Διυλιστήριο: 09/04/15
ροη αναρτησεων

Παρασκευή 4 Σεπτεμβρίου 2015

Σχολείο στο Λονδίνο θα εξασκεί την αρχαιοελληνική μέθοδο διδασκαλίας

Θέμα συζήτησης στο Λονδίνο το νέο σχολείο, που αναμένεται να ανοίξει τις πύλες του για τους πρώτους μαθητές τον Σεπτέμβριο του 2017 και θα ασκεί την αρχαιοελληνική μέθοδο διδασκαλίας, εξολοκλήρου. Η φοίτηση θα είναι δωρεάν και ο στόχος των εμπνευστών είναι να «ξεκλειδώσουν» τις δυνατότητες των σπουδαστών.

Πρόκειται για το σχολείο δεύτερης βαθμίδας Gipsy Hill στο Νότιο Λονδίνο και σήμερα θα πάρει επισήμως έγκριση λειτουργίας από τον πρωθυπουργό Ντέιβιντ Κάμερον, μαζί με ακόμα 17 δωρεάν σχολεία στη Βρετανία. Τα μαθήματα που θα διδάσκονται σε αυτό θα βασίζονται στην «κλασική παιδεία», με την Γραμματική, τη Λογική και την Ρητορική να είναι οι θεμελιώδεις άξονες διδασκαλίας.

Με την μέθοδο αυτή, οι σπουδαστές θα μάθουν την αξία της γραμματικής, αλλά και άλλων βασικών σπουδών, όπως η ορθογραφία αλλά και βασικά μαθηματικά. Η φοίτηση στο πρώτο αυτό στάδιο διαρκεί τέσσερα χρόνια και κατόπιν οι μαθητές προχωρούν στο δεύτερο στάδιο, τη Λογική, όπου μαθαίνουν να ρωτούν «γιατί» και να αναπτύσσουν πιο αναλυτική σκέψη.

Η τελική φάση είναι το στάδιο της Ρητορικής, που βοηθά στην ανάπτυξη της γνώμης, της επιχειρηματολογίας με «ξεκάθαρα, δυναμικά και κομψά επιχειρήματα», όπως περιγράφουν οι εμπνευστές του σχεδίου.

Η κλασική αυτή μέθοδος εκπαίδευσης έχει τις ρίζες της στην Αρχαία Ελλάδα, στην εποχή του Σωκράτη αλλά και του Αριστοτέλη, του δασκάλου του Μεγάλου Αλεξάνδρου.


http://www.diulistirio.blogspot.gr/


Διαβάστε περισσότερα.... »
....

VIDEO - 13 Λόγοι για να (μην) ψηφίσετε Μειμαράκη και Νέα Δημοκρατία

Σας προτρέπουμε να (μην) ψηφίσετε Μειμαράκη και Νέα Δημοκρατία για τους παρακάτω λόγους :

1. Γιατί πάντα του άρεσε να συμμετέχει σε συζητήσεις υψηλού επιπέδου

2. Γιατί δεν έχει ακουστεί το όνομά του για κανένα σκάνδαλο

3. Γιατί τώρα οι δημοσιογράφοι δεν θυμούνται για τα σκάνδαλα που του είχαν βγάλει

4. Γιατί είναι έτοιμος να απαντήσει σε όποια ερώτηση και να του κάνουν

5. Γιατί πάντα ήταν υπερασπιστής των εθνικών μας θέσεων

6. Γιατί με το κύρος του έδινε ένα άλλο επίπεδο στην πολιτική ζωή του τόπου

7. Γιατί έχει συνεργάτες που τον σέβονται

8. Γιατί είναι υποστηρικτής του Στουρνάρα

9. Γιατί έδινε τις σωστές κατευθύνσεις στους ευρωβουλευτές του για να υπερασπίζονται στο εξωτερικό, την χώρα

10. Γιατί είναι πάντα σταθερός στην γνώμη του για τους άλλους

11. Γιατί έδωσε επιχειρήματα στους Γερμανούς για το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος

12. Γιατί όταν ο άλλος διαπραγματευόταν τον προέτρεπε από τις Βρυξέλλες να φέρει την όποια συμφωνία

13. Γιατί έβριζε τον Καμμένο που συγκυβέρνησε με ένα αριστερό κόμμα αλλά τώρα παρακαλάει τον Τσίπρα




http://www.diulistirio.blogspot.gr/
Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Κατακαημένη γή!..

