είχαν καταθέσει οι βουλευτές του Ποταμιού Νίκος Ορφανός και Χριστίνα Ταχιάου και έκαναν λόγο για ανησυχητική μείωση των κρατήσεων ξένων τουριστών τη φετινή καλοκαιρινή περίοδο.

Όπως εξάλλου αναφέρεται στο έγγραφο της κ. Κουντουρά, το ταξιδιωτικό ισοζύγιο πληρωμών της Τράπεζας της Ελλάδος, για το δίμηνο Ιανουαρίου-Φεβρουαρίου 2015, καταγράφει αύξηση κατά 5,6% των εισπράξεων από κατοίκους των χωρών της ευρωζώνης και κατά 54,3% των εκτός ευρωζώνης. Συγκεκριμένα, οι εισπράξεις από το Ηνωμένο Βασίλειο παρουσίασαν αύξηση κατά 54%, από τη Γαλλία 60,9%, από τη Ρωσία 42,7%, από τις ΗΠΑ 53,9%, ενώ από τη Γερμανία παρέμειναν σχετικά σταθερές σε σχέση με πέρυσι. Σύμφωνα με στοιχεία του Διεθνούς Αερολιμένα Αθηνών «Ελ. Βενιζέλος», η επιβατική κίνηση στο αεροδρόμιο παρουσίασε αύξηση κατά 24,2% κατά τους τέσσερις πρώτους μήνες του 2015 καθώς μετακινήθηκαν 4,4 εκατομμύρια ταξιδιώτες με αύξηση ειδικότερα της διεθνούς κίνησης της τάξης του 20,7%. Στο σημείο αυτό η αναπληρώτρια υπουργός επισημαίνει ότι η Ελλάδα περιλαμβάνεται φέτος στους 10 δημοφιλέστερους διεθνείς προορισμούς από την αμερικανική πλατφόρμα Sojern, που τροφοδοτεί ταξιδιωτικούς οργανισμούς.

«Από τα παραπάνω επίσημα στοιχεία, δεν καταγράφεται καμία μείωση στις αφίξεις ξένων τουριστών στις μέχρι τώρα τουριστικές εισπράξεις», τονίζει η κ. Κουντουρά και προσθέτει ότι προτεραιότητα του υπουργείου παραμένει η ενίσχυση του τουριστικού ρεύματος προς την Ελλάδα με ενιαία και συγκροτημένη επικοινωνιακή στρατηγική αλλά και στοχευμένες δράσεις και συνέργειες με συναρμόδια υπουργεία και τους τουριστικούς φορείς με στόχο την προώθηση θετικής εικόνας διεθνώς, ενισχύοντας την ανταγωνιστικότητα της χώρας. Όπως εξηγεί, προς την κατεύθυνση αυτή συμβάλλουν μέτρα όπως η στήριξη νέων επενδυτικών προτάσεων όπως τα Υδροπλάνα, η αύξηση αεροπορικών συνδέσεων με τα νησιά αλλά και οι νέες μειωμένες τιμές στα ακτοπλοϊκά δρομολόγια.

Η κ. Κουντουρά σημειώνει ότι η Ελλάδα αποτελεί σήμερα έναν ελκυστικό και ασφαλή τουριστικό προορισμό με δημοφιλές brand name. Βρίσκεται δε, ανάμεσα στις 20 χώρες με τα μεγαλύτερα τουριστικά έσοδα. Η προσπάθεια ενίσχυσης της θετικής εικόνας της Χώρας είναι συνεχής και συντονισμένη σε εθνικό και διεθνές επίπεδο, με συγκεκριμένο επικοινωνιακό πλάνο και στρατηγικές μάρκετινγκ στο διαδίκτυο και στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, με ισχυρή παρουσία σε διεθνείς εκθέσεις τουρισμού αλλά και μέσα από συνέργειες με τους τουριστικούς φορείς και τις αρχές Αυτοδιοίκησης. Στο πλαίσιο εξάλλου, της Εθνικής Στρατηγικής στον Τομέα του Τουρισμού, έχει εκπονηθεί «Σχέδιο Κατευθύνσεων Εθνικής Αναπτυξιακής Στρατηγικής 2014-2020» το οποίο ενισχύει δράσεις για τη δημιουργία ψηφιακού περιβάλλοντος ανάδειξης βασικών συστατικών στοιχείων του ελληνικού πολιτισμού και του τουριστικού προϊόντος.

ΑΠΕ-ΜΠΕ

http://diulistirio.blogspot.gr/

Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Φυγάδευσαν την Μέρκελ - Επεισόδιο σε συνέντευξη Τύπου – ΒΙΝΤΕΟ


Επεισόδιο σημειώθηκε κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου της Άνγκελα Μέρκελ και του Αμπντέλ Φατάχ Αλ-Σίσι με τους δυο ηγέτες να εγκαταλείπουν εσπευσμένα την αίθουσα Τύπου της καγκελαρίας.

