Διυλιστήριο: 08/06/14
ροη αναρτησεων

Τετάρτη 6 Αυγούστου 2014

ΚΟΥΚΟΔΗΜΟΣ: ΔΕΝ ΜΑΘΑΙΝΟΥΝ ΤΙΠΟΤΑ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΣΤΟ ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟ!

Απαντούν στη δήλωση του ότι «τα παιδιά δε μαθαίνουν κάτι στο νηπιαγωγείο»

Η δήλωση του Υφυπουργού Παιδείας κ. Κουκοδήμου στην Επιτροπή Μορφωτικών Υποθέσεων ότι «τα παιδιά, ούτως ή άλλως, δε μαθαίνουν κάτι. Βρίσκονται μέσα σε μια αίθουσα, παίζουν παιχνίδια, ζωγραφίζουν, κ.λ.π» που έγινε στα πλαίσια της συζήτησης για την εισαγωγή της γυμναστικής στο νηπιαγωγείο έχει προκαλέσει έντονες αντιδράσεις στους νηπιαγωγούς.

Οι αναπληρωτές νηπιαγωγοί αναφέρουν σε απάντησή τους ότι ο Υφυπουργός Παιδείας είναι αθλητής και όχι παιδαγωγός και πιθανόν να μη γνωρίζει τα γραφόμενα μεγάλων ψυχολόγων και παιδαγωγών που συνηγορούν στη σπουδαιότητα των έξι πρώτων χρόνων της ζωής του παιδιού.

Μάλιστα καλούν τον Υφυπουργό Παιδείας να επισκεφτεί μια τάξη νηπιαγωγείου για να δει πόσα θα μάθει και ο ίδιος με τα παιδιά. Για να τεκμηριώσουν τα όσα υποστηρίζουν παραθέτουν σειρά επιστημονικών δημοσιευμάτων για το πώς μαθαίνουν τα παιδιά στο νηπιαγωγείο.

«Ακόμα και με την πλαστελίνη ( ένα ευρέως διαδεδομένο υλικό στο νηπιαγωγείο) όταν παίζουν τα παιδιά πάλι μαθαίνουν» τονίζουν οι αναπληρωτές νηπιαγωγοί και συνεχίζουν λέγοντας ότι «κατ' αρχήν εξασκούν τη λεπτή τους κινητικότητα. Κατά δεύτερον τη συμβολική τους σκέψη ( για παράδειγμα ένα κομμάτι πλαστελίνη πολλές φορές γίνεται τούρτα, πίτσα κ.α. ) και κατά τρίτον προωθείται η συνεργασία και η αλληλεπίδραση των παιδιών όταν παίζουν σε ζευγάρια ή ομάδες.

«Κανένα υλικό στο νηπιαγωγείο δεν έχει μόνο μία χρήση. Ο μαρκαδόρος δεν είναι ποτέ μόνο μαρκαδόρος. Θα γίνει και κουτάλι, θα γίνει και ξίφος, θα γίνει ο τρόπος έκφρασης του παιδιού να σου πει σ΄αγαπώ , ζωγραφίζοντας όπως μπορεί μία καρδιά» αναφέρουν οι αναπληρωτές νηπιαγωγοί δίνοντας απάντηση ότι στην τοποθέτηση του Υφυπουργού ότι τα παιδιά δεν μαθαίνουν κάτι αφού παίζουν και ζωγραφίζουν.
http://diulistirio.blogspot.gr/

Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Πλήγματα σε εργασιακά και δώρα σε ολιγοπώλια ΜΜΕ με το νέο νόμο

Απειλούνται εργασιακές σχέσεις και τα ασφαλιστικά ταμεία

Το κείμενο που ψηφίστηκε κατά πλειοψηφία χθες στη Βουλή, φέρνει τα πάνω-κάτω στο χώρο των μέσων ενημέρωσης ευνοώντας τα ολιγοπώλια και τους ομίλους ΜΜΕ, επιφέροντας πλήγμα στις εργασιακές σχέσεις και επισείοντας ακόμα και τον κίνδυνο-μακροπρόθεσμα-κατάρρευσης του ασφαλιστικού ταμείου λόγω μείωσης των εσόδων.

Στις σελίδες της επίμαχης τροπολογίας αίρονται όλες οι προστατευτικές διατάξεις κατά της συγκέντρωσης ΜΜΕ καθώς «κατ’ εξαίρεση επιτρέπονται συμπράξεις μεταξύ επιχειρήσεων ηλεκτρονικών μέσων (ενημερωτικών και μη) της αυτής μορφής (τηλεόραση ή ραδιόφωνο)» με στόχο τη δημιουργία «οικονομιών κλίμακας», όπως αναφέρεται χαρακτηριστικά στην παράγραφο 1 του άρθρου 2.

