Διυλιστήριο: 12/23/13
ροη αναρτησεων

Δευτέρα, 23 Δεκεμβρίου 2013

Διέρρευσαν οι δημοσκοπήσεις της Αμερικάνικης και Βρετανικής πρεσβείας


το Διυλιστήριο λέει: Αντωνάκηηηη!..μην πας στα βαθειά!..

Η δημοσκόπηση που διερρεύσε σε ιστότοπο γνωστού γεωστρατηγικού αναλυτή με άριστη πληροφόρηση από τις δύο πρεσβείες, δείχνει μια εντελώς διαφορετική εικόνα με τα δύο κυβερνητικά κόμματα να καταρρέουν (χαρακτηριστικό είναι ότι το ΠΑΣΟΚ το δίνει στο 2,9% ως πρόθεση ψήφου), ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ κατακτά άνετα την πρωτιά με 23,5% στην πρόθεση ψήφου και … δεύτερο κόμμα τη ΧΑ, η οποία μετά τις συλλήψεις των στελεχών της δείχνει να έχει εκτοξευτεί στο 17,5% ως πρόθεση ψήφου. Η ΝΔ ακολουθεί στο 13,5%! Το ΚΚΕ εμφανίζεται στο 5,5%, οι ΑΝΕΛ στο 4,5%, ενώ εκτός Βουλής φαίνεται η ΔΗΜΑΡ με ποσοστό 2,2%. Το «Plan B» του Α.Αλαβάνου κατακτά το 2,5% και υπάρχει ένα ποσοστό περί το 10% αναποφάσιστων.

Οι δημοσκόπησεις έγιναν σε πανελλαδικό δείγμα 2000 ατόμων (διπλάσιο νούμερο απο τις εταιρείες δημοσκοπήσεων) ενώ πραγματοποιήθηκαν με την μέθοδο της κάλπης, όπως ακριβως στα exit polls που εξασφαλίζεται το μυστικό της ψηφοφορίας και πιθανό αυτό να δικαιολογεί και το υψηλό ποσοστό της ΧΑ. 

ΠΡΟΘΕΣΗ ΨΗΦΟΥ ΑΜΕΡΙΚΑΝΗΣ ΠΡΕΣΒΕΙΑΣ: 
1. ΣΥΡΙΖΑ: 23,5% 
2. ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ: 17,5% 
3. ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ: 13,5% 
4. KKE: 5,5% 
5. ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ: 4,5% 
6. ΠΑΣΟΚ: 2,9% 
7. PLAN B (ΑΛΑΒΑΝΟΣ): 2,5% 
8. ΔΗΜΑΡ: 2,2% 

ΠΡΟΘΕΣΗ ΨΗΦΟΥ ΒΡΕΤΑΝΙΚΗΣ ΠΡΕΣΒΕΙΑΣ: 
1. ΣΥΡΙΖΑ: 27,5% 
2. ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ: 18% 
3. ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ: 17% 
4. KKE: 7,5% 
5. ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ: 5,5% 
6. ΠΑΣΟΚ: 3,5% 

 http://arouraios.gr/
Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Η αυθάδεια της πολιτικής «αλητείας»…

το Διυλιστήριο λέει: συμφωνούμε απόλυτα όσο αφορά την Αυτού Χυδαιότητα τον Ευάγγελο Τούρκογλου, και τον άλλο γυρολόγο!..
     Για τον ΣΥΡΙΖΑ και την κα Μακρή, έχουμε την δική μας άποψη..

Για το ΣΥΡΙΖΑ οι απόψεις μας είναι γνωστές…
Αλλά πάει πολύ να λέει ο γάιδαρος τον πετεινό κεφάλα: Ο Αρχιδωσίλογος του 4ου Ράιχ και η κακουργία της πολιτικής «αλητείας», ο Βενιζέλος, να αποκαλεί τους συριζαίους «τσογλάνια» και «φασίστες»…

Καταρχήν ΟΥΔΕΙΣ από τα κυβερνητικά ανδρείκελα που κατασπαράζουν και ξεπουλούν την Ελλάδα, που δολοφονούν κτηνωδώς και καθημερινά τον ελληνικό λαό, ΔΕΝ νομιμοποιείται να κολλάει τις ετικέτες της δικής του κακουργίας και «αλητείας» στους άλλους.

