Διυλιστήριο: 03/18/17
ροη αναρτησεων

Σάββατο 18 Μαρτίου 2017

Παπαγγελόπουλος σε Άδωνι: Δεν υπάρχει παραγραφή για δωροδοκία υπουργών


Δεν πέρασαν αρκετές μέρες όπου ο Άδωνις Γεωργιάδης χαιρόταν ότι οι πράξεις της κυβέρνησης Σαμαρά έχουν παραγραφεί (ΕΔΩ) και ήρθε η απάντηση από τα επίσημα χείλη του Υπουργού Δικαιοσύνης (από το καραμανλικό στρατόπεδο), στην συνέντευξή του στην κυριακάτικη δημοκρατία, ότι δεν υπάρχει παραγραφή για δωροδοκίες υπουργών, αφήνοντας έτσι υπόνοιες ότι θα δούμε στις προσεχείς μέρες, μέχρι και δωροδοκία υπουργών.

Την αποφασιστικότητά του, επίσης, να είναι αμείλικτος με παράκεντρα εξουσίας και παρακρατικούς εξέφρασε ο αναπληρωτής υπουργός Δικαιοσύνης Δημήτρης Παπαγγελόπουλος.

Σε συνέντευξή του στην εφημερίδα Κυριακάτικη Δημοκρατία ξεκαθάρισε πως «δεν είναι ανεκτές περιπτώσεις που αποκρύπτονται στοιχεία, που καθυστερούν δικαστικές ενέργειες, περιπτώσεις στις οποίες πρυτανεύουν σκοπιμότητες πολιτικές ή μη, παρεμβάσεις στο έργο της Δικαιοσύνης, περαντζάδες πρώην υπουργών σε ανώτατα δικαστήρια την παραμονή έκδοσης σημαντικών αποφάσεων ενώ υποκριτικά κατηγορούν την κυβέρνηση για παρεμβάσεις, προσπάθειες εκφοβισμού δικαστών και εισαγγελέων, περιπτώσεις που κρύβονται στα συρτάρια αναφορές δικαστών κατά άλλων δικαστών και εισαγγελέων, περιπτώσεις που επιδεικνύεται απαράδεκτη επιείκεια σε παραπτώματα για λόγους συντεχνιακής αλληλεγγύης». Αυτά, διεμήνυσε, είναι νοσηρά φαινόμενα τα οποία πρέπει να εξαλειφθούν. 

Αναφερόμενος στη μάχη της κυβέρνησης κατά της διαφθοράς, τόνισε πως «έχουν γίνει πάρα πολλά που μέχρι πριν από λίγο καιρό θεωρούντο αδιανόητα». Ενδεικτικά, ανέφερε, «πόσοι μεγαλόσχημοι ελέγχθησαν, οι οποίοι μέχρι πρότινος υπαγόρευαν τις θελήσεις τους στις προηγούμενες κυβερνήσεις και φάνταζε αδιανόητο να ελεγχθούν». Όχι μόνο ελέγχτηκαν αλλά πλήρωσαν, πληρώνουν και θα πληρώσουν το τίμημα των παρανόμων πράξεων τους, κατέστησε σαφές. Και όλα αυτά, υπογράμμισε, παρότι κάποιοι, ντόπιοι και ξένοι, κωλυσιεργούν και σαμποτάρουν το έργο της κυβέρνησης. Σε αυτό το πλαίσιο, έστειλε το μήνυμα πως «πρέπει να ξέρουν, ειδικά οι ντόπιοι, όπως διδάσκει η ιστορία, ότι οι συνεργάτες του εχθρού και του "κατακτητή" είναι προδότες και όταν έρθει η ώρα, είτε διαπομπεύονται, είτε δικάζονται, ή και τα δυο». 

Ερωτηθείς σχετικά με πρόσφατη δημοσκόπηση που καταγράφει πτώση της εμπιστοσύνης των πολιτών στη δικαιοσύνη και στους δικαστικούς λειτουργούς, απάντησε πως τα σχετικά ευρήματά της τον προβληματίζουν και τον στεναχωρούν και ως υπουργό και ως εισαγγελέα και ως πολίτη της χώρας. Σημείωσε δε πως αυτό «πρέπει να προβληματίσει τους δικαστές και εισαγγελείς της πατρίδας μας» και επισήμανε πως πρέπει «οι ίδιοι με τη συμπεριφορά τους να αποδεικνύουν καθημερινά στις δύσκολες εποχές που ζούσε την προσήλωσή τους στο νόμο και στην ηθική». Επίσης, ανέφερε πως πρέπει να απομονώσουν τους ελάχιστους ώστε να εξουδετερωθούν αυτοί που προσβάλλουν το αίσθημα δικαίου με πράξεις ή παραλείψεις τους. 

