Διυλιστήριο: 04/14/16
ροη αναρτησεων

Πέμπτη, 14 Απριλίου 2016

Η πολυγλωσσία ως πλούτος του Ελληνισμού

Του Μάριου Νοβακόπουλου,

Οι μεγάλες πληθυσμιακές ανακατατάξεις της μεσαιωνικής εποχής άλλαξαν άρδην τα δημογραφικά δεδομένα του ελληνικού χώρου. Η φυλετική ομοιογένεια των Ελλήνων διασπάστηκε, καθώς πλήθη λαών από την Ανατολή και το Βορρά ήρθαν να κατοικήσουν στην ελληνική χερσόνησο. Χάρις την επιτυχημένη πολιτική των αυτοκρατόρων της Κωνσταντινούπολης, το μεγαλύτερο μέρος των επυλίδων αυτών εξελληνίστηκε. Προς τα τέλη της αυτοκρατορίας, μετά την Δ’ Σταυροφορία και τις οθωμανικές κατακτήσεις, νέες μεταναστεύσεις έλαβαν χώρα. Στο χάος που επικρατούσε στον Αίμο και τη Μικρά Ασία, σφαγές και εξισλαμισμοί αποδεκάτισαν τους ρωμαϊκούς (ελληνικούς και εξελληνισμένους) πληθυσμούς. Υπό τον ξένο ζυγό πολλοί Έλληνες έχασαν τη γλώσσα τους.


Υπό την οθωμανική δυναστεία η αποδεκατισμένη Ρωμιοσύνη διατήρησε την ενότητα της. Όπως και επί Ρωμανίας, βασικό στοιχείο συνείδησης ήταν η ορθόδοξη πίστη. Έτσι υπό την πατριαρχική βακτηρία ζούσαν ως ένας λαός πληθυσμοί από τη Βόρειο Ήπειρο και τις Κυκλάδες ως την Καππαδοκία και το Λίβανο. Λαλιές ελληνικές, αρβανίτικες, τουρκικές, αραβικές, συγκροτούσαν το γλωσσικό μωσαϊκό του Γένους των Ρωμαίων (Rum millet). Η ελληνική γλώσσα ήταν αυτή της εκκλησίας, της εκπαίδευσης, της κοινής συνεννόησης, του εμπορίου. Παρ’ ότι είχε αναγνωριστεί πως η Βαβυλωνία διαλέκτων μπορούσε να δημιουργήσει προβλήματα και συχνά ενθαρρύνονταν οι ξενόφωνοι να αφήσουν τη γλώσσα τους για την ελληνική, ποτέ δεν υπήρχε εξαναγκασμός.


Όταν το 1821 ξέσπασε η επανάσταση, η ξενόφωνη Ρωμιοσύνη έδωσε τα πάντα στον αγώνα. Από τους χιλιάδες Αρβανίτες του Σουλίου, του Αργοσαρωνικού και των Ψαρών, μέχρι τον πολυεθνικό στρατό του Υψηλάντη στη Μολδοβλαχία, όλες οι φυλές και ομάδες των Ανατολικών Ρωμαίων πήραν τα όπλα για να πραγματώσουν το σχέδιο του Ρήγα και της Φιλικής Εταιρίας: την ανασύσταση της Ρωμαϊκής αυτοκρατορίας στην Κωνσταντινούπολη.


Με την απελευθέρωση όμως, ήρθαν οι Βαυαροί και οι δυτικοτραφείς συνεργάτες τους. Εμφορούμενοι από βαθύ μίσος για τη Ρωμανία και περιφρονώντας τη λαϊκή συνείδηση, νοούσαν τον Ελληνισμό ως νεκρανάσταση του αρχαίου πολιτισμού. Τα μάρμαρα υπήρχαν, αλλά φυσικά έλλειπε ο λαός. Έτσι λοιπόν εισήχθη ο νεωτερικός εθνικισμός, κατά τον οποίο οι Έλληνες είναι καθαροί, απευθείας απόγονοι των αρχαίων Ελλήνων, με τη Ρωμανία ένα σκοτεινό, βαρβαρικό διάλλειμα. Για να οικοδομηθεί εκ του μηδενός η νέα εθνική συνείδηση, έπρεπε να παταχθεί η πολυγλωσσία. Διότι πως μπορεί να μιλά αρβανίτικα ο απόγονος του Περικλέους;


