Διυλιστήριο: 09/15/16
ροη αναρτησεων

Πέμπτη 15 Σεπτεμβρίου 2016

Έφοδος εισαγγελέων στο σπίτι του Στουρνάρα



Εισαγγελείς διαφθοράς στο πλαίσιο μεγάλης έρευνας που κάνουν για τη διαφθορά έκαναν έφοδο στο κοινό σπίτι τού Γιάννη Στουρνάρα και της συζύγου του Σταυρούλας Νικολοπούλου - Στουρνάρα μετά από στοιχεία που είχαν συλλέξει για το πώς είχε χρησιμοποιηθεί το ΚΕΕΛΠΝΟ.

Οι εισαγγελείς κατάσχεσαν πλήθος εγγράφων και ηλεκτρονικών στοιχείων που αφορούν την περίοδο κατά την οποία η σύζυγος Στουρνάρα εισέπραττε ποσά από το ΚΕΕΛΠΝΟ για την εταιρία της και για διαφημιστικές δαπάνες που αμφισβητούνται από τους εισαγγελείς. Την ίδια περίοδο ο Γιάννης Στουρνάρας ήταν υπουργός Οικονομικών.

Όπως έχει αποκαλύψει το Hot Doc η σύζυγος του διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος είχε χρηματοδοτηθεί με εκατομμύρια ευρώ ανάμεσα σε άλλους που συμμετείχαν στο πάρτι του ΚΕΕΛΠΝΟ για διαφημιστικές δαπάνες που αφορούσαν εκστρατεία για τον καρκίνο. Όπως είναι γνωστό βέβαια, το ΚΕΕΛΠΝΟ, ως Κέντρο Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων, ενημερώνει τον κόσμο για την αντιμετώπιση λοιμωδών νοσημάτων.

Είχε γράψει χαρακτηριστικά το Hot Doc στο τεύχος 90, στις αρχές Δεκεμβρίου του 2015 ότι «βάφτισαν τον καρκίνο κολλητικό για να πάρει λεφτά η οικογένεια Στουρνάρα».

Τραγική ειρωνεία; Η έφοδος των εισαγγελέων στην οικεία του Γιάννη Στουρνάρα και της συζύγου του, γι’ αυτή την υπόθεση έγινε μία μόλις ημέρα αφότου η κ .Στουρναρα μας έστειλε εξώδικο, διαμαρτυρόμενη γι’ αυτή την υπόθεση, προφανώς ετοιμάζοντας στη συνέχεια μήνυση και αγωγή. Ενδιαφέρον επίσης είναι ότι το εξώδικο υπογράφει ο πρώην εισαγγελέας οικονομικού εγκλήματος Σπύρος Μουζακίτης.
Οι αποκαλύψεις του Hot Doc

Όπως είχε αποκαλύψει το Hot Doc, ανάμεσα στις εταιρίες οι οποίες πήραν χιλιάδες ευρώ για να διαφημίσουν καμπάνιες του ΚΕΕΛΠΝΟ ήταν και εταιρία συμφερόντων Γιάννη Στουρνάρα. Ειδικότερα, πρόκειται για την εταιρία MIND WORK BUSINESS SOLUTIONS της συζύγου του κεντρικού Τραπεζίτη και πρώην υπουργού Οικονομικών, Σταυρούλας Νικολοπούλου η οποία εμφανίζεται να πήρε δουλειά του ΕΟΦ ύψους 435.666 ευρώ το Σεπτέμβρη του 2012 ενώ τρεις μήνες νωρίτερα είχε αποκλειστεί από άλλο έργο του υπουργείου Παιδείας επειδή ήταν οφειλέτης του Δημοσίου.

Ειδικότερα, πρόκειται για το έργο «Εθνική Επικοινωνιακή Εκστρατεία Πρόληψης για τον Καρκίνο», με προϋπολογισμό 1.602.652,83 ευρώ. Το 2009, το ΚΕΕΛΠΝΟ είχε προκηρύξει διαγωνισμό για αυτή την επικοινωνιακή εκστρατεία και το έργο ανέλαβε η ένωση των εταιριών AGENDA A.E.-MINDWORK BUSINESS SOLUTIONS. Η σύμβαση υπογράφτηκε στις 21 Ιανουαρίου 2011. Όπως προκύπτει από τα στοιχεία των επιθεωρητών του ΣΕΥΥΠ, η εταιρία AGENTA συνδέεται με τον Γεώργιο Ματσάγγο ενώ η εταιρία MINDWORK με τη Σταυρούλα Νικολοπούλου, η οποία δεν είναι άλλη από τη σύζυγο του Γιάννη Στουρνάρα.

Οι επιθεωρητές του ΣΕΥΥΠ, Περικλής Βάλσαμος και Αθανασία Μακρυγιάννη θεωρούν πως το ΚΕΕΛΠΝΟ δεν είχε καμιά αρμοδιότητα να χειριστεί και πολύ περισσότερο να πληρώσει αυτό το έργο, αφού η δράση του με βάση το νόμο και τον εσωτερικό κανονισμό λειτουργίας περιορίζεται στα επιδημικά λοιμώδη νοσήματα. Ο καρκίνος δεν είναι λοιμώδες νόσημα, αλλά ίσως… έγινε προκειμένου να πάρει το έργο η κυρία Στουρνάρα.

Η δεύτερη διαπίστωση των επιθεωρητών είναι πως τα διαφημιστικά μηνύματα αυτά, ακόμη κι αν ήταν αρμοδιότητα του ΚΕΕΛΠΝΟ, μπορούσαν να μεταδοθούν δωρεάν στα πλαίσια των προβλέψεων για τα κοινωνικά μηνύματα. Όπως γράφει η έκθεση: «Από τα χορηγηθέντα στοιχεία, δεν προκύπτει υποβολή σχετικών αιτημάτων από το ΚΕΕΛΠΝΟ προς το ΕΣΡ για τη μετάδοση δωρεάν μηνυμάτων των δράσεων αυτού». Τα διαφημιστικά μηνύματα θα μπορούσαν επίσης να μεταδοθούν μέσω απευθείας τιμολόγησης του ΚΕΕΛΠΝΟ από τα ΜΜΕ, προκειμένου να μην σπαταληθεί δημόσιο χρήμα σε ενδιάμεσους.

Στον ίδιο το διαγωνισμό που έγινε, υπάρχουν παρατυπίες ή παρανομίες. Στο διαγωνισμό φαίνεται να δίνεται παράταση υποβολής δικαιολογητικών ενώ ήδη έχει παρέλθει η ημερομηνία. Το σημαντικότερο όμως είναι πως η εταιρία της κυρίας Νικολοπούλου-Στουρνάρα παίρνει το έργο ενώ οι υπεύθυνοί της έχουν ήδη καταδικασθεί σε δύο χρόνια φυλάκιση για μη καταβολή ασφαλιστικών εισφορών.

Η εταιρία θα έπρεπε να τεθεί εκτός διαγωνισμού, αλλά έμεινε, και πήρε και το έργο. Οι επιθεωρητές αμφισβητούν ακόμη και την υλοποίηση του έργου. Γράφουν μάλιστα: «Ελλείψει χορήγησης σχετικών στοιχείων, δεν μπορεί να πιστοποιηθεί ο βαθμός υλοποίησης των προβλεπόμενων στη σύμβαση παραδοτέων», ενώ εντοπίζουν και εκτεταμένη χρήση εθελοντικών οργανώσεων, χωρίς να υπάρχουν στοιχεία για το αν αυτές πληρώθηκαν για το έργο.


https://diulistirio.blogspot.gr
Διαβάστε περισσότερα.... »
....

VIDEO - Καταιγιστική Ζώη Γεωργαντά για τα παραποιημένα στοιχεία του ελλείμματος του 2009


Καταιγιστική η Ζώη Γεωργαντά για την παραποίηση των στοιχείων από την ΕΛΣΤΑΤ το 2009 !!!

