Διυλιστήριο: 03/11/15
ροη αναρτησεων

Τετάρτη 11 Μαρτίου 2015

Γερμανίδα βουλευτής: « Οι ελληνικές απαιτήσεις για τις αποζημιώσεις είναι δικαιολογημένες»


Υπέρ των ελληνικών αξιώσεων για τη διεκδίκηση των γερμανικών αποζημιώσεων τάχθηκε η Γερμανίδα βουλευτής , Ανέτε Γκρόθ του κόμματος Die Linke.

H Γκρόθ, που είναι επικεφαλής της γερμανοελληνικής ομάδας στο γερμανικό κοινοβούλιο, έκανε λόγο για δικαιολογημένο αίτημα ενώ μίλησε και για την ηθική υποχρέωση της Γερμανίας να καταβάλει τα χρήματα.

Μιλώντας στην Deutche Welle, η βουλευτής πρόσθεσε ότι στη Γερμανία έχει γίνει μία ιδιαίτερα ανεπαρκής αξιολόγηση της κατοχής των Ναζί στην Ελλάδα και των απάνθρωπων πράξεων που διέπραξαν εκείνη την περίοδο. «Είναι κατακριτέο το γεγονός ότι η κυβέρνηση δεν θέλει να έχει σχέση με αυτό».

Σε άλλες δηλώσεις της, στο Reuters, η βουλευτής τόνισε ότι «Είναι ηθική υποχρέωση της Γερμανίας να καταβάλει τις αποζημιώσεις, ακόμη και αν υπάρχουν απόψεις περί του αντιθέτου στη διεθνή νομοθεσία».


http://diulistirio.blogspot.gr/


Διαβάστε περισσότερα.... »
....

ΣΟΚ !!! Οι πολιτισμένοι Ολλανδοί εγκρίνουν την παιδεραστία !!!


Νομιμοποίηση του Κόμματος των Παιδοφίλων (PNVD) από το Τοπικό Δικαστήριο της Χάγης! Μετά την απόφαση του Τοπικού Δικαστηρίου της Χάγης, η οποία βασιζόμενη στην ελευθερία της έκφρασης, του εκλέγειν και εκλέγεσθαι, δεν απαγόρευσε την ίδρυσή του, η Ολλανδική Κυβέρνηση αναγνώρισε και επίσημα το νεοϊδρυθέν Κόμμα των Παιδοφίλων (PNVD).

Σε αυτή την περίπτωση η ελευθερία της έκφρασης λειτούργησε εναντίον των δικαιωμάτων των παιδιών.

Βασικοί στόχοι του κόμματος είναι:
- Η νομιμοποίηση της σεξουαλικής επαφής μεταξύ ενηλίκων και ανηλίκων από 12 ετών
- Η νομιμοποίηση της κατοχής παιδικού πορνογραφικού υλικού για προσωπική χρήση

http://diulistirio.blogspot.gr/
Διαβάστε περισσότερα.... »
....

ΕΣΚΑΣΕ ΤΩΡΑ: Καλούν Σημίτη, Βενιζέλο, Παπαντωνίου, Β. Παπανδρέου στη δίκη Άκη!

Την κλήτευση, μετά από αλλεπάλληλα αιτήματα και χρόνια προσπαθειών της υπεράσπισης του Άκη Τσοχατζόπουλου, των μελών του ΚΥΣΕΑ της περιόδου 1998-99, προτείνει η εισαγγελέας της έδρας του Πενταμελούς Εφετείου Αθηνών οπου εκδικάζεται η υπόθεση του πρώην υπουργού, για το ξέπλυμα βρώμικου χρήματος απο μίζες εξοπλιστικών.


Μεταξύ αυτών, όπως κατονομάστηκαν από την εισαγγελέα είναι ο πρώην πρωθυπουργός Κώστας Σημίτης, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος και οι πρώην υπουργοί Γιάννος Παπαντωνίου και Βάσω Παπανδρέου.Το αίτημα είχαν υποβάλει οι συνήγοροι υπεράσπισης του πρώην υπουργού εκτιμώντας ότι η κατάθεση τους ειναι σημαντική.

