Διυλιστήριο: 05/17/16
ροη αναρτησεων

Τρίτη 17 Μαΐου 2016

VIDEO - Το υπουργείο Εθνικής Άμυνας κρατάει ζωντανή την μνήμη της Γενοκτονίας των Ποντίων

Οπτικοακουστική δηιουργία με θέμα την Γενοκτονία των Ποντίων και την ημέρα μνήμης του γεγονότος έδωσε στην δημοσιότητα το Υπουργείο Εθνικής Αμυνας Την τιμή που αρμόζει στις 353.000 θύματα της Γενοκτονίας επιφυλάσσει και φέτος η Παμποντιακή Ομοσπονδία Ελλάδος (ΠΟΕ), η οποία διοργανώνει την κεντρική της εκδήλωση ανήμερα της επετείου, την Πέμπτη 19 Μαΐου στο Σύνταγμα. Όμως φέτος, λόγω της εμπλοκής του υπουργείου Εθνικής Άμυνας σε μία επιπλέον εκδήλωση, όπως αναφέρει το pontos-news.gr αλλά και της θεσμικής τέλεσης της επετείου από την Περιφέρεια Αττικής που γίνεται κάθε χρόνο, η επετειακή τιμή στα αθώα θύματα της Γενοκτονίας ξεκίνησε την Κυριακή 15 Μαΐου 2016 και θα ολοκληρωθεί την Κυριακή 22 Μαΐου. Η αλλαγή φρουράς θα γίνει στις 18:30 της 19ης Μαΐου και θα ακολουθήσει τελετή μνήμης με κεντρικό ομιλητή τον πρώην πρόεδρο της Διεθνούς Ένωσης Ακαδημαϊκών για τη Μελέτη των Γενοκτονιών Ντάνιελ Φέιερστιν, καθώς και κατάθεση στεφάνων.


Η εβδομάδα των εκδηλώσεων θα ξεκινήσει με την πολυθεματική έκθεση του καθηγητή Κωνσταντίνου Φωτιάδη με τίτλο «Πόντος – Δικαίωμα και υποχρέωση στη μνήμη», η οποία θα φιλοξενηθεί από τις 16 έως τις 22 Μαΐου στην αίθουσα εκδηλώσεων του μετρό Συντάγματος. Η μέρα της επετείου θα ξημερώσει με τους Πόντιους να κάνουν αγρυπνία στο κέντρο της Αθήνας, θυμούμενοι τους νεκρούς τους... Από τις 15 έως τις 19 Μαΐου, στην πλατεία Συντάγματος θα υπάρχουν ενημερωτικά περίπτερα ποντιακών συλλόγων.


Δηλώνοντας την αποφασιστικότητά τους να μην ξεχάσουν τις θηριωδίες που έγιναν εις βάρος των προγόνων τους, και διεκδικώντας την αποκατάσταση της αλήθειας κόντρα στις πολιτικές στρέβλωσης της ιστορίας, Πόντιοι ντυμένοι με τις παραδοσιακές φορεσιές τους θα κάνουν το Σάββατο 21 Μαΐου 2016 αισθητή την παρουσία τους σε διάφορα σημεία της Αθήνας με επίκεντρο τον πεζόδρομο της Διονυσίου Αρεοπαγίτου που στην προέκτασή της οδηγεί στους Στύλους του Ολυμπίου Διός. Στην εκδήλωση εκεί, που συνδιοργανώνεται από το υπουργείο Εθνικής Άμυνας, την Παμποντιακή Ομοσπονδία Ελλάδος και την Εθνική Αρμενική Επιτροπή, θα προσκαλούν τον κόσμο. Με μπάντες των Ενόπλων Δυνάμεων να παιανίζουν θα γίνει η υποδοχή των επισκεπτών στις 19:00 στους Στύλους του Ολυμπίου Διός. Παρουσία του Προέδρου της Δημοκρατίας, Προκόπη Παυλόπουλου, θα γίνει η εκδήλωση που τελεί υπό την καλλιτεχνική επιμέλεια του λυράρη και δασκάλου Ηλία Υφαντίδη, με τη σκηνοθετική ευθύνη της Σοφίας Σπυράτου.


Τα δρώμενα στο χώρο του ναού του Ολυμπίου Διός θα περιλαμβάνουν πολλές εκπλήξεις-δείγματα ποντιακού πολιτισμού, τον οποίον φέρουν στη γονιδιακή τους μνήμη και τον ζουν μικρά παιδιά... Θα πρέπει να περιμένετε ό,τι συνιστά τον πολιτισμό των Ελλήνων Ποντίων. Από ποντιακό χορό και τραγούδι συνοδεία οργάνων που θα αντηχήσουν τον ποντιακό ρυθμό στον αττικό ουρανό, μέχρι τον γλυκόλαλο ποντιακό λόγο. Δεδομένου ότι η εκδήλωση βρίσκεται στο στάδιο της προετοιμασίας, με τον ΣΠΟΣ Νότιας Ελλάδας και Νήσων να έχει τον κεντρικό ρόλο, στο τελικό πρόγραμμα μπορεί να επέλθουν αλλαγές – επί τα βελτίω.




Κατά τη Γενική Συνέλευση του ΣΠΟΣ που έγινε το Σάββατο στην Αθήνα, την οποία παρακολούθησε το pontos-news.gr, διατυπώθηκαν γόνιμες προτάσεις για εμπλουτισμό και περαιτέρω ανάδειξη της ποντιακής ταυτότητας κατά τη διάρκεια των εκδηλώσεων, ώστε να φθάσει σε όλους το μήνυμα ότι ουδείς δικαιούται να ξεχάσει τις σφαγές και τον αναγκαστικό ξεριζωμό που τόσο βάναυσα έπληξε όλον τον ελληνισμό της Ανατολής. Τις επόμενες μέρες το ευρύ κοινό θα έχει την ευκαιρία να πάρει ένα δείγμα της ποντιακής ταυτότητας, καθώς θα προβάλλεται από την τηλεόραση το βίντεο που ετοίμασε το υπουργείο Εθνικής Άμυνας.

 Είναι η πρώτη φορά που το ΥΠΕΘΑ προβαίνει σε μια τέτοια δράση μνήμης και αυτό αξίζει να το σημειώσουμε.




Πηγή

https://diulistirio.blogspot.gr


Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Μεταστροφή του γερμανικού Τύπου - FAZ: «Το Grexit δεν υπάρχει πια - Οι Γερμανοί αποθεώνουν την Ελλάδα»

του Θεόφραστου Ανδρεόπουλου

Μεταστροφή του γερμανικού Τύπου δέιχνει το άρθορ της FAZ το οποίο αναφέρει χαρακτηριστικά «Τα πράγματα φαίνονται ίδια με πέρυσι, στην πραγματικότητα, όμως, όλα είναι διαφορετικά. Το Grexit δεν αποτελεί πλέον θέμα. Το επιβεβαιώνουν όλοι οι παίκτες, ακόμα και εκείνοι οι οποίοι φλέρταραν με αυτό».

