Διυλιστήριο: 06/09/15
ροη αναρτησεων

Τρίτη 9 Ιουνίου 2015

«Σε περίπτωση που δεν πεθάνω»: Το συγκλονιστικό μήνυμα της Ελλάδας προς την Ευρώπη (Video)

«Σε περίπτωση που δεν πεθάνω - ένας ελληνικός ψίθυρος προς την Ευρώπη» είναι το βίντεο που έφτιαξε ομάδα καλλιτεχνών, απευθύνοντας το μήνυμα προς την Ευρώπη, το κοινό μας δένδρο όπως λέει το βίντεο. Το βίντεο είναι ένα μήνυμα υπέρ της Ευρώπης και της διαφορετικότητας, καθώς και «του δικαιώματος στην επιβίωση, στην εργασία, στην αισιοδοξία, στη ζωή», που είναι κοινό για όλους.

«Κατάγομαι από τις ρίζες της Μεσογείου, εκεί που βρέχουν τις ελπίδες μας γαλανά νερά, που μας ποτίζουν όλους. Όσο είναι δικά μου, θα είναι και δικά σας. Αν πάψουν να είναι, μαζί θα ξεραθούμε στο δένδρο που φύτεψαν οι πρόγονοί μας», λέει η πρωταγωνίστρια.

«Δεν αξίζει σε κανένα λαό να είναι προτεκτοράτο. Η δίψα του δένδρου, τα χρέη που λένε οι λογιστές, μοιάζουν με αλυσοπρίονα φαντασμάτων. Δεν τα βλέπεις, δεν τα πιάνεις».

Το βίντεο έχει σκηνοθετήσει ο Νικόλας Ανδρουλάκης και «πρωταγωνιστεί» η Ντάνι (Ιωάννα) Γιαννακοπούλου, σε μουσική Κωνσταντίνου Βήτα. «Το βίντεο δεν φτιάχτηκε για να σας εντυπωσιάσει ή να σας σοκάρει. Επειδή αυτά τα λόγια δεν είναι κραυγή, αλλά ψίθυρος» λέει η ομιλήτρια.

«Οι Έλληνες γίναμε το πειραματόζωο της λιτότητας. Επειδή τολμήσαμε να την εφαρμόσουμε. Και τα καταφέραμε. Στα χαρτιά. Και όμως τώρα πεθαίνουμε. Τώρα τολμούμε να γίνουμε το πειραματόζωο της ελπίδας. Για μια πιο δίκαιη Ευρώπη. Με πολλή σκληρή δουλειά. Με ειλικρίνεια. Μαζί. Μη μας αφήνετε μόνους» αναφέρεται στο βίντεο- μήνυμα προς τους Ευρωπαίους εταίρους.




Πηγή

http://diulistirio.blogspot.gr/


Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Παραιτήθηκε ο Ροβέρτος Σπυρόπουλος από το ΙΚΑ - Νέος Διοικητής ο Γιάννης Θεωνάς

Ο διοικητής του ΙΚΑ, Ροβέρτος Σπυρόπουλος, υπέβαλλε στις 2 Ιουνίου 2015 την παραίτησή του στον αναπληρωτή υπουργό Κοινωνικής Ασφάλισης, Δημήτρη Στρατούλη, επικαλούμενος προσωπικούς λόγους.

Ο αναπληρωτής υπουργός έκανε δεκτή την παραίτηση και ευχαρίστησε τον κ. Σπυρόπουλο για την άψογη συνεργασία που είχε μαζί του κατά τη διάρκεια των τεσσάρων τελευταίων μηνών. Επίσης, ζήτησε από τον παραιτηθέντα Διοικητή του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ να συνεχίσει να ασκεί τα καθήκοντα του μέχρι να ολοκληρωθούν στο τέλος του μήνα οι εκ του νόμου προβλεπόμενες διαδικασίες για τον ορισμό του νέου Διοικητή του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ (έγκριση από την επιτροπή του άρθρου 49Α της Βουλής, δημοσίευση σε ΦΕΚ).

Ο αναπληρωτής υπουργός, πρότεινε για νέο διοικητή του ΙΚΑ τον Ιωάννη Θεωνά, οικονομολόγο, ιστορικό στέλεχος της Αριστεράς, πρώην ευρωβουλευτή του ΚΚΕ, πρώην μέλος της διοίκησης του Εργατικού Κέντρου Αθήνας και της ΓΣΕΕ, της οποίας διετέλεσε μάλιστα και γενικός γραμματέας από το 1992 ως το 1994. Την τελευταία δεκαετία ήταν μέλος της ΚΕ και της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ.