Όλα ξεκίνησαν όταν μια δημοσιογράφος άρχισε να φωνάζει στον πρόεδρο της Αιγύπτου. «Είναι δολοφόνος, είναι ναζί. Κάτω η στρατιωτική κυριαρχία» είναι λίγα από τα λόγια της ρεπόρτερ ενώ άνδρες της ασφάλειας προσπάθησαν να την απομακρύνουν. Η δημοσιογράφος συνέχιζε να φωνάζει ενώ και άλλα άτομα που βρίσκονταν στην αίθουσα έλεγαν «Ζήτω η Αίγυπτος».

Ο Αλ-Σίσι πρωτοστάτησε στο πραξικόπημα που ανέτρεψε τον Μοχάμεντ Μόρσι και στη συνέχεια, εκλέχθηκε πρόεδρος της χώρας με συντριπτική πλειοψηφία.

Δείτε το βίντεο






Πηγή

http://diulistirio.blogspot.gr/


Διαβάστε περισσότερα.... »
....

VIDEO - Μπάμπης Παπαδημητρίου: Ελπίζω το ΔΝΤ να μην υποχωρήσει στα εργασιακά


Να μην υποχωρήσει το ΔΝΤ στο θέμα των εργασιακών ευχήθηκε ο Μπάμπης Παπαδημητρίου κατά τη διάρκεια της παρουσίας του το βράδυ στο δελτίο του Σκάι.

«Μεταξύ μας, ελπίζω το Ταμείο να μην υποχωρήσει σε αυτό το θέμα, να κρατήσει αρκετά γερά, γιατί θα είναι καταστροφή, θα πάει τη χώρα 25 χρόνια πίσω δηλαδή από εκεί που ήρθαμε και φαίνεται που καταλήξαμε», είπε ο δημοσιογράφος.

Υπενθυμίζεται ότι σύμφωνα με πληροφορίες το ΔΝΤ ζητά όχι μόνο να μην επανέλθουν οι συλλογικές διαπραγματεύσεις και ο κατώτατος μισθός στα 751, αλλά και να απελευθερωθούν οι ομαδικές απολύσεις.




Πηγή

http://diulistirio.blogspot.gr/


Διαβάστε περισσότερα.... »
....

VIDEO - Ο Charlie Chaplin στέλνει μήνυμα σε όλους μας !!!


Και όμως όπως θα δείτε στο video που ακολουθεί ο Charlie Chaplin στέλνει μήνυμα σε μας, στην ελληνική κυβέρνηση, στους θεσμούς σε όλους μας. Προφητικό video ; Όχι απλή λογική και συνέχεια της Νέας Τάξης Πραγμάτων, που έχει μπει η ανθρωπότητα.

Χαρακτηριστικό είναι το σημείο που λέει :
''... Σε εκείνους που μπορούν να ακούσουν τι λέω:
ΜΗΝ ΑΠΕΛΠΙΖΕΣΤΕ
Η δυστυχία που τώρα είναι πάνω μας, δεν είναι παρά το πέρασμα της πλεονεξίας,
η πικρία των ανθρώπων που φοβούνται τον τρόπο της ανθρώπινης προόδου,
το μίσος των ανθρώπων θα περάσει,
και οι δικτάτορες πεθαίνουν,
και η δύναμη που πήραν από τους ανθρώπους θα επιστρέψει στον λαό
και όσοι άνδρες πεθαίνουν, η ελευθερία δεν θα χαθεί.
Στρατιώτες, μην δοθείτε στα θηρία,
άτομα που σας περιφρονούν και σας υποδουλώνουν
που υποβάλλουν εις αυστηρή πειθαρχία την ζωή σας,
να σας λένε τι θα κάνετε,
τι να σκεφτείτε,
και τι να αισθανθείτε
που σας τρυπάνε, σας αντιμετωπίζουν ως βοειδή, ως βόρα κανονιών,
Μην δίνετε τον εαυτό σας σε αυτά τα αφύσικα άτομα,
άτομα μηχανών,
με τα μυαλά των μηχανών και τις καρδιές των μηχανών
Δεν είστε μηχανές Δεν είστε βοειδή, ΕΙΣΤΕ ΑΝΔΡΕΣ !!!''

    


http://diulistirio.blogspot.gr/
Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Σόιμπλε : «Εμένα που με λέτε σκληρό, το 2012 ζήτησα ένα κούρεμα του χρέους ύψους 53%»

Ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε διέψευσε ότι κρατά πιο σκληρή στάση από την καγκελάριο Άγγελα Μέρκελ σε ό,τι αφορά μια πιθανή έξοδο της Ελλάδας από την ευρωζώνη.

Σε συνέντευξη που παραχώρησε στο οικονομικό περιοδικό Wirtschaftswoche ο Σόιμπλε δήλωσε ότι στο θέμα αυτό έχει την ίδια άποψη με τη Μέρκελ.


