Διυλιστήριο: 06/23/15
ροη αναρτησεων

Τρίτη 23 Ιουνίου 2015

Στέλεχος Ποταμιού: Ας καταστραφούμε αν είναι να πέσει ο ΣΥΡΙΖΑ (Photos)

Κάτι πάει στραβά με τους τομεάρχες του Ποταμιού. Πρώτα ήταν ο τομεάρχης Υγείας, Λιαρόπουλος με τα «Βάστα Ντάισελμπλουμ» (ο οποίος παραιτήθηκε μετά τον σάλο που προκλήθηκε από τις αναρτήσεις του) και τώρα ο τομεάρχης Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, Λεωνίδας Καστανάς, ο οποίος ζητά να μην υπογραφεί καμία συμφωνία, να καταστραφεί η χώρα, ώστε… να πέσει η κυβέρνηση.

Ο υπεύθυνος του Τομέα Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του Ποταμιού, Λεωνίδας Καστανάς, έγραψε λοιπόν στον προσωπικό του λογαριασμό στο Facebook, ότι «το πρόβλημα δεν είναι μια φορομπηχτική συμφωνία». Αντίθετα, σύμφωνα με τον ίδιο το μεγάλο πρόβλημα εντοπίζεται στην ίδια την κυβέρνηση και η μόνη λύση είναι να μην συμφωνήσει ώστε να υπάρξει πολιτική κρίση και να πέσει.

Στα σχόλια του ίδιου κειμένου το στέλεχος του Ποταμιού, πάει και ένα βήμα παραπέρα τονίζοντας ότι «μόνοι μας ελπίδα είναι οι έξω». Βάστα Γέρουν!




http://diulistirio.blogspot.gr/


Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Αυτά που δεν λένε οι παπαγάλοι...11 δισ. ευρώ ήταν τα μέτρα που είχαν υπογράψει οι Σαμαροβενιζέλοι..

Δείτε τι είχαν υπογράψει (σελ 47 IMF GREECE 5th REVIEW June 2014) οι Σαμαροβενιζέλοι…
ΑΓΝΩΣΤΑ…

ΑΚΑΘΟΡΙΣΤΑ μέτρα 2 δισ ευρώ για το 2015 & 3,7 δισ ευρώ για το 2016 !!!

Προσθέτοντας σε αυτά μέτρα φόρους και ασφαλιστικές εισφορές δείτε πως διαμορφωνόταν η κατάσταση:
3,5 δισ. ευρώ μέτρα το 2015 σε σχέση με το 2014 και αν σε αυτά προστεθούν και τα μέτρα του μειλ Χαρδούβελη φτάνουν σε 4,5 δισ. μόνο γιατο 2015...
Σε ότι αφορά το 2016 είχαν συμφωνήσει μέτρα από φόρους και αυξήσεις κοινωνικών εισφορών 6,5 δισ ευρώ..
Αθροιστικά λοιπόν μιλάμε γιαμέτρα 11 δισ.για το διαστημα 2015-2016 έναντι 8,8 δισ. των μέτρων που προτείνει η κυβέρνηση Τσίπρα.
Αν προσθέσετε σε αυτά και την ρήτρα μηδενικού ελλείμματος που θα οδηγούσε σε κατάργηση των επικουρικών και σε συντάξεις 300 ευρώ καταλαβαίνετε γιατί συζητάμε.
Κανείς δεν μπορεί να είναι ούτε χαρούμενος ούτε ευτυχισμένος με αυτά τα μέτρα...
Αλλά να μην μας κουνάνε το δάκτυλο οι Σαμαροβενιζέλοι όταν μας είχαν φορτώσει με μέτρα 11 δισ...δηλαδή με 2 δισ. παραπάνω...
Γιατί τα δισ. δεν είναι στραγάλια..


http://diulistirio.blogspot.gr/


Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Ένταλμα σύλληψης κατά του γνωστού επιχειρηματία Άγγελου Μεταξά, μετά από έλεγχο της λίστας Λαγκάρντ

