Διυλιστήριο: 09/02/13
ροη αναρτησεων

Δευτέρα, 2 Σεπτεμβρίου 2013

Έρχεται “ειδική ομάδα” για τον ενιαίο φόρο ακινήτων…!

Πριν έρθει η τρόικα…
Εντός των επόμενων ημερών στην Αθήνα θα φτάσει μια ειδική ομάδα για το νέο φόρο ακινήτων.
Ήδη, το οικονομικό επιτελείο έχει σκιαγραφήσει τις κινήσεις για την ενοποίηση των φόρων στα ακίνητα, η εφαρμογή του οποίου θα ξεκινήσει από το 2014 και θα περικλείει τόσο τα εντός όσο και τα εκτός σχεδίου.
Από το Υπουργείο Οικονομικών αναφέρεται ότι ο ενιαίος φόρος δεν θα πληρώνεται μέσω των λογαριασμών της ΔΕΗ, όπως το χαράτσι Βενιζέλου, ωστόσο αυτή η “δέσμευση” είναι σε ισχύ μέχρι να αλλάξει γνώμη η τρόικα (αν αμφιβάλει για την εισπραξιμότητα του φόρου όπως ακριβώς έγινε με το φετινό χαράτσι)…
Ο νέος φόρος θα είναι κλιμακωτός, προβλέπει 33 συντελεστές ανά τιμής ζώνης τιμές και επιβάλλεται ανά τετραγωνικό μέτρο.
Σε ό,τι αφορά την απόδοση του μέτρου, το Υπουργείο Οικονομικών έχει θέσει ως στόχο την είσπραξη σχεδόν του 80% των βεβαιωμένων εσόδων, δηλαδή εκτιμάται ότι από τα 3,6 δις ευρώ που θα βεβαιωθούν, στα κρατικά ταμεία θα μπουν περίπου 2,9 δις ευρώ, λόγω της αδυναμίας των πολιτών να ανταποκριθούν στις υποχρεώσεις τους.
Το νομοσχέδιο για τον ενιαίο φόρο στα ακίνητα αναμένεται να πάει στη Βουλή περί τα τέλη Σεπτεμβρίου για να ψηφιστεί άμεσα, πριν καταρτιστεί ο προϋπολογισμός του 2014.
Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Οι δανειστές μας έπαθαν αμόκ και ζητούν τον ουρανό με τα… άστρα!

Στόχος των Ευρωπαίων «φίλων» μας είναι να μπει πωλητήριο σε εκκλησίες, νοσοκομεία, φυλακές ακόμα και σε κρατική γη...
Δεν είναι μόνο τα «φιλέτα» του ΤΑΙΠΕΔ, που θέλουν να πουλήσουν οι δανειστές μας, αλλά... ό,τι κινητό και ακίνητο κυκλοφορεί στο ελληνικό έδαφος, όπως φαίνεται.
Όπως αποκαλύπτει η απόρρητη έκθεση των ESM - EFSF λίγο ως πολύ απαιτούν την επέκταση των υπό αποκρατικοποίηση «ασημικών» της χώρας σχεδόν σε όλο το φάσμα της κρατικής περιουσίας.
Μεταξύ όσων ενδιαφέρουν τον Ευρωπαικό Μηχανισμό Στήριξης είναι η έκταση του Ελληνικού, τα κτήρια της ΓΑΙΟΣΕ και οι υποδομές των τραίνων, τα νοσοκομεία που κλείνουν ως κτήρια και άλλα 2.489 κτήρια του υπουργείου Πολιτισμού, γεωργικές περιοχές του ΟΠΕΚΕΠΕ και δικαστικά μέγαρα.
Σύμφωνα με δημοσίευμα κυριακάτικης εφημερίδας, οι πιστωτές θέλουν οι παραπάνω ιδιοκτησίες να αξιοποιηθούν ως εξοχικές κατοικίες, resorts, γήπεδα γκολφ και spa, ενώ ένα μέρος θα εξελιχθεί σε αναπτύξεις ηλιακής ενέργειας.
Επίσης, επιθυμούν  να αναπτύξουν τον ιατρικό τουρισμό, κυρίως για εύπορους, ενώ σκέφτονται και την πώληση μικρών νησιών και βραχονησίδων.
Ταυτόχρονα, όπως προκύπτει στην έκθεση, υπάρχει ενδιάφερον ακόμα και για εκκλησίες αλλά και για φυλακές. 
Μάλιστα στη σελίδα 8 του απόρρητου εγγράφου υπάρχει αναφορά στις εκτάσεις νησιών που πρέπει να πουληθούν, ιδιαίτερα στην περιοχή του Αιγαίου, αφήνοντας ανοιχτό το θέμα πώλησης μικρών νησιών ή βραχονησίδων που στο παρελθόν είχε τεθεί από γερμανικά δημοσιεύματα και είχε διαψεύσει τότε η κυβέρνηση Παπανδρέου.
Ουσιαστικά με αυτές τις νέες αξιώσεις ο ESM υπερβαίνει τα συμφωνηθέντα με την κυβέρνηση και θέτει νέες αξιώσεις, εν όψει των διαπραγματεύσεων με την τρόικα στα τέλη Σεπτεμβρίου.
Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Μέρκελ-Στάινμπρουκ: 12 λεπτά για την Ελλάδα. Τρίτο πακέτο ''στήριξης''.

