Διυλιστήριο: 10/26/16
ροη αναρτησεων

Τετάρτη, 26 Οκτωβρίου 2016

EΣΠΑ: Aνακοινώθηκαν 2.444 εγκεκριμένα επενδυτικά σχέδια που χρηματοδοτούνται κατά 100%


Αναρτήθηκε η προσωρινή λίστα 2.444 εγκεκριμένων επενδυτικών σχεδίων, συνολικού προϋπολογισμού 62 εκατ. ευρώ, τα οποία θα ενισχυθούν σε ποσοστό 100%, στο πλαίσιο της δράσης «Ενίσχυση της Αυτοαπασχόλησης Πτυχιούχων Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης» του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Επιχειρηματικότητα, Ανταγωνιστικότητα και Καινοτομία 2014-2020». Η λίστα έχει αναρτηθεί στους δικτυακούς τόπους: www.antagonistikotita.gr, www.espa.gr και www.efepae.gr.

Όπως ανακοινώθηκε από το Υπουργείο Οικονομίας, σήμερα, η ειδική γραμματέας Τομεακών Επιχειρησιακών Προγραμμάτων του Ευρωπαϊκού Ταμείου Περιφερειακής Ανάπτυξης (ΕΤΠΑ) Ευγενία Φωτονιάτα υπέγραψε τη σχετική απόφαση και στο αμέσως προσεχές διάστημα οι δικαιούχοι θα κληθούν να καταθέσουν τον φυσικό φάκελο με τα απαραίτητα δικαιολογητικά, ώστε με την κατακύρωση των τελικών αποτελεσμάτων να πραγματοποιηθούν οι εντάξεις και να προχωρήσει η εκταμίευση των πρώτων χρηματοδοτικών ενισχύσεων εντός του 2016.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο μεγαλύτερος αριθμός των επενδυτικών σχεδίων εγκρίθηκε για τις Περιφέρειες Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, Κεντρικής Μακεδονίας, Ηπείρου, Θεσσαλίας και Δυτικής Ελλάδας.

«Ενισχύεται έτσι σημαντικά η περιφέρεια και δίνεται η ευκαιρία στους νέους επιστήμονες να μείνουν στον τόπο τους, δραστηριοποιούμενοι με τρόπο βιώσιμο και δυναμικό, προσδίδοντάς του αναπτυξιακή προοπτική» σημειώνεται σε ανακοίνωση του Υπουργείου Οικονομίας, στην οποία προστίθεται: «Παρά τον εξαιρετικά μεγάλο αριθμό επενδυτικών σχεδίων που υποβλήθηκαν, η αξιολόγησή τους ολοκληρώθηκε σε ιδιαίτερα σύντομο χρονικό διάστημα και με περιορισμένο κόστος, ως αποτέλεσμα των απλουστεύσεων που εισήχθησαν στη διαδικασία υποβολής. Παράλληλα, οι αλλαγές στον τρόπο αξιολόγησης των επενδυτικών σχεδίων ενίσχυσαν τη διαφάνεια, διασφαλίζοντας την ισότιμη αντιμετώπιση προς όλους».

Με την ευκαιρία της ολοκλήρωσης της αξιολόγησης, ο υφυπουργός Οικονομίας Αλέξης Χαρίτσης δήλωσε: «Τα στοιχεία δείχνουν ότι οι παρεμβάσεις μας ήταν εύστοχες και οι αλλαγές που κάναμε απέδωσαν τους στόχους που είχαμε αρχικά θέσει. Πολιτική μας επιλογή είναι η αξιοποίηση του ΕΣΠΑ στην κατεύθυνση της διαμόρφωσης ενός νέου παραγωγικού μοντέλου με έμφαση στην καινοτομία και την εξωστρέφεια, όπου θα πρωταγωνιστεί το υψηλά καταρτισμένο ανθρώπινο δυναμικό που διαθέτει η χώρα. Η συγκεκριμένη δράση, σε συνδυασμό και με άλλες δράσεις που χρηματοδοτούνται από το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο και έχουν ήδη ανακοινωθεί, όπως η ενίσχυση της μεταδιδακτορικής έρευνας και η απόκτηση διδακτικής εμπειρίας από νέους διδάκτορες, εντάσσεται στο πλαίσιο μιας σειράς στοχευμένων πρωτοβουλιών για την ανάσχεση του κύματος μετανάστευσης του νέου επιστημονικού δυναμικού της χώρας (brain drain) και τη μετατροπή του σε κύμα επιστροφής (brain gain)».

Πηγή www.zougla.gr

https://diulistirio.blogspot.gr
Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Ν.Δ, ΚΚΕ και Χρυσή Αυγή δεν ψήφισαν την τροπολογία ενίσχυσης των άπορων φοιτητώνΝέα τροπολογία βουλευτών της συμπολίτευσης, σε συνεννόηση με το υπουργείο Παιδείας προωθεί υποτροφίες για φοιτητές που ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες. Υπέρ της τροπολογίας τάχθηκαν ΣΥΡΙΖΑ, Δημοκρατική Συμπαράταξη, Ποτάμι, ΑΝΕΛ και Ένωση Κεντρώων ενώ καταψήφισε η ΝΔ εκφράζοντας αμφιβολίες για την σκοπιμότητά της ενώ το ΚΚΕ δήλωσε «παρών». Από την ψηφοφορία απουσίαζε η Χρυσή Αυγή.

Την τροπολογία στο νομοσχέδιο «Μνημόνιο Συνεννόησης σχετικά με την Οργάνωση, Διοίκηση, Ασφάλεια, Χρηματοδότηση και Στελέχωση του Μικτού Κλιμάκιου του ΝΑΤΟ για τον Ηλεκτρονικό Πόλεμο» του υπουργείου Άμυνας είχαν καταθέσει 8 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ και έκανε δεκτή ο παριστάμενος αναπληρωτής υπουργός Εθνικής Άμυνας Δημήτρης Βίτσας μετά από συνεννόηση που είχε με το υπουργείο Παιδείας.

Ειδικότερα, η τροπολογία προβλέπει ότι «στους προπτυχιακούς φοιτητές μπορούν να παρέχονται από το Ι.Κ.Υ. οικονομικές ενισχύσεις για την κάλυψη εκπαιδευτικών αναγκών και αναγκών διαβίωσης με στόχο την έγκαιρη ολοκλήρωση των σπουδών τους. Η εξειδίκευση των προϋποθέσεων χορήγησής τους, ο αριθμός των δικαιούχων και το ποσό της ενίσχυσης κάθε φορά, καθώς και κάθε άλλη αναγκαία λεπτομέρεια σχετικά με την εφαρμογή της παρούσης, καθορίζονται με απόφαση του υπουργού Παιδείας».

520 ευρώ μηνιαίο επίδομα

Σύμφωνα με πληροφορίες το ποσό της βοήθειας ανέρχεται σε 520 ευρώ μηνιαίως ανά φοιτητή που σπουδάζει εκτός τόπου διαμονής και 400 ευρώ ανά φοιτητή που σπουδάζει στον τόπο διαμονής, με την προϋπόθεση να ανήκουν σε ευπαθείς κοινωνικές ομάδες, θα χορηγήσει το υπουργείο Παιδείας, για την υποστήριξη και έγκαιρη ολοκλήρωση των σπουδών τους. Το υπουργείο Παιδείας έχει δεσμεύσει το απαιτούμενο ποσό για το πρόγραμμα που θα χορηγήσει 2.700 υποτροφίες για 9 μήνες επί 4 χρόνια.

Πηγή www.newsbeast.gr

https://diulistirio.blogspot.gr
Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Φοροδιαφυγή πολλών... αστέρων σε ξενοδοχεία και ενοικιαζόμενα


Μεγάλες αποκλίσεις στα έσοδα, μηδενικές υποβολές δηλώσεων ΦΠΑ σε τουριστικά καταλύματα με πληρότητες άνω του 90% εντόπισε η Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων.

