Διυλιστήριο: 11/07/13
ροη αναρτησεων

Πέμπτη, 7 Νοεμβρίου 2013

Νέα από τον κόσμο...με μια ματια

ΕΥΡΩΠΗ

Αλβανία: Εντοπίστηκε πετρέλαιο σε βάθος 5,5 χιλιομέτρων
Οι πετρελαϊκές εταιρείες «Royal Dutch Shell» και η «Petromanas Energy Inc.», ανακοίνωσαν τα αποτελέσματα της πρώτης δοκιμής στο πηγάδι «Shpiragu 2» και έχουν επιβεβαιώσει την παρουσία σημαντικών αποθεμάτων πετρελαίου.
Οι εργασίες δοκιμής άρχισαν στα μέσα Οκτωβρίου.
Σύμφωνα με εκτιμήσεις των δύο εταιρειών το απόθεμα υπολογίζεται σε 800 μέχρι 1300 βαρέλια ημερησίως με πυκνότητα από 35 έως 37 βαθμούς API καθώς και 2 έως 5 mmcfd αερίου ημερησίως.
Ο διευθύνων σύμβουλος της Petromanas, Glenn McNamara, αξιολόγησε ότι τα αποτελέσματα είναι ενθαρρυντικά και υποστηρίζουν τη δυνατότητα εξόρυξης πετρελαίου στην Αλβανία.
«Αναμένουμε την επόμενη αξιολόγηση, προκειμένου να έχουμε μια πλήρη εικόνα των δυνατοτήτων κατασκευής ταμιευτήρα», είπε ο Glenn McNamara.
Στο φρεάτιο στο Spiragu 2 το τρυπάνι έφθασε στα 5.535 μέτρα, σύμφωνα με το αλβανικό δημοσίευμα.
άρθρα και σκέψεις

ΜΕΣΗ ΑΝΑΤΟΛΗ

Ο στρατηγός Αμπντούλ Φατάχ αλ-Σίσι, της Αιγύπτου, επιδιώκει να υπογράψει μια σύμβαση για την ασφάλεια της Διώρυγας του Σουέζ στην ισραηλινή εταιρεία «Seagull Maritime Security».
Η εταιρεία είναι γνωστή και εργάζεται στην Ερυθρά Θάλασσα, στον Κόλπο του Άντεν και τον Ινδικό Ωκεανό.
Το τηλεοπτικό κανάλι Al Jazeera και η αιγυπτιακή «Οργάνωση Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων» (που πίσω της βρίσκεται το Κόμμα της Δικαιοσύνης και Ελευθερίας της Μουσουλμανικής Αδελφότητας) αναφέρουν την είδηση ως σκάνδαλο σχετικά με τις προθέσεις του Στρατηγού Σίσι, για τη Διώρυγα του Σουέζ.
Η εταιρεία ιδρύθηκε το 2008. Ραχοκοκαλιά της είναι οι βετεράνοι των ισραηλινών ειδικών δυνάμεων και του ναυτικού. Διευθυντής είναι ο πρώην διοικητής του ναυτικού των Ισραηλινών κομάντος, Κφιρ Μάγκεν. Συμμετέχει, επίσης, ο πρώην διοικητής του ισραηλινού Πολεμικού Ναυτικού, αντιναύαρχος Ελίεζερ Μάρομ.
Στην εταιρεία, επίσης, δραστηριοποιούνται ο πρώην επικεφαλής της Σιν Μπετ (Γενική Υπηρεσία Ασφαλείας του Ισραήλ), Αμί Αγιαλόν και πολλά άλλα εξέχοντα άτομα του στρατού.
Οι υποστηρικτές της «Μουσουλμανικής Αδελφότητας» στη σελίδα τους στο Facebook έχουν εναντιωθεί με την πληροφορία αυτήν και επισημαίνουν ότι τα στελέχη της εταιρείες ασφαλείας τηρούν στενούς δεσμούς με τον ισραηλινό στρατό και τις υπηρεσίες ασφαλείας.
άρθρα και σκέψεις


Σοκ από την είδηση ότι ο Αραφάτ δηλητηριάστηκε με πολώνιο
Παγκόσμια αίσθηση έχει προκαλέσει η είδηση ότι ο ιστορικός ηγέτης των Παλαιστινίων Γιασέρ Αραφάτ, δολοφονήθηκε με ραδιενεργές πολώνιο.
Σύμφωνα με την έρευνα Ελβετών επιστημόνων, τα αποτελέσματα της ιατροδικαστικής εξέτασης που διενήργησαν στη σορό του Αραφάτ, αποδεικνύουν ότι τα επίπεδα πολωνίου, ήταν 18 φορές υψηλότερα του φυσιολογικού.
Η ομάδα των ελβετών επιστημών παρέδωσε το πόρισμα στη χήρα του Αραφάτ, Σούχα, καθώς και σε εκπροσώπους της Παλαιστινιακής Αρχής.
Η χήρα του Αραφάτ έκανε λόγο για συνωμοσία, χωρίς να κατονομάζει όμως τους υπεύθυνους.
Οι υποψίες πάντως, στρέφονται κυρίως στο Ισραήλ, το οποίο από το 2002 έπαψε να αναγνωρίζει τον Αραφάτ ως συνομιλητή, βομβαρδίζοντας μάλιστα το αρχηγείο του στη Ραμάλα και κρατώντας τον εγκλωβισμένο τα τελευταία δυόμισι χρόνια της ζωής του.
euronews

