Διυλιστήριο: 09/02/14
ροη αναρτησεων

Τρίτη 2 Σεπτεμβρίου 2014

Έρχονται συλλήψεις στην Κύπρο για την κατάρρευση της οικονομίας

Μέχρι το τέλος του χρόνου οι ανακριτές αναμένεται να βάλουν, μεταξύ άλλων, χειροπέδες και σε τραπεζικούς παράγοντες, οι οποίοι φέρονται ως υπαίτιοι της κατάρρευσης της κυπριακής οικονομίας.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο της Δημοκρατίας Νίκο Αναστασιάδη, σύντομα θα υπάρξουν αποτελέσματα και η κυβέρνηση δεν θα δεχθεί οποιαδήποτε συγκάλυψη του οποιουδήποτε απορρίπτοντας παράλληλα «τα περί κωλυσιεργίας και καθυστέρησης των ερευνών».

Ο πρόεδρος Αναστασιάδης, ο οποίος ενημερώθηκε το πρωί από το γενικό εισαγγελέα Κώστα Κληρίδη και τους αστυνομικούς ανακριτές για την πορεία των ανακρίσεων σε σχέση με τις έρευνες για το οικονομικό έγκλημα, έκανε λόγο «για τεράστιες ευθύνες και ενδεχόμενα κακουργήματα».

Όπως αναφέρει το stockwatch, σε ερώτηση αν μέχρι το τέλος του χρόνου ενδεχομένως να γίνουν και οι πρώτες συλλήψεις, ο πρόεδρος της Δημοκρατίας σημείωσε ότι «θέλω να είμαι απόλυτα βέβαιος γι’ αυτό, με βάση την ενημέρωση και τις διαβεβαιώσεις που έχω δεχθεί».

Στο στόχαστρο τραπεζικοί παράγοντες

Μετά το πέρας σύσκεψης ο πρόεδρος Αναστασιάδης δήλωσε πως εξετάστηκαν οι τομείς και οι διάφορες ενότητες των αδικημάτων που φέρονται να διέπραξαν διάφοροι τραπεζικοί παράγοντες.

Είπε επίσης πως ενημερώθηκε για το που βρίσκονται οι έρευνες για συγκεκριμένα αδικήματα και συμφωνήθηκε κάθε μήνα να ενημερώνεται για την πρόοδο των ερευνών.

«Η κυβέρνηση, είπε, «δεν φείδεται χρημάτων προκείμενου να έχουμε την αρίστη δυνατή βοήθεια από όσους μπορεί να μας βοηθήσουν ώστε να στοιχειοθετηθούν το συντομότερο δυνατό, εάν εφόσον προκύπτουν συγκεκριμένες κατηγορίες για συγκεκριμένα αδικήματα, εναντίον όσων ενδεχόμενα εμπλέκονται».

Σωρεία αδικημάτων

Ερωτηθείς για τον αριθμό των ατόμων που βρίσκονται υπό διερεύνηση, ο πρόεδρος της Δημοκρατίας σημείωσε πως «αυτό είναι θέμα που θα προκύψει και προκύπτει και μέσα από τις έρευνες.

«Ήδη», είπε, «άρχισαν και στοχοποιούνται κάποιοι, ενώ την ίδια ώρα μπορεί να βρεθεί ότι εμπλέκονται και άλλοι», τονίζοντας πως «υπάρχουν αδικήματα που αφορούν διαγραφή από ηλεκτρονικούς υπολογιστές, υπάρχουν αδικήματα που αφορούν πλαστογραφίες, υπάρχει σωρεία αδικημάτων, οπότε στην πορεία μπορεί να προκύψουν, πέραν των όσων μέχρι στιγμής διαφαίνονταν ως οι αποκλειστικοί και συνεργοί. Συνεπώς, είναι θέμα των ανακρίσεων».

Ο πρόεδρος της Δημοκρατίας κατέστησε σαφές πως η πολιτεία θα επιδείξει μηδενική ανοχή και δεν ανεχθεί τη συγκάλυψη του οποιουδήποτε για οποιοδήποτε αδίκημα αποδειχθεί ότι ενέχεται ο οποιοσδήποτε.

«Είμαι βέβαιος», σημείωσε, «πως σύντομα θα υπάρξουν αποτελέσματα, η ανακριτική ομάδα και ο γενικός εισαγγελέας, ο βοηθός γενικός εισαγγελέας και οι λειτουργοί που συντονίζουν, είναι αποφασισμένοι να προχωρήσουν το συντομότερο έτσι ώστε η ευρύτερη κοινωνική απαίτηση και η απαίτηση της πολιτείας είναι να υπάρξουν αυτή τη φορά τουλάχιστον και διερεύνηση και εάν στοιχειοθετείται υπόθεση εναντίον αυτών που ευθύνονται, να τιμωρηθούν για την καταστροφή του χρηματοπιστωτικού συστήματος αναλαμβάνοντας και τις συνέπειες που πληρώνει ο απλός πολίτης, είτε λέγεται καταθέτης, οφειλέτης, είτε ευρύτερα λέγεται κυπριακή οικονομία».

Μηδενική ανοχή

Αντικρούοντας τις αιχμές πως κάποιοι ενδεχόμενα θα ήθελαν την καθυστέρηση και τη συγκάλυψη, τόνισε πως στην Κύπρο εφαρμόζεται το αγγλοσαξονικό νομικό σύστημα με αυστηρούς τους κανόνες της απόδειξης, επισημαίνοντας πως «ορθά επιζητείται να στοιχειοθετηθεί με όλα τα αναγκαία τεκμήρια η κάθε υπόθεση ξεχωριστά έτσι ώστε να μην υπάρξει εκ των υστέρων η κατηγορία ότι δεν έγινε όπως θα έπρεπε η ανακριτική δουλεία, αλλά και η εν συνεχεία δίωξη από το γενικό εισαγγελέα, ο οποίος λόγω πείρας δεν θα ήταν ποτέ δυνατό να προσάψει κατηγορία χάρη της προσαγωγής κάποιου στο δικαστήριο και στη συνέχεια να απαλλαγεί. Εκεί θα ήταν η συγκάλυψη».

