Διυλιστήριο: 11/28/14
ροη αναρτησεων

Παρασκευή, 28 Νοεμβρίου 2014

VIDEO - Ο Fu Chen Qiu, αφεντικό της Cosco στην Ελλάδα… ξεβρακώνει τον Αντώνη Σαμαρά: «Δεν έχει σημασία ποιος βρίσκεται στην κυβέρνηση»


Το αφεντικό της Cosco στον Πειραιά, κάπτεν Fu Cheng Qiu είναι πιθανότατα ο πιο ευτυχισμένος άνθρωπος στην Ελλάδα αφού «τρέχει» το λιμάνι με ρυθμούς ανάπτυξης μακράν υπερδιπλάσιους της κινεζικής ανάπτυξης. Ο κάπτεν Fu τώρα με δηλώσεις του αναφέρεται στην κινεζική επένδυση στην Ελλάδα.Και στην κυριολεξία… ξεβρακώνει τον Αντώνη Σαμαρά, τονίζοντας πως η Ελλάδα είναι ένας ελκυστικός επενδυτικός προορισμός,
στον οποίο δεν έχει σημασία ποιο κόμμα βρίσκεται στην κυβέρνηση. Ηχηρό χαστούκι στον Πρωθυπουργό ο οποίος πανηγυρίζει ως δική του την επιτυχία της επένδυσης της Cosco στην Ελλάδα…
Μιλώντας αποκλειστικά στο GreekReporter, σε μια συνέντευξη που θα παρουσιαστεί ολόκληρη σε ένα επερχόμενο ντοκιμαντέρ για την κινεζική κοινότητα στην Ελλάδα, Ο Κάπτεν Fu είπε ότι οι Έλληνες είναι λαός εργατικός και αξίζει να επενδύσεις σε αυτόν, προσθέτοντας ότι ο Πειραιάς είναι το πιο στρατηγικά τοποθετημένο λιμάνι της Μεσογείου.
«Όταν μιλάω με τους φίλους μου, τους συγγενείς και άλλες εταιρείες στην Κίνα τους λέω την άποψή μου για την Ελλάδα, πως πρόκειται για μια μεγάλη χώρα πολύ καλή για επενδύσεις», δήλωσε ο καπετάνιος ο οποίος είναι υπεύθυνος για τη λειτουργία της Cosco στην Ελλάδα. «Εμείς στην Cosco δεν κοιτάζουμε τις κυβερνήσεις, θέλουμε να προσφέρουμε υψηλής ποιότητας υπηρεσίες στους πελάτες μας και αυτό είναι το πιο σημαντικό για εμάς». προσθέτοντας ότι φυσικά οι επιχειρήσεις χρειάζονται τις τοπικές κυβερνήσεις.
Και τι γίνεται αν υπάρξει μια αλλαγή κυβέρνησης (ΣΥΡΙΖΑ) στην Ελλάδα το 2015; Ο Κάπτεν Fu είπε ότι δεν έχει σημασία, εφ “όσον αυτή προέρχεται από το λαό. «Οι άνθρωποι έχουν τη δυνατότητα να επιλέξουν την κυβέρνηση, εμείς είμαστε εδώ για να υποστηρίξουμε τους ανθρώπους και να προσφέρουμε υπηρεσίες υψηλής ποιότητας».


http://diulistirio.blogspot.gr/


Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Αποκάλυψη του realfm: Ακριβαίνουν φάρμακα, ξενοδοχεία, εφημερίδες


Αύξηση του κατώτατου συντελεστή ΦΠΑ από το 6,5% στο 8,5% ή στο 9,5% αποφάσισε να δώσει στην τρόικα η κυβέρνηση, με στόχο να πείσει τους δανειστές να επιστρέψουν στην Ελλάδα, όπως αποκάλυψε η Κάτια Μακρή στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του realfm 97,8.

Η κυβέρνηση ενημέρωσε ήδη από το βράδυ της Πέμπτης (27/11) τους δανειστές γι' αυτό, εξ ου και, μετά το euroworking group, μας έκλεισαν το «μάτι» ότι μπορεί την επόμενη εβδομάδα να έρθουν στη χώρα.

Η απόφαση αυτή σημαίνει πως θα επιβαρυνθούν με αυξήσεις μια σειρά από προϊόντα και υπηρεσίες, όπως είναι τα φάρμακα , τα εμβόλια, η διαμονή στα ξενοδοχεία, τα κάμπινγκ και τα πάσης φύσης καταλύματα, τα βιβλία, οι εφημερίδες, τα περιοδικά και τα θεατρικά εισιτήρια.

