Διυλιστήριο: 11/07/16
ροη αναρτησεων

Δευτέρα, 7 Νοεμβρίου 2016

Έρχονται νέες ρυθμίσεις για την αναδοχή-Στόχος να αντιμετωπιστεί η πολύμηνη παραμονή βρεφών στα μαιευτήριαΕντείνονται οι προσπάθειες για την επίλυση του προβλήματος της εγκατάλειψης βρεφών στα νοσοκομεία, μετά την παρέμβαση της Εισαγγελίας του Αρείου Πάγου και την κινητοποίηση των συναρμόδιων φορέων, με προεξάρχουσα την Περιφέρεια Αττικής, η οποία ήδη λειτουργεί πρόγραμμα για την αναδοχή και την κατάρτιση των υποψηφίων αναδόχων οικογενειών.

«Το φαινόμενο του οποίου η διόγκωση είναι ανάλογη με το βάθεμα της κρίσης», επισημαίνει στο ΑΠΕ ΜΠΕ η αντιπεριφερειάρχης για την Κοινωνική Πολιτική, Κατερίνα Θανοπούλου, «ανέδειξε τις αδυναμίες του συστήματος να ανταπεξέλθει, τόσο με το υποστελεχωμένο νοσηλευτικό προσωπικό, όσο και με το ανεπαρκές νομοθετικό πλαίσιο για την αναδοχή». Οι συνθήκες αυτές προξενούν ανυπολόγιστες αρνητικές συνέπειες για την ψυχοκοινωνική ανάπτυξη των παιδιών, τα οποία με αφορμή την εβδομάδα μητρικού θηλασμού που διανύουμε (με στόχο την αφύπνιση της κοινωνίας για τα οφέλη του θηλασμού και τη στήριξη των νέων μητέρων), «απαιτούν την ενεργοποίηση της Πολιτείας για τον πολύμηνο απεγκλωβισμό τους από τα νοσοκομεία, κατάσταση η οποία συνιστά μια μορφή συστημικής κακοποίησης», όπως επισήμανε στη σχετική επιστολή της η Εισαγγελία.

Το κουβάρι άρχισε να ξετυλίγεται αρχές καλοκαιριού με την παρέμβαση της Εισαγγελίας μετά το «αδιαχώρητο» των νοσοκομείων. Ενδεικτικά σε σχέση με το κοινωνικοδημογραφικό προφίλ των νεογνών που φιλοξενήθηκαν στο νοσοκομείο «Έλενα» παρατηρείται ότι σε ποσοστό 42% προέρχονται από αλλοδαπούς και πρόσφυγες, το 34% από μητέρες με χρήση εξαρτησιογόνων ουσιών και τα υπόλοιπο από ανύπαντρες και ανήλικες μητέρες. Επίσης, ολόκληρο το 2014 «φιλοξενήθηκαν» 32 βρέφη και το επόμενο έτος 39, ενώ δεν επιτρέπεται η παραμονή άνω των 28 ημερών.
Στο πλαίσιο αυτό η Περιφέρεια Αττικής με πρωτοβουλία της αρμόδιας αντιπεριφερειάρχη από τον περασμένο Ιούλιο και κατόπιν αιτήματος της Εισαγγελέως Ανηλίκων, Ξένης Δημητρίου, πραγματοποίησε επαφές με υπευθύνους και αρμόδιους φορείς, όπως το «Έλενα», το «Αλεξάνδρα», τις αρμόδιες υπηρεσίες της Πειφέρειας Αττικής, το Ινστιτούτο Υγείας του Παιδιού, το Κ.Κ.Π.Π.Α, το Κέντρο Βρεφών «Μητέρα», το «Συνήγορο του Πολίτη», την Κοινωνική Υπηρεσία Ασπροπύργου και το Κέντρο Ερευνών «Ρίζες».

«Συζητήσαμε εκτενώς όλες τις πλευρές του προβλήματος, τη μεγάλη παραμονή των νεογνών στις δομές των νοσοκομείων και την επακόλουθη ιδρυματοποίησή τους, το ελλιπές θεσμικό πλαίσιο, τη χρονοβόρα διαδικασία της αναμονής για την αναδοχή και την τεκνοθεσία και την ελλιπή ενημέρωση-ευαισθητοποίηση του κοινού», αναφέρει η κ. Θανοπούλου. Επίσης, τούς εξέφρασε την πρόθεση της Περιφέρειας να στηρίξει τη «δημιουργία κατάλληλων χώρων βραχείας παραμονής των βρεφών, παράλληλα με την προωθούμενη αλλαγή στο θεσμικό πλαίσιο που αφορά τις αναδοχές και τις τεκνοθεσίες».

Στη συνέχεια, όπως προσθέτει, συστάθηκε μία επιτροπή, η οποία εξέτασε τις προτάσεις και τις δράσεις όλων των φορέων, καθώς και την άρση των νομικών εμποδίων προκειμένου να προχωρήσει γρήγορα η υλοποίηση του προγράμματος αναδοχών, η οποία θα αποσυμφορήσει τα νοσοκομεία και θα βοηθήσει τα παιδιά αυτά να ενταχθούν σε ένα ανθρώπινο και υγιές οικογενειακό περιβάλλον.

Παρουσιάζοντας το πόρισμα της επιτροπής η κυρία Θανοπούλου χαρακτηρίζει «άμεση και επιβεβλημένη ανάγκη» να υλοποιηθούν τα ακόλουθες δράσεις:
• Θέσπιση Εθνικού Συντονιστικού Φορέα.
• Αλλαγή θεσμικού και λειτουργικού πλαισίου αναδοχής με βελτίωση των διαδικασιών υλοποίησης του θεσμού, κατοχύρωση των δικαιωμάτων των παιδιών και της ανάδοχης οικογένειας και πρόβλεψη ειδικής ρύθμισης για παιδιά με αναπηρία, καθώς και για παραβατικούς και ασυνόδευτους ανηλίκους.
• Ενίσχυση του θεσμικού πλαισίου για τη ανάπτυξη και άλλων ευέλικτων μορφών αναδοχής, με δυνατότητα άμεσης τοποθέτησης παιδιών σε ανάδοχες οικογένειες με εισαγγελική εντολή και αξιοποιώντας το «Μητρώο Αναδόχων», χωρίς να απαιτείται η προηγούμενη εισαγωγή τους σε ιδρύματα.
• Θέσπιση υποστηρικτικού πλαισίου εκπαίδευσης, συνεχιζόμενης επιμόρφωσης και πιστοποίησης των υποψηφίων αναδόχων γονέων
• Θέσπιση εθνικών προδιαγραφών και πρωτοκόλλων διαδικασιών που αφορούν στην επιλογή, την έγκριση καταλληλότητας και την πιστοποίηση των αναδόχων.
Θεσμοθέτηση Εθνικού Φορέα επιδότησης της αναδοχής και δημιουργία κινήτρων οικονομικών, κοινωνικών και άλλων για τους αναδόχους γονείς με ταυτόχρονη συνεχή παρακολούθηση.

Τέλος, αξίζει να σημειωθεί ότι οι προτάσεις της Επιτροπής συνετέλεσαν και στην οριστική διαμόρφωση του νομοσχέδιου για την αναδοχή, το οποίο είναι ήδη υπό διαβούλευση και αναμένεται η ψήφιση του σε σύντομο διάστημα.


https://diulistirio.blogspot.gr
Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Ποινικό μητρώο μόνο για... Έλληνες! Έπιασαν “μπουμπούκια” στο ΒοτανικόΈχετε ακούσει για “του Βοτανικού τον μάγκα, το καλύτερο παιδί”; Ε, καμία σχέση. Ο καθένας από τους “μάγκες” του Βοτανικού, που έκαναν κατάληψη σε χώρο ενάντια στην ανέγερση τεμένους, έχει ποινικό μητρώο που θα έκανε πολλούς καταδίκους να “κοκκινίζουν”.

“Γαλόνια” καταδίκης για απάτες και πλαστογραφία επιταγών, έχει ο ομαδάρχης του “hotspot μόνο για Έλληνες” που δημιουργήθηκε στην περιοχή με τις ευλογίες της Χρυσής Αυγής, ενώ ο φερόμενος ως υπαρχηγός έχει καταδικαστεί για διακίνηση πλαστών λαχείων “Ξυστό”.