Υπέδειξε παράλληλα πως «εάν παρατηρείται κάποιος χρόνος είναι γιατί απαιτείται να συνδέεται με το άλλο κατά τρόπο του αγγλικού αποδειχτικού δικαίου, του δικαίου απόδειξης και διότι σε άλλες χώρες γίνεται δεκτή και η εξ ακοής μαρτυρίας», υπογραμμίζοντας πως υπάρχουν κάποιες δυσκολίες οι οποίες θα ξεπεραστούν.

Απαντώντας σε ερώτηση αν 14 μήνες δεν είναι αρκετοί για να καταλήξει οποιαδήποτε σχετική υπόθεση στη δικαιοσύνη, σημείωσε πως «αυτή τη στιγμή οι ανακρίσεις αποσκοπούν στο να τεκμηριώσουν πρωτόγνωρα εγκλήματα, δεν είναι κλοπή, δεν είναι ληστεία και πλαστογραφία όπως είναι τα συνήθη εγκλήματα έτσι ώστε το συντομότερο να περατώνεται μια υπόθεση».

Τεράστιες ευθύνες και κακουργήματα

Τόνισε πως «μιλούμε για τεράστιες ευθύνες και ενδεχόμενα κακουργήματα που έχουν διαπραχθεί, ας μην χαρακτηρίζω, γιατί χρειάζεται η ορθή ανακριτική πορεία που θα μας οδηγήσει στη διάγνωση και στο βαθμό των αδικημάτων που υπέπεσαν όσοι ενδεχόμενα να υπέπεσαν. Είναι το θέμα του δόλου, είναι το θέμα πολλών συντρεχόντων το ποινικό δίκαιο για να μπορεί να καταδικαστεί κάποιος».

Ο πρόεδρος Αναστασιάδης ανέφερε πως είναι προτιμότερο να γίνει καλή δουλειά, να στοιχειοθετηθούν και να τεκμηριωθούν υποθέσεις έτσι ώστε να υπάρξει η ανάλογη τιμωρία παρά χάρη των εικόνων να δημιουργηθούν οι προϋποθέσεις να διαφύγουν κάποιοι μέσα από δικονομικές πρόνοιες των ευθυνών τους.

Καταλήγοντας, σημείωσε πως αναμένεται να αποσπαστεί στην ανακριτική ομάδα και έμπειρος λειτουργός από τη νομική υπηρεσία ειδικός σε ποινικά αδικήματα για να παρακολουθεί, να συμβουλεύει, να συντονίζει προκειμένου να επισπευθεί και να διεκπεραιωθεί αυτό το μεγάλο έργο.

«Είναι», είπε, «ευθύνη όλων να αποδοθεί επιτέλους δικαιοσύνη».


http://diulistirio.blogspot.gr/
Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Στο Ζάππειο μιά μέρα..

    40 χρόνια εγκληματικής πολιτικής δράσης έκλεισε το ΠαΣοΚ,
..με μιά φιέστα αντάξια του ήθους του ιδρυτή του, των στελεχών και των μελών του!

Οι αρουραίοι που παραμένουν ακόμη στο πλοίο ( με την ελπίδα ότι κάτι έχει μείνει ακόμη στ' αμπάρια για να μασουλήσουν ), ''έκραξαν'' τον πρόεδρό τους,
..αποθέωσαν δε τον Μεγάλο Ηλίθιο, με το εμπνευσμένο σύνθημα: ''ΓΙΩΡΓΟ ΓΕΡΑ ΝΑ ΦΥΓΕΙ Η ΔΕΞΙΑ''!!!
( το blog το άκουσε χθες κατά τύχη, ανέμελο, πίνοντας έναν καλόν φραπέ, και κόντεψε να το χάσετε δια παντός! Αφροί -του φραπέ- βγήκαν απ' τα αυτιά και την μύτη του, και νομίζει ότι είδε κι ένα άσπρο φως κάπου στο βάθος! )

Στιγμές μεγαλείου για την εγκεφαλική παράνοια και την κομματική επιλεκτική τύφλα, που πάντα χαρακτήριζε την εκλεκτή συνομοταξία των πασόκων!
Τελικά, η πιό απόλυτη ρήση που έχει ακουστεί τα τελευταία χρόνια είναι: ''Μιά φορά πασόκος, πάντα πασόκος''!

Το 'χουμε πεί και θα το ξαναπούμε άλλη μία:
Το ΠαΣοΚ, η ιδέα ΠαΣοΚ, ο τρόπος ζωής ΠαΣοΚ, δεν είναι κόμμα.
Είναι μετάλλαξη!
Είναι γονιδιακή ανωμαλία! Βλάβη του DNA!
Δεν θεραπεύεται, και δεν αφήνει ανοσία. Δεν υπάρχει εμβόλιο, ούτε αντίδοτο!

Δηλαδή πιστεύουμε πως άνθρωποι σαν κι αυτούς (δειγματοληπτικά), μπορούν να ξαναγίνουν άνθρωποι, και χρήσιμοι για την κοινωνία;
Μιχάλης Καρχιμάκης, Φίλιππος Σαχινίδης, Παντελής Καψής, Θανάσης Τσούρας, Θάνος Μωραΐτης, Γιάνης Καψής, Γρηγόρης Νιώτης, Κώστας Γείτονας, Νίκος Σηφουνάκης, Ντίνος Ρόβλιας, Αννα Νταλάρα, Νίκος Αθανασάκης.
Και χιλιάδες άλλοι. Γνωστοί και άγνωστοι.