Σε ό,τι αφορά τις εκλογές, τόνισε πως οι κυβερνήσεις εκλέγονται από το λαό και πέφτουν όταν χάσουν την κοινοβουλευτική πλειοψηφία. Οτιδήποτε άλλο είναι πραξικόπημα, σημείωσε και επισήμανε: «Βεβαίως η εκάστοτε αντιπολίτευση συνηθίζεται να ζητάει εκλογές. Ας προσέξουν όμως κάποιοι διότι τα αιτήματα ενίοτε, όταν έρθει η ώρα, γίνονται αποδεκτά. Και τότε κάποιοι θα εκπλαγούν δυσάρεστα. Το κακό όμως είναι ότι πίσω από το αίτημα της αντιπολίτευσης για εκλογές συναθροίζονται και άλλοι για δικούς τους λόγους». 

Τέλος, σε ερώτηση για το πώς σχολιάζει διαρροές κύκλων του Κώστα Καραμανλή ότι δεν μπορεί κανείς να μιλάει εξ ονόματός του, είπε πως «ο Καραμανλής έχει το δικαίωμα να απαγορεύει να μιλούν για λογαριασμό του, δεν έχει όμως το δικαίωμα να απαγορεύει να τον αγαπάνε».

Πηγή ΑΠΕ- ΜΠΕ

https://diulistirio.blogspot.gr
Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Η Siemens επικαλείται στο δικαστήριο (για να γλιτώσει) τη συμφωνία-ντροπή της ΝΔ- ΠΑΣΟΚ του 2012


Τη συμφωνία του Ελληνικού Δημοσίου με τη Siemens το 2012, η οποία καταγγέλθηκε ως σκανδαλώδης και επιβλαβής για το ελληνικό κράτος, επικαλέστηκαν χθες στη δίκη για τα «μαύρα» ταμεία της Siemens οι συνήγοροι των κατηγορουμένων, ζητώντας να αποβληθεί το Ελληνικό Δημόσιο από πολιτική αγωγή. Η επίκληση της συγκεκριμένης απόφασης δείχνει πόσο σκανδαλώδης, όπως καταγγέλθηκε, ήταν ο εξωδικαστικός συμβιβασμός που επιτεύχθηκε το 2012 και κυρώθηκε με τον ν. 4072/2012 από την κυβέρνηση Σαμαρά - Βενιζέλου, ενώ στη συνέχεια εκδόθηκε απόφαση του τότε υπουργού Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα.

Μάλιστα, για την υπόθεση ήδη το Δ’ Τμήμα του ΣτΕ παρέπεμψε το ζήτημα στην Ολομέλεια του ΣτΕ για οριστική κρίση, αναγνωρίζοντας δηλαδή ότι είχαν έννομο συμφέρον να προσφύγουν και να αμφισβητήσουν τη συνταγματικότητα και τη νομιμότητα της συμφωνίας οι φορολογούμενοι και το μη κερδοσκοπικό σωματείο «Ελληνες Φορολογούμενοι». Η δίκη για την υπόθεση έγινε στις 2 Δεκεμβρίου και αναμένεται η απόφαση, καθώς η συμφωνία αυτή απέφερε ψίχουλα, όταν η ζημία υπολογίζεται σε πάνω από 2 δισ. ευρώ.

Οι συνήγοροι των κατηγορουμένων ζήτησαν χθες την αποβολή του Δημοσίου και του ΟΤΕ από την πολιτική αγωγή, επικαλούμενοι τη συμφωνία συμβιβασμού που πρόβλεπε την αποζημίωση του τελευταίου με 270.000.000 ευρώ για τη ζημία που υπέστη. Οπως υποστήριξαν οι συνήγοροι υπεράσπισης στο δικαστήριο, η συγκεκριμένη συμφωνία προέβλεπε ότι το Δημόσιο, χωρίς να διατηρήσει καμία επιφύλαξη, δήλωσε μέσω της συμφωνίας -η οποία είναι αμετάκλητη- ότι παραιτείται από οποιαδήποτε αξίωση. Κατόπιν αυτού και με δεδομένο ότι έχει αποζημιωθεί, όπως είπαν, δεν μπορεί να διεκδικεί μέσω της παράστασης πολιτικής αγωγής εκ νέου αποζημίωση, ύψους 69.000.000 ευρώ.