Πολύ περισσότερο ο Βενιζέλος: Η ακρότατη και η πλέον μοχθηρή γκριμάτσα της δωσίλογης θηριωδίας και του φασιστικού γκανγκστερισμού…

Διαβάστε την αυθάδεια του Βενιζέλου, ΕΔΩ:
http://sibilla-gr-sibilla.blogspot.gr/2013/12/blog-post_8066.html

Θα κλείσουμε αυτό το σημείωμα με τα παρακάτω που έχουμε γράψει από παλιά για το Βενιζέλο:

«Στο πρόσωπό του συμπυκνώνεται η μακάβρια γκριμάτσα της καθεστωτικής αποσύνθεσης και της δωσίλογης εξαχρείωσης: Η έπαρση της κακουργίας και του ψεύδους.
Ο μητσοτακισμός (η παλιά έπαρση της κακουργίας και του ψεύδους) ωχριά μπροστά του (στη νεοταξική, αυθάδη έπαρση…): Ξεπερνάει το Μητσοτάκη γιατί ανυψώνει το δωσιλογισμό του Μητσοτάκη σε αυθάδη κομπασμό και το ψεύδος του σε φλύαρη μπουρδολογία…
Ο Βενιζέλος θα καταγραφεί στη Ιστορία σαν το «λίπος» δύο κακουργιών: Του Μητσοτακισμού και της παρασιτικής αχρειότητας της πασοκικής “αλητείας”».Ένα άλλο κρούσμα λιπαρής αυθάδειας είναι αυτό του Μπίστη. Ο γλοιώδης αυτός τύπος που φίλησε όλες τις κατουρημένες ποδιές και αποτελεί το «σύμβολο» του πολιτικού εκκρεμούς, των μεγάλων πτήσεων και οβιδιακών μεταμορφώσεων κατηγορεί, χωρίς τσίπα, την Ραχήλ Μακρή:
«Δεν ξέρω που θα καταλήξει η κα Ραχήλ Μακρή. Τώρα γιατί εγώ από την ουσία των παρεμβάσεών της και από την εν γένει συμπεριφορά της πίστευα ότι από το γενόσημο θα μεταπηδούσε στο πρωτότυπο της Χρυσής Αυγής; Τόσο έξω να πέφτω;».
http://www.enikos.gr/politics/201596,Mpisths:_Pisteya_oti_h_Raxhl_Makrh_8a_me.html

Ο Μπίστης αντί να κοιτάξει τον καθρέφτη για να αντικρύσει εκεί όλη την ελεεινότητα του πολιτικαντισμού στο πιο ταιριαστό της αποτύπωμα, στιγματίζει τους άλλους…

Είπε και εδώ ο γάιδαρος τον πετεινό κεφάλα…

Σημείωση: Να ξεκαθαρίσουμε ότι η Ραχήλ Μακρή μας είναι, ΠΟΛΙΤΙΚΑ, αντιπαθής, αλλά ο Μπίστης, το «σύμβολο» του πολιτικού αμοραλισμού και τυχοδιωκτισμού δεν νομιμοποιείται να μιλάει…

Διαβάστε και ΕΔΩ:
http://www.resaltomag.gr/
Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Με λένε Λόλα και τα κάνω όλα..*

* (είμαστε μιά, είμαστε δυό, είμαστε εκατόν πενήντα δυό!..)

Η ιστορία είχε αρχίσει πολύ νωρίς φέτος, κατά την άνοιξη, όταν πρωτοξεκίνησαν κάτι μικροδιαρροές και ψίθυροι περί πλειστηριασμών και περί''απαιτήσεων της τρόϊκας''.

Τότε ο κυβερνητικός εκπρόσωποςκαι τα λοιπά παπαγαλάκια πρώτης γραμμής ''διερρύγνυαν τα ιμάτιά τους'' και τραβούσαν τις κοτσίδες τους γεμάτη ιερή αγανάκτηση:
''Μα τί είναι αυτά που λέτε τώρα;'', ''Δεν γίνονται αυτά τα πράγματα!'' ''Είστε λαϊκιστές!''
Βγήκε και ο αρμόδιος ''καθ' ύλην'' υπουργός και χαμογελούσε ειρωνικά και συγκαταβατικάπρος το πόπολο, που πίστευε τέτοιες ανοησίες..
Από κοντά κι οι Περδεντέρηδες!..