Αύξηση δεν προβλέπεται στο συντελεστή ΦΠΑ για τα νησιά, μέτρο το οποίο, σύμφωνα με την κυβερνητική πρόταση, μένει εκτός της όποιας αναπροσαρμογής.

Η εξέλιξη αυτή είναι ιδιαίτερα αρνητική, καθώς είδη πρώτης ανάγκης, όπως είναι τα φάρμακα, θα αυξηθούν σε μια πολύ δύσκολη στιγμή, ενώ η απόφαση αυτή θα αποτελέσει και μεγάλο πλήγμα στον τουρισμό, αφού τα τουριστικά πακέτα έχουν ήδη πουληθεί και ξαφνικά η κυβέρνηση θα ανακοινώσει αναπροσαρμογή του ΦΠΑ. Φυσικά αυτό αποτελεί μεγάλο χτύπημα και για τον Τύπο, ο οποίος βρίσκεται σε μεγάλη κρίση τα τελευταία χρόνια.

Η αύξηση του χαμηλού συντελεστή ΦΠΑ υπολογίζεται από το οικονομικό επιτελείο ότι θα αποφέρει στα ταμεία περίπου 300 εκατομμύρια ευρώ, αλλά δεν είναι καθόλου βέβαιο ότι η τρόικα θα ικανοποιηθεί από το μέτρο και δεν θα επιμείνει στο αρχικό της αίτημα που εξέφρασε στο Παρίσι για αύξηση του ΦΠΑ 6 μονάδες με ταυτόχρονη περικοπή και των συντάξεων, ώστε να κλείσει το δημοσιονομικό κενό που εκτιμά στα 2,5 δισ.

Το πρόβλημα βεβαίως για την κυβέρνηση είναι τεράστιο, καθώς ακόμη κι αν το αποδεχτεί η τρόικα, δεν είναι σίγουρο πως θα περάσει από το Κοινοβούλιο, αφού πρόκειται για μια ξεκάθαρη αύξηση φόρου κόντρα σε κάθε διακήρυξη των κκ. Σαμαρά και Βενιζέλου.


http://diulistirio.blogspot.gr/


Διαβάστε περισσότερα.... »
....

ΒΙΝΤΕΟ-Τουρκικά στα "μειονοτικά" νηπιαγωγεία ζητούν Αϊχάν, Ζεϊμπέκ


Να διδάσκεται ως μητρική γλώσσα στα μειονοτικά νηπιαγωγεία η τουρκική και ως δεύτερη γλώσσα η ελληνική ζήτησε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Καρά Γιουσούφ Μεμέτ Αϊχάν, από το βήμα της βουλής.


"Η παιδεία και οι υπηρεσίες που θα παρέχονται στα νηπιαγωγεία θα πρέπει να ανταποκρίνονται στις απαιτήσεις της μειονότητας και να είναι δίγλωσσες, δηλαδή στη μητρική γλώσσα και την ελληνική. Σε κάθε περίπτωση η αναζήτηση εκπαιδευτικών λύσεων πρέπει να γίνει στη βάση της παραδοχής ότι η ορθή εκπαίδευση στη μητρική γλώσσα παρέχει τη δυνατότητα για την εκμάθηση μιας δεύτερης γλώσσας. Είναι επιτακτική η ανάγκη να γίνει αναδιαμόρφωση και επικαιροποίηση των προγραμμάτων σπουδών, τόσο στην πρωτοβάθμια, όσο και στη δευτεροβάθμια εκπαίδευση" είπε κατά τη διάρκεια της συζήτησης του νομοσχεδίου του υπουργείου Παιδείας.
Στο ίδιο μήκος κύματος και ο έτερος μουσουλμάνος βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Χουσεϊν Ζεϊμπέκ που υπογράμμισε την ανάγκη δημιουργίας δίγλωσσων νηπιαγωγίων.

"Εφόσον το νηπιαγωγείο προετοιμάζει τους μαθητές για την ένταξη τους στην εκπαίδευση και η φοίτηση τους είναι πλέον υποχρεωτική, αποτελεί υποχρέωση της ελληνικής πολιτείας να δημιουργήσει δίγλωσσα σχολεία και είναι πάγιο αίτημα της μειονότητας και των κατοίκων του Εχίνου", σημείωσε.
Και επειδή γρήγορα θα βγουν οι εθνοπροδότες της ΝΔ να κατακεραυνώσουν (και καλά θα κάνουν) τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ ας δουν και τον Δήμαρχο Τοπείρου που πρόσφατα εκλέχτηκε υποστηριζόμενος από την ΝΔ ο οποίος, δέχτηκε και έμμεσα αναγνώρισε, την Τουρκική Ένωση Ξάνθης (Τ.Ε.Ξ.) στις 21 11 2014, ένα παράνομο σωματείο που όλοι ξέρουμε ποια κόκκινα συμφέροντα εξυπηρετεί .Πηγή και http://nblo.gs/11CnSR

http://diulistirio.blogspot.gr/


Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Μονοήμερη κοροϊδία..

