Διυλιστήριο: 03/08/16
ροη αναρτησεων

Τρίτη 8 Μαρτίου 2016

Η λίστα με τα δανεικά και αγύριστα των επωνύμων από τη Λαϊκή



Η απόρρητη έκθεση της Price Waterhouse Cooper μετά τη φυγή του Βγενόπουλου από τη Λαϊκή το 2012, εμπεριέχει όλα τα κόκκινα δάνεια που δόθηκαν από την τράπεζα στο ανφάν γκατέ της ελληνικής επιχειρηματικότητας και όχι μόνο. Τα ονόματα που καταγράφονται στην έκθεση δίνουν σαφή εξήγηση για την αντιμετώπιση που έχει ο Βγενόπουλος από τη Δικαιοσύνη, ενώ προκύπτει το ερώτημα γιατί ενώ τραπεζικοί διώκονται για κόκκινα δάνεια, για τα συγκεκριμένα δάνεια να υπάρχει ασυλία;

Όλη η αφρόκρεμα της ελληνικής επιχειρηματικότητας και όχι μόνο εμφανίζεται στον κατάλογο της έκθεσης της PWC με τα κόκκινα δάνεια που έδινε η τράπεζα. Μεγάλα ονόματα, όπως των Σάλα και της Πειραιώς, Βοβού, Γιαννίκου, Μαρινάκη, Τράγκα, Θεοχαράκη, Πρώτο Θέμα, Μίνωας Κυριακού, Πηλαδάκης. Χαρακτηριστικό είναι και το παράδειγμα του κ. Κούμπα, αφού δανειοδοτείται με περίπου 50 εκατ. ευρώ, έχοντας εξασφάλιση μόλις 10.514.058 ευρώ, ενώ το έλλειμα στις εξασφαλίσεις ηταν 38.327.353 ευρώ. Ο εφοπλιστής Ζολώτας -τον οποίο ο Βγενόπουλος ισχυριζόταν πως συνάντησε πρώτη φορά το 2009, αλλά ήταν συνέταιρός του από το 2006 στη G.I.T. Holdings ΑΕ- λαμβάνει δάνειο περίπου 600 εκατ. ευρώ, με εγγύηση 459.771.889 ευρώ, με το ίδιο ποσό να αντιστοιχεί στην επιπρόσθετη υπολογιζόμενη ζημία. Από τη λίστα δεν θα μποούσε να λείπει και ο κολοσσός του Αντρέα Βγενόπουλου, καθώς η MIG δανειοδοτήθηκε με 357.909.356 ευρώ, έχοντας εξσφάλιση 233.391.772 ευρώ και επιπρόσθετη ζημία 35.847.776 ευρώ.

Πολλά από αυτά τα ονόματα εμφανίζονται να δανειοδοτούνται χωρίς εγγυήσεις. Μετά τη δανειοδότηση εντοπίζεται έλλειμα εξασφαλίσεων και επιπρόσθετη υπολογιζόμενη ζημία. Μάλιστα, υπάρχουν πολλές περιπτώσεις που η δανειοδότηση είναι ύψους δεκάδων εκατομμυρίων και εξασφαλίζεται με εγγυήσεις από μετοχές εταιριών συμφερόντων Βγενόπουλου.

Αυτό που γίνεται αντιληπτό είναι πως όταν οι μετοχές απαξιώνονται, η τράπεζα δεν φροντίζει να πάρει -ως όφειλε- νέες εξασφαλίσεις. Οι ζημίες, σύμφωνα με την έκθεση της PWC με τα στοιχεία που εξετάστηκαν μέχρι και το 2012, για τη Λαϊκή φτάνουν -στο πιο αισιόδοξο σενάριο- τα 2,5 δις ευρώ, ενώ στο χειρότερο τα 15 δις ευρώ.

