Διυλιστήριο: 07/29/15
ροη αναρτησεων

Τετάρτη 29 Ιουλίου 2015

Έτοιμη να κυκλοφορήσει η Κρητική Ασπιρίνη

Επανάσταση στον τομέα της υγείας αναμένεται να προκαλέσει η λεγόμενη «Κρητική Ασπιρίνη»που σε λίγο καιρό θα κυκλοφορήσει.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η «Κρητική Ασπιρίνη»είναι έτοιμη να κυκλοφορήσει ακόμα και μέσα στο καλοκαίρι.

Το προϊόν είναι αποτέλεσμα πολύχρονης έρευνας ομάδας Καθηγητών του Πανεπιστημίου Κρήτης με τη συνεργασία της Ένωση Αγροτικών Συνεταιρισμών Ρεθύμνου.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η «Κρητική Ασπιρίνη» έχει κατοχυρωθεί με παγκόσμια πατέντα και δίπλωμα ευρεσιτεχνίας και θα κυκλοφορήσει στην αγορά ως η φυσική λύση για την αντιμετώπιση του κρυολογήματος και της κοινής γρίπης.

Το δίκταμο, το θυμάρι, το φασκόμηλο, τρία μοναδικά για τις θεραπευτικές τους ιδιότητες βότανα της Κρήτης και το περίφημο λάδι της περιοχής, το κρητικό ελαιόλαδο αποτελούν τη βάση του προϊόντος συσκευασμένο σε κάψουλα για εύκολη κατάποση.

Η ερευνητική ομάδα του Πανεπιστημίου της Κρήτης μελέτησε τις παραδόσεις του νησιού σύμφωνα με τις οποίες τα συγκεκριμένα βότανα χρησιμοποιούνταν από παλιά στις ντόπιες συνταγές όταν κάποιος υπέφερε από κρυολόγημα.

Η επιτυχία του ελληνικού σκευάσματος, που αναμένεται να απλωθεί παγκόσμια, θα φέρει επανάσταση και στην ελληνική γεωργία, με τη συστηματική βοτανοκαλλιέργεια, καθώς με τις εξαγωγές θα απαιτούνται πλέον τεράστιες ποσότητες των βοτάνων-συστατικών από το ανεξάντλητο και εν πολλοίς ανεκμετάλλευτο φαρμακείο της ελληνικής φύσης.

Η φυσική «Κρητική Ασπιρίνη» είναι ασπίδα για την γρίπη και το κρυολόγημα καθώς:

Προστατεύει από τις λοιμώξεις του αναπνευστικού
Ανακουφίζει από το κρυολόγημα
Καταπολεμά την κοινή γρίπη
Είναι αντιπυρετικό
Έχει αναλγητικές ιδιότητες (eyclub)
Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Ρέντσι: Ξεκινά μια συνταρακτική περίοδος για την Ευρώπη

«Βρισκόμαστε σε μια φάση βαθιάς αλλαγής σε ό, τι αφορά στη συζήτηση για το μέλλον της Ευρώπης» δήλωσε ο Ματέο Ρέντσι.

«Ξεκινά μια μεγάλη, συνταρακτική περίοδος για την Ευρώπη. Υπάρχει το βρετανικό δημοψήφισμα, οι γαλλικές εκλογές, οι πορτογαλικές και οι ισπανικές, υπάρχει και η προοπτική νέας ώθησης που θα πρέπει να δοθεί στον καθορισμό των κανόνων, ένα θέμα που η έκθεση των τεσσάρων προέδρων έχει μόλις θίξει, αλλά θα πρέπει να είναι αντικείμενο μιας μακράς πολιτικής συζήτησης τους επόμενους μήνες» τόνισε ο Ιταλός πρωθυπουργός μιλώντας στη συνέλευση των Ιταλών διπλωματών που συνέρχεται τις ημέρες αυτές στη Ρώμη.

«Δεν νομίζω ότι κύριο θέμα συζήτησης είναι το "ναι ή όχι στην Ελλάδα", το οποίο κυριάρχησε τις περασμένες εβδομάδες στις εφημερίδες και τώρα εξαφανίσθηκε από τον Τύπο, όπως συμβαίνει συχνά», υπογράμμισε ο ίδιος.

Σύμφωνα με τον Ρέντσι αν υπάρχει ένας χώρος στον οποίο η Ευρώπη θα πρέπει να παίξει ένα σημαντικό ματς δεν θα πρέπει να είναι το μέγαρο των Βρυξελλών ή του Λουξεμβούργου, αλλά θα πρέπει να είναι η πολιτική, ακαδημαϊκή, και πολιτιστική συζήτηση στο εσωτερικό της κοινής γνώμης των χωρών μας».


http://diulistirio.blogspot.gr/


Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Επι Σημίτη διαγράφηκαν χρέη ύψους 5,6 τρισεκατομμυρίων δραχμών!

Ο καταστροφέας της Ελλάδας κυκλοφορεί ελεύθερος!

Απο τον Οκτώβριο του 1996 μέχρι τον Οκτώβριο του 1997 είχαν ψηφισθεί 42 νομοσχέδια,με τα οποία διαγράφηκαν χρέη ύψους 702 δισ.δρχ.

Επιπροσθέτως διέγραψαν χρέη ύψους

  • 600 δισ.δρχ.απο τον ΟΣΕ 
  • 1 τρισ.δρχ. απο τον ΟΑΣΑ.
  • 600 δισ.δρχ.για την Ολυμπιακή
  • 250 δισ.δρχ.για τα υποτιθέμενα χρέη αγροτικών συνεταιρισμών

Έκρυψαν χρέος 2,5 τρισ.δρχ.που προήρχετο απο καταπτώσεις εγγυήσεων που έδινε το Δημόσιο στις ΔΕΚΟ και που υποχρεώθηκε να πληρώσει το Δημόσιο.
Ο Σημίτης ήταν ο πρώτος που ζημίωσε τα ασφαλιστικά ταμεία “δέσμευση” των αποθεματικών των ταμείων τον Ιανουάριο του 1997 καθώς παρατηρήθηκε μείωση του ενδιαφέροντος των αποταμιευτών στην αγορά τίτλων του δημοσίου,έντοκων γραμμάτιων και ομολόγων,κυρίως για το λόγο ότι τα επιτόκια τους είχαν αρχίσει να μειώνονται. στο πρόβλημα αυτό η τότε κυβέρνηση σιμίτι σκέφτηκε να δώσει τη δίκη της λύση,η οποία όμως μάλλον θα απέβαινε επί ζημία των ασφαλιστικών φορέων και των δεκο,καθώς σκέφθηκε να “δεσμεύσει” τα διαθέσιμα τους και να τα τοποθετήσει σε τίτλους του δημοσίου.

Έτσι, πάρα την αρχική αντίθεση του τότε υπουργού εργασίας Μ.Παπαϊωάννου,τελικά κατετεθη σε νομοσχέδιο στη βουλή, τροπολογία που υπέγραφαν ο τότε υπουργός εργασίας και οικονομίας-οικονομικών κ.κ. Μ.Παπαϊωάννου και Γιάννος Παπαντωνίου,με την οποία τα αποθεματικά 236 ασφαλιστικών ταμείων και 51 ΔΕΚΟ,συνολικού ύψους 2,3 τρισεκατομμυρίων δρχ., που βρίσκονταν στην τράπεζα της Ελλάδος και δεν είχαν επενδυθεί,τοποθετήθηκαν σε τίτλους του δημοσίου,δηλαδή σε έντοκα γραμμάτια και σε ομόλογα.

Η σχετική τροπολογία κατετεθη στη βουλή στις 16 Φεβρουαρίου 1997 και στη συνεχεία έγινε νομός του κράτους.

Με αυτή τη διάταξη,όπως είπαν τότε πήγες των ασφαλιστικών ταμείων,περιήλθε στη δικαιοδοσία του υπουργείου οικονομικών το 81% των αποθεματικών των ασφαλιστικών ταμείων,καθώς το υπόλοιπο 19% από αυτά διαχειριζόταν το κάθε ταμείο,συμφωνά με το καθεστώς που καθιερώθηκε με νομό από το 1990.

Ήτοι το 9% του αποθεματικού του διαχειριζοταν κάθε ταμείο και το υπόλοιπο 10% ήταν “υποχρεωτική” κατάθεση στην τράπεζα της Ελλάδος.

Βέβαια δυο χρονιά αργότερα,όταν η κυβέρνηση Σημίτη ενεπλάκη στη διαδικασία στήριξης του χρηματιστηρίου,τότε άλλαξε τον σχετικό νομό και επέτρεψε στις διορισμένες από την κυβέρνηση διοικήσεις των ασφαλιστικών ταμείων να αυξήσουν τη συμμέτοχη τους στην αγορά μετοχών,με αποτέλεσμα βέβαια να υποστούν ζημίες πολλών δις.δρχ.