Νέος υποδιοικητής, στη θέση του κ. Θεωνά, ορίζεται ο νομικός Διονύσιος Καλαματιανός, ο οποίος έχει ασχοληθεί εκτενώς με το δίκαιο κοινωνικής ασφάλισης και είναι κάτοχος μεταπτυχιακού τίτλου σπουδών του τμήματος Διεθνών και Ευρωπαϊκών Σπουδών της ΑΣΟΕΕ και μέλος της ομάδας για την κοινωνική ασφάλιση της επιτροπής προγράμματος του ΣΥΡΙΖΑ.

Με τα νέα δεδομένα, η διοίκηση του ΙΚΑ διαμορφώνεται ως εξής:

Διοικητής: Γιάννης Θεωνάς

Υποδιοικητής: Γιάννης Δούκας

Υποδιοικητής: Διονύσης Καλαματιανός

Υποδιοικητής: Βασιλική Τριανταφυλλίδη, που παραμένει.

Το νέο διοικητικό σχήμα με βάση την εμπειρία των μελών του μέσα από τους αγώνες του λαϊκού κινήματος, αλλά και τη βαθιά επιστημονική γνώση της κοινωνικής ασφάλισης και της δημόσιας διοίκησης, θα προχωρήσει στις απαραίτητες τομές και θα χαράξει μια πολιτική ανθρωποκεντρική, που θα άρει τις αδικίες και θα προστατεύει τους ασφαλισμένους, αλλά και τους εργαζόμενους του μεγαλύτερου ασφαλιστικού φορέα της χώρας.

Με τη στήριξη του στελεχιακού δυναμικού του ΙΚΑ, η νέα διοίκηση θα προχωρήσει στον εκσυγχρονισμό του Ιδρύματος, στη βελτίωση της ποιότητας των υπηρεσιών του, στην αναβάθμιση των πληροφοριακών συστημάτων του, με στόχο την αναβάθμιση του δημόσιου, καθολικού, αναδιανεμητικού και αλληλέγγυου χαρακτήρα της κοινωνικής ασφάλισης.


http://diulistirio.blogspot.gr/


Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Παγκόσμια Τράπεζα: Δεν πρέπει να υποτιμάμε τον κίνδυνο για την Ευρώπη από ένα Grexit

Η συμφωνία πρέπει να επιτευχθεί το συντομότερο, τόνισε σε σημερινή συνέντευξή του στο CNBC ο πρόεδρος της Παγκόσμιας Τράπεζας Τζιμ Γιονγκ Κιμ

Παρά τις διαβεβαιώσεις Ευρωπαίων αξιωματούχων ότι ενδεχόμενη χρεοκοπία ή έξοδος της Ελλάδας από την Ευρωζώνη δεν πρόκειται να επηρεάσει αρνητικά τα άλλα κράτη μέλη, οι κίνδυνοι μετάδοσης της κρίσης δεν πρέπει να υποτιμούνται, τόνισε σε σημερινή συνέντευξή του στο CNBC ο πρόεδρος της Παγκόσμιας Τράπεζας Τζιμ Γιονγκ Κιμ.

Συγκεκριμένα, ο Νοτιοκορεάτης τραπεζίτης δήλωσε στο αμερικανικό δίκτυο: «Δεν νομίζω ότι κάποιος που δεν εμπλέκεται άμεσα στις διαπραγματεύσεις μπορεί να γνωρίζει τι θα συμβεί. Είμαι πεπεισμένος ότι όλοι θέλουν να βρεθεί μία λύση που τους ευνοεί. Ωστόσο, είμαστε σε επιφυλακή για πιθανόν αρνητικές επιπτώσεις. Μερικές από τις χώρες με τις οποίες συνεργαζόμαστε άμεσα, στην Ανατολική Ευρώπη για παράδειγμα, μπορεί να επηρεαστούν άμεσα από αυτήν την κατάσταση, επειδή τα συστήματά τους συνδέονται πιο άμεσα με το τραπεζικό σύστημα».

Επιπλέον, ο Κιμ προειδοποίησε και για κίνδυνο μετάδοσης των αρνητικών επιπτώσεων. «Πιστεύω ότι μπορεί να υπάρξουν και ευρύτερες συνέπειες. Σύμφωνα με σχόλια που ακούω από άτομα που έχουν βιώσει πολλές αντίστοιχες κρίσεις, υπάρχουν πάντα εκπλήξεις. Ακόμα κι αν πιστεύεις ότι η αγορά έχει προβλέψει κάθε πιθανή επίπτωση του προβλήματος στην Ελλάδα, στην πραγματικότητα δεν μπορείς να ξέρεις με σιγουριά τι θα γίνει. Θα ήθελα λοιπόν να προτρέψω και τις δύο πλευρές να κάνουν ό,τι μπορούν για να φτάσουν σε μία συμφωνία που θα ευνοεί την Ελλάδα, την Ευρώπη αλλά και ολόκληρο τον κόσμο. Μερικοί πολύ καλοί μου φίλοι εμπλέκονται στις διαπραγματεύσεις και τους ευχόμαστε ό,τι καλύτερο», δήλωσε χαρακτηριστικά.