Ακούστε πως η χώρα μπήκε στο μνημόνιο από στοιχεία προβλέψεων.
Κατηγορεί ευθέως την κυβέρνηση Παπανδρέου και λέει ανατριχιαστικές λεπτομέρειες για το μαγείρεμα των στοιχείων.
Ο κύριος Λογοθέτης θεωρεί ότι το έλλειμμα ήταν λίγο κάτω από το 10%. Θεωρεί ότι το χειρότερο μνημόνιο ήταν το δεύτερο

Λόγω του ότι κάθε λεπτό της συνέντευξης είναι σημαντικό σας το παρουσιάζουμε αυτούσιο



https://diulistirio.blogspot.gr
Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Τρία Μνημόνια ίσον: 3500% αύξηση στα αντιψυχωσικά, 1900% στα ηρεμιστικά, 1100% στα αντικαταθλιπτικά!



του Θεόφραστου Ανδρεόπουλου

Δεν είναι υπερβολή το γεγονός ότι οι Έλληνες στα χρόνια του Μνημονίου έχουν κυριολεκτικά τρελαθεί και οδηγούνται σε κατάθλιψη και ψυχικές διαταρραχές με την ανοχή των κυβερνήσεών τους καθώς καταναλώνουν πολλές φορές και τριακονταπλάσιες ποσότητες ψυχοφαρμάκων απ'οτι προ κρίσης!

Η χρήση ψυχιατρικών και άλλων φαρμάκων, καθώς και παράνομων ουσιών, αυξήθηκε δραματικά από τους πολίτες της Αθήνας κατά τη διάρκεια των χρόνων της κρίσης.

Δεν μιλάμε για απλή αύξηση στα ποσοστά αλλά για υπερπολλαπλασιασμούς!

Οι μεγαλύτερες αυξήσεις καταγράφηκαν στα αντικαταθλιπτικά, τα αγχολυτικά και τα αντιψυχωσικά, καθώς και σε φάρμακα για την αντιμετώπιση του γαστρικού έλκους και της υπέρτασης, όπως αναφέρει διεθνής ερευνητική ομάδα στην επιθεώρηση Environmental Science & Technology.

Συγκεκριμένα μεταξύ 2010 – 2014 σημειώθηκε αύξηση κατά 35 φορές στα αντιψυχωσικά που ανιχνεύθηκαν στα λύματα, αύξηση κατά 19 φορές στις ηρεμιστικές ουσίες βενζοδιαζεπίνες και κατά 11 φορές στα αντικαταθλιπτικά.

Οι ερευνητές χρησιμοποίησαν τις μεθόδους της υγρής χρωματογραφίας και της φασματομετρίας μάζας για να μετρήσουν 148 διαφορετικά φάρμακα, ναρκωτικά και τους μεταβολίτες τους.

Οι μετρήσεις αποτυπώνουν την κοινωνική κατάσταση στη χώρα, καθώς η αύξηση ακολούθησε χρονικά την αύξηση της ανεργίας και την πτώση του ΑΕΠ ακόμα κι αν το αρνούνται μερικοί είναι αυτό που λέμε λαϊκά «τι κάνει νιάου νιάου»

Η μελέτη «δίνει μια εικόνα σε πραγματικό χρόνο για το τι συμβαίνει στην κοινωνία», είπε στο περιοδικό Chemical and Engineering News ο επικεφαλής της μελέτης, χημικός Νικόλαος Θωμαΐδης του Πανεπιστημίου Αθηνών.

Η ομάδα του Θωμαΐδη συνέλεξε δείγματα νερού από τις εγκαταστάσεις βιολογικού καθαρισμού της Αθήνας από το 2010 έως το 2014. Τα πρώτα δείγματα συλλέχθηκαν μετά την υπογραφή του πρώτου Μνημονίου και ακολούθησαν μετρήσεις σε διάστημα μίας εβδομάδας την ίδια εποχή εκάστου έτους.

Μείωση καταγράφηκε ωστόσο στα μη στεροειδή αντιφλεγμονώδη και τα αντιβιοτικά. Προφανώς και οφείλεται στην μείωση των δαπανών για την Υγεία.

Τα ευρήματα δείχνουν ότι στα χρόνια της κρίσης υπήρξε επιδείνωση της υγείας των Αθηναίων, ειδικά της ψυχικής υγείας τους. Στην επαρχία, οι επιπτώσεις της κρίσης στην υγεία του πληθυσμού είναι πιθανώς μικρότερες, εικάζει ο κ. Θωμαΐδης.


Οι μετρήσεις αποκάλυψαν ότι σε μια τετραετία η χρήση αντιψυχωτικών αυξήθηκε κατά 35 φορές, των αγχολυτικών βενζοδιαζεπινών κατά 19 φορές και των αντικαταθλιπτικών κατά 11 φορές, ενώ η χρήση παράνομων αμφεταμινών διπλασιάστηκε. Σημαντική αύξηση καταγράφηκε επίσης σε φάρμακα για το γαστρικό έλκος, την υπέρταση και την επιληψία.

Πηγή www.pronews.gr

https://diulistirio.blogspot.gr
Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Οι εξελίξεις δικαιώνουν τον Τσίπρα – Στη «σέντρα» το Βερολίνο



Μπορεί στο εσωτερικό η κυβέρνηση να δέχεται τα πυρά της αντιπολίτευσης για την τακτική των συμμαχιών που επιχειρεί να οικοδομήσει, τα πράγματα ωστόσο εκτός συνόρων δείχνουν πως η «μεγάλη εικόνα» δικαιώνει τον Αλέξη Τσίπρα.

Έχοντας το βλέμμα του στην ενίσχυση της διαπραγματευτικής θέσης της Αθήνας για τα μείζονα ζητήματα του χρέους, των πρωτογενών πλεονασμάτων αλλά και της εν εξελίξει αξιολόγησης, ο Αλέξης Τσίπρας μετά από δύο χρόνια «μαύρο πρόβατο» και «αντάρτης» της Ευρώπης τείνει να καταρρίψει τις πολιτικές περιχαρακώσεις, βρίσκοντας πλέον ευήκοα ώτα και σε χώρους που αποστρέφονται την Αριστερά.

Και τούτο, όχι διότι αίφνης ασπάστηκαν τις ιδέες της αλλά γιατί αποτελεί κοινή λογική πως με συνέχιση της λιτότητας όλο το ευρωπαϊκό οικοδόμημα απλά θα καταρρεύσει σαν χάρτινος πύργος.

«Πώς αλλιώς μπορεί να εξηγήσει κανείς ότι τα επιχειρήματα Τσίπρα ακούστηκαν στην αίθουσα του Ευρωκοινοβουλίου διά στόματος Ζαν Κλοντ Γιούνκερ» σημειώνουν χαρακτηριστικά κυβερνητικά στελέχη που δεν κρύβουν την ικανοποίησή τους για τη χείρα βοηθείας που τείνει ο επικεφαλής της Κομισιόν.

Ακόμα και ο πλέον κακεντρεχής δεν μπορεί να παραγνωρίσει πως η χθεσινή ομιλία και οι προτάσεις Γιούνκερ αποτελούν επί της ουσίας την μεταφορά της Διακήρυξης των Αθηνών μέσω της ατζέντας της Κομισιόν στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.

Πριν την παρέμβαση Γιούνκερ είχε προηγηθεί η σχεδόν ταυτόσιμη τοποθέτηση του επικεφαλής της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, Μάριο Ντράγκι.

Ο Μάριο Ντράγκι, ο οποίος βρίσκεται στα χαρακώματα εδώ και καιρό με τον Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, για πρώτη φορά με τόσο εμφατικό τρόπο αμφισβήτησε τη μονεταριστική πολιτική του Βερολίνου και έκρουσε τον κώδωνα του κινδύνου για την ανάγκη η Ευρώπη να υιοθετήσει πιο κοινωνική ατζέντα και να φροντίσει για τους αδυνάμους.

Στο ίδιο μήκος κύματος εκπέμπει εξάλλου και ο αμερικανικός παράγοντας, με τον υπουργό Οικονομικών Τζακ Λιου να στέλνει ξεκάθαρο μήνυμα στο Βερολίνο πως πλέον έχει τελειώσει η αντιπαράθεση για το κατά πόσο πρέπει να υποστηριχθεί η λιτότητα ή η ανάπτυξη.

