Διυλιστήριο: 02/06/18
ροη αναρτησεων

Τρίτη 6 Φεβρουαρίου 2018

VIDEO - Οικονόμου : «Θα σπάσω τα χέρια του Μαξίμου αν τα απλώσει στη ΝΔ»



Δεν κρύβεται ο πανικός στελεχών της αξιωματικής αντιπολίτευσης από τις αποκαλύψεις για το σκάνδαλο Novartis.

Το κλίμα που έχει διαμορφωθεί στην Πειραιώς είναι εμφανές σε κάθε δημόσια τοποθέτηση στελέχους της παράταξης, ενώ έγινε ιδιαίτερα εμφανές τόσο στην τοποθέτηση του Άδωνι Γεωργιάδη στην κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας του όσο και στην ανακοίνωση που εξέδωσε αργά το βράδυ η Νέα Δημοκρατία.

Σήμερα ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, Βασίλης Οικονόμου, το πήγε ένα βήμα παραπέρα, λέγοντας στον «αέρα» της ΕΡΤ ότι «αν το Μαξίμου απλώσει τα χέρια στη ΝΔ, θα του τα σπάσω».

Προς το παρόν πάντως το μόνο που φαίνεται να έχει σπάσει είναι τα… νεύρα των στελεχών της αξιωματικής αντιπολίτευσης, που φαίνεται πως δεν μπορούν να διαχειριστούν τις αποκαλύψεις για τα πεπραγμένα της ανώτατων στελεχών του κόμματος, μεταξύ των οποίων ο νυν αντιπρόεδρος Άδωνις Γεωργιάδης και ο πρώην επικεφαλής της ΝΔ και πρωθυπουργός, Αντώνης Σαμαράς.

ΣΥΡΙΖΑ: Ο κ. Οικονόμου να συγκρατήσει την… “ιερή” του αγανάκτηση

Σχετική ανακοίνωση εξέδωσε το κυβερνών κόμμα το οποίο επισημαίνει πως όλα τα κόμματα θα πρέπει να επιθυμούν τη διαεύκανση της συγκεκριμένης υπόθεσης και να προστατεύσουν τον δημόσιο διάλογο

Όλη η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ:

Κατά τη διάρκεια της παρουσίας του σε εκπομπή της ΕΡΤ, ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, Βασίλης Οικονόμου, αναφερόμενος στο σκάνδαλο της Novartis, εκτόξευσε απειλές λέγοντας: «Χωρίς να δω τη δικογραφία, αφού θέλει πολιτικές μαγκιές το Μαξίμου, θα τους πω μια κουβέντα: θα του σπάσω τα χέρια, όταν πάει να τα απλώσει στη Νέα Δημοκρατία”.

Συνιστούμε στον κ. Οικονόμου να συγκρατήσει την... “ιερή” του αγανάκτηση και να επιδείξει ψυχραιμία. Όλα τα κόμματα θα πρέπει να επιθυμούν τη διαλεύκανση της συγκεκριμένης υπόθεσης και να προστατεύσουν τον δημόσιο διάλογο.



Πηγή www.documentonews.gr

https://diulistirio.blogspot.gr/
Διαβάστε περισσότερα.... »
....

«Ξαναμπαίνουν στην πρίζα» με εφάπαξ βοήθημα τα νοικοκυριά με κομμένο ρεύμα



Κάλυψη έως και 100% των οφειλών οικονομικά αδύναμων νοικοκυριών στα οποία λόγω χρεών στους λογαριασμούς ηλεκτρισμού έχει γίνει διακοπή ηλεκτροδότησης, προκειμένου να επανασυνδεθούν, προβλέπει η απόφαση για το ειδικό βοήθημα συνολικού ύψους 10 εκατ. ευρώ.

