Διυλιστήριο: 03/31/14
ροη αναρτησεων

Δευτέρα, 31 Μαρτίου 2014

Σπάστε το νόμο της σιωπής για τα χρέη ΝΔ + ΠΑΣΟΚ (βίντεο)

Με απλό, αλλά ευρηματικό τρόπο, θα μάθετε ότι θέλετε να μάθετε για τα χρέη των κομμάτων και δεν τολμούσατε μέχρι σήμερα να ρωτήσετε αλλά και δεν σας τα είπαν τα συστημικά ΜΜΕ.

Ποιος χρωστάει €270εκ.;
Ποιος λέει ότι οποιαδήποτε πληροφορία γύρω από αυτό είναι "απόρρητο " θέμα;
Ποιος δεν μπορεί να πληρώσει τα χρέη του και στέλνει τελικά το λογαριασμό "από το φέσι" στους πολίτες;

Ένα σκάνδαλο πολλών δεκαετιών, που κλιμακώνεται με προκλητικό τρόπο μέσα στα χρόνια της κρίσης, αλλά ελάχιστοι τόλμησαν να το αγγίξουν.

Τώρα εσείς σπάστε το νόμο της σιωπής.
Διαβάστε περισσότερα.... »
....

8 λόγοι που τα παιδιά στην Ολλανδία είναι τα πιο ευτυχισμένα του πλανήτη

Η UNICEF ολοκλήρωσε πρόσφατα μια έρευνα, που δείχνει σε ποια χώρα τα παιδιά ζουν πιο ευτυχισμένα. Σύμφωνα με την έρευνα, η Ελλάδα κατέλαβε την 13η θέση και την πρωτιά κέρδισε η Ολλανδία. Οι παράγοντες που εξετάσθηκαν και τοποθέτησαν την Ολλανδία στην πρώτη θέση της κατάταξης είναι πολλοί. Να, οι 8 βασικότεροι:

1. Ευτυχισμένοι γονείς = ευτυχισμένα παιδιά

Οι Ολλανδοί κατέχουν την 4η θέση των πιο ευτυχισμένων ανθρώπων παγκοσμίως. Σε ένα περιβάλλον ψυχικής ευφορίας και ευτυχίας, όπου οι άνθρωποι είναι χαρούμενοι, προφανώς και τα παιδιά τους είναι χαρούμενα.

2. Μαμάδες χωρίς κατάθλιψη

Ένα άλλο γεγονός είναι ότι στην Ολλανδία δύσκολα συναντάς μητέρες οι οποίες να υποφέρουν από κατάθλιψη. Η πληθώρα των επιλογών που προσφέρει η χώρα σε συνδυασμό με τις πολλές ελευθερίες, λειτουργούν ευεργετικά για τις γυναίκες. Έτσι, οι Ολλανδέζες νιώθουν ότι μπορούν πρακτικά να κάνουν ό,τι θέλουν, να πουν ό,τι θέλουν και να φορέσουν ό,τι θέλουν. Η αυξημένη χρήση του ποδηλάτου μάλιστα, τις έχει απελευθερώσει από την καταπίεση της εμφάνισης, καθώς ενδιαφέρονται μόνο για πρακτικά ρούχα που δεν τις δυσκολεύουν στην ποδηλασία. Η εμφάνιση είναι ένα ζήτημα που απασχολεί ελάχιστα τις Ολλανδέζες.

3. Μαμάδες χωρίς εργασιακό στρες

Επίσης, ισορροπούν άψογα μεταξύ καριέρας και οικογένειας, επιλέγοντας σε ποσοστό που ξεπερνά το 60% εργασία μερικής απασχόλησης. Κατ' αυτόν τον τρόπο μπορούν να μοιράζουν το χρόνο τους όπως αυτές επιθυμούν, αφού οι ώρες εργασίας τους δεν ξεπερνούν τις 25 εβδομαδιαίως. Μια ευτυχισμένη μητέρα, απαλλαγμένη από άγχος και ανασφάλειες, χωρίς εργασιακό στρες και καταπίεση, είναι σε θέση να κάνει πιο ευτυχισμένο το παιδάκι της.

4. Συμμετοχικοί μπαμπάδες

Όπως οι γυναίκες τους, έτσι και οι Ολλανδοί δείχνουν να προτιμούν πιο ευέλικτα ωράρια εργασίας ώστε να περνούν πιο πολύ χρόνο με τα παιδιά τους. Μάλιστα, τα τελευταία χρόνια, έχει θεσπιστεί η «ημέρα του μπαμπά» (papa dag), μια ημέρα μέσα στην εβδομάδα κατά την οποία ο μπαμπάς έχει φροντίσει να πάρει άδεια, συμπυκνώνοντας το χρόνο του κατάλληλα και την οποία αφιερώνει εξ' ολοκλήρου στα παιδιά του.

5. Ελάχιστες σχολικές υποχρεώσεις

Το ολλανδικό εκπαιδευτικό μοντέλο βασίζεται στο δικαίωμα του παιδιού να έχει ελεύθερο χρόνο για παιχνίδι. Έτσι, μέχρι τα 10 τους χρόνια, τα παιδιά έχουν από ελάχιστες έως καθόλου εργασίες για το σπίτι, με το σύνολο της μαθησιακής διαδικασίας να επιτυγχάνεται εντός σχολείου. Παράλληλα, το σύστημα εισαγωγής στα πανεπιστήμια δε στηρίζεται σε μεμονωμένες εξετάσεις που αγχώνουν και εξουθενώνουν το παιδί, αλλά αντίθετα το κατευθύνει στη σωστή επιλογή, λαμβάνοντας υπόψη όλες τις δεξιότητές του από την ηλικία των 12 ετών.

6. Οικογενειακό πρόγευμα

Στην Ολλανδία αποτελεί κανόνα η οικογένεια να παίρνει μαζί, στο ίδιο τραπέζι, το πρωινό. Έτσι, όχι μόνο ξεκινά η ημέρα με το σωστό τρόπο, αλλά τα μέλη της οικογένειας έρχονται κοντά, βελτιώνονται οι σχέσεις και νιώθουν όλοι καλύτερα.

7. Ημέρα της γιαγιάς

Οι γιαγιάδες στην Ολλανδία απολαμβάνουν το προνόμιο να περνούν μία ολόκληρη μέρα την εβδομάδα με τα εγγόνια τους (oma day). Η «ημέρα της γιαγιάς» αποτελεί μια πρώτης τάξεως ευκαιρία για τους γονείς να οργανώσουν το πρόγραμμά τους και να φροντίσουν για τις επαγγελματικές και όποιες άλλες υποχρεώσεις. Για τα παιδιά τα οφέλη είναι εξίσου σημαντικά, καθώς μαθαίνουν την αξία της οικογένειας και περνούν ποιοτικό χρόνο με άτομα που τα αγαπούν πραγματικά και τα κάνουν να νιώθουν ξεχωριστά.

8. Δημοκρατική οικογένεια

Στην Ολλανδία τα παιδιά έχουν άποψη και βήμα λόγου από μικρή ηλικία. Η γνώμη τους μετράει και οι γονείς έχουν μάθει να τα ακούν και να τα λαμβάνουν υπόψη. Έτσι τα παιδιά ωριμάζουν σωστά, μαθαίνουν και τα ίδια να σέβονται τις απόψεις των άλλων και διαμορφώνουν ισορροπημένη προσωπικότητα.

