Διυλιστήριο: 01/28/19
ροη αναρτησεων

Δευτέρα, 28 Ιανουαρίου 2019

Προκαλεί ο διευθυντής του Βρετανικού Μουσείου: «Δε σας ανήκουν τα γλυπτά του Παρθενώνα και δεν τα επιστρέφουμε»Ο Γερμανός διευθυντής του Βρετανικού Μουσείου δήλωσε με περίσσειο θράσσος ότι τα μάρμαρα του Παρθενώνα δεν ανήκουν στην Ελλάδα και αναγνωρίζει ως ιδιοκτήτες... τους επιτρόπους του μουσείου.

Τα μάρμαρα του Παρθενώνα δεν ανήκουν στην Ελλάδα αλλά στο Βρετανικό Μουσείο δήλωσε σε συνέντευξη στα Νέα ο διευθυντής του μουσείου, Χάρτβιχ Φίσερ.

Μάλιστα ο κ. Φίσερ ξεκαθάρισε πως "το Μουσείο δεν θα επιστρέψει μόνιμα τα Γλυπτά στην Ελλάδα" ενώ αποκλείει το ενδεχόμενο "επ’ αόριστον δανεισμού", αλλά και γενικά οποιουδήποτε δανεισμού, εάν η Ελλάδα δεν αποδεχθεί ότι τα Γλυπτά ανήκουν στους Βρετανούς”!

Σύμφωνα με το δημοσίευμα της εφημερίδας τα Νέα ο κ. Φισερ σε ερώτηση για το αν έχουν δίκιο οι Έλληνες που ζητούν να επιστρέψουν τα μάρμαρα του Παρθενώνα στο φυσικό τους τόπο παραδέχθηκε πως "μπορώ να καταλάβω ότι οι Έλληνες έχουν μια ιδιαίτερη και παθιασμένη σχέση με αυτό το κομμάτι της πολιτιστικής τους κληρονομιάς και θέλουν να δουν όλα τα Γλυπτά του Παρθενώνα στην Αθήνα".

Σε ερώτηση γιατί το Βρετανικό Μουσείο δεν θα επιστρέψει ποτέ τα μάρμαρα του Παρθενώνα στην Ελλάδα ανέφερε ότι "εμείς εκθέτουμε τα Γλυπτά σε ένα πλαίσιο παγκόσμιων πολιτισμών, προβάλλοντας επιτεύγματα από όλο τον κόσμο κάτω από την ίδια στέγη και αναδεικνύοντας τη διασυνδεσιμότητα των πολιτισμών".

Σε ότι αφορά την άποψη πως η Ελλάδα είναι ο νόμιμος ιδιοκτήτης των γλυπτών ο κ. Φίσερ ξεκαθάρισε πως δεν το αποδέχεται καθώς "τα αντικείμενα της συλλογής του Βρετανικού μουσείου βρίσκονται υπό την ιδιοκτησία των επιτρόπων του Μουσείου" και τόνισε πως δεν υπάρχει περίπτωση δανείου επ΄ αόριστον των γλυπτών, καθώς και ότι το Βρετανικό Μουσείο όταν δανείζει, το κάνει σε εκείνους που αναγνωρίζουν την ιδιοκτησία των αντικειμένων.

Σε άλλα σημεία στη συνέντευξη που παραχώρησε στα Νέα ο Γερμανός διευθυντής του Βρετανικού Μουσείου αναφέρθηκε στη διαρροή νερού στο Βρετανικό Μουσείο δίπλα στα μάρμαρα του Παρθενώνα λέγοντας πως δεν έπαθαν καμιά ζημιά ενώ αναφέρθηκε και στο Brexit, προβλέποντας πως θα επηρεάσει και τη λειτουργία του Μουσείου.

Πηγή www.pronews.gr

https://diulistirio.blogspot.com
Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Η ρύθμιση που όλοι περιμένουν για να σωθούν: «Κούρεμα» 60%-70% στα χρέη προς τα ταμεία σε 4 βήματα«Κούρεµα» της τάξης του 60%-70% με τέσσερα απλά βήµατα περιλαµβάνει η νέα ρύθµιση των 120 δόσεων για χρέη προς τα Ταµεία που αναµένεται να νοµοθετηθεί τον Φεβρουάριο, ώστε να τεθεί σε εφαρµογή από τον Μάρτιο.

