Διυλιστήριο: 08/07/14
ροη αναρτησεων

Πέμπτη 7 Αυγούστου 2014

Όταν ο Τσίπρας δήλωνε άθεος (video). Τώρα στο Άγιο Όρος

Διαβάζοντας σήμερα τα δημοσιεύματα που δείχνουν τον Τσίπρα να επισκέπτεται το Άγιο Όρος θυμηθήκαμε τότε, όχι πολύ παλιά μόλις την 1-3-2008, που δήλωνε άθεος. Αυτό ακριβώς είναι που έχουν σιχαθεί όλοι οι οι Έλληνες πολίτες και δηλώνουν πλήρη αποστροφή από τα πολιτικά δρώμενα της χώρας μας. Είδαμε τον Σαμαρά να είναι αντιμνημονιακός, να διαγράφει βουλευτές τους κόμματος του οι οποίοι δήλωναν ότι είναι θετικά τα μνημόνια, μετά να γίνεται μνημονιακός και διαγραφεί βουλευτές που συνέχιζαν να έχουν την ίδια άποψη για τα μνημόνια που είχε ο ίδιος πριν λίγες μέρες. Είδαμε το ΚΚΕ να υπερασπίζεται την Βουλή όταν οι συγκεντρωμένοι στην πλατεία Συντάγματος ήταν εκατοντάδες χιλιάδες. Είδαμε το ΠΑΣΟΚ από σοσιαλιστικό κόμμα να γίνεται πιο νεοφιλελεύθερο από την ίδια την ΝΔ. Είδαμε , την Χρυσή Αυγή να βρίζει την κυβέρνηση και από την άλλη να έχει κρυφές συνομιλίες με στελέχη της τύπου Μπαλτάκου. Είδαμε, είδαμε, είδαμε .....
Και τώρα ο άλλοτε άθεος, Τσίπρας, για καθαρά ψηφοθηρικούς λόγους να επισκέπτεται το Άγιο Όρος και να συνομιλεί με τους Άγιους Πατέρες της Εκκλησίας μας. Αυτό και μόνο δηλώνει έναν πολιτικό που δεν έχει σταθερές θέσεις και απόψεις. Που αμφιταλαντεύεται στις ιδέες του ανάλογα με το πως πρέπει, για να κυβερνήσει και αυτός. Δυστυχώς .....    


Φωτογραφίες από την σημερινή του επίσκεψη στο Άγιο Όρος.



http://diulistirio.blogspot.gr/

Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Εμπάργκο της Ρωσίας στην εισαγωγή αγροτικών προϊόντων (και από Ελλάδα)

Διάταγμα που προβλέπει την απαγόρευση ή τον περιορισμό των εισαγωγών αγροτικών προϊόντων από χώρες που συμμετέχουν στις οικονομικές κυρώσεις στη Ρωσία υπέγραψε ο Βλάντιμιρ Πούτιν χθες το απόγευμα προκαλώντας έντονο προβληματισμό στην ελληνική κυβέρνηση.

Ο Ρώσος πρόεδρος έδωσε εντολή στην κυβέρνησή του να καταρτίσει τον κατάλογο με τα προϊόντα που θα σταματήσουν να εισάγονται, όπως διευκρίνισε στην ανακοίνωσή του το Κρεμλίνο.

Στο διάταγμα που υπέγραψε ο Πούτιν επισημαίνει πως η διάρκεια της απαγόρευσης των εισαγωγών ενδέχεται να τροποποιηθεί «εάν είναι αναγκαίο», αφήνοντας να εννοηθεί ότι η Μόσχα ενδέχεται να αναθεωρήσει την απόφασή της σε περίπτωση που η Δύση μεταβάλει τη στάση της.

Η απόφαση αυτή μπορεί να έχει άμεσο αντίκτυπο και στην ελληνική οικονομία καθώς μπορεί να σταματήσει η εξαγωγή προς τη Ρωσία γεωργικών προϊόντων που παράγονται στη χώρα μας. Στο υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης πραγματοποιήθηκε έκτακτη σύσκεψη για το θέμα αυτό, που προκαλεί προβλήματα στην ελληνική αγροτική οικονομία.

