Διυλιστήριο: 11/13/17
ροη αναρτησεων

Δευτέρα 13 Νοεμβρίου 2017

VIDEO - Η πρώτη ελληνική μοτοσυκλέτα κατακτά την παγκόσμια αγορά



Η πρώτη ελληνική μοτοσικλέτα, που «πατάει γκάζι» για μια αγορά σε ραγδαία άνοδο παγκοσμίως, αυτή των ειδικών, περιορισμένης παραγωγής και κατά παραγγελία μηχανών, παρουσιάστηκε πρόσφατα στο διεθνές κοινό, στην έκθεση EICMA, στο κοσμοπολίτικο Μιλάνο της Ιταλίας.

«Δεν δειλιάζουμε καθόλου, καθώς είμαστε ανταγωνιστικοί στο υψηλότερο επίπεδο, η τεχνολογία που κατέχουμε αυτή τη στιγμή στην Ελλάδα είναι μοναδική και το έχουν παραδεχθεί όλοι. Δεν φοβόμαστε και προχωράμε μπροστά με το κεφάλι ψηλά» τόνισε μιλώντας στο ραδιόφωνο του ΑΠΕ-ΜΠΕ, «Πρακτορείο 104,9 FM?», ο δημιουργός της μοτοσυκλέτας, μηχανολόγος Ντίνος Νικολαΐδης.

Η δημιουργία του ειδικού μοντέλου ξεκίνησε όταν πριν από έναν χρόνο, όταν η εταιρία του κ. Νικολαΐδη συμμετείχε και πάλι στη μεγαλύτερη έκθεση μοτοσυκλέτας παγκοσμίως, την EICMA που γίνεται κάθε Νοέμβριο στο Μιλάνο. «Το 2016, στην έκθεση, βλέποντας αυτή την καταιγίδα των μοτοσυκλετών τύπου Custom, Trackers και των Caf? Racers, είπαμε ότι πρέπει και εμείς να κάνουμε κάτι. Παρότι είμαστε μια εταιρεία που κατασκευάζει φίλτρα αέρος, «κλέψαμε» λίγο χρόνο από το τμήμα έρευνας και είπαμε να φτιάξουμε μια δικιά μας μοτοσικλέτα (…) και αυτό ακριβώς κάναμε» εξηγεί ο κ. Νικολαΐδης. Η κατασκευή ξεκίνησε κι ολοκληρώθηκε τελικά λίγο πριν την ανοίξει τις πύλες η διεθνής έκθεση μοτοσυκλέτας στην Ιταλίας στις 9 Νοεμβρίου.

Σχεδίαση και κατασκευή στην Ελλάδα σε 12 μήνες

«Η ιδέα γεννήθηκε λοιπόν τον Νοέμβριο του 2016, τον Δεκέμβριο αγοράσαμε το μοτέρ και ό,τι άλλο χρειαστήκαμε και ξεκινήσαμε να σχεδιάσουμε τη DCR 017» αναφέρει ο Έλληνας μηχανολόγος ενώ εξηγεί πως ο σχεδιασμός διήρκεσε δύο με τρεις μήνες «από τα απλά σχέδια μέχρι τα τρισδιάστατα λειτουργικά με τα οποία έγιναν οι προσομοιώσεις μέχρι ό,τι άλλο χρειάστηκε για κατασκευή».

«Το τελικά αποτέλεσμα κρίνεται ως εκπληκτικό» σημειώνει ο κ.Νικολαΐδης, καθώς λαμβάνει υπόψιν τις πρώτες εντυπώσεις και από όσους κινήθηκαν με το μοντέλο πριν από την παρουσίαση. «Όταν την οδηγήσαμε και τη δείξαμε σε έναν πολύ κλειστό κύκλο συνεργατών, στο πλαίσιο φωτογράφισης και βιντεοσκόπησης, δημιουργήθηκε το παρατσούκλι της, ως «Brain Eraser» αφού την καβαλάς και ξεχνάς οτιδήποτε είχες στο μυαλό για ένα δίκυκλο και η μοναδικότητα της είναι συγκλονιστική», προσθέτει ορμώμενος από τις πρώτες διαδρομές αναβατών πάνω στη μοτοσικλέτα.

Το εγχείρημα πάντως δεν ήταν καθόλου εύκολο να φτάσει στην τελική του μορφή τονίζει ο Έλληνας μηχανολόγος. «Χρειάζεσαι τριάντα χρόνια πείρα για να αποφύγεις όλες τις δυσκολίες και να έχεις έτοιμες μελετημένες λύσεις από το παρελθόν. Αλλιώς δεν προλαβαίνεις σε ένα χρόνον να το κάνεις, η DCR 017 ξεκίνησε με ένα τρισδιάστατο 3D Cut (σ.σ ειδικό πρότυπο σχεδιασμού κατασκευασμένο σε υπολογιστή) και μετά προέκυψαν περίπου 1.500 επιμέρους σχέδια κατασκευαστικά για τα εξαρτήματα και για ό,τι άλλο χρειάστηκε να γίνει για τη μοτοσικλέτα» περιγράφει, ενώ για την ολοκλήρωση της μοτοσικλέτας εργάστηκε μια μικρή ομάδα της ελληνικής εταιρίας με την ονομασία DNA Filters Ltd.


