Διυλιστήριο: 03/01/17
ροη αναρτησεων

Τετάρτη 1 Μαρτίου 2017

Μαυραγάνης : Σχέδιο για πρόστιμα του ΚΟΚ με βάση το εισόδημα και κοινωνική εργασία για τους παραβάτες



Σχέδιο για αναλογικά πρόστιμα του ΚΟΚ με βάση το εισόδημα του παραβάτη επεξεργάζεται το υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών όπως έκανε γνωστό ο υφυπουργός κ. Μαυραγάνης μιλώντας σήμερα στον ρ/σ «Στο Κόκκινο»

Συγκεκριμένα ο κ. Μαυραγάνης αναφέρθηκε σε ενδεχόμενη αναλογικοποίηση των προστίμων σε σχέση με το εισόδημα. «Είναι προφανές ότι άνθρωποι άνεργοι ή με πολύ χαμηλό εισόδημα θα μπορούσαν να συνετιστούν με ένα πρόστιμο 20, 30, 50 ευρώ. Τα ίδια ακριβώς ποσά για κάποιον με εισόδημα άνω των 100.000 ευρώ είναι ασήμαντα ... Όλοι πρέπει να συνετίζονται από τα πρόστιμα, αυτός είναι ο σκοπός τους, αλλά και να λειτουργούν αποτρεπτικά» τονισε ο κ. Μαυραγάνης.

Πρόσφατα, όπως είπε, υπήρξε επαφή με την διακομματική κοινοβουλευτική επιτροπή για την οδική ασφάλεια, όπου προτάθηκαν από το υπουργείο δύο προτάσεις σε καινοφανή κατεύθυνση. «Έχουμε προτείνει μία συγκεκριμένη διαδικασία στην Επιτροπή, περιμένουμε τις απόψεις τους, είδαμε θετική ανταπόκριση από το Κοινοβούλιο», όπως ανέφερε.

Η δεύτερη αφορά την εισαγωγή, «εναλλακτικά ή υποχρεωτικά, ως ποινή, στις περιπτώσεις που προκαλούνται δυστυχήματα που έχουν ως συνέπεια και τραυματισμό, η υποχρεωτική συμμετοχή σε προγράμματα εξυπηρέτησης των ανθρώπων που έχουν υποστεί κακώσεις σωματικές, βλάβες ή μόνιμες αναπηρίες, από τροχαία, των ατόμων που είχαν συμμετοχή σε αυτά».

«Να είναι μία μορφή κοινωνικής ποινής βαθιά ανθρωπιστική και συνειδησιακή που επαναφέρει τον άνθρωπο εκεί που πρέπει, να συνειδητοποιεί ότι αυτό το οποίο κάνει, να βλάπτει μία ανθρώπινη ζωή είτε με διαρκή είτε με προσωρινό χαρακτήρα, είναι εντελώς έξω από την ανθρώπινη φύση», συνέχισε ο υφυπουργός Υποδομών και Μεταφορών. «Έχουμε συμμετοχή και συνεργασία με όλες τις επιτροπές και τις αστικές μη κερδοσκοπικές δομές που δραστηριοποιούνται στην πρόληψη και την καταστολή των τροχαίων»

Πηγή www.dikaiologitika.gr

 https://diulistirio.blogspot.gr
Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Τελειώνει ο Ντάισεμπλουμ ...



Βουτιά στα γκάλοπ για Ντάισελμπλουμ

Μπορεί στη χώρα μας να μην είναι ο πλέον αγαπητός άνθρωπος, ωστόσο στην Ευρώπη ακόμα και ο Σόιμπλε βρήκε μια καλή κουβέντα να πει για εκείνον.

Ο λόγος για τον πρόεδρο του Eurogroup Γερούν Ντάισελμπλουμ (φωτό), ο οποίος εισέπραξε θετικές κριτικές για το έργο του μετά το τέλος του πρόσφατου Eurogroup στις Βρυξέλλες. Το γεγονός, όμως, αυτό δεν είναι ικανό να του εξασφαλίσει την παραμονή του στη θέση του στο Eurogroup, καθώς στις επερχόμενες oλλανδικές εκλογές της 15ης Μαρτίου το Εργατικό Κόμμα, στο οποίο ανήκει ο Ντάισελμπλουμ, αναμένεται να συγκεντρώσει πολύ χαμηλά ποσοστά.