Επίσης στο παρελθόν υπήρξαν δημοσιεύματα που έλεγαν ότι η τράπεζα της Ελλάδος δάνειζε τα αποθεματικά των ταμείων μας σε βιομηχάνους και δεν αποπληρώθηκαν ποτέ.

Δημήτρης Καμμένος,
Βουλευτής ΑΝΕΛ

http://diulistirio.blogspot.gr/
Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Ανδρέας Καρέλιας: Ο εργοδότης που μοίρασε 2,85 εκατομμύρια στους υπαλλήλους του

Επίδομα γαλοπούλας 200 ευρώ, επίδομα παρουσίας 800 ευρώ, οικονομική ενίσχυση από 700 – 2.400 ευρώ σε κάθε εργαζόμενο. Οχι στο Ντουμπάι, στην Ελλάδα της κρίσης..

Και το 2014, η καπνοβιομηχανία ΚΑΡΕΛΙΑ αναδεικνύεται ως ο καλύτερος εργοδότης στην Ελλάδα. Κάθε Ελληνας θα ήθελε να εργάζεται σε αυτή την εταιρεία, που εν μέσω κρίσης, μοίρασε ως μπόνους τους υπαλλήλους της 2.85 εκατομμύρια ευρώ, ανεβάζοντας κατά 300.000 ευρώ περίπου το ποσό σε σχέση με πέρυσι.

Τι κι αν κάποιοι πριν από 14 χρόνια περίπου, μιλούσαν για σοβαρούς κλυδωνισμούς στην εταιρεία, όταν διεκόπη η συνεργασία της με την Japan Tobacco International, για την παραγωγή των τσιγάρων Camel. Τελικά αποδείχθηκε κίνηση-ματ, καθώς η εταιρία, επιμένοντας... ελληνικά, επέλεξε να επικεντρωθεί στην ανάπτυξη των ιδιόκτητων σημάτων της ελληνικής καπνοβιομηχανίας, και κατόρθωσε να αναδείξει ως βασικό παίκτη της αγοράς το «Καρέλια χρυσή κασετίνα» που ως τότε δεν ήταν δημοφιλής.

Από το 2000 λοιπόν κατάφερε να... υπερτετραπλασιάσει τον κύκλο εργασιών της, από 147 εκατ. ευρώ σε 630 εκατ. ευρώ το 2012 και σε 720 εκ. ευρώ το 2013.

Ομως, πώς ξεκίνησε ο ομιλος ΚΑΡΕΛΙΑ;

Η ιστορία της τοπικής επιχείρησης που έγινε κολοσσός

Η ιστορία της καπνοβιομηχανίας ΚΑΡΕΛΙΑ ξεκινά το 1888 στην Καλαμάτα, όταν ο Γιώργος Καρέλιας με τον αδελφό του Ευστάθιο, ιδρύουν μια καπνεμπορική επιχείρηση και προμηθεύουν την Καλαμάτα και τα γύρω χωριά με καπνό. Ο καπνός-καθώς η Μεσσηνία δεν είναι καπνοπαραγωγική περιοχή – έρχεται με καΐκια από το Αγρίνιο και τη Λαμία.

Κατά τις πρώτες δεκαετίες της λειτουργίας της, οι δραστηριότητες της επιχείρησης ήταν κυρίως τοπικές, μέχρι τη στιγμή που το πολιτικοκοινωνικό περιβάλλον της χώρας σταθεροποιήθηκε, επιτρέποντας στην ΚΑΡΕΛΙΑ να επεκταθεί σε όλη την Ελλάδα.

diaforetiko.gr : upl54a7bc77839b2 Ανδρέας Καρέλιας: Ο εργοδότης που μοίρασε 2,85 εκατομμύρια στους υπαλλήλους του!
Ο Γιώργος Καρέλιας απέκτησε οκτώ παιδιά, 4 γιους και 4 κόρες. Αργότερα, οι γιοί του Ανδρέας, Κωνσταντίνος, Ιωάννης και Ευστάθιος ασχολούνται με την επιχείρηση. Το 1916, ο γιος του Ανδρέας Καρέλιας, αγοράζει την πρώτη σιγαροποιητική μηχανή. Τη δεκαετία του 1930, η καπνοβιομηχανία «Καρέλια Α.Ε.» είναι πασίγνωστη στην Πελοπόννησο, σχεδόν άγνωστη όμως στην υπόλοιπη Ελλάδα.

Το 1929, η επιχείρηση συγκαταλέγεται μεταξύ των 29 πρώτων ελληνικών βιομηχανιών και 20 χρόνια αργότερα βρίσκεται στη 12η θέση. Από το 1950 μέχρι σήμερα, πολλά ήταν τα σήματα της ΚΑΡΕΛΙΑ που αναδείχθηκαν σε ιδιαιτέρως δημοφιλή, εξασφαλίζοντας ευρύ δίκτυο διανομής και σημαντικό μερίδιο αγοράς σε πανελλαδικό επίπεδο.
Το 2007, το γραφείο στην Βουλγαρία αναβαθμίστηκε σε εισαγωγική εμπορική εταιρεία με την επωνυμία Karelia Bulgaria EOOD. Το 2008, η ΚΑΡΕΛΙΑ ίδρυσε μια θυγατρική εταιρεία στην Τουρκία, την Karelia Tutun ve Ticaret A.S. Την ίδια χρονιά, η ΚΑΡΕΛΙΑ απέκτησε από την Altadis S.A., το σήμα πούρων Backwoods, ειδικά για την ελληνική αγορά και τα καταστήματα αφορολογήτων ειδών της χώρας.

Η ελληνική εταιρεία πρότυπο

Σήμερα, η ΚΑΡΕΛΙΑ Α.Ε. είναι η μεγαλύτερη καπνοβιομηχανία και ο πρώτος εξαγωγέας τσιγάρων της Ελλάδας και, ταυτόχρονα, μία από τις ταχύτερα αναπτυσσόμενες ανεξάρτητες καπνοβιομηχανίες του κόσμου. Κατέχει το 0,32% της παγκόσμιας κατανάλωσης με παρουσία σε 70 και πλέον χώρες του κόσμου (στη Δυτική και στην Ανατολική Ευρώπη, στη Βόρειο Αμερική, στη Μέση Ανατολή, στην Αφρική, αλλά και στην Άπω Ανατολή).

Πάνω από 80% της συνολικής παραγωγής της διανέμεται σε περίπου 65 χώρες του εξωτερικού και έχει εδραιώσει ισχυρή παρουσία στο διεθνή χώρο και στην Ελλάδα. Είναι ο πρώτος εξαγωγέας καπνικών προϊόντων με συνολικές πωλήσεις του ομίλου 720 εκ. Ευρώ και κέρδη (προ φόρων) ύψους 60.98 εκ. ευρώ. Το 2013, ο αριθμός του απασχολούμενου προσωπικού του ομίλου ανήλθε σε 534 άτομα, αύξηση 7,4% σε σχέση με το 2012.

Το 2014, η πιο κερδοφόρα χρονιά στην ιστορία της εταιρείας

Την ώρα που οι περισσότερες επιχειρήσεις βάζουν λουκέτο, απολύουν εργαζομένους ή καθυστερούν να τους πληρώσουν λόγω κρίσης, ή... χρησιμοποιώντας την κρίση ως πρόφαση, η «Καπνοβιομηχανία ΚΑΡΕΛΙΑΣ» και συγκεκριμένα ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας Ανδρέας Καρέλιας, ανακοίνωσε την χορήγηση περισσότερων από 2,8 εκατομμυρίων ευρώ με τη μορφή μπόνους, προς τους εργαζομένους.

Ο ίδιος ο Ανδρέας Καρέλιας, διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας, μιλώντας στους υπαλλήλους του στην κοπή της Πρωτοχρονιάτικης πίτας, τους ενημέρωσε ότι παρόλο που υπήρξε πτώση των πωλήσεων, το 2014 ήταν η πιο κερδοφόρα χρονιά στην ιστορία της εταιρείας.

Μεταξύ άλλων δήλωσε:

«Η χρονιά που σε λίγο μας αφήνει μας βρίσκει σε μια περίεργη συγκυρία. Από την μια, η σχετική ικανοποίηση ότι η χρονιά που φεύγει κύλησε αρκετά ομαλά και μάλιστα αναλογιζόμενοι τις αντικειμενικές δυσκολίες, μέσα και έξω από την χώρα, θα έλεγα ότι πρέπει να είμαστε αρκετά ευχαριστημένοι. Από την άλλη, δεν μπορούμε να μην σταθούμε σε αυτά που έρχονται μπροστά μας και αναφέρομαι στην αβεβαιότητα στην οποία μπαίνει πάλι η χώρα μας»

«Είχα τονίσει πέρσι ότι τα πολύ θετικά αποτελέσματα του 2013 θα ήταν δύσκολο να επαναληφθούν και μάλιστα τόσο γρήγορα. Και αυτό διότι στις επιχειρηματικές δραστηριότητες πάντα θα υπάρξουν και χρονιές με πρόσθετες δυσκολίες, αναποδιές, ειδικές συνθήκες όπου χρειάζεται να αντιμετωπιστούν νέα και πρωτόγνωρα προβλήματα και δεν αναφέρομαι μόνον στην μεγάλη κρίση που συνεχίζει να μαστίζει την χώρα μας. Παρόλα αυτά όμως, η Εταιρεία μας για μία ακόμη φορά κατάφερε να πετύχει αρκετούς από τους στόχους της και, παρά την πτώση των πωλήσεων, η οποία βεβαίως μας δημιουργεί πρόσθετες ανάγκες για νέα ανάληψη δράσεων, εν τούτοιςκαταφέραμε να έχουμε την πιο κερδοφόρα χρονιά στην ιστορία μας, τόσο λόγω δικών μας ενεργειών όσο και λόγω εξωγενών παραγόντων στους οποίους θα αναφερθώ στην συνέχεια».

