Διυλιστήριο: 07/01/14
ροη αναρτησεων

Τρίτη 1 Ιουλίου 2014

“240 χιλιόμετρα για τον αιγιαλό” – Οι παραλίες είναι δημόσιο αγαθό!

Η ανεξάρτητη πρωτοβουλία “240 χιλιόμετρα για τον αιγιαλό” έχει ως στόχο την ανάδειξη της εξαιρετικής σημασίας του ελληνικού αιγιαλού ως κοινό αγαθό για όλους, καθώς και την ανάγκη προστασίας του από μελλοντική εντατική εκμετάλλευση.
Από τις 8 έως τις 12 Ιουλίου, με χορηγούς τους αιγιαλούς της Αττικής και καύσιμο το θαλασσινό αεράκι, ο Άγης Εμμανουήλ, ηθοποιός και μαραθωνοδρόμος, θα τρέξει από τον Ισθμό μέχρι το Μαραθώνα και θα ενεργοποιήσει όσους περισσότερους πολίτες ώστε να δημιουργήσουν μια ανθρώπινη αλυσίδα προστασίας στις απειλούμενες παραλίες μας και να μεταφέρουν το μήνυμα ότι η ενεργοποίηση και η ομαδική δράση των πολιτών ενάντια σε περιορισμούς της ελευθερίας και της ποιότητας ζωής τους, μπορεί να ανατρέψει οποιοδήποτε Νομοσχέδιο ιδιωτικοποίησης της φυσικής κληρονομιάς μας.
Σε κάθε έναν από τους σταθμούς διανυκτέρευσης και ξεκούρασης [Ελευσίνα, Ελληνικό, Σούνιο, Ναός Αρτέμιδος (Βραυρώνα) και Μαραθώνας] θα διοργανωθούν εκδηλώσεις από μουσικούς, ηθοποιούς,ντι-τζέις, γκραφιτάδες, ιστιοπλόους.
Είναι ανοιχτή και υπό διαμόρφωση μια συμβολική σκυταλοδρομία, ταυτόχρονα με τον Υπερμαραθώνιο από 240 πολίτες ή ομάδες πολιτών που θα τρέξουν τουλάχιστον ένα χιλιόμετρο, ώστε να μεταφερθεί το μήνυμα της κοινής προσπάθειας ως τον τελικό προορισμό στις 12 Ιουλίου.
Δηλώσεις συμμετοχής μέχρι τις 2/7 στις παρακάτω διευθύνσεις και τηλέφωνα:
http://www.facebook.com/240kmgialos
Διοργανωτής και Υπεύθυνος: Άγης Εμμανουήλ (6934973056, noemvri14@hotmail.com , 240kmgialos@gmail.com )
«Πρόσεχε να προφέρεις καθαρά τη λέξη θάλασσα έτσι που να γυαλίσουν μέσα της όλα τα δελφίνια»
Οδυσσέας Ελύτης
http://diulistirio.blogspot.gr/
Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Με Εντολή Πρωθυπουργού ιδιωτικοποιούν τον…Κολοκοτρώνη ! Πατριώτες του χρήματος

Φυσικά αυτό δεν θα το ακουσετε στην εκπομπή του τηλε-βιβλιοπώλη, πουλάει Ελληνικότητα δεν σημαίνει ότι το πιστεύει κιόλας

Ουτε από κανέναν άλλο Σαμαροσύμβουλο, γι αυτούς φταίει μόνο ο ΣΥΡΙΖΑ όχι ο πατριωτισμός του χρήματος που έχουν σαν θρησκεία

Στο σφυρί, έβγαλαν οι Πατριώτες, όχι ο κομμουνιστικός κίνδυνος, την Περιοχή που μεταξύ άλλων φυλακίστηκε ο Κολοκοτρώνης.

Ο Κολοκοτρώνης είχε περάσει στις φυλακές μεταχείριση που δεν του είχαν επιφυλάξει ούτε οι Οθωμανοί διώκτες του. Έζησε για εφτά μήνες στα μπουντρούμια των μεσαιωνικών φυλακών στο Παλαμήδι και την Ακροναυπλία.

Τα σχόλια δικά σας…

http://diulistirio.blogspot.gr/

Διαβάστε περισσότερα.... »
....