O ασφαλισµένος οφειλέτης θα εντάσσεται µε αίτηση σε ηλεκτρονική πλατφόρµα, θα επιλέγει εθελοντικά την ένταξή του στον επανυπολογισµό που θα συνεπάγεται σηµαντικό «κούρεµα» βασικής οφειλής αλλά και συντάξιµου µισθού, θα καρπώνεται «κούρεµα» των νέων προσαυξήσεων και θα επιλέγει ο ίδιος το πλήθος των δόσεων (έως 120, αλλά θα ισχύει ελάχιστο ποσό δόσης).

Το νέο σχήµα θα απευθύνεται σε όλους τους ενεργούς και ανενεργούς επαγγελµατίες και αγρότες, συνολικά 958.000 µη µισθωτούς (584.000 πρ. ΟΑΕΕ, 356.000 πρ. ΟΓΑ και 18.000 πρ. ΕΤΑΑ).

Μέσω της νέας ρύθµισης εκτιµάται πως θα απεγκλωβιστούν περίπου 80.000 µη µισθωτοί άνω των 62 ετών, οι οποίοι δεν µπορούν να πάρουν σύνταξη λόγω οφειλών.

Τελευταία ευκαιρία
Οι 50.000 από αυτούς είναι πρώην ελεύθεροι επαγγελµατίες του ΟΑΕΕ. Οσοι δεν ενταχθούν στη ρύθµιση, που θα είναι η τελευταία ευκαιρία τακτοποίησης, θα βρίσκονται στην πρώτη προτεραιότητα του Κέντρου Είσπραξης Ασφαλιστικών Οφειλών για αναγκαστικά µέτρα. Αναλυτικά τα βήµατα για τη νέα ρύθµιση προβλέπουν:

Ενταξη µε αίτηση του οφειλέτη στην ειδική ηλεκτρονική πλατφόρµα του ΕΦΚΑ που θα αναπτυχθεί γι’ αυτό τον σκοπό. Σύµφωνα µε τον προγραµµατισµό, η ηλεκτρονική αίτηση θα παραµείνει ενεργή για ορισµένο χρονικό διάστηµα, και όχι επ’ αόριστον (για παράδειγµα, ένα εξάµηνο ή έως το τέλος του 2019). ∆εν θα υπάρχουν εισοδηµατικά ή περιουσιακά κριτήρια για την ένταξη.

Ο οφειλέτης θα αιτείται τον επανυπολογισµό των παλαιών οφειλών του, δηλαδή των οφειλών που γεννήθηκαν έως τις 31 ∆εκεµβρίου 2016, στη βάση τεκµαρτών εισοδηµάτων, µε το νέο σύστηµα, ήτοι µε βάση το πραγµατικό φορολογητέο εισόδηµα που δήλωνε στην Εφορία τη χρονική περίοδο κατά την οποία δηµιουργήθηκαν οι οφειλές.

∆εδοµένου ότι τα ψηφιακά δεδοµένα της ΑΑ∆Ε µέσω Τaxis φτάνουν έως το 2002, στο επίκεντρο µπαίνουν τα χρέη της 14ετίας 2002-2016. ∆εν αποκλείεται, ωστόσο, για τεχνικούς λόγους ο επανυπολογισµός να γίνει για όλα τα χρέη, ανεξαρτήτως του χρόνου γέννησής τους, σύµφωνα µε την ελάχιστη σηµερινή εισφορά.

Σε κάθε περίπτωση, κατά τη διαδικασία του επανυπολογισµού θεωρείται σχεδόν βέβαιο πως η µεγάλη πλειονότητα θα πέσει στην ελάχιστη εισφορά λόγω χαµηλών δηλωµένων εισοδηµάτων. Αυτό σηµαίνει πως για όσους είχαν έως 7.032 ευρώ τον χρόνο καθαρό εισόδηµα, το χρέος θα επανυπολογιστεί στα 158 ευρώ τον µήνα για τους προερχόµενους από τα πρ. ΟΑΕΕ και ΕΤΑΑ για χρέη σε ΕΦΚΑ και ΕΟΠΥΥ.