ΠΗΓΗ:ΑΠΕ

https://diulistirio.blogspot.gr
Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Εκλογές-παρωδία για αρχηγό ενός κόμματος που δεν υπάρχει


Το Διυλιστήριο λέει :''... Τον Ελληνικό λαό, το μόνο που τον ενδιαφέρει είναι να μην αλλάξει το ΑΦΜ, κηρύξει πτώχευση, και δεν πληρώσει τα 200 εκατ ευρώ που χρωστάει ...''
Το φιάσκο της Κεντροαριστεράς μπαίνει στην τελική του ευθεία με τη σημερινή ψηφοφορία. Οι περιοδείες, οι συγκρούσεις και οι επιδιώξεις των εννέα υποψηφίων

Η σημερινή εκλογική διαδικασία για την ηγεσία του νέου φορέα της Κεντροαριστεράς ξεκίνησε με μεγάλες προσδοκίες και κατέληξε σε ένα μεγάλο φιάσκο της Δημοκρατικής Συμπαράταξης. Αυτό θα μπορούσε να συμπεράνει κάθε λογικός πολίτης, εάν άκουγε τον συνταγματολόγο και πρόεδρο της Επιτροπής Διαδικασιών Ν. Αλιβιζάτο να λέει ότι τελικά είναι παράδοξο να εκλέγεται πρώτα ο αρχηγός και μετά να δημιουργείται το κόμμα.

Αλλά αυτά είναι λεπτομέρειες μπροστά στο νέο εγχείρημα της Κεντροαριστεράς, αφού κάποιοι την… είδαν Δημοκρατικό Κόμμα των ΗΠΑ: περιοδείες των υποψηφίων σε όλη την Ελλάδα, προεκλογικές συγκεντρώσεις, ακόμα και μασκότ με ζώα, όπως ο κόκορας του Απόστολου Πόντα. Ολα αυτά όμως είχαν ελληνικό χρώμα, αφού δεν έλειψαν ούτε οι καταγγελίες για τύπωμα ψηφοδελτίων που μοιράζονταν σταυρωμένα από τον εκφραστή του… νέου στη Δημοκρατική Συμπαράταξη, τον δήμαρχο Αθηναίων Γ. Καμίνη, ενώ απουσίασαν οι σκληρές συγκρούσεις μεταξύ υποψηφίων στις τηλεμαχίες που πραγματοποιήθηκαν στην κρατική τηλεόραση. Οι 10 υποψήφιοι για την αρχηγία της παράταξης, που έγιναν εννέα με την αποχώρηση του Οδυσσέα Κωνσταντινόπουλου για λόγους υγείας, εξέφραζαν όλο το φάσμα των πολιτών του 6% που ψήφισαν Δημοκρατική Συμπαράταξη.

Η Φώφη Γεννηματά αντιπροσωπεύει το βαθύ ΠΑΣΟΚ της Χαριλάου Τρικούπη, του συνδικαλισμού και της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, που συναντήθηκε κάτω από την ομπρέλα της προέδρου του ΠΑΣΟΚ για να μην πάει το κόμμα σε ξένα χέρια. Ο Γιώργος Καμίνης εκφράζει τον κεντρώο, φιλελεύθερο χώρο, που έχει διασυνδέσεις με τον χώρο της Αυτοδιοίκησης, τους παλαιούς εκσυγχρονιστές που συνεργάστηκαν με τον Κώστα Σημίτη αλλά και με μέλη του ΚΙΔΗΣΟ. Αξίζει να σημειωθεί ότι εκλέχτηκε δήμαρχος στην Αθήνα από τους κατοίκους του Κολωνακίου, από κεντρώους και δεξιούς ψηφοφόρους που τον υποστήριξαν και που σήμερα τραβούν τα μαλλιά τους για την επιλογή τους.

Ο Σταύρος Θεοδωράκης είναι υποψήφιος ως εκπρόσωπος των επονομαζόμενων φιλελεύθερων μεταρρυθμιστών, με στόχο να συσπειρώσει τα απομεινάρια του Ποταμιού. Στην προσπάθεια να φανεί ότι δεν επιδιώκει τώρα συνεργασία με τον Κυριάκο Μητσοτάκη έπεσε στην αγκαλιά της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, μπας και συμπαρασύρει το νέο κόμμα σε σύμπραξη με τη Ν.Δ. Ο Νίκος Ανδρουλάκης εκπροσωπεί τη νέα γενιά των πασόκων που θέλουν να πάρουν την κατάσταση στα χέρια τους κόντρα στη γενιά των «παππούδων», οι οποίοι έχουν συσπειρωθεί γύρω από τη Φώφη.

Ο Γιάννης Ραγκούσης, που στις ομιλίες του δείχνει ότι έχει ρίζες… ΠΑΣΟΚ σε μια προσπάθεια να εκφράσει το σκληρό αντιδεξιό τμήμα της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, κατεβαίνει υποψήφιος δημιουργώντας μέτωπο με την πολιτική του ΠΑΣΟΚ επί Ευ. Βενιζέλου. Οι συριζαίοι που προέρχονται από το ΠΑΣΟΚ έχουν ανάψει καντήλια στην εικόνα του «Αγίου Γιάννη του δεξιοφάγου», ο οποίος δεν χάνει ευκαιρία να επιτίθεται στον Κ. Μητσοτάκη και σε όσους πασόκους κλείνουν το μάτι σε συνεργασία μαζί του.

Ο βουλευτής Αργολίδας της ΔΗ.ΣΥ. Γιάννης Μανιάτης με την υποψηφιότητά του και τις γνώσεις του για τους υδρογονάνθρακες φαίνεται ότι έχει κερδίσει μία θέση στη νέα ηγετική ομάδα του κόμματος και θα είναι ξανά υποψήφιος βουλευτής στην εκλογική περιφέρειά του. Αντίστοιχα, ο δικηγόρος Απ. Πόντας με παιδική αφέλεια και παντελή απουσία πολιτικού κριτηρίου δηλώνει ότι θέλει να εκφράσει τους… κανονικούς ανθρώπους, όπως για παράδειγμα οι νέοι του κόμματος του οποίου ηγείται, της ΕΔΕΜ.

Ο Δημήτρης Τζιώτης έκανε ένα…. πέρασμα από τις εκλογές της ΔΗ.ΣΥ., για να τον θυμηθεί ο κόσμος και πιθανότατα να πουλήσει την επικοινωνιακή δεινότητά του για να διεκδικήσει και άλλες δουλειές διαφημιστικής φύσης. Ο πρώην πρύτανης του Οικονομικού Πανεπιστημίου Κ. Γάτσιος φαίνεται ότι έθεσε υποψηφιότητα για να βγάλει το άχτι του, να καταφερθεί εναντίον του πελατειακού κράτους και να αφήνει αιχμές κατά του Απόστολου Πόντα, στον οποίο είπε σε μια τηλεμαχία ότι δεν καταλαβαίνει τι λέει.