Η μεταστροφή αυτή οφείλεται σε δύο κυρίως λόγους: Ο πρώτος έχει να κάνει με το γεγονός ότι τελικώς οι δανειστές πήραν τα περισσότερα από αυτά που ζήτησαν. Ο δεύτερος είναι πολύ πιο άμεσος και αφορά το προσφυγικό. Οι Ευρωπαίοι κατάλαβαν ότι θα «καούν» και αυτοί εάν δεν βοηθήσουν την Ελλάδα το μεταναστευτικό και συνειδητποίησαν ότι η χώρα πρέπει να έχει πολιτική σταθερότητα.

Οπότε θεωρείται αναμενόμενη η δήλωση της κυβερνητικής εκπρόσωπου, Όλγας Γεροβασίλη «δεν φαίνεται να επίκειται ανασχηματισμός», κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών ενώ αναφέρθηκε μονο στον εκλογικό νόμο. Είναι σαφές ότι πλέον η κυβέρνηση δεν νιώθει ότι δέχεται έξωθεν πιέσεις

Μια ματιά στην γερμανική αρθρογραφία δείχνει ότι πολλά έχουν αλλάξει μέσα σε λίγες ημέρες.

«Στο υπουργείο του κ. Σόϊμπλε ακούγονται διαφορετικοί τόνοι: Οι Ελληνες πράττουν το σωστό, σκέπτονται διαφορετικά, λέει μάλιστα κάποιος σκληρός επικριτής της Αθήνας, ο οποίος μιλάει σχεδόν με ενθουσιασμό για τον Ευκλείδη Τσακαλώτο» γράφει σε άρθρο του ο αναλυτής της Frankfurter Allgemeine Zeitung (FAZ) Τόμας Γκούτσκερ.

«Τελικά ο κίνδυνος για την συνοχή της Ευρώπης δεν προήλθε από το αν η Ελλάδα θα παραμείνει στην ευρωζώνη, από το αν θα διαλυθεί η ευρωζώνη και πιθανόν η ίδια η Ευρωπαϊκή Ενωση. Προήλθε από έξω: από τις εκατοντάδες χιλιάδες πρόσφυγες από όλον τον κόσμο, οι οποίοι πέρασαν στην Ευρώπη μέσω του Αιγαίου».

«Ο Τσίπρας έκανε ξεκάθαρο στο Νταβός τον Ιανουάριο ότι δεν πρόκειται για πρόβλημα μόνο της δικής του χώρας, αλλά για μια παγκόσμια πρόκληση και ζήτησε την αλληλεγγύη των εταίρων του και ο Σόϊμπλε συμφώνησε. Είναι έτσι όπως τα είπε ο Τσίπρας: είναι ντροπή για την Ευρώπη αν την κάνουμε φρούριο».

«Ο Σόϊμπλε τάχθηκε υπέρ ενός σχεδίου Μάρσαλ και μιας συμμαχίας των προθύμων, η οποία να δεχθεί τους πρόσφυγες. Η όλη κατάσταση απαιτεί φυσικά την αλληλεγγύη με χώρες οι οποίες έχουν εξωτερικά σύνορα»

«Ο Τσίπρας και ο Σόϊμπλε είχαν έρθει πολύ κοντά στο θέμα. Αυτό δεν οφειλόταν στην οικονομική πολιτική…, τον Ιανουάριο υπήρχε κάτι σημαντικότερο: όλοι σκέπτονταν πυρετωδώς πώς θα σταματήσει η ροή των προσφύγων στα εξωτερικά σύνορα της Ευρώπης και πως θα μπορούσε να διευθετηθεί συντεταγμένα».

Και συνεχίζει: «Είναι πλέον Μάϊος και η Ευρώπη προς το παρόν τα κατάφερε. Η Ελλάδα άλλαξε την νομοθεσία με συνοπτικές διαδικασίες, κατασκεύασε κέντρα υποδοχής, εκσυγχρόνισε την προστασία των συνόρων, συνήψε συμφωνίες με την Τουρκία, αλλά περιθώριο αναπνοής δεν έχει η κυβέρνηση Τσίπρα. Η οικονομική πολιτική επιστρέφει, εξακολουθεί να υφίσταται το θέμα «της πρώτης αξιολόγησης», οι δανειστές πιέζουν για επιτάχυνση και τα περιθώρια στενεύουν : τον Ιούλιο η Αθήνα χρειάζεται φρέσκο χρήμα ώστε να μην επαναληφθούν οι (περυσινές) επικίνδυνες καταστάσεις».

«Τα πράγματα φαίνονται φυσικά ίδια με πέρυσι. Στην πραγματικότητα, όμως, όλα είναι διαφορετικά. Το Grexit δεν αποτελεί πλέον θέμα. Το επιβεβαιώνουν όλοι οι παίκτες, ακόμα και εκείνοι οι οποίοι φλέρταραν με αυτό. Τώρα αποφασίσαμε να δώσουμε την ευκαιρία στην Ελλάδα», είπε ο Σόιμπλε, και μάλιστα στην οικονομική εφημερίδα Handelsblatt.

Στο υπουργείο του επικρατούν διαφορετικοί τόνοι. Η προσφυγική κρίση πειθάρχησε τους Ελληνες. «Πράττουν το σωστό, δέχθηκαν βοήθεια, σκέπτονται διαφορετικά», λέει κάποιος σκληρός επικριτής της Αθήνας. Σχεδόν μιλάει με ενθουσιασμό για τον Ευκλείδη Τσακαλώτο, τον Ελληνα υπουργό Οικονομικών. Είναι βέβαια μαρξιστής, σίγουρα, αλλά έχει πάντα καλά επιχειρήματα μπορεί να μπει στη θέση των άλλων και τηρεί τους κανόνες. Με άλλα λόγια: o Tσακαλώτος είναι το αντίθετο του Βαρουφάκη, του προκάτοχου του, ο οποίος έκανε πυρ και μανία τους υπουργούς Οικονομικών. Αλλά δεν έχουν αλλάξει μόνο οι Ελληνες», τονίζει ο Τόμας Γκούτσκερ.

«Οταν ο Κλάους Ρέγκλινκ, ο επικεφαλής του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Στήριξης, μιλούσε πριν από έναν χρόνο με επενδυτές, δεν αναφερόταν μόνο στην οικονομική πολιτική. Ο Ρέγκλινγκ εφιστούσε την προσοχή στην γεωστρατηγική σημσία της Ελλάδας. Ορισμένοι τον περιγελούσαν ως «συμπονετικό άνθρωπο».

«Τώρα δεν χαμογελά πλέον κανείς. Μια διαπίστωση έχει επικρατήσει ακόμα και στον κόσμο της οικονομίας: δεν μπορεί να υπάρχει τάξη στην Ευρώπη με τον αποκλεισμό χωρών. Η τάξη πρέπει να επιτυγχάνεται από κοινού. Στο οικονομικό σύστημα, στα σύνορα. Υπάρχει μια έκφραση γι αυτό, ακούγεται λίγο παλαιομοδίτικη, αλλά εξακολουθεί να ισχύει: η Ευρώπη ως κοινότητα πεπρωμένου», συνεχίζει το άρθρο της FAZ.