     Άσχετα του ότι οι εκλογές ετούτες είναι εντελώς παραμύθι για μικρά παιδιά,
..άσχετα του ότι γίνονται για να περιθωροποιηθούν οι αντιμνημονιακές δυνάμεις, και να εξοστρακιστούν όσο γίνεται απ' την Βουλή και το βήμα της,
..άσχετα του χωρίς σημασία αποτελέσματος που θάχει, αφού έτσι κι αλλιώς η κυβέρνηση που θα προκύψει θα είναι γερμανόδουλη,
..θα πρέπει να υπενθυμίσουμε για μιά ακόμη φορά μιά μεγάλη αλήθεια:

Τα μνημονιακά-ανθελληνικά κόμματα που θα
κυβερνήσουν με τον έναν ή τον άλλο τρόπο τα επόμενα (πόσα;) χρόνια,
..ΕΧΟΥΝ ΚΑΤΑΡΓΗΣΕΙ ΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ ΚΑΙ ΤΟ ΕΧΟΥΝ ΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΗΣΕΙ ΜΕ ΤΑ ΜΝΗΜΟΝΙΑ.

Πολλές, πάμπολλες διατάξεις-απαιτήσεις των μνημονίων είναι αντίθετες με βασικές παραδοχές και άρθρα του Συντάγματος τούτης της χώρας.
Ακόμη και η αυτή η ίδια η ύπαρξη των μνημονίων και των εξωχώριων κέντρων αποφάσεων συνιστά κατάργηση του Συντάγματος.
Αυτή την -προεκλογική- στιγμή κανένα από τα κόμματα που ορκίζονται πίστη στα μνημόνια, στο ευρώ, στο χρέος και στους απατεώνες δανειστές-τοκογλύφους,
..δεν αναφέρουν καν την λέξη ''Σύνταγμα''.

Δεν τους ενδιαφέρει ο καταστατικός χάρτης της χώρας, δεν τους ενδιαφέρει η δημοκρατία, δεν τους ενδιαφέρει καν η χώρα.
Τους ενδιαφέρει μόνον να ξανακυβερνήσουν ώστε να εφαρμόσουν το συμβόλαιο θανάτου του ελληνικού λαού που έχουν υπογράψει με τους ξένους ληστές.
Τους ενδιαφέρει μόνον η εύνοια της καγκελαρίας και των τραπεζών για να διασωθούν πολιτικά, και να συνεχίσουν την ατέρμονη κομματική αλλά και προσωπική τους ληστεία (κυριολεκτικά) είς βάρος της πατρίδας και του λαού.
Όλος αυτός ο πλούτος που κυκλοφορεί στα πολιτικά σαλόνια είναι προϊόν κλοπής.
Πρόκειται για κλέφτες και απατεώνες με ένα περιτύλιγμα καθωσπρεπισμού, στείρας μόρφωσης, ψευτοευγένειας, ελιτισμού.

Η μεγαλύτερη εγκληματική συμμορία από κτήσεως του νέου ελληνικού κράτους είναι εδώ.
Και είναι όλη μέσ' την Βουλή.
Κι εκεί επιθυμεί να μείνει. Για πάντα.