Ένας από τους άμεσους συνεργάτες των προαναφερομένων το πήγε ένα βήμα παραπέρα, καθώς έχει καταδικαστεί για μαστροπεία. Ο εν λόγω κύριος έφερνε γυναίκες από την Ρωσία, οι οποίες και εκδίδονταν σε οίκους ανοχής. Άλλοι 7 από τους 15 που προσήχθησαν μετά την επέμβαση της αστυνομίας στο χώρο, έχουν βεβαρημένο ποινικό μητρώο καθώς έχουν στο παρελθόν καταδικαστεί για: κλοπές, αρπαγές τσαντών κατοχή αλλά και διακίνηση ναρκωτικών.

Υπέρ της κατάληψης έχει ταχθεί ανοιχτά η Χρυσή Αυγή, η οποία πραγματοποίησε συγκέντρωση στο χώρο την περασμένη εβδομάδα, ενώ αμέσως μετά την επέμβαση της αστυνομίας οι βουλευτές Κασιδιάρης και Παναγιώταρος βρέθηκαν εκεί ώστε να διαμαρτυρηθούν για την εξέλιξη.

Ρεποτάζ: Θεοδόσης Πάνου – Επιμέλεια: Αντώνης Αναστασόπουλος

https://diulistirio.blogspot.gr
Διαβάστε περισσότερα.... »
....

VIDEO - WikiLeaks: Ο επικεφαλής της εκστρατείας της Χ. Κλίντον John Podesta σε αποκρυφιστικό «δείπνο» της Μ.Αμπράμοβιτς

Η πιο αναμφισβήτητα πιο παράξενη αποκάλυψη από τα Wikileaks μέχρι σήμερα, είναι αυτή που αφορά τον πρόεδρο της εκστρατείας της Χίλαρι Κλίντον, John Podesta, ο οποίος είχε προσκληθεί σε ένα «δείπνο πνευματικού μαγειρέματος» ("Spirit Cooking"), μια αποκρυφιστική τελετουργία που ιδρύθηκε από τον σατανιστήAleister Crowley, από την Μαρίνα Αμπράμοβιτς (MarinaAbramovic), μια «καλλιτέχνη» η οποία έχει εμμονή με τον αποκρυφισμό.


Σε ένα μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου με ημερομηνία 28 Ιουνίου, 2015, η Αμπράμοβιτς έγραψε, «Περιμένω με ανυπομονησία για το δείπνο πνευματικού μαγειρέματος στο σπίτι μου. Νομίζεις ότι είσαι σε θέση να μου πεις αν ο αδελφός σου θα έρθει; Με αγάπη, Μαρίνα».

Ο Tony Podesta στη συνέχεια διαβίβασε το μήνυμα προς τον αδελφό του John Podesta (πρόεδρος της εκστρατείας της Χίλαρι Κλίντον), ρωτώντας τον, «Θα είσαι στη Νέα Υόρκη την Πέμπτη 9η Ιουλίου, η Μαρίνα θέλει να έρθεις για δείπνο».

Το “spirit cooking” αναφέρεται σε "ένα μυστήριο της θρησκεία του Thelema (Θέλημα) η οποία ιδρύθηκε από τον Aleister Crowley" και περιλαμβάνει μια αποκρυφιστική τελετή κατά τη διάρκεια της οποίας εμμηνορροϊκό αίμα, μητρικό γάλα, ούρα και σπέρμα χρησιμοποιούνται για να δημιουργήσουν μια "ζωγραφική".

Σύμφωνα με την Μαρίνα Αμπράμοβιτς, αν το τελετουργικό εκτελείται σε μια γκαλερί τέχνης, είναι απλώς τέχνη, αλλά αν το τελετουργικό γίνεται ιδιωτικά, τότε αποτελεί μια πνευματιστική τελετή.

Υπάρχει σχετικό βίντεο που απεικονίζει την παράξενη φύση της τελετής.
«Η Αμπράμοβιτς είναι γνωστή για τις συχνά φρικιαστική ‘τέχνη’ της, που περιέχει πόνο και τελετουργίες. Στην πρώτη της παράσταση επανειλημμένα κάρφωνε τα χέρια της. Στην επόμενη έριχνε τα νύχια της και τα μαλλιά της σε μία φλεγόμενη πεντάλφα – και στο τέλος πήδηξε κι αυτή στο εσωτερικό της, με αποτέλεσμα να χάσει τις αισθήσεις της», γράφει η Cassandra Fairbanks.
Μια άλλη εικόνα δείχνει την Αμπράμοβιτς να ποζάρει με το ματωμένο κεφάλι μίας κατσίκας - μια αναπαράσταση του απόκρυφου συμβόλου Baphomet.Το όνομά της στο Twitter είναι @AbramovicM666...

Η Αμπράμοβιτς θεωρείται ότι η «γιαγιά της περφόρμανς». Τα πιο πολλά από τα έργα της λαμβάνουν χώρα σε ιδιωτικούς χώρους όπου διεξάγει τελετές μαγείας. Είναι μία σημαντική και ισχυρή φιγούρα στην ποπ κουλτούρα και έχει πολύ μεγάλη επιρροή στοΧόλιγουντ, τον κόσμο της μόδας και της μουσικής. Παρακάτω «εκπαιδεύει» την Lady Gaga στη «Μέθοδο Αμπράμοβιτς».

H Abramović δήλωσε στην Huffington Post ότι ποτέ δεν συνάντησε τον John Podesta και ότι ο ίδιος δεν παρέστη στο δείπνο της.

Δείτε εδώ μερικές σελίδες από το βιβλίο της για την ...... ''μαγειρική'' 

 


https://diulistirio.blogspot.gr
Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Η Μαίρη Χρονοπούλου χάρισε το σπίτι της στο Χαμόγελο του Παιδιού


Το σπίτι, εκτός από την οικονομική αξία, είναι και ένας χώρος τεράστιας πολιτιστικής κληρονομιάς

Η Μαίρη Χρονοπούλου δώρισε το σπίτι της στην Παιανία, στο Χαμόγελο του Παιδιού, με την προϋπόθεση βέβαια να μείνει η ίδια μέσα, όσο βρίσκεται εν ζωή.

Σύμφωνα με την Espresso η ηθοποιός αποφάσισε να χαρίσει το σπίτι της και όλες τις μνήμες που το συνοδεύουν στα παιδιά που το έχουν ανάγκη. Το σπίτι έκτασης 170 τ.μ εκτός από την οικονομική αξία, είναι και ένας χώρος τεράστιας πολιτιστικής κληρονομιάς αφού τα τελευταία 30 χρόνια έχουν περάσει από κει τα μεγαλύτερα ονόματα του ελληνικού κινηματογράφου.

Η ηθοποιός εγκαινίασε το σπίτι το 1984 και το έχει διακοσμήσει μόνη της με αντικείμενα μεγάλης συναισθηματικής αξίας για εκείνη. Ο Κώστας Γιαννόπουλος, δήλωσε συγκινημένος από την πράξη της ηθοποιού ενώ αποκάλυψε ότι έχει στηρίξει οικονομικά το Χαμόγελο και στο παρελθόν.

Πηγή www.newsbeast.gr

https://diulistirio.blogspot.gr
Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Χρέη στο Δημόσιο: Δεύτερη ευκαιρία με 120 δόσεις για χιλιάδες οφειλέτεςΣχέδιο με στόχο να δοθεί ανάσα σε χιλιάδες ελεύθερους επαγγελματίες και βιώσιμες επιχειρήσεις με ληξιπρόθεσμες οφειλές προς την εφορία και τα Ασφαλιστικά Ταμεία επεξεργάζεται το οικονομικό επιτελείο.

Απαραίτητη προϋπόθεση για την ένταξη του οφειλέτη στην προωθούμενη ρύθμιση των 120 δόσεων θα είναι η συνέπεια στην εκπλήρωση των τρεχουσών υποχρεώσεών του, σύμφωνα με το πρωτοσέλιδο της εφημερίδας «Αγορά».

Κάθε περίπτωση αναμένεται να είναι απολύτως προσωποποιημένη και θα εξετάζεται μεταξύ άλλων η εισφοροδοτική κα ιφορολογική ικανότητα, σύμφωνα πάντα με την εφημερίδα.