«Αυτή την στιγμή όλοι συμφωνούν ότι πρέπει να υποστηριχθεί η ανάπτυξη» σημείωσε χαρακτηριστικά, υπενθυμίζοντας εμμέσως στο Βερολίνο και τον Γερμανό ομόλογό του την διπλωματική – για πρώτη φορά – απομόνωση της Γερμανίας για την οικονομική πολιτική που πρέπει να ακολουθήσει η Ευρώπη.

Όλες οι διαπιστώσεις αυτές μόνο αδιάφορο δεν αφήνουν το Μέγαρο Μαξίμου, καθώς αποτελούν τον ακρογωνιαίο λίθο των επιχειρημάτων του Έλληνα πρωθυπουργού εδώ και δύο τουλάχιστον χρόνια.

Για αυτό το λογο στο Μαξίμου υπογραμμίζουν ότι με την πολυεπίπεδη εξωτερική πολιτική και διπλωματία που ακολουθεί η κυβέρνηση, η Αθήνα έχει αναβαθμίσει σημαντικά το ρόλο της ως «παίχτης» στη γεωπολιτική σκακιέρα, όπως επιβεβαιώθηκε και από την πρωτοβουλία Τσίπρα για την Ευρωμεσογειακή Σύνοδο.

Πηγή www.tribune.gr

https://diulistirio.blogspot.gr
Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Στον εισαγγελέα μεταφρασμένο στα γερμανικά το βούλευμα για τη Siemens


Την πρόθεση της κυβέρνησης να προχωρήσει δικαστικά η υπόθεση της Siemens διατύπωσε ο υφυπουργός Εξωτερικών Γιάννης Αμανατίδης, που επισκέφθηκε χθες το Οικουμενικό Πατριαρχείο στην Κωνσταντινούπολη προκειμένου να εκπροσωπήσει την ελληνική κυβέρνηση στην λειτουργία της ύψωσης του Τιμίου Σταυρού στον Πατριαρχικό Ναό του Αγ. Γεωργίου, στο Φανάρι.

Προσερχόμενος στο Πατριαρχείο, ο Γ. Αμανατίδης είπε ότι «με την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ η υπόθεση Siemens θα εκδικαστεί», σημειώνοντας ότι παραδόθηκε προχθές στην Εισαγγελία Πρωτοδικών η μετάφραση, στα γερμανικά, του βουλεύματος για την υπόθεση Siemens, η οποία αποτελείται από 4.188 σελίδες.

Ο υφυπουργός Εξωτερικών έκρινε σκόπιμο να διευκρινίσει ότι το μεταφρασμένο κείμενο παραδόθηκε «στο χρονοδιάγραμμα που είχαμε προβλέψει», μετά τις τριβές που είχαν προκληθεί μεταξύ υπουργείου Δικαιοσύνης και ΥΠΕΞ για καθυστερήσεις στις μεταφράσεις, οι οποίες έδωσαν πρόσχημα στους κατηγορουμένους να ζητήσουν και να πετύχουν αναβολή της επίμαχης δίκης. Ο Γ. Αμανατίδης πρόσθεσε: «Τις επόμενες ημέρες θα παραδοθεί και η μετάφραση στα γαλλικά». Για να δούμε αν αυτή τη φορά θα αποφευχθεί το προηγούμενο φιάσκο, που έδωσε, δικαίως, τροφή για σχόλια.


https://diulistirio.blogspot.gr
Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Η Bayer Εξαγόρασε την Monsanto Έναντι 66 Δις Δολ.

Ολοκληρώθηκε, μετά από μια σειρά παλινωδίες, η συμφωνία εξαγοράς της Monsanto από την Bayer. Η γερμανική φαρμακευτική απέκτησε, έναντι 66 δισ. δολ., την αμερικανική εταιρεία αγροτικών προϊόντων. Οι δύο εταιρείες αναμένουν και έγκριση από τις αρμόδιες ρυθμιστικές Αρχές, μέχρι το τέλος του 2017.

Ειδικότερα, σύμφωνα με τους όρους του deal, το τίμημα της εξαγοράς ανέρχεται σε 128 δολάρια ανά μετοχή, ήτοι 21% υψηλότερα από την τιμή κλεισίματος της μετοχής την Τρίτη και 44% πιο πάνω από τη λήξη της 9ης Μαΐου, οπότε και η Bayer προέβη στην αρχική της προσφορά.

Νωρίτερα, σήμερα, η συμφωνία έλαβε το «πράσινο φως» από το εποπτικό συμβούλιο της Bayer, σύμφωνα με πηγές του Bloomberg, ενώ είχε εγκριθεί από το Δ.Σ. της Monsanto.

Ας σημειωθεί πως πρόκειται για τη μεγαλύτερη συμφωνία της χρονιάς, αλλά και για στην ιστορία των γερμανικών εταιρειών, ενώ σηματοδοτεί και μια δραματική αλλαγή στη βιομηχανία της γεωργίας.

Μέχρι τη σημερινή επιτυχή ολοκλήρωση της συμφωνίας, χρειάστηκαν τέσσερις μήνες συνομιλιών και τέσσερις προσφορές από πλευράς της Bayer.

Υπενθυμίζεται πως η πρώτη προσφορά της Bayer ανερχόταν στα 122 δολάρια ανά μετοχή, τον Μάιο, ενώ τον Ιούλιο προχώρησε σε βελτιωμένη προσφορά των 125 δολαρίων ανά μετοχή. Ωστόσο, και τις δύο φορές, η Monsanto απέρριψε τις προτάσεις ως πολύ χαμηλές. Την προηγούμενη εβδομάδα, η Bayer ανέβασε την προσφορά της στα 127,50 δολάρια ανά μετοχή, ενώ σήμερα, προτού ανακοινωθεί η συμφωνία, έγινε γνωστό πως η εταιρεία έχει βελτιώσει περαιτέρω την προσφορά της.

Πηγή www.energia.gr

https://diulistirio.blogspot.gr
Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Λιμοκτονούν 2.000.000 (!!!) παιδιά και στη Γερμανία



Σοκάρουν οι αριθμοί και οι στατιστικές για τον παράδεισο (κατά τα άλλα) της Μέρκελ
Από τον
Γιώργο Τραπεζιώτη

Το πυκνό σκοτάδι της φτώχειας πέφτει βαρύ πια και στην Γερμανία. Στον κατά τα άλλα δημοσιονομικό παράδεισο που έχτισε (;) η Μέρκελ σε βάρος των πιο αδύναμων εταίρων της ευρωζώνης αποκαλύπτεται τώρα ότι μεγάλη μερίδα του πληθυσμού -ακόμη και μικρά παιδιά- λιμοκτονεί.
Οι αριθμοί και οι στατιστικές, δηλαδή η γλώσσα την οποία μιλούν άπταιστα οι τεχνοκράτες του Βερολίνου, σοκάρουν!

Οπως προκύπτει από έρευνα του Ιδρύματος Bertelsmann, η οποία αναδημοσιεύτηκε χθες από τον γερμανικό Τύπο, ο μέσος όρος της παιδικής φτώχειας στη Γερμανία ανέρχεται πλέον στο 14,7%, παρουσιάζοντας μάλιστα αύξηση σε εννέα από 16 ομόσπονδα κρατίδια της χώρας κατά το χρονικό διάστημα 2011-15. Πώς μεταφράζεται αυτό σε απόλυτους αριθμούς; Αλλα 52.000 μικρά παιδιά προστέθηκαν σε εκείνα που ήδη επιβίωναν κάτω από το όριο της φτώχειας, τα οποία υπολογίζονται συνολικά σε περίπου 2.000.000!