«Στην τελευταία και μόνο πενταετία, στην Ελλάδα, φθάσαμε στο σημείο το ένα στα πέντε τσιγάρα που καπνίζονται να είναι λαθραίο. Ενδεχομένως να έχετε δει την προσπάθεια που κάνουμε, από κοινού όλες οι καπνοβιομηχανίες, ώστε να ενημερώσουμε τον καταναλωτή για τις ολέθριες συνέπειες αυτού του φαινομένου, τόσο στην υγεία του όσο και στην οικονομία της χώρας. Αλλά όταν με την παραμικρή ευκαιρία, ο πρώτος στόχος πρόσθετης φορολόγησης είναι τα νομίμως κυκλοφορούντα τσιγάρα, από την όποια κυβέρνηση, τρόικα, και εγώ δεν ξέρω ποιόν άλλον, τότε λίγα πράγματα μπορούμε να πετύχουμε».

Τα... ιλιγγιώδη μπόνους

1. Το επίδομα «γαλοπούλας» θα είναι φέτος € 200,00 για κάθε εργαζόμενο στην Εταιρεία.

2. Το επίδομα παρουσίας θα είναι € 800.00. Θυμίζω ότι αυτό το δικαιούνται όσοι δεν έλειψαν ούτε μία μέρα από την εργασία τους.

3. Ο κάθε εργαζόμενος, που έχει παιδιά που σπουδάζουν σε κρατικό πανεπιστήμιο ή ΤΕΙ, θα λάβει έκτακτη οικονομική ενίσχυση € 1.300,00.

4. Οι εργαζόμενοι, των οποίων τα παιδιά τους πέτυχαν στις παραπάνω σχολές μέσα στο 2014, θα λάβουν επιπλέον ενίσχυση € 500,00.

5. Παράλληλα, η Εταιρεία θα κάνει δώρο έναν υπερσύγχρονο φορητό υπολογιστή Apple σε κάθε παιδί που πέτυχε την εισαγωγή του σε μία από τις παραπάνω σχολές μέσα στο 2014.

6. Εργαζόμενοι με μηνιαίες αποδοχές πάνω από 2.001 ευρώ, θα λάβουν έκτακτη οικονομική ενίσχυση € 700,00.

7. Εργαζόμενοι με μηνιαίες αποδοχές 1.701 έως 2.000 ευρώ, θα λάβουν έκτακτη οικονομική ενίσχυση € 750,00.

8. Εργαζόμενοι με μηνιαίες αποδοχές 1.401 έως 1.700 ευρώ, θα λάβουν έκτακτη οικονομική ενίσχυση € 1.400,00.

9. Εργαζόμενοι με μηνιαίες αποδοχές 1.201 έως 1.400 ευρώ, θα λάβουν έκτακτη οικονομική ενίσχυση € 1.450,00.

10. Εργαζόμενοι με μηνιαίες αποδοχές 1.001 έως 1.200 ευρώ, θα λάβουν έκτακτη οικονομική ενίσχυση € 2.200,00.

11. Εργαζόμενοι με μηνιαίες αποδοχές κάτω από 1.000 ευρώ, θα λάβουν έκτακτη οικονομική ενίσχυση €2.400,00.
Επίσης:

12. Εργαζόμενοι με μηνιαίες αποδοχές 1.201 έως 1.700 ευρώ, και έχουν από 3 ανήλικα παιδιά και πάνω, θα λάβουν επιπλέον € 750,00.

13. Εργαζόμενοι με μηνιαίες αποδοχές έως 1.200 ευρώ, και οι οποίοι έχουν από 2 ανήλικα παιδιά και πάνω, θα λάβουν επιπλέον 450,00 για κάθε ανήλικο παιδί.

14. Ο κάθε λαχνός της σημερινής γιορτής είναι 800,00 ευρώ.

Όπως κάθε χρόνο όλες οι παραπάνω παροχές θα δοθούν καθαρές, δηλαδή η εταιρεία θα καλύψει όλους τους φόρους και τις κρατήσεις.

15. Τέλος, από 1ης Ιανουαρίου 2015 όλοι οι εργαζόμενοι που έχουν μικτό μηνιαίο μισθό μέχρι 2.800 ευρώ θα πάρουν αύξηση 100,00 ευρώ μικτά.


http://diulistirio.blogspot.gr/


Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Πολ Κρούγκμαν: Θα ήταν σοκαριστικό αν η Ελλάδα δεν είχε έκτακτα σχέδια

“Θα ήταν πραγματικά σοκαριστικό αν δεν υπήρχαν έκτακτα σχέδια. Το να προετοιμάζεσαι για κάτι που ξέρεις ότι μπορεί να συμβεί, δεν σημαίνει ότι θέλεις να συμβεί” σχολιάζει σε σύντομο άρθρο του στους New York Times ο Πολ Κρούγκμαν.

Ο νομπελίστας οικονομολόγος αναφερόμενος στο λεγόμενο plan B Βαρουφάκη για την εισαγωγή ενός παράλληλου νομίσματος στην Ελλάδα σημειώνει μεταξύ άλλων ότι «το ζήτημα τώρα είναι αν ο Τσίπρας είχε δίκιο που αποφάσισε να μην επικαλεστεί το σχέδιο μπροστά στον εκβιασμό».


Κάποια μέρα, ίσως, μάθουμε τι έκτακτα σχέδια είχαν οι ΗΠΑ όλα αυτά τα χρόνια. Σχέδια να εισβάλλουν στον Καναδά; Ίσως. Πλάνα να κηρύξουν στρατιωτικό νόμο στο ενδεχόμενο μίας ρατσιστικής συγκέντρωσης λευκών; Ίσως.

Το θέμα είναι αν ο Τσίπρας είχε το δικαίωμα να μην επικαλεστεί αυτό το σχέδιο μπροστά στους εκβιασμούς που δέχτηκε από τους πιστωτές. Νομίζω ότι έκανε λάθος, αλλά μόνο ο Θεός γνωρίζει πόσο τεράστια ευθύνη είχε και μπορεί να μη μάθουμε ποτέ ποιος είχε τελικά δίκιο.


http://diulistirio.blogspot.gr/


Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Τι τράβηξε ο Δημήτρης Πολιτόπουλος για να επενδύσει στην Ελλάδα 10 εκατ. ευρώ και να φτιάξει ελληνική μπύρα

«Η οδύσσεια μιας μικρής ελληνικής μπύρας». Με αυτό τον τίτλο έγινε πρωτοσέλιδο στους New York Times ο χημικός μηχανικός Δημήτρης Πολιτόπουλος ο οποίος αντί για ταξίδι προς την επιτυχία γνώρισε την κόλαση που λέγεται ελληνική αγορά και νομοθεσία.

Ολα άρχισαν στα μέσα της δεκαετίας του '90, όταν η Ελλάδα δεν διέθετε ούτε μία, 100%, γνήσια ελληνική μπύρα. Την εποχή εκείνη η Ελλάδα δεν είχε την πολυτέλεια να έχει τη δική της μπίρα (σ.σ. η ζυθοποιία Fix είχε πτωχεύσει το 1983). Αντ' αυτού, είχε 3.500 διαφορετικά κρασιά και 500 επωνυμίες ούζου. Όλα αυτά, όταν η Βουλγαρία διέθετε 18 δικές της μπίρες, η Αλβανία 4, οι ΗΠΑ 3.000 και το Μεξικό 500.

Ήταν λοιπόν ηλίου φαεινότερο ότι όποιος αναλάμβανε ένα τέτοιο εγχείρημα δεν θα αργούσε να δρέψει τους καρπούς των κόπων του. Οπως γράφει στο υπέροχο σάιτ του ο Ιωάννης Πρωτοπαπαδάκης, αυτή την πεποίθηση είχε και ο Δημήτρης Πολιτόπουλος, εξ Αμερικής ορμώμενος, όταν στις 13 Φεβρουαρίου 1998 θα εξέδιδε το πρώτο τιμολόγιο της μπίρας «Βεργίνα». Ωστόσο, το ταξίδι προς την επιτυχία εξελίχθηκε σε πραγματική οδύσσεια – μια οδύσσεια έφτασε σε σημείο να γίνει πρωτοσέλιδο στους New York Times.