Μεγάλη φοροδιαφυγή σε ξενοδοχεία και ενοικιαζόμενα δωμάτια κατά την καλοκαιρινή περίοδο εντόπισε η Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων μέσω διασταυρώσεων που διενήργησε μεταξύ των στοιχείων που αποδεικνύουν τις πληρότητές τους και τις δηλώσεις τους στην εφορία.

Τα στοιχεία παρουσίασε σε συνέντευξη Τύπου ο Γενικός Γραμματέας του ΣΔΟΕ Γιώργος Πιτσιλής καθώς και υπηρεσιακά στελέχη της ΓΓΔΕ. Μεταξύ άλλων βρέθηκαν αποκλίσεις δηλωθέντων εσόδων από τα εκτιμώμενα πραγματικά έσοδα ύψους 4 εκατ ευρώ ενώ σε άλλες περιπτώσεις είχε δηλωθεί μηνιαίος τζίρος μηδέν ή κάποιων δεκάδων ευρώ ενώ ο εκτιμώμενος πραγματικός ανερχόταν σε 180.000 ευρώ.

Αναλυτικότερα όπως ανακοινώθηκε τα στελέχη της Γενικής Γραμματείας Δημοσίων Εσόδων ξεκίνησαν την έρευνα τους από ένα αρχείο 2.123 καταλυμάτων με βάση στοιχεία που ελήφθησαν και από το υπουργείο Τουρισμού. Από αυτά τα 1.545 ήταν ξενοδοχεία και τα 578 ενοικιαζόμενα δωμάτια. Τα 901 καταλύματα τηρούσαν διπλογραφικά βιβλία που σημαίνει ότι οι δηλώσεις ΦΠΑ του Ιουνίου θα έπρεπε να υποβληθούν τον Ιούλιο και τα 1.180 απλογραφικά ενώ 42 είτε δεν τηρούσαν βιβλία ή ήταν ασαφές σε ποια κατηγορία βιβλίων ανήκαν.

Το επόμενο βήμα για τα στελέχη της ΓΓΔΕ ήταν να συλλέξουν πληροφορίες για την πληρότητα των καταλυμάτων αυτών μέσω των ιστοσελίδων τους στο Ιντερνετ, μέσω του Booking, ή δια τηλεφώνου. Μέσω της διαδικασίας αυτής διαπίστωσαν τις πληρότητες τους αλλά και τις υψηλότερες και χαμηλότερες τιμές με τις οποίες χρέωναν τους πελάτες τους.

Στη συνέχεια έγινε διασταύρωση με τις δηλώσεις ΦΠΑ των καταλυμάτων αυτών τον Ιούλιο. Ειδικότερα με βάση τις δηλώσεις ΦΠΑ των 901 επιχειρήσεων με διπλογραφικά βιβλία εντοπίστηκε δείγμα 525 καταλυμάτων με πλήρη στοιχεία από τα οποία προέκυψε ότι:

- 53 καταλύματα είτε δεν υπέβαλαν δήλωση ΦΠΑ είτε υπέβαλαν μηδενική δήλωση ΦΠΑ. Σε 10 από αυτούς έχει ήδη ξεκινήσει ο έλεγχος και θα ακολουθήσουν οι υπόλοιποι.

- 64 είχαν απόκλιση πάνω από 100.000 ευρώ στα δηλωθέντα έσοδά τους.

- 384 είχαν αποκλίσεις χαμηλότερες από 100.000 ευρώ αλλά πολύ χαμηλά δηλωθέντα έσοδα

Μεταξύ των περιπτώσεων ήταν και κάποιες με αποκλίσεις μεταξύ δηλωθέντων εσόδων και εκτιμώμενων πραγματικών έως 4,5 εκατ. ευρώ μόνο για το μήνα Ιούλιο.

Επίσης υπήρξαν ενδεικτικές περιπτώσεις όπου ο τζίρος ήταν 18.000 ευρώ το μήνα και τα συγκεκριμένα καταλύματα είχαν δηλώσει έσοδα μηδέν, είτε 174 ευρώ την περίοδο που εμφάνισαν πληρότητα πάνω από 90%.

Ο Γιώργος Πιτσιλής κάλεσε τους επαγγελματίες του χώρου είτε να δηλώσουν τα πραγματικά τους έσοδα εντός της προθεσμίας υποβολής των δηλώσεων ΦΠΑ που λήγει την προσεχή Δευτέρα είτε να υποβάλλουν τροποποιητικές δηλώσεις. Παράλληλα ανακοινώθηκε ότι οι έλεγχοι θα επεκταθούν και στις ενοικιάσεις καταλυμάτων μέσω Airbnb.

Πηγή www.ethnos.gr

http://www.diulistirio.blogspot.gr/
Διαβάστε περισσότερα.... »
....

ΚΑΤΑ ΜΕΤΩΠΟ ΕΠΙΘΕΣΗ ΚΡΙΣ ΣΠΥΡΟΥ ΣΕ ΕΡΝΤΟΓΑΝ: «Με ποιο δικαίωμα διορίζει ιερείς σε χριστιανικό ναό;»Αποφασισμένος να προσβάλει την απόφαση Ερντογάν για τον διορισμό ιμάμη στην Αγιά Σοφιά, είναι ο Ελληνοαμερικανός Κρίς Σπύρου, πρώην κυβερνήτης της Πολιτείας του Νιου Χάμσαϊρ με το κόμμα των Δημοκρατικών, και πρόεδρος της «Παγκόσμιας Ενορίας Αγίας Σοφίας».

«Θα προσβάλω την αυθαίρετη πράξη του Ερντογάν, με την οποία αποφάσισε ποιος και πως θα λειτουργήσει τον χριστιανικό ναό. Ενέργεια που βεβηλώνει και παραβιάζει την θρησκευτική μας κληρονομιά», δήλωσε ο πρόεδρος της «Παγκόσμιας Ενορίας Αγίας Σοφίας» κ. Κρις Σπύρου, απαντώντας στην απόφαση του Προέδρου της Τουρκίας, Ταγίπ Ερντογάν, να διορίσει μόνιμο ιμάμη στην Αγία Σοφία.

Διαβάστε εδώ την ανακοίνωση του Κρις Σπύρου.


https://diulistirio.blogspot.gr
Διαβάστε περισσότερα.... »
....

VIDEO - Αντιστράτηγος μετά θάνατον ο Γρηγόρης Αυξεντίου


Με τροπολογία του ΥΕΘΑ Πάνου Καμμένου ο αγωνιστής της ΕΟΚΑ Γρηγόρης Αυξεντίου προάγεται στο βαθμό του Αντιστράτηγου “σε αναγνώριση των υπηρεσιών του και της προσφοράς του προς το ελληνικό Έθνος. Όλα τα κόμματα ψήφισαν υπέρ της τροπολογίας εκτός του ΚΚΕ που  ψήφισε παρών, ενώ η Χρυσή Αυγή ζήτησε η ρύθμιση για τον Αυξεντίου να έρθει ξεχωριστά.

Δείτε το απόσπασμα της τροπολογίας:
Η ιστορία του Γρηγόρη Αυξεντίου


Το 1949 απέτυχε στις εξετάσεις της Σχολής Ευελπίδων και γράφτηκε στη Σχολή Εφέδρων Αξιωματικών του Ελληνικού Στρατού και έλαβε κατάρτιση ανθυπολοχαγού.

Στη συνέχεια έκανε τη στρατιωτική του θητεία στον 1° λόχο του 613ου τάγματος πεζικού, στα Ελληνοβουλγαρικά σύνορα .


Στις 15/11/1952 απολύθηκε και επέστρεψε στην Κύπρο, όπου άρχισε να εργάζεται στα κτήματα του πατέρα του.

