Διυλιστήριο: 07/22/19
ροη αναρτησεων

Δευτέρα 22 Ιουλίου 2019

Δένδιας στο Bloomberg: Να συνεργαστούμε με την Τουρκία για τους φυσικούς πόρους



Μπορείτε να διαβάσετε το άρθρο του Bloomberg ΕΔΩ

Συνεργασία με την Τουρκία στον Τουρισμό και την Ενέργεια προτείνει ο κ. Δένδιας.

Τη βούληση για συνέργειες μεταξύ Ελλάδος και Τουρκίας σε πολλούς τομείς όπως είναι ο Τουρισμός και η Ενέργεια, εξέφρασε σε συνέντευξή του στο Bloomberg, ο υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Δένδιας.

«Πρέπει να βοηθήσουμε τις κοινωνίες μας να δημιουργήσουν ανάπτυξη, να δημιουργήσουν ευημερία, να δημιουργήσουν σταθερότητα στην περιοχή και επίσης στο τέλος της ημέρας να γίνουν φίλοι και πάλι", δήλωσε ο υπουργός. «Υπάρχουν χιλιάδες συνέργιες από τον τουρισμό έως την εκμετάλλευση των φυσικών πόρων», συμπλήρωσε.

Ο υπουργός Εξωτερικών της Ελλάδος δήλωσε ότι η χώρα του θα μπορούσε να συνεργαστεί με την Τουρκία για να εκμεταλλευτεί φυσικούς πόρους προτρέποντας παράλληλα την Άγκυρα να διευθετήσει τη διαφωνία της με την Ευρωπαϊκή Ένωση σχετικά με τις υπεράκτιες γεωτρήσεις στη Μεσόγειο.

Η ήδη στενής σχέσης της Τουρκίας με την ΕΕ έχει παραμορφωθεί περαιτέρω από τότε που η κυβέρνηση του προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν δεσμεύθηκε να προχωρήσει με τις έρευνες στην Ανατολική Μεσόγειο εντείνοντας τη διαμάχη με την Κύπρο, η οποία είναι μέλος της ΕΕ, επεσήμανε.

Οι υπουργοί Εξωτερικών της ΕΕ – συμπεριλαμβανομένου και του κ. Δένδια- συμφώνησαν να παγώσουν τις επαφές υψηλού επιπέδου με την Τουρκία και να μειώσουν τη ροή κεφαλαίων στη χώρα, ενώ ταυτόχρονα δεν θα προχωρήσουν σε κυρώσεις που θα μπορούσαν να στοχεύουν στις τουρκικές εταιρείες που ασχολούνται με τις υπεράκτιες γεωτρήσεις στην περιοχή.

Διαβάστε περισσότερα.... »
....

ΓΕΝΙΚΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ που υποστηρίζει την ΔΗΘΕΝ «ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΗ» ΜΕΙΟΝΟΤΗΤΑ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ



Το όνομα αυτού Δημήτρης Σκάλκος…πολιτικός επιστήμονας που τοποθετήθηκε από την κυβέρνηση Μητσοτάκη στη θέση του Γενικού Γραμματέα Δημοσίων Επενδύσεων και ΕΣΠΑ του Υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων. Ο Δημήτρης Σκάλκος διετέλεσε γενικός γραμματέας της Φιλελεύθερης Συμμαχίας η οποία μαζί με το Ουράνιο Τόξο στήριζαν εκδηλώσεις για να στηρίξουν το δικαίωμα των ελλήνων πολιτών να αυτοπροσδιορίζονται εθνικά ως ….ΜΑΚΕΔΟΝΕΣ (σκέτο). Μάλιστα στις ευρωεκλογές του 2007 ήταν στο ψηφοδέλτιο επικρατείας της Φιλελεύθερης Συμμαχίας. Είναι χαρακτηριστική η δήλωση του προέδρου της Φιλελεύθερης Συμμαχίας κ.Μανώλη Μανωλεδάκη το 2008 σχετικά με μια τέτοια εκδήλωση που έγινε στις Βρυξέλλες:
Η Φιλελεύθερη Συμμαχία σέβεται την επιλογή Ελλήνων πολιτών να αυτοπροσδιορίζονται εθνικά ως Τούρκοι ή Μακεδόνες …

https://makibe.blogspot.com/2009/01/17-2008.html?m=1&fbclid=IwAR1YphNVN92j3uvGQpq0pPo2XGkoaHnMgTHIm-zN7hYkzGk2HDoreFcDuek

Φαίνεται ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης στην διαδικασία επιλογής Γενικών Γραμματέων των Υπουργείων ΠΡΙΜΟΔΟΤΗΣΕ και ΕΠΙΒΡΑΒΕΥΣΕ πρόσωπα που στήριξαν και στηρίζουν την συμφωνία των Πρεσπών (Μαυρωτάς, ΓΓ Αθλητισμού) και πρόσωπα που στηρίζουν την ύπαρξη δήθεν «μακεδονικής» μειονότητας εντός της Ελλάδας (Σκάλκος. ΓΓ Δημοσίων Επενδύσεων).