Αύριο ''3 του Σεπτέμβρη'' θα δούμε και την συνέχεια του χθεσινού πασοκικού Ζαππείου 1. Θα έχουμε Ζάππειο 2, και τα μυαλά στα κάγκελα.
Αναμένεται όσοι γλυτώσουμε απ' το εγκεφαλικό,
..να κάνουμε καινούργιο συκώτι απ' τα γέλια!..

Αναρτήθηκε από Κώστας Μαντατοφόρος
Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Περί προεδρολογίας λόγος .... Όταν ο Πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας ήταν θεσμός. Όταν δεν ήμασταν τα βατράχια ... Κωστής Στεφανόπουλος- Μπιλ Κλιντον

Ύστερα από την κυνική δήλωση ότι "Η Ελλάδα παρέδωσε στους πιστωτές της την εθνική της κυριαρχία, με την υιοθέτηση των επώδυνων μεταρρυθμιστικών μέτρων του Μεσοπρόθεσμου Δημοσιονομικού Προγράμματος", στην οποίαν προέβη ο πρόεδρος του Eurogroup, Ζαν Κλόντ Γιούνκερ, σε συνέντευξή του στο γερμανικό περιοδικό Focus, πρέπει να είμαστε έτοιμοι να “υποδεχθούμε” και άλλες τέτοιου είδους “διαπιστώσεις”, μιάς και ΕΜΕΙΣ ΤΟΥΣ ΨΗΦΙΣΑΜΕ ΔΙΑ ΝΑ ΜΑΣ ΚΥΒΕΡΝΟΥΝ, ΚΑΙ ΝΑ ΤΟΥΣ ΥΠΗΡΕΤΟΥΝ, ξεκινώντας απο τον αμερικανό “υπήκοο” Γεώργιο Αντρέα Παπανδρέου τέως πρωθυπουργό της χώρας, και καταλήγοντας στούς Γερμανοανατραφέντες Παπαδήμους και στούς Βενιζέλους, όπως επίσης στούς Σαμαράδες και Κουβέληδες!!!

Μετά τον πόλεμο του 1944, ένας ξένος δηλώνει ευθέως, ότι η Ελλάδα έχει τεθεί υπό κατοχικό καθεστώς, με την διαφορά, ότι αυτή την φορά, όχι απλώς παραδοθήκαμε, αλλά εμείς (δια της κυβερνήσεως ΓΑΠ), ανοίξαμε τις πύλες για να διαβούν τα ξένα "στρατεύματα" της τρόϊκας, οι εκπρόσωποι των τοκογλύφων και των απανταχού “λαμόγιων”, οι οποίοι, έδεσαν χειρόπόδαρα την Ελλάδα.

Ο Ζ.Κ.Γιούνκερ δηλώνει στο περιοδικό ότι: “Η εθνική κυριαρχία των Ελλήνων έχει περιοριστεί σε μεγάλο βαθμό με την αποδοχή της κοινοτικής βοήθειας και ξένοι τεχνικοί θα αναλάβουν την υλοποίηση των ελληνικών δεσμεύσεων που ελήφθησαν με το Μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα”.

Ο Γερμανός ΥΠΟΙΚ εξέδωσε και σχετική ανακοίνωση στην οποία ξεκαθαρίζει πως «οι ιδιωτικοποιήσεις πρέπει να ξεκινήσουν χωρίς καθυστέρηση».

Μέσα στον Ιούλιο έρχεται και η δεύτερη ομάδα ξένων "τεχνικών" οι οποίοι θα πλαισιώσουν την "επιτροπή αποκρατικοποιήσεων". Θα επιχειρήσουν να αρπάξουν μέχρι τον Σεπτέμβριο ότι μπορέσουν, από δημόσιες εταιρείες, ΟΠΑΠ, Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο, ΕΥΔΑΠ κλπ. Αν δεν έχουν καταφέρει 100% τους στόχους τους, θα αρχίσει ο εκβιασμός για τίς υπόλοιπες δόσεις.

Αρχισε ο πλειστηριασμός, ο ανταγωνισμός μεγάλος, η Ελλάς πωλείται !!!

Ουαί τοις ηττημένοις, και ΧΩΡΙΣ ΠΟΛΕΜΟ !!! ΑΥΤΟ ΘΑ ΠΕΙ ΔΥΣΤΥΧΙΑ !!!



Παραθέτω την ομιλία του τέως προέδρου της Ελληνικής Δημοκρατίας κ. Κ. Στεφανόπουλου στις 19 Νοεμβρίου 1999, όταν, τότε υπεδέχθη τον Αμερικανό πρόεδρο Μπίλ Κλίντον, θεωρώντας την, διαχρονικά εκφράζουσα τον Ελληνισμό απανταχού του πλανήτη, άνευ ουδενός άλλου σχολίου.

«Εξοχώτατε κύριε Πρόεδρε,

Καλώς ήλθατε στην Ελλάδα. Σας υποδεχόμεθα καθώς και την Κυρία Κλίντον με αισθήματα ειλικρινούς φιλίας και μεγάλης εκτιμήσεως προς το πρόσωπόν σας, αλλά και έναντι της μεγάλης σας χώρας, με την οποίαν η Ελλάς συνδέεται με παλαιούς όσον και συγχρόνως ισχυρούς δεσμούς.

Σας υποδεχόμεθα ως τον διακεκριμένον Πρόεδρον των Ηνωμένων Πολιτειών, ο οποίος με την πολιτική του ενίσχυσε ακόμη περισσότερον την ευημερίαν της χώρας του και ως τον Πρόεδρον της ηγέτιδος χώρας του Δυτικού κόσμου, η οποία φιλοδοξεί να εκφράζει και να στηρίζει τις μεγάλες αρχές της Ελευθερίας, της Δημοκρατίας και του σεβασμού των ανθρωπίνων δικαιωμάτων.