     Εδώ και τέσσερα μνημονιακά χρόνια, οι συνδικαλιστές, αυτοί οι χρυσοπληρωμένοι κηφήνες,
..ουρά και στήριγμα του ''συστήματος'',
..δικαιολόγησαν απολύτως τον ''μισθό'' τους και την εμπιστοσύνη με την οποία τους περιβάλλουν οι πολιτικοί τους πάτρωνες.

Όταν σε μερικά χρόνια (ξανα)γραφεί η Ιστορία στην πραγματική της διάσταση, τα δύο μεγάλα συνδικάτα ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ δεν θα έχουν να επιδείξουν στον αντιμνημονιακό και οιονεί Εθνικό τους αγώνα,
..παρά μόνον πέντε- έξι, άντε οκτώ ΜΟΝΟΗΜΕΡΕΣ ΑΠΕΡΓΙΕΣ!

Μονοήμερες κοροϊδίες εις βάρος του λαού, βούτυρο στο ψωμί των κυβερνητικών ανδρεικέλων, όπου με την κατάλληλη προβοκάτσια τους δίνεται η ευκαιρία να εκφοβίσουν τους πολίτες και να δυσφημήσουν κάθε είδους κοινωνικό αγώνα.

Πόσοι απ' αυτούς τους μεγαλοσυνδικαλισταράδες ζούνε στα όρια της φτώχιας όπως πολλοί εργαζόμενοι τους οποίους εκπροσωπούν;
Πόσοι δεν αντάλλαξαν την θέση τους και την εκδούλευση που ''πούλησαν'' στο σύστημα, με μία θέση στα ψηφοδέλτια και στα έδρανα της Βουλής;
Πόσοι απ' αυτούς δεν έχουν το ελεύθερο να μπαινοβγαίνουν σε υπουργικά γραφεία, και ''κεκλεισμένων των θυρών'' να χαριεντίζονται μ' αυτούς που θάπρεπε να ελέγχουν;

Πέφτουν ποτέ οι χούντες κάθε είδους -φανερές, κρυφές, οικονομικές, ''δημοκρατικές''- με μονοήμερες απεργίες;
Ιδρώνει τ' αυτί των δωσιλόγων που ενώ ήδη προετοιμάζονται και για καινούργιες περικοπές μισθών και συντάξεων από τον πρώτο μήνα του νέου χρόνου, για πλειστηριασμούς πρώτης κατοικίας με τιμές εκκίνησης τις τρέχουσες τιμές της αγοράς,
..θολώνουν τα νερά με ήξεις-αφίξεις, έξοδο απ' τα μνημόνια που μένουμε, και ''όχι άλλα δάνεια'' παρά ''πιστωτική διευκόλυνση'';
ΙΔΡΩΝΕΙ ΤΟ ΑΥΤΙ ΤΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΚΑΚΟΥΡΓΩΝ;

Ή καθολική, γενικευμένη απεργία διαρκείας,
..ή καθόλου απεργία!
Φτάνει πιά η κοροϊδία.

Να μας εμπαίζουν οι τυχοδιώκτες κυβερνώντες, πάει καλά.
Να μας λοιδωρούν οι τοκογλύφοι που μας σκοτώνουν, έστω.
Αλλά να μας θεωρούν ηλίθιους και οι ημιαγράμματοι κομματικοί αφισοκολλητές-συνδικαλιστές, αυτό πάει πολύ!

Στον κουβά κι αυτοί,
..μαζί με τους υπόλοιπους προδότες του λαού και της κοινωνίας!..

Αναρτήθηκε από Κώστας Μαντατοφόρος
Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Παράταση του μνημονίου. Οι νόμοι βέβαια θα ισχύουν για πολλά χρόνια ακόμη.

Στην πιθανότητα παράτασης του τρέχοντος προγράμματος για λίγες ημέρες ή εβδομάδες μετά το τέλος του έτους «για τεχνικούς λόγους» αναφέρθηκε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός Εξωτερικών Ευάγγελος Βενιζέλος, μετά τη συνάντηση στο Μέγαρο Μαξίμου με τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά.