ΑΣΙΑ

Δυσαρεστημένοι οι Τούρκοι Στρατιωτικοί από την αντιπυραυλική επιλογή της Κίνας
Οι Τούρκοι στρατιωτικοί είναι δυσαρεστημένοι από την επιλογή της κινεζικής κατασκευάστριας εταιρείας για την αγορά αντιπυραυλικών συστημάτων μεγάλης εμβέλειας.
Σύμφωνα με αυτούς, τα κινεζικά συγκροτήματα είναι μεν φθηνά, αλλά, δεν έχουν δοκιμασθεί σε μάχη, σε αντίθεση με τα συστήματα Patriot, αμερικανικής παραγωγής, σημειώνει η εφημερίδα «Today's Zaman».
Στρατιωτικές πηγές δήλωσαν στην εφημερίδα, ότι στη συνάντηση του υφυπουργού Άμυνας των ΗΠΑ, Jim Miller, στην Άγκυρα, οι Τούρκοι στρατηγοί εξέφρασαν την ανησυχία τους για την επιλογή του κινεζικού συγκροτήματος και εξέφρασαν επίσης και τη δυσαρέσκειά τους για την πολιτική των Ηνωμένων Πολιτειών, η οποία απέτυχε να υποβάλει μια ανταγωνιστική προσφορά για τη μεταφορά της τεχνολογίας.
Η Ουάσιγκτον, συνεχίζει ενεργά τη διπλωματική πίεση προς την Τουρκία για την έκβαση του διαγωνισμού.
Η τουρκική εφημερίδα, «Hürriyet Daily News», ανέφερε ότι η Τουρκία δέχθηκε επισκέψεις ικανού αριθμού υψηλόβαθμων εκπροσώπων του Στέιτ Ντιπάρτμεντ και του Πενταγώνου.
Έτσι, μετά την επίσκεψη του Jim Miller, ήρθε στην Τουρκία και ο αναπληρωτής βοηθός Γενικός Γραμματέας, Frank Rose, με αρμοδιότητα το Διάστημα και την Αμυντική Πολιτική, σημειώνει το ρωσικό δημοσίευμα του Ρέγκνουμ.
άρθρα και σκέψεις


Ιαπωνία: Γιγαντιαία επιχείρηση απομάκρυνσης ράβδων ραδιενέργειας
Μία εξαιρετικά επικίνδυνη επιχείρηση απομάκρυνσης 1.000 ράβδων ραδιενέργειας, ξεκίνησε στην Φουκουσίμα.
Οι επιστήμονες προσέγγισαν τους πυρηνικούς αντιδραστήρες που βρίσκονται στο κομμάτι του εργοστασίου το οποίο καταστράφηκε ολοσχερώς από την έκρηξη, που σημειώθηκε αμέσως μετά το καταστροφικό τσουνάμι, το Μάρτιο του 2011.
Οι ράβδοι ραδιενέργειας είναι μήκους 4 μέτρων και περικλείουν σφαιρίδια ουρανίου, τα οποία εκφράζονται φόβοι ότι έχουν υποστεί ζημιά από την έκρηξη.
Η όλη επιχείρηση αναμένεται ότι θα διαρκέσει περισσότερο από 6 μήνες.
Οι μηχανικοί που έχουν αναλάβει να φέρουν εις πέρας την ριψοκίνδυνη αυτή αποστολή, θα προσπαθήσουν να αποτρέψουν το ενδεχόμενο διαρροής και να διασφαλίσουν ότι οι ράβδοι δεν θα εκτεθούν στον ατμοσφαιρικό αέρα.
Αμέσως μετά την απομάκρυνση τους από το εργοστάσιο της Φουκουσίμα, οι ράβδοι θα τοποθετηθούν σε δεξαμενή νερού, με ειδικό ψυκτικό σύστημα.
euronews


Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Κομισιόν: «Πράσινο φως» στο μεταλλαγμένο καλαμπόκι

Το πράσινο φως για την καλλιέργεια νέας ποικιλίας μεταλλαγμένου καλαμποκιού της Pioneer-DuPont (με την ονομασία 1507) έδωσε την Τετάρτη η Κομισιόν. 
Η πρόταση θα τεθεί στο τραπέζι των υπουργών Περιβάλλοντος της ΕΕ στις 13 Δεκεμβρίου.

Η Greenpeace, ωστόσο, υποστηρίζει ότι μια τέτοια απόφαση έχει καταστροφικές συνέπειες για το οικοσύστημα.

«Πιστεύουμε ότι η Κομισιόν συμπεριφέρεται ανεύθυνα προτείνοντας τη νομιμοποίηση μιας καλλιέργειας που έχει αποδεδειγμένα βλαβερές επιπτώσεις σε σημαντικά έντομα όπως η πεταλούδα και ο σκώρος. Και για την οποία δεν υπάρχουν επιστημονικά στοιχεία όσον αφορά την επίδρασή τους στους επικονιαστές, όπως οι μέλισσες. Επιπλέον, θα ενθαρρύνει τη χρήση ενός φυτοφαρμάκου που είναι τόσο τοξικό ώστε η χρήση του να βρίσκεται τη διαδικασία κατάργησης» δήλωσε ο Μάρκο Κοντιέρο από την οργάνωση στις Βρυξέλλες.
σχόλιο: άλλη μια φορά  έγινε η χάρη στα μεγάλα συμφέροντα που προωθούν την νέα τάξη

Ο αρμόδιος Επίτροπος υγείας Τόνιο Μποργκ, τόνισε ότι με την επίμαχη πρόταση κάθε κράτος μέλος θα μπορεί να αποφασίζει αν θα επιτρέπει την καλλιέργεια των μεταλλαγμένων σπόρων ή όχι.

«Αυτή η πρόταση θα επιτρέψει στα κράτη μέλη να περιορίσουν ή να απαγορεύσουν την καλλιέργεια γενετικά μεταλλαγμένων στα εδάφη τους για άλλους λόγους από εκείνους που σχετίζονται με τους κινδύνους για την υγεία και το περιβάλλον».

