Διυλιστήριο: 07/06/14
ροη αναρτησεων

Κυριακή, 6 Ιουλίου 2014

VIDEO - Διεθνής σάλος για τον τεμαχισμό των γλυπτών του Παρθενώνα !!!

Μεγάλες αντιδράσεις σε όλο τον κόσμο έχει προκαλέσει η απόφαση του Βρετανικού Μουσείου για τον τεμαχισμό των γλυπτών του Παρθενώνα προκειμένου...
να μεταφερθούν σε άλλη αίθουσα του κτιρίου για τις ανάγκες μιας έκθεσης.

Όπως είναι γνωστό όσες φορές έχουν αρνηθεί την επιστροφή των γλυπτών του Παρθενώνα στην Ελλάδα έχουν επικαλεστεί τη φθορά από τη μετακίνηση. Αυτή η δικαιολογία καταρρίπτεται στην πράξη και οι ιθύνοντες του Βρετανικού Μουσείου παραμένουν διεθνώς έκθετοι.

Συγκεκριμένα την ερχόμενη άνοιξη τμήματα από αυτό το εξαιρετικό γλυπτικό σύνολο, θα μετακινηθούν από τη γκαλερί «Ντουβέν», όπου τοποθετήθηκαν τη δεκαετία του '60, και θα μεταφερθούν στην γκαλερί «Σάνσμπερι», εκθεσιακό χώρο μέσα στο μουσείο, που δημιουργήθηκε με ιδιωτική χορηγία 25 εκατομμυρίων στερλινών.

Μέχρι τώρα, ένα μεγάλο επιχείρημα του Βρετανικού Μουσείου για τη μη επιστροφή των γλυπτών του Παρθενώνα ήταν πως οι επισκέπτες μπορούν να τα δουν χωρίς να πληρώσουν εισιτήριο. Το κληροδότημα Τέρνερ, με βάση το οποίο λειτουργεί το Μουσείο, ορίζει ότι στη μόνιμη έκθεσή του η είσοδος είναι ελεύθερη. Αυτό όμως δεν ισχύει για τις περιοδικές εκθέσεις, όπου και μπαίνει τσουχτερό εισιτήριο.Πηγή
http://diulistirio.blogspot.gr/
Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Οι αναλώσιμοι του συστήματος !!!

Οι ξένοι επεμβαίνουν συνεχώς σε όλους τους τομείς δραστηριότητας της Χώρας μας με γνώμονα το δικό τους συμφέρον και μόνον.
Οι ημέτεροι προσκυνημένοι "άρχοντες" έχουν ξεχάσει τι σημαίνει μακροοικονομία και μακροπολιτική.
Όλες οι αποφάσεις τελικά λαμβάνονται κάτω από την κοντόφθαλμη οπτική της τρόϊκας και των απαράδεκτων αφεντικών της.
Κανείς τους όμως δεν έχει την τόλμη να αναλάβει στ' αλήθεια την ευθύνη.
ΦΟΒΟΥΝΤΑΙ ..... !!!!!!
Η δόλια κυβέρνηση μας και όλοι οι αυλικοί της βάζουν μπροστά την τρόϊκα μιλώντας κάθε φορά για προαπαιτούμενα ενώ, οι ηλίθιοι ξένοι βάζουν μπροστά την άθλια κυβέρνηση μας ισχυριζόμενοι ότι, οι Έλληνες παίρνουν τις αποφάσεις.....
Πιστεύω ότι, οι δυνάμεις της αντιπολίτευσης θα πρέπει να αναζητήσουν τρόπους και νομικές "φόρμουλες" για να ασκήσουν σταθερή και αφόρητη πίεση στην τρόϊκα και τα αφεντικά της !!
ΜΑΣ ΦΟΒΟΥΝΤΑΙ ...... !!!!
Επίσης , θα πρέπει να στρέψουν το λαό εναντίον των ξένων κατακτητών !!
Το να ασχολούμαστε με τους ημεδαπούς κλόουν που δήθεν κυβερνούν είναι αντικείμενο άνευ σημασίας και ήρθε μάλλον η ώρα να τους το δείξουμε στην πράξη .
Το άρθρο το έγραψε η Dora Attard
http://diulistirio.blogspot.gr/

Διαβάστε περισσότερα.... »
....