Παν. Στάθης

https://diulistirio.blogspot.gr
Διαβάστε περισσότερα.... »
....

ΕΛ.ΠΕ.: Ικανοποίηση για την επιτάχυνση στην έρευνα υδρογονανθράκων



Ικανοποίηση για την επιτάχυνση των διαδικασιών στον τομέα έρευνας και εκμετάλλευσης υδρογονανθράκων εκφράζει ο όμιλος των Ελληνικών Πετρελαίων (ΕΛΠΕ), με αφορμή την μονογραφή σήμερα της σύμβασης μίσθωσης για την «Περιοχή 2» στο Ιόνιο, δυτικά της Κέρκυρας.

Η περιοχή παραχωρείται σε κοινοπραξία των εταιριών Total, Edison και ΕΛΠΕ, ενώ θα ακολουθήσει ο έλεγχος της σύμβασης από το Ελεγκτικό Συνέδριο και η κατάθεσή της στη Βουλή.

«Γίνεται ένα σημαντικό βήμα, το οποίο θα ολοκληρωθεί με την κύρωση της σύμβασης από την Βουλή των Ελλήνων. Αποτελεί ιδιαίτερη τιμή για εμάς, το ότι είμαστε εταίροι με δυο διεθνώς αναγνωρισμένες εταιρείες, όπως η Total και η Edison», τόνισε η ΕΛΠΕ με ανακοίνωσή της.

Ευελπιστούμε, προσθέτει η εταιρεία, ότι εντός των επομένων ημερών θα υπογραφεί πανομοιότυπη σύμβαση μίσθωσης για την «Περιοχή 10» στο νότιο Ιόνιο και θα ολοκληρωθεί ο προσυμβατικός έλεγχος από το Ελεγκτικό Συνέδριο των Συμβάσεων για τις περιοχές «Άρτα - Πρέβεζα» και «ΒΔ Πελοπόννησος».

Τέλος, η ΕΛΠΕ δηλώνει ότι θεωρεί υποχρέωσή της και θα επενδύσει, προκειμένου να διαπιστωθεί εάν και πού υπάρχουν εκμεταλλεύσιμοι υδρογονάνθρακες στο σύνολο της ελληνικής επικράτειας και θα ανταποκριθεί και σε νέες προσκλήσεις, οι οποίες πιθανώς θα παρουσιαστούν για έρευνα και εκμετάλλευση υδρογονανθράκων σε άλλες περιοχές της χώρας.


https://diulistirio.blogspot.gr
Διαβάστε περισσότερα.... »
....

VIDEO - Όταν ο Τραμπ αρνήθηκε χειραψία στην Μέρκελ

Η στιγμή που ο Αμερικανός πρόεδρος κάνει ότι δεν ακούει, όταν η Γερμανίδα καγκελάριος φαίνεται να τον ρωτάει αν θα κάνουν χειραψία

Την "πλάτη" στην Άνγκελα Μέρκελ γύρισε ο Ντόναλντ Τραμπ, κατά την πρώτη τους συνάντηση την Παρασκευή στον Λευκό Οίκο, καθώς αρνήθηκε να κάνει μαζί της την καθιερωμένη, για χάρη του φωτογραφικού φακού, χειραψία.

Ο Αμερικανός πρόεδρος φαίνεται να αποφεύγει και μάλιστα επιδεικτικά, την χειραψία με την Γερμανίδα καγκελάριο. Ενώ οι δύο ηγέτες κάθονται χαλαρά στο οβάλ γραφείο ενώπιον των φωτογράφων και δημοσιογράφων, ένας εκπρόσωπος ΜΜΕ ρωτάει "χειραψία;".

Ο Τραμπ με ένα περίεργο και παγωμένο ύφος, κοιτάζει αλλού, κάνοντας ότι δεν άκουσε ενώ η Μέρκελ σκύβει προς το μέρος του και φαίνεται να τον ρωτάει αν θα ήθελε να κάνουν την περιβόητη χειραψία. Ο Τραμπ παραμένει "άγαλμα", αγνοώντας την και η Μέρκελ μειδιά...


Πηγή news247.gr

https://diulistirio.blogspot.gr
Διαβάστε περισσότερα.... »
....