Ωστόσο, όταν ο Κιμ ρωτήθηκε εάν πιστεύει ότι συμφέρει τους Ευρωπαίους να χρηματοδοτήσουν το ελληνικό κράτος ακόμα μία φορά, απέφυγε να εκφράσει την προσωπική του γνώμη.
«Πρόκειται για ένα ιδιαίτερα περίπλοκο ζήτημα. Έχοντας το προνόμιο να παρευρεθώ σε πολλές διαφορετικές συζητήσεις, συνειδητοποίησα ότι διακυβεύονται πολλά συμφέροντα και δεν θέλω να καταθέσω την προσωπική μου άποψη εδώ. Απλώς ελπίζουμε να βρεθεί μία συμφωνία που να βοηθάει την Ελλάδα αλλά κυρίως την Ευρώπη και την παγκόσμια οικονομία», υπογράμμισε.


http://diulistirio.blogspot.gr/


Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Ρουμπινί: Η Ελλάδα χρειάζεται 30 – 40 δισ. χωρίς νέο μνημόνιο

«Η Ελλάδα, ρεαλιστικά, χρειάζεται 30 με 40 δισ. ευρώ νέων χρηματοδοτήσεων», τόνισε σε συνέντευξή του ο οικονομολόγος Νουριέλ Ρουμπινί, στην ιταλική εφημερίδα «Λα Ρεπούμπλικα».

Ο νομπελίστας Ρουμπινί κατέστησε ωστόσο σαφές, πως η νέα χρηματοδότηση δεν πρέπει να συμβεί μέσω ενός τρίτου μνημονίου, λόγω των «απωλειών κυριαρχίας που κάτι τέτοιο συνεπάγεται».

Επεσήμανε πως τα κεφάλαια αυτά «θα πρέπει να τα εγγυηθεί η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα, διαμέσου διαφόρων οδών, ενώ το ΔΝΤ θα πρέπει να διατηρήσει μόνο έναν ρόλο απλής τεχνικής υποστήριξης».

Επιπλέον, ο Ρουμπινί υπογράμμισε την ανάγκη αύξησης της χρηματοδοτικής βοήθειας των ελληνικών τραπεζών, μέσω του ELA της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας.

Τέλος, παρουσίασε την συνολική πρόταση για τη διάσωση της Ελλάδας, επισημαίνοντας την ανάγκη «ποσοτικής χαλάρωσης» της ΕΚΤ.

«Τα μέλη του Ευρωπαϊκού Ταμείου Διάσωσης αποφασίζουν μια χρηματοδότηση-γέφυρα υπέρ της Αθήνας, πέρα από κάθε μνημόνιο. Το Ταμείο θα εκδώσει ειδικά ομόλογα που θα πρέπει να αγοραστούν και από την ΕΚΤ, η οποία έχει την δυνατότητα να το πράξει διότι προβλέπεται ότι μπορεί να αγοράσει – στα πλαίσια της ποσοτικής χαλάρωσης – και ένα ποσοστό ομολόγων που εκδίδονται από υπερεθνικούς θεσμούς, όπως την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων ή, ακριβώς, το Ευρωπαϊκό Ταμείο Διάσωσης» σημείωσε χαρακτηριστικά.


http://diulistirio.blogspot.gr/


Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Γερμανοί εργοδότες: Να επιδείξουμε μεγαλύτερη υπομονή απέναντι στην Ελλάδα

Έκκληση στη γερμανική πολιτική ηγεσία να επιδείξει μεγαλύτερη υπομονή έναντι της Ελλάδας, απευθύνει ο πρόεδρος της Συνομοσπονδίας Γερμανών Εργοδοτών (BDA) Ινγκο Κράμερ. Ο επικεφαλής της BDA, σε συνέντευξή του που δημοσιεύεται σήμερα στην εφημερίδα Passauer Neue Presse, προειδοποιεί ότι το ελληνικό ζήτημα δεν είναι μόνο οικονομικό, αλλά και πολιτικό καθώς μπορεί να κρίνει το μέλλον του ίδιου του ευρώ.