Για να εγκριθεί η πρόταση χρειάζεται ενισχυμένη πλειοψηφία από τα κράτη μέλη.
Στην Ελλάδα μέχρι σήμερα απαγορεύεται η καλλιέργεια και η εμπορία μεταλλαγμένων προϊόντων.
πηγή

www.diulistirio.blogspot.gr
Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Κλείσιμο ΕΡΤ: ενός κακού μύρια κακά έπονται


Οι μεταρρυθμίσεις που προκύπτουν μετά από σχεδιασμό, την αναζήτηση συναινέσεων μέσα από τη δημοκρατική διαδικασία και την στοιχειώδη πολιτική αξιοπρέπεια απλοποιούν τα προβλήματα, και μας πάνε ένα βήμα μπροστά.

Όταν ο αυταρχισμός βαφτίζεται «μεταρρύθμιση», όταν οι επικοινωνιακές ανάγκες μίας κυβέρνησης προέχουν του οικονομικού κόστους που θα επωμιστούν για μία ακόμα φορά οι φορολογούμενοι (120εκ € μας πήγε το κλείσιμο της ΕΡΤ όπως έγινε), τότε το αποτέλεσμα είναι σαν το σημερινό κουβάρι της ΕΡΤ.

Αδυνατώ να βάλω τη σκέψη μου σε μία φράση:

Ενός κακού, μύρια κακά έπονται. #κλείσιμοΕρτ

Όπως αδυνατώ να ασχοληθώ με τα μικροκομματικά του κάθε πολιτικού, τις δηλώσεις τους και την περιρρέουσα ανοησία.

Θα ασχοληθώ όμως με την ΔΗΜΑΡ, που ενώ αποχώρησε (υποτίθεται) από την κυβέρνηση συνεργασίας για το ζήτημα της ΕΡΤ, δεν δυσκολεύτηκε καθόλου να υπερψηφίσει το σχέδιο νόμου που παρέδιδε τις ψηφιακές συχνότητες στη διαπλοκή αφού δεν υπήρχε η ΕΡΤ για να διεκδικήσει τον διαγωνισμό.

Θα ασχοληθώ με την κυβέρνηση ΝΔ και ΠΑΣΟΚ που πήραν την ευθύνη για το κουβάρι της ΕΡΤ, αυτό που αποδείχθηκε τόσο ωφέλιμο για την διαπλοκή των ΜΜΕ.

Θα ασχοληθώ με όσους επιχαίρουν για τον Βοριδικό Αδωνισμό αυτής της κυβέρνησης, που είχε κάθε ευκαιρία να προχωρήσει σε αλλαγές στην ΕΡΤ με δημοκρατικές διαδικασίες. Πρώτη κίνηση θα ήταν να επαναφέρει για ψήφιση στη Βουλή το νόμο Αλιβιζάτου που καταψήφισε το 2011, και επιχειρεί να εφαρμόσει σήμερα μετά την κατακραυγή (και την ολοκλήρωση της εκχώρησης των συχνοτήτων).

Απλά πράγματα, αν δεν είσαι φύσει και θέσει ακροδεξιός.

πηγή: πολίτης

www.diulistirio.blogspot.gr
Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Πώς ήταν η Ακρόπολη το 1834!

*Μια αυθεντική περιγραφή από τον Γάλλο λόγιο Thomas Abbet- Graccet.
Γράφει ο Παντελής Στεφ. Αθανασιάδης
Η Ακρόπολη διαχρονικά, αποτέλεσε πάντοτε μαγνήτη για όλους τους επισκέπτες της Αθήνας, πολλοί από τους οποίους την ζωγράφισαν ή έκαναν σχέδια για σπουδαίες γκραβούρες, ενώ άλλοι μας έδωσαν λεπτομερείς περιγραφές του σπουδαιότερου μνημείου της κλασσικής Αρχαιότητας.Ο Thomas Abbet- Graccet υπήρξε σημαντικός Γάλλος λόγιος και περιηγητής του 19ου αιώνα. Περί το έτος 1900, βρέθηκαν επιστολές που είχε στείλει στον κόμη Durcis,με σημαντικές πληροφορίες για γεγονότα της εποχής του και για περιοχές με ιδιαίτερο ενδιαφέρον. Επρόκειτο μάλλον για αντίγραφα επιστολών του, αλλά αυτό δεν μειώνει καθόλου τη σημασία τους.
Τα Προπύλαια κι ο ναός της Αθηνάς Νίκης (έργο του Thomas Hartley Cromek,1834)

Σε μία από τις επιστολές αυτές, περιγράφει την επίσκεψή του στην Ακρόπολη στις 11 Δεκεμβρίου του 1834. Η εικόνα που δίνει, έχει την αξία της, για να κατανοήσουμε σήμερα, με τόσα σημαντικά έργα που έγιναν, την κατάσταση του σημαντικού αυτού βράχου για τον παγκόσμιο πολιτισμό, λίγα χρόνια μετά την διεξαγωγή του απελευθερωτικού αγώνα του 1821 και δημιουργία του νέου ελληνικού κράτους. Η επιστολή του αυτή δημοσιεύθηκε στο περιοδικό «Αρμονία» το 1901.

Αξίζει να αναφέρουμε πως κατά την επίσκεψή του στην Αθήνα ο Thomas Abbet- Graccet είχε την ευκαιρία να συναντηθεί δύο φορές με τον ίδιο τον βασιλέα Όθωνα, με τον οποίο μάλιστα και την ακολουθία του ανέβηκαν και στην Ακρόπολη. Η εντύπωση πάντως που του προκάλεσε ο νεαρός τότε βασιλεύς, δεν ήταν καλή.

Γράφει μεταξύ άλλων ο Γάλλος περιηγητής: «Λυπούμαι, διότι άλλως είχον φαντασθεί τον πρώτον βασιλέα της Ελλάδος και έσχον την πικρίαν της διαψεύσεως ή τω όντι ο νεανίας ούτος δεν είναι κατάλληλος δια τον αρτιπαγή Eλληνικόν θρόνον και η έμφυτος εις πάντα άνθρωπον αίσθησις της ικανότητος του άλλου με προειδοποιεί περί τούτου».Πάντως παραδεχόταν ότι ο Όθωνας κατέβαλε φιλότιμες προσπάθειες για την εκμάθηση της γλώσσας των υπηκόων του.
Οι δε παλαιοί οπλαρχηγοί εξέφραζαν τη χαρά τους όταν έβλεπαν τον νεαρό βασιλέα να φοράει φουστανέλα.«Παρετήρησα δε πολλούς Ελληνικούς οφθαλμούς δακρύοντας επί τη θέα του βασιλέως φέροντος την λευκήν φουστανέλλαν…».