Όσο μικρότερο αριθμό δόσεων, αρχής γενομένης από τις 12, επιλέξει ο οφειλέτης, τόσο μεγαλύτερο θα είναι το ποσό μείωσης των πρσαυξήσεων των οφειλών του. Αντίθετα όσο μεγαλύτερος είναι ο αριθμός των δόσεων που θα καθοριστούν -με «ταβάνι» τις 120- τόσο περισσότερο θα περιορίζεται το «κούρεμα» των χρεών.

Με το σχέδιο της «δεύτερης ευκαιρίας» στους οφειλέτες του Δημοσίου έχουν κατ’ αρχήν συμφωνήσει οι δανειστές. Εάν δοθεί το οριστικό «πράσινο φως» στις διαπραγματεύσεις μετά τις 14 Νοεμβρίου, το σχέδιο θα συμπεριλη΄φθεί στο νομοσχέδιο για τον εξωδικαστικό συμβιβασμό.


https://diulistirio.blogspot.gr
Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Μείωση της γραφειοκρατίας καταργώντας 577 εμπόδια σε πέντε τομείς

Νέο κύμα μεταρρυθμίσεων προωθεί στην αγορά η κυβέρνηση καταργώντας 577 εμπόδια σε πέντε επιχειρηματικούς κλάδους, οι οποίοι προσφέρουν απασχόληση σε περίπου 600.000 εργαζομένους και συμβάλλουν στο ΑΕΠ με 20 δισ. ευρώ.

Μπούσουλας γι' αυτές τις αλλαγές είναι η τρίτη εργαλειοθήκη του ΟΟΣΑ -που αποκάλυψε χθες το «Εθνος της Κυριακής»- και αποτίμησε τον ανταγωνισμό σε δεκάδες προϊόντα και υπηρεσίες ευρείας κατανάλωσης.

Ο Οργανισμός έκανε 356 συστάσεις για την αλλαγή της νομοθεσίας στα φαρμακευτικά προϊόντα, στη χημική βιομηχανία, στο χονδρεμπόριο τροφίμων και καυσίμων, στο ηλεκτρονικό εμπόριο, στον κατασκευαστικό τομέα και στα μέσα μαζικής ενημέρωσης.

Συστάσεις

Οι συστάσεις του ΟΟΣΑ αποσκοπούν στην πτώση των τιμών και τη μείωση του κόστους των επιχειρήσεων με θετική επίπτωση της τάξης των 414 εκατ. ευρώ σε καταναλωτές και επενδυτές.

Από την έρευνα του Οργανισμού αναδεικνύονται οι κυριότερες αλλαγές στα ακόλουθα προϊόντα:

• Φάρμακα: Κατάργηση και των επιμέρους περιορισμών που αφορούν την τιμολόγηση και διάθεση των φαρμάκων στην ελληνική αγορά. Προτείνεται από τον ΟΟΣΑ.

Οι τεχνοκράτες του Οργανισμού εκτιμούν ότι το «μαξιλάρι» προστασίας της τιμής των γενοσήμων, σύμφωνα με το οποίο η τιμή τους δεν μπορεί να μειώνεται πάνω από 15%, επηρεάζει δυσμενώς τον ανταγωνισμό τους με τα φάρμακα αναφοράς (off-patent). Προτείνουν να ισχύει μόνο στις περιπτώσεις που η προκύπτουσα τιμή του γενοσήμου είναι κάτω από εκείνη του «off-patent».

Ο ΟΟΣΑ προτείνει, επίσης, την κατάργηση του περιορισμού στην τιμολόγηση φαρμάκων, τα οποία προκύπτουν από συμπράξεις μεταξύ φαρμακευτικών επιχειρήσεων.

Πρόκειται για προϊόντα, τα οποία κυκλοφορούν στην αγορά με διαφορετικές ονομασίες, αλλά με την ίδια δραστική ουσία και σύμφωνα με την εθνική νομοθεσία πρέπει απαραιτήτως να έχουν την ίδια τιμή.

Εισηγείται την κατάργηση και του περιορισμού σχετικά με τη δημιουργία συμπληρωματικών εγκαταστάσεων από φαρμακαποθήκες. Με βάση το ισχύον πλαίσιο, οι αποθήκες πρέπει να έχουν μόνο μία επιπλέον αποθήκη εντός του ίδιου νομού.

Οι τεχνοκράτες προτείνουν την επέκταση των όρων διαφήμισης που ισχύουν σήμερα για τα μη συνταγογραφούμενα φάρμακα (ΜΗΣΥΦΑ) και στα «γενικής διάθεσης φάρμακα» (ΓΕΔΙΦΑ), τα οποία θα διατίθενται σύντομα και από τα σούπερ μάρκετ.

Στην «εργαλειοθήκη» περιλαμβάνονται και προτάσεις, όπως ότι οι κάτοχοι άδειας κυκλοφορίας εισαγόμενων φαρμάκων στην Ελλάδα να μην πρέπει να είναι μόνιμοι κάτοικοι Ελλάδας. Τα συμπληρώματα διατροφής δεν πρέπει να λαμβάνουν άδεια κυκλοφορίας από τον Εθνικό Οργανισμό Φαρμάκων (ΕΟΦ).

Ο ΕΟΦ πρέπει να γίνει λιγότερο περιοριστικός ως προς τη δειγματοληψία και τη ζύγιση των πρώτων υλών, δεδομένου ότι οι παραγωγοί εταιρείες εφαρμόζουν καλές πρακτικές παραγωγής.

Απλοποιήσεις

Απλοποιήσεις προτείνονται και στη διαδικασία αδειοδότησης των εταιρειών και στις προϋποθέσεις «παράλληλων» εξαγωγών φαρμάκων.

Ζητείται η κατάργηση της υποχρέωσης από την πλευρά των επιχειρήσεων να μεταφέρουν τα φάρμακα αποκλειστικά με δικά τους φορτηγά.

Για τις επιστημονικές εκδηλώσεις, που σήμερα προϋποθέτουν την έγκριση του ΕΟΦ, προτείνεται να απαιτείται απλά μία ενημέρωση του Οργανισμού.

• Απορρυπαντικά: Να επιτρέπονται οι πωλήσεις χύμα απορρυπαντικών στο χονδρικό εμπόριο, προτείνουν οι τεχνοκράτες του ΟΟΣΑ, κάτι που σήμερα απαγορεύεται με απόφαση του Γενικού Χημείου του Κράτους.

Ως επιχείρημα γι' αυτόν τον περιορισμό είναι ο καλύτερος ποιοτικός έλεγχος του προϊόντος. Ωστόσο ο ΟΟΣΑ λέει ότι αυτό διασφαλίζεται με τη συνοδεία των απαραίτητων παραστατικών και εγγράφων, ενώ ταυτόχρονα με τη χύμα πώληση θα πέσει το κόστος των επιχειρήσεων (δεν θα χρησιμοποιούν συσκευασίες) και οι τιμές πώλησης.

Ο ΟΟΣΑ ζητά ακόμη την κατάργηση της προϋπόθεσης ελάχιστων τετραγωνικών επιφάνειας για την ίδρυση επιχειρήσεων και άλλων διοικητικών περιορισμών ώστε να ενθαρρυνθούν οι νέες επενδύσεις.

• Καθαριστικά: Την απαλλαγή από το καθεστώς του ΕΦΚ της ισοπροπυλικής αλκοόλης που χρησιμοποιείται ως πρώτη βιομηχανική ύλη για τα είδη καθαρισμού και τα απορρυπαντικά συστήνει ο ΟΟΣΑ.

Ο ΕΦΚ είναι στα 2,93 ευρώ ανά χιλιόγραμμο και δεν έχει λογική επιβολής αφού το συστατικό προορίζεται για βιομηχανική χρήση και όχι για ανθρώπινη και συνεπώς δεν ελλοχεύει ο κίνδυνος απάτης. Επιπλέον τα έσοδα από τον φόρο είναι ελάχιστα. Το όφελος για τον καταναλωτή από την κατάργηση του ΕΦΚ θα είναι της τάξης των 3 εκατ. ευρώ.

• Καλλυντικά: Στα καλλυντικά εντοπίστηκε ότι ο ΕΟΦ επιβάλλει τέλος 1% επί της χονδρικής τιμής των προϊόντων για την κάλυψη των δαπανών ελέγχου των προϊόντων.

Με τον τρόπο υπολογισμού, διαπιστώνει ο ΟΟΣΑ, δημιουργείται η ακόλουθη στρέβλωση: Μία επιχείρηση που πουλάει μικρότερες ποσότητες αλλά με υψηλότερες τιμές πληρώνει περισσότερα από μία άλλη που διαθέτει στην αγορά περισσότερα καλλυντικά αλλά με χαμηλότερες τιμές.