Τέλος, για τον Οδυσσέα Κωνσταντινόπουλο, που άφησε την κούρσα νωρίς λόγω μιας μικρής επέμβασης στο γόνατο, οι κακές γλώσσες λένε ότι με την εγχείρηση συνδύασε το ωφέλιμο με το τερπνόν, αφού έβλεπε ότι δεν… βγαίνει το έργο των εκλογών, και τελικά αποχώρησε από την εκλογική μάχη. Στον βαθμό όμως που δεν έχει δημιουργηθεί ακόμα το νέο κόμμα, ενδιαφέρον θα είχε να εκτιμηθεί πώς θα διαμορφωθεί ο νέος πολιτικός οργανισμός υπό την αρχηγία καθενός εκ των υποψηφίων.

ΦΩΦΗ ΓΕΝΝΗΜΑΤΑ: Επιστροφή στο ΠΑΣΟΚ της δεκαετίας του 1980

Μία νίκη της Φώφης Γεννηματά θα σήμαινε την επιστροφή του ΠΑΣΟΚ στη δεκαετία του «Carmina Burana». Τότε θα επανεμφανιστούν στη Χαριλάου Τρικούπη ο Χρήστος Πολυζωγόπουλος της ΓΣΕΕ, ο Γιάννης Σγουρός ως υποψήφιος περιφερειάρχης Αττικής, ενώ για τον δήμο της Αθήνας δεν αποκλείεται να κατέλθει υποψήφιος με το όνομα… Μπέης. Η κυρία Γεννηματά με σύνθημα «Νέα Αλλαγή» και έχοντας στο πλευρό της τους «παππούδες» Μ. Παπαϊωάννου και Κ. Γείτονα θα επιδιώξει μετά τις εκλογές να σχηματίσει κυβέρνηση συνεργασίας με ΣΥΡΙΖΑ και Ν.Δ. Λόγω διαφωνιών μεταξύ των δύο μεγάλων κομμάτων θα προχωρήσει σε προγραμματική συμφωνία με τον Κυριάκο Μητσοτάκη για να μη μείνει ακυβέρνητη η χώρα.

Γ. ΚΑΜΙΝΗΣ: Από γκάφα σε γκάφα και από συγγνώμη σε συγγνώμη


Ο δήμαρχος της Αθήνας, εάν κερδίσει, θα είναι ο πρώτος πολιτικός της Κεντροαριστεράς που θα θυμίζει ΣΥΡΙΖΑ, αφού δεν θα διστάζει να ζητάει συγγνώμη για κάθε λάθος που κάνει. Ετσι όπως ζήτησε συγγνώμη από τον Σταύρο Θεοδωράκη, για τον οποίο είπε ότι κάνει προεκλογικό αγώνα life style, ή για την παραίτησή του από τον δήμο, αν τελικά κερδίσει τις εκλογές. Με αρχηγό τον Γ. Καμίνη στη ΔΗ.ΣΥ. θα ξαναβγούν μπροστά διάφορα ορφανά του ΓΑΠ αλλά και παλαιοί σημιτικοί. Δεν αποκλείεται ως πρόεδρος της ΔΗ.ΣΥ. να διοργανώσει και μία συγκέντρωση για το «ναι», για να του φύγει ο καημός από την ήττα στο δημοψήφισμα.

ΣΤ. ΘΕΟΔΩΡΑΚΗΣ: Μονόδρομος η συνεργασία με Ν.Δ. και Μητσοτάκη

Στην περίπτωση που ο Σταύρος Θεοδωράκης κατακτήσει την ηγεσία της ΔΗ.ΣΥ., τότε θα αλλάξουν όλα στο κόμμα της Κεντροαριστεράς. Τα γραφεία του κόμματος θα γίνουν πιο ελκυστικά στους νέους, ο πρόεδρος Σταύρος θα ξεκινήσει διαβουλεύσεις με τα άλλα κόμματα του δημοκρατικού τόξου, ενώ έχει ξεκαθαρίσει από την προεκλογική περίοδο ότι δεν θα συνεργαστεί με τον ΣΥΡΙΖΑ και τους ΑΝ.ΕΛ. Ουσιαστικά ο δρόμος για τη συνεργασία με τον Κ. Μητσοτάκη και τη Ν.Δ. είναι μονόδρομος, οπότε ο αρχηγός Σταύρος θα εξασφαλίσει κυβερνητικές θέσεις για κάποιους και οι υπόλοιποι -κυρίως όσοι προέρχονται από το ΠΑΣΟΚ- θα αυτονομηθούν και θα αποχωρήσουν από τον νέο φορέα. Τόσο απλά…

Ι. ΡΑΓΚΟΥΣΗΣ: Αντιδεξιά ατζέντα με συνθήματα του '90


Με αρχηγό τον Γιάννη Ραγκούση η ΔΗ.ΣΥ. θα ξεθάψει τα τόμαχοκ της αντιδεξιάς παράταξης και θα θυμηθεί ξανά τα συνθήματα της δεκαετίας του '90 λαλιωτικής προέλευσης, όπως «Στου λαού την καρδιά δεν χωράει η Δεξιά» και το «Καλύτερα παπάκι παρά τον Μητσοτάκη». Ο πρώην υπουργός δεν θα συζητήσει καν με τη Ν.Δ. για μία ενδεχόμενη κυβερνητική συνεργασία, αλλά θα κρατήσει ανοιχτή την πόρτα της συζήτησης με τον ΣΥΡΙΖΑ μόνο στην περίπτωση που κόψει κάθε δεσμό με τους ΑΝ.ΕΛ. Δεν είναι λίγοι οι πρώην «πράσινοι» Συριζαίοιπου πανηγυρίζουν με τις δηλώσεις Ραγκούση περί Δεξιάς, αφού στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης «ψηφίζουν» την ατζέντα Ραγκούση.