Η καταστολή ξεκίνησε αμέσως. Δάσκαλοι, ιερείς, χωροφύλακες, επιστρατεύτηκαν για να ξεριζώσουν από τους Ρωμαίους την πατρική τους γλώσσα, με την προπαγάνδα, τις απειλές, τον ξυλοδαρμό. Κι αν η μάθηση της ελληνικής γλώσσας από τους ξενοφώνους ήταν κάτι το απαραίτητο, οι μέθοδοι που χρησιμοποιήθηκαν συντέλεσαν μία πολιτιστική γενοκτονία. Στην προσπάθεια του να αμυνθεί έναντι του μηδενισμού του Φαλμεράγιερ, το ελληνικό κράτος έφθασε στο άλλο άκρο. Με την επέκταση του ελληνικού κράτους η πρακτική γενικεύθηκε. Μετά το 1920 η εξαφάνιση της πολυγλωσσίας έγινε εθνική αποστολή. Οι Σλαβόφωνοι Μακεδόνες και οι τουρκόφωνοι Πόντιοι, που πολέμησαν για την Ελλάδα με τόσο πάθος και γενναιότητα, βρέθηκαν περιθωριοποιημένοι και υπό διαρκή πίεση. Χιλιάδες τοπωνύμια μετονομάστηκαν, συνήθως αυθαίρετα. Και αν η περίπλοκη κατάσταση της σλαβόφωνης μειονότητας ίσως δικαιολογούσε μέτρα αφομοίωσης, η καταστολή εναντίον κοινοτήτων ακραιφνώς πατριωτικών (Πόντιοι, Βλάχοι, Αρβανίτες) μόνο παρανοϊκή μπορεί να θεωρηθεί. Σήμερα, οι λιγότερο ομιλούμενες γλώσσες στην Ελλάδα σβήνουν και παρακμάζουν. Παρ’ ότι η Μεταπολίτευση σταμάτησε την καταστολή, τώρα η φυσική φθορά έχει αναλάβει έργο.


Οι εκτός Ελλάδος αλβανόφωνοι, βουλγαρόφωνοι, λατινόφωνοι Ρωμαίοι δηλητηριάστηκαν και αυτοί από τον εθνικισμό, βάζοντας τέλος στο συλλογικό αυτοκρατορικό όραμα. Έχει λοιπόν νόημα η αλλαγή νοοτροπίας σήμερα; Βεβαίως. Η αλλαγή του εθνικού μοντέλου από τον Κοραϊσμό, πίσω στη Ρωμαϊκότητα (νεοβυζαντινισμός έχει αποκληθεί από πολλούς), όχι μόνο θα βοηθήσει στην άρση ιστορικών αντιφάσεων και συνειδησιακών συγχύσεων, αλλά και θα δώσει στην Ελλάδα μεγάλο πολιτιστικό βάθος, αφού πλέον το πεδίο δράσης και ύπαρξης του Ελληνισμού θα επεκταθεί σε ολόκληρη την Ανατολή. Το πώς θα γίνει αυτό, είναι θέμα ενός άλλου άρθρου.

Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Καινοτόμο σύστημα BlindExams στο ΠΑΜΑΚ για φοιτητές με προβλήματα όρασης
Πρόκειται για το Σύστημα Διενέργειας Γραπτών Εξετάσεων «BlindExams», που σχεδιάστηκε από τον αναπληρωτή πρύτανη, καθηγητή Κωνσταντίνο Παπαδόπουλο, και υλοποιήθηκε στο πλαίσιο του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Ψηφιακή Σύγκλιση», από τον ίδιο και την ερευνητική του ομάδα.

Το «BlindExams» δίνει στους φοιτητές με οπτική αναπηρία τη δυνατότητα να μετέχουν γραπτώς στις εξετάσεις χρησιμοποιώντας έναν φορητό υπολογιστή, ο οποίος διαθέτει το λογισμικό που αναπτύχθηκε γι αυτόν τον σκοπό. Φορώντας ακουστικά μπορούν να ακούν τα θέματα των εξετάσεων, μέσω συνθετικής ομιλίας, να γράφουν τις απαντήσεις, να τις ακούν -πάλι μέσω συνθετικής ομιλίας- και να κάνουν διορθώσεις, όταν χρειάζεται.