Η υπόθεση αφορά δικογραφία για 10,5 εκατ. ευρώ που εντοπίστηκαν σε λογαριασμό του, ενώ απαγορεύτηκε η έξοδός του από τη χώρα

Ένταλμα σύλληψης εκδόθηκε σε βάρος του επιχειρηματία, Άγγελου Μεταξά μετά την ποινική δίωξη που ασκήθηκε σε βάρος του από την εισαγγελέα Ελένη Τουλουπάκη για φοροδιαφυγή και ξέπλυμα βρώμικου χρήματος. Ο επιχειρηματίας βρίσκεται αντιμέτωπος ακόμα και με ισόβια κάθειρξη.

Η εισαγγελέας εξέδωσε και διάταξη απαγόρευσης εξόδου του από τη χώρα.

Ο Άγγελος Μεταξάς ζει μόνιμα στο εξωτερικό και ήδη οι εκεί αρχές έχουν ενημερωθεί για το ένταλμα σύλληψης. Σύμφωνα με την αστυνομία, ήδη έχουν ενημερωθεί οι δικηγόροι του και διαβεβαίωσαν ότι ο καταζητούμενος επιχειρηματίας θα έρθει άμεσα στην Ελλάδα για να τακτοποιήσει το χρέος του.

Η υπόθεση αφορά δικογραφία για 10,5 εκατ. ευρώ που εντοπίστηκαν σε λογαριασμό του, μετά από ελέγχους της λεγόμενης λίστας Λαγκάρντ που έφερε στο φως καταθέσεις άνω των 2000 Ελλήνων σε υποκατάστημα της τράπεζας HSBC της Γενεύης.

Η δικογραφία για τα 10,5 εκατ. ευρώ βρίσκεται ήδη στα χέρια του ανακριτή, ο οποίος χειρίζεται και δεύτερη υπόθεση με πρωταγωνιστή τον ίδιο επιχειρηματία, γόνο της γνωστής οικογένειας που δραστηριοποιείται στο χώρο εμπορίας αλκοολούχων ποτών, η οποία αφορά επιπλέον κεφάλαια ύψους περίπου 4 εκατ. ευρώ.

Σύμφωνα με πληροφορίες πριν από την άσκηση της δίωξης προηγήθηκαν επαφές για για το ενδεχόμενο ο επιχειρηματίας να πληρώσει και να κάνει χρήση των ευεργετικών διατάξεων που προβλέπει ο νόμος. Ωστόσο οι επαφές δεν απέδωσαν καρπούς.

Η κίνηση αυτή εντάσσεται στην ευρύτερη προσπάθεια της Εισαγγελίας Αθηνών η οποία σε συνεργασία με τον Εισαγγέλεα Οικονομικού εγκλήματος, προσπαθούν να εισπράξουν τα οφειλόμενα ποσά απο τη λίστα Λαγκάρντ.

Υπενθυμίζεται οτι ο συγκεκριμένος επιχειρηματίας φέρεται να εμπλέκεται σε ένα δαιδαλώδες πλέγμα off shore εταιριών πίσω από λογαριασμό ύψους 550 εκατ. ευρώ στην HSBC της Γενεύης με φερόμενη διαχειρίστρια την Μαρία Παντελή. Εμφανίζεται ως διαχειριστής της εταιρίας SUNFLOWERS CORPORATE LTD μαζί με τον επίσης εμπλεκόμενο από τη λίστα Λαγκάρντ Σάμπι Μιονί.


http://diulistirio.blogspot.gr/


Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Bloomberg: Εξετάζεται ελάφρυνση του ελληνικού χρέους


«Οι ηγέτες της ευρωζώνης σταθμίζουν την ελάφρυνση του ελληνικού χρέους ως δεύτερο βήμα στις συζητήσεις για τη βοήθεια», είναι ο τίτλος άρθρου του Bloomberg, το οποίο επισημαίνει πως οι Ευρωπαίοι ηγέτες δήλωσαν ότι η συζήτηση για την ελάφρυνση του ελληνικού χρέους είναι δυνατή μετά από μία συμφωνία τις επόμενες ημέρες που θα επιτρέψει τη χρηματοδότηση της χώρας. 