Οι αρχές αυτές εγεννήθηκαν, όπως γνωρίζετε, κατά τους αρχαίους κλασικούς χρόνους στην Ελλάδα και εμορφοποιήθησαν εις συγκεκριμένον πολίτευμα εδώ στην Αθήνα. Εδώ προσδιορίστηκαν και κατεγράφησαν με σαφή τρόπον οι νόμοι ως οι ρυθμισταί των σχέσεων μεταξύ των πολιτών και υψώθηκε η Δικαιοσύνη ως υπερτάτη αρχή και αξία.

Το Σύνταγμα της χώρας σας είναι το πρώτο Σύνταγμα της σύγχρονης εποχής μας που εξέφρασε εν μέσω περιπλόκων τότε προβλημάτων, ισχυρών εντάσεων και μεγάλων δυσχερειών την αφοσίωση ενός Λαού, του Αμερικανικού, στην Ελευθερία, την Δημοκρατία και την Δικαιοσύνη.

Δεν επέρασαν από τότε πολλά χρόνια και η χώρα μας ανέκτησε επίσης την Ελευθερίαν της έπειτα από σκληρούς και αιματηρούς αγώνες που διήρκεσαν οκτώ χρόνια. Ενθυμούμεθα πάντοτε με ευγνωμοσύνη ότι η Αμερικανική Συμπολιτεία εξέφρασε εκ των πρώτων χωρίς δισταγμό την συμπάθειά της και προσέφερε την ηθική στήριξή της στην αγωνιζόμενη Ελλάδα.

Αυτή η πρώτη συνάντησή μας υπό την σκέπη της Ελευθερίας ακολουθήθηκε, κύριε Πρόεδρε, αργότερα και από άλλες συμπορεύσεις. Αναφέρομαι στους δύο Παγκοσμίους Πολέμους κατά τους οποίους απειλήθηκαν οι ελευθερίες των Λαών από στρατοκρατικά και ανελεύθερα πολιτεύματα. Οι Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής προσέφεραν το βάρος της ισχύος των, αλλά και την γενναιότητα των τέκνων των, για την υπεράσπιση της Ελευθερίας και η συμμετοχή τους στους πολέμους αυτούς υπήρξε αποφασιστική. Η Ελλάς προσέτρεξε και εκείνη με όλες τις δυνάμεις της προς ενίσχυση του στρατοπέδου της Ελευθερίας και στις δύο συγκρούσεις.

Κατά τον Πρώτον Παγκόσμιον Πόλεμον προσέφερε στο συμμαχικό στρατόπεδο το 1918 την πρώτην σημαντική νίκην του στο μέτωπο της Μακεδονίας και κατά τον Δεύτερον την πρώτην και πάλιν νίκην εναντίον των φασιστικών δυνάμεων στον πόλεμο της Αλβανίας μαζί με το παράδειγμά της πώς αγωνίζονται οι ελεύθεροι Λαοί κατά πολύ υπερτέρων εχθρών, διότι δεν εδίστασε και κατά των πανισχύρων ναζιστικών στρατευμάτων να αμυνθεί με απαράμιλλον γενναιότητα.

"Η Ελλάς έχει ακόμη την πικρία ότι δεν ανεγνωρίσθη επαρκώς η συνεισφορά της στην κοινή πολεμική προσπάθεια".

Κατά τον πόλεμον αυτόν, στον οποίον οι στρατευμένοι νέοι της προσήλθαν να καταταγούν τραγουδώντας και κατά την επακολουθήσασα κατοχή της χώρας από τα στρατεύματα του Αξονος, απώλεσε από πολεμικές ενέργειες και την επακολουθήσασα αντίσταση από βομβαρδισμούς, εκτελέσεις και από την πείνα περισσότερες από 500.000 ψυχές, δηλαδή είχε αναλογικώς προς τον πληθυσμόν της τις μεγαλύτερες μαζί με τη Ρωσία, την Πολωνία και την Γιουγκοσλαβίαν απώλειες μεταξύ των συμμάχων κρατών. Η Ελλάς έχει ακόμη την πικρία ότι δεν ανεγνωρίσθη επαρκώς η συνεισφορά της στην κοινή πολεμική προσπάθεια.

Μετά τον πόλεμον η Αμερική μάς προσέφερε, όπως και σε άλλες χώρες, πολύτιμη υλική και ηθική βοήθεια προκειμένου να ανασυγκροτήσομε την κατεστραμμένη από τον πόλεμο χώρα μας.

Σήμερα ενισχύομε τους δεσμούς μας ευρισκόμενοι στον ίδιο ιδεολογικό και δημοκρατικό χώρο, συμμετέχοντες στην ίδια στρατιωτική συμμαχία και πιστεύοντας πάντοτε στις ίδιες μεγάλες ηθικές αξίες και πολιτικές αρχές.

Οι δεσμοί αυτοί ενισχύονται ακόμη περισσότερο από τα τρία περίπου εκατομμύρια των ομογενών μας που ζουν στις Ηνωμένες Πολιτείες μοιράζοντας τα πατριωτικά τους αισθήματα μεταξύ της νέας μεγάλης πατρίδας τους και της παλαιάς, όπου ευρίσκονται οι τάφοι των προγόνων τους και πολλοί εν ζωή συγγενείς τους. Για μας οι ομογενείς μας Αμερικανοί αποτελούν αιτίαν μεγάλης εθνικής υπερηφανείας και ικανοποιήσεως, λόγω της συμπεριφοράς των ως πολιτών και της προκοπής των ως ανθρώπων. Η φιλία που μ` αυτούς τους τρόπους αναπτύχθηκε και στηρίζεται σε κοινά ιδανικά των δύο χωρών μας είναι προορισμένη να διαρκέσει.