«Φυσικά και εξακολουθούν να υπάρχουν πολλές διαμάχες, η προσφυγική κρίση έχει επιλυθεί τόσο λίγο, η Ελλάδα στέκεται μόνη στα πόδια της εξίσου λίγο. Αλλά η προθυμία του περασμένου καλοκαιριού να σπρώξουν την Ελλάδα στο γκρεμό και μετά να κοιτάνε τι θα συμβεί, αυτή η προθυμία η οποία κυριαρχούσε στους οικονομολόγους και στους αντιπάλους του ευρώ (αλλά όχι και στον Σόιμπλε) δεν υφίσταται πλέον. Η Ευρώπη έγινε πιο σοβαρή, νηφάλια, εξυπνότερη», συμπεραίνει ο Τόμας Γκούτσκερ.

«Oταν συναντήθηκαν οι υπουργοί Οκονομικών (στις 9 Μαΐου) στις Βρυξέλλες…όλοι μετακινήθηκαν, ιδίως ο Σόιμπλε και έτσι σχεδιάστηκε τουλάχιστον μια λύση. Οι Ελληνες πρέπει σύμφωνα με αυτήν να δημιουργήσουν έναν αυτόματο διορθωτικό μηχανιμσό για την περίπτωση που θα μείνουν πίσω στο συμφωνημένο πρωτογενές πλεόνασμα του προϋπολογισμού. Η Αθήνα επιθυμεί να το επιτύχει με περικοπές του προϋπολογισμού και πρόσθετους φόρους. Οι Ευρωπαίοι δανειστές συλλαβίζουν από την πλευρά τους ακριβέστερα πώς θα καταστεί το ελληνικό χρέος ελέγξιμο. Υπάρχει γι αυτό μια εργαλειοθήκη: μακροπρόθεσμα σταθερά επιτόκια, μετάθεση της έναρξης εξόφλησης του χρέους, μεγαλύτερη χρονική διάρκεια αποπληρωμής του», συνεχίζει η FAZ.

«Εναπόκειται τώρα στα τεχνικά κλιμάκια να διαμορφώσουν από αυτούς τους στόχους ένα πρόγραμμα για τα επόμενα χρόνια. Μέχρι τις 24 Μαΐου θα πρέπει να είναι έτοιμο. «"Θα τα καταφέρουμε", λέγεται στο Βερολίνο και τις Βρυξέλλες». Παραμένει, όμως, ακόμα αβέβαιο αν το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο (ΔΝΤ) θα συμμετάσχει… Οι Ευρωπαίοι θα ξαλάφρωναν οικονομικά, αλλά δεν πρόκειται περί αυτού, περισσότερο πρόκειται για πολιτικά συμφέροντα», και εντός της Γερμανίας όπως επισημαίνει ο αρθρογράφος της FAZ.

Επίσης, οι Ασιάτες και οι Νοτιοαμερικανοί του ΔΝΤ «παρακολουθούν με άγρυπνα μάτια την Ελλάδα: πρέπει και οι ίδιοι να εκπληρώσουν σκληρούς όρους του ΔΝΤ. Η πλειοψηφία των ψήφων όμως παραμένει στα χέρια των Ευρωπαίων και των Αμερικάνων, αν υιοθετήσουν κοινή στάση. Και η κυβέρνηση της Ουάσινγκτον έχει ξεκαθαρίσει ότι δεν χάνει από τα μάτια της την γεωστρατηγική διάσταση. Για την Αμερική, η Ελλάδα είναι σημαντικός εταίρος του ΝΑΤΟ στην νοτιοανατολική πτέρυγα, εκεί όπου τα ρωσικά πολεμικά πλοία πλέουν στη Μεσόγειο. Ολα αυτά συνηγορούν υπέρ του γεγονότος ότι, στο τέλος, το ΔΝΤ θα συμμετάσχει στον δανεισμό της Ελλάδας», καταλήγει ο Τόμας Γκούτσκερ.

Να σημειωθεί ότι σήμερα όλως «τυχαίως» έχει πέσει ένα ρεσιτάλ αναβαθμίσεων ελληνικών οργανισμών.
Η Morgan Stanley αναβάθμισε τη σύσταση για τη μετοχή του ΟΠΑΠ σε equal-weight από underweight, αυξάνοντας παράλληλα την τιμή-στόχο στα 7,2 ευρώ από τα 5,5 ευρώ, ανά μετοχή.

«Το σχέδιο της κυβέρνησης να καταργήσει το τέλος των 5 σεντς ανά στήλη μας οδηγεί στο να αυξήσουμε τις προβλέψεις μας για τα κέρδη ανά μετοχή κατά 8-21%, ανέφερε η επενδυτική τράπεζα σε σημερινή έκθεσή της. Καθώς τώρα επιβαρύνεται περισσότερο η ίδια η εταιρία και όχι οι παίκτες αίρεται επίσης σε μεγάλο βαθμό ο κίνδυνος αλλαγής της συμπεριφοράς των παικτών», επισημαίνει η έκθεση.

Η Morgan Stanley ανέφερε ότι τα επίπεδα αποτίμησης έχουν πλέον επανέλθει σε φυσιολογικές διακυμάνσεις ενώ τόνισε ότι οι μακροοικονομικές προβλέψεις στην Ελλάδα είναι κάπως πιο ενθαρρυντικές.
«Οι οικονομολόγοι μας είναι περισσότερο αισιόδοξοι για τις προοπτικές και η απόδοση του 10ετούς ομολόγου υποχώρησε από το 11% στο 7,4% τον τελευταίο χρόνο», τονίζεται στην έκθεση.

Ανάκαμψη των μετοχών των ελληνικών τραπεζών βλέπει η ελβετική τράπεζα UBS, μετά τις ενδείξεις προόδου στις διαπραγματεύσεις της Ελλάδας με τους δανειστές της.

«Είμαστε πιο εποικοδομητικοί για τις ελληνικές τράπεζες και αναβαθμίζουμε σε «αγορά» τη μετοχή της Alpha Bank» ανέφερε η UBS σε σημερινό σημείωμά της.

«Το σημείο εκκίνησης είναι πολύ δύσκολο και οι κίνδυνοι είναι αρκετοί, αλλά βλέπουμε μία ουσιαστική περίπτωση για επένδυση και οι αποτιμήσεις υποδηλώνουν προοπτική ανοδικής κίνησης», προσέθεσε η τράπεζα.

Η άποψη της UBS αντανακλά μία αντίστοιχη αισιόδοξη θέση για τις ελληνικές τράπεζες της Morgan Stanley, η οποία εκτίμησε νωρίτερα αυτό τον μήνα ότι οι μετοχές των ελληνικών τραπεζών είναι δυνατό να αυξηθούν 90%, εάν η Ελλάδα και οι δανειστές της μπορέσουν να συμφωνήσουν για την εκταμίευση νέας χρηματοδότησης από το πρόγραμμα στήριξης και την ελάφρυνση του χρέους.