Ο Οργανισμός προτείνει το τέλος να επιβάλλεται ανά τεμάχιο και όχι επί της τιμής.

Αβεβαιότητα

Οι επενδυτές στον κλάδο αντιμετωπίζουν αβεβαιότητα αναφορικά με τον τρόπο που ο ΕΟΦ κατηγοριοποιεί τα προϊόντα που συνδυάζουν χαρακτηριστικά «καλλυντικών» και «βιοκτόνων», σύμφωνα με τον ΟΟΣΑ.

Προτείνει στον ΕΟΦ να ακολουθήσει την ευρωπαϊκή νομοθεσία αναγνωρίζοντας τις πρωτεύουσες και δευτερεύουσες χρήσεις τους και κατατάσσοντάς τα, κατά συνέπεια, ως πρωτευόντως καλλυντικά ή βιοκτόνα.

• Φυτοφάρμακα: Ο ΟΟΣΑ ζητά να εφαρμοστεί η ηλεκτρονική συνταγογράφηση για την πώληση των φυτοφαρμάκων, καθώς και να αρθεί η υποχρέωση της ελάχιστης συμμετοχής επιστήμονα με ποσοστό 20% στο μετοχικό κεφάλαιο εταιρείας εμπορίας φυτοπροστατευτικών προϊόντων.

Επιπλέον ο ΟΟΣΑ ζητά να μην υπάρχουν περιορισμοί ως προς την απαιτούμενη επιφάνεια για τη λειτουργία επιχειρήσεων.

• Λιπάσματα: Η νομοθεσία ορίζει ότι πρέπει να υπάρχει επιστήμονας στις εταιρείες εμπορίας λιπασμάτων και να εργάζεται με το καθεστώς της πλήρους απασχόλησης.

Ο ΟΟΣΑ προτείνει να υπάρχει η δυνατότητα χρήσης ευέλικτης μορφής εργασίας, ενώ ζητά η ελάχιστη χρονική διάρκεια της άδειας για λιανεμπορικές επιχειρήσεις και για εκείνες που δραστηριοποιούνται στο χονδρικό και λιανικό εμπόριο να εξισωθεί στα πέντε χρόνια.

• Σπόροι και πολλαπλασιαστικό υλικό: Ο ΟΟΣΑ ζητά να μην υπάρχουν τρεις κατηγορίες αδειοδότησης εμπορικών επιχειρήσεων.

• Χονδρεμπόριο τροφίμων: Τη δυνατότητα ίδρυσης και ιδιωτικών αγορών νωπών κρεάτων, οπωροκηπευτικών και αλιευμάτων ζητά ο ΟΟΣΑ, ώστε να μην υφίστανται μόνο οι κεντρικές αγορές της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης.

• Χονδρεμπόριο καυσίμων: Την άρση περιορισμών για την είσοδο και νέων εταιρειών εμπορίας στα καύσιμα, προτείνει ο ΟΟΣΑ, όπως και την αλλαγή των συμβάσεων μεταξύ προμηθευτών και βενζινοπωλών.


ΟΟΣΑ
Πρόταση για πλήρες άνοιγμα στις μεταφορές


Το πλήρες άνοιγμα του κλάδου των οδικών μεταφορών εισηγείται η εργαλειοθήκη του ΟΟΣΑ, η οποία προτείνει την κατάργηση προβλέψεων που διαχωρίζουν τους παλαιούς από τους νεότερους επαγγελματίες του χώρου, επισημαίνοντας ξεκάθαρα ότι οι νομοθετικές ρυθμίσεις των τελευταίων δεν αποσαφηνίζουν ποιες από τις παλαιότερες διατάξεις αντικαθιστούν, αφήνοντας ένα ασαφές επιχειρηματικό περιβάλλον.

Συγκεκριμένα στο κείμενο επισημαίνεται η διαφορά στο ύψος της εγγυητικής επιστολής που καλούνται να πληρώσουν οι ενδιαφερόμενοι για την απόκτηση άδειας οδικών μεταφορών, ευνοώντας εταιρείες με συγκεκριμένη νομική μορφή. Ετσι, ενώ για τις ήδη δραστηριοποιούμενες μεταφορικές εταιρείες ΑΕ απαιτείται εγγυητική επιστολή 9.000 ευρώ για το πρώτο όχημα και 5.000 ευρώ για κάθε πρόσθετο φορτηγό, για μικρότερες επιχειρήσεις με άλλη νομική μορφή τα ποσά είναι υψηλότερα και φτάνουν τα 18.000 ευρώ για το πρώτο φορτηγό και τα 9.000 ευρώ για κάθε επόμενο.

Αφαίρεση διακρίσεων

Στο ζήτημα αυτό προτείνεται ξεκάθαρα η αφαίρεση όλων των διακρίσεων, ώστε οι άδειες οδικού μεταφορέα να αντιμετωπίζονται με τον ίδιο τρόπο, με στόχο «να αποφευχθεί η νομοθετική αβεβαιότητα ή η διαφορετική αντιμετώπιση επιχειρήσεων που δραστηριοποιούνται στην ίδια αγορά». Ως εκ τούτου προτείνεται τα ποσά των εγγυητικών επιστολών να διαμορφωθούν ενιαία στα 9.000 ευρώ για το πρώτο όχημα και στα 5.000 για κάθε πρόσθετο.

Στην έκθεση επισημαίνεται ότι σήμερα επιχειρήσεις οδικών μεταφορών που χρησιμοποιούν οχήματα ή συνδυασμό οχημάτων που δεν υπερβαίνουν τους 3,5 τόνους εξαιρούνται από ορισμένες νομοθετικές προβλέψεις, έχοντας διατηρήσει «ρήτρες κεκτημένων δικαιωμάτων» και τονίζεται ότι «απαρχαιωμένες προβλέψεις θα έπρεπε να αφαιρεθούν από τη νομοθεσία». Στις προτάσεις συγκαταλέγεται και ο ελεύθερος προσδιορισμός των ρυμουλκούμενων (trailers) που θα μπορούν να συνδέονται με έναν τράκτορα, ο οποίος τώρα αντιστοιχεί σε δύο για κάθε μεμονωμένο όχημα και σε τρεις για κάθε όχημα ΑΕ. Ωστόσο και αυτή η πρόβλεψη αναμένεται να συναντήσει τις αντιδράσεις των επαγγελματιών των περίπου 32.000 φορτηγών Δ.Χ., οι οποίοι επισημαίνουν πως η αύξηση του τονάζ δεν έχει κανένα νόημα όταν ο τζίρος έχει πέσει σε ποσοστό πάνω από 50% τα τελευταία χρόνια.

Την ίδια στιγμή ειδικές προβλέψεις γίνονται και για τις φορτοεκφορτώσεις προϊόντων σε στεριά και λιμάνια, για τις οποίες σε ορισμένες περιπτώσεις ισχύουν τοπικοί περιορισμοί. Οι συντάκτες της έκθεσης τονίζουν ότι θα πρέπει να εξαλειφθεί η υποχρέωση πρόσληψης υπαλλήλων εγγεγραμμένων στο εθνικό μητρώο λιμενεργατών για μη εξειδικευμένες εργασίες, κάτι που -όπως αναφέρεται- δημιουργεί συνθήκες υπέρ ορισμένων επιχειρήσεων, καθώς ήδη ισχύουν κάποιες εξαιρέσεις σε αυτό τον κανόνα.

• Κατασκευές: Φυσικά πρόσωπα και εταιρείες δύνανται να συμμετέχουν σε δημόσιες συμβάσεις έργων και μελετών μόνον εφόσον είναι εγγεγραμμένοι σε μητρώα ανά κατηγορίες, ανάλογα με τον τομέα δραστηριότητάς τους • π.χ. οδικά ή υδραυλικά έργα. Επιπρόσθετα, κατατάσσονται σε τάξεις σύμφωνα με την εμπειρία τους, το προσωπικό που διαθέτουν και την οικονομική τους κατάσταση. Ο ΟΟΣΑ συνιστά τη δυνατότητα συμμετοχής φυσικών προσώπων και εταιρειών στους δημόσιους διαγωνισμούς, ανεξαρτήτως της κατηγοριοποίησής τους σε τάξεις στα μητρώα, εφόσον πληρούνται τα κριτήρια συμμετοχής.