Τον Ιανουάριο του 1955 μυήθηκε στην Ε.Ο.Κ.Α. (Εθνική Οργάνωση Κυπρίων Αγωνιστών, με κύριο στόχο την Ένωση της Κύπρου με την Ελλάδα) από τον Ανδρέα Αζίνα και είχε την πρώτη του επαφή με το Γρίβα στις 20/1/1955, που ήταν αρχηγός της Ε.Ο.Κ.Α. και μπήκε στον αγώνα κατά των Άγγλων.
Αντί του καθιερωμένου όρκου, ο Γεώργιος Γρίβας Διγενής δέχτηκε τον λόγο της στρατιωτικής τιμής του Αυξεντίου.
Την άνοιξη του ιδίου χρόνου συμμετείχε στις επιθέσεις κατά της Ηλεκτρικής Εταιρείας και του Ραδιοφωνικού Σταθμού της Λευκωσίας.

Είχε το κωδικό όνομα «Ζήδρος» από τον κλεφταρματολό της Δυτικής Μακεδονίας επί Τουρκοκρατίας .

Ήταν ο πρώτος τομεάρχης της ΕΟΚΑ στην περιοχή Αμμοχώστου.

Την 1η Απριλίου του 1955, πρώτη μέρα του αγώνα κατά των Άγγλων,βρήκαν το αυτοκίνητο που χρησιμοποιούσε για την επιχείρηση ανατινάξεων στις πετρελαιοαποθήκες της αγγλικής βάσης Δεκέλειας.Αναγκάστηκε να βγει στο βουνό και ηγήθηκε των επιθέσεων εναντίον αγγλικών στόχων στον τομέα του.

Ήταν ο υπ” αριθμόν ένα καταζητούμενος από τους Άγγλους, οι οποίοι τον επικήρυξαν αρχικά με 250 λίρες και στην συνέχεια, με το υπέρογκο για την εποχή, ποσό των 5.000 λιρών, επειδή ανατίναξε αγγλικές περιουσίες.

Κρύφτηκε στην οροσειρά τού Πενταδάκτυλου, σε μια σπηλιά. Εκεί τον βρήκε ο βοσκός από τη Λάπηθο, γέρο Γιώργος Ζοππής και άρχισε να τον τροφοδοτεί. Ο Αυξεντίου εκπαιδεύει στους αγωνιστές την χρήση των όπλων, καθώς και τεχνικές ανταρτοπόλεμου.

Παντρεύτηκε κρυφά την Βασιλεία Παναγή, μια νύχτα στο μοναστήρι του Αχειροποιήτου στις 10/6/1955.

Στις 11 Δεκεμβρίου 1955 επέδειξε τις εξαίρετες στρατιωτικές του ικανότητες στην ιστορική μάχη των Σπηλιών, παρασύροντας δυο φάλαγγες των Άγγλων στρατιωτών, που ανηφόριζαν προς τα κρησφύγετα, να συγκρουστούν μεταξύ τους.


Το Πάσχα του 1956 βρίσκει τον Αυξεντίου ν’ αναρρώνει στο ιστορικό μοναστήρι του Μαχαιρά, μετά από εγχείρηση. Εκεί συνέβη και το πρωτοφανές της εμφάνισής του ενώπιον των διωκτών του, όταν πάνω από 100 Άγγλοι αξιωματικοί και στρατιώτες έζωσαν το μοναστήρι. Μεταμφιεσμένος σε καλόγερο, με γενειάδα και ράσο, ο Γρηγόρης Αυξεντίου παρουσιάστηκε και συστήθηκε στον Άγγλο επικεφαλής αξιωματικό ως ο «πάτερ-Xρύσανθος» και μάλιστα τους κέρασε κιόλας.


Στις 31 Δεκεμβρίου του 1956, παραμονή Πρωτοχρονιάς, κυκλώνεται μαζί με τα παλικάρια του στο χωριό Ζωοπηγή και ακολουθεί σφοδρή σύγκρουση. Ο Αυξεντίου τραυματίζεται, αλλά διαφεύγει, αφήνει όμως νεκρό πίσω, τον συναγωνιστή του Μάκη Γεωργάλλα.

Την 1η Μαρτίου του 1957, οι Άγγλοι ξαναεισβάλλουν στο μοναστήρι του Μαχαιρά. Υποβάλουν σ’ εξαντλητική ανάκριση τον αγωγιάτη της Μονής και τον αναγκάζουν ν’ αποκαλύψει ότι ο Αυξεντίου έχει κατασκευάσει καταφύγιο-κρύπτη ένα χιλιόμετρο πιο κάτω.

Ο Γρηγόρης φώναξε τότε:

«Σύντροφοι, ο θεός να με βγάλει ψεύτη, προδοθήκαμε».
«Αρχηγέ, μαζί σου και στον θάνατο» ψιθύρισαν όλοι.
Δεν πρόλαβαν να τελειώσουν την κουβέντα τους και οι στρατιώτες έφθασαν στην είσοδο του κρησφύγετου. Φώναξαν στους άνδρες να παραδοθούν όμως καμία απάντηση.

Η μάχη κράτησε για ώρες.
Ο ίδιος αποφασισμένος να μην πέσει ζωντανός στα χέρια των Άγγλων και αν χρειαστεί να θυσιαστεί τους είπε επί λέξη:

Μέχρι σήμερα μαθαίνατε πώς πολεμούν οι Έλληνες. Σήμερα θα μάθετε και πως πεθαίνουν.

Σε προτροπές τών Άγγλων να παραδοθεί είχε μόνο μία απάντηση να δώσει «Μολών Λαβέ». Αμέσως, τέσσερις στρατιώτες όρμησαν μέσα στην σπηλιά. Ο Αυξεντίου τους υποδέχτηκε με καταιγιστικά πυρά. Οι τρεις Βρετανοί οπισθοχώρησαν έντρομοι, ο τέταρτος, ένας δεκανέας, έπεσε νεκρός.
Σύμφωνα με μαρτυρία του συμπολεμιστή του Αυγουστή Ευσταθίου, που μετά τη ρίψη χειροβομβίδας στο κρησφύγετο επέστρεψε, με υπόδειξη των Άγγλων, για να διακριβώσει αν ο Αυξεντίου ήταν ζωντανός και να τον πείσει να παραδοθεί.

Ο Αυγουστής προτίμησε να μείνει μαζί με τον αρχηγό του.
Ο Γρηγόρης φώναξε: «Τώρα είμαστε δύο. Ελάτε να μας πάρετε». Και η μάχη συνεχίστηκε ως το απόγευμα. Προσπάθειά τους ήταν να κρατήσουν τη μάχη μέχρι να νυχτώσει και επωφελούμενοι από το σκοτάδι να διαφύγουν.

Οι Άγγλοι στρατιώτες, που αντιλήφθηκαν τον σκοπό τους, περιέλουσαν το κρησφύγετο με βενζίνη, το πυρπόλησαν και έκαψαν ζωντανό τον Αυξεντίου, ενώ ο Αυγουστής Ευσταθίου, με βαριά εγκαύματα, επιχειρεί έξοδο και συλλαμβάνεται.


Πηγή www.militaire.gr

https://diulistirio.blogspot.gr
Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Energean: Στο 1 εκατ. βαρέλια η παραγωγή του Πρίνου το 2016Στην περίοδο 2019-2020 τοποθετείται η πρώτη ερευνητική γεώτρηση για υδρογονάνθρακες στην περιοχή των Ιωαννίνων ενώ την άνοιξη του 2017 προγραμματίζεται η γεωφυσική σεισμική έρευνα στην περιοχή που θα περιλαμβάνει συνολικά 400 χιλιόμετρα σεισμικών γραμμών.

Αυτό ανέφερε ο Δρ. Κωνσταντίνος Νικολάου, Τεχνικός Σύμβουλος Energean Oil & Gas μιλώντας στο συνέδριο του ΙΕΝΕ στο οποίο παρουσίασε επίσης τις εξελίξεις στις λοιπές περιοχές όπου δραστηριοποιείται ερευνητικά η εταιρία.

Συγκεκριμένα, στην περιοχή του Πρίνου η παραγωγή έχει φθάσει ήδη μέσα στο 2016 στο 1 εκατ. βαρέλια, κάτι που συμβαίνει για πρώτη φορά μετά το 2001, μεταδίδει το ΑΠΕ.