Για τους προερχόμενους από τα πρ. ΤΣΜΕΔΕ, ΤΑΝ, ΤΑΣ, που συσσωρεύουν χρέη και για επικουρικό-εφάπαξ, η κατώτατη εισφορά φτάνει στα 222 ευρώ τον μήνα, ενώ για τους ασφαλισμένους στο πρ. ΤΣΑΥ φτάνει στα 181 ευρώ.

Προσοχή: η ένταξη στον επανυπολογισμό θα είναι εθελοντική, δηλαδή ο οφειλέτης θα μπορεί να ενταχθεί στη ρύθμιση και χωρίς επανυπολογισμό, ώστε να καρπωθεί το «κούρεμα» των προσαυξήσεων και τις 120 δόσεις.

Για παράδειγμα, οι αγρότες που πλήρωναν χαμηλές ποσοστιαίες εισφορές επί χαμηλών τεκμαρτών εισοδημάτων εκτιμάται πως δεν θα έχουν συμφέρον να ενταχθούν στον επανυπολογισμό -τουλάχιστον η πλειονότητά τους-, ωστόσο θα μπορούν να ευνοηθούν από το «κούρεμα» των προσαυξήσεων και την αποπληρωμή της οφειλής σε 36 ή 120 δόσεις. Ο επανυπολογισμός των οφειλόμενων εισφορών θα έχει επιπτώσεις στον συντάξιμο μισθό, που είναι η βάση υπολογισμού της σύνταξης.

Το «κούρεμα» των προσαυξήσεων θα είναι της τάξης του 85%. Οπως εξηγούν ειδικοί, το «κούρεμα» δεν θα αφορά τις προσαυξήσεις που βαραίνουν την παλαιά οφειλή. Μαζί με την οφειλή θα επανυπολογίζονται οι προσαυξήσεις. Δηλαδή, οι αναδρομικές προσαυξήσεις, όπως προκύπτουν με βάση τη νέα οφειλή, θα «κουρεύονται» κατά 85%, κάτι που θα οδηγεί σε μεγαλύτερη ωφέλεια.

Στη ρύθμιση θα εντάσσονται οφειλές του 2017 χωρίς επανυπολογισμό, καθώς γι’ αυτές ισχύει -ούτως ή άλλως- το νέο καθεστώς. Ακολούθως, ο οφειλέτης-αιτών θα επιλέγει το πλήθος των δόσεων με βάση το επανυπολογισμένο ύψος της οφειλής: έως 36 δόσεις για οφειλές έως 3.000 ευρώ και έως 120 δόσεις για μεγαλύτερες οφειλές.

Δεν θα υπάρχουν εισοδηματικές ή άλλες ρήτρες για το πλήθος των δόσεων, αλλά θα ισχύει ελάχιστο ποσό δόσης. Ανάλογη του εύρους αποπληρωμής θα είναι και η τοκοφορία των δόσεων

ΠαραδείγματαΑσφαλισμένος βιοτέχνης έχει οφειλή στον ΟΑΕΕ 72 μηνών (36 μήνες στην 6η ασφαλιστική κλάση και 36 μήνες στην 7η) για την περίοδο 2011-2015.

Οι οφειλόμενες εισφορές είναι 31.270 ευρώ και οι προσαυξήσεις 9.620 ευρώ, ήτοι συνολικά 40.890 ευρώ. Με τον επανυπολογισμό ο ασφαλισμένος θα καταβάλει 11.376 ευρώ για τις οφειλόμενες εισφορές και για τις προσαυξήσεις 1.443 ευρώ. Συνολικά 12.819 ευρώ, όπερ σημαίνει μείωση 68% επί της αρχικής οφειλής του.