Ποιός είναι ο Δημήτρης Πολιτόπουλος

Ο χημικός μηχανικός Δημήτρης Πολιτόπουλος, γεννημένος στην Αθήνα, αποφασίζει να εξειδικεύσει τις γνώσεις του στη ζυθοποιία, στο φημισμένο πανεπιστήμιο Stevens του Σικάγο, προκειμένου να υλοποιήσει μια παράτολμη ιδέα: να επιστρέψει στην πατρίδα του και να δημιουργήσει μια ελληνική ζυθοποιία με στόχο την παραγωγή, την εμφιάλωση και την εμπορία μπύρας ανώτερης ποιότητας, που να παράγεται από ελληνικό κριθάρι και να έχει ελληνικό όνομα.

Το παράτολμο του εγχειρήματος αποτυπώνεται και στις αντιδράσεις των Ελλήνων φίλων του, όταν τους αποκαλύπτει τα σχέδιά του, το 1994. «Μα η Ελλάδα έχει ήδη μπύρα. Τη Heineken», του απαντούσαν όλοι. Όντως, ο ολλανδικός κολοσσός με μερίδιο αγοράς που ξεπερνούσε το 90% (δεύτερο υψηλότερο παγκοσμίως μετά το 99% στην αγορά της Αιγύπτου – σήμερα, έχει υποχωρήσει στο 72%) είχε ταυτίσει το όνομά του και το χρώμα του, το πράσινο, με τη μπύρα.

Μάλιστα, σύμφωνα με τα όσα είπε ο Δημήτρης Πολιτόπουλος στους New York Times, εξαργυρώνοντας την ηγεμονική της θέση επέβαλε στη χώρα μας τιμές υψηλότερες κατά 30% σε σχέση με τις τιμές στην Ολλανδία – δεν είναι τυχαίο ότι οι πωλήσεις της Heineken στην ελληνική αγορά συνεισφέρουν κατά το 7,1% στο σύνολο των λειτουργικών κερδών του ομίλου.

Ερευνα στην τοπική αγορά

Ενόσω στην Αμερική ο εκκολαπτόμενος επιχειρηματίας εκπονεί έρευνα για το πού θα στηθεί το ζυθοποιείο και ποια θα είναι η παραγωγική του ικανότητα. Μολονότι ως πρώτη επιλογή προκρίθηκαν τα Χανιά, εν τέλει επιλέγεται η δεύτερη, η Κομοτηνή, με δυναμικότητα 200.000 εκατόλιτρων ετησίως, καθώς ήταν πιο οργανωμένη βιομηχανικά και διέθετε το καλύτερο νερό (σύμφωνα με την παράδοση, εκεί παρήχθη για πρώτη φορά ελληνική μπύρα στους αρχαίους χρόνους), βασική πρώτη ύλη της μπύρας.

Δύο χρόνια μετά, το 1996, ο 36χρονος τότε χημικός μηχανικός, με τη συνδρομή του μεγαλύτερου αδερφού και του πατέρα του, επιστρέφει στα πάτρια εδάφη και επενδύει 10 εκατ. ευρώ στην Κομοτηνή. Άγνωστο για ποιο λόγο, η επένδυση αυτή στην ακριτική περιοχή απορρίφθηκε δύο φορές από τις επιδοτήσεις του αναπτυξιακού νόμου.

Επιμονή στο στόχο

Ένα χρόνο μετά, δημιουργείται αυτοματοποιημένη μονάδα παραγωγής υψηλών προδιαγραφών με την επωνυμία Ζυθοποιία Μακεδονίας Θράκης Α.Ε., όμως η παραγωγή καθυστερεί καθώς οι ντόπιοι παραγωγοί μεταλλικών κουτιών δημιουργούν εμπόδια, με τα πρώτα μπουκάλια που καταφθάνουν να είναι προβληματικά.

Ως εμπορική επωνυμία της νέας, αυθεντικά ελληνικής μπύρας, επελέγη το όνομα ενός διάσημου τόπου, όπου ο Έλληνας αρχαιολόγος, Μανώλης Ανδρόνικος, ανακάλυψε ένα ταφικό μνημείο συμπεριλαμβανομένου και του τάφου του Φιλίππου Β' πατέρα του Μεγάλου Αλεξάνδρου: Βεργίνα.

Αρχίζουν τα προβλήματα

Ωστόσο, τα πρώτα σοβαρά προβλήματα όχι μόνο δεν θα αργήσουν να φανούν, αλλά παίρνουν και τη μορφή χιονοστιβάδας. Οι χονδρέμποροι επιστρέφουν το προϊόν δηλώνοντας ότι «κινδυνεύει το σπίτι τους», το τηλεφωνικό κέντρο της ζυθοποιίας γίνεται αποδέκτης απειλητικών τηλεφωνημάτων, πολλοί εργαζόμενοι αποχωρούν αδυνατώντας να απορρίψουν δελεαστικές προσφορές από ανταγωνιστές, οι διανομές σαμποτάρονται με άδειασμα καυσίμων από τα φορτηγά, αρκετά φορτηγά συνεργαζόμενων διανομέων καταστρέφονται, ενώ κυκλοφορούν και φήμες ότι πίσω από τη νέα μπίρα βρίσκονται Τούρκοι.

Η ελληνική εταιρεία δεν κάθεται με σταυρωμένα χέρια και αποφασίζει να περάσει στην αντεπίθεση. Ξεκινάει τις εξαγωγές –σήμερα εξάγεται σε ΗΠΑ, Αυστραλία, Κύπρο, Γερμανία, Ιταλία, Ισπανία, Πολωνία, Ιαπωνία και Αλβανία-, μειώνει τις τιμές για ξενοδοχεία και πλοία, παρασκευάζει φθηνή και επώνυμη μπύρα για σούπερ μάρκετ, ενώ μειώνει την τιμή, έως και 50%, στο μεταλλικό κουτί.

Πρόστιμο από την Επιτροπή Ανταγωνισμού

Λίγα χρόνια αργότερα, το 2003, ενημερώνει με επιστολή της την Ευρωπαϊκή Επιτροπή Ανταγωνισμού για τη ζοφερή κατάσταση της αγοράς μπύρας, αλλά και την αντίστοιχη Ελληνική Επιτροπή, το 2005, στην οποία παραδίδει έναν ογκώδη φάκελο για της καταχρηστικές πρακτικές του ηγέτη της αγοράς. Εν μέρει δικαιώνεται, καθώς το 2007 η Ευρωπαϊκή Επιτροπή επιβάλει πρόστιμο 219 εκατ. ευρώ για παράνομες εμπορικές πρακτικές της εταιρείας Heineken στην έδρα της στην Ολλανδία.

Ανήσυχο πνεύμα ο Δημήτρης Πολιτόπουλος, δεν επιθυμεί να περιοριστεί στην παραγωγή μπύρας, αλλά θέλει να διευρύνει την προϊοντική γκάμα παρασκευάζοντας ροφήματα από βότανα, που βρίσκονται άφθονα στην Θράκη. Όμως, εδώ έχει να αντιμετωπίσει έναν ακόμη δυσεπίλυτο γρίφο, καθώς σύμφωνα με ένα «σκοτεινό» διάταγμα, οι ζυθοποιίες στην Ελλάδα πρέπει να παράγουν μόνο μπύρα και τίποτα άλλο. Ένα διάταγμα που έλκει την καταγωγή του από τα χρόνια του βασιλιά Οθωνα...

Πέτυχε λόγω επιμονής

Σήμερα, η μπύρα Βεργίνα κατέχει μερίδιο 6% της ελληνικής αγοράς (πλέον στη χώρα μας λειτουργούν 13 μικρές ελληνικές ζυθοποιίες), με τη Ζυθοποιία Μακεδονίας Θράκης να θεωρείται –με ετήσια ανάπτυξη που προσεγγίζει το 30%- από τις πλέον ανερχόμενες και πολλά υποσχόμενες εταιρίες στην Ελλάδα. Το παράδειγμα του Δημήτρη Πολιτόπουλου αν μη τι άλλο μας υπενθυμίζει ότι με όπλο το όραμα, την αποφασιστικότητα, το πείσμα και ένα ποιοτικό προϊόν, η επιτυχία δεν θα αργήσει να έρθει.

Πηγή

http://diulistirio.blogspot.gr/
Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Γίνεται κι αλλιώς!..

