Διυλιστήριο: 08/23/19
ροη αναρτησεων

Παρασκευή 23 Αυγούστου 2019

Τζαβάρας: «Τουρίστας υπουργός ο Θεοχάρης»



Ξέσπασε «γαλάζιος» εμφύλιος: «Να λύσει τα προβλήματα της Ηλείας, αντί να την επισκέπτεται με βερμούδα»

Πήρε... ανάποδες ο Κώστας Τζαβάρας με αφορμή την επίσκεψη του υπουργού Τουρισμού στην Ηλεία Χάρη Θεοχάρη με... βερμούδα και γενικώς ατημέλητη καλοκαιρινή περιβολή, χωρίς μάλιστα προηγουμένως να ενημερώσει τα στελέχη του νομού.

«Η Ηλεία δεν θέλει υπουργό τουρίστα, αλλά υπουργό Τουρισμού» έγραψε στο προσωπικό του ιστολόγιο ο κ. Τζαβάρας.

Ο βουλευτής, ο οποίος, ως γνωστόν, εκλέγεται στον συγκεκριμένο νομό, έθεσε στον κ. Θεοχάρη δύο μεγάλα προβλήματα τα οποία απαιτούν άμεση λύση. Το πρώτο αφορά την παρατεινόμενη παύση της λειτουργίας των ιαματικών λουτρών του Καϊάφα.

Το δεύτερο, όπως γράφει, αφορά την ασύδοτη και ανεξέλεγκτη δράση κάθε λογής «πειρατών» στον χώρο της χερσαίας ζώνης του λιμένος Κατακόλου κάθε φορά που αποβιβάζονται τουρίστες που φτάνουν στην Ηλεία με κρουαζιερόπλοια για να επισκεφτούν κυρίως τον αρχαιολογικό χώρο της Αρχαίας Ολυμπίας.

«Το φαινόμενο αυτό τα τελευταία χρόνια βλάπτει σοβαρά τον εθνικό τουρισμό, αφού έχει προκαλέσει τη σταθερή μείωση του αριθμού των κρουαζιερόπλοιων που επισκέπτονται το λιμάνι του Κατακόλου» σημειώνει ο κ. Τζαβάρας και αναμένει από τον υπουργό Τουρισμού την επόμενη φορά που θα πάει στην Ηλεία να μην εμφανιστεί... καλοκαιρινός, αλλά προετοιμασμένος να πράξει τα δέοντα.

«Για όλα αυτά ο κ. Χάρης Θεοχάρης προτού μας κάνει την τιμή να μας επισκεφθεί ως τουρίστας όφειλε να έχει δράσει με τη ρομφαία του απαστράπτοντος υπουργού της νέας κυβέρνησης του Κυριάκου Μητσοτάκη» καταλήγει στο σημείωμά του ο βουλευτής Ηλείας.


Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Επιστροφή στη… δεξιά κανονικότητα



Για την κυβέρνηση Μητσοτάκη ο Αύγουστος ήταν ο μήνας της επιχείρησης «σοκ και δέος».

Βάσει μελετημένου και συγκεκριμένου σχεδιασμού, θεμελιώθηκε με συνοπτικές κοινοβουλευτικές διαδικασίες το πρωθυπουργοκεντρικό δεξιό κράτος, καταργήθηκαν εν μια νυκτί (μέσα σε ένα απόγευμα για την ακρίβεια και με τις γνωστές τροπολογίες Βρούτση) θεμελιώδη εργασιακά δικαιώματα, ξηλώθηκε η Επιτροπή Ανταγωνισμούμε εντολή Μαξίμου και κόντρα ακόμη και στο ευρωπαϊκό δίκαιο και, μέσα από την συγκρότηση ενός υπουργικού συμβουλίου «golden boys» κατέστη σαφές πως οι προνομιακοί κοινωνικοί σύμμαχοι αυτής της κυβέρνησης είναι η επιχειρηματική ελίτ, οι τραπεζίτες και τα συμφέροντα της διαπλοκής.

Ο ίδιος σχεδιασμός προβλέπει ότι ο Σεπτέμβριος και το φθινόπωρο θα είναι ο χρόνος κατά τον οποίο αυτό το μοντέλο διακυβέρνησης θα αποκτήσει θεσμικές, οικονομικές και δημοσιονομικές άγκυρες. Αυτό θα γίνει με δύο οχήματα – αφενός με μια σειρά νομοθετημάτων που θα αρχίσουν να έρχονται στην Βουλή τις επόμενες ημέρες και, αφετέρου, με την κλιμάκωση της επικοινωνιακής καταιγίδας απονομιμοποίησης του ΣΥΡΙΖΑ και ενοχοποίησης της ιδεολογίας της αριστεράς.