Τίποτα απ'όλα αυτά δεν ήρθε τυχαία. Οι δανειστές πήραν ότι ήθελαν και τώρα θέλουν σταθερότητα και ηρεμία για να υπάρχει μια χώρα-διαχειριστής του προσφυγικού στην «πόρτα» της Ευρώπης


https://diulistirio.blogspot.gr/


Διαβάστε περισσότερα.... »
....

ΔΝΤ: Καμία καταβολή για το ελληνικό χρέος προς την ευρωζώνη εως το 2040

Πρόταση η Ελλάδα να μην καταβάλει τόκους ή κεφάλαιο προς την ευρωζώνη μέχρι το 2040 έχει υποβάλει το ΔΝΤ σύμφωνα με πηγές του Ταμείου που επικαλείται το Dow Jones Newswires.

Όπως επισημαίνεται σε δημοσίευμα του πρακτορείου το ΔΝΤ προτείνει τα δάνεια της Ελλάδας προς την ευρωζώνη να ωριμάζουν στο διάστημα 2040-2080, καθώς και να τεθεί το επιτόκιο των δανείων αυτών στο 1,5%, για δεκαετίες.

Οι πηγές αναφέρουν ακόμη ότι οι θέσεις του ΔΝΤ και της ευρωζώνης για το χρέος είναι πολύ μακριά, και ότι χρειάζεται μια συμφωνία για να συμμετέχει το ΔΝΤ στο πρόγραμμα διάσωσης της Ελλάδας.

Η Γερμανία και άλλες χώρες της ευρωζώνης δεν είναι διατεθειμένες να δεσμευθούν από τώρα σε παραχωρήσεις στο θέμα του χρέους, κάτι που αναμένεται να καταδειχθεί και στην υπουργική σύνοδο της G7 στο Σεντάι της Ιαπωνίας στις 20 και 21 Μαΐου, όπου εκτιμάται πως ΔΝΤ και ΗΠΑ θα ασκήσουν πιέσεις στον Βόλφγκανγκ Σόιμπλε για το θέμα αυτό.

Σύμφωνα με συγκλίνουσες πληροφορίες στο Eurogroup της 24ης Μαΐου θα παρουσιαστεί στο ΔΝΤ ένας οδικός χάρτηςγια την ελάφρυνση του χρέους με ορίζοντα το φθινόπωρο. Αυτό θα αφήσει μετέωρο το θέμα της συμμετοχή του ΔΝΤ στο ελληνικό πρόγραμμα, κάτι που η ελληνική κυβέρνηση φαίνεται πως επιδιώκει.


https://diulistirio.blogspot.gr


Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Συνελήφθη ο Ανδρέας Μαρτίνης και η σύζυγός του για την υπόθεση του «Ερρίκος Ντυνάν»

Συνελήφθησαν χθες το βράδυ, με βάση ενταλματα σύλληψης του ανακριτή Διαφθοράς, ο πρώην πρόεδρος του Ερυθρού Σταυρού και νοσοκομείου "Ερρίκος Ντυνάν", Ανδρέας Μαρτίνης, 75 ετών, και η σύζυγός του Γεωργία Μαρτίνη.

Το ζεύγος Μαρτίνη συνελήφθη από αστυνομικούς της Οικονομικής Αστυνομίας, με βάση τα εντάλματα που αφορούν σε κακουργηματική απάτη σε βάρος του Κοινοφελούς Ιδρύματος Ερρίκος Ντυνάν και νομιμοποίηση εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες (ξέπλυμα χρήματος), υπόθεση που απασχολεί τη Δικαιοσύνη εδώ και καιρό.

Ο Ανδρέας και η Γεωργία Μαρτίνη θα οδηγηθούν το μεσημέρι στον εισαγγελέα εκτελέσεως ποινών.

Από παλιά ανάρτηση το θέμα με το Ερρίκος Ντυνάν

Ερρίκος Ντυνάν: Το σκάνδαλο της δεκαετίας με... εντολή Σαμαρά

Συμμέτοχη σε μια πρωτοφανή απάτη σε βάρος του δημοσίου συμφέροντος, της δημόσιας υγείας και των λειτουργών της, καθώς και των ασθενών, φέρεται να είναι η συγκυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ, με τεράστιες ευθύνες να βαρύνουν τον πρωθυπουργό, Αντώνη Σαμαρά, και τον νυν υπουργό Υγείας, Μάκη Βορίδη, αλλά και τον προκάτοχό του, Άδωνι Γεωργιάδη.

Την Τετάρτη 24 Σεπτεμβρίου διενεργήθηκε ο πλειστηριασμός του νοσοκομείου «Ερρίκος Ντυνάν», με την εταιρεία «ΗΜΙΘΕΑ Α.Ε» να εμφανίζεται κυριολεκτικά την τελευταία στιγμή και με προσφορά 115 εκατομμυρίων ευρώ να επικρατεί στον πλειστηριασμό. Η «ΗΜΙΘΕΑ Α.Ε» φέρεται να είναι εταιρεία συμφερόντων του ομίλου Πειραιώς, σύμφωνα με δημοσιεύματα στον έντυπο και ηλεκτρονικό Τύπο. Η Τράπεζα Πειραιώς αποτελεί τον βασικό πιστωτή του νοσηλευτικού ιδρύματος, με δάνεια ύψους 90 εκατομμυρίων ευρώ. Αφού προχώρησε σε κατάσχεση του κτηρίου και προκάλεσε η ίδια τον πλειστηριασμό –σημειώνεται ότι τον περασμένο Μάρτιο είχε υπογραφεί μνημόνιο συνεργασίας μεταξύ Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού, Ερρίκος Ντυνάν, Τράπεζας Πειραιώς και υπουργείου Υγείας- εξαγόρασε ολόκληρο το νοσοκομείο, με τίμημα-σκάνδαλο, απαλλαγμένο μάλιστα από χρέη!

Ο υπουργός Υγείας, Μάκης Βορίδης, είχε φροντίσει ελάχιστες ημέρες νωρίτερα να περάσει τροπολογία σε άσχετο νομοσχέδιο για την έρευνα και εκμετάλλευση υδρογονανθράκων, η οποία προέβλεπε ότι σε περίπτωση αναγκαστικού πλειστηριασμού στοιχείων ενεργητικού ιδιωτικής νοσηλευτικής μονάδας ή ιδιωτικής κλινικής, ως επιχείρησης ή συνόλου περιουσίας, και ανεξάρτητα από τη νομική της μορφή, μεταβιβάζεται μαζί με τα ανωτέρω αυτοδικαίως στον πλειοδότη η διοικητική άδεια ίδρυσης και λειτουργίας ιδιωτικής κλινικής που τυχόν υπάγεται στην κατάσχεση ή συνδέεται με μεταβιβαζόμενα στοιχεία ενεργητικού, εφόσον ο νέος φορέας πληροί τις προβλεπόμενες νόμιμες προϋποθέσεις.