The Wall..*

     *..όχι, δεν εννοούμε το αριστουργηματικό άλμπουμ των Pink Floyd.
Εννοούμε τον τοίχο στον οποίο ήδη έχουμε σκάσει και σφηνωθεί!

Θυμόμαστε όλοι αυτά που λέγαμε εδώ και τέσσερα χρόνια;
Πως αν εξακολουθήσουμε να πηγαίνουμε σ' αυτή την πορεία της λιτότητας, περικοπής μισθών και συντάξεων, απολύσεων και διαθεσιμοτήτων, κατασχέσεων μισθών και περιουσιών,
..και συγχρόνως της αύξησης των φόρων, χαρατσιών επί κινητών και ακινήτων και επί παντός του επιστητού, διατήρησης του τιμάριθμου στα προ της κρίσης επίπεδα,
..των ληστρικών ''κουρεμάτων'' αλα PSI των διαθεσίμων των ασφαλιστικών ταμείων και των ιδιωτών ομολογιούχων,
..πηγαίνουμε ολοταχώς προς τον τοίχο;
Το θυμόμαστε;
Ε! Φτάσαμε!

Κι όχι μόνο φτάσαμε, αλλά με τους κρετίνους και την ταχύτητα που μας πήγαιναν,
..σφηνώσαμε κιόλας!

Κι όχι μόνο σφηνώσαμε, αλλά κι ο ηλίθιος στο τιμόνι που παριστάνει τον πρωθυπουργό γκαζώνει κιόλας!!

Κι όχι μόνον γκαζώνει, αλλά έχει βγάλει και το χέρι έξω και χαιρετάει και κορνάρει σαν να πηγαίνουμε εκδρομή!!!

Κι άντε τώρα να βρεις ''πυροσβεστική'' και ''ΕΜΑΚ'' να μας ξεσφηνώσει.
Που όλη η αγορά έχει σταθεί. Που το ρευστό χρήμα έχει γίνει σπάνιο. Που δεν υπάρχει ''πίστη'' μεταξύ των συναλλασσόμενων.
Που κάθε καλοκαίρι είναι χειρότερο απ' το προηγούμενο, ενώ θα έπρεπε λόγω τουρισμού και γενικής εξωστρέφειας, να είναι μιά ανάσα για την οικονομική ζωή.
Που δεν υπάρχει χαμόγελο. Ούτε ελπίδα.
Ούτε ψυχικά αποθέματα, να καλύψουν την οικονομική ανέχεια.

Η μηχανή έχει σβήσει. Κι ο μ@λ@κας γκαζώνει!
Κι ο λαός βογγάει. Κι ο μ@λ@κας νομίζει, ή κάνει πως νομίζει ότι τον επευφημούν!
Κι ο τοίχος που πάνω του έχουμε σφηνώσει έχει γείρει, και σε λίγο θα πέσει στα κεφάλια μας να μας πλακώσει δια παντός!

Πρέπει να εγκαταλείψουμε το όχημα που μας έφερε ως εδώ και γράφει επάνω: Ευρωπαϊκή Ένωση (μη χ@σω) και ευρώ,
..και ν' αφήσουμε μέσα εγκλωβισμένους και σφηνωμένους οδηγούς και συνοδηγούς και λοιπούς παλιάνθρωπους.
Να ψοφήσουν (πολιτικά) εκεί σφηνωμένοι, να το φχαριστηθούν!
Πάνω στον τοίχο που μας έριξαν!
Να το φχαρτιστηθούμε κι εμείς περισσότερο!..

Αναρτήθηκε από Κώστας Μαντατοφόρος
Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Γιάννης Βρούτσης 13 01 2014 :''Όχι σε μειώσεις συντάξεων'' - Σήμερα μείωση 5,2% των επικουρικών συντάξεων

Του Γιώργου Γάτου

Στο 5,2% «κλείδωσε» με απόφαση που έλαβε χθες η διοίκηση του Ενιαίου Ταμείου Επικουρικής Ασφάλισης η πρώτη, όχι όμως και η τελευταία για φέτος, μείωση των επικουρικών συντάξεων για 1.064.299 συνταξιούχους.

Με βάση την απόφαση του ΕΤΕΑ, οι συντάξεις του Ιουλίου που θα καταβληθούν έως τα τέλη Ιουνίου σε όλους τους συνταξιούχους του Ταμείου θα είναι μειωμένες οριζόντια κατά 5,2% με υπολογισμό της νέας μείωσης επί του ποσού το οποίο απομένει μετά τις παρακρατήσεις των γνωστών εισφορών.