Διαβάστε περισσότερα.... »
....

VIDEO - ΕΣΚΑΣΕ ΒΟΜΒΑ ΣΤΗΝ ΕΚΠΟΜΠΗ ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΣΚΟΠΕΥΤΗΣ !!! ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΙΝΗΘΕΙ ΑΜΕΣΑ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑΣ ....

                       
Κανονικά σε μια δημοκρατική χώρα όπου υπάρχουν νόμοι έπρεπε να κινηθεί άμεσα ο εισαγγελέας μετά τις συνεχείς καταγγελίες όπου βουλευτές του ελληνικού κοινοβουλίου ''πιέζονται'' με διάφορους τρόπους να εγκαταλείψουν το κόμμα που ανήκουν, και θα έχουν ''διαφορετική'' αντιμετώπιση. Κανονικά έπρεπε μετά από αυτές τις καταγγελίες όλα τα μέσα μαζικής ενημέρωσης και οι ανεξάρτητοι δημοσιογράφοι να γράφουν χιλιάδες στήλες επί του θέματος. Αντί αυτού .... ΤΙΠΟΤΑ !!! Εμείς τολμούμε και θα σας παραθέσουμε τα γεγονότα και θα σας αφήσουμε να βγάλετε τα συμπεράσματά σας.

    Στις 26 Μαρτίου, στην εκπομπή του Γιώργου Τράγκα ''χωρίς αναισθητικό'' ο δημοσιογράφος, αναφερόμενος στις παραιτήσεις των βουλευτών των Ανεξάρτητων Ελλήνων Χρυσούλας Γιαταγιάνα και Κωνσταντίνου Γιοβανόπουλο, άφησε υπονοούμενα, με τον γνωστό του τρόπο, ότι κάποιος ανεξάρτητος (;) βουλευτής δέχτηκε πιέσεις από μεγαλοπαράγοντα της περιοχής του, να φύγει από το κόμμα του, να κατέβει ως υποψήφιος στην Περιφέρειά του και θα ενισχυθεί οικονομικά.

    Σήμερα το πρωί, στις 31 Μαρτίου, σε κάποια μπλόκ δημοσιοποιείται η είδηση ότι υπάρχει πιθανότητα να κατέβει ως υποψήφιος Δήμαρχος Πειραιά ο μεγαλοπαράγοντας του Ολυμπιακού Βαγγέλης Μαρινάκης, προτεινόμενος μάλιστα από τον μητροπολίτη Πειραιώς Σεραφείμ (εδώ).

    Σήμερα το βράδυ, στις 31 Μαρτίου, στην εκπομπή του Γιώργου Τράγκα ''χωρίς αναισθητικό'', καλεσμένος της εκπομπής είναι ο Παναγιώτης Μελάς, βουλευτής των Ανεξάρτητων Ελλήνων, ο οποίος κατήγγειλε ότι δεν θα κατέβει σαν υποψήφιος Δήμαρχος Πειραιά, παρότι προσελκύστηκε από κάποιον μεγαλοπαράγοντα της περιοχής, να τον ενισχύσει οικονομικά, αλλά θα πρέπει να παραιτηθεί από τους Ανεξάρτητους Έλληνες. Ο βουλευτής επισήμανε ότι παραμένει βουλευτής των Ανεξάρτητων Ελλήνων, και ευχήθηκε καλή επιτυχία στον κύριο Μαρινάκη αν κατέβει στις εκλογές.

Τώρα μας γεννιούνται κάποια μεγάλα ερωτήματα. Ποιος ο ρόλος του Μαρινάκη;; Γιατί δεν κινείται ο εισαγγελέας;;; Ποιες οι επαφές του με την υποταγμένη Ελληνική κυβέρνηση ;;; Γιατί ο Μητροπολίτης ''βιάστηκε'' να προτείνει τον Μαρινάκη ;;  Τα δημοσιεύματα στα μπλοκ είναι αληθινά ;;;

Εμείς αναμένουμε απαντήσεις ....

Το video είναι από www.crashonline.gr
http://diulistirio.blogspot.gr/
    
Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Το ψέμα της εβδομάδας..ΣΑΡΑ ΠΕΙΛΙΝ > Η πρώτη ατομική βόμβα στον πόλεμο εναντίον της Ρωσίας, να πέσει πάνω στην Ελλάδα

Το άρθρο δημοσιεύτηκε στις 15 Μαρτίου από ένα Βουλγάρικο site που ο τίτλος του είναι " Η αλήθεια όπως θα μπορούσε να είναι " (....φαντάσου). Μπορείτε να δείτε το site εδώ. Είναι ακριβώς το ίδιο σενάριο, με διαφορετικη χώρα και πόλη. (Με το google translate μπορείτε να καταλάβετε τι γράφει).

Το κείμενο όπως είχε αναρτηθεί  από πολλά ελλήνικα Blogs
Η πρώην υποψήφια των Ρεπουμπλικάνων για την αντιπροεδρία Σάρα Πέιλιν: Η πρώτη ατομική βόμβα στον πόλεμο εναντίον της Ρωσίας, να πέσει πάνω από την Ελλάδα!

- Κυρία Πέιλιν, πριν από λίγες ημέρες καλέσατε ανοιχτά για τη χρήση πυρηνικών όπλων για την επίλυση της κρίσης στην Ουκρανία. Εξακολουθείτε να υποστηρίζετε την θέση σας;

Φυσικά και την υποστηρίζω. Είμαι πολιτικός με μυαλό, σταθερή και ακλόνητη. Το πυρηνικό όπλο σχεδιάστηκε για να χρησιμοποιηθεί όπως και κάθε άλλο όπλο. Ο Ρώσος Πρόεδρος Πούτιν, χωρίς να φοβάται οποιαδήποτε απειλή, εγκαταστάθηκε στην Κριμαία. Η δράση του πρέπει να μετριαστεί με την κατάλληλη αντίδραση, αν δεν το κάνουμε, κάποιος άλλος θα το κάνει για εμάς. Δυστυχώς σήμερα γίναμε ένα πράο και διαλλακτικό έθνος, κάτι που δεν ήταν έτσι στην πρόσφατη ιστορία μας, απλά πάρτε το παράδειγμα με τον βομβαρδισμό της Χιροσίμα και του Ναγκασάκι.

- Και πού πιστεύετε ότι πρέπει κατά προτίμηση να γίνει το πυρηνικό πλήγμα, έχετε μια ιδέα;

Δεν έχω! Η πρώτη ατομική βόμβα στον πόλεμο εναντίον της Ρωσίας θα πρέπει να πέσει στην Ελλάδα και στη συνέχεια στην πρωτεύουσα την Αθήνα.

- Με συγχωρείτε, περιμένετε ένα λεπτό, είμαστε από τη Ελλάδα. Θέλετε να μας κάψετε, και είμαστε μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης και του ΝΑΤΟ; Πρέπει να έχει γίνει κάποιο λάθος!

