Διυλιστήριο: 03/20/14
ροη αναρτησεων

Πέμπτη, 20 Μαρτίου 2014

Δεν μπορούν να κρατήσουν το λόγο τους ούτε για μια εβδομάδα!!!! Αναγνωρίζουν το Κοσσυφοπέδιο.

Στις 11/3 σύμφωνα με το επίσημο έγγραφο που παραθέτουμε παρακάτω και είδε στο φώς της δημοσιότητας από την σερβική Τέλεγκραφ ο Ευάγγελος Βενιζέλος, επιβεβαίωσε έχει αποφασίσει να δεχθεί τις βίζες Σένγκεν και τα διαβατήρια του Κοσσυφοπεδίου
Η ισχύς της απόφασης θα αρχίσει από τις 20 Μαρτίου. Η Ελλάδα, μέχρι τώρα τουλάχιστον, ήταν μία από τις πέντε χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης που δεν είχαν αναγνωρίσει την ανεξαρτησία του Κοσσυφοπεδίου.
Ο Βενιζέλος τώρα λέει ότι αυτό δεν σημαίνει ότι η Ελλάδα αναγνωρίζει επίσημα το Κοσσυφοπέδιο, αλλά δεν θα επιβραδύνει το δρόμο της Πρίστινα στην Ευρώπη, σημειώνει το δημοσίευμα.
Διαβάστε την προτελευταία παράγραφο.
Στις 19/3 ο Έλληνας πρέσβης στο Κοσσυφοπέδιο, Δημήτρης Μοσχόπουλος, σε συνέντευξή του στην εφημερίδα του Κοσόβου «Κόχα Ντιτόρε» είπε:
"Η Ελλάδα θα αναγνωρίσει το κράτος του Κοσσυφοπεδίου, όχι επειδή είναι καλή η κατάσταση, αλλά από το γεγονός ότι η αναγνώριση είναι προς το συμφέρον της ειρήνης και της σταθερότητας στην περιοχή".Δήλωσε ακόμα ότι η χώρα του επιθυμεί το Κοσσυφοπέδιο να γίνει μέρος της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Επίσης, δήλωσε ότι η Ελλάδα θέλει κάθε χώρα μέλος της ΕΕ να αναγνωρίσει το Κοσσυφοπέδιο ως ανεξάρτητο κράτος.
Ερωτηθείς, πότε θα γίνει η αναγνώριση από την Ελλάδα, ο Έλληνας πρέσβης δεν καθόρισε ημερομηνία. Ο ίδιος είπε ότι δεν ήξερε πότε η Ελλάδα θα αναγνωρίσει το Κοσσυφοπέδιο, αλλά ότι υπάρχει η βούληση να το πράξει.
Είμαι πολύ περίεργος για τα αποτελέσματα της εξωτερικής πολιτικής μας, αφού γυρνάμε κατά εξακολούθηση την πλάτη μας σε παραδοσιακούς συμμάχους μας και σε λαούς που θα μπορούσαμε να βρούμε κοινά σημεία συνεργασίας. Και κάνουμε όλα τα χατήρια στους Φράγκους που κατά την διάρκεια των αιώνων ήταν ανέκαθεν εχθρικοί απέναντί μας.

Επίσης αναρωτιέμαι τι είδους άνθρωποι είναι τελικά που δεν μπορούν ούτε για μια εβδομάδα να κρατήσουν τον λόγο τους. Είτε είναι παντελώς ανίκανοι και δεν ξέρουν τι τους γίνεται με αποτέλεσμα άλλα να λένε τη μια και άλλα την άλλη. Είτε είναι ψεύτες από γεννησιμιού τους (της κακιάς ώρας βέβαια) και έχουν τσακωθεί με την αλήθεια. Είτε είναι υποτελείς σε ξένα συμφέροντα και εκτελούν διαταγές. (τα βρήκαν λέει με την Τρόικα. Επιτρέψετέ μου να έχω αμφιβολίες για το αν παίρνουμε εντολές μόνο για οικονομικά θέματα).
Προσωπικά πιστεύω ότι είναι και τα τρία.

Πληροφορίες από articles and thoughts
Επιμέλεια: Διυλιστήριο
Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Φτεράααααααααααααα!..

     Ντροπή ρε μαγκόπουλε!
Και είχαμε επενδύσει τόσα σε σένα!

Σε βλέπαμε μερακλαντάν και μάγκα, να γέρνεις τον έναν ώμο, να μισοκλείνεις το ένα βλέφαρο, και να μας σκιάζεις,
..και λέγαμε ''εδώ είμαστε, δικός μας είναι ο μόρτης!''