Ασφαλισμένος έμπορος έχει οφειλή στον ΟΑΕΕ 36 μηνών στην 4η ασφαλιστική κλάση για την περίοδο 2012-2014. Οι οφειλόμενες εισφορές είναι 8.408 ευρώ και οι προσαυξήσεις 5.036 ευρώ, ήτοι 13.445 ευρώ. Με τον επανυπολογισμό ο ασφαλισμένος θα καταβάλει για τις οφειλόμενες εισφορές 5.688 ευρώ και για τις προσαυξήσεις 755 ευρώ. Συνολικά 6.433 ευρώ, όπερ σημαίνει μείωση 52% επί της αρχικής οφειλής του

H κυβέρνηση με τις 120 δόσεις για χρέη στην Εφορία προς το παρόν κάνει πίσω, παρότι την έχει εξαγγείλει και την περιμένουν εδώ και μήνες με αγωνία 4,5 εκατομμύρια νοικοκυριά και επιχειρήσεις που με νύχια και με δόντια παλεύουν με χρέη 103 δισ. ευρώ στην Εφορία, αλλά και όλους τους τρέχοντες φόρους της χρονιάς.

Αντιθέτως, κορυφαίος υπουργός που σηκώνει το βάρος των διαπραγματεύσεων άφηνε ανοιχτό το ενδεχόμενο να μην προχωρήσει ποτέ ένα τέτοιο σχέδιο. Ωστόσο, υπουργοί της κυβέρνησης έχουν κατ’ επανάληψη εξαγγείλει σχέδιο για χρέη προς την Εφορία, δηλαδή μια ρύθμιση παράλληλη με εκείνη για χρέη στα ασφαλιστικά ταμεία. Θα προβλέπει 36 δόσεις για χρέη έως 3.000 ευρώ και μέχρι και 120 δόσεις για μεγαλύτερες οφειλές. Θα προσφέρει και κούρεμα έως 85% στις προσαυξήσεις, οι οποίες σήμερα ξεπερνούν τα 82 δισ. ευρώ (επιπλέον των ληξιπρόθεσμων χρεών των 103 δισ. στην Εφορία).

Πηγή www.pronews.gr

https://diulistirio.blogspot.com
Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Ο εθνομηδενιστής, ο... γυμνός ποδηλάτης και ο «νερόβραστος»Οι τρεις βουλευτές που προστέθηκαν πρόσφατα στη λίστα των γυρολόγων εκπροσωπούν τη χαμηλή ποιότητα, την παρακμή και τη σήψη που κυριαρχεί στον δημόσιο βίο

Στη θλιβερή τριάδα των Γρηγόρη Ψαριανού - Γιώργου Αμυρά - Θανάση Θεοχαρόπουλου, που προστέθηκαν εσχάτως στη μακρά χορεία των ποικίλων άλλων περίεργων αποχωρήσεων, μετακινήσεων και μεταγραφών, μπορεί κάλλιστα να εικονογραφηθεί η χαμηλή ποιότητα εν γένει του πολιτικού συστήματος, η βαθιά παρακμή, στα όρια της σήψης, και η γενική ανυποληψία του πολιτικού προσωπικού.

Αφωνο το πανελλήνιο παρακολουθεί τη μετάλλαξη της πολιτικής από μοχλό σχεδιασμού και διάρθρωσης του κράτους προς όφελος των πολλών σε έναν κόσμο στον οποίο κυριαρχεί η «ελαφρότητα», τείνοντας όλο και περισσότερο να γίνει μια κλειστή υπόθεση ολίγων, με γνώμονα προσωπικές επιδιώξεις, φιλοδοξίες, ανταλλαγές και μικροκομματικά συμφέροντα. Ενας εκφυλισμός στην πραγματικότητα, που παράγει τα πλέον φθηνά και χαμερπή πρότυπα προς την κοινωνική βάση, καθώς το δίδαγμα που εξάγεται και κατευθύνεται προς τον λαό και τις νέες γενιές είναι ότι «τα πάντα επιτρέπονται» αρκεί να επιτευχθεί ο σκοπός. Εν προκειμένω, δεν είναι άλλος παρά η πολιτική επιβίωση των ίδιων των πολιτικών (ο Θεός να τους κάνει)...

