Διυλιστήριο: 10/08/15
ροη αναρτησεων

Πέμπτη 8 Οκτωβρίου 2015

Προς «ψαλίδι» ώς 25% στις βουλευτικές αποζημιώσεις, μειώσεις αποδοχών σε βουλευτές, υπουργούς, γενικούς γραμματείς

Αθήνα
Στην... υπηρεσία του κυβερνητικού πατρόν που επιχειρεί να επιβάλει, με τις μικρότερες κατά το δυνατόν αντιδράσεις, περικοπές σε μισθούς και συντάξεις των εργαζομένων τίθεται το «ψαλίδι» που έρχεται στις αποδοχές των βουλευτών. Σε νομοσχέδιο που είναι στα σκαριά, προβλέπεται ότι οι μειώσεις στις αποδοχές του πολιτικού προσωπικού αναμένεται να ξεπεράσουν το 20% (είναι πιθανόν να φτάσουν ακόμα και το 25%).


Ούτε τυχαία ούτε χωρίς προϊστορία ούτε χωρίς στόχευση είναι η νομοθετική πρωτοβουλία που ετοιμάζει η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης, κατ' εντολήν του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα. Δεν έχει μόνο οικονομικό αντίκτυπο, δηλαδή τη μείωση των δημόσιων δαπανών. Λειτουργεί και συμβολικά για το πολιτικό σύστημα που εμφανίζεται έτσι να... εναρμονίζεται με το περί δικαίου κοινό αίσθημα που επιζητά να μην υπάρχει επιλεκτική οικονομική επιβάρυνση αλλά οι περικοπές να «ακουμπούν» και τους βουλευτές.


Έτσι, στο στάδιο της τελικής επεξεργασίας βρίσκεται το σχέδιο νόμου για τη φορολόγηση της βουλευτικής αποζημίωσης και τη μείωση των αποζημιώσεων των υπουργών, των διοικητών ΔΕΚΟ και των προέδρων των ανεξάρτητων διοικητικών Αρχών. Μάλιστα, στην τελική του μορφή θα περιλαμβάνει πιο αυστηρές διατάξεις από ό,τι προοιωνίζονταν η καλοκαιρινή, προεκλογική, εξαγγελία του πρωθυπουργού.


Ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών, αρμόδιος για τη Διοικητική Ανασυγκρότηση, Χριστόφορος Βερναρδάκης, θα το δώσει στη διαβούλευση μετά τον Δεκέμβριο, αφότου δηλαδή θα έχει κατατεθεί το σχέδιο νόμου για την αξιολόγηση των δημοσίων υπαλλήλων και την επιλογή προϊσταμένων.


Η σύσκεψη τον Αύγουστο


Όταν τον Αύγουστο είχε γίνει ειδική σύσκεψη στο Μέγαρο Μαξίμου για το θέμα του αφορολόγητου και την κατάργηση των φορολογικών εξαιρέσεων για τους βουλευτές, το σήμα που δόθηκε από τον πρωθυπουργό ήταν ότι η νομοθετική πρωτοβουλία συνδέεται κυρίως με την υποχρέωση του πολιτικού συστήματος να μην εξαιρεί τον εαυτό του από τα μέτρα τα οποία λαμβάνει -εννοώντας βέβαια τη συνεχιζόμενη οικονομική αφαίμαξη των πολιτών, και κυρίως μισθωτών και συνταξιούχων.

Ο κ. Βερναρδάκης φαίνεται ότι δίνει ενισχυμένη ώθηση προς τα πάνω στη φορολόγηση της βουλευτικής μηνιαίας αποζημίωσης και της αποζημίωσης συμμετοχής στις κοινοβουλευτικές επιτροπές, στο σύνολό τους, σύμφωνα με όσα ισχύουν για τη φορολογία φυσικών προσώπων.

Όπως άφησε να εννοηθεί σε συνάντηση ενημέρωσης που είχε το μεσημέρι της Πέμπτης με δημοσιογράφους στο υπουργείο, από τη φορολόγηση της βουλευτικής αποζημίωσης η μείωση στις αποδοχές μπορεί να φτάσει ακόμα και το 25% -σήμερα η βουλευτική αποζημίωση φορολογείται κατά το 75% του ποσού, ενώ η αποζημίωση συμμετοχής στις κοινοβουλευτικές επιτροπές είναι αφορολόγητη.


Ήδη κατά τη πρωθυπουργική σύσκεψη στο Μαξίμου τον Αύγουστο, παρόντος του κ. Βερναρδάκη και μεταξύ άλλων του τότε αναπληρωτή υπουργού Οικονομικών και νυν αναπληρωτή υπουργού Εξωτερικών Δημήτρη Μάρδα, είχε δοθεί και το «πράσινο φως» για μείωση 15% των μηνιαίων αποζημιώσεων υπουργών, αναπληρωτών υπουργών, υφυπουργών, καθώς και των γενικών και ειδικών γραμματέων των υπουργείων.

Επίσης συζητήθηκε, μεταξύ άλλων, να ορισθεί ανώτατο όριο στις συνολικές αποδοχές των διοικητών και μελών ΔΣ των δημοσίων επιχειρήσεων και οργανισμών, σε ποσοστό 80% της αποζημίωσης του μη κοινοβουλευτικού υπουργού.


«Πελατειακά δίκτυα» και ομάδες πίεσης κατά μειώσεων


Είναι πάντως αξιοσημείωτο ότι η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Εσωτερικών προβάλλει ότι το πολιτικό προσωπικό δεν έχει -ή σωστότερα δεν δείχνει ότι έχει- αντιρρήσεις για τη φορολόγηση απολαβών του και την έμμεση μείωση των αποδοχών του.


Έχει ενδιαφέρον ότι ο κ. Βερναρδάκης και το επιτελείο του έχουν εντοπίσει πως ορισμένα στελέχη σε Νομικά Πρόσωπα Ιδιωτικού Δικαίου έχουν δημιουργήσει μια «ομάδα πίεσης» για να μην υπάρξουν μειώσεις στις απολαβές των γενικών γραμματέων των υπουργείων. Μάλιστα, υπολογίζουν ότι το προσωπικό αυτό ξεπερνά τις 5.000 άτομα.


Γιατί αντιδρούν; Οι αποδοχές των γενικών και ειδικών γραμματέων αποτελούν και το ανώτατο όριο αποδοχών στο Δημόσιο. Όπως επισημαίνεται από το επιτελείο Βερναρδάκη, υπάρχουν στελέχη σε οργανισμούς, ΝΠΙΔ που διεκδίκησαν και έλαβαν υψηλούς μισθούς, ερμηνεύοντας ως όριο των δικών τους απολαβών το «δεν δύναται» να δοθούν μισθοί μεγαλύτεροι από ό,τι του γενικού γραμματέα που είναι πλαφόν των ανώτατων αμοιβών για κάθε δημόσιο υπάλληλο.


Σύμφωνα με την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Εσωτερικών, αυτοί αποτελούν «ομάδα πίεσης» για να μην υπάρξουν μειώσεις στο πολιτικό προσωπικό, μια και αυτές εμμέσως θα φτάσουν ως αυτούς. Τα στελέχη αυτά χαρακτηρίζονται από την κυβέρνηση ως μια «εργατική αριστοκρατία» που αποτελεί τμήμα των... πελατειακών δικτύων, τα οποία διαμορφώθηκαν από χρόνια.

Αποσύνδεση μισθών με του ΓΓ

Το υπουργείο προτίθεται να αποσυσχετίσει τις μισθολογικές απολαβές εργαζομένων στους οργανισμούς του Δημοσίου, ΝΠΙΔ με τις απολαβές του γενικού γραμματέα. Αξίζει να σημειωθεί ότι ήδη το 2012, οπότε ενεργοποιήθηκαν οι μισθολογικές αλλαγές στο Δημόσιο βάσει των μνημονιακών δεσμεύσεων, ο βασικός μισθός του γενικού γραμματέα υπουργείου του 2013 και του γενικού γραμματέα Αποκεντρωμένης Διοίκησης είχε μειωθεί από τις αρχές του 2013 συνολικά στις 4.750 ευρώ (από 5.000 ευρώ) και του ειδικού γραμματέα υπουργείου στις 4.050 (3.000 ευρώ, συν 950 ευρώ για το επίδομα θέσης ευθύνης και 100 ευρώ για έξοδα παράστασης).

Σημειώνεται ότι σύμφωνα με εγκύκλιο της περιόδου εκείνης, από τον Νοέμβριο του 2012 στελέχη σε νομικά πρόσωπα ιδιωτικού δικαίο, που ανήκουν στο κράτος ή σε ΝΠΔΔ ή σε ΟΤΑ, καθώς και προσωπικό των λοιπών δημόσιων επιχειρήσεων, οργανισμών και ανωνύμων εταιρειών, απαγορεύεται να υπερβαίνουν τις συνολικές αποδοχές του γενικού γραμματέα υπουργείου (από 1.9.2012 στις 5.000 ευρώ και από 1.1.2013 στις 4.750 ευρώ).


http://diulistirio.blogspot.gr/
Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Η GreenPeace επικροτεί την πρόθεση της κυβέρνηση για την μη καλλιέργεια μεταλλαγμένων

H Greenpeace καλωσορίζει την εξαίρεση της Ελλάδας από το νέο ευρωπαϊκό σύστημα αδειοδότησης καλλιέργειας μεταλλαγμένων καλαμποκιών, ως ένδειξη της πρόθεσης της κυβέρνησης να απορρίψει την καλλιέργεια μεταλλαγμένων.

Με δεδομένο όμως ότι η τελική απόφαση ανήκει στην εταιρεία βιοτεχνολογίας, απαιτείται νόμος εθνικής απαγόρευσης για όλα τα μεταλλαγμένα σε ολόκληρη την ελληνική επικράτεια, ώστε να μείνουν τα μεταλλαγμένα οριστικά έξω από τα χωράφια και τα πιάτα μας. Η Greenpeace καλεί τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, κ. Βαγγέλη Αποστόλου και τον Υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας κ. Πάνο Σκουρλέτη να ανακοινώσουν άμεσα τη σύνταξη και υιοθέτηση νόμου, που θα απαγορεύει οριστικά και μόνιμα όλες τις καλλιέργειες μεταλλαγμένων στη χώρα.