Στις εκλογές του 2012 συγκέντρωσε το 25% των ψήφων και κατέλαβε τις 38 από τις 150 έδρες στην Ανω Βουλή. Σύμφωνα με τις τελευταίες δημοσκοπήσεις, το Εργατικό Κόμμα αναμένεται να κερδίσει 13 έδρες, δηλαδή ποσοστό γύρω στο 8%. Αν επαληθευτούν οι δημοσκοπήσεις, ο Γερούν Ντάισελμπλουμ θα πάψει να είναι υπουργός Οικονομικών της Ολλανδίας. Το γεγονός αυτό πιθανότατα θα του στερήσει και τη θέση του ως επικεφαλής του Eurogroup.

Πηγή  www.dimokratianews.gr

https://diulistirio.blogspot.gr
Διαβάστε περισσότερα.... »
....

VIDEO - Με οικογένεια Μητσοτάκη οι 356 από τις 620 συναντήσεις Χριστοφοράκου

Τα περισσότερα μέσα ενημέρωσης στην Ελλάδα έχουν αποσιωπήσει τα τελευταία επτά χρόνια την περίπτωσή της. Η συντριπτική πλειονότητα του κόσμου αγνοεί το όνομά της και όσα σημαντικά έχει ήδη καταθέσει δημοσίως για την υπόθεση Siemens. Η είδηση του ξυλοδαρμού της τον Μάρτιο του 2015 πέρασε «στα ψιλά» στον Τύπο. Σε λίγες εβδομάδες η οικονομολόγος και εξ απορρήτων γραμματέας του Μιχάλη Χριστοφοράκου, Κατερίνα Τσακάλου, θα κληθεί να καταθέσει όλα όσα γνωρίζει στο πλαίσιο της πολυαναμενόμενης δίκης.

Εχουν περάσει σχεδόν επτά χρόνια από τις καταθέσεις της Τσακάλου στην εξεταστική επιτροπή της Βουλής που διερεύνησε την υπόθεση Siemens στο σύνολό της. Και τις δύο φορές που προσήλθε στην επιτροπή εξέθεσε, μεταξύ άλλων, τις ευθύνες του Γερμανού διαδόχου στο τιμόνι της εταιρείας, Ρούντολφ Φίσερ, ενώ τον κατηγόρησε στην κατ’ αντιπαράσταση εξέταση μαζί του ότι έχει απειλήσει τη ζωή της. Επιπλέον ζητούσε συνεχώς από τους βουλευτές να ενισχυθεί η αστυνομική προστασία της, ενώ δήλωσε πως «έχει απέναντί της όλο το πολιτικό σύστημα».

Τη μερίδα του λέοντος στις επαφές με τον Μ. Χριστοφοράκο κατείχε η οικογένεια Μητσοτάκη, όπως αποκάλυψε ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ και μέλος της εξεταστικής επιτροπής για τη Siemens Β. Κεγκέρογλου.

Συγκεκριμένα, όπως ενημέρωσε την επιτροπή, από τις 620 συναντήσεις του πρώην ανώτατου στελέχους το 60%, δηλαδή οι 356, αφορούν μέλη της οικογένειας του κ. Μητσοτάκη. Σύμφωνα με το ημερολόγιο: Ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης έχει 23 συναντήσεις και 98 επαφές, σύνολο 121. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης έχει 30 συναντήσεις και 60 επαφές, ενώ η σύζυγός του Μαρέβα Γκαμπόφκι έχει μόνο δύο συναντήσεις, αλλά 30 τηλεφωνικές επικοινωνίες. Η Ντ. Μπακογιάννη έχει 30 συναντήσεις και 72 επαφές. Η Κατερίνα Μητσοτάκη έχει 4 συναντήσεις και 14 επαφές. Η Αλεξάνδρα Μητσοτάκη έχει 4 επαφές. Επίσης, ο Π. Δούκας έχει 10 συναντήσεις και 45 επαφές και ο Γ. Βουλγαράκης 17 συναντήσεις και 30 επαφές.

Πηγή www.enet.gr

https://diulistirio.blogspot.gr
Διαβάστε περισσότερα.... »
....