Αργότερα και μέσα στο καλοκαίρι, που οι διαρροές μεγάλωσαν και το πράγμα άρχισε να γίνεται πιό συγκεκριμένο βγήκαν σιγά σιγά και τα κυβερνοβουλευτικά ''κολλητήρια'' στα τηλεπαράθυρα:
''Μα ποιός τα λέει αυτά τα πράγματα'', ''Τέτοια πράγματα δεν περνάνε απ' την Βουλή!'',
..κι έσκιζαν τα καλσόν τους καλοκαιριάτικα, μη σκεπτόμενοι οι άφρονες ότι θα ξανάρθει χειμώνας και θα τα ξαναχρειαστούν!
Από κοντά κι οι Περδεντέρηδες!..

Και μπήκε για καλά το φθινόπωρο και πήρε το πράγμα πολύ συγκεκριμένη μορφή, με νούμερα και αποδείξεις και επιχειρήματα:
''Να μην αφήσουμε και τους επιτήδειους που έχουν να μην πληρώνουν!'', ''Θα προστατευτούν απόλυτα οι μη έχοντες!'', ''Κανένα σπίτι χαμηλοεισοδηματία δεν θα βγεί στο σφυρί!''..
Και βγήκαν πιά να ξεφαντώσουν οι ''αντιρρησίες συνείδησης'' του κυβερνητικού καιμνημονιακού βόθρου:
''Α, πα πα! Εγώ δεν τα ψηφίζω αυτά!'', ''Δεν πρόκειται να περάσει τέτοιο νομοσχέδιο απ' την Βουλή!'', ''Μη σώσω και ξαναφορέσω στρινγκ, αν τα ψηφίσω!'',
..κι έγδερναν τα μάγουλά τους με τα νύχια τους, και αυτομαστιγώνονταν μ' εκείνα τα μαστίγια που τους είχαν περισσέψει απ' το χθεσινό πάρτι..
Από κοντά κι οι Περδεντέρηδες!..

Και ήρθε η προχθεσινή συζήτηση και ψήφιση στην Βουλή..
..κατεπειγόντως!..
..και σηκώθηκαν εκατόν πενήντα δύο ΑΝΤΡΑΚΛΕΣ και αντρογυναίκες(!), μαζί με μία αλκοολικιά, και βροντοφώναξαν ΝΑΙ, ΣΕ ΟΛΑ!!..
Ησύχασαν κι οι Περδεντέρηδες!..

..κι έμεινες εσύ πάλι λαέ, μ@λάκας..
..να κοιτάς εμβρόντητος τις Λόλες, τις τραβεστί, και τις π@υτάνες..
..ΠΟΥ ΣΕ ΑΠΟΚΟΙΜΗΣΑΝ ΑΛΛΗ ΜΙΑ ΦΟΡΆ!..

Πλήρωνε τώρα! Με το σπίτι σου..

Υ.Γ. Σε χθεσινή συγκέντρωση σε χώρο με ανοικτή τηλεόραση (και όπου δεν μπορούσα να αλλάξω κανάλι), έκανα μία διαπίστωση:
Ο κύριος Λάκης Γαβαλάς είναι πολύ πιό σοβαρός, πιό αξιοπρεπής και προπαντός πιό άντρας, και από τους 152 ΜΑΖΙ!..Αναρτήθηκε από Κώστας Μαντατοφόρος
Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Γη των Ελλήνων !!! Ένα άρθρο του Χάρρυ Κλύνν που θα ξαφνιάσει

