Διυλιστήριο: 04/15/15
ροη αναρτησεων

Τετάρτη, 15 Απριλίου 2015

Ρε σεις! Λαθρομετανάστες!..

     Πέσανε πάλι από τα σύννεφα οι παρθένες των καναλιών: ''Πω,Πωω! Λαθρομετανάστες! Ρε, τ' είναι τούτο; Τί κάνει η κυβέρνηση; Τσ τσ τσ!''

Δεν είχανε ξαναδεί-τάχα μου-οι Αντουανέτες, πρόσφυγες απ' το Σουδάν, το Πακιστάν, την Συρία, κι από όλες τις χώρες του ''τρίτου'' και ''τέταρτου'' κόσμου που εδώ και πολλά χρόνια συνωστίζονται στην χώρα μας,
..έρμαια και θύματα, αφ' ενός της κακής τους μοίρας,
..και αφ' ετέρου της ''μεταναστευτικής πολιτικής'' των χορτάτων ''εταίρων'' και μιάς ελεεινής ''Συνθήκη 2 του Δουβλίνου'', υπογεγραμμένη το 2003 απ' τον άθλιο Μεγάλο Ηλίθιο, υπουργό εξωτερικών τότε της κυβέρνησης των ''εκσυγχρονιστών''-αρπαχτικών.
Μιά συνθήκη που μετατρέπει τις χώρες υποδοχής (δηλαδή τις περιφερειακές χώρες του ευρωπαϊκού νότου, και κυρίως την Ελλάδα) σε πάρκινγκ λαθραίων βεβαίως μεταναστών,
..και τους ίδιους τους ήδη εξαθλιωμένους οικονομικούς, θρησκευτικούς και πολιτικούς πρόσφυγες σε ανθρώπινα σκουπίδια,
..να περιφέρουν την αβέβαιη ύπαρξή τους στα κέντρα των μεγάλων πόλεων, στα λιμάνια, στις υποβαθμισμένες συνοικίες, και όπου αλλου ελπίζουν ότι θα βρούν ένα κομμάτι ψωμί, κι ένα μεταφορικό μέσο προς την χώρα των ονείρων τους.
Γιατί είναι αφέλεια να πιστεύουμε πως θάθελαν να παραμείνουν σε μιά χώρα ήδη ρημαγμένη, που δεν μπορεί να θρέψει ούτε τους ιθαγενείς κατοίκους της!

Όλα αυτά ούτε τα είχαν ξαναδεί, ούτε τα είχαν ξανακούσει οι Περδεντέρηδες, και οι λοιποί εντεταλμένοι των τοκογλύφων.
Μόνο τώρα που η κυβέρνηση φάνηκε ότι πάει να βάλει σε κάποια τάξη την ασυδοσία των ΜΜΕ, αυτά ανακάλυψαν την Αμερική!
Μαζί με τις καθημερινές ''χρεοκοπίες'', με τα υπουργικά ''σκάνδαλα'', και τους ''τραμπουκισμούς'' της Προέδρου της Βουλής!

Υπάρχει κανείς που να αμφιβάλλει πιά για τον ρόλο του μπουλουκιού αυτού των ''δημοσιογράφων'' που λυμαίνεται και ''βυζαίνει'' την χώρα 2,5 δεκαετίες τώρα;
Αν δεν μπει τάξη θα παραμείνουν ασύδοτοι,
..και επικίνδυνοι για την χώρα και την δημοκρατία..


Σημ. Όπως ανακοινώθηκε, η κυβέρνηση θα παράσχει άμεσα στους Σύρους πρόσφυγες τα απαραίτητα νόμιμα ταξιδιωτικά έγγραφα για να μπορούν να ταξιδέψουν στις χώρες προτίμησής τους.
Πολύ σωστά. Γιατί οι μετανάστες ή πρόσφυγες ή όπως θέλει ο καθένας να τους λέει, λαθραίοι ή νόμιμοι, είναι ανθρώπινα πλάσματα, και ως τέτοια πρέπει κανείς να τους αντιμετωπίζει.


Αναρτήθηκε από Κώστας Μαντατοφόρος
Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Πρώτη θέση η Ελλάδα στη φορολόγηση των οικογενειών με ένα εργαζόμενο και δύο παιδιά

Μια θλιβερή πρωτιά κατέχει η Ελλάδα μεταξύ των 34 χωρών του ΟΟΣΑ. Βρίσκεται στην πρώτη θέση στη φορολόγηση των οικογενειών με έναν εργαζόμενο και δύο παιδιά.