«Στο ερώτημα ποια είναι η σωστή λύση για την Ελλάδα η καγκελάριος και εγώ συμφωνούμε απολύτως», υπογράμμισε.


«Έχω καταβάλει πολλές δυνάμεις και έχω δεσμευθεί για να βρεθεί ένας δρόμος για την Ελλάδα ώστε να σταθεί ξανά στα πόδια της (…) το 2012 ζήτησα ένα κούρεμα του χρέους ύψους 53%. Τέτοιος είναι ο ρόλος μου ως “του σκληρού” απέναντι στην Αθήνα», πρόσθεσε ο Γερμανός υπουργός.


Παρόλα αυτά ο Σόιμπλε άσκησε και πάλι κριτική στην ελληνική κυβέρνηση. «Η Ευρώπη βασίζεται στον αλληλοσεβασμό. Πρέπει κανείς να δρα λογικά, αυτό καθιστά τις τρέχουσες διαπραγματεύσεις με την Ελλάδα τόσο εξαντλητικές (…) Ο ΣΥΡΙΖΑ κέρδισε τις τελευταίες εκλογές λέγοντας στους Έλληνες ότι υπάρχει ένας πιο εύκολος δρόμος να παραμείνουν στο ευρώ χωρίς μεγάλες προσπάθειες για μεταρρυθμίσεις, οι οποίες όμως είναι προς το συμφέρον της Ελλάδας. Ίσως δεν θα έπρεπε να έχουν γίνει αυτές οι υποσχέσεις. Ακόμη και πριν από τις εκλογές είχα συμβουλεύσει τον τωρινό πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα να μην δίνει τέτοιες υποσχέσεις».


http://diulistirio.blogspot.gr/


Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Der Standard: ''Η Ελλάδα έσωσε το χρεοκοπημένο ΔΝΤ. Η Λαγκάρντ να μην εύχεται χρεοκοπία της Ελλάδας ....'''


Την άποψη πως η αντιπαράθεση με την Ελλάδα για το χρέος θα κρίνει το μέλλον της Κριστίν Λαγκάρντ στην ηγεσία του ΔΝΤ εκφράζει η αυστριακή Der Standard.

Το Ταμείο, για να μπορέσει να χρηματοδοτήσει με δισεκατομμύρια την Ελλάδα άλλαξε τους κανόνες του και έκλεισε σφικτά και τα δύο του μάτια, γράφει στον υπότιτλο σημερινής εκτενούς ανάλυσής της, με τίτλο «Γιατί η Λαγκάρντ πρέπει να φοβάται το Grexit», η αυστριακή εφημερίδα.

Οπως παρατηρεί αρχικά στην ανάλυσή του ο οικονομικός συντάκτης της εφημερίδας Αντράς Σιγκέντβαρι, έπειτα από αμέτρητες ψευδείς πληροφορίες για επικείμενη χρεοκοπία, φαίνεται τώρα να επίκειται πραγματικά μια στάση πληρωμών της Ελλάδας, που θα πρέπει να πληρώσει μέχρι τέλος Ιουνίου 1,6 δισεκατομμύρια ευρώ στο ΔΝΤ, με την πρώτη δόση των 300 εκατομμυρίων να πρέπει να πληρωθεί την Παρασκευή και την ελληνική κυβέρνηση να δηλώνει ότι δεν μπορεί από μόνη της να βρει αυτά τα χρήματα.

«Η Ελλάδα χρειάζεται λοιπόν επειγόντως ένα νέο δάνειο δισεκατομμυρίων από τις υπόλοιπες χώρες του ευρώ και από το ΔΝΤ, για να αποπληρώσει χρέη της ακριβώς απέναντι σε αυτούς τους δανειστές και αυτή είναι μία από τις αντιφάσεις της τρέχουσας κρίσης, ενώ ένα άλλο παράδοξο είναι το ερώτημα για ποιόν θα ήταν χειρότερη μία στάση πληρωμών της Αθήνας, για την Ελλάδα ή για τους δανειστές της. Αυτό δεν μπορεί να απαντηθεί και τόσο ξεκάθαρα, επειδή και η ηγεσία του ΔΝΤ περί την Κριστίν Λαγκάρντ θα πρέπει να φοβάται τις συνέπειες των ελληνικών αναταράξεων, και αυτό συνδέεται με τον αριθμό 50, τα αρχικά DSA και χώρες όπως Βραζιλία, Ιταλία, Ρωσία και Σαουδική Αραβία», γράφει ο συντάκτης, δίνοντας στη συνέχεια τις σχετικές εξηγήσεις :

Το Μάιο του 2010 το ΔΝΤ αποφάσισε να συμμετάσχει στην έκτακτη βοήθεια προς την Ελλάδα με 30 δισεκατομμύρια ευρώ, ποσό-ρεκόρ, καθώς το Ταμείο στην 70χρονη ιστορία του ποτέ δεν είχε παραχωρήσει σε μια χώρα ένα τόσο υψηλό δάνειο, με το οποίο όμως το ΔΝΤ, υπό την τότε ηγεσία του Ντομινίκ Στρος - Καν, δεν έσωσε μόνον την Ελλάδα από τη χρεοκοπία αλλά, το Ταμείο - το οποίο πριν από το ξέσπασμα της κρίσης του 2008 δεν είχε καν εμφανιστεί ως δανειστής - επέστρεφε ως παίκτης και εξασφάλιζε με τον τρόπο αυτό την επιρροή του στην Ευρώπη.