Η ελληνική εξαίρεση εντάσσεται στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Οδηγίας 2015/412, σύμφωνα με την οποία τα κράτη-μέλη μπορούν να ζητήσουν από τις εταιρείες βιοτεχνολογίας (Dow, Monsanto, Syngenta, Pioneer) να εξαιρεθούν από την αδειοδότηση καλλιέργειας του μεταλλαγμένου που προωθούν. Σύμφωνα με την Οδηγία, οι εταιρείες μπορούν να δεχτούν την εξαίρεση που ζητάει το κάθε κράτος-μέλος ή να αρνηθούν χωρίς μάλιστα να απαιτείται αιτιολόγηση της άρνησής τους. Για το λόγο αυτό, η διαδικασία εξαίρεσης δεν προστατεύει πραγματικά και μόνιμα τα κράτη-μέλη που δεν θέλουν να καλλιεργήσουν μεταλλαγμένα. Η Ελλάδα, όπως και κάθε ευρωπαϊκή χώρα που δεν θέλει μεταλλαγμένα πρέπει να προχωρήσει άμεσα σε νομοθεσία εθνικής απαγόρευσης, όπως προβλέπεται από την ευρωπαϊκή οδηγία.
«Η εξαίρεση της χώρας από την καλλιέργεια μεταλλαγμένων καλαμποκιών δεν εξασφαλίζει το νομοθετικό και ρυθμιστικό πλαίσιο που θα κρατήσει πραγματικά την Ελλάδα καθαρή από μεταλλαγμένα. Ο κίνδυνος παραμένει μεγάλος, ιδιαίτερα τώρα που ΗΠΑ και Ευρωπαϊκή Ένωση συζητούν με κλειστές πόρτες την ΤΤΙΡ, η οποία μεταξύ άλλων αφορά και στην εξάπλωση των μεταλλαγμένων στην Ευρώπη. Μοναδικός δρόμος για να μην καλλιεργηθούν ποτέ μεταλλαγμένα στην Ελλάδα είναι να προχωρήσει ο νόμος που τα απαγορεύει, αλλά και να στραφεί η χώρα στη βιώσιμη γεωργία που παράγει τροφή χωρίς να δηλητηριάζει ανθρώπους και περιβάλλον με χημικά, φυτοφάρμακα και μεταλλαγμένα»,τόνισε η Έλενα Δανάλη, υπεύθυνη της εκστρατείας της Greenpeace για τη βιώσιμη γεωργία.

Μέχρι σήμερα, η Ελλάδα και δώδεκα ακόμη κράτη-μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης μαζι με τέσσερις περιοχές(1) ζήτησαν και πέτυχαν να αποκλεισθούν από τις αιτήσεις έγκρισης καλλιέργειας του ΜΟΝ810 της Monsanto και επτά καλαμποκιών που ακόμη δεν έχουν εγκριθεί στην Ε.Ε. Επιπλέον τέσσερα κράτη-μέλη δήλωσαν στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή την πρόθεση τους να απαγορεύσουν την καλλιέργεια μεταλλαγμένων(2). Υπενθυμίζεται ότι το ΜΟΝ810 είναι το μοναδικό μεταλλαγμένο φυτό που έχει μέχρι σήμερα εγκριθεί για καλλιέργεια στην Ευρωπαϊκή Ένωση και απαγορεύεται ήδη σε εννέα ευρωπαϊκές χώρες εκ των οποίων και η Ελλάδα(3).

Η λίστα με τα κράτη-μέλη που ειδοποιούν την Ευρωπαϊκή Επιτροπή για μη-συμμετοχή στην καλλιέργεια μεταλλαγμένων βρίσκεται εδώ.

Σημειώσεις προς συντάκτες:
Τα 13 κράτη-μέλη συν οι 4 περιοχές που εξαιρέθηκαν είναι: Αυστρία, Βουλγαρία, Γαλλία, Γερμανία, Ελλάδα, Ιταλία, Κροατία, Κύπρος, Λετονία, Λιθουανία, Ολλανδία, Ουγγαρία, Πολωνία και οι περιοχές Βόρεια Ιρλανδία, Ουαλία και Σκωτία στη Μεγάλη Βρετανία και Βαλλονία στο Βέλγιο.
Τα 4 κράτη-μέλη που έχουν δηλώσει την πρόθεση τους για απαγόρευση είναι: Δανία, Λουξεμβούργο, Μάλτα και Σλοβενία.
Η καλλιέργεια του μεταλλαγμένου καλαμποκιού ΜΟΝ810 απαγορεύεται σε Αυστρία, Βουλγαρία, Γαλλία, Γερμανία, Ελλάδα, Ιταλία, Λουξεμβούργο, Ουγγαρία και Πολωνία.


http://diulistirio.blogspot.gr/


Διαβάστε περισσότερα.... »
....

«Κόκκινο πανί» για εκατομμύρια Ευρωπαίους η Διατλαντική Συμφωνία Εμπορίου και Επενδύσεων


Περισσότεροι από τρία εκατ. Ευρωπαίοι δηλώνουν την αντίθεσή τους στη Διατλαντική Συμφωνία Εμπορίου και Επενδύσεων με τις ΗΠΑ (TTIP), αλλά και τη Συνολική Οικονομική και Εμπορική Συμφωνία με τον Καναδά (CETA), διά μέσου της αυτοδιαχειριζόμενης Ευρωπαϊκής Πρωτοβουλίας Πολιτών.

«Κόκκινο πανί» αποτελούν η μυστικότητα που διέπει τις διαπραγματεύσεις μεταξύ της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και των εκπροσώπων των δύο υπερδυνάμεων, καθώς πολύ λίγες πληροφορίες έχουν διαρρεύσει σε σχέση με το περιεχόμενο και την ουσία των συνομιλιών και εστιάζουν τις έντονες αντιδράσεις τους στο μηχανισμό επίλυσης διαφορών μεταξύ επενδυτή και κράτους (Investor State Dispute Settlement - ISDS) και στη ρυθμιστική συνεργασία (regulatory cooperation). Από την πλευρά της η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, υπό το βάρος των έντονων και διαρκών αντιδράσεων, έχει ήδη προτείνει ένα νέο δικαστικό σύστημα για τις επενδύσεις και την TTIP και άλλες εμπορικές και επενδυτικές διαπραγματεύσεις της.

Ειδικότερα, όσον αφορά τον μηχανισμό επίλυσης διαφορών μεταξύ επενδυτή και κράτους (ISDS), όπως καταγγέλλει η Greenpeace, «διαιτητικά δικαστήρια θα δίνουν τη δυνατότητα στις εταιρίες να ασκούν αγωγές δισεκατομμυρίων ευρώ ως αποζημίωση, όταν κρίνουν ότι τα κράτη παραβιάζουν τους κανόνες της TTIP».

Σύμφωνα με τη διεθνή οργάνωση, η οποία συμμετέχει δυναμικά στην ευρωπαϊκή πρωτοβουλία, «η ρυθμιστική συνεργασία (regulatory cooperation) θα επιτρέπει σε κάθε επιχείρηση να συζητά κάθε σχετική νομοθετική ή κανονιστική πράξη πριν τεθεί σε δημόσια διαβούλευση ή συζητηθεί στη Βουλή, δημιουργώντας έτσι ένα τεράστιο δημοκρατικό έλλειμμα», όπως χαρακτηριστικά υπογραμμίζει, ενώ απαιτεί από την ελληνική κυβέρνηση «να προχωρήσει σε όλες τις απαραίτητες πρωτοβουλίες ώστε να διακόψει η Ευρωπαϊκή Ένωση τις διαπραγματεύσεις οριστικά».

«Η ελληνική κυβέρνηση είναι υποχρεωμένη να υψώσει τη φωνή της ενάντια στη συμφωνία, όπως έχουν κάνει και άλλες κυβερνήσεις όπως αυτή της Αυστρίας και της Ουγγαρίας, οι οποίες αντιλήφθηκαν το πολιτικό κόστος που προκύπτει από τη μη αντίδρασή τους, καθώς o ISDS και η ρυθμιστική συνεργασία αποτελούν τη ραχοκοκαλιά της TTIP» δηλώνει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο κ. Δημήτρης Ιμπραήμ, διευθυντής του τμήματος εκστρατειών στο ελληνικό γραφείο της Greenpeace και καλεί τους Έλληνες πολίτες να συγκεντρώσουν ακόμα περισσότερες υπογραφές, μέσω του www.stopttip.org, έως την εκπνοή της προθεσμίας (6/10).

«Πρόκειται για δύο πολύ επικίνδυνες συμφωνίες, οι οποίες δίνουν υπερεξουσίες σε πολυεθνικές εταιρίες έναντι των κρατών, απορρυθμίζοντας πλήρως το νομοθετικό και ρυθμιστικό πλαίσιο που διέπουν την αγορά εις βάρος των Ευρωπαίων και Αμερικανών πολιτών», επισημαίνει ο κ. Ιμπραήμ και επισημαίνει: «Για όσα θεωρούμε σημαντικά, την ιδιωτικότητά μας, την ασφάλεια της τροφής μας, την προστασία του Περιβάλλοντος, τα εργασιακά κεκτημένα, θα αποφασίζουν για πάντα οι μεγάλοι πολυεθνικοί κολοσσοί με γνώμονα το κέρδος τους, αν επιτρέψουμε να ολοκληρωθεί η συμφωνία».

Απ΄ την πλευρά της η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, ύστερα από τις σοβαρές αντιδράσεις των κινημάτων της Ευρώπης, έχει ήδη αποστείλει κείμενο προτάσεων στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο και στα κράτη-μέλη για αλλαγές σε σχέση με τoν ISDS.

Σύμφωνα με την Επιτροπή, το προτεινόμενο δικαστικό σύστημα για τις επενδύσεις θα αντικαταστήσει τον ισχύοντα μηχανισμό επίλυσης διαφορών μεταξύ επενδυτών και κράτους σε όλες τις τρέχουσες και μελλοντικές επενδυτικές διαπραγματεύσεις της ΕΕ, ενώ δηλώνει πρόθυμη και ανοιχτή για συζήτηση και διαβούλευση επί του θέματος με οποιοδήποτε κράτος μέλος, αλλά και με εκπροσώπους της Κοινωνίας των Πολιτών, ενόσω οι διαπραγματεύσεις συνεχίζονται κανονικά.