Και να μας βγείς ''φτερού'';
Να λες ό ίδιος ότι σου φύτρωσαν φτερά μέσα απ' την ψυχή σου;

Δεν το θέλει ούτε ο Θεός!
Καλά, εσύ που πιάνεις κάθε τόσο και λιγάκι ψιλό λακριντί μαζί του, δεν σού 'πε τίποτε; Δεν σε συμβούλεψε; Να μην τον ξανακάνεις παρέα! Δεν θέλει το καλό σου!

Εκτός κι αν όλα αυτά περί φτερών και πούπουλων, πρωτογενών πλεονασμάτων, 500 μύρια στους ''κοινωνικούς εταίρους'', και λοιπές παπαριές που ξεστόμισες πάλι χθες,
..είναι η γνωστή παραμύθα, αυτή, που λες κάθε παραμονές εκλογών στους αλτσχαϊμερούχους, και στους εγκεφαλικούχους που καταφέρνεις κάθε φορά να σε ψηφίσουν,
..παίρνοντας στον λαιμό τους, και ενίοτε στον τάφο τους, κοντά στον οποίο βρίσκονται, κι εμάς τους υπόλοιπους, τους κατά τεκμήριο υγιείς εγκεφαλικά, που δεν σε ψηφίζουμε!

Αν είναι έτσι, πάμε πάσο και υποκλινόμαστε στην παραμύθα και στην μαγκιά σου,
..που δεν κωλώνεις να γίνεις μπιτ ρεζίλης και ξεφτίλας, προκειμένου να διασώσεις αυτή την λειψή και κουτσή εξουσία που σου 'χουνε δώσει!

Υποκλινόμαστε στον αριβισμό σου, στην παντελή έλλειψη ηθικής σου, στον τέλειο ανθελληνισμό σου, αν και δηλώνεις υπερπατριώτης(!), και στην μικρότητα της πολιτικής σου σκέψης!

Προχώρα έτσι!
Κάπου θα φτάσεις, δεν μπορεί!
Ή σε τοίχο, ή σε γκρεμό!
Εμείς εδώ θάμαστε, να σε καμαρώνουμε!..

Υ.Γ. Ποιός δεν θυμάται ή δεν άκουσε για τον Αντρέα Νομικό, την περίφημη και τόσο αγαπητή ''φτερού'', με το γέλιο, με το πείραγμα στο στόμα και με την επική φωνή του σκέπαζε κάθε θόρυβο και ακουγότανε δύο τετράγωνα πιό πέρα!
Και ποιός αμφιβάλλει ότι ο συμπαθέστατος Ανδρέας θα ήταν πολύ καλύτερος πρωθυπουργός από κάτι ψευτόμαγκες και ολίγιστους πολιτικούς;

Αναρτήθηκε από Κώστας Μαντατοφόρος
Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Όταν δεν ντρέπονται οι ψεύτες, ντρέπονται τα ίδια τα ψέματα για λογαριασμό τους!


Του Νίκου Μπογιόπουλου.
Από την ημέρα της εφαρμογής του Μνημονίου, τον Μάη του 2010, έχουν λεηλατήσει τον ελληνικό λαό. Του έχουν αρπάξει πάνω από 63 δισ. ευρώ – καθ’ ομολογία του Στουρνάρα. Αλλά, τώρα, αυτός ο λαός, ο λεηλατημένος, καλείται να πάρει μέρος στο… πανηγύρι που κήρυξε προχτές ο κ.Σαμαράς. Διότι τώρα έχουμε… πλεόνασμα! Από το οποίο πλεόνασμα, ο λαός – ο λεηλατημένος – το 2014 θα λάβει μέρισμα. Πόσο είναι το μέρισμα; Κάντε τη διαίρεση: 500 εκατομμύρια το πλεόνασμα προς 1.000.000 ασθενέστερους, ίσον 500 ευρώ ετησίως, ήτοι… 1,5 ευρώ την ημέρα!

Περί αυτού πρόκειται! Τόσο αξίζουν οι εξαγγελίες του κ.Σαμαρά: 1,5 ευρώ… Δεν φτάνει, δηλαδή που η κυβέρνηση Σαμαρά – Βενιζέλου στήνει ψηφοθηρικό γλεντοκόπι πάνω στο κοινωνικό νεκροταφείο που προκάλεσε. Δεν φτάνει που το γλεντοκόπι γίνεται με ξένα κόλλυβα. Τα κόλλυβα του 1,5 ευρώ τα βαφτίζει και… «παντεσπάνι»!