Για να μπορέσει όμως να παίξει τον πυροσβέστη στην κρίση, ο Στρος - Καν έπρεπε να αμβλύνει τους κανόνες, καθώς για να συμμετάσχει το ΔΝΤ σε μεγάλες οικονομικές επιχειρήσεις πρέπει να εκπληρώνονται τέσσερις προϋποθέσεις, και μια από αυτές υπαγορεύει ότι το δημόσιο χρέος της εκάστοτε χώρας θα πρέπει να είναι με μεγάλη πιθανότητα βιώσιμο.

Αρα οι οικονομολόγοι του ΔΝΤ θα έπρεπε το 2010 να εξακριβώσουν πως η Ελλάδα ούτε υπερχρεωμένη είναι, ούτε η χώρα απειλείται με υπερχρέωση, κάτι που όμως ήταν αδύνατο, γι αυτό και ο κανόνας διευρύνθηκε με μια παράγραφο, σύμφωνα με την οποία επιτρέπεται να δοθούν χρήματα ακόμη και αν η κρίση απειλεί να εξαπλωθεί.

Αυτή την επιλογή, δηλαδή συμμετοχή του ΔΝΤ σε κάθε περίπτωση ακόμη και αν οι κίνδυνοι είναι μεγάλοι, υιοθέτησε η Κριστίν Λαγκάρντ, διαδεχόμενη τον Ιούλιο του 2011 στην ηγεσία του ΔΝΤ τον Στρος,-,Καν, ο οποίος παραιτήθηκε έπειτα από ένα σεξουαλικό σκάνδαλο.

Στη συνέχεια της ανάλυσής του, ο Αντράς Σιγκέντβαρι, αναφέρεται σε ένα από τους βασικούς κανόνες της εκταμίευσης χρημάτων από το ΔΝΤ, που ορίζει πως κάθε φορά προτού γίνει έμβασμα έστω και ενός λεπτού του ευρώ, απαιτείται η αποκαλούμενη DSA (debt sustainability analysis), δηλαδή η εξακρίβωση αν η εκάστοτε χώρα επιτρέπεται να λάβει χρήματα, ή στην πραγματικότητα είναι ήδη χρεοκοπημένη.

Από το Μάιο του 2010, έως τον Ιούνιο του 2014, το ΔΝΤ επιβεβαίωνε ανά τρίμηνο τη βιωσιμότητα του χρέους της Ελλάδας - παρόλο που η χώρα από την έναρξη του προγράμματος ήταν για τους περισσότερους ειδικούς "ντε φάκτο" χρεοκοπημένη - κάτι που, όπως αναφέρουν διπλωμάτες στην Ουάσινγκτον, ήταν δυνατό μόνον γιατί οι ειδικοί του Ταμείου ήταν υπερβολικά γενναιόδωροι στις προβλέψεις τους για την οικονομική εξέλιξη, υπολογίζοντας για παράδειγμα το καλοκαίρι του 2011 ότι η Ελλάδα θα εισέπραττε τα επόμενα τέσσερα χρόνια 50 δισεκατομμύρια ευρώ από ιδιωτικοποιήσεις και στην πραγματικότητα εισέπραξε μόλις πέντε δισεκατομμύρια.

Οπως σημειώνει ο συντάκτης, η Λαγκάρντ δεν είναι η μόνη υπεύθυνη για την ευρεία ερμηνεία των κανόνων του ΔΝΤ, καθώς κάθε έμβασμα του Ταμείου πρέπει να εγκριθεί από το 25μελές διευθυντήριο του, ωστόσο αυτό ενεργεί βάση των συστάσεων του επικεφαλής του, και, όπως αναφέρει ένας διπλωμάτης στην Ουάσινγκτον, "η Λαγκάρντ ήξερε πώς να το επηρεάσει για να πάρει πράσινο φως".

Ως εκ τούτου, όταν η Λαγκάρντ ισχυρίζεται τώρα ότι δεν μπορεί να υπάρξει βεβιασμένη και τσαπατσούλικη συμφωνία με την Αθήνα, γιατί θα πρέπει να ληφθούν σοβαρά οι κανόνες του ΔΝΤ, λέει τη μισή αλήθεια, γιατί όταν θεωρούνταν σκόπιμο οι κανόνες του ΔΝΤ παρακάμπτονταν και αυτό έχει οδηγήσει σε δυσαρέσκεια στο εσωτερικό του Ταμείου, και τώρα μαζί με την Ινδία και τη Βραζιλία, τη στάση της Λαγκάρντ επικρίνει και η Ρωσία.