Έτσι, ο κ. Βορίδης φρόντισε ώστε η Τράπεζα Πειραιώς να βάλει στο χέρι εκτός από τα κτήρια και τον εξοπλισμό, και την άδεια λειτουργίας του νοσοκομείου. Το «σκάνδαλο Ντυνάν» αποτελεί πλέον μια υπόθεση-πιλότο για τις ιδιωτικοποιήσεις δημόσιων νοσηλευτικών ιδρυμάτων που θα ακολουθήσουν και ως μόνο αποτέλεσμα θα έχει την πλειοψηφία των δημόσιων νοσοκομείων να περάσει στα χέρια ιδιωτών, ακριβώς όπως το... σχεδιάζουν εδώ και χρόνια οι Γερμανοί με τους εγχώριους συνεργάτες τους...

Το σκάνδαλο του Ερρίκος Ντυνάν στην Βουλή

Την πολιτική της κυβέρνησης να μεταβιβάσει στην τράπεζα Πειραιώς το Ερρίκος Ντυνάν, υπερασπίστηκε ο υπουργός Υγείας κ. Μάκης Βορίδης, το βράδυ της Πέμπτης στην Βουλή, στα πλαίσια της συζήτησης για την ψήφο εμπιστοσύνης.

Ο κ. Βορίδης με ένα μάλλον ειρωνικό ύφος, προσπάθησε να δώσει εξηγήσεις στο σώμα της Βουλής, και να απαντήσει στην δήλωση του προέδρου της ΑΝΕΛ κ. Πάνου Καμμένου, ο οποίος κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι φέρνει φωτογραφικές διατάξεις για να εξυπηρετήσει τους δικούς της χρησιμοποιώντας την Βουλή που τις ψηφίζουν. Σαν τέτοιο «τελευταίο παράδειγμα», ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ ανέφερε ότι «είναι ο υπουργός Υγείας Μάκης Βορίδης», ο οποίος έφερε - όπως είπε - «φωτογραφική διάταξη για την τράπεζα Πειραιώς και το Ερρίκος Ντυνάν». «Κάνετε μπίζνες κύριοι της κυβέρνησης», κατέληξε ο κ. Καμμένος.


Ο κ. Βορίδης, απαντώντας στον κ. Καμμένο δήλωσε:

«Το ερώτημα είναι εάν πρέπει ή όχι να απαντήσουμε στις ανοησίες αλλά θα απαντήσουμε γιατί ακούσαμε κουταμάρες.

Το Ντυνάν χρωστούσε πολλά χρήματα περίπου 230 εκατ. ευρώ σε ασφαλιστικά ταμεία προμηθευτές, εργαζόμενους και λειτουργούσε ως ιδιωτική κλινική. Ήταν επόμενο να έρθει σε αδιέξοδο με αυτά που χρωστούσε και άρα δεν μπορούσε να λειτουργήσει. Πήγε λοιπόν η τράπεζα Πειραιώς και κατέσχεσε στο σύνολο των στοιχείων του ενεργητικού και επισπεύθηκε έτσι ο πλειστηριασμός.

Εφερα λοιπόν εγώ στην Βουλή τροπολογία η οποία λέει, ότι μαζί με το σύνολο των στοιχείων του ενεργητικού όταν υπάρξει πλειστηριασμός σε ιδιωτική κλινική, να μεταβοβάζεται και η άδεια λειτουργίας στον υπερθεματιστή, σε αυτόν δηλαδή που κερδίζει τον πλειστηριασμό, εφόσον, στο πρόσωπό του συντρέχουν οι νόμιμες προυποθέσεις για να λειτουργεί ιδιωτική κλινική.

Εγινε πράγματι πλειστηριασμός. Ικανοποιήθηκε πλήρως το Ελληνικό Δημόσιο, ικαονποιήθηκαν πλήρως τα ασφαλιστκά ταμεία πληρώθηκαν οι εργαζόμενοι και μεταβιβάστηκε στον υπερθεματιστή μία εταιρεία, η οποία ήρθε και υπερθεμάτισε με 110 εκατ. ευρώ και πλέον λειτουργεί ως ιδιωτική κλινική υπό την νέα ιδιοκτησία. Επιπλέον εξασφαλίζονται και οι 1050 θέσεις εργασίας».

Ο κ. Βορίδης τέλος, αναφέθηκε και στο ευχαριστήριο που έχει λάβει από τους εργαζόμενους του Ερρίκος Ντυνάν για την εξέλιξη της υπόθεσης.

ΑΠΕ-ΜΠΕ

https://diulistirio.blogspot.gr
Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Αναφορά βόμβα Εισαγγελέα Αγγελή κατά Κουτζαμάνη και πέντε Εισαγγελέων για μεθοδεύσεις υπέρ του Βγενόπουλου



Πολυσέλιδη αναφορά του Εισαγγελέα Εφετών Γιάννη Αγγελή προς την Εισαγγελία της Αθήνας αλλά και την Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής, δημοσιεύει η εφημερίδα «ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ».

Ο Εισαγγελέας Αγγελής υπήρξε Εισαγγελέας Δικαστικής Συνδρομής ο οποίος είχε ζητήσει από την Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου Ευτέρπη Κουτζαμάνη να αξιοποιηθούν τα στοιχεία που παρείχαν οι Δικαστικές Αρχές της Κύπρου για τη σχέση του Βγενόπουλου με το σκάνδαλο της Λαϊκής, αλλά τελικώς η Εισαγγελέας του Ανώτατου Δικαστηρίου όχι μόνο αρνήθηκε αλλά του συμπεριθέρθηκε σκαιά διώχνοντάς τον απο το γραφείο της. Σε αυτό αλλά και άλλα περιστατικά που αποδεικνύουν προσπάθεια κάλυψης του Βγενόπουλου αναφέρεται ο Αγγελής, αποδίδοντας ευθύνες ή αμέλεια σε πέντε ακόμη συναδέλφους του εκτός από την Kουτζαμάνη: στο Προϊστάμενο της Εισαγγελίας Εφετών Ισίδωρο Ντογιάκο, στη γνωστή Γεωργία Τσατάνη η οποία αρχειοθέτησε την υπόθεση, στον Εισαγγελέα Εφετών Σταμάτη Δασκαλόπουλο αλλά και άλλους δύο σύμφωνα με πληροφορίες του koutipandoras.gr, την Προϊσταμένη της Εισαγγελίας Διαφθοράς Ελένη Ράϊκου και τον σύνδεσμο της EUROJUST Νίκο Ορνεράκη. Για τους δύο τελευταίους αφήνει να εννοηθεί πως ενδεχομένως να εκτελούσαν εντολές των ανωτέρων τους.