To μέγεθος της βαριάς αποσύνθεσης δίνει μία προς δωδεκαετίας τοποθέτηση του Γρηγόρη Ψαριανού επί του Σκοπιανού και μάλιστα -τι ειρωνεία (!)- στον Σταύρο Θεοδωράκη και στην εκπομπή του τότε «Πρωταγωνιστές». Ο πρώην βουλευτής του Ποταμιού και νυν ανεξάρτητος, ο οποίος τώρα σαν σύγχρονος Μακεδονομάχος ασκεί δημόσια κριτική στη θετική στάση των τριών άλλων του Ποταμιού, του αρχηγού του εναπομείναντος κόμματος συμπεριλαμβανομένου, όσον αφορά την κύρωση της Συμφωνίας των Πρεσπών, είχε ταχθεί σε εκείνη τη συνέντευξη, με την ιδιότητα του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ τότε, υπέρ μίας σύνθετης ονομασίας με γεωγραφικό προσδιορισμό, αναφέροντας, μεταξύ άλλων, ότι του φαίνονται καλές οι ονομασίες «Μακεδονία των Σκοπίων», «Βόρεια Μακεδονία», «Νέα Μακεδονία».

Αλλαγή απόψεων

Εβρισκε δε δίκαιη αυτήν την εξέλιξη επειδή τον γεωγραφικό χώρο της Μακεδονίας τον μοιράζονται Ελλάδα, Βουλγαρία και ΠΓΔΜ. «Η Μακεδονία είναι ελληνική, ΟΚ, αλλά είναι και σκοπιανή και βουλγαρική» ανέφερε. Δηλαδή «50%, 25% και 25%» πρόσθετε. Προχωρώντας δε σε μία ακόμη θεαματική κυβίστηση και αφού προηγουμένως είχε διαλύσει ένα κόμμα, ένιψε τας χείρας του ως άλλος Πόντιος Πιλάτος και επέλεξε να πει το μοναδικό «παρών» στην ψηφοφορία για τη Συμφωνία των Πρεσπών. Προφανώς η είσοδός του στον πολιτικό στίβο τον έκανε να επαναπροσδιορίζει τις απόψεις κατά ρυπάς με την ευκολία που χαρακτηρίζει πρόσωπα τα οποία εν τέλει νοιάζονται για τη διασφάλιση της πολιτικής επιβίωσής τους και της βολής τους φυσικά ως προέκταση, καθώς το να είσαι βουλευτής έχει προνόμια. Ο παλιός «Ρηγάς» του ΚΚΕ Εσωτερικού, που κάποτε μάζεψε τα -αυθεντικά- τραγούδια του Κόκκινου Στρατού σε ένα δίσκο και περιφερόταν με ένα άγαλμα του Λένιν, δεν έχει πλέον κανένα πρόβλημα να δηλώνει σχεδόν ανοιχτά ότι στηρίζει τη Ν.Δ. και τον Κυριάκο Μητσοτάκη.
Ο Γρηγόρης Ψαριανός, ο οποίος συμπτωματικά ξεκίνησε όπως και ο Αλέξης Τσίπρας την πολιτική διαδρομή του το 2006, όταν εκλέχθηκε δημοτικός σύμβουλος στον Δήμο Αθηναίων με την «Ανοιχτή Πόλη», αποτελεί αναπόσπαστο τμήμα της νέας ελληνικής παρακμής.