Μείωση εσόδων
Με δεδομένο, ωστόσο, το γεγονός ότι ο συντελεστής βιωσιμότητας του Ταμείου, σε εφαρμογή της ρήτρας «μηδενικού ελλείμματος» που ισχύει στο ΕΤΕΑ από την 1/7/2014, υπολογίσθηκε με βάση τα αυξημένα (λόγω της υποχρέωσης υποβολής ενιαίας δήλωσης εισφορών στο ΙΚΑ και στο ΕΤΕΑ) έσοδα του πρώτου τετραμήνου του 2014 και όχι με βάση τα μειωμένα έσοδα του προηγούμενου έτους, όπως προβλέπει η νομοθεσία, η συγκεκριμένη απόφαση για περικοπή 5,2% «προμηνύει νέες μειώσεις από το φθινόπωρο και μετά», εκτιμούν στελέχη της κοινωνικής ασφάλισης.

Νέος κανονισμός
Η απόφαση να ληφθούν υπόψη τα αυξημένα έσοδα του πρώτου τετραμήνου ελήφθη προκειμένου να αποφευχθούν τη συγκεκριμένη χρονική περίοδο μεγαλύτερες μειώσεις (τουλάχιστον 8% κατά μέσο όρο προέβλεπε η διοίκηση του Ταμείου) και οι όποιες «προσαρμογές» χρειαστεί να γίνουν, να αποφασιστούν αργότερα, σε συνδυασμό και με την εφαρμογή του Νέου Κανονισμού Παροχών, που θα είναι λιγότερο «γενναιόδωρος» σε σχέση με τα ισχύοντα (το ποσό της σύνταξης διαμορφώνεται με βάση τα δημογραφικά δεδομένα, αναλογιστικούς πίνακες θνησιμότητας, το πλασματικό ποσοστό επιστροφής, την επιλογή ή όχι της μεταβίβασης της σύνταξης στα δικαιούχα μέλη κ.ά.).

ΤΡΙΜΗΝΑ «ΤΕΣΤ ΑΝΤΟΧΗΣ» << Μετά την 1η Ιουλίου τα ποσά των καταβαλλόμενων συντάξεων του ΕΤΕΑ (και από την 1/1/2015, αντίστοιχα, οι συντάξεις όλων των επικουρικών ταμείων) προβλέπεται να επαναπροσδιορίζονται ανά τρίμηνο σε εφαρμογή του νόμου 4052/2012, εφόσον μετά την εφαρμογή του συντελεστή βιωσιμότητας προκύψει οποιοδήποτε έλλειμμα.

Η αναπροσαρμογή των συντάξεων πρέπει να γίνεται πριν από την 1η Ιανουαρίου κάθε έτους, έτσι ώστε μην υπάρχει έλλειμμα τόσο σε αυτό όσο και στο επόμενο έτος, καθώς αποκλείεται κάθε μεταφορά πόρων από τον κρατικό προϋπολογισμό. Ο νόμος προβλέπει, μάλιστα, ότι η προϋπόθεση αυτή «πρέπει να επανεξετάζεται σε τριμηνιαία βάση και αν απαιτούνται περισσότερες προσαρμογές θα λαμβάνονται κατά τη διάρκεια του τρέχοντος έτους».

«Οχι» στις προσωρινές
Η διοίκηση του Ενιαίου Ταμείου Επικουρικής Ασφάλισης επιχειρώντας να συγκρατήσει τη δαπάνη για τις πληρωμές συντάξεων -που φτάνει τα 202,69 εκατ. ευρώ τον μήνα σύμφωνα με τα στοιχεία του συστήματος «Ηλιος»- και να «ελέγξει» το έλλειμμα, απέρριψε αίτημα για την καταβολή προσωρινής σύνταξης, κατ' αντιστοιχία της χορήγησης προσωρινής κύριας σύνταξης. Ως επιχείρημα προέβαλε το γεγονός ότι επειδή ο νόμος 3996/2011 καθιέρωσε την υποχρέωση καταβολής προσωρινής κύριας σύνταξης χωρίς να αναφέρει τίποτα για τις επικουρικές, «σιωπηρώς... κατήργησε τα Π.Δ. 258/1983 και 392/1985» (τα οποία προβλέπουν την καταβολή προσωρινής επικουρικής σύνταξης).