''Τρύπα'' 50 εκατ. ευρώ σε 4 χρόνια στο ΑΕΠΙ


Εφοδος της οικονομικής αστυνομίας στα γραφεία της ΑΕΠΙ

Οικονομικός Εισαγγελέας συνοδεία αστυνομικών πραγματοποιεί έλεγχο στα γραφεία της εταιρείας στο Μαρούσι - Επενέβη στην υπόθεση μετά την δημοσιοποίηση του πορίσματοςΟικονομικός Εισαγγελέας, συνοδεία αντρών της οικονομικής αστυνομίας, επενέβη σήμερα στην υπόθεση της ΑΕΠΙ, η οποία έχει ήδη πάρει τον δρόμο της δικαιοσύνης. Έφτασε στα γραφεία της εταιρίας στην οδό Σάμου στο Μαρούσι το πρωί της Τετάρτης και πραγματοποιεί έλεγχο στα στοιχεία της.

Οι αποκαλύψεις που προέκυψαν μετά την πρόσφατη δημοσιοποίηση του πορίσματος-φωτιά που αποκάλυψε ένα πάρτι εκατομμυρίων, το οποίο είχε στηθεί σε βάρος των δημιουργών αλλά και των χρηστών, βρίσκονται στο μικροσκόπιο των αρχών.

Σύμφωνα με τα αποτελέσματα του ελέγχου, στην υπηρεσία υπήρχε «τρύπα» 50 εκατ. ευρώ μόνο σε 4 χρόνια. Μία από τις λεπτομέρειες της υπόθεσης που σοκάρουν είναι, ενδεικτικά, ότι ο διευθύνων σύμβουλος της ΑΕΠΙ έπαιρνε το 2011 μηνιαίο μισθό 52.000 ευρώ, ενώ την ίδια χρονιά μισθός συγγενούς μέλους του Δ.Σ. έφτανε τις 466.256 ευρώ τον χρόνο!

Με πρωτοβουλία της Υπουργού Πολιτισμού και Αθλητισμού Λυδίας Κονιόρδου, το συγκεκριμένο πόρισμα αποστέλλεται στον εισαγγελέα για να αναζητηθούν τυχόν ευθύνες με σκοπό την προστασία των δικαιωμάτων των δημιουργών.

Πηγή www.protothema.gr

https://diulistirio.blogspot.gr
Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Κουντουρά: Ανεξήγητες διαφορές στοιχείων μεταξύ ΤτΕ και υπουργείου για τον Τουρισμό


Η υφυπουργός Τουρισμού, Έλενα Κουντουρά, εντοπίζει σοβαρές αποκλίσεις μεταξύ των δεδομένων που υπάρχουν και των στοιχείων της Τράπεζας της Ελλάδας για τα έσοδα από τον τουρισμό και την κίνηση, μιλώντας στην αρμόδια επιτροπή της Βουλής, όπου συζητήθηκε η κύρωση διακρατικής σύμβασης με το Κουβέιτ.

Η κ. Κουντουρά σημείωσε ότι θα υπάρξει συνάντηση μεταξύ του υπουργείου και της ΤτΕ προκειμένου να εξεταστεί το φαινόμενο αυτό. Είπε ότι «πρέπει να δούμε τι έχει συμβεί, γιατί είναι η πρώτη φορά που υπάρχει τόσο μεγάλη απόκλιση. Είναι λοιπόν εύλογο, να ζητάμε περισσότερες διευκρινήσεις από τη στιγμή που ξεφεύγει σε πολύ μεγάλα νούμερα, τα όρια στατιστικού λάθους. Δηλαδή, ενώ όλοι οι προορισμοί στη ταξιδιωτική δαπάνη δείχνουν ότι μειώσανε περίπου 4-5%, τα δικά μας στοιχεία δείχνουν ότι μειώθηκε 13,8% στην Ελλάδα που αμφισβητείται από όλους».

Τέλος, υπογράμμισε ότι «από το ΦΠΑ είχαμε τεράστια αύξηση στις καταθέσεις, τα στοιχεία τα οποία έρχονται από το εξωτερικό δείχνουν ότι και ειδικά η Αμερική, ήρθαν οι πιο high τουρίστες και ξοδέψανε πολύ περισσότερα, από τη Ρωσία το ίδιο, οι Κινέζοι το ίδιο και οι περιοχές της Μέσης Ανατολής επίσης. Όπως φαίνεται και από την Τράπεζα της Ελλάδος είχαμε αύξηση του τουρισμού στο 10%. Άρα, δεν δικαιολογείται αυτή η απώλεια στα έσοδα».

Πηγή  www.koutipandoras.gr

https://diulistirio.blogspot.gr
Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Ρεύμα από Τριαντάφυλλο !!!