Πώς τολμάς! Είμαι λάθος; Δεν υπάρχει κανένα λάθος. Έχω μελετήσει την ιστορία της Ευρώπης και γνωρίζω πολύ καλά τι είναι η Ελλάδα. Η Ελλλάδα είναι ένας «δούρειος ίππος» της Ρωσίας στην Ευρώπη και επομένως η καταστροφή της θα είναι ένα σαφές μήνυμα προς το Πούτιν, για το τι τον περιμένει. Μπορεί να υιοθετηθήκατε από την Ευρωπαϊκή Ένωση και το ΝΑΤΟ, η περιοχή σας, αλλά όχι το έθνος σας. Οι Έλληνες είναι παράσιτα και αυτό είναι σαφές ακόμα και στα νηπιαγωγεία της Αμερικής. Ποιοί άλλοι άνθρωποι μπορούν να ανεχθούν να ζουν περίπου πεντακόσια χρόνια κάτω από τον ζυγό και ποιος ξέρει πόσα ακόμη θα είχατε ανεχθεί, αν δεν είχατε απελευθερωθεί, δυστυχώς, από την Ρωσία. Οι Έλληνες μπορούν να επιβιώσουν κάτω από όλες τις συνθήκες, σε κάθε αυτοκρατορία. Είστε παράσιτα και ποτέ δεν προσφέρατε τίποτα για την ευημερία εκείνων με τους οποίους έχετε συνδεθεί. Με την απώλειά σας, η Ευρωπαϊκή Ένωση και το ΝΑΤΟ δεν θα χαθεί, και τα κέρδη από την καταστροφή σας θα είναι το σταμάτημα της Πουτινικής Ρωσίας για να μην αποκαταστήσει την επιρροή της στην Ευρώπη, αλλά και για να διευκολυνθεί η χρήση του εδάφους σας για την υλοποίηση των στρατηγικών στόχων μας.

- Μα θα πεθάνουν ηλικιωμένοι, μητέρες, παιδιά!

Στη Χιροσίμα και το Ναγκασάκι ήταν ηλικιωμένοι, μητέρες και παιδιά, αλλά αυτό δεν εμπόδισε κανέναν. Όπως είπα, οι Έλληνες είναι περιττή και παρασιτική φυλή, την οποία η ύπαρξής της κατά πλειοψηφεία ήταν κάτω από τη δουλεία, οπότε δεν βλέπω να σας αγνοεί πραγματικά κανείς στο μέλλον. Η απελευθέρωση της ατομικής βόμβας πάνω από την Αθήνα θα δείξει με σαφήνεια ότι δεν υπάρχει κανένα αστείο από την πλευρά μας. Ότι δεν έχουμε καμία διάθεση να μείνουμε απαθείς με τα διαβολικά σχέδια της Ρωσίας να υπονομεύσει τον ευρω-ατλαντικό προσανατολισμό του πλανήτη, μέσα από τις τονώσεις των ρωσόφιλων στην Ευρώπη.

- Αλλά έχετε ποτέ σκεφτεί πώς μια τέτοια πράξη θα επηρεάσει τους ανθρώπους στην Ουκρανία που θέλουν τώρα να ενταχθούν σε σας; Τι θα σκέφτονται όταν βλέπουν ότι εσείς θυσιάζετε τα μέλη σας;
Είμαι βέβαιη ότι θα αντιληφθούν σωστά αυτή την πράξη. Επαναλαμβάνω, εμείς καταστρέφουμε τον «δούρειος ίππο» της Ρωσίας στην Ευρώπη. Το έδαφός σας είναι ήδη συνδεδεμένο με εμάς, απλά θα απαλλαγεί από τα φιλορωσικά στοιχεία. Μην περιμένετε να ρίξουμε ατομικές βόμβες σε εκείνους που απλά αναζητούν απεγνωσμένα να ενωθούν μαζί μας. Αν βομβαρδίσουμε την Κριμαία, τότε πώς μπορούμε να ελπίζουμε ότι αυτοί οι άνθρωποι επιθυμούν να συμμετάσχουν στο ΝΑΤΟ και την ΕΕ; Όχι, η μόνη σωστή απόφαση είναι η πρώτη ατομική βόμβα να πέσει πάνω από την Αθήνα.

- Και ότι στην Ελλάδα υπάρχουν πολλοί άνθρωποι που ειλικρινά θέλουν να είναι Ευρωπαίοι και οι οποίοι ολόψυχα συμμετέχουν, πρεσβεύουν και κηρύττουν τις ευρωατλαντικές αξίες; Τέτοιοι βομβαρδισμοί δεν θα ήταν άδικο για αυτούς;

Ειλικρινά δεν τους λυμάπαι. Χώσαμε πολλά χρήματα στις τσέπες τους, αλλά δεν κατάφεραν να κάνουν αυτό που έκαναν οι Ουκρανοί συνεργάτες μας στο Κίεβο με τόσα λίγα χρήματα. Με τέτοιες πλουσιοπάροχες χορηγίες, η μόνη λογική εξήγηση για την αποτυχία σας είναι ότι δεν πιστεύετε ειλικρινά για αυτό που αγωνίζεσθε, αλλά σέρνετε μόνο τα πράγματα για να μαδάτε περισσότερα χρήματα. Έλα, δεν είμαι ανόητη και γνωρίζω την φύση των Ελλήνων.

Αυτοί οι Έλληνες που είχαν πράγματι φιλοδυτικό προσανατολισμό, μετανάστευσαν. Έτσι, οι Ελληνικές δυτικές αξίες είναι ήδη μαζί μας. Ωστόσο, θέλω να παρηγορήσω εκείνους που είναι ακόμη στην Ελλάδα, εκεί μαζί με τα χρήματά μας, και εξακολουθούν να αγωνίζονται για την υπόθεσή μας, για αυτούς και όλα τα άλλα θύματα, μετά την ήττα της Πουτινικής Ρωσίας θα ανεγερθεί ένα μνημείο. Και αν υπάρχουν τυχόν ειλικρινείς, πιστοί στις ευρω-ατλαντικές αξίες μας, που εξακολουθούν να ζουν στην Ελλάδα, να γνωρίζουν ότι δεν υπάρχει τίποτα υψηλότερο από το να πέσουν θύματα στο όνομα της δημοκρατίας και της ευρωπαϊκής ολοκλήρωσης. Όλοι σας θα αποτελείτε ένα μνημείο - στη μνήμη των θυμάτων της Πουτινικής Ρωσίας, και τα ονόματα όλων σας θα γραφτούν με χρυσά γράμματα - σε μαύρο μάρμαρο! Ακόμη μπορώ να σας πω ότι όπως έχουμε ανακοινώσει αυτό το σχέδιο, έχουμε εγκρίνει μια σύμβαση για την κατασκευή του μνημείου. Σας ευχαριστώ.

www.diulistirio.blogspot.gr
Διαβάστε περισσότερα.... »
....

σταυροπροσκύνηση και σταυροπροδοσία…

Η φιλοσοφία του Σταυρού, μας λέει ο Παύλος, είναι για τους λογοκρατούμενους Έλληνες «μωρία» και για τους σωβινιστές Εβραίους «σκάνδαλο».

Σκάνδαλο, βέβαια ήταν και για τους μαθητές του Χριστού. Οι οποίοι πίστευαν ότι ο Μεσσίας θα γινόταν βασιλιάς ανώτερος του Δαβίδ και θα τους οδηγούσε στην παγκόσμια κυριαρχία.

