Διυλιστήριο: 04/17/15
ροη αναρτησεων

Παρασκευή 17 Απριλίου 2015

Ιδρύεται η Εθνική Αναπτυξιακή Τράπεζα


Σε σημερινή συνεδρίασή του, το Κυβερνητικό Συμβούλιο Οικονομικής Πολιτικής (ΚΥ.Σ.ΟΙ.Π.) ενέκρινε το σχεδιασμό για την ίδρυση Εθνικής Αναπτυξιακής Τράπεζας.


Σύμφωνα με την εισήγηση, στην Αναπτυξιακή Τράπεζα θα ενταχθούν το Ταμείο Παρακαταθηκών & Δανείων, το Ε.Τ.Ε.ΑΝ., ενδεχομένως δε και άλλοι κυβερνητικοί Φορείς με χρηματοδοτικές λειτουργίες.

Με ευθύνη της Ομάδας Χρηματοπιστωτικού Τομέα του Γραφείου του Αντιπροέδρου της Κυβέρνησης, το σχέδιο, σύμφωνα με Κυβερνητικές Πηγές, θα τεθεί σύντομα σε δημόσια διαβούλευση, στο πλαίσιο της οποίας κάθε ενδιαφερόμενος θα έχει τη δυνατότητα να καταθέσει απόψεις και προτάσεις με σκοπό την επίτευξη του βέλτιστου δυνατού αποτελέσματος.

(Με πληροφορίες από ΑΠΕ - ΜΠΕ)

http://diulistirio.blogspot.gr/
Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Αδελφάτο της αντρικής σχολής!..

    Όλα αυτά τα θρασύδειλα, τιποτένια -στην ουσία- ανθρωπάκια, τόσο γενναία και τόσο άτεγκτα μπροστά στις κάμερες και στους δημοσιογράφους, και τόσο ψοφοδεή, τόσο σκουλήκια κατά βάθος,
..δεν αξίζουν ούτε το λίγο κομφετί, που είναι αρκετό να τα κάνει να χεστούν απάνω τους!

Ντράγκι και Νταϊσελκάπως, και Βαν-Ρομπάϊ ξεκούμπωτη, και Σουλτς και Μπαρόζο,
..δεν είναι παρά αναλώσιμα εργαλεία του σωρού για το ίδιο το ''σύστημα''.
Μιάς χρήσεως σφουγγοκωλάριοι των εταιρειών της Παγκοσμιοποίησης, τόσο ασήμαντοι και τυχαίοι,
..που ούτε το ίδιο το ''σύστημα'' καταβάλει σοβαρές προσπάθειες να τους προστατέψει!

Προχθές θα μπορούσε κάλλιστα αντί της χαριτωμένης ακτιβίστριας των Femen, να ήταν μία μεταμφιεσμένη ''μαύρη χήρα'', ή τζιχαντίστρια,
..και αντί για προκυρήξεις και κομφετί, να ήταν κάτι άλλο..
Αυτή η ιδέα που θα στοιχειώνει από δω και πέρα τα όνειρα και την συνείδηση (όση έχει) του συγκεκριμένου αποβράσματος,
..αποτελεί και την υπέρτατη εκδίκηση των λαών που υποφέρουν απ' τις αποφάσεις και την Πολιτεία του.

Μας διοικούν, ορίζουν τις τύχες μας άνθρωποι παντελώς ανάξιοι, τυχαίοι, αθύρματα της οικουμενικής σκέψης, κατακάθια του ουμανισμού.
Στηρίζονται στα λεφτά των πατρώνων τους, στην πλύση εγκεφάλου των παγκόσμιων ΜΜΕ, και προπαντός στον φόβο, ή την περιορισμένη αντίδραση των λαών.
Πρόκειται, σύμφωνα και με τα ανδρικά σωβινιστικά πρότυπα και ''πιστεύω'' τού πρώην ''πρωθυπουργού'' της κυβέρνησης των δωσιλόγων, για πολιτικές ''αδελφές'', κραγμένες και ξεφωνημένες!