Ερευνητές στη Σουηδία, με επικεφαλής μία Ελληνίδα επιστήμονα, δημιούργησαν το πρώτο ζωντανό φυτό, ένα τριαντάφυλλο, που διαθέτει ενσωματωμένα ηλεκτρονικά σύρματα και κυκλώματα, έτσι ώστε να λειτουργεί ως υπερ-πυκνωτής.

Το ηλεκτρονικό φυτό (e-Plant) είναι ικανό να αποθηκεύει ηλεκτρικά φορτία (άρα ηλεκτρική ενέργεια) και μάλιστα να φορτίζεται και να εκφορτίζεται εκατοντάδες φορές.

Όπως αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, οι επιστήμονες του Εργαστηρίου Οργανικών Ηλεκτρονικών του Πανεπιστημίου της πόλης Λινκέπινγκ, με επικεφαλής την επίκουρη καθηγήτρια, Ελένη Σταυρινίδου, έκαναν τη σχετική δημοσίευση στο περιοδικό της Εθνικής Ακαδημίας Επιστημών των ΗΠΑ (PNAS).

Οι πυκνωτές είναι συσκευές (διατάξεις) που χρησιμεύουν ως μέσο αποθήκευσης ηλεκτρικού φορτίου και επομένως ηλεκτρικής ενέργειας. Αποτελούνται από δύο μεταλλικούς αγωγούς που διαχωρίζονται μεταξύ τους από ένα μονωτικό υλικό.

Η ερευνητική ομάδα της καθηγήτριας Ελένης Σταυρινίδου και του καθηγητή Μάρκους Μπέργκρεν αναπτύσσει εδώ και λίγα χρόνια πρωτοποριακά ηλεκτρονικά εντός των φυτών, με τρόπο που τελικά τα ίδια τα φυτά γίνονται ηλεκτρονικά, αποτελώντας πλέον ένα υβρίδιο μεταξύ βιολογίας και ηλεκτρονικής.

Πηγή www.energia.gr

https://diulistirio.blogspot.gr
Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Η Μέρκελ θέλει την Ελλάδα στο πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης


Υπό την προϋπόθεση βεβαίως ότι η κυβέρνηση θα συμφωνήσει προηγουμένως στο πακέτο των περικοπών συντάξεων και αφορολογήτου

Έτοιμη να κάνει ό,τι χρειάζεται προκειμένου να κλείσει η αξιολόγηση και να ενταχθεί η Ελλάδα στο πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, υπό την προϋπόθεση βεβαίως ότι η κυβέρνηση θα συμφωνήσει προηγουμένως στο πακέτο των περικοπών συντάξεων και αφορολογήτου, ύψους 2% του ΑΕΠ περίπου, φέρεται, σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες της «Κ» η Γερμανίδα καγκελάριος Αγκελα Μέρκελ. Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι η κ. Μέρκελ, παίρνοντας την πρωτοβουλία των κινήσεων του Βερολίνου, συναντήθηκε για τον σκοπό αυτό με τον πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας Μάριο Ντράγκι, στον οποίο και διαμήνυσε τη βούλησή της να δοθεί στην Ελλάδα το κίνητρο του QE.

Στο πλαίσιο αυτό, σύμφωνα με δημοσίευμα της «Καθημερινής» η Γερμανίδα καγκελάριος προτίθεται, κατά τις πληροφορίες, να κινηθεί αψηφώντας τις αντιρρήσεις του υπουργού Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, ώστε να υπάρξει κάποια σαφέστερη περιγραφή των μεσοπρόθεσμων μέτρων για την ελάφρυνση του χρέους, μόλις η κυβέρνηση συμφωνήσει στο πακέτο των μέτρων που ζητάει το ΔΝΤ και διαπραγματεύεται από χθες με τους θεσμούς στο Χίλτον.
Τόσο ο Μάριο Ντράγκι, όσο και το μέλος του Εκτελεστικού Συμβουλίου της ΕΚΤ Μπενουά Κερέ έχουν καταστήσει σαφές το προηγούμενο διάστημα ότι η ένταξη της Ελλάδας στο QE προϋποθέτει αφενός ολοκλήρωση της αξιολόγησης και αφετέρου τα μεσοπρόθεσμα μέτρα για το χρέος. Αυτά, δηλαδή, στα οποία αντιδρά μέχρι στιγμής κυρίως ο Βόλφ. Σόιμπλε.