Αθυρόστομος

Πριν από τον πολιτικό του βίο ήταν γνωστός στο πανελλήνιο ως αθυρόστομος ραδιοφωνικός παραγωγός με μπόλικες δόσεις αυτοσαρκασμού, καθώς είχε πει μιλώντας για τον εαυτό του σε μια έκλαμψη αυτοανάλυσης: «Αν άκουγα τον εαυτό μου στο ραδιόφωνο, θα έλεγα “τι μαλάκας είν’ αυτός”». Ο πολιτικός μπαλαντέρ των ημερών μας, που κάποτε συνυπέγραφε με τον αείμνηστο συμμαθητή του στο λύκειο Τζίμη Πανούση τον περιβόητο στίχο «στης Βουλής τα έδρανα αχ κι εγώ να έκλανα…», κάθισε εν τέλει πανηγυρικά σε αυτά το 2007 και έκτοτε απασχολεί αρνητικά. Εφυγε, βέβαια, από τον ΣΥΡΙΖΑ μαζί με τον Φώτη Κουβέλη το 2010, καθώς πράγματι ο συγκεκριμένος πολιτικός χώρος τού προκαλούσε αναφυλαξία, συμμετείχε στη συνέχεια στη ΔΗΜ.ΑΡ., απ' όπου μεταπήδησε στο Ποτάμι, και για το μέλλον… έχει ο γιαραμπής. Τι κι αν παλαιότερα είχε πιαστεί σε τηλεοπτική εκπομπή με φόντο το Κοινοβούλιο να λέει «να καεί, να καεί, το μπουρδέλο η Βουλή», που ειπώθηκε μεν σε δοκιμές ήχου, αλλά τελικά παίχτηκε στον αέρα...

Η σχέση του με τα έδρανα παραμένει άρρηκτη και με τον ΣΥΡΙΖΑ εκρηκτική, προκαλώντας μικροεπεισόδια κατά καιρούς με συριζαίους στα μπαράκια της πλατείας Μαβίλη όπου του άρεσε να πηγαίνει. Λέγεται ότι συριζαίοι τού πρόσφεραν κουτάκια μπίρες για να τον πικάρουν, καθώς είχε εκφραστεί δημόσια με πολλά... κοσμητικά γι' αυτούς, με πιο χαρακτηριστικά όταν δήλωνε πως σε μια συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ με τους ΑΝ.ΕΛ. εκείνος θα ζητούσε πολιτικό άσυλο στα Τίρανα. Είχε πει και χειρότερα παλαιότερα, και όσο ήταν ακόμη στον ΣΥΝ, αφού θρυλική έχει μείνει η ατάκα του για τους συντρόφους του: «Ψηφίζω αυτούς τους μαλάκες του Συνασπισμού, οι οποίοι είναι πάρε τον έναν και χτύπα τον άλλον. Πέντε άτομα σε έναν τηλεφωνικό θάλαμο και δεν ξέρουνε πού τους πάνε τα τέσσερα».

Η ελευθεροστομία που χαρακτηρίζει τον κ. Ψαριανό τού επιτρέπει να διατυπώνει τη γνώμη του επί παντός επιστητού, γνωρίζοντας βεβαίως ότι προκαλεί, κάτι που όμως φαίνεται να επιδιώκει, κινούμενος στη λογική «ντόρος να γίνεται». Κάπως έτσι προ ημερών πέταξε από το βήμα της Βουλής την άποψή του για την τρόικα, φτάνοντας να υποστηρίξει ότι μια «άλλη τρόικα», αυτή της Ναυμαχίας του Ναβαρίνου, έφτιαξε την Ελλάδα και όχι το «παραμύθι της Επανάστασης του ’21», όπως είπε.

Υβρεις για το 1821


«Η Επανάσταση του ’21, που λένε για την εθνική ανεξαρτησία και ταράζομαι, είναι ένα παραμύθι που λέμε στον κόσμο. Μια άλλη τρόικα έφτιαξε στο παρελθόν αυτό το κράτος. Η Επανάσταση του 1821 συνετρίβη. Ως το 1827 η χώρα ήταν κολυμπηθρόξυλα. Κρανίου τόπος. Στην Πελοπόννησο δεν υπήρχε κάτοικος. Και ήρθε η τρόικα του Ναβαρίνου για δικά της συμφέροντα και έφτιαξε αυτό το κρατίδιο. Βρήκε τον καλύτερο κυβερνήτη Ελληνα και τον έφερε να κυβερνήσει. Τον Καποδίστρια. Κι εμείς τον καθαρίσαμε σε ενάμιση χρόνο. Κι από τότε αλωνίζουμε. Παίρνουμε δάνεια και τα τρώμε. Και μας φταίνε για όλα οι κερατάδες οι ξένοι» είπε με τον τρόπο που μόνο ο ίδιος ξέρει να εκφράζεται. Αν μη τι άλλο, του έχει εξασφαλίσει κεντρική θέση στη δημόσια σφαίρα, ελέω έλλειψης σοβαρότητας γενικώς σε όλο το φάσμα, από τα αριστερά έως τα δεξιά.