Για να τους απαλλάξει, λοιπόν, ο Χριστός από αυτή την ουτοπία και αυταπάτη έσπευσε να τους αποκαλύψει τον αληθινό του προορισμό: Τώρα, που πάμε στα Ιεροσόλυμα τους είπε, θα με συλλάβουν, θα με βασανίσουν, θα με καταδικάσουν και θα με σταυρώσουν…

Κι ο Πέτρος, που συνήθως είχε τον πρώτο λόγο, πήρε παράμερα το Χριστό και τον επιτίμησε: Μην ξαναπείς τέτοια πράγματα, του είπε. Και ο χριστός του απάντησε με μια πολύ σκληρότερη επιτίμηση, λέγοντάς του το παροιμιώδες πια «ύπαγε οπίσω μου σατανά»! Γιατί δεν σκέφτεσαι σύμφωνα με το θέλημα του Θεού, αλλά σύμφωνα με το θέλημα των ανθρώπων. Και, στρεφόμενος προς τους υπόλοιπους, τους είπε αυτά, που ακούσαμε στην ευαγγελική περικοπή της Σταυροπροσκύνησης (Μάρκου: Β: 1-12):

Εγώ δεν εξαναγκάζω κανέναν, τους είπε, αλλά όποιος θέλει να με ακολουθήσει πρέπει να απαρνηθεί τον εαυτό του και να πάρει το σταυρό του. Και βέβαια ο Χριστός δεν εννοούσε σε καμιά περίπτωση να γίνουν σαν τους μεσαιωνικούς σταυροφόρους, οι οποίοι διέλυσαν τη βυζαντινή αυτοκρατορία και αντιμετώπισαν τους μουσουλμάνους με περισσή βαρβαρότητα. Όπως κάνουν και στις μέρες μας οι Αμερικάνοι και το ΝΑΤΟ. Οι οποίοι και αυτοί στρέφονται εναντίον των αράβων, αλλά και των ορθοδόξων (Σερβία Ελλάδα, Ρωσία, κλπ).

Σταυρός στην προκειμένη περίπτωση είναι, κατά κύριο λόγο, η συναίσθηση και η συνείδηση του καθήκοντος. Του καθήκοντος απέναντι στον συνάνθρωπο. Ακόμη και αν κινδυνεύουμε να υποστούμε ακόμη και τον πλέον ατιμωτικό και βασανιστικό θάνατο, που ήταν για την εποχή εκείνη ο σταυρικός θάνατος.

Τα περί σταυρού λόγια του Χριστού φαίνεται ότι φόβισαν τους μαθητές και τους έριξαν σε σκέψη και συλλογή. Γι’ αυτό και ο Χριστός θέλησε να τους δώσει να καταλάβουν ότι ο θάνατος, ακόμη και ο σταυρικός είναι προτιμότερος απ’ τους οποιουσδήποτε ανήθικους συμβιβασμούς: Βέβαια η ζωή, τους είπε, είναι το πολυτιμότερο αγαθό, που μας πρόσφερε ο Θεός. Αλλά ο καθένας μας έχει μέσα του κάτι ασύγκριτα πολυτιμότερο, όχι μόνο απ’ τη ζωή μας, αλλά και από ολόκληρο το σύμπαν. Και αυτό είναι η ψυχή μας. Αυτός, που θα κερδίσει την ψυχή του, έχει ταυτόχρονα κερδίσει και τη ζωή του. Όχι μόνο την προσωρινή, αλλά και την παντοτινή. Ενώ αυτός, που θα χάσει την ψυχή του, θα χάσει για πάντα και τη ζωή του. Γιατί μια ζωή, με νεκρή την ψυχή μας, δεν έχει κανένα απολύτως νόημα.

Κάτω απ’ αυτό το πρίσμα αγωνίστηκαν οι μάρτυρες και οι ήρωες. Και, όταν ακόμη οι βασανιστές τους, τους χάριζαν, όχι μόνο τη ζωή, αλλά πολλά και μεγάλα προνόμια. Αν πρόδιδαν την πίστη τους και τις ιδέες τους, για να συμβιβαστούν με τη θέληση των εκάστοτε εξουσιαστών.

Αλλά δεν είναι μόνο ο φόβος, τους είπε ο Χριστός, είναι και η ντροπή. Γιατί οι εκάστοτε δήμιοι, πέρα απ’ τα οποιαδήποτε βασανιστήρια, επιστρατεύουν και τον εξευτελισμό. Προκειμένου να σπάσουν το ηθικό του βασανιζόμενου και να το εξαναγκάσουν να υποταχθεί στη θέλησή τους. Και μπορεί κάποιοι, που δεν υποκύπτουν ακόμη και μπροστά στο θάνατο, να λυγίσουν μπροστά στον επαπειλούμενο εξευτελισμό. Και εξάλλου, στη δική μου περίπτωση, υπάρχει τεράστιο χάσμα ανάμεσα σ’ αυτόν που ακολουθεί έναν μελλοντικό βασιλιά, από αυτόν, που ακολουθεί έναν μελλοντικό σταυρωμένο.

Ε, λοιπόν, εγώ έχω να πω σ’ εκείνους, που φοβούνται και ντρέπονται, ν’ ακολουθήσουν το δικό μου το δρόμο και αρνούνται ν’ αγωνιστούν για την πίστη τους και τις αρχές τους ότι ντρέπομαι για λογαριασμό τους.

Πάρτε τώρα, αν θέλετε, και βάλτε μπροστά στον καθρέφτη, που ο Χριστός έστησε με τα λόγια του αυτά εμάς τους τωρινούς χριστιανούς, κληρικούς και λαϊκούς, που την Κυριακή της Σταυροπροσκύνησης πήγαμε στις εκκλησιές, για να προσκυνήσουμε το σταυρό. Και υπολογίστε το χάος της ασυνέπειας, που μας χωρίζει. Και το πόση διάθεση έχουμε ν’ αγωνιστούμε για τους συνανθρώπους μας και την πίστη μας.

Βέβαια κάποιοι μπορεί να ισχυριστούν ότι εμείς σηκώνουμε το σταυρό της νηστείας. Ότι παρακολουθούμε ιερές ακολουθίες και προσευχόμαστε αδιαλείπτως. Δεν νομίζω όμως ότι υστερούσαν σ’ αυτά ο Χριστός και η Παναγία και ο Πρόδρομος και οι Πατέρες της Εκκλησίας. Και όμως παράλληλα, όταν χρειάστηκε, βγήκαν και πάλεψαν μέσα στο στίβο της κοινωνίας. Για ν’ αντιμετωπίσουν τους διωγμούς, ακόμη και το θάνατο.

Ενώ εμείς έχουμε συμπαραταχθεί με τους σύγχρονους σταυρωτές, οι οποίοι έχουν διαπράξει και συνεχίζουν να διαπράττουν χιλιάδες ανθρωποθυσίες. Και έχουν φτάσει σε τέτοιο βαθμό διαστροφής και αδιαντροπιάς, ώστε να διατείνονται ότι καίνε και δολοφονούν εμάς και τους συνανθρώπους μας, γιατί θέλουν, λένε, να δικαιώσουν τις θυσίες μας.

Ολόιδια με τους μεσαιωνικούς ιεροεξεταστές, που έκαιγαν τους αιρετικούς και του Εβραίους, για να σώσουν τις ψυχές τους.παπα-Ηλίας


Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Τράπεζες μετέφεραν στα νησιά Κέυμαν 25 δισ. ευρώ της ανακεφαλαιοποίησης!