Για πιθανή παράταση του προγράμματος «για ένα πολύ μικρό χρονικό διάστημα» μίλησε και ο υπουργός Οικονομικών Γκ.Χαρδούβελης που επίσης μετείχε στη σύσκεψη στο Μαξίμου.

«Το βασικό μας αυτήν τη στιγμή ζήτημα είναι να μην επιβαρυνθεί ο έλληνας πολίτης» τόνισε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, προσθέτοντας ότι «θα μείνουμε πιστοί στις δεσμεύσεις μας σε σχέση με μισθούς και συντάξεις».

«Το πρόγραμμα λήγει στις 31 Δεκεμβρίου. Στόχος είναι η τελευταία δόση να εκταμιευθεί μέχρι τις 31 Δεκεμβρίου. Εάν, για τεχνικούς λόγους, δεν έχουν ολοκληρωθεί ορισμένες διαδικασίες, τότε θα μπορούσε να υπάρξει μια παράταση, αλλά όχι νέο Μνημόνιο» δήλωσε ο κ. Βενιζέλος, ενώ αργότερα διευκρίνισε ότι η παράταση θα μπορούσε να αφορά εβδομάδες ή ημέρες.Ο κ. Βενιζέλος επισήμανε την ανάγκη για ενότητα στο εσωτερικό, ενώ χαρακτήρισε τις συζητήσεις στο Παρίσι «δύσκολες, αλλά ένα βήμα προς την ολοκλήρωση αυτής της τελικής διαπραγμάτευσης».

Επανέλαβε ότι «δεν υπάρχει δημοσιονομικό κενό, το δημοσιονομικό κενό είναι μια θεωρητική συζήτηση περί της αποδοτικότητας των μέτρων του προϋπολογισμού» και πρόσθεσε ότι «έχει αποδειχτεί επί σειρά ετών ότι εκτελούνται οι προϋπολογισμοί και κατακτήσαμε το πρωτογενές πλεόνασμα νωρίτερα από το προβλεπόμενο» και «άρα υπάρχει μια πολυετής εμπειρία που ενισχύει τη θέση μας».Ο κ. Βενιζέλος ανέφερε ότι νέο πρόγραμμα σημαίνει νέο δάνειο, για να υπογραμμίσει πως «δεν μπορεί να υπάρξει νέο δάνειο, ούτε θα υπάρξει ούτε χρειάζεται». Συμπλήρωσε ότι «θα υπάρξει το νέο καθεστώς του ECCL, που είναι ένας προληπτικός θώρακας προστασίας της χώρας».

Ανέφερε επιπλέον ότι «και επίσης με το ΔΝΤ υπάρχει ένα πρόγραμμα που λήγει το 2016 και είμαστε σε θέση το πρόγραμμα αυτό να το χρησιμοποιούμε, εφόσον το έχουμε ανάγκη. Αν οι αγορές δίνουν τα αναγκαία κεφάλαια με συγκρίσιμο ή ακόμα και καλύτερο επιτόκιο, παίρνεις από εκεί». «Στόχος μας είναι να επανέλθουμε φυσιολογικά στις αγορές» σημείωσε.

Τόνισε ότι στόχος είναι να λυθούν τα πράγματα μέχρι το επόμενο Eurogroup στις 8 Δεκεμβρίου.

Συμπλήρωσε ότι εάν αυτό δεν καταστεί τεχνικά εφικτό υπάρχουν πάρα πολλές λύσεις, οι πιο απλές εκ των οποίων, όπως εξήγησε, είναι οι τηλεδιασκέψεις που γίνονται συχνά πυκνά και ότι η τρόικα θα επανέλθει φυσικά, σωματικά, στην Αθήνα, γιατί η διαπραγμάτευση με την τρόικα είναι ανοικτή και εντατική.

Ο κ. Βενιζέλος τόνισε πως ό,τι κάνει η κυβέρνηση, το κάνει με μόνο κριτήριο το συμφέρον της εθνικής οικονομίας και υπογράμμισε ότι «το βασικό μας αυτήν τη στιγμή ζήτημα είναι να μην επιβαρυνθεί ο έλληνας πολίτης» και πως «θα μείνουμε πιστοί στις δεσμεύσεις μας σε σχέση με μισθούς και συντάξεις».