Συνηθίσαμε να μας ψυχαγωγεί με το αδάμαστο χιούμορ και τις εξαίρετες μιμήσεις του. Σήμερα όμως γράφει αποκλειστικά για το eΚρήτη με πένα καυστική για τα συμβαίνοντα και εκτοξεύει μύδρους για όσους έφεραν εδώ τη γη των Ελλήνων.Ένας Χάρρυ Κλυνν όπως … δεν τον έχετε συνηθίσει, στο πολύ ενδιαφέρον άρθρο που ακολουθεί:
Δε χωράει η αλήθεια στο ψέμα, ούτε το φως στο σκοτάδι. Δε φτάνει ο κίβδηλος λόγος να δαμάσει τα αφηνιασμένα άλογα, να γητέψει τα τρομοκρατημένα όνειρα. Με το πηχτό σκοτάδι να απλώνεται στη νεκρική κοιλάδα των μοιραίων και των δωσίλογων, οδοιπορούμε την οδό του μαρτυρίου. Σε κάθε σταυροδρόμι το εκτελεστικό απόσπασμα των τοκογλύφων, σε κάθε ανηφοριά οι φονιάδες της ιστορίας υψώνονται φαντάσματα δυσθεώρητα με μάτια κόκκινα, με στόματα γλοιώδη και λαίμαργα. Μας εκφοβίζουν, μας τρομοκρατούν…
Μας πυροβολούν με λόγους δόλιους μέσα από τις τηλεοπτικές οθόνες τα αδειανά κουστούμια και τα παραγεμισμένα στόματα. Μας φτύνουν οι αρουραίοι των εφημερίδων, οι αρθρογράφοι του μεγάλου κενού, οι εθνοφθόροι και οι ελληνόφοβοι.
Η μεγάλη ομήγυρη των αδημονούντων την απώλεια του έθνους των ανυπότακτων έχει κιόλας παραταχθεί με κάθε επισημότητα για να παρακολουθήσει το μεγάλο θέαμα. Ο δήμιος με την κουκούλα, τις πλαδαρές σάρκες και τα διάστικτα μπράτσα με τα φασιστικά σύμβολα, αναμένει το νεύμα της «Μεγάλης Κυρίας» και ο «Μεγάλος Οπισθοδρομιστής» ετοιμάζεται να γυρίσει το ρολόι της ιστορίας πενήντα χρόνια πίσω.
Ημέρα σκότους η μέρα που ξημερώνει…
Έκπληκτα τα μάτια της ιστορίας βλέπουν τη λαίλαπα να πλησιάζει. Έντρομοι οι ένοχοι χειρουργοί βιάζονται να επικαλύψουν με το σεντόνι της υποταγής και της δουλικότητας το κέρινο πρόσωπο της ναρκωμένης πατρίδας. Βιάζεται το τσούρμο των θρασύδειλων και των μισαλλόδοξων να τελειώνει μια και καλή με το γένος των αδάμαστων.
Το βιβλίο που λέγεται Ελλάδα πρέπει να κλείσει, η σπορά να νοθευτεί , ο αγρός με τα γεννήματα να καταλειφθεί από αγριόχορτα και ζιζάνια και μια ακόμη «χαμένη πατρίδα» να προστεθεί δίπλα στις τόσες χαμένες.
Δεν πρέπει ούτε νερό για τα διψασμένα χείλη να περισσέψει, ούτε φαί για τους πεινασμένους την περηφάνια και την αξιοπρέπεια.
Ακούστε ράκη ανθρώπινα, ξεχειλωμένα μυαλά, και κοιμισμένες συνειδήσεις…
Ακούστε υπερφίαλοι αγορητές του θράσους και της ανοησίας…
Ακούστε κύμβαλα αλαλάζοντα, σπιθαμιαίοι διανοητές και προσκυνημένοι υπηρέτες των ξένων συμφερόντων…
Ακούστε πουλημένα τομάρια…
Αυτή η χώρα είναι η πατρίδα μας και δεν αντέχει επιτηρητές και παράσιτα.
Αυτή η χώρα είναι η γη των Ελλήνων και θα την υπερασπιστούμε με το αίμα μας.
χαρρυ κλυνν
Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Εφοπλιστές: Απειλούν να κατεβάσουν την Ελληνική σημαία .

Αιτία η απόφαση της κυβέρνησης να δώσει υποχρεωτικό χαρακτήρα και να διπλασιάσει το ποσό της εθελοντικής συνεισφοράς των εφοπλιστών

Λίγοι μήνες πέρασαν από τη συνάντηση του πρωθυπουργού, κ. Αντώνη Σαμαρά, με αντιπροσωπεία Ελλήνων εφοπλιστών στο Μέγαρο Μαξίμου, όπου υπό τυμπανοκρουσίες έδωσαν τα χέρια, για την καταβολή οικειοθελούς συνεισφοράς από μεριάς εφοπλιστών, ώστε να συνεισφέρουν στην αντιμετώπιση της βαθιάς οικονομικής κρίσης της χώρας.