*

Την ίδια στιγμή που προχτές ο κ.Σαμαράς έδινε νέα διάσταση στον «μαυρογιαλουρισμό», παριστάνοντας τον «Ρομπέν» του… 1,5 ευρώ, ερχόταν στην δημοσιότητα η έκθεση του ΟΟΣΑ. Προσέξτε: Δυο χρόνια μετά τις εκλογές, απ΄ όταν δηλαδή οι Σαμαράς – Βενιζέλος ζητούσαν ψήφο ειδάλλως όπως έλεγαν η Ελλάδα δεν θα είχε τρόφιμα, φάρμακα και καύσιμα, το 18% των Ελλήνων δεν διαθέτει χρήματα ούτε για να αγοράσει τρόφιμα!

Πρόκειται για ποσοστό – συμφώνα με την έκθεση – μεγαλύτερο κι από το αντίστοιχο στην Κίνα!

*

Αλλά ο κ.Σαμαράς θα δώσει… μέρισμα. Σε ποιους, όμως, θα το δώσει; Προσέξτε: Σύμφωνα με την ίδια έκθεση του ΟΟΣΑ, η απώλεια εισοδήματος των Ελλήνων πολιτών την περίοδο 2007 – 2012 ήταν 4 φορές μεγαλύτερη από τα μέσα επίπεδα των κρατών της Ευρωζώνης!

Προσέξτε: Ανά άτομο η μέση αυτή απώλεια υπολογίζεται στην Ελλάδα στις4.400 ευρώ! Αλλά ο κ.Σαμαράς, από το πλεόνασμα, θα δώσει μέρισμα: 1,5 ευρώ. Ολόκληρο…Πάμε, όμως, να δούμε και τα άλλα «μαγικά» του πλεονάσματος:

Πρώτο «μαγικό»: Σύμφωνα με τα στοιχεία Γενικής Κυβέρνησης για τον Ιανουάριο του 2014, οι ληξιπρόθεσμες οφειλές του Δημοσίου προς τους ιδιώτες ανήλθαν στα 4,36 δις. ευρώ. Ταυτόχρονα, η μαύρη τρύπα στα Ασφαλιστικά Ταμεία μόνο από τις συντάξεις που βρίσκονται σε εκκρεμότητα ανέρχεται στα 3 δισ. ευρώ. Εντούτοις η κυβέρνηση και η τρόικα μιλούν για… πλεόνασμα! Πράγματι, λοιπόν: υπάρχει πλεόνασμα. Μπορεί, φυσικά, το πλεόνασμα να μην είναι οικονομικό και ταμειακό. Αλλά σίγουρα πρόκειται για αυθεντικό πλεόνασμα πολιτικής αγυρτείας, πολιτικής απάτης και αναίσχυντης (ευρω)ψηφοθηρίας.

Παρεμπιπτόντως: Καθόλου δεν πρέπει να εκπλήσσει ότι η «αδέκαστη» τρόικα, σε αυτό το έργο της εξαπάτησης, διατηρεί ρόλο συμπρωταγωνιστή δίπλα στην κυβέρνηση. Άλλωστε, δεν είναι η πρώτη φορά που η ευρωενωσιακή οικογένεια του «πνεύματος και της ηθικής», ανάλογα με τα πολιτικά της παιχνίδια, τα κάθε λογής πλαστά στοιχεία που της χρειάζονται τα βρίσκει «άριστα»: Από τα πλαστά στοιχεία με τα οποία μπήκαν όλες σχεδόν οι χώρες στην ΟΝΕ έως τα «σουάπ» του Παπαντωνίου. Και από τη «δημιουργική λογιστική» των κυβερνήσεων Σημίτη, έως τη «δημιουργική λογιστική» του Αλογοσκούφη και του Παπακωνσταντίνου. Όλα «άριστα». Γιατί όχι και του Στουρνάρα…

*

Δεύτερο «μαγικό»: Λόγω πλεονάσματος θα έχουμε και «ανάπτυξη». Η οποία θα τροφοδοτηθεί και με την μείωση των εργοδοτικών ασφαλιστικών εισφορών. Αλλά, λόγω ακριβώς της μείωσης των εργοδοτικών ασφαλιστικών εισφορών, τα Ταμεία θα επιβαρυνθούν κατ’ έτος με νέα τρύπα ύψους 800 εκ. ευρώ! Τι σόι «ανάπτυξη» είναι αυτή, με τα Ασφαλιστικά Ταμεία εντελώς διαλυμένα;