Από το βήμα της Βουλής η Ραχήλ Μακρή εξαπέλυσε φοβερές καταγγελίες για ελληνικές τράπεζες που μετέφεραν στα νησιά Κέυμαν 25 δισ. ευρώ από την ανακεφαλαιοποίησή τους.

Διαβάστε τι ακριβώς είπε, όπως το ανάρτησε η ίδια στο facebook:

«Η ληστεία του Ελληνικού Λαού κορυφώνεται με τις διατάξεις για την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών.

Αφού ληστέψατε τους μικρομολογιούχους με το PSI και δώσατε τα λεφτά του Ελληνικού λαού στους τραπεζίτες, χωρίς να πάρετε τον έλεγχο τους, όπως συνέβη στην Αμερική.

Οι Έλληνες τραπεζίτες αποζημιώθηκαν στο ακέραιο, όχι μόνο για τις ζημιές που υπέστησαν από το κούρεμα ύψους 55% στα ομόλογα αξίας 56 δισ. ευρώ, που κατείχαν, αλλά και για τις ζημιές που υπέστησαν λόγω της ύφεσης. Αποκορύφωμα δε ήταν ότι 8,5 δισ. που περίσσεψαν από τα 50 δισ έμειναν παρακαταθήκη και τους περιμένουν μέχρι να αποσαφηνιστούν οι ανάγκες μιας νέας ανακεφαλαιοποίησης.

Βέβαια εντύπωση προκαλεί το γεγονός ότι ανακαλύπτουμε οι τράπεζες αυτές να έχουν μεταφέρει κάτω από την μύτη των ελεγκτικών μηχανισμών, που εσείς ιδρύσατε, το χαρτοφυλάκιο χορηγήσεων τους, ύψους 25 δισ., στα νησιά Κέυμαν.

Όπως αποδεικνύεται με έγγραφο, το οποίο σας καταθέτω και αφορά μόνο μια τράπεζα. Γιατί κύριε Υπουργέ Οικονομικών μετέφεραν το χαρτοφυλάκιο τους στα νησιά Κέυμαν;

Μήπως για να μην φορολογούνται τα κέρδη.

Ακόμη η ίδια τράπεζα είχε συνάψει ομολογιακό δάνειο ύψους 20 δισ. ευρώ με εγγύηση του ελληνικού δημοσίου γεγονός που σημαίνει ότι αν δεν το πληρώσει, θα το πληρώσει ο Ελληνικός Λαός.

Για τον έλεγχο των τραπεζών ιδρύσατε το Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας και διορίσατε σε αυτό κομματικούς εκλεκτούς με υπέρογκους μισθούς.

Όπως αποδεικνύεται από τα ανωτέρω έγγραφα το Ταμείο αυτό αποδείχθηκε τελείως ανίκανο να επιβλέψει την τραπεζική αγορά, αφού επέτρεψε να φύγουν τα λεφτά της ανακεφαλαιοποίησης των Ελλήνων Πολιτών σε θυγατρικές υπεράκτιες εταιρίες.

Καταθέτω στα πρακτικά και τα υπόλοιπα 20 δισ. ευρώ της συγκεκριμένης Τράπεζας».
Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Βενιζέλος προς Απόστολο Κακλαμάνη: Είσαι που@@γερος!

Εκτός εαυτού ήταν ο Ευάγγελος Βενιζέλος και με τον πρώην πρόεδρο της Βουλης Απόστολο Κακλαμάνη, ο οποίος διαφοροποιήθηκε από την επίσημη γραμμή του ΠΑΣΟΚ και καταψήφισε τη σχετική με τις τράπεζες διάταξη του πολυνομοσχεδίου.

Σύμφωνα με αυτήκοοες μάρτυρες αμέσως μετά την καταψήφιση του δεύτερου άρθρου από τον κ. Κακλαμάνη, και ενώ είχε προηγουμένως δηλώσει «παρών» ο Νικήτας Κακλαμάνης, ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Ευάγγελος Βενιζέλος πλησίασε τον πρώην πρόεδρο της Βουλής μέσα στην αίθουσα της ολομέλειας και του είπε αγανακτισμένος: «Είσαι το ίδιο πο...όγερος όπως ο συνονόματός σου».

Την ίδια ώρα βουλευτές του ΠΑΣΟΚ φώναζαν πίσω από τον κ. Κακλαμάνη «Ως εδώ ήταν!». Θα πρέπει να σημειωθεί ότι ο Απόστολος Κακλαμάνης, σύμφωνα με στελέχη του ΠΑΣΟΚ, σε όλες τις «κλειστές» συσκέψεις το τελευταίο διάστημα, αλλά και κατά τη συνεδρίαση της κοινοβουλευτικής ομάδας, δεν είχε εκφράσει αντιρρήσεις για το πολυνομοσχέδιο και ουσιαστικά με την στάση του στην κρίσιμη ψηφοφορία της Κυριακής αιφνιδίασε τον αρχηγό του ΠΑΣΟΚ.

http://diulistirio.blogspot.gr/
Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Νέο αίμα, νέα ευθύνη


Ευτυχώς μέσα στο κλονισμένο αυτό κοινοβουλευτικό σύστημα υπάρχουν θαρραλέες φωνές νέων στελεχών που τολμούν να αντισταθούν και να ψηφίσουν κατά συνείδηση. Αυτός ο Γιώργος Παπανδρέου, λόγου χάρη, είναι κάποιος που απέδειξε στη χθεσινή ψηφοφορία ότι η κρίση είναι και ευκαιρία για όποιον θέλει να ξεχωρίσει. Θα πρέπει να παρακολουθούμε στενά αυτό τον πρωτοεμφανιζόμενο πολιτικό, διότι η συνέπεια και η ακεραιότητά του δείχνουν ότι θα μπορέσει να προσφέρει πολλά στο μέλλον, αν κατορθώσει να κατακτήσει θέσεις μεγαλύτερης ευθύνης…
πηγή
Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Ελλάδα, ντροπή!..

     Ελλάδα, ντροπή να κυβερνιέσαι από πολιτικά (και όχι μόνο) καθάρματα,
..και να κάθεσαι μόνον να τους βλέπεις απ' την τηλεόραση..

Ελλάδα, ντροπή να έχεις για κυβέρνηση την μεγαλύτερη χούντα όλων των μετά την ανεξαρτησία σου εποχών,
..και να μην έχεις ήδη ξεσηκωθεί να την ανατρέψεις, να την εξαφανίσεις..

Ελλάδα, ντροπή 152 τυχαία ανθρωπάκια, εξαμβλώματα του έθνους, να κρατούν τις τύχες ενός ολόκληρου λαού στο χέρι τους,
..και να μην έχεις ήδη σηκωθεί ορθή, να το κόψεις αυτό το χέρι, και να κάψεις την πληγή, να μην ξαναφυτρώσει ποτέ άλλο τέτοιο..

Ελλάδα, ντροπή να βλέπεις να σε οργώνουν οι ξένοι, με άροτρα και υνιά τους δωσίλογους αγύρτες,
..και να δέχεσαι να σε αποκοιμίζουν με το όπιο των εκλογών, όποτε αυτοί το αποφασίσουν, όποτε αυτοί το επιτρέψουν..