Σύμφωνα με την αναμενόμενη KYA των υπουργείων ΠΕΝ και Οικονομικών που ενεργοποιεί τη διάταξη σχετικά με την παροχή εφάπαξ ειδικού βοηθήματος για την επανασύνδεση με το δίκτυο ηλεκτρικής ενέργειας καταναλωτών με χαμηλά εισοδήματα, προβλέπονται τα εξής:

-για οφειλές έως 6.000 ευρώ θα καλύπτεται το πλήρες ποσό

-για οφειλές 6.001-9.000 ευρώ το 75%

-για οφειλές 9.0001-12.000 ευρώ το 50%

-για οφειλές άνω των 12.000 ευρώ το 30%

Το μέρος της οφειλής που δεν θα καλυφθεί θα εξοφλείται από τους καταναλωτές σε άτοκες μηνιαίες δόσεις, ο αριθμός των οποίων θα ορίζεται από τον εκάστοτε προμηθευτή ηλεκτρικής ενέργειας.

Στους δήμους όλης της χώρας θα συσταθούν Επιτροπές που θα εξετάζουν τα σχετικά αιτήματα, θα αξιολογούν την πραγματική οικονομική και περιουσιακή κατάσταση των αιτούντων και θα χορηγούν το ειδικό βοήθημα. Ο ΔΕΔΔΗΕ (ο οποίος έχει οριστεί διαχειριστής του ειδικού λογαριασμού 10 εκατ. ευρώ που συστάθηκε για τον σκοπό αυτό) θα καταβάλλει το ειδικό βοήθημα απευθείας στον προμηθευτή ηλεκτρικής ενέργειας στον οποίο εκκρεμούν οι οφειλές. Στη συνέχεια θα υλοποιεί την επανασύνδεση, χωρίς να χρεώνει τα σχετικά τέλη.

Τα κριτήρια που πρέπει να πληρούνται είναι:

Α. Η αποσύνδεση από το δίκτυο να έχει συμβεί στο παρελθόν (πριν την ενεργοποίηση της ΚΥΑ)

Β. Η αποσύνδεση να αφορά την κύρια κατοικία του προς εξέταση δικαιούχου

Γ. Να ικανοποιούνται τα κριτήρια υπαγωγής στο νέο Κοινωνικό Οικιακό Τιμολόγιο, δηλαδή:

-Για νοικοκυριό με ένα άτομο: ετήσιο εισόδημα 9.000-όριο τετραμηνιαίας κατανάλωσης 1.400 KWh.
-Μονογονεϊκή + 1 ανήλικος ή 2 ενήλικοι: ετήσιο εισόδημα 13.500-όριο κατανάλωσης 1.600 kWh.
-Μονογονεϊκή + 2 ανήλικοι ή 2 ενήλικοι + 1 ανήλικος ετήσιο εισόδημα 15.750-όριο κατανάλωσης 1.700 kWh
-Mονογονεϊκή + 3 ανήλικοι ή 2 ενήλικοι + 2 ανήλικοι ή 3 ενήλικοι: ετήσιο εισόδημα 18.000-όριο κατανάλωσης 1.800 kWh
-Mονογονεϊκή + 4 ανήλικοι ή 2 ενήλικοι + 3 ανήλικοιή 3 ενήλικοι + 1 ανήλικος: ετήσιο εισόδημα 24.750-όριο κατανάλωσης 1.900 kWh
-Mονογονεϊκή + 5 ανήλικοι ή 2 ενήλικοι + 4 ανήλικοιή 3 ενήλικοί + 2 ανήλικος ή 4 ενήλικοι: ετήσιο εισόδημα 27.000-όριο κατανάλωσης 2.000 kWh.

Σημειώνεται ότι τα παραπάνω όρια υπαγωγής στο νέο Κοινωνικό Οικιακό Τιμολόγιο, προσαυξάνονται κατά 8.000 ευρώ εφόσον στο νοικοκυριό περιλαμβάνεται άτομο με αναπηρία τουλάχιστον 67% και κατά 15.000 ευρώ εφόσον περιλαμβάνεται άτομο με ανάγκη μηχανικής υποστήριξης. Επιπλέον, τα όρια της επιδοτούμενης κατανάλωσης αυξάνονται κατά 300 kWh για άτομα με αναπηρία 67% και άνω και κατά 600 kWh για άτομα με ανάγκη μηχανικής υποστήριξης.
Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Σαμαράς, Βενιζέλος, Στουρνάρας και Άδωνις στο σκάνδαλο Novartis


Συντάκτης:
efsyn.gr

Στα χέρια του υπουργού Δικαιοσύνης, Σταύρου Κοντονή, οδεύει η δικογραφία για την υπόθεση της φαρμακοβιομηχανίας Novartis που αφορά σε πολιτικά πρόσωπα, προκειμένου να τη διαβιβάσει στη Βουλή, για τα αδικήματα της δωροδοκίας και της απιστίας.