Πολλά από τα δάνεια δίνονται σε επιχειρηματίες που συνδέονται σε παράλληλες επιχειρηματικές δραστηριότητες με τον Βγενόπουλο. Η πιο χαρακτηριστική περίπτωση η δανειοδότηση της IRF (ύψους 172.294.234 ευρώ με την εξασφάλιση του δανείου να προέρχεται από μετοχές των Υγεία, MIG και Marfin Pop Bank), στην οποία μέτοχοι είναι ο Βγενόπουλος και οι εφοπλιστές Φράγκου και Βενιάμης. Η δανειοδότηση αυτή είχε εξασφαλίσεις 77.872.84, ενώ εντοπίστηκε έλλειμα 99.421.392, με επιπρόσθετη υπολογιζόμενη ζημία 49.710.696 ευρώ.

Είναι σημαντικό ότι στη δανειοδότηση της IRF, σύμφωνα με το πόρισμα της Τράπεζας της Ελλάδος και της Τράπεζας της Κύπρου, συμμετείχε και ο Βγενόπουλος, γεγονός που αποτελεί σύγκρουση συμφερόντων. Το κομμάτι της δικογραφίας που αφορά την IRF, ήταν αυτό που η εισαγγελία Διαφθοράς θα ασκούσε διώξεις πριν αφαιρεθεί με πραξικοπηματικό τρόπο από την κ. Τσατάνη.

Ο Αντρέας Βγενόπουλος προσπαθεί να εμφανίσει τα δάνεια ως καλυμμένα την εποχή που δόθηκαν. Το θέμα είναι ότι αφενός δεν ήταν καλυμμένα και αφετέρου δεν υπήρχε ούτε στη συνέχεια ανάλογη κάλυψη, αν και η τράπεζα όφειλε να φροντίσει να πάρει τις ανάλογες εξασφαλίσεις, κάτι που είχε εντοπιστεί από το 2009 από την ΤτΕ.

Η δημοσίευση της έκθεσης αφήνει έκθετη την εισαγγελέα Εφετών Γεωργία Τσατάνη, που συρτάρωσε την υπόθεση, καταλήγοντας στο συμπέρασμα πως όλα έγιναν μια χαρά. Ο Αντρέας Βγενόπουλος εμφανίζει τις δανειοδοτήσεις ως καλυμμένες την περίοδο που δόθηκαν, αποκρύπτοντας ότι έπρεπε συνεχώς να είναι εξασφαλισμένες.

Η κ. Τσατάνη φαίνεται πως παρέλειψε να ελέγξει το δρόμο του χρήματος, τις εξασφαλίσεις και αν τα δάνεια πήγαν για το σκοπό της δανειοδότησης.







http://www.diulistirio.blogspot.gr/


Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Ο εμετός της εβδομάδας..

     Η φωτογραφία αυτή αποτυπώνει με ακρίβεια την απόλυτη χυδαιότητα που διέπει τα ''ιθύνοντα'' κλιμάκια της ελληνικής κοινωνίας.

Πρόκειται για ''φιλάνθρωπους'' οι οποίοι θέλησαν να κάνουν την καθημερινή τους αγαθοεργία επισκεπτόμενοι για διανομή τροφίμων τους πρόσφυγες στο στρατόπεδο συγκέντρωσης του Πειραιά,
..και είπαν να
απαθανατίσουν την μεγάλη στιγμή.

Εμβληματική μορφή η Μούμια του πετρελαιά με τα ωραία της τα πέτσινα και τα τσαντάκια τα Hermes.
Δίπλα της η τοπική αυτοδιοίκηση με τον επιστημονικό κόσμο -δύο σε ένα- να χ@ζουν σε χρυσές λεκάνες.
Παραδίπλα η επιτομή της υποκουλτούρας, της αμορφωσιάς του απόλυτου πνευματικού κενού, έτοιμος να μοιράσει μακαρόνια με κιμά και ρίγη συγκίνησης στις νεαρές προσφυγοπούλες.
Και τέλος έσχατοι αλλά όχι τελευταίοι,
..να καταλαμβάνουν την μισή φωτογραφία, όπως έχουν καταλάβει και τον μισό κόσμο,
..οι έλληνες ιεράρχες με τους μεγαλόσταυρους τα μεγάλα λόγια και την άδεια καρδιά και συνείδηση,
..τα μνημεία αυτά του φαρισαϊσμού και του ιησουϊτισμού (*), απόγονοι όχι των 12 αποστόλων αλλά του Ιούδα και του Καϊάφα.