Σύμφωνα με τον Αντράς Σιγκέτβαρι, αν η Ελλάδα δεν πλήρωνε έγκαιρα τη δόση στο ΔΝΤ αρχικά δεν θα συμβεί τίποτε σοβαρό, το Ταμείο θα έπρεπε να αρχίσει συζητήσεις μαζί της και προειδοποιήσεις, ωστόσο αυτό θα δημιουργούσε προηγούμενο για άλλους οφειλέτες του, ενώ η κατάσταση περιπλέκεται, καθώς κάποιες από τις χώρες -μέλη του ΔΝΤ θα πρέπει να φοβούνται για τα χρήματά τους αν δεν υπάρξει συμφωνία με την Αθήνα.

Και αυτό θα συμβεί διότι το Ταμείο δίνει χρήματα σε χώρες με οικονομικά προβλήματα, παίρνοντάς τα από χώρες που είναι σε καλή κατάσταση, και άρα εάν δεν αποπληρώνεται το ίδιο δεν μπορεί να επιστρέψει αυτά τα χρήματα που δανείστηκε από κάποιες άλλες χώρες - μέλη του, στις οποίες συγκαταλέγονται όχι μόνο οι μεγάλες χώρες του ευρώ, όπως η Γερμανία, αλλά και χώρες εκτός Ευρώπης, όπως οι ΗΠΑ, η Σαουδική Αραβία, η Ινδία και η Ρωσία, καταλήγει η ανάλυση της "Ντερ Στάνταρντ".

Πηγή

http://diulistirio.blogspot.gr/
Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Υποκλιθείτε! Αυτός είναι ο Έλληνας γιατρός που έχει χειρουργήσει δωρεάν περισσότερα από 14.000 παιδιά!

«Να προσπαθείς να γίνεις κάποιος που θα προσφέρει στους άλλους». Αυτό είναι το μότο του διεθνούς φήμης καρδιοχειρουργού κ. Αυξέντιου Καλαγκού. Συμβουλή που κληρονόμησε από τον πατέρα του και προσπαθεί να την κάνει πράξη κάθε λεπτό της ζωής του. Ο 53χρονος Κωνσταντινουπολίτης, διευθυντής της Καρδιοχειρουργικής Κλινικής του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου της Γενεύης, είναι ξακουστός όχι μόνο για την επιστημονική του επάρκεια αλλά και για την πολύτιμη προσφορά του στον συνάνθρωπό του όπου αυτός και αν μένει και σε όποια οικονομική κατάσταση και αν βρίσκεται.

Δεν είναι λίγοι αυτοί που τον αποκαλούν «φύλακα άγγελο» των άρρωστων φτωχών παιδιών, και όχι άδικα. Τα τελευταία 14 χρόνια έχει χειρουργήσει περισσότερα από 13.000 άπορα παιδιά, μέσα από πρόγραμμα του φιλανθρωπικού ιδρύματος «Coeurs pour tous» («Καρδιές για όλους») που ο ίδιος έχει ιδρύσει. Ταξιδεύει από τη μια άκρη της Γης στην άλλη χαρίζοντας ξανά τη ζωή σε παιδιά με σοβαρά καρδιακά προβλήματα. Αρκεί ένα μήνυμα, ένα τηλεφώνημα, για να αναλάβει δράση.

Και πού δεν έχει πάει. Μαρόκο, Αλγερία, Μαυρίκιο, Σενεγάλη, Λίβανο, Συρία, Αζερμπαϊτζάν, Γεωργία, Ινδία, Βιετνάμ, Σερβία, Ερυθραία, Μολδαβία, Ουκρανία, Ρουμανία, Κύπρο και τελευταίως Ελλάδα. Εν μέσω οικονομικής ύφεσης, πώς θα μπορούσε να μείνει η χώρα μας έξω από τον κατάλογο; Στην Ελλάδα, το όνομά του έγινε ευρέως γνωστό μετά τη συνεργασία που εξασφάλισε το Νοσοκομείο Παίδων «Μητέρα». Ο κ. Καλαγκός μεταβαίνει στην Αθήνα μία φορά τον μήνα (αναμένεται να έλθει την προσεχή εβδομάδα) και κάνει, κατά μέσο όρο, τέσσερα ως πέντε χειρουργεία. Από τον Σεπτέμβριο, οπότε ξεκίνησε η συνεργασία του με το Νοσοκομείο, ως και σήμερα έχει χειρουργήσει δωρεάν εννέα παιδιά με σοβαρό καρδιολογικό πρόβλημα.