Το απόγευμα της ίδια μέρας συνάντησε το Γάλλο πρεσβευτή στην Αθήνα, ο οποίος συμφώνησε μαζί του και πρόσθεσε:«Πολύ φοβείμαι μη η ζωηρά νεανική φαντασία του βασιλέως κακόν μάλλον προξενήση εις την μικράν χώραν».

Αναφερόμενος στην άνοδο στην Ακρόπολη, έγραφε ότι σ’ αυτήν οδηγεί «οδός τραχεία» αλλά γραφικότατη. Στις δύο πλευρές της υπήρχαν ακόμα το 1834 τουρκικά πρατήρια.
«Η Ακρόπολις δε, φαίνεται εισέτι κεκαλυμμένη υπό σωρών αθλίων οικίσκων,οίτινες εχρησίμευον εις τους tούρκους φύλακας και υπό σωρούς χωμάτων, άτινα εκάλυψαν τον απορρώγα βράχον».
Ο Γάλλος περιηγητής είχε παρατηρήσει ακόμα, ότι υπήρχαν στα Προπύλαια αποθήκες των Τούρκων «δια την κατασκευήν των οποίων εγένετο ασυνείδητος χρήσις πολυτίμων λειψάνων»!!!
Το εσωτερικό του Παρθενώνα,από το Εθνικό Ημερολόγιο του Βρετού,του 1864

Στον πρώτο τοίχο,που συνάντησε επάνω στο βράχο, είδε ενσωματωμένη ενεπίγραφη πλάκα με θαυμάσια γλυπτά σχέδιο. Όπως μάλιστα τον διαβεβαίωσε ο γραμματέας της Γαλλικής πρεσβείας Σαβινύ, ολόκληρα φορτία λίθων είχαν μεταφερθεί κάτω από τον βράχο της Ακρόπολης, τεμαχίσθηκαν και χρησίμευσαν σαν οικοδομικό υλικό για τα σπίτια των tούρκων. Ανάμεσα από τις τουρκικές αποθήκες, οι οποίες τότε είχαν αρχίσει να κατακρημνίζονται,έβλεπε ο επισκέπτης στο δρόμο που οδηγούσε στον Παρθενώνα, τεμάχια τηλεβόλων και ογκώδη βλήματα.
Παλαιό χαρακτικό,που απεικονίζει την Ακρόπολη με τον οθωμανικό μιναρέ,
κατά την Α’ περίοδο της τουρκοκρατίας.

«Το αριστούργημα του Ικτίνου -έγραφε ο Thomas Abbet Graccet- εσυλήθη υπό των Τούρκων,οίτινες μετέβαλον αυτό αναλόγως των περιστάσεων·άλλοτε μεν εις πυριτιδαποθήκην,άλλοτε δε εις τζαμίον. Εκ της τελευταίας ταύτης χρήσεως διεσώθη ήδη, υψών την αιχμήν του υπεράνω του αετώματος, μιναρές φέρων καταφανώς τα ίχνη προηγηθείσης πυρκαϊάς. Τα εσωτερικά τοιχώματα του Παρθενώνος φέρουσιν εισέτι εικόνας χριστιανικάς της εποχής, καθ ήν ο Παρθενών είχε μεταποιηθεί εις ναόν της Παναγίας. Μίαν των εικόνων τούτων καλύτερον των άλλων διατηρηθείσαν αποκατέστρεψαν οι τούρκοι παραδίδοντες την Ακρόπολιν».
Ο Παρθενώνας (19ος αιώνας),με το μικρότερο τζαμί,που κτίσθηκε μετά τήν ανατίναξη από τον Μοροζίνι,το 1687.
Στη συνέχεια της αφήγησής του, ρίχνει και μια «σπόντα» στον Έλγιν,χωρίς να τον κατονομάζει. Υπογραμμίζει συγκεκριμένα ότι είναι ανυπολόγιστη η καταστροφή του μνημείου, από τον χρόνο, τις διάφορες περιπέτειες και την σύληση, στις θαυμάσιες μετώπες του ναού (πρόκειται για τα μάρμαρα που βρίσκονται έκτοτε στο Βρετανικό Μουσείο). Παρά τα όσα πήρε ο Έλγιν, το 1834 υπήρχαν ακόμα πεταμένα στο χώμα τεμάχια γλυπτών.
Παρατήρησε μάλιστα ο Γάλλος,στον κορμό ενός αγάλματος άριστης τέχνης,περίπου 20 σημάδια από σφαίρες, γιατί οι tούρκοι το χρησιμοποιούσαν για άσκηση σκοποβολής!!!
Ναός Απτέρου Νίκης (έργο του Théodore Caruelle d’ Aligny,1845)
Σωρούς πλακών και τεμάχια μαρμάρων, είδε εξάλλου μπροστά στο ναό της Απτέρου Νίκης. Και ενώ παρακολουθούσε τις εργασίες της αποκάθαρσης του μνημείου από χώματα και πέτρες, δύο εργάτες του έφεραν και του έδειξαν ένα μικρό ακέφαλο αγαλματίδιο ωραίας τέχνης.
Το Ερεχθείον,από το περιοδικό “Πανδώρα”,του 1851

Το Ερεχθείον αριστερά του Παρθενώνα, μόλις που φαινόταν κάτω από τους σωρούς χωμάτων,που τους συγκέντρωσαν οι tούρκοι για καλύτερη άμυνα. Μέσα στο ναό είχε αποθηκευθεί κατά καιρούς μπαρούτι και άλλα πολεμοφόδια.

