Διυλιστήριο: 04/23/16
ροη αναρτησεων

Σάββατο, 23 Απριλίου 2016

Το αυστριακό κοινοβούλιο αναγνώρισε τις γενοκτονίες Ελλήνων, Ασσύριων και Αρμένιων

Το αυστριακό κοινοβούλιο ψήφισε στις 22/4 για να αναγνωρίσει τις γενοκτονίες Ελλήνων, Ασσύριων και Αρμένιων από τους Τούρκους κατά την διάρκεια του 1ου παγκόσμιου πολέμου. Το κοινοβούλιο ενέκρινε μια κοινή διακύρηξη που εγκρίθηκε από τα έξι μεγάλα αυστριακά πολιτικά κόμματα.

Ο υπουργός Εξωτερικών Έντουαρντ Ναλμπαντιάν δήλωσε: "Με αυτό το βήμα η Αυστρία έχει κάνει μια σημαντική συμβολή  στην πρόληψη γενοκτονιών και άλλα εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας."

Η διακύρηξη λέει:

"Λόγω της ιστορικής ευθύνης, η Αυστριακή-Ουγγρική Αυτοκρατορία είχε συμμαχήσει στον Πρώτο Παγκόσμιο Πόλεμο με την Οθωμανική Αυτοκρατορία, είναι καθήκον μας να αναγνωρίσουμε τα τρομερά γεγονότα ως γενοκτονία και να τα καταδικάσουμε ". Η δήλωση αναφέρει ότι« είναι επίσης υποχρέωση της Τουρκίας να αντιμετωπίσει με ειλικρίνεια αυτό το σκοτεινό και οδυνηρό κεφάλαιο του παρελθόντος της και να αναγνωρίσει τα εγκλήματα που διαπράχθηκαν κατά τη διάρκεια της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας εναντίον των Αρμενίων, ως γενοκτονία.

Ασσύριοι, οι Αρμένιοι και οι Έλληνες εργάστηκαν σε συνεργασία να πιέσουν την αυστριακή κυβέρνηση να αναγνωρίσει τη γενοκτονία, στην οποία μεταξύ 1915 και 1918, σκοτώθηκαν  750.000 Ασσυρίοι (75%), 500.000 Έλληνες και 1,5 εκατομμύριο Αρμένιοι . Η γενοκτονία που διαπράχθηκε από τους Οθωμανούς Τούρκους και τους Κούρδους και σχεδόν κατάφεραν να καταστρέψουν τις χριστιανικές κοινότητες της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας.

www.diulistirio.blogspot.com
Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Ντάισελμπλουμ: Δεν ισχύουν όσα γράφουν τα ελληνικά ΜΜΕ, δεν υπάρχει τέταρτο μνημόνιο


«Τα ελληνικά ΜΜΕ κάνουν λόγο για τέταρτο μνημόνιο. Δεν πρόκειται σε καμία περίπτωση για κάτι τέτοιο», τόνισε ο πρόεδρος του Eurogroup Γερούν Νταϊσελμπλουμ απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφου του Reuters, στη συνέντευξη τύπου μετά την ολοκλήρωση των εργασιών της πρώτης ημέρας του άτυπου Συμβουλίου Οικονομικών και Δημοσιονομικών Υποθέσεων της ΕΕ (Ecofin) στο Άμστερνταμ.

Όταν ρωτήθηκε σχετικά με τη δήλωση του Ευκλείδη Τσακαλώτου πως είναι αδύνατο να νομοθετηθούν προληπτικά μέτρα, ο Γερούν Ντάισελμπλουμε σημείωσε πως «οι θεσμοί συνεργάζονται με τις ελληνικές αρχές για να σχεδιάσουν αυτά τα προληπτικά μέτρα». «Είπα (σημ: μετά το Eurogroup) πως αυτά πρέπει να είναι εκ των προτέρων αξιόπιστα και να τεθούν σε ισχύ με ένα είδος μηχανισμού ενεργοποίησης που θα είναι αντικειμενικός».