Όπως αναφέρει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο κ. Παπαδόπουλος, το σύστημα αυτό είναι πρωτοπόρο και δεν υπάρχει όμοιό του στα ελληνικά πανεπιστήμια. Στη διάρκεια των εργασιών για την υλοποίησή του δοκιμάστηκε σε δέκα φοιτητές με οπτική αναπηρία. Η δημιουργία της φόρμας των εξετάσεων από τους καθηγητές είναι ιδιαίτερα απλή και αυτοματοποιημένη διαδικασία που δεν απαιτεί ειδικές γνώσεις. Τα θέματα των εξετάσεων μπορούν να αποτελούνται τόσο από ερωτήσεις ανάπτυξης όσο και από ερωτήσεις πολλαπλής επιλογής.


«Οι μεν φοιτητές με τύφλωση διαβάζουν (για την ακρίβεια ακούν) τα θέματα των εξετάσεων και τις απαντήσεις που οι ίδιοι δίνουν, μέσω συνθετικής ομιλίας, καθώς το σύστημα συνεργάζεται με λογισμικά ανάγνωσης οθόνης και ελληνικούς συνθέτες φωνής. Οι δε φοιτητές με μειωμένη όραση, αποκτούν πρόσβαση τόσο μέσω της ακοής όσο και μέσω της εναπομείνασας όρασής τους. Συγκεκριμένα, τους δίνεται η δυνατότητα να κάνουν οι ίδιοι τις επιλογές που επιθυμούν και ταιριάζουν καλύτερα στην κατάσταση της όρασής τους. Έτσι, διάφορες παράμετροι που σχετίζονται άμεσα με την ικανότητα ανάγνωσης κειμένων, όπως το μέγεθος των γραμμάτων, η αντίθεση μεταξύ κειμένου και φόντου, η γραμματοσειρά και η απόσταση μεταξύ των γραμμών και των χαρακτήρων του κειμένου, επιλέγονται και μεταβάλλονται πολύ εύκολα από τους ίδιους τους χρήστες» εξηγεί ο κ. Παπαδόπουλος.

Όπως επισημαίνει ο κ. Παπαδόπουλος, έως σήμερα, η μέθοδος που εχρησιμοποιείτο συστηματικά για την αξιολόγηση των φοιτητών με οπτική αναπηρία στην τριτοβάθμια εκπαίδευση, ήταν αυτή των προφορικών εξετάσεων και οι φοιτητές αυτοί ήταν αποκλεισμένοι από τις γραπτές εξετάσεις. Το Σύστημα Διενέργειας Γραπτών Εξετάσεων, που αναπτύχθηκε, αίρει αυτόν τον περιορισμό, παρέχοντας στους φοιτητές με πρόβλημα όρασης τη δυνατότητα, αν το επιθυμούν, να δίνουν γραπτές εξετάσεις μέσα στις αίθουσες και τα αμφιθέατρα του πανεπιστημίου, μαζί με τους υπόλοιπους συμφοιτητές τους. Έτσι επιτυγχάνεται σε σημαντικό βαθμό η ισότιμη και χωρίς διακρίσεις φοίτηση των φοιτητών με πρόβλημα όρασης.

Ο κ. Παπαδόπουλος αναφέρει ακόμη ότι «το συγκεκριμένο έργο λειτουργεί συμπληρωματικά σε αλλά καινοτόμα έργα που ολοκληρώθηκαν το τελευταίο διάστημα στο Πανεπιστήμιο Μακεδονίας και αναδεικνύουν τη βασική προτεραιότητα του Ιδρύματος για συνεχή υποστήριξη των φοιτητών με αναπηρία».


http://diulistirio.blogspot.gr/


Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Μπαίνουν αυστηροί κανόνες στη δράση των ΜΚΟ

Στοπ στην ανεξέλεγκτη δράση των ΜΚΟ εντός ελληνικού εδάφους βάζει η κυβέρνηση, με νομοσχέδιο που φέρνει προς ψήφιση στη Βουλή.

Η φιλοσοφία του νομοσχεδίου στηρίζεται σε τρεις βασικούς άξονες:

Ο έλεγχος των ΜΚΟ θα γίνεται από το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, που ανέλαβε να καταρτίσει το σχετικό νομοσχέδιο.