Και κατέληγε ο Thomas Abbet- Graccet:
«Επί των ερειπίων εκείνων,ησθανόμην ήδη επιστρέφοντας τους φυγαδευθέντας θεούς και μεθ’ όλην την πενιχρότητα και την ερημίαν, ήτις ηπλούτο περί εμέ, ενόμισα προς στιγμήν ότι εβλεπον ανερχομένην προς την Ακρόπολιν την πομπήν των Παναθηναίων και ότι ήκουον τα μάρμαρα πληττόμενα υπό των ποδών των ταύρων των αγομένων προς σφαγήν…».
Η κεντρική οδός (συνέπιπτε με την σημερινή οδό Αθηνάς),στο παζάρι των Αθηνών,λίγο πριν ξεσπάσει η Ελληνική επανάσταση(έργο του Edward Dodwell,1821)


Πηγή: ΝΕΩΤΕΡΗ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΙΣΤΟΡΙΑ,ΑΒΕΡΩΦ

www.diulistirio.blogspot.gr
Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Εταιρεία Δολοφόνων

Μπροστά στις κάμερες έκλαψε ο καμερομανής υπουργός για τα θλιβερά γεγονότα των φόνων. Σκούπισε με το ακροδαχτυλάκι του τη μυτούλα του, κοίταξε απ’ την άλλη μεριά, σεμνυνόμενος για το διακριτικό έπαινο του παρουσιαστή περί το υπουργικό δάκρυ και η εκπομπή συνεχίσθηκε, the show must go on…

…ενώ την ίδια στιγμή το φορολογικό έκτρωμα Στουρνάρα είχε ανακληθεί απ’ την πιάτσα για διαβουλεύσεις στο Πραιτώρια, για λίφτινγκ,μπότοξ και λεύκανση αυτιών. Γίδια φορολογούμε ή αρνιά;

Ο κ. Στουρνάρας, (όστις κατά τη δημοκρατικότατη άποψη Γεωργιάδη θα πρέπει για τα «επόμενα δέκα χρόνια να είναι ο Υπουργός Οικονομικών αυτής της χώρας») βρέθηκε αναγκασμένος, μετά την επανάσταση του γίγαντα των βουκόλων Τζαμτζή, να επανεξετάσει το έργο του. Τι φορολογείς τώρα; το πεπόνι ή τα σπόρια του; Ιδού η απορία!

Οι άνθρωποι μπορεί να είναι γελοίοι, αλλά δεν παύουν να είναι μία Εταιρεία Δολοφόνων. Που έχει αναλάβει και εκτελεί στυγνά ένα Συμβόλαιο Θανάτου.

Διότι τί άλλο παρά πεθαμένη είναι μία χώρα που γίνεται Ειδική Οικονομική Ζώνη; Τι άλλο από νεκρή ζώνη είναι μια χώρα που γίνεται ζωτικός χώρος άλλων; Ας δούμε το τοπίο γύρω μας! αυτήν τη στιγμή η Ελλάδα άγεται και φέρεται – το Σύνταγμα της όχι μόνον δεν τηρείται αλλά κουρελιάζεται και παραβιάζεται. Υπ’ αυτές τις συνθήκες το κράτος όχι μόνον δεν μπορεί να υπερασπισθεί τον λαό, αλλά αντιθέτως τον καταδιώκει. Χωρίς Ασυλία της δημόσιας περιουσίας, υπό το κράτος του Αγγλικού δικαίου, το ελληνικό κράτος έχει μετατραπεί σε προτεκτοράτο, φόρου υποτελές προτεκτοράτο, το οποίο προσέτι ξεπουλά κι εκδίδει πόρους, υποδομές κι ανθρώπους.

Αν αυτό δεν είναι η δολοφονία μιας χώρας, τότε τι είναι; Ομως δολοφονία χωρίς φονιάδες δεν γίνεται.

Ποιοι δολοφόνησαν στην Ελλάδα την εργασία; ποιοι την έκαναν ανεργία, υποαπασχόληση, κακοπληρωμένη υπεραπασχόληση, mini jobs, παράδεισο της απασχολησιμότητας και κόλαση αυτοκτονιών; Ποιοι ξεπάτωσαν την εργατική νομοθεσία; ποιοι λήστεψαν το ασφαλιστικό σύστημα; Ποιοι και με ποιο δικαίωμα μετατρέπουν γρήγορα και συστηματικά την Ελλάδα σε Ζιμπάμπουε;

Ποιοι προστατεύουν τους φοροφυγάδες; ποιοι υπηρετούν τους λαθρέμπορους πετρελαίου ξεπαγιάζοντας τον λαό; ποιοι ταΐζουν τις τράπεζες με τα λεφτά του κοσμάκη; ποιοι βρίζουν τον λαό για λαϊκιστή, τεμπέλη, διεφθαρμένο και επίορκο; ποιοι με το πρόσχημα των 230(!!! εν τέλει) επίορκων ξεπάτωσαν τη δημόσια διοίκηση; ποιοι στέλνουν τους νέους στην ξένη; Δεν είναι φόνοι όλα αυτά; τότε τι είναι; μώλωπες;

Δεν δολοφονείται μόνον το σώμα της χώρας. Δολοφονείται και η ψυχή της. Δολοφονούνται οι δυνατότητες των ανθρώπων, οι δεξιότητες, οι ελπίδες και οι προσδοκίες. Κι αυτό δεν είναι μόνον έγκλημα. Είναι ειδεχθές έγκλημα. Και διαπράττεται από σίριαλ κίλερς, όχι αγνώστους αλλά γνωστούς. Πρόκειται για ένα όργιο δολοφονιών σε μαζική κλίμακα.