Η Κουτζαμάνη στηρίζει ανοιχτά το Βγενόπουλο

Σύμφωνα με την πολυσέλιδη αναφορά του Εισαγγελέα Γιάννη Αγγελή, η Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Ευτέρπη Κουτζαμάνη πρέπει να ελεγχθεί Πειθαρχικά και Ποινικά, γιατί συστηματικά παρεμπόδισε την έρευνα για τον Βγενόπουλο. Ο Αγγελής ως Εισαγγελέας Δικαστικής Συνδρομής είχε ενημερώσει την ίδια για τα στοιχεία που παρέδωσαν οι Κύπριοι για τον Βγενόπουλο αλλά όχι μόνο δεν προωθούσε την υπόθεση αλλά επέμενε χωρίς να έχει αρμοδιότητα, με παρεμβάσεις της, να εγκριθούν αιτήματα του Βγενόπουλου για να μην παρασχεθεί δικαστική συνδρομή στην Κυπριακή Εισαγγελία. Στη συνέχεια όταν ο Αγγελής αναγκάστηκε να αναφέρει τα στοιχεία αυτά μέσω γραπτής αναφοράς του, η Κουτζαμάνη τον φώναξε στο γραφείο της και αφού του φέρθηκε με άσχημο τρόπο γιατί έκανε το υπηρεσιακό του καθήκον, του είπε πως με την τακτική του, «υποστηρίζεις του Κύπριους χωροφύλακες αντί τους Έλληνες» . Με αυτό τον τρόπο η Κουτζαμάνη έδειξε τη σαφή θέση της υπέρ του Βγενόπουλου (χρησιμοποιώντας μάλιστα τον όρο «έλληνες» που χρησιμοποιεί ο Βγενόπουλο για τον ευατό του) χωρίς να έχει αρμοδιότητα για την υπόθεση και την υποτίμηση των Κυπρίων Αστυνομικών Ανακριτών.

Στη συνέχεια η Κουτζαμάνη, πάλι πέρα από κάθε αρμοδιότητά της, ζήτησε να ενημερώνεται προσωπικά για την υπόθεση Βγενόπουλου.



Ο Αγγελής περιγράφει πως με μεθόδευση, η αναφορά που είχε κάνει για να αναφέρει όσα του παρέδωσαν οι Κύπριοι, ανατέθηκε στην Τσατάνη μέσα από συννενόηση της Γκουτζαμάνη με τη Ράϊκου, ενώ ήταν καταγγελίες που αφορούσαν θέματα Διαφθορά και έπρεπε να ερευνηθούν από την Εισαγγελία Διαφθοράς. Γκουτζαμάνη και Ράϊκου φέρονται να χρησιμοποιούν το επιχείρημα πως πρόκειται για καταγγελίες Ανώτερου Εισαγγελέα, του Αγγελή δηλαδή και έπρεπε να ερευνηθούν από Ανώτερο από αυτόν. Το επιχείρημα όμως αυτό αφορά καταγγελίες που γίνονται κατά Ανώτερου Εισαγγελέα και όχι από Ανώτερο Εισαγγελέα. Έτσι μεθοδεύτηκε το άνοιγμα της έρευνας αυτής από την Τσατάνη και η συσχέτιση αυτής της δικογραφίας με τη βασική του Βγενόπουλου με αποτέλεσμα να κλείσει.

Ο Αγγελής αναφέρεται επίσης σε καταγγελίες που έχει κάνει με άλλη του αναφορά κατά του Ντογιάκου για πιέσεις που άσκησε στην υπόθεση Βγενόπουλου και την απομάκρυνσή του από την Εισαγγελία της Δικαστικής Συνδρομής. Σύμφωνα με τον Αγγελή, ο Ντογιάκος πριν την εκλογή του στη θέση του Προισταμένου της Εισαγγελίας του πρότεινε να τον ψηφίσει «και να μην φοβάται τίποτα».

Ρόλο στην υπόθεση κατά τον Αγγελή έχει παίξει σύμφωνα με την αναφορά, ο Εισαγγελέας Δασκαλόπουλος στον οποίο ανατίθεται συστηματικά η κρίση των αιτημάτων του Βγενόπουλου να μην παρασχεθεί δικαστική συνδρομή στην Κύπρο. Ενώ όμως συμβαίνει αυτό, δηλαδή η έγκριση ή η απόρριψη των αιτημάτων αναλαμβάνεται από έναν Εισαγγελέα, στη συνέχεια, τα αιτήματα που σχετίζονται με την έκδοση των συνεργατών του Βγενόπουλου, παραπέμπονται σε Δικαστικό Συμβούλιο. Δηλαδή η Εισαγγελία Εφετών χρησιμοποιεί δύο μεθοδολογίες (σε όλες συμμετέχει απ ό,τι φαίνεται ο Δασκαλόπουλος) με αποτέλεσμα ο Βγενόπουλος να κερδίζει χρόνο και να μην ανακρίνεται από τις Κυπριακές Αρχές.




Ο Αγγελής καταγγέλλει ακόμη πως ενώ είναι Εισαγγελέας Δικαστικής Συνδρομής, με μεθοδεύσεις στις οποίες συμμετέχει και ο εκπρόσωπος της EUROJUST Εισαγγελέας Ορνεράκη, δεν καλείται τον Ιούλιο του 2015 στη συνάντηση ελληνικών και κυπριακών διωκτικών Αρχών για την υπόθεση Βγενόπουλου. Η Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου δεν ανταποκρίνεται στα αιτήματα των Κυπρίων για κοινές συναντήσεις, ενώ όποτε αυτό δεν μπορεί να αποφευχθεί, η ελληνική πλευρά εμφανίζει προχρονολογημένο αίτημα για να Προεδρεύει στις συναντήσεις (όποια χώρα ζητά τη συνάντηση αναλαμβάνει και την Προεδρία της διαδικασίας)

Είναι σημαντικό πως η Αναφορά του Εισαγγελέα Γιάννη Αγγελή, κατατέθηκε στην Εισαγγελία Πρωτοδικών στις 25 Απριλίου. Μετά τη διαρροή της, ο Βγενόπουλος εμφανίζεται να κάνει μήνυση κατά της Προέδρου του Αρείου Πάγου Βασιλικής Θάνου, δημιουργώντας προκαταβολικά την εικόνα, πως αν κάτι παράνομο συμβαίνει στον Άρειο Πάγο, αυτό αφορά την Προέδρο και όχι την Εισαγγελέα.

Η Αναφορά Αγγελή, ως νομικό επακόλουθο θα έχει προφανώς την εντολή πειθαρχικής έρευνας για τις σοβαρές καταγγελίες. Τέτοια εντολή εξαιτίας της εμπλοκής Ανώνατων λειουργών της Δικαιοσύνης, μπορεί να δώσει μόνο ο Υπουργός Δικαιοσύνης


https://diulistirio.blogspot.gr


Διαβάστε περισσότερα.... »
....

ΙΔΟΥ Η ΔΙΑΣΠΑΣΗ ΤΗΣ ΤΟΥΡΚΙΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ …NEW YORK TIMES!!!


Γράφει ο Νίκος Χειλαδάκης

Μεγάλο σοκ στην Τουρκία από ένα χάρτη που δημοσιεύει αυτές τις μέρες η γνωστή αμερικανική εφημερίδα, New York Times, επί τη ευκαιρία της εκατοστής επετείου του άγγλο-γαλλικού σχεδίου Syket Pıcot και που αποκαλύπτει, σύμφωνα με την εφημερίδα, πως πιθανώς θα… διαμορφωθεί η Τουρκία στο εγγύς χρονικό διάστημα.