Η Ρωσία είναι χώρα-εισαγωγέας αγροδιατροφικών προϊόντων. Η αξία των εισαγωγών της σε αυτόν τον τομέα ανήλθε σε 16,9 δισεκ. δολάρια από τον Ιανουάριο ως τον Μάιο του 2014, ενώ οι εξαγωγές της υπολογίστηκε ότι έχουν αξία 7,1 δισεκ. δολάρια, σύμφωνα με τα τελευταία επίσημα στοιχεία.Πάντως τα στοιχεία αυτά αφορούν τις εμπορικές συναλλαγές της Ρωσίας με όλον τον υπόλοιπο κόσμο, όχι μόνον εκείνες τις χώρες που επέβαλαν κυρώσεις σε βάρος της.


http://diulistirio.blogspot.gr/


Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Βουλή καλλιγραφία!..

     Πέρασε χθες, λέει, από το β' θερινό τμήμα της Βουλής το ''προαπαιτούμενο'' νομοσχέδιο των διακοσίων τόσων άρθρων(!) για την δόση του ενός δις, με ψήφους 50 υπέρ και 47 κατά.
Αναμενόμενο.
Το αισχρότερο εδώ είναι άλλο: Πριν την ψηφοφορία ο βουλευτής της Ν.Δ, Δ.Κυριαζίδης, (πρώην συνδικαλιστής αστυνομικός) αντικαταστάθηκε ώστε να μην αναγκαστεί να υπερψηφίσει το άρθρο 221 που εμπεριέχει διατάξεις για τα επικουρικά ταμεία των ενστόλων!
Καταλάβαμε όλοι;
Οι απατεώνες που μας κυβερνούν μπορούν να αντικαταστήσουν όποιον βουλευτή θεωρούν ύποπτο ότι θα ψηφίσει κατά συνείδηση(;) ή έστω συντεχνιακά, με κάποιον άλλον ''πρόθυμο'', πειθήνιο, μαριονέτα στις εντολές των εθνικών εργολάβων και της τρόϊκας!

Και όλο αυτό το ονομάζουν Βουλή!
Εκεί που οι ''εθνοπατέρες'' (μη χ@σω) συσκέπτονται ελεύθερα (χα χα!),και ψηφίζουν κατά συνείδηση (διπλό χα χα!).
Πόσο διαφορετικά θα δρούσε μιά συμμορία της μαφίας αν ήθελε να ''στήσει'' παιχνίδια στον τζόγο, στο καζίνο, στον ιππόδρομο;
Ακριβώς έτσι κατάντησαν το κοινοβούλιο οι δημοκράταροι τύπου ''Ψευταρά''.

Δεν χρειάζεται λοιπόν να διατηρούν ακόμη ανοιχτή την Βουλή, και να κοροϊδεύουν ''εαυτούς και αλλήλους''.
Το κάνουν απλώς για να έχουν μιά επίφαση Δημοκρατίας, έναν φερετζέ!
Ας την κλείσουν και ας παραδεχτούν ευθαρσώς ότι πρόκειται περί νέου τύπου δικτατορίας!

Για να το κάνουν όμως αυτό χρειάζεται να έχουν και τα κατάλληλα ''εξαρτήματα''. Που δεν τα έχουν! Πρόκειται γι αυτό που στην γλώσσα των τσοπαναραίων ονομάζονται ''μουνούχια''!
Είναι πολύ ''λιγότεροι'', αλλά πολύ περισσότερο επικίνδυνοι,
..από κάθε Μεταξά, κάθε Παπαδόπουλο, κάθε Περόν, ή κάθε Τσαουσέσκου!

Ας ελπίσουμε τουλάχιστον ότι θα γίνουν ισάξιοί τους σε ένα πράγμα: την πτώση τους!
Να είναι ηχηρή και παραδειγματική!..


Αναρτήθηκε από Κώστας Μαντατοφόρος
Διαβάστε περισσότερα.... »
....