Πάντα σύμφωνα με τα στοιχεία που έδωσε το Ιδρυμα Bertelsmann στη δημοσιότητα, στα δυτικά κρατίδια η παιδική φτώχεια αυξήθηκε την περίοδο 2011-15 από το 12,4% στο 13,3%, ενώ στα ανατολικά -όπου η κατάσταση ιστορικά είναι χειρότερη- καταγράφηκε μείωση (από το 24% στο 21,6%). Την ίδια στιγμή, η παιδική φτώχεια ανέρχεται στο 32,2% του συνόλου των παιδιών στο Βερολίνο, στο 31,6% στη Βρέμη, στο 23,8% στη Σαξονία - Ανχαλτ, ενώ στα νότια -και πλουσιότερα- κρατίδια της Βάδης - Βιρτεμβέργης και της Βαυαρίας σε 8,0% και 6,8% αντίστοιχα.

Θλιβερό ρεκόρ

Πάντως, το θλιβερό ρεκόρ κατέχει η πόλη της βόρειας Γερμανίας Μπρέμερχαφεν, όπου η φτώχεια πλήττει το 40,5% των παιδιών, δηλαδή σχεδόν το ένα στα δύο!

«Οσο περισσότερο τα παιδιά ζουν σε συνθήκες φτώχειας τόσο αυξάνονται οι αρνητικές συνέπειες. Συγκρινόμενα με παιδιά τα οποία ζουν σε οικογένειες με κανονικό εισόδημα, τα φτωχά παιδιά είναι συχνότερα απομονωμένα κοινωνικά και απειλείται η υγεία τους. Η παιδική φτώχεια εμποδίζει τις ευκαιρίες για μια ολόκληρη ζωή» συμπέρανε η έρευνα του γερμανικού ιδρύματος.


https://diulistirio.blogspot.gr
Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Γνωστοί δημοσιογραφικοί όμιλοι στο pay roll της Τράπεζας Πειραιώς, για άγνωστες διαφημιστικές υπηρεσίες … Στη δημοσιότητα τα ονόματα



Συνολικά η τράπεζα έδωσε το πρώτο εξάμηνο του 2016 9,9 εκατομμύρια ευρώ, πολύ περισσότερα, λ.χ, από την Εθνική Τράπεζα η οποία τις προάλλες δημοσίευσε τις δικές της δαπάνες, κατά το ίδιο διάστημα, συνολικού ύψους 3,5 εκατομμυρίων ευρώ.

Η Τράπεζα Πειραιώς λοιπόν πρόσφερε για να διαφημιστεί: PDF
  • στον Όμιλο Καθημερινής – ΣΚΑΪ (680.470 ευρώ),
  • στο Πρώτο Θέμα (671.600 ευρώ),
  • στον ΑΝΤΕΝΝΑ (564.610 ευρώ),
  • στο ΕΘΝΟΣ (532.400 ευρώ),
  • στον ΔΟΛ (483.750 ευρώ),
  • στον ALPHA (296.850 ευρώ + 125.000 ευρώ στο Αλ Τσαντίρι),
  • στον Όμιλο των Παραπολιτικών (254.000 ευρώ),
  • στο Mega (181.145 ευρώ),
  • στο STAR (166.990 ευρώ),
  • στην DPG, του Δ. Γιαννακόπουλου – newsbomb.gr, (187.500 ευρώ),
  • στον Όμιλο Χατζηνικολάου – Real (165.000 ευρώ),
  • στον Ελεύθερο Τύπο (155.500 ευρώ),
  • στο ΚΑΠΙΤΑΛ (152.150 ευρώ),
  • στο Action24 (150.000 ευρώ),
  • στον Kiss FM (140.000 ευρώ),
  • στην ΑΥΓΗ (100.000 ευρώ),
  • στον Hot FM (125.000 ευρώ),
  • στη Δημοκρατία (100.000 ευρώ),
  • στο ΚΡΗΤΗ TV (99.600 ευρώ),
  • στην ΑΠΟΨΗ (94.500 ευρώ),
  • στον Oasis FM (91.600 ευρώ),
  • στα Επίκαιρα των εκδ. Λιβάνη (84.000 ευρώ),
  • στο euro2day (83.750 ευρώ),
  • στο «Ε» T.V (79.410 ευρώ),
  • στη zougla.gr (76.750 ευρώ),
  • στο Ποντίκι (73.500 ευρώ),
  • στο Kontra (72.000 ευρώ),
  • στον Νίκο Φελέκη – matrix24 (70.500 ευρώ),
  • στην Agrenda (69.580 ευρώ),
  • στην Υπαιθρο Χώρα που εκδίδει θυγατρική της Πειραιώς (65.600 ευρώ),
  • στην Deal News (64.170 ευρώ),
  • στο reporter.gr (60.000 ευρώ),
  • στη Ναυτεμπορική (58.800 ευρώ),
  • στο gazzeta.gr (56.000 ευρώ),
  • στο iefimerida.gr (53.800 ευρώ),
  • στο newsbeast.gr (50.000 ευρώ) και άλλα τόσα στον Ν. Ευαγγελάτο – newsit.gr, στο Protagon.gr και στο Liberal.gr.

Το BangingΝews (με τις φιλοχρυσαυγίτικες καταβολές) πήρε 48.000 ευρώ, ο Ρυθμός FM (48.020 ευρώ), μια εβδομαδιαία εφημερίδα των Σερρών (40.000 ευρώ), το Παρόν (33.000 ευρώ), το Antinews.gr (25.000 ευρώ), η γνωστή Μαυρίκος ΑΕΒΕ (10.500 ευρώ).

Εντύπωση προκαλούν τα μεγάλα ποσά σε άγνωστα Μέσα της περιφέρειας και σε μεμονωμένους γνωστούς δημοσιογράφους για την παροχή αγνώστων διαφημιστικών υπηρεσιών.

Η Εφημερίδα των Συντακτών, μάλλον ριγμένη φαίνεται και αυτή τη φορά στην κατανομή της διαφήμισης, με βάση τις κυκλοφορίες της και την επισκεψιμότητα της ιστοσελίδας efsyn.gr. Έλαβε διαφήμιση της Τράπεζας Πειραιώς αξίας 53.000 ευρώ. Οι συλλογισμοί και τα συμπεράσματα δικά σας.

Πηγή thefaq.gr

https://diulistirio.blogspot.gr
Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Ειδεχθές έγκλημα το swap του Σημίτη



► Για να «εξαφανίσει» χρέος 2,8 δισ. (ο... «καταλληλότερος») χρέωσε την πατρίδα με επιπλέον 16 δισ. ευρώ και «χάρισε» στην Goldman Sachs 600.000.000 για την «εξυπηρέτηση»
► Η αλχημεία που βαπτίστηκε «πολιτική απόφαση» για να γίνει δεκτή η χώρα στην ΟΝΕ
► Ο ρόλος του δήμιου Τόμσεν και του υπόδικου Γεωργίου (της ΕΛ.ΣΤΑΤ.)

Η Ελλάδα είναι το μοναδικό κράτος της ευρωζώνης που πλήρωσε προκαταβολικά (5 δισ. ετησίως από το 2010 έως το 2014) τις ενδεχόμενες ζημίες από «στοίχημα» που θα έληγε μετά από 20 ολόκληρα χρόνια. Απίστευτο και όμως αληθινό


Από
Ειδικό Συνεργάτη

Οι χώρες -και μάλιστα του σκληρού πυρήνα της Ε.Ε., όπως η δική μας- δεν χρεοκοπούν μέσα σε μια νύχτα, αν δεν υπάρξει συνδυασμός παραγόντων και μεθοδεύσεων. Σοβαρότατος παράγοντας του τρόπου και της μεθοδολογίας μέσω της οποίας οδηγήθηκε η χώρα στο κενό είναι η υπόθεση της ΕΛ.ΣΤΑΤ., συστατικό μέρος της οποίας είναι το περίφημο swap του 2001.