Είπε, ακόμα, ότι θα γίνουν όλα όσα πρέπει, ώστε τα θετικά στοιχεία που ήδη έχουν αρχίσει να φαίνονται (ο ρυθμός ανάπτυξης, το πρωτογενές πλεόνασμα, η σταθεροποίηση του χρηματοπιστωτικού και τραπεζικού συστήματος) να αξιοποιηθούν στον μεγαλύτερο δυνατό βαθμό. Υποστήριξε ακόμα ότι αυτό μπορεί να φαίνεται τεχνικό, αλλά είναι κάτι πολύ ανθρώπινο, γιατί συνδέεται με όλες τις επιχειρήσεις, όλες τις δουλειές και τις αγωνίες όλων των εργαζομένων και όλων των ανέργων.

Υπογράμμισε, δε, ότι «για να έχουμε ισχύ και πειστικότητα και για να μπορέσουμε να κερδίσουμε σε αυτό το 'μπρα ντε φερ' που γίνεται, πρέπει να έχουμε πίσω μας την κοινωνία, τις πολιτικές δυνάμεις, δεν πρέπει να παράγουμε εμείς συνεχώς αστάθεια».

Στο ίδιο πλαίσιο ανέφερε ότι «όποιοι νομίζουν ότι είναι εύκολα τα πράγματα, ότι μπορεί κανείς να κάνει μια εύκολη διαπραγμάτευση με του εταίρους, τους Ευρωπαίους, το ΔΝΤ ή τις αγορές, κάνει λάθος» και πως αντίθετα «χρειάζεται ψυχραιμία, συσπείρωση, ενότητα, γιατί δυστυχώς το εσωτερικό πολιτικό κλίμα, όλοι όσοι παράγουν αβεβαιότητα και αστάθεια λειτουργούν αρνητικά σε σχέση με τη διαπραγματευτική ισχύ της χώρας».

Τέλος, για το εάν υπάρχει ενδεχόμενο επίσπευσης της προεδρική εκλογής, είπε «όχι» και πρόσθεσε: «Όπως προβλέπει το Σύνταγμα».

Στη σύσκεψη στο Μέγαρο Μαξίμου συμμετείχε ο υπουργός Οικονομικών Γκίκας Χαρδούβελης και ο υπουργός Εργασίας Γιάννης Βρούτσης.

Χαρδούβελης: Μπορεί να υπάρξει παράταση

Ο υπουργός Οικονομικών Γκίκας Χαρδούβελης εξερχόμενος του Μεγάρου Μαξίμου δήλωσε ότι ενημέρωσε τους δύο αρχηγούς για τις διαβουλεύσεις στο Παρίσι.

«Καλά πήγε. Είχαμε πρόοδο. Δεν κλείσαμε τα θέματα. Συνεχίζουμε» ανέφερε, ενώ για το ενδεχόμενο παράτασης του ισχύοντος προγράμματος είπε ότι «μπορεί να υπάρξει για ένα πολύ μικρό χρονικό διάστημα για τεχνικούς λόγους».Ο Χρήστος Πρωτόπαπας, ο οποίος μετείχε στις διαβουλεύσεις εκ μέρους του ΠΑΣΟΚ, δήλωσε νωρίτερα την Πέμπτη πως η κυβέρνηση δεν δέχεται εξάμηνη παράταση του μνημονίου.

Από την πλευρά της η κυβερνητική εκπρόσωπος Σοφία Βούλτεψη υποστήριξε πως «αν χρειαστεί μπορεί να δοθεί παράταση τεχνικής φύσης για ένα μήνα στο Μνημόνιο».

Υπό αυτό το κλίμα εκτιμάται ότι, όσο η εκκρεμότητα με την τρόικα παρατείνεται, δεν μπορεί να αποκλειστεί το σενάριο έκτακτων πολιτικών εξελίξεων.

Χαρακτηριστική είναι η δήλωση της Ντόρας Μπακογιάννη στον Βήμα 99,5, η οποία -δεδομένου ότι παραμένει η εκκρεμότητα στις διαπραγματεύσεις με την τρόικα- κάλεσε σε δημιουργία «εθνικού μετώπου για τις συζητήσεις απέναντι στην τρόικα» και πρότεινε να επισπευσθεί η εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας μέσα στο Δεκέμβριο και στη συνέχεια να γίνουν εκλογές.

Πηγη

http://diulistirio.blogspot.gr/
Διαβάστε περισσότερα.... »
....

VIDEO - Ο ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ ΓΝΩΡΙΖΕ ΤΟΝ ΣΟΥΚΟΥΡΗ !!!