Σε ένα καθεστώς τρόμου. Αύριο μπορεί να είσαι άνεργος εσύ. Να σου πάρει το σπίτι η εφορία ή η τράπεζα. Να σου φύγει το παιδί μετανάστης ή κάτι άλλο χειρότερο να συμβεί. Είναι ζωή αυτή ή είναι ζωή εν τάφω;

Σε δολοφονούν κι από πάνω σου λένε και μπούρδες, success story, δεν σε πέτυχε καλά αυτή η σφαίρα, κάτσε καλά να σε πετύχει η επόμενη. Σκυλοπνίγεσαι και σου λένε ότι τον περασμένο Ιούνιο πέρασες τον κάβο που οπωσδήποτε θα περάσεις τον επόμενο.

Αργός θάνατος. Ως πότε; Ως την επόμενη κρίση!

Διότι με τις κρίσεις δεν έχεις καθαρίσει. Οσο χαροπαλεύεις με αυτήν, ετοιμάζεται η επόμενη! – έτσι είναι το σύστημα: αρπάζει απ’ τους αδύνατους χάριν των Δυνατών, μασουλάει κι ολίγους Δυνατούς χάριν των Δυνατότερων και πάει παρακάτω για νέους φόνους, νέα λάφυρα. Κάθε δέκα, δεκαπέντε χρόνια η ίδια δουλειά.

Η κρίση είναι εργαλείο. Δολοφονικό εργαλείο. Και το κρατούν στα χέρια τους φονιάδες. Δεν βλέπετε γύρω σας τους πραγματικούς στόχους των Μνημονίων; Ο,τι δεν πέτυχαν οι μεραρχίες των πάντσερ το επιτυγχάνει τώρα μια Εταιρεία Δολοφόνων με γραβάτες – τόκους – «νόμους» - εκβιασμούς – εκφοβισμούς. Μια δράκα Ιέρακες με ένα τσούρμο τσαρλατάνων, πολιτικών και δημοσιογράφων, που σέρνει πίσω της, μια δράκα σταυρωτήδων έχει κάνει τη χώρα μεταλλείο χρυσού για τους Δυνατούς και Κρανίου Τόπο για εκατομμύρια πολίτες. Αν αυτό δεν είναι Ο Φόνος, τότε δεν ξέρω τι είναι...
του Στάθη

www.diulistirio.blogspot.gr

Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Τηλεοπτικό παρακράτος..

Τί έγινε ρε παιδιά;
Ξεχάσατε να μας ενημερώσετε;

Πριν κάνα μήνα δεν μας είχατε πρήξει μ' όλες εκείνες τις γιάφκες με όπλα και οπλισμούς του ακροδεξιού κόμματος;

Δεν έβγαινε τρέμοντας από ιερή αγανάκτηση εκείνη που Τρέμει να μας πεί ότι βρήκανε κι άλλη γιάφκα;
Δεν έβγαινε ο Περδεντέρης και έκανε καταμέτρηση όπλων, σφαιρών, μπαζούκας και διηπειρωτικών πυραύλων;

Πού πήγαν όλα αυτά; Χάθηκαν; Ήταν αλήθεια ή ''πυροτεχνήματα''; Γιατί δεν μας ''ενημερώνει'' πιά κανείς;

Τώρα οι ίδιοι Τρέμοντας και Πέρδοντας (πέρδομαι στα αρχαία ελληνικά σήμαινε: κλ@νω),μετράνε από πόση απόσταση πυροβολήθηκαν τα θύματα της ''τρομοκρατικής'' (!) επίθεσης , σε πόσες αποθήκες έκρυψαν τις μοτοσυκλέτες, και δείχνουν καμιά 50αριά φορές απανωτά το βίντεο της δολοφονίας!
Μας λένε μάλιστα ότι είναι πολύ ''κοντά'' (!) στον έναν ''τρομοκράτη'', διότι από τα βίντεο προκύπτει ότι είναι 30 με 35 χρονών, ύψους 1,75 περίπου, δηλαδή ένας από τους πέντε-δέκα κάτοικους αυτής της χώρας μ' αυτές τις ιδιότητες!!!

ΔΗΛΑΔΗ Η ΚΟΡΟΪΔΙΑ ΚΑΙ Ο ΑΠΟΠΡΟΣΑΝΑΤΟΛΙΣΜΟΣ, ΠΑΕΙ ΣΥΝΝΕΦΟ !

Δεν πρόκειται να πιάσουν και να βρουν, ποτέ τίποτα!
Όχι μόνον γιατί δεν μπορούν, αλλά κυρίως γιατί δεν θέλουν!..

Μόνον κάτι γριούλες απ' τις Σκουριές, και κάτι εγκύους που αρθρογραφούν στο ίντερνετ συλλαμβάνουν και τραβολογάνε στο αυτόφωρο κάνοντας επίδειξη (καταχρηστικής) ισχύος!

Ψάχνουν τάχα μου για γιάφκες και για ''τρομοκράτες''..
Μα οι πρώτες, αν υπήρχαν, θα έχουν πιά αδειάσει.
Και οι δεύτεροι δεν είναι εκεί που λένε ότι ψάχνουν. Βρίσκονται μάλλον στις (κρυφές) καταστάσεις μισθοδοσίας κάποιων (αθέατων) Μυστικών Υπηρεσιών..
Ή ακόμα, γιατί όχι, στα μυστικά κονδύλια κι επιδοτήσεις εταιρειών και ΜΚΟ-φαντασμάτων!

ΑΠΟ ΤΗΝ ΣΤΙΓΜΗ ΠΟΥ ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΑΠΟΚΡΥΒΟΝΤΑΙ, ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΘΕΩΡΗΘΟΥΝ ΠΙΘΑΝΑ !

Το μόνο που είναι φανερό είναι τα τηλεοπτικά παπαγαλάκια, οι έμμισθοι (καλοπληρωμένοι) προδότες του ελληνικού λαού..