     Κι έτσι, μ' αυτά και μ' αυτά, ορφάνεψε ένα πολύ μεγάλο κομμάτι του πληθυσμού,
..το μεγαλύτερο ίσως αν πάρουμε σαν ένδειξη το 62% του δημοψηφίσματος.
( Εδώ, να ευχαριστήσουμε άλλη μιά φορά τον πρωθυπουργό που μας έβαλε και μετρηθήκαμε! Αυτό το 62% της 5ης Ιουλίου είναι η μεγάλη μας προίκα. Αλλά και η μόνη. Όλα τ' άλλα
είναι εναντίον μας )

Στον χώρο του μνημονιακού τόξου μπήκαν και τα κόμματα της παρούσας κυβέρνησης, έστω και με το μνημόνιο τού: ''δεν μπορούσαμε να κάνουμε αλλιώς''! (λες κι οι προηγούμενοι λέγανε πως μπορούσανε!)
Προς το παρόν, και σε επίπεδο κομμάτων μέχρι να προκύψει (αν προκύψει) κάτι νέο στον χώρο των αντιμνημονιακών δυνάμεων,
..παραμένουν σαν αντιμνημονιακές δυνάμεις στην Βουλή το ακροδεξιό κόμμα, και το κόμμα των απολιθωμάτων ενός πολιτικού συστήματος που έπαψε να υπάρχει (τουλάχιστον εκεί απ' όπου ξεκίνησε), καθώς και κάποιες σκόρπιες φωνές.

Φανερή πιά η δυσαρμονία μεταξύ λαού και Βουλής.
Πώς εκπροσωπείται αυτό το 62% του λαού;
Προβλέπει κάτι το Σύνταγμα;
Ξέρει κάτι επ' αυτού ο συνταγματολόγος Πρόεδρος Πάκης; Όχι; Προκόψαμε!
Θα κάνουν και θα γίνουν τα πάντα ώστε να αποτρέψουν τις εκλογές;
Θα σκαρφιστούν νέα κυβέρνηση ''ειδικού σκοπού'' (!) και ''εθνικής ανάγκης'' (!!), γκρεμίζοντας ό,τι απέμεινε από το Σύνταγμα για χάρη της τετρα-τρόϊκας;
( Αυτό πάλι, που δεν θα ξαναπάταγε η τρόϊκα στα υπουργεία μας, και εμφανίστηκε κουαρτέτο; Τί να πούμε; Τί να ευχηθούνε: Άντε, και συμφωνική ορχήστρα! )

Είναι φανερό πιά: ο λαός ηττήθηκε κατά κράτος.
Όχι! Δεν προδόθηκε. Ηττήθηκε!
Οι άλλοι κάνουν την δουλειά τους! Ο λαός δεν κάνει την δική του!

Πρέπει να ξαναγυρίσουμε εκεί απ' όπου ξεκινήσαμε: τα πεζοδρόμια και τις πλατείες.
Δεν υπάρχει άλλος δρόμος.
Κι αν μας κατηγορήσουν για παράλυση του κράτους,
..θα τους απαντήσουμε με την αγαπημένη τους φράση:
..''δεν μπορούσαμε να κάνουμε αλλιώς'', θα τους πούμε!..

Αναρτήθηκε από Κώστας Μαντατοφόρος
Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Σκάνε οι βόμβες… Εντάλματα σύλληψης 3 δημοσιογράφων αστέρων της TV!


Βρέθηκαν με αδήλωτες καταθέσεις εκατομμυρίων ευρώ στο εξωτερικό – Ένας από αυτούς καλύπτονταν από συγκεκριμένο παραδικαστικό κύκλωμα.

Μια ακόμη μεγάλη αποκάλυψη της «Ακρόπολης» έρχεται να ταράξει τα νερά της μιντιακής επικαιρότητας και της δυσώδους και αποπνικτικής ενημέρωσης που προσφέρουν τα συστημικά ΜΜΕ.

Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες, σε λίγες μέρες ο ελληνικός λαός θα γίνει –επιτέλους- μάρτυρας συλλήψεων τριών πολύ μεγάλων αστέρων της τηλεόρασης, οι οποίοι βρέθηκαν με καταθέσεις εκατομμυρίων στο εξωτερικό.


http://diulistirio.blogspot.gr/


Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Η "Podemos" δήμαρχος της Μαδρίτης ματαίωσε τις εξώσεις από 2.086 διαμερίσματα

Η 71χρονη δήμαρχος της Μαδρίτης Μανουέλα Καρμέλα κατάφερε να αναβάλει την έξωση κατοίκων δημοτικών πολυκατοικιών από τις κατοικίες τους που επρόκειτο να πουληθούν σε ταμείο-γύπα.

Την ανακοίνωση έκανε η ίδια η δήμαρχος σε έκτακτη συνέντευξη Τύπου. Συνολικά 2.086 συμβάσεις κατοίκων επηρεάζονταν από την πρόθεση της προηγούμενης δημοτικής επιχέιρησης να πουλήσει τα διαμερίσματα για τα οποία οι ένοικοι καταβάλλουν ένα κοινωνικό ενοίκιο εδώ και 20 χρόνια.

Η πώληση των διαμερισμάτων θα σήμαινε την έξωση των κατοίκων από 70 συνολικά ορόφους. Η δημοτική εταιρεία που είχε τα διαμερίσματα έστειλε επιστολή προς τους ενοίκους γνωστοποιώντας ότι δεν θα ανανεώσει τα συμβόλαια αν δεν πληρούν οι ένοικοι δύο προυποθέσεις. Να έχουν εισόδημα κάτω από ένα ορισμένο όριο και να μην διαθέτουν ακίνητη περιουσία στη Μαδρίτη.

Η νέα δήμαρχος Μανουέλα Καρμένα όρισε νέα διοίκηση και αποφάσισε να μην πραγματοποιηθεί η πώληση των κατοικιών και οι εξώσεις. Με την προηγούμενη διοίκηση οι ένοικοι αυτών των διαμερισμάτων δέχονταν καθημερινά οχλήσεις να αδειάσουν τα διαμερίσματα με πιέσεις ακόμη και σε υπέργηρα άτομα, που ήταν δύσκολο να μετακινηθούν.

Η Μανουέλα Καρμένα ήταν υποψήφια των Podemos στη Μαδρίτη και κατάφερε να κατακτήσει τη δημαρχία της ισπανικής πρωτεύουσας.

Πηγή

http://diulistirio.blogspot.gr/
Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Τα 50 επαγγέλματα που επιδοτούνται από το ΕΣΠΑ έως και 100% (Ολη η λίστα)

Πενήντα επιχειρηματικές και επαγγελματικές δραστηριότητες ενισχύονται μέσα από το νέο ΕΣΠΑ.

Τα ποσοστά επιδότησης για όσους ασχολούνται σε αυτούς τους κλάδους ή θέλουν να ανοίξουν επιχείρηση κυμαίνονται από 40% έως και 100% επί των επενδυτικών τους σχεδίων.

Την κοινοτική χρηματοδότηση μπορούν να τη διεκδικήσουν μέσα από δύο προγράμματα, την «Επιχειρηματική Ευκαιρία» και το «Επιχειρούμε Δυναμικά».

Η «Η» παρουσιάζει τη λίστα αυτών των επαγγελμάτων όπως προκύπτει από την πρώτη ανάγνωση των προδημοσιεύσεων των δύο δράσεων.

Αυτά εντάσσονται στην κατηγορία προγραμμάτων του ΕΣΠΑ «Επανεκκίνηση ΕΠΑνΕΚ» και σύμφωνα με πληροφορίες το «Επιχειρηματική Ευκαιρία» θα είναι το πρώτο πρόγραμμα που θα προκηρυχθεί μέσα στον Ιανουάριο.
Το «Επιχειρηματική Ευκαιρία» απευθύνεται σε άνεργους, εγγεγραμμένους στο μητρώο του ΟΑΕΔ, για ενίσχυση των επιχειρηματικών σχεδίων τους με κάλυψη λειτουργικών εξόδων (ενοίκια, λογαριασμοί ΔΕΚΟ, πρώτες ύλες, ασφαλιστικές εισφορές κ.λπ.) καθώς και θέσεων απασχόλησης. Τα έργα που μπορούν να υπαχθούν κυμαίνονται από 28.000 έως 40.000 ευρώ, με 100% ενίσχυση του συνολικού προϋπολογισμού της επένδυσης, ενώ υπάρχει δυνατότητα προκαταβολής μέχρι και 40% της δημόσιας δαπάνης.