Σύμφωνα με το imerisia.gr, όπως προκύπτει από τη σχετική έκθεση του ΟΟΣΑ, μετά την κατάργηση των φοροαπαλλαγών και του πρόσθετου αφορολογήτου ορίου για τα παιδιά, η συνολική επιβάρυνση (φόροι και εισφορές) που έχει στο εισόδημά του ένας Έλληνας εργαζόμενος με δύο παιδιά ανήλθε το 2014 στο 43,4%, όταν ο μέσος όρος των χωρών του ΟΟΣΑ είναι μόλις 26,9%. Μάλιστα ακόμη και μετά τη χορήγηση των οικογενειακών επιδομάτων που λαμβάνουν οι φορολογούμενοι με χαμηλά και μεσαία εισοδήματα, η Ελλάδα είναι η μόνη χώρα του ΟΟΣΑ όπου η φορολογική επιβάρυνση μιας οικογένειας με παιδιά είναι υψηλότερη κατά 3 ποσοστιαίες μονάδες σε σύγκριση με τα φορολογικά βάρη που επωμίζεται ένας άγαμος εργαζόμενος χωρίς παιδιά. Και αυτό, όταν στα υπόλοιπα κράτη του ΟΟΣΑ η μέση φορολογική επιβάρυνση των νοικοκυριών με δύο παιδιά είναι κατά 9 ποσοστιαίες μονάδες χαμηλότερη σε σχέση με τον άγαμο εργαζόμενο χωρίς παιδιά.

Μετά την Ελλάδα στις πρώτες θέσεις με την υψηλότερη επιβάρυνση βρίσκονται οι οικογένειες με δύο παιδιά στο Βέλγιο, τη Γαλλία, την Ιταλία , τη Φινλανδία, τη Σουηδία, ενώ τη μικρότερη συνολική επιβάρυνση συναντάμε στη Χιλή και τη Νέα Ζηλανδία.

Οι επιβαρύνσεις από εισφορές και φόρους στο εισόδημα ενός άγαμου Έλληνα εργαζόμενου ανέρχονται στο 40,44%, έναντι μέσου όρου 36% στις χώρες του ΟΟΣΑ, στοιχείο που τοποθετεί τη χώρα στην 14η θέση αυτής της κατηγορίας. Στην πρώτη θέση βρίσκεται το Βέλγιο και ακολουθούν η Αυστρία, η Γερμανία, η Ουγγαρία, η Γαλλία, η Ιταλία και η Φινλανδία, ενώ στην τελευταία θέση με τη μικρότερη επιβάρυνση στο εισόδημα βρίσκεται η Χιλή.

Από την έκθεση προκύπτει επίσης ότι στην Ελλάδα, οι εισφορές κοινωνικής ασφάλισης εργαζομένων και εργοδοτών αντιπροσωπεύουν το 83% της συνολικής φορολογικής επιβάρυνσης σε σύγκριση με το 63% του συνολικού μέσου όρου του ΟΟΣΑ.

Το καθαρό φορολογικό βάρος για έναν άγαμο εργαζόμενο στην Ελλάδα έφθασε το 2014 στο 24,9%, σε σύγκριση με το 25,5% του μέσου όρου του ΟΟΣΑ. Ετσι το καθαρό εισόδημα για έναν εργαζόμενο ανέρχεται στο 75,1%. Το καθαρό φορολογικό βάρος για έναν μέσο έγγαμο εργαζόμενο με δύο παιδιά διαμορφώθηκε στο 28,7% το 2014 και είναι το μεγαλύτερο μεταξύ των χωρών του ΟΟΣΑ όταν το ποσοστό αυτό βρισκόταν στο 14,8%. Αυτό σημαίνει ότι το καθαρό εισόδημα για τα νοικοκυριά με δύο παιδιά φθάνει στο 71,3% των ακαθάριστων αποδοχών, όταν ο μέσος όρος του ΟΟΣΑ διαμορφώνεται στο 85,2%.

Συγκρίνοντας τα βάρη από φόρους και εισφορές μεταξύ 2010 και 2014 διαπιστώνουμε ότι η κατάσταση για τον μέσο άγαμο εργαζόμενο χειροτέρεψε, καθώς καταγράφεται αύξηση των βαρών κατά 1,3% από 39,1% που ήταν το 2010 σε 40,4% που έφθασε το 2014, όταν την ίδια περίοδο στις χώρες του ΟΟΣΑ καταγράφεται μείωση κατά 0,7% από 36,7% το 2010 σε 36% το 2014. Η μεγαλύτερη αύξηση της φορολογικής επιβάρυνσης για τον μέσο Έλληνα εργαζόμενο παρατηρείται μεταξύ 2010 και 2011, όταν έγιναν οι μεγάλες φορολογικές ανατροπές με μείωση του αφορολογήτου ορίου και κατάργηση των περισσότερων φοροαπαλλαγών. Το διάστημα εκείνο το φορολογικό βάρος αυξήθηκε κατά 3,1% και από το 2011 και μετά υπήρξε μείωση της τάξης του 2,8%.