«Η υπόθεση της Ελλάδας δεν έχει μόνο οικονομική.΄Εχει και πολιτική διάσταση. Περιμένω ότι μαζί η Ελλάδα και η Ευρώπη θα ανταποκριθούν σ΄ αυτήν την πρόκληση και να εργαστούν από κοινού για να παραμείνει η Ελλάδα στο ευρώ» τονίζει ο κ. Κράμερ. «Σε αντίθετη περίπτωση» προειδοποιεί με νόημα ο πρόεδρος της Συνομοσπονδίας Γερμανών Εργοδοτών «όλοι θα αναρωτιούνται σε δέκα χρόνια, γιατί δεν μπορέσαμε να υπερασπιστούμε το κοινό μας νόμισμα».

Ο κ. Κράμερ σημειώνει ότι «αν οι Έλληνες είναι πρόθυμοι να προχωρήσουν σε μεταρρυθμίσεις και σε μείωση των όποιων συγκριτικά υψηλότερων κοινωνικών παροχών έχουν σε σύγκριση με πολλές δανείστριες χώρες, θα πρέπει να είμαστε υπομονετικοί μαζί τους».


http://diulistirio.blogspot.gr/


Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Τι `ναι αυτό που μας ενώνει, μας χωρίζει, μας πληγώνει..

    Κατ' αρχάς (φρονεί το blog), δεν θα 'πρεπε να είναι τίποτα αυτό που μας χωρίζει,
..ενώ αυτά που μας πληγώνουν και μας ενώνουν είναι πολλά.

Κατάφεραν να χωρίσουν οι παλιάνθρωποι έναν λαό, σε αυτούς που σκέπτονται καθαρά και συλλογικά,
..και σ' αυτούς που φοβούνται μήπως κηρυχτεί ''capital control'' (!) και δεν μπορούν να κάνουν ημερήσια ανάληψη απ' τα ΑΤΜ πάνω από 300 ευρώ.
Και το ωραίο είναι πως αυτοί που ανησυχούν και κόπτονται, δεν έχουν την οικονομική δυνατότητα να κάνουν ανάληψη ούτε 50 ευρώ την ημέρα! Πολλοί, ούτε καν 20!
Αυτοί που ανησυχούν μην ''πέσει μαύρο'' στις οθόνες των δανεικών κι αγύριστων θαλασσοδανείων, είναι αυτοί που δεν μπορούν να έχουν πίστωση απ' τις τράπεζες ούτε ένα πενηνταράκι!

Και αυτοί που εμφανίζονται να μην μπορούν να κάνουν υπομονή μέχρι να ολοκληρωθεί αυτό το ομολογουμένως χυδαίο γαϊτανάκι των τάχα διαπραγματεύσεων -στην πράξη εκβιασμών-,
..είναι αυτοί που δεν έχουν στον ήλιο μοίρα, γιατί τους την πήραν τα μνημόνια!
Όλοι αυτοί φοβούνται και βιάζονται για ποιό λόγο; Μήπως δεν συνεχιστεί η σκλαβιά τους;

Και καλά οι παραδοσιακοί αριστεροί, αυτοί που περίμεναν οι άνθρωποι 70 χρόνια για ''να πάρουν τα όνειρά τους εκδίκηση''. Αυτοί φαντάζονται και θέλουν να αλλάξουν όλα ως δια μαγείας. Με ένα φςςςς! Να γίνουν αόρατες οι κακουργίες και οι απατεωνιές τόσων χρόνων!
Αλλά οι άλλοι; Οι καινούργιοι αριστεροί; Αυτοί που είδαν φως και μπήκαν; Αυτοί, πού ακριβώς ήταν, και ποιά κόμματα υποστήριζαν μέχρι να τους πάρει τα σώβρακα η τρόικα εξωτερικού και εσωτερικού;

Πιό λογικά φαίνεται να σκέφτονται και να συμπεριφέρονται όσοι αντιμνημονιακοί, αλλά μη αριστεροί ψήφισαν ή δεν ψήφισαν το αριστερό κυβερνητικό κόμμα, το στηρίζουν όμως με την ανοχή και την υπομονή τους.
Είναι αυτοί που τσουρουφλισμένοι και εξαχρειωμένοι απ' την πολιτική των κομμάτων του μνημονιακού-γερμανικού τόξου, κόμματα για τα οποία κάποτε πάλεψαν και ''κόπηκαν'',
..τώρα ρεαλιστικά σκεπτόμενοι δίνουν ένα περιθώριο στην κυβέρνηση πριν κάνουν την σκληρή και απαραίτητη κριτική τους, τουλάχιστον μέχρι να μπούν κάποιες υπογραφές με τους δανειστές-απατεώνες (κακώς κατά το blog. Με απατεώνες δεν υπογράφεις. Κόβεις.).
Και είναι αυτοί που θα στηρίξουν την ενδεχόμενη ''ρήξη'' με όλες τις δυσκολίες της. Και με όλες τις προοπτικές της για ένα καινούργιο ξεκίνημα.