Το αποτέλεσμα όμως ήταν αναντίστοιχο για τα κρατικά ταμεία, τόσο των προσδοκιών όσο και του θορύβου που δημιουργήθηκε, καθώς μερίδα των Ελλήνων εφοπλιστών δεν ανταποκρίθηκε. Τότε κάποιοι υποστήριξαν ότι το «εγχείρημα εθνικής σημασίας» -όπως το είχε χαρακτηρίσει ο πρωθυπουργός- αποδείχτηκε «φιάσκο».

Η κυβέρνηση τώρα, φαίνεται πως αποφάσισε να διασφαλίσει δια νόμου ότι οι Έλληνες εφοπλιστές δεν θα αποφύγουν και πάλι την «εθελοντική συνεισφορά τους». Στη συνάντηση με τον πρωθυπουργό είχε συμφωνηθεί η εθελοντική καταβολή ποσού 140 εκατομμυρίων ευρώ στην επόμενη τριετία. Με τη διάταξη που περιλήφθηκε στο νομοσχέδιο για τον ενιαίο φόρο ακινήτων, προβλέπεται η επιβολή διπλάσιου φόρου για τα επόμενα τρία χρόνια, έως το 2016, σε όλες τις πλοιοκτήτριες εταιρείες, με στόχο την είσπραξη 300 εκατ. ευρώ.

Η εφοπλιστική κοινότητα, μπροστά σε αυτή την εξέλιξη, έσπευσε να εκφράσει την έντονη δυσαρέσκειά της και να στείλει μήνυμα προς την κυβέρνηση, αφού «το βαπόρι δεν μπορεί να εγκλωβιστεί, γιατί δεν έχει σύνορα», σύμφωνα με τα χαρακτηριστικά λόγια του προέδρου της Ένωσης Ελλήνων Εφοπλιστών, κ. Θεόδωρου Βενιάμη.

Ο κ. Βενιάμης, σύμφωνα με τα λεγόμενά του σε κυριακάτικη εφημερίδα, θεωρεί την απόφαση της κυβέρνησης απειλή και τονίζει με έμφαση πως «απειλείς κάποιον όταν μπορείς να τον εγκλωβίσεις». Ο λόγος δεν για την ενόχληση των εφοπλιστών δεν είναι οικονομικός, αλλά «έχει να κάνει με την αθέτηση μιας συμφωνίας από την πλευρά της κυβέρνησης».

Δια του προέδρου τους, οι Έλληνες εφοπλιστές σημειώνουν ότι ήταν δική τους πρωτοβουλία η «οικειοθελής αύξηση της φορολογίας των ναυτιλιακών εταιρειών στο όνομα της αντιμετώπισης της κρίσης που πλήττει τη χώρα και καταλήξαμε σε μια συμφωνία που δεν επιδεχόταν τροποποιήσεων. Προς έκπληξη όλων όμως, στο νομοσχέδιο για τη φορολογία των ακινήτων, συμπεριελήφθη διάταξη που επιβάλλει δια νόμου την οικειοθελή προσφορά, διπλασιάζοντας τα ποσά φορολόγησης».

Ο κ. Βενιάμης καταλήγει με μια δήλωση, που έχει έντονη την οσμή απειλής: «Παρόμοιες καταστάσεις έζησαν πρώην ναυτιλιακές χώρες όπως η Αγγλία και η Νορβηγία που με ορισμένους νόμους που ψήφισαν, ελαφρά τη καρδία, έχασαν τη ναυτιλία τους».

Δηλαδή, οι Έλληνες εφοπλιστές καλούνται να συνεισφέρουν με ένα ελάχιστο μέρος από την κερδοφορία τους στη δυσχερή οικονομική κατάσταση τη χώρας και αντιδρούν επειδή η «εθελοντική» έγινε «υποχρεωτική» συνεισφορά και έτσι κάποιοι δεν θα διαφεύγουν των υποχρεώσεών τους. Χρησιμοποιούν δε και πάλι την απειλή ότι θα πάρουν τα πλοία τους από το εθνικό νηολόγιο και η Ελλάδα θα χάσει τη ναυτιλία της, τη στιγμή που απολαμβάνουν δεκάδες άλλες φοροαπαλλαγές, ενώ ο ελληνικός λαός υπερφορολογείται...

Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Όλοι εναντίον όλων και… στη μέση ο Βενιζέλος - Πολύ σύντομα τα ίδια θα συζητάμε και για την ΝΔ

Ήταν μία απ' τις ελάχιστες περιπτώσεις στην μακρόχρονη ιστορία του ΠΑΣΟΚ, που έληξε συνεδρίαση της Κ.Ε. χωρίς να διεξαχθεί καν ψηφοφορία!

Όπως υπογράμμιζε , έμπειρο στέλεχος του Κινήματος, η μη διεξαγωγή ψηφοφορίας επελέγη προκειμένου να μην καταγραφεί μια πολυδιάσπαση ακόμα και εντός του σώματος της ΚΠΕ, που θα επέτεινε την κατάσταση «διάλυσης, αποσύνθεσης, πολιτικής κατάθλιψης που επικράτησε», όπως χαρακτηριστικά μας είπε...

Πρόσθεσε μάλιστα, ότι αν γίνονταν ψηφοφορία θα απειλούνταν ακόμα και επεισόδια, μετά το κλίμα σφοδρής έντασης που είχε προηγηθεί.
Έτσι ακόμα και οι εσωκομματικοί αντιφρονούντες, που πλέον είναι περίπου τα μισά μέλη της ΚΠΕ, αποδέχτηκαν τη μη διεξαγωγή ψηφοφορίας, προκειμένου να μην χρεωθούν μια πρώιμη διάλυση του άλλοτε κραταιού Κινήματος πριν τη χαραυγή του 2014.

Ωστόσο ελάχιστοι πια διαφωνούν στο ότι αυτή η διάλυση θα επέλθει –με τον ένα ή τον άλλο τρόπο- μέσα στον επόμενο χρόνο.

Ενδεικτική και της πλήρους ψυχολογικής κατάπτωσης του Β. Βενιζέλου, ο οποίος έχει αρχίσει να «προσαρμόζεται» στην ιδέα της «βελούδινης αποχώρησης», είναι και τα πρωτοφανή για πολιτικό αρχηγό «τσιτάτα» περί... «εκτσογλανισμού» που έριξε στο δημόσιο διάλογο. Εκφράσεις που ούτε η Χρυσή Αυγή δεν έχει εκστομίσει!

Όπως είναι γνωστό, τα ζητήματα που έχουν χωρίσει σε πολλά κομμάτια το ΠΑΣΟΚ είναι αφενός η συμμετοχή στην κυβέρνηση Σαμαρά και αφετέρου η διάχυση του Κινήματος μέσα στο νεφέλωμα της «κεντροαριστεράς», που κατασκευάζεται σε παρακομματικούς σωλήνες και στα υπόγεια των διαπλεκόμενων ΜΜΕ!

Εκφράσεις, οι παραπάνω, που δεν ανήκουν σε μας, αλλά σε στελέχη του ΠΑΣΟΚ, τα οποία αρνούνται να αποδεχτούν την –επί της ουσίας- διάλυση του Κινήματος, για χάρη του... Μπίστη, του Βούλγαρη, της Δρέττα και της Αφρ. αλ Σάλεχ, όπως σκωπτικότατα αναφέρουν.

Ο ΓΑΠ με την απουσία του απ' τη θυελλώδη σύνοδο της ΚΠΕ έστειλε ένα ωμό μήνυμα άρνησης της Κίνησης των 58 και της συγκρότησης του νέου σχήματος.

Ο ίδιος θέλησε μεν να αποστασιοποιηθεί απ' την εσωκομματική αμφισβήτηση του Βενιζέλου, ωστόσο με την απουσία του ήταν αρκετά εύγλωττος, ακόμα κι αν αρνείται ότι βρίσκεται πίσω από κινήσεις κι ομάδες που ζητούν ακόμα και την αποχώρηση του διαδόχου του...