Μέσω του συνυπολογισμού του swap στο χρέος της χώρας προστέθηκαν σε αυτό αναδρομικά 21 δισ., εκτινάσσοντάς το στο 15% του ΑΕΠ, τα οποία ο κ. Τόμσεν μάς υποχρέωσε να πληρώσουμε με ετήσια δόση των 5,1 δισ. από το 2010-2014.
Επρεπε το ως άνω swap να συνυπολογιστεί στο χρέος; (Ας κρίνει ο αναγνώστης)

Η λέξη swap σημαίνει ανταλλαγή. Πρόκειται για συνήθη τραπεζική δραστηριότητα και πολλοί πολίτες την έχουν συναντήσει στις δανειακές συναλλαγές και τις διαπραγματεύσεις με τις τράπεζές τους. Είναι η περίφημη πρόταση που συνήθως έκαναν οι τράπεζες στους πελάτες τους, οφειλέτες δανείων.

Η πρόταση ήταν διατυπωμένη ως ακολούθως: «Να αλλάξουν, π.χ., το κυμαινόμενο επιτόκιο του δανείου τους με σταθερό επιτόκιο ή να αλλάξουν το νόμισμα του δανείου από ευρώ σε δολάριο, ελβετικό φράγκο κ.λπ.». Να κάνουν, δηλαδή, ανταλλαγή (swap) είτε επιτοκίων είτε στο νόμισμα του οφειλόμενου ποσού από το στεγαστικό ή το επιχειρηματικό δάνειό τους.

Συγκεκριμένα: Στις περιπτώσεις αυτών των δανείων επί της κύριας σύμβασης δανείου δημιουργείται και μια νέα σύμβαση αποπληρωμής του κεφαλαίου (παράγωγη σύμβαση - derivative). Κάποιος λοιπόν -επιχείρηση ή ιδιώτης είτε η ελληνική δημοκρατία-δανείστηκε ένα ποσό, π.χ. 1.000 δολάρια, με αποπληρωμή σε ισόποσες δόσεις δεκαετίας.

Ανύπαρκτο κεφάλαιο

Η τράπεζα τού προτείνει μια νέα ξεχωριστή σύμβαση επί ενός ανύπαρκτου κεφαλαίου νοητά ισόποσου με το ύψος του δανείου. Των 1.000 ευρώ δηλαδή. Προτείνει ακριβώς στον πελάτη τα εξής: Αν τα 1.000 ευρώ σου ήταν σε γιεν και επειδή το γιεν τώρα είναιχαμηλά, θα μπορούσες να

επωφεληθείς από την άνοδο της τιμής του σε σχέση με το δολάριο και εν τέλει να σου κοστίσει το δάνειο λιγότερα χρήματα, αφού θα αφαιρέσεις τα κέρδη σου από την οφειλή σου απέναντί μου...
Υπογράφουν λοιπόν νέα σύμβαση ανταλλαγής (swap), που δεν έχει σχέση φυσικά με τη σύμβαση του αρχικού δανείου, στην οποία συμφωνούν ότι όσο «τοις εκατό» έχει ανέβει η αξία του γιεν σε σχέση με το δολάριο την «τάδε» ώρα και «τάδε» μέρα του χρόνου από την αξία που είχε το γιεν όταν υπογράφηκε η σύμβαση, τη διαφορά -το κέρδος- σ' το δίνω εγώ, η τράπεζα. Αν όμως τη συγκεκριμένη ημέρα και ώρα έχει πέσει η αξία του γιεν σε σχέση με το δολάριο, με πληρώνεις εσύ, πελάτη μου.
Αν η σύμβαση ανταλλαγής swap είχε υπογραφεί την πρώτη Ιανουαρίου και την πρώτη Ιανουαρίου του επόμενου έτους το γιεν είχε ανέβει κατά 5% σε σχέση με το δολάριο, η τράπεζα έπρεπε να πιστώσει - πληρώσει 5 δολάρια στον λογαριασμό του πελάτη. Αντίθετα, αν το γιεν είχε υποχωρήσει 5% σε σχέση με το δολάριο, ο πελάτης έπρεπε να πληρώσει 5 ευρώ στον δανειστή - τράπεζά του.

Η αξία

Και οι δύο πλευρές, τράπεζα και πελάτης, ελπίζουν ότι θα κερδίσουν από αυτήν τη συμφωνία-στοίχημα, η οποία έχει την ίδια διάρκεια με το δάνειο και το αριθμητικό νούμερο υπολογισμού της είναι το ίδιο με το ποσό του δανείου.
Το μόνο που συνδέει το δάνειο και το ποσό που πρέπει να αποπληρωθεί από τον δανειζόμενο όπως το περιγράφει η δανειακή σύμβασή του είναι το ότι η νέα σύμβαση ως αριθμό και μόνο για υπολογιστικούς λόγους εκλαμβάνει ως βάση υπολογισμού το ποσό του δανείου. Τον αριθμό 1.000 από το παράδειγμά μας.

Εν κατακλείδι, ο οφειλέτης -διότι αυτός μας ενδιαφέρει- σκέπτεται: «Αν βγω κερδισμένος από αυτό το στοίχημα που έγινε αριθμητικά επί του ποσού του δανείου μου θα αυξήσω τα έσοδά μου και θα αποπληρώσω πιο εύκολα τη δανειακή υποχρέωσή μου».
Σε καμία περίπτωση όμως -και αυτό είναι το σημαντικό- η τράπεζα -και πολύ περισσότερο ο οφειλέτης- δεν μπορούν να προσθέσουν ή να αφαιρέσουν από την αξία του δανείου μελλοντικά κέρδη ή ζημίες, γιατί, πολύ απλά, δεν τα γνωρίζουν εκ των πρότερων.
Πολύ δε περισσότερο, όταν τα όποια οικονομικά αποτελέσματα (θετικά/αρνητικά) προέρχονται από άλλη, ξένη της δανειακής συμβάσεως, οικονομική συμφωνία. Μόνο εκτιμήσεις μπορεί να κάνουν και να ελπίζει ο καθένας ξεχωριστά ότι αυτός θα είναι ο κερδισμένος από τη νέα σύμβαση-στοίχημα swap στη λήξη της.

Τι ακριβώς συνέβη το έτος 2000, εν όψει της ένταξης της χώρας στην ΟΝΕ, και το περίφημο swap «Σημίτη»; Επειδή το ύψος του δημόσιου χρέους (στο 103,5%) δεν επέτρεπε την ένταξη της χώρας στην ΟΝΕ, η τότε κυβέρνηση, θεωρώντας ως νοητό, αριθμητικό κεφάλαιο το σύνολο των υποχρεώσεων της Ελλάδος, το αντάλλαξε από δολάρια σε γιεν με αντισυμβαλλόμενο την Deutsche Bank και διαμεσολαβητή την Goldman Sachs.
Υπέγραψε λοιπόν μια νέα οικονομική συμφωνία τριακονταετούς διάρκειας, με αριθμητική βάση το ποσό του δημόσιου χρέους. Στη συμφωνία εκείνη το κράτος κέρδιζε, αν έχανε το δολάριο έναντι του γιεν και έχανε με το αντίστροφο.
Επειδή όμως ο κύριος σκοπός που υπαγόρευσε την υπογραφή της ήταν η μείωση του δημόσιου χρέους (για να εκπληρωθεί το κριτήριο ένταξης) εξέλαβε παράτυπα τις τιμές που είχε το γιεν αναδρομικά (τιμές ανά έτος 1995-2000), τότε που το γιεν εκινείτο ανοδικά έναντι του δολαρίου.
Με δυο λόγια, η συμφωνία υπογράφτηκε το 2000, όμως είχε αναδρομική ισχύ πενταετίας. Αυτή η εξόφθαλμη παρατυπία (παρανομία;) θεωρήθηκε πολιτική απόφαση.

Εχουμε λοιπόν δύο ξεχωριστά πράγματα:
Α) Την οφειλή του εξωτερικού όπως την προβλέπουν οι αρχικές συμβάσεις και ομόλογα, η οποία δεν αλλάζει.
Β) Τη μετατροπή της οφειλής σε πλασματικό (νοητό κεφάλαιο) ποσό επί του οποίου πραγματοποιείται η ανταλλαγή swap νομισμάτων ανάμεσα στο Δημόσιο και στην Deutsche Bank.