Υ.Γ. ΑΠΟ ΑΥΡΙΟ Ο ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΟΣ ΥΠΟΚΟΣΜΟΣ ΘΑ ΕΧΕΙ ΑΛΛΟΝ ΕΝΑΝ ΣΥΜΜΑΧΟ..
..ΤΟΥΣ ΣΗΜΕΡΙΝΟΥΣ ΕΙΣΒΟΛΕΙΣ ΣΤΗΝ ΕΡΤ..

www.diulistirio.blogspot.gr
Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Θέλω να ζήσω δίπλα σε πρόσωπα με ανθρώπινη υπόσταση

«Μέτρησα τα χρόνια μου και συνειδητοποίησα, ότι μου υπολείπεται λιγότερος χρόνος ζωής απ' ότι έχω ζήσει έως τώρα...

Αισθάνομαι όπως αυτό το παιδάκι που κέρδισε μια σακούλα καραμέλες: τις πρώτες τις καταβρόχθισε με λαιμαργία αλλά όταν παρατήρησε ότι του απέμεναν λίγες, άρχισε να τις γεύεται με βαθιά απόλαυση.

Δεν έχω πια χρόνο για ατέρμονες συγκεντρώσεις όπου συζητούνται, καταστατικά, νόρμες, διαδικασίες και εσωτερικοί κανονισμοί, γνωρίζοντας ότι δε θα καταλήξει κανείς πουθενά.
Δεν έχω πια χρόνο για να ανέχομαι παράλογους ανθρώπους που παρά τη χρονολογική τους ηλικία, δεν έχουν μεγαλώσει.

Δεν έχω πια χρόνο για να λογομαχώ με μετριότητες.

Δε θέλω να βρίσκομαι σε συγκεντρώσεις όπου παρελαύνουν παραφουσκωμένοι εγωισμοί.

Δεν ανέχομαι τους χειριστικούς και τους καιροσκόπους.
Με ενοχλεί η ζήλια και όσοι προσπαθούν να υποτιμήσουν τους ικανότερους για να οικειοποιηθούν τη θέση τους, το ταλέντο τους και τα επιτεύγματα τους.
Μισώ, να είμαι μάρτυρας των ελαττωμάτων που γεννά η μάχη για ένα μεγαλοπρεπές αξίωμα. Οι άνθρωποι δεν συζητούν πια για το περιεχόμενο... μετά βίας για την επικεφαλίδα.
Ο χρόνος μου είναι λίγος για να συζητώ για τους τίτλους, τις επικεφαλίδες. Θέλω την ουσία, η ψυχή μου βιάζεται...Μου μένουν λίγες καραμέλες στη σακούλα...
Θέλω να ζήσω δίπλα σε πρόσωπα με ανθρώπινη υπόσταση.
Που μπορούν να γελούν με τα λάθη τους.
Που δεν επαίρονται για το θρίαμβό τους.
Που δε θεωρούν τον εαυτό τους εκλεκτό, πριν από την ώρα τους.
Που δεν αποφεύγουν τις ευθύνες τους.
Που υπερασπίζονται την ανθρώπινη αξιοπρέπεια
Και που το μόνο που επιθυμούν είναι να βαδίζουν μαζί με την αλήθεια και την ειλικρίνεια.
Το ουσιώδες είναι αυτό που αξίζει τον κόπο στη ζωή.
Θέλω να περιτριγυρίζομαι από πρόσωπα που ξέρουν να αγγίζουν την καρδιά των ανθρώπων...
Άνθρωποι τους οποίους τα σκληρά χτυπήματα της ζωής τους δίδαξαν πως μεγαλώνει κανείς με απαλά αγγίγματα στην ψυχή.
Ναι, βιάζομαι, αλλά μόνο για να ζήσω με την ένταση που μόνο η ωριμότητα μπορεί να σου χαρίσει.
Σκοπεύω να μην πάει χαμένη καμιά από τις καραμέλες που μου απομένουν...Είμαι σίγουρος ότι ορισμένες θα είναι πιο νόστιμες απ'όσες έχω ήδη φάει.
Σκοπός μου είναι να φτάσω ως το τέλος ικανοποιημένος και σε ειρήνη με τη συνείδησή μου και τους αγαπημένους μου...»

Εξοχο κείμενο από τον Mario de Andrade(1893 –1945 ) (Ποιητή, συγγραφέα, δοκιμιογράφο και μουσικολόγο από τη Βραζιλία).

www.diulistirio.blogspot.gr
Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Η TEVA κατηγορείται για δωροδοκίες αξιωματούχων χωρών και της Ευρώπης

Έκνομες πρακτικές και πιθανές δωροδοκίες αξιωματούχων της Ρωσίας, χωρών της Ανατολικής Ευρώπης και της Λατινικής Αμερικής, από θυγατρικές της ισραηλινής φαρμακοβιομηχανίας TEVA ανακάλυψε εσωτερική έρευνα της εταιρείας, που διεξήχθη από ανεξάρτητη αρχή.

Η έρευνα, που διήρκεσε ένα χρόνο, ξεκίνησε μετά από αίτημα του υπουργείου Δικαιοσύνης των ΗΠΑ και αφού περιήλθαν στα χέρια των αμερικανικών αρχών στοιχεία περί ενδεχόμενης εμπλοκής της TEVA σε παραβιάσεις του αμερικανικού νόμου περί Πρακτικών Διαφθοράς στο Εξωτερικό. Ο νόμος περί Πρακτικών Διαφθοράς στο Εξωτερικό ορίζει ως παράνομο τον χρηματισμό ξένων αξιωματούχων από εταιρείες, με σκοπό να αποκτούν πλεονέκτημα έναντι ανταγωνιστών και να «παίρνουν» δουλειές. Σύμφωνα με το πόρισμα της έρευνας, οι πρακτικές αυτές ενδέχεται να παραβιάζουν και τις εθνικές νομοθεσίες των εν λόγω χωρών.