Μετά το ''σάλο'' που προκλήθηκε από τις καταγγελίες της Βουλευτή των Ανεξάρτητων Ελλήνων Σταυρούλα Ξουλίδου περί απόπειρας χρηματισμού βουλευτή προκειμένου να ψηφίσει για Πρόεδρο Δημοκρατίας, παρατηρήσαμε την άμεση αντίδραση του συστήματος που φυσικά σκοπό είχε και έχει πλήξει την σοβαρότητα του θέματος. Η πρώτη τους κίνηση ήταν να αναδείξει στον κόσμο ότι ούτε καν υπάρχει το πρόσωπο που φέρετε να είναι ο συνδετικός κρίκος των βουλευτών και της συγκυβέρνησης. Για αυτό δεκάδες ηλεκτρονικά δημοσιεύματα, στα γνωστά συστημικά μπλοκ είχαν αυτούς τους πηγαίους τίτλους, ευχόμενοι ότι δεν υπάρχουν στοιχεία.

Η επόμενη κίνηση, μετά την αναγγελία του ονόματος του κύριου Σουκούρη από τον Πρόεδρο του κινήματος ήταν να βγουν πάλι στα γνωστά συστημικά ''ελεύθερα'' κανάλια, διαψεύδοντας του εαυτούς τους, να επιβεβαιώσουν το υπαρκτό πρόσωπο αλλά ότι ήταν από τους χιλιάδες ψηφοφόρους της συγκυβέρνησης και ότι κανένας βουλευτής ή υπουργός δεν είχε σχέση μαζί του. Μάλιστα σε τηλεφωνική επικοινωνία σε ραδιοφωνική εκπομπή ο κύριος Παπαμιμίκος επαναλάμβανε συνεχώς ότι τα στοιχεία είναι μόνο από το facebook και δεν υπήρχε τηλεφωνική επικοινωνία παρόλο τις επισημάνσεις του δημοσιογράφου.


Ύστερα από αυτό, έχοντας, σύμφωνα με δημοσιογραφικές πληροφορίες, καλά δεμένη την υπόθεση ο κύριος Καμμένος άρχισε να βγάζει κάποιες αναρτήσεις του κυρίου Σουκούρη αποδεικνύοντας ότι έμμεσα, ότι ο κύριος Σουκούρης ήταν και υπεύθυνος της οργάνωσης της κοπής της πίτας του κύριου Μηταράκη και συνομιλούσε, διαδικτυακά με τον κύριο Γεωργιάδη.
Άμεση αντίδραση του συστήματος με νέα επιχειρήματα - ψέμματα της συγκυβέρνησης στην προσπάθεια τους να υποβιβάσουν το θέμα, προσπαθώντας να προκαταβάλουν το αποτέλεσμα.

1. Ο γνωστός σε όλους μας κύριος Φαήλος σε τηλεοπτικό μέσο , χασκογελώντας αναφέρει ότι μέσω facebook καμιά κοπελίτσα μόνο μπορείς να βγάλεις, και ότι όλοι μιλούν με χιλιάδες ψηφοφόρους
 - Βέβαια δεν ορίζουν κάποιον σαν διοργανωτή της κοπής της πίτας αν δεν τον γνωρίζουν.

2.  Ο Καμμένος και η κυρία Ξουλίδου δεν πρόκειται να πάνε στον εισαγγελέα, γιατί δεν έχουν στοιχεία 
- Δυστυχώς για αυτούς πήγαν στον εισαγγελέα.

3. Γιατί ο κύριος Καμμένος δεν το είχε αναφέρει στον κύριο εισαγγελέα, όταν είχε κληθεί για την γνωστή υπόθεση του κουμπαρά ; 
- Δυστυχώς πάλι για αυτούς, το είχε αναφέρει λέγοντας ότι δεν είναι πλήρως στοιχειοθετημένο.

4. Δεν πρόκειται να ζητήσει (η κυρία Ξουλίδου) άρση του τηλεφωνικού απορρήτου και να γίνουν γνωστές και οι τηλεφωνικές επικοινωνίες που είχε ο εν λόγω κύριος. 
- Δυστυχώς για αυτούς έγινε άρση του τηλεφωνικού απορρήτου μετά από αίτηση της κυρίας Ξουλίδου, οπότε η υπόθεση τώρα δένει και νομικά.

5. Από την στιγμή που δεν χρηματίστηκε, αλλά έγινε απόπειρα χρηματισμού δεν θεωρείται κακούργημα αλλά πλημμέλημα. 
- Δηλαδή πρέπει να τα ''πάρει'' ο βουλευτής για να μπει ο συνδετικός κρίκος και ο εντολοδόχος φυλακή; Τότε θα έμπαινε φυλακή ο βουλευτής που τα πήρε. Σκεφτείτε τι θα γινόταν αν τα έπαιρνε η κυρία Ξουλίδου. Όλα τα παπαγαλάκια τώρα θα είχαν πέσει επάνω της και θα την διαπόμπευαν σαν το μίασμα της Ελληνικής Βουλής που χρηματίστηκε.