Ν. ΑΝΔΡΟΥΛΑΚΗΣ: Η νέα γενιά κόντρα στο κομματικό κατεστημένο


Ο νεαρότερος υποψήφιος για την ηγεσία της Κεντροαριστεράς, με τη διακριτή κρητική προφορά, εάν κερδίσει τις εκλογές για την ηγεσία της ΔΗ.ΣΥ., μάλλον θα κατέβει στην Κρήτη να το γιορτάσει, αφού θα είναι ο πρώτος Κρητικός αρχηγός της Δημοκρατικής Παράταξης ύστερα από πολλές δεκαετίες. Σύμφωνα με πληροφορίες, θα… σαρώσει το παλαιό κομματικό κατεστημένο και θα αναδείξει νέα πρόσωπα σε όλες τις θέσεις από το κόμμα, την Αυτοδιοίκηση μέχρι και το Κοινοβούλιο. Ο Νίκος Ανδρουλάκης είναι ένα από τα πρόσωπα που στον ΣΥΡΙΖΑ εκτιμούν ότι θα μπορούσε να δημιουργήσει ρήγματα στον προοδευτικό κόσμο και να κερδίσει ψηφοφόρους από το κυβερνών κόμμα προς το νέο κόμμα της Κεντροαριστεράς.

ΑΠ. ΠΟΝΤΑΣ: Πολιτική με έμπνευση από το «Ηouse of Cards»


Μια ενδεχόμενη εκλογή του Απόστολου Πόντα στην ηγεσία της ΔΗ.ΣΥ. θα φέρει τα πάνω κάτω. Το σήμα του νέου κόμματος θα είναι ο κόκορας, ενώ τα στελέχη της παράταξης θα κάνουν εντατικά μαθήματα βλέποντας «House of Cards». Η προεκλογική καμπάνια του νέου πολιτικού φορέα της Κεντροαριστεράς θα γίνει με σποτάκια όπως «Πόντας και ΔΗ.ΣΥ. γιατί έτσι μας αρέσει» και «Ποιος Πόντας, ρε;» ή «Ποια ΔΗ.ΣΥ.;» για να δώσουν έμφαση στο μήνυμα και να καλύψουν το gap (κενό) στη δημοσιότητα, όπως έχει πει και ο πρόεδρος Πόντας κατά την προεκλογική περίοδο. Σε δεύτερη φάση θα ακολουθήσουν διαφημιστικά σποτ με γνωστές ατάκες, όπως «Ακάκιε, μην ξεχάσεις να ψηφίσεις Πόντα»!

Κ. ΓΑΤΣΙΟΣ: Κατά της πελατοκρατίας και του Απ. Πόντα!

Ο πρώην πρύτανης του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών και πρώην στενός συνεργάτης του Αλέκου Παπαδόπουλου, με τον οποίο τα έσπασαν για την αρχηγία του κόμματος που δημιούργησε ο πρώην υπουργός, έχει μανία με την πελατοκρατία και το ρουσφετολογικό καθεστώς που επικρατεί στη χώρα. Σε μια πιθανή νίκη του στις εκλογές ο κ. Γάτσιος πιθανότατα θα επανέφερε τον πρώην υπουργό Αλέκο Παπαδόπουλο σε θέση-κλειδί στο κόμμα, ενώ ο ίδιος θα επεξεργαζόταν το οικονομικό πρόγραμμα της ΔΗ.ΣΥ. Ο κ. Γάτσιος θα ήθελε να έχει στο κόμμα τον Απ. Πόντα και να τον κατηγορεί ότι δεν καταλαβαίνει τι λέει, αφήνοντας αιχμές για τη… μόρφωση του προέδρου της ΕΔΕΜ.

Δ. ΤΖΙΩΤΗΣ: Με ομιλίες του Ανδρέα στα μεγάφωνα της Porsche


Ο επικοινωνιολόγος Δ. Τζιώτης είναι τμήμα της κληρονομιάς ΓΑΠ στο κόμμα του πατέρα του. Εάν κέρδιζε τις εκλογές και τοποθετούνταν αρχηγός της ΔΗ.ΣΥ., θα έκανε… μπίζνες! Θα πούλαγε την ορθή επικοινωνιακή στρατηγική που ακολούθησε για να εκλεγεί, προκειμένου να κλείσει δουλειές. Θα έκανε σήμα του νέου κόμματος τον ήλιο του ΠΑΣΟΚ σε κόκκινο ή κίτρινο χρώμα και θα προγραμμάτιζε σεμινάρια με τις ομιλίες του Ανδρέα. Ο ίδιος θα οδηγούσε στους δρόμους της Βούλας το πολυτελές αυτοκίνητό του βάζοντας στη διαπασών τις ομιλίες του Ανδρέα, για να θυμάται ο κόσμος την έκφραση «Σας ευχαριστώ από τα βάθη της καρδιάς μου» με μουσική υπόκρουση «Carmina burana».