Στο σκάνδαλο φέρονται να εμπλέκονται δύο πρώην πρωθυπουργοί και οκτώ πρώην υπουργοί. Σύμφωνα με πληροφορίες, οι δύο πρωθυπουργοί είναι ο Αντώνης Σαμαράςκαι ο Παναγιώτης Πικραμμένος.

Οι υπουργοί που εμπλέκονται έχουν θητεύσει στα υπουργεία Υγείας, Ανάπτυξης και Οικονομικών. Σύμφωνα με πληροφορίες, οι πρώην υπουργοί και αναπληρωτές υπουργοί που περιλαμβάνονται στη δικογραφία είναι οι Γιάννης Στουρνάρας, Ευάγγελος Βενιζέλος, Δημήτρης Αβραμόπουλος, Αλέξανδρος Λυκουρέντζος, Γιώργος Κουτρουμάνης, Άδωνις Γεωργιάδης, Σταύρος Σαλμάς και Ανδρέας Λοβέρδος.

Τα εμπλεκόμενα πολιτικά πρόσωπα κατείχαν υπουργικό θώκο από το 2006 έως τις αρχές του 2015.


Επίσης, εκτός των παραπάνω πολιτικών προσώπων, έχει ασκηθεί ποινική δίωξη και στον Κωνσταντίνο Φρουζή, πρώην γενικό διευθυντή της Novartis Hellas και πρώην πρόεδρο του συνδέσμου Φαρμακευτικών Επιχειρήσεων Ελλάδος. Η δίωξη αφορά στην κατηγορία της δωροδοκίας και έχει εκδοθεί διάταξη απαγόρευσης εξόδου του από τη χώρα.

Παράλληλα, συνεχίζεται η εισαγγελική έρευνα από την Εισαγγελία Διαφθοράς και για τα πολιτικά και μη πρόσωπα, όσο αφορά το αδίκημα του ξεπλύματος βρώμικου χρήματος.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας προχώρησε σε σύσκεψη, το βράδυ της Δευτέρας, με τον υπουργό Δικαιοσύνης Σταύρο Κοντονή και τον αναπληρωτή υπουργό Δικαιοσύνης Δημήτρη Παπαγγελόπουλο, προκειμένου να ενημερωθεί για τις εξελίξεις της υπόθεσης.
Αρνούνται τυχόν εμπλοκή τους στο σκάνδαλο

Ο πρώην πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς σε δήλωσή του στο ΑΠΕ -ΜΠΕ, μίλησε για «συκοφάντες» που θα λογοδοτήσουν στη δικαιοσύνη: «Πληροφορήθηκα τη νέα συκοφαντία του κ. Τσίπρα κατά του προσώπου μου. Και μάλιστα από κατασκευασμένες μαρτυρίες ανωνύμων. Επειδή η συκοφαντία είναι το όπλο των δειλών, τους λέω πως εμένα δεν με αγγίζουν! Να είναι βέβαιοι ότι οι συκοφάντες και όσοι είναι από πίσω θα λογοδοτήσουν οι ίδιοι στη δικαιοσύνη».

«Όσες φορές έκαναν το λάθος να μου επιτεθούν με συκοφαντίες μετάνιωσαν γιατί προσέκρουσαν στον τοίχο της αλήθειας. Τώρα βλέπω να αναφέρουν και το όνομα μου στην «υπόθεση Novartis» κατά τρόπο παντελώς ασυνάρτητο, μάλλον από συνήθεια. Επειδή μόνος μου γνώμονας ήταν και είναι πάντα το δημόσιο συμφέρον, δεν θα αφήσω αναπάντητη τη βάρβαρη προσβολή των θεσμών του κράτους δικαίου που συντελέσθηκε από την κυβέρνηση, σε συνεργασία δυστυχώς με δικαστικούς λειτουργούς, προκειμένου να διαμορφωθεί ένα σκηνικό φτηνού πολιτικού αντιπερισπασμού», δήλωσε ο Ευάγγελος Βενιζέλος.