Πηγή

http://diulistirio.blogspot.gr/
Διαβάστε περισσότερα.... »
....

ΟΡΙΣΤΙΚΑ ΣΤΟ ΕΔΩΛΙΟ 13 ΓΕΡΜΑΝΟΙ ΓΙΑ ΤΟ ΣΚΑΝΔΑΛΟ ΤΗΣ SIEMENS


Οριστικά στο εδώλιο του κατηγορουμένου θα καθίσουν συνολικά 64 άτομα για το σκάνδαλο με τα «μαύρα ταμεία» της Siemens καθώς ο αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου Χαράλαμπος Βουρλιώτης απέρριψε τις αιτήσεις αναίρεσης που είχαν ασκήσει 4 εκ των 13 Γερμανών εμπλεκομένων στην υπόθεση.


Ειδικότερα, απορρίφθηκαν οι αιτήσεις αναίρεσης των Ρόλαντ Κοχ, Ράινχαρτ Σίκατσεκ, Ρούντολφ Βόλφγκανγκ και Λούντβιχ Αντον Χαινεριχ Γιάσπερ.

Οι Γερμανοί ζητούσαν να ασκηθεί από τον Άρειο Πάγο αναίρεση κατά του βουλεύματος του Συμβουλίου Εφετών Αθηνών με το οποίο παραπέμπονται σε δίκη, υποστηρίζοντας ότι:

α) το επίμαχο βούλευμα πάσχει από έλλειψη επαρκούς και εμπεριστατωμένης αιτιολογίας,

β) δεν έλαβαν γνώση της προηγηθείσας εισαγγελικής πρότασης μεταφρασμένης στη γλώσσα τους (Γερμανικά) και

γ) υπήρξε παραβίαση του δεδικασμένου και της αρχής της μη αυτοενοχοποίησης, καθώς ελήφθησαν υπόψη καταθέσεις που είχαν δοθεί κατά το παρελθόν στην Γερμανία, με αποτέλεσμα να επέρχεται ακυρότητα της διαδικασίας.

Ωστόσο, ο αντεισαγγελέας του Ανωτάτου Δικαστηρίου, κ. Βουρλιώτης έκρινε ότι δεν συντρέχει λόγος να ασκηθεί αναίρεση, τονίζοντας ότι δεν συντρέχει απόλυτη ακυρότητα της διαδικασίας λόγω μη μετάφρασης της εισαγγελικής πρότασης στα Γερμανικά, καθώς είχαν λάβει γνώση του περιεχομένου της οι συνήγοροι των τεσσάρων Γερμανών. Ακόμη, ο κ. Βουρλιώτης τόνισε ότι δεν παραβιάζεται το δεδικασμένο, όπως υποστηρίζουν οι Γερμανοί και ότι το επίμαχο βούλευμα έχει πλήρη και εμπεριστατωμένη αιτιολογία, όπως απαιτεί το Σύνταγμα.

Υπενθυμίζεται ότι τον περασμένο Μάρτιο με βούλευμα του Συμβούλιο Εφετών Αθηνών παραπέμφθηκαν σε δίκη συνολικά 64 άτομα, μεταξύ των οποίων οι Μιχάλης Χριστοφοράκος, Χρήστος Καραβέλας, Ηλίας Γεωργίου, Πρόδρομος Μαυρίδης και Θόδωρος Τσουκάτος προκειμένου να δικαστούν για την... αμαρτωλή «σύμβαση 8002» που αφορούσε την ψηφιακοποίηση του ΟΤΕ.

Οι εμπλεκόμενοι είναι αντιμέτωποι, κατά περίπτωση, με τις κατηγορίες του ξεπλύματος βρώμικου χρήματος, της ενεργητικής και παθητικής δωροδοκία καθώς και της συνέργειας στις πράξεις αυτές.


http://diulistirio.blogspot.gr/
Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Reuters: "Τέλος ο Ράιχενμπαχ από την Ελλάδα - Η ελληνική κυβέρνηση διαλύει την κατοχική Task-Force"


Αποκάλυψη που ενδεχομένως να φέρει εξελίξεις κάνει το πρακτορείο Reuters, καθώς, αναφέρει ότι η Task Force, σήμα κατατεθέν της απώλειας δημοσιονομικής κυριαρχίας της χώρας, διαλύεται έπειτα από την άρνηση της νέας κυβέρνησης να συνεργαστεί μαζί της.

Η (σ.σ.; κατοχική) Task Force (Ομάδα Δράσης) με επικεφαλής τον "γκαουλάϊτερ" Χόρστ Ράιχενμπαχ είχε δημιουργηθεί με στόχο να... βοηθήσει την Ελλάδα να βελτιώσει τη δημόσια διοίκηση και να αντλήσει περισσότερα κεφάλαια από την ΕΕ.