• ΜΜΕ: Η νομοθεσία θέτει τα κριτήρια που πρέπει να πληρούν οι εφημερίδες και τα περιοδικά για να μπορούν να δημοσιεύουν κρατικές ανακοινώσεις-δημοσιεύσεις και να επωφελούνται από ειδικό τιμολόγιο ταχυδρομικής διακίνησης. Και στις δύο περιπτώσεις τα κριτήρια πρέπει να αναθεωρηθούν, ώστε να εξασφαλιστεί ίση μεταχείριση νεοεισερχόμενων και υφιστάμενων εντύπων.

• Ηλεκτρονικό Εμπόριο: Ο ΟΟΣΑ προτείνει την αποσαφήνιση των ορισμών «καταναλωτή» και «εγγυήσεων».

Πηγή www.ethnos.gr

https://diulistirio.blogspot.gr/
Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Καμιά 50αριά τυχαίοι..

     Το blog πιστεύει πως εκφράζει την μεγάλη πλειοψηφία του λαού, και λέει πως δεν μας αφορά τούτος ο ανασχηματισμός.
Ούτε αυτός, ούτε ο προηγούμενος, ούτε ο επόμενος.

Και πώς να μας αφορά άραγε εφ' όσον οι αποφάσεις είναι ήδη ειλημμένες και έχουν υπογραφεί από πέρσι τον
Αύγουστο;
Θα ήταν αφέλεια να πιστεύει κανείς πως η πολιτική στην ελλάδα των μνημονίων και της δεύτερης γερμανικής Κατοχής είναι θέμα προσώπων.
Εδώ τροπολογία για την πίτα στο σουβλάκι σε νομοσχέδιο για τα κλειστά επαγγέλματα θέλει να κατεβάσει υπουργός, και πρέπει να ρωτήσει πρώτα τον Χούφτελ και άλλους τέσσερεις μικρομεσαίους υπάλληλους των τοκογλύφων, όχι να χαράξει από μόνος του πολιτική!
Και θα ήταν διπλή αφέλεια να πιστέψει πάλι κάποιος πως αφού οι υπουργοί είναι διορισμένοι και επιλεγμένοι απ΄τον πρωθυπουργό,
..δεν θα διάλεγε αυτός αυτούς που θα του έκαναν την ζωή πιό εύκολη ακολουθώντας σαν πιστά σκυλάκια τις επιλογές του αφεντικού τους.
Το πολύ-πολύ αν είχε κανέναν στο μάτι να τον πέταγε σε κανα δύσκολο υπουργείο για να τον "κάψει" και να τον αχρηστέψει.

Τί περιμένουμε απ' τους "καινούργιους"; Απολύτως τίποτα.
Και πώς ακριβώς δηλαδή είναι καινούργιοι οι "καινούργιοι";
Τί θα πεί "καινούργιοι"; Σήμερα φύτρωσαν αυτοί;
Ως τώρα δεν ψήφιζαν, δεν συμφωνούσαν με τα πεπραγμένα των "παλιών";
Είναι παρθένες (έστω και πολιτικές); Κι αν ναί, από πού; Απ' τ' αυτιά;
Το μόνο "κριτήριο" επιτυχίας τους, ή, ο μόνος λόγος επιλογής τους και ύπαρξής τους ως υπουργοί,
..θα είναι η επικοινωνιακή διαχείριση της μνημονιακής κακουργίας που εφαρμόζουν.
Μόνον αυτό.
Κατά πόσο δηλαδή θα είναι ικανότεροι απ' τους προηγούμενους στο να εξαπατούν τους πολίτες, να τους εξαθλιώνουν και συγχρόνως να μιλούν για ανάπτυξη.

Υπουργός λέει η πρώην γραμματέας του χλεχλέ με το μαντηλάκι! Γιατί; Για να δακτυλογραφεί τα κείμενα και τις διαταγές της τρόϊκας;
Εκείνο το παιδί απ' το κυλικείο στον ημιόροφο του υπουργείου το ξεχάσατε. Γιατί; Δεν έχει προσόντα αυτό; Κάλλιστα μπορεί να έχει δυό-τρία διδακτορικά. Με μέτρο σύγκρισης τον προηγούμενο υπουργό Παιδείας θα μπορούσε να γίνει και ακαδημαϊκός!

Η ξεφτίλα, η παράνοια, η ηλιθιότητα ρέει πιά στους δρόμους.
Υπάρχει μιά λαϊκή παροιμία που λέει: "είδανε πως @@@ιόμαστε, πλακώσανε κι οι γύφτοι".
Έτσι κι η συμμορία τοκογλύφων-κυβερνώντων: είδανε πως δεν αντιδρούμε και χορεύουν μόνοι τους.

Αλλά πού θα πάει;
Θα χορέψουν, θα χορέψουν, θα κουραστούν, θα ιδρώσουν, θα αρρωστήσουν, θα πεθάνουν,
..και θα γλυτώσουμε!..

Αναρτήθηκε από Κώστας Μαντατοφόρος
Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Welt: Ευρωπαικά σύνορα, τα σύνορα της Ελλάδας - Να επιστρέφουν τα πλοιάρια προσφύγων στην ΑφρικήΤην άμεση επαναπροώθηση σε Αίγυπτο ή Τυνησία των προσφύγων που διασώζονται στη Μεσόγειο προτείνει το γερμανικό υπουργείο Εσωτερικών, γράφει στο πρωτοσέλιδο άρθρο της η γερμανική εφημερίδα Welt am Sonntag.

Το γερμανικό υπουργείο Εσωτερικών τάσσεται υπέρ της επιστροφής πλοιαρίων με πρόσφυγες, που διασώζονται στην Μεσόγειο, σε χώρες της Αφρικής, γράφει σε πρωτοσέλιδο άρθρο της με τίτλο «Να επιστρέφουν τα πλοιάρια προσφύγων στην Αφρική» η εφημερίδα Welt am Sonntag.

Όπως δήλωσε εκπρόσωπος του γερμανικού υπουργείου Εσωτερικών στην γερμανική εφημερίδα «η απουσία προοπτικής να φθάσουν στις ευρωπαϊκές ακτές θα μπορούσε να είναι ο λόγος που θα μπορούσε να αποτρέψει τους μετανάστες να θέσουν σε κίνδυνο τη ζωή τους και με υψηλό οικονομικό κόστος να αποτολμήσουν ένα επικίνδυνο ταξίδι. Στόχος μας πρέπει να είναι να σταματήσει η δράση των διακινητών και να αποτρέψουμε τους μετανάστες να διακινδυνεύσουν την ζωή τους». Παρόμοια τακτική ακολουθεί η Αυστραλία με αποτέλεσμα να μηδενιστεί σχεδόν ο αριθμός των προσφύγων.

Πρόσφυγες ή μετανάστες που ξεκινούν από την Λιβύη ωστόσο θα κατευθύνονται προς άλλες βορειοαφρικανικές χώρες όπως η Τυνησία ή η Αίγυπτος όπου και θα έχουν τη δυνατότητα να καταθέσουν αίτημα για άσυλο στην ΕΕ. Σε περίπτωση που εγκριθεί τότε θα μεταφέρονται με ασφάλεια στην ηπειρωτική Ευρώπη. Πίσω από την πρόταση του υπουργείου κρύβεται προφανώς η ελπίδα να συνειδητοποιήσουν πρόσφυγες και μετανάστες ότι δεν έχουν προοπτική να περάσουν τη Μεσόγειο. Ίσως με αυτό τον τρόπο να επιτευχθεί σημαντική μείωση του αριθμού των προσφύγων, οι οποίοι από τις αρχές του χρόνου φθάνουν, μόνο στην Ιταλία, τις 160.000.

Σύμφωνα ωστόσο με το γερμανικό υπουργείο Εσωτερικών δεν υπάρχουν μέχρι στιγμής συγκεκριμένα σχέδια ή συζητήσεις σε ευρωπαϊκό επίπεδο. Όπως διαμηνύει το υπουργείο ο σεβασμός των αρχών του κράτος δικαίου και της Συνθήκης Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων αποτελούν απαραίτητες προϋποθέσεις για κάθε σκέψη σχετικά με την διαχείριση της προσφυγικής κρίσης.