Η κάθε ΜΚΟ που επιθυμεί να αναλάβει δράση εντός ελληνικού εδάφους υποβάλλει σχετική αίτηση στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη και μαζί με τη σχετική αίτηση καταθέτει αίτηση μελών, ΑΦΜ, και τραπεζικούς λογαριασμούς. Επίσης είναι απαραίτητο η ΜΚΟ να καταθέτει συγκεκριμένα αποδεικτικά για την επιχορήγηση που λαμβάνει αλλά και για το ποιο είναι το ακριβές αντικείμενο της δράσης της ποιος είναι υπεύθυνος έναντι του νόμου.

Η αρμόδια Διεύθυνση Προστασίας του Πολίτη προβαίνει στον σχετικό έλεγχο για την δράση και τα οικονομικά τραπεζικά στοιχεία της αιτούσας ΜΚΟ και εφόσον ικανοποιηθεί το αίτημα της μπαίνει σε λίστα προτεραιότητας και βάσει των αναγκών που υπάρχουν εκείνη τη χρονική στιγμή το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη αποδεικνύει την περιοχή και την ακριβή αποστολή δράσης.

Σε καμία περίπτωση η ΜΚΟ δεν μπορεί να αναλάβει πρωτοβουλία ή δράση χωρίς την υπόδειξη και την άδεια του ελληνικού κράτους, όπως συμβαίνει μέχρι σήμερα.


http://diulistirio.blogspot.gr/


Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Επεισόδια στα Σκόπια λόγω απόφασης της κυβέρνησης να απαλλάξει πολιτικούς και συνεργάτες τους που εμπλέκονται σε σκάνδαλο τηλεφωνικών υποκλοπών

Πέμπτη, 14 Απριλίου, 2016
Τελευταία ενημέρωση: 07:00

Σοβαρά επεισόδια σημειώθηκαν το βράδυ της Τετάρτης στα Σκόπια μεταξύ υποστηρικτών της αντιπολίτευσης που διαδήλωσαν κατά της απόφασης του Προέδρου της χώρας να απαλλάξει πολιτικούς και συνεργάτες τους που εμπλέκονται σε σκάνδαλο τηλεφωνικών υποκλοπών, και της αστυνομίας. Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, η αστυνομία προσήγαγε 12 διαδηλωτές, ενώ τραυματίστηκαν και τρεις δημοσιογράφοι που κάλυπταν τη διαδήλωση.

Μερικές χιλιάδες υποστηρικτές της αντιπολίτευσης διαδήλωσαν στο κέντρο των Σκοπίων και κατέστρεψαν ένα από τα γραφεία που χρησιμοποιεί περιστασιακά ο πρόεδρος της ΠΓΔΜ Γκιόργκι Ιβάνοφ, ενώ έσπασαν και παράθυρα του υπουργείου Δικαιοσύνης. Οι διαδηλωτές ζήτησαν την παραίτηση του Γκιόργκι Ιβάνοφ, τον σχηματισμό μίας νέας υπηρεσιακής κυβέρνησης στη χώρα και την αναβολή των πρόωρων βουλευτικών εκλογών που προγραμματίζονται για τις 5 Ιουνίου, στις οποίες η αντιπολίτευση ανέφερε ότι δεν θα συμμετάσχει. Οι υποστηρικτές της αντιπολίτευσης ανέφεραν ότι θα συνεχίσουν να διαδηλώνουν κάθε βράδυ στο κέντρο των Σκοπίων, μέχρι την ικανοποίηση των αιτημάτων τους.

Παράλληλα με την διαδήλωση υποστηρικτών της αντιπολίτευσης, πραγματοποιήθηκε στο κέντρο των Σκοπίων και διαδήλωση μερικών χιλιάδων υποστηρικτών της κυβέρνησης που υποστηρίζουν τον Πρόεδρο της ΠΓΔΜ.


http://diulistirio.blogspot.gr/


Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Goldman Sachs: Πρόστιμο 5 δισ. δολ. για την κρίση του 2008

Πρόστιμο 5 δισ. δολαρίων καλείται να καταβάλλει η Goldman Sachs για την υπόθεση των ενυπόθηκων στεγαστικών δανείων, η οποία πυροδότησε την κατάρρευση του αμερικανικού χρηματοπιστωτικού τομέα το 2008.