Ο Γιάννης Στουρνάρας μίλησε για «πολιτική στοχοποίηση» και «bullying» εναντίον του κατά τα τελευταία τρία χρόνια: «Ουδέποτε κατά τη διάρκεια της θητείας μου ως υπουργός Οικονομικών είχα υπογράψει οποιαδήποτε απόφαση που να σχετίζεται άμεσα ή έμμεσα με την εταιρία Novartis. Παρεμπιπτόντως, ουδεμία από το νόμο σχετική αρμοδιότητα έχει ο υπουργός Οικονομικών. Η πολιτική στοχοποίηση και το bullying που υφίσταμαι εγώ και η οικογένεια μου τρία χρόνια τώρα έχει τα όρια της».

«Με έκπληξη πληροφορήθηκα αναφορά του ονόματός μου στην δικογραφία για τη Novartis που απεστάλη στη Βουλή μαζί με άλλα ονόματα Πρωθυπουργών και Υπουργών της περιόδου 2006-2015... Την περίοδο που ήμουν Υπουργός Υγείας, από το 2006 ως το 2009 η πολιτική του φαρμάκου και η τιμολόγησή του δεν ανήκε στην αρμοδιότητα του Υπουργείου Υγείας και συνεπώς ουδεμία σχέση είχα ούτε και θα μπορούσα να έχω με αυτό το ζήτημα... Η αρμοδιότητα για το φάρμακο περιήλθε στο Υπουργείο Υγείας δυο χρόνια μετά την αποχώρησή μου. Απλά και ξεκάθαρα. Συνεπώς δεν υφίσταται ζήτημα», δήλωσε ο Ευρωπαίος επίτροπος Δημήτρης Αβραμόπουλος.

«Ουδεμία σχέση έχω με το σκάνδαλο της φαρμακοβιομηχανίας Novartis, τόσο εγώ προσωπικά, όσο και η υπηρεσιακή κυβέρνηση της χρονικής περιόδου Μαΐου -Ιουνίου 2012», δήλωσε από την πλευρά του ο πρώην πρωθυπουργός Παναγιώτης Πικραμμένος.

Από την πλευρά του ο Κωνσταντίνος Φρουζής δήλωσε «κατηγορηματικά» ότι κατά το διάστημα παραμονής του στη Novartis «ουδέποτε συμμετείχα καθοιονδήποτε τρόπο σε οποιαδήποτε παράνομη δραστηριότητα, ούτε περιήλθε οποιαδήποτε τέτοια εις γνώση μου», συμπληρώνοντας ότι «όλα τα ανωτέρω θα αποδείξω ενώπιον των αρμοδίων δικαστικών Αρχών, από τις οποίες, παραδόξως, ουδέποτε κλήθηκα μέχρι σήμερα να εισφέρω οτιδήποτε θα βοηθούσε στη διαλεύκανση της υπόθεσης». 

Πυρά για την επίσκεψη Τζανακόπουλου στον Άρειο Πάγο

Έντονη ήταν η αντίδραση κομμάτων της αντιπολίτευσης για τη σημερινή επίσκεψη του υπουργού Επικρατείας και κυβερνητικού εκπροσώπου, Δημήτρη Τζανακόπουλου, στην εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, Ξένη Δημητρίου. Χαρακτηριστικά ήταν τα tweets που ανάρτησε ο αντιπρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Άδωνις Γεωργιάδης, όπως το παρακάτω:




Για απροκάλυπτη προσπάθεια ωμής παρέμβασης στο έργο της Δικαιοσύνης, έκανε λόγο ο εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ Παύλος Χρηστίδης: «Από την ανακοίνωση του ίδιου του κυβερνητικού εκπροσώπου για την επίσκεψη του στον Άρειο Πάγο, προκύπτει η απροκάλυπτη προσπάθεια ωμής παρέμβασης στο έργο της Δικαιοσύνης».