Κριτική από τη γερμανική αντιπολίτευση

Δριμύτατη κριτική στην πρόταση του γερμανικού υπουργείου Εσωτερικών ασκεί η γερμανική αντιπολίτευση. Η πρόεδρος της Κ.Ο. των Πρασίνων Κάτριν Γκέρινγκ-Έκαρτ δήλωσε στην Welt ότι «το υπουργείο συμπεριφέρεται στους πρόσφυγες σαν να αποτελούν μεταδοτική ασθένεια που πρέπει να αποφευχθεί πάση θυσία. Όποιος αρνείται σε πρόσφυγες μια δίκαιη διαδικασία ενεργεί αμφιλεγόμενα τόσο νομικά όσο και σε επίπεδο προσφυγικής πολιτικής». Από την πλευρά του ο πρόεδρος του κόμματος Η Αριστερά Μπερντ Ρίξινγκερ ζήτησε για μια ακόμα φορά μέσω της γερμανικής εφημερίδας να δοθούν στους ενδιαφερόμενους νόμιμες δυνατότητες μετανάστευσης και τόνισε ότι «ο τρόπος με τον οποίο η Αυστραλία τους πρόσφυγες δεν μπορεί να αποτελέσει υπόδειγμα για την ΕΕ και τη Γερμανία».

Πηγή: DW

https://diulistirio.blogspot.gr
Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Επίτιμος αρχηγός ΓΕΣ: Ας ετοιμαζόμαστε για πόλεμο με την Τουρκία

Ο στρατηγός Χρίστος Μανωλάς διαπιστώνει αλλαγή στη συμπεριφορά της Τουρκίας και καλεί σε εγρήγορση προκειμένου να μη χαθούν η Θράκη και η Κύπρος.

Ειδικότερα, σε συνέντευξη που παραχώρησε στην εφημερίδα Real, o επίτιμος αρχηγός ΓΕΣ, στρατηγός Χρίστος Μανωλάς, προειδοποιεί ότι μέσα στα επόμενα 10 χρόνια η Ελλάδα πιθανόν να κληθεί πολεμήσει προκειμένου να υπερασπιστεί την εδαφική της ακεραιότητα έναντι της τουρκικής επιθετικότητας.

«Πρέπει να αποκτήσουμε νοοτροπία Ισραήλ. Για να επιβιώσουμε ως κράτος και έθνος , θα χρειαστεί να πολεμήσουμε», είναι η χαρακτηριστική φράση που χρησιμοποιεί ο στρατηγός Μανωλάς.

Για τον επίτιμο Α/ΓΕΣ τα σύννεφα για την Ελλάδα πυκνώνουν, καθώς μια σειρά εξελίξεων κάνουν τους Τούρκους να αισθάνονται πιο σίγουροι για τον εαυτό τους και πλέον εκφράζουν ανοιχτά τους μύχιους πόθους του.

Για τον στρατηγό Μανωλά η αύξηση των τουρκικών εξοπλισμών, η οικονομική ανάπτυξη της Τουρκίας αλλά και διαρκής αύξηση του πληθυσμού της, είναι παράγοντες που δίνουν στη γείτονα χώρα αυτοπεποίθηση. Γι’ αυτό άλλωστε και τον τελευταίο καιρό παρατηρείται αλλαγή στη συμπεριφορά των Τούρκων ηγετών, με δηλώσεις που προϊδεάζουν για προκλήσεις οι οποίες μπορεί να εξελιχθούν σε θερμά επεισόδια ή ακόμα και σε στρατιωτική σύγκρουση.

Ο στρατηγός Χρίστος Μανωλάς προτείνει ως αντίμετρα αποφυγής του ρίσκου μιας κλιμακούμενης κρίσης από την Τουρκία την ανάπτυξη νοοτροπίας εθνικής επιβίωσης, τη σύναψη συμμαχιών με φίλες χώρες, πολιτική και διπλωματική εγρήγορση, αύξηση των εξοπλισμών και οικονομικά μέτρα για επάνοδο σε ρυθμούς ανάπτυξης.

Πηγή: newsbomb.gr

https://diulistirio.blogspot.gr
Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Η Αθήνα “σφράγισε” την Κακαβιά! Η μεγάλη γλώσσα Ράμα πρέπει να ΄χει και συνέπειεςΗ μεγάλη γλώσσα του Ράμα πρέπει να ΄χει και συνέπειες. Και υπάρχουν πολλές που μπορεί να τις καταλάβει. Όπως φαίνεται η Αθήνα αποφάσισε να χρησιμοποιήσει όσα νομιμότατα αντίμετρα διαθέτει στην προκλητική συμπεριφορά των Τιράνων.

Σύμφωνα με όσα γράφει το epiruspost.gr η Κακαβιά έχει “σφραγιστεί” τα τελευταία 24ωρα. Η Αθήνα προχώρησε στην αυστηρή εφαρμογή του Νόμου και της Συνθήκης Σένγκεν.

Αποτέλεσμα είναι οι διελεύσεις Αλβανών πολιτών προς την χώρα μας να γίνονται πλέον με το σταγονόμετρο και δεκάδες, σε καθημερινή βάση, να υποχρεώνονται να επιστρέψουν στην χώρα τους.

Τα Τίρανα ερμηνεύουν την κατάσταση ως αυτή ως «αντίποινα» εκ μέρους της Ελλάδας. Αδιάφορο πως το ερμηνεύουν.

Ο Ράμα θα πρέπει να καταλάβει ότι δεν θα κάνει και δεν θα λέει ότι θέλει. Ή θα μάθει να συμπεριφέρεται σαν ηγέτης χώρας ή σαν τσιράκι του Ερντογάν. Η επιλογή δική του. Αν επιλέξει το δεύτερο θα έχει και συνέπειες.

Πηγή www.militaire.gr

https://diulistirio.blogspot.gr
Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Το Facebook έβαλε τα «Αρχαία Ελληνικά» στην επιλογή γλώσσας – Δείτε πώς ενεργοποιούνται!Το γνωρίζουν ελάχιστοι, ωστόσο αποτελεί πραγματικότητα. To Facebook στις επιλογές της γλώσσας έχει εντάξει και τα Αρχαία Ελληνικά.

Πλέον οι λάτρεις της Αρχαίας Ελληνικής γλώσσας μπορούν να διαβάζουν τα μηνύματά τους ως «Αγγέλματα».

Στη θέση του «Τι σκέφτεστε» να αναφέρει «Τί δοκείς», ενώ όταν κάποιος επιθυμεί να σχολιάσει μια φωτογραφία, να βλέπει την ένδειξη: Σχόλιον γράφειν

Πώς… γυρνάει το Facebook στην αρχαία ελληνική γλώσσα:

1. Μεταβείτε στις «Ρυθμίσεις».

2. Επιλέξετε τη «Γλώσσα».

3. Αναζητήστε την επιλογή «Ελληνική αρχαία» και πατήστε «Αποθήκευση αλλαγών»!


https://diulistirio.blogspot.gr
Διαβάστε περισσότερα.... »
....

VIDEO - Deutsche Welle : Το almiriki είναι το success story της Ελλάδας στην καρδιά της κρίσης


Το Ναύπλιο εκτός από υπέροχες βόλτες προσφέρει και μια ιδιαίτερα αξιοπρεπή αγορά. Προσεγμένοι χώροι, καλαίσθητα εμπορεύματα και καινούργιες ιδέες. Μια από αυτές είναι το armiriki, μια σειρά από πολύ όμορφα και ιδιαίτερα t-shirt, "παιδιά" καταξιωμένων designer που συνθέτουν μια συγκεκριμένη σειρά ιστοριών. Μπήκα, είδα και μίλησα με τον Κωνσταντίνο Κουβαρά και την Χριστίνα Κατωπόδη τους εμπνευστές της ιδέας. Έφυγα με ένα t-shirt και την πίστη ότι σε μερικά χρόνια το armiriki θα απλώσει παντού.

Και εγένετο armiriki.

Στις αρχές του 2015, όντας ερωτευμένοι και αποφασισμένοι να πορευτούμε μαζί, νιώθοντας παράλληλα εγκλωβισμένοι στις δουλειές μας δίχως προοπτική, αποφασίσαμε, κατά τη διάρκεια ενός περιπάτου στο παλιό Ναύπλιο, να δημιουργήσουμε ένα μικρό ελληνικό brand με γραφιστικά t-shirt. Στην Ελλάδα της κρίσης, αποφασίσαμε να μην φοβηθούμε το άνοιγμα, και να τολμήσουμε, εννοείται ρισκάροντας, να δημιουργήσουμε το armiriki, γεμάτο μεράκι, προσοχή στη λεπτομέρεια και πρωτοτυπία.