Τη θέση αυτή φέρεται να επανέλαβε ο κ. Ντράγκι και στη Γερμανίδα καγκελάριο, σημειώνοντας ότι από τη στιγμή που δεν συντρέχουν αυτές οι προϋποθέσεις, ο ίδιος και η ΕΚΤ δεν έχουν περιθώρια να αναλάβουν πρωτοβουλίες. Αλλά η κ. Μέρκελ είναι προφανώς αποφασισμένη να απομακρύνει το ελληνικό πρόβλημα από τον προεκλογικό ορίζοντα της Γερμανίας και να προσφέρει τη συγκεκριμενοποίηση του χρέους, που ζητεί η Φρανκφούρτη, αλλά και το ΔΝΤ.

Αλλωστε, στην ίδια κατεύθυνση δείχνουν και οι πληροφορίες που διέρρευσαν μετά τη συνάντηση της κ. Μέρκελ με τη διευθύνουσα σύμβουλο του ΔΝΤ Κριστίν Λαγκάρντ, στο Βερολίνο, πριν από μία εβδομάδα. Χαρακτηριστικά, όπως ανέφερε η γερμανική εφημερίδα Handlsblatt, την επομένη της συνάντησης, η κ. Μέρκελ συμφώνησε με την κ. Λαγκάρντ να ικανοποιήσει την απαίτηση του Ταμείου για συγκεκριμενοποίηση των μεσοπρόθεσμων μέτρων ελάφρυνσης του χρέους σύντομα, χωρίς βεβαίως να ξεκινήσει και η εφαρμογή τους, η οποία τοποθετείται μετά το πέρας του ελληνικού προγράμματος, στα μέσα του 2018.

O υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος άφησε να εννοηθεί ότι τα μέτρα θα ψηφιστούν μόνο αφού υπάρξει συμφωνία και για το χρέος και για τα πρωτογενή πλεονάσματα.

Πηγή www.news.gr

https://diulistirio.blogspot.gr

 

Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Θύελλα αντιδράσεων για το Τάμα του Εθνους!


Η πλήρης δικαίωση της «Ορθόδοξης Αλήθειας». Απερίσκεπτη η απόφαση να πάρουν πίσω την υπογραφή τους 16 βουλευτές της Ν.Δ. Υπουργός του ΣΥΡΙΖΑ (!!!) συζητά πάντως το θέμα

Θύελλα έχουν προκαλέσει η ανάδειξη του θέματος σχετικά με το Τάμα του Εθνους από την «Ορθόδοξη Αλήθεια» και όσα επακολούθησαν σε πολιτικό επίπεδο. Ο πρόεδρος της Ν.Δ. Κυριάκος Μητσοτάκης με την απόφασή του για απόσυρση της σχετικής ερώτησης το μόνο που κατάφερε ήταν, αφενός, να εκθέσει ανεπανόρθωτα τους 16 θαρραλέους βουλευτές της Ν.Δ. -που πήραν την πρωτοβουλία κατάθεσης ερώτησης στη Βουλή- και, αφετέρου, να ταυτιστεί με τις φωνές των εθνομηδενιστών, των αριστερών υπολειμμάτων και των διάφορων ανά την ελληνική επικράτεια «εξυπνάκηδων».

Με την απερίσκεπτη αυτή απόφασή του ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης δεν βλάπτει μόνο την παράταξη της Ν.Δ., αλλά παραβλέπει και το διαχρονικά υψηλό -και υπεράνω κομμάτων- θρησκευτικό αίσθημα του ελληνικού λαού. Συγχρόνως, κλείνει τα μάτια και στις ευκαιρίες ανάπτυξης που θα προκύψουν από την έναρξη ενός τόσο σημαντικού για την τόνωση της εθνικής οικονομίας έργου, όπως το Τάμα του Εθνους. Ως γνωστόν, στην ερώτηση -που κατατέθηκε στο ελληνικό Κοινοβούλιο την προηγούμενη εβδομάδα- οι 18 βουλευτές (16 της Ν.Δ. συν ο Δημ. Καμμένος από τους ΑΝ.ΕΛ. και ένας ανεξάρτητος) απευθύνονταν στους υπουργούς Παιδείας και Πολιτισμού, ώστε να πληροφορηθούν εάν είναι στις προθέσεις της κυβέρνησης η εκπλήρωση της ηθικής αυτής υποχρέωσης της Πολιτείας, αλλά και εάν διασώζονται έγγραφα της διοικητικής προεργασίας και των αποφάσεων από το 1834 έως σήμερα που αφορούν την υπόθεση της ανέγερσης του Ναού του Σωτήρος Χριστού στην Αθήνα.

