Διυλιστήριο: 04/28/15
ροη αναρτησεων

Τρίτη 28 Απριλίου 2015

Βίντεο: Το μυστικό των Ελλήνων - Εκπληκτικό ντοκιμαντέρ από διάσημους Ελληνοαμερικανούς

Ένα εξαιρετικό 15λεπτο ντοκυμαντέρ για το μεγάλο μυστικό των Ελλήνων, που τους βοήθησε να αντέξουν επί 3.000 χρόνια, γύρισαν οι Ελληνόψυχοι Ελληνοαμερικανοί Ομογενείς μας.

Στο εκπληκτικό αυτό βίντεο που θα σάς αφήσει άφωνους, διάσημοι Ελληνοαμερικανοί.

Αμερικανοί που διαπρέπουν σε κάθε τομέα της Ζωής στις ΗΠΑ, από τον Τζώρτζ Στεφανόπουλος, μέχρι την Αριάννα Χάφφινγκτον, τον Τζόν Κατσιματίδη, τον Αρχιεπίσκοπο Βορείου Αμερικής Δημήτριο Τρακατέλλη και «την ψυχή» της Αρχιεπισκοπής Αμερικής, τον πατέρα Αλέξανδρο Καρλούτσο, μιλάνε για το Ελληνικό Φιλότιμο με έναν τρόπο που θα σάς συγκινήσει μέχρι δακρύων, αν στις φλέβες σας κυλάει έστω και λίγο Ελληνικό Αίμα...




Πηγή

http://diulistirio.blogspot.gr/


Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Στη Λευκωσία πηγαίνει ο Α.Τσίπρας - Τριμερής Ελλάδας-Κύπρου-Αιγύπτου για την οριοθέτηση της ΑΟΖ


Μετά την πρώτη επαφή του Πάνου Καμμένου στην Αίγυπτο και τις συνομιλίες που είχε για το θέμα της ΑΟΖ, θεωρείται σημαντική από κάθε άποψη η αυριανή τριμερής διάσκεψη Ελλάδας, Κύπρου και Αιγύπτου, που θα πραγματοποιηθεί στη Λευκωσία και θα συζητήσουν το θέμα της οριοθέτησης ΑΟΖ Κύπρου Ελλάδας και Αιγύπτου Ελλάδας, αφού η Λευκωσία και το Κάιρο έχουν οριοθετήσει την ΑΟΖ των χωρών τους.

Πριν από λίγο τα Αιγυπτιακά μέσα επιβεβαιώνουν την επίσκεψη και την τριμερή Ελλάδας, Αιγύπτου και Κύπρου. Όλα αυτά λίγα εικοσιτετράωρα μετά τις επισκέψεις του Πάνου Καμμένου (Δευτέρα – Τρίτη) και Προκόπη Παυλόπουλου (Πέμπτη – Παρασκευή) στο Κάιρο, που στέφθηκαν με απόλυτη επιτυχία, όπως αποδεικνύεται και τώρα.
Σύμφωνα λοιπόν με τα Αιγυπτιακά δίκτυα, μετά τις πρώτες συμφωνίες τις περασμένης εβδομάδας, ο πρόεδρος Σίσι μεταβαίνει στην Λευκωσία για την τριμερή σε ανώτατο επίπεδο στην οποία όπως χαρακτηριστικά γράφουν: Θα ολοκληρωθούν οι συνομιλίες για την κοινή χάραξη ΑΟΖ και εκμετάλλευση των «οικοπέδων» φυσικού αερίου.

Ο Έλληνας πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας μεταβαίνει στην Κύπρο το βράδυ ενώ αύριο θα είναι στη Λευκωσία και ο Αιγύπτιος Πρόεδρος Αμπντούλ Φατάχ Ελ Σίσι.

Τα μέτρα ασφαλείας που έχει λάβει η κυπριακή αστυνομία για τον κύριο Σίσι είναι πρωτοφανή λόγω της έκρυθμης κατάστασης στην Αίγυπτο και της παρουσίας πολλών Αιγυπτίων και Αράβων στη Μεγαλόνησο.