Ο χάρτης αυτός όπως αναφέρουν οι Τούρκοι, φέρνει στην επιφάνεια το παλιό άγγλογαλλικό σχέδιο και θυμίζει την συνήθη των Σεβρών μετά το τέλος του Α παγκοσμίου πολέμου, με το τέλος της οθωμανικής αυτοκρατορίας, (την οποία θέλει να αναστήσει ο Ερντογάν).

Σύμφωνα με τον χάρτη αυτό, ιδρύεται το ανεξάρτητο Κουρδιστάν που συνδέεται με το Κουρδιστάν του βορείου Ιράκ, η Αρμενία επεκτείνεται ανατολικά και ξαναπαίρνει τα χαμένα της εδάφη, ενώ στα δυτικά ιδρύονται δυο διεθνείς ελεύθερες ζώνες, μια στην Σμύρνη και άλλη μια στα Στενά και στον Βόσπορο που τίθενται υπό διεθνή έλεγχο. Η Συρία, για την οποία έχει «λυσσάξει» ο Ερντογάν, διατηρεί την εδαφική της ακεραιότητα ενώ ιδρύεται και μια αυτόνομη περιοχή στον Λίβανο υπό την επικυριαρχία της.

Η δημοσίευση αυτού του χάρτη όπως τον αναδημοσιεύει η φιλοκυβερνητική τουρκική εφημερίδα Sabah, (16/5), έχει προκαλέσει θύελλα αντιδράσεων ειδικά σε μια περίοδο που στην γειτονική χώρα σοβεί μεγάλη πολιτική κρίση και όλα είναι σε μια χαρακτηριστική ρευστότητα, ενώ ο Ερνογάν συνεχώς προκαλεί και καινούργια προβλήματα με την μεγάλη του αλαζονεία.

Φαίνεται όπως το είχαν προφητέψει, ιδού ο «μοιραίος» άνθρωπος της Τουρκίας.

ΝΙΚΟΣ ΧΕΙΛΑΔΑΚΗΣ Δημοσιογράφος-Συγγραφέας-Τουρκολόγος


https://diulistirio.blogspot.gr


Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Χούντα Ιμαλαϊων..

     Τί γίνεται στην Γαλλία; Εξέγερση για το νέο ασφαλιστικό νομοσχέδιο.
Πώς; Με τεράστιες συγκεντρώσεις, με πορείες, και εκτεταμένα επεισόδια αφού οι γαλλικές δυνάμεις καταστολής χτυπάνε στο ψαχνό.
Πόσο καιρό γίνεται αυτό; Πολύ καιρό. Κοντεύει μήνας.

Κι εμείς γιατί δεν
παίρνουμε είδηση τίποτα; Γιατί τα ΜΜΕ τηρούν σιγή ασυρμάτου.
Γιατί; Για να μην ξεσηκωθεί κι εδώ ο λαός βλέποντας πως υπάρχουν κι αλλού αντιδράσεις, και μάλιστα σοβαρότατες, εναντίον της προσπάθειας πανευρωπαϊκής επιβολής της νεοναζιστικής Νέας Τάξης (γερμανικών) πραγμάτων.
Και ποιόν οφελεί αυτό; Την ''πρώτη φορά δωσιλογικά'' κυβέρνηση.
Και πώς, αφού κυβέρνηση και κανάλια βρίσκονται υποτίθεται ''στα μαχαίρια'' για τις τηλεοπτικές άδειες; Μα ακριβώς γι αυτό. Για να πουλήσουν εκδούλευση στην κυβέρνηση μπας κι εξασφαλίσουν μία από τις άδειες.
Και είναι φυσιολογικό για τα ΜΜΕ να αποκρύπτουν επιλεκτικά ειδήσεις; Όχι βέβαια.
Και πώς λέγεται αυτό; Ποιό αυτό;
Αυτό που κυβέρνηση και ΜΜΕ σε αγαστή συνεργασία κρύβουν ειδήσεις απ' τον πολίτη για να τον κρατούν σε καταστολή. Α, αυτό.
Ναι αυτό. Πώς λέγεται; Χούντα.
Τί χούντα; Χούντα Ιμαλαϊων.

Και γιατί Ιμαλαϊων; Τιμής ένεκεν, για την γάτα του πρωτεργάτη απ' την μεριά των εκδοτών και των καναλαρχών, της μνημονιακής χούντας των τελευταίων έξη ετών.
Και πώς διορθώνεται αυτό; Δεν διορθώνεται.
Δηλαδή; Αυτό: Δεν διορθώνεται. Όσο είναι ανοικτά τέτοια κανάλια και τέτοιες εφημερίδες, κι ο κόσμος δεν έχει κάνει ''ντού'', δεν διορθώνεται.
Δηλαδή αυτοί μόνο φταίνε; Όχι. Φταίνε και οι τράπεζες που τους δανείζουν αγύριστα λεφτά για να μένουν ανοικτά.
Γιατί; Γιατί οι τράπεζες είναι τα κύρια και αφανή αφεντικά, και ό,τι γίνεται γίνεται για το συμφέρον τους.
Και η κυβέρνηση; Η κυβέρνηση είναι ένα τσούρμο κακόμοιροι ηλίθιοι και παλιάνθρωποι μαζί, που νόμιζουν πως παίζοντας το παιχνίδι των τοκογλύφων και του οικονομικού και πολιτικού νεοναζισμού στην Ευρώπη θα γίνουν σεβαστοί απ' τους επαγγελματίες δολοφόνους λαών και θα την γλυτώσουν.
Δηλαδή κάτι σαν προδότες; Όχι ''κάτι''. Ακριβώς προδότες.

Και οι χούντες καναλαρχών-κυβερνήσεων-προδοτών πώς πέφτουν; Με κινητοποιήσεις, αντιδράσεις και εξεγέρσεις σαν κι αυτές που γίνονται τώρα στην Γαλλία.
Γι αυτό δεν μας τις δείχνουν; Γι αυτό.
Καταλάβαμε!..

Αναρτήθηκε από Κώστας Μαντατοφόρος
Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Στην «Ελληνικά Υδατοδρόμια» η αδειοδότηση του υδατοδρομίου Πύλου



Στο δίκτυο των 28 υδατοδρομίων που βρίσκονται σε φάση υλοποίησής τους από την εταιρεία «Ελληνικά Υδατοδρόμια» προστέθηκε και η Πύλος.

Η αδειοδότηση του υδατοδρομίου της Πύλου ανατέθηκε στην εταιρεία «Ελληνικά Υδατοδρόμια», η οποία έχει ήδη ολοκληρώσει την αδειοδότηση του πρώτου υδατοδρομίου της χώρας στην Κέρκυρα. Σύντομα, η εταιρεία ολοκληρώνει την αδειοδότηση του υδατοδρομίου των Παξών, ενώ ακολουθούν αυτά της Πάτρας και των υπολοίπων νησιών του Ιονίου. Με τα υδατοδρόμια αυτά και την προσθήκη νέων «στρατηγικών» προορισμών (όπως είναι η Πύλος) η «Ελληνικά Υδατοδρόμια» θέτει τις βάσεις για τη δημιουργία εκτενούς δικτύου υδατοδρομίων στη Δυτική Ελλάδα.