Βερολίνο, της Φαίης Καραβίτη  Χωρίς εκπλήξεις για την Ελλάδα εξελίχθηκε η μονομαχία της Καγκελαρίου Άνγκελα Μέρκελ με τον σοσιαλδημοκράτη αντίπαλο της Πέερ Στάινμπρουκ. Για μία ακόμη φορά επιβεβαιώθηκε ότι το Βερολίνο επιθυμεί να δώσει στην Ελλάδα και τρίτο πακέτο στήριξης – αγνώστου ύψους -, διατηρώντας την πίεση για μεταρρυθμίσεις, ενώ η κυρία Μέρκελ εμφανίστηκε να επιμένει στις αναφορές περί ένταξης της Ελλάδας στην ΟΝΕ χωρίς να πληρούνται οι προϋποθέσεις. Από την πλευρά του ο κ. Στάινμπρουκ τάχθηκε υπέρ ενός «Σχεδίου Μάρσαλ 2», επισημαίνοντας ότι «δεν πρέπει να δίδεται θανατηφόρα δόση δημοσιονομικής εξυγίανσης».

«Μπορεί να υπάρξει ένα νέο πακέτο. Κανείς δεν ξέρει πόσο μεγάλο θα είναι αυτό», δήλωσε η κυρία Μέρκελ και πρόσθεσε ότι «αυτό θα το δούμε όταν έρθει η ώρα και με βάση τις εκθέσεις της τρόικας».

Για μία ακόμη φορά επέρριψε ευθύνες στον προκάτοχό της Γκέρχαρντ Σρέντερ για την ένταξη της Ελλάδας στην ζώνη του ευρώ και, όταν ο αντίπαλός της επισήμανε ότι και η Γερμανία έχει βοηθηθεί, με το Σχέδιο Μάρσαλ αλλά και για την επανένωσή της, δήλωσε ότι θα βοηθήσει, αλλά, υπό προϋποθέσεις: «Το θέμα είναι πώς βοηθάει κανείς. Βοηθάει με το να λυπάται για την δύσκολη κατάσταση; Ή βοηθάει με το να προτρέπει για τις αναγκαίες μεταρρυθμίσεις;», διερωτήθηκε η Άγγελα Μέρκελ και σημείωσε ότι καθήκον της ίδιας, ως Καγκελαρίου, είναι να μην υποχωρήσει η πίεση για μεταρρυθμίσεις στην Ελλάδα. «Δεν πρέπει να δείξουμε λάθος αλληλεγγύη, αλλά πρέπει να ακολουθήσουμε την αρχή “παροχές για αντιπαροχές, αλληλεγγύη και υπευθυνότητα”», κατέληξε.