Τσίπρας Αναστασιάδης και Σίσι θα ανασκοπήσουν την κατάσταση που έχει διαμορφωθεί μετά την προηγούμενη τριμερή του περασμένου Μαΐου, κατά την οποία την Ελλάδα είχε εκπροσωπήσει ο Αντώνης Σαμαράς.

Οι τρεις ηγέτες θα συζητήσουν το θέμα της οριοθέτησης ΑΟΖ Κύπρου Ελλάδας και Αιγύπτου Ελλάδας, αφού η Λευκωσία και το Κάιρο έχουν οριοθετήσει την ΑΟΖ των χωρών τους.

Θα συζητηθούνε επίσης θέματα ενέργειας και περιφερειακής ασφάλειας τόσο σε διμερές όσο και σε τριμερές επίπεδο.

Η τριμερής συνάντηση αναμένεται να συγκεντρώσει και πάλι το διεθνές ενδιαφέρον, καθώς αποτελεί την μοναδική, εδραιωμένη διπλωματική πρωτοβουλία διαλόγου και συνεργασίας στην Μεσόγειο, καθώς πολλοί θεωρούν ότι αποτελεί το προοίμιο για μια νέα πολιτική διαλόγου ασφάλειας σε μια περιοχή που βιώνει πολύ έντονα και βίαια τις επιπτώσεις της αποσταθεροποίησης.

Η αυριανή συνάντηση αποτελεί συνέχεια της τριμερούς που πραγματοποιήθηκε στις 8 Νοεμβρίου 2014 στο Κάιρο, στην οποία την Ελλάδα είχε εκπροσωπήσει ο πρώην πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς. Στην διακήρυξη που είχαν υιοθετήσει οι τρεις χώρες έθεσαν τα θεμέλια για την ενίσχυση των μεταξύ τους σχέσεων, ενώ έχουν τονίσει ότι η πρωτοβουλία τους είναι ανοιχτή στην συμμετοχή και άλλων χωρών.

Αύριο στην Λευκωσία, οι ηγέτες θα έχουν κατ αρχήν διμερείς συναντήσεις και στην συνέχεια θα γίνει η τριμερής. Σύμφωνα με πληροφορίες, θα συζητηθούν θέματα ενεργειακής συνεργασίας, το ζήτημα της οριοθέτησης των θαλασσίων ζωνών, η αντιμετώπιση της τρομοκρατίας με αιχμή την ανάγκη αντιμετώπισης των τζιχαντιστών, οι εμπορικές συναλλαγές και ο πολιτικός διάλογος. Οι τρεις ηγέτες αναμένεται επίσης να υπογραμμίσουν το ειδικό βάρος που δίνουν στην ανάγκη περιφερειακής σταθερότητας και θα υποστηρίξουν ότι η τριμερής συνεργασία συμβάλλει καθοριστικά στο κλίμα σταθερότητας που έχει ανάγκη η περιοχή της Μεσογείου.

Η τριμερής πραγματοποιείται σε μια στιγμή που και οι διμερείς σχέσεις αναπτύσσονται με γρήγορους ρυθμούς. Μόλις την προηγούμενη εβδομάδα, ο Πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος είχε συνάντηση στο Κάιρο με τον Αιγύπτιο ομόλογό του, ενώ λίγες ημέρες νωρίτερα ο Πρόεδρος της Κύπρου κ. Ν. Αναστασιάδης είχε επισκεφθεί την Αθήνα. Παράλληλα, σταθερά καλές και αναπτυσσόμενες είναι οι σχέσεις Λευκωσίας-Καΐρου.

Ο Αλέξης Τσίπρας, αναχωρεί για την Κύπρο σήμερα το απόγευμα και θα επιστρέψει αύριο.


http://diulistirio.blogspot.gr/


Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Νίκος Χατζητρέμης: ''Στον Πληθυντικό''!..

     Στον πληθυντικό καμάρι μας!
Να πληθαίνουν τα έχει σου. Οι μετοχές σου στην ΑΣΤΙΚΗ ΟΔΟ, στον ΜΟΡΦΕΑ, στην ΓΚΕΚ, στην ΣΤΕΡΝΑ, στον ΤΡΑΚΤΟΡΑ, και σ' όλες τις εταιρείες του ομίλου Τόμπολα!