Η σύγχρονη Ελλάς, κύριε Πρόεδρε, όπως καλώς γνωρίζετε, είναι κράτος ειρηνικό, σεβόμενο απολύτως τις διεθνείς υποχρεώσεις του με άριστα λειτουργούν δημοκρατικό πολίτευμα, με ισχυρά και αναπτυσσόμενη οικονομία, μέλος της Ευρωπαϊκής Ενώσεως και πολλών άλλων διεθνών οργανισμών, σημαντικός παράγων σταθερότητος εις την περιοχήν των Βαλκανίων. Δεν αγαπούμε τον πόλεμον, ούτε τον προβάλλομε ως μέσον επιλύσεως διαφορών, αποδεχόμεθα και στηρίζομε τις αποφάσεις του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών, σεβόμεθα και επικαλούμεθα το διεθνές δίκαιον και τις διεθνείς συνθήκες και διατηρούμε φιλικές σχέσεις με όλους τους γείτονές μας, μη έχοντας άλλα προβλήματα πέραν αυτών που προκαλούνται εις βάρος μας από την επιθετική πολιτική της Τουρκίας.

Επωφελούμενος από το μεγάλο προσωπικό ενδιαφέρον σας για την επίλυση του επί 25ετίαν χρονίζοντος Κυπριακού προβλήματος, επιτρέψτε μου να υπενθυμίσω προς όλους τους παρευρισκομένους ότι το πρόβλημα αυτό προκλήθηκε από την στρατιωτική εισβολή της Τουρκίας στη νήσο, προς αποκατάστασιν, όπως τότε είπε, του διαταραχθέντος από την απόπειρα κατά του Αρχιεπισκόπου Μακαρίου νομίμου πολιτεύματος, ότι έκτοτε και παρά την αποκατάσταση της νομιμότητος συνεχίζει την κατοχή του 38% του εδάφους της Κυπριακής Δημοκρατίας και αρνείται να συμμορφωθεί προς τις αποφάσεις και τα ψηφίσματα των Ηνωμένων Εθνών.

Επίσης να προσθέσω ότι ο τουρκικός πληθυσμός της νήσου ανήρχετο κατά την εισβολή στο 18% του συνολικού και ο ελληνικός εις το 80%, ότι μετά την εισβολήν το ήμισυ του τουρκικού πληθυσμού εγκατέλειψε την νήσον και αντικατεστάθη από εποίκους μεταφερθέντες από την Ανατολίαν, ότι 180.000 Ελληνοκυπρίων παραμένουν πρόσφυγες, εμποδιζόμενοι να κατοικήσουν στους τόπους της γεννήσεώς τους και να απολαύσουν τις περιουσίες τους, ότι ο κ. Ντενκτάς αρνείται να συζητήσει τις προτάσεις που κατά καιρούς έχουν υποβληθεί και ότι της μιας πλευράς αρνουμένης να υποχωρήσει μερικοί λέγουν ότι ίσως υπάρχει φόβος να κληθεί η άλλη να καλύψει διά των ιδικών της βημάτων την ζητουμένη προσέγγιση.

Κύριε Πρόεδρε,

Εάν το Κυπριακό πρόβλημα πρόκειται να επιλυθεί, πρέπει να επιλυθεί συμφώνως με τις αρχές της Δικαιοσύνης και της Δημοκρατίας. Δεν είναι δυνατόν να επιλυθεί με την αποδοχήν της στρατιωτικής βίας και των τετελεσμένων. Δεν είναι νοητόν το μελετώμενον δικοινοτικόν πολίτευμα να παραγνωρίσει την συντριπτικήν πλειοψηφίαν των Ελληνοκυπρίων, όπως δεν είναι νοητόν να παραγνωρισθούν τα ατομικά δικαιώματα όλων των Κυπρίων αφού τα δικαιώματα αυτά οπουδήποτε του κόσμου παραβιαζόμενα κινούν όχι μόνον την συμπάθειαν αλλά και την επέμβαση των Δημοκρατικών κρατών. Τέλος, η ένταξη της Κυπριακής Δημοκρατίας στην ΕΕ δεν επιτρέπεται να εξαρτηθεί από την προηγούμενη λύση του Κυπριακού προβλήματος. Το ζήτημα αυτό πιστεύω ότι είναι πρωταρχικής σημασίας.

Αλλά υπάρχουν και οι λεγόμενες διαφορές στο Αιγαίο. Ο προσδιορισμός των ορίων της υφαλοκρηπίδος, του μόνου δηλαδή υπαρκτού προβλήματος, θα είχε επιτευχθεί εάν η Τουρκία εδέχετο ότι τα νησιά έχουν υφαλοκρηπίδα όπως προβλέπουν οι διατάξεις του δικαίου της θαλάσσης, το οποίον έχει αποδεχθεί και η μεγάλη σας χώρα, οι διεκδικήσεις επί διαφόρων νήσων και νησίδων του Αιγαίου δεν θα έπρεπε ούτε ως σκέψεις να διατυπωθούν, αν η Τουρκία ενθυμείτο τις υποχρεώσεις της τις προκύπτουσες από τη Συνθήκη της Λωζάννης συμφώνως προς τα άρθρα 12 και 16 της οποίας παρητήθη παντός δικαιώματος και οποιουδήποτε τίτλου επί νήσων κειμένων πέραν των τριών μιλλίων από τις ακτές της, με εξαίρεση την Ιμβρο, Τένεδο και τη νήσο των Λαγωών, η απειλή πολέμου δεν επιτρέπεται να διατυπώνεται σε καμιά περίπτωση από τις αρχές των Ηνωμένων Εθνών, πολύ περισσότερο όταν διατυπώνεται εν σχέσει με την άσκηση δικαιώματος αναγνωριζομένου από το Δίκαιο της Θαλάσσης, όπως είναι η επέκταση των χωρικών υδάτων.