Έχουν δοθεί στην παραγωγή 4 γεωτρήσεις από τις συνολικά 15 προγραμματισμένες με ημερήσια παραγωγή περίπου 5.000 βαρέλια ενώ στόχος είναι η ημερήσια παραγωγή να φτάσει τις 10.000 βαρέλια στα τέλη του 2018.


Στο Κατάκολο η εταιρεία εκπονεί σχέδιο εκμετάλλευσης του διαπιστωμένου κοιτάσματος καθώς και έρευνας σε άλλες περιοχές της παραχώρησης ενώ στην Αιτωλοακαρνανία βρίσκεται στην τελική φάση διαπραγμάτευσης για την υπογραφή της σύμβασης παραχώρησης.

Εκτός Ελλάδος η Energean αγόρασε πρόσφατα από τις εταιρίες Delek και Avner τα κοιτάσματα Karish και Τανίν στο Ισραήλ, που έχουν διαπιστωμένα 2,4 τρισεκατομμύρια κυβικά πόδια αερίου και 25 εκατομμύρια ελαφρού πετρελαίου και αναμένει τις τελικές εγκρίσεις από τις αρμόδιες αρχές του Ισραήλ για να προχωρήσει στο σχέδιο ανάπτυξης των κοιτασμάτων.

Στην Αίγυπτο προετοιμάζονται μία ή δύο ερευνητικές γεωτρήσεις στην περιοχή West Kim Ombo της Άνω Ερήμου τους επόμενους μήνες και στο Μαυροβούνιο είναι εν αναμονή της έγκρισης από το κοινοβούλιο της συμφωνίας που έχει υπογραφεί με την κυβέρνηση για την ανάθεση προς έρευνα και εκμετάλλευση υδρογονανθράκων δύο θαλάσσιων οικοπέδων στην Αδριατική.


https://diulistirio.blogspot.gr
Διαβάστε περισσότερα.... »
....

ΤτΕ: Αύξηση των καταθέσεων τον ΑύγουστοΑύξηση των καταθέσεων στις τράπεζες διαπιστώνει η Τράπεζα της Ελλάδος τον Αύγουστο λόγω της ανόδου της τουριστικής κίνησης.

Ειδικότερα σύμφωνα με τα στοιχεία της ΤτΕ, οι καταθέσεις νοικοκυριών και επιχειρήσεων αυξήθηκαν τον Αύγουστο (2016) κατά € 1,3 δισ. σε σύγκριση με τον Ιούλιο και διαμορφώθηκαν στα €123,9 δισ. έναντι €122,6 δισ.

Η αύξηση προήλθε κατά κύριο λόγο από την άνοδο στα υπόλοιπα των καταθέσεων από επιχειρήσεις, που ενισχύθηκαν κατά € 1 δισ. περίπου και η οποία αποδίδεται εξολοκλήρου στα έσοδα από τον τουρισμό.

Οι καταθέσεις των νοικοκυριών αυξήθηκαν κατά €269,4 εκατ., καταγράφοντας άνοδο για τρίτο συνεχή μήνα (Ιούνιος-Αύγουστος '16), που αποδεικνύει τη συμβολή της τουριστικής βιομηχανίας στο εισόδημα της ελληνικής οικογένειας. Τάση που θα συνεχιστεί ως το τέλος του φθινοπώρου λόγω της επέκτασης της τουριστικής σεζόν ως και τον Νοέμβριο.

Αξίζει να σημειωθεί ότι στο ξεκίνημα της τουριστικής σεζόν το διάστημα Μαϊου-Ιουνίου '16 οι καταθέσεις των τραπεζών ενισχύθηκαν με €1,1δισ., αύξηση που σύμφωνα με την ΤτΕ συμπίπτει ουσιαστικά με το ξεκίνημα της τουριστικής περιόδου.

Σύμφωνα με στοιχεία της ΤτΕ για την ίδια περίοδο το 2015, οι καταθέσεις επιχειρήσεων και νοικοκυριών αυξήθηκαν μόλις €300 εκατ. από τα τέλη Ιουλίου '15 (€120,8 δισ.) ως τα τέλη Αυγούστου '15 (€121,1 δισ.).

Παρά την φετινή υστέρηση στις ταξιδιωτικές εισπράξεις, η συμβολή του τουρισμού στα έσοδα των ελληνικών νοικοκυριών και τους τζίρους των επιχειρήσεων το διάστημα Ιουνίου-Αυγούστου 2016, σε σχέση με το αντίστοιχο του 2015, έχει ποσοτικά πενταπλασιαστεί!

Συνολικά μαζί με τις καταθέσεις της γενικής κυβέρνησης, τα υπόλοιπα στις τράπεζες διαμορφώθηκαν στα τέλη Αυγούστου σε €133,9 δισ.


https://diulistirio.blogspot.gr
Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Πάνω από 3 δισ. ευρώ στην ελληνική οικονομία από το «πακέτο» Γιούνκερ

Μέχρι το τέλος του έτους αναμένεται, επίσης, να ενεργοποιηθούν τρία νέα χρηματοδοτικά εργαλεία

Πόροι άνω των 3 δισ. ευρώ διοχετεύονται άμεσα στην ελληνική οικονομία μέσω του Σχεδίου Γιούνκερ και της ενεργοποίησης νέων χρηματοδοτικών εργαλείων, σύμφωνα με το σχεδιασμό του υπουργείου Οικονομίας.

Ήδη, όπως παρουσίασε πρόσφατα ο υπουργός Οικονομίας Γιώργος Σταθάκης στη Βουλή,στο Σχέδιο Γιούνκερ έχουν ενταχθεί χρηματοδοτήσεις 533 εκατ. ευρώ από την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων (συγκεκριμένα μέσω του μηχανισμού για το Σχέδιο Γιούνκερ, του Ευρωπαϊκού Ταμείου Στρατηγικών Επενδύσεων) για έργα συνολικού ύψους 854 εκατ. ευρώ, με αποτέλεσμα η Ελλάδα να κατατάσσεται αμέσως μετά τις 5 μεγάλες οικονομίες της ΕΕ σε όρους αξιοποίησης του Σχεδίου.

Παράλληλα, η ΕΤΕπ έχει εγκρίνει χρηματοδοτήσεις 60 εκατ. ευρώ προς την ProCredit και 100 εκατ. ευρώ προς την Εθνική τράπεζα, για χορήγηση δανείων προς μικρομεσαίες επιχειρήσεις ενώ χθες ανακοινώθηκε μια νέα πρωτοβουλία χρηματοδότησης της ΕΤΕπ, προς την Εθνική Τράπεζα, την Eurobank και την Παγκρήτια Τράπεζα, που θα επιτρέψει τη χορήγηση δανείων προς μικρομεσαίες επιχειρήσεις, συνολικού ύψους 545 εκατ. ευρώ.

Συνολικά, δηλαδή, έχουν ήδη εγκριθεί χρηματοδοτήσεις ύψους 1.238 εκατ. ευρώ στο πλαίσιο του Σχεδίου Γιούνκερ, εκ των οποίων περί τα 700 εκατ. ευρώ αφορούν δάνεια προς μικρομεσαίες επιχειρήσεις.

Ποσό που σύντομα θα φτάσει το 1 δισ. ευρώ, με την υπογραφή και νέων συμφωνιών που βρίσκονται σε τελικό στάδιο, όπως εκτιμά το υπουργείο.

Σημειώνεται ότι στο πλαίσιο του ενδιαφέροντος της κυβέρνησης για την αποκατάσταση της ομαλής χρηματοδότησης των μικρομεσαίων επιχειρήσεων συμφωνήθηκε χθες κατά τη διάρκεια της επίσκεψης του κ. Σταθάκη στη Ρώμη να υπάρξει το αμέσως προσεχές διάστημα κοινό σχέδιο υποστήριξης των μικρομεσαίων επιχειρήσεων, το οποίο θα επεξεργαστούν οι αρμόδιοι φορείς των δύο κρατών.