Όλοι τους περήφανοι για το έργο τους και για το ότι είναι αυτό που είναι, δηλαδή άδεια πετσιά και κύμβαλα αλαλάζοντα.
Καμία σχέση δεν θέλουν να έχουν με τον λαό, με τους φτωχούς και τους αναξιοπαθούντες. Το κάνουν όμως για τα μάτια του κόσμου.
Γι αυτό και οι τόσες φωτογραφίες και η δημοσιότητα. Για να δειχτούν. Ότι τάχα κάτι κάνουν. Ότι είναι φιλάνθρωποι. Ότι πονούν με τον πόνο του άλλου.

Τρίχες, αηδίες και ξεράσματα.
Ο αληθινός φιλάνθρωπος πάει αθόρυβα, προσφέρει αυτό που είναι να προσφέρει στην αφάνεια, γονατίζει δίπλα στον συνάνθρωπο χωρίς να φοβηθεί μη λερωθούν τα ράσα και τα επώνυμα ρούχα,
..του πιάνει το χέρι χωρίς να σιχαίνεται ότι θα κολλήσει φτώχεια και δυστυχία,
..συμπεριφέρεται σαν κανονικός άνθρωπος προς άνθρωπο και όχι σαν φωτομοντέλο που διαφημίζει ''καλοσύνη'' και αγαθοεργία.

Αυτή η φωτογραφία αποτυπώνει το πιό εμετικό πρόσωπο της κοινωνίας μας.
Αυτό που εμείς, με την βλαχομπαρόκ στερημένη μας ωραιοπάθεια και εγωπάθεια και όλα τα συμπλέγματα κατωτερότητας που έχουμε ανεχόμαστε,
..και που αντί να τους πάρουμε αν όχι με τις πέτρες και θεωρηθούμε ''αναρχικοί'' και ''τρομοκράτες'',
..θα μπορούσαμε όμως κάλλιστα να τους λούσουμε με δύο κουβάδες σκ@τά, απ' αυτούς τους κουβάδες που έχουν όλα τα στρατόπεδα συγκέντρωσης για τις φυσικές ανάγκες των προσφύγων, των αιχμαλώτων και όλων αυτών που έχασαν την μοίρα τους στον ήλιο.

Αφού αυτοί μπορούν ακόμη να εμπαίζουν κοινωνία και ανθρώπους,
..δεν έχουμε δεί ακόμα τον πάτο του βαρελιού.
Καληνύχτα μας!..

(*) Ιησουϊτισμός: η διδασκαλία, αλλά περισσότερο το πνεύμα των ιησουϊτών, δηλαδή η υποκρισία, η ψευτοευλάβεια, η δολιότητα.

Αναρτήθηκε από Κώστας Μαντατοφόρος
Διαβάστε περισσότερα.... »
....

VIDEO - Ο Ρώσος πρόεδρος φιλελευθέρου κόμματος Vladimir Jirinovski : «Θα κάψουμε από τα θεμέλια την Τουρκία»



Γράφει ο Νίκος Χειλαδάκης

Έξαλλος κατά της Τουρκίας εμφανίστηκε σε τηλεοπτική εκπομπή ο πρόεδρος του ρωσικού Φιλελεύθερου Δημοκρατικού Kόμματος, Vladimir Jirinovski, ο οποίος απείλησε με ολοκαύτωμα όλη την Τουρκία προκαλώντας μεγάλη ταραχή στα τουρκικά ΜΜΕ.