Εύγε Νίκο μας!
Άξιος ο μισθός σου.
Τί μισθός σου; Οι μισθοί σου!
Και τί θα πεί μία Πόρσε στο σαλόνι σου; Τρείς Ρολς-Ρόϊς, κι ένα κότερο να σου βάλουμε εμείς!
Και τέσσερα ασανσέρ! Ν' ανεβάζεις το ένα να κατεβάζεις το άλλο, να γουστάρεις!
Και το διαστημικό λεωφορείο παρκαρισμένο απ' έξω, να πηγαίνεις τσάρκα στην στρατόσφαιρα,
..να βλέπεις πού έχει φτάσει η μ@@@κία του κοσμάκη που περιμένει να ενημερωθεί από σένα τον έγκυρο!

Μπράβο δημοσιογραφάρα μας!
Βρε πού ήσουν εσύ; Τί αστέρι έκρυβες; Τί ταλέντο, τί πυγμή;
Πού τάμαθες εσύ βρε παλιόπαιδο αυτά τα κόλπα;
Να κάνεις ερώτηση στον άλλο και να δημιουργείς εντυπώσεις,
..και μόλις προλάβει αυτός να αρθρώσει δύο (2!) λέξεις να τον διακόπτεις, να μιλάς συγχρόνως ''από πάνω'' του,
..να του κάνεις άλλη ερώτηση, σε άλλο θέμα, δημιουργώντας καινούργιες εντυπώσεις που θα μείνουν κι αυτές αναπάντητες,
..αφού θα τον ξαναδιακόψεις, γουρλώνοντας συγχρόνως σοβαροφανώς τα μάτια και προβάλλοντας τον εσχάτως αποκτηθέντα γκρίζο ασβό της κεφαλής σου (δείγμα άραγε ωριμότητας και σοφίας; Έτσι σε συμβούλευσαν οι image makers;)

Κι όλα αυτά στον πρωθυπουργό!
Φαντάσου και νάχες απέναντί σου καναν δευτερο-τριτοκλασσάτο της πλάκας! Θα τον κατάπινες αμάσητο!
Και πάλι εύγε, αγορίνα μας!
Έτσι. Για να βλέπουν μερικοί με ποιούς πάνε να τα βάλλουν, και ζητούν να πληρώσετε φόρους και αηδίες!
Άκου να πληρώσετε εσείς και τα κανάλια!
Εσείς ασκείτε λειτούργημα, εσείς δημιουργείτε τέχνη! Πληρώνουν βρε οι καλλιτέχνες;
Εσάς πρέπει να σας πληρώνουν για να μας καθοδηγείτε! Να μας ανοίγετε τα μάτια!

Το τί καλό μας έκανες Νίκο μας, δεν περιγράφεται!
Θυμηθήκαμε και πάλι ποιοί ακριβώς μας κυβερνούσαν ως τώρα,
..και ποιοί θέλουν πάση θυσία, με κάθε κόστος του λαού και της χώρας,
..να συνεχίσουν να μας κυβερνούν!..


Αναρτήθηκε από Κώστας Μαντατοφόρος
Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Αυτά είναι τα κοστολογημένα μέτρα που προτείνει η Ελληνική κυβέρνηση.

Του Τάσου Δασόπουλου

Μέτρα κοινής (με τους θεσμούς) αποδοχής θα περιλαμβάνει το νομοσχέδιο που ανακοίνωσαν χθες από κοινού ο υπουργός οικονομικών κ. Γιάνης Βαρουφάκης με τον υφυπουργό εξωτερικών αρμόδιο για θέματα διεθνών οικονομικών σχέσεων κ. Ευκλείδη Τσακαλώτο με στόχο την ταχύτερη συμφωνία.

Ο στόχος είναι σαφής να υπάρξουν το ταχύτερο δυνατό ψηφισμένα -άρα εφαρμοσμένα μέτρα - τα οποία θα αποτελέσουν την βάση για μια επιμέρους συμφωνία ώστε να απεμπλακεί η διαπραγμάτευση.