Με δυο λόγια, αυτά που χρωστάς θα τα πληρώσεις με τον τρόπο, το νόμισμα και στον χρόνο που έχεις συμφωνήσει με τους δανειστές σου.
Το ποσό που χρωστάς στους δανειστές το εκλαμβάνεις ως ΝΟΗΤΟ ΚΕΦΑΛΑΙΟ και επ' αυτού στοιχηματίζεις (gambling) σε άλλο νόμισμα και σε νομισματική ισοτιμία FOREX, αφού βέβαια υπογράψεις με αντισυμβαλλόμενους τη συμφωνία ανταλλαγής (swap), η οποία περιγράφει τους όρους του στοιχήματος.

Με αυτήν την οικονομική αλχημεία που βαφτίστηκε «πολιτική απόφαση» μπήκαμε στην ΟΝΕ. Εν συνεχεία όμως η συμφωνία -υπενθυμίζουμε ότι είχε τριακονταετή διάρκεια- αυτή παρήγαγε ετησίως ζημίες λόγω της υποχώρησης του γιεν έναντι του δολαρίου και το 2009 ήταν 21 δισ. ευρώ. Το ποσό αυτό συμπεριέλαβαν ο κ. Γεωργίου και ο κ. Τόμσεν στο χρέος επί ΓΑΠ, εκτινάσσοντάς στο 115% του ΑΕΠ και κατά συνέπεια χρεοκοπήσαμε και λογιστικά.

Ο κ. Τόμσεν μάς υποχρέωσε να τα εξοφλήσουμε καταβάλλοντας 5 δισ. ετησίως (2010-2014).
Πρόσθεσαν στο χρέος της χώρας το πρόσκαιρο οικονομικό αποτέλεσμα μιας πολιτικής (παράνομης;) συμφωνίας, της οποίας το πραγματικό αποτέλεσμα θα φανεί στη λήξη της, το 2030.
Και αυτό κατά παράβαση κάθε κοινοτικού λογιστικού (ΕΛΣ 95) και τραπεζικού κανονισμού αλλά και κατά παράβαση της κοινής λογικής. Διότι είναι αδύνατον να προσθαφαιρείς στις υποχρεώσεις σου τα αποτελέσματα ενός στοιχήματός σου, τα οποία ακόμη δεν τα γνωρίζεις.
Γι' αυτόν τον λόγο τις ετήσιες ενδεχομένως ζημίες από τα swap οι τράπεζες και τα κράτη τις καταγράφουν στις αποσβέσεις στον ισολογισμό τους και όχι στις οφειλές.
Εμείς είμαστε το μοναδικό κράτος στην ευρωζώνη που πλήρωσε προκαταβολικά την ενδεχόμενη χασούρα από ένα στοίχημα swap που θα έληγε ύστερα από 20 χρόνια!

Επειδή όμως αυτοί που το έκαναν σκέφτηκαν και τις ενδεχόμενες ποινικές ευθύνες τους (που δειλά και αργοπορημένα άρχισαν να προσωποποιούνται) έστησαν για «ξεκάρφωμα» και την Εξεταστική Πρωτόπαπα - Παναρίτη για τα δομημένα ομόλογα, η οποία κατέληξε στο εξής αμίμητο και μοναδικό σε όλη την ευρωζώνη «πόρισμα»: Το swap-στοίχημα αποτελεί μέρος της αξίας των δανειακών συμβάσεων (ομολόγων)!

Η «Εξεταστική», το χωρίς αντίκρισμα «πόρισμα» αλλά και οι μεθοδεύσεις

Κατά την Εξεταστική Πρωτόπαπα υπήρξε «ΥΠΕΡΤΙΜΟΛΟΓΗΣΗ ΣΕ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΤΗΝ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ ΑΞΙΑ ΤΟΥΣ». Οι «σοφοί» του ΓΑΠ ισχυρίστηκαν ότι «τα δομημένα αυτά προϊόντα αποτελούν πακέτο ενός δομημένου ομολόγου και μίας σύμβασης ανταλλαγής επιτοκίων (swap)».Η ονομαστική αξία καθενός από αυτά αφορούσε αθροιστικά τόσο το ομόλογο όσο και τη συνοδεύουσα αυτό σύμβαση ανταλλαγής επιτοκίων swap. Ο αποχωρισμός του ομολόγου από τη σύμβαση ανταλλαγής επιτοκίων που έλαβε χώρα προκειμένου τελικά να καταλήξουν στα ασφαλιστικά ταμεία μόνο τα ομόλογα χωρίς τη σύμβαση ανταλλαγής επιτοκίων επηρεάζει την τιμολόγησή τους, καθιστώντας την εκ των πραγμάτων μικρότερη της ονομαστικής τους αξίας» -σελ. 71, πόρισμα Εξεταστικής.

Δηλαδή το ύψος του ποσού που χρωστάς σε ένα δάνειο (αξία/ τιμή), εν προκειμένω η αξία/τιμή έκδοσης του ομολόγου, μεταβάλλεται αν ανταλλάξεις το επιτόκιό του, π.χ. από σταθερό σε κυμαινόμενο!

Πολιτική απάτη

Σε αυτήν ακριβώς τη φράση κρύβεται όλη η πολιτική (πιθανώς και με ποινική χροιά) απάτη που διέπραξαν, τουλάχιστον όσα από τα μέλη της «Εξεταστικής» με τις οικονομικές γνώσεις τους παρέσυραν (;) και τα υπόλοιπα.
Φυσικά, το αβάσιμο και χωρίς αντίκρισμα «πόρισμα» ουδέποτε εισήχθη στην Ολομέλεια της Βουλής για να ψηφιστεί και να συζητηθεί.

Οι εκδόσεις και εισαγωγές στην αγορά και ο τρόπος υπολογισμού της αξίας όλων ανεξαιρέτως των χρηματοοικονομικών προϊόντων υπόκεινται σε νόμους και σε τραπεζικούς κανονισμούς και δεν αποφασίζεται ούτε σε «εξεταστικές» ούτε κατά το δοκούν από «δημοσίους» υπαλλήλους.
Η σύγκρουση συμφερόντων οικονομικών και πολιτικών στις ΗΠΑ και στην Ευρώπη (Ε.Ε.) λόγω της κρίσης και των αντιθέσεων έχει εκρηκτικές διαστάσεις. Τα απόνερά της έφεραν στην επιφάνεια πρόσωπα και μεθοδεύσεις.

ΥΓ.: Σε καμία περίπτωση η ανωτέρω ανάλυση δεν αποσκοπεί στο να συγκαλύψει τον υπερδανεισμό ή τις τεράστιες αδυναμίες του δημόσιου τομέα και τις ανάγκες για ριζικές αλλαγές και εκσυγχρονισμό. Αλλά αποσκοπεί στο να αναδείξει τη μεθόδευση κάποιων των οποίων τα αφεντικά και οι ίδιοι προφανώς κερδοσκόπησαν από το ελληνικό δράμα.


https://diulistirio.blogspot.gr
Διαβάστε περισσότερα.... »
....

600 δις βλακείας..

     Θα ήταν για πολλά γέλια αν δεν ήταν επικίνδυνο.

Ένα μάτσο ημιαγράμματοι, φανατικοί, τάχα μου λάτρεις των αρχαίων μας προγόνων,
..που ανάθεμα κι αν ξέρουν πέντε προσωκρατικούς φιλόσοφους, και πέντε της Ελεατικής σχολής,
..ή τί ήταν ο Παρμενίδης και τί ο Εμπεδοκλής,
..ή πότε γίνονταν τα εν
άστει Διονύσια και πώς αλλιώς λεγόνταν, πότε τα Παναθήναια,
..τί σκ@τά ήταν ο Αμφιάραος, και τί τα Χαλκεία,
..έχουν στοιχηθεί πίσω από έναν προφήτη των 600δις,
..και περιμένουν να πέσει το μάννα, ή μάλλον το χρήμα εξ ουρανού για να σωθούν χωρίς να κουνήσουν το δαχτυλάκι τους.
Και το φριχτό δεν είναι αυτό. Είναι πως είναι φανατίλες και απειλητικοί αν θεωρήσουν ότι κάποιος θίγει τον προφήτη των 600 δις τους.