Το ύψος του προστίμου, το οποίο αποτέλεσε προϊόν εξωδικαστικού συμβιβασμού μεταξύ της τράπεζας και του υπουργείου Δικαιοσύνης, αφορά τη διαστρέβλωση της ποιότητας των ενυπόθηκων δανείων, τα οποία αργότερα πωλούνταν σε διάφορους επενδυτές, συντελώντας στη δημιουργία της στεγαστικής φούσκας.


Σημειώνεται ότι ανάλογου μεγέθους πρόστιμα έχουν κληθεί να καταβάλλουν και άλλες μεγάλες αμερικανικές τράπεζες, όπως η JP Morgan, η Bank of America, η Citigroup και η Morgan Stanley.

Σύμφωνα με την αμερικανική δικαιοσύνη, η Goldman Sachs παρείχε ελλιπή και διαστρεβλωμένη ενημέρωση για την ποιότητα των προς πώληση δανειακών χαρτοφυλακίων, οδηγώντας σε λαθεμένες αποφάσεις τους υποψήφιους αγοραστές – επενδυτές.


http://diulistirio.blogspot.gr/


Διαβάστε περισσότερα.... »
....

VIDEO - Ένα παιδί – θαύμα από την Καβάλα: Ο 16χρονος που κατασκεύασε το πρώτο τρισδιάστατο ανθρωποειδές ρομπότ!

16χρονος μαθητής Δημήτρης Χατζής έχει κατασκευάσει ένα πρωτότυπο ρομπότ, το οποίο διαθέτει δεξιότητες ανάλογες του ανθρώπου και λειτουργεί με βάση το σύστημα που ανέπτυξε ο νεαρός δημιουργός του. Ο νεαρός από την Καβάλα είχε δει πριν μερικά χρόνια την ταινία Real Steel με τον Χιου Τζάκμαν και αυτό αποτέλεσε την καταλληλότερη αφορμή για να γίνει μέλος μιας μικρής διεθνούς κοινότητας που αναπτύσσει προηγμένες εφαρμογές στη ρομποτική.

Πρόκειται για το πρόγραμμα «InMoon»: Σε αυτό η κοινότητα μοιράζεται την κεντρική ιδέα, αλλά ο καθένας δημιουργεί το δικό του ρομπότ με ειδικά χαρακτηριστικά.

«Είναι το πρώτο τρισδιάστατα εκτυπωμένο 3D ανθρωποειδές ρομπότ ανοικτού κώδικα στον κόσμο» λέει στο «Έθνος» ο Δημήτρης Χατζής, μαθητής της Α’ Λυκείου στο ΓΕΛ Καβάλας.

Πώς ξεκίνησε η ιδέα


«Η ιδέα ξεκίνησε από έναν Γάλλο σχεδιαστή και γλύπτη στο Παρίσι το 2014 και σταδιακά δημιουργήθηκε μια ομάδα, μια κοινότητα σε όλο τον κόσμο, συνολικά περίπου 200 άτομα, όπου μετέχω κι εγώ. Μπορούν να υπάρξουν λοιπόν πολλά τέτοια ρομπότ κλώνοι. Ο καθένας όμως βάζει τα δικά του στοιχεία, τις ιδέες του και καινοτομίες και δημιουργεί το δικό του ρομπότ.
Έτσι τα ρομπότ αυτά δεν είναι ίδια μεταξύ τους. Εχουν την ίδια εμφάνιση, αν το δούμε εξωτερικά, αλλά στα ηλεκτρονικά και τον προγραμματισμό διαφέρουν.

Τα ηλεκτρονικά
Ο καθένας το συνθέτει μόνος του, τοποθετεί ό,τι ηλεκτρονικά συστήματα θέλει και έτσι έχω βάλει κι εγώ τα δικά μου» εξηγεί ο Δ. Χατζής αναφορικά με τη δημιουργία του «Troopy», όπως ονόμασε το δικό του ρομπότ. Το ύψος του είναι 1,85 μ. και αποτελείται από 28 servo κινητήρες, ηχεία, κάμερα κ.ά.