Πρέπει να γκρεμίσουμε πιά αυτόν τον παγκόσμιο φόβο, την στείρωση σκέψης και αντίδρασης που τόσο έντεχνα μας επέβαλαν!
Ο καθένας στον τόπο του, στην χώρα του, στο χωριό του, στην παρέα του, στον κύκλο του.
Ας κοιτάξουμε την φωτογραφία για να συνειδητοποιήσουμε ποιοί μας κυβερνούν!

Αφού είναι τόσο γενναίοι ας ξεκινήσουμε με λίγο κομφετί!
Και βλέπουμε!..

Αναρτήθηκε από Κώστας Μαντατοφόρος
Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Ανοίγουν τα βασιλικά ανάκτορα στο Τατόϊ - Ποιο είναι το σχέδιο


Τα ανάκτορα του Τατόϊου που ήταν για μεγάλο διάστημα η κύρια κατοικία της βασιλικής οικογένειας, “ανασταίνονται”. Και μάλιστα από την κυβέρνηση της Αριστεράς η οποία δεν φαίνεται να φοβάται την “ανοίξει” προς τον κόσμο όλες τις σελίδες του βιβλίου της ιστορίας μας. Ακόμη κι αυτές που η συντριπτική πλειοψηφία των πολιτών έχουν καταδικάσει με την ψήφο τους.

Η ιδέα ξεκίνησε από τον υφυπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης Παναγιώτη Σγουρίδη. Ο οποίος θέλει να αναβιώσουν όλες οι εγκαταστάσεις που είχαν σχέση με την αγροτική και κτηνοτροφική παραγωγή που υπήρχε στα ανάκτορα Τατοϊου την εποχή που αυτά λειτουργούσαν. Το παλιό και το νέο βουστάσιο,το ιπποστάσιο,το χοιροστάσιο,το οινοποιείο,το εμφιαλωτήριο,το βουτυροκομείο,το γαλακτοκομείο,το ελαιοτριβείο. Και φυσικά να “αναστηθούν” παραγωγικά όλες οι εκτάσεις του Τατόϊου.

Ο Π.Σγουρίδης έχει πάει ήδη στο Τατόϊ για να έχει προσωπική άποψη και κατέληξε ότι όλα όσα έχει στο μυαλό του μπορούν να υλοποιηθούν. Το θέμα όμως προχώρησε και παραπέρα μετά συζήτηση που είχε ο υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης με τον Αναπληρωτή Υπουργό Πολιτισμού Νίκο Ξυδάκη. Ο κ.Ξυδάκης έδειξε ιδιαίτερα θετικός στο να ανοίξουν και οι κτιριακές εγκαταστάσεις του Τατοϊου. Να γίνουν κάτι σαν μουσείο το οποίο θα μπορούν να επισκέπτονται οι πολίτες.

Το όλο σχέδιο μπορεί να προχωρήσει με σύμπραξη ιδιωτικού και δημόσιου τομέα.


http://diulistirio.blogspot.gr/


Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Νέα πολιτική γκάφα της Νέας Δημοκρατίας. Τελικά συναντήθηκαν Ομπάμα - Βαρουφάκης

Χθες κατά την συζήτηση στην Βουλή για τις μεταρρυθμίσεις ποινικών διατάξεων (16/4/2015) ο Αντιπρόεδρος της Βουλής και βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, Νικήτας Κακακλαμάνης, με αφορμή την επίσκεψη του υπουργού Οικονομικών. Γιάνη Βαρουφάκη στις Ηνωμένες Πολιτείες δήλωσε '' ....όπως το εξωφρενικό που παρουσιάσατε ότι θα υπάρξει συνάντηση Ομπάμα-Βαρουφάκη, για να φάμε τελικά σήμερα μία πατσαβούρα στη μούρη....''

Δείτε το σχετικό video



Δυστυχώς, για την χαιρέκακη Νέα Δημοκρατία, λίγες μόνο ώρες αργότερα ο Ομπάμα τελικά είχε συνάντηση με τον Βαρουφάκη σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του Μιχάλη Ιγνατίου. Διαβάζουμε από επίσημη ιστιοσελίδα του δημοσιογράφου, που σίγουρα δεν θα μπορούσες να τον εντάξεις στο αντιμνημονιακό μπλοκ :



Η συνάντηση Βαρουφάκη – Ομπάμα έγινε στο περιθώριο της εκδήλωσης του Λευκού Οίκου για την 25η Μαρτίου.
Μετά το τέλος της ομιλίας του ο Αμερικανός Πρόεδρος πήρε την πρωτοβουλία και πλησίασε προς το μέρος του Έλληνα υπουργού Οικονομικών.