Το δικαστήριο διέκοψε για λίγο ώστε να αποφασίσει.


http://diulistirio.blogspot.gr/


Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Επιτέλους βρέθηκε ο υπουργός που θα υπογράψει την απόφαση για το Δίστομο

Ο υπουργός Δικαιοσύνης Νίκος Παρασκευόπουλος, εξήγγειλε μιλώντας στη Βουλή, τη δραματική αλλαγή στην εθνική πολιτική υπέρ των θυμάτων του Διστόμου, κατά την συζήτηση της πρότασης να επανασυσταθεί η Διακομματική Επιτροπή Διεκδίκησης των Οφειλών της Γερμανίας.

«Είμαι έτοιμος να δώσω την άδειά μου για εκτέλεση της απόφασης» δήλωσε ο κ. Παρασκευόπουλος προσθέτοντας ότι «τον χρόνο της απόφασής μου θα τον εξαρτήσω από την πολυπλοκότητα της υπόθεσης και τις εθνικές διαστάσεις της».

Με την απόφαση Παρασκευόπουλου, επιτρέπεται στα θύματα του Διστόμου να προβούν σε κατάσχεση των περιουσιακών στοιχείων της Γερμανίας στην Ελλάδα.
Το 2000 ο Άρειος Πάγος δικαίωσε τα θύματα του Διστόμου και τους απογόνους τους υποχρεώνοντας την Γερμανία να δώσει αποζημιώσεις, αλλιώς θα γινόταν συντηρητική κατάσχεση της περιουσίας της. Για να υπάρξει όμως κατάσχεση κατά ξένου κράτους στην Ελλάδα απαιτείται υπογραφή από τον Έλληνα Υπουργό Δικαιοσύνης, πράγμα που δεν έκανε κανένας υπουργός επί 15 χρόνια!

πηγή
Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Η περιφορά των νομοσχεδίων..

     Για την περιφορά του Επιταφίου, ξέραμε.
Τώρα μάθαμε και την περιφορά των νομοσχεδίων!

Οι ψυχοπονιάρηδες υπουργοί των μνημονιακών-δωσιλογικών κυβερνήσεων, αντί να πάνε τα νομοσχέδιά τους απ' το υπουργείο στην Βουλή,
..τα πήγαιναν μιά βόλτα απ' το Βερολίνο ή τις Βρυξέλλες,
..έτσι, να δούνε λίγο τον κόσμο κι αυτά, πριν τα κλείσουν στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως!

Γιατί ακριβώς λοιπόν απορούμε που ο χερ-Καροτσάκι θεωρεί το νομοσχέδιο της κυβέρνησης που θα κατατεθεί και που ελπίζουμε να αντιμετωπίζει την ανθρωπιστική κρίση που σοβεί στην χώρα,
..ως μονομερή ενέργεια;
Αυτά είχαν κανονίσει με τους Πηλιογούσηδες, αυτά κάνανε!
Εξ ού και το παραλήρημα του εναντίον του σημερινού υπουργού των Οικονομικών.

(Και λέγοντας για Πηλιογούσηδες, θυμηθήκαμε τον Μεγάλο Ηλίθιο που αρνείται να παραχωρήσει το γραφείο που διαθέτει στο κεντρικό κτήριο του κοινοβουλίου, γιατί λέει πρέπει να εφαρμοστεί ό,τι προβλέπει ο Κανονισμός της Βουλής.
Ας αλλάξει λοιπόν ο Κανονισμός, να μας αδειάσουν την γωνιά, τουλάχιστον όσοι δεν είναι καν πιά βουλευτές!)

Απειλούν και απειλούν και ξανα-απειλούν, και τέλος δεν έχουν οι απειλές και οι φοβέρες: θα ξεμείνουμε από χρήμα, τα ΑΤΜ θα στερέψουν, ή θα βγάζουν αέρα!
Λες και τώρα που βγάζουν χρήματα, όλοι εμείς είμαστε κάθε μέρα στα μηχανάκια και τραβάμε λεφτά!
Όχι καλοί μας παλιάνθρωποι. Τα ΑΤΜ δεν θα στερέψουν. Το πολύ πολύ αντί για ευρώ να βγάζουν κάποιο άλλο νόμισμα. Και το πολύ πολύ να στριμωχτούμε για λίγους μήνες.
Και πάντως θάναι λιγότερο απ' ότι στην δική σας προηγούμενη Κατοχή, και δεν θάχουμε και γκαουλάϊτερ πάνω απ' το κεφάλι μας!