Καλό είναι πάντως να μην μας χωρίζουν πράγματα που αφορούν και αποτελούν συμφέροντα αυτών που μας έφεραν στην τραγική σημερινή κατάσταση.

Όχι τίποτ' άλλο, αλλά είναι και αυτό το πολύ ωραίο τραγούδι των Πυξ Λαξ, απ' όπου κι ο στίχος του σημερινού τίτλου, που συνεχίζει:
''..είναι ο χρόνος που τελειώνει,
..και ξανά μένουμε μόνοι''!..



Αναρτήθηκε από Κώστας Μαντατοφόρος 
Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Λέσχη Bilderberg: Το ελληνικό ζήτημα στην επίσημη ατζέντα θεμάτων της 63ης ετήσιας συνάντησης

Η συνάντηση θα λάβει χώρα στο Telfs-Buchen της Αυστρίας από τις 11 έως τις 14 Ιουνίου

Το ελληνικό ζήτημα βρίσκεται στην επίσημη ατζέντα των θεμάτων που θα συζητηθούν στην 63η ετήσια συνάντηση της Λέσχης Bilderberg, σύμφωνα με την επίσημη ανακοίνωση.
Η καυτή οικονομική πατάτα της Ευρώπης, όπως χαρακτηρίζεται η ελληνική κρίση από την βρετανική εφημερίδα Guardian, είναι μόνο ένα από τα ζητήματα που θα συζητηθεί στο πλαίσιο της συνάντησης.
Στη λίστα περιλαμβάνονται, ακόμα, ζητήματα όπως η τεχνητή νοημοσύνη, η απειλή των χημικών όπλων, η ευρωπαϊκή στρατηγική και η Ρωσία.
Η συνάντηση θα λάβει χώρα στο Telfs-Buchen της Αυστρίας από τις 11 έως τις 14 Ιουνίου, με τη συμμετοχή περίπου 140 προσωπικοτήτων από 22 χώρες.
Οι Έλληνες που θα συμμετέχουν είναι ο τέως πρωθυπουργός, Παναγιώτης Πικραμένος, ο διευθύνων σύμβουλος της ΤΙΤΑΝ, Δημήτρης Παπαλεξόπουλος και ο πρόεδρος του ΕΛΙΑΜΕΠ, Λουκάς Τσούκαλης.
Σημειώνεται ότι ενδιαφέρον για το ελληνικό ζήτημα θα έχουν και όσα έχει να πει ο Benoit Coeure, διοικητικό στέλεχος της ΕΚΤ, που επίσης θα συμμετέχει στη συνάντηση.




http://diulistirio.blogspot.gr/


Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Τραγούδι αφιερωμένο στον Πάγκαλο, που λέει : ''Είναι ανώμαλο μια κυβέρνηση να αποτελείται από μαρξιστές- λενινιστές και «Καμμένους ψεκασμένους»''

(πριν γίνει υπουργός)
Το Διυλιστήριο λέει '' .....Υγιής νους σε υγιές σώμα , εμείς το είπαμε πρώτοι . Παγκάλε οι ψηφοφόροι του Τσίπρα ανέβαζαν πριν απο μερικά χρόνια το ΠΑΣΟΚ , του οποίου ήσουν βασικό στέλεχος και έχεις διατελέσει υπουργός σε παρά πολλές κυβερνήσεις , κυβερνήσεις που τα έκαναν σκατα , όσο κι αυτές της ΝΔ . Τότε έκανες τουμπεκί ψιλοκομμένο , γιατί τότε δεν ήσουν πολιτικός σε σύνταξη , όπως τώρα , τότε είχε μάσα , ήθελες να ήσουν στο παιχνίδι . Γιατί δεν μπορούμε να πιστέψουμε ότι τότε δεν ήξερες τι γίνονταν και τώρα ξέρεις . Όταν ο παρά λίγο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ , Ακης Τσοχατζοπουλος ήταν στο Αμυνης , ήξερες ή δεν ήξερες ; Όταν υποτίθεται πως στέλναμε μαγειρεμένα στατιστικά στοιχεία και οι εταίροι μας υποτίθεται πως τα πίστευαν , τότε ήξερες ή δεν ήξερες . Τώρα λοιπόν αγαπητέ είναι δικαίωμα σου ακόμα και να έχεις μετανοιωσει , όμως κάνε μας μια τελευταία χάρη . Βούλωσε το !''
(Μετά το υπουργιλίκι)


Είναι ανώμαλο μια κυβέρνηση να αποτελείται από μαρξιστές- λενινιστές και «Καμμένους ψεκασμένους» - «Θα φύγουν κλοτσηδόν», είπε μεταξύ άλλων σε συνέντευξή του

Επίθεση στον Αλέξη Τσίπρα και τον ΣΥΡΙΖΑ εξαπέλυσε με συνέντευξη του που δημοσιεύεται σήμερα στην εφημερίδα «Πολίτης» της Κύπρου, ο Θεόδωρος Πάγκαλος.