Και τι είδους πρωθυπουργό «Χουντίνι» διαθέτουμε που λέει ότι θα δώσει 350 εκ. ευρώ στα Ταμεία από το πλεόνασμα για να καλύψει την τρύπα των 800 εκ. ευρώ; Σε ποια μαθηματικά το 350 είναι μεγαλύτερο του 800 (πλην, ενδεχομένως, των μαθηματικών του Μητσοτάκη, όπου το 0+0 έβγαζε… 14%);

*

Τρίτο «μαγικό»: Ανάμεσα στα άλλα, θα καλύψουν, λένε, την δαπάνη για την αποκατάσταση των μισθών των ένστολων και των δικαστικών. Από το πλεόνασμα, πάλι. Αλλά η δαπάνη αυτή ανέρχεται στα 1,060 δισ. ευρώ. Και το πλεόνασμα που θα διανείμουν (σσ: μη σπρώχνεστε, όλοι θα πάρετε…), το προσδιόρισαν στα 500 εκ. ευρώ. Επομένως «πόθεν»;

Μα, με τον συνήθη τρόπο: Με νέα φορολογικά μέτρα! Με κατάργηση και των τελευταίων επιδομάτων, όπως ακόμα και αυτό το επίδομα μητρότητας! Αλλά δεν θα τα πουν «μέτρα». Θα τα βαφτίσουν ξανά… «ισοδύναμα». Και μόλις τα ανακοινώσουν θα ορκίζονται ότι «δεν» πρόκειται για νέα μέτρα. Καθότι, ως γνωστόν, ο κύριος πρωθυπουργός έχει δηλώσει ότι «δεν θα παρθούν νέα μέτρα». Ο λόγος του, δε, είναι συμβόλαιο. Επικυρωμένο και με φτηνό χαρτόσημο: Μόλις 1,5 ευρώ…

*

Εν κατακλείδι:

«Τα τελευταία τούτα χρόνια στον τόπο αυτό ειπώθηκαν τα χειρότερα ψέματα της Ιστορίας. Ειπώθηκαν ψέματα που ντράπηκαν και τα ίδια, μια και δεν ντρέπονταν τα στόματα που τα 'λεγαν» - (Μενέλαος Λουντέμης, «Οδός Αβύσσου- Αριθμός Ο»)

Διαβάστε περισσότερα.... »
....

ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΗ ΨΗΦΟΦΟΡΙΑ : ''ΠΟΙΟ VIDEO ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΖΕΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΤΟΝ ΑΔΩΝΙ ;;;;''

Το site μας θα πραγματοποιήσει σειρά διαδικτυακών ψηφοφοριών αναδεικνύοντας το ποιον των πολιτικών μας. Πρώτος στην σειρά είναι ο Άδωνις Γεωργιάδης, ο Υπουργός Υγείας. Δείτε το παρακάτω video και ψηφίστε ποιο είναι καλύτερο, ποιο χαρακτηρίζει περισσότερο των Υπουργό. Μέσα στο παρακάτω video θα δείτε και τις γνωστές αλλά ελπίζουμε όχι ξεχασμένες κωλοτούμπες του Υπουργού που σίγουρα δείχνουν τον χαρακτήρα του. Θα ακολουθήσουν και άλλοι πολιτικοί εν καιρώ όπως Σαμαράς, Βενιζέλος, Πάγκαλος κ.α.

1. Για το φόρο ακινήτων
2. Τούμπα για Σαμαρά
3. Τούμπα για λαθρομετανάστες
4. Τούμπα για Προκόπη Παυλόπουλο
5. Τούμπα για Καραμανλή - Σαμαρά
6. Ψέμα για το 1ο μνημόνιο
7. Τούμπα για Χρυσοχοίδη
8. Τούμπα για καθηγητές
9. Τούμπα για μνημόνια
10. ΤηλεβιβλιοπώληςΨΗΦΙΣΤΕ ΠΟΙΟ VIDEO ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΖΕΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΤΟΝ ΑΔΩΝΙ
Για το φόρο ακινήτων
Τούμπα για Σαμαρά
Τούμπα για λαθρομετανάστες
Τούμπα για Προκόπη Παυλόπουλο
Τούμπα για Καραμανλή - Σαμαρά
Ψέμα για το 1ο μνημόνιο
Τούμπα για Χρυσοχοίδη
Τούμπα για καθηγητές
Τούμπα για μνημόνια
Τηλεβιβλιοπώλης
Άλλο
Αν κάτι άλλο... τι;:
Poll Maker
http://diulistirio.blogspot.gr/
Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Η Τρόικα αποκαλύπτει τη συμφωνία που η κυβέρνηση δεν ανακοίνωσε

Σημαντικές πτυχές της  συμφωνίας στην οποία κατέληξε η κυβέρνηση με τους δανειστές,  και τις οποίες δεν έχει ανακοινώσει η ελληνική κυβέρνηση, φέρνει στο φως της δημοσιότητας η δήλωση της Τρόικας.