Από την πλευρά του ο Πέερ Στάινμπρουκ δεν δίστασε να περιγράψει την Ευρωζώνη ως «αναδιανεμητική ένωση», εξηγώντας ότι αυτό συνέβη ήδη την στιγμή που η Γερμανία αγόρασε το πρώτο ελληνικό ομόλογο. Δήλωσε ότι η χώρα του έχει «ευρωπολιτική» υποχρέωση να βοηθήσει τις άλλες χώρες και χαρακτήρισε «λανθασμένη» την στρατηγική διαχείρισης της κρίσης που ακολουθήθηκε, λέγοντας ότι ο ίδιος, αν ήταν Καγκελάριος, θα είχε εφαρμόσει δημοσιονομική εξυγίανση, αλλά όχι «σε θανατηφόρα δόση», ενώ θα είχε φροντίσει να δοθούν κίνητρα για ανάπτυξη και αντιμετώπιση της ανεργίας, κυρίως των νέων.

Αν και η ιστορία των γερμανικών εκλογών δείχνει ότι τα τηλεοπτικά ντιμπέιτ μάλλον δεν κρίνουν και την έκβαση των εκλογών, τα πρώτα δείγματα δείχνουν ότι την έκπληξη έκανε ο κ. Στάινμπρουκ, ο οποίος ως τώρα ακολουθούσε την Καγκελάριο με μεγάλη διαφορά. Οι δημοσκοπήσεις που διεξήχθησαν κατά την διάρκεια της αντιπαράθεσης μεταξύ των περίπου 1.000 παρευρισκόμενων στο στούντιο, τον εμφανίζουν ξεκάθαρα πιο πειστικό, με καλύτερα επιχειρήματα και καλύτερο του αναμενόμενου. Η κυρία Μέρκελ θεωρήθηκε πιο συμπαθής, πιο αξιόπιστη και πιο ικανή, αλλά με πολύ μικρή διαφορά. Ανάλογα είναι και τα πρώτα δημοσιεύματα, τα οποία μιλούν είτε για ισοπαλία είτε για νίκη με βραχεία κεφαλή του σοσιαλδημοκράτη υποψήφιου, για τον οποίο ούτως ή άλλως το ντιμπέιτ είχε θεωρηθεί «τελευταία ευκαιρία» προκειμένου να καλύψει το έδαφος που τον χωρίζει από την Άνγκελα Μέρκελ.

Πρωταγωνιστής πάντως του χθεσινοβραδινού ντιμπέιτ, το οποίο προβλήθηκε από τέσσερα κανάλια εθνικής εμβέλειας, κρίθηκαν το κολιέ που φορούσε η Καγκελάριος, στα χρώματα της γερμανικής σημαίας (μαύρο, κίτρινο, κόκκινο), ο κωμικός Στέφαν Ράαμπ που εκπροσωπούσε τα κανάλια ProSiebenSat1 και εμφανίστηκε πιο πιεστικός και πιο αυθόρμητος από τους τρεις δημοσιογράφους που υπέβαλαν ακόμη ερωτήσεις και βεβαίως το τουίτερ, στο οποίο αναρτήθηκαν χιλιάδες μηνύματα κατά την διάρκεια της τηλεμαχίας.

Αναλυτές εκτιμούν πάντως ότι το γεγονός ότι η Καγκελάριος δέχθηκε να διεξαχθεί μόνο ένα ντιμπέιτ και αυτό σχετικά νωρίς πριν από τις εκλογές της 22ας Σεπτεμβρίου, της επιτρέπει να ακυρώσει τα όποια κέρδη αποκόμισε από αυτήν ο αντίπαλός της.
Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Χώρα γερόντων η Ελλάδα !!!

Χώρα γερόντων, με υψηλή μέση ηλικία πληθυσμού, με τάση προς τον έγγαμο βίο αλλά με χαμηλό ποσοστό γονιμότητας και με υπεροχή του «ασθενούς» φύλλου, αναδεικνύεται με το πέρασμα των χρόνων η Ελλάδα.
Τα στοιχεία που δημοσιοποίησε πρόσφατα η Ελληνική Στατιστική Αρχή, τα οποία βασίζονται στην απογραφή του 2011, είναι άκρως εντυπωσιακά. Σκιαγραφούν την εικόνα του ελληνικού πληθυσμού, τα προβλήματα που θα αντιμετωπίσει στο μέλλον, ενώ τα συμπεράσματα αυτά μπορούν να αποτελέσουν αντικείμενο προβληματισμού για την επίσημη πολιτεία.