Ι. ΜANIATΗΣ: Mε όραμα να μετατρέψει την Ελλάδα σε... Κατάρ


Ο βουλευτής Αργολίδας της ΔΗ.ΣΥ. στην περίπτωση που εκλεγόταν αρχηγός της ΔΗ.ΣΥ. θα έδινε το όραμα της χώρας για τα επόμενα 30 χρόνια: άντληση πετρελαίου και φυσικού αερίου. Στις αφίσες της ΔΗ.ΣΥ. θα κυριαρχούσε το σύνθημα «Ο λαός θέλει - η ΔΗ.ΣΥ. μπορεί να κάνει την Ελλάδα… Κατάρ» με φωτογραφίες Ελλήνων πολιτών με κελεμπίες να περπατούν αμέριμνοι στους δρόμους των πόλεων απολαμβάνοντας το κέρδος της χώρας από τις ενεργειακές πηγές. Ως πρόεδρος της ΔΗ.ΣΥ. θα είχε να αντιμετωπίσει τους Οικολόγους και τους «53+» του ΣΥΡΙΖΑ αλλά και παράγοντες του κυβερνώντος κόμματος, οι οποίοι θα τον κατηγορούσαν για περιβαλλοντική καταστροφή με στόχο να ακυρωθούν οι… επενδύσεις.
http://www.diulistirio.blogspot.gr/
Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Μαθητής ύψωσε την Ελληνική Σημαία στο σχολείο του αφού δεν υπήρχε και πήρε αποβολή


Ύψωσε την ελληνική σημαία σε στύλο της ΔΕΗ, πήρε αποβολή και τώρα κινδυνεύει η εκδρομή του σχολείου. Πρόκειται για αντιδράσεις που προκλήθηκαν στο Λύκειο Γαζίου, έπειτα από την πράξη ενός μαθητή να υψώσει την ελληνική σημαία.

Μαθητής αποφάσισε να ανέβει σε στύλο της ΔΕΗ και να τοποθετήσει την ελληνική σημαία. Το περιστατικό έλαβε χώρα, ως απάντηση στην έλλειψη σημαίας στο χώρο του σχολείου. Ο μαθητής τιμωρήθηκε με αποβολή, προκαλώντας αντιδράσεις. Ενώ παράλληλα, οι μαθητές καταγγέλλουν πως πλέον «απειλείται» η πολυήμερη εκδρομή, καθώς οι καθηγητές αρνούνται να συνοδεύσουν τα παιδιά της Γ’ Λυκείου σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη. Γεγονός που η ίδια η διευθύντρια το διαψεύδει. 

Σύμφωνα με την neakriti.gr, μαθήτρια του σχολείου κατήγγειλε το εξής: «αυτό που μας είπαν οι καθηγητές είναι ότι μετά την πράξη αυτή, δεν θέλουν να συνοδεύσουν τα παιδιά της Γ’ Λυκείου σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη. Σήμερα λόγω της αποβολής που επιβλήθηκε στο μαθητή, οι μισοί μαθητές επέστρεψαν στις τάξεις και άλλοι μισοί συνέχισαν μέχρι τέλους την αποχή. Σκεφτόμαστε όμως να προχωρήσουμε τη Δευτέρα και σε κατάληψη».

Καθηγητές : Οι καταγγελίες των μαθητών δεν ισχύουν 

Σύμφωνα με την διευθύντρια του Λυκείου Γαζίου, κα Λεμονή, οι καταγγελίες των μαθητών, αναφορικά με την άρνηση των καθηγητών να συνοδεύσουν τους μαθητές στην πολυήμερη εκδρομή είναι ανυπόστατες. 

 Συγκεκριμένα έκανε την παρακάτω δήλωση: «δεν γνωρίζω αν κάποιος καθηγητής εξέφρασε την προσωπική του άποψη και αν κάποιος φοβάται να συνοδεύσει τα παιδιά στην εκδρομή καθώς μπορεί να αγχώθηκε μετά τις εξελίξεις και την πίεση που γενικότερα υπάρχει. Δεν υπάρχει όμως καμία επίσημη θέση του σχολείου ότι δεν θα γίνει εκδρομή. Δεν υπάρχει καν εκδήλωση ενδιαφέροντος για την εκδρομή και δεν έχει γίνει ανάρτησή της( αφού η διαδικασία είναι σε αρχικό στάδιο)».

Σύμφωνα με την ίδια, η ενέργεια του μαθητή, ανεξάρτητα από τους λόγους από τους οποίους προήλθε, αποτελεί μια επικίνδυνη πράξη. Αυτός είναι και ο λόγος για τον οποίο τιμωρήθηκε. Η αποβολή του μαθητή επιβλήθηκε για την απόφαση του να ανέβει στο στύλο.

Σύμφωνα με την neakriti.gr, η Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης Κρήτης θεωρεί ότι ορθώς έπραξε η διεύθυνση του σχολείου καθώς όπως τονίζει ο κ.Τερζάκης:«οι συνάδελφοι έδρασαν με βάση το υπηρεσιακό και το παιδαγωγικό τους καθήκον». 

Πηγή : neakriti.gr

https://diulistirio.blogspot.gr
Διαβάστε περισσότερα.... »
....

ΕΙΟ σε Ελληνίδα παγκόσμια πρωταθλήτρια : ''Αν θες άλλαξε υπηκοότητα''


"Πόλεμος" έχει ξεσπάσει ανάμεσα στην Ομοσπονδία της Ιστιοπλοΐας και μία εκ των κορυφαίων αθλητριών της χώρας, τη Βασιλεία Καραχάλιου. Οι σχέσεις των δύο πλευρών έχουν οδηγηθεί στα άκρα και δεν αποκλείεται η Ελλάδα να χάσει μία από τις μεγάλες ελπίδες της στην ιστιοπλοΐα για το παρόν και το μέλλον.

Ας πάρουμε όμως τα πράγματα από την αρχή. Η Βασιλεία Καραχάλιου είναι μία από τις καλύτερες Ελληνίδες ιστιοπλόους η οποία αγωνίζεται στην κατηγορία Laser Radial, εκεί όπου έχει πολλές επιτυχίες στο ενεργητικό της.

Ενδεικτικά θα σας αναφέρουμε ότι μόνο φέτος η 21χρονη κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο στο παγκόσμιο κύπελλο που διεξήχθη στο Μαϊάμι (ΗΠΑ), ήταν δεύτερη στην Ιζόλα (Σλοβενία) και στο Σανταντέρ (Ισπανία) και τρίτη στην Ολυμπιακή εβδομάδα της Ενοσίμα (Ιαπωνία). Με όλες τις επιτυχίες που σημείωσε φέτος κατάφερε να ολοκληρώσει τη χρονιά ούσα στην τρίτη θέση της παγκόσμιας κατάταξης!