Ηδη οι σεισμοί που έπληξαν και τις δύο χώρες προκάλεσαν ισχυρό λαϊκό αίσθημα αμοιβαίας συμπαθείας και αλληλεγγύης, το οποίον όλοι διακαώς ελπίζομε να ενισχυθεί με λόγους και ενέργειες προς την κατεύθυνση της φιλίας και της συνεργασίας μεταξύ των δύο χωρών. Κανείς περισσότερο της Ελλάδος δεν επιθυμεί αυτή τη φιλία και συνεργασία η οποία θα αποβεί ευεργετική για την περαιτέρω οικονομική ανάπτυξη των δύο χωρών με την αποφυγή των πολυδαπάνων εξοπλισμών. Η Ελλάς έχει προτείνει προς κάθε κατεύθυνση και βεβαίως προς την Τουρκία την διαδικασία του Διεθνούς Δικαστηρίου της Χάγης, η οποία έχει τις εγγυήσεις αλλά και την δεσμευτικότητα των αποφάσεων του Δικαστηρίου αυτού και επικουρείται η πρόταση αυτή από την διεθνή κοινότητα.

Η διεθνής κοινότης γνωρίζει πολύ καλά τας διατάξεις του διεθνούς δικαίου και των διεθνών συνθηκών. Γνωρίζει το Δίκαιον της Θαλάσσης, γνωρίζει τις ρυθμίσεις της Συνθήκης της Λωζάννης, όπως γνωρίζει και τα άρθρα των πρωτοκόλλων που υπεγράφησαν μεταξύ Τουρκίας και Ιταλίας για τα Δωδεκάνησα. Η διεθνής κοινότης γνωρίζουσα όλα αυτά και μη λαμβάνουσα θέση, φοβούμαι ότι άθελά της ενισχύει τις αβάσιμες διεκδικήσεις και τις επιθετικές διαθέσεις. Η Ελλάς δεν ζητεί από κανένα να μεσολαβήσει υπέρ αυτής, επικαλείται απλώς το δίκαιον και τη νομιμότητα, διότι πιστεύει ότι βασικό στοιχείο του πολιτισμού μας δεν είναι τόσον η στήριξη των πάσης φύσεως συμφερόντων μας, όσον η στήριξη της νομιμότητος. Ορθότερο θα ήτο αν έλεγα ότι πρωταρχικό συμφέρον όλων είναι η υπεράσπιση της νομιμότητος.

Κύριε Πρόεδρε,

Η Ελλάς έχει στραμμένη την προσοχή της προς την Ευρώπη αλλά και τις Βαλκανικές χώρες. Με την στρατιωτική παρουσία της κατόπιν αποφάσεων Διεθνών Οργανισμών εις την Βοσνίαν Ερζεγοβίνην και εις το Κόσοβο, και με την συγκατάθεση της Αλβανίας εις το έδαφός της, συμβάλλει στην επικράτηση της σταθερότητος εις την περιοχή. Προσφέρει την βοήθειά της προς όλες τις χώρες της Βαλκανικής, ενισχύει και ενθαρρύνει την επιχειρηματική δραστηριότητα των Ελλήνων σ` αυτές, υποστηρίζει την ένταξή τους στο ΝΑΤΟ και την Ευρωπαϊκή Ενωση, ευθύς ως οι περιστάσεις υπό τις οποίες διατελούν το επιτρέψουν και εύχεται την ταχείαν αντιμετώπιση των δυσκολιών τους.

Κύριε Πρόεδρε, η επίσκεψή σας μας προκαλεί πολύ μεγάλην χαράν, την θεωρούμε ως έκφραση των θερμών φιλικών αισθημάτων σας έναντι της χώρας μας και μας δίνει την ευκαιρία να σας βεβαιώσομε για την θερμότητα και την ειλικρίνεια των δικών μας αισθημάτων διά την μεγάλην δική σας χώραν και υμάς προσωπικώς.

Με τα αισθήματα αυτά υψώνω το ποτήρι μου και προπίνω υπέρ της ευημερίας του Αμερικανού Λαού και της προσωπικής ευτυχίας υμών και της Κυρίας Κλίντον».
Πηγή

http://diulistirio.blogspot.gr/


Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Σαμαράς: 770.000 θέσεις εργασίας εώς το 2020! Τι είχε γίνει την τελευταία φορα που είχε πει κάτι τέτοιο;

Το Πρώτο Θέμα διαβεβαίωνε ότι ο Παπανδρέου θα έσβηνε τα χρέη από τις τράπεζες.Εσύ ψήφισες και παρέδωσες την χώρα στους τραπεζίτες.
Γιώργος Παπανδρέου 2009, 2010, 2011: Η πράσινη ανάπτυξη θα φέρει 100,000 θέσεις εργασίας. Αποτέλεσμα; Οι άνεργοι από 290,000 το 2009, έγιναν 1,300,000 το 2012.
Σαμαράς, Μάιος του 2012. Σε δύο χρόνια, θα έχουμε δημιουργήσει 350,000 θέσεις εργασίας. Σήμερα, δύο χρόνια μετά, από 1,300,000 ανέργους, έχουμε 1,600,000. Προφανώς εννοούσε θέσεις εργασίας για την Τουρκία.
Το θράσος όμως δεν σταματά εδώ. Μανιάτης, 2014. Η πράσινη ανάπτυξη θα φέρει 400,000 θέσεις εργασίας! Ω ΤΙ ΘΡΑΣΟΣ!
Σαμαράς 2014: Έρχονται 700,000 θέσεις εργασίας!
ΤΟΥΣ ΠΙΣΤΕΥΕΙΣ; ΘΑ ΤΟΥΣ ΑΝΕΧΘΕΙΣ; ΘΑ ΤΟΥΣ ΕΠΙΤΡΕΨΕΙΣ ΝΑ ΣΕ ΘΕΩΡΟΥΝ ΑΒΟΥΛΟ ΚΤΗΝΟΣ; Είναι στο χέρι σου. Μετά όμως δεν θα υπάρχει περιθώριο για δάκρυα.
Δείτε μήπως καταλάβετε πόσο μ@@@κες σας θεωρούν






http://diulistirio.blogspot.gr/



Διαβάστε περισσότερα.... »
....

«Οχι» από Κίνα στην επιβολή νέων κυρώσεων στη Ρωσία.