Γιατί δεν πραγματοποιείτε άραγε τις απειλές σας και μόνον απειλές παραμένουν;
Να δούμε το δικό σας το τραπεζικό σύστημα τί θα κάνει, που έχετε εγγράψει στους προϋπολογισμούς σας το ελληνικό χρέος στην στήλη ''Έσοδα'',
..και που τόχετε πουλήσει και ξαναπουλήσει μεταξύ σας σαν εγγύηση,
..λες και είναι κάτι υπαρκτό, κάτι χειροπιαστό,
..και δεν είναι πλασματικό κατά το μεγαλύτερο μέρος του και δόλιο, σμιλεμένο από τους διεθνείς απατεώνες και τοκογλύφους που αποτελούν το σινάφι σας!

Ήρθε μάλλον η ώρα του ξηλώματος του ''μανικιού''.
Ποιός θα τραβήξει την πρώτη κλωστούλα; Εσείς ή εμείς;
Και για να δούμε ποιός φοβάται περισσότερο. Εσείς ή εμείς;

Δεν έχετε παρά να αναρωτηθείτε,
..ποιός έχει πιά να χάσει τα περισσότερα!..

Αναρτήθηκε από Κώστας Μαντατοφόρος
Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Βόμβα Ρωμανιά: Οι περικοπές στις συντάξεις έγιναν με λάθος στοιχεία -Ηταν νοθευμένες οι αναλογιστικές μελέτες


Για νοθευμένες αναλογιστικές των ταμείων έκανε λόγο ο γ.γ Κοινωνικής Ασφάλισης, Γιώργος Ρωμανιάς, τονίζοντας πως ήταν μεθοδευμένη παράλειψη από τις μνημονιακές κυβερνήσεις που οδήγησε στη μείωση των συντάξεων

Ο κ.Ρωμανιάς σε δηλώσεις του στο Mega, κατήγγειλε πως οι αναλογιστικές μελέτες που πραγματοποιήθηκαν και σε αυτές βασίστηκαν οι μειώσεις συντάξεων είχαν παραποιηθεί από τις προηγούμενες κυβερνήσεις.

«Ψάχνοντας τους φακέλους στο υπουργείο, πήρα τις αναλογιστικές μελέτες που είχαν γίνει με βάση τα μνημόνια. Με βάση αυτές τις μελέτες είχαμε τις περικοπές στις συντάξεις και τις αυξήσεις των ορίων ηλικίας. Έμεινα κατάπληκτος –και κυριολεκτώ γιατί ξέρετε ότι έχω κάνει αναλογιστικές μελέτες- όταν διαπίστωσα ότι στις παραδοχές των αναλογιστικών μελετών αυτών, στις οποίες επαναλαμβάνω στηρίχτηκαν οι μειώσεις των συντάξεων και οι αυξήσεις των ορίων ηλικίας και όλα τα δυσμενή μέτρα, δεν έχει ληφθεί υπόψη καν η υφιστάμενη περιουσία, ούτε οι αποδόσεις της περιουσίας των Ταμείων, του συνολικού ασφαλιστικού συστήματος»

Ο Γιώργος Ρωμανιάς ανέφερε πως οι μελέτες δεν είχαν υπολογίσει την περιουσία των ταμείων ούτε και τις αποδόσεις τους, παρά μόνο τις εισφορές που θα λάμβαναν και τις συντάξεις που θα απέδιδαν. Μάλιστα τόνισε πως «πρόκειται περί μελετών… πατάτας. Οι μελέτες αυτές είναι για πέταμα».


http://diulistirio.blogspot.gr/


Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Υπουργείο Εθνικής Άμυνας: 400.000 αρχεία της Βέρμαχτ αποδεικνύουν τις γερμανικές θηριωδίες! ΥΠΑΡΧΟΥΝ όλα στο Υπουργείο Άμυνας!


Τα πολύτιμα αυτά έγγραφα μετατρέπονται και σε ηλεκτρονική μορφή σύμφωνα με τις επίσημες ανακοινώσεις και φυσικά βρίσκονται στο αρχείο του υπουργείου Εθνικής Άμυνας . Αυτά τα έγγραφα αποδεικνύουν αρχαιολογικές ανασκαφές, καταστροφές μνημείων, καταστροφές λιμανιών και δρόμων.

Πολύτιμα έγγραφα που αποδεικνύουν περίτρανα τις γερμανικές θηριωδίες κατά την περίοδο της ναζιστικής κατοχής και ενισχύουν τις ελληνικές διεκδικήσεις αποκάλυψε ότι έχει στην κατοχή του το υπουργείο Εθνικής Άμυνας ο κ. Κώστας Ήσυχος.