Στο ίδιο κλίμα, άρνησης της συμμετοχής στην κυβέρνηση και άρνησης διάλυσης του ΠΑΣΟΚ μέσω συμμετοχής στον «πόλο» της κεντροαριστεράς, κινήθηκαν με αποχρώσεις:
· Η «Κίνηση» των 75, με άτυπο επικεφαλής τον Μιχ. Καρχιμάκη.
· Ο Κώστας Σκανδαλίδης. Μάλιστα, ενδεικτικό του κλίματος που επικράτησε, μόλις ο Βενιζέλος ολοκλήρωσε την ομιλία του, στέλεχος του ΠΑΣΟΚ απευθύνθηκε στον Σκανδαλίδη και του είπε εις επήκοον πολλών: «Μα εβδομήντα πέντε λεπτά διάλεξη για να σου απαντήσει»!
· Η ομάδα των 11 που είχε ζητήσει τη σύγκληση της ΚΠΕ, με αιχμηρότατες ομιλίες των Μωραΐτη, Σαχινίδη, Πεταλωτή, Όθωνα.
· Η πρωτοεμφανισθείσα «ομάδα των οχτώ», που με παρεμβάσεις και κείμενα άσκησε δριμύτατη κριτική στα πεπραγμένα Βενιζέλου. Μεταξύ των συμμετεχόντων σε αυτή την ομάδα είναι οι Ντ. Λάζαρη, Χ. Τσιόκας, Θαν. Παπαγεωργίου, Γ. Αξαρλής, Κ. Μαμέλης. Θεωρούνται της επιρροής του ΓΑΠ...

Διαφορετική περίπτωση είναι ο Μιχ. Χρυσοχοϊδης, ο οποίος αποχώρησε μετά από σοβαρό επεισόδιο που είχε με τον προεδρεύοντα της συνεδρίασης Γ. Δριβελέγκα και με μέλη του οργάνου...

Στα παραπάνω να συνυπολογιστεί η παρουσίαση της τραγικής κατάστασης των οικονομικών του ΠΑΣΟΚ απ' τον αρμόδιο Ν. Σαλαγιάννη.
Να προσθέσουμε, ότι ο Χρ. Παπουτσής, αν και βρίσκεται στην Ελλάδα για τις χριστουγεννιάτικες διακοπές απέφυγε την παραμικρή έστω ενασχόληση με τα δραματικά τεκταινόμενα εντός του κόμματός του.

Και να αναφέρουμε, ότι η «Αριστερή Πρωτοβουλία» του Γ. Παναγιωτακόπουλου ετοιμάζεται για αυτόνομη κάθοδο στις ευρωεκλογές.
Κάπως έτσι συντίθεται το παζλ του ρέκβιεμ του ΠΑΣΟΚ, που έχει μπει σε δρόμο χωρίς επιστροφή...

Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Παράνομο μέχρι και το μαρούλι που θα φυτέψεις σε γλάστρα!

Φωνές από Βορρά και Νότο προσπαθούν να ευαισθητοποιήσουν συναδέλφους τους στην Ευρωβουλή να καταψηφιστεί διακομματικά η νομοθετική πρόταση που υποχρεώνει τους αγρότες της Ε.Ε. να μην αναπαράγουν τους σπόρους αλλά να τους αγοράζουν μόνο από πολυεθνικές.

Η εμπορική αξία της παγκόσμιας αγοράς σπόρων εκτιμάται σε περίπου 45 δισ. δολ.

Φραγμό στη μονοπώληση του ελέγχου της παραγωγής και εμπορίας των τροφίμων προσπαθούν να βάλουν ευρωβουλευτές από διαφορετικές πολιτικές ομάδες συμπαρατασσόμενοι απέναντι στην πρόταση κανονισμού που έχει καταθέσει η επιτροπή Υγείας της Ε.Ε. Βάσει της πρότασης, επιβάλλονται γραφειοκρατικά εμπόδια στους γεωργο-κτηνοτρόφους, αν δεν προσφεύγουν στις βιομηχανίες σπόρων.

Η αιτιολογία που προβάλλει η επιτροπή μέσω της γενικής γραμματείας της που έχει την αρμοδιότητα ελέγχου των φυτών είναι ότι απλοποιεί τη νομοθεσία και τις 12 σχετικές οδηγίες που συμπεριλαμβάνει στον προταθέντα κανονισμό!