Ουσιαστικά ο Μπαράκ Ομπάμα “έσπασε” με την κίνηση αυτή το πρωτόκολλο και έστω και στα όρθια είχε μια συνάντηση και μια ουσιαστική συνομιλία με τον Γιάνη Βαρουφάκη, ειδικά από τη στιγμή που αυτή η συνομιλία είχε διάρκεια σχεδόν 12 λεπτά και όχι μερικά μόνο δευτερόλεπτα όπως γίνεται συνήθως σε αυτές τις εκδηλώσεις.

Το πρωτόκολλο βέβαια το είχε σπάσει ήδη και ο Έλληνας υπουργός Οικονομικών εμφανιζόμενος στην εκδήλωση χωρίς γραβάτας κάτι που δεν πέρασε απαρατήρητο από κανέναν.

Ο Γιάνη Βαρουφάκης πάντως μιλώντας με δημοσιογράφους δήλωσε απόλυτα ικανοποιημένος λέγοντας ότι ήταν μια σαφής ένδειξη συμπαράστασης του Μπαράκ Ομπάμα προς τον ελληνικό λαό.

“Ο Πρόεδρος σταμάτησε να μας μιλήσει για να μας συμπαρασταθεί, θέλησε να δηλώσει την έμπρακτη και την ψυχολογική του συμπαράσταση στο έργο μας. Αυτό είναι ξεκάθαρο, δεν ήρθε να μας κουνήσει το δάχτυλο, να μας πει τι να κάνουμε”, τόνισε ο Έλληνας υπουργός.

Σύμφωνα με τον δημοσιογράφο Μ. Ιγνατίου ο Γιάνης Βαρουφάκης τόνισε πως ήταν “μια συζήτηση, όπου ουσιαστικά κάναμε μια ανασκόπηση του προβλήματος που αντιμετώπισε εκείνος όταν έγινε πρόεδρος, αντιμετωπίζοντας μια τεράστια κρίση και πίεση προς την κατεύθυνση της λιτότητας την οποία έπρεπε να την αποδομήσει. Και κάναμε μια σύγκριση τη δικής μας εμπειρίας η οποία είναι αντίστοιχη και πολύ διαφορετική ταυτόχρονα”.

Όπως μετέφερε στους δημοσιογράφους ο Γιάνης Βαρουφάκης ο Πρόεδρος Ομπάμα ζήτησε να
δείξουν όλες οι πλευρές ευελιξία ενώ ο ίδιος επισήμανε “ότι όλοι πρέπει να δείξουμε ευελιξία. Πρέπει να είμαστε απολύτως προσηλωμένοι στο στόχο μας και απολύτως ενταγμένοι στην διαδικασία στην οποία συμμετέχουμε με το ΔΝΤ, την ΕΚΤ και την ΕΕ. Και οι εξωτερικές δυνάμεις καλό είναι να βοηθήσουν”.

Η συζήτηση μεταξύ του Έλληνα υπουργού και του Αμερικανού Προέδρου περιελάμβανε και ... αναδρομή στις δυσκολίες που αντιμετώπισε ο Μπαράκ Ομπάμα με την αμερικανική οικονομία ενώ ο Γιάνης Βαρουφάκης έκανε τις απαραίτητες συγκρίσεις.

“Εκείνος είχε τις μεγάλες δυσκολίες της διαχείρισης της Γουόλ Στριτ, εμείς έχουμε το πρόβλημα ότι αυτό έχει γίνει ήδη από τα μνημόνια που ουσιαστικά μετέφεραν ιδιωτικές ζημίες στους ώμους των φορολογούμενων της Ελλάδος και της Ευρωζώνης και καταλήξαμε πως μπορούμε να βρούμε πρακτικούς τρόπος για να αποφευχθεί μια αποσταθεροποίηση είτε από ατύχημα, είτε λόγω διαδικασιών μη ελεγχόμενων. Μας δήλωσε την συμπαράσταση του και της κυβέρνησης του και είπαμε ότι θα συνεχίσουμε να συνεργαζόμαστε”, είπε ο Γιάνης Βαρουφάκης μετά το τέλος της συνάντησης.