Η λογική θα ήθελε σε μία τέτοια αθλήτρια αν μη τι άλλο να μην μπαίνουν εμπόδια, ωστόσο κάτι τέτοιο φαίνεται ότι δεν ισχύει σύμφωνα με τα όσα έχουν έρθει στο φως της δημοσιότητας.

ΟΙ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΤΗΣ ΕΙΟ ΚΑΙ ΟΙ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ ΤΗΣ ΚΑΡΑΧΑΛΙΟΥ

Η Ελληνική Ομοσπονδία Ιστιοπλοΐας κάλεσε την αθλήτρια σε απολογία επικαλούμενη τρεις λόγους. Αυτοί είναι: 1) το γεγονός ότι δεν την ενημέρωσε ότι θα αγωνίζεται σε αγώνες «φέροντας στο ιστίο της logo χορηγού για τη χορηγία του οποίου δεν είχε ζητήσει την έγκριση της Ε.Ι.Ο», 2) ό,τι δεν υπέβαλλε «αίτημα έγκρισης μετάβασης από τη Γ.Γ.Α. με κοινοποίηση στο Υπ. Εξωτερικών» για τη συμμετοχή της στους αγώνες στην Ενοσίμα και 3) πως δεν έχει παραλάβει ακόμα το ρουχισμό της «με αποτέλεσμα στην απονομή του μεταλλίου της στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα να μη φορά το εθνόσημο».

Από τα τρία θέματα τα οποία κατηγορεί την αθλήτρια η Ομοσπονδία πρακτικά έχει δίκιο μόνο στο δεύτερο, καθώς κάθε αθλητής πρέπει σύμφωνα με τη ΓΓΑ να υποβάλλει το σχετικό αίτημα. Άσχετα, αν τελικά οι αθλητές λαμβάνουν ελάχιστα ή καθόλου χρήματα από τα ταξίδια τους.

Τόσο στο κομμάτι της χορηγίας όσο και στο θέμα του ρουχισμού υπάρχουν σοβαρές ενστάσεις. Η χορηγία στην Καραχάλιου όπως τονίζει η ΕΙΟ στην επιστολή της «δόθηκε στην αθλήτρια από τον Πρόεδρο της Ε.Ο.Ε. κ. Σπύρο Καπράλο μετά από παράκληση της Ομοσπονδίας». Άρα, προφανώς και η Ομοσπονδία θα πρέπει να γνωρίζει την ύπαρξη της συγκεκριμένης χορηγίας όπως και όλες τις λεπτομέρειες σχετικά με αυτή. Μάλιστα, η πλευρά της αθλήτριας υποστηρίζει ότι έχει αποστείλει το έγγραφο στην Ομοσπονδία.

Όσον αφορά στην αναφορά της Ομοσπονδίας στη χορηγία του Stoiximan, δεν υπάρχει καμία εμπλοκή του Σπύρου Καπράλου στην υπόθεση, καθώς η επιλογή της αθλήτριας έγινε βάσει του ταλέντου της και της προοπτικής για το μέλλον. Άλλωστε, αναλόγως έχει πράξει η συγκεκριμένη εταιρία και με άλλους αθλητές, με μεγάλη επιτυχία, ενώ δεν θα πρέπει να ξεχνάμε και το πρόγραμμα "Ήρωες", που "τρέχει" από τη Stoiximan.gr, μέσω του οποίου στηρίζει τους αθλητές που τιμούν τα ελληνικά χρώματα σε πολλά αθλήματα.

Από εκεί και πέρα το κεφάλαιο του ρουχισμού των αθλητών της ιστιοπλοΐας είναι μία πονεμένη ιστορία αφού δεν είναι λίγες οι φορές κατά τις οποίες αθλητές έχουν παραπονεθεί για αυτό το κομμάτι. Επιπρόσθετα, αξίζει να σημειώσουμε ότι όντως η αθλήτρια δεν είχε παραλάβει τον ρουχισμό που θα τις παρείχε η Ομοσπονδία αφού τον περισσότερο χρόνο ζει και προπονείται στην Ισπανία. Βέβαια, αυτό δεν σημαίνει ότι σε όλες τις επιτυχίες της δεν ανέβηκε στο βάθρο έχοντας στους ώμους της την ελληνική σημαία.

"ΑΝ ΔΕΝ ΘΕΣ, ΑΛΛΑΞΕ ΥΠΗΚΟΟΤΗΤΑ"


Εκείνο όμως που είναι εξοργιστικό είναι ο τρόπος με τον οποίο κλείνει η επιστολή της Ομοσπονδίας. Ουσιαστικά η ΕΙΟ προτρέπει την Καραχάλιου να αλλάξει υπηκοότητα και να αγωνιστεί με όποια χώρα επιθυμεί. Μάλιστα, δηλώνει ότι «θα συνηγορήσει» εάν χρειαστεί σε αυτές.

Δηλαδή, επί της ουσίας προκαλεί την Ελληνίδα αθλήτρια να αλλάξει υπηκοότητα με την Καραχάλιου να απαντά στη δική της επιστολή πως «μέχρις τελευταίας ρανίδας θα εξακολουθώ να είμαι Ελληνίδα και θα εξαντλήσω κάθε προσπάθεια να τιμήσω την πατρίδα μου, αντιστεκόμενη με κάθε μέσο και τρόπο, που ο νόμος μου χορηγεί, σε οποιαδήποτε ενέργεια αντιτίθεται σε αυτό».

Όλα αυτά την ώρα που η Ελλάδα έχει χάσει πριν από λίγα χρόνια μία ακόμα σπουδαία ιστιοπλόο, την Αφροδίτη Κυρανάκου η οποία πλέον αγωνίζεται με τα χρώματα της Ολλανδίας και αυτή τη στιγμή βρίσκεται στην κορυφή του κόσμου στην κατηγορία των 470.