 Όπως αναφέρει το δημοσίευμα, σύμφωνα με το ΑΠΕ, ο Γάλλος Πρόεδρος Φρανσουά Ολάντ δήλωσε μετά τη σύνοδο κορυφής της ευρωζώνης ότι οι πιστωτές πρέπει να δεσμευθούν να συζητήσουν τις αλλαγές στο χρέος ως «δεύτερο βήμα» μετά την επίτευξη συμφωνίας τις επόμενες ημέρες για τον προϋπολογισμό, την οικονομία και τη βραχυπρόθεσμη χρηματοδότηση της Ελλάδας. «Όσον αφορά την επιμήκυνση ή τον ανασχεδιασμό (reprofiling) του χρέους, αυτή μπορεί να γίνει μόνο σε ένα δεύτερο βήμα. Πρέπει να υποδειχθεί ως ένα επόμενο βήμα, αλλά δεν θα είναι στις επόμενες ημέρες», πρόσθεσε. 

 Η Γερμανίδα καγκελάριος Άγκελα Μέρκελ έλαβε παρόμοια θέση. Αν και ένα τρίτο πρόγραμμα δεν υπάρχει τώρα στο τραπέζι, είπε, η βιωσιμότητα του χρέους είναι μέρος των συζητήσεων για τη βοήθεια (στην Ελλάδα). «Όσον αφορά το θέμα της ικανότητας της Ελλάδας να αυτοχρηματοδοτείται και της βιωσιμότητας του χρέους, αυτό δεν συζητήθηκε λεπτομερώς, αλλά κατέστη σαφές ότι το θέμα αυτό της δυνατότητας αυτοχρηματοδότησης πρέπει να αποτελέσει μέρος της συμφωνίας», δήλωσε μετά τη σύνοδο. 

 Ο πρωθυπουργός της Μάλτας Τζόζεφ Μούσκατ τόνισε ότι το πλαίσιο της συζήτησης για το χρέος έχει ήδη εστιασθεί. «Υπάρχει μία δέσμευση στην κατεύθυνση της πραγματοποίησης της αναδιάρθρωσης του ελληνικού χρέους», είπε στη συνέντευξη που έδωσε μετά τη σύνοδο κορυφής. Το κούρεμα φαίνεται να μην είναι στο τραπέζι, πρόσθεσε, ενώ τρία στοιχεία της ατζέντας είναι η διάρκεια του χρέους, η περίοδος χάριτος για τη μη καταβολή τόκων και η μείωση του επιτοκίου. 


http://diulistirio.blogspot.gr/
Διαβάστε περισσότερα.... »
....

VIDEO - Χρήστος Κώνστας παραδοχή : '' Αν ο Αρχισυντάκτης μας έλεγε να δείξουμε ουρές στις τράπεζες, θα δείχναμε ουρές''


Στην εκπομπή Briefing στο Action24 μπροστά σε ''διακεκριμένους'' δημοσιογράφους, όπως  Σεραφείμ Κοτρώτσος, Μανώλης Κοττάκης, Γιάννης Πολίτης, Μαριάννα Πυργιώτη κ.α.,  ο Χρήστος Κώνστας παραδέχτηκε ότι αν ο αρχισυντάκτης τους έλεγε να δείξουν ουρές στις τράπεζες ακόμα και αν δεν υπήρχαν, θα είχαν την δυνατότητα να το κάνουν. Προς έκπληξή μας κανένας από τους παριστάμενους δημοσιογράφους δεν εναντιώθηκε ούτε καν έδειξε έκπληξη. Σαν όλοι τους να ξέρουν την λογική της διασποράς ψευδών ειδήσεων, της δημιουργίας κλίματος πανικού, την χειραγώγηση της κοινής γνώμης !!!