Τρία νέα χρηματοδοτικά εργαλεία


Μέχρι το τέλος του έτους αναμένεται, επίσης, να ενεργοποιηθούν τρία νέα χρηματοδοτικά εργαλεία, σύμφωνα με τις προσπάθειες του υπουργείου. Πρόκειται για το Fund of Funds, το οποίο θα λάβει πόρους 400 εκατ. ευρώ μέσω σχετικών προγραμμάτων του ΕΣΠΑ και της ΕΤΕπ (αναμένεται να εγκρίνει και τυπικά το σχετικό δάνειο στις αρχές Δεκεμβρίου). Παράλληλα θα ενεργοποιηθεί το «νέο εξοικονομώ», με πόρους συνολικού ύψους 500 εκατ. ευρώ, καθώς και το νέο Ταμείο Επιχειρηματικότητας (ΤΕΠΙΧ ΙΙ), με πόρους 1 δισ. ευρώ.

Αθροιστικά, δηλαδή, οι τρεις μηχανισμοί θα διαθέσουν πόρους 1,9 δισ. ευρώ ενώ στις αρχές του επόμενου έτους αναμένεται να ενεργοποιηθούν επίσης το Ταμείο Μικροπιστώσεων και το νέο Ταμείο Υποδομών. Το πρώτο θα αφορά και πάλι χρηματοδότηση μικρομεσαίων επιχειρήσεων, ενώ το δεύτερο θα αφορά χρηματοδοτήσεις προς τη βασική έρευνα αλλά και τη στήριξη της μικρομεσαίας επιχειρηματικότητας και καινοτομίας.

Σε ότι αφορά στην χρηματοδότηση για καινοτομικά προϊόντα σημειώνεται ότι στο νόμο που ψηφίστηκε το καλοκαίρι για τις δημόσιες συμβάσεις προβλέπεται ότι στο μέλλον οποιαδήποτε αναθέτουσα αρχή εντοπίζει ανάγκη για ένα καινοτόμο προϊόν, υπηρεσία ή έργο που δεν υπάρχει διαθέσιμο στην αγορά, θα μπορεί να καθίσταται πρώτος αγοραστής, βοηθώντας τις καινοτόμες επιχειρήσεις να αντιμετωπίσουν το πρόβλημα ελλιπούς αρχικής ζήτησης. Η χρηματοδότηση από το νέο Ταμείο Υποδομών θα έρθει για να υποστηρίξει ακριβώς αυτές τις προσπάθειες.

Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ

https://diulistirio.blogspot.gr
Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Φίλτρο στους πλειστηριασμούς από τους συμβολαιογράφους


Τη στιγμή που η Δικαιοσύνη συνεχίζει με νέες αποφάσεις να «κόβει» χρέη και δόσεις «υπερχρεωμένων νοικοκυριών», οι συμβολαιογράφοι «κόβουν» από την πλευρά τους για τρίτη συνεχόμενη εβδομάδα τους πλειστηριασμούς κύριων κατοικιών που επρόκειτο να γίνουν σήμερα, αφήνοντας, ωστόσο, ανοικτό το ενδεχόμενο να διεξαχθούν -κατόπιν σχετικής άδειας- πλειστηριασμοί για οικόπεδα, κινητά πράγματα, αγροτεμάχια, ξενοδοχεία, βιομηχανικούς ή βιοτεχνικούς χώρους κ.λπ.

Η νέα «ασπίδα προστασίας» που παρέχουν και πάλι διάφορα περιφερειακά δικαστήρια σε υπερχρεωμένους δανειολήπτες υψώνεται έμμεσα και στον τομέα των πλειστηριασμών, καθώς οι συμβολαιογράφοι απέχοντας πάλι από τις σημερινές διαδικασίες στα Ειρηνοδικεία «μπλοκάρουν» στην πράξη το ενδεχόμενο να «βγουν στο σφυρί» κύριες κατοικίες για 3η συνεχόμενη εβδομάδα, με προοπτική να συνεχίσουν πιθανότατα την αποχή και την επόμενη εβδομάδα, αφού συνδέουν τις αντιδράσεις τους με τη νομοθετική ρύθμιση που αξιώνουν να προωθηθεί άμεσα για πληρέστερη προστασία της πρώτης κατοικίας.

Ανακοίνωση
Στη σχετική ανακοίνωσή της η Συντονιστική Επιτροπή των συμβολαιογράφων, υπό τον πρόεδρό της Γ. Ρούσκα, ζητά από την πολιτεία να διασφαλίσει την εύρυθμη και ασφαλή διεξαγωγή των πλειστηριασμών, που αποτελούν μέρος της απονομής της δικαιοσύνης, και ταυτόχρονα να νομοθετήσει άμεσα την προστασία της κύριας κατοικίας από πλειστηριασμούς και για χρέη προς το Δημόσιο, ασφαλιστικά ταμεία και ΟΤΑ, βελτιώνοντας παράλληλα την ισχύουσα προστασία της και από τους πλειστηριασμούς για χρέη προς τράπεζες.


Για τη σχεδιαζόμενη ρύθμιση η κυβέρνηση έχει πάντως να αντιμετωπίσει το «αγκάθι» της αντισυνταγματικότητας που έθεσε απόφαση Ειρηνοδικείου, σχετικά με τα χρέη προς τα ασφαλιστικά ταμεία.

Οι συμβολαιογράφοι θα παρέχουν άδεια για αναγκαστικούς πλειστηριασμούς μεταξύ ιδιωτών, για πλειστηριασμούς εκούσιους ή με αντικείμενο διεκδικήσεις από διατροφές ή μισθούς εργαζομένων, για πλειστηριασμούς ευπαθών προϊόντων (που κινδυνεύουν να καταστραφούν), πλοίων, αεροσκαφών, ξενοδοχειακών μονάδων, επαγγελματικών, βιομηχανικών ή βιοτεχνικών χώρων, οικοπέδων, αγροτεμαχίων και κινητών πραγμάτων, καθώς και για πλειστηριασμούς που επισπεύδουν τράπεζες, το Δημόσιο, ασφαλιστικά ταμεία και ΟΤΑ, που δεν έχουν ως αντικείμενο κατοικίες.

Στο μεταξύ, το «παζλ» των δικαστικών αποφάσεων που παρέχουν ανακούφιση σε υπερχρεωμένους δανειολήπτες συμπληρώνουν:

• Προσωρινή διαταγή δικαστηρίου στην Πελοπόννησο, που για χρέη 23.000 ευρώ όρισε ως μηνιαία δόση εξόφλησης ποσό 40 ευρώ (λαμβάνοντας υπόψη την κάκιστη οικονομική κατάσταση της οφειλέτριας, λόγω και της ανεργίας της για κάποιο διάστημα), με προοπτική να καταβάλλεται το ποσό ?όπως είχε προταθεί? από τη σύνταξη συγγενούς της.

• «Κούρεμα» οφειλής σχεδόν 90.000 ευρώ που έχει από στεγαστικό δάνειο ένας ιδιωτικός υπάλληλος, με «μπλόκο» στην εκποίηση της κύριας κατοικίας του 112 τ.μ., όπου συγκατοικεί με τη σύζυγό του (που αντιμετωπίζει προβλήματα αναπηρίας) και το ανήλικο παιδί του. Εχοντας και οι δύο εισοδήματα σχεδόν 1.425 ευρώ τον μήνα (με το αναπηρικό επίδομα) αλλά και αυξημένες ανάγκες στη διαβίωσή τους, ορίστηκε δόση αποπληρωμής 150 ευρώ μηνιαίως.

• Προστασία προσωρινής μορφής σε ζευγάρι με 3 παιδιά, που έχουν οφειλή ύψους 278.000 ευρώ και συνολικό εισόδημα 1.120 ευρώ από αγροτικά εισοδήματα και σύνταξη. Εμποδίζοντας την εκποίηση της α' κατοικίας και «παγώνοντας» μέχρι την έκδοση οριστικής απόφασης τη νομική και πραγματική κατάσταση περιουσιακών στοιχείων αναγκαίων (αγροτεμαχίων κ.λπ.), το δικαστήριο όρισε σε 200 ευρώ τη μηνιαία καταβολή.

ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΑΥΛΩΝΙΤΗΣ

Πηγή www.ethnos.gr

https://diulistirio.blogspot.gr/
Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Ο λαός να μην ξεχνά..

    Μόνον ένας θλιβερός μ@λ@κας θα μπορουσε να κάνει τέτοια θλιβερή μ@λ@κία.
Μιλάμε για τον υπουργό Επικρατείας και τον ομώνυμο νόμο του,
..που κατόρθωσε το ακατόρθωτο:
Να καταστήσει στην λαϊκή συνείδηση τα ιδιωτικά κανάλια,
..από προπύργια των μνημονίων και προπαγανδιστές των δωσιλόγων,
..αυτά που πριν λίγους μήνες ο καθένας θα ήθελε
να καούν μαζί με τους τυφλοπόντικες που ζουν μέσα τους,

..σε, αν όχι "συμπαθή", τουλάχιστον "ανεκτά".

'Εκανε εκείνα όπου οι Μπάμπηδες κι οι Πρωκτεντέρηδες, οι Τρέμες και οι Στάες, οι Καμπούρηδες και τα λοιπά καθάρματα, κάθε μέρα, όλη μέρα εδώ και έξη χρόνια,
..έβριζαν, λοιδωρούσαν και πέταγαν λάσπη εναντίον του λαού, εναντίον των ανέργων, εναντίον αυτών που έχαναν τα σπίτια τους,
..έλπιζαν και καλούσαν το ΔΝΤ να "βαστήξει γερά",
..σκύλευαν επί των πτωμάτων αυτών που αυτοκτονούσαν, κι αυτών που πνίγονταν απ' τις αναθυμιάσεις των μαγκαλιών ( το απόβρασμα της Τράπεζας της Ελλάδος κάποτε θα πρέπει να πληρώσει για όλα αυτά),
..πήραν στην πλάτη τους το "ΝΑΙ" του δημοψηφίσματος, έθαψαν έντιμες και δημοκρατικές φωνές,
..χόρεψαν πάνω στα αποκαϊδια της κοινωνίας,

..έκανε ο θλιβερός υπουργός Επικρατείας όλα αυτά να καταστούν εστίες και σύμβολα "αντίστασης" (μη χ@σω) κατά του νέου μνημονιακού "αριστερού" καθεστώτος.
Κι όλα αυτά επειδή είναι παντελώς ανίκανοι να οργανώσουν μία διάφανη και δίκαιη διαδικασία αδειοδότησης των ιδιωτικών καναλιών στην χώρα.

Ανίκανοι;
Ή μήπως όλα γίνονται έτσι κατά πως "πρέπει" κατά την "αριστερή" στρατηγική τους,
..ούτως ώστε από την μιά να λένε πως παλεύουν την διαπλοκή και απ' την άλλη να της κλείνουν το μάτι,
..ή να προετοιμάζουν δική τους Ι.Χ "αριστερή" διαπλοκή; Αυτό θα ήταν και το επιθυμητό γι αυτούς, αλλά προϋποθέτει να έχουν κάποιους που να μπορούν να σχεδιάσουν τέτοια λεπτεπίλεπτη στρατηγική.
Από την άλλη, είναι δυνατόν να είναι τόσο μ@λ@κες ώστε να τα κάνουν τόσο μπάχαλο; Και βέβαια είναι.
Η οίηση της εξουσίας τους οδήγησε σ' αυτή την περίπτωση να τα σκ@τώσουν εντελώς.
Κι όχι μόνο να τα σκ@τώσουν αλλά και να "ηρωοποιήσουν" στα μάτια του λαού κατά κάποιο τρόπο αυτούς που ως τώρα καταγγέλανε -και πολύ σωστά- ως εχθρούς του λαού.

Ας ελπίσουμε πως ο λαός δεν τρώει όλο το κουτόχορτο που του σερβίρουν,
..και πέρα από όποια "συμπάθεια" δείχνει πρόσκαιρα προς τα μνημονιακά κανάλια στα πλαίσια της αντίθεσής του με τους νέους δωσίλογους,
..θα είναι ικανός να θυμάται τον πόλεμο που έχει υποστεί όλα αυτά τα μνημονιακά χρόνια από τα ιδιωτικά κανάλια και τους δημοσιογράφους τους,
..και σε βάθος χρόνου δεν θα δώσει κανένα συχωροχάρτι σε αυτούς που φιλοτέχνησαν τον χαμό του.

Και ας θυμόμαστε:
Η διαπλοκή δεν θα πεθάνει.
Μόνο θ' αλλάξει χρώμα.
Ο εχθρός της θα είναι πάντοτε μόνον ένας:
Εμείς!..

Αναρτήθηκε από Κώστας Μαντατοφόρος
Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Μετά τον Τατσόπουλο και τον Φωτήλα τώρα .......και ο Πάγκαλος στην ΝΔ !!!

Σε συμπαράταξη υπό τον πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκο Μητσοτάκη και στη συγκρότηση ενός Εθνικού Δημοκρατικού Συναγερμού καλεί ο Θεόδωρος Πάγκαλος! Ο πρώην υπουργός του ΠΑΣΟΚ επιτίθεται με σφοδρότητα στην κυβέρνηση και τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα.


Με άρθρο του στην Καθημερινή της Κυριακής, ο πρώην υπουργός προτείνει τη συγκρότηση Εθνικού Δημοκρατικού Συναγερμού υπό την ηγεσία του Κυριάκου Μητσοτάκη γιατί έτσι θεωρεί πως θα αντιμετωπιστεί «το μέτωπο των αναρχοκομμουνιστών, των φασιστών, των πάσης φύσεως αποβλήτων της δημόσιας ζωής και των κατσαπλιάδων» που έχει σχηματιστεί!

«Όπως στον εμφύλιο, δεν μπορεί κανείς να κάτσει στο κέντρο και να λυπάται για την ακρότητα και τον φανατισμό όσων συμπλέκονται. Το μέτωπο των αναρχοκομμουνιστών, των φασιστών, των πάσης φύσεως αποβλήτων της δημόσιας ζωής και των κατσαπλιάδων έχει σχηματιστεί. Πρέπει, όσοι έχουν την τόλμη και τη βούληση να υπερασπιστούν τη δημοκρατία, να δημιουργήσουν τώρα μια νέα εκλογική συμπαράταξη. Έναν «Εθνικό Δημοκρατικό Συναγερμό».

Οι προσωπικές μωροφιλοδοξίες ηγετών και ηγετίσκων πρέπει να μετατεθούν για μετά τις εκλογές. (...) Ως τότε η ηγεσία της κοινής προσπάθειας ανήκει εκ των πραγμάτων στον μόλις εκλεγέντα αρχηγό της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκο Μητσοτάκη. Σε αυτόν ανήκει η ευθύνη της πρόσκλησης προς όλους, ώστε να ξεκινήσουν οι επαφές σε ανώτατο επίπεδο για τη συγκρότηση αυτού του "Εθνικού Δημοκρατικού Συναγερμού"», γράφει χαρακτηριστικά.

«Δεν μας κυβερνά σήμερα ο εθνικολαϊκισμός που, για την αγάπη της εξουσίας και της υπουργικής καρέκλας, κάνει συμβατή τη συμπαιγνία του χρυσαυγίτικου τρόπου σκέψης του κυβερνητικού εταίρου με την κομμουνιστική, παρακομμουνιστική ή αναρχική αντίληψη των πραγμάτων της τσιπρικής "συλλογικότητας";» γράφει ο Θεόδωρος Πάγκαλος.

Και συνεχίζει τονίζοντας πως το συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ θύμισε πως «αυτοί που κρατάνε τα πραγματικά ηνία της εξουσίας είναι εχθροί της «αστικής» δημοκρατίας, των δημοκρατικών ελευθεριών και των δικαιωμάτων του ανθρώπου, της ελευθεροτυπίας και της ανεξάρτητης δικαιοσύνης».