Μεταξύ άλλων ανέφερε πως «ο Τσίπρας είναι οπαδός του κομμουνισμού και της δικτατορίας ορισμένων ‘φωτισμένων’, πάνω στη πλειοψηφία». Όπως είπε: «Δεν πιστεύουν στη δημοκρατία οι άνθρωποι αυτοί. Δημοκρατία είναι μία και είναι η αστική δημοκρατία, με αντιπροσωπευτικότητα στο κοινοβούλιο. Τα άλλα όλα, όπως η γνήσια, η αυθεντική, η προλεταριακή, η εργατική, η κινέζικη, η γιαπωνέζικη ή η κογκολέζικη δημοκρατία, είναι κατασκευάσματα για να επιβληθεί δικτατορία από ορισμένους ελάχιστους ανθρώπους πάνω στη πλειοψηφία. Αυτό γίνεται και ετοιμάζεται στη χώρα μας…»

Ο Θεόδωρος Πάγκαλος εκτίμησε ότι κάποια στιγμή θα επέλθει ρήξη, αλλά «όχι ως τσαχπίνικο επίτευγμα των οπαδών του κ. Τσίπρα, που θα αποφασίσουν αν θα κάνουν ρήξη με κάποιους ή όχι, αλλά θα έρθει η ρήξη μεταξύ του ελληνικού λαού και του καθεστώτος που γίνεται προσπάθεια να τους επιβληθεί. Τότε αυτοί θα φύγουν κλοτσηδόν από τη κυβέρνηση». Είπε ακόμα πως «ο ελληνικός λαός πρέπει να ανατρέψει αυτή τη κυβέρνηση η οποία ολισθαίνει προς τη δικτατορία μιας μικρής ομάδας διανοουμένων πάνω στο σύνολο του λαού, με τη βοήθεια δημοσίων υπαλλήλων, οι οποίοι έχουν χάσει τα προνόμια τους και δεν θέλουν να χάσουν άλλα».


Ο ελληνικός λαός είναι διεφθαρμένος


Ο πρώην υπουργός ανέφερε ακόμα πως «οι πιο διεφθαρμένοι, οι πιο κολλημένοι στο κράτος, το κόμμα των δημοσίων υπαλλήλων είναι ο ΣΥΡΙΖΑ. Ουσιαστικά» υποστήριξε «οι δημόσιοι υπάλληλοι κατέλαβαν το κράτος και ασκούν μια δικτατορία πάνω στους Έλληνες που εργάζονται».

Δικαιολογώντας το ότι επί κυβερνήσεων ΠΑΣΟΚ δεν εφαρμόστηκαν οι αρχές που είχε διακηρύξει ο Ανδρέας Παπανδρέου, ανέφερε πως αυτό συνέβη γιατί «ο ελληνικός λαός είναι διεφθαρμένος. Ο ελληνικός λαός θέλει ρουσφέτια, θέλει διορισμούς, θέλει να μην εργάζεται. Θέλει να κλέβει τους φόρους και να μην αποδίδει τον ΦΠΑ».



Θυμηθήκαμε το Δίστομο γιατί χρωστάμε


Ο Θεόδωρος Πάγκαλος διατύπωσε την έντονη διαφωνία του για την στοχοποίηση των ξένων, όπως ο Γιούνκερ, η Λαγκάρντ και η Μέρκελ και συμπλήρωσε: «Βάλαμε κάτω τους Γερμανούς και 70 χρόνια μετά τη λήξη του Β’ Παγκοσμίου πολέμου, θυμηθήκαμε το ναζιστικό παρελθόν τους, ξεχνώντας πως ο γερμανικός λαός τυραννήθηκε και εξοντώθηκε από τον Χίτλερ. (…) Εγώ δεν λέω να μη κάνουμε κριτική στους Γερμανούς, αλλά τι είναι αυτό που τώρα θυμηθήκαμε ξαφνικά, το Δίστομο και όλα τα’ άλλα, επειδή τους χρωστάμε λεφτά. Δηλαδή τώρα ο εγγονός ενός Γερμανού οφείλει κάποια λεφτά στο γιο μου…».