ΚΟΝΤΡΕΣ ΕΝΤΟΣ ΤΗΣ ΕΙΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΚΛΗΡΗ ΣΤΑΣΗ ΤΗΣ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ

Φυσικά, η παραπάνω αντιμετώπιση της Ομοσπονδίας δεν χαίρει της εκτίμησης όλων των μελών του Δ.Σ. Αυτό φάνηκε και από το γεγονός ότι για το συγκεκριμένο θέμα υπήρξε και παραίτηση μέλους το οποίο δεν συμφωνεί με αυτή.

Συγκεκριμένα, από το Δ.Σ. παραιτήθηκε η εκπρόσωπος του Ιστιοπλοΐκού Ομίλου Πειραιά, κ. Βαλασία Εσμέρογλου. Η πρώην πια ειδική γραμματέας της ΕΙΟ υπέβαλλε την παραίτηση της αφού δεν συμφωνούσε με τον τρόπο με τον οποίο χειρίζεται η Ομοσπονδία τη συγκεκριμένη υπόθεση.

ΣΤΑΣΙΜΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΑΝΟΙΚΤΑ ΟΛΑ ΤΑ ΕΝΔΕΧΟΜΕΝΑ
Από την ημέρα που έγινε γνωστό το συγκεκριμένο θέμα έχουν υπάρξει παρεμβάσεις ώστε να μπορέσει να βρεθεί μία λύση και η Ελλάδα να μη χάσει μία από τις μεγάλες ελπίδες της για μετάλλια και διακρίσεις.

Μέχρι στιγμής αυτές έχουν αποβεί άκαρπες με το χάσμα ανάμεσα στις δύο πλευρές να παραμένει αγεφύρωτο. Οι προσπάθειες όπως όλα δείχνουν θα συνεχιστούν, όμως όσο δεν βρίσκεται λύση τόσο μοιάζει εξαιρετικά πιθανό να αναγκαστεί η Βασιλεία Καραχάλιου να αγωνιστεί εκπροσωπώντας μία άλλη χώρα.

Οι επιστολές των δύο πλευρών για να βγάλετε τα δικά σας συμπεράσματα:

Η επιστολή της ΕΙΟ προς το σύλλογο της Καραχάλιου:

"Κύριοι,

εν συνεχεία της αλληλογραφίας μας σχετικά με την αθλήτριά σας Βασιλεία Καραχάλιου και την-σύμφωνα με τον κανονισμό Εθνικών Ομάδων και της Πειθαρχικής Επιτροπής- αθέτηση των καθηκόντων της ως μέλος της Εθνικής Ομάδας laser HDL. το Διοικητικό Συμβούλιο της Ομοσπσνδίας στη συνεδρίαση του της 27″»‘ Οκτωβρίου 2017 (αρ. πρακτικού 962), εξαντλώντας την επιείκεια του, αποφάσισε να κληθεί -για τελευταία φορά -η αθλήτρια, εντός δέκα ημερών από σήμερα, πρώτον να απολογηθεί γραπτώς και εν συνεχεία να παρουσιαστεί,, συνοδευόμενη από τον Πρόεδρο του Ι.Ο.Π,, στην Εκτελεστική Επιτροπή της Ε.Ι.Ο. και να απολογηθεί για τα εξής:

1) Πώς συμμετείχε σε επίσημους αγώνες της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας φέροντας στο ιστίο της logo χορηγού για τη χορηγία του οποίου δεν είχε ζητήσει την έγκριση της Ε.Ι.Ο. Στο σημείο αυτό σας πληροφορούμε ότι ο χορηγός STOIXΙMAN δόθηκε στην αθλήτρια από τον Πρόεδρο της Ε.Ο.Ε. κ. Σπύρο Καπράλο μετά από παράκληση της Ομοσπονδίας.

2) Πώς συμμετείχε στον αγώνα ASAF SAILING CUP -ISAF ENOSHIMA OLYMPIC WEEK 2017 χωρίς αίτημα έγκρισης μετάβασης από τη Γ.Γ.Α. με κοινοποίηση στο Υπ. Εξωτερικών. Η έγκριση μετάβασης είναι υποχρεωτική από τη Γ.Γ.Α..

3) Γιατί μέχρι σήμερα παρά τις επανειλημμένες ηλεκτρονικές ειδοποιήσεις μας δεν παρέλαβε την ενδυμασία της Εθνικής Ομάδας με αποτέλεσμα στην απονομή του μεταλλίου της στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα να μη φορά το εθνόσημο. Σημειώνουμε ως πρόσφατο παράδειγμα Έλληνα αθλητή με 8 ευρωπαϊκά και 5 παγκόσμια μετάλλια ο οποίος, συμμορφούμενος με τον κανονισμό, έφερε την ενδυμασία της Εθνικής Ομάδας σε πρόσφατη απονομή.

Υπενθυμίζουμε ότι η αθλήτρια έχει ήδη τιμωρηθεί με σοβαρή επίπληξη από την Πειθαρχική Επιτροπή στο παρελθόν εξαιτίας υβριστικών δημοσιευμάτων εις βάρος συναθλήτριάς της και προπονητή στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, που προσέβαλαν ολόκληρη την ιστιοπλοϊκή κοινότητα κατά το χειρότερο τρόπο, και βεβαίως είναι υπότροπος. εάν η γραπτή απολογία της και εν συνεχεία η παρουσία της ενώπιον μας δεν ικανοποιήσει την Ε.Ε., σύμφωνα μα την απόφαση του ΔΣ, η αθλήτρια

1) Θα αποβληθεί από την Εθνική Ομάδα

2) Θα ενημερωθεί ο χορηγός της

3) Θα ενημερωθούν οι αρμόδιες διεθνείς ιστιοπλοϊκές αρχές άτι η Ομοσπονδία απαγορεύει τη συμμετοχή της στους διεθνείς αγώνες ως GRE

4) Θα παραπεμφθεί στην Πειθαρχική Επιτροπή της Ομοσπονδίας.