Το άρθρο του Θεόδωρου Πάγκαλου

Τον τελευταίο καιρό έχουν αυξηθεί οι φωνές, που καλούν τους πρωταγωνιστές της δημόσιας ζωής μας να κατεβάσουν τους τόνους. Πράγματι, η υπερβολή, η ακρότητα και η λεκτική πλειοδοσία είναι χαρακτηριστικά γνωρίσματα, που πολλές φορές υποκαθιστούν την ουσία των πραγμάτων. Πέρα όμως απ’ αυτό, υπάρχει ένας ευρύς κύκλος, που θεωρεί ότι μια ομαλή και καρποφόρα συζήτηση είναι απλώς ζήτημα καλών τρόπων, ψυχραιμίας και αντικειμενικότητας. Για αυτούς όλους λυπόμαστε πολύ. Δεν θα βρουν σε τούτη εδώ τη ζωή, σ’ αυτή τη γωνιά των Βαλκανίων, αυτό που η αγγλοσαξονική τους ψυχή επιθυμεί. Γεγονός είναι ότι δεν υπήρξε ποτέ πολιτική αντιπαράθεση στη χώρα μας που να μην πάρει μορφή ακραία. Ποτέ δεν αντηλλάγησαν επιχειρήματα χωρίς να συνοδεύονται από δίκη προθέσεων, ύβρεις και συκοφαντίες, γιατί όχι και απειλές.

Αν επρόκειτο μόνο για αυτό, δεν θα άξιζε τον κόπο να συνεχίσουμε. Είναι τόσες οι φορές που τις κατάρες και το ανάθεμα ακολούθησαν αγαστές συνεργασίες και συμμαχικές κυβερνήσεις... Δεν χρειάζεται να πάμε μακριά. Δεν μας κυβερνά σήμερα ο εθνικολαϊκισμός που, για την αγάπη της εξουσίας και της υπουργικής καρέκλας, κάνει συμβατή τη συμπαιγνία του χρυσαυγίτικου τρόπου σκέψης του κυβερνητικού εταίρου με την κομμουνιστική, παρακομμουνιστική ή αναρχική αντίληψη των πραγμάτων της τσιπρικής «συλλογικότητας»;

Το πρόβλημα είναι ότι η οξύτητα και η ένταση της πολιτικής ζωής είναι σήμερα απόλυτα δικαιολογημένες. Όπου και αν πέσει η ματιά μας, στη χειραγώγηση του Συντάγματος (με την ανοχή και τη συνεργασία βέβαια της Προεδρίας της Δημοκρατίας), στην αμφισβήτηση της ανεξαρτησίας και του διακριτού ρόλου των τριών εξουσιών, στην προσπάθεια εξαγοράς των ανωτάτων δικαστών, στο πραξικόπημα της δημιουργίας κρατικού μονοπωλίου στην πληροφόρηση κ.ο.κ, ο κίνδυνος για το πολίτευμα είναι εμφανής.

Το πρόσφατο συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ ήρθε να θυμίσει, σε όσους το είχαν ξεχάσει, ότι αυτοί που κρατάνε τα πραγματικά ηνία της εξουσίας είναι εχθροί της «αστικής» δημοκρατίας, των δημοκρατικών ελευθεριών και των δικαιωμάτων του ανθρώπου, της ελευθεροτυπίας και της ανεξάρτητης δικαιοσύνης.

Αν όμως αυτή η διαπίστωση είναι σωστή, τότε οι ηγεσίες μεγάλων και μικρών κομμάτων της αντιπολίτευσης υστερούν φοβερά στην αντιμετώπιση του κινδύνου, που αντιπροσωπεύει η κυβέρνηση Τσιπρανέλ για τις ελευθερίες του ελληνικού λαού και το μέλλον του τόπου. Με χίλια δυο προσχήματα οι μεν και οι δε διατηρούν το παράθυρο ανοιχτό για μικροαστικού τύπου επαφές και ανταλλαγές με την εξουσία.

Οι καιροί ου μενετοί. Όπως στον εμφύλιο, δεν μπορεί κανείς να κάτσει στο κέντρο και να λυπάται για την ακρότητα και τον φανατισμό όσων συμπλέκονται. Το μέτωπο των αναρχοκομμουνιστών, των φασιστών, των πάσης φύσεως αποβλήτων της δημόσιας ζωής και των κατσαπλιάδων έχει σχηματιστεί. Πρέπει, όσοι έχουν την τόλμη και τη βούληση να υπερασπιστούν τη δημοκρατία, να δημιουργήσουν τώρα μια νέα εκλογική συμπαράταξη. Έναν «Εθνικό Δημοκρατικό Συναγερμό». Οι προσωπικές μωροφιλοδοξίες ηγετών και ηγετίσκων πρέπει να μετατεθούν για μετά τις εκλογές. Όταν μετά τη νίκη της δημοκρατίας θα μπούμε στην ομαλότητα, τότε οι κοινοβουλευτικές ομάδες των κομμάτων ή των διαφόρων τάσεων, που θα έχουν συγκροτήσει τη συμπαράταξη, θα είναι σε θέση να επιλέξουν τον κοινό υποψήφιο πρωθυπουργό. Ως τότε η ηγεσία της κοινής προσπάθειας ανήκει εκ των πραγμάτων στον μόλις εκλεγέντα αρχηγό της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκο Μητσοτάκη. Σε αυτόν ανήκει η ευθύνη της πρόσκλησης προς όλους, ώστε να ξεκινήσουν οι επαφές σε ανώτατο επίπεδο για τη συγκρότηση αυτού του «Εθνικού Δημοκρατικού Συναγερμού».

Στη «γύρα» ο Τατσόπουλος φλερτάρει με Μητσοτάκη

Έφυγε από το ΣΥΡΙΖΑ, πήγε στο Ποτάμι όπου απέτυχε να εκλεγεί και τώρα ανοίγει τα πανιά του για τη ΝΔ του Κυριάκου Μητσοτάκη.

«Προτιμώ να συνεργαστώ με τον Κυριάκο αν κάνει ρήξεις«, δήλωσε σε συνέντευξή του στο «Πρώτο Θέμα», το νέο μέλος των #Παραιτηθείτε, Πέτρος Τατσόπουλος.

Ταυτόχρονα -και για να γίνει σαφής η επίθεση αγάπης στη ΝΔ- δε δίστασε να εξαπολύσει σφοδρή επίθεση στον ΣΥΡΙΖΑ, λέγοντας ότι πλέον περιέχει «μολυσμένους ρεαλιστές» και «καιροσκόπους».
Φωτήλας: Το Ποτάμι έχει τελειώσει, θέλω να πάω στη ΝΔ

Την πρόθεσή του να αποχωρήσει από το Ποτάμι και να πάει στη ΝΔ γνωστοποίησε για μια ακόμη φορά ο βουλευτής Ιάσων Φωτήλας με συνέντευξή του στον Βήμα fm. Μάλιστα ο κ. Φωτήλας συνόδευσε τη σχετική του αναφορά με ευθείες βολές κατά του Σταύρου Θεοδωράκη.

Ο βουλευτής του Ποταμιού, απαντώντας σε ερώτηση αν σκέφτεται να πάει στη Νέα Δημοκρατία, απάντησε επί λέξει: «το σκέφτομαι, το Ποτάμι δεν μου δίνει άλλες δυνατότητες» διευκρινίζοντας ότι δεν του έχει γίνει κάποια πρόταση αλλά δεν πρόκειται να χτυπήσει την πόρτα.