«Ξεκίνησα να ενδιαφέρομαι για τη ρομποτική όταν ακόμα ήμουν μαθητής στην Ε’ τάξη του δημοτικού σχολείου, καθώς είχα επηρεαστεί από μια ταινία και αποφάσισα να ασχοληθώ. Σιγά σιγά άρχισα να κάνω πειραματάκια και κατάφερα να μάθω μόνος μου προγραμματισμό με τη βοήθεια του Ιντερνετ, αφού δεν είχα κανέναν να μου δείξει. Ολα τα βρήκα στο Ιντερνετ ενώ κάποια στιγμή διάβασα γι’ αυτόν τον Γάλλο σχεδιαστή και ξεκίνησα», αφηγείται ο νεαρός δημιουργός του Troopy.

Με εφόδιο έναν δικό του 3D εκτυπωτή, είχε τη δυνατότητα να φτιάχνει τα πλαστικά τμήματα και να συνθέτει σταδιακά το έργο του.

«Αρχισα να το φτιάχνω επειδή το όνειρό μου ήταν πάντα να κατασκευάσω ένα ανθρωποειδές ρομπότ. Είδα κάποια σχέδια στην αρχική τους μορφή, αλλά στη συνέχεια έχω κάνει πολλές αναβαθμίσεις. Κάποια στιγμή διαπίστωσα ότι αυτό μπορούσε να γίνει με τρισδιάστατη εκτύπωση και αυτός ήταν ο πιο οικονομικός τρόπος για μένα να το κατασκευάσω.

Το ρομπότ αυτό λειτουργεί από τη μέση και πάνω και μπορεί να κάνει όλες τις κινήσεις του ανθρώπου. Μιμείται άψογα το ανθρώπινο σώμα και αποτελείται από 28 κινητήρες έτσι ώστε να έχει τη δυνατότητα να κάνει όλες αυτές τις κινήσεις.

Μπορείς να του μιλάς μέσω μικροφώνου και αυτό σου απαντά, ενώ η συνομιλία γίνεται βέβαια στα αγγλικά. Εχει τη δυνατότητα να ακούει, να βλέπει, μπορεί να πιάσει κάποιο αντικείμενο και εκτελεί κατευθείαν τις εντολές που του δίνεις. Δημιουργήθηκε περίπου μέσα σε έναν χρόνο και ακόμα βεβαίως το αναβαθμίζω» μας λέει ο Δ. Χατζής, ο οποίος στην προσπάθειά του έχει τη συμπαράσταση της οικογένειάς του.

Σπουδές

Με στόχο την κορυφή


Για την προσωπική του πορεία και τα μελλοντικά του σχέδια, τον επιστημονικό προσανατολισμό, τα πράγματα για τον Δημήτρη είναι σαφή. Ο 16χρονος μαθητής έχει ήδη εκπονήσει τα σχέδιά του για την επαγγελματική του εξέλιξη η οποία συνδέεται με τα ευφυή συστήματα, τη ρομποτική και τον αυτοματισμό.

«Σχεδιάζω να πάω στο εξωτερικό και να σπουδάσω μηχανικός. Αυτό είναι το όνειρό μου και θα προσπαθήσω να φτάσω όσο το δυνατόν πιο ψηλά» λέει, ενώ στην έκθεση του φεστιβάλ δεκάδες μαθητές σχολείων αλλά και οικογένειες σχημάτιζαν κύκλο γύρω από το ρομπότ και τον παρακολουθούσαν να παρουσιάζει τη λειτουργία του.

«Είναι μια ικανοποίηση. Αυτό ήθελα πάντα να κάνω και αυτό έκανα. Παράλληλα προσπαθώ να είμαι συνεπής στο σχολείο όσο είναι δυνατόν, αριστεύω κάθε χρόνο, αλλά τώρα πλέον δίνω περισσότερο βάρος στη ρομποτική, διότι είναι αυτό που μου αρέσει».


http://diulistirio.blogspot.gr/


Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Βλαμμένα κόκκινα μυαλά..*

     Επιτέλους!
Ένα μέτρο που βλάπτει απ' ευθείας τον πλούτο, ενώ αφήνει στο απυρόβλητο την πλατιά φτώχεια: ΦΠΑ στο 24%!

Ποιοί μπορούν ακόμα να ψωνίζουν; Οι πλούσιοι.
Άρα ποιοί θα πληρώσουν τον αυξημένο φόρο; Αυτοί που ψωνίζουν. Δηλαδή οι πλούσιοι!
Αυτή η μεγαλειώδης σε σύλληψη σκέψη επιτεύχθηκε μετά από την
σκληρή ''διαπραγμάτευση'' με τους ''θεσμούς'',
..μετά από εντολή του Μεγάλου Ηγέτη, του Φωτεινού Ήλιου της ευρωπαϊκής αριστεράς, του Υπέρλαμπρου Άστρου και Τελικού Κατακτητή των διαπραγματεύσεων.