Στην επιβολή περαιτέρω κυρώσεων σε βάρος της Ρωσίας λόγω των κατηγοριών πως η Μόσχα στέλνει στρατιώτες στο ουκρανικό έδαφοςαντιτάχθηκε σήμερα η Κίνα, κρίνοντας ότι η πρωτοβουλία της Ευρωπαϊκής Ένωσης να προετοιμάσει νέα μέτρα απλώς και μόνο θα περιπλέξει την κρίση.

«Μια πολιτική λύση είναι ο μόνος δρόμος για την έξοδο από την κρίση, οι κυρώσεις δεν θα βοηθήσουν να επιλυθούν τα θεμελιώδη προβλήματα στην Ουκρανία», σημείωσε ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών της Κίνας Τσιν Γκανγκ κατά τη διάρκεια της τακτικής ενημέρωσης των εκπροσώπων του Τύπου. «Μπορεί να δημιουργήσει νέους, πιο περίπλοκους παράγοντες», πρόσθεσε ο ίδιος.

Η ΕΕ απείλησε την Κυριακή τη Ρωσία ότι θα της επιβάλλει νέες οικονομικές κυρώσεις, όμως οι οξείες διαφωνίες μεταξύ των Ευρωπαίων ηγετών στη Σύνοδο Κορυφής στις Βρυξέλλες σημαίνουν πως το χρονοδιάγραμμα για την εφαρμογή τους παραμένει αβέβαιο.

Η Κίνα έχει υιοθετήσει μια πολύ προσεκτική στάση όσον αφορά την ουκρανική κρίση μέχρι τώρα, καθώς προσπαθεί να μην αποξενωθεί από τη Ρωσία, έναν σημαντικό εταίρο της. Δεν έχει σχολιάσει άμεσα το δημοψήφισμα με το οποίο οι πολίτες στην Κριμαία τάχθηκαν στη συντριπτική τους πλειοψηφία υπέρ της ένωσης με τη Ρωσία, καθώς θεωρεί πως αυτή η περίπτωση θα μπορούσε να δημιουργήσει προηγούμενο για τις περιοχές όπου και το ίδιο το Πεκίνο αντιμετωπίζει εξεγέρσεις, όπως το Θιβέτ.

Παράλληλα όμως η Κίνα έχει καταστήσει σαφές πως θα ήθελε να συνεχίσει να αναπτύσσει τη «φιλική συνεργασία» της με την Ουκρανία, και πως σέβεται την ανεξαρτησία, την εθνική κυριαρχία και την εδαφική ακεραιότητα της πρώην σοβιετικής δημοκρατίας.

Η Κίνα, κράτος-μόνιμο μέλος του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ, έχει ασκήσει το δικαίωμα αρνησικυρίας που διαθέτει πολλές φορές, ασκώντας βέτο στην επιβολή κυρώσεων.

Ο Τσιν κάλεσε τα μέρη να επιδείξουν ψυχραιμία και αυτοσυγκράτηση και να «αποφύγουν να προχωρήσουν στην ανάληψη περαιτέρω ενεργειών οι οποίες θα μπορούσαν να οδηγήσουν σε μια κλιμάκωση των εντάσεων».


http://diulistirio.blogspot.gr/


Διαβάστε περισσότερα.... »
....

ΒΙΝΤΕΟ-Αποθεώθηκε ο Γιώργος στο Ζάππειο

Γεμάτη είναι η αίθουσα του Ζαππείου που πραγματοποιείται αυτήν την ώρα η εκδήλωση του ιδρύματος Ανδρέα Παπανδρεόυ, για τα 40 χρόνια του ΠΑΣΟΚ.

Ο Γιώργος Παπανδρέου αποθεώθηκε κατά την άφιξή του με τον κόσμο να τον καταχειροκροτεί και να φωνάζει συνθήματα όπως "Γιώργο γερά να πέσει η δεξιά" και "Γιώργο θυμήσου μια ζωή μαζί σου".

Δείτε το βίντεο




Και το βίντεο από το star



Πηγή

http://diulistirio.blogspot.gr/


Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Ολο το ΕΣΥ δώρο σε ιδιώτες !!!

Αλλα... κόλπα αρχίζει να κάνει στα νοσοκομεία ο «τριμηνίτης» υπουργός Υγείας Μάκης Βορίδης, καθώς πριν ακόμη μάθει καλά καλά τον τομέα που διαχειρίζεται, ξεκίνησε τα παιχνίδια με τα λεφτά του ΕΣΥ. Στόχος του προφανώς η πλήρης ιδιωτικοποίηση του συστήματος, καθώς αναθέτει σε Ανώνυμη Εταιρεία, στην οποία θα συμμετέχουν, όπως φαίνεται, κυρίως εκπρόσωποι του ιδιωτικού τομέα, τη διαχείριση των οικονομικών των υπηρεσιών Υγείας (δημόσιου και ιδιωτικού τομέα)!


Το νομοσχέδιο Βορίδη, που βρίσκεται ήδη στη Βουλή, προκαλεί αναταράξεις στη συγκυβέρνηση αλλά και αντιδράσεις στην αντιπολίτευση, καθώς παρέχει εκτός των άλλων και αφειδώς τα προσωπικά δεδομένα των ασθενών στα χέρια της εταιρείας. Πληροφορίες της «Ε» αναφέρουν ότι ήδη υπογείως έχουν αρχίσει οι έντονες γκρίνιες από την πλευρά του ΠΑΣΟΚ, ενώ στελέχη έχουν αρχίσει τις διαμαρτυρίες στον Ευάγγελο Βενιζέλο με σκοπό να μεταφερθούν στον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά.