Το δεύτερο πρόγραμμα «Επιχειρούμε Δυναμικά» απευθύνεται σε υπάρχουσες μικρομεσαίες επιχειρήσεις. Στόχος των ενισχύσεων είναι η αναβάθμιση της επιχειρηματικής οργάνωσης και λειτουργίας των μικρομεσαίων, δίνοντας έμφαση στην εξωστρέφεια και τη διείσδυσή τους σε νέες αγορές. Σημειώνεται ότι η δράση αφορά επενδύσεις από 20.000 μέχρι και 300.000 ευρώ, ενώ η επιχορήγηση έχει ορισθεί μέχρι και στο 40% του συνολικού ποσού της επένδυσης. Επιπρόσθετα, υπάρχει δυνατότητα προκαταβολής μέχρι και 40% επί της συνολικής δημόσιας δαπάνης. Ενδεικτικά οι δαπάνες που χρηματοδοτούνται είναι ο μηχανολογικός εξοπλισμός, η κτιριακή αναβάθμιση, η πιστοποίηση, η προβολή σε ξένες αγορές κ.λπ.
Από το πρόγραμμα για τις υπάρχουσες μικρομεσαίες επιχειρήσεις, εξαιρείται ο τομέας του τουρισμού. Αναλυτικά ανά τομέα οι επιχειρηματικές και επαγγελματικές δραστηριότητες στους κλάδους είναι:

Αγροδιατροφή / Βιομηχανία Τροφίμων
Τομέας Κρέατος
Τομέας ψαριών και θαλασσινών γενικότερα
Τομέας Φρούτων και λαχανικών
Τομέας λαδιού
Τομέας Γαλακτοκομικά προϊόντα
Προϊόντα Αλευρόμυλων
Αμυλούχα Προϊόντα
Είδη Αρτοποιίας
Ζυμαρικά
Παραγωγή ειδών ζαχαροπλαστικής
Παρασκευή Ζάχαρης
Αρτύματα – Καρυκεύματα
Έτοιμα γεύματα
Παραγωγή ζωοτροφών
Αλκοολούχα Προϊόντα
Μεταλλικό Νερό
Χυμοί
Αναψυκτικά
Παραγωγή Προϊόντων Καπνού

Πολιτιστικές και Δημιουργικές Βιομηχανίες (ΠΔΒ)
Εκτυπωτικές δραστηριότητες
Αναπαραγωγή προεγγεγραμμένων μέσων
Εκδόσεις
Ηχογραφήσεις και μουσικές εκδόσεις
Κατασκευή κοσμημάτων
Κατασκευή μουσικών οργάνων
Κατασκευή παιχνιδιών
Είδη ένδυσης
Υλικά / Κατασκευές
Κατασκευή πλαστικών προϊόντων
Κατασκευή μεταλλικών προϊόντων
Οικοδομικά υλικά
Μονωτικά υλικά

Εφοδιαστική Αλυσίδα
Υπηρεσίες Τομέα Μεταφορών
Υπηρεσίες Εφοδιαστικής Αλυσίδας (Logistics) για προϊόντα τρίτων (3PL)
Ταχυδρομικές και ταχυμεταφορικές δραστηριότητες

Ενέργεια
ΑΠΕ
Αξιοποίηση οργανικών υπολειμμάτων για την κάλυψη θερμικών αναγκών
Αύξηση της διείσδυσης εφαρμογών γεωθερμίας στην παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας και την παραγωγή θερμότητας

Περιβάλλον
Διαχείριση αποβλήτων
Ανακύκλωση
Συλλογή, επεξεργασία και διάθεση απορριμμάτων

Τεχνολογίες Πληροφορικής και Επικοινωνίας ΤΠΕ
Κατασκευή ηλεκτρονικών υπολογιστών και περιφερειακού εξοπλισμού
Κατασκευή εξοπλισμού επικοινωνίας
Έκδοση και κατασκευή λογισμικού
Ενσύρματες τηλεπικοινωνιακές δραστηριότητες
Ασύρματες τηλεπικοινωνιακές δραστηριότητες
Δορυφορικές τηλεπικοινωνιακές δραστηριότητες
Δραστηριότητες προγραμματισμού ηλεκτρονικών υπολογιστών, παροχής συμβουλών και συναφείς δραστηριότητες

Υγεία
Κέντρα Αποκατάστασης
Υπηρεσίες Τηλε – Ιατρικής
Θεραπευτικά κέντρα

Τουρισμός
(ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΗ ΕΥΚΑΙΡΙΑ)
Ξενοδοχειακές μονάδες κλασικού τύπου
Ενοικιαζόμενα Δωμάτια
Τουριστικές Οργανωμένες κατασκηνώσεις (camping)
Θεματικά πάρκα

Προτεραιότητα
Οι κλάδοι που έχουν προτεραιότητα σε αυτά τα προγράμματα είναι:
Αγροδιατροφή/Βιομηχανία Τροφίμων
Εφοδιαστική Αλυσίδα
Ενέργεια
Περιβάλλον
Τεχνολογίες Πληροφορικής και Επικοινωνιών (ΤΠΕ)
Τουρισμός
Υγεία
Υλικά – Κατασκευές
Πολιτιστική – Δημιουργική Βιομηχανία

Επιχειρούμε Δυναμικά

Το Πρόγραμμα έχει ως βασικό στόχο την αναβάθμιση του επιπέδου επιχειρηματικής οργάνωσης και λειτουργίας των ΜΜΕ, στους οκτώ στρατηγικούς τομείς της χώρας, προκειμένου αυτές να αξιοποιήσουν τα ανταγωνιστικά τους πλεονεκτήματα, βελτιώνοντας τη θέση τους στις εθνικές και διεθνείς αγορές. Οι στρατηγικοί τομείς προτεραιότητας είναι οκτώ, οι προαναφερόμενοι, αλλά χωρίς τον τουρισμό.

Οι επιχειρήσεις θα ενισχυθούν προκειμένου να αναβαθμιστούν μέσω της αύξησης των επενδύσεων για τον τεχνολογικό και εμπορικό εκσυγχρονισμό τους, την υιοθέτηση της χρήσης των ΤΠΕ, την αύξηση του βαθμού τυποποίησης και πιστοποίησης των προϊόντων, την ανάπτυξη ποιοτικά ολοκληρωμένων υπηρεσιών, τη βελτίωση της ποιότητας προσφερόμενων προϊόντων και υπηρεσιών. Συγχρόνως, με τη μεταφορά τεχνολογίας και τεχνογνωσίας, αναμένεται να ενισχυθούν οι ικανότητες του παραγωγικού δυναμικού και να επιτευχθεί η αύξηση της ανταγωνιστικότητας των ΜΜΕ. Το πρόγραμμα χρηματοδοτείται με το συνολικό ποσό των 50 εκατ. ευρώ. Στο πλαίσιο του προγράμματος ενισχύονται έργα συνολικού προϋπολογισμού ύψους επένδυσης από 20.000 ευρώ έως 300.000 ευρώ. Το ποσοστό ενίσχυσης των επενδυτικών προτάσεων ορίζεται σε 50% του συνολικού προϋπολογισμού της επένδυσης. Υπάρχει δυνατότητα καταβολής προκαταβολής μέχρι και το 40% της αναλογούσας δημόσιας δαπάνης έναντι ισόποσης εγγυητικής επιστολής. Η διάρκεια υλοποίησης των εγκεκριμένων έργων ορίζεται σε 18 μήνες από την ημερομηνία έκδοσης της απόφασης ένταξης.

Στο Πρόγραμμα μπορούν να υποβάλουν πρόταση:

1. Υφιστάμενες μεσαίες, μικρές και πολύ μικρές επιχειρήσεις, όπως αυτές ορίζονται στη Σύσταση της Επιτροπής 2003/361/ΕΚ, που δραστηριοποιούνται αποκλειστικά στους οκτώ προαναφερόμενους στρατηγικούς τομείς.

2. Εξαιρούνται οι δραστηριότητες που δεν στηρίζονται από το ΕΤΠΑ (ΕΚ. 1301/2013) και τον Κανονισμό για τις Ενισχύσεις Ήσσονος Σημασίας-De minimis, (ΕΚ.1407/2013), καθώς επίσης και οι δραστηριότητες οι σχετικές με την εστίαση, το λιανικό εμπόριο και τον τουρισμό.

Οι επιλέξιμες κατηγορίες επιχειρηματικών δραστηριοτήτων οι οποίες θα τύχουν επιχορήγησης στο πλαίσιο της παρούσας πρόσκλησης θα ορισθούν στην προκήρυξή της.

Για τις ανάγκες του προγράμματος (και μόνο) χαρακτηρίζεται ως υφιστάμενη, επιχείρηση που έχει κλείσει τουλάχιστον μία πλήρη διαχειριστική χρήση.