Ο αναπληρωτής υπουργός Εθνικής Αμυνας μιλώντας στην Βουλή είπε πως στο αρχείο του ελληνικού υπουργείου βρίσκονται 400.000 αρχεία των γερμανικών κατοχικών ενόπλων δυνάμεων γνωστών και ως Βέρμαχτ τα οποία βρίσκονται σε διαδικασία ψηφιοποίησης.

Συμπλήρωσε πως τα έγγραφα αυτά αποδεικνύουν:

- Παράνομες αρχαιολογικές ανασκαφές κατά την περίοδο 1941 – 1944

- Εξόρυξη πολύτιμων μετάλλων και ορυκτών

- Καταστροφές ιστορικών μνημείων.

- Καταστροφή υποδομών όπως αεροδρόμια, λιμάνια και δρόμοι

Επισήμανε δε πως τα συγκεκριμένα αποδεικτικά στοιχεία δεν επιδέχονται αμφισβήτησης καθώς είναι γερμανικά και άρα αποτελούν «ομολογία» ενοχής.

Πέραν αυτών, ο υπουργός υποστήριξε ότι η διεκδίκηση πρέπει να λάβει χαρακτηριστικά διεθνοποιημένου αιτήματος και να μην περιοριστεί ως διμερές ζήτημα μεταξύ Ελλάδας – Γερμανίας.Πρότεινε την προσφυγή στην Unesco ώστε να διελεγχθεί «διεθνής έρευνα σε Μουσεία και ιδιωτικές συλλογές και διασταύρωση με τα δικά μας στοιχεία» προκειμένου να εντοπιστούν κλεμμένα αντικείμενα. Στην συνέχεια, είπε πως πρέπει να γίνει κοστολόγηση της ζημιάς ή της παράνομης είσπραξης κερδών από τα κλεμμένα αντικείμενα, όπως σημειώνει ειδησιογραφικό πόρταλ.

Επιπροσθέτως, σημείωσε την ανάγκη διεξαγωγής εθνικής συνδιάσκεψης στην οποία θα μετέχουν «κορυφαίοι διανοούμενοι, ιστορικοί και απόγονοι στρατιωτικών Αυστραλών και Νεοζηλανδών που πέθαναν στην Κρήτη».


http://diulistirio.blogspot.gr/


Διαβάστε περισσότερα.... »
....

ΤΣΙΠΡΑΣ: ΘΕΤΟΥΜΕ ΖΗΤΗΜΑ ΓΕΡΜΑΝΙΚΩΝ ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΕΩΝ - ΔΕΝ ΔΕΧΟΜΑΣΤΕ ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΗΘΙΚΗΣ

Για το θέμα των γερμανικών αποζημιώσεων τοποθετήθηκε στη Βουλή ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας.

Η συζήτηση στο Κοινοβούλιο αφορά την πρόταση της Προέδρου της Βουλής, Ζωής Κωνσταντοπούλου για την επανασύσταση, επανασυγκρότηση και αναβάθμιση της Διακομματικής Επιτροπής της Βουλής για τη διεκδίκηση των γερμανικών επανορθώσεων και αποζημιώσεων, την αποπληρωμή του κατοχικού δανείου και την επιστροφή των κλεμμένων αρχαιολογικών θησαυρών.

Ιστορική χαρακτήρισε τη συνεδρίαση ο πρωθυπουργός αποτείνοντας φόρο τιμής στα θύματα του Β’ παγκοσμίου Πολέμου και τιμώντας τους αγωνιστές που έδωσαν τη ζωή για την ελευθερία της πατρίδας και τη διάλυση του ναζισμού.

«Για να μπορούμε σήμερα να έχουμε μια πατρίδα ελεύθερη και κυρίαρχη», είπε ο κ. Τσίπρας και αναρωτήθηκε «ποιος λαός μπορεί να έχει μέλλον αν δεν τιμά την ιστορία του;».

Όπως είπε ο πρωθυπουργός, είναι ακόμα ζώσα η γενιά της εθνικής αντίστασης και οι μνήμες από τα βασανιστήρια και τις θηριωδίες των στρατευμάτων του Γ' Ράιχ. «Οι μνήμες αυτές οφείλουν να διατηρηθούν στις νεότερες γενιές, για να θυμόμαστε πάντα τι σημαίνει ναζισμός, φασισμός και τι προκάλεσε στη σύγχρονη ιστορία.