Πρωθυπουργός και υπουργός Οικονομικών  στο μεσημεριανό τους διάγγελμα χθες ανακοίνωσαν όλα τα θετικά σημεία στα οποία κατέληξαν, χωρίς ωστόσο να δίνεται καμμία πληροφορία για τις δεσμεύσεις της ελληνικής πλευράς.

Η σημερινή όμως  δήλωση της Τρόικας ρίχνει φως στις δεσμεύσεις αυτές με πιο σημαντική την υλοποίηση της  μεταρρύθμισης της εργατικής νομοθεσίας η οποία σύμφωνα με  την Τρόικα αν και η κυβέρνηση τις καθυστερεί «οι αρχές έχουν δεσμευθεί να τις υλοποιήσουν σταδιακά εντός του 2014″.

Δηλαδή σε μετεκλογικό χρόνο κυρίως για να μην επιδράσει στο αποτέλεσμα των εκλογών αλλά και για αποφευχθούν «αντάρτικα» από κυβερνητικούς βουλευτές που θα μπορούσαν να προκαλέσουν ακόμη και πολιτικές ανατροπές πριν από τις εκλογές.

Κάτω από την απλή διατύπωση «μεταρρύθμιση της εργατικής νομοθεσίας» κρύβεται η απελευθέρωση των απολύσεων καθώς και οι απαγορευτικοί περιορισμοί στο δικαίωμα της απεργίας.

Όπως έχει ήδη διαρρεύσει από την περίοδο των συζητήσεων με την Τρόικα, στις προθέσεις υπάρχει η πρόβλεψη ότι για να γίνει απεργία πρέπει να ψηφίσει το 50+1 του συνόλου των εργαζομένων σε έναν κλάδο. Επίσης σύμφωνα με όλες τις πληροφορίες θα θεσμοθετηθεί και το λοκ- άουτ των εργοδοτών.

Επιπλέον σύμφωνα  με το κείμενο της δήλωσης της Τρόικας οι ελληνικές αρχές έχουν δεσμευτεί να υλοποιήσουν:

*τις  μεταρρυθμίσεις στις αγορές προϊόντων οι οποίες εντοπίστηκαν στην πρόσφατη έκθεση του ΟΟΣΑ στους τομείς της μεταποίησης τροφίμων,του τουρισμού, των υλικών οικοδομών και του λιανικού εμπορίου,

*να λάβουν συγκεκριμένα μέτρα για την απελευθέρωση των αγορών μεταφορών  και ενοικίασης

* να ανοίξουν τα κλειστά επαγγέλματα

*να διαχωριστεί η Δημόσια Επιχείρηση Ηλεκτρισμού σε δύο φορείς πριν από την ιδιωτικοποίηση και η δρομολόγηση ουσιαστικής μεταρρύθμισης της αγοράς φυσικού αερίου


Διαβάστε όλη την δήλωση της Τρόικας:«Κλιμάκια αξιωματούχων της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας (ΕΚΤ) και του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου (ΔΝΤ) ολοκλήρωσαν την αποστολή επανεξέτασης του οικονομικού προγράμματος της Ελλάδας. Η αποστολή κατέληξε σε συμφωνία σε επίπεδο εμπειρογνωμόνων με τις ελληνικές αρχές, για τις πολιτικές που θα μπορούσαν να αποτελέσουν τη βάση για την ολοκλήρωση της επανεξέτασης.

Η αποστολή και οι αρχές συμφώνησαν πως η οικονομία αρχίζει να σταθεροποιείται και αναμένεται βαθμιαία ανάκαμψη της ανάπτυξης, σε γενικές γραμμές σύμφωνα με τις προηγούμενες προβλέψεις. Οι τιμές προσαρμόζονται και ο πληθωρισμός παραμένει σε επίπεδα πολύ χαμηλότερα από τον μέσο όρο της ζώνης του ευρώ.