«Θα ήθελα να γίνω σαφής στο σημείο αυτό. Τα ελληνικά ΜΜΕ κάνουν λόγο για τέταρτο μνημόνιο. Δεν πρόκειται σε καμία περίπτωση για κάτι τέτοιο. Έχει να κάνει με το τι θα συμβεί, αν τα μέτρα που προβλέπονται στο βασικό πακέτο δεν έχουν τα αναμενόμενα αποτέλεσμα. Εδώ που βρισκόμαστε τώρα, αν δούμε τα στοιχεία της Eurostat, φαίνεται ότι η Ελλάδα είναι σε πολύ καλό δρόμο και δείχνει την απαραίτητη δέσμευση», δήλωσε και πρόσθεσε:

«Νομίζω ότι το υφιστάμενο πακέτο, στο οποίο έχουμε συμφωνήσει κατά 95%, είναι πολύ καλό και αυτό το προληπτικό πακέτο αποτελεί ένα είδος επιπλέον ασφάλειας. Θα πρέπει απλά να εργαστούμε για το πώς ακριβώς θα διαμορφωθεί αυτός ο μηχανισμός. Ασφαλώς, αν υπάρχουν νομικοί περιορισμοί, δεν μπορούμε και δεν θέλουμε να παραβλέψουμε τους νομικούς περιορισμούς που υπάρχουν στην Ελλάδα. Θα τον σχεδιάσουμε με τέτοιο τρόπο (τον μηχανισμό), που να λειτουργεί με αξιοπιστία, αυτοματισμό, αντικειμενικότητα και φυσικά να είναι νομικά εφικτός».

Στη συνέντευξη Τύπου μετείχαν ακόμα ο αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και αρμόδιος για το ευρώ και τον κοινωνικό διάλογο Επίτροπος Βάλντις Ντομπρόβσκις, ο αντιπρόεδρος της ΕΚΤ Βίτορ Κονστάνσιο και ο πρόεδρος της Κεντρικής Τράπεζας της Ολλανδίας Κλάας Νοτ.


http://diulistirio.blogspot.gr/


Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Όταν η χώρα σου έχει γίνει προτεκτοράτο, στις εκλογές κάνεις αποχή


Η πρόσφατη Ιστορία της χώρας μας έχει διδάξει πως χρειάζεται κάθε φορά μια νέα κυβέρνηση για να περάσει το νέο Μνημόνιο. Η κυβέρνηση Παπανδρέου πέρασε το Μνημόνιο και έπεσε στις εκλογές. Η κυβέρνηση Σαμαρά πέρασε ένα Μνημόνιο και έπεσε στις εκλογές.

Η κυβέρνηση Τσίπρα πέρασε ένα Μνημόνιο και θα πέσει στις επόμενες εκλογές, για να έρθει μια νέα κυβέρνηση να περάσει το νέο Μνημόνιο.

Το θέμα είναι πότε θα γίνουν οι επόμενες εκλογές.

Το γεγονός πως οι πάντες έχουν αντιληφθεί πια πως δεν έχει απολύτως καμία σημασία ποιο κόμμα είναι στην κυβέρνηση, μπορεί και να δώσει χρόνο στον Αλέξη Τσίπρα.

«Αφού δεν έχει καμία σημασία ποιος είναι στην κυβέρνηση, άσε τον Τσίπρα και την παρέα του να υποδύονται την κυβέρνηση γιατί τους άλλους τους φάγαμε και σαράντα χρόνια στη μάπα».

Δεν αμφιβάλλω πως πολλοί Έλληνες σκέφτονται έτσι. Είναι ολοφάνερο πως οι Έλληνες έχουν παραιτηθεί.

Από την άλλη, αντίθετα με αυτό που πιστεύουν οι περισσότεροι, ο Κυριάκος Μητσοτάκης είναι εξαιρετικός σύμμαχος του Τσίπρα.

Αφενός ο Μητσοτάκης έχει είναι μνημονιακότερος του Μνημονίου και αφετέρου είναι τόσο γελοίος που κάνει τον Τσίπρα να μοιάζει συμπαθής.

Βέβαια, το σημαντικότερο πρόβλημα της Ελλάδας είναι ότι είναι και επίσημα πια προτεκτοράτο.

Κι αυτό δεν αλλάζει με κανένα Τσίπρα και κανένα Μητσοτάκη.

Αυτό μόνο οι Έλληνες μπορούν να το άλλάξουν.

Μετά από έξι χρόνια από την χρεοκοπία της χώρας -και στον δρόμο για το τέταρτο Μνημόνιο-, δεν πιστεύω πως οι Έλληνες θα εξεγερθούν, αν και οι πάντες βλέπουν πως η κατάσταση στην Ελλάδα πάει από το κακό στο χειρότερο.

Ούτε καν συνειδητή στάση πληρωμών δεν τολμούν να κάνουν, αν και εκατοντάδες χιλιάδες Έλληνες δεν πληρώνουν δεν έχουν πια να πληρώσουν.

Η πολιτική και κοινωνική ζωή του τόπου είναι πια ένας βάλτος.

Οι ειδήσεις διαδέχονται η μία την άλλη αλλά δεν έχουν καμία σημασία.