Με κακοποιεί η «Αυγή»


Από τα πυρά του κ. Πάγκαλου δεν ξέφυγε ούτε η εφημερίδα «Αυγή» για την οποία είπε ότι κατά καιρούς τον κακοποιεί. «Όλο τους το περίβλημα της διανόησης, της ευαισθησίας κλπ» ανέφερε «χάνεται όταν τους καταλαμβάνει το μίσος της μικροομάδας. Κατά καιρούς μου απευθύνουν δύο κατηγορίες. Η μια είναι για τον σωματότυπο μου, ότι είμαι υπέρογκος, χοντρός και συνεπώς, παχύδερμο, ελέφαντας, ιπποπόταμος και διάφορα άλλα και η δεύτερη ότι ο παππούς μου έκανε δικτατορία το 1925, δηλαδή 13 χρόνια πριν γεννηθώ και συνεπώς είμαι υπεύθυνος, σύμφωνα με το μαρξιστο-φύλλο τους. Είμαι βέβαιος ότι θα χρησιμοποιήσουν όλες τις κακίες και τα κόμπλεξ που διαθέτουν. Έχουμε δείγματα ήδη στη Βουλή κομπλεξικών και ψυχοπαθών που τυραννάνε τους γύρω τους».


Ημιμαθής ο Τσίπρας


Ο Θ. Πάγκαλος χαρακτήρισε τον πρωθυπουργό ημιμαθή που «λέει όλο μπούρδες». Όπως ανέφερε «το πιο φοβερό είδος ανθρώπου είναι ο ημιμαθής, ο οποίος νομίζει ότι ξέρει και επαναλαμβάνει διάφορες κουταμάρες, τις οποίες άρπαξε κάπου το αυτί του. Η ημιμάθεια του Τσίπρα βγαίνει μέσα από μια σειρά από πράγματα. Λέει για παράδειγμα ότι, είναι η πρώτη κυβέρνηση που διαπραγματεύεται στην Ευρώπη, γιατί οι άλλοι πήγαιναν με τα τέσσερα κλπ».Διερωτήθηκε πως εξασφαλίστηκαν τα Μεσογειακά ολοκληρωμένα προγράμματα και η ένταξη της Κύπρου στην ΕΕ; Ανέφερε ακόμα και ως μεγάλη επιτυχία του Κ.Μητσοτάκη ότι επέβαλε στους πάντες να ονομάζεται μια ανεξάρτητη χώρα ως Πρώην Γιουγκοσλαβική Δημοκρατία της Μακεδονίας.


«Ανωμαλία» η κυβέρνηση


Ο Θεόδωρος Πάγκαλος σχολιάζοντας την συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ –ΑΝΕΛ είπε πως «δεν είναι φυσιολογικό μια κυβέρνηση να αποτελείται από μαρξιστές- λενινιστές και «Καμμένους ψεκασμένους». Αυτό είναι ανώμαλο. Οι συμμαχίες χρειάζονται πολιτική σύγκλιση. Όταν έχεις κυβέρνηση φασιστοκομμουνιστική δεν είναι λογικό και ο κόσμος δεν καταλαβαίνει ούτε τι έχει ψηφίσει ούτε που βρίσκεται».




http://diulistirio.blogspot.gr/
Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Σε ακρόαση για το συμβιβασμό με Siemens θα κληθεί ο Γ.Στουρνάρας

Αθήνα
Την ακρόαση του Γιάννη Στουρνάρα από την Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας για την υπόθεση της Siemens πρόκειται να ζητήσει η πρόεδρος της Βουλής και πρόεδρος της Επιτροπής, Ζωή Κωνσταντοπούλου, ώστε ο πρώην υπουργός Οικονομικών να ενημερώσει για τον εξωδικαστικό συμβιβασμό ανάμεσα στο ελληνικό δημόσιο και την γερμανική εταιρεία, τον οποίο εκείνος υπέγραψε και που αμφισβητείται από την πρόεδρο της Βουλής.

Στην συνεδρίαση, στην οποία οι βουλευτές απευθύνουν ερωτήσεις προς τον πρώην πρόεδρο της Εξεταστικής Επιτροπής για την Siemens, Σήφη Βαλυράκη, η κυρία Κωνσταντοπούλου, αφού ανέφερε ότι αμφισβητεί την εγκυρότητα αυτού του συμβιβασμού, ενημέρωσε για την πρόθεσή της να κληθεί ενώπιον της Επιτροπής ο κ. Στουρνάρας, «που τον υπέγραψε εκπρόθεσμα, τον Αύγουστο του 2012» διότι -όπως είπε η πρόεδρος της Βουλής- «σε μια τόσο δεινή θέση για την χώρα δεν νομίζω ότι έχει κανείς την εξουσία να παραιτείται από τέτοιες αξιώσεις».