Οι δημοσιονομικές επιδόσεις ακολουθούν πορεία επίτευξης των στόχων του προγράμματος. Από τις προκαταρκτικές εκτιμήσεις προκύπτει ότι ο στόχος για πρωτογενές πλεόνασμα το 2013 επιτεύχθηκε με σημαντικό περιθώριο. Αν και από αυτές τις καλύτερες από τo αναμενόμενο επιδόσεις μικρό μόνο μέρος θα μεταφερθεί στο 2014, πιστεύουμε ότι οι δημοσιονομικοί στόχοι του 2014 θα επιτευχθούν επίσης, λαμβάνοντας υπόψη τα εφαρμοζόμενα και σχεδιαζόμενα μέτρα. Οι αρχές επανεπιβεβαίωσαν τη δέσμευσή τους όσον αφορά την υλοποίηση των πολιτικών που απαιτούνται για να επιτευχθεί ο στόχος του 2015 για πρωτογενές πλεόνασμα στο 3% του ΑΕΠ, συμπεριλαμβανομένης και της παράτασης των φορολογικών μέτρων κατά περίπτωση, όπως της εισφοράς αλληλεγγύης.

Οι αρχές επιτυγχάνουν πρόοδο στον τομέα των διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων για να βελτιώσουν το αναπτυξιακό δυναμικό και την ευελιξία της ελληνικής οικονομίας και να συμβάλουν στη δημιουργία πιο ισότιμου και υποστηρικτικού περιβάλλοντος που να ευνοεί τις επενδύσεις, την ανάπτυξη και τη δημιουργία θέσεων εργασίας.

Έχουν δεσμευτεί να υλοποιήσουν πολύ μεγάλο μέρος των μεταρρυθμίσεων στις αγορές προϊόντων οι οποίες εντοπίστηκαν στην πρόσφατη έκθεση του ΟΟΣΑ στους τομείς της μεταποίησης τροφίμων,του τουρισμού, των υλικών οικοδομών και του λιανικού εμπορίου, να λάβουν συγκεκριμένα μέτρα για την απελευθέρωση των αγορών μεταφορών και ενοικίασης και να ανοίξουν τα κλειστά επαγγέλματα. Και τέλος, να μειώσουν τις εισφορές κοινωνικής ασφάλισης και τους περιττούς φόρους.

Παρά τις καθυστερήσεις σημειώνεται επίσης πρόοδος στις μεταρρυθμίσεις της δημόσιας διοίκησης που θα μειώσουν τις επιβαρύνσεις λόγω γραφειοκρατίας και θα βελτιώσουν την ποιότητα των δημόσιων υπηρεσιών που παρέχονται στον ελληνικό λαό.

Οι μεταρρυθμίσεις της εργατικής νομοθεσίας καθυστερούν αλλά οι αρχές έχουν δεσμευθεί να τις υλοποιήσουν σταδιακά εντός του 2014.

Η ανταγωνιστικότητα θα ενισχυθεί περαιτέρω με μεταρρυθμίσεις της αγοράς ενέργειας, όπως ο εξορθολογισμός των τιμολογιακών πολιτικών για να εξασφαλιστεί η επαρκής ανάκτηση του κόστους και να αποφευχθούν οι συγκαλυμμένες επιδοτήσεις, ο διαχωρισμός της Δημόσιας Επιχείρησης Ηλεκτρισμού σε δύο φορείς πριν από την ιδιωτικοποίηση και η δρομολόγηση ουσιαστικής μεταρρύθμισης της αγοράς φυσικού αερίου. Τέλος, οι αρχές συμφώνησαν να δώσουν νέα ώθηση στην ιδιωτικοποίηση άλλων εταιρικών και ακίνητων περιουσιακών στοιχείων που θα εξασφαλίσουν αναγκαία χρηματοδότηση για το κράτος, με ταυτόχρονη αποδέσμευση των επενδύσεων.

Παράλληλα με τις διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις, οι αρχές συνεχίζουν τις προσπάθειές τους να ενισχύσουν το δίχτυ κοινωνικής προστασίας για να απορροφήσουν τις επιπτώσεις της οικονομικής ύφεσης. Θα επεκταθούν κυρίως τα προγράμματα πρόσληψης νέων και άνεργων εργατών στο πλαίσιο προγραμμάτων που χρηματοδοτούνται από τα διαρθρωτικά ταμεία της ΕΕ και δρομολογείται, σε πιλοτική βάση σε δύο δήμους, πρόγραμμα εγγύησης του ελάχιστου εισοδήματος, με στόχο την επέκτασή του σε εθνική κλίμακα κατά φάσεις από το 2015.