Ο πρώτος αντιπρόεδρος της Επιτροπής, Φρανς Τίμερμανς, δήλωσε στις 16 Σεπτεμβρίου ότι «το νέο δικαστικό σύστημα για τις επενδύσεις θα αποτελείται από πλήρως ειδικευμένους δικαστές, η διαδικασία θα είναι διαφανής, ενώ οι αποφάσεις για τις υποθέσεις θα λαμβάνονται με βάση σαφείς κανόνες.

Επιπλέον, οι αποφάσεις του Δικαστηρίου θα υπόκεινται σε αναθεώρηση από ένα νέο Εφετείο. Με αυτό το νέο σύστημα, προστατεύουμε το δικαίωμα των κυβερνήσεων να εκδίδουν ρυθμιστικούς κανόνες και εξασφαλίζουμε ότι οι επενδυτικές διαφορές θα εκδικάζονται σε πλήρη συμφωνία με το κράτος δικαίου».

Απ΄ την πλευρά της η αρμόδια για το Εμπόριο επίτροπος Cecilia Malmström, παραδέχθηκε την ίδια μέρα ότι «η παλιά, παραδοσιακή μορφή επίλυσης διαφορών πάσχει από θεμελιώδη έλλειψη εμπιστοσύνης» και διευκρίνισε ότι «θέλουμε να δημιουργήσουμε ένα νέο σύστημα που θα στηρίζεται στα στοιχεία που κάνουν τους πολίτες να εμπιστεύονται τα εθνικά ή διεθνή δικαστήρια».

Η επίτροπος δημοσιοποιώντας την πρόταση στις 16 Σεπτεμβρίου και διαβιβάζοντάς την στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο και τα κράτη-μέλη, δήλωσε ότι «είναι πολύ σημαντικό να έχουμε ανοιχτή και διαφανή ανταλλαγή απόψεων σχετικά με αυτό το ευρέως συζητούμενο θέμα».

Όσον αφορά την TTIP και τις σχετικές διμερείς διαπραγματεύσεις, ως κεντρικός στόχος έχει τεθεί η κατάργηση των δασμών σε αγαθά και υπηρεσίες, με στόχο το άνοιγμα μιας αγοράς που θα εκτείνεται πέρα από τις δύο όχθες του Ατλαντικού.

Παρόλα αυτά, η Greenpeace σχολιάζει ότι η Ευρωπαϊκή Επιτροπή δεν κάνει τίποτα άλλο από το να διατηρεί ένα προνομιακό δικαστικό σύστημα για τις εταιρίες και εξακολουθεί να κρούει τον κώδωνα του κινδύνου. Όπως προειδοποιεί στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο κ. Ιμπραήμ: «Οι αλλαγές που προτείνονται δεν αλλάζουν κάτι επί τοις ουσίας.

Η Επιτροπή εξακολουθεί να προσφέρει στους ξένους επενδυτές ένα προνομιακό δικαστικό καθεστώς, το οποίο απειλεί τα ευρωπαϊκά κεκτημένα στο Περιβάλλον, την Υγεία, τα Κοινωνικά Δικαιώματα».

Όπως δήλωσε ο κ. Γιούργκεν Κνίρς, ειδικός της οργάνωσης για το Εμπόριο, «στηρίζεται ένα δικαστικό σύστηα δύο ταχυτήτων. Προνομιακή δικαιοσύνη για τις πολυεθνικές εταιρίες για να προστατεύσουν τα ιδιωτικά τους συμφέροντα και μία βασικού επιπέδου δικαιοσύνη για τους πολίτες, τις μικρές και τις μεσαίες επιχειρήσεις».

Δια στόματος του προέδρου Ομπάμα, όταν είχαν ξεκινήσει οι διαπραγματεύσεις το 2013, έχει ξεκαθαριστεί ότι «η προστασία των καταναλωτών και του Περιβάλλοντος είναι οι βασικές αρχές που διέπουν την Διατλαντική Εμπορική και Επενδυτική Συμφωνία». Ωστόσο από τότε, τα κίνητρα, οι προθέσεις και οι προτάσεις που διατυπώθηκαν ήταν άκρως αμφιλεγόμενες, γι΄ αυτό και οι αντιδράσεις ήταν άμεσες.

Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις της ΕΕ, μία τέτοιου είδους συμφωνία μπορεί να δημιουργήσει χιλιάδες νέες θέσεις εργασίας και ανάκαμψη για την ΕΕ ύψους 120 δισεκατομμυρίων ευρώ.

Σχηματικά, οικονομική μελέτη επιτροπής εμπορίου ένα χρόνο μετά την έναρξη των διαπραγματεύσεων, έδειξε ότι κατ΄αντιστοιχία οι ευρωπαϊκές οικογένειες θα αυξήσουν το εισόδημά τους κατά 540 ευρώ ετησίως με τη σύναψη της συμφωνίας, ενώ όφελος της τάξης των 100 δισεκατομμυρίων ευρώ αναμένεται να έχουν και οι οικονομίες του υπόλοιπου κόσμου, σε χώρες της Λατινικής Αμερικής, της Αφρικής και της Ασίας.

Τα επίσημα αυτά στοιχεία, βέβαια, αμφισβητήθηκαν τότε έντονα, ακόμα και μέσα στους κύκλους της ΕΕ, όπου έγινε λόγος για αυθαίρετους υπολογισμούς και επικοινωνιακά τεχνάσματα, προκειμένου να συγκαλυφθεί η «μεγάλη εικόνα».

«Η Ευρώπη σε καμία περίπτωση δεν πρόκειται να δεχθεί την υποβάθμιση ή την ελαστικοποίηση των κανόνων που σχετίζονται με την ασφάλεια των πολιτών της σε όλα τα επίπεδα», είχε δηλώσει τότε ο κ. Λιούτς Γκιούλνερ εκ μέρους του τομέα πληροφόρησης και επικοινωνίας της Γενικής Διεύθυνσης Εμπορίου της Επιτροπής.

Απαντώντας σε ερώτηση του ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο επικεφαλής οικονομολόγος εμπορικής ανάλυσης της Γενικής Διεύθυνσης Εμπορίου Λουσιάν Σερνάτ, δηλώνει ότι «η Ελλάδα είναι μία από τις χώρες που αναμένεται να επωφεληθεί σημαντικά από την συμφωνία», προβλέποντας «σημαντική τόνωση των εξωστρεφών μικρών και μεσαίων επιχειρήσεων», ενώ «η ευρωπαϊκή αυτοκινητοβιομηχανία αναμένεται να έχει το μεγαλύτερο όφελος, αφού προσκτάται σημαντική αύξηση των εξαγωγών της προς την άλλη όχθη του Ατλαντικού».

Εκ΄ των βασικών αντικειμένων εργασίας μεταξύ των 25 υποομάδων μεσολαβητών είναι να αρθούν οι περιορισμοί στις επενδύσεις εντός των ΗΠΑ στον τομέα της Ναυτιλίας, καθώς πρόκειται για μία πλήρως ελεγχόμενη από πολύ ισχυρά λόμπι αγορά, ενώ στόχοι για την ΕΕ αποτελούν επίσης η χωρίς αποκλεισμούς ενεργειακή αγορά, η βιώσιμη ανάπτυξη και θέματα που αφορούν στην προστασία της εργασίας και του Περιβάλλοντος.

Η Γενική Δ/νση Εμπορίου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής


Ο τότε επικεφαλής του τομέα επενδύσεων της Γενικής Διεύθυνσης Εμπορίου της Επιτροπής και σήμερα επικεφαλής διαπραγματευτής εκ΄ μέρους της Διεύθυνσης Εμπορίου κ. Λεοπόλδο Ρουμπινάτσι έχει εκτιμήσει ότι «απ΄τη στιγμή που θα αυξηθεί το εμπόριο, θα αυξηθούν και οι επενδύσεις εντός των χωρών της ΕΕ».

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ελπίζει η διατλαντική συμφωνία, εκτός των άλλων, να προσφέρει μεγαλύτερη προστασία στους επενδυτές, καθώς μέχρι σήμερα οι εταιρίες εξαρτώνται σε πολύ μεγάλο βαθμό στην πολιτική διπλωματία για την επίλυση των διαφορών τους με ξένες κυβερνήσεις, έχοντας ως μόνη επιλογή την εξασφάλιση της υποστήριξης και το lobbying με διπλωμάτες των χωρών τους, ενώ σε αρκετές περιπτώσεις έχουν γίνει έρμαια διεφθαρμένων κυβερνήσεων, ιδιαίτερα σε αναπτυσσόμενες χώρες.

Σε πρόσφατη δήλωσή του, ο κ. Ρουμπινάτσι, υπεραμυνόμενος την πορεία των διαπραγματεύσεων και θέλοντας να καθησυχάσει τις αντιδράσεις, επισημαίνει ότι «οι νομικές επιθέσεις εναντίον κρατών είναι πολύ σπάνιες και εμφανίζονται σε πολύ εξαιρετικές περιπτώσεις».

Επιπλέον, όπως έγινε γνωστό, παράλληλα με τις διαπραγματεύσεις για την TTIP, η Επιτροπή θα αρχίσει να συνεργάζεται με άλλες χώρες για τη δημιουργία ενός μόνιμου διεθνούς δικαστηρίου για τις επενδύσεις.

Στόχος είναι το διεθνές δικαστήριο επενδύσεων να αντικαταστήσει σταδιακά, όλους τους μηχανισμούς επίλυσης επενδυτικών διαφορών που προβλέπονται σε συμφωνίες της ΕΕ, σε συμφωνίες των κρατών μελών της ΕΕ με τρίτες χώρες και σε εμπορικές και επενδυτικές συμφωνίες που έχουν συναφθεί μεταξύ τρίτων χωρών.

Μάλιστα, όπως υπογραμμίζεται, το δικαστήριο αυτό θα μπορούσε να αυξήσει περαιτέρω την αποτελεσματικότητα, τη συνοχή και τη νομιμότητα του διεθνούς συστήματος επίλυσης επενδυτικών διαφορών (ISDS).