Την ιδέα του νομοσχεδίου παρουσίασε χθες το βράδυ ο πρόεδρος του ΣΟΕ κ. Γιώργος Χουλιαράκης και στην Ομάδα των Βρυξελλών τα μέλη της οποίας επιφυλάχθηκαν να απαντήσουν με την παρουσίαση του προσχεδίου του νομοσχεδίου την Τετάρτη όταν οι διαπραγματεύσεις θα συνεχιστούν ενώπιος ενωπίω στις Βρυξέλλες.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι το νομοσχέδιο το προσχέδιο του οποίου αναμένεται να είναι έτοιμο σήμερα θα έχει μέτρα κοινής αποδοχής τα οποία όμως δεν θα προκαλούν αντιδράσεις στο εσωτερικό της χώρας.

Μέσα σε αυτά ως πρώτο θα μπεί η πλήρης ανεξαρτησία της Γενικής Γραμματείας δημοσίων εσόδων , μέτρο που περιελάμβανε και το παλιό μνημόνιο. Θα περιλαμβάνονται επίσης όλα τα φορολογικά μέτρα που στοχεύουν στην είσπραξη πρόσθετων εσόδων από 2 έως 3 δις ευρώ από φορείς και τομείς αλλά με δράσεις καταπολέμησης της φοροδιαφυγής.

Με αυτά κριτήρια υποψήφια μέτρα για το νέο νομοσχέδιο θα είναι:

1 Η καθιέρωση λοταρίας ως κίνητρο για τη συλλογή αποδείξεων (270- 600 εκατ. ευρώ)

2 Η καταπολέμηση φορολογικής απάτης στον ΦΠΑ (350 - 420 εκατ. ευρώ)

3 Η βελτίωση του φοροεισπρακτικού μηχανισμού (225 - 235 εκατ. ευρώ)

4Διάφορα μέτρα για την αύξηση των φορολογικών εσόδων (414 - 450 εκατ. ευρώ)

5 Εφαρμογή του φόρου στις τηλεοπτικές διαφημίσεις (50 - 70 εκατ. ευρώ)
6 Ενίσχυση του φόρου πολυτελείας που επιβάλλεται σε μεγάλα αυτοκίνητα, σκάφη και πισίνες (με έσοδα 20 εκατ. ευρώ)

7 Εκλογίκευση του Κώδικα Φορολογίας Εισοδήματος , με την κατάργηση φοροαπαλλαγών, (300 - 400 εκατ. ευρώ)

8 Καταπολέμηση φοροδιαφυγής των ελεύθερων επαγγελματιών και ατομικών επιχειρήσεων με προβλεπόμενα έσοδα 20 - 30 εκατ. ευρώ

9 Κίνητρα για την πληρωμή οφειλών που έχουν προέλθει από φορολογικούς ελέγχους με έσοδα 100 - 200 εκατ. ευρώ. Τα πρόστιμα και οι προσαυξήσεις θα μειώνονται κατά 35-50% για όσους φορολογούμενους δεχθούν την πληρωμή όλου του ποσού χωρίς να προσφύγουν σε δίκη.

10 Το κλείσιμο εκκρεμών υποθέσεων φορολογίας κεφαλαίου (κληρονομιές κτλ.) με έσοδα 50 - 70 εκατ. ευρώ

11 Αδειοδότηση ιντερνετικού στοιχηματισμού με προβλεπόμενα έσοδα 125 - 175 εκατ. ευρώ

12 Η δημοπρασία αδειών για τις συχνότητες των καναλιών με στόχο έσοδα από 350 έως και 380 εκ ευρώ

13 Η επιβολή χρήση πιστωτικών και χρεωστικών καρτών από ένα όριο αγορών και πάνω με στόχο την σύλληψη φοροδιαφυγής

14 Εντός του νομοσχεδίου όμως θα είναι η διάταξη για την προστασίας από πλειστηριασμούς για την πρώτη κατοικία έστω και με αναθεωρημένα εισοδηματικά και περιουσιακά κριτήρια.

