Διυλιστήριο: 06/25/19
ροη αναρτησεων

Τρίτη 25 Ιουνίου 2019

Έκλαψε ο Έλληνας Γίγαντας: Ο καλύτερος παίκτης του ΝΒΑ (και του κόσμου) είναι ο Γιάννης


«Θέλω να ευχαριστήσω τον θεό που με ευλόγησε με αυτό το ταλέντο, για να είμαι στη θέση που βρίσκομαι σήμερα. Θέλω να τον ευχαριστήσω που με έβαλε σε αυτή τη θέση. Όλα τα κάνω μέσω αυτού, είμαι απίστευτα ευλογημένος. Θέλω να ευχαριστήσω την ομάδα μου, κυρίως τους συμπαίκτες μου. Θέλει πάνω από έναν παίκτη για να έχεις πάνω από 60 και τους ευχαριστώ που ήταν μαζί μου στον πόλεμο», είπε ο Γιάννης Αντετοκούνμπο, όταν ανακοινώθηκε ότι είναι ο MVP της σεζόν.

Ο ηγέτης των Μπακς ψηφίστηκε MVP σκορπώντας συγκίνηση και ολοκληρώνοντας την παραμυθένια ιστορία του από τομηδέν ως την κορυφή του κόσμου. 

Ο Γιάννης, λοιπόν, συνεχίζει να γράφει ιστορία και είναι ο πρώτος Έλληνας παίκτης, που φτάνει σε αυτή την επιτυχία. Ήταν εμφανώς συγκινημένος, αφού στο λόγο του δε σταμάτησε στιγμή να δακρύζει. 

Ο Αντετοκούνμπο έχει καταφέρει τα τελευταία 6 χρόνια να είναι στους κορυφαίους παίκτες του πλανήτη και, σύντομα, θα είναι ο ηγέτης της Εθνικής, που θα παρουσιαστεί στην Κίνα για την παγκόσμια διάκριση. Ο Έλληνας σούπερ σταρ, που έκανε το ΝΒΑ να υποκλιθεί μπροστά του και τον «ψυχρό» κομισάριο, Άνταμ Σίλβερ, να κλάψει μαζί του.




«Θέλω να ευχαριστήσω το τεχνικό επιτελείο, που μας έμαθε όλα όσα έπρεπε να ξέρουμε. Θέλω να ευχαριστήσω τη διοίκηση, που πίστεψε. Ήμουν 18 ετών στην Ελλάδα και με πίστεψαν. Ευχαριστώ το Μιλγουόκι, την Ελλάδα και τους Νιγηριανούς που με υποστηρίζουν”, σημείωσε και πρόσθεσε: ”

Ξέρω ότι στην Ελλάδα είναι 6 το πρωί και μου στέλνουν μηνύματα κάθε μέρα. Πριν από 2 χρόνια είχα ένα στόχο, να γίνω ο κορυφαίος του πρωταθλήματος. Ευχαριστώ τον πατέρα μου, αν και προφανώς δεν μπορεί να είναι εδώ μαζί μου. Πάντοτε, όταν περνάω στο παρκέ, θυμάμαι τον πατέρα μου, που μου έλεγε να παίζω και πιο σκληρά, ακόμη κι όταν πονούσα”.

Και συνέχισε: “Θέλω να ευχαριστήσω τους εκπληκτικούς αδελφούς μου. Σας ευχαριστώ, είστε τα πρότυπά μου, σας ευχαριστώ για όσα κάνετε για μένα. Θέλω να ευχαριστήσω την φοβερή μητέρα μου. Είναι η ηρωίδα μου από παιδί. Δεν μπορείς να προβλέψεις το μέλλον σου και δεν μπορείς να το πιστέψεις, αν δεν έχεις ένα γονιό”, τόνισε και σημείωσε:

“Ευχαριστώ τους ατζέντηδες, που με πίστευαν και μου έδιναν κίνητρο, που δε με ενοχλούν πολύ. Αυτή είναι μόνο η αρχή για μένα, στόχος μου είναι να κατακτήσω το πρωτάθλημα. Όπως μου έχει πει ο πατέρας μου, πάντα να θέλεις περισσότερα, αλλά να μην είσαι άπληστος», κατέληξε. 

Εκτός από τον Αντετοκούνμπο τα «ελάφια» πανηγυρίζουν για άλλα δύο βραβεία καθώς ο προπονητής της ομάδας Μάικ Μπουντενχόλζερ αναδείχθηκε καλύτερος προπονητής του ΝΒΑ ενώ καλύτερος διοικητικός αναδείχθηκε ο τζένεραλ μάνατζερ της ομάδας Τζον Χορστ. 

Όπως έγραψαν οι Μπακς στο twitter «ένα παιδί από τα Σεπόλια, που ήρθε στο Μιλγουόκι και έγινε MVP!». 

Εμείς θέλουμε να προσθέσουμε ένα ακόμα video και έμμεσα να ευχαριστήσουμε όλους εκείνους τους ΈΛΛΗΝΕΣ που στάθηκαν κοντά στην οικογένεια στα Σεπόλια, τους γειτόνους, την εκκλησία, τους δασκάλους κτλ και κατάφεραν πάνω από όλα, να δώσουν σε αυτό το παιδί την Ελληνική Παιδεία και δεν άφησαν να δηλητηρίασουν την αγνότητά του, τέτοιους είδους λογικές που ακούμε στο video. Σκεφτείτε τώρα τι θα έλεγε για την Ελλάδα αν είχαν επικρατήσει




Πληροφορίες από ΝΒΑ και ΕΘΝΟΣ
Διαβάστε περισσότερα.... »
....