Οι αρχές δεσμεύονται να λάβουν όλα τα αναγκαία μέτρα για να εξασφαλίσουν ότι οι τράπεζες θα παραμείνουν υγιείς και επαρκώς κεφαλαιοποιημένες και ότι θα είναι σε θέση να υποστηρίξουν την οικονομική ανάκαμψη. Επισημαίνουμε τα αποτελέσματα των προσομοιώσεων ακραίων καταστάσεων (stress tests) και τις συναφείς εκτιμήσεις κεφαλαιακών αναγκών της Τράπεζας της Ελλάδος. Ωστόσο, σύμφωνα με αξιολόγηση των κλιμακίων αποστολής, υπάρχουν ανοδικοί κίνδυνοι όσον αφορά τις εκτιμήσεις κεφαλαιακών αναγκών, ιδίως εάν οι αρχές και οι τράπεζες δεν αντιμετωπίσουν ταχέως και αποτελεσματικά το υψηλό επίπεδο των μη εξυπηρετούμενων δανείων.

Η ταχεία ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών θα ενισχύσει τους ισολογισμούς τους. Η σχεδιαζόμενη εισφορά νέων ιδιωτικών κεφαλαίων στις ελληνικές τράπεζες είναι ένδειξη εμπιστοσύνης και θα συμβάλει στην ενίσχυση της ιδιωτικής διαχείρισης των ελληνικών τραπεζών. Η Τράπεζα της Ελλάδος πρέπει να παραμείνει σε εγρήγορση όσον αφορά την εποπτεία που ασκεί στο τραπεζικό σύστημα και να απαιτήσει σθεναρά από τις τράπεζες να μετατρέψουν γρήγορα τα μεγάλα αποθέματα των προβληματικών περιουσιακών τους στοιχείων. Οι αρχές δεσμεύονται επίσης να ενισχύσουν ιδιαίτερα το πλαίσιο διακανονισμού του χρέους του ιδιωτικού τομέα και να διευκολύνουν την ομαλή και ταχεία μετατροπή των απομειωμένων περιουσιακών στοιχείων που έχουν στην κατοχή τους οι τράπεζες. Τα αποθέματα του Ελληνικού Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας θα διατηρηθούν για να αντιμετωπιστούν μελλοντικές δυσμενείς απρόβλεπτες καταστάσεις.

Το Eurogroup και το Διοικητικό Συμβούλιο του ΔΝΤ αναμένεται να εξετάσουν την έγκριση της επανεξέτασης κατά τις επόμενες εβδομάδες».
πηγή
Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Βρέθηκε ο τάφος του βασιλιά των Μυρμιδόνων Αχιλλέα!

Όπως είναι ήδη γνωστό, στην περιοχή αυτή της Δυτικής Φθιώτιδας οι έρευνες που ξεκίνησαν πριν 8 περίπου χρόνια, κατέληξαν στο ίδιο αποτέλεσμα. Εκτός από τα αρχαία τείχη που βρέθηκαν στην περιοχή που είναι στο βουνό, ακριβώς απέναντι από το χωριό Μαυρίλο, εκεί βρίσκονται και οι πηγές του ποταμού Σπερχειού που καταλήγουν στη γέφυρα του Αγίου Γεωργίου, στο δρόμο Λαμίας - Καρπενησίου.

Να θυμίσουμε ότι ο μύθος αναφέρει ότι στα νερά αυτά η Θέτιδα, η μητέρα του, είχε βουτήξει τον Αχιλλέα όταν τον γέννησε και του έκανε άτρωτο το σώμα, εκτός από το μέρος που τον κρατούσε, την φτέρνα του.
Ο Αχιλλέας, γιος του Πηλέα, κατά τους χρόνους των Ομηρικών Επών κυβερνούσε τη Φθία, αρχαία πόλη της Θεσσαλίας, η οποία ήταν η πρωτεύουσα του βασιλείου των Μυρμιδόνων. Η ακριβής θέση της πόλης δεν είναι απόλυτα γνωστή, αν και οι περισσότεροι την ταυτίζουν με την περιοχή που εκτείνεται αριστερά και δεξιά του όρους Όρθρυς (στην περιοχή αυτή ανήκει και η περιοχή του Μαυρίλου).