Μετά από πολλά -πάρα πολλά- χρόνια, αν υπάρχει ακόμη τούτη η χώρα σαν ανεξάρτητη κρατική και εθνική οντότητα,
..αν υπάρχει ακόμη πνευματική ζωή στον τόπο,
..αν υπάρχουν ακόμη έλληνες ιστορικοί και όχι ''ευρωπαίοι'',
..η περίοδος αυτή της μεταπολίτευσης, ειδικά από το 1980 και μετά, θα καταγραφεί ως ο μείζων ελληνικός μεσαίωνας, χειρότερος ακόμη και απ' την τουρκοκρατία.

Δεν ζούμε ιστορικές στιγμές μιάς χώρας, μιάς πατρίδας.
Ζούμε τις τελευταίες της στιγμές!..

Αναρτήθηκε από Κώστας Μαντατοφόρος
Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Ανοίγει για την Ελλάδα η κάνουλα με τα 35 δισ. ευρώ του "πακέτου Γιούνκερ"



Την εκτίμηση ότι τον Οκτώβριο θα αρχίσει να υλοποιείται η πρόταση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για την επιτάχυνση των χρηματοδοτήσεων προς την Ελλάδα από τα προγράμματα της περιόδου 2007-2013 και 2014-2020, διοχετεύοντας ποσό άνω των 35 δισ. ευρώ στην ελληνική οικονομία, εξέφρασε σήμερα από τις Βρυξέλλες η επίτροπος για την Περιφερειακή Πολιτική Κορίνα Κρέτσου.

Σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο (ΕΚ), λίγο μετά την έκτακτη συνεδρίαση της επιτροπής περιφερειακής ανάπτυξης του ΕΚ για τα έκτακτα μέτρα για τα ευρωπαϊκά κονδύλια στην Ελλάδα, η K. Kρέτσου εκτίμησε ότι, καλώς εχόντων των πραγμάτων, τον Οκτώβριο θα μπορούσε να διοχετευθεί στην ελληνική οικονομία περί το 1 δισ. ευρώ.

Η Κ. Κρετσού υπενθύμισε ότι η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, στις 15 Ιουλίου, πρότεινε τη βελτίωση της άμεσης ρευστότητας ώστε να υπάρξει χρηματοδότηση των επενδύσεων της προγραμματικής περιόδου 2007-2013. Αυτό θα μεταφραστεί σε άμεση πρόσθετη ρευστότητα περίπου 500 εκατ. ευρώ και εξοικονόμηση περίπου 2 δισ. ευρώ για τον ελληνικό προϋπολογισμό. Τα κονδύλια αυτά θα είναι διαθέσιμα για την άμεση χρηματοδότηση επενδύσεων που στηρίζουν την ανάπτυξη και την απασχόληση. Προϋπόθεση είναι οι ελληνικές αρχές να διασφαλίσουν ότι οι πρόσθετοι αυτοί πόροι θα αξιοποιηθούν πλήρως προς τους δικαιούχους και τις δράσεις στο πλαίσιο των προγραμμάτων.

Η Επιτροπή προτείνει επίσης να αυξηθεί το επίπεδο της αρχικής προχρηματοδότησης για τα προγράμματα της περιόδου 2014-2020 κατά 7%. Με την πρόσθετη αυτή προχρηματοδότηση μπορεί να διατεθεί πρόσθετο ποσό 1 δισ. ευρώ που μπορεί να αξιοποιηθεί για την έναρξη προγραμμάτων που συγχρηματοδοτούνται στο πλαίσιο της πολιτικής συνοχής.

Τέλος, σημειώνεται ότι το ποσό άνω των 35 δισ. ευρώ που θα μπορούσε να λάβει η Ελλάδα ως το 2020, θα συνίστανται σε 20 δισ. ευρώ από τα Ευρωπαϊκά Διαρθρωτικά και Επενδυτικά Ταμεία, καθώς και σε 15 δισ. ευρώ από τα Γεωργικά Ταμεία. Τα κονδύλια αυτά μπορούν να διοχετευθούν σε επενδύσεις, για την καταπολέμηση της ανεργίας, της φτώχειας και των κακών κοινωνικών συνθηκών, στην έρευνα και την παιδεία, καθώς και στις υποδομές. Οι πρώτες πληρωμές από τα εν λόγω Ταμεία της ΕΕ, το 2014 και το 2015, ανέρχονται ήδη σε 4,4 δισ. ευρώ.