Εμείς θα σας υπενθυμίσουμε ότι ο Υπουργός Εργασίας Γιάννης Βρούτσης στις 13 Ιανουαρίου 2014 είχε διαβεβαιώσει ότι δεν θα κοπούν ούτε ένα ευρώ οι συντάξεις. Βέβαια αυτά τα είπε ότι όλα προεκλογικά. Τώρα τι μπορεί να πει, ο κύριος Βρούτσης ; Θα παραιτηθεί ; Που τέτοιο ήθος  .....


Πηγή 
http://diulistirio.blogspot.gr/

Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Σε απόγνωση χιλιάδες ελεύθεροι επαγγελματίες

Σε απόγνωση βρίσκονται χιλιάδες ελεύθεροι επαγγελματίες εξαιτίας της βαριάς φορολογίας που τους οδηγεί με μαθηματική ακρίβεια στον αφανισμό.

Ενδεικτικό είναι το παράδειγμα μιας ιδιοκτήτριας πρατηρίου υγρών καυσίμων από τον Αμπελώνα Λάρισας, που, όπως καταγγέλλει, καλείται να πληρώσει φόρο ύψους 6.500 ευρώ την ώρα που τα καθαρά εισοδήματά της δεν ξεπερνούν τις 14.000 ευρώ.

Για την ακρίβεια έχει φορολογηθεί με 26% από το πρώτο ευρώ των εισοδημάτων της, όπως ισχύει από φέτος, με 3.640 ευρώ. Σε αυτό το ποσό προστίθεται 55% προκαταβολή φόρου για την επόμενη χρονιά και ο φόρος αυτόματα εκτινάσσεται στις 5642 ευρώ. Αν στα παραπάνω συνυπολογιστούν 650 φόρος επιτηδεύματος και 140 ευρώ εισφορά αλληλεγγύης, προκύπτει το τελικό ποσό των 6500 ευρώ.
Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι από τα χρήματα που κερδίζει σε ένα χρόνο, τα μισά πρέπει να τα δώσει στο κράτος. Με τα υπόλοιπα 7.000 ευρώ καλείται να πληρώσει τις ειφορές του ΟΑΕΕ, το ρεύμα, τα υπόλοιπα λειτουργικά έξοδα, το χαράτσι κ.λπ. και ταυτόχρονα να εξασφαλίσει φαγητό για να ζήσει την οικογένειά της.

Όπως εξηγεί η παθούσα, κ. Παναγιώτα Κάγια, εργάζεται επτά ημέρες την εβδομάδα από τις 6 το πρωί μέχρι της 11 το βράδυ για να πληρώνει το κράτος.

«Δεν ξέρω τι να πρωτοπληρώσω. Ό,τι βγάζω μου τα παίρνει η εφορία και το ασφαλιστικό μου ταμείο. Ακόμη και για να με ελέγχουν αναγκάστηκα να βάλω βαθιά το χέρι στην τσέπη για την τοποθέτηση του συστήματος εισροών-εκροών καυσίμων. Έτσι, όπως έχουν γίνει τα πράγματα, δεν με συμφέρει να κρατήσω ανοιχτή την επιχείρηση. Καλύτερα να την κλείσω» αναφέρει η απελπισμένη πρατηριούχος.
Η κ. Κάγια είναι μόνο μια από τους χιλιάδες γονατισμένους επιχειρηματίες, που βρίσκονται στα πρόθυρα της αυτοκτονίας εξαιτίας των χρεών και των δυσβάσταχτων φόρων.

Εξάλλου, τον τελευταίο μήνα οι περισσότεροι από αυτούς έχουν λάβει ειδοποιητήρια κατάσχεσης των περιουσιακών τους στοιχείων εξαιτίας της αδυναμίας αποπληρωμής των οφειλών τους. Μετά την υποβολή των φορολογικών τους δηλώσεων τα κατασχετήρια αναμένεται να πολλαπλασιαστούν.
http://diulistirio.blogspot.gr/
Διαβάστε περισσότερα.... »
....