Ελλάδα, ντροπή να φυλακίζεις τα παιδιά σου που σ' αγαπούν, μέσα σε σίδερα κατοχής, φασισμού, υποταγής,
..και ν' αφήνεις ελεύθερους να αλωνίζουν οι απατεώνες, οι ψεύτες, οι τοκογλύφοι, τα αρπαχτικά, οι προδότες της χώρας και του λαού, οι επίορκοι, οι εξωνημένοι..

Αυτά για σήμερα.
Τίποτ' άλλο.
Παρα μόνο, μιά μεγάλη κι ατέλειωτη ΝΤΡΟΠΗ!..

Αναρτήθηκε από Κώστας Μαντατοφόρος
Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Η κατάντια του πολιτικού λόγου

Του Δήμου Χλωπτσιούδη.

Από τον «εκτσογλανισμό» και το «τσογλάν μπόυ», στο «γλείψιμο» και την «Πέμπτη φάλαγγα της αντιπολίτευσης», ο πολιτικός λόγος τα τελευταία χρόνια φαίνεται πώς βιώνει τη δική του κρίση. Ανόητες λεκτικές κόντρες στο πλαίσιο ενός πολιτικού φιάσκου, σα θεατρικό δρώμενο χαμηλής ποιότητας, που έχει ως στόχο μόνο να κερδίσει τις εντυπώσεις και να φέρει στις τηλεοπτικές οθόνες τον υβριστή πολιτικό.

Η αδιέξοδη πολιτική των τελευταίων ετών έχει στην ουσία χωρίσει την κοινωνία σε δύο αντίπαλα στρατόπεδα. Η κοινωνία μαζί με τις πολιτικές δυνάμεις που την εκφράζουν είναι μοιρασμένη στα δύο. Οι δημηγορίες του τελευταίου κυρίως έτους από τις κυβερνητικές δυνάμεις αναδεικνύουν όχι μόνο την αγωνία τους για επιβίωση και συσπείρωση με κάθε τρόπο των λίγων ψηφοφόρων τους, αλλά μέσω της υβριστικής τους ρητορείας δείχνουν πλέον σα να βρίσκονται σε κατάσταση πολέμου.

Μοιάζει σα να μην πέρασαν ποτέ από τούτη τη χώρα ο Δημοσθένης, ο Ισοκράτης, σαν να μη διδάχθηκε ποτέ ο Επιτάφιος του Περικλή… Γνωστοί για την αρτιότητα του πολιτικού λόγου σύγχρονοι πολιτικοί σε ρόλο δημαγωγού, όπως ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, επιλέγουν είτε το συνθηματολογικό τιτίβισμα χωρίς επί της ουσίας πολιτικό λόγο, είτε, όπως ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, την ανέξοδη ύβρη εναντίον πολιτικών αντιπάλων.

Η πολιτική αντιπαράθεση που βλέπουμε, στο πεδίο λόγου, έπαψε να είναι παραγωγική πια. Δεν ενημερώνει τον πολίτη, δε μεταφέρει επιχειρήματα στα μέλη («γραμμή»), δεν προσπαθεί να πείσει. Αν προσπεράσουμε γρήγορα την απόλυτη κυριαρχία ως μέσο πειθούς της επίθεσης στο ήθος του αντιπάλου, ο πολιτικός λόγος κινείται σταθερά και μόνο γύρω από την επίκληση στο συναίσθημα (ψέμα, καλλιέργεια αυταπάτης, ειρωνεία) με μονίμως εξορισμένη τη λογική.

Και ας μην παραβλέπουμε τη συμβολική βία που εκφράζει η ειρωνεία διά τιτιβισμάτων και η καθαρή εξύβριση του πολιτικού αντιπάλου. Γιατί αν κάποιοι καταγγέλλουν την τρομοκρατική βία, ας μην παραβλέπουν τη συμβολική βία και την αποανθρωποποίηση που επιχειρεί η κατάθεση υβριστικών προσδιορισμών σε πρόσωπα.

Άλλωστε, στο πλαίσιο της αισθητικοποίησης της πολιτικής, η έμφαση τοποθετείται στο πολιτικό ύφος και όχι στο πολιτικό περιεχόμενο, στα πρόσωπα και όχι στις ιδεολογικές και πολιτικές διαφορές και αντιγνωμίες. Γιατί τελικά, ο πολιτικός λόγος έχει τη δική του υλική διάσταση.

Οι ύβρεις σε πρόσωπα, προσπαθούν να μειώσουν τα άτομα ως προς την πολιτική τους υπόσταση και άρα να θεωρηθούν κατώτερα, ανίκανα, μη άξια εμπιστοσύνης. Και καθώς ο λόγος συνδέεται με συναισθήματα, με σαφήνεια επιλέγονται λέξεις και προσδιορισμοί που διαθέτουν προοπτική σύγκρουσης κι επιθετικότητας στο θυμικό του δέκτη.

Ο πολιτικός λόγος της κυβέρνησης έχει την ίδια βάση με τον παλαιότερο εθνικόφρονα κυβερνητικό λόγο. Ένα λόγο χωρίς πολιτική ουσία και βάθος, εκ γενετής διχαστικό χωρίς αληθινό θετικό περιεχόμενο. Δεν προβάλλονται πια τα ευρωπαϊκά ιδεώδη και η αξία της μνημονιακής αφήγησης (αυτό το αναλαμβάνουν δημοσιογράφοι) ούτε τα πολιτικά προτάγματα του νεοφιλελευθερισμού. Κανείς δεν πείθεται για την αξία τους και όλοι βιώνουν τις συνέπειες τούτων των πολιτικών είτε σε επίπεδο αμιγώς οικονομικό είτε σε κοινωνικό ακόμη και σε επίπεδο καταστολής, κρατικής/διοικητικής αυθαιρεσίας, καταπάτηση θεμελιωδών ανθρωπίνων δικαιωμάτων (πολιτών, μεταναστών, κρατουμένων).

Άλλωστε, και ο φοβικός πολιτικός λόγος προ των εκλογών του 2012 για τις συνέπειες στο λαό μιας αριστερής διακυβέρνησης (χωρίς φάρμακα, δίχως πετρέλαιο, με κατεστραμμένες τράπεζες, χωρίς εισαγωγές τροφίμων) αποδείχθηκε τη πράξει ότι όχι απλά ήταν διχαστικός και τρομοκρατικός, αλλά φενάκη επίκληση στη λογική.

Ο δικομματισμός σήμερα είναι εκτεθειμένος από παντού. Χρεώνεται την παρελθούσα πολιτική που οδήγησε στην κρίση ή δεν προστάτευσε τη χώρα, ενώ ταυτόχρονα χρεώνεται τη νεοφιλελεύθερη επίθεση. Στην προσπάθειά του να αμυνθεί και μη έχοντας δύναμη να πείσει (πώς άλλωστε;) επιλέγει το συναισθηματικό προπαγανδιστικό λόγο (ψέμα, ειρωνεία, εξύβριση, μείωση του αντιπάλου). Ακόμα και τα στηριζόμενα στη λογική επιχειρήματα περί "συντεχνιών" και του "παλιού που αντιστέκεται" αποσιωπούν την αλήθεια ότι μιλάμε για κοινωνίες δημοκρατικές, συνδικάτων και συλλογικοτήτων που ελέγχονται από εκείνον με δημοκρατικές διαδικασίες και άρα εκφράζουν μέρος του πολιτικού σώματος (στην ουσία έχουμε επίκληση στην αυθεντία του κυβερνητικού πολιτικού).