Ο κ. Καλαγκός χειρουργεί συνολικά περίπου 1.000 περιστατικά τον χρόνο, παιδιά και ενηλίκους. Από αυτά, περίπου 300 αφιλοκερδώς μόνο στη Γενεύη και περίπου άλλα τόσα σε άλλες χώρες. Τα έξοδα καλύπτονται από το Ιδρυμα «Coeurs pour tous», το οποίο ίδρυσε το 1998. «Σε αυτό συμμετέχουν βασιλικές οικογένειες, ακόμη και ελβετικές τράπεζες» λέει ο ίδιος, χωρίς να θέλει να αποκαλύψει τα στοιχεία των συμμετεχόντων.

Ο φιλάνθρωπος πατέρας
Η φιλανθρωπική δράση τού επίσης γιατρού πατέρα του έπαιξε καταλυτικό ρόλο στον τρόπο ζωής του κ. Καλαγκού. «Ο πατέρας μου ήταν παθολόγος, διευθυντής της Παιδιατρικής Κλινικής του Νοσοκομείου Βαλουκλή στην Κωνσταντινούπολη. Στην περιοχή του Αγίου Στεφάνου είχε μια μονοκατοικία και εκεί έκανε ιατρείο. Από το πρωί ως το βράδυ ήταν με τους ασθενείς του και δύο ή τρεις φορές την εβδομάδα εξέταζε δωρεάν φτωχούς ανθρώπους. Η φιλανθρωπία, η αλληλεγγύη, η ιατρική ως λειτούργημα υπήρξε βίωμα μέσα από την οικογένεια» λέει ο κ. Καλαγκός. Η προσφορά του πατέρα του ήταν τόσο σημαντική σε βαθμό που αναγνωρίστηκε και από τους Τούρκους. Εδωσαν το όνομά του σε δρόμο της περιοχής του Αγίου Στεφάνου.

Μιλώντας για την ανθρωπιστική δράση του πατέρα του και την ευαισθησία που είχε απέναντι στους ασθενείς, τους οποίους δεν διέκρινε σε πλούσιους και φτωχούς, λέει ότι μπορεί να οφείλεται και στο γεγονός ότι ο ίδιος πέρασε δύσκολες στιγμές. «Ουσιαστικά είδε την οικογένειά του να χάνει όλα τα υπάρχοντά της, να διώκεται από το Προκόπι και να αναγκάζεται να μετακομίσει στην Κωνσταντινούπολη. Ο πατέρας μου, για να μπορέσει να σπουδάσει, διάβαζε με το κερί. Είχε νιώσει στο πετσί του την έλλειψη οικονομικών πόρων και πού μπορεί αυτό να οδηγήσει. Γι” αυτό ήθελε να βοηθάει όλους τους ανθρώπους, χωρίς να κάνει διακρίσεις. Με αυτές τις αξίες μεγάλωσε και εμάς, τα παιδιά του». Εκτός από τον μεγάλο δάσκαλο της ζωής του, τον πατέρα του, ο κ. Καλαγκός είχε την τύχη να βρεθεί σε μεγάλους δασκάλους της Ιατρικής, τον σερ Μαγκντί Γιακούμπ και τον Αλέν Καρπεντιέ (ο εμπνευστής τής πρώτης τεχνητής βαλβίδας καρδιάς). «Οι δύο δάσκαλοι», σημειώνει, «μού μετάγγισαν την αυταπάρνηση και το σθένος που θα πρέπει να έχει ένας χειρουργός».

«Εργάζομαι 20 ώρες την ημέρα»
Εξαιρετικά επίπονο είναι το πρόγραμμα του κ. Αυξέντιου Καλαγκού, καθώς εργάζεται καθημερινά περί τις 20 ώρες. Η ζωή του μοιράζεται ανάμεσα σε χειρουργεία, συναντήσεις και διαλέξεις. Το περίεργο είναι ότι δεν νιώθει κουρασμένος ούτε λεπτό. «Το χαμόγελο ενός παιδιού, η χαρά των γονιών του… Αυτή είναι η ανταμοιβή μου. Τότε ούτε κούραση νιώθω ούτε τίποτα. Παίρνω κουράγιο και συνεχίζω». Η ζωή που έχει ακολουθήσει ο κ. Καλαγκός έχει τα οφέλη της, έχει όμως και τα κόστη της, καθώς αποβαίνει εις βάρος της οικογένειάς του. Ωστόσο ο ίδιος θεωρεί ότι «όταν ο Θεός σού έχει δώσει ένα χάρισμα, πρέπει να το μοιράζεσαι. Δεν πρέπει να κλείνεις ποτέ τα μάτια σου στους άλλους».


http://diulistirio.blogspot.gr/


Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Οι δικοί μας Τσαουσέσκου..