Γιώργος Αμυράς: Το «γαλάζιο» παιδί που έκανε περατζάδα στα κόμματα

Ηταν 17 Ιανουαρίου, στην κρίσιμη συνεδρίαση του πολιτικού συμβουλίου του Ποταμιού, όταν ο Γιώργος Αμυράς -όπως προκύπτει από ηχογραφημένο απόσπασμα που έδωσε στη δημοσιότητα το μέλος του κόμματος Φωτεινή Λεομπίλλα- διαβεβαίωνε τον Σταύρο Θεοδωράκη και τους πάντες ότι τόσο ο ίδιος όσο και ο Ψαριανός δεν θα φύγουν από το Ποτάμι.

«Από βλακεία όσοι πιστεύουν ότι ο Αμυράς και ο Ψαριανός θα φύγουν και θα διαλύσουν το Ποτάμι, όποιος το λέει ή όποιος το πιστεύει σας το λέω ξεκάθαρα είναι ένας γελοίος και μισός».

Αμέσως μετά βέβαια, όπως είναι γνωστό, αποχώρησαν άρον άρον τόσο αυτός όσο και ο Γρηγόρης Ψαριανός από το κόμμα και οι πληροφορίες τον θέλουν να κατηφορίζει από τη Σεβαστουπόλεως στην Πειραιώς για να μπει στις λίστες της Νέας Δημοκρατίας. Αν αυτό συμβεί, θα είναι η δεύτερη φορά, καθώς ήταν υποψήφιος με τη Ν.Δ. στις ευρωεκλογές του 2014 ως προσωπική επιλογή τού τότε προέδρου της Αντώνη Σαμαρά.

Κατέλαβε τελικά την έβδομη θέση με 127.037 ψήφους και δεν εξελέγη ευρωβουλευτής, αλλά, όπως και τότε, έτσι και σήμερα, αυτή η προοπτική συνεχίζει να προκαλεί αρνητικά σχόλια σε μεγάλο τμήμα της κεντροδεξιάς παράταξης, που δεν μπορεί να χωνέψει τη lifestyle εμφάνιση του παλιού δημοσιογράφου της ΕΡΤ, ο οποίος έγινε γνωστός από την ταξιδιωτική εκπομπή «Μένουμε Ελλάδα».

Η τηλεοπτική οθόνη και η αναγνωρισιμότητα που κέρδισε αποτέλεσαν ουσιαστικά το εφαλτήριο για τον νυν ανεξάρτητο βουλευτή να μπει στα πολιτικά πράγματα. Το πρώτο βήμα ήταν να κατέλθει υποψήφιος δήμαρχος Αθηναίων χωρίς κομματική στήριξη με τον συνδυασμό «Επιμένουμε Αθήνα».
Προτίμησε να κάνει lifestyle προεκλογική εκστρατεία μέσα από το facebook και το twitter, κάνοντας πράξη την υπόσχεση «να μη βρομίσουμε ούτε με ένα κομμάτι χαρτί την πόλη», αλλά και το προσωπικό site με ευχάριστες εικόνες, βίντεο, εμπειρίες από ταξίδια στην Ελλάδα και στον κόσμο κ.λπ. Δεν τα πήγε άσχημα, καθώς έλαβε στον α' γύρο ποσοστό 7,37%, λαμβάνοντας την τέταρτη θέση, και η αμέσως επόμενη κίνηση ήταν να μπει στο ευρωψηφοδέλτιο της Ν.Δ.

Προφανώς έχει μέλλον μπροστά του, γνωρίζοντας, άλλωστε, πολύ καλά πώς να απευθύνεται στα τμήματα του εκλογικού σώματος (διευρύνονται διαρκώς), που έλκονται όχι από το επίπεδο της πολιτικής παιδείας των υποψηφίων αλλά από το... φαίνεσθαι.