Για μια ακόμα φορά η Νέα Δημοκρατία έδειξε ότι να χαίρεται για την όποια αποτυχία της Ελληνικής κυβέρνησης, έτρεξε να προκαταβάλει το αποτέλεσμα με πομπώδη λόγια, έβαλε πάνω από το εθνικό συμφέρον το κομματικό συμφέρον της πολιτικής τους επιβίωσης, με αποτέλεσμα να πέσει η ίδια μέσα στο λάκκο που έσκαψε. Φυσικά σε όλο αυτό, σημαντικό ρόλο έπαιξαν τα ''αντικειμενικά'' μέσα μαζικής ενημέρωσης της Ελλάδας, που είναι σίγουρο ότι στην συνεχεία θα φροντίσουν με έντεχνο τρόπο να αποσιωπήσουν της πολιτικής τους γκάφας.  

http://diulistirio.blogspot.gr/
Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Αυστριακός ευρωβουλευτής: Η τρόικα κατέστρεψε την Ελλάδα


«Η πολιτική λιτότητας που επέβαλε στην Ελλάδα η τρόικα, οδήγησε σε μια κοινωνική και ανθρωπιστική καταστροφή, και τώρα θα πρέπει να βρεθούν οι εδώ και καιρό αναγκαίες λύσεις για τις βαρύτερες περιπτώσεις φτώχειας», τονίζει σε δηλώσεις του ο αρμόδιος για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα του Ευρωπαϊκού Σοσιαλιστικού Κόμματος στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, Αυστριακός ευρωβουλευτής, Γιόζεφ Βάιντενχολτσερ.

Σε εκδήλωση που διοργάνωσε στις Βρυξέλλες μαζί με τα αυστριακά Συνδικάτα Μεταφορών και Παροχής Υπηρεσιών, όπως και με εκπροσώπους της Κοινωνίας Πολιτών από την Ελλάδα, για την ανταλλαγή απόψεων και την αναζήτηση λύσεων στην καταπολέμηση της φτώχειας στη χώρα, ο Αυστριακός ευρωβουλευτής επισήμανε χαρακτηριστικά ότι «δεν επιτρέπεται να κλείνουμε τα μάτια στην πραγματικότητα, όταν εκατοντάδες πολίτες καταφεύγουν καθημερινά στα συσσίτια, χιλιάδες δεν έχουν δικαίωμα ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης».

Αντιπροσωπευτικά για τους χιλιάδες εθελοντές, πέντε ομάδες εκπροσώπων τους από την Ελλάδα ενημέρωσαν τους συμμετέχοντες στην εκδήλωση για το σημαντικό έργο που συντελείται στις "Κουζίνες Αλληλεγγύης" ή στην "Κλινική της Αλληλεγγύης" στη Θεσσαλονίκη, αλλά και για την τραγικότητα που οι ίδιοι αντιμετωπίζουν όταν δεν είναι σε θέση να ικανοποιήσουν με συσσίτιο τους εκατοντάδες ανθρώπους που σχηματίζουν ουρές καθημερινά.

Εκπρόσωποι της Πρωτοβουλίας Πολιτών "SOS Χαλκιδική" μίλησαν στην εκδήλωση για τον αγώνα τους ενάντια στην παράνομη εξόρυξη χρυσού στις Σκουριές της Ιερισσού, ενώ απολυμένοι δημοσιογράφοι της ΕΡΤ αναφέρθηκαν στα παρασκήνια του πραξικοπηματικού κλεισίματος της Δημόσιας Ραδιοτηλεόρασης τον Ιούνιο του 2013 από την τότε κυβέρνηση με στόχο τη φίμωση της ελεύθερης έκφρασης γνώμης, αλλά και στις προσπάθειές τους με τις οποίες κράτησαν στη ζωή την ΕΡΤ έως σήμερα.


http://diulistirio.blogspot.gr/


Διαβάστε περισσότερα.... »
....