Διυλιστήριο: 11/28/17
ροη αναρτησεων

Τρίτη 28 Νοεμβρίου 2017

Για κακούργημα ο Γκαγκάτσης: Πήρε τα λεφτά της UEFA για τους πυρόπληκτους της Ηλείας και τα έκανε... μπόνους στον Ρεχάγκελ!


Κατηγορία σε βαθμό κακουργήματος απαγγέλθηκε από την Εισαγγελία σε βάρος του πρώην προέδρου της ΕΠΟ

Κατηγορία σε βαθμό κακουργήματος απαγγέλθηκε από την Εισαγγελία σε βάρος του πρώην προέδρου της ΕΠΟ Βασίλη Γκαγκάτση για την υπόθεση μεγάλου χρηματικού ποσού της UEFA που προορίζονταν προς ενίσχυση πυρόπληκτων περιοχών μετά τις μεγάλες πυρκαγιές στην Ηλεία το 2007 χωρίς να διατεθεί ποτέ για τον σκοπό αυτό.

Η δίωξη που ασκήθηκε σε βάρος του τότε επικεφαλής της ΕΠΟ και νυν γενικού διευθυντή της Super League αφορά στο αδίκημα της απιστίας που απαγγέλθηκε βάσει των διατάξεων του νόμου περί διαφθοράς και ήδη η δικογραφία ανατέθηκε σε ανακριτή Διαφθοράς.

Σύμφωνα με τη δικογραφία που σχηματίστηκε πριν από επτά χρόνια, η υπόθεση αφορά την οικονομική ενίσχυση, ύψους ενός εκατομμυρίου ελβετικών φράγκων, που είχε σταλεί στην ΕΠΟ από τον Μισέλ Πλατινί και την UEFA ως ενίσχυση για τις πυρόπληκτες περιοχές της Ηλείας.

Τα χρήματα που σύμφωνα με τους δωρητές αφορούσαν την ανακατασκευή καμένου σταδίου στις πληγείσες περιοχές δεν παραδόθηκαν ποτέ στους δικαιούχους. Αντίθετα, όπως αναφέρεται στα στοιχεία της έρευνας που διενεργήθηκε από τους Εισαγγελείς Διαφθοράς, κατέληξαν σε λογαριασμό του πρώην προπονητή της εθνικής ομάδας ποδοσφαίρου Όττο Ρεχάγκελ ως μπόνους.

Στο εισαγγελικό πόρισμα που έχει συνταχθεί για την υπόθεση επισημαίνεται πως δεν υπήρχε καμία συμβατική υποχρέωση που να δικαιολογεί την κατάθεση του ποσού αυτού στον Γερμανό προπονητή.

Η υπόθεση είχε φτάσει στην Δικαιοσύνη μετά από καταγγελία που υπέβαλε Ελληνοαμερικανός, με καταγωγή από τις πυρόπληκτες περιοχές, ο οποίος τόνιζε πως τα χρήματα της UEFA δεν κατέληξαν ποτέ σε εκείνους για τους οποίους είχαν χορηγηθεί.


https://diulistirio.blogspot.gr
Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Στοπ από Ελληνες στη λευχαιμία!



Τρεις επιστήμονες ανοίγουν νέο δρόμο στη θεραπεία της, με επαναστατική μέθοδο

Ενα γονίδιο που μπορεί να ανοίξει νέους δρόμους στη θεραπεία της Οξείας Μυελογενούς Λευχαιμίας (ΟΜΛ), μιας λευχαιμίας που πλήττει ανθρώπους κάθε ηλικίας, ανακάλυψαν Ελληνες ερευνητές του πανεπιστημίου του Κέμπριτζ. Στην έρευνά τους, που δημοσιεύτηκε χθες στο επιστημονικό περιοδικό «Nature», ανακάλυψαν ότι αναστέλλοντας τη λειτουργία του γονιδίου METTL3 πέτυχαν την καταστροφή των καρκινικών κυττάρων σε ποντίκια και ανθρώπους με ΟΜΛ, αφήνοντας άθικτα τα υγιή κύτταρα του αίματος.

Επικεφαλής της έρευνας ήταν ο δρ Κωνσταντίνος Τζελέπης του Wellcome Trust Sanger Institute, που για το συγκεκριμένο εγχείρημα συνεργάστηκε με τον δρα Γεώργιο Βασιλείου του Cambridge University Hospitals NHS Trust και τον δρα Τόνι Κουζαρίδης του Gurdon Institute του πανεπιστημίου του Κέμπριτζ.