6. Ο κύριος Σούκουρης δεν ανήκει στην ΝΔ.
- Από ότι μαθαίνουμε είναι μέλος της ΝΔ του Βύρωνα και μάλιστα με ενεργή δράση. Πιστεύει κανείς ότι για να κάνουν τις βρωμοδουλειές τους θα έβαζαν κάποιο μεγαλοστέλεχος της ΝΔ; Τέτοιες δουλειές τις κάνουν τα ''ψιλά'' τύπου Ρουπακιά, που δεν έχουν να φάνε και αναζητούν τρόπους διεξόδου επιβίωσης και τελικά αυτοί είναι που καταλήγουν φυλακή. Τα μεγαλοστελέχη έχουν καλά φυλαγμένες τις φωλιές τους.

Και μετά από όλα αυτά βγαίνει ο αδέκαστος κύριος Γεωργιάδης σε πρωινή εκπομπή να μας πει ότι γνώριζε το κύριον, γιατί είχε πάει ως βορειοηπειρώτης στο γραφείο του να του παραπονεθεί εντονότατα γιατί τους έκοψε το επίδομα (!!!)
Και εδώ πιάστηκε στην φάκα ο λαλίστατος υπουργός. Σαν τι πήγε στο γραφείο του; Σαν σύλλογος βορειοηπειρωτών; Περνάει από όλη την ασφάλεια του γραφείου του κυρίου Γεωργιάδη ο οποιοσδήποτε για να παραπονεθεί ; Γιατί αν είναι έτσι, ξέρω κάποιους εκατοντάδες χιλιάδες Έλληνες που θέλουν να ''παραπονεθούν'' στον κύριο Γεωργιάδη.

Και πήγε εκεί να ''παραπονεθεί''; Μόνος του, ήταν; Δεν ήταν μαζί του και κάποιο άλλο μέλος του συλλόγου ; Δεν υπάρχει κάποιος να μας πιστοποιήσει ότι είχε πάει για αυτό το θέμα; Γιατί δεν ρωτάει ο κύριος Γεωργιάδης το δεξί χέρι του φίλου του υπουργού, Μπάμπη Καραθάνο, ότι οι βορειοηπειρώτες έχουν σύλλογο και θα μπορούσε ο κύριος Γεωργιάδης να δεχτεί τον σύλλογό τους για να ακούσει τα παράπονά τους;  

Και κλείστηκαν σε ένα γραφείο και ο κύριος Γεωργιάδης έχασε το πολύτιμο τηλεοπτικό του χρόνο για να ακούει παράπονα ενός μόνο ψηφοφόρου που ούτε καν ήταν μέλος της ΝΔ; Μήπως ήταν απεσταλμένος κάποιου;

Ερωτήματα πολλά, που σίγουρα στις επόμενες των ημερών θα απαντηθούν και πάλι θα διαψευθούν σύμφωνα με τα στοιχεία που έχουν δοθεί στον εισαγγελέα. http://diulistirio.blogspot.gr/
Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Απάτη το κείμενο περί προστασίας 'προσωπικών πληροφοριών' στο Facebook


Οι Έλληνες χρήστες του Facebook αναρτούν "Σήμερα, 27 Νοεμβρίου του 2014" το παρακάτω βαρύγδουπο κείμενο που -υποτίθεται- ότι θα τους προφυλάξει από την "κλοπή προσωπικών πληροφοριών" από το Facebook: Λόγω του γεγονότος ότι το Facebook έχει επιλέξει να εμπλέξει λογισμικό που επιτρέπει την κλοπή προσωπικών πληροφοριών, δηλώνω τα εξής: 