Παρόλα αυτά η Greenpeace, ζητά να τερματιστούν οι διαπραγματεύσεις για το ISDS σε οποιαδήποτε μορφή του, ενώ προειδοποιεί ότι «ακόμα κι χωρίς τον εν΄ λόγω μηχανισμό, οι δύο συμφωνίες με Καναδά και ΗΠΑ ενέχουν σοβαρούς περιβαλλοντικούς κινδύνους και για τις δύο όχθες του Ατλαντικού».

Σχετικά με την Πρωτοβουλία των Πολιτών


Σύμφωνα με τη Συνθήκη της Λισαβώνας, η Ευρωπαϊκή Πρωτοβουλία Πολιτών προσκαλεί την Ευρωπαϊκή Επιτροπή να προτείνει νομοθεσία σε κάποιο θέμα που εμπίπτει στις αρμοδιότητές της.

Για να καταστεί ισχυρή, απαιτούνται 1.000.000 υπογραφές μέσα σε ένα έτος, από τουλάχιστον 7 από τα 28 κράτη μέλη. Κάθε κράτος πρέπει να συγκεντρώσει συγκεκριμένο αριθμητικό στόχο (quorum) για να θεωρηθεί έγκυρη η συμμετοχή του. Η Ευρωπαϊκή Πρωτοβουλία Πολιτών ενάντια στην TTIP υποβλήθηκε στην Επιτροπή τον Ιούλιο του 2014.

Τον Σεπτέμβριο του 2014 η Ευρωπαϊκή Επιτροπή απέρριψε την Ευρωπαϊκή Πρωτοβουλία Πολιτών.

Λίγες μέρες μετά, η πρωτοβουλία STOP TTIP ξεκίνησε την αυτοδιαχειριζόμενη Ευρωπαϊκή Πρωτοβουλία Πολιτών ενάντια στην TTIP. Τον Νοέμβριο του 2014 η STOP TTIP, προσέβαλε την απόφαση της Επιτροπής στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο, ενώ όπως αποδεικνύεται, οι προσπάθειες του κινήματος έχουν ήδη αρχίσει να αποδίδουν καρπούς προς όφελος των Αμερικανών και των Ευρωπαίων πολιτών.


http://diulistirio.blogspot.gr/


Διαβάστε περισσότερα.... »
....

ΤΑΙΠΕΔ: Στο σφυρί πέντε παραλιακά ακίνητα

Εντός των προσεχών εβδομάδων θα αρχίσουν οι διαδικασίες πώλησης νέων κρατικών ακινήτων σε ολόκληρη την Ελλάδα σύμφωνα με την εντεταλμένη σύμβουλο του ΤΑΙΠΕΔ Λίλα Τσιτσογιαννοπούλου. Κατά τη διάρκεια παρέμβασης στο συνέδριο Prodexpo η κ. Τσιτσογιαννοπούλου ανέφερε ότι θα θα προκηρυχθούν οι εξής διαγωνισμοί για:

* Ακίνητο 137.771 τετραγωνικών μέτρων (τ.μ.) στην Αγία Τριάδα Θεσσαλονίκης με εκμεταλλεύσιμη επιφάνεια 62.000 τ.μ. Το ακίνητο είναι παραθαλάσσιο, διαθέτει χώρους camping και άμεση πρόσβαση στον οδικό άξονα Θεσσαλονίκης-Νέας Μηχανιώνας. Εκταση 120.044 τ.μ., με πρόσοψη στην παραλία 750 μέτρων. Διαθέτει χώρους camping και ενδείκνυται για τουριστική αξιοποίηση.

* Ακίνητο 615.000 τ.μ. στο Πόρτο Χέλι Αργολίδας με απόσταση από την παραλία 300 μέτρων. Η δομήσιμη επιφάνεια που μπορεί να αδειοδοτηθεί είναι 97.500 τ.μ., με την αξιοποίηση να σχεδιάζεται να πραγματοποιηθεί σύμφωνα με το ΕΣΧΑΔΑ. Η αξιοποίησή της προβλέπει, μεταξύ άλλων, την ανάπτυξη γηπέδου γκολφ εννέα οπών, ξενοδοχειακού συγκροτήματος, όπως και ιδιωτικού αεροδρομίου.

* Έκταση 950.000 τ.μ. στο Βαρθολομιό της Ηλείας, με δομήσιμη επιφάνεια προς αδειοδότηση 40.736 τ.μ. Η ανάπτυξη θα πραγματοποιηθεί βάσει του ΕΣΧΑΔΑ και προβλέπει την υλοποίηση γηπέδου γκολφ και τουριστικών εγκαταστάσεων.

* Ακίνητο 230.779 τ.μ.στην Ιερισσό της Χαλκιδικής με πρόσοψη στην παραλία 1.700 μέτρων. Η ανάπτυξή της θα μπορούσε να περιλαμβάνει ξενοδοχειακές εγκαταστάσεις, όπως και τουριστικές κατοικίες.


http://diulistirio.blogspot.gr/


Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Απoκαλυπτικές ιστορίες διαφθοράς από τον Ρακιντζή: "Χειρουργοί αντί για σκωληκοειδίτιδα έκαναν μπότοξ και...!"

Η διαφθορά είναι διάχυτη στην ελληνική κοινωνία και για να καταπολεμηθεί απαιτείται πάνω απ’ όλα πολιτική βούληση, κάτι που δεν υπάρχει. Το κόστος της φτάνει τα 33 δισ. ευρώ ετησίως, συνεπώς αν για 10 χρόνια δεν είχαμε φαινόμενα διαφθοράς, θα είχε εκλείψει το δημόσιο χρέος της χώρας.

Τα λόγια αυτά ανήκουν στο πλέον αρμόδιο πρόσωπο για το ζήτημα, τον Γενικό Επιθεωρητή Δημόσιας Διοίκησης Λέανδρο Ρακιντζή, ο οποίος σε δημόσια συζήτηση, χθες το βράδυ, σε γνωστό βιβλιοπωλείο της Αθήνας, κατέθεσε την εμπειρία του επί του θέματος και αφηγήθηκε μερικά από τα χαρακτηριστικότερα περιστατικά κακοδιοίκησης, αδιαφάνειας και ατασθαλιών στον δημόσιο τομέα που έχει συναντήσει μέχρι τώρα στην 11χρονη θητεία του.

Για το επίκαιρο θέμα των επίορκων δημοσίων υπαλλήλων, ο κ. Ρακιντζής σκιαγράφησε το προφίλ των περισσοτέρων, αναφέροντας ότι συνήθως πρόκειται για άτομα με ανώτατο εκπαιδευτικό επίπεδο, βρίσκονται κοντά στη σύνταξη και κατέχουν θέσεις σε υψηλά κλιμάκια της ιεραρχίας, κυρίως διευθυντικές. Χάρη στον πόστο τους διαθέτουν οικονομική ευχέρεια, με αποτέλεσμα όταν κατηγορηθούν για διαφθορά και παραπεμφθούν στο δικαστήριο, να αναθέτουν την υπόθεσή τους στους καλύτερους και ακριβότερους δικηγόρους, οι οποίοι συχνά πετυχαίνουν την αθώωσή τους.

Λόγω της οικονομικής κρίσης, είπε, έχουν λιγοστέψει τα φαινόμενα διαφθοράς, αλλά και έχουν μειωθεί αισθητά τα σχετικά «κόστη» με χαρακτηριστικότερο παράδειγμα το «φακελάκι»: Πριν από τα μνημόνια γιατροί ζητούσαν από τους ασθενείς ακόμα και 5.000 ευρώ, ενώ σήμερα το αντίστοιχο ποσό έχει πέσει στα 300 ευρώ.

Γιατροί, ωστόσο, εμπλέκονται και σε υποθέσεις που στοιχίζουν σε ανθρώπινες ζωές, επιβαρύνουν παράνομα τα ασφαλιστικά ταμεία, ενώ άλλοι προκειμένου να γλυτώσουν την τσιμπίδα του νόμου εφευρίσκουν φθηνές δικαιολογίες. Ειδικότερα, ο κ. Ρακιντζής υπενθύμισε την υπόθεση χειρούργου που κατάφερε να προαχθεί σε καρδιοχειρουργό προσκομίζοντας ακόμα και πλαστή συστατική επιστολή του Μαγκντί Γιακούμπ. Κίνησε τις υποψίες και τελικά απολύθηκε όταν διαπιστώθηκε ότι οι ασθενείς του που πέθαιναν στα χέρια του ήταν τριπλάσιοι σε σχέση με τον μέσο όρο των συναδέλφων του.

Σε μεγάλο κρατικό νοσοκομείο αποκαλύφθηκε ότι σε μόλις έξι μήνες 32 χειρουργοί, εκμεταλλευόμενοι τις υποδομές του ιδρύματος, εξυπηρετούσαν την ιδιωτική πελατεία τους κάνοντας εκατοντάδες αισθητικές επεμβάσεις (μπότοξ, ανόρθωση στήθους, επιθέματα στο πρόσωπο, ρινοπλαστικές και λιποαναρροφήσεις) και τις δήλωναν ως επείγοντα περιστατικά (σκωληκοειδίτιδα κ.λπ), επιβαρύνοντας τον ασφαλιστικό φορέα του «ασθενή».

Γιατρός δημόσιου νοσοκομείου διατηρούσε, κατά παράβαση της νομοθεσίας, ιδιωτικό ιατρείο. Την ώρα που εκπρόσωποι των αρχών διενέργησαν έλεγχο στο ιατρείο του βρίσκονταν στην αναμονή 6-7 ασθενείς του. Ο γιατρός δικαιολογήθηκε λέγοντας ότι βρίσκεται στο χώρο όχι για άσκηση του επαγγέλματός του, αλλά γιατί γιορτάζει τα γενέθλιά του και ότι οι παρευρισκόμενοι είναι συγγενείς και φίλοι που ήρθαν για να του ευχηθούν.