Σύμφωνα με το αρμόδιο υπουργό οικονομίας η νέα ρύθμιση έχει λάβει υπόψιν της τις ενστάσεις της ΕΚΤ αλλά τα εισοδηματικά κριτήρια θα είναι υψηλότερα από αυτά της αντίστοιχης ρύθμισης Χατζηδάκη.



Τι θα απουσιάζει από το νομοσχέδιο

Στο νομοσχέδιο δεν θα υπάρχουν φορολογικά μέτρα όπως ο φόρος πολυτελών διακοπών που θα επέβαλε τέλος από 1 έως τέσσερα ευρώ ανά διανυκτέρευση.

Παρόλα αυτά ο υπουργός οικονομικών κ. Γιάννης Βαρουφάκης άφησε ανοιχτό ενδεχόμενο το μέτρο αν ενταχθεί στην συνέχεια της διαπραγμάτευση.

Θα απουσιάζουν παρεμβάσεις που θα αφορούν την αύξηση των συντελεστών του ΦΠΑ.

Όπως είπε ο υπουργός στο σχέδιο νόμου θα υπάρχουν μόνο παρεμβάσεις για την αύξηση της εισπραξιμότητας του βασικού έμμεσου φόρου.

Όπως είπε ο κ. Βαρουφάκης η συμφωνία για την αναθεώρηση των συντελεστών θα είναι αντικείμενο συζήτησης μετά τον Ιούνιο.

Δεν θα περιέχονται επίσης

Η οριστική διευθέτηση των μη εξυπηρετούμενων δανείων και η δημιουργία μιας κακής τράπεζας (Bad Bank) η οποία θα εξυγιάνει σταδιακά τα χαρτοφυλάκια των τραπεζών.

Μέτρα που θα αφορούν το ασφαλιστικό και επιθυμούν να υιοθετήσουν είτε η Αθήνα είτε οι δανειστές.

Αυτό σημαίνει ότι δεν ενταχθεί στο νομοσχέδιο η κατάργηση της ρήτρας μηδενικού ελλείμματος.

Μέτρα για την παρέμβαση στην αγορά εργασίας Αυτό σημαίνει ότι δεν θα υπάρχει στο νομοσχέδιο η πρόσθεση της Κυβέρνησης για επαναφορά των συλλογικών διαπραγματεύσεων.


http://diulistirio.blogspot.gr/


Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Πρόστιμο 2,5 δισ. δολάρια στην Deutsche Bank για χειραγώγηση επιτοκίου

ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΜΑΣ «ΚΟΥΝΑΝΕ» ΤΟ ΔΑΧΤΥΛΟ ΠΑΙΖΟΥΝ ΒΡΩΜΙΚΑ ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ ΣΤΑ ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΑ ΚΑΙ ΕΜΠΛΕΚΟΝΤΑΙ ΣΕ ΣΚΑΝΔΑΛΑ ΔΙΣΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΩΝ

Απίστευτο κι όμως αληθινό. Αυτοί που μας κουνάνε το δάχτυλο για τις αποπληρωμές τον τοκοχρεολυσίων και μας δίνουν συμβουλές για την επίτευξη δημοσιονομικών στόχων, τζογάρουν ανεξέλεγκτα στα διεθνή χρηματιστήρια και κερδίζουν δισεκατομμύρια με απάτες, χειραγωγώντας επιτόκια κα χρηματοοικονομικά παράγωγα.

Η είδηση έκανε το γύρο του κόσμου σε ξένα ΜΜΕ πλην όμως αποσιωπήθηκε από τα συστημικά μέσα που φυτοζωούν από τις διαφημίσεις τέτοιων ομίλων.Πρόστιμο 2 δισ. δολάρια θα κληθεί να καταβάλει ο γερμανικός όμιλος της Deutsche Bank, ώστε να διευθετήσει με τις αρμόδιες αρχές της Βρετανίας και των ΗΠΑ τις κατηγορίες εις βάρος του σχετικά με τη χειραγώγηση στην αγορά του διατραπεζικού επιτοκίου libor.

Παράλληλα, η τράπεζα θα πρέπει να απολύσει έξι υπαλλήλους της στο Λονδίνο και έναν στη Φρανκφούρτη, οι οποίοι είχαν ανάμειξη στοσκάνδαλο.