Σύμφωνα με τις τουρκικές εφημερίδες, ο Ρώσος πολιτικός γνωστός για τις ακραίες τοποθετήσεις του, μιλώντας σε εκπομπή του ρώσικου καναλιού «Russia 1», εμφανίστηκε πολύ οργισμένος κατά της Τουρκίας την οποία χαρακτήρισε σαν το πιο εγκληματικό κράτος του κόσμου.

Ο Vladimir Jirinovski κατηγόρησε την Τουρκία για την γενοκτονία των Ελλήνων, Αρμενίων, Βουλγάρων και τώρα των Κούρδων και δήλωσε ότι ήρθε η ώρα αυτό το αιματοβαμμένο κράτος με εκατομμύρια τα θύματα του να πληρώσει τα μεγάλα του εγκλήματα. Μάλιστα παρουσίασε σχέδια διαμελισμού της Τουρκίας, σύμφωνα με το ποια οι Έλληνες και οι Βούλγαροι θα πάρουν τμήματα της από τα δυτικά και οι Αρμένιοι και Κούρδοι από τα δυτικά!

Τελειώνοντας απείλησε με ολοκληρωτικό ολοκαύτωμα της Τουρκίας δηλώνοντας πως, «Θα καταστρέψουμε την Τουρκία με όλα τα μέσα που διαθέτουμε»!



Πηγή

http://www.diulistirio.blogspot.gr/


Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Στο «σκαμνί» το ΙΕΚ Ξυνή για τις πλαστές ενημερότητες από το ΙΚΑ


Σε δίκη στέλνει η εισαγγελέας κα Γκανέ το ΙΕΚ Ξυνή για τις πλαστές βεβαιώσεις φορολογικής ενημερότητας που έπαιρνε από το ΙΚΑ ενώ παράλληλα εισέπραττε επιδοτήσεις εκπαιδευτικών προγραμμάτων.

Ειδικότερα, η εισαγγελέας Γκανέ πρότεινε να δικαστούν ενώπιον του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων τα µέλη του διοικητικού συμβουλίου του Ομίλου Ιδιωτικών Εκπαιδευτηρίων Ξυνή, Σοφοκλή, Αικατερίνη και Αθηνά Ξυνή για πλαστογραφία µετά χρήσεως από κοινού κατ’ εξακολούθηση κατά του δηµοσίου οφέλους, η οποία προκάλεσε ζηµία ιδιαίτερα µεγάλης αξίας - αδίκηµα που επισύρει ακόµη και την ποινή της ισόβιας κάθειρξης.

Μετά την παραπεμπτική πρόταση της εισαγγελέως Γκανέ, τον τελευταίο λόγο έχει πλέον το ∆ικαστικό Συμβούλιο, που θα κρίνει αν οι κατηγορούμενοι θα παραπεμφθούν στο Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων ώστε να δικαστούν για τις κακουργηματικές πράξεις που τους αποδίδονται.

Τα χρέη σε ΙΚΑ, Εφορία και η ρύθμιση για… 400 χρόνια

Όπως αποκάλυψε το HOT DOC, τον Απρίλιο του 2010, η εισαγγελέας Πόπη Παπανδρέου έλαβε εντολή να ερευνήσει δραστηριότητες που αφορούσαν τη λειτουργία του ΙΕΚ Ξυνή. Ο όμιλος, σύμφωνα με καταγγελίες που είχαν φτάσει στην εισαγγελία, ήταν υπεύθυνος για μια σειρά φορολογικών παραβάσεων ενώ φερόταν να παίρνει πλαστές ασφαλιστικές ενημερότητες από το ΙΚΑ.

Στη συνέχεια, προσκόμιζε αυτές τις ενημερότητες για να μπορεί να εισπράττει από το Δημόσιο.

Σύμφωνα με τις αποκαλύψεις του HOT DOC, το ΙΕΚ Ξυνή εμφανιζόταν το 2012 να χρωστά κοντά στις 800.000 ευρώ στο ΙΚΑ, το οποίο προχώρησε σ’ έναν σκανδαλώδη διακανονισμό των χρεών αυτών.