Αυτό σημαίνει ότι οι ιδιοκτήτες ομίλων μέσων ενημέρωσης θα μπορούν να μετακινούν αυτοβούλως εργαζόμενους από το ένα μέσο στο άλλο ή να τους επιβάλουν να εργάζονται για το ένα μέσο ή το άλλο με ό,τι αυτό μπορεί να σημαίνει για την αμοιβή ή την ασφάλισή τους καθώς π.χ. στις ιστοσελίδες δεν προβλέπεται η ασφάλιση στο ταμείο των δημοσιογράφων.

Και αυτό δεν είναι το μοναδικό «χτύπημα» κατά του ασφαλιστικού ταμείου των δημοσιογράφων καθώς πλέον αλλάζει και ο τρόπος υπολογισμού για το αγγελιόσημο. Ενώ μέχρι σήμερα αυτό γινόταν βάσει τιμοκαταλόγου, πλέον θα γίνεται βάσει τιμολογίου. Και εδώ κρύβεται άλλο ένα χτύπημα, αυτή τη φορά κατά της διαφημιστικής αγοράς. Με τις νέες διατάξεις οι διαφημιζόμενες εταιρείες θα μπορούν από την 1η Ιανουαρίου 2015 να προχωρούν σε απευθείας συμφωνίες με τα ΜΜΕ χωρίς τη μεσολάβηση διαφημιστικής με την κυβέρνηση να υπσοτηρίζει ότι αυτό γίνεται ώστε οι αμοιβές να υπολογίζονται επί της πραγματικής τιμής, που τιμολογείται από το μέσο στο διαφημιζόμενο.

Το μοναδικό που διασώθηκε ήταν η διατήριση του ελάχιστου αριθμού εργαζομένων σε ραδιοτηλεοπτικά μέσα πανελλαδικής εμβέλειας αφού καταργήθηκαν οι διατάξεις που προέβλεπαν να λαμβάνεται υπ´ όψιν στον υπολογισμό του μέσου όρου των εργαζομένων και το προσωπικό που απασχολείται σε συνδεδεμένες με τον οργανισμό επιχειρήσεις.

Από τις σαρωτικές αλλαγές δεν έμεινε ανεπηρέαστη και η ΝΕΡΙΤ καθώς πλέον το εποπτικό συμβούλιο θα επιλέγεται από την διάσκεψη των προέδρων κατόπιν εισήγησης του εκάστοτε υπουργού αρμόδιοου για θέμα δημόσιας ραδιοτηλεόρασης. Η αλλαγή αυτή προκάλεσε την αντίδραση του Παντελή Καψή ο οποίος υποστήριξε ότι πλέον ακυρώνεται η προσπάθεια θεσμικής κατοχύρωσης της ανεξαρτησίας της Δημόσιας Τηλεόρασης. «Το Εποπτικό Συμβούλιο μπορεί και πρέπει να διορίζεται απο ενα πιο αντιπροσωπευτικό σώμα, όχι απο την κυβερνητική πλειοψηφία» σημείωσε χαρακτηριστικά.


http://diulistirio.blogspot.gr/


Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Δεν γελάμε σε όλες τις φωτογραφίες κυρία Γεννηματά !!!

Η Αναπληρωτής Υπουργός Εθνικής Άμυνας Φώφη Γεννηματά εκπροσώπησε σήμερα την Ελλάδα στις εκδηλώσεις μνήμης για την επέτειο συμπλήρωσης 100 χρόνων από την εισβολή της Γερμανίας στο Βέλγιο, που πραγματοποιήθηκαν στη Λιέγη.


Για τη μνήμη των 100 χρόνων από την πρώτη παγκόσμια σύρραξη προσκλήθηκαν αντιπροσωπείες από περίπου 80 χώρες που είχαν πάρει μέρος στον Α΄ Παγκόσμιο Πόλεμο, ανάμεσα στις οποίες και η Ελλάδα.

Αν και επρόκειτο για μια ιδιαίτερη εθνική εορτή για τους Βέλγους και για μια σεμνή τελετή, η κ. Γεννηματά δεν παρέλειψε να μοιράσει χαμόγελα προς όλους. 

Πηγήhttp://diulistirio.blogspot.gr/

Διαβάστε περισσότερα.... »
....

ΒΙΝΤΕΟ-Χαρδούβελης: Ο ΕΝΦΙΑ έχει μία δόση αυθαιρεσίας

«Ο ΕΝΦΙΑ δεν βασίζεται στο εισόδημα έχει μία δόση αυθαιρεσίας» παραδέχθηκε ο υπουργός Οικονομικών, Γκίκας Χαρδούβελης μιλώντας στη Βουλή. Μάλιστα δεσμεύθηκε ότι θα επιλυθούν τα όποια λάθη στο φόρο λέγοντας χαρακτηριστικά: «Θα δουλέψουμε, δεν θα μαυρίσουμε στον ήλιο αυτό το καλοκαίρι, τουλάχιστον κάποιοι από μας ακριβώς επειδή θέλουμε να βοηθήσουμε τον Έλληνα πολίτη».

Ο υπουργός Οικονομικών επεσήμανε ότι «πρέπει να βρούμε μία συναίνεση, ότι το πολυνομοσχέδιο έχει ένα προοδευτικό πρόσημο».