Την άποψη αυτή έρχεται να στηρίξει η ύπαρξη του τείχους που βρέθηκε εκεί, Κυκλώπεια τειχοποιία ή αλλιώς Πελασγική τειχοποιία, και η οποία περιέφρασσε την αρχαία πόλη, ίχνη της οποίας βρέθηκαν σ' αυτή την περιοχή.
Μια άλλη άποψη για τη θέση της Φθίας παρουσίασε και ο Γιάννης Κορδάτος στο έργο του «Μεγάλη ιστορία της Ελλάδας», όπου τοποθετεί τη Φθία στη νότια Πελοπόννησο και συγκεκριμένα στη Λακωνία ή στη Μεσσηνία αλλά οι ιστορικοί θεωρούν ότι ο Κορδάτος παρασυρόμενος από τη μυθολογία που αναφέρει ότι τον Αχιλλέα, η μητέρα του τον "βούτηξε" στις πηγές της Στυγός (σε αντίθεση με τον Όμηρο που αναφέρει για τις πηγές του Σπερχειού), η οποία περιοχή βρίσκεται σήμερα στη βόρεια Πελοπόννησο, στην ανατολική πλαγιά του Χελμού.

Σ' έναν από τους δυο αυτούς τάφους, βρέθηκαν και ταυτοποιήθηκαν αντικείμενα που είχαν σχέση με τον Αχιλλέα και τα οποία θα παρουσιαστούν, όπως αναφέραμε στις 24 Απριλίου σε εκδήλωση που διοργανώνει η Ν.Α. Φθιώτιδας στο Κάστρο της Λαμίας.
Ο άλλος τάφος (δεξιά) που φαίνεται στη φωτογραφία, οι αρχαιολόγοι δεν έχουν μπορέσει, μέχρι στιγμής να βρουν σε ποιον ανήκει.

πηγή

Διαβάστε περισσότερα.... »
....

ΟΥΣΤ - Η Κραυγή της Ελλάδας (Ντοκιμαντέρ)

Έτος 2014. Η Ελλάδα βιώνει έναν ζωντανό Εφιάλτη που έχει μασκαρευτεί σε παραμύθι για μικρά παιδιά:

«Τα φάγατε και τα χρωστάτε, αλλά εμείς σας σώζουμε!», «Ζήτω! Καταφέραμε να παραμείνουμε στο
ευρώ πάση θυσία!», «Οι εταίροι μας λένε ΜΠΡΑΒΟ για τις θυσίες!», «Εντάξει, γίνονται και κάποια τραγικά λάθη, αλλά έρχεται η Ανάπτυξη!», «Σας ευχαριστούμε που σας αρέσουν τα παραμύθια!».

Κι ενώ ο κλοιός της τραγωδίας στενεύει όλο και περισσότερο γύρω μας, οι επόμενες γενιές μας κοιτάζουν μπερδεμένες, μη ξέροντας τι να κάνουν και τι τις περιμένει....

Το ντοκιμαντέρ «ΟΥΣΤ - Η Κραυγή της Ελλάδας» είναι ένα ισχυρότατο ΣΟΚ, αλλά ταυτόχρονα και η Σωτηρία του μυαλού μας. Το ξεπαραμύθιασμα. Το γκρέμισμα της εικονικής πραγματικότητας που μας έχουν επιβάλλει εδώ και δεκαετίες, με αποκορύφωμα την τελευταία τριετία. Το πώς θα καταφέρουμε να αντιδράσουμε ως Κοινωνία, θα κρίνει τις ζωές μας, το μέλλον μας, αλλά και την ίδια την ιστορία μας...

Δες το σαν ταινία με την οικογένειά σου ή με την παρέα σου. Θα τρομάξετε, θα προβληματιστείτε, θα γελάσετε, θα το απολαύσετε... Ένα συγκλονιστικό ταξίδι Αφύπνισης που πρέπει να το «ταξιδέψουμε» όλοι μας.

Δημιουργημένο με Αγάπη για την Πατρίδα και για τον Άνθρωπο, από Πολίτες για Πολίτες.Μέλη & φίλοι του Ενιαίου Παλαϊκού Μετώπου (Ε.ΠΑ.Μ.) Πάτρας.
Διαβάστε περισσότερα.... »
....

ΒΙΝΤΕΟ-Η 16χρονη Ελληνίδα που κατακτά το Χόλιγουντ

Μία 16χρονη Ελληνίδα κατακτά το Χόλιγουντ με το ταλέντο αλλά και την εντυπωσιακή της εμφάνιση.

«Ο πατέρας μου, από όταν ήμουν μικρή, μου έμαθε να μένω πάντα πιστή στις ρίζες μου και την καταγωγή μου και οτιδήποτε κάνω, να το κάνω από την καρδιά μου, ως Ελληνίδα. Και είμαι υπερήφανη που είμαι από την Ελλάδα», δηλώνει η ίδια.

Δείτε το βίντεο από τον ALPHAΠηγή
http://diulistirio.blogspot.gr/
Διαβάστε περισσότερα.... »
....