Ο γενικός επιθεωρητής αναφέρθηκε και σε «αμαρτωλά» δημόσια έργα με χαρακτηριστικότερο παράδειγμα την παράκαμψη της Σπάρτης. Ο εργολάβος εισέπραξε το σύνολο των 17 εκατ. ευρώ που προϋπολογίστηκε το έργο, το οποίο ωστόσο ουδέποτε κατασκευάστηκε, με αποτέλεσμα η χώρα να απειλείται από την ΕΕ με υψηλό πρόστιμο.

Ο κ. Ρακιντζής υποστήριξε ότι για να αντιμετωπιστεί η διαφθορά θα πρέπει να αλλάξει η νοοτροπία του λαού αλλά και να υπάρχει σχετική πολιτική βούληση. «Όλες οι κυβερνήσεις διακηρύττουν ότι θα πατάξουν τη διαφθορά και ότι το μαχαίρι θα φτάσει στο κόκκαλο, αλλά μέχρι τώρα δεν έχω δει κανένα μαχαίρι να φτάνει στο κόκκαλο» πρόσθεσε.

Ο ίδιος πρότεινε την κωδικοποίηση της νομοθεσίας για να διαπιστωθεί ποιοι νόμοι είναι σε ισχύ και ποιοι είναι ανενεργοί. Με αυτό τον τρόπο, διευκρίνισε, θα έχουμε ασφάλεια Δικαίου, που αποτελεί ένα από τα προαπαιτούμενα της διαφάνειας. Από συστάσεως του ελληνικού κράτους έως σήμερα, συμπλήρωσε, έχουν ψηφιστεί 17.500 νόμοι και έχουν εκδοθεί 120.000 εγκύκλιοι, ενώ ο Γενικός Οικοδομικός Κανονισμός αποτελείται από 30.000 σελίδες.
Διαβάστε περισσότερα.... »
....

VIDEO - Εταιρία στη Σουηδία εμφύτευσε μικροτσίπ στους υπαλλήλους της!



Ακούγεται πολλά χρόνια πως το επόμενο βήμα του ανθρώπου, στο παιχνίδι του ελέγχου του πληθυσμού, θα είναι η εμφύτευση μικροτσίπ σε κάποιο σημείο του σώματός του. Όσοι ισχυρίζονταν κάτι τέτοιο, φάνταζαν αστείοι ενώ η ιδέα αυτή ηχούσε στα αυτιά μας ως ένα σενάριο επιστημονικής φαντασίας ή ως μια ακόμη αβάσιμη θεωρία συνωμοσίας.

Δυστυχώς, έφτασε η ώρα που η «τρελή» αυτή ιδέα αποτελεί είδηση. Ο λόγος για μια εταιρία στη Σουηδία, η οποία προχώρησε στην εμφύτευση μικροτσίπ σε 400 εργαζομένους της. Τη δικαιολογία για αυτήν την κίνηση δεν την έχουμε καταλάβει ακριβώς, αλλά ανάμεσα στα πράγματα που μπορούν οι υπάλληλοι να κάνουν με ευκολία πλέον είναι να ανοίγουν τις πόρτες, να χρησιμοποιούν το φωτοτυπικό μηχάνημα και να… πληρώνουν τον καφέ τους!


Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Το μνημόνιο πήρε ψήφο εμπιστοσύνης..

     Αναμενόμενο.
      Όπως και όλη η παράσταση σύσσωμου του θιάσου σκιών της αντιπολίτευσης.
      Και ο καραγκιόζης της ΝΔ, και η κυρα-Αγλαϊα του ΠαΣοΚ, και το κολλητήρι του βοθρο-Πόταμου καταψήφισαν τάχα τις προγραμματικές δηλώσεις της κυβέρνησης.

     Τι καταψηφίσατε ρε υποκριτές και φαρισαίοι; Αφού μαζί το ψηφίσατε, μαζί το φέρατε το μνημόνιο καταμεσής τον Αύγουστο. ''Φέρτε μας κάτι, ό,τι νάναι, να υπογράψουμε'' δεν φωνάζατε;

      Τώρα τι σας βρώμισε; Αφού οι προγραμματικές δηλώσεις είναι το ίδιο το μνημόνιο!
      Στις εννιακόσιες τόσες σελίδες του περιγράφονται ακριβώς, με ανατριχιαστικές και υστερικές λεπτομέρειες, με ποσοστά και αριθμούς, όλα τα εισπρακτικά, φοροκλεπτικά, ληστρικά μέτρα. Ακριβώς και λεπτομερώς. Με ακρίβεια δραχμής (ευρώ).
      Τα άλλα μέτρα που αφορούν την ανάπτυξη και την αναδιάρθρωση περιγράφονται γενικόλογα, με περιγραφικούς όρους, εν ολίγοις και apropos ( ευκαιρίας δοθείσης, που λέγαμε παλιά).
      Πώς τάχα δεν τα ψηφίζετε τώρα;
      Στάχτη στα μάτια; Σε τα μάς;

      Άσε εκείνον τον θλιβερό πρωθυπουργό.
      Που μέσα σε οκτώ μήνες εξήγγειλε δύο διαμετρικά αντίθετες προγραμματικές δηλώσεις, ισχυριζόμενος και τις δυό φορές πως αυτό που λέει είναι το σωστό,
      ..και που πολεμούσε να φανεί πως πιστεύει κι ο ίδιος αυτά που έλεγε περί ''παράλληλων'' προγραμμάτων, κοινωνικών ισοδυνάμων, και άλλων τριχών κατσαρών, και πιτσών μπλέ!

      Είμαστε σίγουροι πως στα δύσκολα (για τα συμφέροντα των τοκογλύφων-απατεώνων-δανειστών-''εταίρων'') και πάλι όλοι μαζί συγκυβέρνηση και αντιπολίτευση θα υπερψηφίσετε ενωμένοι ό,τι χρειαστεί για να παραμείνει τούτος ο λαός σκλάβος των αφεντικών σας,
      ..ό,τι χρειαστεί για να παραμείνετε στις καρέκλες σας ατιμώρητοι και αμετανόητοι,
      ..ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ, σαν την πιό καλή καμόρα της υφηλίου.

      Τούτη η Βουλή που προέκυψε απ' τις εκλογές της 20ης Σεπτεμβρίου 2015 θα γραφτεί στην ιστορία,
      ..ως το όνειδος και η ταφόπλακα μαζί του ελληνικού λαού.

      Ενός λαού που ό,τι πάθει από 'δω και πέρα,
      ..θα είναι άξιος της μοίρας του!..

Αναρτήθηκε από Κώστας Μαντατοφόρος
Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Ηχητικό VIDEO - Χρυσαυγίτες συνομιλούν έντρομοι μετά τη δολοφονία Φύσσα

Μετά το αποκαλυπτικό βίντεο στο οποίο εμφανίζεται ο πυρηνάρχης Νίκαιας, Γιώργος Πατέλης να δίνει οδηγίες προς τα μέλη της Χρυσής Αυγής λέγοντας χαρακτηριστικά «ό,τι κινείται, σφάζεται» ένα ακόμη ηχητικό ντοκουμέντο βλέπει το φως της δημοσιότητας.

Σε αυτό το νέο ηχητικό ντοκουμέντο που δημοσιεύθηκε στο athina984.gr, ακούγεται ο κατηγορούμενος Νίκος Αποστόλου να συνομιλεί με μία φίλη του σχολιάζοντας τις αποκαλύψεις για την ιεραρχία και την επιχειρησιακή οργάνωση της Χρυσής Αυγής καθώς και για τα τάγματα εφόδου. Στο ηχητικό αναφέρεται επίσης ότι ο Ρουπακιάς μισθοδοτούταν την συγκεκριμένη χρονική περίοδο από την Χρυσή Αυγή με 600 ευρώ το μήνα, ενώ και οι δύο φέρεται ότι έντρομοι φοβούνται το ενδεχόμενο φυλάκισης, μετά τα τότε αποκαλυπτικά δημοσιεύματα στον Τύπο.

Ακούστε παρακάτω το ηχητικό ντοκουμέντο:






Ολόκληρη η απομαγνητοφώνηση έχει ως εξής:

Ημερομηνία: 20/09/2013, ώρα 17:26:21.

Αποστόλου: Ναι

Β: Έλα.

Αποστόλου: Έλα μου.

Β: Καλά, έχει βγει ένα πρώην στέλεχος της Χρυσής Αυγής στον Πειραιά...

Αποστόλου: Το μπ@στ@ρδι... αυτό διαβάζω τώρα, αν είναι αυτό που λες... Εν τω μεταξύ έχω πάρει τώρα δύο εφημερίδες...

Β: Ρε...

Αποστόλου: Λέει τα πάντα ε;

Β: Έχω μείνει άφωνη; Βρήκες το Έθνος; Το πήρες;

Αποστόλου: Ναι ναι, ναι, γράφει τα πάντα. Και λέει έτσι όπως γίνονται... Φωτογραφίες τις έχουν βάλει όλες... Και του Περικλή και της Νικόλ...

Β: Πω...

Αποστόλου: Μέχρι τη μάνα του Πατέλη έχουν βάλει ρε!

Β: Έχει κάτσει κι έχει πει αυτός τώρα...

Αποστόλου: Τα ξέρω, τα διαβάζω, τα διαβάζω...

Β: Τα πάντα! Μέχρι κι ότι προστατεύετε Πακιστανούς και παίρνετε λεφτά...

Αποστόλου: Ναι ναι.

Β: Τα πάντα! Κανόνισε Νίκο να μου 'ρθουν εδώ.

Αποστόλου: Τα έχεις πετάξει όλα τα πράμματα;

Β: Τώρα, δεν ξέρω, μπορεί να υπάρχουν φωτογραφίες...

Αποστόλου: Τον Δεβελέκο έχουνε βγάλει, τον Σωτήρη, πρωτοπαλήκαρο του Αρχηγού...

Β: (...) αυτόν που έδωσε την έντολη.

Αποστόλου: Τι;

Β: Μιλούν στο STAR οι γονείς του Παύλου. Λέει... Και είπανε γι' αυτό, είπε αυτό το μεγαλοστέλεχος του Πειραιά, αυτός ο πρώην Χρυσαυγίτης του Πειραιά, ότι ενημερώσανε το μεγαλοστέλεχος της Νίκαιας, αυτός πήρε βουλευτή κι ο βουλευτής πήρε τον Μιχαλολιάκο και πήγε και τον εσκότωσε...