Η Ελλάδα προσποιείται πως είναι μια κανονική, κυρίαρχη, δημοκρατική χώρα, ενώ είναι ένα προτεκτοράτο με στοιχεία αποικίας και μπανανίας.

Οπότε, τι σημασία έχουν οι εκλογές;

Οι εκλογές δεν έχουν καμία σημασία στα προτεκτοράτα.

Κατά την ταπεινή μου γνώμη, η πιο υγιής αντίδραση των Ελλήνων στις επόμενες εκλογές θα ήταν να μην πάνε να ψηφίσουν.

«Και θα αλλάξει κάτι αυτό;»

Γιατί, τώρα που ψηφίζεις, αλλάζει κάτι;

«Μα δεν θα περάσει το επόμενο Μνημόνιο, αν δεν πάω να ψηφίσω;»

Γιατί, τώρα που ψηφίζεις, δεν περνάει το Μνημόνιο;

Το ΟΧΙ θριάμβευσε με 61,3% στο δημοψήφισμα του περασμένου Ιουλίου, και, πριν κλείσουν οι κάλπες, είχε γίνει ΝΑΙ.

Ούτε οι εκλογές, ούτε το δημοψήφισμα μετράνε στην Ελλάδα.

Η γνώμη των Ελλήνων δεν μετράει.

Ούτε τα κόμματα μετράνε.

Το μόνο που πετυχαίνουν τα κόμματα στα προτεκτοράτα είναι να κρατούν διαιρεμένους, παθητικούς και ανίσχυρους τους πολίτες.

Μια καλή απάντηση στις επόμενες εκλογές, όταν γίνουν, είναι να μην πάει κανένας Έλληνας στην κάλπη.

Επίσης, τα κόμματα που επιθυμούν την απελευθέρωση της Ελλάδας καλό θα ήταν να μην συμμετάσχουν στις εκλογές. Να καλέσουν τους πολίτες σε αποχή.

Αν η αποχή φτάσει σε ένα ποσοστό 70%, τίποτα δεν θα είναι ίδιο την επόμενη μέρα και η όποια κυβέρνηση -όπως και οι δανειστές- θα ξέρουν καλά πως τα κόμματα που κυβερνούν δεν έχουν λαϊκή νομιμοποίηση, δεν είναι νομιμοποιημένα από την κοινωνία.

Αν η αποχή φτάσει στο 70%, το κυβερνών κόμμα θα έχει γύρω στο 10% του εκλογικού σώματος. Ο ΣΥΡΙΖΑ σήμερα έχει το 18% του εκλογικού σώματος.

Δεν αμφιβάλλω πως πολλοί δημόσιοι υπάλληλοι, κομματόσκυλα, νεοναζί και διάφοροι βλαμμένοι που ψηφίζουν Λεβέντηδες για να κάνουν πλάκα, θα πάνε στις κάλπες.

Το ποσοστό της αποχής στις εκλογές του περασμένου Σεπτεμβρίου έφτασε το 44,1% και ήταν το μεγαλύτερο της Μεταπολίτευσης. Στις εκλογές του Σεπτεμβρίου του 2015, ψήφισαν 650 χιλιάδες λιγότεροι ψηφοφόροι από τις εκλογές του Ιουνίου.

Στις επόμενες εκλογές, να βάλουμε στόχο η αποχή να ξεπεράσει το 70%.

Δεν έχουν καμία σημασία οι εκλογές στα προτεκτοράτα.

Αυτό που έχει σημασία είναι να πάρουμε τη χώρα μας πίσω.

Αφού πάρουμε τη χώρα μας πίσω, μπορούμε μετά να σκοτωθούμε μεταξύ μας οι δεξιοί με τους αριστερούς και όλους τους άλλους.

Αλλά πρέπει πρώτα να πάρουμε τη χώρα μας πίσω.

Η αποχή από τις εκλογές στα προτεκτοράτα είναι μια πατριωτική πράξη.

Η αποχή από τις εκλογές στα προτεκτοράτα είναι συνειδητή πράξη ευθύνης.

(Η πρώτη και μόνη φορά που δεν ψήφισα στις εκλογές, ήταν στις εκλογές του 2009, όπου -για να μην ξεχνάμε- είχε θριαμβεύσει με 43,92% το ΠΑΣΟΚ του Γιώργου Παπανδρέου. Οι επόμενες εκλογές θα είναι η δεύτερη φορά που δεν θα ψηφίσω. Αν οι Έλληνες αντιδράσουν κάποτε και η Ελλάδα πάψει να είναι προτεκτοράτο, τότε θα ψηφίσω ξανά.)

Διαβάστε περισσότερα.... »
....