Η επικοινωνιακή αυτή τακτική, η οποία στηρίζεται στην σαρωτική και στρατευμένη μιντιακή υπεροπλία της κυβέρνησης, αποτελεί κεντρικό στοιχείο του σχεδίου του Μαξίμου όχι μόνον για την εξάντληση της τετραετίας αλλά και για την διαμόρφωση συνθηκών μακράς ηγεμονίας της δεξιάς παράταξης – μιας ηγεμονίας που, όπως υποστηρίζουν οι «θεωρητικοί» του κυβερνητικού επιτελείου, ευνοείται και από την συγκυρία και τους συσχετισμούς στην Ευρώπη.

Στο πλαίσιο αυτό οι «χειρουργικές» θεσμικές παρεμβάσεις της κυβέρνησης θα ξεκινήσουν στο τέλος της εβδομάδας με την επανέναρξη της διαδικασίας επιλογής της ηγεσίας του Αρείου Πάγου, την οποία είχε μπλοκάρει προεκλογικά ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος. Ενδεικτική των προθέσεων εδώ είναι η απόφαση να γίνει νέα ακρόαση των υποψηφίων για την ηγεσία της Δικαιοσύνης από τη Διάσκεψη των Προέδρων και να μην βασιστεί η διαδικασία στα πρόσωπα τα οποία είχε ήδη προκρίνει διακομματικά η προηγούμενη Βουλή.

Σε νομοθετικό επίπεδο η φθινοπωρινή πρεμιέρα θα έρθει με τη ρύθμιση του υπουργείου Δικαιοσύνης για τα προσωπικά δεδομένα επίσης στο τέλος της εβδομάδας, το «κυρίως πιάτο» όμως θα ακολουθήσει λίγο αργότερα και θα είναι η ψήφος των Ελλήνων του εξωτερικού, η αλλαγή του εκλογικού νόμου με επαναφορά της ενισχυμένης αναλογικής και η έναρξη της αναθεώρησης του Συντάγματος με βασικό διακύβευμα τον νέο τρόπο εκλογής του Προέδρου της Δημοκρατίας.

Η απόφαση Μητσοτάκη να φέρει το θέμα της ψήφου των Ελλήνων του εξωτερικού αυτόνομα στη Βουλή και ξεχωριστά από τον εκλογικό νόμο επιβεβαιώνει – προσώρας τουλάχιστον – τις χαμηλές πιθανότητες για κατάργηση της απλής αναλογικής από τις επόμενες κιόλας εκλογές. Σύμφωνα με τις πληροφορίες στο Μαξίμου θεωρούν ότι το Κίνημα Αλλαγής, μετά και την στάση που κράτησε στη ρύθμιση για την κατάργηση του πανεπιστημιακού ασύλου, δεν θα συναινέσει στην αναθεώρηση του άρθρου του συντάγματος που ορίζει τον τρόπο αλλαγής του εκλογικού νόμου – άρα, δεν θα υπάρξει και η αναγκαία πλειοψηφία για την άμεση επαναφορά της ενισχυμένης αναλογικής. Ο σχεδιασμός όμως προβλέπει συνέχιση του κοινοβουλευτικού μοντέλου του Αυγούστου, δηλαδή τη νομοθέτηση διά της απλής κυβερνητικής πλειοψηφίας όπου αυτή είναι δυνατή – ακόμη κι εάν πρόκειται για θέματα που αντιμετωπίζονται παραδοσιακά με λογική συναινέσεων και πολιτικών συγκλίσεων όπως ο τρόπος εκλογής του Προέδρου της Δημοκρατίας. Ως εκ τούτου είναι ειλημμένη απόφαση να προχωρήσει η αναθεώρηση του σχετικού άρθρου έτσι ώστε για την εκλογή του Προέδρου να αρκούν οι 151 ψήφοι της κυβερνητικής πλειοψηφίας.