     Το blog πιστεύει πως αν κάποιος απ' τους κραδαίνοντες τα πρώτα ευρώ στην χώρα μας, είχε την τύχη των Τσαουσέσκου (άμεση δίκη και απόδοση απόλυτης δικαιοσύνης με συνοπτικές διαδικασίες), με μόνη διαφορά την απόδοση χάριτος και ισόβια,
..δεν θα βρίσκονταν σήμερα εύκολα κάποιοι να κραυγάζουν και να μουγκανίζουν υπέρ οποιασδήποτε συμφωνίας-μνημονίου με τους τοκογλύφους ''εταίρους''.

Ειλικρινά πιστεύει κανείς πως ακόμη και με την πιό έντιμη συμφωνία, την πιό συμφέρουσα ας πούμε, θα μπορέσει ποτέ να υπάρξει ανάπτυξη μέσα στη ''ζώνη του ευρώ'', και κατ' επέκταση μέσα στην Ε.Ε.;
Και δεν εννοούμε ανάπτυξη των αριθμών, αλλά μιά ανάπτυξη που θα συνεπάγεται και την αναβάθμιση του βιοτικού επιπέδου των πολιτών, και την εξορθολογιστική αναδιάρθρωση του κράτους.
Τρίχες! Με δρομολογημένη την διαβίωση του λαού στα σημερινά επίπεδα, και λίγο ακόμη πιό κάτω για δεκαετίες, είναι τουλάχιστον αφελής (έως και βλαξ) όποιος ονειρεύεται ανάπτυξη εντός αυτής της Ευρωπαϊκής ''Ένωσης''! Εκτός κι αν δεν είναι αφελής ή βλαξ, και είναι απλώς πολιτικός απατεώνας ή διαπλεκόμενο ΜΜΕ.

Πώς είναι δυνατόν να επέλθει ανάπτυξη μέσα στο ευρωπαϊκό πλαίσιο με ξένα και εν πολλοίς τυχοδιωκτικά κεφάλαια, και όχι με εγχώριες δυνάμεις, όταν πολύ καλά όλοι θυμόμαστε πως,
..μετά την εισδοχή της Ελλάδας στην τότε ΕΟΚ, που συνέπεσε σχεδόν με την άνοδο του ΠαΣοΚ στην εξουσία (τυχαίο;), άρχισε η αποβιομηχάνηση της χώρας, καθώς και η απορρύθμιση της αγροτικής παραγωγής.
Ποιός δεν θυμάται την ΙΖΟΛΑ την Πίτσος, την Μίσκο, την Πειραϊκή-Πατραϊκή, το Αιγαίο, την Εσκιμό, την ΕΛΒΙΖ και τόσες άλλες βιομηχανίες και κλωστοϋφαντουργίες που κλείσανε,
..καθώς και μεγάλες εταιρείες παροχής υπηρεσιών (τεχνικών και άλλων) που δρούσαν κυρίως στο εξωτερικό όπως η ΕΔΟΚ-ΕΤΕΡ, το γραφείο Δοξιάδη και άλλες;
Ποιός θεωρεί εξορθολογιστική την διαταγή-νόρμα της Ένωσης για (μερική έστω) εγκατάλειψη της καλλιέργειας σίτου, για να εγκατασταθεί στην θέση του η μονοκαλλιέργεια βαμβακιού; (διαταράσσοντας έτσι και την οικολογική ισορροπία λόγω της χρήσης τεράστιων ποσοτήτων νερού για άρδρευση)
Ποιός δεν παραλογίστηκε σκεπτόμενος τις χιλιάδες τόνους υγιούς προϊόντος που θάφτηκαν επί χρόνια στις χωματερές, όπως ροδάκινα, βερίκοκα, πορτοκάλια και άλλα, για να εισπραχθούν στην θέση τους επιδοτήσεις;
Το blog κλαίει όταν θυμάται πόσες χιλιάδες στρέμματα αμπέλια ξεριζώθηκαν.
Ξερίζωμα αμπελιών στην χώρα του Διονύσου και των Παναθηναίων!
Επέρχονται και άλλες απαγορεύσεις καλλιέργειας, καθώς και συλλογής βοτάνων και καρπών της άγριας φύσης.
Πώς μπορεί να γίνει λοιπόν ανάπτυξη, όχι των αριθμών, αλλά της ζωής και ποιότητας διαβίωσης των πολιτών, με τέτοιους όρους; Που μαζί με την κρίση και την επιβολή των μνημονίων έχουν γίνει θανατηφόροι;

Η φυλή των ''Τσαουσέσκου'' στην χώρα μας άρχισε το καταστροφικό της έργο από την επαύριο της εισόδου της χώρας στην Ένωση,
..και ολοκλήρωσε με την ένταξη στην ζώνη του ευρώ, με την εγκληματική ισοτιμία των 340,75 δραχμών ανά ευρώ, με πλαστά στοιχεία, και με την γνωστή φωτογραφία θριάμβου των απατεώνων έναντι της χώρας,
..οπότε και μετά από λίγο παρέδωσε την εξουσία, έχοντας εκτελέσει στο ακέραιο το συμβόλαιο θανάτου που της είχε ανατεθεί.

