Διυλιστήριο: 09/25/19
ροη αναρτησεων

Τετάρτη 25 Σεπτεμβρίου 2019

Τι προσπαθεί να μας πει ο ανταποκριτής της Καθημερινής-Κύπρου; Ότι δε θα γινόταν η συνάντηση Μητσοτάκη-Τραμπ που ακυρώθηκε;



Τόσες μέρες διαφημιζόταν η συνάντηση Κυριάκου -Τραμπ στο περιθώριο της Γ.Σ. του ΟΗΕ και τώρα που ακυρώθηκε - και παραμένει άγνωστο αν θα γίνει τελικά - λόγω των κλυδωνισμών από την απόφαση για αποπομπή του Τραμπ για τους αμερικανούς δεν υπήρχε ποτέ προγραμματισμένη.

Ο κ. Αποστόλης Ζουπανιώτης, που ζει στην Αμερική, είναι εκδότης εφημερίδας και ανταποκριτής της Καθημερινής-Κύπρου με μια ανάρτησή του "χαλάει" το αφήγημα.

Βεβαίως ο κ. Ζουπανιώτης σωστά το γράφει γιατί οι διαπιστευμένοι δημοσιογράφοι στις ΗΠΑ είναι πολύ τυπικοί σχετικά με το πρωτόκολλο.

Και σύμφωνα με αυτό οι μη επίσημες συναντήσεις του Προέδρου των ΗΠΑ δεν ανακοινώνονται από τον Λευκό Οίκο.

Οι επαφές Τραμπ με Κυριάκο, και Ερντογάν και άλλους ηγέτες στο περιθώριο της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ ήταν ανεπίσημες και άρα δεν είχαν συμπεριληφθεί στο επίσημο πρόγραμμα του κ. Τραμπ.

Δείτε την ανάρτησή του:

Να ξεκαθαρίσουμε ότι καμία συνάντηση του προέδρου Τραμπ που ήταν στο πρόγραμμα του δεν ακυρώθηκε. Αν ακυρώθηκαν άλλες που ήταν εκτός προγράμματος και θα γίνονταν στο περιθώριο της δεξίωσης, δεν το λέει ο Λευκός Οίκος.




Δείτε επίσης το επίσημο ανακοινωμένο πρόγραμμα του Τραμπ

https://factba.se/topic/calendar

Πηγή www.kathimerini.gr

Διαβάστε περισσότερα.... »
....

VIDEO - Για το Μάτι δεν φταίει ο ΣΥΡΙΖΑ πια, αλλά η κλιματική αλλαγή



Κωλοτούμπα και επιστροφή στην πραγματικότητα και την αλήθεια, από τον Κυριάκο Μητσοτάκη για το Μάτι: Δεν φταίει ο ΣΥΡΙΖΑ αλλά η κλιματική αλλαγή

Έστω και αργά εγκατέλειψε την τυμβωρυχία που για προεκλογικούς λόγους έφτασε να εξαντλήσει τα όρια της και αποδέχθηκε την πραγματικότητα και τους κινδύνους της κλιματικής αλλαγής.

Στον ΟΗΕ όπου μίλησε έφταιγαν οι ακραίες καιρικές συνθήκες με τους "λυσασμένους ανέμους" όπως είπε χαρακτηριστικά.. Αποδεικνύεται για άλλη μία φορά η απόλυτη υποκρισία της Ν.Δ. και η επικοινωνιακή στάση με την οποία εκμεταλλεύτηκε σοβαρότατα ζητήματα όπως αυτό της φονικής πυρκαγιάς που είχε αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους τόσοι άνθρωποι.

Το επόμενο βήμα είναι να ζητήσει συγγνώμη από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, την Περιφερειάρχη Αττικής Ρένα Δούρου και κυρίως από τους πολίτες της χώρας για την τυμβωρυχία που επιδόθηκε και για την χυδαία εξαπάτησή τους.



Συγκεκριμένα ο Κυρ. Μητσοτάκης στην ομιλία του στον ΟΗΕ ανέφερε:

«Νωρίς το απόγευμα της 23ης Ιουλίου πέρυσι μία μικρή πυρκαγιά ξέσπασε σε λόφο έξω από την Αθήνα. Οι πυροσβεστικές υπηρεσίες αντιμετωπίζουν χιλιάδες τέτοιες φωτιές κάθε χρόνο. Αυτή όμως ήταν διαφορετική. Οδηγημένη από ισχυρότατους ανέμους, εξαπλώθηκε γρήγορα και έφθασε στην προαστιακή κωμόπολη του Ματιού. Μόλις μπήκε στην πευκόφυτη οικιστική περιοχή κατέστη αδύνατο να περιοριστεί. Οι άνθρωποι έτρεχαν για να σώσουν τη ζωή τους πριν δοθεί οιαδήποτε εντολή εκκένωσης» και πρόσθεσε: «102 δεν τα κατάφεραν. Πέθαναν σε μια πύρινη κόλαση. Όλα έγιναν σε λιγότερο από τέσσερις ώρες. Η καταστροφή του Μάτι συγκλόνισε βαθύτατα την ελληνική κοινωνία» είπε για να συνεχίσει: «Τα ακραία καιρικά φαινόμενα είναι η άμεση συνέπεια της κλιματικής αλλαγής. Δεν είναι πρόβλημα που μπορούμε να μεταθέσουμε για λίγες δεκαετίες. Πρέπει να αντιμετωπιστεί εδώ και τώρα, καθώς οι επιπτώσεις της επηρεάζουν τις ζωές εκείνων που, μέχρι πρότινος, δεν ενδιαφέρονταν πολύ για το θέμα».

«Τα ακραία καιρικά φαινόμενα είναι η άμεση συνέπεια της κλιματικής αλλαγής» ανέφερε μεταξύ άλλων ο ίδιος και ξεκαθάρισε ότι η κλιματική αλλαγή «δεν είναι πρόβλημα που μπορούμε να μεταθέσουμε για λίγες δεκαετίες», υπογραμμίζοντας ότι «πρέπει να αντιμετωπιστεί εδώ και τώρα, καθώς οι επιπτώσεις της επηρεάζουν τις ζωές εκείνων που, μέχρι πρότινος, δεν ενδιαφέρονταν πολύ για το θέμα».

Kατ.Μπρ.

Διαβάστε περισσότερα.... »
....