Ο οποίος προφήτης σε συνέντευξη εφ' όλης της ύλης (πςςςςςς!) με τον παραληρηματικό του λόγο μπερδεύει τις βούρτσες με τον Δία και τις κυλότες με τα σώβρακα,
..κάνοντας αχταρμά μυθολογία και ιστορία, πραγματικά γεγονότα και μυθοπλασίες,
..αφήνοντας με ανοιχτό το στόμα από θαυμασμό (τί είπε ρε ο άνθρωπος!) τους απανταχού ελληνοταλιμπάν, που ονειρεύονται την παγκόσμια ελληνική κυριαρχία (!)
..ευαγγελιζόμενος ένα κράτος ελλήνων όπου μόνον οι κατά DNA έλληνες θα έχουν λόγο και υπόσταση.

Από αλλού περιμέναμε τέτοιου είδους ουγκανικό εθνικισμό, και από αλλού μας έρχεται.
Είναι παρατηρημένο πως σε καιρούς κρίσεων πάντα εμφανίζονται οι επιτήδειοι που η ημιμάθεια και το θράσος τους γοητεύει τα ταλαιπωρημένα πλήθη,
..και τα παρασύρει σε αδιέξοδους και επικίνδυνους δρόμους.
Ο πιό γνωστός και πιό καταστρεπτικός απ' αυτούς ήταν ο Αδόλφος Χίτλερ.
Προς θεού δεν συγκρίνουμε έναν κάποιον προφήτη 600 δις με τον φύρερ-δολοφόνο,
..αν και φανταζόμαστε πως ο ίδιος -ο προφήτης- στα πιό μύχια όνειρά του δεν θα πέταγε στα σκουπίδια την ιδέα μιάς νέας "άριας" φυλής με αρχηγούς τους έλληνες.

Εννοείται φυσικά πως ένας τέτοιος προφήτης θεωρείται ιδανικός από το σύστημα για να μπεί στην Βουλή μαζί με τ' άλλα κατά καιρούς σκουπίδια και γραφικούς,
..η παρουσία των οποίων παρέα με τους παραδοσιακούς κλέφτες και άχρηστους,
..εγγυάται ως τώρα την απρόσκοπτη συνέχιση της λεηλασίας της χώρας και του λαού.
Δεν είναι μακριά η μέρα που με την βοήθεια των ΜΜΕ του συστήματος, θα τον δούμε κι αυτόν στο κοινοβούλιο ως εναλλακτική λύση των Καρατζαφύρερ, των ΡΗΜΑΔιών, των Λεβεντομαλ@κων, και λοιπών αστείων που τα τελευταία χρόνια έχουν παρελάσει από 'κει μέσα.
( Όταν και αν η χώρα βγει ζωντανή από αυτη την περιπέτεια, η κοινοβουλευτική ιστορία αυτής της περιόδου θα αποτελεί μαύρη σελίδα και όνειδος για τον τόπο, που πολλοί απ' αυτούς που τώρα συμμετέχουν θα ήθελαν να σκιστεί, να εξαφανιστεί, να ξεχαστεί. )

Δυστυχώς εκείνοι που ακολουθούν τον συγκεκριμένο προφήτη, κι εκείνοι που δεν διανοούνται να επαναστατήσουν ενεργά εναντίον των προδοτών και των δωσιλόγων που μας έφεραν μέχρι εδώ,
..(και που παρ' όλα αυτά εξακολουθούν να διαχειρίζονται τις τύχες μας),
..αποτελούν τις όψεις του ίδιου νομίσματος.

Είναι το νόμισμα που θάθελαν, γιατί υπόσχεται την χωρίς κόπο επιστροφή στην προ της χρεοκοπίας κατάσταση,
..με όλα τα ντεσού της και τα συμπαρομαρτούντα,
..την υπερκατανάλωση και το ντεμέκ life-style.

Εύκολες λύσεις και μαγικές συνταγές δεν υπάρχουν.
Υπάρχει πιά μόνον ο (μονο)δρόμος της εξέγερσης και του αγώνα.
Όλα τ' άλλα είναι για να εξυπηρετούν το σύστημα,
..και τους προφήτες!..

Υ.Γ. Το blog είναι σίγουρο πως το σημερινό σχόλιο θα ακολουθήσουν οργισμένα σχόλια-μηνύματα των ταλιμπάν του προφήτη, στα οποία δεν προτίθεται ν' απαντήσει. Απαντήστε άμα θέλετε εσείς..


Αναρτήθηκε από Κώστας Μαντατοφόρος
Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Η Ιταλία καλεί σε απολογία την Morgan Stanley



Για το γεγονός ότι το ιταλικό κράτος υπέγραψε "βιαστικά" πληθώρα συμβολαίων και μετέπειτα πλήρωσε 3 δισ ευρώ, η Ιταλία καλεί την Morgan Stanley σε απολογία. Σύμφωνα με δημοσίευμα της La Republica, εξηγήσεις θα πρέπει να δώσουν και παράγοντες του Υπουργείου Οικονομικών αλλά και ο πρώην γενικός διευθυντής του υπουργείου, Βιττόριο Γκρίλλι, ο οποίος μετά από την λήξη της θητείας του, ανάλαβε θέση ευθύνης σε μια άλλη τράπεζα επενδύσεων, την JP Morgan.

H ιταλική εφημερίδα προσθέτει ότι ο αρμόδιος εισαγγελέας του Ελεγκτικού Συνεδρίου, θεωρεί ότι υπεγράφη, με την Morgan Stanley, συμφωνία η οποία είναι ασύμβατη με τους στόχους διαχείρισης του δημόσιου χρέους της χώρας. Μια συμφωνία που προέβλεπε, μεταξύ των άλλων, ότι το ιταλικό δημόσιο, σε περίπτωση που του εζητείτο, και αν το συνολικό ποσό ξεπερνούσε ένα καθορισμένο όριο, έπρεπε άμεσα να καλύψει όλο το χρέος προς την συγκεκριμένη τράπεζα.

Στη συνέχεια το εν λόγω δημοσίευμα υπενθυμίζει την εκτόξευση των spreads, την περίοδο 2011-2012, με αποτέλεσμα η κυβέρνηση του Μάριο Μόντι να αναγκάσθεί, μετά από σχετικό αίτημα, να καταβάλει τρία δισεκατομμύρια και εκατό εκατομμύρια ευρώ.

Παράλληλα, σύμφωνα με το ιταλικό Ελεγκτικό Συνέδριο, κάποια από τα παράγωγα που υπέγραψε το ιταλικό υπουργείο οικονομικών, φέρονται να μην είχαν ως στόχο την προστασία από τυχόν κινδύνους, αλλά να περιείχαν και στοιχεία κερδοσκοπίας, κάτι που απαγορεύεται για τους δημόσιους επενδυτές. «Ένα από αυτά τα στοιχήματα επέτρεψε στην Morgan Stanley να εξασφαλίσει ένα δισεκατομμύριο τριακόσια εκατομμύρια ευρώ, ενώ αρχικά είχε διαθέσει στο ιταλικό υπουργείο οικονομικών, μόλις σαράντα επτά εκατομμύρια ευρώ», αναφέρεται στο σχετικό δημοσίευμα.

Η ζημιά, για το ιταλικό κράτος, υπολογίζεται γύρω στα τέσσερα δισεκατομμύρια εκατό εκατομμύρια ευρώ.


https://diulistirio.blogspot.gr
Διαβάστε περισσότερα.... »
....

UNESCO: Παγκόσμια Πρωτεύουσα Βιβλίου για το 2018 ορίστηκε η Αθήνα



«Παγκόσμια Πρωτεύουσα Βιβλίου για το 2018» όρισε η UNESCO την Αθήνα, σύμφωνα με ανακοίνωση του διεθνούς οργανισμού.

Η γενική διευθύντρια της UNESCO, Ιρίνα Μπόκοβα προχώρησε στην παραπάνω κίνηση, μετά από σύσταση της συμβουλευτικής επιτροπής του σχετικού προγράμματος.