Αναφορικά με το πρόστιμο των 2,5 δισ. δολαρίων, τα 600 εκατ. δολάρια θα καταβληθούν στις ρυθμιστικές αρχές της Νέας Υόρκης, τα 800 εκατ. δολάρια στην Επιτροπή Συναλλαγών Συμβολαίων Μελλοντικής Εκπλήρωσης Εμπορευμάτων, τα 775 εκατ. δολάρια στο αμερικανικό υπουργείο Δικαιοσύνης και τα 344 εκατ. δολάρια στη βρετανική Αρχή Χρηματοοικονομικής Συμπεριφοράς.

Το υψηλότερο ιστορικά πρόστιμο μέχρι στιγμής σε αυτό το πεδίο είναι εκείνο των 8,9 δισ. δολαρίων (8,26 δισ. ευρώ), το οποίο επιβλήθηκε πέρυσι στη γαλλική τράπεζα ΒΝΡ από τις ΗΠΑ εξαιτίας των συναλλαγών της με χώρες, οι οποίες εμπεριέχονται στον κατάλογο των υποστηρικτών της διεθνούς τρομοκρατίας.

Στην παρούσα φάση είναι η Deutsche Bank, η οποία θα έρθει σε συμβιβασμό με τις αμερικανικές αρχές. Το δε πρόστιμο είναι το υψηλότερο από όσα κατέβαλαν άλλες διεθνείς τράπεζες για τη συγκεκριμένη υπόθεση του επιτοκίου διατραπεζικών χορηγήσεων βραχείας διάρκειας (του γνωστού libor).

Το 2012 η ελβετική UBS είχε συμφωνήσει να καταβάλει 1,5 δισ. δολ. (1,39 δισ. ευρώ), ενώ η βρετανική Βarclays είχε επωμιστεί πρόστιμο 453 εκατ. δολάρια (420 εκατ. ευρώ). Η τελευταία υπέστη σοβαρό πλήγμα στo κύρος της λόγω του σκανδάλου χειραγώγησης, επήλθε ρήξη στη διοίκησή της και αλλαγή προσώπων.

Από τη δική της πλευρά η Deutsche Bank διά μέσου της εκπροσώπου της διευκρίνισε τα εξής: «Συνεχίζουμε να συνεργαζόμαστε με τις αρχές, οι οποίες ερευνούν ζητήματα σχετικά με τα επιτόκια διατραπεζικών χορηγήσεων». Σύμφωνα με τις προβλέψεις του γερμανικού χρηματοπιστωτικού ιδρύματος, οι δαπάνες για τον δικαστικό διακανονισμό υποθέσεών της θα συμπεριληφθούν στα αποτελέσματα του τρίτου τριμήνου του 2015.

Η διοίκηση της Deutsche Bank διαβεβαίωσε ότι θα παρουσιάσει κέρδη το πρώτο τρίμηνο τρέχοντο και τα έσοδά της θα ανέλθουν σε επίπεδα ρεκόρ. Σε ανακοίνωση των αρμοδίων αρχών στη Νέα Υόρκη αναφέρεται πως στις περιπτώσεις χειραγώγησης αυτό δεν συμβαίνει αυτομάτως, αλλά με την ενεργό συμμετοχή ανθρώπων. Στην υπόθεση του Libor είχαν εμπλοκή τουλάχιστον 29 στελέχη της Deutsche Bank σε Ευρώπη, ΗΠΑ και Ασία, τα οποία για να παραπλανήσουν τις αρχές έκαναν τις συναλλαγές τους μέσω άλλων τραπεζών, όπως οι Barclays, BNP, UBS, Societe Generale, Merrill Lynch και Citigroup.


http://diulistirio.blogspot.gr/


Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Ο Μπαλάφας "δώρισε" στο Φάρο Τυφλών τις αποζημιώσεις του από τις επιτροπές

Τη βουλευτική του αποζημίωση από τις επιτροπές έδωσε στο Φάρο Τυφλών Ελλάδος ο Β' αντιπρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Γιάννης Μπαλάφας, δίνοντας το... καλό παράδειγμα στους υπόλοιπους συναδέλφους του κυβερνώντος κόμματος.