Άραγε, τι θα σκεφτόταν ο Άγγελος Τερζάκης, που φανταζόταν τη δημοκρατία ως ανώτατο στάδιο του πολιτισμού, αν άκουγε τον κ. Βενιζέλο, τον Άδωνι, τον Κεδίκογλου και τη Λιάννα; Ποιο ήθος εκπορεύεται από τον πολιτικό λόγο; Ποιος πολιτισμός;

* Κατεβάστε ελεύθερα το πολιτικό δοκίμιο «Η μεσαία τάξη στην αγχόνη της κρίσης» του Δήμου Χλωπτσιούδη από εδώ ή διαβάστε το online
Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Σαρωτική νίκη Ερντογάν στις αυτοδιοικητικές εκλογές

Σαφές προβάδισμα έναντι της αντιπολίτευσης έχει το κόμμα του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, σύμφωνα με τα πρώτα αποτελέσματα, διατηρώντας μάλιστα τα υψηλά ποσοστά του παρά τις αποκαλύψεις για τα σκάνδαλα διαφθοράς.

Σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις το κυβερνών Κόμμα Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης συγκεντρώνει στην επικράτεια ποσοστό περίπου 49%. Ακολουθούν το Ρεπουμπλικανικό Λαϊκό Κόμμα με 27,9%, το Εθνικιστικό Κόμμα - των γκρίζων λύκων - με 13% και το κουρδικό κόμμα 4,03%.

Τα παραπάνω ποσοστά προκύπτουν από συγκεκριμένα εκλογικά τμήματα που αντικατοπτρίζουν τα ποσοστά των κομμάτων στην επικράτεια. Μικρές αλλαγές στα ποσοστά ενδέχεται να προκύψουν από τις μεγάλες πόλεις, Κωνσταντινούπολη και Άγκυρα. Στη Σμύρνη, την τρίτη μεγαλύτερη περιοχή, νικητής παραδοσιακά αναδεικνύεται ο υποψήφιος του Ρεπουμπλικανικού Λαϊκού Κόμματος.

Στην Κωνσταντινούπολη ο υποψήφιος του κόμματος του Ερντογάν συγκεντρώνει περίπου 50%, ενώ ο υποψήφιος των Ρεπουμπλικάνων 37%. Ορισμένα μέσα ενημέρωσης μεταδίδουν πληροφορίες για μικρότερη διαφορά. Αντίστοιχα στην άγκυρα το ποσοστό του υποψηφίου του κυβερνώντος κόμματος αγγίζει το 45%, ενώ του Ρεπουμπλικάνου το 39%.

Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Διαγραφή Κακλαμάνη από τον Σαμαρά

Δεκτό κατά πλειοψηφία από την Ολομέλεια της Βουλής, μετά τη θύελλα στη συζήτηση που προηγήθηκε, έγινε μετά τα μεσάνυχτα της Κυριακής το πολυνομοσχέδιο, με το οποίο επικυρώθηκε η συμφωνία κυβέρνησης και τρόικας και ανοίγει ο δρόμος για το «πράσινο φως» του Eurogroup στην δόση των 10 δισ. ευρώ.

«Οι μόνιμοι καταστροφολόγοι αιφνιδιασμένοι από όσα καλά ήρθαν και έρχονται για την ελληνική οικονομία θέλουν να βυθίσουν την Ελλάδα στην ακυβερνησία. Δεν θα τους το επιτρέψουμε .

»Κάναμε ένα τεράστιο βήμα για την Ελλάδα του αύριο, για τα νέα παιδιά και τον ελληνικό λαό. Με μεγάλη δύναμη προχωράμε», δήλωσε ο Πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς, εξερχόμενος της Βουλής μετά την υπερψήφιση του πολυνομοσχεδίου.

Τι έγινε στην ονομαστική ψηφοφορία


Σε ονομαστική ψηφοφορία, που διεξήχθη μετά από αίτημα του ΣΥΡΙΖΑ, τέθηκαν τα δύο εκ των τριών άρθρων από τα οποία αποτελείται το πολυνομοσχέδιο.

Συγκεκριμένα, το άρθρο 1 που αφορά τη λεγόμενη εργαλειοθήκη του ΟΟΣΑ και τη διανομή του κοινωνικού μερίσματος, καθώς και το άρθρο 2 που αφορά τις διατάξεις για το Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας (ΤΧΣ) και τις τράπεζες.

Το άρθρο 3 αφορά φορολογικές διατάξεις.

Αναλυτικά:


- Το άρθρο 1, πέρασε με 152 «ναι», από τους βουλευτές δηλαδή ΝΔ και ΠΑΣΟΚ που στηρίζουν την κυβέρνηση, συν τους Ανδρέα Λοβέρδο και Χρήστο Αηδόνη, από τη Συμφωνία για τη νέα Ελλάδα.

Δικαιολογημένα απόντες, ήταν δύο βουλευτές της πλειοψηφίας: Ο Ανδρέας Ψυχάρης της ΝΔ και η Αντζελα Γκερέκου του ΠΑΣΟΚ, που γνωστοποίησαν ότι θα υπερψήφιζαν το νομοσχέδιο.

Κατά ψήφισαν 135 βουλευτές, ενώ «παρών» δήλωσε ο βουλευτής της ΝΔ και «αντάρτης» υποψήφιος δήμαρχος Αθηναίων Νικήτας Κακλαμάνης, που όμως ψήφισε «ναι» στο άρθρο 2.

- Το άρθρο 2, συγκέντρωσε 151 ψήφους υπέρ και 136 κατά, γιατί το καταψήφισε ο πρώην πρωθυπουργός και βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Γιώργος Παπανδρέου, προκαλώντας την οργή του πρόεδρου του ΠΑΣΟΚ και αντιπροέδρου της κυβέρνησης Βαγγέλη Βενιζέλου.

Στο άρθρο αυτό, υπήρξε πάλι ένα «παρών», αυτή τη φορά από τον βουλευτή του ΠΑΣΟΚ και πρώην πρόεδρο της Βουλής Απόστολο Κακλαμάνη, που είχε ψηφίσει «ναι» στο άρθρο 1.

Η διαγραφή του Νικήτα Κακλαμάνη


Μετά την ολοκλήρωση της ψηφοφορίας, με επιστολή του προς τον πρόεδρο της Βουλής, ο Αντώνης Σαμαράς, ως πρόεδρος της ΝΔ, γνωστοποίησε τη διαγραφή του Νικήτα Κακλαμάνη, για τη διαφοροποίησή του στο άρθρο 1.

Ο πρωθυπουργός κατευθύνθηκε προς το προεδρείο, έγραψε εκείνη την ώρα την δήλωση διαγραφής του βουλευτή, την παρέδωσε στον γενικό διευθυντή της Βουλής, ο οποίος την παρέδωσε με την σειρά του στον προεδρεύοντα Γιάννη Τραγάκη για να την αναγνώσει στην Ολομέλεια.