Το όνομα μας δυσκόλεψε αρκετά και το ψάξαμε πολύ. Τελικά μετά από πολλά γράψε-σβήσε καταλήξαμε στο armiriki, πρωτίστως γιατί μας άρεσε ο ήχος του, μας φάνηκε παιχνιδιάρικος και επίσης γιατί είναι μια λέξη που ξυπνάει σε όλους μας καλοκαιρινές διακοπές και ξέγνοιαστες στιγμές στη θάλασσα.

Η επιλογή του Ναυπλίου.


Θέλαμε να ζήσουμε σε μια μικρή πόλη η οποία να μας εμπνέει. Γι’ αυτό αρχικά επιλέξαμε τις Ερμούπολη, Χανιά, Ρέθυμνο και Ναύπλιο. Η τελική μας επιλογή ήταν το Ναύπλιο, γιατί μας αρέσει πολύ η παλιά πόλη, στην οποία άλλωστε όπως προείπαμε μας ήρθε και η ιδέα για το armiriki, αλλά και γιατί έχει τουριστική κίνηση όλο το χρόνο. Κυρίως όμως γιατί θέλαμε μια πόλη στην οποία να ζήσουμε όμορφα και ήρεμα.Η ιδέα πίσω από το armiriki;

Το armiriki είναι επικεντρωμένο στη δημιουργία εικονογραφημένων t-shirt με χειροποίητη μεταξοτυπία, που ράβονται στην Ελλάδα. Αποτελεί δε μια ανοικτή πλατφόρμα, τον καμβά για να εκφράσουν οι Έλληνες δημιουργοί τις βιωματικές τους ιστορίες γεμάτες από συναισθήματα και αναμνήσεις. Στην ουσία, κάθε σχεδιαστής διηγείται μια μικρή ιστορία μέσω τεσσάρων σχεδίων, αποκαλύπτοντας μια διαφορετική οπτική της σύγχρονης Ελλάδας. Επίσης κάθε ιστορία αποτυπώνεται σε περιορισμένο αριθμό t-shirt με κεντημένο κωδικό. Αυτό κάνει το κάθε σχέδιο μοναδικό. Τώρα εμείς παραμένουμε σε εγρήγορση για την ανεύρεση νέων ιστοριών.
https://web.facebook.com/armirikistories/?fref=ts
Συνεργασίες με Designers.
Πρώτα απ’ όλα οι βασικοί μας συνεργάτες είναι οι Typical Organization, Κώστας Βλαχάκης και Joshua Olsthoorn, οι οποίοι σχεδιάζουν το σύνολο της εταιρικής μας ταυτότητας καθώς και οι Fuzz Ink, Κωνσταντίνος Μακροπόδης, Γρηγόρης Χουρναζίδης και Ορέστης Πατέρας, οι οποίοι συναποτελούν το εργαστήριο καλλιτεχνικής μεταξοτυπίας και καλούνται να φέρουν εις πέρας την αποτύπωση των σχεδίων στο ύφασμα. Από εκεί και πέρα, αυτή τη στιγμή, το armiriki έχει βγάλει 4 ιστορίες. Η πρώτη ιστορία αφορά τη θάλασσα και είναι των Mama Silkscreen, Μίλτος Μποτής και Αγγελίνα Παναγιωτοπούλου. Η δεύτερη που έχει να κάνει με αναμνήσεις των The Birthdays, είναι των Γιώργου Στρούζα και Κωνσταντίνας Γιαννακοπούλου. Η τρίτη ιστορία είναι με κολάζ από παλιές εφημερίδες του Μάρκου Ζουριδάκη και η τέταρτη με ελληνικές παροιμίες του Πάνου Ασημακόπουλου.

Αν ένας designer θέλει να συνεργαστεί μαζί μας είναι πολύ απλό. Μας στέλνει μέσω e-mail ένα portfolio με τη δουλειά του και σε πρώτη φάση του εξηγούμε πως λειτουργούμε και τι κάνουμε. Σε επόμενο στάδιο μας παρουσιάζει κάποιες ιδέες με τα απαραίτητα προσχέδια, και εφόσον δούμε από κοινού ότι κάποια ιστορία μπορεί να ταξιδέψει, τότε πολύ απλά παίρνει τον δρόμο της.Η επιλογή του υφάσματος.

Η αλήθεια είναι ότι το ύφασμα που χρησιμοποιούμε σε αυτή τη φάση δυστυχώς δεν είναι ελληνικό, αλλά τούρκικο. Ο λόγος είναι ότι μετά από ενδελεχή έρευνα στον κόσμο του υφάσματος, αν και βρήκαμε ελληνικό ύφασμα, το κριτήριο μας ήταν να είναι το καλύτερο από αυτά που είδαμε. Όμως έχουμε σκοπό σε επόμενο στάδιο να ανακαλύψουμε ελληνικό ύφασμα το οποίο να μοιάζει στα μάτια μας αναντικατάστατο.

Τ-shirt με την σωστή συσκευασία.

Ως προς το κουτί, σκεφτήκαμε ότι θέλαμε η συσκευασία που θα συνοδεύει το t-shirt να μπορεί να ξαναχρησιμοποιηθεί και στο μέλλον. Γι’ αυτό δημιουργήσαμε ένα ιδιαίτερο κουτί από ανακυκλωμένα υλικά, που ανοίγει σαν συρτάρι.Πηγή DW

https://diulistirio.blogspot.gr
Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Ο θάνατος «απάλλαξε» τον Ανδρέα ΒγενόπουλοΌσο ξαφνικά εμφανίστηκε στη δημόσια ζωή της Ελλάδας και της Κύπρου, το ίδιο ξαφνικά έφυγε χθες τα ξημερώματα ο Ανδρέας Βγενόπουλος.


Όσο ξαφνικά εμφανίστηκε στη δημόσια ζωή της Ελλάδας και της Κύπρου, το ίδιο ξαφνικά έφυγε χθες τα ξημερώματα ο Ανδρέας Βγενόπουλος. Άφησε την τελευταία του πνοή χθες στις 3:30 το πρωί και, σύμφωνα με πληροφορίες, όταν μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο «Υγεία» ήταν ήδη νεκρός. Το νοσοκομείο ανήκει στον όμιλο της MIG, τον οποίο ήλεγχε ο Α. Βγενόπουλος. Ο θάνατός του αναγγέλθηκε από το νοσοκομείο με μια λιτή ανακοίνωση: «Σήμερα Σάββατο 5 Νοεμβρίου 2016 στις 03:30 το πρωί απεβίωσε ο πρόεδρος του διοικητικού συμβουλίου Ανδρέας Βγενόπουλος από καρδιακή ανακοπή».
Ακολούθησε ανακοίνωση της MIG, η οποία ανέφερε: «Με βαθιά οδύνη το διοικητικό συμβούλιο της Marfin Investment Group (MIG) ενημερώθηκε για τον θάνατο του ιδρυτή του ομίλου Ανδρέα Βγενόπουλου, από καρδιακή ανακοπή. H κηδεία του, σύμφωνα με επιθυμία της οικογένειάς του, θα πραγματοποιηθεί σε στενό κλειστό οικογενειακό κύκλο».