Σήμερα, 27 Νοεμβρίου του 2014, απαντώντας στις νέες κατευθυντήριες γραμμές του Facebook και σύμφωνα με τα άρθρα L.111,112 και 113 του κώδικα πνευματικής ιδιοκτησίας, δηλώνω ότι τα δικαιώματά μου είναι συνδεδεμένα με όλα τα προσωπικά μου δεδομένα, σχέδια, τέχνη, φωτογραφίες, κείμενα, κλπ, που δημοσιεύθηκαν στο προφίλ μου. Για εμπορική χρήση των ανωτέρω χρειάζεται γραπτή συγκατάθεση μου ανά πάσα στιγμή. Όσοι διαβάζετε αυτό το κείμενο αντιγράψτε το και επικολλήστε το στον τοίχο του Facebook. Αυτό θα επιτρέψει να τεθούν υπό την προστασία της πνευματικής ιδιοκτησίας. Με αυτή την έκδοση, λέω στο Facebook ότι απαγορεύεται αυστηρά να αποκαλύψει, αντιγράψει, διανείμει, αναμεταδώσει, ή να προβεί σε οποιαδήποτε άλλη ενέργεια εναντίον μου με βάση αυτό το προφίλ ή / και το περιεχόμενό του. Οι ενέργειες που αναφέρονται παραπάνω ισχύουν εξίσου για τους εργαζόμενους, φοιτητές, αντιπροσώπους ή / και άλλο προσωπικό που τελεί υπό την καθοδήγηση του Facebook. Το περιεχόμενο του προφίλ μου περιλαμβάνει προσωπικές πληροφορίες. Η παραβίαση της ιδιωτικής ζωής μου, τιμωρείται από το νόμο (UCC 1 1-308 - 308 1 έως 103 και του Καταστατικού της Ρώμης). Το Facebook είναι πλέον μια ανοικτή οντότητα κεφαλαίου. 

 Υποπτεύθηκα ότι το κείμενο είναι απλά μια "σιδερωμένη" βερσιόν ενός αγγλικού κειμένου που πέρασε από τον προκρούστη του Google Translate, από διάφορες 'χτυπητές' φράσεις ("ανοικτή οντότητα κεφαλαίου") που εμφανίζονται εδώ κι εκεί . 

Στο μεταξύ ο γνωστός δικηγόρος Βασίλης Σωτηρόπουλος πόσταρε στο προσωπικό του προφίλ στο Facebook το παρακάτω κείμενο:Και τότε απλά σκέφτηκα να αναζητήσω στο Google τα υποτιθεμενα άρθρα που επικαλείται το κείμενο (L.111,112 και 113) αντικαθιστώντας το "και" με το "and". Ω του θαύματος, εμφανίστηκε στο autocomplete του Google , η φράση ήδη συμπληρωμένη σαν μαγική εικόνα, και καπάκι, η... απάτη. 

 Το "σωτήριο" Hoax Slayer, αναφέρει ότι το κείμενο έρχεται και επανέρχεται ως viral σε διάφορες μικροπαραλλαγές, από το 2012, αλλά πρόκειται για ένα "άχρηστο και παραπληνητικό κείμενο μηδενικής αξίας". Στο εκτενές άρθρο του για το εν λόγω κείμενο και όλες τις παραλλαγές του, το Hoax Slayer τα αποδομεί παράγραφο προς παράγραφο καταλήγοντας ότι το ποστάρισμα, το share και ο σχολιασμός του το μόνο που κάνουν είναι να γεμίζουν το χονολόγιο και τους σέρβερ του Facebook με "ψηφιακά σκουπίδια". Hoax, απάτη, μούφα. Βεβαια, το ότι σάρωσε τα προφίλ χιλιάδψν ελληνόφωνων λογαριασμών, ένα κάπως σουλουπωμένο κείμενο νομιμοφάνειας, σε βάζει σε σκέψεις για τον τρόπο που οι συμπολίτες μας, ναι μεν συναινούν με τους όρους χρήσης του Facebook, (ναι, αυτούς που δεν διαβάζει κανείς) αλλά είναι έτοιμοι να επαναστατήσουν από την καρέκλα, νομίζοντας ότι θα υπερασπίσουν τα δικαιώματά τους με δυο-τρία κλικ. Συζητώντας με τον κ. Σωτηρόπουλο σχετικά με την άποψή του για το άνωθι κείμενο που σάρωσε σήμερα τα ελληνικά χρονολόγια, μας είπε: "(Η άποψή μου είναι) αρνητική, γιατί δείχνει ότι όσοι το χρησιμοποιούν γνωρίζουν μεν τα δικαιώματά τους, αλλά δεν τα διεκδικούν σωστά." BTW: Οι ανανεωμένοι όροι χρήσης του Facebook, σε σχετικά κατανοητή γλώσσα, που θα τεθούν σε ισχύ από 1.1.2015, βρίσκονται εδώ. (Μια αρκετά πετυχημένη και αναλυτική αποδόμηση μιας παραλλαγής του κειμένου, μπορείτε να βρείτε και σε αυτό το σύνδεσμο, από την δικηγόρο Φωτεινή Ντούρα)


http://diulistirio.blogspot.gr/


Διαβάστε περισσότερα.... »
....