Ο κ. Μπαλάφας επισκέφθηκε το σωματείο τις μέρες του Πάσχα και πρόκειται για ένα σωματείο μη κερδοσκοπικου χαρακτήρα που βοηθάει άτομα τυφλά και μερικώς βλέποντες, προσφέροντας ένα πολύτιμο έργο για αυτή την κοινωνικά αποκλεισμένη ομάδα.


http://diulistirio.blogspot.gr/


Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Μ. Σούλτς για Grexit: Θέλετε να δείτε τον ρώσικο στόλο στον Πειραιά;


Ένα εξαιρετικά ενδιαφέρον «γερμανικό πινγκ πόνγκ» για το αν η Ελλάδα πρέπει να βγει από το ευρώ είχαν ο πρόεδρος του ευρωκοινοβουλίου Μ. Σούλτς και ο αντισυμβατικός οικονομολόγοςΧανς-Βερνερ Ζιν σε συνέδριο στο Βερολίνο. « Θέλετε να δείτε τον ρωσικό στόλο να αράζει στον Πειραιά» ήταν το έσχατο επιχείρημα του Σούλτς για να υπερασπιστεί την ανάγκη να αποτραπεί το Grexit.
Η γερμανική κόντρα για το Grexit

Το συνέδριο όπου κονταροχτυπήθηκαν Σούλτς και Ζιν με επίκεντρο το νόμισμα έγινε στην έδρα του οίκου Axel-Springer, που εκδίδει τις εφημερίδες Bild και Die Welt.

«Οι σχέσεις μεταξύ Ελλάδας και δανειστών είναι -για να το πούμε ευγενικά- άσχημες» είπε ο Σούλτς, υπενθύμισε στην Αθήνα «όποιος δεν θέλει βοήθεια δεν μπορεί να βοηθηθεί» αλλά και παράλληλα επέμεινε πως οι συνέπειες ενός Grexit «θα ήταν θανάσιμες για την Ελλάδα, οικονομικά και κοινωνικά».

Ο ίδιος μάλιστα σημείωσε «πρόκειται για τη μοίρα 10 εκατ. ανθρώπων και πρόσθεσε «κανείς δεν θα έπρεπε να πιστεύει ότι δε θα πρέπει να υποστηρίξουμε τη χώρα και μετά από ένα Grexit».

Αντιθέτως ο Χανς-Βέρνερ Ζιν δήλωσε πως «Η Ελλάδα έχει χρεοκοπήσει και η στάση πληρωμών μετατίθεται συνεχώς στο μέλλον μέσω πιστώσεων της ΕΚΤ».

Θα πρέπει λοιπόν, σύμφωνα με την άποψή του, να υπάρξει μία ξεκάθαρη τομή: «Μόνο με ένα δικό της, σαφώς υποτιμημένο νόμισμα θα μπορέσει η Ελλάδα να γίνει και πάλι ανταγωνιστική».

Ο Μ. Σούλτς επέμεινε πως οι συνέπειες ενός Grexit δεν μπορούν να υπολογιστούν εκ των προτέρων: «Με την κυνική στρατηγική των χρηματαγορών, θα μπορούσε να ξεκινήσει και πάλι η κερδοσκοπία». Γι' άλλους, συμπλήρωσε, αυτό μπορεί να είναι αποδεκτό, αλλά «για εμένα το ρίσκο είναι υπερβολικά μεγάλο».

O Ζιν απάντησε ότι η αποχώρηση είναι καλύτερη από μια μακροχρόνια αβεβαιότητα.