Το πρακτορείο επικαλείται αξιωματούχους με γνώση του θέματος, οι οποίοι σημειώνουν ότι η Task Force πρόκειται να διαλυθεί και να αποχωρήσει από την Ελλάδα μετά από την άρνηση της κυβέρνησης Τσίπρα να συνεργαστεί μαζί της.

Επιπλέον, το ρεπορτάζ σημειώνει ότι η Ομάδα Δράσης θα αναμορφωθεί και θα χάσει το όνομά της, ενώ, οι περίπου 50 υπάλληλοί της θα μετακινηθούν σε άλλο τομέα της Κομισιόν.

Οπως έχει προγραμματιστεί, ο Γερμανός επικεφαλής της Task Force Χορστ Ράιχενμπαχ θα αποχωρήσει τις επόμενες εβδομάδες από την Αθήνα, αναλαμβάνοντας νέο ρόλο.

«Πρέπει οπωσδήποτε να την αποκαλούμε Task Force;» διερωτήθηκε στέλεχος με γνώση του θέματος.«Η λογική είναι ότι το μοντέλο της Task Force μπορεί να επεκταθεί και σε άλλες χώρες με αντίστοιχες δυσκολίες», πρόσθεσε.

Μάλιστα, Ελληνας αξιωματούχος δήλωσε στο Reuters ότι «ο Γιούνκερ είπε στον Τσίπρα στην τελευταία συνάντησή τους ότι η αποστολή της Task Force λήγει και θα αντικατασταθεί από έναν νέο θεσμό με τον ίδιο ρόλο, αλλά για όλα τα κράτη-μέλη».

«Η ελληνική κυβέρνηση θα κρατήσει επαφή με την Task Force αλλά δεν θα συνεργαστούμε μαζί τους. Είναι πολιτικό το ζήτημα», δήλωσε άλλος Ελληνας κυβερνητικός αξιωματούχος.


http://diulistirio.blogspot.gr/


Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Αυτές είναι οι προβλέψεις του ΔΝΤ για την Ελλάδα

Aνάπτυξη 2,5% το 2015 και μείωση του δημοσιονομικού ελλείμματος και της ανεργίας προβλέπει για την Ελλάδα το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο στην εξαμηνιαία έκθεσή του για τις προοπτικές της παγκόσμιας οικονομίας (World Economic Outlook).

Ειδικότερα, το ΔΝΤ προβλέπει ότι ο ετήσιος ρυθμός ανάπτυξης θα επιταχυνθεί από 0,8% το 2014 στο 2,5% το 2015 και θα ενισχυθεί περαιτέρω στο 3,7% το 2016. Για το τελευταίο τρίμηνο του 2015, ο ρυθμός ανάπτυξης εκτιμάται ότι θα φθάσει στο 4% έναντι 1,3% που ήταν στο αντίστοιχο τρίμηνο του 2014. Η ανεργία εκτιμάται ότι θα αποκλιμακωθεί από 26,5% πέρυσι στο 24,8% φέτος και το 22,1% το επόμενο έτος. Ο πληθωρισμός προβλέπεται να μείνει και φέτος σε αρνητικό έδαφος (-0,3% από -1,4% πέρυσι) και να περάσει σε θετικό έδαφος το 2016 (+0,3%).

Σχετικά με το έλλειμμα της Γενικής Κυβέρνησης, το ΔΝΤ εκτιμά ότι θα μειωθεί φέτος στο 0,8% του ΑΕΠ από 2,7% το 2014, ενώ για το 2016 προβλέπεται ότι ο προϋπολογισμός της Γενικής Κυβέρνησης θα παρουσιάσει πλεόνασμα 0,7% του ΑΕΠ. Σε διαρθρωτικούς όρους (διαρθρωτικό ισοζύγιο Γενικής Κυβέρνησης), η Ελλάδα εκτιμάται ότι θα έχει πλεόνασμα 2,1% του ΑΕΠ φέτος, όπως και το 2016, έναντι πλεονάσματος 1,5% του ΑΕΠ πέρυσι.

Για την Ευρωζώνη συνολικά, το ΔΝΤ προβλέπει ότι θα αναπτυχθεί φέτος με ρυθμό 1,5% από 0,9% πέρυσι, ενώ για το 2016 προβλέπει μικρή επιτάχυνση στο 1,6%. Η ανεργία στην Ευρωζώνη αναμένεται να μειωθεί από 11,6% πέρυσι στο 11,1% φέτος και να μειωθεί περαιτέρω στο 10,6% το 2016. Για την παγκόσμια οικονομία, το ΔΝΤ προβλέπει ρυθμό ανάπτυξης 3,5% το 2015 και 3,8% το 2016.


http://diulistirio.blogspot.gr/


Διαβάστε περισσότερα.... »
....