«Οι βουλευτές του Ποταμιού ανησυχούν. Όλοι έχουν κάτι στο μυαλό τους», συνέχισε ο κ. Φωτήλας για να καταλήξει: «Έχω πει στον Θεοδωράκη ότι η αυτόνομη πορεία του Ποταμιού έχει τελειώσει. Πρέπει να συνεργαστεί. Δεν μπορεί όμως από τη μια να έχει ξεκινήσει διάλογο με το ΠΑΣΟΚ και από την άλλη να χαιρετίζει το μεταρρυθμιστικό λόγο του Κυριάκου Μητσοτάκη. Η ζευγάς, ζευγάς η παππάς, παππάς. Νομίζω ότι αν ο Κυριάκος Μητσοτάκης συνεχίσει τον μεταρρυθμιστικό του λόγο απέναντι στον εφιάλτη, μπορεί να πάρει την αυτοδυναμία»..
Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Εισαγγελείς ερευνούν τον κ. Stoiximan.gr για φοροδιαφυγή 35εκ.


Εισαγγελείς ερευνούν τον κ. Stoiximan.gr για φοροδιαφυγή 35εκ.

Δήλωνε στην Ελλάδα 20.000 για να εισπράττει τα επιδόματα και διακινούσε εκατομμύρια σε offshore Μεγάλη υπόθεση φοροδιαφυγής σύμφωνα με τις αποκαλύψει εδώ και μήνες από το olympia.gr, ερευνούν οι οικονομικοί εισαγγελείς του ΣΔΟΕ (ή όπως αποκαλείται πλέον ΥΕΔΔΕ) και αφορά ποσά ύψους €35.000.000.

Σύμφωνα με πληροφορίες του δημοσιογράφου Γιώργου Πετρίδη, ερευνάτε ο επιχειρηματίας Δημήτρης Μάρης που είναι ιδιοκτήτης του stoiximan.gr (κι άλλων ιστοτόπων όπως το huffingtonpost.gr, sport24.gr, oneman.gr κ.α) και δόθηκε εντολή να ανοίξουν οι τραπεζικοί λογαριασμοί του.

Σύμφωνα με τις καταγγελίες ο ελεγχόμενος απέκτησε δραστηριότητα στην Ελλάδα και διακίνησε μαύρα περί τα 35 εκ. τα οποία επιχείρησε μέσω σειράς εμβασμάτων σε ξένες εταιρίες του να τα ξεπλύνει και να τα νομιμοποίησει.

«Μέσω της ελεγχόμενης από αυτόν εταιρείας Nomato Investment Ltd εδρεύουσα στην BET & WIN εισέπραξε το διάστημα 2003-2005 περίπου τα 8 εκ. μερίδιο από την εκμετάλλευση του betoto.com ως συνέταιρος στην Ελλάδα του Αυστριακού BET & WIN. Ένα άγνοια της αυστριακής εταιρείας, ο Μαρής παραχώρησε το 20% των μετόχων στον Γεώργιο Δασκαλακη, τότε εκπρόσωπο της BET & WIN στην Ελλάδα».

«Μέσω της Nomato το 2005 εισέπραξε 18,5 εκ. ως τίμημα αποζημίωσης, εξαγοράς του μεριδίου του από την BET & WIN για την ως άνω δραστηριότητα του».

Και δεν έμεινε εκεί. Έριξε στην διαφημιστική αγορά ακόμη 10 εκ. για την BET & WIN, άλλα «τυχαία» το μεγαλύτερο μέρος των διαφημίσεων πήγε στις ιστοσελίδες των δικών του συμφερόντων!

Ο ίδιος βέβαια δήλωνε εισόδημα 20.000-30.000!

Πολλά μάλιστα δημοσιεύματα στο διαδίκτυο με αποκαλύψεις για αυτήν τη δραστηριότητα «εξαφανίστηκαν» στην πορεία!

Πηγή boxnews.gr

https://diulistirio.blogspot.gr
Διαβάστε περισσότερα.... »
....

«Σφήνα» στην προσφορά της Coca Cola για τη Σουρωτή ο Ιβάν Σαββίδης


Η Dimera Group, του ομογενή επιχειρηματία Ιβάν Σαββίδη, επιδιώκει να χαλάσει τα σχέδια της Coca Cola Hellenic να ελέγξει μέσω θυγατρικής της την πλειοψηφία των μετοχών της εταιρείας εμφιάλωσης και εμπορίας μεταλλικού νερού «Σουρωτή».

Πληροφορίες που επικαλείται η Ναυτεμπορική, αναφέρουν ότι η Dimera Group αναμένεται να καταθέσει σήμερα προσφορά προς τους μικρομετόχους της «Σουρωτής» ίση με 1 ευρώ ανά μετοχή, ίδια δηλαδή με αυτή που κατέθεσε η Coca Cola, η οποία από χθες το απόγευμα αναμενόταν να ξεκινήσει τη διαδικασία εξαγοράς μετοχών από τυχόν ενδιαφερόμενους. Πληροφορίες από το περιβάλλον του Ιβάν Σαββίδη αναφέρουν ότι η εμπλοκή του μεγαλομετόχου του ΠΑΟΚ στην υπόθεση της «Σουρωτής» γίνεται κατόπιν παραίνεσης μερίδας εργαζομένων και μικρομετόχων της εταιρείας.

Να σημειωθεί ότι ο Ιβάν Σαββίδης είχε εκφράσει και παλαιότερα διερευνητικό ενδιαφέρον για την πολυμετοχική εταιρεία της Θεσσαλονίκης που συνδέεται με τη «Σουρωτή» λόγω των προπονητηρίων που μισθώνει ο ΠΑΟΚ στην περιοχή. Οι ίδιες πηγές ανέφεραν ότι η πλευρά Σαββίδη δεσμεύεται για τη διατήρηση των θέσεων εργασίας και θέτει πρωταρχικό στόχο την ανάπτυξη των εξαγωγών της, που σήμερα αντιστοιχούν στο 10% του τζίρου της (περί τα 12 εκατ. ευρώ). Υπενθυμίζεται ότι η Coca Cola HBC Holdings BV έχει αποκτήσει ήδη έναντι 1,7 εκατ. ευρώ το 15% της «Σουρωτής» (με 0,71 ευρώ ανά μετοχή) το οποίο εκπλειστηριάστηκε από την Τράπεζα Πειραιώς.

Πηγή www.bankwars.gr

https://diulistirio.blogspot.gr
Διαβάστε περισσότερα.... »
....

ΕΓΓΡΑΦΟ - Μοσκοβισί: Διπλά τα καλά νέα για την Ελλάδα – «Κλειδί» η εφαρμογή των μεταρρυθμίσεων

Μέχρι σήμερα έχουμε κάνει χρήση 31,7δισ € από τα 86δισ € πλαφόν της συμφωνίας του καλοκαιριού 2015. ( 61 + 25 για τράπεζες όπου χρησιμοποιήσαμε τα 6. ) τα υπόλοιπα πληρώνουν και το ΔΝΤ και χρέη Δημοσίου σε ιδιώτες.

ΜΗΝ ΞΕΧΝΑΜΕ ΟΤΙ : 54.1δισ € ήταν οι ανάγκες εξυπηρέτησης χρέους Αυγ 2015-Αυγ 2018 που μας άφησαν οι προηγούμενοι και με την συμφωνία 2015 τα ξεπληρώνουμε σε 32.5 χρόνια με 1.2%! 


«Η σημερινή εκταμίευση είναι η αναγνώριση ότι η Ελλάδα σημειώνει σημαντική πρόοδο στην αποπληρωμή των ληξιπρόθεσμων οφειλών της, σχολίασε ο Επίτροπος Οικονομίας της Κομισιόν, Πιερ Μοσκοβισί, μετά την έγκριση του ESM στην εκταμίευση των 2,8 δισ. ευρώ.
«Αυτά είναι διπλά καλά νέα: η ροή περισσότερων χρημάτων στην πραγματική οικονομία συνεπάγεται περισσότερες πηγές για επενδύσεις και δημιουργία θέσεων εργασίας. Αυτό που είναι κρίσιμο τώρα είναι η Ελλάδα να τηρήσει τη δέσμευση της για τις μεταρρυθμίσεις. Όπως πάντα, η αποτελεσματική εφαρμογή είναι το κλειδί», τόνισε μέσω Twitter o Ευρωπαίος αξιωματούχος.https://diulistirio.blogspot.gr
Διαβάστε περισσότερα.... »
....