Από το γραφείο του κ. Τζανακόπουλου ανακοινώθηκε ότι ο υπουργός επισκέφτηκε την κ. Δημητρίου με αφορμή δημοσιεύματα κυριακάτικων εφημερίδων σχετικά με την έρευνα που διεξάγει η Δικαιοσύνη για την υπόθεση της Novartis, με την εισαγγελέα του Αρείου Πάγου να τον ενημερώνει ότι η δικογραφία διαβιβάζεται στον υπουργό Δικαιοσύνης για τις απαραίτητες ενέργειες.

Επίσης, ο υπουργός ενημερώθηκε για τις εξελίξεις σε σχέση με την κατάσταση στις φυλακές Κορυδαλλού, μετά την έρευνα τα ξημερώματα του Σαββάτου και τις ενέργειες της Ελληνικής Δικαιοσύνης.

Πηγή www.efsyn.gr

https://diulistirio.blogspot.gr

Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Οι συζητήσεις για την ελάφρυνση του χρέους έχουν ξεκινήσει - Το7μηνο πλάνο της κυβέρνησης



H ελληνική κυβέρνηση στοχεύει στο να ολοκληρώσει με επιτυχία το τρίτο πρόγραμμα του ESM, να πετύχει τον Αύγουστο καθαρή έξοδο, χωρίς φυσικά να αιτηθεί προληπτικής πιστωτικής γραμμής, ενώ στο μεταξύ επιθυμεί να έχει χτίσει ένα επαρκές «μαξιλάρι» ασφαλείας έως 19 δισ. ευρώ.

Του Γιάννη Αγουρίδη

Την ίδια στιγμή το EwG, το οποίο εξουσιοδοτήθηκε σχετικά από το Eurogroup στην τελευταία του συνεδρίαση, καταστρώνει το μηχανισμό επιπλέον ελάφρυνσης του χρέους σε συνάρτηση με την ανάπτυξη, σύμφωνα με τη γνωστή γαλλική πρόταση, με τρόπο που να καλύπτει τις απαιτήσεις του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου. Το ΔΝΤ, με τη σειρά του, κρίνει ως βιώσιμο το ελληνικό χρέος, συνθήκη απαραίτητη για να διασφαλιστεί η αυτοδύναμη χρηματοδότηση των δανειακών αναγκών της χώρας τα επόμενα χρόνια. Αυτό είναι τουλάχιστον το σενάριο που έχει στο μυαλό της η κυβέρνηση.

Σε ό,τι αφορά, τώρα, την ελάφρυνση του χρέους, αυτή θα εξαρτηθεί, επίσης, σε ένα βαθμό από το αναπτυξιακό σχέδιο που θα παρουσιάσει τον Απρίλιο η ελληνική κυβέρνηση, καθώς στόχος των Ευρωπαίων είναι με αυτό να «πειστεί» το ΔΝΤ ότι η ανάπτυξη στην Ελλάδα ήρθε για να μείνει και, επομένως, σε συνδυασμό με όσα μέτρα ελάφρυνσης συμφωνηθούν να δεχθεί ότι το ελληνικό χρέος είναι βιώσιμο.

Η συνεδρίαση του EwG


Σύμφωνα με πληροφορίες, οι πρώτες συζητήσεις για τις παρεμβάσεις στο χρέος έχουν ξεκινήσει στους κόλπους του ESM και αναμένεται να εντατικοποιηθούν, αρχής γενομένης από την επόμενη συνεδρίαση του EwG στις 8 Φεβρουαρίου. Σε επίπεδο Eurogroup, η συζήτηση αναμένεται να λάβει μεγαλύτερες διαστάσειςστη συνεδρίαση του Μαρτίου.

Άλλωστε, περί τα μέσα του επόμενου μήνα αναμένονται στην Αθήνα για την έναρξη της τέταρτης αξιολόγησης οι θεσμοί, ενώ κοντά στα μέσα Ιουνίου, όπως φέρονται να συμφωνούν τόσο η κυβέρνηση όσο και οι δανειστές, η συμφωνία για την επόμενη μέρα θα έχει γίνει πράξη, εφόσον όλα κυλήσουν ομαλά, παρά τις όποιες διαφωνίες προκύψουν στην πορεία.

Πηγή bigbusiness.gr

https://diulistirio.blogspot.gr
Διαβάστε περισσότερα.... »
....