«Γέροι» πάνω από 2 εκατ.

Με το νόμιμο πληθυσμό της χώρας να φτάνει τα 10.815197 άτομα και το νόμιμο πληθυσμό (δημότες) να είναι 9.903.268 πολίτες, ιδιαίτερη σημασία έχουν τα επιμέρους χαρακτηριστικά στοιχεία. Για παράδειγμα, ποιος γνωρίζει ότι ο αριθμός των ατόμων ηλικίας άνω των 65 ετών έχει ξεπεράσει τα 2 εκατ., γεγονός που αποτελεί «βόμβα» για τα ασφαλιστικά ταμεία;

Ακόμη πιο εντυπωσιακό είναι το γεγονός ότι υπάρχουν 1,6 εκατ. Ελληνες, δηλαδή πάνω από το 15%, που είναι πάνω από 70 ετών. Ή ποιος ξέρει ότι εν έτει 2013 στην Ελλάδα υπάρχουν 250 παιδιά έως 14 ετών τα οποία είναιμ παντρεμένα και δύο από αυτά και διαζευγμένα;

Άκρως ενδιαφέρον και το γεγονός ότι η Ηπειρος είναι η πιο γερασμένη περιφέρεια της χώρας, ενώ στα νησιά φαίνεται να επικρατούν οι νέοι.

2,2 εκατομμύρια νοικοκυριά είναι μονομελή ή διμελή!

Ενδιαφέροντα είναι τα συμπεράσματα για τα χαρακτηριστικά των οικογενειών στην Ελλάδα. Οι περισσότεροι πολίτες είναι παντρεμένοι, ωστόσο, μεγάλη πλειοψηφία των νοικοκυριών είναι μονομελής ή διμελής:

• Το 50,3% του πληθυσμού της χώρας, δηλαδή 5.364.211, είναι κατά νόμο έγγαμοι (έγγαμοι, σύμφωνο συμβίωσης, σε διάσταση). Το 39,% ήτοι 4.227.033 είναι άγαμοι, με τους άρρενες να υπερτερούν (21,5% του πληθυσμού της). Υπάρχουν επίσης 820.392 χήροι, 331.653 έχουν πάρει διαζύγιο και 69.725 ζουν σε διάσταση.

• Το σύμφωνο συμβίωσης δεν είχε μπει για τα καλά στη ζωή μας το 2011 καθώς το χρησιμοποίησαν μόλις 1.763 πολίτες. Ενδιαφέρον είναι ότι υπάρχουν 6.681 πολίτες ηλικίας 0-19 έτη που είναι παντρεμένοι, με τους 250 να αφορούν παιδιά ηλικίας έως 14 χρόνια.

Οι πιο πολλοί παντρεμένοι βρίσκονται στην ηλικία 40-49 έτη (1,2 εκατ.), ενώ το διαζύγιο χτυπά περισσότερο στην ίδια ηλικία με 103.708 διαζευγμένους.

«Αγγίζουν» το 1 εκατ. οι αλλοδαποί

Σημαντικά είναι τα στοιχεία για τη σύνθεση του πληθυσμού κατά υπηκοότητα καθώς προκύπτει ότι 9.903.268 άτομα έχουν ελληνική υπηκοότητα, 199.101 άτομα έχουν υπηκοότητα άλλων χωρών της Ευρωπαϊκής

Ένωσης, 708.003 άτομα έχουν υπηκοότητα λοιπών χωρών και 4.825 άτομα είναι χωρίς υπηκοότητα ή έχουν αδιευκρίνιστη υπηκοότητα. Το σύνολο των αλλοδαπών που διέμεναν μόνιμα στην Ελλάδα κατά την απογραφή, όπως και των ατόμων χωρίς ή με αδιευκρίνιστη υπηκοότητα, ανήλθε σε 911.929 άτομα.
Διαβάστε περισσότερα.... »
....