Πίσω από την επιτυχία της ανακάλυψής τους, που αναμένεται ότι θα οδηγήσει στην ανάπτυξη νέων φαρμάκων που θα σταματούν την εξέλιξή της ΟΜΛ, βρίσκεται ακόμη μία φορά το σύστημα CRISPR/Cas9, ένα νέο σύστημα επεξεργασίας του γονιδιώματος, που επιτρέπει στους επιστήμονες να τροποποιούν το γονιδίωμα με περισσότερη ακρίβεια, στοχεύοντας πολλαπλά γονίδια ταυτόχρονα, με σημαντικά μειωμένο κόστος.

Με τη χρήση του συστήματος οι επιστήμονες κατάφεραν να εντοπίσουν τα ευάλωτα σημεία των καρκινικών κυττάρων και ποια γονίδια ήταν αναγκαία για την επιβίωσή τους. Κάπως έτσι κατέληξαν σε 46 ύποπτα γονίδια, για να διαπιστώσουν στη συνέχεια πως το METTL3 είχε τον «πρωταγωνιστικό ρόλο» στην επιβίωση των λευχαιμικών κυττάρων - καθιστώντας το έναν ιδανικό στόχο για τις μελλοντικές θεραπείες.

Στη σχετική δημοσίευσή τους εξηγούν τον ρόλο του επίμαχου γονιδίου στην επιβίωση των καρκινικών κυττάρων και πώς, αναστέλλοντάς το, μπόρεσαν να φρενάρουν την εξέλιξη της νόσου, καθώς σταμάτησαν τη μεθυλίωση των πρωτεϊνών που χρειάζεται η λευχαιμία. Η συγκεκριμένη ανακάλυψη είναι πολύ σημαντική, καθώς δεν έχει υπάρξει καμία εξέλιξη στις θεραπείες του συγκεκριμένου αιματολογικού καρκίνου εδώ και αρκετές δεκαετίες, με αποτέλεσμα περισσότεροι από δύο στους τρεις πάσχοντες να καταλήγουν εξαιτίας της νόσου. «Ελπίζουμε ότι η συγκεκριμένη ανακάλυψη θα οδηγήσει σε πιο αποτελεσματικές θεραπείες, που θα βελτιώσουν την επιβίωση και την ποιότητα των ασθενών με ΟΜΛ» τόνισε χαρακτηριστικά ο δρ Βασιλείου.


https://diulistirio.blogspot.gr
Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Στην ίδια οργάνωση με την Μαρέβα Μητσοτάκη ο Τζον Σφακιανάκης



Οικονομολόγος και επικεφαλής της Επενδυτικής Εταιρείας «The Mohammad and Abdullah Al-Subeaei» είναι ο Τζον Σφακιανάκης στη Σαουδική Αραβία, το όνομα του οποίου ανέφερε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας στη Βουλή.

Όπως αναφέρει στο βιογραφικό του, ο Σφακιανάκης είχε υπηρετήσει κατά το παρελθόν ως επικεφαλής οικονομολόγος της Διεύθυνσης Ερευνών της Banque Saudi Fransi από το 2009 έως και το 2011, καθώς επίσης και ως επικεφαλής της Διεύθυνσης Έρευνας της Saudi British Bank, ενώ είναι απόφοιτος του Χάρβαρντ. Ο ίδιος εμφανίζεται επίσης και ως μέλος της Endeavor της Σαουδικής Αραβίας, του διεθνή μη κερδοσκοπικού οργανισμού που στηρίζει επιχειρήσεις, του οποίου ιδρύτρια και αντιπρόεδρος στο ελληνικό τμήμα είναι η Μαρέβα Γκραμπόφσκι – Μητσοτάκη.

Κατά το παρελθόν έχει εργαστεί για λογαριασμό του υπουργείου Οικονομίας και Σχεδιασμού της Σαουδικής Αραβίας καθώς επίσης και ως μέλος της 8ης ομάδας σχεδιασμού για το Βασίλειο της Σαουδικής Αραβίας. Προηγουμένως ο Τζον Σφακιανάκης είχε εργαστεί ως χρηματοοικονομικός σύμβουλος στο Κέντρο Έρευνας του Κόλπου όπου και εξακολουθεί να είναι μέλος του συντακτικού του συμβουλίου.

Επίσης ο κ. Σφακιανάκης έχει διατελέσει Διευθυντής της Μέσης Ανατολής του ομίλου Ashmore στο Ριάντ, επικεφαλής οικονομολόγος, για τη Μέση Ανατολή της Credit Agricole C.I.B, οικονομολόγος στα Ηνωμένα Έθνη (UNDP) και στην Παγκόσμια Τράπεζα, καθώς επίσης και επικεφαλής οικονομολόγος της Calyon για τη Μέση Ανατολή.