ΕΞΕΛΙΞΗ ΒΟΜΒΑ! Αλλάζει την εισήγηση του ο εισαγγελέας Κουτρας για την ΕΛΣΤΑΤ;

Γράφει η Πόπη Σουφλή

Και ω του θαύματος…. οι “χαμένες” καταθέσεις και τα στοιχεία φωτιά, για τα οποία επί μήνες κατήγγειλε η ΖΩΗ ΓΕΩΡΓΑΝΤΑ πως έχουν αφαιρεθεί από το πόρισμα των πρώην Οικονομικών Εισαγγελέων Γρηγόρη Πεπόνη και Σπύρου Μουζακίτη, κατά το στάδιο της ανάκρισης για το τεράστιο σκάνδαλο της ΕΛΣΤΑΤ, όταν τα είχε στα χέρια της η ανακρίτρια Ελένη
Πεδιαδίτη, ΕΥΡΕΘΗΣΑΝ!!!!!!

Αυτή είναι η αποκλειστική πληροφορία που έφτασε πριν λίγο στα ΑΤΤΙΚΑ ΝΕΑ!

Μια πληροφορία, η οποία αλλάζει τα δεδομένα, ακυρώνει το πόρισμα του εισαγγελέα Κούτρα που έβγαζε λάδι τους ΕΘΝΙΚΟΥΣ ΠΡΟΔΟΤΕΣ, ΓΙΩΡΓΟ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ, ΓΙΩΡΓΟ ΠΑΠΑΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ, καθώς και τον Πρόεδρο της ΕΛΣΤΑΤ ΑΝΔΡΕΑ ΓΕΩΡΓΙΟΥ, και στηριζόταν στο επίσης πέραν πάσης λογικής και αίσθησης δικαίου, πόρισμα της ανακρίτριας Ελένης Πεδιαδίτη.

Σύμφωνα πάντα με τις αποκλειστικές πληροφορίες που έφτασαν στα ΑΤΤΙΚΑ ΝΕΑ,
το Συμβούλιο Εφετών, είναι υποχρεωμένο να επανεξετάσει το θέμα.

Θεωρείται δεδομένο, ότι παρά το γεγονός πως το πρώην μέλος της ΕΛΣΤΑΤ κυρία ΖΩΗ ΓΕΩΡΓΑΝΤΑ και ο πρώην Αντιπρόεδρος της ΕΛΣΤΑΤ κύριος ΝΙΚΟΣ ΛΟΓΟΘΕΤΗΣ, κατ΄ επανάληψη και επί μήνες, σε τηλεοπτικές και ραδιοφωνικές εκπομπές, κατήγγειλαν την εξαφάνιση σημαντικότατων καταθέσεων και άλλου υλικού από την σχετική δικογραφία της ανακρίτριας Ελένης Πεδιαδίτη και κανείς από την δικαιοσύνη δεν παραδεχόταν επίσημα, την αφαίρεση μεγάλου μέρους της δικογραφίας, η παρουσίαση των στοιχείων στα τελευταία φύλλα της εφημερίδας real news, ΥΠΟΧΡΕΩΣΕ την… “τυφλή δικαιοσύνη”, να τα βρει!

Το μεγάλο ερώτημα είναι, αν το Συμβούλιο Εφετών, θα παραπέμψει την υπόθεση στο ακροατήριο, ή θα την βάλει στο αρχείο.

Το δεύτερο ερώτημα είναι: Με ποιά εξειδίκευση οι δικαστές μπορούν να κρίνουν εξειδικευμένα στοιχεία τα οποία δεν κατανοούν λόγω της υφής του θέματος;

Και το τρίτο ερώτημα είναι, αν θα λάβουν υπόψη τους την πραγματογνωμοσύνη των πρώην Οικονομικών Εισαγγελέων κ.κ. Γρηγόρη Πεπόνη και Σπύρου Μουζακίτη, ή θα την παραβλέψουν;;;;;;;;

Θα έχουν το θάρρος να τηρήσουν τον όρκο που έδωσαν να τηρούν το Σύνταγμα ή θα το καταλύσουν, προκειμένου να εξυπηρετήσουν τα τεράστια πολιτικά και οικονομικά εγχώρια και διεθνή συμφέροντα;

Θα γράψουν λαμπρή ιστορία με χρυσά γράμματα ή θα σηκώσουν στις πλάτες τους την ρετσινιά της ΕΘΝΙΚΗΣ ΠΡΟΔΟΣΙΑΣ;;;;;;;

Κοντός ψαλμός, αλληλούια..!
http://diulistirio.blogspot.gr/
Διαβάστε περισσότερα.... »
....