Οι βασικές προϋποθέσεις συμμετοχής των επιχειρήσεων που υποβάλλουν επενδυτική πρόταση, είναι οι ακόλουθες:
να λειτουργούν νόμιμα εντός της ελληνικής Επικράτειας
να λειτουργούν αποκλειστικά με μία από τις ακόλουθες μορφές: επιχειρήσεις εταιρικού / εμπορικού χαρακτήρα (Ανώνυμη Εταιρία, Εταιρία Περιορισμένης Ευθύνης, Ομόρρυθμη Εταιρία ή Ετερόρρυθμη Εταιρία και ΙΚΕ) και ατομικές επιχειρήσεις.
να μη βρίσκονται υπό πτώχευση, εκκαθάριση ή αναγκαστική διαχείριση,
να μην εκκρεμεί σε βάρος τους ανάκτηση ενίσχυσης
να διαθέτουν ή να δεσμευθούν ότι θα μεριμνήσουν για τις κατάλληλες υποδομές με σκοπό την ελαχιστοποίηση των εμποδίων πρόσβασης ατόμων με αναπηρία, όπου αυτό είναι απαραίτητο και αναγκαίο. Ως υποδομές νοούνται τόσο οι κτιριακές υποδομές όσο και οι ηλεκτρονικές εφαρμογές που απευθύνονται στο πελατειακό κοινό (π.χ. ιστοσελίδες και λοιπές ηλεκτρονικές εφαρμογές όπως ηλεκτρονικά σημεία πληροφόρησης ή/και εξυπηρέτησης κ.λπ.)
να υποβάλουν έως μία επενδυτική πρόταση ανά ΑΦΜ

Δεν έχουν δικαίωμα υποβολής πρότασης οι δημόσιες επιχειρήσεις, οι δημόσιοι φορείς ή δημόσιοι οργανισμοί ή/και οι θυγατρικές τους, καθώς και οι εταιρείες στο κεφάλαιο ή τα δικαιώματα ψήφου των οποίων συμμετέχουν, άμεσα ή έμμεσα, με ποσοστό μεγαλύτερο του είκοσι πέντε τοις εκατό (25%) οι ΟΤΑ και όλοι οι παραπάνω δημόσιοι φορείς μεμονωμένα ή από κοινού.

Επιλέξιμες ενέργειες είναι:
Πιστοποίηση διαχειριστικών Συστημάτων, Σχεδιασμός και Τυποποίηση
Προβολή – Προώθηση των επιχειρήσεων σε αγορές στόχους
Δικαιώματα Τεχνογνωσίας και αξιοποίησή της για την ενίσχυση της αποτελεσματικότερης παραγωγής προϊόντων και υπηρεσιών
Τεχνολογική αναβάθμιση μέσω της αύξησης της χρήσης Τεχνολογίας
Τεχνική και Συμβουλευτική Υποστήριξη/Καθοδήγηση επιχειρήσεων που θα συμβάλει στη βελτίωση της οργάνωσης και παραγωγικότητας των επιχειρήσεων, στην υποστήριξη καινοτομικής και τεχνολογικής επιχειρηματικότητας και θα υποστηρίζει τον προσανατολισμό προς νέες αγορές
Κτιριακή αναβάθμιση υποδομών για την λειτουργία σύγχρονων επιχειρηματικών δραστηριοτήτων
Μηχανολογικός Εκσυγχρονισμός

Ως ημερομηνία έναρξης της επιλεξιμότητας δαπανών ορίζεται η 1.1.2014, υπό την προϋπόθεση ότι δεν θα έχει ολοκληρωθεί το επιχειρηματικό σχέδιο, πριν από την ημερομηνία υποβολής της αίτησης χρηματοδότησης.

Επιχειρηματική Ευκαιρία

Μέσα από το πρόγραμμα επιδιώκεται η στήριξη για την ανάπτυξη υγιούς νεοφυούς, επιχειρηματικότητας που θα συνδέεται άμεσα με τη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας. Για τον λόγο αυτό το πρόγραμμα στοχεύει:
Στη δημιουργία νέων, καινοτόμων και βιώσιμων επιχειρήσεων και
Στην ενίσχυση της απασχόλησης με την πρόσληψη τουλάχιστον ενός ατόμου

Δυνητικοί δικαιούχοι της δράσης είναι οι άνεργοι εγγεγραμμένοι στο μητρώο ανέργων του ΟΑΕΔ, μέχρι την ημερομηνία έναρξης της επιχειρηματικής τους δραστηριότητας στη ΔΟΥ και οι οποίοι δεν ασκούσαν επιχειρηματική δραστηριότητα ή ελευθέριο επάγγελμα από 1/1/2014 έως και την ημερομηνία προκήρυξης.

Οι επιχειρήσεις που θα συσταθούν στο πλαίσιο των επενδυτικών προτάσεων θα πρέπει:
Να έχουν κάνει έναρξη στη ΔΟΥ μετά την ημερομηνία προκήρυξης του Προγράμματος.
Να λειτουργήσουν νόμιμα εντός της ελληνικής Επικράτειας.
Να λειτουργήσουν αποκλειστικά με μία από τις ακόλουθες επιχειρηματικές μορφές: Εταιρεία Περιορισμένης Ευθύνης, Ομόρρυθμη Εταιρεία, Ετερόρρυθμη Εταιρεία, Ι.Κ.Ε, ατομική επιχείρηση και κοινωνική επιχείρηση.
Κάθε επιλέξιμο φυσικό πρόσωπο να συμμετέχει στην υποβολή μίας επενδυτικής πρότασης.
Το επιχειρηματικό τους σχέδιο να αφορά στις επιλέξιμες κατηγορίες επιχειρηματικών δραστηριοτήτων. Εξαιρούνται οι δραστηριότητες που δεν στηρίζονται από τον Κανονισμό για Ενισχύσεις Ήσσονος Σημασίας De Minimis (EK 1407/2013).

Τα επιχειρηματικά σχέδια που θα χρηματοδοτηθούν θα πρέπει να έχουν καινοτομικό χαρακτήρα και να αφορούν, κατά προτεραιότητα, στους εννέα στρατηγικούς τομείς προτεραιότητας του ΕΠΑνΕΚ.

Στο πλαίσιο του προγράμματος ενισχύονται έργα συνολικού προϋπολογισμού ύψους επένδυσης από 25.000 ευρώ έως 40.000 ευρώ. Το ποσοστό ενίσχυσης των επενδυτικών προτάσεων ορίζεται σε 100% του συνολικού προϋπολογισμού της επένδυσης.

Υπάρχει δυνατότητα καταβολής προκαταβολής μέχρι και το 40% της αναλογούσας δημόσιας δαπάνης έναντι ισόποσης εγγυητικής επιστολής. Η χρηματοδότηση γίνεται από την Ευρωπαϊκή Ένωση και ειδικότερα από το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο (ΕΚΤ) και από το ελληνικό δημόσιο.

Το πρόγραμμα χρηματοδοτείται με συνολικό ποσό 50 εκατ.

Η διάρκεια υλοποίησης των εγκεκριμένων έργων ορίζεται σε 24 μήνες από την ημερομηνία της απόφασης ένταξης του επιχειρηματικού σχεδίου.

Επιλέξιμες δαπάνες είναι:

1) Λειτουργικές (ενοίκια, λογαριασμοί ΔΕΚΟ, έξοδα προβολής & διαφήμισης)

2) Εξοπλισμός, προμήθεια πρώτων υλών και ενδιάμεσων προϊόντων, αποσβέσεις παγίων

3) Δαπάνες παροχής υπηρεσιών (νομικής, συμβουλευτικής, λογιστικής υποστήριξης και σύνταξης και παρακολούθησης επιχειρηματικού σχεδίου κλπ.)

4) Ασφαλιστικές εισφορές επιχειρηματία

5) Μισθολογικό κόστος για νέα θέση ή νέες θέσεις εργασίας υπό την προϋπόθεση διατήρησής τους μετά το πέρας της επιχορήγησής της/τους.

Η επιλεξιμότητα των δαπανών δύναται να ξεκινήσει από την ημερομηνία προκήρυξης.

Για την ένταξή τους στο πρόγραμμα οι δυνητικοί δικαιούχοι θα πρέπει να υποβάλλουν προς αξιολόγηση το επιχειρηματικό τους σχέδιο με βάση τη διαδικασία που θα καθοριστεί στην προκήρυξη του Προγράμματος.

Οι προϋποθέσεις συμμετοχής, τα απαιτούμενα δικαιολογητικά, ο τρόπος υποβολής των προτάσεων, η διαδικασία εξέτασης και αξιολόγησης των προτάσεων, η ένταξή τους για χρηματοδότηση, οι υποχρεώσεις των δικαιούχων στην περίπτωση έγκρισης της αίτησης ενίσχυσης και οι λοιποί όροι του Προγράμματος θα περιγραφούν αναλυτικά στον Οδηγό του Προγράμματος.

Στοιχεία της Δράσης είναι δυνατόν να τροποποιηθούν στην προκήρυξη που θα ακολουθήσει την οριστική έγκριση του Προγράμματος από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή. Η αξιολόγηση των επιχειρηματικών σχεδίων θα είναι συγκριτική, βάσει των κριτηρίων που θα οριστούν στην προκήρυξη.

Οι επιλέξιμες κατηγορίες επιχειρηματικών δραστηριοτήτων οι οποίες θα τύχουν επιχορήγησης στο πλαίσιο της παρούσας πρόσκλησης θα ορισθούν αναλυτικά στην προκήρυξή της. Ως ημερομηνία έναρξης της επιλεξιμότητας δαπανών ορίζεται η ημερομηνία προκήρυξης της δράσης. Η πραγματοποίηση δαπανών πριν την έκδοση της απόφασης ένταξης γίνεται με αποκλειστική ευθύνη της επιχείρησης και δεν δεσμεύει την απόφαση της Διοίκησης σχετικά με την έγκριση ή μη του σχεδίου.


http://diulistirio.blogspot.gr/


Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Η παράδοση της χώρας στους δανειστές έχει ονοματεπώνυμο: Βαγγέλης Βενιζέλος (έγγραφα)


Το βρώμικο παιχνίδι με το PSI και το αγγλικό δίκαιο - Γιατί αρνήθηκε να εντάξει το κούρεμα στο ελληνικό δίκαιο;

Εκ του αποτελέσματος είναι πλέον σαφές ότι η χώρα δεν έφτασε στον γκρεμό εξαιτίας πολιτικών αστοχιών, ούτε εξαιτίας πολιτικής απειρίας.