Η πρόεδρος της Βουλής απεύθυνε προς τον κ. Βαλυράκη το ερώτημα για το πώς οδηγηθήκαμε από το πόρισμα της Εξεταστικής, που μιλά για μίνιμουμ ζημίας 2 δισ., σε έναν συμβιβασμό επονείδιστο και επιζήμιο για το Δημόσιο, το οποίο «παραιτείται από κάθε άλλη αξίωση και παρέχει μάλιστα το πολύτιμο πιστοποιητικό χρηστής λειτουργίας και διαφάνειας στην Siemens, όταν θα μπορούσε να πιέσει με αυτό την εταιρεία και να δώσει στοιχεία αλλά και να αποζημιώσει».

«Μπορείτε να ακυρώσετε τον νόμο, όπως και τόσους που υποτίθεται ότι θα ακυρώνατε» αντέτεινε απευθυνόμενος προς την Ζ.Κωνσταντοπούλου ο βουλευτής της ΝΔ, πρώην υπουργός Δικαιοσύνης, Χαράλαμπος Αθανασίου, προσθέτοντας επίσης πως είναι δυνατές και οι κινήσεις πολιτικής διαπραγμάτευσης «αλλά ούτε αυτό κάνετε».

Επίσης, σημείωσε στην πρόεδρο της Βουλής ότι ο ΣΥΡΙΖΑ, όταν συζητήθηκε το πόρισμα της τελευταίας Εξεταστικής, ψήφισε «λευκό» και δεν συντάχθηκε με την άποψη ότι υπήρξαν ποινικές ευθύνες σε συγκεκριμένα πολιτικά πρόσωπα.

Στο ίδιο πλαίσιο και ο βουλευτής της ΝΔ Γιάννης Τραγάκης, μεταξύ άλλων, παρατήρησε ότι ο νομικός σύμβουλος του κράτους στο υπουργείο Οικονομικών κ. Μπάνος υπερασπίστηκε πρόσφατα σε δίκη τον συμβιβασμό του ελληνικού δημοσίου, κάτι που προφανώς γνώριζε και ο νυν υπουργός Οικονομικών Γ. Βαρουφάκης.

Επικαλέστηκε, δε, πρόσφατη απάντηση του υπουργού Οικονομικών στη Βουλή, σύμφωνα με την οποία είναι δύσκολο να ακυρωθεί η συμφωνία εξωδικαστικού συμβιβασμού, καθώς έχει ξεκινήσει η εφαρμογή της. Όμως, όπως είχε πει ο κ. Βαρουφάκης, ήδη έχει συσταθεί Επιτροπή στο Μέγαρο Μαξίμου, η οποία εξετάζει το ζήτημα αυτό.

Όπως είπε από την πλευρά του ο κ. Βαλυράκης, ακόμη κι αν το Δημόσιο είχε την πρόθεση να συμβιβαστεί, η εκτελεστική εξουσία και η δικαστική εξουσία όφειλε να αξιοποιήσει το πόρισμα και πρόσθεσε πως με στοιχεία, όπως δωροδοκίες και κακουργηματικές πράξεις, υπήρξε έδαφος για να διεκδικήσει αποζημιώσεις το Δημόσιο και να επιβληθούν τα κατά τον νόμο πρόστιμα.

«Η Εξεταστική τερμάτισε το έργο της. Οι υπόλοιποι δεν έκαναν τίποτα» ανέφερε ο κ. Βαλυράκης, επισημαίνοντας πως θα έπρεπε πλην των αποζημιώσεων να υπάρξει και η ηθική αποζημίωση, που δεν είναι άλλη από την πλήρη διαλεύκανση της υπόθεσης. «Το ερώτημα είναι γιατί υπάρχει αυτό το θεσμικό κενό στην Ελλάδα, που επιτρέπει να δημιουργούνται σκάνδαλα» σημείωσε ο κ. Βαλυράκης.

«Ξεπλύναμε τη Siemens, ενώ καταδικάστηκε σε 120 χώρες και τα έχουν ομολογήσει οι ίδιοι» τόνισε ο βουλευτής του ΚΚΕ Θανάσης Παφίλης, οποίος ήταν μέλος της Εξεταστικής Επιτροπής.

ΑΠΕ-ΜΠΕ

http://diulistirio.blogspot.gr/
Διαβάστε περισσότερα.... »
....