Συχνά πυκνά ο Τζον Σφακιανάκης αρθρογραφεί στον εγχώριο και το διεθνή τύπο, αναφορικά με οικονομικά και εμπορικά ζητήματα της Σαουδικής Αραβίας, όπως επίσης και για την οικονομική κρίση που μαστίζει τη χώρα μας. Κατά το παρελθόν έχει αρθρογραφήσει στην εφημερίδα «Καθημερινή», όπως για παράδειγμα τον Φεβρουάριο του 2017 με τίτλο «Πολύτιμη η οικονομική σχέση της Ελλάδας με τη Σαουδική Αραβία».


https://diulistirio.blogspot.gr
Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Ζουγανέλης: Μόδα να βρίζουμε όλοι τον Τσίπρα, αλλά ξεχνάμε τους άλλους που μας οδήγησαν εδώ



Συνέντευξη στο iselida.gr, έδωσε ο Γιάννης Ζουγανέλης που φέτος εμφανίζεται στο θέατρο ΖΙΝΑ με την παράσταση ” Ένα παράξενο ζευγάρι ”.

Ο δημοφιλής καλλιτέχνης ρωτήθηκε μεταξύ άλλων και για την πολιτική.
-Σε απογοήτευσε ο κ. Τσίπρας;

-«Δεν είμαι άνθρωπος που “κλειδώνει” στις απόψεις του. Διαμορφώνονται ανάλογα με το βίωμα.

Η καλή πλευρά του Τσίπρα είναι ότι ήρθε μία νέα φυσιογνωμία, που ξεκίνησε τη δράση του από το μαθητικό και φοιτητικό κίνημα.

Δεν είμαι βέβαια υπέρ των φοιτητικών κινημάτων, γιατί μπήκαν στη μάζα και όχι στη διαφορετικότητα, αλλά ο Τσίπρας είχε διάθεση να αλλάξει τα πράγματα.

Αυτή η κυβέρνηση σίγουρα δεν είναι χειρότερη από την προηγούμενη. Η πολιτική είναι εισαγόμενη και αυτό με εξοργίζει.

Η κακή πλευρά του Τσίπρα είναι ότι έχει ευθύνη γιατί δεν αντιλήφθηκε εγκαίρως την πραγματικότητα.

Να ξέρει εκ των προτέρων τι θα αντιμετωπίσει. Ήταν ρομαντικός.

Αυτοί όμως που ουσιαστικά διοικούν την Ελλάδα από το εξωτερικό, απαξιώνουν τη χώρα για να την αγοράσουν σε εξευτελιστικές τιμές.

Η Ευρώπη του καπιταλισμού και όχι των λαών”.
-Είναι μια άποψη αυτή που θα βρει “εχθρούς”…

-«Παίρνω θέση, με κατηγορούν. Δεν παίρνω θέση πάλι με κατηγορούν κάποιοι, αν και η πλειονότητα με αγαπάει και εκτιμά τον χαρακτήρα και τη δουλειά μου εδώ και σαράντα χρόνια.

Μην ξεχνάς ότι πάτησα τα 60! Ωστόσο δεν μπορώ να μην σου πω πως υποστηρίζουν ότι θα σώσουν τη χώρα, αυτοί που τη βούλιαξαν.

Η χθεσινή κυβέρνηση, που σήμερα είναι αντιπολίτευση και αύριο θέλει να ξαναγίνει κυβέρνηση.

Μα είναι ακριβώς τα ίδια πρόσωπα! Να είμαστε ειλικρινείς.

Είναι μόδα να βρίζουμε όλοι τον Τσίπρα, αλλά ξεχνάμε τους άλλους που μας οδήγησαν εδώ.

Η άποψη λοιπόν είναι το αυτονόητο για τον πολίτη».

-Αν ερχόταν ο πρωθυπουργός να δει την παράσταση και μετά εδώ που είμαστε για να σε συγχαρεί τι θα του έλεγες σε 30 δευτερόλεπτα;

-«Επειδή ο πρωθυπουργός είναι θεσμός και είναι ο πρώτος υπηρέτης του λαού, θα προσπαθούσα να του εξηγήσω τι σημαίνει πρωθυπουργός.

Θα του ζητούσα ένα ραντεβού να του μιλούσα για έννοιες ανθρώπινης επικοινωνίας, αλήθειας στον ελληνικό λαό, συμπαράστασης και ισονομίας.

Το σημαντικότερο όμως θα του ζητούσα να αλλάξει το Σύνταγμα.

Το έχει πει ο Καστοριάδης πριν δεκαετίες.

Το Σύνταγμα φτιάχτηκε για την υπεράσπιση του Κράτους από τους πολίτες και όχι το αντίθετο που θα έπρεπε να ισχύει.»

Πηγή www.tribune.gr

https://diulistirio.blogspot.gr/


Διαβάστε περισσότερα.... »
....