«Ελπίζω ότι θα βρεθεί συναίνεση και τουλάχιστον ορισμένα άρθρα θα τα ψηφίσει η αντιπολίτευση», σημείωσε και τόνισε:

«Δεν μπορούμε να διαφωνούμε σε όλα και για όλα. Αυτό θα στείλει και ένα μήνυμα συλλογικής ευθύνης των Ελλήνων και προς τους εταίρους μας».

«Η δική μου η σκοπιά είναι να μην κοιτάζω το παρελθόν, να μη λέω ποιος φταίει και ποιος δε φταίει, γιατί η συνταγή ήταν λάθος. Συμφωνώ με πολλές από τις κριτικές που κάνει και η αντιπολίτευση για τα πόσα λάθη κάναμε στο παρελθόν.

«Ένα λάθος που έκαναν οι Έλληνες γενικά και όλα τα κόμματα, είναι ότι δεν βρέθηκε αυτή η συναίνεση για το πώς θα αντιμετωπιστεί η κρίση. Ο καθένας είχε τη δική του φωνή. Ο λόγος που οι υπόλοιπες χώρες σε κρίση κατάφεραν να βγουν από τα μνημόνια ήταν ότι υπήρξε μία συναίνεση της μεγάλης πλειοψηφίας των κομμάτων», ανέφερε ο κ. Χαρδούβελης και κατέληξε:

«Η οικονομία αυτή τη στιγμή σταθεροποιείται. Το ερώτημα είναι, θα μπορέσουμε να τη σπρώξουμε και να πάει λίγο μπροστά; Πρέπει να συμβάλλουν όλοι στο νέο αναπτυξιακό μοντέλο της χώρας».



Δείτε το βίντεο:


Πηγή

http://diulistirio.blogspot.gr/
Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Αλητεία..

     Πολιτική αλητεία, κυβερνητική, προσωπική.
Τα λόγια χάνουν πιά το νόημά τους,
..και η απόγνωση μαζί με την οργή χτυπάει κόκκινο.

Με μία φωτογραφική τροπολογία που επιτρέπει τις συγχωνεύσεις ΜΜΕ,
..η οποία πέρασε στη Βουλή σε ένα εντελώς άσχετο νομοσχέδιο του υπουργείου Υγείας για το Γενικό Ογκολογικό Νοσοκομείο Κηφισιάς ''Οι Άγιοι Ανάργυροι''(!!!),
..δίνεται η δυνατότητα στους εκδοτικούς ομίλους των εθνικών εργολάβων και εκδοτών να αλλάξουν επωνυμία και εταιρικό, ούτως ώστε να διαγραφούν επί της ουσίας τα τεράστια χρέη τους (οι όμιλοι αυτοί είναι χρεοκοπημένοι περισσότερο κι απ' το κλειστό μαγαζάκι της γωνίας), και να μπορούν να απολύσουν αθρόα και μαζικά εργαζόμενους!

ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ Η ΑΝΑΔΙΑΡΘΡΩΣΗ, Η ΜΕΤΑΡΡΥΘΜΙΣΗ ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ, ΚΑΤΑ ΨΕΥΤΑΡΑ ΚΑΙ ΧΥΔΑΙΟΥ.

Την ίδια ώρα που οι πολίτες τρέχουν αλλόφρονες να συμμαζέψουν τα λάθη του ''οικονομικού επιτελείου'' του νέου χαρατσιού που λέγεται ΕΝΦΙΑ,
..που ψάχνουν να εξοικονομήσουν έστω μισή δόση κάποιου δανείου, ή δόσης προς την εφορία, για να δείξουν ''καλή πρόθεση'', να καλοπιάσουν τους λήσταρχους απατεώνες, μπας και γλυτώσουν τα σπίτια τους (για πόσο ακόμα άραγε;) από την συμμορία τρόϊκας-τοκογλύφων-κυβέρνησης,
..που περνούν το χειρότερο καλοκαίρι της ζωής τους, εν μέσω αδυναμίας κάποιας σύντομης έστω ξεκούρασης, και ανασφάλειας και άγχους για το μέλλον που έπεται.

Την ίδια αυτή ώρα ΧΑΡΙΖΟΝΤΑΙ ΤΑ ΧΡΕΗ, ή μάλλον μεταφέρονται στις πλάτες του ελληνικού λαού, ΤΩΝ ΝΤΑΒΑΤΖΗΔΩΝ προστατών και αφεντικών μαζί, τούτου του ανεκδιήγητου ''πρωθυπουργού'' και του εν δυνάμει υπόδικου αντιπρόεδρού του!

Η λέξη ''αίσχος'' είναι πολύ μικρή για να αποδώσει το μέγεθος της πολιτικής τους αλητείας, της απατεωνιάς, του ψεύδους, της κουτοπονηριάς, της βρωμιάς της ψυχής τους!

Η οργή ξεχειλίζει.
Άμποτε να γίνει ποτάμι και να τους πνίξει!..


Αναρτήθηκε από Κώστας Μαντατοφόρος
Διαβάστε περισσότερα.... »
....