Κάτι βέβαια καθόλου τυχαίο, καθώς ο Μάκης Βορίδης με τις ρυθμίσεις του αναθέτει σε Ανώνυμη Εταιρεία, που θα ονομάζεται «Εταιρεία Συστήματος Αμοιβών Νοσοκομείων Ανώνυμη Εταιρεία» και διακριτικό τίτλο «ΕΣΑΝ Α.Ε»., και στο εποπτικό της όργανο την απόλυτη διαχείριση και διακίνηση του χρήματος που θα ρέει στο ΕΣΥ. Μάλιστα βάζει για τα καλά τη... θηλιά στο λαιμό του συστήματος, καθώς η διάρκεια ζωής της Α.Ε. θα είναι τα 50 χρόνια!

Πρόκειται για μια εταιρεία που θα αναλάβει να «κουμαντάρει» το λεγόμενο σύστημα των DRGs, που είναι ένα μοντέλο που χρησιμοποιείται για την ταχύτερη αποζημίωση των υπηρεσιών και την αποδοτικότερη χρηματοδότηση των νοσοκομείων. Και το απίστευτο είναι ότι η εταιρεία, στο εποπτικό όργανο της οποίας θα συμμετέχουν κυρίως εκπρόσωποι των ιδιωτικών κλινικών, όπως ορίζεται στο νομοσχέδιο του υπουργείου Υγείας, θα έχει στα χέρια της όλα τα απόρρητα στοιχεία των νοσοκομείων, δημόσιων και ιδιωτικών, και των ασθενών.

Οπως χαρακτηριστικά αναφέρεται στο σχέδιο νόμου: «Για τη δημιουργία και τη διαρκή ανάπτυξη του ΣΑΝ, όλα τα δημόσια νοσοκομεία και οι ιδιωτικές κλινικές της χώρας αποστέλλουν στην ΕΣΑΝ Α.Ε., σε ηλεκτρονική μορφή, αρχείο με τα στοιχεία των ασθενών και τα ιατρικά και διοικητικά δεδομένα από το φάκελο νοσηλείας τους, όπως δεδομένα εισαγωγής, αιτία εισαγωγής, εξιτήριο και τα γενικά δεδομένα. Τα Αρχεία Νοσηλείας περιέχουν όλα τα αναγκαία στοιχεία ταυτοποίησης, όπως ΑΜΚΑ και ΑΦΜ».

Και σαν να μην έφθαναν όλα αυτά, η περιβόητη ανώνυμη εταιρεία θα έχει πρόσβαση και σε κάθε στοιχείο των δημόσιων οργανισμών, καθώς τονίζεται ότι: «Παρέχεται, επίσης, νόμιμο δικαίωμα πρόσβασης της ΕΣΑΝ Α.Ε. στα πληροφοριακά δεδομένα του Εθνικού Οργανισμού Φαρμάκων, καθώς και στο πληροφοριακό Σύστημα Συλλογής Δεδομένων ανά ιατρική μονάδα (ESYNET) και στο πρόγραμμα "Χάρτης Υγείας" προς επαλήθευση των ποσοτικών και ποιοτικών δεδομένων κοστολόγησης, ανά περιστατικό ασθενούς, που αποστέλλονται».

Μάλιστα όποιος διοικητής αρνηθεί να παράσχει τα στοιχεία στην Α.Ε., απειλείται να υποστεί κυρώσεις χρηματικές, ενώ μπορεί να απομακρυνθεί και από τη θέση του. Αντίστοιχα όλα τα στοιχεία των ασθενών τους θα πρέπει να δίνουν και ιδιωτικές κλινικές, καθώς και ο ΕΟΠΥΥ και τα άλλα ασφαλιστικά ταμεία.

Και επειδή κάθε... ιδιωτική εταιρεία έχει και μετοχικό κεφάλαιο, έτσι και η νέα έμπνευση Βορίδη έχει στη διάθεσή της 1.000.000 ευρώ, ποσό το οποίο καλύπτεται ολόκληρο από το ελληνικό Δημόσιο με τη διευκρίνιση μάλιστα ότι: «Οι μετοχές της Εταιρείας είναι προσωπικές και μεταβιβαστές». Στη διαδικασία αυτή φαίνεται πάντως πως ο Μάκης Βορίδης και το επιτελείο του ξέχασαν τα περίπου 9,8 εκατ. ευρώ που προέρχονται από κονδύλι του ΕΣΠΑ και προορίζονταν ακριβώς για την ανάπτυξη ενός τέτοιου συστήματος.

Και είναι σαφές επίσης πως η Α.Ε. θα λειτουργεί με πλήρη ιδιωτικά κριτήρια, καθώς μεταξύ άλλων θα έχει μετόχους της εκπροσώπους ιδιωτικών κλινικών.

Αλγεινή εντύπωση προκαλεί ακόμη η διευκρίνιση μέσα στο νομοσχέδιο, ότι το ισχυρό Εποπτικό Συμβούλιο της Α.Ε. θα πρέπει να «προτείνει στον υπουργό Υγείας το διευθύνοντα σύμβουλο και τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου για την πρώτη θητεία του και μεριμνά για την επίτευξη της μέγιστης δυνατής αντιπροσώπευσης των ιδιωτικών κλινικών στα όργανα της διοίκησης της εταιρείας».

Παράλληλα η εταιρεία θα μπορεί και κανονικά να λαμβάνει δάνεια από τράπεζες. «Για τη χρηματοδότηση του έργου και γενικά των σκοπών της, η εταιρεία μπορεί να συνάπτει και να λαμβάνει δάνεια από ημεδαπές ή αλλοδαπές τράπεζες ή πιστωτικούς οργανισμούς ή από οποιονδήποτε τρίτο» σημειώνεται στο νομοσχέδιο.

Αλλωστε η πλήρης ιδιωτικοποίηση του συστήματος πληρωμών φαίνεται ξεκάθαρα και από το γεγονός ότι θα μπορεί να «αναθέτει σε τρίτους έργα για τη λειτουργία και την υποστήριξη των δραστηριοτήτων της».


http://diulistirio.blogspot.gr/
Διαβάστε περισσότερα.... »
....