Πατέντα

Υπενθυμίζεται ότι η κανονική νομοθεσία που αφορά την εμπορία σπόρων ίσχυε από τη δεκαετία του 1960. Μέχρι σήμερα τα κράτη-μέλη στην Ε.Ε. των «27» είχαν (υποχρεωτικώς) ενσωματώσει το νομικό πλαίσιο της Ε.Ε. στην εθνική τους νομοθεσία.

Επί της ουσίας αυτό που βλέπουμε να εξελίσσεται σήμερα για τον έλεγχο της σποροπαραγωγής ξεκίνησε τη δεκαετία του 1980, με τη ραγδαία ανάπτυξη της γενετικής μηχανικής. Τότε έγινε η εισαγωγή του όρου της «βιομηχανικής πατέντας οργανισμών», αλλάζοντας τη φύση της ίδιας της γεωργίας.

Μόνο λίγες εταιρείες-κολοσσοί που δεν ξεπερνούν τη μία ντουζίνα (Syngenta-Dupont, Monsanto, Basf) ελέγχουν τα 2/3 της παγκόσμιας αγοράς.

Στο παιχνίδι συμμετέχει και ο Παγκόσμιος Οργανισμός Εμπορίου: Από τις αρχές του 2000 προώθησε συνθήκες και νομικές συμφωνίες όπως εκείνη για τα ζητήματα εμπορίου για τα δικαιώματα της πνευματικής ιδιοκτησίας που αφορά περισσότερα από 140 κράτη και επιτρέπει το πατεντάρισμα γονιδίων, φυτών, ζώων, βακτηρίων, ιών κ.λπ.

Αξιωματούχοι της Ευρωπαϊκής Ενωσης τονίζουν ότι με το νέο κανονισμό προβλέπονται: Απλούστεροι και ευέλικτοι κανόνες για την εμπορία σπόρων και άλλου φυτικού-αναπαραγωγικού υλικού με σκοπό να διασφαλιστούν η παραγωγικότητα, η προσαρμοστικότητα και η ποικιλότητα των καλλιεργειών και των δασών της Ευρώπης. Επίσης εξασφαλίζεται η προστασία της βιοποικιλότητας και της βιώσιμης γεωργίας κ.ά.

Ελεγχος τροφής

Δεν είναι έτσι τα πράγματα, αντιλέγει ο ευρωβουλευτής Κρίτων Αρσένης επισημαίνοντας ότι «με τη δικαιολογία της προστασίας της αγροτικής παραγωγής κλιμακώνεται ο πόλεμος για τον έλεγχο της τροφής από τις πολυεθνικές».
Με τροπολογία του ζητείται η «πλήρης απόρριψη της πρότασης». Προσπαθώ, λέει ο ευρωβουλευτής, να υποστηριχθεί από την πλειοψηφία του Ευρωκοινοβουλίου.
Η έγκριση του κανονισμού θα σημάνει και το τέλος των τοπικών π
οικιλιών και την εξάρτηση του αγροτικού κόσμου από τους γίγαντες της γενετικής μηχανικής που προωθούν τα μεταλλαγμένα ως τη λύση-σωτηρία των προβλημάτων επισιτισμού παγκοσμίως.

Η νέα πραγματικότητα όμως θα διαμορφώσει ένα νέο νομικό, τεχνικά ασφυκτικό πλαίσιο, που θα απαγορεύει ακόμα και το μαρουλάκι στη γλάστρα..
Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Τραγωδία στο Χαλάνδρι

Ειδικός φρουρός, που ήταν εκτός υπηρεσίας, παρέσυρε και τραυμάτισε θάνασιμα, ηλικιωμένη γυναίκα, στην οδό Παλαιολόγου στο Χαλάνδρι, και στη συνέχεια αυτοκτόνησε. Ο 28χρονος ειδικός φρουρός, που οδηγούσε την ιδιωτική του μοτοσικλέτα, υπηρετούσε στην Αθήνα.

Αφού παρέσυρε την ηλικιωμένη - υπό αδιευκρίνιστες συνθήκες - και αντιλήφθηκε ότι ήταν νεκρή, τράβηξε το υπηρεσιακό του όπλο και αυτοπυροβολήθηκε στο κεφάλι, αφαιρώντας τη ζωή του με τραγικό τρόπο.
Διαβάστε περισσότερα.... »
....