Η εταιρεία ανακοίνωσε ότι «παρείχε και θα συνεχίσει να παρέχει έγγραφα και άλλες πληροφορίες στην Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς και το υπουργείο Δικαιοσύνης των ΗΠΑ και συνεργάζεται με την κυβέρνηση στην έρευνα αυτών των θεμάτων. Σε αυτή τη χρονική στιγμή δεν μπορούν να εξαχθούν συμπεράσματα σε σχέση με το πιθανό αποτέλεσμα».

Οι δραστηριότητες της εταιρείας στις χώρες αυτές ενδέχεται να επηρεαστούν αρνητικά και η TEVA να αναγκαστεί να πληρώσει πρόστιμα, αναφέρεται επιπλέον στην ανακοίνωσή της. Αφήνει επίσης ανοιχτό να βρεθεί «υποκείμενη σε ασφαλιστικά μέτρα από μελλοντικές αγωγές ή / και στην επιβολή ελέγχων συμμόρφωσης, ή να υποστεί άλλες ποινικές ή αστικές κυρώσεις ή δυσμενείς επιπτώσεις, συμπεριλαμβανομένων αγωγές από ιδιώτες διαδίκους».

Το σκάνδαλο «έσκασε» σε μία χρονική στιγμή που η TEVA βρίσκεται υπόλογη στο Ισραήλ για το σχέδιο περικοπών 5.000 θέσεων εργασίας σε όλο τον κόσμο (οι 800 στο Ισραήλ), ενώ τα προηγούμενα χρόνια είχε εκμεταλλευτεί ένα ιδιαιτέρως προνομιακό καθεστώς φοροαπαλλαγών που της είχε παραχωρηθεί από την ισραηλινή κυβέρνηση και της επέτρεψε να γιγαντωθεί και να γίνει η μεγαλύτερη κατασκευάστρια φθηνών γενόσημων παγκοσμίως. Στο πλαίσιο της κατακραυγής αλλά και ενδοεταιρικών αψιμαχιών, παραιτήθηκε ο CEO της TEVA Jeremy Levin, με τις αποκαλύψεις για τις αμφιλεγόμενες μεθόδους της εταιρείας να μην έχουν τέλος.

Στελέχη της TEVA στο Ισραήλ κατήγγειλαν ότι υπέστησαν δοκιμασία ανίχνευσης ψεύδους με πολύγραφο, το γνωστό από τις κατασκοπευτικές ταινίες μηχάνημα, που μετρά τους σφυγμούς, την πίεση αλλά και τις αλλαγές στο χρώμα του δέρματος του ανακρινόμενου κατά τη διάρκεια μιας διαδικασίας ερωταπαντήσεων. Η ανακριτική διαδικασία ξεκίνησε με έγκριση του Διοικητικού Συμβουλίου της TEVA στο πλαίσιο εσωτερικής έρευνας για διαρροές εταιρικών μυστικών. Υποτίθεται ότι η διαδικασία γινόταν με τη σύμφωνη γνώμη των στελεχών της εταιρείας, ωστόσο εργαζόμενοι κατήγγειλαν ότι δεν είχαν επιλογή, καθώς αν αρνούνταν, θα θεωρούνταν ύποπτοι.

Επιστρέφοντας στο πολύ σοβαρό ζήτημα των πιθανών χρηματισμών, η TEVA απέφυγε να διευκρινίσει ποιες χώρες αφορούν οι περιπτώσεις ενδεχόμενης δωροδοκίας αξιωματούχων και το ερώτημα που τίθεται είναι αν σε αυτή τη λίστα περιλαμβάνεται και η Ελλάδα. Μόλις την Τρίτη, οι βουλευτές των Ανεξάρτητων Ελλήνων, Γιάννης Δημαράς και Γαβριήλ Αβραμίδης, κατέθεσαν ερώτηση προς τον υπουργό Υγείας, ζητώντας απάντηση στο θέμα «ποια η σχέση ελληνικής κυβέρνησης-TEVA».

Οι δύο βουλευτές στην ερώτησή τους παρουσίασαν αναλυτικά τις ενστάσεις που έχουν εκφραστεί διεθνώς αναφορικά με την ποιότητα των σκευασμάτων της TEVA, από σοβαρές παρενέργειες σε ασθενείς, απόσυρση φθηνών γενοσήμων της από τα ράφια των φαρμακείων, ακόμα και υποψίες για θανάτους ασθενών.

Οι βουλευτές αναφέρθηκαν στις μνημονιακές υποχρεώσεις της χώρας, για διεύρυνση της εξωνοσοκομειακής χρήσης γενοσήμων από τους πολίτες στο 60% μέχρι το τέλος του χρόνου, καθώς στα δημόσια νοσοκομεία ήδη τα φθηνά γενόσημα αντιπροσωπεύουν ποσοστό κοντά στο 70% των χορηγουμένων φαρμάκων, και έθεσαν το ερώτημα περί πιθανών εξαρτήσεων της πολιτικής της κυβέρνησης από τη Γερμανία ή το Ισραήλ, καθώς και από άλλα εγχώρια και ξένα συμφέροντα.

Υπό το φως των νέων αποκαλύψεων για τις πιθανές δωροδοκίες και σε χώρες της Ευρώπης, το θέμα αποκτά ακόμα μεγαλύτερη βαρύτητα.
Αν συνυπολογίσει κανείς τις αποδεδειγμένες περιπτώσεις αμφίβολης ποιότητας σκευασμάτων της TEVA διεθνώς, την προσπάθεια διάσωσης της προοπτικής της μετοχής της στις χρηματαγορές από την Deutsche Bank κόντρα στις αξιολογήσεις άλλων διεθνών χρηματοπιστωτικών ιδρυμάτων, αλλά και στην περίπτωση της Ελλάδας το ευνοϊκό για εταιρείες φθηνών γενόσημων τύπου TEVA μέτρο συνταγογράφησης δραστικής ουσίας, του γνωστού νόμου Λοβέρδου, γεννούνται πολλά ερωτηματικά που χρήζουν διερεύνησης.
Πηγή

http://diulistirio.blogspot.gr/
Διαβάστε περισσότερα.... »
....