Σε νεότερη επικοινωνία της «Ορθόδοξης Αλήθειας» με τον Ιωάννη Αναγνωστόπουλο, πρόεδρο του Σωματείου Οι Φίλοι του Τάματος του Εθνους, ο ίδιος δεν έκρυψε τη λύπη του για την απόσυρση των υπογραφών που είχαν βάλει οι 16 βουλευτές της Ν.Δ. με την κατάθεση ερώτησης στη Βουλή σχετικά με την πραγματοποίηση του Τάματος του Εθνους. Ο κ. Αναγνωστόπουλος χαρακτηρίζει «αυτογκόλ» την απόφαση του προέδρου της Ν.Δ. Κυριάκου Μητσοτάκη να εξαναγκαστούν οι 16 βουλευτές του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης να πάρουν πίσω την κατατεθείσα ερώτηση. «Δεν ξέρουμε εάν θα μείνει αμετάπειστος ο κ. Μητσοτάκης ή θα αναγκαστεί και από άλλους βουλευτές του να στηρίξει το έργο αυτό» υπογραμμίζει ο κ. Αναγνωστόπουλος. Ωστόσο επισημαίνει ότι από το περιβάλλον της Ν.Δ. δόθηκε η διαβεβαίωση προς τον ίδιο ότι θα κατατεθεί εκ νέου τις επόμενες ημέρες η ίδια ερώτηση. Ο κ. Αναγνωστόπουλος έχει ζητήσει προσωπικά να γίνουν εξονυχιστικές ανακρίσεις και να οριστούν έπειτα από κλήρωση δικαστικοί, εισαγγελείς αλλά και ορκωτοί λογιστές. «Οι τράπεζες είχαν δηλώσει ψευδώς ότι δεν υπάρχουν στοιχεία και πως φαγώθηκαν αυτά από τις κατσαρίδες και τα τρωκτικά κ.ά. Εγώ όμως κατέθεσα ότι ήταν οπωσδήποτε τρωκτικά, αλλά αυτή τη φορά δίποδα!» επισημαίνει χαρακτηριστικά.

ΚΟΥΚΟΥΛΩΜΑ

Και προσθέτει: «Φοβάμαι ότι θέλουν να κουκουλωθεί η υπόθεση και γι' αυτό περιορίζουν το ύψος των χρημάτων μόνο στις 450.000.000 δραχμές, ενώ, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις μας, πρέπει να είναι υπερδιπλάσια!» σημειώνει με έμφαση ο κ. Αναγνωστόπουλος, δίχως να αποκλείει και την κατάθεση μηνύσεων εις βάρος των τραπεζών. «Είναι απεχθέστατο κακούργημα να ψεύδονται τα τραπεζικά ιδρύματα ότι δήθεν δεν υπάρχουν λογαριασμοί. Σε ποια καταστήματα κατετέθησαν αυτά τα χρήματα; Στον αέρα πήγαν; Τα στοιχεία αυτά δεν καταστρέφονται. Γι' αυτό ζητάμε να συμμετάσχουν έπειτα από κλήρωση και διευθυντές τραπεζών, που γνωρίζουν ότι ποτέ τα τραπεζικά στοιχεία δεν καταστρέφονται, αλλά παραμένουν σε μικροφίλμ. Να μας δώσουν, λοιπόν, τα καταθετήρια και τα εντάλματα πληρωμών! Ετσι θα εξακριβώσουμε πού πήγαιναν τα χρήματα! Ποιοι τα έφαγαν...».

Ο ίδιος δεν κρύβει και την απογοήτευση για τους χαρακτηρισμούς περί «χουντικών», οι οποίοι κατά κόρον διατυπώθηκαν από τα ΜΜΕ. Οπως λέει: «Αποπροσανατολίζουν τον κόσμο. Κόλλησε η βελόνα τους: χουντικούς μας ανέβαζαν, χουντικούς μας κατέβαζαν! Και κανένας τους δεν ενδιαφέρθηκε να κινήσει τις διαδικασίες για το θέμα και να προχωρήσει η άρση του τραπεζικού απορρήτου. Και η Πολιτεία αλλά και η επίσημη Εκκλησία επέδειξαν, δυστυχώς, πλήρη αδιαφορία!»