Στο οικονομικό πεδίο το πρώτο φθινοπωρινό νομοθέτημα της κυβέρνησης θα έχει και πάλι ως αποδέκτες τος επιχειρήσεις αφού το επόμενο φορολογικό της νομοσχέδιο θα περιλαμβάνει μόνον τις προεκλογικές δεσμεύσεις για άμεση μείωση του συντελεστή φορολόγησης των επιχειρήσεων, περαιτέρω μείωση του ΕΝΦΙΑ και στήριξη του οικοδομικού κλάδου. Πέραν τούτων, οι υπόλοιπες υποσχέσεις για μείωση της φορολογίας των φυσικών προσώπων μπαίνουν στην πραγματικότητα στον «πάγο»μέχρι να έρθουν στην Αθήνα οι εκπρόσωποι των θεσμών στο τέλος Σεπτεμβρίου και να αποφανθούν επί του δημοσιονομικού κενού – που παραμένει κοντά στα 2 δις ευρώ – του 2020.

Ο κυβερνητικός επικοινωνιακός μηχανισμός διαρρέει πως τα θέματα των φορολογικών ελαφρύνσεων θα τεθούν «ανεπισήμως» στις συναντήσεις που θα έχει ο πρωθυπουργός με τον Γάλλο πρόεδρο Εμμανουέλ Μακρόν και την Γερμανίδα καγκελάριο Άνγκελα Μέρκελ στις 22 και 29 Αυγούστου αντίστοιχα, μαζί με τον στόχο της μείωσης των πλεονασμάτων. Τα μηνύματα όμως τόσο από το Παρίσι όσο και από το Βερολίνο είναι σαφή και απαιτούν «τήρηση των συμφωνηθέντων», γεγονός που επιβεβαιώνει ότι ουσιαστική συζήτηση για χαμηλότερα πλεονάσματα – άρα και ουσιαστική μείωση φόρων – δεν πρόκειται να ανοίξει στην καλύτερη περίπτωση πριν από το 2021.


Διαβάστε περισσότερα.... »
....

ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ!!!Ο «μακεδονομάχος» Μίκης προτείνει συνεκμετάλλευση του Αιγαίου με τους Τούρκους


Ο Μίκης Θεοδωράκης, που έδωσε σκληρό αγώνα κατά της Συμφωνίας των Πρεσπών γιατί «η Μακεδονία είναι μία και ελληνική», δημοσίευσε άρθρο του στην εφημερίδα «Τα ΝΕΑ» (το άρθρο ΕΔΩ) με το οποίο υποστηρίζει ότι αν και το Αιγαίο είναι ένα και ελληνικό θα πρέπει να συνεκμεταλλευτούμε τους πόρους του (δηλαδή τους υδρογονάνθρακες) με τους Τούρκους και να συμπεριφερθούμε σαν να μην υπάρχουν τα νησιά του Αιγαίου, αφού αυτά είναι που κάνουν τους Τούρκους να αισθάνονται «ασφυξία» και προχωρούν σε προκλήσεις.

Έτσι, προκειμένου «να διαφυλαχθεί η ειρήνη» στην περιοχή, θα πρέπει να κάνει ένα βήμα πίσω η… Ελλάδα και όχι η Τουρκία!

Δηλαδή αντί να καλέσει την Τουρκία να σεβαστεί το διεθνές δίκαιο και τις διεθνείς συμφωνίες προτρέπει τους Έλληνες και την ελληνική πολιτική ηγεσία να κάνει τα στραβά μάτια και να… εξευμενίσει την Τουρκία προχωρώντας σε συνεκμετάλλευση του Αιγαίου.

Με δεδομένο ότι η Διεθνής Σύμβαση για τις ΑΟΖ αναγνωρίζει όλα τα ελληνικά δικαιώματα στο Αιγαίο και με δεδομένο ότι τα νησιά του Αιγαίου τα έχει κερδίσει η χώρα μας από την Συνθήκη της Λωζάνης και την Συνθήκη Ειρήνης που υπογράφτηκε με την λήξη του Β Παγκοσμίου Πολέμου στο Παρίσι, στην ουσία ο Μίκης Θεοδωράκης καλεί την χώρα μας να αποκηρύξει μονομερώς τα δικαιώματά μας που εκπορεύονται από την Συνθήκη της Λωζάνης και την Συμφωνία των Παρισίων και να παραχωρήσει μονομερώς τα δικαιώματα που έχουμε κερδίσει από το Διεθνές Δίκαιο της Θάλασσας.

Δηλαδή ο Μίκης Θεοδωράκης καλεί να γίνει κάτι που δεν έχει γίνει ποτέ στην σύγχρονη ελληνική ιστορία.