«Δεν υποκύπτω σε πολιτικούς εκβιασμούς και δεν συμβάλλω στην καταστροφή κοινωνικών ομάδων, για να ωφεληθούν μεγάλα οικονομικά συμφέροντα του εσωτερικού και του εξωτερικού. Δεν νομοθετώ με εντολή της τρόικας», ήταν η πρώτη δήλωση του Νικήτα Κακλαμάνη, αμέσως μετά τη διαγραφή.

«Το άρθρο 1 είναι δόλιο, γιατί συνδυάζει την αποκατάσταση κάποιων αδικιών (πλεόνασμα) με την καταστροφή της ραχοκοκαλιάς της οικονομίας, που είναι οι μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις» ανέφερε στη δήλωσή του ο πρώην πλέον βουλευτής της ΝΔ, υπογραμμίζοντας πως «το άρθρο 1 πλήττει την καρδιά της ιδεολογίας της παράταξής μας, όπως την καθόρισε, το 1974, ο Κωνσταντίνος Καραμανλής. Αυτή την παράταξη και τις αρχές της δεν μπορεί να τις διαγράψει ο κ. Σαμαράς».

Εκρηξη Βενιζέλου για Παπανδρέου και Απ.Κακλαμάνη


Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Βαγγέλης Βενιζέλος, απαντώντας σε ερωτήσεις δημοσιογράφων για την αρνητική ψήφο που έδωσε ο Γιώργος Παπανδρέου στη διάταξη για την ολοκλήρωση της αναδιάρθρωσης του τραπεζικού συστήματος, αλλά και για τη δήλωση «παρών» του Απόστολου Κακλαμάνη στο ίδιο άρθρο, δήλωσε τα εξής:

«H K.O του ΠΑΣΟΚ ενεργώντας συλλογικά και υπεύθυνα, υπερψήφισε συνολικά το νομοσχέδιο με το οποίο συντελείται η τελική στροφή προς την έξοδο από την κρίση και το μνημόνιο.

»Το νομοσχέδιο απέκτησε την τελική του μορφή, χάρις στις τεράστιες προσπάθειες και τις βελτιωτικές παρεμβάσεις του ΠΑΣΟΚ.

»Η ρύθμιση, ειδικότερα, για την ολοκλήρωση της αναδιάρθρωσης του τραπεζικού συστήματος, αποτυπώνει το αποτέλεσμα μίας σκληρής διαπραγμάτευσης με την τρόικα, δηλαδή με τους εταίρους και δανειστές μας και ιδίως με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, που επέμενε στην τήρηση συγκεκριμένων κανόνων του Ευρωπαϊκού δικαίου του ανταγωνισμού, όπως τους διατύπωσε αναλυτικά σε έγγραφό του ο αρμόδιος επίτροπος κ. Αλμούνια.

»Κανένα άλλωστε μέλος της Κ.Ο. του ΠΑΣΟΚ δεν έθεσε ζήτημα σχετικά με τη ρύθμιση αυτή, ούτε στη προχθεσινή συνεδρίαση της Κ.Ο. του ΠΑΣΟΚ, ούτε στη σημερινή συζήτηση του νομοσχεδίου στη Βουλή.

»Δεν έχει συνεπώς κανείς το ηθικό και πολιτικό δικαίωμα να εμφανίζεται ως δήθεν πιο ευαίσθητος στα θέματα αυτά από τους σημερινούς βουλευτές του ΠΑΣΟΚ, που σήκωσαν και σηκώνουν το βάρος της κρίσης, χωρίς να κατέχουν καμία θέση ευθύνης και δεν ανέχονται ούτε άμεσες ούτε έμμεσες προσβολές.

»Οι υποκρισίες και τα προσωπικά πολιτικά παιχνίδια είναι αυτά που οδήγησαν τη χώρα και το πολιτικό σύστημα στη σημερινή του κατάσταση. Αυτές τις πρακτικές είναι που οφείλουμε να ανατρέψουμε.

»Όλοι κρινόμαστε, από την παράταξη και τον ελληνικό λαό»

Τι απάντησε τα ξημερώματα ο Γ.Παπανδρέου


Επιβεβαιώνοντας ότι η σφοδρή σύγκρουση στο ΠΑΣΟΚ θα έχει συνέχεια, στις 4 τα ξημερώματα της Δευτέρας, το γραφείο του Γιώργου Παπανδρέου εξέδωσε ανακοίνωση-απάντηση του πρώην πρωθυπουργού στον Βαγγέλη Βενιζέλο, στον οποίο κάνει ευθεία προσωπική επίθεση, χρησιμοποιώντας ακριβώς τα δικά του λόγια.

Αναλυτικά ο Γιώργος Παπανδρέου αναφέρει:

«Πράγματι, οι υποκρισίες και τα προσωπικά πολιτικά παιχνίδια είναι αυτά που οδήγησαν τη χώρα και το πολιτικό σύστημα στη σημερινή του κατάσταση.

»Αυτές τις πρακτικές είναι που οφείλουμε να ανατρέψουμε.

»Πράγματι, ουδείς έχει το ηθικό και πολιτικό δικαίωμα να εμφανίζεται ως δήθεν πιο ευαίσθητος από τους βουλευτές του ΠΑΣΟΚ - που από την πρώτη στιγμή που ξέσπασε η κρίση, σήκωσαν και σηκώνουν ένα βάρος που δεν τους αναλογεί.

»Όλοι κρινόμαστε από την παράταξη και τον Ελληνικό λαό».

Απουσίασαν διαμαρτυρόμενοι δύο βουλευτές της ΔΗΜΑΡ


Δύο βουλευτές της ΔΗΜΑΡ, ο Γρηγόρης Ψαριανός και ο Βασίλης Οικονόμου δεν συμμετείχαν στην ψηφοφορία διαμαρτυρόμενοι αφενός για το ότι η κυβέρνηση συμπίεσε σε ελάχιστα άρθρα πολλές ρυθμίσεις και αφετέρου διότι ο Φώτης Κουβέλης ανακοίνωσε την καταψήφιση του πολυνομοσχεδίου από τους βουλευτές του κόμματος χωρίς προηγουμένως να έχει ληφθεί απόφαση στα συλλογικά όργανα.

Η απουσία των δύο βουλευτών (που είχαν προτείνει το «παρών» για να μην ταυτίζεται η Αγίου Κωνσταντίνου με τον ΣΥΡΙΖΑ) αποδοκιμάστηκε από τη ΔΗΜΑΡ, η οποία με ανακοίνωσή της σημείωνε ότι «η υπευθυνότητα των βουλευτών αποτελεί προαπαιτούμενο».

ΣΥΡΙΖΑ: «Εχασαν την εμπιστοσύνη του λαού»


Τέλος, μετά την ψηφοφορία, το γραφείο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ σε σχόλιό του ανέφερε:

«Το σημερινό οριακό αποτέλεσμα κατά την ψηφοφορία του πολυνομοσχεδίου αποδεικνύει τους λόγους για τους οποίους η κυβέρνηση, κατά παράβαση κάθε έννοιας συνταγματικότητας και του κανονισμού της Βουλής, δεν θέλησε να κάνει δεκτή την πρόταση μομφής του ΣΥΡΙΖΑ κατά του κ. Στουρνάρα για το μείζον θέμα των τραπεζών.

»Στην πραγματικότητα ούτε η κυβέρνηση ούτε ο κ. Στουρνάρας χαίρουν της εμπιστοσύνης του ελληνικού λαού.

Διαβάστε περισσότερα.... »
....