Διαβάστε περισσότερα.... »
....

VIDEO - Ξεκάθαρο μήνυμα Σακελλαρίδη στους «αντάρτες» του ΣΥΡΙΖΑ: «Μονόδρομος οι κάλπες, αν δεν περάσουν τα μέτρα»!

«Θα ενημερωθεί η ΚΟ και ο καθένας θα αναλάβει τις ευθύνες του», είπε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, παραδέχθηκε ότι «υπάρχει πλήρης συναίσθηση ότι υπάρχουν σκληρά μέτρα»

«Το κλίμα έχει βελτιωθεί τις Βρυξέλλες, είμαστε πιο κοντά και πιστεύουμε ότι είναι ζήτημα χρόνου να υπάρξει συμφωνία» δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος σχολιάζοντας τις εξελίξεις στις διαπραγματεύσεις μιλώντας το πρωί στον ΑΝΤ1.

Ο Γαβριήλ Σακελλαρίδης τόνισε ότι για την επίτευξη συμφωνίας προϋποτίθεται «ότι από την πλευρά των εταίρων και των θεσμών θα υπάρξει αποδοχή της ελληνικής πρότασης, η οποία φάνηκε ότι μπορεί να αποτελέσει βάση συζήτησης».

Σχετικά με το περιεχόμενο της ελληνικής πρότασης, η οποία αποτελεί τη βάση των εξελίξει διαπραγματεύσεων, παραδέχτηκε ότι υπάρχουν σκληρά μέτρα και υπογράμμισε και τα όσα κατά την κυβέρνηση, κερδήθηκαν.

Η συμφωνία έχει σκληρά σημεία αλλά και θετικά

«Υπάρχει πλήρης συναίσθηση ότι υπάρχουν σκληρά μέτρα στην πρόταση,όμως ο προσανατολισμός των μέτρων δεν αφορά αυτούς που έχουν πληρώσει τα προηγούμενα διαστήματα. Ακόμα και στα φορολογικά έχουμε δώσει μάχη για τα φάρμακα και τις ΔΕΚΟ, η εστίαση να παραμείνει στο 13%, τα ξενοδοχεία να μείνουν κι αυτά στο 13% και να υπάρξουν τρεις συντελεστές» είπε σχετικά και συμπλήρωσε ότι «είναι μία μάχη που δίνει η ελληνική κυβέρνηση, ελπίζω ότι οι δανειστές θα το αποδεχτούν, όπως φαίνεται».

Ειδικότερα για το θέμα του ΦΠΑ στα νησιά, είπε ότι «ο Πρωθυπουργός έθεσε το θέμα των νησιών κι επειδή ακριβώς υπάρχει επιχείρημα θεμελιωμένο για τα νησιά, ευελπιστούμε ότι θα έχουμε θετική κατάληξη και τα νησιά θα παραμείνουν στο ειδικό καθεστώς. Το θέμα δεν έχει λήξει».

Αναλόγως και για τα τρόφιμα, σημείωσε ότι «κι εκεί δίνεται μάχη, ώστε να μείνουν αυτά τα προϊόντα στον χαμηλό συντελεστή».

Για τα εργασιακά αναφέρθηκε στο θέμα των συλλογικών συμβάσεων, οι οποίες θα νομοθετηθούν άμεσα, καθώς και στα κλειστά επαγγέλματα, στα οποία η κυβέρνηση «προσπαθεί να δώσει λύσεις» ώστε να μην πληγούν άλλο όσοι επλήγησαν από την κρίση.

Γενικά για το περιεχόμενο των μέτρων που περιέχονται στην ελληνική πρόταση, τόνισε ότι «είναι ξεκάθαρη η θέση της πρότασης για την αναδιανομή των βαρών» και υπογράμμισε ότι γίνεται συζήτηση για πακέτο χρηματοδότησης «μεγάλο πακέτο με πραγματικό χρήμα».