Με βάση τον εν λόγω διακανονισμό που έφερε στο φως της δημοσιότητας το HOT DOC, ο όμιλος θα αποπλήρωνε τα χρέη του σε βάθος… τεσσάρων αιώνων! Ειδικότερα, οι δόσεις διαμορφώθηκαν συνολικά στις 4700 με μηνιαίο ποσό τα 161,47 ευρώ!

Η τακτική του ιδιωτικού εκπαιδευτηρίου ήταν απλή, όσον αφορούσε τα χρέη στην εφορία. Τί έκανε; Έβαζε λουκέτο στην εταιρία που χρωστούσε, άνοιγε καινούργια συνεχίζοντας τις δραστηριότητές του κανονικά, χωρίς να εξοφλεί τα χρέη του κοκ.

Αξίζει να σημειωθεί τέλος, πως το ζεύγος Ξυνή διέθετε υψηλές γνωριμίες σε πολιτικό επίπεδο ανέκαθεν. Από τον «κόφτη κορδελών» Παναγιώτη Ψωμιάδη μέχρι και τον πρώην ειδικό γραμματέα του ΣΔοΕ Ηλία Αργυρού.


http://www.diulistirio.blogspot.gr/


Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Το ΑΠΘ θα διαθέσει κήπους σε 150 πολίτες για να καλλιεργήσουν τα δικά τους λαχανικά.

Δείτε πώς μπορείτε να αποκτήσετε τον δικό σας κήπο στις εκτάσεις του Πανεπιστημιακού Αγροκτήματος 

Τον δικό τους κήπο, στις εκτάσεις του Πανεπιστημιακού Αγροκτήματος, στη Θέρμη, θα έχουν τη δυνατότητα να φτιάξουν και φέτος όλοι όσοι επιθυμούν να καλλιεργήσουν τα δικά τους λαχανικά. 

Το Αγρόκτημα του ΑΠΘ και το Τμήμα Γεωπονίας θα παρέχουν στους χρήστες συμβουλευτική υποστήριξη από φοιτητές της Σχολής και γεωπόνους, νερό άρδευσης, με ανεξάρτητη παροχή σε κάθε τεμάχιο καθώς και κοινόχρηστους χώρους υγιεινής. Η καλλιέργεια θα γίνεται σύμφωνα με τις αρχές της βιολογικής γεωργίας. 

Τη φετινή καλλιεργητική περίοδο θα διατεθούν 150 κήποι, με έκταση 100 τ.μ. ο καθένας, ενώ η συμμετοχή στο πρόγραμμα ανέρχεται στο ποσό των 120 ευρώ ετησίως. Τα δε έσοδα που θα προκύψουν θα διατεθούν στο Ταμείο του Αγροκτήματος και θα χρησιμοποιούνται για τις λειτουργικές ανάγκες των κήπων, την επέκταση του προγράμματος, τη βελτίωση των παρεχόμενων υπηρεσιών και την εκπαίδευση των φοιτητών. 

Δικαίωμα υποβολής αίτησης έχουν όλοι οι κάτοικοι της ευρύτερης περιοχής της Θεσσαλονίκης, ενώ σε περίπτωση που θα υπάρξουν περισσότερες αιτήσεις από τη διαθέσιμη έκταση, η επιλογή των καλλιεργητών θα γίνει με κλήρωση που θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 22 Μαρτίου 2016 και ώρα 11.00, στα γραφεία του Αγροκτήματος. 

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να υποβάλουν αίτηση από σήμερα, Δευτέρα 7 Μαρτίου έως και την Παρασκευή 18 Μαρτίου 2016, στα γραφεία του Αγροκτήματος του ΑΠΘ (περιοχή "πράσινα φανάρια" Θέρμης) ή στην ηλεκτρονική διεύθυνση: agroctima@auth.gr ή στο φαξ: 2310473556. Ή να απευθύνονται στα τηλ. 2310473842 και 2310473792.


http://www.diulistirio.blogspot.gr/


Διαβάστε περισσότερα.... »
....