Η Ελλάδα χρεοκόπησε τεχνηέντως εντός ευρώ μετά από επιταγή των ξένων funds και με τη βοήθεια του εγχώριου πολιτικού προσωπικού. Άλλως δεν μπορεί να εξηγηθεί γιατί ο Βενιζέλος και η παρέα του έστησαν το χειρότερο PSI όλων των εποχών και έβαλαν τη χώρα στο αγγλικό δίκαιο παρά το γεγονός ότι υπήρχαν αντίθετες εισηγήσεις.

Οι κύριοι Παπαδήμος και Βενιζέλος αφού συνέτριψαν τα ασφαλιστικά ταμεία και τους μικρομολογιούχους, υπέγραψαν το αγγλικό δίκαιο για τις αξιώσεις των δανειστών μετατρέποντας τη χώρα σε αποικία χρέους.

Είναι απορίας άξιον για ποιο λόγο ο Ευάγγελος Βενιζέλος, ως υπουργός Οικονομικών, πήρε την απόφαση να προχωρήσει στο PSI και να εντάξει τη διαδικασία στο Αγγλικό Δίκαιο, υποθηκεύοντας την ανεξαρτησία της χώρας και τα περιουσιακά της στοιχεία (έσοδα από ενέργεια, αποθέματα χρυσού, πλουτοπαραγωγικές πηγές) παρά τις αντίθετες προτάσεις της αμερικανικής εταιρείας συμβούλου, που προσέλαβε και πλήρωσε για να εξασφαλίσει τα ελληνικά συμφέροντα.

Για όσους δεν έχουν καταλάβει, με την υπαγωγή της χώρας στο Αγγλικό δίκαιο σε περίπτωση πτώχευσης, η Ελλάδα θα έπρεπε να πληρώσει το χρέος της στους δανειστές, σε ευρώ παρά το γεγονός, ότι σε περίπτωση ενδεχόμενης επιστροφής της σε εθνικό νόμισμα, η χώρα θα είχε επιστρέψει σε ένα σημαντικά υποτιμημένο εθνικό νόμισμα.

Αυτό θα προέκυπτε ως υποχρέωση της χώρας από τη διεθνή πολυμερή σύμβαση μεταξύ της Ελλάδας και των πιστωτών της, η οποία μάλιστα, δυνάμει του αρ 28 παρ 1 του Συντάγματος της χώρας θα κατίσχυε έναντι κάθε άλλης (ακόμα και αντίθετης διάταξης) της Ελληνικής έννομης τάξης.

Έτσι, το χρέος της Ελλάδας θα πολλαπλασιαζόταν και καθώς η χώρα θα αδυνατούσε να το αποπληρώσει, οι δανειστές θα αποκτούσαν δικαίωμα κατάσχεσης επί της ελληνικής περιουσίας, με βάση το Αγγλικό Δίκαιο.

Ο τότε πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ - που σήμερα κυκλοφορεί ελεύθερος και ευαγγελίζεται όπου βρεθεί κι όπου σταθεί ότι έσωσε τη χώρα – προχώρησε σε αυτή την ενέργεια παρά τις διαφορετικές εισηγήσεις αμερικανικών εταιρειών τις οποίες πλήρωνε το ελληνικό κράτος ως συμβούλους για το PSI. Kαι τις εταιρείες αυτές το ελληνικό κράτος τις πλήρωσε ακριβά.

Δηλαδή αν και υπήρχε άλλος δρόμος, ο Βαγγέλης Βενιζέλος προτίμησε το δρόμο της συντριβής για το ελληνικό κράτος. Επέλεξε δηλαδή εν γνώσει του να κουρευτούν τα ομόλογα των ασφαλιστικών ταμείων τα οποία στη συνέχεια χρεοκόπησαν και των Ελλήνων μικροομολογιούχων οι οποίοι οδηγήθηκαν στην αυτοκτονία.



Παράλληλα ο κ. Βενιζέλος άφησε ακούρευτα τα ομόλογα συγκεκριμένων funds τα οποία πληρώθηκαν στο ακέραιο αποκομίζοντας κέρδη εκατοντάδων εκατομμυρίων ευρώ, αφού αγόρασαν φθηνά και πληρώθηκαν ακριβά.

Τα έγγραφα που αποκάλυψε το 2014 το koutipandoras.gr για τον τρόπο με τον οποίο ο Βενιζέλος «τακτοποίησε» τις απαιτήσεις των δανειστών είναι συγκλονιστικά και δεν αφήνουν καμία αμφιβολία ότι ο τότε υπουργός Οικονομικών του ΠΑΣΟΚ δεν λειτούργησε με γνώμονα το εθνικό συμφέρον, αλλά με βάση τα κέρδη των δανειστών.

Η αμερικανική εταιρεία Cleary Gottlieb Steen and Hamilton, που ορίστηκε από τον Βενιζέλο ως η εταιρεία που θα διαμεσολαβούσε νομικά και θα διαχειριζόταν το σενάριο του PSI είχε εισηγηθεί τα ομόλογα να διέπονται από το δίκαιο της Ελληνικής Δημοκρατίας.

Στις 4 Αυγούστου του 2011, ο Lee Buccheit, μέτοχος της εταιρείας και ειδικός σε θέματα χρηματοοικονομικής διαχείρισης και κρατικού χρέους, με επιστολή του στον Διευθύνοντα Σύμβουλο του ΟΔΔΗΧ Πέτρο Χριστοδούλου, αναφέρει τα αποτελέσματα των επαφών του με τους ομολογιούχους και τις προτάσεις που υπάρχουν. Γράφει λοιπόν ο κ. Buccheit ότι παρά τις πιέσεις των δανειστών για το αγγλικό δίκαιο, υπάρχει εναλλακτική λύση: «Υπάρχει μια συμβιβαστική λύση που απευθύνεται και στην ανησυχία των αντιπροσώπων διαχείρισης ενώ παράλληλα διατηρεί και την ελληνική νομοθεσία στα νέα ομόλογα. Τα νέα ομόλογα θα μπορούσαν να περιλαμβάνουν και μια πρόβλεψη κατά το εξής πρότυπο: Αυτά τα ομόλογα θα διέπονται και θα ερμηνεύονται σύμφωνα με το Δίκαιο της Ελληνικής Δημοκρατίας, όπως αυτό ισχύει έως και την 1η Αυγούστου 2011. Επίσης, τα νέα ομόλογα θα μπορούσαν να περιλαμβάνουν τη ρητή υποβολή τους στη δικαιοδοσία τόσο των ελληνικών, όσο και των αγγλικών δικαστηρίων. Το αποτέλεσμα αυτής της προσέγγισης θα είναι να εξουδετερωθεί ο κίνδυνος να περάσει η Βουλή κάποιον μελλοντικό νόμο που θα φέρει σε μειονεκτική θέση τους ομολογιούχους του Project Oak».

Η νομική εταιρεία προτείνει δηλαδή την εναλλακτική λύση, σε όποιο δικαστήριο και αν επιδικάζονται μελλοντικές διαφορές, Ελλάδας ή εξωτερικού, αυτό να γίνεται με βάση το ελληνικό Δίκαιο και τη διαβεβαίωση πως αυτό δεν θα αλλάξει. Με τον τρόπο αυτό η εταιρεία επιλύει την πιθανή νομική ανασφάλεια των ομολογιούχων για το κούρεμα.

Ω του θαύματος, ο ίδιος ο Βενιζέλος απορρίπτει τη λύση που του πρότεινε η εταιρεία που πλήρωνε το ελληνικό κράτος και προχωρά σε PSI επιλέγοντας το αγγλικό Δίκαιο και την υποθήκευση της Ελλάδας. Το PSI βεβαίως καταστρέφει ταμεία και μικροομολογιούχους, ενώ αφήνει αλώβητους άλλους κατόχους ομολόγων. Οι τράπεζες οι οποίες φαίνονται να χάνουν από το κούρεμα των ελληνικών ομολόγων ανακεφαλαιοποιούνται με 50 δισ. ευρώ.

Παρά τα όσα τραγικά έγιναν εκείνη την περίοδο ο Βενιζέλος εξακολουθεί να κυκλοφορεί αμέριμνος και να ισχυρίζεται ακόμα στις δημόσιες παρεμβάσεις του ότι έσωσε τη χώρα.






http://diulistirio.blogspot.gr/


Διαβάστε περισσότερα.... »
....