Κανείς δεν τόλμησε να εκχωρήσει τόσο απρόκλητα και εν καιρώ ειρήνης τα εθνικά δίκαια!

Να βοηθήσουμε την Τουρκία να μην… ασφυκτιά

«Η δική μου άποψη είναι ότι η Τουρκία περιβάλλεται από τη θάλασσα και αισθάνεται ασφυξία όταν για τον άλφα ή βήτα λόγο υπάρχουν ουσιαστικά εμπόδια όπως είναι τα νησιά μας, που ακυρώνουν τη συμμετοχή της στην εκμετάλλευση του υποθαλάσσιου πλούτου, πράγμα που θα επιθυμούσε ως χώρα περιβαλλόμενη από θάλασσα» υπογραμμίζει χαρακτηριστικά στο άρθρο του ο Μίκης Θεοδωράκης και σημειώνει ότι και ο ίδιος ο Κωνσταντίνος Καραμανλής, που ήταν υπέρμαχος της ελληνοτουρκικής φιλίας, του έλεγε ότι οι Τούρκοι αισθάνονται όπως θα αισθανόμασταν κι εμείς εάν η Σαλαμίνα και η Αίγινα ήταν τουρκικά νησιά.

«Θεωρώ λοιπόν, ότι θα πρέπει να κατανοήσουμε αυτή την ασφυξία της Τουρκίας και συζητώντας μαζί της να καταλήξουμε σε μια ρεαλιστική λύση, σε μια συμφωνία των δύο πλευρών που να ξεπερνά τους τύπους και να λαμβάνει υπ’ όψιν το γεγονός ότι η Τουρκία ασφυκτιά και απειλεί, με αποτέλεσμα να μένει ανεκμετάλλευτος ο υποθαλάσσιος πλούτος» καταλήγει ο Μίκης Θεοδωράκης.

Χωρίς ΑΟΖ και η Κρήτη;

Και η έκφραση να ξεπεράσουμε του τύπους στην ουσία είναι να «ξεπεράσουμε» τα δικαιώματα που έχουν στην ΑΟΖ τα ελληνικά νησιά!

Δικαιώματα που παραχωρεί το διεθνές δίκαιο και οι διεθνείς συμφωνίες στην ελληνική επικράτεια!

Κι εδώ το βαρέλι των παραχωρήσεων – ξεπουλήματος των εθνικών δικαίων δεν έχει πάτο.

Γιατί αν «ξεπεράσουμε τους τύπους» και σύμφωνα με τον Μίκη Θεοδωράκη αποδεχθούμε ότι δεν έχουν δικαιώματα επί της ΑΟΖ η Λέσβος η Ρόδος και τα άλλα νησιά, δεν θα έχει δικαιώματα στην ΑΟΖ ούτε η Κρήτη.

Αν δεν έχει ΑΟΖ η Κρήτη τότε όλη η ΑΟΖ που έχει με βάση τις διεθνείς συνθήκες το νησί θα πρέπει να μοιραστεί από τις όμορες ηπειρωτικές χώρες με αποτέλεσμα η ΑΟΖ της Τουρκίας να ενώνεται με την ΑΟΖ της Λιβύης.

Δηλαδή θα καταλήξουμε να παραχωρήσουμε στην Τουρκία μεγαλύτερη ΑΟΖ κι από αυτή που ανιστόρητα και κατά παράβαση του διεθνούς δικαίου διεκδικεί αυτή την στιγμή!

Και δεν τελειώνει εδώ.

Αν μονομερώς αποδεχθούμε ότι τα νησιά του Αιγαίου δεν έχουν στην ουσία ΑΟΖ, τότε γιατί θα έχουν ΑΟΖ τα νησιά του Ιονίου;

Η ιταλική ΑΟΖ θα βρεθεί πολύ πιο κοντά την ηπειρωτική ακτογραμμή της Ελλάδας και επίσης η ΑΟΖ της Αλβανίας θα φτάνει μέχρι τα νερά δυτικά της Κέρκυρας που δεν θα έχει ΑΟΖ.
Τα ποσοστά της μοιρασιάς

Για λόγους οικονομίας της συζήτησης όμως ας μείνουμε στο Αιγαίο της συνεκμετάλλευσης με την Τουρκία όπως το φαντάζεται ο Μίκης Θεοδωράκης αφού το άρθρο του απαντά και στο θέμα των ποσοστών (!) της συνεκμετάλλευσης.