ΜΟΥ ΕΙΠΑΝ ΟΤΙ ΘΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΟΥΝ ΚΑΙ ΤΟΝ ΤΣΙΠΡΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΟΘΕΣΗ
 
Ο κ. Αναγνωστόπουλος τονίζει ακόμη ότι συνομιλεί και με υπουργό της κυβέρνησης και άλλα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, που τον έχουν διαβεβαιώσει ότι θα βοηθήσουν να προχωρήσει το συγκεκριμένο θέμα. Σπεύδει να προσθέσει και ένα άλλο αξιοσημείωτο γεγονός: «Επί δυόμισι ώρες συζητούσαμε με στενό συνεργάτη κορυφαίου υπουργού της κυβέρνησης, ο οποίος μας τόνισε ότι θα κάνουν το παν για να μας διευκολύνουν!

Μας είπαν ότι θα διαφωτίσουν και θα ενημερώσουν όχι μόνο τον πρωθυπουργό αλλά και όλη την κυβερνητική ομάδα! Η διαβεβαίωση αυτή έγινε προφορικώς, αλλά, από ό,τι διαπιστώσαμε, αυτοί είχαν λάβει ενημέρωση σχετικά με την υπόθεση. Υστερα από αυτό περιμένουν να τους στείλουμε φάκελο με όλα τα στοιχεία». Επίσης, θα πρέπει να αναφερθεί ότι έχει προηγηθεί εκ μέρους του κ. Αναγνωστόπουλου κατάθεση πριν από 10 ημέρες σε ειδική ανακρίτρια, ενώ το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών αποφάσισε πριν από έξι μήνες την άρση του τραπεζικού απορρήτου σχετικά με την υπόθεση.

Πηγή Από την Εφημερίδα Ορθόδοξη Αλήθεια 

https://diulistirio.blogspot.gr

Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Ενδιαφέρον της China Development Bank για επενδύσεις στην Ελλάδα


Ο Διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος κ. Γιάννης Στουρνάρας συναντήθηκε σήμερα με τον πρόεδρο της China Development Bank (CDB) κ. Hu Huaibang και αντιπροσωπεία της κινεζικής αναπτυξιακής τράπεζας.

Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε σε συνέχεια της υπογραφής συμφωνίας συνεργασίας (MoU) μεταξύ της Τράπεζας της Ελλάδος και της CDB, τον Ιούλιο του 2016, που προβλέπει την προώθηση των διμερών σχέσεων και της οικονομικής και εμπορικής συνεργασίας μεταξύ της Κίνας και της Ελλάδας. Η CDB είναι μία από τις μεγαλύτερες αναπτυξιακές τράπεζες στον κόσμο και η μεγαλύτερη της Κίνας στον τομέα των ξένων επενδύσεων και της χρηματοδοτικής συνεργασίας.

Κατά τη συνάντηση, στην οποία επίσης πήραν μέρος ανώτερα στελέχη της Τράπεζας της Ελλάδος, ο κ. Στουρνάρας εξέφρασε την ικανοποίησή του για την πρόθεση της CDB να διευρύνει την παρουσία της στη χώρα μας, κυρίως με τη χρηματοδότηση έργων υποδομών, τονίζοντας ότι «η προώθηση της επιχειρηματικότητας και οι ξένες άμεσες επενδύσεις είναι από τα πιο σημαντικά εργαλεία στην προσπάθεια για την ανάκαμψη της ελληνικής οικονομίας».

Από την πλευρά του ο κ. Hu Huaibang επισήμανε ότι η CDB δίνει προτεραιότητα στην Ευρώπη για την επέκτασή της στις διεθνείς αγορές και ότι έχει δημιουργήσει ειδικά ταμεία για τη χρηματοδότηση επιχειρήσεων σε αρκετές ευρωπαϊκές χώρες, μεταξύ των οποίων και η Ελλάδα. Αξίζει να σημειωθεί ότι φέτος συμπληρώνονται 45 χρόνια από τη σύναψη διπλωματικών σχέσεων μεταξύ της Ελλάδας και της Κίνας. Κατά τη συνάντηση τονίστηκε επίσης ότι η CDB επιθυμεί να ενισχύσει την παρουσία της στην Ελλάδα, μέσω και της συνεργασίας της με ελληνικές τράπεζες.