Μέσω του υδατοδρομίου της Πύλου, εκτός των άλλων, θα εξυπηρετούνται και πτήσεις για τη μεταφορά επιβατών από /και προς άλλους τουριστικούς προορισμούς (π.χ. προς Κρήτη, Ιόνιο, Κυκλάδες), καθώς και προς άλλους σημαντικούς προορισμούς-πόλεις της Πελοποννήσου (Πάτρα, Κόρινθο, Κατάκολο, Ναύπλιο, κ.λπ.). Ακόμα, θα πραγματοποιούνται περιηγητικές πτήσεις (Sightseeing) προς τα αξιοθέατα της περιοχής, ενώ θα καλύπτονται και αεροπορικές μεταφορές ειδικού σκοπού (νοσοκομειακές, cargo κ.λ.π).

Επίσης η γεωγραφική θέση της Πύλου εξασφαλίζει την εύκολη σύνδεση του υδατοδρομίου με το αεροδρόμιο της Καλαμάτας, μέσω πτήσεων που θα πραγματοποιούνται με αμφίβια υδροπλάνα.


https://diulistirio.blogspot.gr


Διαβάστε περισσότερα.... »
....

VIDEO - Υπό τους ήχους του Μίκη Θεοδωράκη η 5η επέτειος των αγανακτισμένων στην Ισπανία



Πέντε χρόνια έχουν περάσει από τις 15 Μαΐου 2011 και την εκδήλωση «Για μια πραγματική δημοκρατία τώρα» στην Puerta del Sol της Μαδρίτης. Ήταν η σπίθα που γέννησε το κίνημα των «αγανακτισμένων» στην Ισπανία. Η μικρή αυτή επανάσταση δεν κατάφερε να φτάσει στην εξουσία, αλλά ανέτρεψε το πολιτικό σκηνικό της Ισπανίας: τα δύο κόμματα που μονοπωλούσαν την εξουσία από την πτώση της δικτατορίας του Φράνκο τη δεκαετία του 70%, συγκεντρώνουν μαζί το 50% των ψήφων και δεν μπορούν να σχηματίσουν κυβέρνηση. Οι Podemos, το πρωτότοκο παιδί του κινήματος, διεκδικούν μέσα από την εκλογική συμμαχία με την Ενωμένη Αριστερά που ανακοινώθηκε τη προηγούμενη εβδομάδα, ακόμη και την πρώτη θέση στις επερχόμενες εκλογές του Ιουνίου.

Η αρχή


Όλα ξεκίνησαν από μια μικρή ομάδα θυμωμένων αριστερών και ακτιβιστών. Ήταν αγανακτισμένοι με τα μέτρα λιτότητας. Στην αρχή κανείς δεν φαντάστηκε ότι το κίνημα θα γινόταν τόσο μεγάλο. Ότι θα γιγαντωνόταν, θα ξαγρυπνούσε την Ισπανία και θα εξαπλωνόταν κι έξω από αυτή - όπως στην Ελλάδα - ταρακουνώντας τον ίδιο τον πυρήνα της πολιτικής.

Την άνοιξη του 2011 κι ενώ η χώρα μαστιζόταν από την ανεργία και τους πλειστηριασμούς που άφηναν αμέτρητους πολίτες άστεγους, μια ομάδα από bloggers και ακτιβιστές έγραψαν ένα μανιφέστο με τίτλο:«Πραγματική Δημοκρατία Τώρα» και κάλεσαν σε συγκέντρωση.

Στις 15 Μαΐου κάτω από έναν καταγάλανο ουρανό χιλιάδες άνθρωποι ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα και συγκεντρώθηκαν στην Puerta del Sol της Μαδρίτης. Κι έμειναν για εβδομάδες. Κι αυξάνονταν καθημερινά.

Η συνέχεια γνωστή. Οι σοσιαλιστές απομακρύνθηκαν από την εξουσία αλλά ο δικομματισμός κρατούσε. Το λαϊκό κόμμα του Ραχόι τους διαδέχτηκε επιβάλλοντας ακόμη πιο σκληρή λιτότητα.

Αυτό σε συνδυασμό με τα σκάνδαλα που συντάραξαν το κόμμα του μόνο δυσαρέσκεια δημιούργησαν. Και γεννήθηκαν οι Podemos ένα κόμμα που προήλθε κατευθείαν από την Puerta del Sol. 

Το νέο πολιτικό τοπίο

«Τι έχει απομείνει σήμερα;» αναρωτιέται η γαλλική Le Monde; Η Ισπανία αυτή τη στιγμή βρίσκεται μπροστά σε μια πολιτική κρίση. Οι εκλογές της 20ης Δεκέμβρη απέτυχαν να δώσουν κυβέρνηση. Οι διαβουλεύσεις μεταξύ σοσιαλιστών από τη μία και Podemos και αριστεράς από την άλλη για να μπει τέλος στη δεξιά διακυβέρνηση της χώρας απέτυχαν. Το ίδιο και ο μεγάλος συνασπισμός που πρότεινε ο Ραχόι στους σοσιαλιστές.

Σύμφωνα με τη Le Monde δεν υπάρχει καμία εγγύηση ότι οι νέες εκλογές της 26ης Ιουνίου θα «ξεκλειδώσουν την κατάσταση». Η εφημερίδα αναφέρει ότι ο δικομματισμός γκρεμίστηκε (με την δημιουργία των Podemos - γέννημα θρέμμα των αγανακτισμένων, αλλά και την εμφάνιση των νεοφιλελεύθερων Ciudadanos που έδρεψαν τους καρπούς της απογοήτευσης των Ισπανών από τα παραδοσιακά κόμματα), ωστόσο, η κουλτούρα των συνεργασιών δεν έχει ακόμη αφομοιωθεί.

Η Monde συσχετίζει τους «αγανακτισμένους» της Ισπανίας με τους δικούς της... αγανακτισμένους πολίτες. Το κίνημα των ορθίων (Nuit Debout) διαδηλώνει ασταμάτητα κατά των αλλαγών στα εργασιακά που επιβάλλει ο Φρανσουά Ολάντ.

Σύμφωνα με την γαλλική εφημερίδα τα κινήματα αυτά γεννήθηκαν από την βαθιά απογοήτευση των αριστερών ψηφοφόρων. Κι αν είναι ίσως νωρίς για να μετρηθεί η έκταση των συνεπειών που θα έχει η γέννηση αυτή, η αλήθεια είναι ότι το κίνημα των αγανακτισμένων άλλαξε το πολιτικό φάσμα στην Ισπανία.

Θα γίνει άραγε το ίδιο και στη Γαλλία;

Πηγή

https://diulistirio.blogspot.gr


Διαβάστε περισσότερα.... »
....