Συγκεκριμένα γράφει: «Όσο για τα ποσοστά του ενός και του άλλου, αυτά θα είναι το αποτέλεσμα διαπραγματεύσεων που θα γίνουν με γνώμονα το διεθνές δίκαιο αλλά και την κοινή λογική που θα εμπνέεται τόσο από το αίσθημα δικαιοσύνης όσο και από τον ωμό ρεαλισμό.

»Αυτό το θεωρώ πολύ προτιμότερο για τα ελληνικά συμφέροντα από τη δημιουργία μετώπου εναντίον της Τουρκίας με κίνδυνο μια πολεμική σύρραξη που θα την πληρώσουν οι λαοί και από τις δυο όχθες του Αιγαίου».

Δηλαδή τι λέει ο Μίκης Θεοδωράκης; Ότι η μοιρασιά θα γίνει με βάση το διεθνές δίκαιο!

Αλλά ποιο είναι αυτό το διεθνές δίκαιο;

Το μοναδικό διεθνές δίκαιο που αφορά τις ΑΟΖ και άρα την εκμετάλλευση των υδρογονανθράκων είναι το δίκαιο της Θάλασσας που αναγνωρίζει πλήρη ΑΟΖ σε όλο το Αιγαίο για την Ελλάδα.

Αφού εμείς θα έχουμε παραχωρήσει το δικαίωμα των νησιών μας στην Τουρκία με ποιο δίκαιο θα μοιράσουμε;

Άρα πάμε αναγκαστικά στο επόμενο κριτήριο που βάζει ο Μίκης Θεοδωράκης: «στην κοινή λογική που θα εμπνέεται τόσο από το αίσθημα δικαιοσύνης όσο και από τον ωμό ρεαλισμό».

Άμα όμως η Τουρκία είχε «κοινή λογική με αίσθημα δικαιοσύνης και ωμό ρεαλισμό» δεν θα «ασφυκτιούσε» όπως αναγνωρίζει ο Μίκης Θεοδωράκης.

Θα αναγνώριζε ότι οι διεθνείς συνθήκες δίνουν πλήρη δικαιώματα στα ελληνικά νησιά και θα σεβόταν το διεθνές δίκαιο!

Άρα γιατί αύριο η Τουρκία θα έχει «αύριο» αυτό που δεν έχει «σήμερα» και δεν είχε «χθες»;

Αυτό θα πρέπει να μας το απαντήσει ο Μίκης Θεοδωράκης όπως και θα πρέπει να μας εξηγήσει και γιατί «αύριο» η Τουρκία θα σεβαστεί τις διεθνείς συνθήκες που θα υπογράψει για συνεκμετάλλευση του Αιγαίου, όταν δεν σέβεται και αμφισβητεί ανοικτά τις συμφωνίες και και το διεθνές δίκαιο που έχει υπογράψει «χθές»!

Εν τέλει θα πρέπει να απαντήσει ο Μίκης Θεοδωράκης και σε ένα άλλο ερώτημα.

Αν «αύριο» συνεχίζει να αισθάνεται «ασφυκτικά» η Τουρκία τι θα πρέπει να κάνουμε; Να συνεχίσουμε να παραχωρούμε μέχρι να φτάσουμε στην Αθήνα;

Μακεδονική σαλάτα

Πριν από έξι μήνες ακριβώς στις αρχές Φεβρουαρίου από το βήμα του συλλαλητηρίου κατά της Συμφωνίας των Πρεσπών ο Μίκης Θεοδωράκης σημείωνε ότι «Τα Σκόπια, με όχημα το όνομα Μακεδονία και παραμορφώνοντας τα ιστορικά γεγονότα σε βαθμό γελοιότητας, επιδιώκουν στην πραγματικότητα την επέκταση των συνόρων τους εις βάρος των δικών μας για τη δημιουργία της λεγόμενης Μακεδονίας του Αιγαίου».

Τώρα όμως ο Μίκης Θεοδωράκης καλεί να προχωρήσουμε στην εκμετάλλευση του Αιγαίου μαζί με την Τουρκία κατά παράβασή όλων των διεθνών συμφωνιών και κατά παράβαση του διεθνούς δικαίου και μάλιστα οικειοθελώς και μονομερώς!

Τότε ζητούσε δημοψήφισμα για την Συμφωνία των Πρεσπών. Τώρα για το θέμα της συνεκμετάλλευσης του Αιγαίου όχι!

Πηγή

Διαβάστε περισσότερα.... »
....