Τίτλοι τέλους στα 63

Ο Ανδρέας Βγενόπουλος γεννήθηκε το 1953 στην Αθήνα. Και οι δυο γονείς του κατάγονταν από τη Κεφαλλονιά και είχαν οικονομική άνεση ώστε από τους Αμπελόκηπους να μετακομίσουν στο Κολωνάκι.
Ο Ανδρέας Βγενόπουλος φοίτησε στο ιδιωτικό εκπαιδευτήριο Ι.Μ. Παναγιωτόπουλου και στη συνέχεια στη Νομική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών. Παράλληλα με τις σπουδές του, ασχολήθηκε με την ξιφασκία στην ομάδα του Παναθηναϊκού, καθώς ο παππούς του ήταν πρόεδρος της ομάδας. Ο Ανδρέας Βγενόπουλος κατέκτησε 45 μετάλλια και 9 πρωταθλήματα στην ξιφασκία, ενώ στους Ολυμπιακούς Αγώνες του 1972 στο Μόναχο κατετάγη 5ος στον όμιλό του. Μετά την αποφοίτησή του από το πανεπιστήμιο, εργάστηκε στη ναυτιλιακή εταιρεία Thenamaris στην Πειραιά, μέσω της οποίας απέκτησε επαφές με τον εφοπλιστικό κόσμο. Το 1983 δημιούργησε το δικηγορικό γραφείο «Βγενόπουλος και συνεργάτες» στον Πειραιά και αργότερα μετακόμισε στο Κολωνάκι. Ως δικηγόρος επικεντρώθηκε σε επιχειρηματικές συμφωνίες και με τον τρόπο αυτό άρχισε να αναπτύσσει και ο ίδιος επιχειρηματική δράση. Έκανε δύο γάμους. Από τον πρώτο απέκτησε δύο αγόρια και ακόμα ένα από τον δεύτερο με τη δικηγόρο Ρίτα Σουβατζόγλου.
Μέχρι το τέλος της ζωή του ήταν εκτελεστικός πρόεδρος του ομίλου Marfin Investment Group και αντιπρόεδρος του διοικητικού συμβουλίου του «Διαγνωστικού και Θεραπευτικού Κέντρου Αθηνών Υγεία ΑΕ». Η MIG είναι ιδιοκτήτρια σειράς εταιρειών, όπως η Vivartia στον κλάδο γαλακτοκομικών, κατεψυγμένων τροφίμων και υπηρεσιών εστίασης και ψυχαγωγίας, η Attica Group στον χώρο της επιβατηγού/οχηματαγωγού ναυτιλίας στην περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου, η Singular Logic σε υπηρεσίες πληροφορικής, η Sunce (Bluesun) στον τομέα του τουρισμού και αναψυχής στην Κροατία και η Robne Kuce Beograd (RKB) στη Σερβία.
Ωστόσο, η πιο γνωστή επαγγελματική δραστηριότητά του ήταν αυτή του επικεφαλής της Marfin Popular Bank, η οποία έπαιξε σημαντικό ρόλο στην κατάρρευση της κυπριακής οικονομίας, πρωταγωνιστώντας σε σειρά οικονομικών σκανδάλων που ελέγχονται από τις αρχές και τη δικαιοσύνη στην Ελλάδα και την Κύπρο.
Τον Ιανουάριο του 2008 είχε δημιουργήσει την Παναθηναϊκή Ενωτική Κίνηση (ΠΕΚ), με σκοπό την πολυμετοχικότητα ή την εξαγορά της ΠΑΕ Παναθηναϊκός και την ενίσχυση του ερασιτέχνη Παναθηναϊκού.
Ο Ανδρέας Βγενόπουλος χαρακτηριζόταν συγκρουσιακός άνθρωπος που συχνά επιχειρούσε να λύσει ακόμα και τις προσωπικές του διαφορές με δικαστικές διαδικασίες. Είχε μηνύσει πολλούς δημοσιογράφους και πολιτικούς, μεταξύ των οποίων ο Αλέξης Τσίπρας και ο Γιώργος Παπανδρέου.

Ανοικτές υποθέσεις

Ο Ανδρέας Βγενόπουλος στην πορεία του ενεπλάκη σε δεκάδες υποθέσεις που δημιούργησαν υποψίες, ενδείξεις και αποδείξεις διαπλοκής. Για μεγάλο χρονικό διάστημα απολάμβανε την προστασία του δικαστικού κατεστημένου της Ελλάδας, το οποίο προχωρούσε σε έρευνες-παρωδίες μετά από αυτοκαταγγελίες του Α. Βγενόπουλου, και έθετε όλες τις υποθέσεις στο αρχείο. Η τακτική αυτή προκάλεσε κρίση στην ελληνική δικαιοσύνη με επίκεντρο της εισαγγελέα Γεωργία Τσατάνη, η οποία αντιμετώπισε πειθαρχική δίωξη μετά από έρευνα που διέταξε η πρόεδρος του Αρείου Πάγου Βασιλική Θάνου. Προσφάτως ανασύρθηκαν από το αρχείο διάφορες υποθέσεις και άρχισε η επανεξέτασή τους.
Πριν από λίγες μέρες, είχε ασκηθεί ποινική δίωξη σε βάρος του Α. Βγενόπουλου και άλλων 14 ατόμων για δάνειο 200 εκατ. ευρώ που χορήγησε στην εφοπλίστρια Αγγελική Φράγκου χωρίς εγγυήσεις, όταν ήταν επικεφαλής της Λαϊκής Τράπεζας. Ο Α. Βγενόπουλος διώχθηκε για απιστία σε βαθμό κακουργήματος. Παράλληλα βγήκαν από το αρχείο δύο αναφορές που είχε καταθέσει ο εισαγγελέας Εφετών Ιωάννης Αγγελής, όπου είχε καταγγείλει προσπάθεια παρέμβασης στο έργο του σχετικά με τους χειρισμούς του σε υποθέσεις του Α. Βγενόπουλου.
Οι δύο αναφορές είχαν τεθεί στο αρχείο στις 30 Ιουνίου 2016 από τον αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου Μανώλη Ρασιδάκη.

Focus στην Κύπρο

Ο Ανδρέας Βγενόπουλος ήταν κατηγορούμενος και στην υπόθεση δωροδοκίας του πρώην διοικητή της Κεντρικής Τράπεζας Χριστόδουλου Χριστοδούλου από την εταιρεία Focus του Μ. Ζολώτα. Παρά το ότι είχε ζητηθεί η φυσική παρουσία του στο Επαρχιακό Δικαστήριο Λευκωσίας ώστε να επιτευχθεί η παραπομπή της υπόθεσης στο Κακουργιοδικείο, ο Α. Βγενόπουλος μέχρι και προχθές είχε αρνηθεί να εμφανιστεί. Εναντίον του είχε εκδοθεί ένταλμα σύλληψης, το οποίο ανακλήθηκε μετά από σύσταση του Διεθνούς Διαιτητικού Δικαστηρίου, στο οποίο έχει προσφύγει η MIG διεκδικώντας τεράστιες αποζημιώσεις από την Κυπριακή Δημοκρατία.
Παράλληλα, ανοιχτή είναι και η υπόθεση για χειραγώγηση μετοχών της Λαϊκής Τράπεζας, με στοιχεία που προέκυψαν από έρευνα της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς.
Ωστόσο, εδώ και χρόνια η ανακριτική ομάδα υπό τον γενικό εισαγγελέα συνεχίζει τις έρευνες για την κατάρρευση της οικονομίας εξετάζοντας τη δραστηριότητα του Α. Βγενόπουλου, χωρίς όμως να έχει προκύψει η στοιχειοθέτηση κάποιας υπόθεσης. Εκ των πραγμάτων ο Α. Βγενόπουλος μετά τον θάνατό του βγαίνει από το κάδρο ως πρόσωπο, αλλά η δραστηριότητά του θα συνεχίσει να ελέγχεται. Το βάρος τώρα πέφτει στους συνεργάτες του, όπως οι Ε. Μπουλούτας, Μ. Φόρος, Κ. Μάγειρας, Μ. Ζολώτας κ.ά.

Γεν. εισαγγελέας: Συνεχίζουμε

Ο γενικός εισαγγελέας Κώστας Κληρίδης, με δήλωσή του στο Κυπριακό Πρακτορείο Ειδήσεων, εκφράζει μεν τον σεβασμό του για τον θάνατο του Ανδρέα Βγενόπουλου, ξεκαθαρίζοντας, ωστόσο, ότι οι έρευνες και η πορεία των υποθέσεων στις οποίες εμπλέκεται θα συνεχιστούν κανονικά.
Κληθείς συγκεκριμένα να σχολιάσει την είδηση του θανάτου του Ανδρέα Βγενόπουλου και πώς αυτή η εξέλιξη επηρεάζει την πορεία των υποθέσεων στις οποίες εμπλέκεται, ο κ. Κληρίδης δήλωσε ότι σέβεται το γεγονός του θανάτου κάθε προσώπου και ότι οι έρευνες θα συνεχιστούν κανονικά.
Το ίδιο, ανέφερε, και οι εκκρεμούσες υποθέσεις, αφού γίνουν οι αναγκαίοι χειρισμοί και προσαρμογές, εκεί όπου απαιτούνται.


Πηγή: politis.com.

https://diulistirio.blogspot.gr
Διαβάστε περισσότερα.... »
....