Αποστόλου: Ναι μωρέ, εντάξει, αυτό είναι η ιεραρχία πώς πήγαινε. Για να κάνεις κάτι παίρνεις πρώτα τον Γιάννη, ο Γιάννης το λέει στο Μεγάλο και αν δώσει το ΟΚ ο Μεγάλος πας.

Β: ... τι αποκαλύπτει...

Αποστόλου: Και το υποθέσανε.

Β: ...πρώην μέλος της οργάνωσης. Καλά εντάξει...

Αποστόλου: Το ξέρεις ότι θα μπούμε όλοι φυλακή τώρα, ε;

Β: Δεν σας ξεπλένει τίποτα. Κι ειδικά εσύ που είσαι μέλος και όχι υποστηρικτής.

Αποστόλου: Αυτό συζητάμε τώρα. Ότι άμα κάτσει και μιλήσει αυτός, τελείωσε.

Β: Αυτό το μ@@νόπ@νο, όποιος κι αν είναι, έχει πει τι είναι μέλη, τι είναι υποστηρικτές, τι είναι ο πυρήνας, ποιός είναι ο ανοιχτός πυρήνας, ο κλειστός πυρήνας...

Αποστόλου: Ποιός είναι όμως αυτός;

Β: Δεν ξέρω. Στέλεχος, λέει, «πρώην στέλεχος του Πειραιά». Είσαι στη φωτογραφία στο «Έθνος»;

A: Δε ξέρω, πού;

Β: Σ΄ αυτή που είναι με τα τάγματα εφόδου;

Αποστόλου: Μπορεί, δεν ξέρω.

Β: Δεν την έχεις πάρει αυτήν την εφημερίδα;

Αποστόλου: Αυτή διαβάζω αλλά δεν μπορώ να καταλάβω πού λες.

Β: Μπροστά ρε, το εξώφυλλο.

Αποστόλου: Όχι.

Β: Που είναι κι ο Γιώργος, ο Ρούπακιας(sic)

Αποστόλου: Όχι, όχι.

Β: Ο καραφλός ο δίπλα του, ποιός ήτανε;

Αποστόλου: Ε, κάτσε, έχω δύο εδώ πέρα.

Β: Το «Έθνος», ρε Νίκο, το «Έθνος».

Αποστόλου: «Έθνος» είναι και τα δύο! Αλλά με διαφορετικό εξώφυλλο.

Β: Αυτός πρέπει να ΄ναι ο «Καιάδας», λογικά... αυτός κάτω πρέπει να είναι... ο «Βάτραχος»;

Αποστόλου: Πού βλέπεις, ρε κοριτσάκι μου;

Β: Την εφημερίδα, το εξώφυλλο βλέπω, το δείχνει η Στεφανίδου!

Αποστόλου: Αυτό που λέει για τάγματα εφόδου.

Β: Ναι, έχει μια φωτογραφία απ΄ έξω.

Αποστόλου: Η Νίκαια είναι μόνο, ναι, δεν είναι ο «Καιάδας» αυτός.

Β: Καλά, την έχει γ@μήσει ο Πατέλης, ε;

Αποστόλου: Ρε, βγάλαν τη μάνα του, το πήρες χαμπάρι; Φωτογραφίες έχουν με τη μάνα του και λέει ότι και καλά, «η μάνα του Πατέλη κόβει τη βασιλόπιτα για τα μέλη κι ενώ στο σπίτι κρύβει τα γκλοπ και τα ρόπαλα».

Β: Ότι δουλεύει ο Γιώργος [σσ: ο Ρουπακιάς] και παίρνει λεφτά απ΄ τη Χρυσή Αυγή...

Αποστόλου: Ναι, παίρνει, 600€

Β: Τα τάγματα εφόδου πώς λειτουργούνε, έλεγε τώρα η Στεφανίδου, πώς μπαίνουν στον «πυρήνα», τί είναι ο «πυρήνας»...

Αποστόλου: Θά΄χουμε πρόβλημα τώρα...

Β: «Η αντιτρομοκρατική στις έρευνες για τη Χρυσή Αυγή»... «Ποιές υπόθέσεις ανασύρονται απ΄ το αρχείο»

Αποστόλου: Κατ΄ αρχή, βγάλανε στο σάιτ στο Indymedia, άμα μπεις στο Indymedia και διαβάσεις, έχει 32 κακουργήματα...

Β: ... δεν έχω ίντερνετ...

Αποστόλου: .... γράφει 32 κακουργήματα που και καλά αυτά μας συνδέουν, 32 επεισόδια που γίνανε, που είναι με φωτογραφίες και τέτοια... κι έχει και τη δικιά μου απ΄ τον Πειραιά!

Β: Ρε, τί λέει αυτός ρε! «Είσαι» λέει «ένα μηδενικό για να μπεις μέσα στον πυρήνα...»

Αποστόλου: Α, ναι, το ξέρω αυτό....

Β: «... πάρε» λέει «κάμψεις...»

Αποστόλου: Αυτά τα κάνανε οι Νικαιώτες, τα κάνανε...

Β: «... σου βαράνε» λέει «τα πλευρά...»

Αποστόλου: Ναι, αυτά τα κάνανε οι Νικαιώτες. Στις αρχές.

Β: Ντάξει, βλέπω να ερχόμαστε να σας φέρνουμε τσιγάρα στον Κορυδαλλό! Εκεί θα καταλήξετε, δυστυχώς!

Αποστόλου: Στο Indymedia, λέει, φάτσα-κάρτα με δείχνει. Φωτογραφία, αυτή που είχαμε με τον Θόδωρα, κι αυτούς...

Β: Ρε, λες να τα λέει ο «Κάσπερ» όλα αυτά;

Αποστόλου: Όχι ρε, τί να κάνει αυτός ο τρύπας, θα τον εγ@αμ@σω άμα τα λέει αυτός! Εγώ ξέρεις ποιούς σκέφτομαι; Θυμάσαι τον χοντρό, τον χαζό τον Χρήστο;

Β: Όχι.

Αποστόλου: Ένα χαζό που ήτανε στη Δεληγιάννη που ερχότανε συνέχεια – στη Δεληγιάννη, λέω, στη Μακρυγιάννη!

Β: Τότε με τα επεισόδια, ότι φύγανε, λέει, απ΄ τον Πειραιά και πήγανε στην Κόρινθο και παίξατε ξύλο...

Αποστόλου: Α, ναι, τα ξέρω ρε, όλα αυτά υπάρχουν φωτογραφίες... με τα μπάχαλα...

Β: Ότι έχετε πάρει, λέει, και ανήλικο παιδί μαζί σας και σας κρίνουνε γι΄ αυτό... Βγήκε ο γιατρός που εξέτασε τον Φύσσα και είπε ότι είναι επαγγελματικό το χτύπημα του Γιώργου...

Αποστόλου: Το ξέρεις, στην Κόρινθο έχω... εμπορική φωτογραφία, ε; Σε σύγκρουση μ΄ ένα ΜΑΤά... μπορεί να εμφανιστεί κι αυτή η φωτογραφία... με όλες στο Indymedia είναι... έχω φωτογραφικό υλικό...

Β: Θα βγω μετά να πάρω κάτι καλλυντικά που θέλω και πάω να πάρω το «Έθνος». Το έβλεπα γιατί τό ΄χαν όλα τα κανάλια το «Έθνος». Κι έλεγε για τον Πατέλη κι έλεγε γι΄ άλλα άτομα μέσα...

Αποστόλου: Μας είχανε δώσει. Στοιχεία, τα πάντα σχεδόν. Ε, κάνε το σταυρό σου, εσύ δεν ξέρεις τίποτα!

Β: «Αποκαλύψεις-σοκ από πρώην Χρυσαυγίτη: Πώς λειτουργούν τα τάγματα εφόδου»

Αποστόλου: Ακούς; Αν τυχόν έρθουνε, δεν ξέρεις τίποτα, δεν σ΄ έχω πάρει ποτέ στα γραφεία, ήξερες ότι ασχολιέμαι κι όλα αυτά [αλλά] δεν ήξερες τί και πώς.

[...]

Β: Πρέπει νά ΄χουνε μείνει φωτογραφίες, αλλά δεν ξέρω πού.

Α:Τί φωτογραφίες;

Β: Της Χρυσής Αυγής ρε Νίκο!

Αποστόλου: Α, στο... άλμπουμ, καλά οι φωτογραφίες τί να [...], έχω καναδύο από επεισόδια που είμαστε. Με δείχνουνε, σκίσ΄ τες αυτές, πέτα τες.

Β: Μα δεν ξέρω πού είναι...

Αποστόλου: Είναι στο συρτάρι σ΄ ένα άλμπουμ μέσα...στο μικρό

Β: Δεν το βρήκα αυτό το άλμπουμ. Μια φωτογραφία που βρήκα εκεί με κάτι σημαίες και πολύ κόσμο, την έσκισα και την πέταξα.

Αποστόλου: Ωραία, να σου πω κάτι: Πάρε τη μάνα μου, ακούς; Έχω αυτοκόλλητα με τον Χίτλερ και με τέτοια μέσα. Και αφίσες κι αυτά, πές της να τα πετάξει όλα αυτά.

Β: Ε, μα, με πήρε η μάνα σου το πρωΐ και μου είπε να καθαρίσω όλα μου τα συρτάρια γιατί τις προάλλες ήτανε πολύ «λερωμένα» τα συρτάρια μου. Μιλάει και συνθηματικά η Ζωή στο τηλέφωνο...

Αποστόλου: Ωραία, πές της αυτά και ό,τι πτυσσόμενα και τέτοιες μαλακίες που έχω, τα μαχαίρια και κάτι ναυτικές κι αυτά δυναμίτες και τα λοιπά, πές της να τα πετάξει όλα.

Β: Ναι ναι θα την πάρω.

Αποστόλου: Μη πάει και μου πετάξει τις μπλούζες!