«Τα μέτρα έχουν συγκεκριμένη κατεύθυνση, μεταφέρουν τα βάρη. Δίνουμε μάχη και υπάρχουν πολλές προτάσεις που δίνουν προοπτική και ανάσες. Πιστεύω ότι και μόνο η μείωση του πρωτογενούς πλεονάσματος είναι κάτι που εξασφαλίζει δημοσιονομικό όφελος, θα ήταν ένα κενό που θα έπρεπε να καλυφθεί με σκληρά μέτρα», συμπλήρωασε.
Το χρέος είναι αυτόνομο

Αναφορικά με το χρέος ανέφερε ότι δεν είναι «κομμάτι της συμφωνίας», αλλά θέμα που θέτει η ελληνική πλευρά, τονίζοντας ότι «ο Πρωθυπουργός το έβαλε σε όλες τις συναντήσεις του» και σχολιάζοντας τις αντιδράσεις που δέχεται ο Αλέξης Τσίπρας είπε ότι «υπάρχουν διάφορες αντιδράσεις, αλλά όλοι αντιλαμβάνονται ότι αυτό που ζητά η ελληνική κυβέρνηση είναι κάτι ρεαλιστικό».

Όσο αφορά στη γενικότερη αντίδραση των εταίρων, είπε ότι η ελληνική πρόταση «δεν επιβαρύνει άλλους Ευρωπαίους φορολογούμενους» και τόνισε ότι στόχος είναι «να γίνει ανταλλαγή των ομολόγων» και «να έχει η χώρα μας συμμετοχή στο πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης».

Σχετικά με το θέμα της παράτασης του τρέχοντος προγράμματος που έχει τεθεί είπε ότι «το θέμα είναι το πλαίσιο της παράτασης», διευκρινίζοντας ότι κάτω από τις υπάρχουσες συνθήκες του τρέχοντος προγράμματος δεν εξυπηρετείται το πρόβλημα του χρέους» και πως θα δεχόταν την παράταση η ελληνική πλευρά «αν περιελάμβανε χρηματοδότηση».

«Οι πιέσεις που δεχόμαστε είναι πολύ μεγάλες» τόνισε αναφορικά με το κλείσιμο της συμφωνίας» και σημείωσε ότι «το ζητούμενο είναι πρώτα να κλείσει η συμφωνία το συντομότερο δυνατό, ακόμα και πριν την Παρασκευή, πριν τη Σύνοδο Κορυφής».
Για τις αντιδράσεις στον ΣΥΡΙΖΑ

Στο θέμα που προκύπτει από το αν θα περάσει η συμφωνία από τη Βουλή και κυρίως από τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, των οποίων οι αντιδράσεις φαίνονται ήδη αρνητικές, απάντησε:

«Το επόμενο διάστημα και αφού υπάρξει συμφωνία, θα ενημερωθεί η Κοινοβουλευτική Ομάδα και ο καθένας θα αναλάβει τις ευθύνες του. Ο καθένας θα αναλογιστεί τις ευθύνες του. Προφανώς χωρίς την κοινοβουλευτική πλειοψηφία και τη δεδηλωμένη, δεν περνάει» και εξέφρασε την πεποίθηση ότι «δεν θα φτάσουμε στο σημείο» να μην συγκεντρωθούν οι απαραίτητοι ψήφοι από τους βουλευτές της συγκυβέρνησης. Αν όμως συμβεί κάτι τέτοιο, «η μόνη επιλογή, θα ήταν η προσφυγή στις κάλπες και στο λαό».

Για το χρόνο και τον τρόπο που θα φτάσει η συμφωνία στη Βουλή, απάντησε ότι «δεν γνωρίζει» για κανένα από τα δύο.




Πηγή

http://diulistirio.blogspot.gr/


Διαβάστε περισσότερα.... »
....

ΡΑΓΔΑΙΕΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ: Ο Καμμένος συγκάλεσε εκτάκτως την Κοινοβουλευτική Ομάδα στις 14:30 για να αποφασίσουν την στάση των ΑΝΕΛ

Στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος οι «κόκκινες» γραμμές που έχει θέσει ο υπουργός Εθνικής Άμυνας απέναντι στη συμφωνία, για το ΦΠΑ στα νησιά και στα τρόφιμα.

Στον απόηχο του σκληρού πακέτου μέτρων που πρότεινε ο Έλληνας πρωθυπουργός στη Σύνοδο Κορυφής συνεδριάζει σήμερα η κοινοβουλευτική ομάδα των Ανεξαρτήτων Ελλήνων, με τον Πάνο Καμμένο να ενημερώνει τους βουλευτές του κόμματός του για τις λεπτομέρειες της διαφαινόμενης συμφωνίας.

Η σύγκλιση της ΚΟ θα γίνει στις 14:30 και στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος αναμένεται να βρεθούν οι «κόκκινες» γραμμές που έχει θέσει ο υπουργός Εθνικής Άμυνας για τη διατήρηση του μειωμένου ΦΠΑ στα νησιά καθώς και η υπαγωγή τροφίμων στον αυξημένο συντελεστή, ζητήματα τα οποία ακόμα δεν έχουν αποσαφηνιστεί και παραμένουν στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων.

Υπενθυμίζεται ότι ο κ. Καμμένος υπογράμμισε τη Δευτέρα ότι τυχόν αύξηση του ΦΠΑ στα νησιά θα σημάνει την καταψήφιση της συμφωνίας από τον ίδιο και τους ΑΝΕΛ, ακόμα και αν αυτό ρίξει την κυβέρνηση.

Σημαντικό πάντως κρίνεται και το αποτέλεσμα των διαπραγματεύσεωναναφορικά με τη δέσμευση των πιστωτών για μελλοντική διευθέτησή του ώστε να καταστεί βιώσιμο. Ενδεικτικά είναι τα όσα είπε ο βουλευτής των ΑΝΕΛ, Νίκος Μαυραγάνης, ο οποίος ζήτησε νομική δέσμευση για αναδιάρθρωση του χρέους ως προϋπόθεση για να υπερψηφίσει την όποια συμφωνία.


http://diulistirio.blogspot.gr/


Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Και τώρα, τί θα γίνουμε χωρίς διαπραγματεύσεις;..

   Ήταν μιά κάποια λύση!
Διότι τώρα που θα μείνουμε με την συμφωνία στο χέρι,
..προβλέπεται να ξαναρχίσει η ανθρωποφαγία.

Όπως είχαμε προβλέψει, οι χειρότεροι φόβοι μας θα πραγματοποιηθούν εν τέλει: θα υπάρξει μία συμφωνία.
Οι ευρωπαίοι ''Εταίροι'' φαίνεται ν' ανακουφίζονται.
Το κακό είναι
πως ανακουφίζονται απάνω μας!

Η κεντρική γραμμή υπεράσπισης της νέας συμφωνίας φαίνεται να είναι πως: ''ναι, εξακολουθούμε να πληρώνουμε όσοι πληρώναμε ως τώρα χωρίς άλλες μεγάλες επιβαρύνσεις, αρχίζουν να πληρώνουν όμως και αυτοί που δεν πλήρωναν ως τώρα''.
Και θα εννοούν τον μεγάλο πλούτο και τις μεγάλες επιχειρήσεις.

Μάλιστα. Τρίχες κατσαρές!
Σόφισμα και μάλλον επιπόλαιο.
Διότι άλλο είναι να πληρώνεις φερ' ειπείν σε φόρους, δάνεια, ΔΕΗ, συμμετοχές σε φάρμακα, είδη πρώτης ανάγκης με ΦΠΑ άστα να πάνε, το 70% του μηνιαίου σου εισοδήματος των 800 άντε 1000 ευρώ, και να σου μένουν 250-300 ευρώ για τα υπόλοιπα,
..κι άλλο είναι να πληρώνεις αυτό το 70% ενός μηνιαίου εισοδήματος πολλών (αλλά πολλών) χιλιάδων ευρώ. Όσο να το κάνεις σου μένει κάτι παραπάνω, να πάρεις μιά τυρόπιτα, βρε παιδί!