Η απόφαση αυτή ελήφθη κατά πλειοψηφία, εφόσον δύο σύμβουλοι μειοφήφισαν ζητώντας την άμεση παραπομπή της στην Π.Ε.

Τέλος , εάν η αθλήτρια δεν επιθυμεί να αγωνίζεται με τα χρώματα της Ελληνικής Εθνικής Ομάδας , έχει τη δυνατότητα για άλλες επιλογές για τις οποίες θα συνηγορήσουμε , εάν χρειαστεί

Με εκτίμηση.

Α. Δημητρακόπουλος"

Η απάντηση της πλευράς της αθλήτριας:

"Κατόπιν του άνω εγγράφου Σας δια της παρούσης σας δηλώνω ότι:

Αρνούμαι να υποβάλλω γραπτό απολογητικό υπόμνημα και να προσέλθω σε απολογία ενώπιον της Εκτελεστικής Επιτροπής, όπως καλούμαι, διότι, η Εκτελεστική Επιτροπή δεν είναι αρμόδια κατά τον Πειθαρχικό Κανονισμό ούτε να καλέσει σε απολογία αθλητή ούτε να επιβάλλει ποινές και μάλιστα κατά την απόλυτη κρίση της, πολύ περισσότερο που οι ποινές αυτές, οι οποίες με το άνω έγγραφό Σας προαναγγέλλονται, (αποβολή από την Εθνική Ομάδα, ενημέρωση χορηγού, ενημέρωση των διεθνών ιστιοπλοϊκών αρχών ότι η Ομοσπονδία απαγορεύει τη συμμετοχή μου στους διεθνείς αγώνες ως GRE), δεν προβλέπονται ούτε από τον Κανονισμό Λειτουργίας Εθνικών Ομάδων, ούτε από τον Πειθαρχικό Κανονισμό.

Απόφαση δε του Διοικητικού Συμβουλίου της Ομοσπονδίας, η οποία ορίζει ότι, εναπόκειται στην Εκτελεστική Επιτροπή κατά την απόλυτη αυτής κρίση, να επιβάλλει τις ανωτέρω αναφερόμενες ποινές, ισοδυναμούσες με την εξόντωσή μου ως αθλήτριας και μη προβλεπόμενες, και επιπλέον με προτρέπει να αλλάξω ιθαγένεια, μου προσφέρει δε συνηγορία σε αυτό, αποτελεί κατάχρηση εξουσίας και συνάμα, εν δυνάμει, στοιχειοθετεί ποινικά και αστικά αδικήματα για την άσκηση δε των εξ αυτών συνεπαγομένων αξιώσεών μου, ρητά επιφυλάσσομαι.

Για το λόγο αυτό και προς άσκηση των νομίμων δικαιωμάτων μου,

ΣΑΣ ΚΑΛΩ εντός τριών (3) εργασίμων ημερών από την κοινοποίηση της παρούσας, να παραδώσετε στη δικηγόρο μου, με τον τρόπο που θα κρίνεται Εσείς πρόσφορο, επίσημο αντίγραφο της με αριθμό πρακτικού 962 απόφασης του Διοικητικού Συμβουλίου της Ομοσπονδίας.

ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΟΜΑΙ έντονα για το ανάρμοστο περιεχόμενο του εγγράφου Σας δια του οποίου επιχειρείτε την ηθική μου εξόντωση, απειλώντας έσχατες ποινές, για ασήμαντα ή ανύπαρκτα παραπτώματα, όπως το υπό τον αριθμό 1 και 2 ανωτέρω. Μου προαναγγέλλετε, κατά τρόπο μάλιστα παράτυπο, την αποπομπή μου από την Εθνική ομάδα και υπονοείτε ότι θα με διευκολύνετε να αλλάξω ιθαγένεια, παρότι γνωρίζετε πολύ καλά ότι, ουδέν προνόμιο καρπώθηκα ως μέλος της Εθνικής Ομάδας, (του οποίου και μόνο θα μπορούσα να αποστερηθώ στην περίπτωση που είχα διαπράξει παραπτώματα, σύμφωνα με τον Κανονισμό Λειτουργίας Εθνικών Ομάδων) αλλά αποκλειστικά με δική μου επίπονη προσπάθεια και δαπάνες κατέκτησα την τρίτη θέση στην παγκόσμια κατάταξη, τιμώντας έτσι την ελληνική ιστιοπλοΐα και την πατρίδα μου.

Σας δηλώνω λοιπόν ότι μέχρις τελευταίας ρανίδας θα εξακολουθώ να είμαι Ελληνίδα και θα εξαντλήσω κάθε προσπάθεια να τιμήσω την πατρίδα μου, αντιστεκόμενη με κάθε μέσο και τρόπο, που ο νόμος μου χορηγεί, σε οποιαδήποτε ενέργεια αντιτίθεται σε αυτό.

Τέλος θα ήθελα να σας ενημερώσω ότι ήδη έχω καταστήσει κοινωνό του άνω εγγράφου σας, το χορηγό μου, καθώς και τρίτα πρόσωπα που εμπλέκετε στο άνω έγγραφό σας, ενώ έχω ζητήσει την παρέμβαση του εποπτεύοντος Υφυπουργού Αθλητισμού, προκειμένου να παύσει κάθε σε βάρος μου παράνομη και παράτυπη ενέργεια και

Σας καλώ να απέχετε από κάθε σε βάρος μου παράνομη και παράτυπη ενέργεια.

Αρμόδιος δικαστικός επιμελητής να επιδώσει την παρούσα προς αυτήν που απευθύνεται, αντιγράφοντας το περιεχόμενό της στην έκθεση επίδοσης, προς γνώση και για τις νόμιμες συνέπειες.

Αθήνα 3 Νοεμβρίου 2017

Η πληρεξουσία δικηγόρος"

Πηγή www.sport24.gr

https://diulistirio.blogspot.gr/
Διαβάστε περισσότερα.... »
....