Είναι ο μόνος ηγέτης που τολμάει να (λέει πως) διαπραγματεύεται για κάτι που έχει ήδη υπογράψει από το καλοκαίρι.
Είναι το καμάρι της παγκόσμιας αριστεράς.
Είναι το θηρίο που δεν διστάζει να διαπραγματεύεται 17 ώρες.
Είναι αυτός που φήμες λένε πως θα τολμήσει να πάει στο εξωτερικό -ίσως γι αυτό να πήγε και χθες ευσπευσμένως στην Γαλλία- να του ζωγραφίσουν ένα μόνιμο tattoo με επιχείλιο έρπη,
..ή έναν καινούργιας τεχνοτροπίας, αυτοκόλλητο και αφαιρούμενο.

Είναι το προτελευταίο μέτρο για να ολοκληρωθεί στο ακέραιο το έργο της κυβέρνησης όπως αυτή το υποσχέθηκε στον ελληνικό λαό στις εκλογές του Σεπτεμβρίου.
Την άλλη βδομάδα με την εισαγωγή στην Βουλή για συζήτηση και ψήφιση των νομοσχεδίων ασφαλιστκού και φορολογικού,
..η εξάχρονη περιπέτεια της χώρας μέσα στα σκοτάδια των μνημονίων τελειώνει, και μπαίνουμε στο άπλετο φως της ανάπτυξης και της ανάκαμψης.

Τα νομοσχέδια μάλιστα αυτά θα πάνε στη Βουλή -πάντα με εντολή του Μεγάλου Ηγέτη και Φωτεινού Ήλιου- όχι με την μορφή του κατεπείγοντως όπως τα προηγούμενα,
..αλλά με την κανονική μορφή, όπως τότε που είμασταν αυτεξούσιο κράτος και νομοθετούσαμε από μόνοι μας. Με το πάσο μας και το ραχάτι μας.
Οι κακές βέβαια γλώσσες λένε πως αυτό γίνεται επίτηδες, επειδή τα νομοσχέδια εισάγονται χωρίς να έχουν συμφωνήσει οι ''θεσμοί''-αφεντικά,
..ούτως ώστε μέχρι να ολοκληρωθούν οι συζητήσεις τους με το πάσο μας και το ραχάτι μας,
..να έχουν στο ενδιάμεσο προλάβει να βγάλουν τις τελικές τους αποφάσεις τ' αφεντικά,
..αποφάσεις που θα ενσωματωθούν στα νομοσχέδια -πάντα με εντολή και επίβλεψη του Λαμπρού Μπροστάρη- και θα ψηφιστούν, για νάναι κι η πίτα ολάκερη κι ο σκύλος χορτάτος.

Έτσι ο Μεγάλος Ηγέτης και Μαδημένη Αλεπού θα έχει παραστήσει στους ιθαγενείς τον ατρόμητο επαναστάτη που αψηφάει την θέληση των κατακτητών,
..ενώ συγχρόνως θα εξακολουθήσει να είναι πειθήνια δουλίτσα της Νέας Τάξης πραγμάτων της Ευρωπαϊκής τοκογλυφικής Ένωσης.

Όπως και νάχει όμως, οι ''διαπραγματεύσεις'' θα συνεχιστούν όσο υπάρχουν ηλίθιοι ιθαγενείς,
..και ο Μεγάλος Ηγέτης θα περνάει σιγά-σιγά και ηρωϊκά στην αχλύ του μύθου,
..πορεύεται πλησίστιος στην αθανασία της Ιστορίας,

..όπου και θα καταγραφεί ως ο Μεγάλος Μπαγάσας,
..και Τέλειος Ψεύτης!..


* Το blog ζητάει συγγνώμη απ' τον Κώστα Μουρσελά για την παραφθορά του τίτλου του εξαίσιου μυθιστορήματός του ''Βαμμένα κόκκινα μαλλιά''.

Αναρτήθηκε από Κώστας Μαντατοφόρος
Διαβάστε περισσότερα.... »
....