«Αν η Αθήνα αποχωρήσει, και τι έγινε;», είπε χαρακτηριστικά. «Αν η έξοδος της Ελλάδας αποδειχτεί τόσο θετική για τη χώρα, που θα θέλουν κι άλλες να ακολουθήσουν, δε θα έπρεπε κανείς να έχει αντίρρηση. Γιατί όχι, αν αυτό είναι ο καλύτερος δρόμος;» είπε στο περιθώριο του συνεδρίου.
Σούλτς: Θέλετε να δείτε τον ρωσικό έκτο στόλο να αράζει στον Πειραιά

Ο Μ. Σουλτς ωστόσο ανέφερε ότι η οικονομική πολιτική έχει και γεωπολιτικές συνέπειες. Η Ελλάδα θα μπορούσε να στραφεί σε άλλους συμμάχους. «Θέλετε να δείτε τον ρωσικό έκτο στόλο να αράζει στον Πειραιά;» αναρωτήθηκε, υπενθυμίζοντας στο ακροατήριο ότι η καθαρή οικονομική θεωρία δεν είναι λύση στα προβλήματα της Ευρώπης.


http://diulistirio.blogspot.gr/


Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Αρνήθηκε να πληρώσει μαύρο σουάπ του Σημίτη στην Deutsche Bank ο Βαρουφάκης! Δείτε το έγγραφο

ΟΠΟΥ ΥΠΑΡΧΕΙ ΤΡΑΜΠΟΥΚΙΣΜΟΣ, ΝΑ ΨΑΧΝΕΤΕ ΤΟ ΧΡΗΜΑ.
Εντέλει η μαζική επίθεση που δέχθηκε ο Γιάννης Βαρουφάκης από τους μπράβους των Βρυξελων αλλά και τα ντόπια υποκείμενα τους, είχε μια απλή, απλούστατη εξήγηση που ουτε ο ίδιος την κατάλαβε αμέσως.
Όλα ξεκίνησαν από τις συζητήσεις των τεχνικών κλιμακίων σχετικά με την ρευστότητα και τις υποχρεώσεις του Ελληνικού δημοσίου, όπου πρόεκυψε κάτι που έχει αποκαλύψει το Ολυμπία εδώ και καιρό: Η πληρωμή τόκων για ένα μαύρο σουάπ που είχε συνάψει ο Σημίτης ΑΠ’ ΕΥΘΕΙΑΣ με την Deutsche Bank για να εξοφληθούν Γερμανοί προμηθευτές του δημοσίου το 1999. Το σουάπ αυτό είχε μεταφερθεί νύχτα σε υποκατάστημα της Γερμανικής τράπεζας εκτός Ευρώπης και τα τοκοχρεωλύσια ερχόντουσαν με την μορφή «φιρμανιού» απ’ ευθείας στο Ελληνικό υπουργείο οικονομικών. Όπου βέβαια το πλήρωναν χωρίς κανέναν έλεγχο, οι συνεργατες του Σημίτη, που όλως τυχαίως μονοπωλούσαν από το 2009 και μετά την καρέκλα. Ήτοι, Παπακωνσταντίνου, Βενιζέλος, Στουρνάρας, Χαρδούβελης. Χωρίς να περνά από κανέναν ελεγκτικό μηχανισμό, στην κυριολεξία κατω από την μυτη της ΕΕ. Όπως ακριβώς έγινε με τα σουάπς της Goldman Sachs.
Μολις έγινε αντιληπτό από τους «θεσμούς» ότι οι εν λόγω υποχρεώσεις δεν θα πληρωνόντουσαν, αμέσως έπεσε «σύρμα» στην Γερμανία. Και εκεί άρχισαν πρώτα οι εκβιαστικές δηλώσεις Σόιμπλε για να ακολουθήσει το πρωτοφανές νταβατζηλίκι στον Βαρουφάκη, που πραγματικά θύμισε μπράβους τοκογλύφων.
Αυτή ήταν η αιτία, αφού το χρέος του Σημίτη μπορεί να εξοφληθεί νύχτα μόνον από Σαμαροβενιζέλους ή πανικόβλητους πολιτικούς. Και φυσικά από τους νεοφασίστες του Ποταμιού, που αποτελούν την πρωτη επιλογή των τοκογλύφων για συγκυβερνηση, ώστε να καλυφθούν τα εγκλήματα Σημίτη.
Το Ολυμπία παρακολουθεί στενά τις εξελίξεις και θα κατατεθεί ερώτηση στην βουλή ωστε να δουμε τι άλλα καλούδια ιδίου τύπου περιμένουν την κυβέρνηση.


http://diulistirio.blogspot.gr/


Διαβάστε περισσότερα.... »
....