Ειδικότερα, η σχετική ανακοίνωση αναφέρει ότι: «Η Αθήνα επιλέχτηκε για την ποιότητα των δραστηριοτήτων της, που υποστηρίζονται από ολόκληρη τη βιομηχανία βιβλίου, ενώ το προτεινόμενο πρόγραμμα περιλαμβάνει, από συναντήσεις με συγγραφείς, μεταφραστές και εικονογράφους έως συναυλίες, θεματικές εκθέσεις, ανάγνωση ποίησης, καθώς και εργαστήρια για την προβολή των επαγγελματιών. Στόχος του προγράμματος είναι να καταστήσει τα βιβλία προσβάσιμα στον πληθυσμό της πόλης, συμπεριλαμβανομένων των μεταναστών και των προσφύγων. Επίσης, τα μέλη της συμβουλευτικής επιτροπής επαίνεσαν τις πολιτιστικές υποδομές της Αθήνας και την εμπειρία της στη διοργάνωση διεθνών εκδηλώσεων».


Οι πόλεις που ορίζονται Παγκόσμιες Πρωτεύουσες Βιβλίου από την UNESCO, οφείλουν να προωθούν τα βιβλία και την ανάγνωση και να οργανώνουν δραστηριότητες τη χρονιά που επιλέγονται, η οποία ξεκινά με τον εορτασμό του Παγκόσμιας Ημέρας Βιβλίου και Πνευματικών Δικαιωμάτων, δηλαδή στις 23 Απριλίου.

Η Ελλάδα είναι η 18η πόλη που ορίζεται Παγκόσμια Πρωτεύουσα Βιβλίου. Τον «τίτλο» είχαν η Μαδρίτη (Ισπανία) το 2001, η Αλεξάνδρεια (Αίγυπτος) το 2002, το Νέο Δελχί (Ινδία) το 2003, η Αμβέρσα (Βέλγιο) το 2004, το Μόντρεαλ (Καναδάς) το 2005, το Τορίνο (Ιταλία) το 2006, η Μπογκοτά (Κολομβία) το 2007, το Άμστερνταμ (Ολλανδία) το 2008, η Βηρυτός (Λίβανος) το 2009, η Λιουμπλιάνα (Σλοβενία) το 2010, το Μπουένος Άιρες (Αργεντινή) το 2011, το Ερεβάν (Αρμενία) το 2012, η Μπανγκόκ (Ταϊλάνδη) το 2013, το Πορτ Χαρκούρ (Νιγηρία) το 2014, το Ίντσον (Νότια Κορέα) το 2015, το Βρότσλαβ (Πολωνία) το 2016 και το Κονακρί (Γουινέα) το 2017.


https://diulistirio.blogspot.gr
Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Μουσείο Ακρόπολης: Ένατο καλύτερο στον κόσμο και πέμπτο στην Ευρώπη


Από τις προτιμήσεις των χρηστών της πλατφόρμας αναδείχθηκαν και τα δέκα καλύτερα Μουσεία στην Ελλάδα

Στην ένατη θέση βρέθηκε το Μουσείο της Ακρόπολης στην παγκόσμια κατάταξη σύμφωνα με τη λίστα που έδωσε στη δημοσιότητα ο διαδικτυακός ταξιδιωτικός οδηγός Tripadvisor με τα καλύτερα Μουσεία για το 2016.

Στην κατηγορία των Μουσείων της Ευρώπης, σύμφωνα με τα Travellers Choice Awards του TripAdvisor, το νέο Μουσείο της Ακρόπολης αποτελεί το πέμπτο καλύτερο, ενώ από τις προτιμήσεις των χρηστών της πλατφόρμας αναδείχθηκαν και τα δέκα καλύτερα Μουσεία στην Ελλάδα.

H παγκόσμια κατάταξη 2016

1. Μητροπολιτικό Μουσείο Τέχνης, Νέα Υόρκη
2. Ινστιτούτο Τέχνης Σικάγου, Σικάγο, Ιλινόις
3. Κρατικό Μουσείο Ερμιτάζ και Χειμερινό Ανάκτορο, Αγία Πετρούπολη, Ρωσία
4. Musée d'Orsay, Παρίσι, Γαλλία
5. Εθνικό Μουσείο Ανθρωπολογίας, Μεξικό
6. Μνημείο 11ης Σεπτεμβρίου, Νέα Υόρκη
7. Μουσείο Πράντο, Μαδρίτη, Ισπανία
8. Βρετανικό Μουσείο, Λονδίνο, Ηνωμένο Βασίλειο
9. Μουσείο Ακρόπολης, Αθήνα
10. Μουσείο Βάσα, Στοκχόλμη, Σουηδία

Ευρωπαϊκή κατάταξη 2016

1. Κρατικό Μουσείο Ερμιτάζ και Χειμερινό Ανάκτορο, Αγία Πετρούπολη, Ρωσία
2. Musée d'Orsay, Παρίσι, Γαλλία
3. Μουσείο Πράντο, Μαδρίτη, Ισπανία
4. Βρετανικό Μουσείο, Λονδίνο, Ηνωμένο Βασίλειο
5. Μουσείο Ακρόπολης, Αθήνα
6. Μουσείο Βάσα, Στοκχόλμη, Σουηδία
7. Μουσείο Βικτωρίας και Αλβέρτου, Λονδίνο, Ηνωμένο Βασίλειο
8. Μουσείο του Λούβρου, Παρίσι, Γαλλία

9. Εθνικό Μουσείο, Άμστερνταμ, Ολλανδία
10. Μουσείο Βαν Γκογκ, Άμστερνταμ, Ολλανδία

Ελλάδα

1. Μουσείο Ακρόπολης, Αθήνα
2. Αρχαιολογικό Μουσείο Ηρακλείου
3. Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο, Αθήνα
4. Μουσείο Εθνικής Ομάδας Ποδοσφαίρου, Χανιά
5. Μουσείο Βασιλικών Τάφων της Βεργίνας
6. Μουσείο Ελιάς Κυκλάδων, Άνδρος
7. Αρχαιολογικό Μουσείο Πάτρας
8. Πολεμικό Μουσείο Θεσσαλονίκης
9. Αρχαιολογικό Μουσείο Ολυμπίας
10. Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης, Αθήνα


https://diulistirio.blogspot.gr
Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Σαρώνει στα μετάλλια η Ελλάδα - «Χρυσός» και ο γίγαντας της άρσης βαρών Παύλος Μάμαλος



Οι Έλληνες αθλητές συνεχίζουν να εντυπωσιάζουν στους Παραολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο και να κατακτούν το ένα μετάλλιο μετά το άλλο.

Αυτή τη φορά σειρά είχε ο Παύλος Μάμαλος, ο οποίος κατέβηκε ως φαβορί στην κατηγορία -107 κιλών της άρσης βαρών και επιβεβαίωσε πανηγυρικά τον χαρακτηρισμό.

Κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο σηκώνοντας 233 κιλά στην πρώτη προσπάθεια, 234 στη δεύτερη και 238 στην τρίτη, επίδοση η οποία αποτελεί ρεκόρ Παραολυμπιακών Αγώνων!

Στη συνέχεια προσπάθησε να κάνει παγκόσμιο ρεκόρ, αλλά δεν κατάφερε να σηκώσει τα 243,5 κιλά. Πριν από τέσσερα χρόνια ο Μάμαλος είχε πάρει το χάλκινο μετάλλιο στους Παραολυμπιακούς του Λονδίνου, μετέχοντας τότε στην κατηγορία των -90 κιλών.

Δεύτερος πίσω από τον Έλληνα πρωταθλητή ήταν ο Μοχάμεντ Αχμέτ από την Αίγυπτο με 233 κιλά και τρίτος ο Ιρανός Αλί Σαντεγκζαντεχσαλμανί μς 226 κιλά.

Ο πίνακας μεταλλίων 



Πηγή: www.pamesports.gr

https://diulistirio.blogspot.gr


Διαβάστε περισσότερα.... »
....