ΑΡΑΓΕ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΙΚΑΝΟΙ ΚΑΙ ΠΑΤΡΙΩΤΕΣ ΤΕΧΝΟΚΡΑΤΕΣ;

Αυτόματα έρχονται στην σκέψη μας οι κυβιστήσεις των πρωτοκλασάτων υπουργών της κυβέρνησης (Παναγιωτόπουλος, Βαρβιτσιώτης) οι οποίοι προεκλογικά κατέκριναν την συμφωνία της λίμνης και τώρα μιλούν για ΠΙΣΤΗ εφαρμογή της…

Τέτοια σκάνδαλα άλλοτε που υπήρχε πολιτικό ήθος προκαλούσαν καρατομήσεις.

Τώρα;


Διαβάστε περισσότερα.... »
....

«Βράζουν» οι πρωτεργάτες των συλλαλητηρίων για την «αλλαγή στάσης» της ΝΔ προς τη Συμφωνία των Πρεσπών



Οργή επικρατεί στις τάξεις κάποιων εκ των διοργανωτών των συλλαλητηρίων «για τη Μακεδονία» για τη σταδιακή αλλαγή στάσης της Νέας Δημοκρατίας προς τη Συμφωνία των Πρεσπών, όπως τουλάχιστον προκύπτει από δηλώσεις υπουργών της νέας κυβέρνησης αλλά και από συγκεκριμένες επιλογές προσώπων.

Πρόκειται για τους «Ενωμένους Μακεδόνες» οι οποίοι συμμετείχαν στη διοργάνωση του συλλαλητηρίου στην Αθήνα τον Ιανουάριο, στο οποίο συμμετείχαν και στελέχη της Νέας Δημοκρατίας, σε διάφορες κινητοποιήσεις κατά του πρώην πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα στη Θεσσαλονίκη καθώς και στο «straight pride» στη συμπρωτεύουσα που στεύθηκε από πλήρη… αποτυχία.

Στην σελίδα στο facebook της εν λόγω ακροδεξιάς ομάδας, την οποίαν «ακολουθούν» σχεδόν 15.000 άτομα, ήδη έχουν ξεκινήσει οι πρώτες καταγγελίες για «κωλοτούμπα» του κυβερνώντος κόμματος, με αφορμή τις δηλώσεις του νέου υπουργού Άμυνας Νίκου Παναγιωτόπουλου, ο οποίος δήλωσε ότι «αν αυτή (σ.σ., η Συμφωνία των Πρεσπών) εφαρμοστεί με απαρέγκλιτη τήρηση όλων των ουσιωδών όρων της, τότε νομίζω ότι θα μπορούμε να πάμε σε ένα καλύτερο μέλλον».


Οι «Ενωμένοι Μακεδόνες» σχολιάζουν αρνητικά και την πρόσφατη δήλωση Βαρβιτσιώτη, ο οποίος, μιλώντας στο συνέδριο του Economist, ανέφερε ότι «τα πολιτικά ζητήματα που έχουμε μεταξύ μας (σ.σ. με τα Σκόπια) που έχουν επιλυθεί σε μεγάλο βαθμό με τη Συμφωνία των Πρεσπών, μας αφήνουν χώρο για να κάνουμε περισσότερα στο χώρο της οικονομίας», καθώς και την τοποθέτηση του Γιώργου Μαυρωτά από το Ποτάμι, ο οποίος υπερψήφισε τη Συμφωνία των Πρεσπών, στη θέση του Γενικού Γραμματέα Αθλητισμού. Μάλιστα σε σχετική ανάρτηση στο fb τον παρουσιάζουν με… σφυροδρέπανο(!)



Σημειωτέον δε ότι η εν λόγω ακροδεξιά ομάδα απειλεί τον πρωθυπουργό με «ένα αξέχαστο Φθινόπωρο» λόγω της αλλαγής στάσης της ΝΔ προς τη Συμφωνία των Πρεσπών.



Διαβάστε περισσότερα.... »
....