Δεν τιμωρήθηκε ακόμη κανείς!
Είναι όλοι ελεύθεροι και προκλητικοί, να κραυγάζουν, να λοιδωρούν τον λαό, να φοβερίζουν και να απειλούν!

Το blog θαυμάζει τον ρουμανικό λαό.
Δείχνει να είναι λαός και όχι γαλοπούλες! Αντιδρά και τιμωρεί.
Στην χώρα της Κάθαρσης και της Νέμεσης,
..η δικαιοσύνη κοιμάται.
..κι εμείς δεν την ξυπνάμε!..


Αναρτήθηκε από Κώστας Μαντατοφόρος
Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Πανάκριβες οι βουτιές στις παραλίες της Αττικής


Οι παραλίες της Αθήνας πλημμύρισαν από κόσμο το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος, αφού, παρά τις χαμηλές για την εποχή θερμοκρασίες, πολλοί βρήκαν μια καλή ευκαιρία να κάνουν την πρώτη βουτιά του φετινού καλοκαιριού.

Όσοι επισκέφθηκαν μία από τις οργανωμένες πλαζ της Αττικής, ωστόσο, διαπίστωσαν ότι, αν και στα ίδια επίπεδα με πέρυσι, οι τιμές τους παραμένουν αλμυρές για τον μέσο πολίτη.

Τα 40 ευρώ, κατά μέσο όρο, φτάνει το ποσό που πρέπει να δαπανήσει μία τετραμελής οικογένεια για να διασκεδάσει μερικές ώρες και να απολαύσει τις υπηρεσίες που προσφέρονται στις οργανωμένες πλαζ της πρωτεύουσας, χωρίς να στερηθεί τις βασικές ανάγκες της για φαγητό και ποτό. Μόνο τα βασικά έξοδα που θα πρέπει να κάνει μία οικογένεια για να περάσει ένα Σαββατοκύριακο σε οργανωμένη παραλία φτάνουν κοντά στα επίπεδα των 100 ευρώ.

Στη συνέχεια θα πρέπει να πληρωθούν οι ομπρέλες και οι ξαπλώστρες, οι οποίες θα κοστίσουν από 8 έως 10 ευρώ. Οι τιμές αυτές, φυσικά, αφορούν μια μέση οργανωμένη πλαζ και όχι όσες έχουν είσοδο πάνω από 20 ευρώ το άτομο και απευθύνονται σε ανθρώπους με μεγάλη οικονομική άνεση.

Οι τιμές των μπαρ στις οργανωμένες παραλίες είναι στα ίδια επίπεδα με αυτά μιας μέσης καφετέριας της πρωτεύουσας και γι' αυτόν τον λόγο έχουν θεσπιστεί ανώτατες τιμές για κάποια απολύτως βασικά είδη, όπως το νερό, ο απλός καφές, ελληνικός ή νεσκαφέ, και το τοστ με ζαμπόν και τυρί. Ακόμα και έτσι, το μόνο βέβαιο είναι ότι μία τετραμελής οικογένεια δεν θα ξοδέψει λιγότερα από 15 ευρώ για καφέ, νερό και τοστ.

ΠΗΓΗ

http://diulistirio.blogspot.gr/
Διαβάστε περισσότερα.... »
....

VDEO - Οικονομικό επιμελητήριο όργανο στα χέρια κάθε κυβέρνησης !!!

Χθες κατά την συνεδρίαση της Εξεταστικής Επιτροπής για την υπαγωγή στο καθεστώς των Μνημονίων (στις 02-06-2015) καταλήξαμε στο συμπέρασμα ότι το οικονομικό επιμελητήριο δεν γνωρίζει καν οικονομικά !!! Δεν έχουν καν πάρει τα στοιχεία των συμβάσεων της δανειακής σύμβασης, για να ελέγξουν την οποιαδήποτε κυβέρνηση, και αποδείχθηκε ότι το οικονομικό επιμελητήριο είναι μόνο, ένα εργαλείο στα χέρια της οποιαδήποτε κυβέρνησης ακόμα και της προδοτικής μνημονιακής κυβέρνησης.

Καταλάβατε τώρα τι έχει περάσει αυτή η χώρα 5 χρόνια τώρα ;

100.000 οικονομολογοι δεν εχουν ασχοληθει με τις δανειακες συμβασεις των μνημονιων.

Αυτοι εφταχναν και φτιαχνουν κλιμα….ΟΙ ΑΔΙΑΒΑΣΤΟΙ.

ΤΟΥΣ ΑΔΙΑΒΑΣΤΟΥΣ ΣΥΜΒΟΥΛΕΥΟΝΤΑΝ Η ΑΔΙΑΒΑΣΤΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ.

Δείτε το



http://diulistirio.blogspot.gr/
Διαβάστε περισσότερα.... »
....