Β: Εγώ τί; Να τις κρατήσω άμα έχω εδώ καμμία;

Αποστόλου: Ναι ρε τα ρούχα κράτα τα, δε σου λέει κανείς τίποτα για τα ρούχα... Τα πράμματα μ΄ ενδιαφέρει να μη βρούνε. Πές της, ό,τι αυτοκόλλητο τέτοια άμα είναι να τα πετάξει όλα. Γιατί έχω και τη μαλακία τα αυτοκόλλητα τα κόκκινα, θυμάσαι πού χαμε βγάλει με το μαχαίρι; Άμα το δουν αυτό, τελείωσε μετά. Θα πει: να, αυτοί είναι!

Β: Ναι, γιατί άμα θέλουνε δεν μπορούν να ανασύρουνε το δικαστήριο που έχεις με τον Τσάκα(;) και με τον Θοδωρή και με τον Δεμέστιχα...

Αποστόλου: Αυτό σου λέω, τό χουν εβγάλει αυτό στο Indymedia, αυτό δε λέμε; Αυτό σού λεγα. Το δικαστήριο. Το δικαστήριο πλησιάζει τώρα. Έχει γούστο να φάμε καμμιά π@@τσα τώρα.


http://diulistirio.blogspot.gr/


Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Αναγνώριση της Μαστίχας Χίου ως φυσικό φάρμακο

Αποτέλεσμα της καταχώρησης είναι η δυνατότητα κυκλοφορίας σκευασμάτων μαστίχας σε όλη την Ευρώπη με ισχυρισμούς υγείας εγκεκριμένους από τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Φαρμάκων (ΕΜΑ).

Στη συνεδρίαση της Επιτροπής για τα Φυτικά Φαρμακευτικά Προϊόντα (HPMC) του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Φαρμάκων (ΕΜΑ), που έλαβε χώρα στο Λονδίνο αποφασίστηκε ομόφωνα και έγινε αποδεκτή στην κατηγορία των παραδοσιακών φαρμάκων φυτικής προέλευσης, η φαρμακευτική «μονογραφία» της Μαστίχας Χίου, με δύο θεραπευτικές ενδείξεις:

1. δυσπεπτικά προβλήματα 
2. δερματικές φλεγμονές και επούλωση δερματικών πληγών.

Στην ομάδα της Διεύθυνσης Έρευνας & Ανάπτυξης της Ένωσης Μαστιχοπαραγωγών Χίου για τη σύνταξη, κατάθεση και υποστήριξη του φακέλου έγκρισης της «μονογραφίας» , πολύτιμη βοήθεια προσέφεραν η Καθηγήτρια του Τομέα Φαρμακογνωσίας και Χημείας Φυσικών Προϊόντων της Φαρμακευτικής Αθηνών, κα. Ιωάννα Χήνου, ο Δρ. Ηλίας Σμυρνιούδης της ΕΜΧ και ο Δρ. Κώστας Παχής, της IASIS Pharma.

Με την ολοκλήρωση της διαδικασίας έγκρισης, η Μαστίχα Χίου αναγνωρίζεται ως φαρμακευτικό προϊόν εντός της Ευρωπαϊκής Ένωσης καθώς και σε χώρες εκτός αυτής που ακολουθούν τις ευρωπαϊκές φαρμακευτικές «μονογραφίες». Αποτέλεσμα της καταχώρησης είναι η δυνατότητα κυκλοφορίας σκευασμάτων μαστίχας σε όλη την Ευρώπη με ισχυρισμούς υγείας εγκεκριμένους από τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Φαρμάκων (ΕΜΑ).

Η έγκριση από τον ΕΜΑ (European Medicines Agency) ήταν η πρώτη από μία σειρά εγκρίσεων που στόχευε να αποκτήσει η Ένωση Μαστιχοπαραγωγών Χίου από ευρωπαϊκούς και μη φορείς, προκειμένου η Μαστίχα να γίνει αποδεκτή και να καθιερωθεί στην παγκόσμια φαρμακευτική κοινότητα. Στο προσεχές μέλλον θα ακολουθήσουν και άλλες.
Η «μονογραφία» της Μαστίχας έχει δημοσιοποιηθεί στο site του ΕΜΑ (http://www.ema.europa.eu/).


http://diulistirio.blogspot.gr/







Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Δικαστική βόμβα: Οι πραγματογνωμοσύνες “δείχνουν” ξεπούλημα του Ελληνικού

Του Πέτρου Κουσουλού

Λάθος μεθόδους και εκτιμητικές προσεγγίσεις αλλά και αρκετές γκρίζες ζώνες που τελικά οδήγησαν σε… ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας «διέγνωσαν» οι πραγματογνώμονες της εισαγγελίας που εξετάζουν την διαβόητη πώληση του Ελληνικού.

Στα πολυσέλιδα πορίσματά τους τα οποία αποκαλύπτει το ereportaz οι δυο ειδικοί καταλήγουν στο συμπέρασμα ότι η έκταση-φιλέτο παραχωρήθηκε από δυόμιση μέχρι και πέντε φορές φθηνότερα από ότι θα έπρεπε ή πραγματικά αξίζει! Ουσιαστικά αδειάζουν εντελώς τα πεπραγμένα της πρώην διοίκησης του ΤΑΙΠΕΔ καθώς εκτιμούν ότι στην καλύτερη περίπτωση τα έκαναν όλα λάθος!

                ''Συγκεκριμένα, η πρώτη πορισματική αναφορά που κατατέθηκε στην εισαγγελία εκτιμά ότι το Ελληνικό θα έπρεπε να είχε μεταβιβασθεί έναντι 1.5 δις ευρώ, ενώ η δεύτερη έναντι 2.3 δις ευρώ. Το προσεχές διάστημα αναμένονται δικαστικές εξελίξεις καθώς ο επίκουρος εισαγγελέας κατά της Διαφθοράς, κ. Ιωάννης Δραγάτσης, έχει πλέον ένα ισχυρό οπλοστάσιο στα χέρια του. Σύμφωνα με πληροφορίες από το εισαγγελικό γραφείο θα παρελάσουν μάρτυρες αλλά και πρόσωπα τα οποία θα καταθέσουν με την ιδιότητα του υπόπτου.''


Υπενθυμίζεται ότι η εισαγγελική έρευνα εστιάζει στο εάν και κατά πόσο έχει τελεστεί το αδίκημα της κακουργηματικής απιστίας από τα μέλη του ΤΑΙΠΕΔ που συμμετείχαν στη διαγωνιστική διαδικασία και στην μεταβίβαση του 100% των μετοχών της Ελληνικό Α.Ε. στην Lamda έναντι 916 εκ. Ευρώ αλλά σε βάθος δεκαετίας! Σε παρούσα αξία το ποσό αυτό πέφτει κάτω από τα 600 εκ. Ευρώ.

Το βασικό συμπέρασμα στο οποίο καταλήγουν οι δυο πραγματογνωμοσύνες είναι ότι το Ελληνικό παραχωρήθηκε έναντι ιδιαίτερα χαμηλού τιμήματος. Όμως δεν είναι μόνο αυτό. Στα πολυσέλιδα έγγραφα περιγράφονται μεθοδεύσεις που ακολουθήθηκαν και είχαν ως αποτέλεσμα η αποκρατικοποίηση να καταλήξει σε… επένδυση με ανύπαρκτο ρίσκο. Το περιεχόμενο τους αποδομεί την εκτίμηση του ΤΑΙΠΕΔ (σ.σ. ανατέθηκε στην Αmerican Appraisal Hellas Ltd) σε δυο βασικά σκέλη: Στον συντελεστή προεξόφλησης που χρησιμοποιήθηκε αλλά και στην εκτιμητική μέθοδο που ακολουθήθηκε. Και τα δύο είχαν ως αποτέλεσμα –σύμφωνα με τους πραγματογνώμονες- να πέσει η τιμή του ακινήτου και να ευνοηθεί ο επενδυτής.



Χρησιμοποίησαν λάθος μέθοδο!


Στην πραγματογνωμοσύνη του ο κ. Ιωάννης Μελάς, απόφοιτος του ΕΜΠ με μεταπτυχιακό στο Manchester της Αγγλίας, μέλος του ΤΕΕ με πολύ μεγάλη εμπειρία σε υποθέσεις μείζονος σημασίας και ιδιαίτερου δημοσίου συμφέροντος, καταλήγει στο συμπέρασμα ότι το Ελληνικό έπρεπε να μεταβιβασθεί έναντι 2.3 δις ευρώ. Σύμφωνα με την έκθεση που συνετάχθη η τιμή παραχώρησης ήταν πολύ μικρότερη επειδή:

1) χρησιμοποιήθηκε λάθος εκτιμητική μέθοδος και

2) τέθηκε ιδιαίτερα υψηλός συντελεστής προεξόφλησης με αποτέλεσμα να πέσει η τιμή του ακινήτου.

Στην πραγματογνωμοσύνη επισημαίνεται ότι το ΤΑΙΠΕΔ λαθεμένα χρησιμοποίησε την εκτιμητική μέθοδο των χρηματοροών καθώς αυτή εφαρμόζεται σε επιχειρήσεις με επαρκή οικονομικά στοιχεία και χρησιμοποιείται κυρίως για την επένδυση κεφαλαίων.

Αντίθετα, λέει ο πραγματογνώμονας, θα έπρεπε να είχε χρησιμοποιηθεί η μέθοδος της υπολειμματικής αξίας που χρησιμοποιείται για την αξιοποίηση κενών οικοπέδων όπως δηλαδή του Ελληνικού. Σύμφωνα με πληροφορίες στην μελέτη αναφέρεται ότι το ακίνητο του Ελληνικού έχει ήδη μεγάλη άυλη αξία λόγω της θέσης αλλά και της υψηλής αξίας των όμορων δήμων, την μαρίνα του Ελληνικού αλλά και τον Άγιο Κοσμά. «Δεν είναι σαν να πάει κάποιος και να επενδύσει στην έρημο. Πρόκειται για περιοχή φιλέτο», λέει χαρακτηριστικά άνθρωπος της αγοράς.

Επιπλέον στην πραγματογνωμοσύνη αναφέρεται ότι ο συντελεστής προεξόφλησης θα έπρεπε να τεθεί στο 8% τη στιγμή που η εκτίμηση του ΤΑΙΠΕΔ τον έθεσε στο 14,5%. Με αυτόν τον τρόπο το Ελληνικό πωλήθηκε φθηνά, καθώς είναι γνωστό όσο υψηλότερος είναι ο συντελεστής προεξόφλησης τόσο μικρότερα είναι τα προσδοκώμενα κέρδη για τον επενδυτή με αποτέλεσμα η αξία του ακινήτου να αποτιμάται χαμηλά. Αντίθετα όσο χαμηλότερος είναι ο συντελεστής προεξόφλησης τόσο πιο ακριβά αποτιμάται η αξία του ακινήτου για τον πολύ απλό λόγο ότι το περιθώριο κέρδους του επενδυτή είναι μεγάλο. Στην πραγματογνωμοσύνη του ο κ. Μελάς εκτιμά ότι η επένδυση του Ελληνικού δεν εμπεριέχει υψηλό ρίσκο καθώς τα οικόπεδα μπορεί να πωληθούν ακόμη και στα πρώτα στάδια αποφέροντας μεγάλα κέρδη στην Lamda Development. Αυτό ουσιαστικά καταγράφεται και στην εκτίμηση της American Appraisal για το ΤΑΙΠΕΔ καθώς αναφέρεται ότι το ακίνητο θα είχε πολύ μεγαλύτερη αξία εάν χωριζόταν σε οικόπεδα. Επιπλέον ο κ. Μελάς καταλήγει στο συμπέρασμα ότι στην εκτίμηση του ΤΑΙΠΕΔ χρησιμοποιήθηκε «απαράδεκτο» μοντέλο ανάπτυξης το οποίο προβλέπει 25ετη κατασκευή και 99 χρόνια για την αξιοποίηση την στιγμή που το σύνηθες μοντέλο αξιοποίησης είναι για 10 με 15 έτη. Επιπλέον η μελέτη ΤΑΙΠΕΔ προβλέπει την κατασκευή επτά ουρανοξυστών ενώ ο Νόμος επιτρέπει μόλις δύο…

Δόθηκε δυόμιση φορές υποτιμημένο


Η δεύτερη πραγματογνωμοσύνη που έχει παραδοθεί στον εισαγγελέα κ. Δραγάτση, υπογράφεται από τον κ. Γεώργιο Αναματερό. Ο κ. Αναματερός είναι μελετητής οικοδομικών αδειών και πραγματογνώμονας για τα δικαστήρια της Αθήνας και του Πειραιά, απόφοιτος του Πανεπιστημίου της Λιέγης, ερευνητής σεισμικής μηχανικής στο Πανεπιστήμιο της Ρώμης και στο Εθνικό Εργαστήριο Πολιτικού Μηχανικού της Πορτογαλίας. Ο μελετητής καταλήγει στο συμπέρασμα ότι το Ελληνικό πωλήθηκε τουλάχιστον κατά 2.5 φορές υποτιμημένο από την πραγματική του αξία καθώς στην εκτίμηση του ΤΑΙΠΕΔ:
Σχετίσθηκε η εμπορική αξία του Ελληνικού με την επενδυτική αξία του επιχειρηματικού σχεδίου της Lamda,
Για την εκτίμηση χρησιμοποιήθηκε η μέθοδος προεξοφλημένων ταμειακών ροών που κανονικά χρησιμοποιείται για υφιστάμενες επιχειρήσεις οι οποίες έχουν έσοδα,
Χρησιμοποιήθηκε συντελεστής προεξόφλησης 14,5% ενώ θα έπρεπε να είχε χρησιμοποιηθεί 10%. Σύμφωνα με τον πραγματογνώμονα το Ελληνικό είναι μια επένδυση μέτριου ρίσκου η οποία σε καμία περίπτωση δεν δικαιολογεί τόσο υψηλό συντελεστή προεξόφλησης,
Καταστρατηγήθηκε η αρχική προκήρυξη η οποία προέβλεπε ότι το Δημόσιο θα παραχωρούσε το πλειοψηφικό πακέτο και όχι το 100% της Ελληνικό Α.Ε. με αποτέλεσμα να μπορούσε να καρπωθεί την υπεραξία που θα δημιουργούνταν από την ανάπτυξη,

Επιπλέον ο κ. Αναματερός φέρεται να εντόπισε μερικές ακόμη “παραφωνίες” στην σύμβαση μεταξύ ελληνικού Δημοσίου και της εταιρείας Lamda Development, καθώς ο επενδυτής μπορεί να αλλάξει το τελικό εγκεκριμένο σχέδιο κατόπιν συμφωνίας με το ΤΑΙΠΕΔ (!), ενώ παράλληλα μπορεί να ζητήσει αποζημίωση για τα κτήρια που θα κτίσει μετά το πέρας της 100ετίας.



Η απόσυρση των ενδιαφερόμενων και τα ερωτήματα


Οι εξελίξεις στην υπόθεση του Ελληνικού αναμένονται με ιδιαίτερο ενδιαφέρον. Το ίδιο ενδιαφέρον όμως παρουσιάζει και η διαγωνιστική διαδικασία που τελικά κατέληξε στην υποβολή μιας και μόνο πρότασης.

Σημειώνεται ότι αρχικά για το φιλέτο της Αττικής εξεδήλωσαν ενδιαφέρον εννιά υποψήφιοι επενδυτές, ενώ στον δεύτερο γύρο προκρίθηκαν (την 11η Σεπτεμβρίου 2012) οι εξής τέσσερις: “London & Regional Properties (L&R)”, “Qatari Diar”, “Elbit Imaging Ltd.” καὶ ἡ “Lamda Development A.E.”.

Στη συνέχεια όμως η “Qatari Diar” αποσύρθηκε από̀ τὴν διαδικασία (στις 26-11-2013) και έτσι τὸ Τ.Α.Ι.ΠΕ.Δ στις 6-12-2013 απεύθυνε στους υπόλοιπους τρεις την τελική πρόσκληση υποβολής προσφοράς για την απόκτηση του 100% της Ελληνικό Α.Ε. Όμως η μοναδική εταιρεία που υπέβαλε προσφορά μέσω του επιχειρηματικού της σχεδίου, του σεναρίου Foster, ἦταν ἡ “Lamda Development A.E.”. H πρώτη προσφορά κατατέθηκε στις 27-2-2014 αλλά δεν έγινε δεκτή. Η δεύτερη υποβλήθηκε στις 26-3-2014 και λίγο καιρό αργότερα μπήκε στο μικροσκόπιο της Δικαιοσύνης η οποία καλείται να απαντήσει σε μια σειρά από ουσιώδη ερωτήματα.


http://diulistirio.blogspot.gr/




Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Φρανσουά Ολάντ στο ΕΚ: Τώρα ελπίζω να μιλήσουμε και για το ελληνικό χρέος - Εγκαταλείψαμε την Ελλάδα



Σε μία ιστορική κοινή τους εμφάνιση στην Ολομέλεια του Ευρωκοινοβουλίου στο Στρασβούργο με αφορμή τα 25 χρόνια από την επανένωση της Γερμανίας, οι ηγέτες Γαλλίας και Γερμανία μίλησαν εκτενώς για την ανάγκη της συνεργασίας και της αντιμετώπισης της προσφυγικής κρίσης από κοινού σε ευρωπαϊκό επίπεδο.

Στο μεταξύ, ο Γάλλος Πρόεδρος Φρανσουά Ολάντ αναφέρθηκε εκτενώς στο θέμα της Ελλάδας αλλά και στον Αλέξη Τσίπρα.

«Εγκαταλείψαμε την Ελλάδα, μια χώρα της οποίας ο πολιτισμός μας φωτίζει ακόμη. Απαρνηθήκαμε τις ευθύνες μας έναντι της ελληνικής κυβέρνησης. Ελπίζω τώρα να αρχίσουμε να μιλάμε για το χρέος», ανέφερε κατά την ομιλία του.

«Ο Έλληνας πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας είναι ένας θαρραλέος πολιτικός και θέλησε να διαβουλευτεί για τον λαό του πριν συμφωνήσει για το πρόγραμμα», πρόσθεσε.

«Οι διαπραγματεύσεις (με την Αθήνα) ήταν επίπονες και εμείς συμμετείχαμε κατά το μέρος που μας αναλογούσε. Θα μπορούσαν να έχουν αποτύχει και αυτό θα ήταν κάτι παραπάνω από μια αποτυχία, θα ήταν μια αποκήρυξη των αμοιβαίων ευθυνών μας», τόνισε στη συνέχεια..

Ο Φρανσουά Ολάντ μίλησε με έμφαση και για την ανάγκη θωράκισης του ευρωπαϊκού χώρου χωρίς να αποκλείει αλλαγές στη λειτουργία της Συνθήκης Σένγκεν.

«Το να αμφισβητούμε την ελεύθερη διακίνηση ανθρώπων επιστρέφοντας στα εσωτερικά σύνορα θα ήταν ένα τραγικό λάθος, αλλά να προσποιούμαστε ότι ο χώρος Σένγκεν με τον σημερινό τρόπο λειτουργίας μας επιτρέπει να αντιμετωπίζουμε τις πιέσεις στα σύνορα θα ήταν ένα ακόμα λάθος» είπε χαρακτηριστικά.

Από την πλευρά της η Καγκελάριος της Γερμανίας Άνγκελα Μέρκελ τάχθηκε υπέρ της αλλαγής της Συνθήκης του Δουβλίνου και έκανε λόγο για τη δίκαιη ανακατανομή των προσφύγων σε όλη την ΕΕ.

«Μόνο μαζί θα πετύχουμε να διαχειριστούμε την τεράστια δουλειά της ενσωμάτωσης που μας περιμένει. Μέρος αυτού είναι ότι μπορούμε να περιμένουμε ότι οι άνθρωποι που έρχονται ενσωματώνονται στις κοινωνίες μας. Αλλά από την άλλη, έχουμε την υποχρέωση να αντιμετωπίζουμε τους ανθρώπους που έρχονται σε μας εξαιτίας της φτώχειας και των δύσκολων καταστάσεων, με σεβασμό. Και όχι σαν να ήταν μία ανώνυμη μάζα, ανεξάρτητα από τα εάν υπάρχει προοπτική να μείνουν ή όχι» είπε σχετικά.


http://diulistirio.blogspot.gr/


Διαβάστε περισσότερα.... »
....