«Ποιος λαός μπορεί να προχωρήσει μπροστά σβήνοντας τη συλλογική μνήμη και αφήνοντας ιστορικά αδικαίωτους τους αγώνες και τις θυσίες του», αναρωτήθηκε ο κ. Τσίπρας;

«Όταν τη θέση της αλληλεγγύης και του σεβασμού παίρνει η μισαλλοδοξία τότε αυτό που κυριαρχεί είναι ο πόλεμος και το σκοτάδι», είπε ο πρωθυπουργός αναφερόμενος στις θηριωδίες της Γερμανίας.

«Η Ευρώπη δεν πρέπει και δεν της επιτρέπεται να κάνει τα ίδια λάθη», τόνισε ο πρωθυπουργός στέλνοντας μήνυμα σε όλους τους Ευρωπαίους ηγέτες.

Ο κ. Τσίπρας υποστήριξε πως η Γερμανία παρά το ολοκληρωτικό κακό που έκανε ωφελήθηκε από σειρά παρεμβάσεων μετά τον πόλεμο, με κυριότερες τη διαγραφή του χρέους της, αλλά και με τα τεράστια ποσά που εκταμιεύτηκαν για την ανοικοδόμησή της.

Ο πρωθυπουργός δεν παρέλειψε να αναφερθεί στις υποχρεώσεις της Γερμανίας μετά τη ναζιστική θηριωδία. «Η Σύμβαση του Λονδίνου αναγνωρίζει ταυτόχρονα ότι απομένουν οι τελικές Γερμανικές Αποζημιώσεις για τον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο, οι οποίες θα έπρεπε να διευθετηθούν με την τελική συνθήκη ειρήνης που δεν υπογράφτηκε μέχρι το 1990, εξαιτίας της διχοτόμησης της Γερμανίας. Η επανένωση των δύο Γερμανιών δημιούργησε τις αναγκαίες νομικές και πολιτικές προϋποθέσεις για την επίλυση του ζητήματος, αλλά οι γερμανικές κυβερνήσεις από τότε και στο εξής επέλεξαν τη σιωπή, τα νομικά τεχνάσματα, την αναβολή και την παρέλκυση», είπε ο κ. Τσίπρας και διερωτήθηκε αν αυτή η στάση της Γερμανίας είναι άραγε ηθική...

Έντονες ήταν οι αναφορές του Αλέξη Τσίπρα στα ζητήματα ηθικής που τίθενται από την Ευρώπη και θέλοντας να στείλει το δικό του μήνυμα υπογράμμισε ότι «απέναντι σε ένα ηθικολογικό τόνο που έχει επικρατήσει τα τελευταία χρόνια στην Ευρώπη δεν επιλέγουμε τη θέση του μαθητή που χαμηλώνει τα μάτια ούτε του δασκάλου που κουνάει το δάχτυλο του ηθικολόγου. Αντίθετα επιλέγουμε το δρόμο του διαλόγου, της διαπραγμάτευσης. Δεν κάνουμε μαθήματα ηθικής αλλά δεν δεχόμαστε και από κανέναν μαθήματα ηθικής» είπε ο πρωθυπουργός και σχολιάζοντας τις «προκλητικές δηλώσεις» των τελευταίων ημερών από το εξωτερικό απάντησε με απόσπασμα από την επί του Όρους ομιλία του Ιησού «βλέπουν την ακίδα στο μάτι του αδελφού τους αλλά όχι το δοκάρι στο δικό τους μάτι».Μάλιστα, τόνισε ότι «η ηθική δεν μπορεί να είναι αλα καρτ. Δε μπορεί να είναι κατά περίσταση».

Ο κ. Τσίπρας έστειλε αυστηρό μήνυμα σε Μέρκελ και Σόιμπλε ότι «η ελληνική κυβέρνηση θα εργαστεί άοκνα ώστε με ισότιμους όρους να συνδράμει να βρεθει λύση ώστε η Ελλάδα να τηρήσει στο ακέραιο τις υποχρεώσεις της αλλά και να τηρηθούν όλες οι υποχρεώσεις προς τηνς Ελλάδα και τον ελληνικό λαό στο ακέραιο. Και όπως εμείς δεσμευόμαστε έτσι οφείλουν και όλες οι πλευρές».

http://diulistirio.blogspot.gr/


Διαβάστε περισσότερα.... »
....