Γυμνή φωτογράφιση

Εξ ου και παλαιότερα δεν δίστασε να φωτογραφηθεί πασίχαρος και ολόγυμνος με ένα πλαστικό παπάκι στο... απόκρυφο σημείο για τη LifO, προκειμένου η φωτογραφία να λάβει μέρος σε δημοπρασία, τα έσοδα της οποίας πήγαν σε φιλανθρωπικό σκοπό.
Οικολόγος, ποδηλάτης, ευαίσθητος σε θέματα δικαιωμάτων, πρέπει να θεωρείται βέβαιο ότι θα συνεχίσει την καριέρα του, όπως και ο φίλος του Πέτρος Τατσόπουλος, αυτή τη φορά με τη φανέλα της Νέας Δημοκρατίας, παρά τα σχόλια της κομματικής βάσης της Πειραιώς.

Η ψήφος για τις Πρέσπες τον οδηγεί στην αγκαλιά του ΣΥΡΙΖΑ

Ο διδάκτωρ Αγροτικής Οικονομίας Θανάσης Θεοχαρόπουλος διατηρεί γενικά χαμηλούς τόνους στον δημόσιο χώρο, χωρίς να προκαλεί, ξέρει όμως πώς παίζεται σήμερα το παιχνίδι στα πολιτικά γραφεία και αποδεικνύεται ικανός στις γυριστές και τις κινήσεις κάτω από το τραπέζι. Για του λόγου το αληθές, δεν μπορεί να περάσει ασχολίαστη η καταγγελία στην οποία προέβη λίγο αφότου τα έσπασε με το ΚΙΝ.ΑΛ., υποστηρίζοντας ότι επιχειρήθηκε να δωροδοκηθεί με μια καλή θέση στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας για να παραμείνει στο κόμμα. Η αλήθεια όμως είναι άλλη για όσους γνωρίζουν το παρασκήνιο.

Ο κ. Θεοχαρόπουλος εδώ και καιρό παζάρευε άγρια με τη Φώφη Γεννηματά την πρώτη θέση στο Επικρατείας, γνωρίζοντας καλά ότι, αν κατέβαινε σε εκλογικές περιφέρειες, δεν θα είχε καμία τύχη να εκλεγεί πάλι βουλευτής, κάτι που θα σήμαινε το οριστικό πολιτικό τέλος για τον ίδιο και τη μινιατούρα κόμματος του οποίου ηγείται. Οταν είδε και απόειδε, αφού η θέση είναι καπαρωμένη από τον Ευάγγελο Βενιζέλο, την... έκανε με ελαφρά πηδηματάκια. Καταγόμενος από τη Βέροια, ο κ. Θεοχαρόπουλος από την ίδρυση της ΔΗΜ.ΑΡ. υπήρξε μέλος του κόμματος, αρχικά στη Νομαρχιακή Γραμματεία Ημαθίας και στη συνέχεια ως μέλος της Συντονιστικής Γραμματείας του Τομέα Αγροτικής Πολιτικής.

Διορισμός


Στην τρικομματική κυβέρνηση της Ν.Δ. με το ΠΑΣΟΚ και τη ΔΗΜ.ΑΡ. διορίστηκε ειδικός γραμματέας Κοινοτικών Πόρων και Υποδομών του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, θέση από την οποία παραιτήθηκε τον Ιούλιο του 2013, όταν η Δημοκρατική Αριστερά αποχώρησε από την κυβέρνηση λόγω της απόφασης του Αντώνη Σαμαρά να κλείσει την ΕΡΤ.

Τώρα πληροφορίες τον θέλουν να βρίσκεται στο κατώφλι της Κουμουνδούρου, όσο κι αν ο ίδιος δηλώνει ότι η ΔΗΜ.ΑΡ. δεν πρόκειται να συνεργαστεί με τον ΣΥΡΙΖΑ, ωστόσο όλες οι εκτιμήσεις συντείνουν ότι η θετική ψήφος στη Συμφωνία των Πρεσπών δεν θα πάει χαμένη και θα πιάσει τόπο.


https://diulistirio.blogspot.com
Διαβάστε περισσότερα.... »
....