Πηγή www.enikonomia.gr

https://diulistirio.blogspot.gr
Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Όλα βαρεμάρα..

     Αυτή η θανατηφόρα πλήξη, η ανία όταν ξέρεις όλα όσα πρόκειται να συμβούν.
Όταν έχεις δεί και ξαναδεί σε επανάληψη το ίδιο πράγμα να συμβαίνει.
Όλα θα τα δεχτούν, όλα θα τα υπογράψουν, ό,τι μέτρα τους υπαγορεύσουν θα εφαρμόσουν,
..όλα τα ψέματα θα πουν, κι άλλα τόσα που δεν
περιμένεις.
Θα θριαμβολογήσουν ήπια στην αρχή, ξετσίπωτα στη συνέχεια, σαν μαϊμούδες που τσιτώνουν τα οπίσθιά τους,
..ή σαν πίθηκοι που αυνανίζονται δημόσια.

Αυτή η θανατηφόρα πλήξη και ανία που καταλήγει σε κατατονία, ιδίως όταν βλέπεις τους πάντες γύρω σου βουλιαγμένους στην απραξία και την αποχαύνωση.
Αυτή η απραξία κι η αποχαύνωση που είναι δείγμα τελικής υποταγής.
Αυτή η τελική υποταγή που οδηγεί στον εν ζωή θάνατο.
Αυτή είναι η Ελλάδα σήμερα. Αυτός κι ο ελληνικός λαός.

Το σύστημα έχει χίλιους τρόπους να μας εξουθενώσει, να μας γονατίσει, να μας καθυποτάξει.
Τους χρησιμοποιεί όλους, ή όσους περισσότερους μπορεί.
Εμείς έχουμε μόνον έναν τρόπο να σταθούμε όρθιοι: την εξέγερση. Δεν τον χρησιμοποιούμε.
Κρίμα.

Τα πάντα έχουν ήδη τελειώσει. Τα πάντα οριστικά κριθεί.
Με αυτή την δομή της κοινωνίας, με αυτά τα μηδενικά αντανακλαστικά ενάντια σε όσους πραγματικά την επιβουλεύονται,
..τίποτα δεν μπορεί πια ν' αλλάξει.

Τα σημεία πολλά και άραχλα: Το ΠαΣοΚ, αυτή η εγκληματική πολιτική οργάνωση επανακάμπτει λες και έχει δικαιωθεί κα ξεπλυθεί. Το δίπολο του δικομματισμού, αλυσίδα στα πόδια και στο μυαλό του λαού, αναβιώνει. Τα βρωμερά ζόμπι ένα-ένα βαριανασαίνουν και μισοσηκώνονται στους πολιτικούς τάφους τους.

Το blog πιά δεν ξέρει τον λόγο της ύπαρξής του. Δεν υπάρχει κάτι νέο να σχολιαστεί.
Τα εγκλήματα, οι προδοσίες, οι σιχαμερές πολιτικές αλητείες διαδέχονται η μία την άλλη απαράλλαχτες.
Δεν έχει πιά νόημα το σχόλιο, η κριτική.
'Ο,τι ήταν να ειπωθεί για να καταλάβουμε και για να αφυπνιστούμε, έχει ειπωθεί.

Το blog νοιώθει ότι ηττήθηκε.
Όχι απ' το σύστημα. Ούτε απ' τα πολιτικά καθάρματα και τους μνημονιακούς απατεώνες που κυβερνούν επτά χρόνια τώρα.
Ηττήθηκε απ' τον ίδιο τον λαό, απ΄αυτόν που το ίδιο ανήκει, και που πλέον ντρέπεται γι αυτό.
Θα προτιμούσε να ανήκει σε λαούς άλλων χωρών. Γειτονικών.
Λαών τάχα λιγότερο "προχωρημένων" αλλά στην πραγματικότητα πιό ζωντανών, πιό ντόμπρων, πιό αγωνιστικών, πιό ελπιδοφόρων.

Αυτό όμως δεν γίνεται.
Αυτό που γίνεται είναι να αποκηρύξει την περηφάνια του για την ιθαγένειά του και να διακηρύξει την πεποίθησή του,
..πως μας αξίζουν πολύ χειρότερα π' αυτά που παθαίνουμε!..

Αναρτήθηκε από Κώστας Μαντατοφόρος
Διαβάστε περισσότερα.... »
....