Πηγή Ημερησία

http://www.diulistirio.blogspot.gr/
Διαβάστε περισσότερα.... »
....

«Πουλήστε μου ένα νησί για να εγκαταστήσω εκεί χιλιάδες πρόσφυγες»


Ο Αιγύπτιος κροίσος Ναγκίμπ Σαουίρις πρότεινε σήμερα να αγοράσει ένα νησί στα ανοιχτά της Ιταλίας ή της Ελλάδας για να εγκαταστήσει εκεί εκατοντάδες χιλιάδες πρόσφυγες που προσπαθούν να διαπλεύσουν τη Μεσόγειο, θέτοντας σε κίνδυνο τη ζωή τους.

«Ελλάδα ή Ιταλία, πουλήστε μου ένα νησί, θα το κηρύξω ανεξάρτητο, θα υποδεχτώ μετανάστες και θα τους προσφέρω εργασία χάρη στην οικοδόμηση της νέας τους πατρίδας» έγραψε στο Twitter ο πολυεκατομμυριούχος επιχειρηματίας.

«Ασφαλώς και είναι εφικτό» είπε ο ίδιος στο Γαλλικό Πρακτορείο σήμερα. «Υπάρχουν δεκάδες νησιά που είναι έρημα και θα μπορούσαν να υποδεχτούν εκατοντάδες χιλιάδες πρόσφυγες», πρόσθεσε.

Από τις αρχές του έτους περισσότεροι από 350.000 άνθρωποι έχουν διαπλεύσει τη Μεσόγειο ελπίζοντας να ξεφύγουν από τους πολέμους και τη φτώχεια στις πατρίδες τους φτάνοντας στην Ευρώπη. Τουλάχιστον 2.600 πνίγηκαν στην προσπάθειά τους αυτή, σύμωνα με τον Διεθνή Οργανισμό Μετανάστευσης.


Ο Σαουίρις είπε σε ένα ιδιωτικό τηλεοπτικό κανάλι της Αιγύπτου ότι θα επικοινωνήσει με τις κυβερνήσεις της Ελλάδας και της Ιταλίας για να τους θέσει την ιδέα του. Όπως είπε, η τιμή ενός τέτοιου νησιού μπορεί να κυμαίνεται «από 10 μέχρι 100 εκατομμύρια δολάρια» αλλά «το βασικό θέμα είναι οι επενδύσεις σε έργα υποδομής».

Θα υπάρχουν «προσωρινά καταφύγια για τη στέγασή τους, κατόπιν θα αρχίσουμε να απασχολούμε τους ανθρώπους για να χτίζουν καταλύματα, σχολεία, πανεπιστήμια, νοσοκομεία», εξήγησε. «Και αν η κατάσταση βελτιωθεί, αυτός που θα θέλει να επιστρέψει (στην πατρίδα του) θα μπορεί να το κάνει», πρόσθεσε.

Ο επιχειρηματίας παραδέχτηκε ότι υπάρχουν προβλήματα στο σχέδιο αυτό: για παράδειγμα, θα πρέπει να πειστούν η Ελλάδα ή η Ιταλία να του πουλήσουν ένα νησί αλλά και να καθοριστεί το νομικό καθεστώς του νέου «κράτους». Όμως τουλάχιστον οι πρόσφυγες θα έχουν «ανθρώπινη» μεταχείριση γιατί «σήμερα, τους φέρονται σαν να είναι ζώα», κατέληξε.


http://www.diulistirio.blogspot.gr/


Διαβάστε περισσότερα.... »
....