Εδώ το θέμα είναι, όχι μόνον ν' αρχίσουν να πληρώνουν αυτοί που δεν πλήρωναν και μάλιστα σε πολλαπλάσιο ποσοστό απ' αυτούς που έχουν πληρώσει (και με τη ζωή τους ακόμα),
..αλλά ν' αρχίσουν να αποκαθίστανται σταδιακά και τα εισοδήματα συνταξιούχων και μισθωτών δημοσίου και ιδιωτικού τομέα.

Εν πάση περιπτώσει το blog δεν θέλει να πέσει στην παγίδα της κριτικής πριν ακόμη την οριστική συμφωνία.
Θέλει να χαρεί (σαν διακοπές να πούμε) τα λίγα ακόμη εικοσιτετράωρα της διαπραγμάτευσης, βρίζοντας και εξορκίζοντας μνημόνια, συμφωνίες, εταίρους και ντόπιους προδότες,
..και ελπίζοντας (το αφελές) ότι κάτι μπορεί να πάει στραβά (ίσια για μας) έστω και την τελευταία στιγμή,
..και να απαλλαγούμε από άλλη μία ανακούφιση των ευρωπαίων απάνω μας!
Μούσκεμα γίναμε πιά!

Και δεν ξέρουμε αν θάχουμε και κ@λόχαρτο να σκουπιστούμε,
..που 'λεγε μιά ψυχή (μαύρη και υστερικιά)!..


Αναρτήθηκε από Κώστας Μαντατοφόρος
Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Υποχρεωτικά την επόμενη εβδομάδα στην επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας ο Γ.Στουρνάρας

Υποχρεωτική είναι η προσέλευση του διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδας Γιάννη Στουρνάρα στην επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας, διαφορετικά μπορεί να κατηγορηθεί για απείθεια, σύμφωνα με τη δικονομία και τον Κανονισμό της Βουλής, όπως επεσήμανε η πρόεδρος της Βουλής κ. Ζωή Κωνσταντοπούλου.

Ο κ. Στουνάρας με πρόσχημα τη σημερινή κρίσιμη ημέρα των διαπραγματεύσεων αρνήθηκε να εμφανισθεί στην επιτροπή που εξετάζει την υπόθεση Siemens και υπέδειξε τις ημερομηνίες που μπορεί να προσέλθει.

Η επιτροπή κατά πλειοψηφία αποφάσισε να καλέσει τον κ. Στουρνάρα την ερχόμενη εβδομάδα και όχι τις ημερομηνίες που ο ίδιος υπέδειξε (6-7 Ιουλίου).

Με στόχο να ανεβάσει τους τόνους στη σημερινή συνεδρίαση της Επιτροπής η Ν.Δ. αντικατέστησε τα τακτικά μέλη της, με τους Αδωνι Γεωργιαδη και Σοφία Βούλτεψη, οι οποίοι υπεραμύνθηκαν των θέσεων του κ. Στουρνάρα και επιχείρησαν να ανεβάσουν τους τόνους προκειμένου να παράσχουν ένα ακόμη σώου εντυπώσεων.

Δυσεξήγητη παραμένει η στάση του Νίκου Φίλη, ο οποίος κατά την ψηφοφορία για τον χρόνο κλήτευσης του Γιάννη Στουρνάρα ψήφισε και τις δύο προτάσεις. Και την πρόταση της Προέδρου κ. Ζωής Κωνσταντοπούλου, για κλήτευση του διοικητή την ερχόμενη εβδομάδα και την πρόταση της Ν.Δ. να κληθεί στις 6-7 Ιουλίου, όπως ο ίδιος είχε υποδείξει.

Στο μεταξύ, ο Γιάννης Στουρνάρας θα παρουσιασθεί την Παρασκευή ενώπιον άλλης επιτροπής στη Βουλή προκειμένου να δώσει εξηγήσεις για το περιεχόμενο της έκθεσης, την οποία προχείρως και εσπευσμένως απέστειλε στη Βουλή σε μία, μάλιστα, εξαιρετικά κρίσιμη για τις δραπραγματεύσεις στιγμή.

Υπέρ της κλήτευσης άμεσα ψήφισαν οι Ανεξάρτητοι Έλληνες, ο ΣΥΡΙΖΑ και κατά Χρυσή Αυγή, Νέα Δημοκρατία, ΠΑΣΟΚ, Ποτάμι και ΚΚΕ


Τι ορίζει το άρθρo 147 της Βουλής:

1. H επιτρoπή έχει δικαίωμα να καλεί και να εξετάζει μάρτυρες, να ενεργεί αυτoψία ή να διατάσσει πραγματoγνωμoσύνη με τoυς όρoυς και τις διατυπώσεις πoυ πρoβλέπoνται από τις διατάξεις τoυ Kώδικα Πoινικής Δικoνoμίας.

2. Oι κλήσεις των μαρτύρων και τα εντάλματα βίαιης πρoσαγωγής τoυς υπoγράφoνται από τoν Πρόεδρo της επιτρoπής ή, κατά τις περιστάσεις, από τoν εντεταλμένo την ενέργεια oρισμένης έρευνας και διαβιβάζoνται στoν εισαγγελέα με την επιμέλεια τoυ oπoίoυ και εκτελoύνται.

3. Tα άρθρα 224 και 225 τoυ Πoινικoύ Kώδικα εφαρμόζoνται και για τoυς μάρτυρες πoυ εξετάζoνται από την επιτρoπή ή από τoυς κατά την παράγραφo 6 εντεταλμένoυς.

4. Oι απoζημιώσεις των μαρτύρων, των πραγματoγνωμόνων και γενικά των πρoσώπων των oπoίων ζητήθηκε η συνδρoμή κατά την εξέταση ρυθμίζoνται σύμφωνα με τις διατάξεις τoυ Kώδικα Πoινικής Δικoνoμίας ή πρoκειμένoυ για δημoσίoυς υπαλλήλoυς σύμφωνα με τις διατάξεις τoυ Δημoσιoϋπαλληλικoύ Kώδικα πoυ καθoρίζoυν τα oδoιπoρικά έξoδα.

5. O Πρόεδρoς της εξεταστικής επιτρoπής έχει τις εξoυσίες ανακριτή σύμφωνα με τo άρθρo 252 παρ. 3 τoυ Kώδικα Πoινικής Δικoνoμίας σε περίπτωση διαταραχής της ησυχίας και ευταξίας των εργασιών της ή εναντίωσης στα μέτρα πoυ διέταξε.

6. H εξεταστική επιτρoπή μπoρεί να αναθέτει την ενέργεια oρισμένων ειδικά κατoνoμαζόμενων πράξεων έρευνας σε ένα ή περισσότερα μέλη της ή σε εφέτη ή πρωτoδίκη πoυ υπηρετoύν στην περιφέρεια όπoυ πρόκειται να διεξαχθεί η σχετική έρευνα. Tην ενέργεια πράξεων έρευνας στην αλλoδαπή η επιτρoπή μπoρεί να την αναθέτει στην κατά τόπo αρμόδια πρoξενική αρχή.

7. Oι εξoυσιoδoτημένoι για την ενέργεια συγκεκριμένων πράξεων έρευνας έχoυν, για τις πράξεις αυτές, τις ίδιες εξoυσίες πoυ έχει η εξεταστική επιτρoπή και o Πρόεδρός της, εκτός αν η επιτρoπή απoφασίσει oπoτεδήπoτε να τις περιoρίσει.


http://diulistirio.blogspot.gr/


Διαβάστε περισσότερα.... »
....